SACCSIV – blog ortodox

ANUNTUL ZILEI: “Legende vii” nu mai vand tricouri cu Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Mircea Vulcanescu si Radu Gyr deoarece doresc sa respecte legea tarii …

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 24, 2016

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ion said, on februarie 24, 2016 at 2:44 pm

    În cazul ăsta, ar trebui să pună în vânzare tricouri cu Căpitanul. Să vedem cu ce acuzaţie ar veni paraziţii de la institutul ăla, întrucât Căpitanul nu are nicio condamnare în vigoare, din câte ştiu. Le pot oferi eu un model frumos, am făcut 15 tricouri verzi cu poza Căpitanului după ce s-a dat legea aia infectă şi le-am distribuit prietenilor cu rugămintea să-l poarte. Sub poză scrie: „Ne vom întoarce într-o zi”.
    Pe de altă parte, nu cred că ar trebui să existe motive de teamă pentru condamnări pe speţe de genul ăsta, întrucât există decizia-cadru 913 a UE (măcar la atât să ne folosească apartenenţa respectivă) care prevede că faptele pot fi pedepsite numai dacă sunt însoţite de instigare la violenţă sau ură. A se vedea aici:
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=URISERV%3Al33178
    În cazul contradicţiei între legislaţia naţională şi cea europeană, instanţa trebuie sa aplice legea mai permisivă. Rog să fiu corectat dacă greşesc.

    Apreciat de 1 persoană

    • cca70 said, on februarie 24, 2016 at 10:01 pm

      @ion
      cum arata tricourile cu Capitanul? as dori sa cumpar unul…

      Apreciază

  2. kf said, on februarie 24, 2016 at 4:11 pm

    Apreciat de 1 persoană

  3. kf said, on februarie 24, 2016 at 4:11 pm

    Apreciat de 1 persoană

  4. kf said, on februarie 24, 2016 at 4:12 pm

    Apreciază

    • el said, on februarie 24, 2016 at 10:15 pm

      incetati sa ma promovati peste tot filmul asta cu draci, ce mare scofala ati descoperit voi?
      ca unii indraciti invoca diavolul?, asta fac si tiganacile vrajitoare si ereticii si alte specimene, si satanisti nu acum au aparut, sunt info despre asemena indracit ina de la Facrea lumii din Vechiul Testament !
      INCETATI sa mai aduceti REDUNDANT imagini cu draci si asemnea lucuri care sunt irelevante.
      NU pentru ca cheama unii dracii si sunt satanisti vine anticrist si lumea sufera atatea nenorociri , ci pentru PACATELE NEPOCAITE, APOSTAZIA si EREZIA in care au cazut crestinii ortodocsi si de la care a luat diavolul DREPT sa lucreze cu vrea el in lume.

      Apreciază

  5. Romanasul said, on februarie 24, 2016 at 5:06 pm

    Deci elie wiesel va acuza ca promovati public persoane vinovate de genocid contra umanitatii si crime de razboi. Si desi voi stiti si recunoasteti ca nu exista „acuzatii” (vrand sa spuneti poate condamnari), acesti eroi fiind condamnati politic pt. uneltire contra stapanirii sau subminare a autoritatii, nicidecum pt. grozaviile incriminate, va plecati si va conformati fara niciun fel de demnitate in fata acestor antiromani. Si totul pt. o mica afacere, la baza careia, spuneti voi, sta dorinta de constientizare a valorilor neamului in randul tinerilor. Si uite asa ne cernem, si aflam si noi cine vede in promovarea acestor eroi sau sfinti doar o oportunitate de business, sau le urmeaza exemplul cu adevarat. Din pacate, Parintele Justin a stiut pe ce se baza cand afirma despre tinerii de azi ai Romaniei ca au pierdut simtul responsabilitatii fata de valorile transmise de aceasta generatie de martiri. Suntem lasi, fricosi si fara credinta. Si cand te gandesti ca acesti eroi au dat jertfa suprema in speranta intaririi prin exemplul lor a urmasilor, imi vine sa intru in pamant de rusine. Si de revolta. Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne ierte ca suntem nevrednici de Sfintii si Marturisitorii Sai.

    Apreciază

  6. mario said, on februarie 24, 2016 at 6:36 pm

    Cand fariseii au vrut sa il invrajbeasca pe Iisus Hristos impotriva stapanirii romane acesta a raspuns: „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu”

