SACCSIV – blog ortodox

CE CARTE JOACA ASTIA? Alta surpriza – deputatul PNL Aurelian Mihai propune ca 14 mai sa fie Ziua cinstirii martirilor români din temnițele comuniste. Dar tot el vrea si urgentarea introducerii cartii de identitate cu cip …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 27, 2016

petcu1

   Mai multe desene la:

Desene: Reeducarea prin TORTURA a DETINUTILOR din temnitele comuniste – EXPERIMENTUL PITESTI

   E ca o “roata” patrata. Ceva nu se potriveste.

Cineva vrea urgentarea introducerii documentului unic de tip carte de identitate cu cip – card de sanatate. Apoi tot el vorbeste frumos despre Radu Gyr, părintele Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Nechifor Crainic, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Dumitru Bordeianu etc. si doreste Instituirea Zilei cinstirii martirilor români din temnițele comuniste.

Adica pe de o parte se agita pentru consolidarea edificiului NOII ORDINI MONDIALE iar pe de alta parte zice de bine despre cei ce au luptat la vremea lor tocmai impotriva parintilor celor ce azi edifica NOUA ORDINE MONDIALA.

Altcineva intreaba de ce sa recunoastem hotararile judecatoresti bolsevice ce i-au bagat in temnite pe cei ce noi ii numim Sfintii Inchisorilor dar pe de alta parte vrea urgent Big Brother si fondeaza o organizatie LGBT.

Iata ce putem citi la COMUNICAT DE PRESĂ din 18 martie 2016 de pe site-ul Camerei Deputatilor:

primit de la domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)
Proiect de lege: Instituirea Zilei cinstirii martirilor români din temnițele comuniste

„Este ceva mai mișcător și mai cuprinzător omenesc decât jertfa sinelui pentru sine? Se întâmplă să fie ceva cu atât mai înălţător în viaţa omului decât lepădarea de sine și dorința binelui aproapelui, a neamului și a țării din care faci parte? Există din punct de vedere al conștiinței umane, ceva mai întemeiat decât a rămâne consecvent educației primite, idealului național, cultural sau religios, altceva decât alegerea unui drum just pentru a lupta din dorința de a nu abdica de la dragostea de neam și țară, dragoste clădită și tare ca o stâncă prin exemplul de jertfă al martirilor români căzuți în temnițele comuniste?”

Împreună cu alți 33 de colegi deputați am depus o inițiativă legislativă în memoria martirilor români din temnițele comuniste.

Ziua cinstirii martirilor români din temnițele comuniste este una din zilele care trebuie marcate în calendarul oricărui român aflat în căutarea adevărului, spre aducerea aminte sau cunoștința a tot ceea ce a însemnat prigoana comunistă.

Numele unor titani ai dreptății și credinței au pierit și au pătimit în acei ani negri ai istoriei noastre în speranța că acest neam și această țară vor avea un altfel de viitor decât cel pe care-l construiau fiii bolșevicilor trimiși să distrugă România.

Părintele Nicolae Steinhardt, pastorul Richard Wurmbrand, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, părintele greco-catolic Tertulian Langa, politicianul Iuliu Maniu, poetul Radu Gyr și soția sa, scriitorul Mircea Vulcănescu, părintele Iustin Pârvu, Aurelian Bentoiu – politicianul, deputatul și singurul ministru ialomițean, preoți, poeți, teologi precum Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Nechifor Crainic, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Dumitru Bordeianu, precum și zeci de mii de alți români curajoși au fost săltați începând cu 14 mai 1948 de lângă cei dragi și aruncați pentru totdeauna în cele mai întunecate și oribile locuri de detenție.

A fi astăzi parlamentar român şi a întoarce privirea în altă direcție ar fi sinonimul rușinii, de aceea această lege simbolică va trebui să devină realitate, iar despre suferinţa acelor martiri să se știe în orice casă din România şi în orice loc, oriunde s-ar afla români în diaspora.

Iata si ce putem citi la Tot de la PNL, Proiect de Lege: 14 mai, Ziua Naţională de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste de pe Atitudini:

Să nu uităm că Parintele Justin Pârvu sfătuia in repetate randuri ca ziua de pomenire a martirilor din temnitele comuniste sa fie ziua de 14 mai.

Mai mulţi parlamentari PNL au depus la Senat o propunere legislativă prin care propun ca data de 14 mai să fie instituită ca Ziua naţională de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste. Propunerea legislativă este semnată de 33 de deputaţi PNL şi a fost depusă, joi, la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, relatează News.ro.

Potrivit proiectului, celebrarea acestei zile poate fi marcată de autorităţile centrale şi locale şi de instituţiile de cultură prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane şi alte manifestări menite să cinstească memoria acestor martiri, „în limita alocărilor bugetare alocate”.

De asemenea, proiectul prevede că în ziua de 14 mai, Televiziunea publică, RRA şi Agerpres vor difuza, cu prioritate, emisiuni şi materiale informative despre evenimentele petrecute în timpul prigoanei comuniste din ziua de 14 mai 1948.

Iniţiatorii precizează în expunerea de motive că marea sărbătoare a tuturor românilor care cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temniţele comuniste este ziua de 14 mai 1948, când au fost arestaţi de către regimul comunist marea majoritate a tinerilor, intelectualilor şi a multor români care, prin exemplul de neascultare şi reală libertate exprimată în faţa regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creştini.

[…]

Comentariu saccsiv:

Mai multe despre acea zi:

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

Surprinzator, deoarece propunerea vine din partea deputatului Aurelian Mihai, acelasi care:

Un deputat vrea urgent CARTI DE IDENTITATE CU CIP. Nu se renunta la ideea corelarii lor cu CARDURILE DE SANATATE

Sa ne amintim si de:

VIDEO: Surprinzator – MONICA MACOVEI despre LEGEA ANTI LEGIONARA

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on martie 27, 2016 at 10:36 am

    Pe aceeași linie ca Aurelian Mihai, se pare ca merge și jurnalistul Alexandru Cautis. Mai ieri apărea pe la tv ca apărător al Sfintilor Inchisorilor, iar azi face propaganda pentru construirea moscheii https://facebook.com/story.php?story_fbid=992874867459284&id=100002103409812&ref=bookmarks

    Apreciază

    • Gabriel said, on martie 27, 2016 at 1:22 pm

      Iata ce zice Alexandru Cutis despre construirea moscheii: ”SUNT ÎNCÂNTAT de construcția unei moschei la București din mai multe motive:
      – Dpdv al Securității naționale – contrar a ceea ce se spune, riscul unui atac terorist cu motivație religioasă va fi mai mic, pentru că hogea ce va sluji în acea moschee nu va fi un eretic de apartament care folosește religia ca să ucidă. Niciun hoge din muftiatul românesc nu va instiga la crimă.

      – Dpdv Diplomatic – este un acord convenit din mandatul lui Băsescu cu președintele Turciei, deci poate merită să ne respectăm și noi cuvântul, chiar dacă avem tradiția întorsului armelor și lovitului pe la spate.

      – Dpdv Economic – moscheea se face pe banii turcilor (guvern sau entități neguvernamentale) și e puțin probabil că aduc și muncitori din Turcia, materiale de construcție din Turcia, hrană din Turcia pentru muncitorii respectivi etc. Ceea ce înseamnă că sunt niște bani din afara României care se livrează economiei românești.

      – Dpdv Istoric – musulmanii din România au fost de o fidelitate exemplară față de această țară. Aveți o dovadă în acest sens moscheea din Constanța, denumită și Moscheea Carol I, pentru că a fost un omagiu adus de marele rege comunității musulmane din Dobrogea. Moscheea aceasta este prima construcție de cult din România făcută cu beton armat. Personal, mă simt obligat să amintesc și o placă comemorativă din Mangalia, de pe monumentul eroilor căzuți pe front în Cel de Al Doilea Război Mondial. Pe acea placă mare parte dintre cei care și-au dat viața pentru România sunt musulmani. Cum să mă deranjeze dacă nepoții sau strănepoții lor, ajunși să lucreze în București, ca și mine, vor merge să spună o rugăciune la o moschee din capitala țării mele, pentru niște români get-beget demni de cinstirea noastră!

