Saccsiv – Weblog

IN DIRECT: Simpozionul din Pireu pe tema MARELUI SINOD. Traducere in TIMP REAL

Posted in Uncategorized by saccsiv on Martie 23, 2016

Aici:

IN DIRECT DE LA SIMPOZIONUL DIN PIREU PE TEMA SINODULUI ASA-ZIS PANORTODOX

Traducerea apare scrisa pe respectivul site in timp ce invitatii vorbesc. Asa ca trebuie din cand in cand sa faceti cate un reload. Traducatorii isi cer iertare pentru inerentele greseli din graba.

 

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iustin said, on Martie 23, 2016 at 5:08 pm

  Asta chiar este o chestiune super delicata (treaba cu stilistii)

  „13.18: Are cuvantul Protoprezbiter Theodoros Zisis: despre schimbarea calendarului si data Pastilor. Despre cum s-a adoptat usor usor schimbarea calendarului, cu toate impotrivirile de atunci. Data Pastilor a ramas insa neschimbata pana acum, in toate bisericile ortodoxe, desi toate celelalte praznice imparatesti le sarbatorim in date diferite. Se pare ca se prefera sa fim in comuniune mai degraba cu monofizitii si protestantii decat cu cei de pe stilul vechi, cu care avem atat de multe in comun. Se arata deschidere si dragoste fata de eretici, dar nu fata de cei de pe stilul vechi. Ei cauta unirea cu protestantii si ereticii, in timp ce noi suntem despartiti de fratii nostri vechi calendaristi. Oare n-ar trebui sa-i preocupe asta mai mult pe mai marii nostri? Dupa cum se zice Patriarhul Metaxakis era mare mason. Sf. Nicolae Velimirovici spunea ca ecumenistii stau impotriva Sf. Parinti si sa nu-i urmam. Prin unirea cu ereticii vom ajunge la o alta schisma. Pregatirea acestui sinod e plin de anomalii. Patr. Bartolomeu intentioneaza sa stabileasca o data comuna a Pastelui cu catolicii si protestantii, acesta ar trebui sa fie singurul subiect dezbatut in Sinod, nu subiectele care sunt in asteptare. Una din temele importante de dezbatut si combatut in sinod ar fi ecumenismul. Aceste documente presinodale sunt de neacceptat. Unii spun ca merg corectate, dar nu avem ce corecta. Il lauda pe PS Longhin pentru discursul marturisitor. Si vom merge cu totii in Ucraina daca doar acolo va mai fi ortodoxie! ”

  MAI MULTE DESPRE PARINTELE THEODOROS ZISIS aici

  http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2013/05/29/predica-pr-prof-univ-dr-theodoros-zisis-despre-caderea-constantinopolului-si-impotriva-panereziei-ecumensimului/

  Apreciază

 2. valentindortodox said, on Martie 23, 2016 at 6:10 pm

  mulţumim că aţi dat link-ul http://www.atitudini.com/2016/03/in-direct-de-la-simpozionul-din-pireu-pe-tema-sinodului-asa-zis-panortodox/

  aici mai dă şi în scris câte ceva – adică relatarea în mare, în limba română, a ceea ce se discută în greacă

  Apreciază

 3. […] IN DIRECT: Simpozionul din Pireu pe tema MARELUI SINOD. Traducere in TIMP REAL […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: