SACCSIV – blog ortodox

Profesorul de istorie “fraier” si eleva “smechera”

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 20, 2016

Intre ghilimele caci vom observa ca de fapt e invers.

Povestea se petrece intr-un oras din Romania. Fara nume, ca sa nu facem rau profesorului.

Asadar, dupa ce se preda lectia de istorie din minunata programa, daca mai e timp pana la pauza, eleva “smechera” ii pune o intrebare oarecare profesorului, stiind ca el se va lansa in subiect ca “fraierul”. Pe eleva n-o intereseaza evident raspunsul, ea intreband doar ca sa-i dea de lucru dascalului, timp in care aproape intreaga clasa sa poata naviga de pe minunatele mobile pe minunatul facebook pentru a se intalni cu alti minunati frumosi si liberi ca si ei.

Doar ca profesorul “fraier” nu e deloc fraier. El intra in jocul bididoaicei doar ca sa-si poata face in liniste meseria de adevarat iubitor de istorie in fata a doi trei elevi ce abia asteapta momentul pentru a mai invata cate ceva din istoria neoficiala. Caci dupa ce e intrebat de “smechera”, el intra in tema propusa pret de cateva fraze, pana cand gloata se adanceste in canalizarea de socializare, dupa care o coteste elegant spre chestiuni esentiale ce cu cinste ar putea figura si pe acest blog. Turma nu baga evident de seama ce se petrece, iar ceilalti afla ca exista viata in afara borcanului cu purici.

Consider ca profesorul procedeaza bine. Poate unii dintre voi vor zice insa ca nu-i asa. Ca ar trebui sa vorbeasca curajos tuturor. Oare? Pe tinerii frumosi si liberi oricum nu-i intereseaza. Exista insa riscul ca vreunul dintre ei sa povesteasca acasa iar un parinte indoctrinat sa inceapa sa se agite oripilat pana cand dascalul isi pierde locul de munca. Si care ar fi folosul? Nici cei doi trei elevi interesati nu vor mai afla adevarul. Ca vine in locul sau unul precum cel dinaintea sa, care era un satanist pe fata ce-si punea pe contul de facebook fotografii cu tatuajele cu pentagrama.

Apoi oricum el vorbeste in auzul tuturor. Daca e sa se trezeasca vreunul din gloata, se poate alatura oricand celorlalti doi trei.

Cititi va rog si:

DUBLUL LIMBAJ in educarea copilului crestin

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. veaceslav said, on februarie 20, 2016 at 9:26 am

    Se pare ca ne tradeaza toti. Unul din cei mai aprigi luptatori contra gaylor din Moldova, episcopul Marchel, ii pare ca intilnirea dintre papa si patriahul Kiril este ceva bun. TRADARE.
    http://btv.md/md/episcopul-marchel-intrevederea-dintre-patriarh-si-papa-vine-sa-intareasca-valorile-crestine/

