SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: FACEBOOK si SCOALA

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 24, 2016

   Iata comentariul cititorului Cristian postat la articolul Profesorul de istorie “fraier” si eleva “smechera”:

Foarte buna postarea! Bineinteles am trimis-o si eu mai departe (pe e-mail!).

Cand citeam, mi-am adus aminte de o intamplare recenta: am mers sa semnez petitia pentru modificarea constitutiei… si nu mai stiam exact adresa. Era nr. 41? Sau cat? Eram pe strada care trebuie, la cativa metri… Am zis ca intru putin pe net de pe telefon si ma uit pe e-mail si aflu exact (si am aflat in cele din urma ca era la nr. 46, nu 41 cum crezusem initial). Cat credeti ca a durat simpla verificare a e-mail-ului? PESTE O ORA, TIMP IN CARE AM RAMAS „AGATAT” LA INTERSECTIA UNOR STRAZI, asteptand si disperand ca telefonul… nu vrea sa deschida casuta de e-mail!! In cele din urma am realizat „motivul”: langa Udriste exista… UN LICEU si exista si O SCOALA!! Cum puteam eu sa visez ca-mi voi deschide e-mail-ul si voi gasi ce caut in nici 5 minute cand liceul este PLIN de copii care „invata” si „studiaza” (facebook si prostii; ce altceva?) folosindu-si telefoanele de ultima generatie si practic blocand antenele oricarui operator de telefonie (le faceau „flood”, trafic foarte mare de date). Mai tarziu, dupa ce am semnat… si ma indepartam… am trecut pe langa terenul de sport al liceului… si evident ca unii se faceau ca joaca un fel de baschet, iar altii stateau la ferestre si… na! Ce sa faca si ei?… Daca asa era „cool”!… IL STRIGAU PE CRISTI, CEL CU CAINELE!! 🙂 Ce pot sa spun? Doamne fereste! Daca intr-o zi apare un video de-asta „viral” in care un copil se da cu capul de pereti pana ii da sangele, foarte probabil ca absolut TOTI or sa faca IDENTIC, fara sa stea sa cugete macar 1 secunda!! (ce bine ar fi sa ma insel cu chestia asta!)

In concluzie, in apropierea liceelor sau scolilor, nu e bine sa vrei sa intri pe net. 🙂 Nu e bine… Sunt sanse ca toti elevii sa „rupa netul” si sa te conectezi in 1-2 ore.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Otilia Hrimiuc said, on februarie 24, 2016 at 10:50 am

    Off topic de pe facebook – Oficial ne-am intros in anii `50.

    Institutul Elie Wiesel a ajuns să ne spună nouă, românilor, memoria cui avem voie să o cinstim și a cui nu. Fără niciun fel de argumente, au interzis celor de la Legende Vii să mai comercializeze tricourile imprimate cu chipurile marilor români Gheorghe Calciu Dumitreasa, Radu Gyr și Mircea Vulcanescu.

    https://www.facebook.com/LegendeVii/?fref=ts

    Apreciază

  2. Oana said, on februarie 24, 2016 at 12:46 pm

    In legatura cu petitia pentru schimbarea constitutiei…O fosta colega de liceu,fata pe care o stiam cat de cat cu capul pe umeri, a postat intr-o zi pe facebook ca este foarte revoltata ca au venit niste „aborigeni” sa cerseasca semnaturi pentru „interzicerea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex” si a tinut sa specifice ca s au uitat urat cand i-a trimis la plimbare dar ca pe vecina „mai in varsta” care a semnat au tratat o frumos. M a uimit sa vad cat de multi o aprobau si nu am avut ce face (regret nespus) si am adaugat un comentariu dezaprobator care a lasat sa se inteleaga si dezamagirea mea in legatura cu ea. Comentariul meu a agitat spiritele si am ramas pur si simplu oripilata de cum gandesc „tinerii frumosi si liberi”, am aflat astfel ca parintii care gandesc asa ca mine sunt „infecti” si multe altele…m-am simtit foarte rau, nu a existat nici macar o persoana care sa imi dea dreptate si mi-am dat seama ca daca esti un om slab este foarte usor sa te lasi influentat pentru a fi acceptat de „turma”

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 24, 2016 at 3:10 pm

      Oana

      pentru astefel de pacate curvesti si mentalitatea aferenta lor vine ACUM MACELUL !
      acesti oameni desper care povesteti ingrozita si cei ca ei vor ARDE CURAND , nici tarana lor nu va ramane. poti sa-i dai complet uitarii, sunt deja MORTI!
      si nu din cauza altor oameni ci ca o consecinta FIREASCA a alegerii lor :IADUL si FOCUL VESNIC este partea acestora si de el vor avea parte MAINE de la Dumnezeu Atottiitorul care RESPECTA liberatatea/alegerea lor daruindu-i partea care li se cuvine si despre care avem MARTURIE VECHE Scriptura : vezi partea/soarta sodomei si gomorei ( stramosii PERVERSILOR de azi de toate felurile la care s-au raliat imbecilii „open-minded” despre care povesteti, impreuna cu hoarde si legiuni mari de multi altii de pretutindeni) !

      scurtura si praful de pe sanada si sa FUGI de ei, sa NU AI nici un fel de contact cu asemenea insi( nu asculta lepadaturile care se cred „iubitoare de frati” si te indeamna ipocrit la fapte bune pentru „salvarea ” unora ca aceia, NU E VREME de asa cvea si NIMENI nu poate sa ajute decat CEL TRIMIS de HRISTOS INUSI, restul dar sufletul propriu poate sa-l mai salveze de va fi fara viclesug si cu mare plangere si pocainta!) , numai asa vei scapa ca prin foc.

      Apreciază

    • Cristian said, on februarie 24, 2016 at 3:21 pm

      Din pacate, daca ne indepartam de credinta si de valorile crestine (singurele valori bune!), incepem sa ne pierdem discernamantul si sa nu mai vedem clar. Nu este de mirare ca multi nu vad nici o problema in casatoriile anormale – din moment ce ei sunt cei care s-au indepartat de credinta si de valorile crestine si au ajuns astazi adormiti, indoctrinati, intunecati. Este foarte trist, pentru ei (si dureros pentru noi sa constatam starea lor).

      In final, Dumnezeu a creat BARBAT si FEMEIE, in Gradina Eden! Deci… asa trebuie sa si ramana!

      Apreciază

    • nikodim said, on februarie 24, 2016 at 3:25 pm

      Cei care iti vor da dreptate in asemena aspecte, adica „infectii” ca noi, sunt si vor fi din ce in ce mai putini iar tinerii astia „frumosi si liberi” si multi parinti si chiar bunici de-ai lor, „emancipati” si „deschisi la minte”, consangenii si conationalii nostri, la momentul potrivit si la comanda mass-media si a „retelelor de socializare” vor fi primii care vor dezlantui prigoane si pogromuri fara scrupule si fara mustrari de constiinta asupra celor care „se uita urat” la destrabalarea lor totala tradusa prin „dreptul de manifestare al libertatii de constiinta a tinerilor… frumosi si liberi”, evident. Sa nu ne facem iluzii intr-o lume mai buna de acum incolo. Acestea sunt timpurile duhului lor…

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on februarie 24, 2016 at 3:32 pm

      Cine este prigonit pentru legea lui Hristos, pentru Hristos este prigonit.
      SI intre noi ortodocsii sunt plin de oameni care nu au habar ce inseamna ortodoxia cum bine spunea Sf Ignatie Briancianinov iar nestiinta este un pacat capital.

      Apreciază

  3. RomeoB said, on februarie 24, 2016 at 1:44 pm

    Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu își dorește o nouă materie în şcoli şi grădiniţe, respectiv „Educaţie prin sănătate”, la care copii să înveţe despre alimentaţia sănătoasă, igienă şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

    Orele ar putea fi ţinute de medicii şi asistentele cabinetelor din şcoli.

    „Personal cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii şi cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii şcolari. Suntem obligaţi să susţinem această specialitate, medicii şcolari se împuţinează. Sunt medici şcolari, asistente care lucrează în cabinetele şcolare, cu o experienţă extraordinară şi marea lor majoritate o dedicaţie extraordinară”, a declarat ministrul Sănătății.

    Conform ministrului, copiii ar putea primi la şcoală lecţii privind igiena de zi cu zi, alimentaţie, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente şi alte substanţe.

    „Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu este genul de intervenţie cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noştri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri”, a mai spus ministrul.

    În opinia lui Cadariu, medicii şi asistentele şcolare ar putea deveni „educatori excelenţi„ cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată”.

    http://www.cotidianul.ro/o-noua-materie-ar-putea-fi-obligatorie-in-scoli-si-gradinite-276791/

    MAI EXACT EDUCATIE SEXULALA INTRODUSA PE USA DIN DOS !

    Apreciază

  4. marinela said, on februarie 24, 2016 at 10:13 pm

    O intrebare off topic:ce parere aveti de zilele de harti, premergatoare postului mare,bunaoara, saptamina asta avem in calendar asa ceva?Stiu de la par.Iustin Pirvu,ca normal nu se dezleaga la carne ,lapte oua,ci doar la vin si untedelemn.Ce parere aveti voi(?),ma intereseaza raspunsul vostru.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciază

    • sky said, on februarie 25, 2016 at 8:23 am

      Zilele cu dezlegare de dinaintea Postului Mare nu sunt puse de cei care au tiparit calendarul, ele sunt randuite de Sfintii Parinti ca premergatoare nevointei Postului Mare.

      Apreciază

    • el said, on februarie 25, 2016 at 3:04 pm

      marinela

      e corect, e harti, dezlegare saptamana aceasta la carne, oua, branza si vin.

      Apreciază

  5. Cristian said, on martie 11, 2016 at 3:25 pm

    Unii profesori spun ca au gasit solutia anti-facebook si anti-telefoane in timpul orelor. Dar e interesanta DIMENSIUNEA PROBLEMEI, adica practic elevii nici nu mai sunt deloc atenti la profesori: „cainii latra, caravana trece”! Unul vorbeste singur in fata clasei (profesorul), iar elevii… fiecare cu ale lui… Unii cu jocuri, sparg balonase colorate, altii „socializeaza” (flirt etc.). A ajuns scoala un fel de piesa de teatru foarte proasta: de fapt nimeni nu mai invata nimic!… Apoi, cand apar rezultatele dezastruoase la BAC si simulari, nu mai stim pe cine sa dam vina: ca or fi profesorii, ca nu au metoda, ca o fi programa… De fapt nici un elev nu mai este demult atent la ora!! Stau toti pe smartphone „sa se cultive”.

    Dar e interesanta si solutia gasita de cativa profesori de la Timisoara:

    http://www.activenews.ro/stiri-locale/Cativa-profesori-au-gasit-solutia-pentru-ca-elevii-sa-nu-mai-foloseasca-telefoanele-in-timpul-orelor-de-curs-130968

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.