SACCSIV – blog ortodox

INTERZIS LA TELEVIZIUNILE ROMANESTI: 12 000 de GRECI au protestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. De ce in Romania nu se fac dezbateri mass-media pe tema carduri cu cip – disparitie banilor cash – semnul fiarei?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 14, 2016

Ati vazut despre asa ceva la televiziunile din Romania? Vorbim despre 12 000 de oameni:

Iata si cam ce se discuta in Grecia pe tema carduri cu cip – disparitie banilor cash – semnul fiarei:

Banii cheș reprezintă exigențe sigure și nete față de Banca Centrală. Emiterea de monedă este o expresie a Suveranității Monetare a Statului și nu poate fi acordată băncilor particulare. Moneda este în mod clar protejată de Constituție, de Dreptul Național și European. Dimpotrivă, banul de plastic nu oferă garanții juridice similare. Depunerile – chiar și în țările avansate – au un grad de siguranță, de vreme ce valoarea lor depășește valoarea banului real. Odată cu anularea banilor cheș, banul electronic nu va reprezinta decât vorbe-n vânt. Și ajungem până la urmă la ”a nu mai putea nimeni să cumpere sau să vândă”. Ar fi o mare lipsă de consecvență să nu vorbim despre aceste lucruri și în calitate de creștini ortodocși, mai ales ca unii care reprezentăm azi, aici, și Centrul de Studii Patristice. Ca ortodocși suntem majoritatea zdrobitoare în Grecia, pe de o parte, șiminoritatea zdrobitoare în Europa, pe de altă parte. Cerem statului să ne protejeze, pe noi și crezurile noastre, fie pe baza logicii majorității, fie pe baza logicii minorității – cum le vine mai la îndemână! – de vreme ce mai ales pentru minorități guvernul nostru are o mare sensibilitate (e drept, pentru alte grupuri). Ca ortodocși, credem căaceastă măsură de implementare a Cardului Cetățeanului trimite la Apocalipsă, fie că există rău-famatul număr 666 din card, fie nu. Nimeni nu va putea să cumpere sau să vândă fără card. Nimeni nu va avea acces la sănătate sau la ”justiție” fără card. Nimeni nu va putea să lucreze fără card. Dincolo de libertatea dăruită de Dumnezeu, pe care o avem de la Hristos Însuși, participarea noastră DE BUNĂ VOIE la acest sistem care ne va duce într-un final și la pecetluire este cu desăvârșireabominabilă și incompatibilă cu credința ortodoxă, dar și cu însuși modul nostru de viață. Și, dacă nu vă convingem noi, încheind vă voi citi un mic fragment dintr-un manuscris al nou canonizatului Sfânt PaisieAghioritul, bătrânul sfânt și luminat, care a fost atât de iubit încă din viață de zeci de mii de oameni care l-au cunoscut, dintre care destui ne aflăm azi aici, și milioanele de oameni au primit insuflare din viața lui. Pe câți nu i-a ajutat, câte minuni nu a făcut încă în viață fiind, câți au crezut în Hristos datorită lui! A lăsat acest cuvânt ca moștenire scrisă de mâna lui, ca să nu se mai îndoiască nimeni de autenticitatea spuselor sale.

Deci, chiar și în spatele celui mai perfect sistem ”al cardului de deservire” a securității computerului se ascunde dictatura mondială, robia lui Antihrist. Cardul, actul de identitate, introducerea peceții, ce arată?

A doua parte a protestului și din fața clădirii parlamentului elen

După card, deci, după actul de identitate, după ”îndosariere”, vor înainta cu viclenie la pecetluire: vor face reclamă sistemului perfect, pecetluirii pe mână sau pe frunte cu 666, numele lui Antihrist (”Semnele vremurilor”, Sfântul Paisie Aghioritul).

Ce mai vrem, deci? Îi vom pune la îndoială și pe Sfinți? Dacă nici acesta nu este semn al vremurilor, atunci care este?

Prin urmare, întreaga problematică are puternice dimensiuni eshatologice. Nu susținem, desigur, că tranzacțiile electronice, bănești sau nu, sau că banii de plastic sunt pecetea lui Antihrist.Sunt, însă, în mod cât se poate de clar, o stare premergătoare, având o strânsă legătură cu vremurile din urmă. Să sperăm că trăim încă într-unstat democratic, iar nu într-o dictatură camuflată și că ne vom face auziți astăzi la guvern, și în toată Grecia.

Iata si ce putem citi pe larg la Cardul cetățeanului: Ora zero! O FOARTE NUMEROASĂ ADUNARE DE PROTEST ÎMPOTRIVA CARDULUI CETĂȚEANULUI A ZGUDUIT CENTRUL ATENEI *279 de pe blogul fratilor de la Graiul Ortodox:

Cardul cetățeanului: Ora zero!

O FOARTE NUMEROASĂ ADUNARE DE PROTEST ÎMPOTRIVA CARDULUI CETĂȚEANULUI A ZGUDUIT CENTRUL ATENEI

Scrie domnul Dimitrios Hiotakakos, Doctor în Electronică, profesor la universitatea din Mancester Anglia în ziarul Ortodoxos Typos

Peste 12000 de oameni au protestat cinci ore în fața Academiei și încă peste o oră în fața Parlamentului din Atena în data de 7 februarie 2016. Imagini nedifuzate pe nici un post de televiziune din România.

 Șapte ore de protest au zguduit centrul Atenei

prima parte video a protestului din fața Academiei

 de Dimitrios Hiotakakos

P2070020Salut această adunare, atât din partea mea personal, cât și din partea Centrului de Studii Patristice. Cu toate că avem crezuri atât de diferite, ne-am adunat azi, aici, toate asociațiile, toți factorii de răspundere, organizațiile și uniunile, ca să revendicăm drepturile democratice care ne unesc. Ne unește un scop comun: vrem să trăim liberi ca greci, în această țară care a născut democrația! Vrem, deci, să trăim liberi! Și ce ne împiedică să trăim liberi? Un card? Un cip?  Tehnologia? Nu. Aplicațiile tehnologiei avansate astăzi salvează vieți, hrănesc și unesc milioane de oameni din toată lumea. Nu din cauza cuțitului ajunge omul criminal, cu un cuțit poți tăia pâinea, dar poți să și ucizi, și apoi să ajungi și la pușcărie! Deci, acestei închisori, închisorii electronice pe care o impune cardul cetățeanului noi îi SPUNEM NU și facem un apel la actualul guvern, care în perioada când se afla în opoziție a făcut eforturi, în virtutea ideologiei sale, de a stopa clasificarea datelor personale, facem deci un apel să își asume acum, până la capăt, responsabilitățile pe care le-a declarat și să spună acest nu alături de noi. Să vedem însă care sunt posibilitățile tehnologiei de azi? În ultimii zece ani, am organizat lungi conferințe, ne-am prezentat la diferite manifestări, dezbateri, congrese, emisiuni de televiziune și radiofonice. Am epuizat efectiv subiectul. Există posibilitatea să se pornească de la un card simplu, care va avea un cip cu circuit RFID. Acest lucru va da posibilitatea înregistrării tuturor datelor noastre personale. Posibilitatea identificării electronice și conectarea cu una sau mai multe date, care vor înregistra totul despre noi. De la preferințe de consum și alimentare, la tranzacții, date economice și de avere, la istoricul stării de sănătate, îngrijire farmaceutică și medicală, date biometrice, ADN, iridogramă, sute de aspecte despre persoana noastră pe care le vor prelucra algoritmi avansați și vor estima pe baza unor asocieri exterioare dacă suntem triști, bucuroși sau neliniștiți – și multe alte lucruri, fără sfârșit – sistemul acesta l-ar fi admirat până și Orwell însuși!

image (1)

Există însă securitatea datelor? Sunt în siguranță datele noastre personale, fie cele din card, fie cele din sistemul care stă la baza cardului? Toată lumea știe despre spargerile de date din cărțile de credit pe care le operează hackerii și prin care s-au furat milioane de euro, au avut loc spargeri de date la Casă Albă, la Parlamentul Elen și la numeroase alteorganisme guvernamentale, care, statistic, la nivel global, se află printre prioritățile hackerilor. Puțin mai jos de aici unde ne aflăm acum, un străin vindea la un moment dat, în schimbul a 60 de euro un DVD cu datele TUTUROR cetățenilor impozabili de la TAXIS NET. Mâine, deci, ce vor putea să vândă în Omonia pe DVD-uri, după ce vor fi fost reunite toate bazele de date? VIAȚA NOASTRĂ ÎNTREAGĂ? De ce, deci, afirmă așa-zișii specialiști ai Cardului Cetățeanului și guvernanții noștri, care sunt informați că datele noastre vor fi protejate? Avem încă zeci de mărturii despre sisteme care pot sparge în cel mai facil mod cărțile de credit fără contact de tip RFID și POS-urile (aparatele folosite pentru tranzacții bancare).

Nu ascultați însă la ce spun eu. Ascultați mai bine declarații ale actualilor și foștilor directori de la National Security Service (Serviciul Național de Sicuritate al SUA). ”Nu mai există noțiunea de securitate. Inamicii, care au evoluat de-acum (hackerii, adică), rămân neobservați de rețelele noastre”. ”China și una-două alte țări au capacitatea să atace cu succes bazele noastre de date, putând să ne blocheze rețeaua electronică, să provoace, cu alte cuvinte, black-out și la alte sisteme din SUA”. Prin urmare, noi, în Greciacrizei, a memorandurilor anticonstituționale ale celei mai mari trădări și sărăciri, în momentul când mulți dintre tinerii noștri pleacă să lucreze în străinătate – intelectuali de marcă – vom fi în stare să realizăm sisteme de securitate mai sigure decât ale americanilor? Nu cumva vom merge oare și pe lună, ca și ei?

kartpolit3

Începem cu cardurile RFID și terminăm cu implanturile. La început vorbim despre implantarea unui mecanism simplu, iar ulterior despre implantarea unui mecanism cu posibilități analoge unui smartphone sau unei tablete, interconectat cu creierul nostru și cu organele noastre vitale – și nici nu va fi nevoie de baterii pentru a funcționa, căci va fi autonom. Tehnologia aceasta există azi. Tot acest sistem pe care îl vom avea în noi va fi permanent activat, așa încât vom fi online biochimic și electronic cu sisteme dirijate și administrate după voința unor terți, terți cu o credibilitate și o morală îndoielnică. Și acest lucru, înainte de a discuta despre vătămarea pe care o pot provoca hackerii delictului electronic, menționat mai devreme. Imaginați-vă că un utilizator răuvoitor, un hacker, poate să atace, să fure, să șteargă, să reprogrameze, să adauge sau să elimine ceva din datele personale dintr-un card sau dintr-un computer? Deci, imaginați-vă ce poate să facă de-acum cu însuși trupul nostru? Exact, v-ați gândit foarte bine. Să îl violenteze sau chiar să îl omoare. Cândva ne numeau ciudați, când spuneam aceste lucruri, acum vreo zece ani. Însă aceste lucruri vin acum peste noi și se adeveresc de la sine:

Cel puțin 5 emisiuni televizate s-au referit doar în ultimele trei luni la iminenta utilizare a cardurilor RFID sau a implanturilor RFID. Încep de-acum să cadă măștile. Domnul Kurublís, de la tribuna Parlamentului, dar și la emisiuni televizate, a vorbit deschis despre nevoia de acțiuni directe în vederea interconectării electronice a bazelor de date.

Însă, cu toate că măștile cad fără nici o reținere, duplicitatea continuă sistematic, ca să tulbure apele. După solicitarea noastră fără de succes de a-l întâlni personal pe domnul Kurublís, în cele din urmă am fost primiți de reprezentanții săi, care ne-au spus în acest sens că ”foarte probabil cardul va fi un simplu document de plastic și, dacă conține și altceva, va trebui să acordăm timp Guvernului, ca să studieze caracteristicile tehnice ale acestuia. (Dar în urmă cu o săptămână altceva zicea domnul Kurublís, la care noi am răspuns – dar interconectarea bazelor de date se face prin hârtie sau plastic?). Continuând, adică, cu aceleași cuvinte liniștitoare din 2010, prin care reprezentanții guvernamentali asigurau comisiile sinodale ale Bisericii Greciei responsabile cu Problemele Canonice și cu Drepturile Omului, că acest Card al Cetățeanului nu va cuprinde nimic din toate acestea – nici măcar faimosul cod de bare. Ei, bine, nu a trecut nici o săptămână și și-au schimbat declarațiile la 180 de grade, pe vremea lui Ragousis. Nu cumva ne lucrează cineva? Vor unii, cu alte cuvinte, să ne predăm drepturile, viața unei totale LIPSE DE CREDIBILITATE? De ce această duplicitate? De ce această facilă schimbare la 180 de grade? Oferă oare credibilitate acest comportament, care a rămas neschimbat din 2010 până acum? Vom încredința lipsei de credibilitate toată viața noastră privată și datele personale, însăși libertatea noastră de gândire, de voință și dreptul la viață?

image (4)

Știți că în Marea Britania NU au nici până azi un act de identitate tipărit. Iar proiectul de lege care urma a fi introdus pentru cardurile cetățeanului a fost respins, și anume pe baza a 11.000 de semnături dintr-o populație de 65 de milioane de locuitori. Noi am strâns 100 000 de semnături la o populație de 10 milioane de locuitori, adică de 65 de ori mai multe semnături și se vede că democrații din țara noastră nu s-au lăsat cu nimic impresionați. Ca să nu mai vorbim despre cele două dezbateri publice care au avut loc până acum, la care majoritatea zdrobitoare de 80-90% a spus NU cardului cetățeanului. Vă amintește ceva acest lucru? Nu cumva de faimosul referendum la care NU a devenit până la urmă DA, în cadrul strategiei ultimelor două guvernări, azi ”așa”, mâine ”ghiveci”? Domnul Papandreou, când a anunțat introducerea Cardului Cetățeanului, în 2010, la Târgul Internațional de la Tesalonic, a spus că acest act va da cetățeanului dreptul la pensie, la educație, la sănătate. Cu alte cuvinte, Constituția Greciei nu îi dă cetățeanului dreptul la toate astea și la atâtea altele? Așteptam să primim cardul pentru a obține toate astea?

Domnul Kurublís a declarat, de asemenea, că acest Card al Cetățeanului va soluționa birocrația. Că va avea loc ”materializarea instituțiilor democratice care va acorda cetățeanului puterea de a controla efectiv puterea [politică]”.Există chiar și un singur grec care să creadă că toate acestea se întâmplă ca să controlăm, dumneavoastră și eu, vezi bine, puterea politică? Dar să ne răspundă la toate acestea fostul prim-ministru al Marii Britanii, domnul David Cameron, și supleantul său, domnul Nick Clegg, care, în timpul când se aflau în opoziție, au spus: ”noi vom respinge proiectul de lege care introduce cardul”, iar când au ajuns la guvernare și-au ținut promisiunile și AU FĂCUT ceea ce au declarat anterior. Însuși actualul prim-ministru elen, domnul Tsipras, a spus în 2013 că ”suntem oameni, nu suntem niște numere” și, pe când era în opoziție a depus și o interpelare în Parlament despre Cardul Cetățeanului. De ce, acum, fiind la putere, nu pune în practică ceea ce le cerea altora să facă?

Ascultați ce au mai afirmat domnii Cameron și Clegg:

”Acest guvern a respins programul foarte scump și abuziv al actelor de identitate electronice, a distrus definitiv bazele de date ale actelor de identitate, restaurând astfel libertățile politice ale cetățenilor”.

Cum vi se pare ca răspuns? Să continui? Mai spune și altele! Au vorbit despreîncălcarea Drepturilor Omului (prin intermediul cardului). Că acest cardnu va rezolva nici o problemă, nici nu va micșora criminalitatea, niciimigrația ilegală. datele cu informații personale care astăzi sunt sub controlul fiecărei persoane private vor trece sub controlul statului. Că acest Card al Cetățeanului constituie o risipă nejustificată de bani, costuri exagerate, cu atât mai mult cu cât britanicii se află ”într-o perioadă când nu avem un ban în buzunar”.Observație: Ia spuneți-mi, vă rog, noi, aici în Grecia, suntem mai mult sau mai puțin săraci decât britanicii?

image (3)

Pentru cei care vor refuza să primească cardul, guvernul va examina eventualitatea de a impune sancțiuni sau taxe bănești, dacă vor face tranzacții cu serviciile publice fără card și le va numi TACTICI DE INTIMIDARE A CETĂȚENILOR NEVINOVAȚI – când făcea acest comentariu domnul Cameron se afla încă în opoziție.

Ce pot să spun? Nu cumva oamenii aceștia se dovedesc a fi mai ”greci” și mai ortodocși decât noi înșine?

În Germania, prima formă de act de identitate și chiar de clasificare electronică a apărut în timpul naziștilor pentru identificarea cetățenilor evrei în scopul de a organiza cumplitul holocaust. Nu cumva prin Cardul Cetățeanului noi susținem azi un nou Auschwitz? Prin urmare, oricine nu va fi de acord cu indiferent care ”guvernare” pentru o problemă oarecare va fi dus la crematoriile moderne?  Și azi, să zicem că [avem] democrație, chiar și în ghilimele. Mâine, cine îmi va garanta că nu vom avea un regim oligarhic? O dictatură față de care Hunda sau Saddam nu vor rămâne decât un cor de copii??? Ce armă veți preda în mâinile lor, domnule prim-ministru? Avem și aveți o mare răspundere astăzi. Opriți înainte de a fi foarte târziu pentru Grecia!

image

Dar ceea ce înfurie poate cel mai mult dintre toate declarațiile domnului ministru este că ”vom limita fenomenele de evaziune fiscală, de furt fiscal etc.”, că ”țara ar fi putut să nu sufere urmările cumplite ale memorandumurilor, dacă în urmă cu zece ani acest demers(anume, introducerea Cardului Cetățeanului) s-ar fi finalizat. Și aceasta, în condițiile în care el însuși mărturisește că fondurile care au fost până acum investite pentru Cardul Cetățeanului se ridică la 7 miliarde, o sumă similară costului de organizare a Jocurilor Olimpice (8,5 miliarde). Dacă socotim că la cel puțin 155 de miliarde se ridică unele dintre cele mai cunoscute scandaluri financiare. Numai scandalul bursei se ridică la aproape 129 de miliarde. Despre ce să vorbim mai întâi: despre SIEMENS, despre lista Lagarde, comisioane ilegale, sabotaje și folosire abuzivă a fondurilor pentru lucrările publice? de construirea noului aeroport, a autostrăzilor… lista nu are sfârșit, și nu este doar lista Lagarde! Au băgat în pușcărie un fost ministru, în vârstă acum, de care nu mai au nevoie și cui îi mai pasă de el?De ce nu pot fi înapoiați toți acești bani furați de la poporul elen?Și noi știm doar de 155 de miliarde – dar care să fie oare numărul real: 200, 300, 400 de miliarde? Ce spunem? Pe toți aceștia care fură cu miliardele nu-i ating măsurile împotriva birocrației și evaziunii fiscale și sabotajului? În celelalte privințe, potrivit domnului ministru, dacă măsura cardului cetățeanului s-ar fi aplicat, am fi scăpat și de memorandumuri!

image (2)

Ei, bine, dacă se aplica justiția, ar fi putut fi înapoiați banii furați și am fi avut cum plăti imediat datoria noastră (350 de miliarde) și ne-am fi elibera o dată pentru totdeauna din trădarea abjectă a memorandurilor. Ca să nu mai vorbim de despăgubirile de după cel de-al II-lea Război Mondial, care se ridică la 300 de miliarde și, după aprecierile altora chiar la 1 200 de miliarde (1,2 triliarde)!

Dar… numai pe eliminarea evaziunii fiscale se bazează economia? Unde e dezvoltarea? Are Grecia petrol? Un profesor al Universității din Creta afirmă că bogățiile minerale ale Greciei depășesc 2,3 miliarde!Fostul prim-ministru, domnul G. Papandreu, afirma pe 11 decembrie 2009 că ”În Grecia nu avem petrol sau petrolul pe care îl avem este foarte puțin”. Dumneavoastră pe cine ați crede? Și, cardul cetățeanului este doar începutul. În curând vom ajunge la societatea fără bani și la scoaterea de pe piață a banilor cheș, din moment ce cardul va fi și portofelul nostru.

Banii cheș reprezintă exigențe sigure și nete față de Banca Centrală. Emiterea de monedă este o expresie a Suveranității Monetare a Statului și nu poate fi acordată băncilor particulare. Moneda este în mod clar protejată de Constituție, de Dreptul Național și European. Dimpotrivă, banul de plastic nu oferă garanții juridice similare. Depunerile – chiar și în țările avansate – au un grad de siguranță, de vreme ce valoarea lor depășește valoarea banului real. Odată cu anularea banilor cheș, banul electronic nu va reprezinta decât vorbe-n vânt. Și ajungem până la urmă la ”a nu mai putea nimeni să cumpere sau să vândă”. Ar fi o mare lipsă de consecvență să nu vorbim despre aceste lucruri și în calitate de creștini ortodocși, mai ales ca unii care reprezentăm azi, aici, și Centrul de Studii Patristice. Ca ortodocși suntem majoritatea zdrobitoare în Grecia, pe de o parte, șiminoritatea zdrobitoare în Europa, pe de altă parte. Cerem statului să ne protejeze, pe noi și crezurile noastre, fie pe baza logicii majorității, fie pe baza logicii minorității – cum le vine mai la îndemână! – de vreme ce mai ales pentru minorități guvernul nostru are o mare sensibilitate (e drept, pentru alte grupuri). Ca ortodocși, credem căaceastă măsură de implementare a Cardului Cetățeanului trimite la Apocalipsă, fie că există rău-famatul număr 666 din card, fie nu. Nimeni nu va putea să cumpere sau să vândă fără card. Nimeni nu va avea acces la sănătate sau la ”justiție” fără card. Nimeni nu va putea să lucreze fără card. Dincolo de libertatea dăruită de Dumnezeu, pe care o avem de la Hristos Însuși, participarea noastră DE BUNĂ VOIE la acest sistem care ne va duce într-un final și la pecetluire este cu desăvârșireabominabilă și incompatibilă cu credința ortodoxă, dar și cu însuși modul nostru de viață. Și, dacă nu vă convingem noi, încheind vă voi citi un mic fragment dintr-un manuscris al nou canonizatului Sfânt PaisieAghioritul, bătrânul sfânt și luminat, care a fost atât de iubit încă din viață de zeci de mii de oameni care l-au cunoscut, dintre care destui ne aflăm azi aici, și milioanele de oameni au primit insuflare din viața lui. Pe câți nu i-a ajutat, câte minuni nu a făcut încă în viață fiind, câți au crezut în Hristos datorită lui! A lăsat acest cuvânt ca moștenire scrisă de mâna lui, ca să nu se mai îndoiască nimeni de autenticitatea spuselor sale.

Deci, chiar și în spatele celui mai perfect sistem ”al cardului de deservire” a securității computerului se ascunde dictatura mondială, robia lui Antihrist. Cardul, actul de identitate, introducerea peceții, ce arată?

A doua parte a protestului și din fața clădirii parlamentului elen

După card, deci, după actul de identitate, după ”îndosariere”, vor înainta cu viclenie la pecetluire: vor face reclamă sistemului perfect, pecetluirii pe mână sau pe frunte cu 666, numele lui Antihrist (”Semnele vremurilor”, Sfântul Paisie Aghioritul).

Ce mai vrem, deci? Îi vom pune la îndoială și pe Sfinți? Dacă nici acesta nu este semn al vremurilor, atunci care este?

Prin urmare, întreaga problematică are puternice dimensiuni eshatologice. Nu susținem, desigur, că tranzacțiile electronice, bănești sau nu, sau că banii de plastic sunt pecetea lui Antihrist.Sunt, însă, în mod cât se poate de clar, o stare premergătoare, având o strânsă legătură cu vremurile din urmă. Să sperăm că trăim încă într-unstat democratic, iar nu într-o dictatură camuflată și că ne vom face auziți astăzi la guvern, și în toată Grecia.

Continuarea protestului în drum spre clădirea parlamentului elen, cu icoane, prapori, steaguri, tobe și cântâri inchinate Maici Domnului.

Slogane: Elada însemnă ORTODOXIE! Afară masoni din acest guvern! NU cardului de identitate! Suntem Ortodocși! Elada aprține elenilor! 

image

Eu, personal, dar și Centrul de Studii Patristice, suntem la dispoziția ministrului, dar și a primului-ministru însuși, a domnului Tsipras, ca să colaborăm la redresarea economică și morală a țării în mod voluntar, oricât este necesar, prin cunoștințele și experiența noastră științifică. Nu avem nevoie de carduri, ca să se redreseze economic Grecia. Eliminarea birocrației impune anumite proceduri, iar redresareaeconomiei cere ethos și aplicarea pedepselor prevăzute de lege, precum și exploatarea numeroaselor resurse ale țării  noastre. Și cel mai important lucru, să punem în lucrare creativitatea cea întru Hristos.

Constituția noastră încă păstrează la bazele societății elene bunele moravuri. 

Orthodoxos Typos, 12 februarie 2016, nr. 2104, pp. 1, 6.

Traducere Mihail Ilie (G.O.)

Graiul Ortodox

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Graiul Ortodox:

NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE. Pireu 6 octombrie 2012

GRECIA ANTI CIP: Arhimandritul Sarántis Sarántos despre CARDUL CETATEANULUI, noua gaselnita CARDUL DE TRANZACTII, impunerea cipului folosind lupta impotriva evaziunii fiscale si TRADAREA SYRIZA

De ce in Romania nu se fac dezbateri mass-media pe tema carduri cu cip – disparitie banilor cash – semnul fiarei?  De ce in presa nu apar decat parerile intunericitilor preoti ai antihristului?

PREOTII lui ANTIHRIST – MATEI VULCANESCU zice: Sfantul PAISIE AGHIORITUL a fost INFLUENTAT de NEOPROTESTANTI sa vorbeasca despre ANTIHRIST si ACTELE CU CIP / Iar CALISTRAT CHIFAN zice la fel despre Parintele JUSTIN PARVU …

Sigur ca si in Grecia vor implementa satanicul sistem, indiferent cate zeci de mii de oameni vor mai iesi in strada si de cate dezbateri vor mai avea loc. Insa exista un avantaj major fata de Romania, anume ca astfel tot mai multi oameni se dumiresc. Pe cand la noi totul cade pe umerii catorva bloguri …

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Metatron said, on martie 14, 2016 at 8:39 pm

    Nustiu dece va mirati, doar stiti in ce lume sunteti.

    Apreciază

  2. mihai said, on martie 14, 2016 at 9:12 pm

    Dupa cum se poate observa au ierarhi de toata isprava. Dece nu vor teveurile/wc-urile (ca doar asta sunt) din romania si nunumai sa dezbata aceasta problema? Ft simplu, pt ca acestea sunt aservite

    Apreciat de 1 persoană

  3. carla said, on martie 14, 2016 at 9:27 pm

    Bravo grecilor. Oameni liberi si demni!
    La noi, cand s-a protestat anticip, televiziunile noastre „libere” (jalnice, de rahat) au facut usor caterinca din demonstratie, subliniind cum un „grup mic de ciudati anacronici se opun progresului” ( citatul e inexact, dar ideea exact asta era).

    Apreciat de 1 persoană

  4. ultimul mohican said, on martie 14, 2016 at 10:12 pm

    La un moment dat grecii pareau a fi ultima reduta. De aceea au fost atacati economic atat de violent. La un curs de multinationala tinut de un evreu, cetatean american de origine romana, acesta ne-a explicat cu multa bunavointa cum infrangi o multime ostila: omori liderul. In acest caz lider a fost considerata Grecia. Cu Rusia nu se pot pune.

    Asa e, din pacate la noi e mai rau, mai sunt doar bloguri care se straduie sa spuna adevarul. Si cate o exceptie prin parlament sau aiurea, ca Ninel Peia care sunt redusi urgent la tacere.

    Ce a facut parintele Iustin Parvu e deja un vis frumos, azi nu se mai pot strange un milion de semnaturi, poate cateva mii, maxim zeci de mii. Din ce inteleg parintele Iustin Parvu a reusit insa sa intarzie tavalugul antihristic cu cativa ani buni.

    Pe petinieonline.net s-au strans pentru nationalizarea resurselor naturale ale Romaniei, din iunie 2015 pana acum in martie 2016, circa 35.000 de semnaturi, impotriva imprumuturilor FMI s-au strans din 2009 pana acum circa 15.000 semnaturi, adica mai nimic. Frectie la picior de lemn.
    Daca Basescu a ignorat un milion de cetateni care au semnat olograf, astia de acum cu atat mai mult nu se sinchisesc pentru cateva zeci de mii ce au semnat electronic pe internet.

    Mai degraba cred ca astfel de initiative, gen petitii online sau de ce nu partide nationaliste sunt promovate pentru identificarea „dusmanului de clasa”. Fiind un naiv iremediabil, eu le-am semnat pe cele doua de mai sus cu nume si prenume in clar. Asta si altele ca de exemplu refuzul cardului de sanatate, au desenat deja pe fruntea mea un X mare. Nu regret nimic, constat doar ca traim deja, de mai bine de un deceniu, intr-o societate in care tot ce facem e pus la dosarul electronic. Nu pot sa uit de exemplu voiosia medicilor de familie, parca prin 2009-2010, cand au fost dotati cu laptopuri. Nu-i bai ca si acum majoritatea sunt tot voiosi, dupa ce dosarul electronic de sanatate si cardul „de sanatate” au devenit o hada realitate.

    Apreciază

    • gheorghi said, on martie 15, 2016 at 12:19 am

      „La un curs de multinationala tinut de un evreu, cetatean american de origine romana, acesta ne-a explicat cu multa bunavointa cum infrangi o multime ostila: omori liderul.”
      ––––––-
      Imi amintesc de expresia – BATE PASTORUL SI VEI RISIPI TURMA!
      Probabil khazar nascut in romania… evreu- din tribul ui Abraham=Avraam din cate stiu.
      Folosim termenul insa in vorbirea populara confuzioneaza- NU exprima apartenenta genetica ci credinta religioasa – mai degraba i se potriveste – un „MOZAIC” – dupa legea veche, de la Moise…
      Cand un roman se leapada de credinta neamului el se „transforma”, nu mai este roman.

      Apreciază

    • NIMENI said, on martie 15, 2016 at 9:45 am

      Adevar graiesti frate ultimul mohican !!!!!!
      Iata bestia uraciunea pustiirii instalata caci nu mai sunt poteci intre case !!!

      Apreciat de 2 persoane

    • akuzatu said, on martie 15, 2016 at 9:11 pm

      Apreciază

  5. Graiul Ortodox said, on martie 14, 2016 at 10:21 pm

    Important!

    Adaugati si asta la ”citiți si asta va rog:”

    NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE. Pireu 6 octombrie 2012

    https://graiulortodox.wordpress.com/marturisirea-de-credin%c8%9ba/teme-antieretice/conferinta-noul-act-de-identitate-bilet-fara-intoarcere-pireu-6-octombrie-2012/

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 16, 2016 at 11:25 am

      Graiul Ortodox

      multumim!

      Adevarat ca IMPORTANT !
      Iata pentru ce grecii NU VOR PIERI desi sunt atat de asupriti de indracitii mondiali, un asemnea popor nu isi pierde mantuirea sa , un popor care stie sa distinga semnele vremurilor si PERICOLELE ascunse ale vicleniei sistemului lui anticrist.

      Sf Paisie Aghioritul demult le-a proorocit grecilor FOAMEA ( saracia cu care sunt ACUM constrasi dinafara grecii) dar tot el le-a si spus ca Grecia NUS E VA PIERDE, caci oricat de lenesi si pacatosi ar parea/fi acum( atunci) grecii se vor pocai si se vor intoarec la Hristos cu adevarat, nu FARANIC ca ducatorii nostri DEGEABA la Biserici si Dumnezeu pentru aceasta va pazi Grecia de macel !

      pe cand Romania „ortodoxa” si „evlavioasa” va fi PRADA macelului pentru poporul ei FATARNIC si NEPOCAIT!

      Apreciază

  6. Iones said, on martie 14, 2016 at 11:29 pm

    Legea calomniei, asemenatoare cu Legea denigrarii

    Senatul a respins o lege importantă: Insulta şi calomnia rămân în afara Codului penal
    http://www.stiripesurse.ro/senatul-a-respins-o-lege-importanta-insulta-si-calomnia-raman-in-afara-codului-penal_986166.html

    Apreciază

  7. acelas said, on martie 15, 2016 at 12:25 am

    poate tocmai d’asta !

    http://www.mediafax.ro/politic/pasaportul-ar-putea-deveni-act-de-identitate-15105033

    (Din aceleasi motive cu care las, miseleste, fara niciodezbatere se mai adopta inca un pas spre uniforrmizare, apropierea buletinului simplu fata de pasaportul care are parametrii biometrici, si in final catre documentul unic.

    .

    Apreciază

  8. acelas said, on martie 15, 2016 at 12:33 am

    gretos

    ceva din mentalitatea pur occidentala, ceva prostire pentru musulmani si ceva influenta demonica pe deasupra, cam asta iese:

    http://www.evz.ro/kamasutra-lui-merkel-pentru-refugiati-germania-le-explica-migrantilor-cum-se-face-amor-corect-in-europa-galerie-foto.html

    .

    Apreciază

  9. acelas said, on martie 15, 2016 at 12:44 am

    snowden ne spune ceea ce se discuta pe aici de ani de zile, si din ce in ce mai multa lume stie, numai presa de peste tot tace ca mortu-n papusoi…

    http://www.activenews.ro/externe/Avertismentul-lui-Edward-Snowden-Terorismul-este-doar-un-pretext-Guvernele-vor-altceva-manipulare-diplomatica-spionaj-economic-si-control-social-131089

    oricum, se califica stralucit in ochii opiniei publice ca teaca a lui antihrist .. , ca discipol al lui, dorit de (aproape) toti ..

    .

    Apreciază

  10. Radu said, on martie 15, 2016 at 2:23 am

    Impotriva legalizarii recente a parteneriatelor sau uniunilor civile intre gay si lesbiene din Grecia eu unul nu am auzit vreun protest sau ceva impotriva.
    Trebuie sa se protesteze si impotriva lor ca e un pacat foarte grav.

    Poate nu e prea tarziu si vom vedea si impotriva recentei legi o revolta un protest.

    Grecii sunt curajosi au si preoti de frunte si nu le este frica !

    Apreciat de 1 persoană

  11. marian said, on martie 15, 2016 at 7:47 am

    Londra va fi londonistan

    Apreciază

  12. octavpelin said, on martie 15, 2016 at 10:37 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  13. Ioana said, on martie 15, 2016 at 11:53 am

    „Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,
    Deviza-i libertate şi scopul ei preasânt.
    Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
    Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!”

    Nu mai sunt preotii n frunte sa ne conduca in lupta pentru Credinta…
    Pe greci ii apara Sfantul Paisie si episcopii lor marturisitori…

    Pentru noi, tradare, din pricina inmultirii faradelegii

    „Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi.
    Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu.
    Şi păr din capul vostru nu va pieri.
    Prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre.
    Iar când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, atunci să ştiţi că s-a apropiat pustiirea lui.
    Atunci cei din Iudeea să fugă la munţi şi cei din mijlocul lui să iasă din el şi cei de prin ţarină să nu intre în el.”(Luca 21, 16-21)

    Apreciat de 1 persoană

  14. Apa trece, pietrele raman said, on martie 15, 2016 at 7:25 pm

    Sa ne reamintim fragmentul scris de Vasile Alecsandri din poezia ,, Dan , capitan de plai”, in care Dan, dupa ce face minuni de vitejie, ajunge prizonier la hanul tatarilor, Ghirai:

    Ghirai a trecut Nistrul înot pe calul său,
    Luând pe Dan rănitul ca pradă şi trofeu.
    El merge de se-nchide în cortu-i, umilit,
    Precum un lup din codri ce-a fost de câini gonit.
    Trei zile, trei nopţi hanul nu gustă-n suflet pace.
    Întins ca un cadavru jos pe covor el zace,
    Dar când revine, palid, din lunga-i desperare,
    În ochii lui trec fulgeri de crudă răzbunare.
    El strigă să-i aducă sub cort pe Dan bătrânul.

    Deşi cuprins de lanţuri, măreţ intră românul!
    „Ghiaur! zice tătarul cu inima haină,
    Ce simte firul ierbii când coasa e vecină?”
    „Ea pleacă fruntea-n pace, răspunde căpitanul,
    Căci are să renască mai fragedă la anul!”

    Ghirai cade pe gânduri, lăsându-şi capu-n piept,
    Şi, îmblânzindu-şi glasul: „O! Dan, om înţelept!
    Te ştiu de mult pe tine, cunosc al tău renume
    Din graiul plin de lacrimi orfanilor din lume.
    Pe mulţi tătari cuprins-ai de-ai morţii reci fiori!
    Acum îţi veni rândul şi ţie ca să mori.
    Priveşte! lângă uşă călăul te pândeşte
    Cu ştreangul şi cu pala ce-n mână-i zângăneşte.
    Un semn, şi capu-ţi zboară la câini şi la vulturi,
    Şi suiletu-ţi se pierde în lumea de ghiauri.
    Dar însă îmi fac milă de ani şi de-a ta minte,
    Gândind la bătrâneţea ce-apasă-al meu părinte,
    Şi vreau, cu daruri multe, pe tine-a te ierta
    De vrei tu să te lepezi acum de legea ta!”

    Creştinul Dan, bătrânul cu suflet luminos,
    Înalţă-a lui statură şi zice maiestos:
    „Ceahlăul sub furtună nu scade muşuroi!
    Eu, Dan, sub vântul soartei să scad păgân nu voi.
    Deci, nu-mi convine viaţa mişelnic câştigată,
    Nici pata fărdelegii în fruntea mea săpată.
    Ruşinea-i o rugină pe-o armă de viteaz,
    Un vierme ce mănâncă albeaţa din obraz.
    Cui place să roşească, roşească… eu nu vreu
    Nici pată pe-a mea armă, nici pe obrazul meu.
    Alb am trăit un secol pe plaiul strămoşesc
    Şi vreau cu faţa albă senin să mă sfârşesc,
    Ca după-o viaţă lungă, ferită de ruşine,
    Mormântul meu să fie curat şi alb ca mine!
    Aşa m-a deprins Ştefan, uşoară ţărna-i fie!
    La trai fără mustrare şi fără prihănie.
    Nu-mi trebuie-a ta milă, nu vreau a tale daruri.
    Tu îmi întinzi o cupă mult plină de amaruri,
    Departe ea de mine!… mai drept e ca să mor!…
    Iar dacă ai tu cuget şi-ţi pasă de-al meu dor,
    Ghirai, mă lasă, lasă în ora morţii grele
    Să mai sărut o dată pământul ţării mele!”

    Uciderea liderului este un prilej de afirmare a tinerilor, in opinia viteazului roman.

    Apreciat de 1 persoană

  15. akuzatu said, on martie 15, 2016 at 9:11 pm

    Apreciază

    • el said, on martie 16, 2016 at 11:51 am

      mai akuzatu mai lasa si tu „cantarile” astea in Postul Pastelui , in saptamana asta se POSTESTE chiar mai aspru … cu toate simturile
      ce ortodox esti tu cu „cantari” ca astea?

      ia asculta aici, seamana cu „cantarea ta „?:

      Apreciat de 1 persoană

  16. palcauioan66 said, on martie 23, 2016 at 10:42 pm

    un blog exceptional! felicitari

    Apreciază

  17. Dumitru said, on ianuarie 21, 2017 at 7:14 pm

    Doamne ajuta ! Fratilor ,ma gandesc cati romani ,greci ,sarbi si alte nationalitati sant in afara tarii lor ,avantajul fiind , lui SATAN . Noi avem 4/5 mil. de romani ,in afara si ar trebuii sa formam un LANT ,foarte strans intre noi de comunicare , toti sa ne organizam in grupuri mici /mari , sa ne unim , si sa venim in tara cati mai multi si cat mai repede . Aceasta este cea mai mare lupta asupra fiecarui popor ,din istorie ,a omenirii ,insa omul ,,modern ,, si MATERIALIS ,nu ia in serios ,marele pericol . Cu Dumnezeu Inainte !, Sa ne unim ,sa ne organizam ,pt. libertate ,demnitatea omului si pt. viitorul copiilor nostrii si in special ,pt.SUFLETUL nostru …

    Apreciază

  18. […] INTERZIS LA TELEVIZIUNILE ROMANESTI: 12 000 de GRECI au protestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. D… […]

    Apreciază

    • ariveronica said, on octombrie 7, 2019 at 12:03 pm

      Clipurile au fost sterse cine lea salvat sa le publice cu link aici nicnici de la postare nici de la comentarii nu se deschide nici un link de you tub

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.