SACCSIV – blog ortodox

ORA PAMANTULUI – ora cand sclavii au stins lumina

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 20, 2016

   Iata ce putem citi la Ora Pământului 2016. De ce s-a stins lumina sâmbătă, la 20.30 de pe Romania tv:
Ora Pământului – Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, marcată la nivel mondial, are loc anul acesta la data de 19 martie, începând cu ora locală 20.30, diferențele fiind date de fusul orar.
Mișcarea Earth Hour a fost inițiată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Înființată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de țări, în decursul anilor acțiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare, astfel că în 2015 au fost înregistrate 620.000 de acțiuni în 172 de țări și teritorii, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea planetei față de schimbările climatice.

A X-a ediție a „Orei Pământului” va începe în insulele Fidji, trecând apoi în Asia, Europa și America. Obiectivul acestei inițiative este să amintească faptul că energia consumată are un efect negativ asupra planetei și să îndemne autoritățile și persoanele particulare să acționeze pentru menținerea climei în limitele normale. Energiile fosile (cărbune, gaz, petrol), utilizate în producerea electricității, sunt responsabile de trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice.

De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră în construcții emblematice: cele mai înalte turnuri gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); Sfinx și Marile Piramide ale lui Giza (Egipt); cel mai înalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit în Dubai, Burj Khalifa; la Moscova, clădirile din jurul Pieței Roșii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala Vasili Blajenâi și o parte din incinta Kremlinului; la Paris, Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf și Piața Concordiei; la Lisabona, Turnul Belem și mânăstirea Jeronimos; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne și Fribourg, castelul din Chillon etc.

Pentru a opta oară consecutiv, WWF România încurajează cetățenii, dar și organizațiile, companiile, instituțiile publice și centrele culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră. În acest an, mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”.

În 2016, pe 19 martie, în București, au loc activități prilejuite de „Ora Pământului”, precum și cea la care participă peste 300 de copii, care vor cânta împreună timp de o oră, la Ateneul Român. Corul Madrigal și copiii activi în rețeaua Cantus Mundi din 21 de localități din România vor sărbători „Ora Pământului 2016” prin cânt.

La nivelul capitalei, evenimentul este marcat și printr-o plimbare pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la ora 20.30. Inițiativa din Capitală se va derula cu sprijinul WWF-România, Adevărații Veloprieteni și SkirtBike.

Iașiul se alătură și în acest an celor care marchează acest eveniment, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu. Primăria Municipiului Iași îi invită pe ieșeni ca pe 19 martie seara să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia ori colegii. Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad organizează o sesiune de observații astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa”, pentru a marca „Ora Pământului”.

În acest an, un număr de 42 de orașe din România participă la evenimentul global „Ora Pâmântului”, când, în intervalul ora 20.30 — 21.30 sunt organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolică a luminilor de către instituții publice, companii, centre culturale, organizații și chiar cetățeni obișnuiți, potrivit unui comunicat de presă al WWF-România. Conform WWF-România, municipalitățile care au confirmat participarea, în mod oficial, până la data de 8 martie sunt: Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Calafat, Călan, Călărași, Cluj-Napoca, Focșani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinești, Oradea, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Turda și Vaslui.

În fiecare an, în penultimul sau în ultimul weekend al lunii martie, în jurul datei când sunt marcate echinocțiile de primăvară sau de toamnă în nordul și, respectiv, sudul emisferei (ceea ce reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare în ambele emisfere), milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu „Earth Hour”, un simbol ce exprimă grija față de planetă.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Eufrosin: TRINITAS ne indeamna sa ne inchinam ZEITEI GAIA. Ca asta e de fapt treaba cu ORA PAMANTULUI …

 

Tagged with:

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioanioan said, on martie 20, 2016 at 9:00 am

  A sarbatorii intunericul……..ceva dracesc.

  Apreciază

 2. ozana said, on martie 20, 2016 at 4:39 pm

  Se taie trei hectare de padure pe ora in Romania. Si mizerabilii dau vina pe consumatorii casnici pentru poluare si incalzirea globala… Ti se face greata cind vezi ce ineptii mai vehiculeaza prin presa. Au distrus firma ,,Bradet” pentru ca facea concurenta altor tari din UE dar si pentru a salva reputatia unei alte firme cu adevatat responsabila de moartea bebeluilor , pentru ca ori laptele praf ori vaccinurile au produs nenorocirea. Nu ma mai mira nimic. Nu numai ca avem la conducerea tarii psihopati al caror unic scop in viata este ACUMULAREA indiferent a ce si cum , dar mai sint si criminali la propriu. Ce monstrii, ce grupuri infractionale au construit , tolerate de toate institutiile statului , te ingrozesti. Traim in iad dragii mei si ne-a cuprins pe toti din toate diretiile.Aproape in fiecare zi imi promit sa arunc in strada televizorul pentru ca ceea ce vad ma revolta intr-un asemenea hal incit imi afecteaza sanatatea. Imi amintesc mereu de cuvintele celor mai batrini care spuneau ca va iesi dracu din pamint sa conduca omenirea. Si iata ca a iesit..Acum au chip, nume si functii inalte. si ard pamintul cu noi cu tot , fiare lipsite de creier…

  Apreciat de 2 persoane

 3. Apa trece, pietrele raman said, on martie 20, 2016 at 6:01 pm

  Noua Ordine Mondială – Manipulare Prin Tehnologie

  Apreciază

 4. ion hodor said, on martie 20, 2016 at 7:34 pm

  O nesimtire ,fara limita,ca si in multe alte cazuri,in Romania,dupa ce au ras la sol padurile,si chiar si rezervatii naturale,acum pun bariere,la intrare pe drumurile forestiere,si interzic intrarea in astfel de spatii,asa oamenii nu pot vedea ORORILE produse cu acordul celor ce acum ne sting LUMINA!!ATI CITIT Diavolul este politic corect,de Savatie Bastovoi? Cititio!!

  Apreciază

 5. ceva interesant said, on martie 20, 2016 at 9:01 pm

  https://www.youtube.com/channel/UCU9HL0bQwutSClRl7U-PujQ

  Apreciază

 6. ultimul mohican said, on martie 20, 2016 at 10:05 pm

  Cand am vazut ca se sting luminile pe strada mea, eu le-am aprins pe toate. Doar atat ca am fost singurul de pe strada care a procedat asa.

  Apreciat de 1 persoană

 7. ortodox said, on martie 20, 2016 at 10:58 pm

  Cautati emisiunea IN PREMIERA – CU CARMEN AVRAM din 20 martie (seara asta). o emisiune in care este denigrata grav BOR. Statistici false si manipulare ordinara impotriva BOR.

  Apreciază

 8. […] Ora Pământului – Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, marcată la nivel mondial, a avut loc anul acesta la data de 19 martie. Mișcarea Earth Hour a fost inițiată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Înființată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de țări, în decursul anilor acțiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare, astfel că în 2015 au fost înregistrate 620.000 de acțiuni în 172 de țări și teritorii, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea planetei față de schimbările climatice. A X-a ediție a „Orei Pământului” va începe în insulele Fidji, trecând apoi în Asia, Europa și America. Obiectivul acestei inițiative este să amintească faptul că energia consumată are un efect negativ asupra planetei și să îndemne autoritățile și persoanele particulare să acționeze pentru menținerea climei în limitele normale. Energiile fosile (cărbune, gaz, petrol), utilizate în producerea electricității, sunt responsabile de trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice. De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră în construcții emblematice: cele mai înalte turnuri gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); Sfinx și Marile Piramide ale lui Giza (Egipt); cel mai înalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit în Dubai, Burj Khalifa; la Moscova, clădirile din jurul Pieței Roșii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala Vasili Blajenâi și o parte din incinta Kremlinului; la Paris, Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf și Piața Concordiei; la Lisabona, Turnul Belem și mânăstirea Jeronimos; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne și Fribourg, castelul din Chillon etc. În fiecare an, în penultimul sau în ultimul weekend al lunii martie, în jurul datei când sunt marcate echinocțiile de primăvară sau de toamnă în nordul și, respectiv, sudul emisferei (ceea ce reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare în ambele emisfere), milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu „Earth Hour”, un simbol ce exprimă grija față de planetă. Sursa: saccsiv.wordpress.com […]

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 21, 2016 at 10:52 pm

   Ioana

   Doamne ajuta!

   Poti te rog traduce?

   The “Body Hacking” Movement Pushes Transhumanism to Disturbing New Limits

   http://vigilantcitizen.com/latestnews/body-hacking-movement-pushes-transhumanism-new-limits/

   Apreciază

  • Ioana said, on martie 22, 2016 at 6:19 pm

   Iată traducerea. Mulțumesc pentru sarcină!
   Doamne ajută!

   Tendința de tehnologizare a corpului împinge curentul transumanist spre limite îngrijorătoare

   Tendința de tehnologizare a corpului (”body hacking”) presupune implantarea în corpul uman a dispozitivelor tehnologice cum ar fi cipuri RFID, camere foto sau chiar lanterne LED. Ocolind problemele de sănătate și etice asociate transumanismului, această tehnologizare a corpului împinge această tendință spre noi frontiere stranii.