    Apreciază

  2. Cosmin S. said, on februarie 20, 2016 at 10:04 am

    via facebook
    Luci Lucescu Londra

    Fiindcă OCULTA planetară (un grup infracțional foarte bine organizat ce acționează planetar) ne forțează să gândim și să privim global, vom da o fugă virtuală, în peregrinările noastre MONETAR-FINANCIARE în VENEZUELA.
    VENEZUELA este pe scurt a patra cea mai bogată în resurse de petrol țară de pe TERRA.
    30 de milioane de locuitori dintre care 15 milioane lucrează.
    În graficele prezentate puteți „admira” ce înseamnă LIPSA DE SUVERANITATE și cum BANCA CENTRALĂ (NAȚIONALĂ) a VENEZUELEI asasinează economia VENEZUELEI.
    În VENEZUELA în ultimii 15 ani s-a întâmplat ceva care merită discutat și reținut.În VENEZUELA s-a întâmplat o autentică revoluție socialistă.
    Președintele CHAVEZ a reușit să prindă în CONSTITUȚIE un articol care să protejeze nivelul de trai al venezueleanului de rând astfel că GUVERNUL crește salariul minim mereu. Noul președinte MADURO a afirmat că și dacă prețul în dolari al petrolului ajunge la ZERO, salariul minim al muncitorului venezuelean trebuie să crească.
    Este decis ca pe 1 martie 2016 să majoreze din nou (după ce anii trecuți l-a crescut cu 300% cumulat) la 11 mii de bolivari.
    Priviți vă rog cum BN Venezuela devalorizează moneda locală într-un mod mizerabil și total imoral deși în 1996 caz rar pe planetă noul BOLIVAR era cotat la 2 dolari FED.
    În total devalorizare de 12 ori in aproximativ 20 de ani.
    Într-o țară cu rezerve imense de PETROL azi salariul minim a ajuns să fie 13 dolari. CUM?
    Foarte interesant! BN VENEZUELA a ridicat camăta cu care GUVERNUL împrumută bani până pe la 30% (cea mai ridicată de pe planetă) și a provocat o inflație de 160% anul acesta.
    Ca urmare încrederea populației în bolivarul venezuelean a scăzut și pe piața NEAGRĂ circulă în mod ilegal DOLARUL FED.Numai că pe piața neagră ajunge la peste 1200 de bolivari venezueleni pentru un dolar FED (adică cam de 200 de ori mai mult decât cotația stabilită „oficial”).
    HUGO CHAVEZ a înțeles că RECUPERAREA SUVERANITĂȚII COMPLETE implică naționalizarea EMITERII DE BANI și când se pregătea să treacă la acest pas CRUCIAL a fost îmbolnăvit cu cancer.
    Nu înainte de a fi cerut RETURNAREA REZERVELOR DE AUR de la depozitarul din LONDRA.
    „Cum putem lăsa aurul venezuelean la Londra, dacă într-o buna zi va fi dat un ordin sau dacă NATO va spune: este aurul nostru”, a întrebat el retoric. În opinia lui Chavez, rezervele internaționale operative trebuie încredințate spre păstrare unor tari „prietene”, precum Brazilia, China sau Rusia.
    Să recapitulăm: o țară extrem de bogată în resurse naturale, deși a trecut printr-o revoluție socialistă REALĂ totuși nu a putut să își recapete SUVERANITATEA COMPLET. Exact unde trebuia începută DERATIZAREA și anume de la tiparnița de bani.
    OCULTA nu poate permite unei țări mici precum VENEZUELA sa aibă un standard de viață ridicat precum ar fi normal. La un salariu minim de 11 mii de bolivari venezueleni și o paritate egală cu dolarul (gândiți-vă că în 1996 erau doi dolari FED pentru un bolivar), orice muncitor din VENEZUELA putea din salariul minim să schimbe pe produse și servicii de 11 mii de dolari FED echivalent.
    Asta înseamnă SUVERANITATE:
    GUVERNUL acționează în INTERESUL POPORULUI și are mijloacele potrivite pentru acesta. Nu este suficient să poți ridica salariul minim. Dacă tu GUVERN al oricărei țări de pe planetă nu ai dreptul să-ți tipărești proprii bani, ajungi să dansezi după cum îți cântă proprietarii TIPARNIȚELOR DE BANI și al DISTRIBUȚIEI BANILOR prin intermediul CREDITULUI.
    Lipsa de suveranitate conduce la sărăcie și mizerie.
    Singura cale de a ieși din starea de primitivism în care popoarele sufocate de globalizare se zbat este ELIBERAREA NAȚIONALĂ și RESUVERANIZAREA (revenirea la starea de suveranitate).

    SUVERANITATEA se obține prin trei pași OBLIGATORII ȘI SIMULTANI:

    1) NAȚIONALIZAREA EMITERII MIJLOACELOR DE PLATĂ (BANII) și a DISTRIBUȚIEI LOR (creditului).

    2) NAȚIONALIZAREA ACTIVELOR/RESURSELOR existente pe teritoriul țării.

    3) REDOBÂNDIREA PUTERII DE CĂTRE POPOR!

