SACCSIV – blog ortodox

Ma rog pentru Regele Mihai dar nu vreau aceasta Casa Regala la conducerea Romaniei

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 3, 2016

Familia-regala-a-Romaniei

Foto: http://www.dcnews.ro/10-mai-sarbatoarea-nationala-a-romanilor-pana-in-1947-galerie-multimedia_182950.html

Iata ce putem citi la Regele Mihai are cancer, principesa Margareta preia prerogativele. Mesajul pentru romani de pe Ziare com:

Regele Mihai al Romaniei sufera de cancer si leucemie si a decis sa se retraga din viata publica, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, un reprezentant al Consiliului Regal.
Monarhul in varsta de 94 de ani a suferit recent ointerventie chirurgicala si are nevoie de tratament complex pentru a se recupera, asa ca nu va mai aparea in spatiul public de acum inainte, iar principesa Margareta va prelua prerogativele sale.
Consiliul Regal s-a intrunit marti si miercuri si a luat decizia de a face publica boala de care sufera regele.
Asadar, Andrew Popper, membru al Consiliului Regal, a anuntat ca regele Mihai sufera de „carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica”.
„Consiliul Regal s-a intrunit in a cincea sesiune, marti, 1 martie, si miercuri, 2 martie 2016, la cererea Majestatii Sale Regele, la Morges, in Elvetia. Consiliu Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale.
Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere”, a declarat Andrew Popper.
Mesajul regelui pentru romani
Monarhul, prin intermediul reprezentantului Consiliului Regal, le-a transmis romanilor un mesaj, in care precizeaza ca a „primit vestea unui serios diagnostic medical” si ca o deleaga pe fiica sa, principesa Margareta, sa il reprezinte in viata publica.
„In ultimele saptamani am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la formarea dinastiei si a statului roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa isi continue menirea si sa prezinte sfatul sau custodelui Coroanei”, este mesajul regelui Mihai.

Comentariu saccsiv:

   Ma rog pentru Regele Mihai.

Nu vreau Republica, dar nu vreau nici aceasta Casa Regala la conducerea Romaniei.

Vreau ma degraba un voievod roman, adica dac.

Dar si mai mult as vrea o teocratie.

 

Reclame

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. RomeoB said, on martie 3, 2016 at 1:40 pm

  Rusii l-au pretuit foarte mult pe Sf Nicolae al II lea. Dincolo de greselile reale sau inchipuite pe care le-a facut.

  MS Mihai I este uns ca rege. Indiferent de ce a facut sau nu a facut, harul nu se pierde. Ceea ce nu se poate spune despre Margareta… Prin simplul fapt ca a fost uns, MS Mihai I, are puterea de a se opune TAINEI FARADELEGII (Sf Pavel); ceea ce nu poate face nici un presedinte, general sau om politic…
  Oricum Mihai I ar fi fost de departe preferabil lui basescu…

  PS: In ziarul Lumina de acum 3-4 ani a existat un articol in care se arata ca exista peste 1000 sau 3000 de romani, descendenti din „os domnesc”; unii cu pregatire superioara si care performasera in meseria lor.
  Nu am in vedere derbedeul Sturza (strabunicul lui a vrut sa puna mana pe pamanturile manastirii Neamtz. Urmasul de azi care locuieste in Elvetia, era inhaitat cu Hrebenciuc, avand aceleasi ambitii imobiliare).

  Apreciază

  • Prahovean said, on martie 3, 2016 at 3:25 pm

   Ideea conform căreia monarhia de drept divin ar fi taina ce ține lumea am întâlnit-o la ereticul Cristian Bădiliță. Sfântul Arsenie Boca spune în Cărarea Împărăției că Sfânta Liturghie mai ține lumea și, când oamenii se vor înrâi în așa hal încât să o oprească, se va sfârși și lumea.

   Apreciază

   • paul said, on martie 3, 2016 at 9:18 pm

    este sfant pentru tine boca l-ai facut tu sau ti-a spus tie Dumnezeu ca la iertat ? mie nu mi-a spus

    Apreciat de 1 persoană

   • tom beron said, on martie 4, 2016 at 5:38 am

    @PRAHOVEAN..CIRCUMCIS?
    Esti dus cu pluta hombre!Ti-am vazut postarile aiurite pe alte siteuri.AM APASAT DIN GRSEALA PE AVATARUL TAU SI MI-A APARUT „LOTUS ISRAEL..GRAVATAR”..mda..LA CE KIBUTZ TE AFLI ACUM?

    Apreciază

 2. picasso said, on martie 3, 2016 at 2:14 pm

  Printul Nicolae trebuia sa fie un posibil rege al Romaniei. Aceasta Margareta si cu actorasul ei de la SRI sunt niste penibili ! Cred ca Duda a fost calul torian al Casei Regale. Pacat !

  Apreciază

 3. alextatulea said, on martie 3, 2016 at 2:23 pm

  La noi țările române s-au ghidat f bine cu domnia voievozilor in colaborare cu Biserica. Nu este bine sa aibă clerul putere politica directa, ci sa binecuvinteze in calitate de slujitori al lui Dumnezeu. Sinergia dintre stat si Biserica a fost in perioada vievodatelor f buna, evitandu-se teocratia papistasa. Împăratul bizantin nu era nici el stăpân peste Biserica, si nici patriarhul nu avea statul in subordine.

  Apreciază

 4. Prahovean said, on martie 3, 2016 at 3:29 pm

  Românii nu sunt daci, sunt bizantini, adică romei. Sistemul teocratic al domnitorilor români este moștent de acolo, nu de la daci. Dacii liberi sunt albanezii de azi, împinși la sud în timpul invaziei avaro-slave asupra Bizanțului. Limba lor este pe de aproape înrudită cu limba română, fără a fi, stricto-sensu, romanică, doar cu parțială romanizare lexicală.

  Apreciază

  • lucian said, on martie 3, 2016 at 4:09 pm

   Albanezi de azi fac parte din tribul iliric al albanilor, trib consemnat de Ptolemeu, (geograf și astronom din Alexandria) înrudit cu geto-dacii. Populația iraniană este de asemenea înrudită cu geto-dacii, ar rezulta că iranieni sunt daci liberi? Români sunt urmași care provin din dacii( în principal) și alte neamuri. Dacii și ilirii( albanezi de azi), iranieni, dar și unele populați azi dispărute, fac parte din marea familie a tracilor.

   Apreciază

   • Prahovean said, on martie 3, 2016 at 7:13 pm

    Nu am cum să fie iliri. Limba lor ar fi sunat altfel, au fost confundați cu acei iliri pentru că trăiau pe același teritoriu, la fel cum în Bizanț turcii selgiuzi erau numiți uneori perși. Ilirii din acea zonă ar fi fost masiv elenizați din pricina culturii elenistice, fiind exact lângă Grecia. Limba albaneză de azi nu are decât puține împrumuturi din greaca veche, mult mai multe are din latină. Apoi, albanezii trăiau, până la formarea Greciei, pe parte destul de mare din Grecia actuală, inclusiv din vechea Grecia Antică (Epirul), unde nu aveau cum să fie autohtoni. Plus, asemănarea gramaticală și fonetică cu limba română este de neconstestat. Există și destule cuvinte comune din cele considerate dacice de lingviști din limba română. Ba mai mult, limba aromânilor are mai puține din aceste cuvinte în comun cu albaneza decât limba românilor de la nord de Dunăre. Teoria conform căreia sciții, un grup de popoare vorbitoare de limbi iranice ar fi fost traci a fost susținută din pricină că sciții au fost o prezență masivă în Moldova, Muntenia și Dobrogea (numită, de fapt, chiar Sciția Minor), zone azi masiv românești, nedorindu-se să se accepte ideea asimilării de sânge iranic în poporul român. Toponime și hidronime iranice au rămas clar, un exemplu fiind râul Prut. Limbile iranice nu sunt limbi tracice, nu sunt rude apropiate de limba română, există limbi iranice vorbite azi în Iran, Afganistan, Pakistan și Kurdistan. Se înrudesc cu limbile din India mai mult. Sunt indo-europene, precum limba română, dar cam atât. De fapt, limba sciților din actualul est al României ar fi fost mai apropiată de limba romali decât de limba română. Sciții din Europa de est au fost, în cea mai mare parte, slaviți în Rusia Kieveană, dar și mai târziu. Albanezii, care de fapt nu se numesc pe ei albanezi, ci șiptari, sunt în schimb clar înrudiți lingvistic cu românii. Tot recomand acest articol http://www.geocities.ws/cogaionon/articol9.htm .

    Apreciază

  • danielvla said, on martie 3, 2016 at 7:47 pm

   Prahovean,
   Iar ai aparut tu cu ideile tale blasfemiatoare la adresa originii neamului romanesc.
   Suntem in principal geto-daci, chiar daca am avut pe parcursul istoriei amestec cu alte neamuri. Nu suntem albanezi!
   Tarile Romane nu au avut sistem teocratic!
   E adevarat ca domnitorii romani erau continuatori, la scara mai mica, a imparatilor bizantini, dar asta nu inseamna ca suntem bizantini.
   Imperiul Roman de Rasarit nu era teocratic in esenta, ci doar avea unele aspecte teocratice. Ca Imperiul Bizantin sau Tarile Romane sa fi fost teocratice, ar fi trebuit ca ierarhia administrativa sa fie subordonata ierarhiei bisericesti, ceea ce nu se intampla.
   State teocratice erau Israelul, Tibetul, Andorra (pana in 1993), in prezent Vaticanul, Iranul…

   Apreciază

  • Romanasul said, on martie 4, 2016 at 12:54 am

   Prahovene, bati campii. Ne sutor ultra crepidam! Esti roman sau bozgor? Teoria lui rosler propagata de tine a fost varful de lance al imperialismului austro-ungar care ne considera stramosii animale, nepermitandu-le sa mearga pe trotuar. S-au ocupat de asta f bine Xenopol, Parvan, Iorga.. Similaritatile lexicale vin istoric pe orizontala, ci nu pe verticala. Ai cunoscut vreun albanez? A-i spune unui albanez ca nu se trage din iliri e cum ne fac astia pe noi tigani.

   Apreciază

  • Marian said, on martie 4, 2016 at 5:14 pm

   Prahovean:
   Recomandare ptr tine:
   Cum s-a nascut poporul roman, Neagu Djuvara.

   Apreciază

 5. Radu said, on martie 3, 2016 at 4:25 pm

  Pai pe altii nu avem…ma refer la alta casa regala. NICI NU VREAU SA AUD DE PRINTUL CHARLES asta are el vreun scop de tot se plimba el prin Ardeal pe acolo.
  Parerea mea oricum cred ca ar fi mai bine cu monarhie…
  Am avut o tara respectata si prospera pana la venirea comunistilor.

  Ma rog pentru sanatatea Majestatii Sale si daca va fi voia Domnului sa se restaureze monarhia asa sa fie daca nu nu…dar macar sa scapam de panarama asta de republica ca e plina de corupti si de francmasoni,agenti straini etc etc etc.

  Teocratia cred ca presupune un stat doar religios sau in care biserica conduce cam cum e vaticanul sau Statul Monastic al Sf Munte Athos cam asa ceva.
  La varianta extrema fundamentalista este republica islamica iran si altele asemanatoare.
  Greu de spus ce ar fi bine nici in fruntea bisericii nu sunt oameni curati si cinstiti.

  Patriarhul nu a luat pozitie hotarata in multe probleme foarte importante cum au fost si inca sunt cardurile cu cip toate toate documentele, marsurile „gay” de aici din Bucuresti si alte probleme care au mai fost.
  Dar sa mai si conduca el Romania ce sa mai zicem…

  Nu cred ca vom vedea vreo schimbare in viitorul apropiat tot cu porcii astia ramanem pana una alta, iohannis ciolanis si panarama aia de ciolos.

  Apreciază

 6. alextatulea said, on martie 3, 2016 at 4:38 pm

  Teocratia nu este bizantină. Voievozii nostri erau unsi de mitropolit dar mitropolitul nu conducea tara, avea rol consultativ si se ținea cont de parerea lui. De pildă mitropolitul Gavril Callimachi s-a opus legii care taxa țăranii care aveau vacă, iar domnul țării l-a ascultat. Asta nu e teocratie. Clerul in teocratie are puterea politica in functie.

  Apreciază

 7. acelas said, on martie 3, 2016 at 4:40 pm

  greu sa gasesti cretin mai mare ca acest breedlove, se contrazice in cateva cuvinte in aceeasi fraza. Zice ca ne prosteste pe toti ..

  .

  Apreciază

 8. Cosmin S. said, on martie 3, 2016 at 4:50 pm

  Romanii sunt daci deveveniti romei, adica romani crestini. Român inseamna crestin, iata de ce:
  „Văzând creștinii întâmplarea minunată, au strigat: “Doamne miluiește!”, evreii au căzut cu fețele la pământ pentru că nu puteau privi lumina, iar turcoaicele au strigat: “Ah, ah, păcatul sărmanei romeice ne-a ajuns, iar fulgerul a căzut din cer ca să ne ardă”.Sfânta s-a născut în satul Avisókka, astăzi denumit Ossa, lângă Tesalonic.http://www.cuvantul-ortodox.ro/2016/02/29/sfanta-mucenita-kiranna-luptatoarea-pentru-curatie-28-februarie/#more-103252

  Apreciază

 9. De drac sa n-ai mila! said, on martie 3, 2016 at 5:07 pm

  te rogi pentru ucigasul soldatilor romani si al tuturor romanilor ce au pierit in chinuri de mana iudeorusobolsevica – scarba spurcatolerniana a tradat natia romana in ziua de ticaloasa si dureroasa amintire de 23 august 44 ca si psihopatul de tasu’ care afirma cu nosalanta ca „ce daca o sa avem si noi comunism ? era si cazul” sclavul tarfei jidanesti lucratoare in bordel wolfenstein care-i facea punctii in madular scarbavnicului [s]car[a]ol[schi] sa-l scape de durerile priapiste si ale caror oase spurcate stau taman in ctitoria respectiv in curtea ctitoriei Sfantului Neagoe Basarab.

  Apreciază

  • Ionut said, on martie 3, 2016 at 9:50 pm

   Sa nu uitam: comunismul s-a instaurat in toata Europa de est, in toate fostele monarhii balcanice: Bulgaria, Romania, Iugoslavia. A facut si greseli, e adevarat. Dar i-a dat posibilitatea gen. Antonescu sa se alature intoarcerii armelor impotriva lui Hitler. Dar ma gandesc ca ar fi trebuit sa impiedice predarea lui catre sovietici si executia lui.
   Si daca nu intorcea armele la 23 aug. 1944, cred ca dezastrul era si mai mare.
   Am urmarit cateva fragmente din interviul pe care i l-a luat Cristina Topescu (in 2006, cred). Referindu-se la crimele comunismului, spune ceva de genul „Trebuie sa stim cine ce a facut. Dar nu se vrea acest lucru, pentru ca sunt unii inca in functie.”

   Apreciază

 10. Paul said, on martie 3, 2016 at 7:58 pm

  Sa ne rugam pentru obiditul popor roman si sa-i lasam in plata lui Dumnezeu pe cei care au ratacit la conducerea Romaniei fara a fi fost intrebati de cineva,daca sunt doriti la conducerea destinelor neamului nostru, tradat cu nerusinare.

  Apreciază

 11. rozalia said, on martie 3, 2016 at 10:55 pm

  dar parca spunea cineva ca regele e mort de cateva luni si nu se face public acest lucru. Chiar acest anunt cu boala lui pare suspect. Vreun aranjament de-al lor, el saracu fiind deja plecat dintre noi??

  Apreciază

 12. tom beron said, on martie 4, 2016 at 5:17 am

  ..dar de decoratia („POBEDA”) primita de la criminlul Stalin nu aminteste nimeni?Miky KOHEN-ZOLLERN ESTE UN TRADATOR DE TARA!

  Apreciază

  • lucian said, on martie 4, 2016 at 4:42 pm

   Stalin a decorat cu acest ordin şi pe Franklin Delano Roosevelt, preşedintele USA, şi pe prim-ministrul UK Sir Winston Leonard Spencer Churchill . Decoraţia a fost acordată celor care au avut un rol important în victoria aliaţilor. De ce trădător de ţară dacă refuya să abdice şi erau omorâţi cei peste 1000 de manifestanţi, în special studenţi, arestaţi de ” tânăra” securitate cum era atunci numit. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a dat porunca iubirii, cum o păzim-judecând, suntem noi neprihăniţi ca să aruncăm piatra. Nu cred, mai bine să ne rugăm şi să-L lăsăm pe Domnul Dumnezeu a judeca

   Apreciază

 13. AKRITAS said, on martie 4, 2016 at 4:34 pm

  NICIODATA STRAINII NU NE-AU VRUT BINELE ! DOVADA E STAREA IN CARE NE AFLAM ACUM :
  DUPA 26 DE ANI DE OCUPATIE STRAINA,SANTEM COLONIE DE SCLAVI, FARA ECONOMIE, FARA INDUSTRIE, FARA AGRICULTURA, FARA RESURSE, AUR, PADURI, PAMANTUL STRAMOSESC….TOATE IN MAINILE STRAINILOR !
  IAR ACEASTA SCLAVIE NI SE TRAGE DIN SEC 19, DE CAND AM FOST OCUPATI DE STRAINI, DE IUDEOMASONII DIN OCCIDENT PRIN HOHENZOLLERNI, CAND TARA A FOST OCUPATA DE EI, PRIN CORUPEREA COZILOR DE TOPOR, CUM E CAZUL MASONULUI KOGALNICEANU CARE ESTE MITUIT DE EVREI PENTRU ELIMINAREA ART 7 DIN CONSTITUTIE (*//www.napocanews.ro/2016/02/cum-a-luat-mihail-kogalniceanu-spaga-ca-sa-schimbe-art-7-din-constitutie-la-1878.html)
  MERGAND PENTRU ASTA PANA LA ASASINAT CUM E CAZUL CELOR 11000(UNSPREZECE MII)DE TARANI UCISI IN 1907, CUM E CAZUL MARELUI PATRIOT MIHAI EMINESCU CARE SPUNEA :
  „…am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…” SI ASASINAT PENTRU ACEASTA MARTURISURE DE STRAINII SI COZILE DE TOPOR, SCOLITI IN LUPANARELE OCCIDENTULUI, CARE AU OCUPAT INSTITUTIILE STATULUI PRIN MINCIUNA SI VICLENIE, LA FEL CA IN ZILELE NOASTRE, AGRESATI DE ACELEASI FORME FARA FOND ALE OCCIDENTULUI IUDEOMASON,MULT MAI PERVERSE, ANTIHRISTICE SI ANTINATUONALE. : STATUL DE „DREPT, POLITICA „CORECTA”, PRIVATIZARI, LIBERALIZARI, INVESTITORI….
  SA LUAM AMINTE LA VORBA INTELEAPTA A STRAMOSILOR : STRAINUL NU TE CRESTE !

  Apreciază

 14. legionarul said, on martie 4, 2016 at 10:13 pm

  Mumii impaiate, niste zdrente……

  Apreciază

 15. stefan said, on martie 22, 2016 at 8:38 pm

  regalitatea constitutionala, este pactul facut de popor si tara pe de o parte si suzeran pe de alta parte . cele doua parti nu se afla in cazul monarhiei constitutionale pe acelasi plan . deasupra se afla poporul si tara , iar suveranul se afla pe planul second si slujeste poporul si tara . mai departe se aplica cutumele fiecarei tari . in cazul Romaniei , la tron nu pot accede decat barbatii , iar aceasta cutuma a tarii noastre are putere identica cu legile Lui Dumnezeu . regale Mihai are cinci fete si … oficial nici un baiat , in concluzie si dinastia se stinge . titlurile nobiliare se transmit doar prin barbati . este randuiala lor si ei au datoria sa-si respecte randuielile lor . ” povestea este cu cenusareasa , care a devenit printesa prin casatoria cu un print . povestea nu este cu cenusaresu „. cat despre cutume a se vedea toate constitutiile regale ale Romaniei si ordinea succesiunii la tron . printesa Nori a Japoniei , prin casatorie cu cu domnul Kuroda , a devenit doamna Sayako Kuroda .(vezi – nori princess ) . dar randuielile lor sunt respectate doar … la capatul lumii . romanii , care sunt regalisti ar fi bine sa-si gaseasca o alta dinastie , … si pot apela la cele ortodoxe : Serbia , Bulgaria , Georgia , Rusia , Grecia . am aflat astazi ca testele adn sunt refuzate celor cu sange „albastru” . stiam ca custodele coroanei de otel a Romaniei era directorul muzeului national de istorie a Romaniei , din partea statului Romania , si nu o doamna . altminteri este ca si cum ai face o femeie preot orthodox !!!.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: