SACCSIV – blog ortodox

Noi ce facem pentru preotii marturisitori? Cazul parintelui Ioan Razvan Scurtu, oprit de la slujire

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 20, 2016

Am primit pe e-mail:

Saccsiv,

In Iasi este un preot marturisitor, care merge pe linia Parintelui Iustin Parvu. De curand, a fost oprit de la slujire.

Numele lui este Ioan Razvan Scurtu. A fost preot misionar de caritate timp de 13 ani la Spitalul Elena Doamna.

Sa ne rugam pentru el ca sa il intareasca Bunul Dumnezeu in aceste moment grele.

Comentariu saccsiv:

   Rog pe cei din Iasi sa confirme sau sa infirme stirea. Si sa ne dea amanunte, daca a fost, de ce a fost oprit de la slujire?

Nu stiam nimic despre acest parinte asa ca am folosit google. Iata ce putem citi la „Sfânta Marina s-a rugat lui Hristos să primească botezul muceniciei“ de pe Lumina din 19 Iulie 2012:

„Sfânta Marina s-a rugat lui Hristos să primească botezul muceniciei“

Sfânta Muceniţă Marina a fost sărbătorită ieri în paraclisul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi. Luni seara a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia. Lăcaşul de închinăciune al Spitalului „Elena Doamna” din Iaşi a fost sfinţit în urmă cu 13 ani. De nouă ani, pr. Ioan Răzvan Scurtu acordă asistenţă spirituală pacientelor internate în această unitate.

Un grup de credincioşi din Iaşi a participat şi s-a rugat luni, 16 iulie, în cadrul slujbei Vecerniei unită cu Litia săvârşită în parasclisul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi. Lăcaşul de închinare cu hramurile Naşterea Maicii Domnului şi Sfinta Mare Muceniţă Marina şi-a serbat al doilea hram. Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de un sobor de patru preoţi în micul paraclis, amenajat în curtea spitalului. Oamenii care au venit la acest moment de rugăciune au cântat alături de tinerii de la strană cântările „Lumină lină”, „Bogaţii au sărăcit” sau „Fie numele Domnului binecuvântat”. Pe tot parcursul slujbei, chipul Mântuitorului, al Maicii Domnului şi sfinţii zugrăviţi pe pereţii sfântului lăcaş i-au privit pe cei care au înălţat rugăciuni către ceruri, întru cinstirea Sfintei Marina. Deşi temperaturile au fost foarte ridicate în interiorul lăcaşului de cult, puţinii credincioşi prezenţi s-au rugat alături de slujitorii sfântului altar.

Sfânta Marina, „izgonitoare de duhuri rele”

Părintele Ştefan Tulan de la parohia Rediu, Protopopiatul Iaşi 1, a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre mucenicia Sfintei Marina, „prăznuită de întreaga Biserică pentru fapta sa creştinească deosebită”. „Sfânta Marina s-a rugat lui Hristos să primească botezul muceniciei, aşa cum l-au primit mucenicii din veac. Prin mucenici şi prin sfinţi vorbeşte Hristos care ne îndeamnă să păstrăm calea dreaptă a lui Dumnezeu. Slujba Vecerniei unită cu Litia din această seară (n.r. luni seara) a fost deosebită şi plină de o mare solemnitate. Aceasta pentru că acest sfânt lăcaş se află în incinta unui spital. Aici, pr. Ioan Răzvan Scurtu face lucruri frumoase şi ajută oamenii, căutând să facă misiune spre slava lui Dumnezeu. Mă bucur că Sfânta Marina este cinstită de frăţiile voastre care aţi venit aici la îndemnul Mântuitorului Hristos. Noi suntem uimiţi de cât ajută Sfânta Marina celor care sunt în primejdie trupească şi sufletească”, a explicat pr. Ştefan Tulan.

Părintele misionar de caritate Ioan Răzvan Scurtu a mulţumit preoţilor pentru că au slujit în ajunul sărbătorii închinate Sfintei Marina şi credincioşilor „care s-au ostenit să participe la hram”. „Sfânta Marina, numită izgonitoare de duhuri rele de la cei cuprinşi de dânsele, prin rugăciunile ei, să vă ajute prin alungarea duhurilor care întreţin patimile omeneşti, spre dobândirea împărăţiei cerurilor”, a spus pr. Ioan Răzvan Scurtu.

Misiunea de a mărturisi credinţa ortodoxă

Paraclisul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a fost amenajat în anul 1999, când a fost sfinţit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Primul preot pe seama acestui paraclis a fost pr. Dumitru Ciobanu, în prezent slujitor la biserica Cimitirului „Buna Vestire” din Iaşi.

Din anul 2003, a fost numit misionar de caritate părintele Ioan Răzvan Scurtu. „Misiunea noastră duhovnicească în acest spital constă în mărturisirea credinţei ortodoxe pacientelor internate, angajaţilor spitalului, dar şi tuturor celor care vin în biserica noastră. Avem un program de slujire, fiind prezent în fiecare zi în paraclisul spitalului. Căutăm să facem misiune prin a merge la patul pacientelor atunci când există solicitări, întărindu-le în credinţă prin cuvânt şi faptă. Avem o colaborare frumoasă cu personalul şi conducerea spitalului. Noi căutăm să vindecăm sufletele, iar medicii şi asistentele caută să trateze trupurile. Pentru acest motiv suntem nevoiţi să lucrăm împreună, astfel încât pacientul să se vindece atât sufleteşte, cât şi trupeşte. Au fost multe situaţii când pacientele au venit să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite, prin mijlocirea Maicii Domnului şi a Sfintei Marina, ocrotitoarele paraclisului nostru”, a mărturisit pr. Ioan Răzvan Scurtu.

Comentariu saccsiv:

   Iau de bun ceea ce a scris cititorul, cum ca parintele Ioan Razvan Scurtu este un preot marturisitor care merge pe linia Parintelui Iustin Parvu. Si pornind de la acest caz propun spre dezbatere o tema pe care am tot amanant-o: noi ce facem pentru preotii marturisitori?

Ca ne place cand gasim un astfel de parinte si le cerem tuturor sa fie aidoma. Dar cand tocmai din cauza marturisirii lor nu li se mai permite sa fie preoti, noi la randul nostru ce facem? Ne rugam. Bine facem. Altceva? Daca e insurat si are copii, cu ce-i hraneste? Ridicam din umeri si ne vedem de ale noastre? Nu e bine asa.

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on martie 20, 2016 at 7:07 am

    IISUS HRISTOS ORTODOXIA ASTA INSEAMNA ROMANIA !

    Apreciază

  2. ioanioan said, on martie 20, 2016 at 7:19 am

    Astfel de preoti trebuie de cautat cat mai des in aceste vremuri,si bineinteles sustinuti in special de cei din zona parintelui.

    Apreciază

  3. daniil69 said, on martie 20, 2016 at 10:33 am

    si la manastirea Bran este un preot calugar foarte intelept despre vremurile din urma si marturisitor…

    Apreciază

    • cca70 said, on martie 20, 2016 at 5:19 pm

      Despre care manastire din Bran e vorba? E Bran din judetul Brasov ? Sau alta localitate cu numele asta?
      Si cum il cheama pe parintele de acolo?

      Apreciază

  4. Spaceman said, on martie 20, 2016 at 12:23 pm

    Proorocia Cuviosului Kukşa al Odesei (1875-1966), canonizat în 1994

    Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit „sfânt”. Însă acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunătură de necredincioși. În cadrul lui toate credințele se vor uni în una.
    Posturile vor fi anulate, călugăria va fi anulată, călugărilor și episcopilor li se va permite să se căsătorească, iar preoților, să se recăsătorească.
    Stilul nou va fi introdus în toată Biserica Universală. Noi însă nu trebuie să acceptăm aceste schimbări.
    Fiți vigilenți!
    Străduiți-vă să mergeți la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele sunt încă ale noastre. Va veni timpul când nu le vom mai putea frecventa. Numai cei aleși vor înțelege ce se întâmplă. Pe oameni îi vor obliga să se ducă la biserica apostată, însă nu trebuie să mergem într-acolo în nici un caz.
    Vă rog, stați în credința ortodoxă până la ultima suflare și vă veți mântui.

    Nu am insistat cu proorocia Cuviosului Kukşa al Odesei pentru că scârnavele îndrăcite umblă cu minciunile și balele lor otrăvite de șopârlă! De exemplu:

    https://acvilaortodoxa.wordpress.com/2014/06/12/proorocia-cuviosului-kuksa-al-odesei/

    – El (Cuviosul Kukşa al Odesei) întotdeauna învăța și prevenea să se meargă pe calea de mijloc, “împărătească”, mai ales să nu se exagereze cumva, și să nu se postească fără măsură.

    Sau

    – Părintele Kukşa a profețit că de la mormântul lui mulți vor veni să ia pământ, iar cu acest pământ, atât ei, cât și cei apropiați ai lor, vor primi vindecare în boli și neputințe.

    Acum că ne-am lămurit cât de cât… care parte din biserica apostată la care nu trebuie să mergem într-acolo în nici un caz nu ați înțeles-o!? Bineînțeles că preoții ortodocși mărturisitori vor fi caterisiți, adică opriți de la slujire. Cum își vor hrăni copiii!? Cum i-a hrănit și Sfântul Martir și Binecredinciosul Voievod Constantin Brâncoveanu! Pentru că în biserica apostată nu vor mai sluji decât scârnavele îndrăcite, ca aceștia:

    Apreciat de 1 persoană

    • georgel said, on martie 20, 2016 at 1:47 pm

      Aspra judecata draga frate. Sigur toti sunt scarnavii? Si parintele meu duhovnic? Fa- te preot frate si da exemplu.

      Apreciază

      • Spaceman said, on martie 20, 2016 at 4:51 pm

        @georgel
        Cu justificări comode nu ne mântuim! Nici cu duhovnici precum Calistrat.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on martie 20, 2016 at 7:26 pm

        Sa ii bage in mana stanga (cipu)ca il ia ca nu scrie in apocalipsa, bla bla sluga satanei calistrat

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on martie 20, 2016 at 7:24 pm

        A zis : decât scârnavele.. Citeste mai bine , sau poate duhovnicu tau apre in poza ?

        Apreciază

      • valentindortodox said, on martie 21, 2016 at 12:21 am

        păi ce, el din curaj le-a luat, de ne-a zis nouă să nu ne fie frică şi să luăm actele cu cip?

        Apreciază

      • valentindortodox said, on martie 21, 2016 at 2:11 am

        io nu mă mai duc la nici un duhovnic fără ascultare de sfinţii părinţi. Am să caut un duhovnic până dau de unul care ascultă de sfinţi şi de Dumnezeu! Acum e vreme de cernere, eretici şi oameni fără Dumnezeu, fără rânduială, fără măcar să cunoască rânduiellile sfinţilor părinţi! Acum s-a depărtat Duhul Sfânt de la adunările omeneşti care se prefac a fi Biserică dar nu sunt. Puţine locuri unde se mai află oameni cu Duhul Sfânt. Dar caut pe unul dintre acei părinţi ca şi apostolii şi ca sfinţii cum au fost Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Adrian Făgeţeanu

        Apreciat de 3 persoane

    • nimeni said, on martie 20, 2016 at 10:15 pm

      Spaceman
      Ceea ce a spus Cuviosul Kuksa al Odesei si alti Sfinti Parinti se implineste intocmai si este deja in planul 2016 – 2020, plan semnat de mai multe parti.

      Apreciază

  5. Mircea Puşcaşu said, on martie 20, 2016 at 1:34 pm

    De ce a fost oprit de la slujire? Pe ce motiv? E foarte important de stiut.

    Apreciază

  6. Florin said, on martie 20, 2016 at 5:54 pm

    Da este adevarat ca a fost oprit de la slujire! Prea multe nu cunosc despre ce s-a intamplat acolo, din auzite ar fi avut probleme cu doamna manager actuala a maternitatii si cu cativa doctori de acolo, el mergea prin maternitate si marturisea impotriva avortului, anti cip si altele… Iar cum el este angajatul maternitatii va dati seama s-a putut scapa mai usor de el. Mie nici azi inca nu imi vine sa cred ca i s-a putut intampla asa ceva Cum spunea cititorul, sustin si eu acelasi lucru ca: parintele Ioan Razvan Scurtu este un preot marturisitor care merge pe linia Parintelui Iustin Parvu. Nu odata ci de mai multe m-a rugat sa-i fac materiale de pe saccsiv pentru a le distribui enoriasilor sai. Sa ne rugam pentru el si pentru cei ca el! Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

  7. cosminmatiu said, on martie 21, 2016 at 9:13 am

    Ortodocsii ce vor mantuirea din zona preotilor marturisitori trebuie sa puna fiecare cat poate si sa ii ajute. Se va ajunge iar in „catacombe”

    Apreciat de 1 persoană

  8. Ionut said, on martie 21, 2016 at 9:23 am

    Off-topic:

    „Preoții Marius Borhidean, Emanuel Oros și Daniel Popa din Țara Oașului au trecut printr-o grea încercare în octombrie 2015 când, aflați într-un pelerinaj în Grecia împreună cu 40 de credincioși români, au fost arestați de autoritățile elene și acuzați de furtul moaștelor Sf Haralambie din Mănăstirea Mega Spilaio Kalavryta.

    Celor trei preoți li s-a deschis dosar penal și au fost cercetați laolaltă cu ceilalți pelerini români. Bănuielile au fost întărite și de faptul că în desaga lor au fost găsite oseminte.

    După vizita grupului de români, a dispărut din mănăstire mâna Sfântului Haralambie, iar călugării greci au alertat imediat Poliția. Veniți de urgență la lăcașul de cult, aceștia au găsit mâna sfântului într-o râpă aruncată de hoții care au intrat în panică.

    Primii vizați au fost preoții care i-au ținut de vorbă pe călugării greci, păzitorii moaștelor, apoi câțiva pelerini din grup. Faptul că în desaga preoților s-au mai găsit oseminte pe care aceștia nu le-au declarat la intrarea în țară, a întărit bănuielile polițiștilor care i-au arestat pe loc.

    Cei trei preoți au fost suspendați de Patriarhia Română pe perioada cercetărilor și au fost judecați în Grecia, iar oficialii eleni au fost nevoiți să recunoască în urmă cu două zile că prelații nu aveau nicio vină.

    (realitatea.net)

    Apreciază

  9. octavpelin said, on martie 21, 2016 at 10:26 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  10. Ecaterina said, on martie 21, 2016 at 3:05 pm

    Sacciv, este normal ca împărtășania în Sfânta Biserică Ortodoxă să se facă din două potire separate? Iar preoții să spună alternativ rugăciunile specifice pentru împărtășanie? Vă rog din suflet. luminați-mă. Este normal să se împartă Sfântul Trup în două sau mai multe părți, pentru ca preoții/mirenii să plece mai repede acasă?

    Doamne ajută!

    Apreciază

    • michael said, on martie 21, 2016 at 11:29 pm

      @Ecaterina
      Cîte biserici ortodoxe sînt în lume? Cîte potire sînt în total? Cîte slujbe se țin și cîte rugăgiuni se spun în același timp? Etc… Asta înseamnă că se diminuează Sfîntul Trup?

      Apreciază

      • Ecaterina said, on martie 22, 2016 at 2:18 pm

        Ne facem fiii aceluiași Tată prin primirea Sfintei Jertfei dintr-un singur Potir, cu o singură linguriță! Pentru că Sfânta Jertfă este una singură. Și Potirul este unul singur.

        „O singură masă ne stă tuturor înainte; un singur Tată ne-a născut; cu toţi am ieşit din acelaşi pântece; aceeaşi băutură ni s-a dat tuturora; dar, mai bine spus, nu numai aceeaşi băutură, ci ni s-a dat să bem şi dintr-un singur potir. Că Tatăl, vrând să ne facă să ne iubim unii pe alţii, a meşteşugit şi aceea ca să bem toţi dintr-un singur potir, semn de foarte puternică dragoste a unora cu alţii”. (Omilii la Matei, omilia XXXII, VII, în col. PSB, vol. 23, p. 403)

        Acum ai înțeles, „michael”? După cum văd, oamenii nici că mai realizează ce se întâmplă în Sfânta Biserică.

        Apreciat de 1 persoană

  11. Rodica said, on martie 21, 2016 at 4:21 pm

    Toti sunt nevinovati si au fost eliberati in data de 16 03 2016.Slava Celui ce ingaduie!

    Apreciat de 1 persoană

  12. mihai faurar said, on martie 21, 2016 at 11:24 pm

    Cand vreau sa intru pe saccsiv,nu sunt lasat,imi zice ca e un wensite cu virusi Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Dum 20 mar. 2016 la 6:45, Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv posted: „Am primit pe e-mail:Saccsiv,In Iasi este un preot marturisitor, care merge pe linia Parintelui Iustin Parvu. De curand, a fost oprit de la slujire.Numele lui este Ioan Razvan Scurtu. A fost preot misionar de caritate timp de 13 ani la Spitalul” | |

    Apreciază

  13. sorin said, on martie 23, 2016 at 5:23 pm

    A inceput prigoana fatis si noua ni s-a luat un preot,a trecut la cele vesnice ar fi trebuit sa implineasca 47 de ani , decand l-au dat afara de la noi din parohie preotul batran ce sluje imprenuna cu el s-a stins de inima rea iar el a dus o lunga lupta cu un cancer in sange aparut asa subit . Frati crestini sa urmam sfatul parintelui Iustin Parvu si sa ne retragem in munti sa ne luam Duhovnicii destoinici cu noi , trebuie sa ne unim intru Hristos altfel vom avea de suferit noi si copii nostrii.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Florin said, on aprilie 6, 2016 at 7:22 am

    Azi 6.04 a fost postat pe ziaruldeiasi.ro articolul despre preotul Razvan Ioan Scurtu dar si raspunsurile sale la ce a fost intrebat de jurnalist:

    http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/preotul-de-la-a-elena-doamnaa-raspopit-le-a-spus-mamelor-sa-nu-i-vaccineze-copiii–124238.html#coment
    Pozitia conducerii maternitatii :
    „Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului. Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vacci­nurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bise­ri­cească“, a declarat dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii.

    –-
    Răzvan Ioan Scurtu susţine că el doar a răspuns la întrebările pacientelor. „Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical“, arată preotul, care a contestat deja decizia Mitropoliei. El crede că dacă îi va fi respins recursul, atunci va urma caterisirea.

    „Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mi­tropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată, şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fie chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, a declarat pr. Răzvan Ioan Scurtu.

    El a precizat că în scrierile sfinţilor părinţi a găsit referinţe cu privire la faptul că toate dispozitivele electronice, inclusiv cardurile bancare, ar fi nefolositoare.

    „Am citit la părintele Paisie Aghiroitul şi la alţi sfinţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe care vorbesc despre aceste lucruri ca fiind nefolositoare şi, chiar dacă uşurează munca omului, îl înrobesc spiritual foarte mult“, a adăugat preotul.

    Apreciază

  15. […] Noi ce facem pentru preotii marturisitori? Cazul parintelui Ioan Razvan Scurtu, oprit de la slujire […]

    Apreciază

  16. […] Noi ce facem pentru preotii marturisitori? Cazul parintelui Ioan Razvan Scurtu, oprit de la slujire […]

    Apreciază

  17. Iuliana said, on aprilie 6, 2016 at 7:28 pm

    Cinste acestui preot marturisitor.Chiar de l-au oprit de la slujire,Harul de preot nu i-l ia nimeni.DE el sa ascultam.Imi pare rau pt mitropolit caci credeam ca urmeaza povetele Sf.Duh-pe parintele IUSTIN.Intr-adevar,acum trebuie sa ascultam numai de preotii care urmeaza pe sfintii parinti si nu pe cei in inselare,care sunt intunecati si intuneca si pe altii.Cine-si doreste mantuire,umbla,cauta pe preotii adevarati,se roaga ca Dumnezeu sa-l indrume la cine trebuie.Trebuie sustinut acest preot si incurajat.Sa ne alaturam astfelor de preoti.Doar ni s-a spus sa facem grupuri de crestini alaturi de un preot corect caci va veni vremea pt astfel de preoti sa slujeasca prin pesteri.Urmaresc si pe fb si ma crucesc de unii preoti superficiali care posteaza povete ortodoxe,dar cand e vorba de ceva concret la timpurile noastre,ramai dezamagit de ce raspunsuri dau.Daca Dumnezeu a dat posibilitatea de a nu lua carduri,intreb pe cei ce se numesc crestini,de ce au luat?de ce nu asculta de sfintii parinti?Tot timpul Dumnezeu va raspunde la rugaciune si chiar in vremea lui antihrist,3 zile nu va fi obligatoriu sa iei pecetea,ceea ce inseamna ca pt rugaciunea multora se va da ragaz de gandire,dar va fi dureros sa vezi ca drept majoritatea preotilor vor indemna sa luam pecetea,asa cum azi ne indeamna sa luam acte cu cip.Un crestin marturisitor si nu formalist,se roaga,se opune a ce e rau si nu sta a lene si a sfidare de ce spune Duhul Sfant prin sfintii parinti.Ba se crede mare credincios,evlavios,rugator….Un parinte din Grecia are obiceiul zilnic de a se ruga:Doamne,fereste-ma de crestinii evlaviosi!-pt ca sunt fatarnici,formalisti–cititi pe lacasuri ortodoxe.ro

    Apreciat de 1 persoană

  18. Ioana said, on februarie 8, 2021 at 5:00 pm

    Cu multa durere, voiam sa anunt plecarea la Domnul – pe data de 4 februarie, a Parintelui Ioan-Razvan Scurtu.

    Avea 45 de ani si a fost macinat de leucemie galopanta, nedescoperita pana cand a fost mult prea tarziu.
    A fost inmormantat ca si preot, o minima compensatie pentru nedreptatea care i s-a facut (detaliata in articolul citat pe blog).
    Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie regretul lasat in urma al fiilor sai duhovnicesti.
    Chiar si prin moartea sa, a reusit sa miste inimi si sa ne reaminteasca, cu blandetea sa caracteristica, de intoarcerea catre Dumnezeu. De la dedicare si dragostea de semeni, la introspectie si recunoasterea greselilor noastre, pana cand nu e prea tarziu.

    Legat de intrebarea adresata de Saccsiv: „Noi ce facem pentru preotii marturisitori?”
    Un minim de actiune, poate: sa-i apreciem, sa-i ascultam cu adevarat, sa ii sustinem, sa nu se simta singuri.

    Pentru Parintele Ioan-Razvan, in cazul acesta, putem sa ne rugam.
    Fie ca sufletul sau bun sa se odihneasca alaturi de sfintii placuti lui Dumnezeu, sa aiba parte de pacea si linistea pe care nu le-a avut in viata aceasta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.