SACCSIV – blog ortodox

NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu sustin partidele politice sau miscarile sau aliantele nationaliste ce NU DUC O LUPTA REALA ANTI CIP si ANTI ECUMENISM

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 29, 2016

marian_munteanu_interventia_societatii_civile_poate_rezolva_doar_partial_anumite_lucruri_56875400_44248400

Foto: http://www.dcnews.ro/marian-munteanu-declara-ii-oc-in-emisiunea-lui-rare-bogdan_501312.html

   Iata ce putem citi la http://aliantanoastra.ro/

COMUNICAT
Stimati compatrioti,
In urma consultarilor cu mai multi reprezentanti ai unor asociatii si grupari civice, colegi de generatie, personalitati ale vietii culturale si ale societatii civile, am redactat aceasta proclamatie, prin care anunt public demararea procedurilor de infiintare a platformei civice nationale „Alianta Noastra”.
Incepand de maine vor fi initiate demersurile pentru dobandirea calitatii de persoana juridica, potrivit prevederilor legale.
Toate informatiile privind componenta si activitatea Aliantei vor fi prezentate pe acest site si vor fi transmise inclusiv prin intermediul unor retele de socializare.
Bucuresti, 27 martie 2016
Marian Munteanu
Descarca „Proclamatia” in format *pdf.
PROCLAMATIE

Constatand ca intre cetatenii Romaniei si principalele grupari politice decizionale care conduc sau influenteaza institutiile statului roman s-a format si se adanceste neincetat un climat de neincredere care afecteaza unitatea si stabilitatea societatii romanesti,
Constatand ca drepturile civile, social-politice, economice, patrimoniale, culturale ale cetatenilor Romaniei si ale intregii comunitati romanesti sunt, de multe ori, desconsiderate sau de-a dreptul incalcate,
Constatand ca masurile economice de pana acum au ignorat in mod iresponsabil interesele legitime ale majoritatii angajatilor si angajatorilor romani, ceea ce a condus la raspandirea a milioane de compatrioti in toate colturile lumii precum si la diminuarea dramatica a ponderii capitalului autohton in economia nationala,
Constatand amplul fenomen de denigrare si subminare a valorilor si institutiilor fundamentale ale civilizatiei romanesti,
Constatand ca Romania nu si-a valorificat prezenta in Uniunea Europeana la nivelul potentialului ei demografic, economic sau geopolitic si nu a reusit sa fructifice pe toate dimensiunile cel mai important Parteneriat Strategic pe care il are – cel cu Statele Unite ale Americii,
Constatand ca majoritatea cetatenilor nu este reprezentata civic sau politic, in vederea apararii eficiente a drepturilor si intereselor sale legitime, iar nemultumirile populatiei cu privire la felul in care functioneaza statul roman si institutiile sale sunt pe deplin justificate,
Considerand ca participarea responsabila a tuturor cetatenilor la rezolvarea gravelor probleme cu care ne confruntam ca stat si ca societate este singura solutie democratica si eficienta,
Noi, semnatarii acestei proclamatii,

Actionand potrivit credintei si convingerilor noastre, in baza drepturilor si obligatiilor constitutionale si in acord cu prevederile Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, am hotarat sa infiintam
Platforma Civica Nationala
Alianta Noastra„.

Alianta Noastra va functiona ca o asociatie de persoane, grupuri si alte entitati – formale si informale – menita sa asigure o eficienta impreuna lucrare a energiilor si resurselor societatii civile romanesti.
Alianta este deschisa tuturor celor care sunt dispusi sa conlucreze, intr-un spirit de cooperare democratica, solidaritate patriotica si disciplina civica, pentru sustinerea activa a urmatoarelor deziderate fundamentale:
♦ Respectarea deplina a drepturilor civile si politice ale cetatenilor Romaniei, in primul rand a dreptului de a participa in mod liber, neingradit si in deplina cunostinta de cauza la adoptarea deciziilor politice de interes major; promovarea, in acest sens, a unor mecanisme si institutii ale democratiei directe;
♦ Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetatenilor romani cu privire la teritoriul national; oprirea instrainarii proprietatilor agricole, a resurselor solului si subsolului, recuperarea celor instrainate abuziv sau ilegal; oprirea oricaror interventii care pun in pericol climatul, apa, resursele naturale si, in general, mediul inconjurator;
♦ Sustinerea muncii si a initiativei romanesti, printr-un parteneriat puternic intre stat si mediul economic; reducerea decalajelor economice fata de Uniunea Europeana, care nu se poate realiza decat prin sustinerea capitalului romanesc, singurul cu adevarat interesat sa puna in centrul oricaror strategii de dezvoltare spatiul national;
♦ Apararea si sustinerea activa a drepturilor identitare nationale, a institutiilor si valorilor fondatoare ale civilizatiei romanesti, traditionale si moderne – familia, satul, scoala, biserica, armata, credinta crestina, limba romana, reperele spirituale, culturale si istorice; descurajarea oricaror actiuni xenofobe sau antiromanesti si blocarea oricaror tentative politico-administrative de a modifica, prin diferite forme de constrangere, actualul profil – etnic, cultural sau religios – al Romaniei.
Doar asezati pe un temei de unitate fraterna si solidari acestor obiective si principii vom evita dezbinarea si pulverizarea, care au viciat grav actiunile civice de pana acum, lasand intreaga societate la cheremul grupurilor de interese partinice si transpartinice, dirijate din interiorul sau din afara tarii.
De aceea, Alianta Noastra va reuni, intr-un format organizatoric flexibilpolicentric, plecand de la baza societatii civile, toate asociatiile si organizatiile, grupurile si persoanele care vor intelege ca numai actionand unitar, coerent si intr-un spirit de auto-disciplina civica pot fi obtinute rezultate semnificative, in folosul intregii societati.
Vom declansa neintarziat procesul de organizare a unor organisme civice reprezentative, pentru a putea stabili calendarul precis al actiunilor pe care le vom desfasura.
De asemenea, vom elabora si propune un cod civic de integritate. Acesta va fi aplicat cu responsabilitate in evaluarea si selectia viitorilor candidati la functii si pozitii publice, spre a putea fi sustinuti de Alianta. Dorim sa intervenim in acest proces de selectie, care a stat pana acum, aproape exclusiv, sub controlul unor grupuri de interese politico-financiare iresponsabile, si sa-l asezam pe principii meritocratice, sustinandcompetentacorectitudinea si, mai ales, loialitatea fata de statul si poporul roman.
Alianta va sustine atat persoane independente cat si initiative ale unor grupuri sau chiar partide, insa doar in masura in care ele corespund criteriilor si obiectivelor sus-amintite. Vom respinge antrenarea in rivalitati marginale sau animozitati superficiale si ne vom opune cu hotarare oricaror incercari de dezbinare a Aliantei Noastre.
In viziunea fondatorilor Aliantei, Romania este o tara crestina, libera, primitoare, pasnica si toleranta, ai carei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului national, asupra modului de organizare si functionare a statului roman, a institutiilor sale si a intregii noastre societati. Aceste drepturi si prerogative au fost castigate si aparate timp de milenii, de generatii intregi de romani. Ele nu sunt negociabile.
Vrem o Romanie cu adevarat democratica, o tara de oameni liberi, egali in drepturi si indatoriri, aflata intr-un parteneriat constructiv si demn cu vecinii, aliatii si prietenii nostri.
Noi credem ca Romania trebuie sa isi valorizeze potentialul de care dispune in contextul european, devenind un actor economic semnificativ si un real furnizor de securitate in regiunea Marii Negre si in spatiul carpato-balcanic.
Romania este patria tuturor cetatenilor sai, iar statul roman are misiunea sa-i sprijine, sa-i inspire si sa-i reprezinte pe toti Romanii, oriunde s-ar afla, astfel incat, daca ei vor dori sa revina acasa, nimeni, niciodata, sa nu ii poata impiedica. Pentru aceasta este nevoie de eforturi sustinute, intelepciune, fermitate si devotament.
Se impune, asadar, sa actionam – prin toate mijloacele legale, democratice si non-violente – pentru a determina adoptarea acelor masuri politice si administrative apte sa asigure Romaniei locul ce i se cuvine in familia euroatlantica si in comunitatea internationala. Toti cetatenii Romani, indiferent de originea lor etnica sau confesiunea religioasa, au dreptul sa traiasca in siguranta in tara lor, o tara in care munca cinstita, creativitatea si spiritul intreprinzator sa fie incurajate, respectate si corect rasplatite, in care legea sa fie lege pentru toti iar libertatea si demnitatea tuturor sa fie garantate.
Impreuna, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reusi!
Bucuresti, 27 Martie 2016
Descarca „Proclamatia” in format *pdf.

Comentariu saccsiv:

Nu analizez deocamdata textul de mai sus. Voi insa o puteti face. Si nu-l analizez deoarece din start lipseste esentialul: LUPTA ANTI CIP.

Evident, noi cei ce urmam invaturilor Sfantului Justin Parvu si ale Marilor Duhovnici, cand zicem cip ne referim la intregul sinistru angrenaj: Big Brother – documente biometrice – eGuvernare – internetul obiectelor. Si iminentul: implant – disparitia banilor cash.

Acest angrenaj este componenta esentiala a NOII ORDINI MONDIALE, fara de care aceasta nu se poate instaura. Este fundatia pe care se edifica o puscarie la nivel global, o societate terifianta in care fara cip nu mai poti cumpara sau vinde.

Nu vorbesti despre astea, pentru mine esti neinteresant. Ba poate ca esti chiar intrus.

Am specificat in titlu “Pentru ca nu sustin partidele politice sau miscarile sau aliantele nationaliste ce NU DUC O LUPTA REALA ANTI CIP si ANTI ECUMENISM”

Sunt cateva cuvinte esentiale acolo. Avem si. Nu avem sau. Adica obligatoriu e cu si. Caci sunt si eretici sau yoghini anti cip cum sunt si activisti pro cip ce par a duce lupta anti ecumenism.

De asemenea avem cuvantul reala.

Cititi va rog si:

Ce parere aveti despre noile mari partide nationaliste ce vor iesi din mare?

 

83 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on martie 29, 2016 at 1:44 pm

    Zice: „Constatand ca Romania nu si-a valorificat prezenta in Uniunea Europeana la nivelul potentialului ei demografic, economic sau geopolitic si nu a reusit sa fructifice pe toate dimensiunile cel mai important Parteneriat Strategic pe care il are – cel cu Statele Unite ale Americii”
    1 – Romania n-are ce cauta in Babilon
    2 – Nu exista „parteneriat” strategic, exista statutul de stapan si statutul de sclav – colonie…
    Mai zice: „In viziunea fondatorilor Aliantei, Romania este o tara crestina, libera, primitoare, pasnica si toleranta”
    1 – Romania este o tara ORTODOXA
    2 – primitoare pentru „refugiati” si toleranta pentru sodomiti sau cum?

    „Se impune, asadar, sa actionam – prin toate mijloacele legale, democratice si non-violente – pentru a determina adoptarea acelor masuri politice si administrative apte sa asigure Romaniei locul ce i se cuvine in familia euroatlantica si in comunitatea internationala. ”

    Familia euroatlantica si comunitatea internationala… asta e citat din Engels?

    „Toti cetatenii Romani, indiferent de originea lor etnica sau confesiunea religioasa, au dreptul sa traiasca in siguranta in tara lor” si daca e asa roza treaba se pot ruga impreuna

    Or mai fi si alte…lucruri interesante, astea mi-au sarit in ochi asa la prima vedere

    Apreciază

  2. Milescu Spatarul said, on martie 29, 2016 at 3:36 pm

    Corect. Asa cum am mai scris aici, Marian Munteanu, prieten bun, slugă a lui Măgureanu, a fost un om al serviciilor care la începutul anilor 90 a avut sarcina sa coaguleze si sa țină sub control tineretul naționalist care redescoperea valorile legionare. Ne-a adunat in Mișcarea pentru Romania pentru a fi sub control. Daca ai o beșică, preferi sa o spargi singur – asta a fost abordarea. Acum, cand naționalismul este din nou in creștere, papușarii si-au reactivat agentul. Atenție mare la el !

    Apreciază

    • NIMENI said, on martie 29, 2016 at 9:39 pm

      Milescu Spatarul,
      Corect! Defilarea teatrala cu cizme si chimire de recuzita la Palatul Sutu prin 1991 m-a convins de atunci …si mai si demonstrasem cu camasa alba apretata si calcata pe calea Victoriei ca un papitoi, macar ca am fost mai multi …!!!!!!!!!

      Apreciază

      • Milescu Spatarul said, on martie 30, 2016 at 12:41 am

        L-a păcălit și pe Țuțea, cum să nu ne păcălească pe noi ? A fost agent si al securității (vezi ce zice Ion Coja) apoi a rămas al SRI si a lui Măgureanu pentru partidul căruia a și candidat la președintie la un moment dat. Toată Piața Universității, tot fenomenul Miscarea pentru Romania, tot ce crdeam noi că este spontan și sincer erau fenomene controlate de ei. Nimic, absolut nimic nu este ceea ce pare si asta de cel putin 200 de ani. Parcă eram mai fericit prin anii 90 când nu știam asta. Adevărul ăsta mult ne costă…e ca un drog, dăm pentru el si linștea și fericirea….

        Apreciază

    • carla said, on martie 30, 2016 at 1:27 am

      Milescu Spatarul, foarte adevarat, dar oare chiar ne-a pacalit in anii ’90? Cei mai multi au cam priceput si atunci ca-i lup in blana de oaie.

      Apreciază

  3. Theodor L. said, on martie 29, 2016 at 3:45 pm

    „Nu analizez deocamdata textul de mai sus. Voi insa o puteti face. Si nu-l analizez deoarece din start lipseste esentialul: LUPTA ANTI CIP.

    Evident, noi cei ce urmam invaturilor Sfantului Justin Parvu si ale Marilor Duhovnici, cand zicem cip ne referim la intregul sinistru angrenaj: Big Brother – documente biometrice – eGuvernare – internetul obiectelor. Si iminentul: implant – disparitia banilor cash.

    Acest angrenaj este componenta esentiala a NOII ORDINI MONDIALE, fara de care aceasta nu se poate instaura. Este fundatia pe care se edifica o puscarie la nivel global, o societate terifianta in care fara cip nu mai poti cumpara sau vinde.

    Nu vorbesti despre astea, pentru mine esti neinteresant. Ba poate ca esti chiar intrus.”

    Saccsiv,

    Reflecteaza foarte bine la ceea ce-ti spun eu acum.

    Spui LUPTA ANTI CIP. Ok. Ai dreptate. E foarte grav ce se petrece. Cipul este anticamera pecetluirii si a apostaziei de buna voie. Daca ne obisnuim cu cipul, tranzitia catre apostazie se va face sigur, indiferent cat de repede sau lent, si vom apostazia practic fara sa fim fortati pentru ca vom deveni dependenti de cip, asemenea fumatorului care fumeaza desi pe pachet scrie ca fumatul poate ucide. Ca trebuie sa ducem o lupta ANTI CIP, acest lucru este evident.
    Prima mea intrebare catre tine este urmatoarea: Stii precis cum sa ducem acesta lupta, sau doar spui ca trebuie sa o ducem? Stii pasii luptei? Stii precis care este batalia cu care trebuie inceputa acesta lupta?
    A doua intrebare a mea catre tine este: Daca vine la tine cineva care-ti spune ca stie precis care sunt pasii luptei si care este prima batalie care poate fi castigata si care trebuie neaparat castigata, tu cum il privesti? Cu incredere sau cu neincredere? Cu teama sau fara de teama?

    P.S. Nici eu nu am incredrere in Marian Munteanu si in partidul al carui lider vrea sa fie. Nu e un lider bun. Limbajul proclamatiei e de lemn, un crestin ortodox nu vorbeste asa. Cere ajutor de la Domnul, dar in text nimic specific pentru apararea credintei crestin ortodoxe. Cum sa ajute Domnul asa ceva?

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 29, 2016 at 6:35 pm

      Theodor L.

      Aiurea intrebari.

      Apreciază

      • Theodor L. said, on martie 30, 2016 at 10:27 am

        Asa ti se par tie, dar nu sunt.

        Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 1:36 pm

        Theodor L.

        te astept cu raspunsul tau aici

        Apreciază

    • el said, on martie 29, 2016 at 7:54 pm

      Theodor L.

      „A doua intrebare a mea catre tine este: Daca vine la tine cineva care-ti spune ca stie precis care sunt pasii luptei si care este prima batalie care poate fi castigata si care trebuie neaparat castigata, tu cum il privesti? Cu incredere sau cu neincredere? Cu teama sau fara de teama?”_______
      daca tot intrebi hai spune tu daca stii, ca eu vreau sa aflu care crezi tu ca ar fi „pasii”.

      sa nu incepi te rog si tu ca RIC-arii aia IMBECILI cu idemunuri „pline de har” genul:
      induhovniciti-va, rugati-va, sfintiti-va, si alte blablabla-uri de astea (in gura unora ca ei devine moneda CALPA, blablabla si GARGARA ca si luarea Numelui Lui Dumnezeu in desert) ca pe TOATE le stim DEMULT de la Mantuitorul Hristos, si INCA DINAINTE de constienitizarea vremurilor pe care le traim si PANA ACUM CONTINUU le urmam fiecare cu duhovnicul lui ( ca nu e materie de dat poalele peste cap pe net aici starea duhovniceasca a fiecaruia, nici de iscodeala sau datul de sfaturi infatuate de la orbi) asa ca PALAVRELE ASTORA FATRANICI le cunoastem si NU primim de la ei NIMIC, ei si Adevarul il DENATUREAZA. Pentru acestea si pentru TOATE dealtfel avem Sfintii si pe Hristos care ne invata asa cvea mai bine decat toti limbarii si prefacutii, iudele si fariseii de azi „dispenastorii” sfaturilor „duhovnicesti” intelepte.
      si NU confunda temele ca ei asa fac DISJONCTEAZA ca babele demente dare rele, cand e vorba sa lamureasca despre duhul vremurilor si FORMELE CONCRETE ale INSELARII anticristice ACTUALE , ei schimba vorba si cotesc pe campiile elizée ale „safturii duhovnicesti filocalice” , manerva ritoriceasca IEFTINA de deturnare a atentiei si „subtire” ducere in derizoriu a interlocutorului.

      asa graieste te rog ca eu te ascult cu interes !

      Apreciat de 1 persoană

      • Theodor L. said, on martie 30, 2016 at 1:57 pm

        „el”

        Pentru tine si pentru Ioana, am sa graiesc. Sunt foarte multe de spus, dar cred ca pentru acum este de ajuns un mic capitol concluziv dintr-o alta carte a mea:

        „5.3. Consecinţele nevăzute ale introducerii calendarului gregorian

        Pe cât de uşor i-a fost papei Grigorie al XIII-lea să mistifice calendarul iulian corect prin decizia sa de a-l înlocui cu un calendar greşit de sorginte astrologică în care sunt luate în considerare fenomene inexistente precum precesia echinocţială şi proemptoza lunară, pe atât pare de dificil oamenilor din lumea de astăzi să înţeleagă consecinţele nevăzute ale acestei mistificări, cu impact deosebit de grav asupra vieţii noastre spirituale. Acesta este motivul pentru care, bazându-ne pe mărturia documentelor păstrate de istorie, am urmat mai întâi calea logico-fenomenologică de demonstraţie a incorectitudinii astronomice a calendarului gregorian. De-abia acum, după ce am dovedit în mod ştiinţific că realitatea astronomică infirmă acest calendar de sorginte astrologică, putem spera că ar putea avea ecou încercarea noastră de a face auzite şi înţelese consecinţele subtile, nevăzute, ale acestei mare minciuni a timpurilor noastre.

        5.3.1 Problema dogmatică a calendarului

        Astăzi, când vine vorba despre problema calendaristică, aproape orice creştin ortodox din BOR se simte – nu ştim de ce, sau poate că, în chip tainic, ştim de ce – dator să apere corectitudinea astronomică a calendarului gregorian şi să ne spună, ca ucenic al Părintelui Cleopa, cu un aer superior, că nu ne închinăm la calendar, că nu spunem „Sfinte calendarule, miluieşte-ne pe noi!”, că facem prea mult tam-tam cu această problemă, căci, în fond, calendarul e o convenţie omenească şi nicidecum dogmă. Desigur, dacă urmăm un astfel de ”raţionament”, am putea înlocui la fel de uşor o biserică ortodoxă cu una romano-catolică sau protestantă, sau chiar cu o sinagogă, spunând că este tot un locaş de cult care serveşte aceluiaşi scop al închinării la Dumnezeu şi că nu ne închinăm concepţiei arhitectonice a acesteia. Ducând la extrem ”raţionamentul” Părintelui Cleopa, am putea foarte bine înlocui şi crucea de pe biserică cu steaua în cinci sau şase colţuri, căci a pune o cruce sau o stea pe o biserică, tot de om ţine, şi tot o chestie de convenţie omenească s-ar părea că este. Constatăm cu amărăciune că nu le-ar veni niciodată creştinilor din BOR ideea să se întrebe dacă reforma calendaristică gregoriană şi calendarul îndreptat pe care îl folosim noi acum din cauza ei Îi sunt plăcute sau nu lui Dumnezeu.
        Iată că a venit timpul să ne întrebăm dacă reforma calendaristică şi calendarele gregorian şi îndreptat îi sunt placute Domnului nostru Iisus Hristos, iar dacă nu Îi sunt plăcute, atunci cu siguranţă că este vorba de o problemă de dogmă şi nicidecum de convenţie omenească.
        Am arătat în lucrarea noastră de ce calendarul iulian este calendarul Domnului Iisus Hristos, un calendar adevărat nu numai prin corectitudinea sa liturgică ci şi din punct de vedere al realităţii timpului şi vremurilor gândite de către Creatorul nostru pentru noi şi indicate nouă prin luminătorii Sai puşi în tăria cerului, şi de ce calendarul gregorian este un calendar falsificat, un calendar astrologic pe care Soarele, Luna şi stelele îl infirmă prin mişcarea lor de pe cer. Dacă toată creştinătatea ar fi respectat calendarul iulian, nu ar fi existat nicio problemă dogmatică.
        Apare următoarea întrebare:
        Ce se poate întâmpla atunci când oamenii cred că este adevărat în realitate ceva ce este fals în realitate?
        Răspunsul logic este că, în acest caz, oamenii vor ajunge să creadă într-o realitate mistificată, inexistentă.
        Răspunsul teologic este că, de vreme ce realitatea este opera unui Dumnezeu Creator Care a gândit-o în toate detaliile sale şi Şi-a înscris simbolurile Sale în ea pentru a fi recunoscut ca atare de către oameni, credinţa oamenilor într-o realitate mistificată poate face imposibilă recunoaşterea simbolurilor puse în ea de către Acest Dumnezeu Creator şi, prin urmare, poate face imposibilă chiar recunoaşterea de către oameni a Însuşi Acestui Dumnezeu, iar nerecunoaşterea lui Dumnezeu de către oameni face imposibilă împreună-petrecerea lor cu El, adică mântuirea lor.
        Problema calendarului a devenit dogmatică deoarece majoritatea creştinilor de astăzi au ajuns să creadă corect un calendar infirmat de realitate, dar care, prin consecinţele sale, s-a dovedit a fi deosebit de eficient în îndepărtarea lor de realitate şi de Dumnezeu.

        5.3.2 Războiul nevăzut dus împotriva lui Dumnezeu prin reforma calendaristică. Consecinţele nefaste pentru omenire ale acestui război ocult. Timpul sfânt al Domnului Iisus Hristos şi timpul astrologic al lui Antihrist.

        Noi am dovedit în această lucrare în mod ştiinţific că nu există fenomenul precesiei echinocţiale. Acceptarea de către oameni, în general, şi de către creştini, în special, a reformei calendaristice din anul 1582, a însemnat implicit o acceptare treptată ca adevăr a acestei minciuni astrologice lansate în lume de către Ptolemeu cu cel puţin 1400 de ani înainte. Să analizăm ce consecinţe au decurs în lume după anul 1582 din această credinţă într-un fenomen inexistent.
        În primul rând, credinţa în precesia echinocţială a condus la credinţa greşită în două tipuri de ani diferiţi între ei, anul tropic şi anul sideral, ambii ani diferiţi de anul unic iulian de 365,25 zile. Nu există astronomie modernă care să nu menţioneze cele două tipuri de an cu valori diferite unul faţă de celălalt şi ambele diferite de valoarea de 365,25 zile. După cum am văzut, anul tropic pe care se bazează calendarul gregorian are o valoare mai mică decât anul iulian. Întrucât în bula papală Inter Gravissimas se prevede ca trei ani centenali din patru să nu fie consideraţi bisecţi, rezultă o diferenţă de trei zile la 400 de ani. Prin urmare, conform unui simplu calcul matematic, valoarea anului calendaristic utilizată astăzi in urma reformei gregoriene este (400×365,25-3)/400=365,2425 zile.
        Simbolismul fracţiei de 0,25 zile a anului iulian de 365,25 zile ne-a fost explicat de Sfântul Efrem Sirul. Anul gândit de Dumnezeu Tatăl, creat de Dumnezeu Fiul şi sfinţit de Duhul Sfânt încă de la Facere, acelaşi cu anul calendarului iulian, poartă cu sine aceste 6 ore ale unei zile, simbol al Zilei celei Mici, Ziua în care Fiul lui Dumnezeu, întrupat în Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a murit răstignit pe cruce. Anul calendarului iulian formează pe ecuatorul pământesc cele 4 puncte echinocţiale fixe, puncte care pecetluiesc Pământul cu semnul crucii. În calendarul iulian anul de 365,25 zile împlineşte perfect Crugul Soarelui de 28 de ani, Crugul Lunii de 19 ani şi Crugul Paştelui de 532 de ani, simboluri numerice ale perfecţiunii cifrei 10, cifra asociată literei cu care începe numele Domnului Iisus Hristos, constituind astfel o bază valorică din care izvorăsc atât simbolurile crucii, ale desăvărşitei dumnezeiri, ale desăvârşitei umanităţi, adică ale desăvărşitei divino-umanităţi a Persoanei Mântuitorului nostru, cât şi al Împărăţiei cerurilor prin timpul sfânt, ciclic al Crugului Paştelui. Iată cum fracţia de 0,25 zile, purtată de anul calendarului iulian, capătă astfel o importanţă deosebit de mare în simbolistica divină, dând seama în chip tainic şi nevăzut de divino-umanitatea Mântuitorului nostru, Cel Care, odată cu învierea Sa, prin împlinirea Crugului Pascal al sărbătoririi Paştelui cel nou, cel creştin, pe care ne-a spus să-l prăznuim întru amintirea Lui, a înscris viaţa lumii creştine în chip simbolic, cu simboluri divine, în veşnicia Împărăţiei Cerurilor. După cum era firesc, şi de excepţională importanţă, Domnul nostru, Atotputernic fiind, Şi-a întipărit în chip perfect, după cum am dovedit şi pe cale pur fenomenologică, nu numai teologică, simbolurile în realitate. A făcut o tărie unitară în care a fixat stelele şi drumurile luminătorilor cu mare înţelepciune, pentru ca anul pe Pământ să fie exact de 365,25 zile şi din el să izvorască simbolurile Persoanei Sale divino-umane.
        Dacă din perfecţiunea fracţiei divine de 0,25 dintr-o zi solară de 24 de ore izvorăsc atât de multe şi minunate simboluri ale Domnului nostru Iisus Hristos, din fracţia de 0,2425 a aceleiaşi zile, fracţie purtată de anul tropic al calendarului gregorian nu izvorăşte niciun fel de simbol. Prin urmare, dacă, prin contemplarea luminătorilor şi observarea împlinirii scopului pus de Dumnezeu în ei prin calendarul în care se împlinesc Crugurile-simboluri ale Domnului Iisus Hristos, cel care crede în cele exact 6 ore purtate în plus de an faţă de numărul întreg de 365 de zile este călăuzit de cele create spre înţelegerea tainică şi profundă a sensului vieţii sale împlinit în Împărăţia în care este aşteptat cu iubire de către Mântuitorul nostru, celui care este convins de corectitudinea celor 5 ore 49 minute şi 16 secunde, cât are în plus anul tropic gregorian faţă numărul de 365 de zile întregi, i se barează orice drum spre o astfel de înţelegere a simbolurilor puse de Domnul în creaţie.
        Dacă cineva s-ar fi străduit în mod intenţionat să intreprindă în modul cel mai perfid o acţiune cu scopul de a-i depărta pe oameni de înţelegerea simbolurilor Domnului, n-ar fi reuşit să facă acest rău mai temeinic decât l-a făcut papa Grigorie al XIII-lea în anul 1582 prin reforma sa calendaristică. De aceea spunem cu toată convingerea că acela care a lucrat prin papa Grigorie la impunerea calendarului gregorian în viaţa lumii a fost însuşi Satan. Acest lucru se observă prin consecinţele pe care le-a avut această reformă.
        Istoria ne-a dovedit că, în timp, oamenii au crezut în corectitudinea valorii anului impus de papa Grigorie în locul valorii gândite de Domnul pentru anul Său. Credinţa în această mărime înşelătoare impusă lumii de Satan prin papa Grigorie a reprezentat cel mai mare cataclism spiritual pentru omenire. Practic, de la Ptolemeu încoace, lupta subtilă al lui Satan, duşmanul mântuirii noastre, care s-a străduit din răsputeri să-i convingă pe oameni să înlocuiască în calculul vremurilor cele 365 de zile şi 6 ore perfecte ale anului, care dădeau seama de măreţia Creatorului acestui an, cu un an mai scurt, a fost încununată de succesul temporar al reformei papei Grigorie care a impus un an de 365 de zile 5 ore 49 minute şi 16 secunde.
        Mai înainte de a crede în minciuna evoluţiei al cărei izvor este transformarea suficient de lentă în timp a speciilor pentru a nu putea fi observată experimental, oamenii au crezut în transformarea la fel de lentă a timpurilor adusă în calendarul iulian prin pierderea lentă a zilelor în el ca urmare a valorii mai mici a anului impus de precesia echinocţială. Tot precesia echinocţială, prin ciclurile sale crezute de astrologi a fi de 26000 de ani, a atras gândirea oamenilor spre timpi mai îndelungaţi decât timpul real scurs de la Facere până în prezent. Însuşi papa Grigorie a grăbit editarea bulei sale ca nu cumva, chipurile, conform gândirii lui astrologice, după 15000 de ani de precesie echinocţială, Paştele să ajungă să se serbeze la Crăciun, deşi anotimpurile de la Sinodul de la Niceea până la el nu se schimbaseră deloc.
        Astfel, după cum fracţia dumnezeiască de 0,25 de zile a anului real devine în credinţa savantului teolog izvorul simbolurilor Domnului nostru Iisus Hristos, fracţia demonică de 0,2425 zile a anului tropic impusă de Satan lumii prin bula papei Grigorie devine în credinţa ”savantului” astrolog izvorul evoluţiei şi al timpilor îndelungaţi. În acest mod, stabilitatea istoriei reale de cel mult 7500 de ani a omenirii, ancorată de Domnul nostru Iisus Hristos în simbolurile cu care Şi-a pecetluit creaţia, este înlocuită prin această reformă satanică a papei Grigorie – evident, înlocuirea nu are loc în lumea reală, ci numai în mod virtual, în mintea celor care cred în corectitudinea acestei reforme – cu transformarea lentă care, chipurile, ar putea produce, în timpii îndelungaţi ai unei istorii dilatate în chip aberant, evoluţia unei naturi apărută întâmplător, natură în care Dumnezeu nu mai este necesar.
        Miliarde de ani de transformări în loc de cei 7500 de ani de istorie ancorată de Domnul în simbolurile Sale. Iată ce istorie virtuală a propus minţii oamenilor în chip foarte subtil reforma papei Grigorie la XIII-lea. Iar mintea oamenilor a acceptat această mistificare. Nu este de mirare că în ziua de astăzi această subtilă farsă jucată de Satan oamenilor, prin faptul că a reuşit să-i facă să creadă că cele 6 ore ale anului ar fi ceva mai scurte, a atins cotele ei cele mai aberante. Prin reforma calendaristică, a fost desfiinţată credinţa oamenilor în simbolurile Crugurilor lăsate de Dumnezeu prin mişcarea reală a luminătorilor deoarece în calendarul gregorian nici Crugul de 28 de ani al Soarelui, nici Crugul de 19 ani al Lunii şi nici Crugul de 532 de ani al Paştelui nu se mai împlinesc.
        În timpul sfânt de arătat calendarul iulian, oamenii, prin simbolurile Crugurilor care se împlinesc numai în acest sfânt calendar, cred că sunt urmaşii lui Adam aflaţi pe Pământul tânăr de 7500 de ani situat în centrul universului, iar menirea lor este îndumnezeirea şi împreuna petrecere cu Dumnezeu în Împărăţia Cerurilor după învierea de obşte. În timpul sfânt arătat de calendarul iulian nu se poate întâmpla batjocorirea Paştelui creştin prin sărbătorirea lui înainte de sau odată cu paştele evreiesc.
        În timpul satanic al calendarului gregorian, oamenii au ajuns să creadă în general că se trag dintr-un strămoş asemănător maimuţei şi se află în mod cu totul întâmplător pe o planetă neînsemnată aruncată ca un fir de praf în imensitatea unui univers infinit mare produs din explozia de tip Big Bang a unui atom infinit mic printr-o evoluţie de miliarde de ani, trăind fără niciun scop legat de Dumnezeu, şi, prin urmare, după o viaţă în care orice este permis în măsura în care se poate face, căci, de vreme ce Dumnezeu nu este necesar într-o astfel de lume, noţiunea de păcat nu mai există, vor trece în nefiinţă. În timpul satanic al calendarului gregorian lucrurile se îndreaptă lent către o tot mai frecventă prăznuire nelegiuită a Paştelui creştin înainte de sau odată cu paştele evreiesc. Ceea ce Sfinţii Părinţi au evitat cu orice preţ, chiar şi cu preţul unei abateri de 2-4 zile de la precizia astronomică, se petrece astăzi în mod frecvent în bisericile romano-catolică şi protestantă care utilizează calendarul gregorian, deoarece timpul demonic al acestul calendar astrologic bazat pe precesie echinocţială permite acest sacrilegiu cumplit. Cu timpul, dacă nu se va renunţa la acest calendar absurd, componenta sa astrologică va determina despărţirea definitivă a paştelui romano-catolic de Paştele sărbătorit corect de ortodocşi şi sărbătorirea lui numai înainte de paştele evreiesc.
        Şi în calendarul îndreptat, de vreme ce se bazează pe aceleaşi tăieri de zi la ani centenali ca în calendarul gregorian, Crugurile Soarelui, Lunii şi al Paştelui sunt de asemenea desfiinţate. Fixarea ca referinţă şi prăznuirea Paştelui creştin în calendarul hibrid iuliano-gregorian, zis şi îndreptat sau neo-iulian, în aceeaşi zi ca în calendarul iulian, transformă ordinea liturgică desăvârşită din calendarul iulian într-o harababură liturgică în care simbolurile Domnului nostru Iisus Hristos sunt suplimentar batjocorite. Într-adevăr, migrarea datei Paştelui spre vară, ţinerea sărbătorilor cu date fixe în cu totul alte zile decât creştinii ortodocşi dreptprăznuitori, în ciuda minunilor care se petrec şi ne arată data de prăznuire corectă, desfiinţarea Postului Sfinţilor Apostoli şi plasarea lui în locul săptămânii de harţi de după Rusalii, desfiinţarea sărbătorii Kiriopasha care era simbolul zilei tradiţionale recunoscută de creştinii din vechime pentru Învierea Domnului deoarece cu ea începea primul Crug al Paştelui, sunt numai câteva dintre exemplele în care diferenţa gregoriană de zile impusă calendarului iulian spre o nefirească îndreptare, îl transformă pe acesta într-un calendar astrologic, îndoit calendar al Satanei, în care semnele zodiacului sunt tipărite faţiş în molitfelnice (A se vedea la paginile 721, 722, 724, 726,728, 730,732, 734, 736, 738, 740, 742, 744 din Molitfelnicul, ediţia IBMBOR, Bucureşti, 2002) la sărbătorile sfinţilor de peste an.
        Noi, creştinii de astăzi, care acceptăm, ba chiar apărăm cu înverşunare calendarele gregorian şi îndreptat, deşi credem în divino-umanitatea şi în crucea Mantuitorului nostru predate de dogmaticile universitare, suntem puşi în situaţia aberantă de a respinge cu fanatism crucea şi divino-umanitatea Mântuitorului nostru predate ochilor noştri de dogmatica celestă a mişcării de pe cer a luminatorilor şi nu făcem altceva decât, pe de-o parte să-L cinstim pe Domnul, iar pe de altă parte să-L hulim prin ignoranţa noastră. Nici fierbinţi, nici reci, ci doar căldicei. De fapt, diavolul, duşmanul mântuirii noastre asta a urmărit, ca noi să devenim căldicei printr-o ştiinţă falsă ruptă în mod perfid de teologie, izvorul ei. Nouă ne este cât se poate de limpede că fără tiparul mental al transformărilor lente în timpi îndelungaţi introdus în credinţa oamenilor de reforma calendarului, prin care Satan a scos în chip virtual omenirea din timpul sfânt al împlinirii simbolurilor Domnului, azvârlind-o într-un timp demonic al împotrivirii la aceste simboluri prin erezia de factură astrologică a precesiei echinocţiale, aceste erezii şi hule înspăimântătoare la adresa lui Dumnezeu, care se petrec în ziua de astăzi, nu ar fi fost posibile. Satan râde de creştini, mai ales de cei ortodocşi ”îndreptaţi”, apologeţii cei mai înfocaţi ai ”adevărurilor” sale ”ştiinţifice”, care au ajuns să propovăduiască tuturor corectitudine calendaristică, heliocentrism, gravitaţie şi evoluţionism, împăcate cu dogmele creştine stabilite în sinoadele ecumenice.
        Prin calendarul aruncat în lume de către papa Grigorie al XIII-lea, Satan a reuşit să înlocuiască în mintea oamenilor simbolurile reale ale Domnului Iisus Hristos, întipărite în creaţia Sa încă de la Facere, cu simboluri virtuale izvorâte din erezii astrologice. Din acest motiv, atunci când ne referim la reforma calendaristică din anul 1582, putem afirma fără să greşim că avem de-a face cu erezia calendaristică poate cea mai subtilă şi perfidă dintre toate ereziile, tocmai din cauza faptului că, la ora actuală, nu se întrevede probabilitatea întrunirii niciunui sinod ecumenic al întregii creştinătăţi pentru a o elimina din Biserică.
        O nouă întrebare apare pe firmament:
        Ce ne putem aştepta de la Dumnezeu prin menţinerea acestor calendare de factură astrologică prin care simbolurile Domnului nostru Iisus Hristos sunt desfiinţate în mod virtual în credinţa şi în mintea credincioşilor creştini?
        Ca să putem răspunde la întrebare, ar trebui măcar să ne imaginăm cum priveşte Domnul nostru această stare de lucruri. Pentru o palidă comparaţie, am putea să ne imaginăm cum ne-am comporta noi înşine dacă am fi împăraţi atotputernici în împărăţia noastră, dar în care, supuşii noştri, pretinzând că ne slujesc, au distrus pe tot cuprinsul împărăţiei sale blazoanele şi sigiliile cu emblema noastră şi le-au înlocuit cu blazoane şi sigilii cu emblema duşmanului nostru de moarte. Este de ajuns să deschidem Sfânta Scriptură la proorociile lui Isaia (1, 2-4; 13-16) şi să luăm aminte la reacţia lui Dumnezeu faţă de prăznuirile nelegiuite ale evreilor, vechiul Israel, ca să ne imaginăm reacţia Sa faţă de prăznuirile nelegiuite ale creştinilor, prăznuiri prin care cei ce se pretind a fi în Noul Israel nesocotesc simbolurile Sale:
        „Ascultă, cerule, şi ia aminte, pământule, că Domnul grăieşte: Hrănit-am feciori şi i-am crescut, dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea.
        Boul îşi cunoaşte stăpânul şi asinul ieslea domnului său, dar Israel nu Mă cunoaşte; poporul Meu nu Mă pricepe.
        Vai ţie neam păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii! Ei au părăsit pe Domnul, tăgăduit-au pe Sfântul lui Israel, întorsu-I-au spatele.
        (…)
        Nu mai aduceţi daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă şi adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăşi prăznuirea voastră e nelegiuire!
        Urăsc lunile noi şi sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge!
        Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă!
        Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată!”
        De acum nu trebuie să facem cine ştie ce cercetări ca să dăm cine ştie ce veşti senzaţionale pentru ceea ce ne aşteaptă. De vreme ce am demonstrat că reforma calendaristică a fost un act de împotrivire la simbolurile cu care Domnul Şi-a pecetluit creaţia şi nu de corectitudine astronomică, este limpede că a fost un act antihristic. Calendarele gregorian şi îndreptat pregătesc temeinic venirea Antihristului, fiindcă Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, chiar dacă Se pogoară asupra tuturor, nu poate fi primit de cei care cred în iluzoria corectitudine de factură astrologică a ştiinţei colportată de slujitorii lui Satan prin aceste calendare. Domnul stă la uşa inimii noastre şi bate ca să intre în ea împreună cu Tatăl şi să cineze împreună cu noi, dar uşa inimii noastre este ferecată de noi înşine cu lacătul minciunilor lui Satan pe care le credem adevărate. Pe uşa inimii noastre nu mai sunt inscripţionate frumoasele simboluri ale Crugurilor Domnului nostru Iisus Hristos, simboluri inscripţionate în vremurile arătate de calendarul Său cel sfânt recunoscut şi adoptat de Biserică prin Sfinţii săi Părinţi, ci semnele malefice ale zodiacului lui Satan din care, în acest timp demonic adus de calendarele sale antihristice, izvorăsc heliocentrism, gravitaţie universală şi evoluţioniosm, erezii dintre cele mai blasfemiatore şi hulitoare la adresa Mântuitorului nostru.
        Prin Scriptură, Domnul Dumnezeu i-a avertizat pe israeliţi că îi aşteaptă robia babiloniană; pe noi, creştinii, ne-a avertizat, prin aceeaşi Scriptură, că ne aşteaptă robia Antihristului. Iar noi am arătat în această a treia carte modul în care erezia reformei calendaristice, impusă lumii din anul 1582, a pregătit şi pregăteşte această robie. Situaţia de astăzi este foarte gravă. Am ajuns să trăim acum ca robi ai unei lumi artificiale confecţionată de astrologi, în care teologia este pusă la colţ chiar de către ”teologii ştiinţei” din structurile bisericeşti, şi nu suntem în stare să vedem nicio legătură între această lume şi fărădelegea de la 1582.
        De vreme ce în calendarul gregorian eretic sunt desfiinţate în mod virtual simbolurile Domnului nostru Iisus Hristos, mintea celui care accepta în chip fanatic, fără să cerceteze, acest calendar, este pusă în situaţia de a respinge harul Sfântului Duh trimis de Mântuitorul nostru pentru a-I cunoaşte măreţia arătată prin aceste simboluri şi de a accepta, cel puţin în mod implicit, toate blasfemiile şi hulele cu care Satan a umplut golul spiritual creat de această reformă. De aceea trăim acum într-un timp demonic, impregnat de duhurile antihristice ale heliocentrismului şi acentrismului cosmic, ale gravitaţiei şi evoluţiei cosmice şi biologice. Toate aceste erezii sunt armele cu care Antihrist pregăteşte înrobirea spirituală a omenirii, iar rampa de lansare în lume pentru aceste mari nenorociri a fost calendarul de factură astrologică impus lumii, începând cu anul 1582, prin bula Inter Gravissimas a papei Grigorie al XII-lea.
        Dacă omenirea, asemenea oşteanului care la luptă apără cu preţul vieţii steagul cu simbolurile ţării sale, ar fi apărat cu străşnicie calendarul iulian în care se împlinesc simbolurile Crucii Sale şi ale timpului sfânt al Crugurilor prevăzute de Dumnezeu prin mişcarea tăriei şi a luminătorilor din ea, simboluri ale Domnului cu care este pecetluită creaţia Sa, în niciun caz nu ar fi fost posibilă apariţia acestor cumplite erezii care proliferează azi în lume cu vigoarea de înmulţire a spinilor şi a pălămidei, erezie pe care se pregăteşte şi clădeşte robia spirituală a omenirii sub tirania lui Antihrist. Împăratul Constantin cel Mare, artizanul Sfîntului Sinod de la Niceea a învins întru simbolul Crucii pe care l-a gravat pe steagurile oştenilor sai, iar noi astăzi am ajuns sa acceptăm cu mare uşurinţa cipurile premergătoare pecetei lui Antihrist tocmai pentru ca am şters de pe steagul credinţei noastre acest simbol din calendarul Domnului Iisus Hristos şi al Sfinţilor Părinţi de la Niceea, înlocuindu-l cu semnele satanice ale zodiacului din calendarul astrologic al papei Grigorie al XIII-lea. Iată de ce problema calendaristică este cu adevărat o problemă dogmatică şi nu o simplă convenţie omenescă aşa cum învăţa Părintele Cleopa.