    Apreciază

    • mihai said, on februarie 20, 2016 at 10:01 pm

      Dar nu trebuie sa te mire prietene, aceias traiectorie trasa la indigo ca si guvernanti de la bucuresti si un guvernator similar cu itarescu si iata ca rezultatele nu au intarziat sa apara

      Apreciază

  3. Cosmin S. said, on februarie 20, 2016 at 10:20 am

    facebook
    Mircea Puscasu
    February 18 at 11:04pm ·

    Au inteles oamenii din presă ce (se fac că) nu inteleg specialistii ministeriali : sindromul hemolitic uremic este reactie postvaccinală, adica mor copiii de la vaccinuri pline de mercur si aluminiu si unii se fac a cauta bacteria in portocale. http://www.bitpress.ro/sanatate/9-morti-si-un-numitor-comun-dar-care-sigur-nu-este-cauza-1243931

    Apreciază

  4. Olivia said, on februarie 20, 2016 at 10:23 am

    Imi place exemplul tau, frate Vasile! Doamne,ajuta sa fie cat mai multi profesori din acestia „fraieri” si cat mai multi elevi care sa-i asculte! Numai ca e periculos, pe de o parte, deoarece, daca unul din „luminatii” elevi posteaza ceva pe fb in timpul orei respective, ceva scandalos, care iarasi aprinde lumea media, tot profesorul va avea de suferit, ca cica nu-si face bine treaba si nu-i struneste bine pe dragalasi; nu le acapareaza atentia indeajuns, astfel ca scumpicii elevi sa nu fie atrasi de internet. Greu e sa mai fii profesor in zilele acestea…Iti spune un profesor…:(

    Apreciază

  5. templier's blog said, on februarie 20, 2016 at 10:52 am

    Caprele Iuda sunt membrii coloanei a cincea care duc natiunea la pierire,in timp ce ei mananca o paine dulce si se bucura de privilegiile primite de ;a cei care il finanteaza.Va las placerea de-a completa lista..:)https://templierblog.wordpress.com/2016/02/20/tapul-iuda/

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 20, 2016 at 1:04 pm

      templier’s blog,
      Buna asta cu „capra iuda”.
      In istorie, intradevar coloana a 5-a era/este deobicei reprezentata de un segment redus de conducatori, raportat la intreaga elita conducatoare decizionala a unei tari. Astazi, fata de trecut, cel putin in Tara „noastra”, coloana a 5-a reprezinta majoritatea reprezentantilor elitei. Se prea-profita de noi, cei care traim permanent intr-o perpetua „balada Miorita”, unde din 3 frati,doi il „lucreaza” pe al treilea… Si putem sa ne imaginam ce va fi mai departe intre cei doi frati ramasi si cum profita sau cum le manipuleaza mai departe slabiciunea pentru „oile celuilalt” vreun eventual inamic alogen puternic interesat de acapararea „plaiurilor de basm, mioritice”. Aceasta slabiciune cu implicatiile ei, este si explicatia dominarii esicherului elitei romanesti de catre „caprele iuda”.
      Cam degeaba ne lamentam cautand „caprele iuda” si trecandu-le in liste ( si doar atat!… adica punandu-le „sare pe coada”), nevazandu-ne insa si pe noi insine cu slabiciunile noastre patimase pe care ar trebui si pe ele sa ni le trecem in niste liste pe care sa le tinem permanent sub ochi si sa lucram temeinic la rezolvarea lor. Altfel, degeaba demascam „capre iuda”. Daca nu ne omoram propriile defecte, mereu vor veni alte „capre iude” care ne vor duce unde vor dori. Daca le vedem fiind atat de „orbiti”, va dati seama cate sunt in realitate???

      Analiza obiectiva a situatiei:
      „Pastorii mioritici” sunt inca in proces de limpezire a propriei lor situatii existentiale. Frumusetea plaiurilor Tarii daruite de catre Dumnezeu pentru a trai in pace,belsug si bucurie nu este vazuta si apreciata decat in ultimul ceas de viata DOAR de catre cel care este deja victima sigura si nicidecum de ceilalti mai multi care vad doar profitul multelor oi furate fratelui caruia ii vor face lobotomie cu baltagul. Ei nicidecum nu vad in ansamblu tot ceea ce reprezinta „piciorul de plai si gura de Rai”, pentru ca daca ar vedea L-ar descoperi in mod sigur pe Dumnezeu in toata Slava Sa in cest Dar al Sau pentru ei toti. Doar victima este in masura sa aprecieze, insa deobicei este deja este prea tarziu ca sa schimbe situatia generala. Vlad Tepes, Ioan Voda cel Cumplit, Mihai Viteazul si de ce nu, Nicolae Ceausescu, au vazut si au stiut…

      Concluzia finala:
      „Oaia vorbitoare” si „cainele ortoman”, deocamdata raman singurii garanti lucizi ai continuitatii Tarii pana la momentul istoric in care fratii mioritici se vor intelege in pace sa isi uneasca turmele intr-una… nedespartita poate de euroregiunile „caprelor iuda”.
      Cu voia Lui Dumnezeu, evident!

      Apreciază

      • templier's blog said, on februarie 20, 2016 at 3:33 pm

        Nkodime,Asa este ,din pacate!Doamne ajuta sa se trezeascacat mai multe oi si sa nu se mai lase calauzite de Caprele Iuda!

        Apreciază

  6. Radu Humor said, on februarie 20, 2016 at 12:15 pm

    Le-a luat Dumnezeu minţile !
    Ăştia se cred un fel de zei pe pământ :
    „Conform acordului, Marea Britanie nu va mai avea dreptul de a negocia alţi termeni în relaţia cu Uniunea Europeană. Termenii relaţiei de apartenenţă a Marii Britanii la Uniunea Europeană nu vor fi modificaţi nici măcar dacă cetăţenii britanici vor vota la referendum pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.”

    Apreciază

  7. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:45 pm

    profesorul nostru de istorie e suferința

    Apreciază

  8. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:53 pm

    Corneliu Zelea Codreanu nu e acela care spune legea acum în România că ar fi – adică un criminal împotriva umanității

    Chiar Mircea Eliade redă cine e el – e eroul neamului românesc care a spus și chiar așa a și trăit și a așa a și murit – „NU PUTEȚI VOI UCIDE CÂT PUTEM NOI MURI PENTRU CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ȘI DRAGOSTEA DE NEAMUL NOSTRU ROMÂNESC „

    Apreciat de 1 persoană

    • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:55 pm

      CEI CARE ERAU LA PUTERE, CARE AU CONTINUAT ȘI CARE AU AJUNS PÂNĂ LA NOI SUNT CRIMINALI ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU ȘI A UMANITĂȚII ȘI EXISTĂ DREPTATE, PE CARE O FACE DUMNEZEU

      Apreciază

      • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:56 pm

        MASONI SATANIȘTI CARE CUMPĂRĂ LIBERTATEA DE EXPRESIE A UNEI PATRIARHII, UCID DUHUL CA APOI SĂ STĂPÂNEASCĂ TOT CE VOR

        Apreciază

      • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:57 pm

        ȘI PENTRU TOATE ASTEA SUNT EI BLESTEMAȚI DIN NEAM ÎN NEAM

        ASTA E ISTORIA NESCRISĂ ÎN CARTEA DE ISTORIE DE LA ȘCOALĂ

        Apreciază

  9. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 12:58 pm

    ĂSTA E ROMÂNUL

    ĂSTA E ROMÂNUL

    Apreciază

  10. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 1:27 pm

    Ceaușescu a fost mai patriot ca hoții care au condus țara după el – prin însăși atitudinea lui directă în fața forurilor internaționale

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 1:29 pm

      din nou tovarășul Nicolae Ceaușescu, comunistul numărul 1 al patriei noastre socialiste mult-iubite ; cu forța nu e iubire adevărată, dar tot a spus și el ceva în favoarea țării lui https://www.youtube.com/watch?v=1v0FixZP8P4

      Apreciază

      • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 1:33 pm

        cât de tare e Putin dar tot nu a reușit să zică pe față ca Ceaușescu, ar trebui să ia lecții chiar și de la Ceaușescu în ce privește curajul în fața masoneriei și mafiei care distruge statele mici

        Apreciază

  11. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 1:39 pm

    cât de mult se distruge în lume – iar cei care au puterea în loc să-i ajute pe cei slabi, îi distrug https://www.youtube.com/watch?v=DNkPptjv8uE

    Apreciază

  12. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 2:20 pm

    la noi preoții care se opun mitei sunt dați afară de episcopi hoși, mitarnici fără Dumnezeu care-L trădează pe Hristos ca Iuda, fără neam și fără Dumnezeu

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 2:25 pm

      preoții sunt niște lași în continuare – am zis acum ani că le pune biruri și toți se pregătesc să – l slujească ca pe un antihrist iar acum un preot a vorbit , unu singur

      VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“

      19 noiembrie 2014, 18:10
      de Sabina Ghiorghe
      Devino fan

      Salvează în arhivă

      download pdf

      print article

      +5 (5 voturi)
      cuvinte cheie: rascoala in biserica,
      biserica sfantul spiridon,
      biserica domneasca,
      enoriasi barlad,
      spovedania unui preot,
      spaga episcopie,
      vasile laiu,
      sorin chirvase

      18 comentarii
      381

      share

      1

      in

      Share
      .

      Aboneaza-te la newsletter

      Abonare

      VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“

      Sorin Chirvase, preotul paroh al Bisericii „Sântul Spiridon“ din Bârlad, a rupt tăcerea după ce Episcopia Huşi i-ar fi impus biruri care îl obligă să ia şi pielea de pe enoriaşi, apoi l-a mutat disciplinar la ţară.

      Ştiri pe aceeaşi temă

      VIDEO Răscoală în biserică. Preotul antişist, huiduit în Casa Domnului…

      Mai mulţi preoţi bârlădeni susţin că afacerile cu lumânări, cărţi religioase, Sfintele Vase şi alte lucruri bisericeşti impuse de Episcopia Huşi i-au făcut să cadă în dizgraţia Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor.

      Pentru că nu şi-ar fi plătit birurile impuse, mai mulţi preoţi bârlădeni au fost trimişi să slujească în parohii izolate, la ţară, decizie luată de Episcopia Huşi şi Protopopiatul Bârlad chiar în Postul Crăciunului. Enoriaşii bisericilor “Sfântul Spiridon” şi “Domneasca” s-au revoltat şi au huiduit în Casa Domnului, nemulţumiţi că le sunt schimbaţi preoţii. De la aflarea veştii, credincioşii cer îndurare în faţa celor care decis soarta preoţilor lor.

      “Vreau să vă spun adevărul”

      Sorin Chirvase, preotul paroh al bisericii “Sfântul Spiridon” din Bârlad, a făcut dezvăluiri halucinante în faţa enoriaşilor. După liturghia de duminică, 16 noiembrie, a ţinut o predică în faţa credincioşilor şi vorbit despre lucrurile din culise: “Aşa cum a spus Mântuitorul, adevărul te va elibera şi eu vreau să vă spun adevărul. Am fost mutat la parohia din Călimăneşti pentru că am datorii de 240 de milioane de lei (n.r. – lei vechi). Aceste datorii provin de la cărţile religioase care ne sunt băgate pe gât să le vindem, de la calendarele nevândute, de la Sfintele Vase şi Evanghelia care ne-au fost date de Episcopie, peste cele pe care le aveam deja, şi ni s-au cerut 150 de milioane de lei pe ele. Eu nu am spus că nu-mi plătesc datoriile, dar să fiu aşteptat să le plătesc, că parohia mea este săracă şi nu pot obliga pe nimeni să cumpere ce mi se dă şi să cer bani acolo unde nu-s. Vreau să vă spun de unde provine datoria mea. Fiecare parohie trebuie să plătească 1.000 de calendare, cu 15 lei calendarul. Vă daţi seama că sunt 150 de milioane până pe 10 ianuarie. Anul trecut abia am vândut 600. Nu mai spun de lumânări”.

      ”Dă-i 20.000 de euro Episcopului”

      Potrivit părintelului Chirvase, orice parohie poate fi păstrată cu şpaga potrivită. În aceeaşi spovedanie făcută enoriaşilor, preotul a dezvăluit preţul pe care ar fi trebuit să-l plătească pentru ca tatăl său, preot ca şi el, să fie lăsat să slujească în continuare: “Ştiţi situaţia tatălui meu, Ioan Chirvase, care a fost preot în această biserică. Am fost scos din biserica parohială ridicată de el, stau cu chirie. Am pus capul în pământ. Tatăl meu a fost scos la pensie şi i-a spus plângând protopopului Lăiu (n.r. – Vasile Lăiu, protopop de Bârlad) că trebuia să fie lăsat măcar jumătate de an, ca să termine biserica de reconstruit, să sfinţească şi să plece liniştit la pensie. Vă spun ceva ce n-am spus la nimeni – părintele protopop i-a spus: . N-a avut acei bani şi a fost trimis urgent la pensie. S-a îmbolnăvit de inimă, mama a ajuns la Psihiatrie, eu m-am îmbolnăvit de diabet, fac insulină”.

      Preotul Marin Tudorică, secretarul eparhial al Episcopiei Huşilor, a negat toate acuzaţiile. Contactat telefonic, acesta a spus: “Cred că nişte lucruri mincinoase şi calomnioase nu pot fi comentate. Vrem să facem curăţenie în biserică şi să înlăturăm elementele care pătează imaginea Bisericii. Domnul să vă binecuvânteze!”. Apoi a închis telefonul.

      Preotul s-a mai plâns de lipsa sprijinului din partea Protopopiatului Bârlad, care n-a aprobat ca nunţile şi botezurile să fie ţinute în parohia unde sunt arondaţi enoriaşii, nu la mânăstiri sau alte biserici din oraş.

      Spovedania preotului Sorin Chirvase
      http://stiri.tvr.ro/acuzatii-la-adresa-episcopului-de-husi-un-preot-spune-ca-superiorii-ii-cer-bani-sa-l-mentina-in-post_52956.html

      “Mafia cu fustă o să-l dărâme pe preotul Chirvase. Noi treceam prin piaţă şi l-am văzut pe protopop. Am încercat să discutăm cu el, să-l lase pe părintele Chirvase în pace. N-am avut cu cine, era foarte nervos, ne-a certat, ne-a filmat şi a plecat”, a spus unul dintre enoriaşii nemulţumiţi.

      Răscoală în biserică

      Enoriaşii celor două biserici bârlădene sunt în fierbere de la sfârşitul săptămânii trecute. Preotul Teofil Ştefănică, de la Biserica Domneasca, a fost mutat în localitatea Orgoieşti, iar celălalt preot paroh al bisericii, Ciprian Tacu, ce slujeşte la Domneasca de doi ani, a fost mutat la biserica localităţii Pogana. Preotul paroh al bisericii “Sfântul Spiridon”, Sorin Chirvase, a fost mutat la Călimăneşti, parohie din comuna Voineşti.

      La biserica “Domneasca”, protopopul Vasile Lăiu a fost huiduit de mulţimea adunată la slujba de duminică. După liturghie, preotul Lăiu a venit să le spună oamenilor de ce au fost schimbaţi preoţii parohi peste noapte: “Este cea mai deteriorată biserică, din toate punctele de vedere”, a apucat să spună protopopul, lăsând să se înţeleagă că biserica, monument istoric, nu a fost renovată şi că cei doi preoţi nu se înţelegeau. Mulţimea adunată nu i-a dat voie să se exprime şi, timp de aproapximativ o oră şi jumătate, l-a huiduit şi a cerut să le fie aduşi preoţii înapoi.

      “A greşit că nu ne-a luat şi ultimul ban din buzunar?”

      Ieri, enoriaşii bisericii “Domneasca” au închiriat două autocare şi s-au dus să depună un memoriu la Episcopia Huşi. Au fost întâmpinaţi cu lacătul pe uşă şi nu au fost primiţi la discuţii. Într-un final, au reuşit să depună memoriul prin care solicitau să le fie lăsaţi preoţii în pace, măcar atât cât ţine postul Crăciunului. “Ne iubim preotul, ne-am obişnuit cu el de atâţia ani. La el ne spovedim, el ne ştie toate necazurile. El ne ajută la nevoie. Cu ce a greşit? Că nu ne-a luat şi ultimul ban din buzunar?”, a spus Maria Dumitraşc, enoriaş al bisericii “Domneasca”.

      Apreciază

  13. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 2:46 pm

    și toate se leagă, pentru că noi în loc să ascultăm de oamenii lui Dumnezeu am ascultat ca neam de toți cei care vorbesc fără noimă și în ascuns înrobesc – iar Dumnezeu îngăduie această robie a poporului creștinesc pentru că nu a fost ascultător, însă tot Dumnezeu va ridica neamul Său din robia vrăjmașilor Săi

    Apreciază

  14. Cristian said, on februarie 20, 2016 at 3:30 pm

    Foarte buna postarea! Bineinteles am trimis-o si eu mai departe (pe e-mail!).

    Cand citeam, mi-am adus aminte de o intamplare recenta: am mers sa semnez petitia pentru modificarea constitutiei… si nu mai stiam exact adresa. Era nr. 41? Sau cat? Eram pe strada care trebuie, la cativa metri… Am zis ca intru putin pe net de pe telefon si ma uit pe e-mail si aflu exact (si am aflat in cele din urma ca era la nr. 46, nu 41 cum crezusem initial). Cat credeti ca a durat simpla verificare a e-mail-ului? PESTE O ORA, TIMP IN CARE AM RAMAS „AGATAT” LA INTERSECTIA UNOR STRAZI, asteptand si disperand ca telefonul… nu vrea sa deschida casuta de e-mail!! In cele din urma am realizat „motivul”: langa Udriste exista… UN LICEU si exista si O SCOALA!! Cum puteam eu sa visez ca-mi voi deschide e-mail-ul si voi gasi ce caut in nici 5 minute cand liceul este PLIN de copii care „invata” si „studiaza” (facebook si prostii; ce altceva?) folosindu-si telefoanele de ultima generatie si practic blocand antenele oricarui operator de telefonie (le faceau „flood”, trafic foarte mare de date). Mai tarziu, dupa ce am semnat… si ma indepartam… am trecut pe langa terenul de sport al liceului… si evident ca unii se faceau ca joaca un fel de baschet, iar altii stateau la ferestre si… na! Ce sa faca si ei?… Daca asa era „cool”!… IL STRIGAU PE CRISTI, CEL CU CAINELE!! 🙂 Ce pot sa spun? Doamne fereste! Daca intr-o zi apare un video de-asta „viral” in care un copil se da cu capul de pereti pana ii da sangele, foarte probabil ca absolut TOTI or sa faca IDENTIC, fara sa stea sa cugete macar 1 secunda!! (ce bine ar fi sa ma insel cu chestia asta!)

    In concluzie, in apropierea liceelor sau scolilor, nu e bine sa vrei sa intri pe net. 🙂 Nu e bine… Sunt sanse ca toti elevii sa „rupa netul” si sa te conectezi in 1-2 ore.

    Apreciază

  15. STOP RFID said, on februarie 20, 2016 at 3:41 pm

    Apropo de CASATORIA MIXTA, iata ce fumigena ne prezinta ziarul lumina.

    http://ziarullumina.ro/fiii-lui-dumnezeu-si-fiicele-oamenilor-12820.html

    Apreciază

  16. geo said, on februarie 20, 2016 at 5:03 pm

    UDMR a depus o plangere la CNCD in cazul unei adolescente de 17 ani din judetul Covasna care, internata la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, ar fi fost umilita de un medic pentru ca nu vorbea romaneste. Unitatea medicala clujeana nu poate verifica acest caz, transmite Mediafax.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20811242-udmr-depus-plangere-pentru-tanara-din-covasna-nu-vorbeste-limba-romana-fost-umilita-discriminata-intr-spital-din-cluj-napoca.htm

    Din nou comnetarii de nota 10!

