SACCSIV – blog ortodox

SA NU FIM NEROZI. Inainte de a se muta la Domnul, parintele JUSTIN PARVU nu ne-a indemnat sa acceptam CARDUL DE SANATATE ca sa cumparam aspirine compensate de la farmacie

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 26, 2016

IMG_0403

Foto: https://www.google.ro/search?q=saccsiv+JUSTIN+PARVU&biw=1024&bih=559&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6gMWZz93LAhXLvhQKHdBGCJ4Q_AUIBygC#tbm=isch&q=JUSTIN+PARVU+card+de+sanatate&imgrc=O-_LJFnahV8tTM%3A

Iata marturia maicutei Fotini:

Apoi l-am întrebat o problemă care mă frământa demult, o întrebare pe care până acum m-am ferit să i-o pun în mod tranşant de teama posibilelor reacţii dure – până unde putem merge cu lupta împotriva actualelor cipuri din actele noaste de identitate? Şi l-am întrebat mult mai concret. Relatez întocmai. „Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară? Părintele foarte grav a răspuns, ridicând din mâini în semn a protest: „Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. 

Cititi va rog mai multe la:

PROFETIA Parintelui Justin Parvu: “MAI SUNT 12 LUNI de libertate si vine urgia”

Activistii pro cip flutura aceasta vorba a parintelui precum neghiobii flamurile rosii la revolutii. Ca adica iata ca pana si parintele simbol al luptei anti cip din Romania ne indeamna sa luam cardurile de sanatate.

Pai mai navlegilor, ce-a spus marele duhovnic n-are nici o legatura cu lupta voastra satanista. Ca s-a discutat despre un exemplu extrem, care nici macar azi nu intra in discutie. Caci vorbim despre copii, adica despre persoane carora nu li se cere card de sanatate, fiiind din principiu asigurati. Ce-o fi in viitor, vom mai vedea.

Apoi exemplul era despre o boala extrem de grava ce necesita operatie, care operatie fara card de sanatate nu s-ar putea face. Iar inca nu e cazul, caci chiar de ar fi vorba despre adulti, chestiunea se poate rezolva printr-o adeverinta.

Dar naucii au inteles din vorba parintelui ca pot sa-si ia cardul ca sa-si cumpere aspirine compensate de la farmacie.

Sau altii si-au luat cardul asa, sa fie, in caz de vreo viitoare boala grava.

Sclavi prostanaci ai SISTEMULUI … In loc sa se opuna oricarui lant ce vor astia sa le puna pe gat, in cazul de fata cardul de sanatate, ei se reped urland a disperare precum drogatii in sevraj: “il vrem si-l vrem acum!”

In loc sa se roage bunului Dumnezeu sa-i tina sanatosi, ei i-au cardul in mod preventiv, de parca ala ii fereste de rele si le asigura mantuirea.

In concluzie, parintele Justin Parvu s-a referit la o situatie ipotetica in care deocamdata nimeni nu se incadreaza. Cand s-o pune problema fix asa cum a fost descrisa, abia atunci se poate lua in calcul o eventuala acceptare a cardului de sanatate. Asta a spus si nu altceva.

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. AlexandruM said, on martie 26, 2016 at 11:14 am

    Cred ca este binevenita aceasta precizare dar chiar si fara ea nu vad ca cineva se va fi putut indreptati cumva pentru acceptarea cardului. Ar fi fost poate o scuza daca ar fi fost obligatorie folosirea cardului insa dupa cum bine stim exista alternativa cu adeverinta.

    Se repeta asadar scena ispitirii din Rai. Dumnezeu le-a spus ce au de facut iar dupa aceea le-a dat libertate totala. Puteau sa nu manance dar puteau si sa manance.