      – Dpdv Religios – Îngerul Gabriel i-a vestit Fecioarei Maria nașterea lui Iisus. Tot Îngerul Gabriel i-a revelat Profetului Mahomed versetele coranice. Este prea frumoasă această coincidență pentru ca noi, umili credincioși creștini, să-i desconsiderăm pe musulmani.
      Aș mai adăuga ceva. Știu sigur că BOR susține proiectul construcției acestei moschei. Și mai știu că în mod anormal BOR nu și-a exprimat punctul de vedere pe tema aceasta. Dacă ar fi făcut-o ați fi aflat cu toții că statul turc pune la dispoziția statului român un teren similar celui oferit de statul român, dar că Patriarhia Constantinopolelui nu e de acord ca noua biserică din Istanbul să fie făcută de Patriarhia Română, deci banii să-i gestioneze Patriarhia Română. Din cauza acestei dispute între cele două patriarhii ORTODOXE (nu au treabă cu statul turc) se amână proiectul bisericii românești din Istanbul. Militanții anti-moschee care folosesc picioare de porc în dorința de a-și manifesta creștinismul sunt rugați să le depună acolo unde s-a iscat disputa din motive pecuniare. Banul e ochiul dracului și la nivel de patriarhii.
      Pace, cititorule.”

      Postarea o gasiti aici: https://www.facebook.com/alexandru.cautis.9/posts/992874867459284

      Apreciază

      • Apa trece, pietrele raman said, on martie 27, 2016 at 7:07 pm

        Cum a viețuit Fecioara Maria inainte de a vorbi cu ingerul Gavriil? Dar Mahomed? Mahomed nici nu si-a pus problema unei înșelați dracesti. Pur si simplu s-a considerat vrednic sa discute cu un inger, desi el nu vietuia ingereste. Ceea ce a urmat s-a vazut… O falsa religie întemeiată pe crime! Vai de sufletele bietilor musulmani! Hristos este izvorul vietii, nu sufera comparatie cu Mahomed.

        Apreciază

      • Ionut said, on martie 27, 2016 at 9:33 pm

        Da, da, si eu sunt de acord. Cu doua „mici” modificari exterioare:
        – Sa-i aseze o cruce deasupra.
        – Sa-i puna clopot in minaret.

        Asta la exterior. Pentru interior ar mai fi de discutat cateva „amanunte”.

        Apreciază

  2. geo said, on martie 27, 2016 at 10:36 am

    Apreciază

  3. cosminmatiu said, on martie 27, 2016 at 11:04 am

    Cel ce se roagă necurmat petrece necurmat în Domnul, Îl cunoaște pe Domnul ca Domn, dobândește frica de Domnul, prin frică intră în curăție, iar prin curăție intră în dragostea dumnezeiască. Dumnezeiasca dragoste umple templul său cu harismele Duhului.
    (SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.618)

    Apreciază

  4. Nimbus said, on martie 27, 2016 at 11:39 am

    Au gasit motiv sa termine cu cartelele Pre Pay la liber

    http://www.comisarul.ro/articol/exploziv/ciolos-declaratii-socante!-cartele-prepai_728822.html

    Apreciază

  5. nikodim said, on martie 27, 2016 at 12:11 pm

    Tot acest ghiveci de intentii contradictorii amestecate „armonios” nu este decat una din tehnologiile de bulversare a constiintei maselor si a neutralizarii vigilentei si a acuzelor demascatoare ale unor exponenti ai maselor cu potential analitic si implicit cu potential de demascare a acestor tertipuri miselesti. Dupa expunerea in mass media a unui asemenea amestec bine-controlat de intentii pro si contra sistem, mai indrazneste cineva sa-l acuze pe tip, fara sa se expuna „focului” nimicitor al criticilor mass-media si chiar al legii? Este cat se poate de clar ca cine face asemenea declaratii aparent anti-sistem, fara sa fie imediat luat in focul incrucisat al mass-mediei,ong-urilor, institutelor internationale care vegheaza si autoritatilor, nu este decat un trepadus-pion in sistemul de dezinformare-haotizare generala si de identificare a potentialilor adversari ideologici ai sistemului care se apuca sa faca comentarii prin public… Na, ca m-am demascat si eu :))).

    Apreciază

  6. octavpelin said, on martie 27, 2016 at 1:15 pm

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  7. Gabriel said, on martie 27, 2016 at 1:57 pm

    Discursul IPS Longhin la simpozionul „Sfantul si Marele Sinod. Multa pregatire, fara rezultate.” din Grecia, 23 martie 2016.