    Apreciază

    • Romanasul said, on februarie 24, 2016 at 11:09 pm

      Mario, fratiorul meu, sa nu (ne) smintim! Sensul celor spuse de Iisus se refera strict la indemnul de a respecta autoritatea romana prin plata taxelor si a nu se razvrati impotriva stapanirii pe motive economice. Romanii erau nu doar buni razboinici, ci si buni negociatori. Stiau ca a interzice credintele popoarelor supuse ar echivala cu iminente revolte. Nu se bagau peste credinta iudeilor, iar asta era prevazut juridic. Cel putin in contextul de care vorbim. Imagineaza-ti ca ar fi interzis iudeilor sa-i mai venereze pe profeti. Cum ar fi raspuns poporul iudeu mistic dar si razboinic totodata?
      Ai indrazni sa spui asta si Parintelui Calciu, care n-a facut nici cel mai mic compromis autoritatilor pe finalul incarcearii, cand pana si familia i se impotrivea? Si era vorba despre o semnatura aproape neutra in contextul acela! (Ar trebui sa revedem la infinit interviurile in care Par. Calciu da masura jertfei pt. Hristos, spunand ca n-a putut semna pt. ca simtea ca L-ar fi tradat pe Mantuitorul! Atentie! Deci nu tradarea neamului, ci direct a Mantuitorului!)
      Iisus a fost fara de pacat. Dar a fost o singura data violent. Fizic! Atunci cand ce trebuia sa fie mai sfant pt. ei era pangarit si transformat in pestera de talhari. La Templu. Cum ne sade noua cand nu marturisim pe Sfintii bineplacuti ai Domnului? Pe cine nu marturisim de fapt?
      Poporul roman a platit taxe si biruri. Am platit si vom plati. Dar sa ne lase credinta si Sfintii in pace.

      Apreciază

    • Ionut said, on februarie 25, 2016 at 10:09 am

      Si daca dai statului/lumii totul, ce-ti mai ramane sa-i dai lui Dumnezeu?

      Apreciază

  7. Ioana said, on februarie 24, 2016 at 7:41 pm

    Se pare ca romanul nu se mai desteapta din somnul cel de moarte, si asa in somn si in pacate grele o sa il prinda si cumplita prigoana antihristica. Cei din Republica Moldova sunt mai treji ca noi, macar au o Miscare a Juristilor Ortodocsi din Moldova. Noi ce facem? De ce nu ia nimeni din justitie atitudine? Unde sunt valorile creștin ortodocse ale Revoluției din 1989, despre care se vorbește în Constituție? Păi atunci să interzicem sa se vorbeasca despre aproape toti politicienii si tehnocratii satanisti care mare parte din ei fie au facut parte din regimul comunist fie sunt masoni scarbosi care se inchina la un maimuțoi, diavol împuțit și scârbos! Cum rămâne cu condamnarea crimelor comunismului? Oamenii aceștia Mari sunt mărturisitori, sfinți, NU AU FĂCUT CRIME după cum mint cu nerușinare iudeii aceștia, care tot înșală lumea de la Învierea din morți a Domnului Iisus Hristos. Ei au vrut să ne apere de jidovii astia netrebnici cu masoneria lor spurcata. Si au murit pentru Credință și Neam, iar noi – niște lași netrebnici, prea visători ca să luăm o atitudine, NE BATEM JOC DE JERTFA LOR! Ne lasam calcati in picioare, asteptam sa vina lepadatii sa ne mature. Ce suntem noi? Niste numere, niste CNP-uri niste carpe-n papuci. Erau brosuri despre Ordinea mondiala inca din anii 90, stiu sigur ca vorbea si despre inrobirea numerica? De ce nu a depus nimeri plangeri, de ce nu aprotestat nimeni, de ce nu s-au gasit juristi care sa ia o atitudine pentru dezrobire? Pentru ca tare mai iubim toata balaceala asta huzuritain baltoaca consumista occidentala care imparateste la noi de la vladica la opinca. Ce suntem? Niste sclavi la statul Mamona, detinutul cutare, fara nici o libertate, care doar mai spune cate-o poezie acolo, ca de ar fi, de s-ar povesti. Rusine! Rusine sa ne fie ca ne batem joc de JERTFA UNOR MARTIRI, care au murit si pentru noi!

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 24, 2016 at 9:59 pm

      De acord cu tine Ioana,nu facem decit sa ne plingem de mila, fara sa luam o atitudine ferma impotriva acestor opresiuni legislative si sa nu ne lasam calcati pe cap de acesti jegosi jidovi masoni.Doamne ,trezeste-i pe romani!

      Apreciază

    • mihai said, on februarie 25, 2016 at 3:07 pm

      Ioana din pacate colac peste pupaza au aparut si diverse secte ce face propaganda ecumenismului si n.w.o, mai deunazi pe str . ma abordeaza o cucoana mai in varsta si ami da o brosura [care bineinteles am refuzato] si care ami face o invitatie la un congres si o adunare unde cica vin de pe la diverse ,,credinte”, la care eu iam raspuns: doamna oare constientizati ce faceti?! si care bineinteles sia vazut de drum, aceasta facea parte din martorii lui iehova, deci iata ca sectele ce asi zic pocaiti militeaza la greu pt. n.w.o

      Apreciază

  8. Adrian said, on februarie 24, 2016 at 8:25 pm

    Alții care ”mătură poteca spre Biserică” !!!

    Câte ceva despre frică …

    Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel
    2 Timotei 1,6-8
    6. Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.
    7. Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii.
    8. Deci, nu te ruşina de a mărturisi pe Domnul nostru, nici de mine, cel pus în lanţuri pentru El, ci pătimeşte împreună cu mine pentru Evanghelie după puterea de la Dumnezeu.