        6. Problema stilistă, o problemă de mare discernământ.

        Dacă vreun creştin ortodox aflat în vreuna din Bisericile autocefale în care se foloseşte calendarul iulian îndreptat va citi această carte şi, luând aminte la adevărul argumentelor ei, poate îşi va pune problema să părăsească Biserica în care se află majoritatea creştinilor ortodocşi din ţara sa pentru a se alătura vreunei facţiuni minoritare care utilizează calendarul iulian corect, facţiune cunoscută şi sub numele de Biserică Ortodoxă pe Stil Vechi sau stilişti, îl sfătuim cu toată convingerea ca, orice ar fi, să nu facă acest pas.
        Bine, bine ar putea spune creştinul nostru ortodox, ai susţinut că este eretic calendarul îndreptat şi acum, când am găsit, în sfârşit, un loc în care este respectat calendarul iulian corect, vii şi ne opreşti ca să mergem acolo? Cum argumentezi această interdicţie? În modul cel mai simplu. Aceste facţiuni stiliste din ţările ortodoxe cu calendar îndreptat sunt schismatice. Aceste biserici vechi calendariste naţionale nu se află de fapt în Biserica Ortodoxă. De unde cunoaştem că ele nu se află în Biserica cea Una Ortodoxă? Pentru faptul că nu se află în comuniune de Potir cu Bisericile autocefale mari ortodoxe care utilizează şi ele în mod corect calendarul iulian al Sfinţilor Părinţi, cum ar fi Biserica ortodoxă Rusă, Ucraineană, Sârbă, Moldovenească, Georgiană, etc. În schimb, Bisericile ortodoxe autocefale ale României, Greciei, Bulgariei şi Ciprului, care utilizează în mod greşit calendarul iulian îndreptat, se află în comuniune de Potir cu aceste Biserici care utilizează calendarul corect. Spre exemplu, un credincios creştin din Biserica Ortodoxă Română (BOR), deşi ţine calendarul îndreptat, se poate împărtăşi cu Sfintele Taine în toate celelalte mari Biserici autocefale ortodoxe care ţin calendarul corect. În schimb, un membru al Bisericii Ortodoxe Române pe Stil Vechi (BOSV) cu Mitropolia la Slătioara, deşi ţine calendarul iulian corect, nu este primit la împărtăşirea cu Sfintele Taine în Bisericile autocefale ortodoxe care ţin, de asemenea, calendarul corect. Pogorământul Bisericilor ortodoxe autocefale care ţin corect calendarul vechi iulian de a fi în comuniune euharistică cu Bisericile ortodoxe surori care ţin, pentru o vreme, chiar în mod greşit, calendarul îndreptat, şi comuniunea de iubire întru Domnul a tuturor credincioşilor acestor Biserici naţionale autocefale ortodoxe, care în totalitatea lor constituie Biserica cea Una, este infinit mai puternic decât acribia facţiunilor stiliste. În ochii Domnului, iubirea covârşeşte întotdeauna dreptatea, căci El a spus: „Milă voiesc, iar nu jertfă”, iar Apostolul, inspirat de Duhul Sfânt ne-a arătat că, dacă dragoste nu avem, nimic nu suntem.
        Problema care se pune acum este următoarea:
        De ce nu sunt primite la Potir aceste facţiuni stiliste care nu numai că folosesc calendarul iulian corect dar, pe deasupra, ţin cu mare acribie şi rânduiala liturgică ortodoxă? În ce constă greşeala lor? Pentru că sunt schismatice şi ele sunt cele care nu doresc să aibă un Potir comun cu Biserica cea Una ortodoxă. Este de ajuns să observăm atitudinea lor faţă de covârşitoarea majoritate a fraţilor ortodocşi din Biserica cea Una pentru a ne da seama că duhul demonic al supercorectitudinii, la care ei ţin cu orice preţ, chiar cu preţul negarii iubirii de apropele, i-a făcut să cadă de-a dreapta. Din punctul lor de vedere, ei sunt singurii care se mântuiesc. Au luat de mult judecata din mâna Mântuitorului şi proclamă cu cea mai mare uşurinţă că numai ei vor merge în Rai deoarece acest lucru li se cuvine pentru acribia lor. În cazul în care cineva le aduce argumentul existenţei marilor Biserici Ortodoxe autocefale, precum cea a Rusiei şi Serbiei, care ţin calendarul iulian şi cultul liturgic corect ca şi ei, ei declară cu cea mai mare uşurinţă că aceste Biserici sunt apostate din cauza ereziei ecumenice care a cuprins toate Bisericile Ortodoxe naţionale autocefale. Atât de mult îi dispreţuiesc pe credincioşii majoritari ortodocşi, încât e de-ajuns să greşească vlădicii Bisericilor autocefale şi imediat declară Biserica apostată, căzută din har, Tainele ei nevalide şi milioanele de credincioşi ale acestora drept materie primă pentru cazanele cu smoală ale dracilor în iad. A le aminti că învăţătura Sfinţilor Părinţi ai secolului de aur al creştinismului nu face nicio referire la chinuirea celor morţi de către draci şi la vămile văzduhului, este ceva insuportabil pentru stilişti. Deşi sunt partizanii cei mai înverşunaţi ai calendarului iulian, habar nu au cum s-a făcut reforma calendaristică. Pentru stilişti, bula papală Inter Gravissimas este un document necunoscut. În mod cu totul absurd, sunt cei mai înverşunaţi apărători atât ai canoanelor din vechime, cât şi ai precesiei echinocţiale. De vreme ce ei nu pot demonta cu argumente logico-fenomenologice această erezie, corectitudinea lor calendaristică e una de faţadă mimând fanatismul, căci şi ei cred în marea minciună că, din punct de vedere astronomic, echinocţiul s-a deplasat în realitate şi se face pe data de 21 martie în calendarul gregorian.
        Diferenţa esenţială dintre noi, credincioşi ortodocşi în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, şi credincioşii schismatici stilişti constă în faptul că noi am demonstrat corectitudinea simbolico-astronomică a calendarului iulian cu argumente scripturistice, istorice, fenomenologice şi logice, în vreme ce stiliştii nu pot aduce decât argumentul canonic pe care se bazează, căci de crezut nici ei nu cred în corectitudinea astronomică a calendarului iulian, cât despre simbolurile Domnul pe care acest calendar le împlineşte prin împlinirea Crugurilor luminătorilor şi al Paştelui în el, nu am întâlnit să aibă cunoştinţă de aşa ceva.
        Prin urmare, cu puterea autorităţii pe care am căpătat-o în inima cititorului în urma citirii cu atenţie a acestei cărţi, sfătuim credincioşii ortodocşi din Bisericile autocefale care ţin calendarul îndreptat şi devin conştienţi de această mare greşeală, să nu se lase amăgiţi de facţiunile stiliste şi să nu se alăture acestora. Îi îndemnăm să încerce din toată puterea, acum în cunoştinţă de cauză, să lupte din interiorul Bisericii lor pentru revenirea la calendarul corect vechi iulian. Avem în acest sens exemplul demn de urmat al Bisericii Ortodoxe a Poloniei care, la 18 martie 2014, a hotărât, în urma şedinţei Soborului Arhieresc condus de ÎPS Sava, să anuleze hotărârea Soborului din 12 aprilie 1924 privind trecerea la calendarul îndreptat şi să revină la vechiul calendar iulian începând cu data de 15 iunie 2014. În mod similar, şi în Bisericile Ortodoxe ale României, Greciei, Bulgariei şi Ciprului se poate întruni un sobor al întâistătătorilor care să hotărască revenirea la calendarul corect. După revenirea Bisericilor ortodoxe autocefale care ţin în mod greşit calendarul iulian îndreptat la calendarul iulian corect se întrunesc bune condiţii şi pentru revenirea stiliştilor schismatici în Biserică, chiar cu recunoaşterea şi cu păstrarea nealterată a demnităţilor lor preoţeşti, dacă aceştia din urmă vor renunţa la erezia de a crede că aceste Biserici autocefale ortodoxe naţionale au căzut din har şi nu au Sfintele Taine valide. Deşi pare o utopie, o gândire pozitivă ne poate face sa sperăm că, daca vor lua seama la argumentele pe care le-am adus in aceasta carte, va veni o vreme când chiar romano-catolicii şi protestanţii vor face demersurile necesare pentru revenirea în Biserica cea Una care este Biserica Ortodoxă, cea în care Paştele creştin încă se mai sărbătoreşte în duminica stabilită corect conform regulii hotărâte de Sfinţii Părinţi la Sinodul Ecumenic de la Niceea.”

        Ramane acum ca tu insuti sa judeci cine sunt si ce vreau. Te-as ruga sa o faci dupa textul pe care ti l-am trimis si nu dupa prejudecati. Daca ti se par aiureli precum lui Saccsiv si nu ai incredere in mine, te rog sa ne luam ramas bun cu respect unul fata de celalalt. Daca ai incredere in mine si vrei sa afli mai multe, stii unde sa ma cauti. Sincer sa fiu, eu am ajuns la faza in care stiu ce trebuie facut, dar nu pot face singur ci numai impartasind semenilor mei ceea ce am aflat in ani buni de cercetare trudnica. Eu am incredere in tine. Sunt foarte multe lucruri noi de spus.

        Apreciază

      • mircea.v said, on martie 30, 2016 at 3:36 pm

        Theodor L

        zicea cineva ca urăște pe cei ce complică lucrurile simple, dar nu mai puțin pe cei ce simplifică lucrurile complicate.

        Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 4:46 pm

        Theodor L.

        iti raspund si eu dar da-mi un mic ragaz te rog ca am nevoie sa ma pot concentra si acum sunt pe apucate ca totdeauna.
        pe curand.

        Apreciază

      • Ioana said, on aprilie 5, 2016 at 1:08 pm

        Theodor L.

        multumim, am citit cu mare drag osteneala ta. Ce pacat ca s-au masonizat asa de tare nemernicii astia de capatani seci si s-au dat cu papistasii, iezuiti, criminali, atei, sinagoga Satanei, spre Babilon, desfranata cea mare….

        Sunt niste observatii atat de bun simt si de cuminti… cat s-a satanizat lumea cu amagirile acestea inchizitoriale si ilumini intunericitiriste luciferico cazute satanice….

        sunt atat de simple (simple de inteles, la asta ma refer, pentru cei cu inima curata, si frumoase! in Adevar)

        si ma doare ca sunt atat de putini care mai slujesc dreptatii, putini si smeriti, ca pe vremurile cat Mantuitorul a stat pe Pamant.

        huf, cum mai ascund unii lumina sub obroc!

        Dar Dumnezeu ii va lumina pe cei alesi ai Sai!

        p.s. daca voi avea acces, o sa iau si eu carticica ta

        Apreciază

      • aura said, on iunie 7, 2016 at 7:28 pm

        Domnului L. : parerea mea este ca PRIMUL pa ar fi RENUNTAREA LA CARDURI . Solicitati salarii in numerar. Legea va permite. Daca vi se spune ca nu se poate, sunteti mintiti. Nu mai platiti la cumparaturi cu CARDURI. Platiti cu NUMERAR. Cumparati PRODUSE ROMANESTI ( nu produse in Romania ). Solicitati pasapoarte FARA CIP ! Este valabil doar un an, dar un razboi se duce cu SACRIFICII ! Repet: prin CARDURI se realizeaza monitorizarea populatiei. Renuntati la CARDUL DE SANATATE ! Aveti la dispozitie ADEVERINTA ( valabila trei luni ). Se ofera pe loc, fara coada.

        Apreciază

    • el said, on martie 29, 2016 at 8:10 pm

      Theodor L.

      si inca ceva : sa stii ca NICIUN om duhovnicesc care se afla in Duhul Sfant azi NU VA TACEA azi despre PERICOLELE de MOARTE ale mantuirii si darea pe fata in vigeal a CURESELOR DIAVOLESTI si a FORMELOR lor concrete iscodite cu mare viclesug de duhul anticristic.
      ca daca face asa ceva insemana ca traieste prin vis RUPT de realitate si stand pe marginea prapastiei CADE in ea cand NU se astepata preocputa fiind cu iscodirea celor „inalte ” !
      Cine TACE ori e INSELAT/ORB, ori e VANDUT/LAS. in toate aceste situatii se afla in pericolde moarte.
      asa ca azi se mai recunosc oamenii care se tem/ostenesc pentru mantuirea lor si dupa TREZVIA si luarea aminte a lor la vremi si formele INSELARII si desigur dupa LUPTA lor sa sacpe din aceste curse.

      dar cine sta pe margine din nestnta sau viclenie si numeste raul bine si binele rau si asteapta sa ii trimita Dumnezeu minuni din cer sa-l scoata pe el in viata la liman e …dus cu pluta ! iar cine se preface ca NU VEDE merge in pirederea lui.
      nu vorbesc despre iudele si oamenii dracesti( oricare ar fi ei de la vladica pana la opinca) ANUME instalati/platiti/angajati sa DERUTEZE si DEVIEZE poporul, astia sunt de la sine autoexclusi din Cartea Vietii!

      iata un MODEL : Sf Paisie Aghioritul. CATI il asculta INTOCMAI?
      Duhul Sfant NU lasa Biserica in nestiinta, fara Vestitori si fara cuvant de invataura CONCRETA spre mantuire in ORICE vremuri grele mai ales astea de acum anticristice,
      iar cel INTELEPT, omul care vrea sa.si scape sufletul din mestesugitele curse diavolesti de azi NU se va preface ca NU AUDE si ca se ocupa el cu „cele INALTE duhovnicesti” si pentru restul….ii trimite Dumnezue inger din cer sa-l scape, ca doar el e „nobil” ispitind pe Dumnezeu batjocoritor de pe aripa Templului.

      cat despre „politicineii” astia ….GUNOI TOTI ! vanduti

      Apreciat de 1 persoană

    • george_adam said, on martie 29, 2016 at 8:27 pm

      Nu te supara pt raspunsul primit. Ideea este ca nu exista vreo organizare speciala si nici nu se poate face asa ceva. Raspunsul este individual, dupa puterea fiecaruia. Unii au inceput deja sa nu accepte nici un document cu cip altii se pregatesc s-o faca si prea multi se indreptatesc spunand ca nu este inca momentul.

      Nu poti impune celui de langa tine ce sa faca. Poti insa sa-l informezi daca vezi ca exista o minima cautare din partea lui. Altfel ,,, nu faci decat sa mai pui niste carbuni pe capul lui pentru ca la judecata va plati mai scump faptul ca a stiut si n-a facut.

      Apreciază

      • el said, on martie 29, 2016 at 9:28 pm

        george_adam

        dar cine vrea organzatii speciale? sau cine vrea sa IMPUNA cuiva?

        eu as fi multumit sa vorbeasca Biserica, ca in primul rand CLERULUI s-a dar harul sa lumineze poporul si sa pastoreasca Turma Lui Hristos sunt DATORI; sa o invete, sa o apere de LUPII RAPITORI sa o lumineze si sa o ajute sa se sfinteasca , sa se mantuiasca, sa iasa din orice crsa, erezie si sa o fereasca de orice APOSTAZIE.

        daca Biserica/CLERUL TACE asta nu inseamna ca TOTI oamenii trebuie sa taca.
        ceea ce spui tu e sofism, NU AI VOIE sa lasi in nestiinta si ORBIRE pe fratele, TREBUIE sa-i atragi luarea aminte cum poti, ca mantuirea vine si din cuvant/marturisirea Adevarului. si apoi daca omul primeste sau nu e treaba lui. ca nici o grija fiecare isi cauta/gaseste „invatatori” dupa mintea/inima sa !

        NICIODATA NICI Dumnezeu , NICI Biserica, NICI Sfintii NU au lasat poporul in nestiinta si INSELARE.
        si daca Biserica /Sfintii au facut asa, noi CUM sa facem atunci pe „smeritii” si sa ne prefacem ca ploua ba sa ne dam si VICLEANA CONSTIINTA buna ca ….am tacut „ca sa nu osandim pe fratele” ! ……

        n-a zis nimeni sa umbli uralnd pe strazi la cine NU VREA sa asculte sau SA IMPUI cuvia ceva, ….
        dar sa vezi pe fratele ca se infunda in inselare, ca altii il INSEALA si il IMPING in MINCIUNA CONFORTABILA a „JUSTIFICARILOR” de tot felul si a „POGORAMINTELOR” la APOSTAZIE si tu sa stai linistit de-o parte si sa TACI despre GRESEALA lui e fatranicie,

        cat despre „justificarea” ta cu „carbunii aprinsi” …. NO COMMENT !
        atunci ce crezi ca trebuiau sa faca Sfintii cand cadea poporul/Biserica in vreo INSELARE/EREZIE? sa taca ca sa nu gramadeasca carbuni aprinsi peste capul lor?

        Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on martie 29, 2016 at 11:14 pm

      Theodor L,

      Mai bine il intrebi pe Parintele Justin. Toate rapsunsurile tale (si mai multe) in carticica „Din invataturile si minunile Parintelui Justin”

      cateva capitole:
      Cipul biometric
      Cum sa luptam impotriva dictaturii biometrice
      Despre necesitatea impotrivirii actelor electronice
      Despre pecetluirea cu forta

      Si apoi il intrebi pe Sfantul Paisie, pe Parintele Elpidie, pe Staretul Antonie (viziunea a 2-a).

      Apreciază

  4. Mary said, on martie 29, 2016 at 4:07 pm

    Pe mine la domnul Marian Munteanu, despre ale carui actiuni din Piata Universitatii am avut respect, chiar si doar prin greva foamei, m-a surprins neplacut exact lucrul pe care-l admiram – greva foamei. Daca ar fi avut intentii crestine, de ce nu putea sa ii spuna acelei miscari foarte asemanatoare, pe numele ei crestinesc? – noi tinem acum post, pentru pacatele noastre si pentru ca Dumnezeu sa ne ajute pe noi si pe tara care nu consideram ca este condusa de oameni care ne reprezinta.
    Daca ar fi fost asa – cine stie? poate altfel s-ar sfarsit evenimentele cele triste ca Il chemau si pe El acolo cu totul nu doar intrinsec. Ca si ortacii, oameni simpli care stiau putin, ar mai fi putut ei da in tineri studenti care tin post pentru Dumnezeu? Ca tot mai stiau si ei de Dumnezeu… zic poate sunt prea visatoare.
    Cand eram la facultate ne apucase si pe noi, cu gandul la Piata Universitatii, sa facem greva si mars pentru niste drepturi la camine etc. …de-ale noastre. La un moment dat vine pe la noi prin facultate unde ne adunasem, cu asociatia si era mare petrecere, un… tanar batran (era mai in varsta, dar totusi batran, din ochi si din privire nu din riduri sau par) si ne zice „mai reveniti-va in fire, nu mai fiti carne de tun pentru interesele tuturor.” Si ne-a speriat, am zis „ce interese, despre ce vorbesti?” si el ne-a zis „despre asta vorbesc, sa nu intelegeti ce v-am spus, asa ca nu va duceti pastrati-va tineretea.” O membra a sociatiei studentilor ne-a zis, cu entuziasmul scazut in ea, ca domnul respectiv fusese in Piata Universitatii, s-a „intalnit” cu minerii etc. Si am intrebat-o „pai ce sa facem acum?” si ea ne-a zis „nu stiu nici eu, dar noi nu fortam pe nimeni sa mergem.”
    Nu s-a mai facut cine stie ce, mai ales nu de la noi in grupa, niste colegi mai sugubeti ei altfel, ne-au convins pe toti sa mergem la bere si sa ne bucuram de ziua libera, ca tipul stie el ce stie.
    Eu nu stiam daca am facut noi bine sa cedam atunci, dar acum cand vad alti studenti din nou cum au fost dusi si folositi sa se schimbe guverne, mi-am adus aminte de tanarul batran cu pricina. Si cum a zis „pastrati-va tineretea.” Din acel moment eu nu-l simpatizez pe dl. Munteanu, stiu ca a fost dus si-n puscarie, mai umbla vorba ca a fost torturat, imi pare rau de asta, dar de fiecare data cand apare in politica il ignor.

    Apreciază

  5. Ionut said, on martie 29, 2016 at 4:10 pm

    Nu stiu, nu mi-a placut niciodata in mod deosebit de Marian Munteanu. Problema e ca nu se pot face toate lucrurile deodata si de undeva trebuie inceput.
    Iar daca pui pe primul plan lupta anti-cip si antiecumenism, in afara de faptul ca unii s-ar putea sa-ti traga presul de sub picioare de la bun inceput, s-ar putea ca si publicul sa te considere cam dus cu pluta, fiindca, cel putin pentru moment, pentru multi chestiile astea sunt un fel de abstractiuni, iar disparitia banilor cash, cel putin pentru Romania, pare deocamdata un obiectiv ce nu poate fi pus in practica prea curand. In ceea ce priveste antiecumenismul, cred ca asteptarile cele mai mari le putem avea de la fetele bisericesti si mai putin de la mireni, fie ei si reprezentanti ai statului roman.
    Repet, nu sunt nici pentru, nici impotriva lui Marian Munteanu.
    Ideea e de fapt ca un partid sau un candidat sa fie de buna credinta, astfel incat, chiar daca nu s-a lovit de unele lucruri, odata ce i sunt aduse la cunostinta si intelege „trendul”, sa ia decizia cea buna.
    E posibil ca unii dintre noii politicieni sa nu-si dea nici macar ei seama ca sunt folositi. Dar repet, principalul e ca un om sa fie de buna-credinta. Restul cred ca vine de la sine.
    Iar daca unii dintre acestia nu s-a exprimat intr-o privinta sau alta, cred ca e bine sa fie intrebati sau sa li se semnaleze problema in cauza, inainte de a trage o anumita concluzie in privinta lor.
    O alta posibilitate de a ne lamuri este aceea de a afla sursele de finantare, cu alte cuvinte, „spune-mi cine te finanteaza, ca sa-ti spun cine esti” si, de asemenea, „cine te promoveaza.”
    Cred ca e clar pentru toata lumea (si pentru Marian Munteanu) ca Romania e intr-o stare de colonie. Iar disparitia banilor cash reprezinta, chiar si pentru un necunoscator, o alta etapa a sclaviei fata de banci si fata de finanta mondiala, in timp ce ecumenismul face parte din tendintele impuse de globalizare „spirituala”.

    Apreciază

  6. drm said, on martie 29, 2016 at 4:27 pm

    Asta a fost omul vestului inca din studentie! L-au pus la naftalina ca sa-l scoata la timpul potrivit. S-au prins ca romanilor trebuie sa le arunci mereu cite o momeala noua ca sa-i plimbi incotro vrei. Ultimii 26 de ani reprezinta o defilare a diferitelor momeli urmate de consecintele pacalelilor pe care f multi sa fac ca nu le vad desi ele te lovesc peste fata.
    Citatul extras de Gabriel este cit se poate de clar!
    Apoi n-am inteles niciodata ce cauta crestinii la alegeri cind stiu f bine cine sint politicienii si cui apartin.

    Apreciază

  7. Olivia said, on martie 29, 2016 at 4:30 pm

    Off-topic: Acum, pe TvR 2, la emisiunea „Ieri-azi-maine”,moderata de actrita Corina Danila, sunt invitati Marcel Pavel si tenorul Ionel Voineag. Tenorul Ionel Voineag tocmai a marturisit ca l-a redescoperit pe Dumnezeu dupa o interventie chirurgicala in urma careia s-a vindecat miraculos si ca este crestin ortodox, spera, nu numai cu numele.

    Apreciază

  8. nikodim said, on martie 29, 2016 at 4:37 pm

    Tehnologia asta a „platformelor” si „proclamatiilor” trambitate intens de mass-media ar fi trebuit sa devina deja puerila pentru Tara noastra care a vazut si a trecut prin atatea tulburari si inselatorii nationale, in ultimul sfert de veac mai ales.
    Marian Munteanu, asa cum a fost acum 26 de ani „sluga la indemana intunecatului” asa este si acum, fiind scos de la „naftalina” pentru „diverse proiecte” a caror oportunitate este dictata de moment. Iar acest moment se traduce prin necesitatea de a accelera identificarea si „luarea sub lupa” a cat mai multi potentiali oponenti ai sistemului. MM-ul este aruncat ca momeala, ii aduna la un loc pe cei anti-sistem, care sunt indetificati foarte simplu si observati mai departe sau prelucrati, dupa caz.

    Apreciază

  9. mircea.v said, on martie 29, 2016 at 4:43 pm

    Apropo de islamism, oare s-o fi gandit satana de la inceput la faptul ca una din religii trebuie sa fie violenta, asa, ca la Coran, ca sa bage spaima in ceilalti, ca apoi din motive de insecuritate sa apara big-brother, control total, insemnare…?

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on martie 29, 2016 at 7:02 pm

      De 7524 de ani fara sa doarma sigur a avut timp sa gandeasca tot felul de lucruri, si nici nu e singur ci are o multime de diavoli in ajutor. Oricum satana i-a dictat pedofilului mahomed coranul

      Apreciază

      • el said, on martie 29, 2016 at 10:37 pm

        cosminmatiu

        ai gasit in linkul trimis la Sf Ioan Gura de Aur explicatia la intrebarea/nedumerirea ta despre Genealogia Mantuitorulu Hristos din Ev dupa Sf Matei? (incepand cu pag 33 din PSB vol 23)
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 30, 2016 at 9:14 am

        Da, am citit comentariul postat de tine si acum imi este clar. A gresit acolo la sfarsit Sf Evanghelist Matei

        Apreciază

  10. George said, on martie 29, 2016 at 6:09 pm

    Nici eu nu-i sustin pentru aceleasi motive care sunt enuntate in titlul articolului. Fratele Saccsiv a facut o radiografie corecta si la subiect. Nu ne ramane mai nimic de adaugat.

    Apreciază

  11. Sită Deasă said, on martie 29, 2016 at 6:29 pm

    Marian Munteanu a facut afaceri cu armament cu oameni de afaceri din Israel. Acum s-a reinventat in nationalist. Acest „lup” se face paznic la oi… ca asa e ordinu’ mossad pentru care lucreaza

    Apreciază

  12. ioanioan said, on martie 29, 2016 at 6:48 pm

    Si eu inclin sa cred ca Marian Munteanu este „reactivat”, deoarece Romanii , au vazut ca PNL-ul este ca un zombi ce cauta doar CIOLAN, PSD-ul are multi penali , iar venirea ALTERNATIVA NOASTRA , cu platforma ei ,i-i va „imbrobodi „pe foarte multi sa-i voteze.

    Apreciază

  13. sky said, on martie 29, 2016 at 8:46 pm

    Partid nationalist……
    Munteanu cu „nationalismul” lui lupta pentru patria paminteasca, adevaratul crestin lupta pentru patria cereasca.
    „Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.” (Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 6;12)

    Apreciază

  14. acelas said, on martie 29, 2016 at 9:43 pm

    cine ne conduce

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-muncii-ana-costea-despre-cazul-bodnariu-simple-masuri-de-disciplina-masuri-care-n-ar-strica-sa-se-aplice-si-in-romania-144946.html

    si cu ce patos spunea juramantul …, pe de rost. Delir vanitos.

    .

    Apreciază

  15. qazschneider said, on martie 29, 2016 at 10:23 pm

    Saccsiv, era totusi ok sa analizezi textul de mai sus. Orice informatie trebuie analizata corespunzator. No offense, dar simt ca nu dai nicio sansa acestor oameni cu initiativa, ceea ce e nedrept.

    Doar pentru ca nu mentioneaza nimic de ecumenism si CIP, asta nu inseamna ca organizatia este o porcarie si nu trebuie sustinuta. Din contra, pentru faptul ca „sustine drepturile identitare nationale: familia, scoala, biserica, credinta crestina etc.”, Alianta Noastra merita tot sprijinul.

    Inca o data, tot ceea ce am scris e critica constructiva.

    Apreciază

  16. Paul222 said, on martie 29, 2016 at 10:32 pm

    Ministrul Muncii, declarații ȘOCANTE despre Barnevernet: Simple măsuri de DISCIPLINĂ, ar trebui APLICATE și în ROMÂNIA. Purtătorul de cuvânt al fam. Bodnariu: Cerem DEMISIA Anei Costea! E ca un MERCENAR angajat în slujba Norvegiei http://www.activenews.ro/stiri-social/Ministrul-Muncii-declaratii-SOCANTE-despre-Barnevernet-Simple-masuri-de-DISCIPLINA-ar-trebui-APLICATE-si-in-ROMANIA.-Purtatorul-de-cuvant-al-fam.-Bodnariu-Cerem-DEMISIA-Anei-Costea-E-ca-un-MERCENAR-angajat-in-slujba-Norvegiei-131662

    Apreciază

  17. oarecare said, on martie 29, 2016 at 10:40 pm

    on/off topic
    Un film marturisitor despre un sfant al zilelor noastre (cu detalieri despre cip-uri, ecumenism masonerie, dinozauri, „extraterestri”, vaccinuri, antihrist cam despre tot ce se disuta aici pe blog si care detaliaza si reconfirma profetiile Sfintilor Parinti si nevoia de Pocainta)
    http://vremuritulburi.com/2015/11/19/inger-rus-otroc-veaceslav-filme-ortodoxe/
    Are 2 parti a cate 4 episoade dar merita vazut.

    Si aici proorociile sintetizate:
    http://documents.tips/documents/proorociile-sfntului-veaceslav.html

    Apreciază

  18. Ioana said, on martie 29, 2016 at 11:07 pm

    Fratele începător Marius (Ianuș) said, on martie 29, 2016 at 9:52 pm
    Biserica noastră îi consideră schismatici, iar nu eretici. Eu nu îmi permit să spun altceva decât ce spune Biserica. Anatemele puse între cele două Biserici au fost ridicate la 7 Decembrie 1965. Adică acum peste 50 de ani. Iar Harul Duhului Sfânt nu a părăsit Biserica Ortodoxă.

