SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: O noua inregistrare cu Parintele VASILE NOVIKOV (subtitrare limba romana)

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 25, 2016

   Sa ne amintim ce ne explica sora Dumitrita la articolul VIDEO: Preot rus predicand in 2007 impotriva cipurilor. Judecatoria a considerat predicile sale extremiste. Ierarhii i-au interzis sa mai slujeasca. In 2010 a murit de cancer …:

Acest film este un fragment din predica ținută la sfârșitul unui Sfânt Maslu, ținută la sfârșitul anului 2007, de ieromonahul Vasilie Novikov, din satul Ivanovo, regiunea Tula, care a murit de cancer în anul 2010. Judecătoria orașului Novomoskovsk a recunoscut predica părintelui Vasile și șase filme de ale sale ca materiale extremiste. Discurile au fost confiscate: “Ortodoxie sau moarte”, “Cipizarea”, “Show-ul american”,”Sicrie pentru americani”. Părintele Vasile a fost un mare luptător împotriva globalizării. Ca un păstor adevărat, i-a fost interzis să slujească în biserică, în urma predicilor sale în care demasca marii arhiereii.
El direct, cinstit și în auzul tuturor a demascat necinstea patriarhului și a arhiereilor care au căzut în erezia ecumenismului. Părintele Vasile își îndruma turma sa de a sta tari în adevăr, să renunțe la orice fel de bunuri pământești pentru salvarea sufletelor!

Vizionati va rog si:

VIDEO (2007): Parintele VASILE NOVIKOV si DEMONIZATII. Despre pasapoarte biometrice, CNP, semnul fiarei si antihrist

 

Tagged with:

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Elena J. said, on februarie 25, 2016 at 6:05 pm

    Multumim pentru postare, Vasile. Speram sa nu dispara prea curand de pe YT.

    Apreciază

  2. veaceslav said, on februarie 25, 2016 at 7:36 pm

    La unii crestini, care au fotografia parintelui, se scurge mir dintrinsa, Dear fi in fiecare tara macarn cite unul asa, multe sar schimba.

    Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 25, 2016 at 10:45 pm

      Pai grecii au, noi avem, rusii au, ortodocsii au, lucrurile se stiu. Informatia e clara, „sursele” sant sigure, acum mingea e la noi. De schimbat nu se va schimba nimic. „scapa cine poate”.

      Apreciat de 1 persoană

      • artion said, on februarie 26, 2016 at 11:49 pm

        Asa este, fotografiile au izvorat mir, dupa cum se vede si in clipul asta

        ps: cine are telefon mobil si crede ca e sincer in lupta anti-cip , anti-globalizare se inseala..Cine e responsabil ar trebui sa renunte la telefonul mobil si sa gaseasca alternative , scuze nu exista pentru ca la judecata vom fi judecati prin exemplul altora.. Chiar daca telefonul mobil sau actele biometrice nu sunt pecetea finala de pe mana si de pe frunte, faptul ca faci ascultare si te lasi in grija lui Dumnezeu pentru o cauza, nu o sa ramana nerasplatit.

        Apreciază

      • el said, on februarie 27, 2016 at 7:18 pm

        artion

        impresionant ! multumesc.
        acest om Parintele Vasile Novikov este un SFANT MARTURISITOR !
        il vadesc si cuvintele/faptele lui( era si exorcist cum se intelege din acele filme, primise dela Dumnezeu puterea sa alunge duhurile cele viclene si de la mintea si dinauntrul oamenilor indraciti) si iata acum …. si minunile lui Dumnezeu.

        Vesnica lui pomenire cu Sfintii!
        Dumnezeu sa ne mantuiasca pentru rugaciunile lui !

        Apreciază

  3. Alex said, on februarie 25, 2016 at 7:49 pm

    Vasile Novikov : „Dacă Dumnezeu nu va face să rodească pâinea . . . Putin Şalomov v-o va da ?” (42:51)

    Părintele Vasile precizează originea evreiască a lui Vladimir Putin !

    Vladimir Putin, în topul personalităţilor pe 2015, în Israel.

    http://www.romania-actualitati.ro/vladimir_putin_in_topul_personalitatilor_in_israel-84927

    Apreciază

  4. Cosmin said, on februarie 25, 2016 at 9:02 pm

    Apreciază

    • el said, on februarie 26, 2016 at 2:41 pm

      Cosmin

      min 1:07- 1:17 : pai trebuie sa intelegi,bucuria mea, sa va clarificati cu voi. In caz contrar TOATE mersaturile noastre( la biserica) VOR FI ZADARNICE !

      min 1:42 Degraba incepe al 3 lea razboi mondial, si Domnul poporul sau IL VA SCAPA, iar toata uraciunea asta va ADRE…. min 2:21 pentru cei care nu merg in pas cu globalsitii , pentru dansii Domnul impleteste cununi aproape ca la Apostoli, cununi MIA PRESUS decat la TOTI Sf Mucenici Domnul pregateste… min 3:38 v-am raspuns la intrebarile voastre desarte, acum TREBUIE sa va pocaiti, sa REFUZATI toata baliga/KAKATUL asta….4:09 sa te curatesti PE TINE si ABIA apoi vei putea sa faci vea si pentru altul ( Nota bene TEMBEILOR care se cred „iubitori” si predica „ajutarea aproapelui” di KAKATUL in care se afla ei !!!) ca cel ce se inneaca , il va salva pe altul care se inneaca?la fund ambii, sau orb pe ORB unde-l va calauzi?In GROAPA! s.a.m.d.( asta pentru IMBECILIII carora lise pare ca pot ei salva cu kakatul lor de viata murdara si INCHIPUREA de „evlavie” pe indracitii lor copii,barbat,femeie,aproapele,ect)______ASA TREBUIE MUSTRAT CURVARUL popor ducator DEGEABA la Biserica, INSELAT si INDRACIT !!!
      apoi par Vsile le spune sa caste gura la INDRACITII veniti la Slujba de Msalu si exorcizare ca IN EI , care nu par indraciti sunt MAI MULTI DIAVOLI decat in indraciti !!! luati aminte fiecare la sine !-min 5:57 -acestia cad pe jos si fug ( idraciti vizibil) dar vin la Sf Biserici, iar ai nostri (dracii din crestinii INCHIPUITI ) nu cad, dar in genere nici nu se arata la Sf Biserici, acolo in genre stau cei mai MARI draci din toti dracii. Auziti? Asa draci nu a vazut lumea niciodata. Anume ACESTIA care se afla in NEPOTII NOSTRII, COPIII NOSTRI,…
      oamneii se asemana cu cartitele, de ce? cartitei oricat ii vei explica in roapa ei ca exista soarele, este lumina,…etc..cartita NU ARE OCHI ( ca crestnul papatos nepocait sau APOSTAT )….

      cata RAVNA are acest SFANT Parinte ! si cu CE CUVINTE ASPRE mustra poprul !
      DE CE ?
      Ca sa strapunga de se va putea carapacea NESIMTITII lor, doar doar va atinge pe vreunul … si oameii NIMIC, trufasi si obraznici urmeaza lui anticrst si duhului acestuia …si HULESC astfel de SFINTI !

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 27, 2016 at 12:41 am

        Asa e frate@el,te strapung in creier si-n inima cuvintele lui,doar timpit sau satanizat in ultimul grad ,sa fii sa nu pricepi/simti aceste adevaruri tulburatoare.L-au omorit criminalii masoni,ca era prea incomod pt ei cu predicile lui sfichiuitoare la adresa lor,nu mai suportau diavolii din ei asemenea atacuri duhovnicesti si l-au oprit din avintul lui ingeresc.Cu toate astea mai dainuie inca, vocea lui puternica prin aceste inregistrari video,care mai trezeste cite un adormit la o viata duhovniceasca si uite asa isi continua misiunea pastorala si dincolo de mormint,ca un adevarat sfint ce este.Sa te rogi si pt noi sfinte parinte Vasile,sa avem si noi parte de un coltisor de rai.Doamne ajuta si mintuire!

        Apreciază

  5. Cosmin said, on februarie 25, 2016 at 9:21 pm

    Apreciază

    • el said, on februarie 26, 2016 at 2:09 pm

      Cosmin

      Bogdaproste frate, si acesta MERITA VAZUT 100 % !!!

      NU vor mai auzi asemenea marturisire gloatele… gloaeöeCURAND vor urma pe antirist alergand cu placere si urmand incantati la predicile clerului APOSTAT oficialii Bisericii, datatorii de „pogormainte” la anticrist si la LEPDAREA de Hristos…

      Vesnica pomenire SFANTULUI MARTURISTOR Parintele Vasile Novikov !

      Apreciază

    • el said, on februarie 26, 2016 at 3:22 pm

      Cosmin

      aici Sf Vasile Novikov spune ca DOAR 2 EPISCOPI statea autnci in Rusia in ADEVAR ( se ADEERSTE si cuvantul celui intre SFINTI Parintele ostru Avva Adrian Fageteanu !!!) :: min 14:28 :DOAR 2 Episcopi care stau in ADEVAR : Ipolit si Diomid !!! Dar noi NU AUZIM de dansii..Pana cand sunt 2 si Sf Serafi a spus ” vor fi 3″- si preotii ii port numara pe degete In reazani ( tinutu Sf Maici Pelaghia de la Reazani) in Tula si in Moscova si apoi UNDE va mai vorbeste …?NICAIERI peste totu e LINISTE !Primiti tot felul de acte, imbibati-va , imbatat-va, totul acesta e normal „…etc apoi cuvinte IMPOTRIVA ecumenistlor care se pupa in bot cu toti musilmani,eretc, pagani,etc…si ireaba retoric Sf Vasile Novikov : DE CE este asa? pentru BURTA care e mai parope decat sufletul la crestini… iar daca NU VETI INTELEGE acestea,TAOTE umblarile vasotre aici la Biserica eu va spun: SUNT ZADARNICE !…(spre bucuria cleruluii globalist DOAR )…
      min 16:25-16:46 : Hristos a intemeiat oare biserica catolica?Hristos a intemeiat biserica budista?Hristos a intemeiat biserica rabina? Ce biserica aintemeiat Hristos ?ORTODOXA !…

      min 16:59 : Iar ai nostri preoti ofera INDULGENTA :unitate, toleranta, pace, rabdare,, siguranta. Ap Pavel zice;intr-o CILPA TOTUL se va prabusi !!.SI va incepe razboul SPURCAT !….

      Apreciază

  6. cosminmatiu said, on februarie 25, 2016 at 9:28 pm

    Mare marturisitor

    Apreciază

  7. cosminmatiu said, on februarie 25, 2016 at 10:00 pm

    Minutul 1:46:00 Unde va merge clerul ? Demonul din femeie raspunde: in iad

    Apreciază

  8. el said, on februarie 26, 2016 at 12:11 am

    min 1:26:00 _Numele va e dat la Borez, acest numar vil- da cel viclean !( CNP, pasaport,coduri,etc) Numar care v-a inlocuit numele!
    min 1:27: 44 ( acum se pregatesc carduri de pensie,etc). Asta e deja PACATUL LEPADARII ! = acceptarea actelor cu CNP, numar , acte electronice, carduri de pensii, sanatate ,etc.
    min 1:28 iar daca noi am primit aceste coduri, prin pasaport,acte, cod de pensionar…NE-AM LEPAT de Hristos, e prima etapa. Harul lui Dumnezeu s-a retras de la noi, iar ingerul sta si plange!
    min 1:29:11 Iar preotii care vorbesc despre aceste lucruri sunt prigoniti, pentru ca ei impiedica sistemul sa-l introneze pe diavol !!!….si tot asa pana la min 1:30….

    DE VAZUT FILMUL INTREGRAL!

    Parintele Vasile era si exorcist iar dracii din oamenii care pareau normali , din ducatrii degeaba la Biserica se revoltau si se manifetsau incredibil cand Parintele ungea cu ulei de la Sf Maslu pe acei oameni aparent normali si „evlaviosi, dracii din indraciti vorbeau impotriva lui si siliti marturiseau ce spunea Parintele… ( a se vedea femeia demonizata din care diavolul graia cu Parintele si-l contrazicea, zcea ca nu exista iad,etc min 1:31:56-1:32 dracul urla sa nu le mai spuna Parintele oamenilor adevarul despre aceste acte cu CNP, coduri,et …)

    rujul de pe buze e facut din copii avoratti, din materie din embrioni, si voi o puneti pe buze si o mancati, savarsiti un RITUAL SATANIC, asemenea satanistilor … s.am.d. (despre femeile destepte frumoase,etc pentru IAD) … cacer tirodian =din cauza gatului /trupului dezgolit; cancer mamar0 pentru copii avortati; … 10 milioane de copi avortati in Rusia zice Parintele ______( DAR 25 milioane in CURVA Romania de 50 ori mai mica ca Rusia???? CE vor atrage poporului NEPOCAIT ??? intreb eu____)___ de aia peste tot vor veni straini hinezii vor ajuge pana la Urali, Vladivostokul il vor lua japonezii, pentru DESFRANARE si BETIE ,etc

    min 1:46 parintele intreaba pe dracul din feeie la cererea reporterului cui slujeste clerul ( majoritatea cel acre nu marturiseste pb cu actele cu CNP, coduri, acte electronice,ect) si und emerge acest cler iar dracul silit de parinte raspunde : IN IAD ! zce de 3 ori iar Parintele vasile intreaba oporul ati auzit: unde mege clerul care binecuvinteaza sa accepte pasaportul si CNP ? posedata urla in contuinare : in iad, in iad…

    min 1:47:02 Parintele Vasile: De aceea prigonesc pe adevratii preoti ca sa nu incurce. Toti 6 milarde umate vor merge in iad, Turma MICA e a lui Hristos

    de vazut tot filmul, cine are urechi de auzit sa auda si sa inteleaga, macar acum in ultima clipa

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on februarie 27, 2016 at 12:59 am

      Niste descreierati nenorociti,niste atei blestemati,ce sa ceri la niste lepadaturi crescute fara Dumnezeu,daca au fost leganati la sinul dracului,cum sa gindeasca normal?!Astia-s „tinerii frumosi si liberi” din satanizata Suedie/Norvegie/Finlanda si care or mai fi in lista tarilor atee,care si-au crescut odraslele in spirit satanic si au creeat acesti monstri cu chip uman.Tare mi-e teama ca nu va dura mult si se vor gasi si la noi asemenea stirpituri umane,carora sa le fete mintea asemenea „pui”,dind friu liber imaginatiei bolnave .Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea erori umane,sa nu fie!

      Apreciat de 1 persoană

  9. el said, on februarie 26, 2016 at 2:57 pm

    saccsiv

    Frate TOATE aceste filme cu parintee Vasile Novikov TREBUIE PROMOVATE in mod special si explicit, TOATE!

    Lumea NU va mai apuca sa auda asemnea ADEVARURI frate, CUAND vor ARDE toti si cei aflati in ratacirea lor desi lise pare ca sunt „evlaviosi” vor merge in IAD , chiar INAINTE de anticrist, retul va urma MAJORITATEA pe anticrist.
    pentru ca sunt nascuti din parinti pacatosi NEPOCAITI de aia se nasc ORBI si NU VOR sa VADA.
    Acest Sfant Parinte a strigat a Sf Ioan Botezatorul in PUSTIE doar doar se vor mai trezi unii, dar CATI? si CATI vor ajunge sa-l auda?
    macar atat sa facem noi, sa-i ajutam sa AUDA ceea ce LUMEA ASCUNDE de a urechile lor ! si EI SINGURI vor hotari ce alegre vor urma, dar MACRA AU AUZIT Propovaduirea data acestor vremuri…..
    Multumesc ! si multumesc celor care si-au dat silinta sa le traduca in limba romana !
    Domnul Dunezeu sa-i MILUIASCA pe ei la Judecata de Apoi !

    Apreciază

  10. Stefan said, on februarie 26, 2016 at 4:29 pm

    si noi ce facem cu CNPurile,cardurile bancare?Ce solutie avem , ce pozitie trebuie adoptata?

    Apreciază

    • el said, on februarie 26, 2016 at 6:00 pm

      Stefan

      tebuie abandonate!

      dar pentru ca nu sunteti in stare MACAR NU PRIMITI actele cu cip, care vor apare curand (buletin ,pasaport nou electronice, nici cadrul de asigurari de sanate sau alt card electronic unde se asociaza identitatea voastra la un nr de identificare).
      atunci pentru ca cele pe care le aveti(buletin,pasaport) , model vechi cu cnp dar FARA cip fie vor expira fie vor deveni inutile caci vor fi inlocuite legal si obligator cu cele noi electronice cu cip, ….daca NU LUATI actele de tip nou , cele cu cip veti ARUNCA si pe cele FARA cip dar cu CNP care devin astfel INUTILE ……si deci, IMPLICIT veti scapa si de CNP!!!

      asta daca sunteti in stare, …..daca nu veti lua pas cu pas TOT pana la PECETE ! NEGRESIT !

      alta Cale NU ESTE ! Ori cu Hristos ori cu anticrist, asa se pune AZI problema!
      Sfintii si MULTI Parinti si Stareti contemporani si vechi ne-au tot invatata, STIM DESTULE ca sa ne mai preface ca nu pricepem, restul e treaba de ALEGERE LIBERA : al lui Hristos ( Trurma mica prigonita, din pustie, fara drepturi ) sau al lui anticrist !!!

      pentru restul, caldiceii si lipitii de materie si de gunoiul pamanesc, HOARDELE lui anticrist, sunt „justificari” /”dezlegari”/”pogoraminte” VICLENE care le vor permite acceptarea pas cu pas (vezi DEJA campania MINCINOASA si VICLEANA de la Razboiintrucuvant & co) a TUTUROR actelor si a intregii APOSTAZII pana la pecete INCLUSIV.
      desi acum pare incredibil, pe acelasi „rationament” va fi accepata si pecetea insasi !

      Apreciază

  11. Ioana said, on februarie 26, 2016 at 6:03 pm

    – În Sarea Pamantului 3, Spune așa Părintele Nikolai Gurianov, cu privire la opinia pierzatoare a lui Ioan Krestiankin ajunsă la televiziune:

    ”Vanea, Vanea, ce-ai făcut ? Cu adevărat, ce-am făcut? Am ajuns să purtăm discuții cu puterea cea fără Dumnezeu, primind din parta acesteia, fără să mai gândim, totul. Aceasta nu reprezinta un acord cu statul, precum serghianstvo (din timpul Uniunii Sovietice), ci cu politica lui antihrist.” Cu privire la codurile numerice parintele era categoric. Iar pentru teama că dacă nu vom primi CNP in Biserica vor fi dezbinari spunea apăsat:

    ”Dezbinări în Biserică nu vor fi (Răspuns pentru arhimandritul Tihon Șevkunov – 22 ianuarie 2001) Nu vor fi dezbinări, nu vor fi. Ortodoxia nu a avut niciodată dezbinări. Dreaptă șo slăvită este Biserica Ortodoxă. Dreaptă și Slăvită.”

    În Ortodoxie nu au avut loc niciodată dezbinări. Adică refuzul numerelor și a tuturor documentelor care le conțin reprezintă Adevărata Ortodoxie.. Și în aceasta constă rămânere în picioare, rămânerea pentru Hristos.

    – în film aflăm și despre cineva căruia părintele Nicolai i-a spus să nu accepte noul pașaport și nici un document nou plastifiat. Acesta nu a făcut scultare de părintele și l-a luat, A vrut să renunțe și părintele i-a spus să îngroape pașaportul. Nu a făcut ascutare, i-a dat foc și prin ardere a ieșit un duh necurat. S-a consemnat, omul a ajuns la psihiatrie…

    Pe pașaportul rusesc e trecut codul numeric cu cei trei de șase. Dar oare cei care au dat foc documentelor electronice de la noi AU FOST AFECTAȚI DE PREZENȚA UNUI DUH? Ce-i drept că miros foarte urât după ce ard și mirosul persistă.

    Eu mi-am ars permisele de bibliotecă, un card ISIC studențesc cu bandă bagnetică și pașaportul. Am predat cardul de sănătate prin poștă și am trimis împreună cu el și o petiție. De când nu mai am documente cu cipuri, benzi bagnetice sau coduri de bare mă simt mult mai liniștită, mă pot ruga cu rugăciunea inimii fără să mă tulbur.
    Documentele acestea chiar ne afectează starea sufletească, eu aveam stări de neliniște, tot timpul mă simțeam ca după o alergare de cursă lungă, inima era neliniștită, mintea era tot timpul stresată, mă simțeam ca un deținut care fuge și se acunde și nu știam de unde vin aceste stări. Nu îmi mai găseam liniștea nici în plimbările pe deal și cât de mult mă bucurau cu câțiva ani în urmă, creația lui Dumnezeu, verdeața, păsările cerului, orizontul, singurătatea, rugăciunea. Ne fac mult rău, ne înrobesc, sunt pași spre însoțirea cu slugile antihristului. Nu putem să fim inconștienți ca toți preoții pro cip sau creștinii duși degeaba la biserică care spun că nu-i nimica. Spun așa pentru că nu cred în Hristos. Sunt niște amețiți hedoniști și căzuți în cap. Și-au făcut idoli din comoditate și slujesc lui Mamona.

    Și mai e un lucru din filmul cu părintele Nicolai care m-a pus puțin pe gânduri. (Să vă uitați cu atenție la film.) De ce părintele nu vroia să aibă de a face nimic cu computerele sau telefoanele și nu îi binecuvânta pe cei care veneau la părintele că să îi binecuvânteze, că au nevoie la locul de muncă? Părintelui nu-i plăceau aceste aparate, se ferea de ele. (Poate pentru că prin ele primim mesaje subliminale de la slugile întunecate și părintele nu suferea să stea în preajma lor…)

    Apreciază

  12. mircea.v said, on februarie 27, 2016 at 6:01 pm

    @el,

    multe din filmuletele cu Parintele Vasile Novikov s-au mai postat pe aici. Probabil nu le-ai vazut tu, ca era perioada in care ai fost in concediu :).
    Daca referinta pt mine este ce spune acest Parinte, ce spune Parintele Justin, Elpidie, Paisie, (si este) iti dai seama ca atunci cand vine episcopul Serafim de Pireu cu bolmojeli a la ric, chiar ma enervez un pic.
    Una e cand nu a mai vorbit cineva greu pe tema asta si vine x si zice si el ceva, alta e cand parinti grei si unii chiar sfinti au spus asemenea vorbe (ca cele din filmulete)
    Are vreun preot, ierarh scuze? poate spune „nu am stiut”?

    Stim f bine ca examenul cel mai tare nu e ecumenismul, masoneria, ca pr astea sant exterioare omului; pot fi toti ierarhii, preotii ecumenisti, masoni, e pr lor, nu a mea. Insemnarea e examenul, ca aici e o pr ce tine de interiorul omului, la propriu. Se da atac la suflet din interior. Nimic altceva nu se compara cu asta.

    Cei mai buni dintre cei insemnati/pecetluiti vor fi si anti-ecumenisti, si anti-masoni si ce anti mai vrei tu. Doar ca degeaba sant toti „anti” astia.

    Totul e la pachet cu „si” intre, nu cu „sau”. Antiecumenist si antimasonerie si antiinsemnare si ortodoxie. Un singur „sau” si totul s-a terminat.