    IPS Longhin: ”Ecumenismul blestemat este înaintemergator al antihristului”
    ”Mărturisim pe Adevaratul Hristos, sau îl mărturisim pe antihrist si îi pregătim calea?”
    ”Acest sinod mare, ”sfant”, panortodox, este cel mai viclean, cel mai tâlharesc, cel mai mincinos pe care eu si credinciosii mei NICIODATA nu-l vom recunoaste ca sinod. Am luat parte la pregatirea acestui sinod, e groaznic ceea ce se pregateste.”

    Apreciază

  8. michael said, on martie 27, 2016 at 2:11 pm

    Risc și eu un răspuns… Cartea electorala??

    Apreciază

  9. valentindortodox said, on martie 27, 2016 at 2:41 pm

    prin acestea ne arată Dumnezeu că nu sunt ai Lui

    Apreciază

  10. carmen said, on martie 27, 2016 at 2:48 pm

    http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4213378-protocoalele-de-la-toronto-planul-de-inrobire-a-lumii
    CITITI CE NE ASTEAPTA!
    O parte din masuri s-au implementat ,iar alta sant in curs…
    DUMNEZEU sa salveze sufletele noastre !

    Apreciază

  11. AKRITAS said, on martie 27, 2016 at 3:26 pm

    strategia diabolica a iudeomasonilor e de a castiga increderea prin compromis prin amestecarea Adevarului cu minciuna ! acesti indidivi sant cei mai periculosi ! pentru caMantuitorul Iisus Hristos a spus :”sa va fie voua ce este da da, si ce este nu, nu” deci fara compromisuri, fara viclenie, fara minciuna,pentru ca satana e tatal minciunii. ce amestec e Adevar si minciuna, intre Lumina si intuneric, intre Hristos si Veliar ?

    Apreciază

  12. mihai said, on martie 27, 2016 at 5:04 pm

    niste napirci,

    Apreciază

  13. Metatron said, on martie 27, 2016 at 5:41 pm

    Eu am colegi de servici care cred ca peste 50 de ani ajunge microcipul in mana dreapta,deci sa stiti ca 95% din populatia Romaniei habar nu are ce vremuri traieste.
    Nustiu daca nu e si periculos sa mai postam pe aceste site-uri ca sa nu ne treaca Sri ip si sa ne identifice ca suntem oameni anti-sistem.
    Pana la urma si mantuirea e personala, fiecare e pt el, degeaba incerci sa deschizi ochii la altii pt ca numai dusmanii iti faci, mantuirea se da la cei deschisi la minte nu la prosti, si cand zic prosti nu ma refer la aia lipsiti de carte, ci la cei ignoranti.

    Apreciază

    • Liliana said, on martie 27, 2016 at 8:40 pm

      Doamne ajuta!
      Metatron,
      Da,ai inteles-sa marturisesti adevarul este periculos.Dar necesar.Toti cei care scriem aici ,fiind de partea adevarului Mintuitorului lumii,ne expunem cu buna stiinta acestui pericol de a fi intr-o zi vinati si persecutati pentru ca am iesit in fata si nu am tacut.Nu se poate altfel,daca L-ai aflat.Adevarul este destinat tuturor oamenilor,numai sa vrea sa-l primeasca…
      Si ai dreptate cind spui ca oamenii inca ignora adevarata stare a realitatii-din nestiinta,rea intelegere,superficialitate,relativizare a adevarului,manipulare,indiferenta,nesimtire,uitare,etc.Dar trebuie sa spui adevarul si altora,mai ales cind e vorba doar de nestiinta.Fara sa insisti.Respectam libertatea de alegere a fiecaruia.Nimic cu de-a sila.Insa nu te poti mintui singur.Dumnezeu e dragoste si e un semn de dragoste sa te doara inima de grija si pentru mintuirea celulilalt.
      Nu facem cum fac sectarii care se tin de oameni,li se baga mieros si insistent in fata ,serpeste, cu vicleniile lor dracesti;daca vedem ca cineva vrea sa afle,intreaba-raspundem.Si,daca nu are inima invirtosata,ci insetata de aflarea lui Dumnezeu,va merge zburind,fara odihna sa-L caute,sa-L cunoasca-pentru ca a aflat cea mai mare dragoste-Adevarul,povestea sufletului sau care este cea a invierii lui Hristos.Doar sa-i aratam cararea.
      Post rodnic,tuturor!

