SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Cam ce desene animate produce Ministerul Culturii din Rusia

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 13, 2016

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. BERZA LUCIAN said, on martie 13, 2016 at 2:12 pm

    Off Topic
    Am o rugaminte frate Vasile , ajuta-ma sa gasesc articolul despre o intamplare de acum cativa ani. O persoana ( avea o functie destul de mare , nu mai retin ce ) , femeie era , din Consiliul Europei era foarte pornita si pornise chiar un proiect pentru intrarea femeilor in Sfantul Munte Athos dar a murit subit dupa ceva timp . Ma poti ajuta cu articolul ? Cat mai urgent daca poti .

    Apreciat de 2 persoane

    • nimeni said, on martie 14, 2016 at 10:04 pm

      Va mai amintiti accidentul aviatic din 2004 , cand elicopterul cu cativa ierarhi , monahi si preoti , in care se aflau si doua femei , voind sa calce in Sf Munte , s-a prabusit in marea Egee ?
      Elicopterul voia sa survoleze Sf Munte sa faca cateva ture in jurul Sf Munte , probabil cu scopul de a face o evaluare , din punct de vedere turistic , pentru ca erau dezbateri mari in Grecia cu acest subiect .
      Din presa vremii :”In afara de patriarhul Alexandriei si a intregii Africi , in varsta de 55 de ani , in elicopter se mai aflau fratele sau Ghiorghios Papapetrou ,doi mitropoliti ai Bisericii de Alexandria si alti patru ierarhi , la care se adaugau cinci membri ai echipajului (din care doua femei ).Patriarhul ecumenic Bartolomeu , care se afla la Bruxelles si-a exprimat „profunda durere”.Patriarhul Alexandriei urma sa participe , duminica la o ceremonie religioasa la Manastirea Vatopedu .Ultimul semnal de la elicopter a fost receptionat la ora 10,54 ,in timp ce se afla la 10 mile in largul peninsulei Halkidiki .Potrivit unui purtator de cuvant al guvernului elen , elicopterul a intarziat la aterizare , deoarece patriarhul a dorit sa faca un tur al Muntelui Athos , survoland toate manastirile .Cauza prabusirii aparatului este cel mai probabil „un accident” a declarat un responsabil din Statul Major grec .”
      De atunci , nimeni nu a mai adus vorba de implementarea turismului in Gradina Maicii Domnului , iar nicio femeie nu a mai indraznit sa doreasca sa urce in Sfantul Munte .
      Au fost cazuri in care femeile au primit pedeapsa capitala , atunci cand se aflau in zona interzisa de Maica Domnului si intentionau sa urce in Sf Munte .
      Cat de prost trebuie sa fii , sa te razboiesti cu Maica Domnului ???
      Toti cei care au intentii contrare Maicii Domnului , vor fi trantiti in marea Egee .
      Aceasta insula sacra , este opera Maicii Domnului , Ea a intemeiat manastirile si tot Ea a interzis cu desavarsire accesul femeilor , iar turismul presupune accesul tuturor . In acest loc cat si la Ierusalim in locurile unde a trait , propovaduit si patimit Mantuitorul sunt cele mai sfinte locuri de pe Planeta .

      Apreciază

  2. daniela said, on martie 13, 2016 at 10:29 pm

    Foarte frumoase desene animate 😊

    Apreciază

  3. Ionut said, on martie 14, 2016 at 9:12 am

    Am gasit şi eu nişte desene animate frumoase (exista şi varianta în lb. engleză, dar şi subtitrări în română) : Maşa şi ursul.

    Apreciază

  4. Ioana said, on martie 14, 2016 at 1:13 pm

    si acestea romanesti mi se par frumoase si intelepte

    Apreciază

    • Ioana said, on martie 14, 2016 at 1:16 pm

      nu sunt inca animate, dar imi place cum sunt desenate, e usor ascetic stilul. sunt mai multe povesti ilustrate din aceasta serie pe youtube

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.