SACCSIV – blog ortodox

Crearea SCLAVULUI PERFECT: Tinerii nu pot gandi iar batranii s-au dezobisnuit sa mai gandeasca

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 17, 2016

Sclavi au existat in vechime si exista si in zilele noastre. Intre cei din vechime si cei din zilele noastre sunt insa cateva:

   DIFERENTE FUNDAMENTALE

In vechime sclavii erau minoritari, stiau ca sunt sclavi si puteau sa se rascumpere.

Actualmente sclavii sunt majoritari, nu stiu ca sunt sclavi, nu accepta sa le spui ca sunt sclavi, ba pentru a ramane in sclavia lor chiar lupta impotriva celor ce incearca sa-i trezeasca.

Adica actualmente vorbim despre sclavul perfect.

Cum au ajuns oamenii intr-un asemenea hal? Simplu: li s-au luat mintile.

   Spunea odata Bertrand Russell:

Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.

Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.

În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie.

Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

Iata si un fragment din Protocolul de la Toronto:

Să amăgim tineretul naţiunilor, arătându-i pe părinţii săi ca pe nişte iresponsabili, imorali şi nereligioşi – în definitiv, necăutând altceva decât plăcerea, evaziunea şi satisfacerea nestăvilită a instinctelor, cu preţul minciunii, al ipocriziei şi al trădării. Să facem din divorţuri şi din avorturi o nouă cutumă socială, acceptată de toţi. Să împingem astfel tineretul spre criminalitate sub toate aceste forme şi spre refugierea în grupări distincte, inaccesibile mediului familial, pe care el îl va percepe, în mod inevitabil, ca pe o ameninţare la adresa propriei sale supravieţuiri. Ţesătura socială fiind astfel bulversată iremediabil, ne va fi posibil în continuare să acţionăm asupra politicii şi a economiei naţiunilor, în scopul de a le aduce la cheremul nostru; de a le face să accepte, forţate de împrejurări, planurile noastre pentru O Nouă Ordine Mondială. Căci, trebuie să recunoaştem, naţiunile, fiind lipsite de posibilitatea de a se baza pe un tineret puternic, pe o societate în care indivizii, regrupaţi în jurul unui ideal comun, întăriţi cu ajutorul unor bastioane morale de neînfrânt, i-ar fi putut asigura sprijinul istoric, nu vor putea decât să abdice în faţa voinţei noastre mondiale. Astfel, vom putea atunci să inaugurăm ceea ce au anunţat atât de mult creaţiile noastre din trecut „sistemul comunist care profeţea o revoluţie mondială pusă în mişcare de toţi proscrişii din lume” şi „nazismul prin care am anunţat O Nouă  Ordine Mondială pentru o mie de ani”. Iată scopul nostru suprem: munca recompensată pentru toate valorile pe care le-a omorât pentru împlinirea ei, de-a lungul secolelor. Să afirmăm sus şi tare: „Toţi Fraţii din Lojile trecute, morţi în anonimat pentru realizarea acestui ideal pe care acum ne este posibil să-l atingem cu vârfurile degetelor”.

Cititi va rog mai multe la:

Despre DEZINTEGRAREA FAMILIEI in PROTOCOLUL DE LA TORONTO

Cum au reusit sa aduca tinerii in punctul de a nu mai gandi? Merita abordata tema pe larg intr-un viitor articol. Cert e ca au reusit. Extrem de distructivul efect s-a vazut cel mai bine in Romania dupa incendiul Colectiv, cu ocazia iesirii in strada a tinerilor frumosi si liberi de pe facebook. Chiar si fara minte, ei percepeau ca nu le e bine, insa mergeau ca oile incotro ii manau stapanii ingineriilor sociale strigand pe cat de ilogic dar pe atat de tare cum ca … Biserica e de vina.

Daca la tineri gasim explicatii, nu insa acelasi lucru putem spune si in cazul batranilor. Sau cel putin n-am gasit eu pana acum vreo explicatie la constatarea cum ca acestia desi pot gandi in domeniile lor de activitate, totusi daca ii scoti de acolo i-ai pierdut. Adica desi o au, nu-si mai folosesc mintea.

Iata un exemplu edificator ce vine dintr-o zona la care ne-am astepta poate cel mai putin: un sef al unui institut de cercetare. Omul, bazat pe meseria lui, avea acasa o clanta la una dintre usi ce nu-si facea bine treaba. Se mai intampla. Si ca sa inchida sau deschida usa trebuia sa traga in sus de ea. O “rezolvare” provizorie, doar ca acest provizorat a durat … peste un an de zile. Pana cand un prieten i-a sugerat la un moment dat ca n-ar fi totusi rau sa-si foloseasca mintea pe care o are pentru a studia “minunea” tehnica a unei clante. Asa a si facut si bine a facut caci totul n-a durat in fapt decat un sfert de ora iar de atunci usa se inchide si se deschide firesc, adica extrem de usor.