    Apreciază

    • el said, on februarie 27, 2016 at 8:59 pm

      mircea. v

      Salut Mircea !

      nu am vazut aceste filme pana acum asa este, ce sa fac ocupat cu „succesurile” mele lumesti la care m-am facut sluga sarguincioasa ( sper ca nu pentru multa vreme inca; de-ar da Dumnezeu sa fiu si pentru El macar atat de sarguincios/cu succes cat m-am ostenit pentru cele lumesti ca un prost crezandu-ma si „intelept” si „invatat” 🙂 ) …. (PS: ai sa razi de minne poate dar de cad am motanul „m-am trezit”, vazandu-l/observandu-l pe el atat de incredibil de viu si perfect cu este este langa mine si …comparand cu „stiinta” si „rezultatele ” mele elaborate)

      recunosc ca in ultima freme cele mai folositoare info le-am primit de la filmele „sarea pamantului” si de la acest Parinte Sfant Vasile Novikov. CLAR si la obiect, cu putere exprimate si fara loc de rastalmaciri.

      Dar sa stii ca nu ai voie sa judeci ierarhii fara sa analizezi cu MARE atentie, matematic, cu ACRIVIE, ce spun ei. Eu personal am observat ca la „specia” asta de oameni purtatori al intregului har al Hirotoniei (episcopii) daca sunt bine intentionati, chiar de ar fi nestiutori/necopti pe vreo tema NU GRESESC in ceea ce spun/in cuvant, adica Dumnezeu este cu ei si nu lasa ca prin ei sa se rataceasca cineva din cei fara viclesug. Asta se intampla cu IPS Serafim care desi nu spune pe nume clar cum ai vrea tu si eu lucrurilor pe tema actelor cu cnp/cip, dar nici nu poti sa-l acuzi ca spune ceva fatis gresit, ci doar ca lasa/permite prin imprecizie/ezitanta ca cei care au viclenie si minciuna/lene in ei sa poata intelege/intrepreta asa.
      Cred insa ca NU POTI sa minimizezi rolul lor de PAZITORI ai INTREGII Ortodoxii, in acest sens lupta cu vicleanul ecumenism este o mare osteneala, si vezi cat de PUTINI sunt eatinsi e acest vierme. Ce ai face tu nestiind Dogmele daca unii ca ei ar tacea sau ar primi ca ierarhi orice balarie otravitoare in Ortodoxie/Biserica cum deja se pregateste calea la acest Sinod blestemat? Din mana CUI te mai imparatasesti tu daca preotul/episcopul este ecumenist/eretic?

      Cheia „succesului” este cum spui si tu de la Sf Paisie Aghioritul : simplificarea vietii ! LA MAXIM !… ( la mine merge „simplificarea” asta … pana la motan 🙂 )

      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 28, 2016 at 10:52 am

        Frate, stii cum e cu stiinta, cum spune un sfant; e buna la inceput ca sa vezi/pricepi maretia Creatiei, e buna ca sa dai peste bot stiintificilor (si cu armele lor) cand spun de ateism, evolutionism… Dar ca sa studiezi toata viata, asta nu e bine, e pierdere de timp. Performanta in orice domeniu lumesc te absoarbe cu totul mai ales cand iti place acel ceva ce faci si cand sant si rezultate. Si daca mai faci si din astea de nu a mai facut nimeni pana la tine, e jale mare. Mandrie la max. Si atunci vine Tatal cu nuiaua. „Esti pedepsit tocmai pe unde ai pacatuit” si in asa fel incat sa pierzi ceea ce ai iubit mai mult decat pe Dumnezeu, adica, esti pedepsit in asa fel incat idolul tau sa moara. Ca tot ce iubesti mai mult ca pe Dumnezeu – om, lucru, stiinta… idol este. Bine ca ne iubeste Dumnezeu :).

        Exemplul cu „toti preotii si episcopii” a fost unul la limita. Vom mai gasi preot/episcop vrednic pana la final, asta e clar.
        O alta idee era urmatoarea: despre masonerie se vorbeste de cel putin 100 de ani, si sant anatemizati si de BOR de prin 1937, parca. Despre ecumenism se vorbeste la fel, de mult timp. Temele astea 2 sant teme clasice deja, cunoscute. Pr este ispita momentului, cea care este new entry, si, care, normal, calugarul, preotul, episcopul este primul iluminat de Dumnezeu, spre a-l lamuri pe el si apoi el sa lamureasca poporul. Mai ales ca e o pr vitala, de viata si de moarte a sufletului, este vorba de un pacat pt care nu mai exista iertare. Infricosator, cum ar spune Sfantul Paisie. Toti sfintii din vechime spun ca in vremurile din urma incercarile vor fi cele mai mari.

        Spune Parintele Steinhardt ca fiecare epoca are niste pacate specifice, niste ispite noi, primejdii noi pt suflet. Si ca „Monahii si preotii de mir sunt deopotriva datori sa cunoasca nevoile, greutatile si necazurile zilelor noastre, sa le vorbeasca ascultatorilor ca un contemporan al lor, nu ca o mumie, ca o fantoma, ca un patefon. Calugarilor nu li se cere sa fie la curent cu filmele, comediile si meciurile radiodifuzate sau televizate, dar le revine datoria de a fi perfect informati despre durerile si suferintele celor „din lume” .”

        Noua primejdie, si cea mai perversa, si letala, stim f bine ca e insemnarea; si impreuna cu toti pasii ce se fac spre insemnare.

        Episcopul/preotul/monahul nu trebuie sa astepte sa fie intrebat, trebuie sa strige el de pe casa, asa cum au facut Parintii si Sfintii mai sus pomeniti.

        Ce parere ai de tot sinodul BOR (exceptie IPS Bartolomeu Anania) care in 2009 a preluat exact punctul de vedere al ministerului de interne ref la pasapoarte biometrice, si care prin asta, nu numai ca nu m-a ajutat deloc, dar mi-a dat si una in cap? In cazul asta mai trebuie „sa analizezi cu MARE atentie, matematic, cu ACRIVIE, ce spun ei” ?

        Astea le discutam doar asa, ca stim f bine si tu si eu care e treaba, stim cum e cu pastorii si turma in vremurile din urma, stim ca nu judecam in sensul judecatii lui Dumnezeu pe nimeni.

        Traim incercari mari, si de cate ori ma intristeaza toate lucrurile astea (sminteli, cei care fac sminteli), merg la Sf Ioan Gura de Aur si imi revin si constat de fapt ca si mie mare bine mi-au facut smintelile acestor vremuri.

        „- Dar pentru ce nu i-a pierdut? (pe cei care smintesc) mai pot fi intrebat.
        – Pentru ce ar fi trebuit sa-i piarda? Pentru cei pe care ei ii smintesc? Dar cei care se smintesc nu pier din pricina acelora, ci din pricina trandaviei si nepasarii lor. Dovada, oamenii virtuosi; nu numai ca nu se vatama cu nimic din pricina lor, ci si castiga foarte mult. De pilda Iosif, Iov, toti dreptii si apostolii; iar daca multi pier, apoi asta se intampla pentru ca ei dorm. Daca n-ar fi asa, ci pieirea s-ar datora smintelilor, ar trebui ca toti sa piara; iar daca sant oameni care scapa de sminteli, cel care nu scapa sa puna pe socoteala lui pieirea. Ca smintelile, dupa cum am spus mai inainte, desteapta pe oameni, ii fac mai priceputi, le ascut sufletul; ridica iute nu numai pe cel care se pazeste, ci si pe cel cazut; il fac mai tare, nu mai poate fi biruit cu usurinta. Deci, daca santem cu mintea treaza, nu mic castig vom avea de pe urma smintelilor: ne fac sa fim necontenit treji; dar daca dormim cand dusmanii sant linga noi si cand tabarasc ispitele asupra noastra, cine santem noi ca sa traim in tihna?”

        Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 28, 2016 at 3:15 pm

        mircea.v

        ai dreptate perfect in ce zici in prima parte a comentariului, mea culpa 🙂 Nici o problema este ac e cojocul fiecarui idol, „l-am captusit” si eu pe al meu, e deja „pe butuci” , mai misca el asa un pic dar sunt doar ultimle spasme ale MORTII 🙂 …. SIMPLIFICAREA la MAXIM !!!! si cat mai repede

        ai dreptate si cu ereziile masoneriei , ecumenismului si ultima gaselnita a apostaziei : actele LEPADARII si gama lor de up-datari ulterioare care vor culmina DEFINITIV cu pecetea ! Dar pana si despre acestea STIM si acum am aflat pararea si invatatura Sfintilor si a Staretilor, doar unii se mai prefac ca nu aud sau mai rastalmacesc la ea ! deci pe scurt : TOATE S-AU ZIS ! Mai ramane DOAR : aplicarea practica la viata fiecaruia, propria alegere : al lui Hristos ori al lui anticrist ? pana si anticrist s-a nascut si e copt …..

        ” Ce parere ai de tot sinodul BOR (exceptie IPS Bartolomeu Anania) care in 2009 a preluat exact punctul de vedere al ministerului de interne ref la pasapoarte biometrice, si care prin asta, nu numai ca nu m-a ajutat deloc, dar mi-a dat si una in cap? In cazul asta mai trebuie „sa analizezi cu MARE atentie, matematic, cu ACRIVIE, ce spun ei” ?”______ DA ! ORICAND. Astia AU CAZUT la analiza , conform anelizei cu ACRIVIE astia sunt ERETCI/APOSTATI ! NU PRIMESC NIMIC de la ei demult….ii supraveghez cu neincredere de la distanta, pentru unii ma mai rog si STIU ca NU TOTI au spus ce au gandit atunci din LASITATE, deci….mai e „samanta bun ” si pe acolo acar ca puturoasa, dar la nevoie se mobilizeaza ei macar DE NEVOIE … 🙂

        Multumesc si de cuvantul citat din Sf Ioan Gura de Aur , foarte potrivit cu vremurile astea de mare viclenie.

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • el said, on februarie 28, 2016 at 11:57 pm

        mircea.v

        hai ca m-ai nimicit cu articolul ala. 🙂 ehhhe eu sunt departe de nivelul de care zici
        pai eu sunt atat de puturos/deinteresat ca nu sunt in stare sa ma concentrez la economiile de care zici, desi nu contest ca ideea e sanatoasa. eu lasat de capul meu nu sunt in stare sa fac nici o economie, consum cat incape fara sa-mi pun restrictii.
        nu ma bazez eu pe mine la capitolul asta, dar macar am o „calitate” ca sa zic asa: daca am consum la maxim fara sa-mi dau vreo osteneala, daca nu am nu consum si gata …si nu simt nici o lipsa (am observat asta in calatoriile mele, chiar in cele mai lungi in locuri care erau MULT lispite de confortul cu care eram eu obisnuit uzual la toate nivelele) si sunt disciplinat, adica daca mi se face program/ascultare ( de catre unul a carui autoritate sa o recunosc) eu ma execut fara probleme 🙂
        cred ca la capitolul „economie” ma aseman cu motanul meu care e un mare consumator/pradator si in afara nevoilor lui …. 😦 ti-am mai spus, eu cu traiul in autarhie lasat de capul meu dau kix in 2 zile, de aia imi trebuie motanul, …o sa ma hraneasca si el pe mine nu numai eu pe el ca acum 🙂 🙂 🙂
        dar nu ma ingrijorez ca ma bazez pe Dumnezeu in toate, asta e, fiecare cu „talantul” lui ….

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 29, 2016 at 11:36 am

        @el,

        cazul meu:
        Nu mor de foame, da nici nu am bani sa-i arunc pe cosul de fum. Eu zic ca fac lunar o economie de 100-150 lei pe utilitati. Si cu banii astia, impreuna cu 2-3 prieteni, mai cumparam niste carti si facem mini-biblioteci pe la biserici; Sf Paisie, sfintii inchisorilor, Huxley, Orwell, Paulescu, Pr Serafim Rose, Calciu, Justin, Papacioc, un Hronograf… sa fie cuprinse si teme gen „singur ortodoxia”, anti-masonerie, anti biometrie-cipuri, vremuri din urma… Si mai pt incepatori, si mai pt avansati. Nu sant carti multe, dar sant tari si Duhul lui Dumnezeu e in ele.
        La nivel micro eu consider asta cea mai eficienta actiune. Blogurile intra la nivel macro. E ceva in genul actiunilor de guerilla. Si daca iau si citesc 10 insi intr-o parohie, eu sant multumit, ca apoi astia 10 mai zic la altii, mai vorbesc cu preotul, incepe sa se rostogoleasca. Dar sant mai multi, si impactul e mare. In general e vorba de biserici de la tara. Am mai scris lucrul asta aici pe blog. Macar atata lucru putem face si noi pt cei ce insumat, au patimit zeci de mii de ani in puscarie, pt Hristos si neamul romanesc.
        Daca wiesel lucreaza, sa lucram si noi. Fiecare dupa crede ca e mai bine.

        Apreciază

      • el said, on februarie 29, 2016 at 2:31 pm

        mircea.v

        respect ! 🙂
        bine faci, eu sunt inca departe, in pustia lumii si incerc doar pentru mine deocamdata sa-mi lamuresc lucrurile. apoi treaba Lui Dumnezeu cu mine si cu ceilalti, important e sa nu ma ratacesc eu sa ma pun in ordine fata de Hristos cu toata puterea mea, pentru ceilalti nu voi da eu socoteala, pentru ei ma straduiesc si eu cum/cat pot, spun si eu la nivelul meu, daca cineva aude pricepe si se foloseste bine, daca nu asta e, nu am pretentii, mantuirea nu e treaba de cantitate.
        tu vizibil faci mai mult decat mine acolo unde esti, Dumnezeu sa faca sa rodeasca INMIIT osteneala voastra sincera !

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 29, 2016 at 6:50 pm

        @el,

        Multumim!
        Sa ne ajute Dumnezeu! Pe toti!

        a vorbit Virgil Maxim ( 22 de ani de puscarie, dintre sfintii inchisorilor) cu niste sectanti, le-a spus cateva cuvinte despre Adevar, s-au despartit si apoi a zis asa:
        „Doamne, eu am semanat, Tu fa sa creasca!”. Eu/noi nu ne propunem si nu avem pretentia ca schimbam noi lumea, da macar un epsilon sa facem si noi. Si facem din 2 motive: pt ca ii iubim pe oamenii astia, si pt ca uram minciuna. Noi santem simpli raspandaci 🙂

        Apreciază

  13. Marian said, on februarie 29, 2016 at 12:07 am

    Ce parere ai frate Vasile? Citind profetiile unor sfinti precum Nil Athonitul reiese ca pecetea se va pune in timpul Antihristului deci atunci poate fi vorba de lepadare prin acceptarea pecetii iar chestia aceasta cu buletinele si cardurile cipate, nu poate sa insemne lepadare sau pierderea harului in vreun fel. Cu toate astea daca nu luam atitudine impotriva lor se va face inca un pas ca lumea in care traim sa devina un lagar, demnitatea umana si libertatea cu care Dumnezeu l-a inzestrat pe om fiind calcate-n picioare pentru interesele unei elite. Profetia Sf Nil din cartea Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum „Deci, Dumnezeu, purtând grija de mântuirea oamenilor celor cu buna vointa, o sa trimita atunci pe Enoh, pe Ilie si pe Ioan Teologul sa propovaduiasca si sa întareasca în marturisire pe cei putini care se vor mântui si sa învete ca cei care nu
    se vor pecetlui cu pecetea lui antihrist, se vor mântui; si sa se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, fiindca semnul Sfintei Cruci izbaveste pe om de osânda iadului; iar pecetea lui antihrist îl da osândei iadului”.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 29, 2016 at 11:20 am

      Marian

      asa ti se pare tie ca prcepi profetia, ca acolo NU ZICE NICAIERI ca pecetea nu se va pune si iniante sau premergatoarele ei.
      Catdespre faptul ca acceptarea acestor acte este LEPADARE au spus-o CLAR si SfPaisie Aghioritul si TOTI Staretii din „sarea pamantului” si Par Vasile Novikov.
      Numai voua va place sa va aburiti cu justificari si PARERI cum ca NU AR FI ASA, CONTRAZOCANDU-I pe ei carora s.-a dat Cuvant de la Duhul Sfant EXCAT pentru vremurile acestea, cand insasi Sfintii mai vechi care au scris Profetii despre Apocalipsa vezi Sf Andrei al Cezareei spune : „timpul si experienta LE VOR DECSOPERI celor treji!”___adica ca acste viclenii NU PUTEAU fi EXACT descrise de Sfintii din vechime, si DETLAII EXACTE primesc Sfintii de azi cum este si firesc.

      Dra voi sunteti LIPITI d ematerie si VRETI sa va dati constiinta buna de „luptoatori” pentru „libertate” ACUM cand nu e obligatoriu sa luati acele acte, dar LANADU-VA cu VICLENIE „justificarea” SA LE LUATI cand ele se vor generaliza/impune lupta vastra de acum fiind sa MINTITI/ VA MINTITI ca ele NU AR FI LEPADRE !

      Dar ele sunt LEPADARE ! Va place sau nu s acredeti ASA ESTE ! Acesti Stareti NU DE EI au vorbit despre asa ceva de pe vremea cand astefl de viclenii niic nu erau pmenite pe lume,

      Si voi NU , vi se pare ca sunteti mai despreti ca ei sa ii CONTRAZICETI ! Si aduceti la „arguentatie” faptul ca pe vremea anticristului se va pune pecetea.
      Da dar pecetea se pune si acum dar voi NU STITI asa cum nu stati nici cand vorbeau acei Sf Asterti despre cele ce se petrec acum.
      Deasmenea peceta este LEPADAREA IREVERSIBILA ! Ca NU VA VETI MAI PUTEA poaci cu ea.
      Pe cand acum actele sunt LEPDAREA, ele nu sunt lepadarea de la urma ci pentru ca pot fi ARUCNATE/REFUZATE PERMIT POCAINTA, pe care voi NU O VRETI caci VRETI sa credeti ca actele NU ar fi LEPADAREA !

      Sunteti produsele INDOBITOCIRII si REEDUCARI RIC !
      VOI luati LEPDAREA acum, and ea NU e OBLIGATORIE NEAPARAT si va incurajati ca NU o veti lua sub forma de pecete cand aceea va fi IMPUSA . Ba va amagiti ca NU va fi impusa , ca va fi de buna voie…blablabla…tot cu texte pricepute dupa mintea voastra LUMEASCA si INDARATNIC LIPTA de LUME de la Sfinti

      baaa, PUTE LOCUL de mascarici „luptatori pentru „lipberate” si „ortodoxie” ca voi…… jucariile lui anticrist ce sunteti !

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 29, 2016 at 12:22 pm

      Marian

      ” iar chestia aceasta cu buletinele si cardurile cipate, nu poate sa insemne lepadare sau pierderea harului in vreun fel.”_____Chestiunea s-a discutat si RASDICUTAT, Parintii, Sfintii ca Sf Paisie Aghioritul, Staretii si Duhovnici neamului plus MULTI oameni cu har AU RASPUNS DEJA.
      Vezi filmele si inregistrarile cu ei : aici Par Vasile Novikov, sarea pamantului, etc. Se spune chiar CLAR si EXPLICIT ! Ce vrei mai mult?
      Vi/ti se pare ca pricepeti voi mai bine si sunteti mai cu har ca ei sa-i CONTRAZICETI ? Sau crezi ca ei NU CUNOASTEAU Profetiile pe care le pomeniti voi?

      Aceste acte sunt LEPADARE , dar voi NU VERETI sa primiti cuavntul lor! PUNCT !

      E simplu. S-a iscutat DEJA . Apele s-au separat, oamenii s-au cernut, alegerile sunt facute !

      Tu si cei care pricep ca tine si li se pare ca-s mai DESTEPTI ca Sfintii si cei VADITI PLACUTI Lui Dumnezeu ca Par Vasile Novikov (vezi filmul in care curge mir din fotoggrafia lui la nici 3 ani dupa moartea sa MUCENICEASCA !) mergeti la IMPOSTORII de reeducatori gen RIC, la popii si episcoparii APOSTATI care va dau „binecuvantaer” la cip si gata.
      Ce mai cautati aici sa trancaniti ? Va mustra constiinta ?

      Daca va mustra faceti ce trebuie nu cuatati sa va inselati si pe voi insiva si pe altii cu „justificari” DRACESTI !

      TE ARDE filmul cu MARTURISIREA Par Vasile Novikov (care IZGONEA si DRACII) ?

      Inchide ochii si arunca-te in gat in APOSTAZIE , nu esti singur, suneti GLOATE HOARDE, ca sa va tineti de urat unii la altii si sa va faceti curaj IMPOTRIVA Parintilor si Sfintilor.
      Luati tot ce vreti, puneti-va si in bot acte si cipuri, credeti ce vreti , imaginati-va mari impotrivitori impotriva pecetii ( veti vedea voi atunci DACA veti mai refuza pecetea, ca doar e buna si aia nu? „rugaciunea inimii” va „salveaza” pe voi si cu pecete , asa cum credeti si despre acte) judecati-ne cum va place dar lasati-ne in pace cu APOSTAZIA voastra.

      Mergi fericit si „justificat” la RIC pe blog si trancaneste acolo pe tema asta, te vor felicita ca esti formatat ca ei. DE CE vrei sa zica TOTI ca voi/tine?

      Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 29, 2016 at 3:06 pm

        @el,

        cu cele mai bune ganduri iti zic, la noi in tara varful de lance anti biometrie, cipuri… a fost Parintele Justin. De la o vreme am observat ca unii se feresc sa-l pomeneasca cand vine vorba de pr astea. Eu stiu de ce, dar nu asta e subiectul de fata.

        Cand in 2009 Parintele Justin vorbea ca si Parintele Vasile Novikov, Parintele Papacioc si Parintele Fageteanu nu au prea fost de acord cu atitudinea Parintelui Justin, Parintele Papacioc spunand ca e prea deverme sa se inceapa lupta si ca trebuie nu stiu ce strategie, iar Parintele Fageteanu pe un post de TV (am vazut cu ochii mei) a vorbit cu ironie de Parintele Justin ca de ce le-a zis la romani ca e momentul sa se arunce in teapa, cu ocazia pasapoartelor biometrice si cu tot ce tine de pr asta. Apoi, ambii Parinti au adoptat linia Parintelui Justin.

        Nu stiu daca ai vazut, la inmormantarea Parintelui Justin, era o femeie care avea demon, si, cu o voce exact ca a femeii din filmuletul cu Parintele Novikov, spunea ref la Parintele Justin „E sfant…, e sfant…”.

        Uite titluri de capitole din cartea recomandata mai sus ” Din invataturile si minunile Parintelui Justin”

        Pericolul tehnicii
        Cipul biometric
        Cum sa luptam impotriva dictaturii biometrice
        Despre necesitatea impotrivirii actelor electronice
        Despre pecetluirea cu forta

        Eu zic ca e bine sa-ti amintesti si de Sfantul Parinte Justin Parvu.

        Apreciază

      • el said, on februarie 29, 2016 at 7:25 pm

        mircea.v

        pe mine m-au marcat pe tema asta INTAI Sf Paisie Aghioritul, ….apoi Sfintii Rusi , ce sa fac , fiecare cu Mentorii lui! nu e cazul sa fim suspiciosi cata vreme ne aflam in Adevar.
        Si lumea a fost castigata /botezata in Hristos de 12 Apostoli , nu toti doar de 1 Apostol; dar nu zicem eu sunt al lui Petru, eu al lui Pavel,etc …ci eu sunt al Lui Hristos pentru cuvantul apostoliei ORICARUIA dintre cei 12 !

        Par Justin a fost un OM VREDNIC, dar intre cei care AZI/atunci se prevaleaza de numele lui si vorbesc in numele lui sunt ….MULTI JALNICI ! ….de aceia NU VREAU sa aud !

        Apreciază

  14. […] – Preot rus predicand in 2007 impotriva cipurilor. Judecatoria a considerat predicile sale extremiste.… […]

    Apreciază

  15. MI said, on aprilie 22, 2020 at 11:43 am

    A republicat asta pe Ioana.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.