   După cum am subliniat în articolele mele precedente despre acest subiect, transumanismul a fost promovat intens de mass-media în ultimii ani, prin filme, videoclipuri muzicale, jocuri video sau documentare. De cele mai multe ori termenul de ”transumanism” nu este nici măcar menționat. În schimb, se arată pur şi simplu cum un accesoriu robotizat ”perfecționează” corpul uman și îl face mai interesant, vânzând efectiv această idee persoanelor care o văd ca pe o distracție tehnologică – în special tinerii.

   Un produs secundar al acestui curent este tehnologizarea corpului (”body hacking”), o tendință ce renunță la chestiunile etice și filozofice asociate transumanismului, pentru a ajunge să introducă piese robotizate direct în corp. În timp ce mulți dintre noi ne gândim cu groază la ziua în care implanturile cu microcipuri vor fi obligatorii
   într-o societate distopică, unii oameni deja plătesc pentru aceste dispozitive pe care și le introduc în corp.

   Aici un articol interesant despre această tendință de la NPR.

   Justin Worst, Marlo Webber și Jes Waldrip își arată implantul cu lanternă LED. Grindhouse Wetware îl denumește Northstar (Steaua Nordului).

   Mulțimea curioasă s-a strâns în jurul lui Amal Graafstra care a despachetat cu grijă niște mănuși, o compresă sterilă și un ac imens. Un șir lung de oameni au așteptat să le fie implantate dispozitive minuscule în mâini.

   Graafstra a înființat magazin într-o cabină din mijlocul unei săli de expoziție la Austin Convention Center în capitala Texasului, unde s-au strâns luna trecută sute de oameni ce se consideră ”body-hackeri”, împingând limitele tehnologiei implantabile pentru a îmbunătăți corpul uman.

   Mișcarea dezvoltă reacții viscerale despre siguranță și probleme etice și virează rapid înspre aspecte SF privind limita dintre om și cyborg.

   Graafstra este un pionier în domeniu. Folosindu-și propriul corp pentru astfel de experimente, a proiectat bio-magneți și un microcip pe care urma să-l implanteze în mâna lui A.J. Butt, ce își etala freza, o creastă înaltă, albastră.

   A.J. Butt a primit un microcip RFID implantat în mâna lui dreaptă.

   Cipurile RFID implantabile dețin informații criptate, iar numerele lor de identificare unice pot fi folosite pentru deschiderea ușilor sau deblocarea smartphone-ului proprietarului, ceea ce Butt și-a dorit să facă.

   Butt a inspirat adânc. Acul a intrat în pielea de la baza degetului mare, și un cip mai mare decat un bob de orez a alunecat chiar sub suprafața pielii.

   Alături, Sasha Rose, stând înt-o cabină de relaxare din cadrul centrului, a urmărit oamenii care stăteau la coadă pentru a fi ”cipuiți”.

   Ea a clătinat din cap: Acesta a fost cel mai nebunesc lucru pe care îl văzuse. Își punea întrebări cu privire la acreditarea lui Graafstra. S-a gândit că este o procedură medicală, este oare el autorizat să o desfășoare? Cunosc clienții săi posibilele consecințele ale stocării de informații personale pe un dispozitiv în interiorul pielii lor?

   ”Mai îngrijorătoare decât acest concept nebunesc este voința oamenilor de a îl accepta. De aceea este nebunesc pentru mine”, a spus Rose. ”Oamenii vor doar să își aștepte rândul spunând: ‘Da, bagă-mi-l.’ ”

   În acea noapte, mulți dintre participanți s-au strâns într-un club de pe Austin’s Sixth Street.

   Graafstra a discutat cu Ryan O’Shea, a cărui companie Grindhouse Wetware a făcut furori pe internet la începutul acestui an când a realizat un videoclip surprinzând de aproape intervenția chirurgicală a implantării unu dispozitiv numit Northstar. În acest videoclip, unui om îi este făcută o mică incizie în mână, și apoi, cu un ustensil metalic înfipt în ea, pielea este ridicată pentru a produce o cavitate, unde este introdus un implant subdermal rotund cu cinci lanterne LED.

   Rezultatul arată distopic – incizia este cusută cu fir negru, iar luminile LED îi dau mâinii o strălucire roșie.

   Dar body-hackerii, pionieri ai tehnologizării corpului, văd lumea în mod diferit, a spus Graafstra. Ei cred că tehnologia a atins un punct în care poate să perfecționeze corpul uman, nu doar să repare ceea ce este afectat.

   O piesă de artă expusă în timpul unui evniment de promovare a tehnologizării corpului în Austin.

   „Este posibil ca un pacient să vină în curând spunând: ‘Ochiul meu este total în regulă, dar vreau un ochi care să vadă infra-roșu. Și vreau un ochi care să poată da zoom,’ ” a spus Graafstra.

   Acest tip de viitor – în care corpul uman este accesorizat de tehnologie – este ținta multor astfel de experimente.

   O’Shea a afirmat că Grindhouse Wetware folosește dispozitivul LED pentru a testa cât de mult poate râmâne încărcat un astfel de dispozitiv în interiorul corpului iar Graafstra a spus că cipul RFID este o mică încercare de a îmbina identitatea digitală cu identitatea fizică.

   ”Cred că pe măsură ce oamenii realizează că ‘Da, e în regulă faptul că bunica are stimulator cardiac’, oamenii vor începe să accepte asta”, a spus O’Shea. ”Știți, aș spune că era transumanismului a sosit. Așa că să o acceptăm și să vedem în mod logic unde ne va duce.”

   În interiorul clubului, o dronă a planat deasupra ringului de dans. Oțelul lustruit și muzica dance electronică i-au dat un aspect futurist.

   În picioare lângă bară a stat Tony Salvador, care studiază valorile sociale și modul în care acestea afectează evoluția tehnologiei la Intel. A participat la conferință pentru a-și face o idee despre momentul în care tehnologizarea corpului va fi acceptată oficial, în caz că va fi.

   ”Uneori,” a spus el, ”tehnologia evoluează prea rapid și surclasează limitele sociale acceptate – ca să nu spunem legile.” A argumentat că acesta este unul dintre motivele pentru care purtătorii timpurii de ochelari Google au fost ridiculizați.

   ”S-a creat o neînțelegere socială,” a spus Salvador. ”Nu se știa despre ce este vorba.”

   Pentru Salvador, granițele acceptării sunt o consecință a filozofiei sociale, un domeniu dominat de un discurs ezoteric fără recomandări etice și morale concrete.

   ”Filozofii ne trag în jos,” a spus acesta.

   Alva Noë, filozof la Universitatea din California, Berkeley și colaborator la blogul NPR 13.7: Cosmos and Culture, a scris un studiu extins despre ceea ce el numește ”natura cyborgiana.” El a fost de acord că filozofii moderni au aruncat mingea la fileu, arătând că abordarea problemei ar implica dezbaterea a două chestiuni:

   1. Este în regulă să se taie în corpul uman pentru aceste tipuri de experimente?
   2. Cât de tolerantă trebuie să fie societatea față de perfecționarea artificială a corpului?

   La prima întrebare, Noë a răspuns că este de părere că experimentele tehnologice asupra corpului uman sunt ”discordante din punct de vedere etic” și nu a putut înțelege cum pot fi asumate de un medic sau de orice alți oameni de știință care efectuează aceste tipuri de operațiuni.

   A doua întrebare a fost mai complicată.

   ”Nu condamnăm oamenii pentru că utilizează ochelari ca să vadă mai bine,” a spus ”Dar începem să constatăm că a prinde viteză, pentru a face concurență activității umane este discutabil.”

   ”Pentru că aceste tipuri de judecăți implică aspecte etice, trasarea unei linii de toleranță poate fi întotdeauna o țintă în mișcare,” a spus el.

   ”S-ar putea ajunge la un consens care s-ar putea pierde după aceea,” a afirmat Noë. ”Așa cum a existat mai demult un consens că este bine să fumezi pentru a funcționa eficient, iar acum avem un consens că, din ce în ce mai mult, nu e în regulă să faci asta.”

   Dacă ar fi să găsim un star rock adept al tendinței de tehnologizare a corpului, l-am putea menționa pe Neil Harbisson, un artist daltonist din Barcelona, care a convins un medic să-i implanteze un aparat de fotografiat, în partea din spate a capului. Antena, așa cum o numește el, îi permite lui Harbisson să distingă culorile prin detectarea culorii dominante din fața lui și traducerea ei în note muzicale.

   Neil Harbisson, un artist din Barcelona, are un aparat de fotografiat implantat în partea din spate a capului, care, după cum spune el, îi permite să distingă culorile.

   După cu ne relatează acesta, un comitet de etică medicală din Europa a refuzat să încuviințeze operația, dar un medic a fost de acord să efectueze intervenția chirurgicală în mod anonim. Din aceasta, Harbisson a ieșit cu o cameră conectată la un dispozitiv de pe partea din spate a craniului, lentilele sale atârnând peste fața sa pe o tijă care se arcuiește deasupra capului.

   În timp ce mergea pe străzile din Austin, a descris modul în care el a perceput lumea: lumina roșie a semaforului a sunat ca o notă A; iarba verde suna ca un F.

   În discursul său la conferința, Harbisson a declarat că prima dată când a auzit aceste culori în somn, s-a simțit cu adevărat cyborg. Acum, nu se mai identifică ca fiind un om, ci un „organism cibernetic.”

   „Dacă ne definim noi înșine ca organisme, dintr-o dată grupul nostru este mai mare”, a spus el. „Suntem la același nivel cu o insectă, sau cu o pisică sau cu o plantă.”