    Filipeni 1, 27-30
    27. Să vă purtaţi numai în chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie venind eu şi văzându-vă, fie nefiind de faţă, să aud despre voi că staţi într-un duh, nevoindu-vă împreună întru-un suflet, pentru credinţa Evangheliei,
    28. Fără să vă înfricoşaţi întru nimic de cei potrivnici, ceea ce pentru ei este un semn de pierzare, iar pentru voi de mântuire, şi aceasta este de la Dumnezeu.
    29. Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El,
    30. Ducând aceeaşi luptă, pe care aţi văzut-o la mine şi o auziţi acum despre mine.

    Apocalipsa Sfântului Ioan 1, 1-8
    1. Şi am văzut cer nou şi pământ nou. Căci cerul cel dintâi şi pământul cel dintâi au trecut; şi marea nu mai este.
    2. Şi am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
    3. Şi am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii şi El va sălăşlui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi însuşi Dumnezeu va fi cu ei.
    4. Şi va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut.
    5. Şi Cel ce şedea pe tron a grăit: Iată, noi le facem pe toate. Şi a zis: Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezare şi adevărate.
    6. Şi iar mi-a zis: Făcutu-s-a! Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi sfârşitul. Celui ce însetează îi voi da să bea, în dar, din izvorul apei vieţii.
    7. Cel ce va birui va moşteni acestea şi-i voi fi lui Dumnezeu şi el Îmi va fi Mie fiu
    8. Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.

    +++

    Curaj-Frică

    ˇ Frica este o însuşire copilărească pe care o manifestă sufletul îmbătrânit întru slava deşartă. Frica este lipsa credinţei arătată în aşteptare plină de spaimă a unor lucruri neprevăzute. Este o presimţire a unei primejdii închipuite, o cutremurare a inimii care se înspăimântă şi se împuţinează pentru unele nenorociri îndoielnice. Teama este lipsirea de orice certitudine chiar şi în lucrurile cele mai sigure. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Sufletul mândru care se bizuie numai pe sine este sclavul fricii, el se teme şi fuge la cel mai mic zgomot sau umbre. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Cei ce plâng şi nu se mai feresc de durere, nu se mai tem de nimic, dar cei predispuşi la frică, chiar şi dintr-un lucru mic se înspăimântă şi de multe ori îşi ies şi din minţi. (Sunt cei ce nu-şi mai cruţă trupul şi aşteaptă cu hotărâre orice li s-ar întâmpla, căutând ei de bunăvoie suferinţa.)

    ˇ Omul fricos suferă de două boli: de puţinătatea credinţei şi de iubirea de trup. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Când cineva cade din măsura chibzuielii, devine atât fricos cât şi îndrăzneţ, căci sufletul său este slăbit. Omul când pierde echilibrul interior nu se mai cunoaşte pe sine şi cade astfel în extreme. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Precum mormolocii îi înfricoşează pe prunci, aşa şi umbrele pe cei mândri. Nu este cu putinţă ca cel ce se teme de Dumnezeu să aibă frică, dacă va zice că afară de Dumnezeu nu se teme de altul. Frica de Dumnezeu dă curaj de a birui orice frică laşă de ceva de pe pământ. Omul care crede ştie că Dumnezeu îl va apăra, sau că dacă va pierde în cele pământeşti, chiar viaţa sa, o va avea pe aceasta plină de toate bunătăţile în cer. Cel ce are frică de cele pământeşti şi nu se bizuie decât pe sine, se teme în chip real totdeauna de ele. Nici eu-l propriu, nici cele ale lumii nu-l asigură împotriva necazurilor şi nenorocirilor. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Precum apa strâmtorată ţâşneşte spre înălţime, aşa de multe ori şi sufletul strâmtorat de primejdii urcă spre Dumnezeu prin pocăinţă şi se mântuieşte. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ De la Hristos încoace nu mai poate spune nimeni: “Doamne, om nu am” căci toţi îl avem pe Hristos, dar Hristos lucrează prin cei ce cred în El. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

    ˇ Ce să fac părinte că mi-e frică? – Locuitorii cetăţii se tem de barbari până ce nu au ajutorul împăratului, dar când află că a sosit în cetate generalul, nu se mai tem ştiind că acum are cine să-i apere. Chiar de vor auzi că se apropie barbarii, nu se îngrijorează având pe cel ce se luptă pentru ei. Deci şi noi, dacă credem în Dumnezeu, nu ne vom mai teme de draci căci ne va trimite ajutorul Lui. (Sfinţii Varsanufie şi Ioan)