      Apreciază

      • Metatron said, on martie 28, 2016 at 8:38 pm

        Nu fi naiva Liliana nupoti schimba pe nimeni, nici chiar obiceiurile tale nu le poti scoate din tine pt ca e a 2 natura a ta.

        Apreciază

  14. pcmouse said, on martie 27, 2016 at 6:17 pm

    Simplu .se uita pe saccsiv si fb si se adapteaza din mers .stilul m macovei

    Apreciază

  15. sorin said, on martie 27, 2016 at 9:31 pm

    Parintele Adrian FAgetean a spus clar: sunt vicleni, vicleni, vicleni. Noi cand vedem un om ca spune ceva asa zis bine repede sarim si zicem: in sfarsit incepe omu sa isi revina. Total fals. |Toate sunt capcane, tot. O sa inceapa sa se indrepte lucrurile atunci cand toata populatia va face pocainta adevarata , iar asta nu se vede, ba se vede ca oamenii is din ce in ce mai rai.

    Apreciază

  16. ioanioan said, on martie 27, 2016 at 9:53 pm

    Erdogan……ne da in schimb , un teren sa construim o CAPELA, si o constructie pt cazarea oaspetilor,
    Deci ,la noi se face ditamai moscheea, iar noi la turci , ne ofera [din spusele lui Erdogan], un teren pt o CAPELA si cazare pt cateva paturi.
    Nu as vrea sa spun, dar cate n-i sau bagat in „dos „in acesti ani , DIRECTIVE,UE,asta cu moscheea , ne va intra si aceasta ca si directivele.[bineinteles,la figurat].

    Apreciază

  17. el said, on martie 27, 2016 at 11:03 pm

    Parintele Paisie Aghioritul despre eu, despre PECETLUIRE

    ” Îţi vor spune: „Crede orice vrei”, dar te vor pune în „coşul” lor şi te vor duce acolo unde vor ei. Aşadar, tu intră în „coşul” lor şi crede orice vrei.” !!! ( Îţi vor spune: „Crede orice vrei”, dar te vor pune în „coşul” lor şi te vor duce acolo unde vor ei. Aşadar, tu intră în „coşul” lor şi crede orice vrei. Eu te duc acolo unde vreau, iar tu crede ce vrei. Da, da! Mai târziu vor strânge „menghina”. Acest sistem este satanic. În spatele lui se ascunde dictatura sioniştilor. Aceştia de ani de zile se pregătesc să conducă lumea. Prin masonerie se fac toate acestea…”)

    https://prieteniisfmunteathos.wordpress.com/2010/09/16/parintele-paisie-aghioritul-despre-u-e-despre-pecetluire-si-buletinele-electronice/

    asa si astia acum, DECISIVA a ajuns ACUM implementarea pecetii cu premergatoarele ei, pt restul le e INDIFERENT ce face norodul, important sa accepte pecetea/cipul (initial) si restul nu mai conteaza, ii vor avea in gheara.

    Apreciază

  18. sorin said, on martie 27, 2016 at 11:49 pm

    corect el , pe ei nu ii mai intereseaza daca ii cinstim pe martiri sau ca avem zile dedicate lor, ei abia asteapta sa ne cipuiasca dupa care ne au in gheare.

    Apreciază

  19. mircea.v said, on martie 28, 2016 at 6:28 pm

    Testul final, proba finala e insemnarea si pasiii spre insemnare. Asta e miza cea mare. Poti fi antiecumenism, crestin model, pro-sfintii inchisorilor, degeaba daca mergi spre insemnare.

    Pana acum criteriile care nu au dat gres ca sa ii descoperi pe lupii in piele de oaie au fost si inca sunt
    1. amprentare, cip, insemnare
    2. Miscarea Legionara

    M Vulcanescu este anti-ecumenism dar pro-insemnare, de ex.

    Acum, sant unii pro sfintii-inchisorilor dar pro-insemnare
    Nu ar fi exculs sa vedem pe viitor si pro-ML, si pro-insemnare. Asta ar fi cea mai tare…

    Apreciază

  20. carla said, on martie 29, 2016 at 12:09 am

    Acestia joaca doar simple tehnici de relativizare.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.