   Harbisson este conștient de modul în care lumea îl percepe. S-a mutat de la Barcelona la New York în căutare de „pace”, împreună cu o altă adeptă a mișcării transumaniste, Moon Ribas. Ribas are un dispozitiv electronic în braț, despre care spune că vibrează când există un cutremur oriunde în lume.

   De mai multe ori unii au încercat să îi fure antena, a relatat Harbisson. Acesta este unul din motivele pentru care a co-fondat Fundația Cyborg pentru a pleda pentru „drepturile cyborgilor.”

   Când a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată să își dea jos antena, Harbisson a obiectat.

   „Pentru mine, este mult mai puternică dorința de a simți ceea ce este în jurul meu, decât faptul că oamenii continuă să mă agaseze”, a spus el, adăugând că poate, în viitor, pe măsură ce ceilalți își vor schimba percepțiile, va fi considerat normal.

   Apreciază

 9. Mustafa said, on martie 21, 2016 at 12:01 am

  Discursul anti-sistem al lui Viktor Orban

  Apreciază

 10. Erdbeben said, on martie 21, 2016 at 12:12 am

  Sâmbătă de la ora 20.30 am aprins toate becurile din casă cu toate electrocasnicele în funcțiune ca să sărbătoresc ziua pământului.

  Apreciază

  • Ioana said, on martie 22, 2016 at 8:53 pm

   Eu de-abea acum aflu ca unii inchid lumina, uitasem de ziua asta ca si de alte aniversari masonico-tembele ca ciupercile aparute. Niciodata nu prea mi-a pasat ce gugumanesc astia pe la tembelizoare… cum vin ei cu fel de fel de sarbatori pocite prezentate de niste ursuleti cu papillon foarte zambitor si pup-incuristi DAR E GRAVA TREABA, CUM SE INCOLONEAZA UNII CA OILE VRAJITE… 😦

   Apreciază

 11. cosminmatiu said, on martie 21, 2016 at 9:09 am

  Prin asta se testeaza supunerea oilor

  Apreciază

 12. pitaru said, on martie 21, 2016 at 9:39 am

  Am gasit un dialog interesant despre migrant pe un site de sport pe care o sa il reproduc:

  Un guest acolo • 2 days ago

  Off topic: atatea atentate in Turcia in ultima vreme, astazi altul la Istanbul, in partea europeana :(( inca nu am reusit sa vizitez aceasta tara…era una dintre tarile pe care mi-am dorit sa le vizitez, in special mi-am dorit sa ajung la Istanbul….nu-mi mai vine deloc sa ma mai aventurez acolo 😦

  △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  makavel > Un guest acolo • 2 days ago

  Asta se intampla cand ai ca presedinte un islamist scelerat. Publicatii inchise. ziaristi arestati sau chiar ucisi. Se intampla in Turcia… Sunt vreo 20 de milioane de kurzi in Turcia. N-as vrea sa vad si acolo un razboi civil.

  2 △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Ale > Un guest acolo • 2 days ago

  Nici in Grecia nu se mai poate merge,e nebunie totala,100000 de imigranti sunt acolo,o mizerie de nedescris,in miros insuportabil,masini distruse,magazine jefuite,nu mai este o zona sigura.
  Grecii s-au impartit in doua tabere:una emigreaza, celalalta vrea sa iasa in strada.
  Toate astea le stiu de la mama unui baietel din clasa fiica-mii.

  △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Un guest acolo > Ale • 2 days ago

  Da, si pe greci i-au terminat psihic, inchipuie-ti cum e sa-ti treaca mii de oameni pe la gard zi de zi cu toate gunoaiele pe care le lasa in urma. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar putea gestiona Romania asa ceva… noroc ca, vorba aia, Dumnezeu iti da numai cat poti duce 🙂

  1 △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Un guest acolo > Un guest acolo • 2 days ago

  Cand ma gandesc ce dementi se pot infiltra printre toti emigrantii astia mi se face rau 😐

  △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Ale > Un guest acolo • 2 days ago

  La marginea Vienei exista o tabara pentru refugiati,de anul trecut si pana acum,au fost 20 de violuri plus hartuiri ,intre care doi copii de 9 si 10 ani.
  Baietelul a fost batjocorit la piscina,fetita la marginea unui parc.Au fost intrebati de ce au facut-o si au raspuns ca nu mai rezistau fara…
  Cum ii educi pe-astia,cum faci oameni din ei?
  N-au empatie,constiinta,n-au nimic uman,sunt mai rau ca animalele!

  1 △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Un guest acolo > Ale • 2 days ago

  Nu ai cum sa-i educi, sunt incompatibili total cu mentalitatea europeana, de aia era bine sa nu fie razboi si sa stea la ei acasa dar uite ce s-a intamplat, interesant ca multi sunt barbati, tineri, aduc si o gramada de copii cu ei. Siria e o ruina, daca se opreste razboiul pot sa jur ca nu se vor mai intoarce acasa ever….pana se reconstruieste, daca se reconstruieste vreodata….aici in Ro suntem feriti de ei deocamdata dar sunt multi romani in afara….eu chiar nu vad cum se poate opri flagelul asta, chiar nu vad…:(

  △ ▽

  Reply

  Share ›

  Avatar

  Ale > Un guest acolo • 2 days ago

  Sunt incompatibil cu tot ce inseamnna omenesc,ii vad in mijloacele de transport in comun,in magazine,malluri,sunt anti educatie,respect,liniste,pace,prietenie.
  Ale lor sunt infasurate pana-n gat,ei se uita dupa tinerele cu fusta scurta,decolteuri,le inghesuie in lift,se aseaza langa ele in metrou,autobuz,le hartuiesc sexual doar uitandu-se la ele,este incredibil.
  Nu stiu cum s-or descurca ai nostri cu ei.

  2 △ ▽

  Apreciază

 13. Ionut said, on martie 21, 2016 at 9:50 am

  Hm, daca as putea, as inchide definitiv curentul. Si gazul si apa. De mi-ar ajuta Dumnezeu!…

  Apreciat de 1 persoană

  • Ecaterina said, on martie 21, 2016 at 12:07 pm

   Dumnezeu să-ți ajute, Ionuț! Și fii liniștit – nu ești singurul care gândește așa.

   Apreciază

   • Ionut said, on martie 22, 2016 at 9:00 am

    Multumesc mult pentru incurajare. Doamne, ajuta!

    Apreciază

  • Ioana said, on martie 22, 2016 at 9:01 pm

   E asa buna apa de fantana sau de izvor…

   Apreciază

 14. pitaru said, on martie 21, 2016 at 9:58 am

  un dialog interesant pe un site de sport:

  Un guest acolo • 2 days ago
  Off topic: atatea atentate in Turcia in ultima vreme, astazi altul la Istanbul, in partea europeana :(( inca nu am reusit sa vizitez aceasta tara…era una dintre tarile pe care mi-am dorit sa le vizitez, in special mi-am dorit sa ajung la Istanbul….nu-mi mai vine deloc sa ma mai aventurez acolo 😦
  makavel > Un guest acolo • 2 days ago
  Asta se intampla cand ai ca presedinte un islamist scelerat. Publicatii inchise. ziaristi arestati sau chiar ucisi. Se intampla in Turcia… Sunt vreo 20 de milioane de kurzi in Turcia. N-as vrea sa vad si acolo un razboi civil.
  Ale > Un guest acolo • 2 days ago
  Nici in Grecia nu se mai poate merge,e nebunie totala,100000 de imigranti sunt acolo,o mizerie de nedescris,in miros insuportabil,masini distruse,magazine jefuite,nu mai este o zona sigura.
  Grecii s-au impartit in doua tabere:una emigreaza, celalalta vrea sa iasa in strada.
  Toate astea le stiu de la mama unui baietel din clasa fiica-mii.
  Un guest acolo > Ale • 2 days ago
  Da, si pe greci i-au terminat psihic, inchipuie-ti cum e sa-ti treaca mii de oameni pe la gard zi de zi cu toate gunoaiele pe care le lasa in urma. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar putea gestiona Romania asa ceva… noroc ca, vorba aia, Dumnezeu iti da numai cat poti duce 🙂
  Un guest acolo > Un guest acolo • 2 days ago
  Cand ma gandesc ce dementi se pot infiltra printre toti emigrantii astia mi se face rau 😐
  Ale > Un guest acolo • 2 days ago
  La marginea Vienei exista o tabara pentru refugiati,de anul trecut si pana acum,au fost 20 de violuri plus hartuiri ,intre care doi copii de 9 si 10 ani.
  Baietelul a fost batjocorit la piscina,fetita la marginea unui parc.Au fost intrebati de ce au facut-o si au raspuns ca nu mai rezistau fara…
  Cum ii educi pe-astia,cum faci oameni din ei?
  N-au empatie,constiinta,n-au nimic uman,sunt mai rau ca animalele!
  Un guest acolo > Ale • 2 days ago
  Nu ai cum sa-i educi, sunt incompatibili total cu mentalitatea europeana, de aia era bine sa nu fie razboi si sa stea la ei acasa dar uite ce s-a intamplat, interesant ca multi sunt barbati, tineri, aduc si o gramada de copii cu ei. Siria e o ruina, daca se opreste razboiul pot sa jur ca nu se vor mai intoarce acasa ever….pana se reconstruieste, daca se reconstruieste vreodata….aici in Ro suntem feriti de ei deocamdata dar sunt multi romani in afara….eu chiar nu vad cum se poate opri flagelul asta, chiar nu vad…:(
  Ale > Un guest acolo • 2 days ago
  Sunt incompatibil cu tot ce inseamnna omenesc,ii vad in mijloacele de transport in comun,in magazine,malluri,sunt anti educatie,respect,liniste,pace,prietenie.
  Ale lor sunt infasurate pana-n gat,ei se uita dupa tinerele cu fusta scurta,decolteuri,le inghesuie in lift,se aseaza langa ele in metrou,autobuz,le hartuiesc sexual doar uitandu-se la ele,este incredibil.
  Nu stiu cum s-or descurca ai nostri cu ei

  Apreciază

 15. Mario said, on martie 21, 2016 at 12:20 pm

  Offtopic

  https://www.rt.com/viral/336379-change-face-trump-putin/
  Daca oamenii de stiinta acum au descoperit asta, va dati seama serviciile secrete de cati ani aveau acces la astfel de tehnologie? Ce sa mai vorbim de teoria conspiratiei de acum inainte ca nu mai are rost

  Apreciază

  • mircea.v said, on martie 21, 2016 at 2:02 pm

   saccsiv,

   Inca un motiv f serios pt a se renunta la tv, you-tube si a se merge pe varianta carti.

   Zic sfintii parinti ca in vremurile din urma imaginile vor avea mare rol in smintirea omului. Cartea e cea mai nevinovata.

   Asa ca, pt cei care vor sa invete ortodoxie stand in fotoliu cu o punga de popcorn in mana, vesti nasoale. O sa-l vedeti pe Pr Justin cum o sa va „spuna” sa luati toate actelele biometrice posibile, toate cardurile posibile… „L-am vazut eu, cu ochii mei…”

   Trebuie facuta reclama anti-tv, anti you-tube… din momentul asta.

   Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on martie 22, 2016 at 8:23 pm

   Revin si eu cu un comentariu mai vechi… sa ne straduim sa cumpara, multiplicam cartile de folos, si de asemenea sa le printam pe cele in format pdf, se gasesc foarte multe carti de folos in format electronic. Exista edituri, anticariate, persoane care vand carti de folos, fara uricioasele coduri de bare, la un pret foarte bun. Astfel, avand totul pe hartie, ne putem dezbara de dependenta de Computer, electronica, cine stie in curand vom renunta si la curentul electric din cauza noilor contoare. Nici e-reader-urile cu baterii solare nu cred ca sunt bune, sunt electronice, deci controlabile, sistemul te poate localiza, sau chiar transmite mesaje subliminale!

   Sa incercam sa renuntam pe cat se poate la tehnologie pentru o viata mai simpla, treptat, nu in goana calului, dupa cum poate fiecare. Sa fim gata oricand sa traim fara tehnologie. Eu de-abea astept, as vrea atat de mult sa stau doar sa citesc, sa indeletnicesc cate ceva, sa particip la slujbe, dar inca nu renunt (ca de fapt toti cei care comentam pe aici), cred ca este de folos lucrarea de a descoperi lumii informatii relevante in timp rapid. Desi exista si mari dezavantaje – crearea unui sistem virtual, autist. Nu stiu sigur, ar fi poate foarte greu pentru noi sa folosim mijloace mecanice, cum ar fi masina de scris pentru a trimite scrisori, reviste, ziare de informare a oamenilor, editate de noi spre laccasurile in care sunt preoti marturisitori. Mai ales ca suntem foarte dezbinati, multi nu au un preot bun aproape, multi sunt izolati, singuri in aceasta lume. A cam pierit cararea de la o casa spre alta… De aceea se apropie declinul acestei lumi, pentru ca s-a ajuns la niste grozavii inumane nemaipomenite….

   Apreciază

  • Ioana said, on martie 22, 2016 at 8:31 pm

   Profetiile Arhim. Gavriil:

   „Despre lupta sfinţilor proroci Enoh şi Ilie cu antihristul se va transmite la televizor.
   Când icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Iviru („Portăriţa”) va purcede să părăsească Athosul, va începe dangătul clopotelor, bisericile în mod văzut i se vor închina, pentru a o petrece. Toate acestea vor fi arătate la televizor. Aceasta-i mila Domnului”, spunea stareţul.”

   – oare la care televizor, cine va transmite aceste adevaruri, o fi bine sau n-o fi bine sa se renunte la ideea unei televiziuni, oricum e clar ca doar pentru informare IN CHESTIUNI URGENTE, nu ca trantorii, cand avem la dispozitie carti si putem merge la Sfintele Slujbe sa auzim si sa invatam cantarile…

   https://saccsiv.wordpress.com/2013/08/23/profetiile-arhim-gavriil-despre-extraterestrii-despre-cum-vom-rezista-in-munti-si-paduri-despre-antihrist-si-adeptii-sai-fara-fapte-bune-dar-care-vor-umbla-la-biserica-se-vor-boteza-s

   Apreciază

 16. john said, on martie 21, 2016 at 12:20 pm

  La unul din articolele din ianuarie am povestit visul meu referitor la moartea Papei,iata ca Vaticanul este in mare dilema
  Un nou sarcofag din marmura alba, a fost plasat în cripta de sub Bazilica „Sfantul Petru”din Vatican. In acesta va fi inmormantat urmatorul Papa care va muri.
  https://templierblog.wordpress.com/2016/03/21/un-nou-sarcofag-la-vatican/

  Rugaciunea unui rabin prabuseste tuneluri
  https://templierblog.wordpress.com/2016/03/21/puterea-rugaciunii-sau-ritual-cabalistic/

  Apreciază

  • Mary said, on martie 21, 2016 at 12:55 pm

   Nu va muri papa asta care e acum, stai linistit.

   Sanatate va avea Francis pana i-or veni mintile inapoi. Si lui si restului Curiei de la Roma.
   Sa stea eretici daca vor musai, dar sa fie responsabili.

   Apreciază

  • Ionut said, on martie 22, 2016 at 9:08 am

   Masoneria e strans legata de bani. Cine cauta spiritualitatea, n-are de ce sa se duca la templul masonic.
   „Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona”.
   Stiu ca actorilor le place sa interpreteze diverse roluri, dar rolul asta de mason nu e bun deloc.

   Apreciază

 17. Mustafa said, on martie 21, 2016 at 1:25 pm

  Evreii ortodocsi din SUA folosesc tactici tiganesti pentru a pune mana pe casele americanilor.
  Evreii se duceau in grupuri la casele oamenilor si le spuneau:
  „Daca nu ne vindeti casele, ceva nasol se va intampla cu voi”

  Apreciază

  • Ionut said, on martie 22, 2016 at 9:03 am

   Vorba vine „ortodocsi”… Termenul corect e „radicali” sau „traditionalisti”.

   Apreciază

 18. Mustafa said, on martie 21, 2016 at 1:30 pm

  ONG-istii lui George Soros blocheaza autostrazile din SUA pentru a-i opri pe americani sa mearga la adunarile lui Donald Trump

  Apreciază

 19. Graiul Ortodox said, on martie 21, 2016 at 3:49 pm

  Mare Simpozion la Pireu cu tema: «SFÂNTUL ȘI MARELE SINOD» Mare pregătire, fără rezultate

  https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/21/mare-simpozion-cu-tema-sfantul-si-marele-sinod-mare-pregatire-fara-rezultate/

  Apreciază

 20. tom beron said, on martie 21, 2016 at 4:08 pm

  off topic:
  Ministerul (in)Culturii a decis sa plateasca citeva miloane de euro pe o statuie a lui C.Brancusi.La ce este folositoare ptr. majoritatea poporului/prostimii ,nu stiu.O fi bun sau nu ghseftul iar nu stiu dar un lucru NU INTELEG: DE CE NU STRIGA NIMENI CEVA DE GENUL „VREM SPITALE,NU STATUI”?
  Sunt sigur ca orice biserica nou construita serveste mai multa populatie decit o bucata de piatra (ca pina la urma asta este) indiferent de cine a fost sculptata.

  ps: tinind cont de „renasterea culturii romane” prin numarul mare de lucrari academice si stiitifice publicate de penalii incarcerati este posibil ca acesta sa fie urmatorul pas.

  Apreciază

  • Ionut said, on martie 22, 2016 at 9:53 am

   Mi se pare si mie enorm pretul. Daca era vorba de cateva sute de mii de euro, mai treaca-mearga. Da, e vorba de Brancusi, dar parca e prea mult, totusi.

   Apreciază

 21. Iones said, on martie 21, 2016 at 6:03 pm

  Ministrul Tineretului, Elisabeta Lipa, invitata MASONILOR la Balul Primăverii: au fost strânşi bani pentru juniorii de la caiac-canoe
  http://www.replicaonline.ro/ministrul-tineretului-invitata-masonilor-la-balul-primaverii-au-fost-stransi-bani-pentru-juniorii-de-la-caiac-canoe-267180/

  Apreciază

 22. Larissa said, on martie 21, 2016 at 10:18 pm

  În 2016, pe 19 martie, în București, au loc activități prilejuite de „Ora Pământului”, precum și cea la care participă peste 300 de copii, care vor cânta împreună timp de o oră, la Ateneul Român. Corul Madrigal și copiii activi în rețeaua Cantus Mundi din 21 de localități din România vor sărbători „Ora Pământului 2016” prin cânt.

  Astia au cantat pe intuneric, daca au stins lumina la Atheneu??

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: