SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 25, 2016

patriarch-ilia

Iata  ce putem citi la Patriarhul Giorgiei Ilia II respinge documentul despre ecumenism pregătit pentru Marele Sinod:

Catholicos-Patriarhul Ilia II, a anuntat ca Biserica Georgiei RESPINGE documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștina” pregatit pentru Sinodul Pan-ortodox

În urma sesiunii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Apostolice din Georgia care a avut loc pe 16 februarie 2016, Sanctitatea Sa Ilia al II-lea, Catholicos-Patriarhul întregii Georgii, Arhiepiscop de Mtskheta și Tbilisi a anunțat că Sinodul a respins documentulRelațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștină” care a fost pregătit pentru viitorul Sinod Pan-ortodox, ce va avea loc în Creta, în iunie 2016.

Biserica Georgiei a deplâns, de asemenea, și alte documente. La Marele Sinod unde vor lua parte cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale, dacă un document nu va primi acordul unanim va fi respins. „Sfântul și Marele Sinod care va avea loc în iunie … Biserica noastră va rămâne cu vechiul calendar … Biserica noastră a fost, este și va fi o apărătoare a Ortodoxiei.

Biserica Ortodoxă Georgiană respinge documentul despre ecumenism pregătit pentru Marele Sinod. Biserica noastră este cea care a salvat țara și poporul nostru. În viitor Biserica noastră va rămâne o apărătoare a Ortodoxiei”.

 

http://corortodox.blogspot.gr/2016/02/catholicos-patriarhul-ilia-ii-anuntat.html

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Patriarhul Georgiei a salvat ţara de la un declin demografic catastrofal

VIDEO: Cantari ortodoxe, imagini superbe si oameni din Georgia

Georgia, o varianta de fuga?

Pomenirea Sfintei marii Muceniţe Ketevan, regina Georgiei

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on februarie 25, 2016 at 4:21 pm

    Apreciază

    • el said, on februarie 25, 2016 at 6:56 pm

      Putin interpelat cu acuze nesimtite vestice vorbeste si isi apara tara ca un adevrat PATRIOT !
      pana acum nu am auzit nici unul din mascaricii de PRES-edinti romani vanduti si curve ieftine sa vorbeasca sa in aararea drepturilor si intelereslor ntionale ale Romaniei, ba au semnat prin deciziile lr de alianta DEMENTA si IRESPONSABILA cu amerlocii CONDAMNAREA Romaniei la starea de teren viran SPULBERAT PE DREPT din cauza atitudinii ei gratuit si SINUCIGAS MILITANT ANTI-rusesti.( cand esti un gunoi de tara mica si jerpelita nu stai sa AMENINTI UNILATERAL pe vecinii tai cei mai apropiati mai puternici prin adoptarea de baze militare ale dusmanilor lor pe teritoriul tau, ….si sa mai si speri nebuneste in dementa ta iresponsabila ca vei scapa neatins sau „aparat” de acei ale caror interese murdare le joci pe pielea ta ieftina. De aceea Romania va fi SPULBERATA, ca SINGURA si-a cerut-o cu obraznicie !)

      nu stiu ce jocuri oculte sau nu face Putin dar aici isi apara PE DREPT interesele nationale fara rabat!

      Apreciază

      • NIMENI said, on februarie 27, 2016 at 1:55 pm

        Probabil le-a fost promis un loc in bunkare special amenajate, i-a dus si le-a aratat ce bine o sa le fie lor si copiilor lor …numai ca transportul la fata locului se va defecta in ultimul moment !!!!

        Apreciază

    • nimeni said, on februarie 25, 2016 at 10:22 pm

      Patriarhul Georgiei este un adevarat luptator si aparator al Ortodoxiei.Asa a fost de la inceput.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 26, 2016 at 10:38 pm

        nimeni

        MULTUMESC !

        nu stiam ca este un asemenea OM si Patriarh Biblic, altul ca el NU va mai fi in lumea acesta care a ajuns iata la Sfarsitul ei! Este ca SFINTII patriarhi / episcopi din Vietile Sfintilor !

        AXIOS !
        ACESTA este PATRIARHUL intregii Bisericii Ortodoxe de pretutindeni de azi ! nu pacalicii care se bat pe intaietati in sinoade si adunaturi satanicesti ( bartolomeu, kiril, ca sa nu mai pomenesec de lepadatul daniel s.a)
        Domnul sa-l mai tina si sa ne mantuiasca si pe noi pentru rugaciunile lui sfinte !

        Apreciază

      • marinela said, on februarie 27, 2016 at 1:35 am

        E un sfint in viata acest patriarh,apara cu dirzenie Cuvintul Lui Dumnezeu si lupta impotriva abaterilor de la canoanele sfinte.AXIOS!!!

        Apreciază

      • NIMENI said, on februarie 27, 2016 at 1:57 pm

        nimeni,
        MULTUMESC si eu precum fratele el!

        Apreciază

    • timisorean1 said, on februarie 26, 2016 at 8:00 pm

      Orthodox

      Eu nu vad ce ai postat! Iti apare doar numele, fara nimic la comentariu.

      Apreciază

  2. ban said, on februarie 25, 2016 at 4:36 pm

    Bravo lui! Pe el sa-l pomeneasca preotii nostri la diptic, ca noi nu mai avem un episcop neecumenist (neeretic). Sau pe PS Serafim de Pireu, adevarati episcopi.

    Apreciat de 1 persoană

  3. el said, on februarie 25, 2016 at 4:42 pm

    daca Biserica Georgiei RESPINGE insamna ca „Sinodu`vesel” dorit de ei „ecumenic” : NU e ecumenic, cai LIPSETE din numarul Bisricilor Ortodoxe O BISERICA a Lui Hristos !

    deci e INCOMPLET , in afara ca probabil se va dovedi si TALHARESC(vezi actele prelimnare) !

    asadar are valabilítate „ecumenica” = ZERO ! KAKA !

    Apreciat de 1 persoană

  4. Nicu said, on februarie 25, 2016 at 4:44 pm

    Orthodox…nu se poate vedea clipul.

    Apreciază

  5. dante said, on februarie 25, 2016 at 6:33 pm

    Vrednic este!!!
    Asta mizam si eu, sperind ca bunul Dumnezeu sa nu-si ia ochii de la ortodoxie, pentru ca Biserica Lui Dumnezeu nici portile iadului nu o va invinge. Daca una dintre patriarhiile autocefale nu va semna documentul atunci acel sinod va fi nul, daca nu cumva va fi unul tilharesc cum au mai fost in vechime, invocindu-se diverse tertipuri dogmatice, nu-i nimic nou sub soare. Oricum in lumina Adevarului nulitatea va fi de drept si de fapt.
    Vom vedea ce presiuni se vor face asupra Georgiei, insa puterea Domnului este mare.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  6. Orthodox said, on februarie 25, 2016 at 6:56 pm

    Nicu eu il pot vedea.Rog si pe ceilalti sa-mi confirme daca se vede sau nu clipul.Doamne Ajuta 1

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 27, 2016 at 1:40 am

      @orthodox
      La mine se vede clip-ul,cine stie din ce cauza nu-l vad altii,probleme de conectie, poate…

      Apreciază

  7. nikodim said, on februarie 25, 2016 at 9:32 pm

    Patriarhul georgian este foarte batran si slabit fizic, dupa cum se poate observa, deci nu ar fi imposibil sa se intample vreun „miracol binevenit” (mai mult sau mai putin provocat) pentru „comunitatea internationala civilizata” pana la „sinodul panortodox” si patriarhul sa fie inlocuit cu o persoana mai „progresista” care sa asigure unanimitate la „sinod”.

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on februarie 27, 2016 at 1:43 am

      Sa nu se intimple nimic din toate astea,iar patriarhul sa fie acolo une-i e locul ,fara „incidente nedorite”.

      Apreciază

  8. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  9. templier's blog said, on februarie 26, 2016 at 12:35 pm

    Toate aceste marturii precum si pregatirile si declaratiile rabinilor arata ca este iminenta aparitia antihristului. Mantuitorul nostru Iisus Hristos spunea de multe ori, la inceputul cuvantarilor Sale : „ Nu va temeti.” Daca El ne-a creat in aceste vremuri, tot El ne va mantui. Unii poate vor lua in ras proorociile de mai sus. Sa nu uitam insa, cuvantul sf. Ap. Pavel : „ Proorociile sa nu le dispretuiti.”. Viata traita cat mai duhovniceste si cat mai in afara sistemului va fi vitala. Obsesia stirilor – unde va apare omul faradelegii – este destul de puternica. Evitarea uitarii la Tv, Inet… ne-ar ajuta mult. Sinodul panortodox de la anul va schimba multe ( din pacate, in rau ). Razboaiele si atacurile teroriste planuite din umbra se tin in lant in ultima vreme. Daca n-ar participa nici un ierarh roman la sinodul de la anul, bine ar mai fi. Dar vor participa cu mare bucurie. Sf. Ignatie Briancianinov spune clar : „ Biserica, ca institutie va cadea.” Oare nu sunt caderi ecumenismul, supunerea Bisericii fata de legile antihristice ale statului, … De aceea le va zice Antihrist : „ Eu sunt dumnezeul vostru.” Seful masonilor ii asteapta pe inchinatori la sinodul proorocit apostat din 2016, daca ar fi sa ne luam dupa cuvintele P. Nicolae Ragozin, cuvinte care, pana acum s-au implinit intocmai. Dumnezeu sa izbaveasca pe cat mai multi din aceste curse infricosatoare. Ar mai trebui urmarite doua evenimente importante care urmeaza la anul : intoarcerea Iordanului la Boboteza si venirea Sfintei Lumini la Paste in Sfanta si marea Sambata. Este o alta proorocie care spune ca in anul in care va fi prezentat Antihrist lumii, nu se va mai intoarce Iordanul iar la Pasti nu va mai veni Sf. Lumina.

    Maica Domnului dimpreuna cu Sfintii inchisorilor sa ne ajute.
    Dumnezeu sa ne invredniceasca de biruinta.Amin.
    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/02/19/implinirea-ultimelor-prorocii-il-avem-pe-mesia/

    Apreciază

  10. Botnari Maxim said, on februarie 26, 2016 at 7:57 pm

    Sinodul Bisericii Ruse de peste Hotare tot nu este deacord cu acest sobor-antihristic al 8-lea,si nici nu va lua parte cu ei niciodata .Amin!

    Apreciază

  11. Radu said, on februarie 27, 2016 at 4:58 pm

    Sa ia model si Patriarhul nostru sa ne rugam si sa speram.

    Apreciază

    • el said, on februarie 27, 2016 at 7:25 pm

      Radu

      sa ne rugam pentru patriarhul daniel sa se pocaiasca si sa scape din ghearele celui viclean ! mare branza nu va face el pentru Biserica dar macar el sa scape, tot ar fi MARE BIRUINTA ….

      de va voi singur POATE! sa speram ca e destul de intelept sa priceapa si destul de curajos sa o faca caci ORICUM asta e SINGURA lui sansa, altfel oricum va fi aruncat la gunoi de stapanii lui !

      Apreciat de 1 persoană

  12. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  13. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  14. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  15. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  16. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  17. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  18. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază

  19. […] Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.