SACCSIV – blog ortodox

EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de bune sunt cipurile

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 2, 2016

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. toni said, on martie 2, 2016 at 7:49 am

    dar ce spune nu te intereseaza scarba securista ce esti??!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 2, 2016 at 10:25 am

      toni

      HAI SICTIR

      Apreciat de 3 persoane

    • Gabriel M. said, on martie 2, 2016 at 12:13 pm

      Pentru cei tulburati de povestea asta cu cipurile (ca si mine).

      Sa stiti ca ne ajuta contradictia asta intre Calistrat si alti parinti. Ne ajuta tulburarea asta pentru ca mintea si ratiunea clacheaza si cautam raspunsurile din ce in ce mai adanc in constiinta noastra.
      Ne dam seama ca ceva nu e in regula cu cipurile astea si cautam si sapam in noi si cautam raspunsuri in interiorul nostru. Dumnezeu e in noi si nu in afara noastra. Cand mintea este depasita si nu mai stie ce sa creada atunci se lasa in bratele revelatiei si a instinctului interior. Mai pe scurt cauta raspunsurile in inima.

      Nu va descurajati. Tulburarea asta cu cipurile este ingaduita de Dumnezeu pentru ca multi sa cada si pentru ca cei scrisi in cartea vietii sa evolueze duhovniceste .

      Eu inca sunt tulburat de problema asta cu cipurile ca si voi probabil. Am familie ca si voi, copii, servici etc. Sunt inradacinat crunt in societatea moderna ca si voi. Sunt slab si tulburat ca si voi (unii probabil).

      Vad si inteleg ca cipurile sunt impachetate in ambalaje frumoase cu multe avantaje dar stiu ca in spatele lor se ascunde o capcana. Unii profita de noi si incearca sa ne controleze mai usor prin cipuri. Incearca sa ne invete cu modul asta de control si sa ne faca dependenti de ele.

      Daca imi ascult mintea si ratiunea aceasta imi spune: „Cipul din card este cea mai asemanatoare unealta cu pecetea apocaliptica fara de care nu putem cumpara sau vinde. Cipul din card sau mana este un instrument de restrictie comerciala. Nu ai cip nu vinzi sau cumperi. ”

      Daca imi ascult inima simt ca Dumnezeu vede tulburarea mea si stie ca am numai semne de intrebare si numai contradictii si ca sunt slab, foarte slab, prea slab. Dar stiu ca oamenii te abandoneaza la greu, nu si Dumnezeu. El e alaturi de noi fratilor , El nu ne lasa in momentele astea.

      Daca imi ascult semenii si prietenii vad cat de superficiali sunt si cat de dependenti suntem de cip (medical, comercial, social)
      Mintea atat poate sa inteleaga, asta e limita, la fel si prietenii mei , dar in interiorul meu simt ca sunt alte raspunsuri mult mai valoroase si mai importante si prefer sa sap acolo mai adanc.

      Doamne deschide-mi ochii sa vad, dar daca sunt precum un cal si ca un catar mantuieste-ma cu forta, fara sa vreau si chiar daca nu imi place.

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on martie 2, 2016 at 1:30 pm

        Di asemenea ganduri a iesit rugaciunea asta:

        Te rog Doamne nu ma lasa sa mor despartit de Tine.
        Daca stii ca este de folos mie si semenilor mei sa mai traiesc, mai lasa-ma sa traiesc,
        Daca stii ca ma voi pierde, te rog ia-ma din aceasta viata cand vrei Tu Doamne numai sa nu mor despartit de Tine.
        As minti daca spun Doamne ca nu vreau sa fiu alaturi de Sfintii si Mucenicii Tai, dar mucenicia este un dar al Tau si nimeni nu poate fi mucenic daca nu este intarit de Tine.
        Fa-ma Doamne cel mai mic din Rai, numai sa nu raman afara.
        Faca-se voia Ta Doamne.

        Apreciat de 3 persoane

    • stef said, on martie 2, 2016 at 12:50 pm

      dumneata, tov. toni folosesti exact metode securiste dupa manual – Ai aparut asa din neant sa-i tii poalele acestui Calistrat… Voi nu sunteti decat niste slugi ordinare folosite pe post de mop si stiti bine ce soarta veti avea.

      Apreciat de 1 persoană

    • parascaneolia said, on martie 6, 2016 at 7:28 pm

      toana@. sa-ti fie rusine.

      Apreciat de 1 persoană

  2. timiana said, on martie 2, 2016 at 7:59 am

    Cum se poate copia, da jos, ca eu am gasit doar ca se poate copia linkul, iar daca este stearsa sursa degeaba copiez linkul? Ma poate ajuta cineva?

    Apreciază

  3. alextatulea said, on martie 2, 2016 at 8:12 am

    Nu cred ca si-a dat seama cum stătea crucea pt ca gesticula cu ea total impropriu fata de cum gesticulează preotul la predica ținând crucea sus, ridicand si nu coborand, nu izbind cu ea in masa. Cred ca cipurile vor avea puterea de a ne acapara ca persoana, adică vom face inconstient gesturi plăcute diavolului si lui Antihrist pt ca am încuviințat sa slujim acest sistem. Ne va stăpâni si ticurile nervoase. Degeaba vom sustine noi ca suntem ai lui Hristos pt ca gesturile antihristice ne vor trada apartenenta la lumea lui Antihrist. Si prin patimi, dar si prin acceptarea cipului. Suntem ispitiți de la trup, de la lume si de diavol. Daca lumea este stăpânită si ea de diavol, iar trupul prin patimi ne este inrobit tot de diavol ne vom opune f greu dominației totale a lui Antihrist.

    Apreciază

  4. Gabri said, on martie 2, 2016 at 8:20 am

    Mi-e teama de influienta ce o poate avea acest preot asupra oamenilor….

    Apreciat de 1 persoană

    • cristesa said, on martie 4, 2016 at 10:05 pm

      Are influenta! Sa vezi ce osanale primeste pe Fb si pe youtube! Un preot cu har nu scoate vorbe nesocotite si insulte la adresa credinciosilor! Nu-i trateaza cape o turma de imbecili cum face ast popa!

      Apreciază

  5. georgel said, on martie 2, 2016 at 8:42 am

    La 12 drumiri in Tara Sfanta, iti dai seama ca sta tare bine financiar parintele Calistrat. Vorba patriarhului Pavle – ce inseamna sa depui votul saraciei ! Referitor la interviul aintit, se pare ca a citit doar ce ii convine, caci parintele Iustin il contrazice:
    ,,– Părinte, cum vă explicaţi faptul că încă mai sunt azi duhovnici, preoţi care susţin că nu cunosc problema cipurilor şi ca atare nu găsesc răspunsul potrivit pentru ucenicii lor? Sub pretextul că nu e treaba lor să cerceteze ce conţin aceste cipuri dau un răspuns evaziv celor ce îi întreabă cum să procedeze cu aceste acte biometrice.

    – Dragii mei, ieşim de pildă la păscut cu o turmă de oi. Turma aceasta de oi e dirijată de cineva. De cine? De cioban. Cine este păstorul cel bun în viaţa noastră? E preotul. Preoţii, păstorii, de la mic, la mare, duc această răspundere a mântuirii turmei. În ce constă această răspundere? În propovăduirea adevărului, căci fără adevăr nu există viaţă: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” – spune Mântuitorul. El e cel care continuă această propovăduire a Adevărului: preotul. Dar dacă preotul, încă din seminar, apoi în facultate, excelează mai mult în arta fotbalului decât în arta Scripturii, ce să mai ceri de la astfel de preoţi? Cum să conştientizeze ei că asistăm la o satanizare a lumii prin implantarea acestor cipuri? Şi, în afară de asta, sunt şi oameni, Dumnezeu să ne ierte, interesaţi. Le place să fie audiaţi de public în conferinţe şi din slavă deşartă tac şi fac pe plac mulţimii. Nu vedeţi că ei (conducătorii) vin cu o melodie aşa de plăcută pentru noi, creştinii, încât să primim cipul ca pe o mare realizare utilă umanităţii?”

    Apreciază

  6. NIMENI said, on martie 2, 2016 at 10:47 am

    S-ar putea interpreta ca nu a fost atent, dar, in mod evident, se uita la sfanta cruce mai mult decat ar fi avut nevoie sa-si dea seama ….aveam alta impresie dar de la „Taina faradelegii in Romania” au trecut 12 ani ….

    Apreciază

  7. proiecteeducationale said, on martie 2, 2016 at 11:51 am

    Bateti campii parinte. Am ascultat si raspunsurile pe care le dati legat de apocalipsa. Interpretati dupa mintea dumneavoastra. Nu faceti referire la sfintii parinti care au scris si au proorocit legat de aceasta tema. Dumnezeu sa va ierte şi sa ma ierte si pe mine. Nu o spun cu judecata, doar cu o mare durere in suflet.

    Apreciază

  8. Aurora said, on martie 2, 2016 at 11:53 am

    Fratilor ! Am privit cu atentie filmul. Calistat nu-si da seama ca tine crucea rasturnata. El e atat de prins de ideea pe care incearca s-o argumenteze, incat nu-si mai da seama ce gest face cu crucea. Dar daca avem intuitie ne dam seama ca Dumnezeu a ingaduit tocmai prin acest film sa iasa la iveala inselaciunea nebunului. Eu ma cutremur de cat de clar a vadit Dumnezeu caderea si bezna acestui om nefericit. E atat de inselat incat se supune implantarii, dar numai la mana stanga sau pe picior. Ca si cand acolo n-ar conta… Nu stiu ce credeti voi, dar eu cred ca el e sincer si bineintentionat, nu cred ca face jocurile cuiva, ci pur si simplu are orbire duhovniceasca. Poate are patimi ascunse, poate mandrie, caci se simte asa o siguranta de sine la el, nu stiu cum de a ajuns in acest impas, dar e clar ca NU STIE CE FACE ! Daca voi stiti altceva, va rog sa ma contraziceti, dar eu am vorbit numai din simpla perceptie vizuala a acestui film ! Poate ar trebui sa ne rugam pentru el. Eu marturisesc ca pana acum n-am facut-o !

    Apreciat de 1 persoană

    • Gabriel M. said, on martie 2, 2016 at 12:19 pm

      Eu sunt marcat de faptul ca nimeni nu observa ce spune Calistrat la minutul 0:43…”impotriva unei logici Divine” Probabil tot din greseala a spus-o si pe asta dar Dumnezeu a ingaduit un mic semn pentru noi. Cine stie . Nu il judec pe Calistrat e om si cu totii facem greseli in exprimare. Sa il ierte Dumnezeu si sa ii deschida ochii si lui si noua.

      Apreciază

      • Riko said, on martie 2, 2016 at 1:42 pm

        :))) Scuze, dar parca e desprins din glumele cu prosti. Nu il judecam, dar tot mai bine el si Matei Vulcanescu si-ar lega o piatra de gat si stiu ei ce sa faca mai departe. Cel mai greu lucru pentru cei ce nu vor accepta pecetea va fi sa isi paraseasca familia neamurile cunostintele, pe care, dupa cum vad eu ca sta treaba la mine, sunt prea slab ca sa-i pot salva in timpul care mi-a mai ramas. Inca nu pot face asta, dar mi-as dorii sa pot spune ca, precum o mana care ma sminteste sa imi tai si legaturile cu familia si sa-L urmez pe Hristos.
        Asa ca trebuie sa tot taiem legaturile, asteptarile si sperantele cu oamenii care nu ne lasa sa avansam. Daca se afla in stadiul asta, naucul de Calistrat, doar printr-o mare minune Dumnezeiasca mai poate revenii pe calea dreapta, si asta numai daca ar avea niste oamenii sfintii care sa se roage mult pentru el.

        Apreciază

    • iosif said, on martie 2, 2016 at 8:36 pm

      „După faptele lor îi veti cunoaște”.Cu cât studiem mai atent o persoană și mai ales dacă facem rugăciune sinceră și nu avem vreun scop viclean,cu siguranță roadele acelei persoane vor ieși la iveală și vom primi răspuns la nelamurirea noastră.

      Apreciază

    • Mel said, on martie 2, 2016 at 11:22 pm

      Aurora

      Total de acord

      Apreciază

  9. Paul222 said, on martie 2, 2016 at 12:02 pm

    Foarte grav! Guvernul Cioloş vrea să elimine certificatul de naştere. Alte documente care ar putea să dispară
    http://www.stiripesurse.ro/guvernul-ciolos-vrea-sa-elimine-certificatul-de-nastere-alte-documente-care-ar-putea-sa-dispara_984524.html

    Apreciază

  10. stef said, on martie 2, 2016 at 12:23 pm

    Vorbeste gura fara el! Asemenea ineptii nu am auzit pana acum de la un cleric – Si ala de langa el pare consternat de ce aude…. Astfel de „pastori” sunt mai periculosi decat orice sistem satanic ducand la ratacire si bagand in adormire toata turma!

    Apreciază

  11. Mary said, on martie 2, 2016 at 1:32 pm

    Ieri era mare dragoste pentru neoprotestanti. Astazi se doreste ca doar sa zica cineva „cip, USA, sectari” toti ortodocsii sa sara cu ura in sus contra celor 3 cuvinte cheie „aparand ortodoxia” (dar in mod organizat).

    In USA cei mai nepopulari „bigoti” sunt neoprotestantii evanghelisti. Ei sunt cei parodiati in filme ca tot striga Evangheliile la oameni pe strada, fac scandal in fata clinicilor de avort, si tot asteapta Apocalipsa si Judecata de Apoi de ceva timp, probabil tot ei au facut scandal si cu chip-urile pe acolo.

    Dar iata ce mai fac acesti sectanti evanghelisti in USA, in afara de cele de mai sus:

    Apreciază

    • nimeni said, on martie 2, 2016 at 11:10 pm

      Mary
      Nu inteleg ce cauta semnul 666 restilizat intr-un triunghi la min 2:50 pe iconostasul din spatele celui care vorbeste in acel moment.
      In filmul cu neoprotestantii.

      Apreciat de 1 persoană

      • Mary said, on martie 8, 2016 at 12:17 pm

        Aceasta inseamna de fapt acel semn? Multumesc, nu stiam asta.
        Eu credeam ca este o decoratie abstracta cu inspiratie pagana. Acum am cautat si am aflat ca este de la zeul germanic Odin, care avea un simbol similar numit valknut (trei noduri) l-am mai vazut pe net.
        Se numeste Triquetra Latina tri- „trei” si quetrus „colturi”.
        Uite ce spune pe net:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Triquetra
        https://en.wikipedia.org/wiki/Valknut
        La americani traditia germanica (pagana) este foarte puternica, ei fiind la origine majoritatea germani si din tari germanice (nordice). Dupa declaratia de independenta, la diferenta de un singur vot au ales engleza si nu germana ca limba oficiala in tara nou formata.
        Este gandirea multora ca 666 e cifra in greaca a Mantuitorului, mai ales cei fascinati de mitologie si secrete cand afla acest lucru au senzatia ca au gasit piatra filozofala. Din pacate americanii au in sine o fascinatie pentru orice este mistic, spiritual, absolut orice, si asociatii mitologice, sunt foarte usor de manipulat in acest sens.
        Acest semn grecesc si celtic
        https://en.wikipedia.org/wiki/Triskelion
        precrestin, este tot acelasi lucru? La celti acest triunghi cu colturi este numit „light catcher” (prinzator de lumina).
        Ceva similar este des intalnit in bisericile catolice, mai ales in Franta

        Nu prea arata ok cu fantomele alea care se rotesc, fiecare cu o inima portocalie…

        Apreciază

  12. Anca Maria said, on martie 2, 2016 at 1:40 pm

    Cat de sigur pe sine a devenit ! Poate si acesta sa fie un motiv pentru care pune Sf. Cruce invers … Cat de departe este parintele Calistrat de acum, de azi, de ceea ce ne invata si ne avertizeaza Sfintii Ortodoxiei ! Oare cat de mult si-a dorit succesul „la public” ? Nu mai am incredere in „discernamantul” sau. Parinte Calistrat TREZESTE-TEEEEEEEE !!!

    Apreciază

  13. Felix Stancu said, on martie 2, 2016 at 4:08 pm

    Nikolas A. Zournatzoglou, Mărturii ale închinătorilor, Cuviosul Paisie Aghioritul – 1924-1994, vol. II, Editura Egumenița, Galați, 2014, p. 61

    În vara anului 1987 l-am întâlnit pe Părintele Paisie la „Panaguda”. Eu eram pe atunci de aproape treizeci de ani. Citind recentul său text despre Semnele vremurilor, l-am întrebat dacă toate acelea care au fost scrise în broşură le vom vedea cu ochii noştri. El, aşa cum era aplecat ca să ne toarne apă în pahare, şi-a ridicat capul şi a spus pe un ton aspru: „Să nu vorbiţi şi veţi vedea! Vă vor pune la rând şi vă vor marca (pecetlui) ca pe vaci!”.
    Când ne-am întâlnit în anul următor, am revenit la această temă şi i-am vorbit despre diferiţi clerici care nu primeau aceste opinii ale sale. „Îi ştiu”, mi-a răspuns. Şi a continuat: „Unde sunt arhimandriţii? Ce fac? îi aşteaptă pe cei căsătoriţi (preoţii n.tr.) să vorbească? Aceia au familii şi copii şi se tem, în vreme ce aceştia (arhimandriţii) nu au nimic pentru ce să se teamă! Însă voiesc să ajungă episcopi. Unde este cutare (acum mitropolit!)? Şi el vrea să ajungă episcop! Toţi sunt pentru parade (procesiuni)! În vremurile grele se ascund, însă la parade sunt primii (de vreme ce lupta duhovnicească se sfârşeşte biruitoare!)”.
    Atunci i-am adus la cunoştinţă numele unui duhovnic concret din lume, care zvonea despre Stareţ că, după cum se pare, se înşelase în problema buletinelor electronice. Faţa sa a căpătat o înfăţişare întristată şi mi-a spus cu durere: „Ştiu, binecuvântatule. I-am trimis cuvânt că, dacă nu-şi va baga minţile-n cap, se va demoniza la sfârsit!”.

    Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on martie 2, 2016 at 4:56 pm

      Cat ma bucur de textul asta, acela de care vorbeste Sf Paisie Aghioritul este Sfantul acela pe care se bazeaza Vulcanescu

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 2, 2016 at 4:57 pm

        Dar nu sunt sigur

        Apreciază

      • el said, on martie 2, 2016 at 10:26 pm

        cosminmatiu

        Sfantul ep care se bazeaza vulanescu e Sf Porfirie contemporan cu Sf Paisie si acela mare facator de minuni ale carui cuvinte despre pecete sunt putin nebunesti, numai ca sunt spuse de un om aflat COMPLET in har si incins de dragostea de Dumnezeu care atunci cand se vede pe sine unit cu Dunezeu crede ca nimic nu.l mai poate separa pe el de Hristos. si ei se cred la masurile lui si la starea duhovniceasca in care se afla acest om and a spus acele cuvinte, …..dupa mine cumva NEBUNESTI caci CONTRAZIC chiar pe Sf Ioan Evanghelistul si Apocalipsa care spune CLAR despre cei care au luat pecetea ca NU SE MANTUIESC si vor arde VESNIC IN IAD !!!
        PACATUL insa si NEASCULTAREA TOTDEAUNA SEPARA de Dumenzeu.

        iar pe seama Sf Porfirie au scornit niste „ucenci” recent niste povesti (pe care trebuie sa le crez e cuvant ca NU AU DOVEZI ) cum ca Sf Porfirie l-ar fi „certat pe Sf Pasie Aghioritul ca sperie lumea pe tema actelor LEPADARII …. ca si cum Duhul Sfant dintr-un Sfant se contrazice cu Sine din alt Sfant , ambii purtatori de Duh Sfant ! parca ar f demni de credibilitate shleata asta de obraznici mincinosi limbari si tradatori care nu vor decat sa isi justiice alegerile lor

        nebunia mintii lor indracite de LEPADARE, ca astia care au primit in sinea lor ideea lepadarii ( desi ei MINT cand zic ca nu e lepadare ceea ce MULTI Sfinti si Stareti au spus ca ESTE LEPADARE ! doar nici dracul nu ice ca e rau ce propune/face el ci „justifica” ca ar fi „bine” si „folositor” ) si „justifica” astfel de acte ca fiind „bune” desi inca poate nu le au le-au PRIMIT in sinea lor si sunt DEJA LEPDATATI la Hristos ( ca zice ca este curvar nu numai cel care curveste fizic ci si cel care POFETESE in sinea sa femeia), asa si ei)

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 2, 2016 at 10:46 pm

        Scrie in Apocalipsa ca „ii sileste pe toti” asta inseamna ca daca actele nu sunt periculoase nu ar sili pe nimeni sa le accepte si ai putea avea varianta la oricare pana la sfarsitul lumii, ar putea zice: ortodocsii aia is dusi dar noi suntem buni si nu avem nimic de ascuns si le facem pe plac ca nu ne costa nimic:

        – permis de conducere – nu exista alternativa = silinta
        – la pasaport: 5 ani biometric, 1 an normal,
        – dreptul la asistenta medicala: card sanatate – adeverinta valabila 3 luni

        Unde inca mai este alternativa este pentru ca ne-a ajutat Dumnezeu ca astia la cat sunt de indraciti aveau aproape toti cipul implantat.

        Folosind logica lumeasca se vede cat de porniti sunt pe viata si pe moarte sa ne implanteze, dar orbii ce sa vada ei.

        Apreciază

      • mircea.v said, on martie 3, 2016 at 7:44 am

        cosminmatiu

        nu e „si ii sileste” ci „si face”. S-a mai discutat. „si face” e mult mai pervers (acopera toata plaja de manipulari la care e supus omul pt a primi insemnarea) ca „si sileste”, si il include si pe „sileste”. „Si face” o sa fie valabil pt 99% din popor, iar „sileste” pt restul. „Silirea” se apropie de „cu forta”, si daca e cu forta, e cu incalcarea liberului arbitru, si raspund ei.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 3, 2016 at 9:08 am

        SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)? La Parusie vor mai fi pe Pamant doar cei insemnati?

        https://saccsiv.wordpress.com/2014/09/18/semnul-fiarei-face-pre-toti-biblia-1688-sau-sileste-pe-toti-biblia-actuala-la-parusie-vor-mai-fi-pe-pamant-doar-cei-insemnati/

        Apreciază

  14. ioana L. said, on martie 2, 2016 at 5:00 pm

    parintele Ioanichie Balan nu-l „simpatiza” deloc si nu era de acord cu e (ca avea predici trase pe casete), care il deranjau pe batran.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on martie 2, 2016 at 10:47 pm

      Stia Parintele Ioanichie ca ceva nu era in regula cu el. Probabil simtea duhul razvratirii din el. Sa va spun ceva : si eu am avut ocazia sa ascult cateva din predicile audio ale lui Chifan in urma cu mai multi ani, caci mi le dadea cu imprumut o credincioasa care venea la man. Antim si, va spun sincer ca simteam vag, aproape nedefinit un fel de repulsie pt. discursul lui, stilul si glasul lui. Nu stiam cum arata, el era pe atunci la Barnova, dar in sinea mea, ascultand predicile, parca gandul imi spunea ca e un tip vulgar si primitiv. Dar mi-era teama sa rostesc gandul cu voce tare, caci nu voiam sa ponegresc un parinte si, din decenta, ma invinuiam pe mine ca sunt o ticaloasa care le caut la toti defecte. In timp, auzind si povestile care circulau pe seama lui despre baietei – nu stiu daca a fost acolo un germene de adevar – dar si vazandu-l in filmulete cat de mult ii place sa aiba audienta a inceput sa-mi displaca tot mai mult. Iar cand si-a dat arama pe fata cu activismul pro-cip am inteles ca Dumnezeu ne da la fiecare dintre noi acel al saselea simt care ne avertizeaza cu mult inainte despre anumite lucruri sau oameni…

      Apreciază

  15. marinela said, on martie 2, 2016 at 5:02 pm

    Pierdut,pierdut ,pierdut saracul !Daca nu se trezeste din nebunia mindriei in care dormiteaza dulce acum,se va trezi saracul sufletul lui in iad cu dracii, cei care l-au ghidat in „pastoratia „lui ,tinindu-l in bezna duhovniceasca atitia ani si ducind dupa el alti bezmetici ,care au orbecait in intunericul nercredintei lor,luind drept litera de lege balivernele acestui ratacit.Dumnezeu sa-l ierte ,daca poate si sa-l aduca la lumina si sa ne rugam pt el si altii ca el ,sa-si revina in simtiri.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciat de 1 persoană

    • Dinu said, on martie 2, 2016 at 6:56 pm

      DUHUL SFANT A INGADUIT LUCRUL ASTA SA NE DAM SEAMA CA NU SUNT CUVINTELE LUI DUMNEZEU ,sunt cuvintele oamenilor , ce a zis Petru …………..Matei16 :22, 23…Şi Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ţi milă de Tine să nu Ţi se întâmple Ţie aceasta.
      23. Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor………………………………. zice si el parerea lui , este clar ca nu cugeta la cele care ar trebuii sa cugete o data ce face cu Sfnta Cruce asa, dar clar ca a primit un mare semn. Sa nu rugam pentru fratele nostru. Si sa nu mai zica ca Dumnezeu nu a facut nici un semn pentru El.

      Apreciază

  16. Apa trece, pietrele raman said, on martie 2, 2016 at 5:49 pm

    Parintele a vrut sa ia Crucea drept aliat pentru predicile sale. Dar Crucea i s-a rasturnat in mana… Cu o cruce rasturnata vrea sa ne convinga ca are dreptate?

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on martie 2, 2016 at 11:00 pm

      Eu as zice ca crucea l-a dat de gol si l-a aratat asa cum este : un ratacit si un vrajmas al crucii. Gestul cu crucea, el il face inconstient, se uita la ea, dar nu vede practic ca o tine invers, fiind prea patruns sa argumenteze ce bun e cipul. Cei care au fost in sala si au avut ocazia sa mai vada filmul inregistrarii de mai multe ori poate au vazut secventa si-au pus intrebari… Sa nu radeti de mine, dar cred ca am invatat sa observ amanuntele ”mici” si din filmele politiste, chiar alea de duzina, americane…. Acum nu ma mai uit la asa ceva.

      Apreciază

  17. sorin said, on martie 2, 2016 at 7:02 pm

    Uitati frate VAsile ce spune popa Vulcanescu.
    Mi a scris mie azi: „Matei Vulcanescu Mare pacat si osanda au ce-l ce-L injura pe Mantuitorul Iisus Hristos numindu-L „ANTIHRIST”…. Preotul Ortodox este al lui Hristos!

    Apreciază

    • el said, on martie 2, 2016 at 10:11 pm

      sorin

      e un MINCINOS OBRAZNIC si LIMBAR BALOS

      el este NU preot ci SLUGA celui pe care-l slujeste. si daca fac asa avanseze sistemul si pecetile lui anticrist ca si LEPADAREA crestinilor atunci lui antcrist iar NU lui Hristos slujeste el si unii ca ei !

      asadar ei NU mai sunt preotii Lui Hristos cand slujesc APOSTAZIEI, chiar daca lor asa li se pare si asa se prezinta inaintea oamenilor fara minte, Hristos NU PRIMEJSTE jerfta NECURATA a inselari lor !

      si Biserica e plina de unii botezati si primitori (CU OSANDA) ai Sf Taine carora li se pare ca sunt crestini si preoti/episcopi dar ei DEMULT s-au TAIAT SINGURI prin INSELAREA, EREZIA si APOSTAZIA lor din Trupul Lui Hristos !
      ducatorii DEGEABA la Biserica si popii lor =SLUGILE lui anticrist si ale diavolului !

      li se pare ca slujesc lui Dumnezeu dar ei CU/PENTRU DIAVOLUL LUCREAZA si de el au/vor avea parte !

      Apreciază

    • nikodim said, on martie 2, 2016 at 10:34 pm

      <>

      Si iuda era cu Hristos si al Lui Hristos chiar si dupa ce si-a planificat tradarea, pana in momentul cand si-a luat argintii. Deci era antihrist dinainte de a-si lua rasplata tradarii.

      Apreciază

  18. sorin said, on martie 2, 2016 at 7:02 pm

    Calistrat este si arsenist infocat.

    Apreciază

  19. Raluca said, on martie 2, 2016 at 8:47 pm

    Unde este link-ul cu inregistrarea la care faceti trimitere, pentru ca eu nu-l vad.

    Apreciază

  20. vreausaspun said, on martie 2, 2016 at 9:04 pm

    Cu tot respectul pentru blog si cat de mult mi-a deschis ochii, dar din punctul meu de vedere mi se pare ca exagerati aici…

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 3, 2016 at 7:50 am

      vreusasspun,

      acum m-am uitat si eu; e semn frate. A zis @alex mai jos ca a cerut semn, si uite semn. Chiar cand a inceput sa vorbeasca pe tema asta a luat crucea si tinut-o exact invers, la 90 de grade…

      Apreciat de 1 persoană

  21. ayeaye20 said, on martie 2, 2016 at 9:57 pm

    Apreciază

  22. Marinela said, on martie 2, 2016 at 9:57 pm

    Nu stiu ce sa cred …teoria asta cu cipul ca acesta exista in calculator, in bucatarie, medicina…adica cipul exista peste tot, din pacate am mai auzit-o si la alti preoti…ce dureros, am o presimtire ca cineva le spala creerele…

    Apreciat de 1 persoană

  23. Marinela said, on martie 2, 2016 at 10:01 pm

    Nici crucea nu mai vrea sa stea dreapta, il vadeste Domnul ca vorbeste aiureli, sa nu ne luam dupa el!

    Apreciat de 1 persoană

  24. georgegr said, on martie 2, 2016 at 11:40 pm

    probabil de aceea a si fost chemat, pentru attitudinea lui „pro”. Iar titlul conferintei e de-a dreptul inselator. Este insotit la masa de protopopul care goneste din biserici preotii cazuti in dizgratia episcopului Corneliu

    Apreciază

  25. Patricia said, on martie 3, 2016 at 12:20 am

    da cipuri sint peste tot ;dar ce vom face?

    Apreciază

  26. alex said, on martie 3, 2016 at 1:47 am

    A zis ca a cerut semn daca a gresit…uite semnul asa l-a zapacit necuratul ca tine crucea invers. Poate asa o sa ia aminte.

    Apreciază

  27. Vasile al Mic said, on martie 3, 2016 at 9:43 am

    Ce-aveti bre cu omul? Era atat de concentrat pe ceea ce spunea incat nu si-a dat seama ca afiseaza semnul celui ce i-a incurcat gandurile. Ca daca vorbele erau de la Dumnezeu atunci semnul era altul. A picat in plasa lui uciga-l toaca. Dumnezeu a ingaduit asta pentru ca cei ce inca nu au uitat Calea sa ia aminte. Dumnezeu sa il aiba in paza. Nu este scris ca „cine are minte sa socoteasca?” (sa gandeasca, sa compare, sa faca legaturi sau sa calculeze).

    Apreciază

  28. sile said, on martie 3, 2016 at 10:59 pm

    Parinte , nu stiu daca sa te numesc parinte, cert e ca la comentariile tale ca ai fost la sfintele locuri din ierusalim si ai cerut un semn privitor la cipuri etc. tin sa te informez ca suntem satui de manipulari de genul tau si ca nu vom accepta cipurille si ce alte tampenii ne vor da sefii tai din umbra.
    Crezi ca poporul roman e tampit sa inghite prostiile voastre, ca ne puteti omora duhovniceste?Vai si amar voua ca ve-ti frige ca viermii si nu veti reusi sa invingeti pe HRISTOS.

    Apreciază

  29. Lorena said, on martie 7, 2016 at 11:36 pm

    Eu nu inteleg cum acest calugar preot poate vorbi asa despre cipuri…ca nu sunt periculoase?! Oare el nu a citit ce scrie in Apocalipsa!? Daca nu intelege interpretarea ei macar sa isi intrebe duhovnicul…😕

    Apreciază

  30. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  31. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  32. Paul said, on iulie 9, 2017 at 7:18 pm

    Dragul meu prieten saccsiv. După cum se vede sau cel puțin dpmdv părintele e mai constient decât credeam. Da aceste sunt vremurile. Asa se împlinește cuvântul Evangheliei care zice( Dușmanii omului vor fi casnicii lui).confirmat în cartea Apocalipsei (Stelele cerului vor cădea )

    Apreciază

  33. Cornelia said, on noiembrie 21, 2017 at 6:46 pm

    Și-a dat seama, nu și-a dat seama, eu cred ca Dumnezeu a îngăduit ca noi să vedem cui îi slujește el (crucea întoarsă)

    Apreciază

  34. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  35. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  36. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  37. Lelia Marcu said, on iunie 17, 2018 at 5:16 pm

    Dumneata, Mr. „Saccsiv”, ar trebui sa mergi la Sf.Maslu si sa postesti mult si bine. Se vede treaba ca duhul necurat al judecarii aproapelui a intrat atat de adanc in dumneata incat, orice ai vedea, oricat de bun, tot stramb ti se pare, vorba Sf. Pr. Arsenie Boca: „In mintea stramba si lucrul bun se stramba…” Pr. Calistrat gesticula, nu tinea intentionat Sf. Cruce, invers. Nici nu si-a dat seama, poate, toti ne jucam cu pixul sau cu ce avem in mana, atunci cand vorbim mai patimas. Poate era bine sa vezi si cand O tinea drept. Atat eu cat si sotul meu, ti-am mai trimis mesaje dar nu ai avut ce iti trebuie, acolo unde trebuie, de barbat, ca sa publici, desi mintisei cu privire la parerea Pr. Calistrat despre Cip-uri. Acest video este dovada minciunii dumnitale, de atunci, cum ca Pr. Nu se leapada de Hristos prin insemnare pe frunte sau pe mana. Sa iti fie rusine! Un crestin ortodox, autentic, nu ar fi facut ce faci dumneata, niciodata! Ai timp sa te pocaiesti…o sa ai…o sa ajungi din nou unde iti este locul, de data aceasta scriind psalmi de pocainta…sper! Maica Domnului sa te lumineze cu Lumina blanda a ortodoxiei, a intelepciunii si a bunei cuviinte specifica sfintei noastre ortodoxii! Post si rugaciune…numai asa scapi de duhul acesta cumplit, care e in dumneata! Nu te gandesti ca vei da socoteala? Cine urmeaza? Eu? Lelia Marcu, roaba lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Sf. Duh, ucenica nevrednica a Sf. Pr. Calistrat. Doamne miluieste!

    Apreciază

  38. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  39. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază

  40. […] EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.