 

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. trovant said, on martie 17, 2016 at 8:26 am

    Doamne ajuta !

    „ferma animalelor” ; au reusit prin „inginerie sociala” demonica folosind inclusiv tehnici de vrajitorie/magie

    Apreciază

  2. geo said, on martie 17, 2016 at 8:38 am

    Apreciază

  3. geo said, on martie 17, 2016 at 8:43 am

    Apreciază

    • tom beron said, on martie 18, 2016 at 4:35 am

      O fi batranul asta educat dar ori e vandut ori e senil! Sustine orbeste teoria mincinoasa ca statele feudale ,Moldova si Valahia, au fost fondate de cumani si pecenegi cu toate ca stdiul ADN il contrazic.Sunt si citiva istorici romani care il contrazic cu propriile lui argumente. am inteles ca ar fi si poponar..

      Apreciază

      • ioan said, on martie 21, 2016 at 11:15 am

        djuvara e un tradator deloc senil! stie sa dozeze veninul sub masca unui istoric patriot, foloseste bunul simt in multe discursuri tocmai ca sa poate inocula idei subversive antiromanesti! personal nu imi place si cred ca face multe jocuri tocmai ca sa poata papa linistit pensia…

        Apreciază

  4. geo said, on martie 17, 2016 at 8:50 am

    Apreciat de 1 persoană

  5. geo said, on martie 17, 2016 at 8:57 am

    Muntii mei iubiti au cancer. Muntii nostri au cancer. Un mare cancer a carui cauza suntem chiar noi, oamenii, si la a carui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranta, prin lipsa de educatie, prin lipsa de compasiune. Prin egoism si prin faptul ca prea putin ne asumam sa lasam o lume mai buna decat cea pe care am gasit-o. Credem ca totul ni se cuvine, aici si acum.

    Am survolat ieri zone cu taieri de paduri din muntii Fagarasului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Papusa si Leaota, impreuna cu ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer si Alexander von Bismarck, director executiv al Environmental Investigation Agency.

    Taierile ilegale de paduri sunt cancer, iar toleranta pentru ele trebuie sa fie zero. Zero.

    Ultimele zone de salbaticie autentica din Europa sunt aici, la noi, in Carpati.

    Singurul timp ramas este cel al actiunii.

    –––––––––––

    P.S.: Dati share ca sa ‪#‎unitisalvam‬. ‪#‎padurearezista‬

    Foto: Alex Gavan

    (Nota: randurile de mai sus reflecta exclusiv o opinie personala. Niciuna dintre faptele prezentate sau parerile emise, acum sau in viitor, nu reflecta o pozitie institutionala.)

    In timp ce la noi se taie fara nici o noima in Bhutan se planteaza sute de mii de copaci:

    http://www.boredpanda.com/thousands-trees-planted-new-prince-bhutan/

    Apreciază

  6. mircea.v said, on martie 17, 2016 at 9:29 am

    Clanta de la usa, de vreo 3-4 ani e un semn si pt mine pt sfarsitul vremurilor 🙂

    Am observat ca oameni f destepti, cu doctorate, masterate pe la facultati renumite din lume si in inginerie (dar si din alte domenii), nu mai stiu sa inchida o usa apasand pe clanta. O deschid apasand pe clanta, dar cand e s-o inchida nu mai apasa si o trantesc un pic. Cel mai tare a fost un prieten – fac de aeronave pt timpul lui ceasca, pasionat de matematica si programare si acum, doctorat, masterat prin sua… Ii zic „frate, e usa normala, cum ai avut toata viata ta de cand ai fost mic; cand o inchizi apesi pe clanta, ca atunci cand o deschizi. Saracu, mi-a fost mila de el, probabil am fost cam dur cu el, ca atunci cand inchidea usa, facea ca un handicapat repede cu clanta in sus si in jos, poate – poate s-o nimeri cum trebuie lucrarea in momentul inchiderii. Exact niste miscari fara coordonare, fara gandire…

    Vazand asta, mi s-a blocat creierul, si mi s-a parut o culme a ruperii gandirii in fata problemelor simple, elementare. Omul, inconjurat de atatea butoane si calculatoare, nu mai poate rez aceste pr, care nici macar nu sant pr, si nu e ceva nou… E demential. Om crescut fara scule electronice si ajuns in halul asta. De cei care cresc de mici cu asa ceva ce sa mai zici…

    Apreciat de 1 persoană

  7. mircea.v said, on martie 17, 2016 at 9:50 am

    Cei batrani, sistemul i-a facut ca toata viata lor sa se gandeasca ori numai la meseria lor, ori numai la pr lor personale, sau doar la ambele. Omul nu s-a mai oprit un pic de alergarea lui in cerc si sa se ridice un pic in alt plan de unde sa priveasca lucrurile in ansamblul lor, sa-si formeze o parere globala, si asta a fost. Si pe masura ce timpul trece, omului ii vine tot mai greu sa priceapa ca exista si tridimensional, si ramane in lumea lui plana si circulara, o bucla ce se repeta si se repeta pana moare.

    La asta se adauga lipsa credintei. Credinta tocmai asta face, iti da o alta persepectiva asupra vietii, si de Sus, ordoneaza altfel prioritatile, iti spune ca mai exista si altceva care de fapt e infinit mai important decat orice altceva…

    Are Marin Sorescu o poezie care se cheama „Un pai”, iar prima strofa e:

    Un pai și-a petrecut toată tinerețea
    Într-o saltea
    Și credea despre lume
    Că n-are decît o singură dimensiune :
    Greutatea.

    De fapt lipsa credintei e principala cauza:
    „Mintea desprinsa de Dumnezeu devine fie demonica, fie animalica”

    Apreciază

    • el said, on martie 17, 2016 at 10:11 pm

      mircea.v

      e INUTIL frate, vorbesti ori cu dobitoacele ori cu diavolii ! adica INUTILA osteaneala ta … NIENI NU maii asculta ! 😦
      Cernerea S-A FACUT ! urmeaza RARIREA lor (MACELUL) si …..APOSTAZIA DEPLINA (pecetea, catre care DEJA se afla LEPADATI cu actele lor cu cipuri !!!)

      Apreciază

      • mircea.v said, on martie 18, 2016 at 10:14 am

        el,

        Am trecut de multe ori si eu prin faza asta cu „nu se mai poate face ceva” dar cred ca stii si tu f bine ca la lupta nu se renunta pana in ultimul moment. Nu se stie niciodata; vorbesti cu x si pricepe y. (de multe ori ma repet dar poate citeste si y care nu a mai citit, si cine stie…)Cred ca nu trebuie luat personal nimic. Ca in pilda aia cu ucenicul care s-a dus la ava sa-l intrebe cum sa fie, si i-a zis sa mearga in cimitir unde erau ingropati Parintii si sa le vorbeasca urat, apoi frumos si sa vada ce raspuns primeste…

        Apropo de asta cu ascultatul, asta e si senzatia mea, ca lumea asculta din ce in ce mai putin. Este un desen animat parca „Mr. Incredible” cu personaje din astea cu super-puteri. Si erau putini astia. Un adolescent normal, pt ca s-a suparat pe Mr Incredible se hotaraste sa faca niste deviceuri care sa dea si omului obisnuit „super-puteri”. Si zice la un momentdat asa: ” si cand toti vor fi speciali, nimeni nu va mai fi special” (nici chiar cei cu adevarat speciali).
        „Si cand toti vor avea posibilitatea sa scrie, sa comenteze, sa-si expuna parerile proprii, nimeni nu va mai asculta parerile altora”.

        In fine, toate raspunsurile pt ceea ce trebuie facut in aceste vremuri le-am gasit in cartile cu Sfintii Inchisorilor.

        Demostene Andronescu la Aiud, si col. Craciun: (la Aiud s-a mers si pe varianta soft de reeducare)

        C: „Am auzit ca ne faci probleme, nu vrei sa colaborezi cu noi”. Devenind dintr-o data foarte lucid, am contraatacat: „Domnule colonel, imi iertati indrazneala, dar am sa va raspund cu o perla culeasa din folclorul puscariilor. Un subordonat al dvs, sacait odata de un detinut care ii tot cerea sa-l scoata la raportul comandantului, i-a dat, la un moment dat, urmatoarea replica: Ba , tu nu stii ca este posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate? Conf acestei „adanci cugetari”, posibilitatea ca noi doi sa colaboram nu se poate. Si nu se poate pt ca noi facem parte din tabere diferite. Dvs sunteti in tabara care impileaza, iar eu in a celor impilati. Dvs aveti datoria sa loviti, eu am datoria sa rezist. Atata cat ma vor tine puterile…
        „Ba, voi santeti… unii dintre voi santeti de-a dreptul nebuni! Nu vreti sa intelegeti ca totul s-a terminat, ca voi ati pierdut partida si ca noi am castigat? Nu vreti sa intelegeti ca acum jucati dupa cum va cantam noi?” I-am raspuns, straduindu-ma sa fiu si eu la fel de calm: „Ba da, intelegem, ati invins, dar trebuie sa intelegeti si dvs ca intr-un razboi ca al nostru nu victoria conteaza, ci lupta. Nu stiu daca vom mai fi noi atunci, dar ar fi interesant sa ne intalnim cand se va termina aceasta inclestare”

        –––––––––––––––––––––

        Asa si noi cu lupta noastra, cu atat mai mult cu cat toti ne vom intalni in Viata de Dupa, si noi cu ei, si noi toti cu Judecatorul. Pai daca nu luptam, ce ne facem in momentul acela? Si asa santem mari pacatosi, macar sa agonisim si noi o bila alba la capitolul lupta.

        Uite, sa-ti dau 2-3 exemple care cu siguranta iti vor creste moralul pe partea de lupta:). Ti-am zis ca eu dau carti la prieteni, cunoscuti, necunoscuti, de la vanzatoare la magazin la prof. univ., acolo unde vad o scanteie… Si cuvantul din carti lucreaza. Dau cate 20-30, ca sa fiu sigur ca ceva il va agata si apoi va continua sa citeasca totul. Sant niste femei intr-un sat mai izolat care au citit aproape toate tilturile, si sant cam 40 de titluri. Si una e viata femeii de la tara, alta e la oras. Prof univ care prin natura formatiei (mate), stii bine cum e cu lumea matematicii… Mi-a zis ca ii pare rau ca nu a descoprit lumea prezentata in cartile astea (adica ortodoxia) mai devereme. Un prieten a dat toate cartile la bona, si bona citea si vorbea cu alte bone in parc…
        Probabilitatea sa se schimbe omul e din ce in ce mai mica, dar niciodata nu este zero. Am mai spus, da mai fac inca o data reclama la ideea asta, mini-bibliotecile la biserici cu carti pe teme actuale eu o consider o idee buna. Si ma bucur ca un cititor de aici care nu il cunosc personal a preluat ideea si o pune si el in aplicare. Chiar i-am dat titlurile care le dau eu si i-am cerut si lui parerea si i s-au parut ok. O prietena idem, a inceput si ea. Din cei care au primit carti acum dau si ei bani pt mini-bibliotecile astea (inclusiv proful de mate:) ). Din cele 40 de titluri, 7 sant cu Sfintii Inchisorilor, si consider ca e de datoria mea sa fac lucrul asta, cat s–o mai putea. Nu e la modul industrial nimic, lucrurile nu se misca repede, dar macar se misca.

        Doamne ajuta!
        Si poate te alaturi si tu acestei idei.

        Apreciază

  8. drm said, on martie 17, 2016 at 10:15 am

    »Die Afrikaner, die ich manchmal in Italien sehe«, schrieb der kongolesische Diplomat Serge Boret Bokwango, Mitglied der Ständigen Vertretung des Kongo bei den Vereinten Nationen in Genf (UNOG), in einem Offenen Brief, »sind der Abschaum Afrikas. Diese Leute, die als Krämer an den Stränden auftreten und in den Straßen der Städte herumlungern, sind in keiner Weise repräsentativ für die Afrikaner in Afrika, die für den Wiederaufbau und die Entwicklung ihrer Heimatländer kämpfen. Angesichts dieser Tatsache frage ich mich, warum Italien und andere europäische Länder sowie die arabischen Staaten es zulassen und tolerieren, dass solche Personen sich auf ihrem nationalen Territorium aufhalten. Ich empfinde ein starkes Gefühl von Scham und Wut gegenüber diesen afrikanischen ›Immigranten‹, die sich wie Ratten aufführen, welche die Städte befallen. Ich empfinde aber auch Scham und Wut gegenüber den afrikanischen Regierungen, die den Massenexodus ihres Abfalls nach Italien, Europa und Arabien auch noch unterstützen.«

    Weapons of Mass Migration: Forced Displacement as an
    Instrument of Coercion
    Kelly M. Greenhill

    http://calhoun.nps.edu/bitstream/handle/10945/11515/SI_V9_I1_2010_Greenhill_116.pdf?sequence=1

    http://money.cnn.com/2015/06/03/technology/ray-kurzweil-predictions/

    http://www.ibtimes.co.uk/ray-kurzweil-human-brains-could-be-connected-cloud-by-2030-1504403

    din pacate nu am timp de tradus din germana dar merge destul de bine cu google translate.

    procesul de imbecilizare este unul f lung si care a inceput in anul 1898 odata cu deschiderea scolii de psihologie in lepzig finantata de clanul rockefeller si condusa de wilhelm wundt.
    distrugerea generatiilor vechi a fost necesara in razboiul anticrestin de 30 de ani pt a elimina posibilitatea noilor generatii de-a acumula experienta de la cei vechi plus ca vremurile grele nu permit f multe alte lucruri.
    acest razboi de 30 de ani este cunoscut ca razboiul mondial 1 si 2 la care se adauga si revolutia bolsevica. prima generatie care le-a picat astfel in mina si pe care i-au prelucrat dupa dorinte a fost cea numita a anilor 60. ce se vede astazi este consecinta directa a acelor timpuri!!!
    la noi a fost altceva dar s-a bazat pe problemele interne. in 1945 traiau la tara in conditii extrem de grele 81% din populatia tarii. partea educata din orase insemnau mai putin de 1 mil. virful acesteia a fost eliminata in cursul anilor 50 iar restul au fost izolati din cauza dosarelor.
    in anii 60 bancherii i-au dat bani lui ceausescu sa faca numita industrializare asa ca incepem sa vorbim despre taranii dezradacinati si transformati in muncitori practic peste noapte desigur cu consecintele de rigoare. in 45 bucurestiul avea 500000 de locuitori ca-n 70 sa ajunga la aproape 2 mil. chiar daca scolile au fost de buna calitate acestea n-au putut sa splineasca lipsa de experienta a acestor oameni si nici a unei memorii a timpului. consecintele le vedem si le putem numi catastrofale deoarece la acesti oameni lipseste total constiinta nationala. la noi exista patriotul vestic adulatorul mizeriilor ocidentale pe care le numeste civilizatie si care nu uita niciodata sa faca referire la asa numitele tari civilizate despre care nu poate spune decit ineptii un fel de vise mioritice fara suport in realitate. deci in spatele lor a ramas intuneric iar asa au fost formati f usor ca masa de manevra lucru pe care-l vezi astazi. asta este generatia in virsta!!!
    cam 5% dintre ei au reusit prin efort personal sa suplineasca lipsurile pt care nu pot fi vinovati 100%.
    problemele lor care i-au tras in jos sint mindria si incapatinarea asa ca n-au acceptat sa invete nimic de la altii. stind de vorba cu ei ai impresia unei caderi in timp la nivelul anilor 70. tinerii respectiv copii acestora n-au avut nici o sansa mai ales ca vestul a intrat in plin cu propaganda lor tipica si carora nu aveau cum sa le faca fata.
    cei care au stiut despre ce este vorba au fost rariti si izolati intr-o masa practic straina care a respins orice preocupata fiind de parvenirea cu orice pret. la aceasta categorie de oameni se pastraza si acum aceasta apucatura dovada fiind inghesuiala spre mutinationale sau ngo-uri si nu le pasa daca isi distrug propia natie si tara.

    Apreciază

    • el said, on martie 17, 2016 at 9:54 pm

      drm

      „»Die Afrikaner, die ich manchmal in Italien sehe«, schrieb der kongolesische Diplomat Serge Boret Bokwango, Mitglied der Ständigen Vertretung des Kongo bei den Vereinten Nationen in Genf (UNOG), in einem Offenen Brief, »sind der Abschaum Afrikas. Diese Leute, die als Krämer an den Stränden auftreten und in den Straßen der Städte herumlungern, sind in keiner Weise repräsentativ für die Afrikaner in Afrika, die für den Wiederaufbau und die Entwicklung ihrer Heimatländer kämpfen. Angesichts dieser Tatsache frage ich mich, warum Italien und andere europäische Länder sowie die arabischen Staaten es zulassen und tolerieren, dass solche Personen sich auf ihrem nationalen Territorium aufhalten. Ich empfinde ein starkes Gefühl von Scham und Wut gegenüber diesen afrikanischen ›Immigranten‹, die sich wie Ratten aufführen, welche die Städte befallen. Ich empfinde aber auch Scham und Wut gegenüber den afrikanischen Regierungen, die den Massenexodus ihres Abfalls nach Italien, Europa und Arabien auch noch unterstützen.«”____

      „Africanii pe care eu, de cele mai multe ori ii vad in Italia, scrie Diplomatul CONGOLEZ Serge Boret Bokwango, Membru al Peramantei Congo la Natiunile Unite de la Geneva( UNGO) , intr-o Scrisoare deschisa ” sunt GUNOIUL AFRICII !
      Acesti oameni care ca niste treneaza pe plaje/ marginile marii si pierd vremea aiurea pe Strazi in Orase, sunt IN NICI un caz reprezentativi pentru Africanii din Africa care se lupta (cinstit)pentru Reconstructia si Dezvoltarea tarilor lor de origine. Din punctul de vedere al acestui Status ma intreb:, DE CE Italia si alte tari ale EU ca si tari/State arabe accepta si TÒLEREAZA ca astfel de persoane sa stationeze pe teritorul lor national.
      Incerc un sentiment PROFUND de RUSINE si MANIE fata de acesti „Imigranti” africani care se compotra ca SOBOLANII care invadeaza orasele! Incerc deasemnea RUSINE si MANIE fata de regimurile de conducere africane care acest Exod in MASA al GUNOAIELOR lor catre Italia, Europa si Arabia INCA deasemenea SUSTIN.

      Apreciază

    • drm said, on martie 17, 2016 at 10:07 pm

      https://m.youtube.com/watch?v=l1qTPvugqgg

      Apreciază

  9. isa said, on martie 17, 2016 at 10:20 am

    Biserica in pericol de a fi demolata: http://www.replicaonline.ro/bomba-o-biserica-din-constanta-va-fi-demolata-preotul-paroh-sufletul-meu-plange-266612/
    Daca va uitati peste comentariile la articolul mentionat de mine, veti avea confirmarea ca deja exista sclavii perfecti si la noi.

    Apreciază

    • cca70 said, on martie 17, 2016 at 11:08 pm

      off topic:
      primit sms :

      Parintele Ciprian ne roaga, cine poate sa se roage( Paraclisul Maicii Domnului ) si sa tina post negru maine , Vineri, pana seara, pentru a nu fi demolata Biserica Sf Haralambie din Tomis Nord Constanta , de catre primarie

      Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne ajute

      Apreciază

  10. energein7 said, on martie 17, 2016 at 11:44 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  11. Riko said, on martie 17, 2016 at 12:23 pm

    Explicatie in cazul oamenilor mai batrani, foarte simplu, lipsurile si ideea de lipsuri din timpul comunismului + frica de probleme sau lipsuri. Daca stai sa gandesti atunci incepi sa devii nefericit din cauza problemelor.
    Un lucru important, am tot vrut sa il spun, dar uitam, e vorba de dreamcatcher, un fel de panza care iti prinde cosmarurile, sau tot felul de crecruri magice din ata. Desii nu pare ceva prea important, de cam 3-4 ani a inceput sa fie foarte la moda in randul tierilor de-o seama cu mine, sunt peste tot, prinse de ghiozdane, deasupra patului si bratari, arata cam asa
    https://www.google.ro/search?q=Dreamcatcher&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj1vLqHvsfLAhWKFJoKHRuXD6UQsAQIIQ&biw=1364&bih=707
    Este folosit mai mult ca obiect decorativ, dar ei cred ca chiar are efect si ca da tot felul de energii pozitive.

    Apreciază

  12. gheorghi said, on martie 17, 2016 at 1:03 pm

    http://ziarullumina.ro/omul-fara-sine-105406.html
    Omul fără sine – Elena Solunca Moise, 20 Septembrie 2015
    „… un paradox păgubitor: conectaţi la realitatea virtuală, oamenii pierd treptat contactul cu realitatea fizică. Este un risc şi un pericol care a făcut ca numeroşi specialişti să afirme că tehnologia este un fel de „opium”, că a generat o nouă sclavie faţă de care omul se supune din voie proprie şi, uneori, chiar cu o anume voluptate.
    Un exemplu semnificativ îl reprezintă celebrele reţele de socializare menite să satisfacă nevoia de comunicare într-o vreme a suveranităţii principiului „comunic, deci exist!”.
    …”

    Apreciază

  13. Mustafa said, on martie 17, 2016 at 1:07 pm

    Parlamentar suedez: „Imigrantii sunt o investitie mai buna decat copii suedezi”
    https://www.barritrad.com/swedish-mp-says-immigrants-are-a-better-investment-than-swedish-children/

    Apreciază

  14. Mustafa said, on martie 17, 2016 at 1:10 pm

    In vechime sclavii erau minoritari, stiau ca sunt sclavi si puteau sa se rascumpere.

    Tu ai scris asta? E fals. In orasele antice grecesti erau de zeci de ori mai multi sclavi decat oameni liberi. Sclavii insa nu aveau acces la arme iar daca vreunul din ei reusea sa fure o sabie si sa se revolte era pedepsit aspru. Au fost si cazuri cand asta nu a mers, vezi revoltele conduse de Spartacus in Imperiul Roman, dar in general sclavii erau mult mai numerosi decat stapanii lor.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 17, 2016 at 3:14 pm

      Mustafa

      Majoritatea erau oameni liberi in antichitate pe tot pamantul. Tu vorbesti de unele exceptii locale.

      Apreciază

  15. Ionut said, on martie 17, 2016 at 1:24 pm

    Mai exista o manie, o fobie, un cult, in legatura cu „locul de munca”. Acest „loc de munca”, sclavia celor 8 (sau mai multe) ore zilnic, in care un om sustine practic un sistem (fie el bun, prost sau chiar nociv), a devenit mai important pentru unii decat familia, decat sanatatea, decat constiinta. N-ai loc de munca, esti terminat, unii se mai duc si-si fac si seama. Si daca te-ai mai inhaitat si cu bancile sau, (Doamne fereste!) cu camatarii, e jale. Iar la polul opus se gasesc cei care nu muncesc nimic, dar ii jefuiesc pe altii (camatarii etc.).
    Banul a devenit din mijloc, din unealta, scop in sine, iar mai apoi stapan despotic. Banul a devenit un soi de drog, de toxic, de „substanta” psihoactiva. Auzi mai mereu „nu poti sa faci nimic fara bani”. Ba poti sa faci. Chiar multe.
    Sfatul meu pentru toata lumea (cred ca e un sfat bun) sa slabeasca intr-o masura cat mai mare legatura (dependenta) cu locul de munca si cu orice alt sistem in care e „inregimentat”. Si mai ales sa slabeasca dependenta de ban. In primul rand prin credinta, in al doilea rand prin proprie initiativa. Dar cu atentie, ca sa nu cada apoi in alta capcana, cea a propriei initiative.

    Si ceva off-topic, care mi-a amintit de pilda drahmei celei pierdute:

    http://m.evz.ro/un-inel-de-logodna-ce-costa-400000-de-dolari-a-fost-gasit-sub-zece-tone-de-gunoi.html

    Apreciază

  16. tibi said, on martie 17, 2016 at 2:50 pm

    „meserie” transmisa din tata-n fiu: „Tata a fost frizer la Miliţie”…..
    Godină, alături de consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului
    http://www.bzb.ro/stire/godina-alaturi-de-consilierul-de-imagine-al-mitropoliei-ardealului-a96412

    Preotul Constantin Necula: La primul concert rock, voi fi alaturi de tineri, in sutana si cu crucea la gat
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20571824-preotul-constantin-necula-primul-concert-rock-voi-alaturi-tineri-sutanasi-crucea.htm

    Apreciază

  17. cosminmatiu said, on martie 17, 2016 at 3:28 pm

    Multi oameni traiesc cu ideea ca mantuirea ar fi un drept dar Hristos spune:

    „De vreme ce dreptul abia se mantuieste, cum ma voi arata eu, pacatosul, cel ce nu am purtat greutatea si zaduful zilei ?”

    „34. Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
    35. Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.
    36. Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?
    37. Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?
    38. Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.”

    Deja cei care au refuzat cardul de sanatate si-au pus nadejdea in Hristos si au inceput mucenicia, vom ramane si fara permise de conducere si in curand fara tot in timp ce majoritatea nu va avea nici un stres pana cand vor fi pedepsiti pentru semnul fiarei.

    Apreciază

  18. mircea.v said, on martie 17, 2016 at 6:52 pm

    Fragment din „Gura de Aur, atletul lui Hristos” – Virgil Gheorghiu

    „Tigrius era un sclav născut pe ţărmurile Tigrului. De aceea nu avea alt nume. Sclavii nu aveau permisiunea să aibă un nume. Li se dădea cel al ţării de unde veneau. Toată viaţa sa acest Tigrius n-a dorit decât un singur lucru: să devină un om liber. Visul său era să nu mai fie sclav. Graţie unor teribile privaţiuni, el a adunat ban cu ban.
    Aproape de sfârşitul vieţii sale, Tigrius s-a putut răscumpăra de la ultimul său stăpân şi să devină un om liber, un eliberat. Din ziua în care a devenit liber, Tigrius nu a încercat să facă comerţ, nici să acceadă în funcţiile la care îi dădea dreptul condiţia sa de om liber. Dorise libertatea ca să facă ceva mai bun: şi-a oferit din toată inima libertatea sa lui Dumnezeu.
    Tigrius credea că era cel mai bun lucru pe care un om îl putea face cu libertatea sa: să i-o dea lui Dumnezeu. S-a făcut monah. A vrut să scape de lanţuri ca să se facă monah. Atunci l-a întâlnit Gură de Aur. Sfântul a fost uimit de credinţa dreaptă şi neclintită a fostului sclav care dobândise libertatea după grele privaţiuni pentru a o aduce apoi în dar lui Iisus.
    Gură de Aur l-a invitat pe Tigrius să vină alături de el şi să-i fie diacon. După care l-a hirotonit preot. Un sclav, chiar eliberat, nu trebuia să primească Taina Preoţiei. Dar Gură de Aur ştia ca toţi cei care aveau credinţa puteau să o primească, şi nici unul dintre toţi cei pe care îi întâlnise Gură de Aur nu avea credinţa lui Tigrius. „

    Apreciat de 2 persoane

  19. haribo said, on martie 17, 2016 at 9:37 pm

    N-are legatura cu subiectul,insa ati vazut rugaciunea indracitei catre Lucifer?
    https://www.facebook.com/oanazavoranuofficial?fref=ts

    Apreciază

  20. Prahovean said, on martie 17, 2016 at 11:32 pm

    https://dininimapentrutine.wordpress.com/2016/03/15/inca-un-preot-s-a-hotarat-sa-paraseasca-paganismul-traditional-ortodox-si-sa-vina-la-credinta/ Vai de mama noastră, în ce hal am ajuns. Preoți care nu știu ce înseamnă Orthodoxia, trec 4 ani, unii chiar 6 ani prin facultatea de teologie și ies fără nimic dobândit aproape. Și am ajuns de ocara sectarilor.

    Apreciază

  21. acelas said, on martie 18, 2016 at 12:36 am

    Vine Sfarsitul. E mult mai aproape decat ne inchipuim .. (la imigranti nu intervin, la astia nici atat.. )

    http://www.ziarulprofit.ro/index.php/mii-de-oameni-anunta-o-mega-manifestatie-in-care-se-vor-masturba-in-public/

    .

    Apreciază

  22. geo said, on martie 18, 2016 at 1:02 pm

    http://postimg.org/image/9a7sbkiet/

    …si mi-am adus aminte de ce am invatat si citit ca biserica a fost prima scoala…

    Apreciază

  23. Arhanghelul said, on martie 19, 2016 at 12:19 am

    Apreciază

  24. Anda said, on martie 19, 2016 at 10:22 pm

    Ioan Solea, o splendida pledoarie pentru iesirea din letargie. Imperdibil.

    Iar aici, ar mai fi un apel catre tara:

    Apreciază

  25. mircea.v said, on martie 19, 2016 at 11:26 pm

    @el, Vasile,

    acum am vazut si eu ca a murit Solomon Marcus. Imi placea cum vorbea despre matematica.

    Dumnezeu sa-l ierte!

    Apreciază

  26. […] Crearea SCLAVULUI PERFECT: Tinerii nu pot gandi iar batranii s-au dezobisnuit sa mai gandeasca […]

    Apreciază

  27. […] Crearea SCLAVULUI PERFECT: Tinerii nu pot gandi iar batranii s-au dezobisnuit sa mai gandeasca […]

    Apreciază

  28. […] În vechime sclavii erau minoritari, ştiau ca sunt sclavi şi puteau să se răscumpere.  Actualmente sclavii sunt majoritari, nu ştiu că sunt sclavi, nu acceptă să le spui că sunt sclavi, ori pentru a rămâne în sclavia lor chiar luptă împotriva celor care încearcă să-i trezească. Adică vorbim despre sclavul perfect. […]

    Apreciază

  29. […] În vechime sclavii erau minoritari, ştiau ca sunt sclavi şi puteau să se răscumpere.  Actualmente sclavii sunt majoritari, nu ştiu că sunt sclavi, nu acceptă să le spui că sunt sclavi, ori pentru a rămâne în sclavia lor chiar luptă împotriva celor care încearcă să-i trezească. Adică vorbim despre sclavul perfect. […]

    Apreciază

  30. […] Crearea SCLAVULUI PERFECT: Tinerii nu pot gandi iar batranii s-au dezobisnuit sa mai gandeasca […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.