    Apreciază

  17. drm said, on februarie 20, 2016 at 5:07 pm

    http://www.rense.com/general63/euth.htm

    in privinta lui ceausescu uitati-va mai bine sa vedeti ca usor usor l-au inconjurat si izolat. l-au pacalit si pe el si pe noi deopotriva! in primul rind au profitat de faptul ca-n spatele lui a existat un popor f naiv si usor de dus cu presul. vedeti ce se intimpla de peste 25 de ani! anii 50 cind au distrus intreaga intelectualitate au avut din pacate consecinte grave. la ora asta nici un om nu mai poate indrepta nimic. numai DUMNEZEU o poate face si trebuie sa luam act de acest lucru.

    Apreciază

  18. templier's blog said, on februarie 20, 2016 at 8:05 pm

    Inca un pas..
    Cartelele telefonice clasice SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri integrate în telefoane mobile şi tablete electronice…

    Apreciază

  19. Cosmin said, on februarie 20, 2016 at 8:40 pm

    Un articol care neaparat trebuie inclus in sectiunea „Articole de Aur”.

    Apreciază

  20. geo said, on februarie 20, 2016 at 8:51 pm

    Apreciază

  21. valentindortodox said, on februarie 20, 2016 at 11:53 pm

    NU AM SCRIS DEGEABA DESPRE CEAUȘESCU

    ATENȚIE ! NU TREBUIE SĂ MAI FIE ÎNCĂ O LOVITURĂ DE STAT !

    NU LE CONVINE UNORA CĂ ROMÂNII AU ÎNCEPUT SĂ MIȘTE ȘI MIȘCĂ ÎN DIRECȚIA SPUSĂ DE PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC -” NU A ZICE, CI A MIȘCA ÎNSEAMNĂ A AJUNGE !”

    ȘI TOT EL A ZIS -” NOI CREȘTINII NU NUMAI AJUNGEM LA STELE, DAR ȘI PUNEM MÂNA PE ELE”

    NU CRED CĂ ȘTIU CE SE PREGĂTEȘTE DAR MI SE PARE INTERESANT CE SPUN CEI DE LA ANTENA3 DESPRE CAZUL CU PREȘEDINTELE

    http://www.antena3.ro/politica/campanie-linsare-presedinte-iohannis-342087.html

    (nu întâmplător am amintit și mai sus de mai multe ori toată ziua de ceaușescu)

    Apreciază

  22. Iones said, on februarie 21, 2016 at 1:00 am

    O mănăstire ortodoxă rezistă de 15 secole în mijlocul musulmanilor. TESTAMENTUL scris de mâna fondatorului islamului Mohamed a ajutat-o să supraviețuiască | GALERIE FOTO
    http://www.evz.ro/o-manastire-ortodoxa-rezista-de-15-secole-in-mijlocul-musulmanilor-testamentul-scris-de-mana-profetului-a-ajutat-o-sa-supravietuiasca-galerie-foto.html

    Apreciază

  23. Cristian said, on februarie 22, 2016 at 2:46 pm

    Articol: Dependența de Facebook are efecte negative: Este similară dependenței de substanțele halucinogene sau de jocurile de noroc

    http://www.activenews.ro/stiri-it-c/Dependenta-de-Facebook-are-efecte-negative-Este-similara-dependentei-de-substantele-halucinogene-sau-de-jocurile-de-noroc-130324

    Apreciază

  24. […]    Iata comentariul cititorului Cristian postat la articolul Profesorul de istorie “fraier” si eleva “smechera”: […]

    Apreciază

  25. […] Profesorul de istorie “fraier” si eleva “smechera” […]

    Apreciază

  26. […] Profesorul de istorie “fraier” si eleva “smechera” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.