    Si acum Dumnezeu prin cei bineplacuti Lui le-a spus oamenilor ce au de facut. Iar oamenii au avut de ales. N-a stat nimeni cu pistolul la tampla iar refuzul nu implica nici cel mai mic risc. Doar deranjul de a-si ridica adeverinta in locul cardului. Cu toate acestea in deplina libertate si in cunostinta de cauza avem o majoritate care a luat cardurile si poate ca cei mai multi nici nu le-au folosit pana acum.

    S-a vorbit ani la rand, pro sau contra, despre documentele electronice pe toate canalele media. Practic nu exista nici indreptatire de necunoastere. Se vede asadar care este alegerea oamenilor …

    Din pacate sunt si multi „marturisitori” (bloguri, reviste, etc.) care au evitat cu abilitate subiectul documentelor electronice iar cand a aparut cardul de sanatate au considerat ca este mai sanatos sa taca. Nu-i acuz insa daca iesi in fata si-ti asumi sarcina de formator de opinie este de la sine inteles ca prin tacere te faci partas faradelegii.

    Cred insa ca nu este prea tarziu ca sa mearga cat mai multi la casa de asigurari si sa predea cardul cerand adeverinta (sau chiar sa nu ceara daca nu au imediat nevoie de ea). Daca in urmatoarele 2 luni vor fi predate cateva sute de mii de carduri pe motive de constiita … sistemul va avea o problema. Nu este nevoie sa iesim in strada. Acolo nu avem nici cea mai mica sansa pentru ca nu putem face fata puterii de manipulare a oamenilor antrenati si echipati special in astfel de situatii ajungandu-se fara discutie la efecte contrarii.

    Este nevoie insa de gesturi mici dar hotarate prin care sa aratam ca nu suntem de acord. O riposta prin refuz de a face ceea ce este contrar valorilor noastre (asa cum au mancat coliva atunci cand au auzit ca bucatele fusesera spurcate la ordinul imparatului).

    Apreciat de 2 persoane

  2. Orthodox said, on martie 26, 2016 at 1:02 pm

    Apreciază

  3. Spaceman said, on martie 26, 2016 at 1:34 pm

    O eventuală acceptare a cardului național de sănătate și îndosarierea electronică a persoanei, nu poate fi luată în calcul în niciun caz! Așa zisa obligativitate a utilizării cardului de sănătate și îndosarierea electronică, pe motiv de măsuri anti fraudare a sistemului, ține de organizarea asistenței medicale și a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate și recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale și a activităților paramedicale, precum și alte măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale a persoanei care se stabilesc potrivit legii – Constituția României – ARTICOLUL 34 – Dreptul la ocrotirea sănătății – Drepturile și libertățile fundamentale. Așadar pot fi și trebuiesc găsite soluții de acordare a asistenței medicale în sistemul de asigurări sociale, și fără card de sănătate, altfel se încalcă Constituția României:
    ARTICOLUL 34 (1) – Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.
    ARTICOLUL 23 (1) – Libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.
    ARTICOLUL 29 (1) – Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale.
    ARTICOLUL 29 (2) – Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc.

    De ce nu trebuie acceptat cardul național de sănătate și îndosarierea electronică:

    – CNAS nu te mai tratează ca pe o persoana, ci ca pe un COD ( CID – Cod de IDentificare)
    LEGEA nr.46 din 21 ianuarie 2003 a drepturilor pacientului:
    Art. 3. – Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare.

    – Confidențialitatea pacientului nu poate fi asigurată.
    CONFIDENȚIALITATE – SECRET MEDICAL. LEGEA DREPTURILOR PACIENTULUI

    Pericolul iminent al comasării cardului național de sănătate și al dosarului electronic de sănătate cu acte de identitate biometrice electronice, documente percepute ca un atac la adresa libertății persoanei și o încălcare a dreptului la viață privată.

    http://www.juridice.ro/317462/statul-trebuie-sa-respecte-optiunea-cetatenilor-care-refuza-actele-biometrice.html

    Cum spuneam, cu justificări comode nu ne mântuim. Unii au luat cardul național de sănătate din comoditate, că așa este mai simplu și mai ieftin să-și ia medicamentele fără de care sunt convinși că ar muri. Alții au luat cardul național de sănătate din obediență maximă față de SISTEM. Altora le-a fost frică să nu fie excluși din societate sau să-și piardă locul de muncă, ori crezând că nu poate avea vreun loc de muncă, nu cumva să fie considerați niște ciudați fără card de sănătate, doar pe motiv că sunt anti-cip. Mulți au luat cardul național de sănătate din fățărnicie.
    Unul care se crede creștin ortodox zice: „Am luat cardul de sănătate ca să nu mai fure medicii (de parcă asta ar fi treaba asiguratului și nu a instituțiilor). Cu ce-mi încurcă mântuirea?” Răspuns simplu: ai recunoscut că fără card de sănătate nu poți trăi!

    Apreciază

  4. ultimul mohican said, on martie 26, 2016 at 1:42 pm

    La asta ma gandeam inainte de articol. Au folosit inclusiv ce a zis parintele Iustin ca sa „demonstreze” contrariul a ce a zis.
    @saccsiv, daca vrei sa subliniezi ca e deja prea tarziu, ai din pacate dreptate, au spus-o si parinti mari ca Serafim Rose.
    „Riposta prin refuz” e buna acum ca atitudine INDIVIDUALA pentru fiecare din noi, dar nu schimba raportul de forte.
    Nu rezolva problema de ansamblu, rezolva poate doar problema personala, precum si demascarea „ultraortodocsilor”.

    Apreciat de 1 persoană

  5. victor s. said, on martie 26, 2016 at 2:58 pm

    in 2009 p. Iustin spunea ca” daca spun altceva in legatura cu cip-urile sa nu ma credeti”, anticipand ca i se poate intampla ceva la o eventuala internare in spital sau din alte cauze. In alta ordine de idei, in legatura cu MEMORANDUMUL , acum cateva luni bune in urma , vorbind cu o monahie despre vremurile actuale mi-a spus ;”am auzit ca vor sa scurteze slujba de duminica la o ora si jumatate” ,iar la o emisiune pe tvr 2 ,vineri in platou erau invitati un preot ortodox ,unul catolic si un ins ce avea un clopot … budist !!!

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on martie 26, 2016 at 5:38 pm

    E bine ca din iubire de aproape sa anuntam pe cat mai multa lume dar ce va face fiecare este treaba lui.
    Dumnezeu iubeste pe cel mai mare pacatos mult mai mult decat putem iubi noi sfintii si aproapele dar tot Dumnezeu ingaduie aceste vremuri de grea incercare si ispitire cum nu au fost de la facerea lumii.

    Eu inteleg din ceea ce a spus Pr Iustin ca cel care se gaseste in acea situatie sa faca ce crede el pentru ca noi fie traim fie murim ai lui Dumnezeu trebuie sa fim.

    Majoritatea oamenilor sunt asa de inselati din generatie in generatie de diavol de nici macar nu cred ca exista Dumnezeu si iad si rai iar diavolul desi nu stie de existenta lui Dumnezeu prin credinta ca si noi ci il „vede” pe Dumnezeu si vede si iadul il lupta pe Dumnezeu de peste 7500 de ani. Una este sa fii inselat, alta este sa fii contra lui Dumnezeu din nestiinta, alta este sa fii din stiinta si cu totul alta sa fii ca diavolii.

    E pe viata si pe moarte, nu mai exista cale de mijloc. Unora le lipseste „un gram” de rugaciune pentru a se trezi, altora nici rugaciunea sfintilor nu le ajuta, ce putem noi face in afara de a spune la toata lumea este sa ne rugam lui Dumnezeu sa intoarca pe cei ce mai pot fi intorsi.

    Apreciază

  7. ortodoxend said, on martie 26, 2016 at 6:37 pm

    Sacciv, poate faci un articol dedicat legat de mesajul reginei Elisabeta dupa atentatele de la Paris. In acea vreme, dansa a transmis indemnul sa savuram ultimul Craciun si Revelion, alte surse spun ca a transmis mesajul de genul „acesta va fi ultimul craciun pentru multi dintre noi”. Nu cred ca s-a referit la venirea unui razboi, ci la noi sarbatori care vor fi sarbatorite in mahnire si teama. Uitati-va ce paste sarbatoresc acum catolicii din inima europei. Un paste plin de teama, de nesiguranta, cu frica. Deja nu mai este duh de sarbatoare ci duh antihristic de teama. Ultimul paste catolic a fost anul trecut. De acum incolo toate sarbatorile nu vor mai fi sarbatori, ci ingropari de morti.

    Apreciat de 3 persoane

  8. ORTODOXIE said, on martie 26, 2016 at 9:54 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  9. Graiul Ortodox said, on martie 26, 2016 at 10:34 pm

    Interviu cu Prea Sfințitul Longhin de la Simpozionul-Teologic cu tema ”Sfântul și Marele Sinod”
    https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/26/graiul-ortodox-interviu-cu-prea-sfintitul-longhin-de-la-simpozionul-teologic-cu-tema-sfantul-si-marele-sinod/

    Apreciază

  10. Ion said, on martie 26, 2016 at 11:59 pm

    Marșul pentru viață într-un oraș mic.

    Apreciază

  11. valentindortodox said, on martie 27, 2016 at 1:28 am

    o fetita de 10 ani si familia ei saraca are nevoie de ajutor https://www.facebook.com/clubul.funtasticpark/posts/680479415427052

    Apreciază

  12. Ioana said, on martie 27, 2016 at 1:41 am

    Datorita rugaciunilor parintelui Iustin exista varianta adeverintei, pentru cazurile grave. Sa nu deznadajduim si sa nu facem compromisuri! Cel mai bine e sa invatamm sa ne tratam singuri cu plante. De ex. in loc de ant-inflamatoare exista pelin, patlagina, musetel. Calmante: tei, paducel, levantica, valeriana etc. Dumnezeu a avut grija de noi si ne-a lasat de toate. Nu trebuie sa ne inchinam statului Mamona, luand cipuri ce violeaza libertatea ca sa fim sanatosi, sau sa ne vindem libertatea si constiinta pe o aspirina. Iar pentru cazuri GRAVE cand copii sunt bolnavi sau accidente si alte probleme grave, exista varianta Adeverintei. Parintele Iustin a suspinat pentru acest neam si va mijloci cu rugaciunile lui pentru noi in continuare! Pronia lui Dumnezeu ne acopera! Noi sa ii multumim si sa ii dam slava ca ne are mereu in grija Sa!

    Apreciază

  13. ban said, on martie 27, 2016 at 1:11 pm

    Chiar daca nu exista adeverinta, tot nu trebuia sa luam. Parintele degeaba le zicea la unii sa nu ia, ei tot luau cardul. Asa si cu presupusa intrebare despre mama cu copiii, avem certitudinea ca e reala? Pr. Ioan de la Rarau zicea ca si cu copii, tot sa nu luam. E clar ca odata facut compromisul, te inveti si te slabesti in marturisire.

    Apreciază

  14. mircea.v said, on martie 27, 2016 at 5:30 pm

    In plus, copilul inca nu are discernamant pe a-si manifesta liberul arbitru. Toata raspunderea e a parintelui, care cumva e pus sa scoate castanele din foc cu mana copilului. E o situatie limita, si f delicata, avand in vedere si ca nu e insemnarea finala, si, ca, un astfel de caz e exceptia si nu regula. Cum zice Vasile, acum inca nu se pune pr asta(f pervers modul cum se scoate din tot contextul afirmatia Parintelui Justin – asa cum face Calistrat).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.