    – care-i treaba cu anatemele astea? inceputul ECUMENISMULUI! Anatemele nu trebuiau ridicate, capacana dracilor a fost, sa ne-nfunde cu totul de pacatosi ce suntem. Drept urmare sa stam bine sa stam cu frica, sa luam aminte!

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/02/nicolae-manolescu-vrea-sa-l-bage-la-puscarie-pe-mariu-ianus-pe-motiv-de-legionari/

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 30, 2016 at 12:53 am

      yanush

      bine mai MASCARICI AGARICI te.ai apucat a scrii pe 29 martie la un articol pe care NU-l mai vede nimeni ca sa ce?
      „. Eu nu îmi permit să spun altceva decât ce spune Biserica”____KAKA „biserica” !! NIMENI alti decat CACATII ECUMENISTI la care LINGI tu acum…ADANC !… in dos, pidosnicule!

      „Anatemele puse între cele două Biserici au fost ridicate la 7 Decembrie 1965. Adică acum peste 50 de ani.”___ANATEMELE NU au fost ridicate de NIMENI. MASCARICIUL tau acum ajuns „glorios” ca toti ERETICII in IAD Atenagora KAKDOXUL, NIMIC NU a fost ridicat TEMBELULE! NIMENI NU paote ridica ceea ce Sfantul Duh a aruncat prin Sf Parinti. Numai ca tu BOUL IMBECIL asta NU vrei/poti sa pricepi…. intelegem este peste puterile tale de caricatura duhovniceasca.

      IUDA VANDUTA ! pe CATI arginti ti-ai vandut KAKATUL tau de suflet bicisnic ?
      2–3 ca mai mult oricum nu meriti gunoiule? pomanagiu si cersetor NOTORIU te stim deja, ai capatat si de la INDOIELNICII Vatopedini. ceva parai MOCA… (argint MURDAR pentru lucruri MURDARE: bani „europeni” pt „acatistul” INSELATULUI boca-boca balegarul Iadului! dracii isi scriu pe banii lor osanale prin VOI ! )

      „Iar Harul Duhului Sfânt nu a părăsit Biserica Ortodoxă.”___CARE Biserica BOULE? ca aia care au urmat lui Atenagora KAKODOXUL NU mai sunt DEMUT in Biserica desi stau cu curul pe Scaune episcopale. Aia NIMIC nu sunt si NIMIC NU fac VALABIL ! Vrei sa spui ca Sfantul Duh este cu Biserica care NU a urmat LEPADATURII Atenagora si URAMSILOR lui !!!

      dar tu esti DEMULT PIERDUT !

      nimeni NU are nevoie de un bou ca tine…NIMICIULE , la Hristos esti MORT !

      Apreciat de 1 persoană

      • ioana L. said, on martie 30, 2016 at 5:31 pm

        draga”el”

        Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 10:13 pm

        ioana L.

        shame on me !

        …but I am right !

        Apreciază

      • Otilia Hrimiuc said, on martie 31, 2016 at 4:08 pm

        ‘el’
        Ma adresez tie, barbate, pentru a-ti aminti ca esti barbat.
        Apelative precum ‘gunoiule’, ‘boule’, ‘iuda’, ‘kkt de suflet bicisnic’, ‘imbecil’, ‘caricatura duhovniceasca’, ‘tembel’, ‘nimicule’, ‘pidosnicule’ – toate comprimate in cateva fraze nu doar ca nu iti fac cinste, dar iti descalifica integritatea si ridica un generos semn de intrebare referitor la apartenenta ta la Ortodoxia asumata si traita in tihna.

        Nu contest motivele care au generat revolta ta violenta, DAR asa nu se face.
        Cum ramane cu indemnul ‘Va rog sa comentati decent, in duhul Ortodoxiei’?

        Mai mult, afirmatia ‘nimeni NU are nevoie de un bou ca tine…NIMICIULE , la Hristos esti MORT!’ mi-a provocat tristete. Chiar durere. Poate si dezgust.
        Oare Hristos nu este MILOSTIV? Oare nu asa am invatat de mici? Crezi ca Marius Ianus este irecuperabil in fata lui Hristos? Sa-ti mai spun, oare, ca si ultimul ceas al vietii poate fi decisiv pentru mantuirea noastra?

        Pe mine m-a intristat comentariul tau.
        Aproape ca m-ai facut sa cred ca in spatele numelui tau este, de fapt, Capsali…

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 31, 2016 at 4:58 pm

        Otilia

        tztztz….. mergi repede si asculta o priceasna sa-ti treaca greata…si ca sa nu dai in depresie pe viitor te rog sa dai SKIP la comentariile mele!
        multumesc.

        Apreciază

      • el said, on martie 31, 2016 at 5:06 pm

        Otilia

        si daca vorbele mele te-au scarbit si intrasita atat de IMSENS : nu stiu cum te descurci tu in viata/lumea aceasta anticristica daca esti atat de”gingasa”…..

        „dumnezeul” vostru: FATADA agreabila ! cool….zen !

        http://ih.constantcontact.com/fs156/1104240591715/img/261.jpg?a=1116034375222

        sau am uitat la voi merge cu cu ochii LARG INCHISI sub ochelarii roz si INSELAREA/infrumusetarea/COSMETIZAREA fatadelor/APARENTELOR ! dau „culoare” si „simtire” placuta realitatii la unii !

        Apreciază

      • ioana L. said, on martie 31, 2016 at 5:58 pm

        draga „el”


        ok!

        Apreciază

      • el said, on martie 31, 2016 at 6:43 pm

        Olivia

        – cata vreme yanush etrece in aceste convingeri este ERETIC!
        – CINE are nevoie de un „calugar” ERETIC si care isi bate joc de haina la care aspira ( calugar in imaginatia lui, pe internet, fara manastire, de capul lui) ?
        – cata vreme ramane in PARERILE lui CONTRARE Ortodoxiei pe care le mai si raspandeste ca o molima imputita, este MORT la Hristos ca TOTI ereticii.

        chiar trebuie sa va „proceseze” cineva mura un gura totul, altfel nu ganditi singuri, sariti repede cu acuza.?

        ps: cat despre pielea/cojocul lui gingas nu te ingrijora, nu e sensibil la simtire, iar la limbajul suburban nu am eu sa.i dau lui lectii! vezi ce „poezii” scria pe vremea cand era „o tanara speranta” a „poeziei” romanesti …dupa evaluarea lui Manolescu. asa ca nu se mototoleste unul ca el repede, plus doza de NESIMTIRE a INSELARII in care petrece inconjurat ca de oe carapace….. nici nu pickamerul nu se sfarrama.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 31, 2016 at 6:47 pm

        Olivia

        pe tine te intristeaza, scarbeste mai mult limbajul meu sau PIEIREA fratelui pe care te prefaci ca-l iubesti si-l aperi?
        ce e mai grav dintre ascestea 2? care TREBUIE CORECTATA mai intai?
        si daca te intristeaza neoranduiala limbajului cu cat mai MULT ar trebui sa te intristeze erezia ?
        si in acest caz DE CE NU il luminezi tu cu duhul blandetii si in „duhul Ortodoxieie” cu „intelepciunea” ta?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 31, 2016 at 10:00 pm

        ioana L.

        multumesc de poze. a doua imi aminteste ca ma comport ca un cow-boy=VACAR 😦

        iar prima cea cu puiul si pisica mi-a adus aminte de mamica mea.
        Doamne ajuta !

        Apreciat de 1 persoană

      • Otilia Hrimiuc said, on martie 31, 2016 at 11:19 pm

        ‘el’

        Fireste ca ma asteptam sa imi raspunzi in felul asta asta.
        Ai fi surprins sa afli ca am mai mult ‘cojones’ decat majoritatea barbatilor care sunt eroi din tastatura.

        Dar, cum nu ma cunosti, ai vrut tu sa ma ironizezi si sa emiti generalizari necinstite la adresa mea.
        Adica astea: „dumnezeul” vostru: FATADA agreabila ! cool….zen !
        sau am uitat la voi merge cu cu ochii LARG INCHISI sub ochelarii roz si INSELAREA/infrumusetarea/COSMETIZAREA fatadelor/APARENTELOR ! dau „culoare” si „simtire” placuta realitatii la unii !”

        Eu cred ca tu ai suflet bun si intentii sincere, dar gura mult prea sloboda. Urmaresc comentariile tale si am tinut sa iti atrag atentia asupra limbajului suburban. (probabil nu sunt nici prima, nici ultima care face asta)
        Stiu ca i te-ai adresat lui Marius Ianush cu rol pedagogic, cu intentia de reglare a conduitei.
        Stiu bine ce poezii a scris in trecut Ianush.
        Stiu si in ce ape se scalda.

        Dar pe tine, frate, ce anume te califica sa tai si sa spanzuri, sa etichetezi, sa jignesti si sa dracuiesti ca in codru? Da-i in cap cat e la pamant. Cavalereste asa.
        Culmea, pe un blog ortodox de notorietate.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 1, 2016 at 12:39 am

        Otilia

        „ce anume te califica sa tai si sa spanzuri, sa etichetezi, sa jignesti si ….”______ TACEREA VOASTRA a LEGIUNILOR de farisei formalisti dar desigur „atotstiutori” la care „adevarul” sta in formele frumoase, plini de mustrari” la adresa formelor ….dar TACUTI ADANC cand e vorba sa marturiseasca ADEVARUL, sa ajute pe vreun ratacit, sa aduca vreo lamurire cuiva care zace in EREZIE si INSELAREA DE MOARTE.

        iata CE draga „atotstiutoare” mustratoare „viteaza” cu coaie…. ceea ce pe tine te-ar DESCALIFICA sa faci morala altora pe o tema la care tu „stralucesti” prin ABSENTA !

        sau crezi cumva ca ii face MAI BINE lui yanush lasarea sa zaca/IGNORAREA in MOARTEA lui duhovnicasca?

        cat despre: „….sa dracuiesti ca in codru?”_____ cred ca avem inteleri diferite despre intelesul notiunii de „dracuire” ,

        …. cat pt precizarea pretioasa :” am mai mult ‘cojones’ decat majoritatea barbatilor care sunt eroi din tastatura. „_______ ( acum pot sa banuiesc … 🙂 )nu stiam cine se ascunde sub camulfaj impecabil in spatele personajului :

        http://aofg.blogs.com/.a/6a00d83451c7bb69e20120a7756dfe970b-pi

        Apreciază

      • Otilia Hrimiuc said, on aprilie 1, 2016 at 12:31 pm

        @el,

        Stimabile,

        Este suparator ca ma ataci asa virulent pentru ca ti-am facut o remarca referitoare la limbaj.
        Eu nu te-am jignit, ba am apreciat ca il tragi de maneca pe Marius Ianush. Dar nu asa.

        Zici ca Ianush e in moarte duhovniceasca si tu l-ai ‘scuturat’ ca sa il trezesti.
        Te rog reciteste modul in care i te-ai adresat si fa-ti singur un proces de constiinta.
        Un limbaj desprins parca din zarca Aiudului sau din reeducarea de la Pitesti.
        Crezi ca unui OM ii face bine sa i se vorbeasca asa? Crezi ca se trezeste daca il umilesti tu sistematic, il jignesti si ii spui tu de la tine ca el e mort la Hristos?
        Asta este o forma perfida de mutilare prin terfelire a sufletului. Nu este nimic crestineste in asta.
        Psihologic sau duhovniceste vorbind, nu ajuti pe nimeni repetandu-i ca e bou, tembel, rahat uman, imbecil, idiot, mascarici agarici, gunoi, iuda, caricatura duhovniceasca, bicisnic, fariseu, etc.
        Adresarea asta agresiva nu este intru folosul nimanui. Nici macar tie nu-ti foloseste pentru zidirea ta personala, dincolo de intentia ta buna de a-i semnala pericolul eretic.

        Cat despre ce ai afirmat despre mine….tac.
        Imi repugna corectitudinea politica si nu-s tributara acestui concept, in pofida a ceea ce zici despre mine.
        Macar pentru conformitate, te invit sa investigezi singur si sa afli daca ceea ce afirmi despre mine se sustine sau nu.

        PS: N-am inteles aluzia din finalul comentariului tau. Insinuezi ca sunt barbat?
        🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 1, 2016 at 1:24 pm

        Otilia

        mda, e CLAR ….. esti si tu una GAUNOASA dar ….. tare in CLANTZA ! (femeia cu coaie… suna la fel „poetic” ca „productiile” de „tanara sperantza” ale lui yanush )
        profil „mioritic” extrem de raspandit … sa fie de la gandirea cu coaiele?

        aluzia era ca te lauzi vitejeste ca ai coaie, ca si cum alea ar fi MANDRIA omului (cu care unii chiar … GANDESC) ….. ti-am aratat/SUGERAT CUM ESTI cand spui asa ceva…desigur intr-o forma politicoasa/simpatica , ca o asemenea tampenie e greu de aratat in toata uratenia PROSTIEI ei.

        Apreciat de 1 persoană

      • Otilia Hrimiuc said, on aprilie 1, 2016 at 4:14 pm

        Deturnezi discutia. Altul era subiectul propozitiei, nu eu.

        Productiv ar fi fost ca macar sa reflectezi asupra a ceea ce ti-am scris.
        Dar te tot cramponezi intr-o formulare a mea. Ti-am zis ca am mai mult curaj (cojones) decat unii barbati pentru a-ti scoate din cap ideea ca as fi vreo adormita gingasa (cum sugerezi), care nu prea stie ea pe ce lume traieste si cum sta treaba cu ereziile si cu problemele actuale. Mi-am asumat, cu binecuvantarea parintelui Justin, o cruce grea. Si incerc sa o duc si sa marturisesc. Asta in raport cu unii barbati care tremura in fata institutului wiessel si nu numai.

        In sensul acesta am vorbit despre „cojones”. Dar nu este vina mea ca tu vulgarizezi cuvantul pe care l-am folosit si ii modifici sensul, facand din asta inca motiv de bascalie la adresa mea.

        In sfarsit, opresc aici dialogul, este contraproductiv.

        Iertare daca te-am tulburat.
        Post cu folos si Hristos a inviat!

        Apreciază

      • el said, on aprilie 1, 2016 at 8:41 pm

        Otilia

        ok, scuza-ma daca sunt vulgar, ma straduiesc cat pot sa reusesc. 🙂
        ca sa-ti explic de ce reactionez asa : in general asa m-am saturat de sensibilosi si de infrumusetatorii de fatade care shunteaza continutul si esentialul ca nu ma am rabdare pe tema asta asa ca … mi-am pus demult bocancii de cow-boy( VACAR) si …ma comprt in consecinta. cine e in stare sa retina ceva bun de la mine asa cum sunt ok ,cine nu sa ramana cu ce poate.

        Apreciază

    • el said, on martie 30, 2016 at 7:36 pm

      yanush

      ia aici si citeste BOULE ! :

      Ortodoxos Typos:
      Întreruperea POMENIRII Patriarhului
      Moscovei spune Gheron Sava Lavriotul

      Scrisoare deschisă. Stareții athoniți vin întru susținerea preoților și mănăstirilor din Moldova care au întrerupt pomenirea Patriarhului BORu și a Arhiereului locului

      Scrisoarea

      Gheron Sava,
      Sfânta Mănăstire Marea Lavră
      Membrul Gherondiei Sfintei Mănăstiri a Marii Lavre
      Sfântul Munte Athos

      Părinților și Mănăstirilor care au întrerupt pomenirea Patriarhului Chiril și a Episcopilor Bisericii Ortodoxe a Moldovei

      Preacuvioși și preacucernici Părinți și frați în Hristos Domnul,

      Am aflat prin intermediul internetului despre faptul că în respectabila Biserică Ortodoxă Rusă, mai exact în Soborul Arhieresc care s-a întrunit pe data de 2-3 februarie 2016 s-a votat în unanimitate faptul că, în forma lor actuală, documentele-proiect pentru Sfântul și Marele Sinod nu încalcă curăția credinței ortodoxe și nu contravin predaniei canonice a Bisericii.

      Cu toată smerenia și dragostea și râvna pentru credința noastră comună ortodoxă, suntem contrariați de acest răspuns al Soborului Bisericii Rusiei, pentru că documentele-proiect ale întrunirii a V-a Presinodale de la Chambesy a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe au foarte multe nereguli de ordin dogmatic și canonic. Au apărut deja critici serioase la adresa textelor ale unor personalități ale ortodoxiei, cum ar fi Mitropolitul Athanasie de Limasol, Mitropolitul Heroteos Vlahos, Mitropolitul Serafim de Pireu, Mitropolitul Simeon de Nea Smirni, părintele Theodoros Zisis și domnul profesor Dimitrie Tselenghidis, precum și reacții ale altor teologi, profesori, monahi și pustnici aghioriți. Pe lângă multele voci care s-au ridicat împotriva conținutului actelor presinodale, există și decizia Sfântului Sinod al Bisericii Georgiei, care respinge articolul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”, dar și alte articole din cadrul proiectelor de documente.

      Monahii Sfântului Munte sunt foarte îngrijorați de acest text și mulți vor întrerupe pomenirea și comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol în cazul în care acest text se va adopta la „Sfântul și Marele Sinod”. După cum se cunoaste, Sfântul Munte a întrerupt pomenirea Patriarhului Athenagoras, cel care a făcut așa-numita „ridicare a anatemelor” de pe auto-intitulata Biserică Romano-Catolică. Monahii Sfântului Munte, fie că sunt de la chilii, fie din mănăstiri sau schituri sunt îngrijorați și de însăși ideea unui „Sfânt și Mare Sinod Panortodox”, în primul rând pentru că această denumire (de „Sfânt și Mare Sinod Panortodox”) este improprie Bisericii Ortodoxe, care are doar Sinoade Ecumenice și Sinoade Locale. Acest „Sfânt și Mare Sinod” se pune pe sine deasupra Evangheliei și a Sfinților Părinți, a Sinoadelor Ecumenice și Locale și a Sinodiconului Ortodoxiei. În Sinodiconul Ortodoxiei sunt cuprinse toate anatemele asupra ereticilor din toate timpurile și are valoare ecumenică pentru Biserica lui Hristos.

      Un Sinod care nu recunoaște Sinodul de pe timpul Sfântului Fotie cel Mare și de pe timpul Sfântului Grigorie Palama- numit Sinodul Isihast- ca fiind ecumenice, și nu urmează și nu recunoaște Enciclicele Patriarhilor Răsăriteni împotriva papistașilor și a protestanților de până în secolul XIX, nu poate să aibă pretenția că este „judecătorul suprem și ultim în materie de credință”, așa cum se vrea acest „Sfânt și Mare Sinod”. Cunoaștem în istoria Bisericii că au fost multe Sinoade tâlhărești care aveau pretenția că sunt „judecătorul suprem și ultim în materie de credință”.

      Cu alte cuvinte se vrea introducerea în Biserică a unui nou sistem, postpatristic, de origine papistă, în care papa e înlocuit cu un așa-zis „Sinod Panortodox” care dictează, ex catedra, în Biserică, fără a fi consultată pleroma Bisericii. Cine nu este de acord cu ei sunt automat considerați vrednici de condamnare, afurisire, caterisire și excludere din „Biserică”, „Biserica” însemnând acel grup restrâns de episcopi și patriarhi care împreună au rolul de papă infailibil. Adică în loc de sobornicitate, vor un sinod magic, care prin simplul fapt ca e numit „Sinod Mare și Sfânt” se consideră automat a fi infailibil ca și papa de la Roma. Orice Sinod Local sau Ecumenic este Ortodox și se receptează de către pleroma Bisericii în măsura în care este continuator al Sinoadelor Ecumenice și Locale.

      Un alt articol din proiectele de documente se referă la prezența Bisericii Ortodoxe în Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB). Prezența Bisericii Ortodoxe ca membru în așa-numitul Consiliu Mondial al Bisericilor este total inadmisibilă pentru ortodocși, pentru că acolo Biserica Ortodoxa e văzută ca „o Biserică din multitudinea de Biserici” de către grupările protestante din CMB, iar în practică e considerată mai prejos decât cultele protestante, pentru că nu a ajuns să înțeleagă și să accepte căsătoriile homosexualilor și hirotonia femeilor.

      Un alt document se referă la căsătoriile mixte între ortodocși și eterodocși. Aceste „căsătorii” sunt cu totul neacceptabile de către Biserică, canoanele Sinoadelor Ecumenice fiind clare, pentru că nu se pot uni cele de neunit. Cei doi, bărbat și femeie, trebuie să fie creștin-ortodocși, baza căsătoriei fiind credința comună în Adevăr, care este predată și generațiilor următoare.

      Din punct de vedere ecleziologic, textul derutează și transpare din el învățătura în oglindă a Conciliului II Vatican legată de Biserică și anume că toate celelalte confesiuni creștine se găsesc într-o anumită legătură (invizibilă) cu Biserica cea Una (Biserica Ortodoxă), fiind cumva „Biserici incomplete”, dar pe care”Duhul Sfânt le plinește pe cele cu lipsă”. Adică, după cum susțin ei, și confesiunile creștine fac parte într-un anume fel din Biserică. Au folosit ca argument decizia iconomică a unor Sinoade de primire a unor eretici în Biserică fie prin Mirungere, fie prin Mărturisire, transformând în chip nepermis această iconomie în Dogmă și acrivie, și trăgând concluzia (postpatristică) că și acea grupare eretică din care proveneau aceia ar fi „Biserică”. Dar Biserica a utilizat atunci iconomia, în nici un caz aceasta nu e acrivia Bisericii. Biserica nu are nici o legătură cu ereziile, ereziile sunt mlădițele tăiate din Vie, care se usucă și se aruncă în foc prin tăierea lor de către Biserică prin anateme. Această învățătură este erezie ecleziologică și ar trebui anatemizată de către un Sinod Ecumenic.

      Aceste proiecte de documente de la V Chambesy nu schimbă data Sfintelor Paști, nu schimbă calendarul bisericesc, nu schimbă posturile ortodoxe, nu schimbă rânduiala Sfintelor Slujbe, nu schimbă învățătura despre monahism și feciorie, dar schimbă ceva mult mai subtil decât toate acestea, și anume schimbă însăși învățătura despre ceea ce însemnă Biserica, alterând Dogma ecleziologică. Nu poate fi nimic mai grav decât acest lucru.

      Iubiți părinți și frați în Hristos Domnul,

      Măsura pe care ați luat-o și anume întreruperea pomenirii Preafericitului Patriarh Chiril și a Arhiereilor Bisericii Ortodoxe a Moldovei este una lăudabilă, împlinind întru totul porunca Evangheliei prin Sfântul Apostol Pavel care spune: „Chiar dacă noi, sau un înger din Cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o , să fie anatema!” (Galateni 1, 8)

      Prin această măsură canonică nu faceți altceva decât să aplicați Canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol, pe care și Sfântul Munte în istorie l-a aplicat pentru a se îngrădi de erezii și eretici.

      Întreruperea pomenirii se face, așa cum vedem din practica Sfinților Părinți, ca măsură de protest, până la un timp, până când patriarhii, episcopii, sinoadele, hotărăsc să respingă acea erezie care macină Biserica dar rămânând în deplină comuniune cu toți mărturisitorii ortodocși.

      Vă îndemnăm să fiți duhovnicești și să aveți durere în suflet pentru această mare depărtare de Duhul Evangheliei care domnește astăzi în lume și, din păcate, care a cuprins și arhierei și patriarhi și monahi și pustnici. Prin întreruperea pomenirii ați pus degetul pe rană, ca atenția Sfințiților Arhierei să se îndrepte către voi și să se discute Sinodal respingerea acelor texte și anatemizarea tuturor învățăturilor ecumeniste cuprinse în text în mod viclean și tendențios, abia vizibile pentru ochiul neîncercat în cele ale teologiei. Prin oprirea pomenirii nu însemnă că ați ieșit în afara Bisericii, și nici de sub ascultarea Ei, din contra, acum vă aflați în ascultare deplină față de Biserica cea Una, Biserica Ortodoxă, urmând învățăturii Sfinților Părinți, care au întrerupt pomenirea sinoadelor, patriarhilor, mitropoliților, arhiepiscopilor, episcopilor care au învățat învățături străine Bisericii. De aceea Sfânta Liturghie și toate celelalte Sfinte slujbe trebuie să se desfășoare în mod obișnuit, pentru că Harul preoției nu se depărtează în chip magic de la cei care mărturisesc ortodox, iar nici o caterisire nu poate fi valabilă, atâta timp cât rămâneți în Adevăr.

      Îi rugăm pe Arhiereii Bisericii Ortodoxe Ruse să se dezică de acele texte neortodoxe și să mărturisească pe Hristos scriind public poziția lor, așa cum Mitropoliții Greci și Ciprioți au făcut-o.

      Cu durere în suflet ne rugăm cu lacrimi și suspine lui Hristos Dumnezeul nostru, pentru care am venit în această Pustie a Sfântului Munte, pentru ca să biruiască iarăși Ortodoxia și eresurile să fie nimicite sub picioarele ortodocșilor.

      Cu frățească dragoste în Hristos Domnul,

      Gheron Sava Lavriotul,

      Membru al Gherondiei Sfintei Mănăstiri, Marea Lavră, Sfântul Munte

      Gheron Gavriil,

      Am semnat traducerea exactă, după originalul grecesc, în limba română.

      Telefon mobil: +306947011111 fix: +302377-023754
      fax: +302377-023762

      Sfânta Chilie Aghiou Hristodulu, Sfânta Mănăstire Kutlumusiu, Sfântul Munte

      Scrisoarea aceasta a fost trimisă astăzi tuturor Sfintelor Mănăstiri, Schituri și Chilii ale Sfântului Munte, urmând a fi semnată de mulțimea monahilor.

      După ce va fi semnată de toți părinții mărturisitori athoniți, textul va fi publicat în toată presa ortodoxă de limba greacă

      Ortodoxos Typos, 25 martie 2016, nr. 2110, pp.1-7

      Traducre: (G.O.)

      Graiul Ortodox

      Interviu privind argumentarea
      întreruperii pomenirii la Sfânta Liturghie și la toate celelalte slujbe ale Bisericii a episcopului locului Înaltpreasfințitului Vladimir,

      Mitropolit al Chișinăului și întregii Moldove și a Preafericitului Chiril patriarh al Moscovei și al întregii Rusii

      https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/28/interviu-privind-argumentarea-intreruperii-pomenirii-la-sfanta-liturghie-si-la-toate-celelalte-slujbe-ale-bisericii-a-episcopului-locului-inaltpreasfintitului-vladimir-mitropolit-al-chisinaului-si-i/

      Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on aprilie 2, 2016 at 10:41 am

        Este clar că pe Ianuş nu-l interesează nici dreapta credinţă, nici viaţa îngerească, ci căpătuiala. E un PARAZIT, o lipitoare care caută la mănăstire să sugă munca altora, să mănânce şi să se plimbe pe efort străin, să stea la căldurică pe internet şi să facă pe călăuzitorul sufletesc pentru tâmpiţi mai mari decât el.
        Cică ascultă de biserică, dar trece total nepăsător pe lângă vorbele sfinţilor din toate vremurile care spun clar despre catolici că sunt eretici şi vine cu „justificarea” că masonul Atenagora a ridicat anatemele.
        De Biserica lui Hristos îl doare în (win)dos, căci nu-i place crucea, ci îi plac doar căile aducătoare de profit, prin care să facă pe monahul intelectual fără nici o trudă.
        Iniţial l-am crezut doar prost şi ignorant, dar acum cred că îndărătnicia i se trage nu numai de la înşelarea în care îi place să se bălăcărească, ci şi de la interesele meschine. Cum să fie el contra ecumenismului, când ecumenismul îl hrăneşte şi-i oferă o viaţă confortabilă şi cinste? De ce să-şi câştige el pâine cu sudoarea frunţii, când îi vine gratis cozonacul doar fiindcă a ales „calea”? Ce contează că e calea lui Iuda, dacă-i aduce viaţa de parazit pe care a căutat-o până acum şi, în sfârşit, a găsit-o la mănăstire?

        Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 2, 2016 at 2:56 pm

        Citiţi sfaturi/preocupări de codoaşă la „fratele începător” Ianuş! Rămâi perplex!

        https://yanush.wordpress.com/2016/02/20/cum-sa-te-casatoresti-in-cateva-luni/#more-11055

        „Tot mai mulți tineri necăsătoriți mă întreabă cum să facă să se căsătorească. Mi-am bătut gura cu câțiva dintre ei, dar cererea depășește oferta, așa că m-am hotărât să public „rețeta secretă” pe blogul meu. E o „rețetă” infailibilă, cu ajutorul căreia s-au căsătorit mii de persoane.
        „Rețeta” îi aparține Părintelui Ilarion Argatu, marele duhovnic de la Cernica (nota mea: de fapt, alt înşelat). Iat-o:
        Citiți vreme de 40 de zile consecutive în fiecare seară Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana și în fiecare dimineață Acatistul Sfântului Nicolae. (Acatistele se citesc în genunchi, cu fața spre Răsărit. Începeți seara. Dacă se întâmplă să „săriți” o zi, continuați în ziua următoare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă săriți mai mult de o zi, o luați de la capăt.)
        În dimineața celei de-a 41-a zile (de fapt, a 40-a, pentru că ziua creștină se socotește de la apusul soarelui), după ce ați făcut Acatistul Sfântului Nicolae, mergeți și vă cumpărați o pereche de încălțări (papuci, cizme etc). Cea mai frumoasă pereche de încălțări pe care o găsiți! (Să aveți bani strânși pentru asta, din timp.) Nu e nicio vrajă, ci un truc psihologic. Perechea sortită dumneavoastră o să apară și, ca să nu vă pierdeți capul și să faceți vreo gafă ireparabilă (de exemplu să săriți din prima clipă pe acea persoană), trebuie să aveți acest element „de control”, aceste încălțări care vă vor face să vă simțiți bine în piele dumneavoastră, împlinit/-ă, și să vă controlați bine emoțiile. După prima întâlnire, care se va petrece chiar în ziua când vă cumpărați încălțările, vă lăsați în voia Lui Dumnezeu, iar El o să le ducă pe toate la bun sfârșit.”

        Sfaturi de la comentarii:

        MI: „Dacă te vrea de nevastă, trebuie să vină la ai tăi, îmbrăcat elegant, cu cadouri pentru fiecare, și să-i convingă să i te dea.”

        „Buna seara Parinte! Spuneti-mi va rog, dupa ce cumparam pantofii, ramanem incaltate in ei? Si daca da, dupa trebuie sa facem ceva special sau ne urmam normal ziua? Multumesc pentru sfat si voi reveni dupa ce voi termina cele 40 de zile.”____________MI: „Maria, da, după ce îi cumperi, rămâi încălțată cu papucii. Și doi: da, îți continui programul din ziua respectivă.”

        „Ce pot face daca in ultima zi cand trebuie sa mi cumpar papucii sunt de servici?”____________MI: „Poți să-ți iei papuci în ziua următoare.”

        „Doamne ajuta părinte! Eu sunt cu un Barbat,de aproape 4 ani si avem si doua fetițe împreuna dar nu suntem căsătoriți. Ce acatiste si ce rugăciuni trebuie citite ca sa ne putem uni in fata Lui Dumnezeu?…mai este necesar sa imi iau încălțări in cea dea 41-a zi ?”___________MI: „Bine, tu să nu-ți mai iei.”

        „Sàrut-mâna, părinte! Spuneți-mi ce acatiste să citesc să primesc iertarea Domnului fiindcă acum 9 ani am început să trăiesc împreună cu bărbatul ce-l iubesc, dar relația încă nu a rezultat în căsătorie. Nu mai vreau să trăiesc în păcat, dar el nu mă cere şi eu tot aştept. Doresc din tot sufletul să am copii, dar nu aş vrea să-l supăr pe Domnul.”____________MI: „Faceți și dumneavoastră același canon de mai sus (aceeași „rețetă”). Și încercați ca măcar în zilele de post să nu mai trăiți în păcat.”
        „În fiecare seară Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana și în fiecare dimineață Acatistul Sfântului Nicolae? Dar dacă apare alt bărbat în viața mea, atunci ce ma fac?”___________MI:”Dumnezeu nu e absurd! Tu citește acatistele și ai să vezi.”

        Nu ştii dacă să râzi sau să plângi, dacă să-l trimiţi pe Ianuş la ospiciu sau la Molitfele Sf. Vasile cel Mare.
        Asta înseamnă acum să fii frate de mănăstire? Să faci pe codoaşa, să compui acatiste delirante, să batjocoreşti ortodoxia şi să-i necinsteşti pe sfinţi?
        Doamne fereşte!

        Apreciază

      • el said, on aprilie 5, 2016 at 6:45 pm

        Mirela

        e de-a dreptul caricatural ! astuia multa minte ii lipseste, si pe aia pe care o are a stricat-o
        daca nu ar fi de plans ar fi de ras, nu ma gandeam ca se ocupa si cu astfel de sminteli gratuite….
        Sa-l ierte Dumnezeu !

        Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 6, 2016 at 7:09 pm

        el,

        Lui Ianuş nu-i mai trebuie minte, fiindcă are IQ 🙂

        Apreciază

    • Ioana said, on martie 31, 2016 at 9:25 am

      rectific: KAKAtolicii sunt PAGÂNI !!!!!!!!!!!

      ei nu AU PRIMIT BOTEZUL !

      CEI ERETICI SUNT CEI BOTEZATI ORTODOCSI DAR CARE SE DUC LA CATOLICI, PROTESTANTI, MONOFIZITI ETC.

      un CATOLIC de vrea sa vina la Ortodoxie trebuie sa se boteze !

      nu ca acum cu prostelile acestea ca trebuie doar miruns!
      miruns va fi cel eretic, dar botezat ortodox de la inceput, care a cazut in erezii dar s-a intors!

      Apreciază

  19. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  20. valentindortodox said, on martie 30, 2016 at 1:31 am

    e vorba de un alt „înger de lumină” înşelător cu chip doar a aduce pacea, pe nume democraţie, care sub masca împăcării, exact cum e şi ecumenismul în planul spiritual, e ăsta în plan social, sau chiar în mai multe planuri -civic, etnic, naţional, zonal, continental şi internaţional, se realizează nişte planuri de pace aşa uitând că ce a spus Hristos rămâne şi singura pace e aceea a Duhului Sfânt, dar în lume nu va fi pace pentru că majoritatea nu primesc această Pace a Duhului Sfânt ci vor toate înşelătoriile – libertăţi democratice – care de fapt sunt desfrâu, emancipări religioase, care de fapt sunt hule împotriva Duhului Sfânt, tot satanismului şi răul lumii acesteia care perverteşte tot dacă e cu putinţă şi pune pe antihrist în locul cinstirii.

    degeaba sunt aceste platforme că tot aceleaşi planuri fac

    Apreciază

  21. Aromanul said, on martie 30, 2016 at 3:16 am

    Bai sacciv stiu ca nu o sa trimiti mesajele care nu i-ti convin dar totusi cel mai bine este asa cum i-ti sug tie toti libidinosii de pe site carasmenosul asa tu s-o iei pe a mea scirba care te prezinti in fata tuturor vitelor care le speli creierul ca esti cel mai corect om…Javra…Si contrazicema ca nu este asa

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 30, 2016 at 10:27 am

      Aromanul

      HAI SCITIR scursoare. Nici in Post nu va abtineti.

      Apreciază

    • ioana L. said, on martie 30, 2016 at 5:34 pm

      a-romanule, invata sa scrii!

      Apreciază

    • Ioana said, on martie 31, 2016 at 9:03 am

      Saccsiv, sterge. e smintitor ce scrie aromanul ala. Astea da comentarii care nu sunt in duhul ortodoxiei.
      Dar poti si sa lasi, sa fie drept pilda si exemplu rau. Cred ca primesti multe astfel de comentarii hulitoare. Si unii se iau de noi ca HULIM ereziile, ei hulesc Sfintele Sfintilor si pe Hristos prin hulele lor indemnatoare la erezii!

      Doamne ajuta!

      si poate iti mai amintesti…
      https://intreabapreotulblog.wordpress.com/

      Apreciază

  22. Nicoleta said, on martie 30, 2016 at 10:46 am

    TRĂIASCĂ ALIANȚA „NOSTRA”. Pleacă ai noștri, vin tot ai noștri. masoneria nostra…

    Apreciază

  23. mihai said, on martie 30, 2016 at 10:51 am

    apropo de marian munteanu, aici reflecta cam cum ar veni antihrist inainte de a fi inscaunat: ,,evlavios”, ,,binefacator”, ,,milostiv” s.a.m.d ca vorba aceia pe afara vopsit gardul inauntru leopardul

    Apreciază

  24. Theodor L. said, on aprilie 1, 2016 at 4:02 pm

    „el”

    http://aofg.blogs.com/.a/6a00d83451c7bb69e20120a7756dfe970b-pi

    Daca n-ar fi avut toate labutele la locul lui si ar fi fost mai masiv si cu capul un pic mai mare as fi zis ca e Marcel! E aproape exact asa! As fi vrut sa-i fac o poza ca sa ti-l arat, dar, din experienta proprie cu alte pisici minunate pe care le-am avut, nu-i fac pentru ca vreau sa-l am viu langa mine si nu numai ca amintire in poza.

    Mie imi place de Otilia. Sufletul ei, daca ma pot exprima asa, are ceva cojones.

    Am sa adaug la cartea mea un mic pasaj in care sa explic mai nuantat legatura dintre calendar si cipiure pentru a arata limpede ordinea prioritatilor. In chestia asta incepi deja sa ai si tu un merit.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 1, 2016 at 10:33 pm

      Theodor L.

      intai te rog sa ma ierti tu ca nu sunt in stare sa parcurg textul tau si sa raspund aplicat cele cateva observati pe care le voiam sa le fac. nu este din dezinteres ci pentru ca ar necesita un efort peste cel depus sa scriu aici spontan, iar textul tau e elaborat si cere efort si atentie nu-l pot expedia superficial ( eu sunt conectat/concentrat mai mereu obligat pe alte balarii care ma obosesc indestul, incat am ajuns sa si scriu ca un analfabet si nici macar rabdare sa-mi corectez textul de marsavii de ortografie nu mai am).

      apoi multumesc MULT de precizari. 🙂 !!! Inseamna ca e foarte frumos Marcel cu capul mare de motan adevarat si cu prestanta/gabarit. Iliutza al meu e mic, slabanog, are capul normal proportionat( adica nu mare de motan falos) si un aer inocent de copil mic desi e adult adevarat, arata ca un adolescent vesnic desi eu imi doream sa se faca un motan falos in genul in care zici tu ca e Marcel. Nu te necaji ca nu trebuie sa-i faci poze ca sa le pui pe net, si animalele au dreptul la imaginea lor si la discretie, cum mie nu mi-ar placea sa fiu fotografiat si sa mi se publice poza deschis asa si pt motanul meu/animalele casei mi se pare corect sa li se pastreze/respecte intimitatea ( à propos, nu are nici o reactie daca se vede in oglinda, nici un interes fata de imaginea sa reflectata… 🙂 ) dealtfel Iliutza e atat de neastamparat ca nu reusesc deloc sa fac poze cu el in afara de momentele in care doarme, pt restul se misca cu viteza fulgerului…. parca ar pricepe fiara (am intrepretat ca „semn” ca nu trebuie sa-l pozez )

      mie ca sa-mi placa cineva trebuie sa vad ceva mai mult decat niste formaliste observatii pentru forme, ca nu suntem la clasa 1 de scoala cu invatatoarea care caraie la fel de „curajoasa” ca … nu scrie elevul frumos si a facut un „porcusor”/pata de cerneala pe imaculata ei pagina alba.

      calendarul la tine reprezinta o ordinea a lucrurilor care odata incalcata aduce dezordine in toate nivele daca am inteles eu( simplific extrem aici ideea ta). de aceea prin urare primul pas al Indreptarii ar fi dupa tine erestabilirea Ordinei corecte de calcul/traire a timpului.

      desigur ca greseala acesta este imensa si fara nici o indoliala DIAVOLUL este la originea ei ca la originea oricarei rezvratiri /dezordini in Creatie si care vor culmina prin acumulare si potentare reciproca in dialectica fireasca a dinamicii duhovnicesti cu venirea anticristului ca „inlocuitor” de Dumnezeu si se IMPUNE deci CORECTATA. (macar si pentru simpul fapt ca produce o PERMANENTA dizarmonie , o cacofonie permanenta in Biserca ( in afara Perioadei relative la Paste__Postul Patelui pana la Cincizecime) de exemplu cand unii sarbatoresc Craciunul altii postesc si in Biserica Cereasca si pamanteasca trebuie sa fie unire si armonie ca sa permita desfasurarea firesc prielnica mantuirii omului a cursului vremurilor.)

      totusi sa stii ca EREZII si fel de fel de inselari/razvratiri si sminteli au aparut in Biserica si pe vremea cand NU era „inventat” calendarul asta ratacit gregorian, ba chiar MAJORITATEA EREZIILOR MARI atunci au aparut ( dar tot atunci au fost si COMBATUTE DEFINITIV ) , dovada ca nu DOAR nerespectarea Ordinei timurilor atrage neaparat aparitia dezordinei de raportare corecta la Dumnezeu.
      foarte interesate punctul tau de vedere si modul in care dezvolti problema.
      iar pt cartea ta in orice caz. te rog sa-mi dai link la libraria de unde sa o comand cand va fi gata.

      Doamne ajuta.

      Apreciază

  25. Theodor L. said, on aprilie 4, 2016 at 2:07 pm

    Chestia e mult mai nuantata, caci nu calendarul in sine „reprezinta o ordine a lucrurilor care odata incalcata aduce dezordine in toate nivele” ci faptul ca, prin acceptarea reformei calendaristice, s-au inlocuit treptat in credinta oamenilor simbolurile sau pecetile Domnului puse in creatie cu semnele oculte ale lui Antihrist pana ce se va ajunge la pecetea acestuia.
    Ca sa-ti dau un mic exemplu, pe de-o parte, vrem sa ducem o lupta anticip, iar pe de alta parte anul acesta vom posti din nou in saptamana de harti de dupa Rusalii, ca asa e acum randuiala in BOR. Astfel, in loc sa ne bucuram de saptamana de harti de dupa Cincizecime, vom intrista cu post pe Mangaietorul si pe Sfanta Treime (in 1983 au decretat post chiar de praznicul imparatesc al Sfintei Treimi – stiai?) si ii vom intrista si pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel ca am facut asa ceva numai si numai ca sa ne putem impartasi de praznicul lor. Noi vrem sa ne ajute Domnul in lupta anticip dar uite cat Il suparam prin postirile si pranznuirile neghioabe pe care sinodalii BOR ni le-au impus prin indreptarea calendarului. Aici e spilul. In lupta anticip nu sunt suficiente numai indrumarile Parintelui Justin Parvu, ci este absolut de trebuinta si ajutorul efectiv dat de catre Domnul nostru Iisus Hristos caci suntem putini si nu putem invinge fara ajutorul Lui. Dar Domnul nostru cum sa ne ajute in aceasta lupta cand noi suntem obligati prin nenorocitul asta de calendar indreptat sa-I batjocorim sarbatorile? Sa revenim noi la calendarul cel bun in Biserica noastra, sa-L cinstim noi pe Domnul cum se cuvine in slujbele BOR, asa cum a lasat El prin Sfintii Parinti (fara prohod cenzurat de dragul lui Antihrist), si de-abia atunci ne putem incumeta sa plecam la lupta neinfricati, rugandu-L si avand credinta neclintita in ajutorul Lui. Cum crezi ca o sa ne ajute acum, cand in molitfelnice apar semnele oculte zodiacale la sfintii de peste an? Am dat crucea Domnului jos de pe steag si am pus semnele lui Antihrist. Este exclus ca sa avem ajutor din partea Domnului in lupta anticip daca nu reusim sa punem la loc pe steag crucea Sa prin revenirea la calendarul cel bun. Ba, mai mult, cred ca, inainte de a porni la lupta, ar trebui sa facem si un pic de pocainta in cunostinta de cauza pentru pacatele mostenite de la sinodalii nostri din 1924, asa cam ca ninivitenii. Ok. Am sa te anunt cand iese de la tipar si sa vedem cum facem sa-ti dau un exemplar.

    Domnul ajuta

    Apreciază

  26. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  27. Olivia said, on aprilie 13, 2016 at 11:58 am

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20933210-dezlantuirea-nationalismului-grota-prime-time-marele-pericole-ale-nominalizarii-lui-marian-munteanu.htm
    Ce „jmecheri” (se scrie cu „sh”, stiu-nu am diacritice pt „sh”:) ) astia de la hotniuz, se declara impotriva candidaturii lui, doar-doar i-ar determina pe aia ca noi sa-l votam! Ce strategie!

    Apreciază

  28. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  29. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  30. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  31. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază

  32. […] NU SUSTIN Platforma Civica Nationala ALIANTA NOASTRA. Si nici pe MARIAN MUNTEANU. Pentru ca nu susti… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.