    ˇ Un frate se înfricoşa tare de tâlhari şi a destăinuit Bătrânului frica sa. – Dumnezeu nu părăseşte pe nimeni căci a zis: “Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi” (Evrei 13,15), dar ne predă necredinţei noastre. Sunt oare mai mulţi tâlhari care năvălesc decât carele şi puterile lui Faraon? Şi ştim cu toţii că printr-un cuvânt şi la un semn al Domnului au fost deodată înecate toate. Nu-ţi aduci aminte cum i-a orbit pe cei ce veneau asupra lui Elisei? (IV Împăraţi 6,18) Cel ce ştie să izbăvească de ispite pe credincioşi, Acela le-a făcut şi le face şi acum pe toate. Cum vom uita oare Scriptura care zice: “Domnul te va păzi pe tine de tot răul, păzi-va Domnul sufletul tău”. Şi cum vom da uitării cuvântul: “Vouă şi perii capului vă sunt număraţi”, ori: “Nici o vrabie nu va cădea în plasă fără ştirea Tatălui vostru, nu e cu mult mai de preţ omul decât o vrabie?” O, fric㠖 fiică a necredinţei, până unde m-ai coborât! Aceasta-i înspăimântătoare: orbeşte mintea, moleşeşte inima, împuţinează sufletul şi-i desparte pe oameni de Dumnezeu. Este sora lipsei de nădejde şi-i mână pe oameni de la frica de Dumnezeu în ţara pierzaniei. Frate, să fugim de ea şi să-l deşteptăm pe Hristos din somn zicând: “Stăpâne, mântuieşte-ne că pierim!” şi El sculându-se, va certa năvala vântului şi o va potoli, iar nouă ne va spune: “Eu sunt, nu vă temeţi!” Să părăsim deci toiagul de trestie şi să luăm toiagul crucii în care se sprijinesc cei ce şchiopătează, prin care se scoală morţii, întru care se laudă Apostolul, cu care am fost izbăviţi de prădarea diavolului, noi înşine aşezându-ne lângă Cel ce S-a răstignit pentru noi, căci El ne păstoreşte pe noi oile Sale şi prin El sunt alungaţi lupii poftitori de sânge. (Crucea este puterea noastră de a ne depăşi, este puterea pregătită nouă de Hristos. El a răbdat-o pentru a întări firea omenească din El împotriva cruţării egoiste şi pentru a ne comunica această putere şi nouă. Pomenirea ei legată de semnul ei îl aduce pe Hristos Însuşi în noi, pe Hristos care a întărit firea Sa omenească răbdând crucea şi care, în urma acestei întăriri a biruit moartea. Nu putea învia Dumnezeu o fire omenească moleşită îmbrăcând-o în viaţa largă netrecătoare care reprezintă o supremă tărie ca pe un obiect. Ea însăşi trebuie să vină în întâmpinarea învierii sale, ca actul acestei tării spirituale prin răbdarea durerilor opuse egoismului. Crucea este dovada milei lui Hristos pentru noi, dar şi mijlocul pe care ni l-a dăruit pentru a ne întări şi a creşte spre tăria vieţii generoase nesupusă morţii, îngustării egoiste. În cruce îl avem pe Hristos cu puterea Lui atotiubitoare dar ca să ne însuşim şi noi această putere. Prin ea alungăm diavolii care ne supun când suntem fricoşi din egoism, prin ea suntem păziţi în păşunea întinsă a hranei nemuritoare adusă nouă de Hristos. Diavolul vrea să ne facă fricoşi ca să ne predăm şi să devenim astfel robii lui. Hristos ne vrea puternici, liberi, fraţi ai Lui şi ai tuturor, părtaşi la puterea generozităţii şi la slava Lui. Dracii ne robesc pentru că de fapt nici ei nu sunt liberi fiind robi slabi ai patimii mândriei lor, lucrând sub stăpânirea ei. (Sfinţii Varsanufie şi Ioan)

    Sursa: http://www.filocalie.ro/curaj-frica-partea-1/

    +++

    Și, oameni buni, când poate ne va ispiti potrivnicul cu boldul fricii, să ne aducem aminte de …

    Psalmul 26
    1. Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme?
    2. Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?
    3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;
    4. Cei ce mă necăjesc şi vrăjmaşii mei, aceia au slăbit şi au căzut.
    5. De s-ar rîndui împotriva mea oştire, nu se va înfricoşa inima mea.
    6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.
    7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieţii mele,
    8. Ca să văd frumuseţea Domnului şi să cercetez locaşul Lui.
    9. Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui;
    10. Pe piatră m-a înălţat. Şi acum iată, a înălţat capul meu peste vrăjmaşii mei.
    11. Înconjurat-am şi am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda şi voi cânta Domnului.
    12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieşte-mă şi mă ascultă.
    13. Ţie a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat faţa mea; faţa Ta, Doamne, voi căuta.
    14. Să nu-ţi întorci faţa Ta de la mine şi să nu Te abaţi întru mânie de la robul Tău;
    15. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine şi să nu mă laşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu.
    16. Că tatăl meu şi mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat.
    17. Lege pune-mi mie, Doamne, în calea Ta şi mă îndreptează pe cărarea dreaptă, din pricina vrăjmaşilor mei.
    18. Nu mă da pe mine pe mâna celor ce mă necăjesc, că s-au ridicat împotriva mea martori nedrepţi şi nedreptatea a minţit sieşi.
    19. Cred că voi vedea bunătăţile Domnului, în pământul celor vii.
    20. Aşteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te şi să se întărească inima ta şi aşteaptă pe Domnul.

    Psalmul 117
    1. Lăudaţi pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui.
    2. Să zică, dar, casa lui Israel, că este bun, că în veac este mila Lui.
    3. Să zică, dar, casa lui Aaron, că este bun, că în veac este mila Lui.
    4. Să zică, dar, toţi cei ce se tem de Domnul, că este bun, că în veac este mila Lui.
    5. În necaz am chemat pe Domnul şi m-a auzit şi m-a scos întru desfătare.
    6. Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.
    7. Domnul este ajutorul meu şi eu voi privi cu bucurie pe vrăjmaşii mei.
    8. Mai bine este a Te încrede în Domnul, decât a Te încrede în om.
    9. Mai bine este a nădăjdui în Domnul, decât a nădăjdui în căpetenii.
    10. Toate neamurile m-au înconjurat şi în numele Domnului i-am înfrânt pe ei.
    11. Înconjurând m-au înconjurat şi în numele Domnului i-am înfrânt pe ei.
    12. Înconjuratu-m-au ca albinele fagurele, dar s-au stins ca focul de spini şi în numele Domnului i-am înfrânt pe ei.
    13. Împingându-mă m-au împins să cad, dar Domnul m-a sprijinit.
    14. Tăria mea şi lauda mea este Domnul şi mi-a fost mie spre izbăvire.
    15. Glas de bucurie şi de izbăvire în corturile drepţilor: „Dreapta Domnului a făcut putere,
    16. Dreapta Domnului m-a înălţat, dreapta Domnului a făcut putere!”
    17. Nu voi muri, ci voi fi viu şi voi povesti lucrurile Domnului.
    18. Certând m-a certat Domnul, dar morţii nu m-a dat.
    19. Deschideţi-mi mie porţile dreptăţii, intrând în ele voi lăuda pe Domnul.
    20. Aceasta este poarta Domnului; drepţii vor intra prin ea.
    21. Te voi lăuda, că m-ai auzit şi ai fost mie spre izbăvire.
    22. Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului.
    23. De la Domnul s-a făcut aceasta şi minunată este în ochii noştri.
    24. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm şi să ne veselim întru ea.
    25. O, Doamne, mântuieşte! O, Doamne, sporeşte!
    26. Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului; binecuvântatu-v-am pe voi, din casa Domnului.
    27. Dumnezeu este Domnul şi S-a arătat nouă. Tocmiţi sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului.
    28. Dumnezeul meu eşti Tu şi Te voi lăuda; Dumnezeul meu eşti Tu şi Te voi înălţa. Te voi lăuda că m-ai auzit şi ai fost mie spre mântuire.
    29. Lăudaţi pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui.

    +++

    Iertați de îndrăzneală.
    Doamne ajută !

    Apreciază

  9. Alexandru(Fulger) said, on februarie 24, 2016 at 9:19 pm

    Presupun ca a-ti vazut posterele acestea care sunt in tot Bucurestiul. Poster pentru filmul Zootropolis, simboluri pentru copii:


    Asta e bonus:

    http://cdn-static.denofgeek.com/sites/denofgeek/files/styles/gallery_adv/public/2015/12/zootropolis_4.jpg?itok=TKKSzSqY

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 26, 2016 at 4:12 pm

      Alexanrdu (Fuler )

      de ce te indignezi inutil ?
      afisul e pentru CURVE FUTILE si IEFTINE …. NU MERITA efortul, acelea sunt DEJA PIERDUTE !

      TIMP NU mai este !
      e vremea lui „scapa cine poate ” ! si DOAR cel intelept si ne-viclean va scapa, restul …cu CURVELE si INSELATII …. in GHEENA cea larga !

      Apreciază

  10. acelas said, on februarie 24, 2016 at 9:33 pm

    „legende vii” ? cine-s astia? de fapt

    daca au procedat asa, atat de conformist, aia au „grait” si astia in secunda unu s-au executat fulgerati, atunci astia chiar nu aveau nimic in comun cu cei pe care chipurile ii „reprezentau”. Daca Mircea Vulcanescu, parintele Calciu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu etc ar fi fost pt o clipa astfel, ca acesti amagitori, nu ar mai fi fost ei, cei care au facut istoria demna a Romaniei, i-ar fi parasit harul lui Dumnezeu pentru rusinare si tradarea valorilor si intereselor crestinesti, si ar fi fost vrednici de mila tuturor … . Ceea ce niciodata nu a fost cazul. Si atunci astia, cine erau? Nici macar niste amarati de epigoni. Atunci, infiltrati? Iti vine sa crezi una ca asta cand ii vezi cat de nerabdatori s-au executat. Ca sa dea un exemplu? Ca sa-i traga si pe altii?

    .

    Apreciază

    • Roxana said, on februarie 24, 2016 at 11:31 pm

      In urma cu doua luni s-a deschis un dosar penal , pe numele unui membru (cel mai important) al echipei „Legende Vii”, echipa are nevoie de sustinerea voastra , echipa nu a vrut sa dezvalui toate presiunile si amenintarile facute la adresa lor

      Apreciat de 1 persoană

      • valentindortodox said, on martie 5, 2016 at 3:00 am

        noi nu ştiam, Dumnzeu să-i ajute! să ne rugăm pt. ei să fie tari. Să îi întărească Dumnezeu. Mai mult contează asta, să fie întăriţi de Dumnezeu.

        Apreciază

  11. valentindortodox said, on februarie 24, 2016 at 9:59 pm

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 24, 2016 at 10:17 pm

      şi pe Hristos L-au interzis când Îl propovăduiau proorocii în vremea dinaintea venirii, pe Proorocul care a fost înainte mergător al Domnului Iisus Hristos, Ioan Botezătorul în timpul Mântuitorului, iar imediat după Moartea Mântuitorului şi Învierea Sa au început să-L interzică prin primii apostoli, care au fost ucişi după ce au fost ameninţaţi să nu mai vorbească lumii despre El „ca să nu fie înșelarea cea de pe urmă mai mare decât cea dintâi” – exact la fel a fost şi acum – cu părintele Gheorghe Calcu – iar el şi-a prevăzut aceasta spunându-ne despre această prigoană de după moartea sa – ca fiind prigonit pentru Numele Domnului şi după ce va muri. Iar Teodot , care a sesizat această diferenţă faţă de interpretarea tuturor fariseilor vremii – care s-au dovedit cel puţin la fel de făţarnici ca şi cei de acum 2000 de ani – a vorbit şi a primit cu bucurie să fie prigonit pentru că a făcut lumii dovada că Hristos a fost Viu în fiinţa Părintelui Calciu, ale cărui Sfinte Moaște sunt Neputrezite pentru Harul Duhului Sfânt trimis de Dumnezeu asupra sa pentru că a fost întocmai cu Apostolii cei dintâi.

      Apreciază

  12. Paul222 said, on februarie 24, 2016 at 10:39 pm

    Se pare ca le-au facut dosar penal fapt pentru care au dat inapoi. Sper ca ii vor da in judecata pe nenorocitii de la Elie Wiesel!

    Apreciază

  13. Spaceman said, on februarie 24, 2016 at 11:37 pm

    Dar tricourile cu ăștia sunt OK ?

    Apreciază

  14. stef said, on februarie 24, 2016 at 11:41 pm

    Ce pregatesc de aprox o saptamana Arabia Saudita si Turcia pentru Siria…

    https://www.superstation95.com/index.php/world/930

    CITIZENS TOLD TO LEAVE LEBANON IMMEDIATELY – SUBS DEPLOYED

    Hints that something was afoot came this morning when Saudi Arabia (SA) publicly warned its citizens not to travel to Lebanon and told any Saudis inside Lebanon to leave immediately. About two hours later, the United Arab Emirates (UAE) told its citizens the exact same thing.”

    „COVERT TROOP and SUPPLY MOVEMENTS INTO LEBANON, JORDAN

    In preparation for this new plan, for over a week, Thousands of troops from the „Arab Coalition against Terrorism” have been quietly traveling in small groups, as „Tourists” into LEBANON, as well as to Amman, Jordan.

    It is now also known that the Israeli government has been quietly working with Jordan and Saudi Arabia to prepare for a large force of Arab troops to USE THE GOLAN HEIGHTS to travel north into Syria, to attack Damascus and topple its President Assad.”

    Apreciază

    • Ioana said, on februarie 25, 2016 at 8:05 am

      CETĂȚENII SUNT AVERTIZAȚI SĂ PĂRĂSEASCĂ LIBANUL IMEDIAT – SUBMARINE DISLOCATE

      Zvonurile că ceva este pe cale să se întâmple s-au adeverit în această dimineață când Arabia Saudită și-a avertizat public cetățenii să nu călătorească în Liban și le-a ordonat tuturor saudiților aflați pe teritoriul Libanului să plece de urgență. Aproximativ două ore mai târziu, Emiratele Arabe Unite le-au ordonat cetățenilor să facă exact același lucru.

      TRUPE SUB ACOPERIRE și MIȘCĂRI DE APROVIZIONARE ÎN LIBAN și IORDANIA

      În pregătirea acestui plan, de peste o săptămână. Mii de trupe ale ”Coaliției Arabe împotriva Terorismului” s-au infiltrat pe ascuns în grupuri mici, ca ”turiști” în LIBAN și în Iordania, Amman.

      Se ște de asemenea că guvernul israelian a lucrat în secret cu Iordania și Arabia Saudită pentru a pregăti o forță extinsă a trupelor arabe care să TRIMITĂ HULIGANI în nordul Siriei, să atace Damascul și să-l răstoarne pe Președintele Assad.”

      Apreciază

  15. acelas said, on februarie 25, 2016 at 12:17 am

    dupa ce a creeat un sistem sinistru, acum se vaicareste de consecintele lui. Sarada. Cine sa-l mai creada?

    http://www.evz.ro/traian-basescu-am-ajuns-sa-nu-mai-platescu-cu-cardul-pentru-ca-nu-imi-place-sa-fiu-supravegheat-daca-voua-va-place-nu-aveti-decat.html

    .

    Apreciază

  16. Kogaion said, on februarie 25, 2016 at 12:17 am

    Atitudinea celor de la „legende vii” este rusinoasa. Nu este posibil sa renunti asa, instantaneu, fara pic de lupta, la lucrurile in care crezi, doar pentru ca cineva ti-a adresat o acuza. Jalnic !

    Apreciază

  17. Anto said, on februarie 25, 2016 at 7:39 am

    LegendeVii:
    Vreau să mulțumim tuturor pe această cale și care înțeleg situația și sunt alături de acest proiect. Deasemenea, mulțumim tuturor pentru încurajări. Totodată ne cerem scuze dacă am dezamăgit pe cineva cu ceea ce am făcut până acum
    Deocamdată nu putem da prea multe detalii. Anunțul făcut ieri la miezul nopții a fost postat în urma aflării în aceeași zi a punerii sub urmărire penală a administratorului firmei care administrează și a produs proiectul LegendeVii. Vă garantăm că imediat ce vom avea informații concrete vom anunța.
    Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

    Urmăriți pagina noastră de facebook și site ul nostru pentru mai multe detalii.

    Doamne ajută!
    ––––––––
    să avem puțină răbdare, sunt sigur că au ispite grele.

    Apreciază

  18. templier's blog said, on februarie 25, 2016 at 9:51 am

    Liderul Tineretului Liberal din Suedia doreşte legalizalizarea relaţiilor sexuale între rudele cu vârsta de peste 15 ani şi a NECROFILIEI (sexul cu cadavre ), dacă există o permisiune scrisă valabilă de dinainte de moarte. Şi aşa se ajunge la Sodoma totală: violul legalizat (ce dorea un american acum câteva luni- http://www.stiripesurse.ro/barbatul-care-vrea-sa-legalizeze-violul-starneste-revolta-in-intraga-lume_981537.html) şi alte dracisme….
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3458702/Necrophilia-incest-legal-says-Swedish-Liberal-party-youth-wing-accused-laughable-nitwits-party-senior.html?ito=social-facebook

    Apreciază

  19. AKRITAS said, on februarie 25, 2016 at 10:01 am

    Radu Gyr – Ne vom întoarce într-o zi

    Ne vom întoarce într-o zi,
    Ne vom întoarce neapărat.
    Vor fi apusuri aurii,
    Cum au mai fost când am plecat.

    Ne vom întoarce neapărat,
    Cum apele se-ntorc din nori
    Sau cum se-ntoarce, tremurat,
    Pierdutul cântec, pe viori.

    Ne vom întoarce într-o zi…
    Și cei de azi cu pașii grei
    Nu ne-or vedea, nu ne-or simți
    Cum vom pătrunde-ncet în ei.

    Ne vom întoarce ca un fum,
    Ușori, ținându-ne de mâni,
    Toti cei de ieri în cei de-acum,
    Cum trec fântânile-n fântâni.

    Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
    în toate dragostele noi
    și-n cântecul pe care și-l
    Vor spune alții, după noi.

    Ȋn zâmbetul ce va miji
    Și-n orice geamăt viitor,
    Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
    Ca o sămânță-n taina lor.

    Noi, cei pierduți, re-ntorși din zări,
    Cu vechiul nostru duh fecund,
    Ne-napoiem și-n disperări,
    Și-n răni ce-n piepturi se ascund.

    Și-n lacrimi ori în mângâieri,
    Tot noi vom curge, zi de zi,
    în tot ce mâine, ca și ieri,
    Va sângera sau va iubi.

    de ce le-o fi frica iudeomasonilor mai mult : sa nu se intoarca cei peste 4 milioane de români goniti din tara ca urmare a celor 26 de ani de „valori” occidentale impuse : stat de „drept”, politica „corecta”, privatizari, liberalizari, investitori….sau sa nu se intoarca un patriot, iubitor de neam, de dreptate, de lege stramoseasca, precum Tepes Voda, Sf Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Sf Constantin Bracoveanul, C Z Codreanu, Antonescu….

    Apreciat de 1 persoană

  20. Anonim said, on februarie 25, 2016 at 11:35 am

    Puteti viziona o noua traducere cu Parintele Novikov aici:

    Apreciază

    • el said, on februarie 25, 2016 at 3:01 pm

      Anonim

      multumim mult, Dumnezeu sa-ti rsplateasca osteneala cu traducerea.
      Acest om este preot ADEVARAT MARTURISTOR, nu popa lingusitor si fals care canta in struna apostaziei si pacatosilor care nu vor sa se pocaisaca ci doar sa-si dea constiinta bune, a iposcritilor si ducatorilor degeaba la Biserica care au adus pe lume copii lor stricati spre blestem si se falesccu faptele trupesti ale lor crezand ca sut „evlaviosi” „duhovnicesti”. NU suporta GLOATA Parinti ca acest Parinte SFANT si nici cuvintele de mustarre ca sunt trufesi si indraciti si sare dracul din ei ca ars.
      Pe unul ca el l-au lichidat ca spunea Adevarul, si umbla dupa popii si clerul APOSTAT care le vorbesc despre pace, iubire si fratei cu ereticii, care le dau „dezlegari” si „pgoraminte” la cip, cate dracesti, pacate si confuzia iubirismului si tolerantei la rau.

      De ASTFEL de preoti are azi nevoie poporul ca sa-l scurture din somnul de moarte al INSELARII DULCI de care s-au lipit.
      Dar poporul e RAU si RAZVRATIT, CURVAR si INSELAT si NU iubeste Adevarul si darea pe fata a starii lui de darapanare, nici pocainta nu vrea ci INSETAAZA de MINCIUNA si FATRANICIA o urmeaza bucuros.
      De aceea poporului ii va veni „dumnezeul” lui anticrist si slugile lui popii si clerul apostat si cu sete ii vor urma pe aceia.
      Preoti ca Parintele Vasile Novikov VA VOR JUDECA la Judecata de Apoi pe toti „evlavosii” care contemporani lui fiind au ales INSELAREA si FATRANICIA si au urmat MINCIUNII si lui anticrist !
      Timpul lumii acestiea s-a terminat ! (spune si Parintele si MULTI di Staretii si Sfintii contemporani si NIMENI nu vrea sa ii asculte/creada)
      Ce va urma ….. veti vedea singuri!

      Apreciază

    • octoviv said, on februarie 25, 2016 at 4:04 pm

      Doamne, ajută.

      Legat de traducerea filmului, în linkul postat de dumneavoastră:

      – la minutele 50:38, 55:11, 56:13, 56:40, 1:02:22, 1:03:59, 1:42:40, numele Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu este scris greșit ca la eretici;
      – la minutul 1:02:03 scrie: „În Fatina e plin cu de toate.”, ce e Fatina (în contextul în care se vorbea de Maica Domnului)???;
      – la minutul 1:29:26 scrie: „to?i” în loc de „toti” sau „toți”;
      – la minutul 2:03:19 scrie: „și nu suntețu atenți” în loc de „și nu sunteți atenți”.

      Doamne, ajută.

      Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 25, 2016 at 3:41 pm

      Orthodox

      Asta nu-i blogul lui Radu Iacoboaie?

      Apreciază

      • Mirela said, on februarie 25, 2016 at 10:30 pm

        Nu cred că e tot blogul lui Iacoboaie, căci el nu e capabil să se abţină de la a-şi face publicitate şi de la a posta o mie de comentarii la fiecare articol. Ăsta e alt apărător al ortodoxiei:)

        Apreciază

  21. Partizanu said, on februarie 26, 2016 at 7:45 am

    Un alt site suspentad pentru REA CREDINTA. http://www.stiri-extreme.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi In concluzie cine nu-i cu noi e impotriva noastra.

    Apreciază

    • valentindortodox said, on martie 5, 2016 at 2:53 am

      @Partizanu- despre stiri-extreme.ro – e plin de pop-up-uri rele şi ciudate site-ul ăla – ori aşa e , ori a fost invadat…

      Apreciază

  22. mircea.v said, on februarie 26, 2016 at 7:38 pm

    Recomand cumpararea urmatoarelor carti, pt ca nu se stie cat vor mai fi disponibile pe piata:

    – „Viata Parintelui Gheorghe Calciu”
    – „Intoarcerea la Hristos” – Ioan Ianolide
    – „Imn pentru crucea purtata” – Virgil Maxim
    – „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor
    – „Reeducarea de la Aiud; Peisaj Launtric” – Demostene Andronescu
    – „Marturisiri din mlastina disperarii” – Dumitru Bordeianu (aceasta carte descrie ce s-a intamplat la Pitesti si Gherla, si ceea ce s-a intamplat a fost maximul maximului; autorul a trecut prin aceste incercari, si cand face referire la Aiud – ca a ajuns si acolo, scrie doar o propozitie; adica, Aiudul a fost gradinita fata de Pitesti si Gherla; autorul a inteles semnificatia celor petrecute doar dupa ce a citit „Vietile Sfintilor”. Acesti Sfinti Mucenici sant mai mari decat Sfintii Mucenici ai primelor trei secole)

    Simt o f perversa lucrare in aplicarea acestei legi; nu au inceput in forta, dar se aplica, asa, cu pasi mici, cate unul cate unul… Si, din nefericire, vor si obtine ceea ce vor la nivel mare. Tot ce se mai poate face, este la nivel individual, se mai da o carte din cele de mai sus la cate un prieten, se mai discuta pe tema asta…

    Apreciază

    • valentindortodox said, on martie 5, 2016 at 2:53 pm

      da, e lucrarea diavolului care vrea să pună sub obroc Lumina lui Hristos care a strălucit în sfinţii din temnițele comuniste.
      Cum au fost ei mai lămuriţi în foc şi pe noi ne-au încurajat să fim şi noi mai sfinţi în faţa acestor încercări diavoleşti de a ne face să ne lepădăm de Sfinţenia Duhului Sfânt transmisă prin Sfinţii Închisorilor.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.