SACCSIV – blog ortodox

VACCINUL din Arges UCIDE si BEBELUSII din VRANCEA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 17, 2016

Sa ne reamintim:

Ipoteza interzisa in mass-media: Un VACCIN este CAUZA imbolnavirilor pe banda rulanta in randul BEBELUSILOR

Iata ce putem citi la EXCLUSIV. VACCINURI UCIGAȘE? 3 copii internați la Spitalul Județean Focșani au avut simptomele celor din Argeș! Unul a fost transferat de urgență la București, iar alți doi au fost duși de părinți ieri la spitale din Capitală. de pe Vrancea Media:

Autoritățile țin sub tăcere motivul real privind situația copiilor din Argeș îmbolnăviți și transferați la spitalele din București, în condițiile în care la nivel național au mai apărut cazuri similare.

Din păcate, 3 dintre cazuri s-au înregistrat la Focșani (update: și unul la Alexandria), într-una din situații o fetiță fiind transferată de urgență la București. Alți doi copii sub un an au prezentat aceleași simptome, iar părinții au decis să meargă cu ei, de urgență, la București.

UPDATE: Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a contactat editorul Vrancea Media pentru a-și arăta nemulțumirea față de articolul prezentat. Așteptăm pe adresa redacției vranceamedia@gmail.com un comunicat de presă oficial din partea Spitalului Județean Focșani pentru a-l publica integral.

UPDATE 2: Citește și articolul de pe ArgeșPlus.ro (Jurnalistul Dan Badea, de la Argeș Plus, a precizat că toți părinții cu care a discutat i-au confirmat că problemele bebelușilor au apărut DUPĂ ce au fost vaccinați): Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor! Clic AICI!

3 copii au murit în ultimele zile!

42 de copii sunt internați la Pitești în acest moment, starea lor fiind gravă dar stabilă!

8 copii sunt internați la spitalul M. Curie din București!

UPDATE 3: Tăcerea autorităților poate avea legătură cu faptul că există în lucru la ora actuală un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie!

UPDATE 4: Citiți și dreptul la replică trimis redacției de către Spitalul Județean. Clic AICI!

Precizări din partea Vrancea Media, după dreptul la replică primit de la Spitalul Județean:

  1. Vrancea Media a scris articolul după o sesizare primită la redacție de la o mămică și după ce a primit o informație de la un cadru medical din cadrul Spitalului Județean.
  2. Vrancea Media nu a scris că transferurile s-au făcut direct de la Spitalul Județean, pe cale administrativă. Transferul poate fi făcut și de o Ambulanță privată, dar și de părinți, personal.
  3. Vrancea Media a încercat să ia legătura cu conducerea Spitalului, însă nu ni s-a răspuns la telefon.
  4. Cu privire la simptome, Vrancea Media nu s-a referit concret la simptomele de sindrom hemolitic uremic, ci s-a referit la asocierea făcută de mămica din Focșani care a avut copilul internat în Spitalul Județean. După cum se știe, la Pitești au fost internați zeci de copii, iar simptomele sunt diferite, existând mai multe afecțiuni, nu doar SHU.
  5. Editorul știrii apărute pe Vrancea Media nu a afirmat că există îmbolnăviri cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Județean Focșani!
  6. UPDATE: Evident, Vrancea Media nu a scris că LA ACEASTĂ ORĂ (ASTĂZI) există copii internați la Spitalul Județean care ar avea probleme medicale de genul celor din Argeș. Vrancea Media a scris pornind de la declarația unor surse care s-au referit la perioade anterioare (zilele trecute).

UPDATE: În cazul unei presupuse exagerări din partea Vrancea Media, CEDO a dat hotărâri în sensul că jurnaliștilor le este permisă chiar și o ”doză de exagerare, ori provocare”, mai ales că la mijloc este vorba de un interes public evident (interesul publicului de a afla detalii despre chestiuni grave cum sunt decesele unor copii).

11 vaccinuri euvax reactii

Copiilor din Argeș li s-au administrat vaccinuri anti-hepatice B care sunt asociate cu Sindromul Hemolitic Uremic, sindrom evidențiat la copiii din Argeș! De altfel, pe prospectul unui vaccin scrie clar că există o astfel de asociere, însă Ministerul Sănătății refuză în continuare să spună adevărul, pentru că, astfel, din ce în ce mai mulți oameni ar refuza să-și mai vaccineze copiii. Vaccinare care, oricum, nu este obligatorie. Conform unor informații neoficiale, ar exista probleme majore cu un lot de vaccinuri anti-hepatice B, iar autoritățile încearcă să ascundă acest lucru!

vaccin anti hep b

UPDATE: Pe Facebook, îngrijorarea mămicilor este evidentă, iar una din ideile vehiculate cel mai des este cea legată de vaccinurile administrate bebelușilor, vaccinuri care ar fi dus la scăderea imunității copiilor. Ministerul Sănătății a replicat spunând că nu se poate trage o astfel de concluzie. Cert este faptul că problemele copiilor au apărut după ce au fost vaccinați, nefiind vorba de un focar de boală pentru că bebelușii proveneau din mai multe zone ale județului Argeș. La două săptămâni de la îmbolnăvirea copiilor, nu s-a făcut publică nici o concluzie oficială cu privire la cauzele îmbolnăvirilor! Tăcerea autorităților este considerată criminală de foarte mulți români!

1 vaccinuri adevaruri spuse de parinti2 vaccinuri anti minister3 Vaccinuri apel la mars4 vaccinuri bataie de joc5 vaccinuri caz Alexandria6 vaccinuri caz arges reporterntv7 vaccinuri minister protest11 vaccinuri euvax reactii

Vrancea Media a primit mai multe informații astăzi, din sistemul medical, dar și de la două mămici îngrijorate de cazul bebelușilor de la Focșani transferați la București.

Iată una din sesizările primite:

”Fac parte din mai multe grupuri de mămici și una din ele a avut sora internată cu fetița în Focsani, la spital. Mi-a spus ca au fost 3 copii sub un an care aveau simptomele celor din Arges. Unul din bebelusi a fost transferat zilele trecute, iar ceilalti doi au plecat ieri catre Bucuresti cu părinții.

Eu, fiind ingrijorată, am sunat un medic pediatru căruia nu-i voi da numele din motive lesne de înțeles, pe care il cunosteam de cand am nascut si care mi-a prezentat o oarecare incredere la acel moment si mi-a spus ca nu cunoaste ca ar fi vorba deapre cazuri similare celor din Arges, insa copii cu enterocolita au mai fost in spitalul nostru si s-au tratat local, fara sa fie nevoie de transfer catre Bucuresti.

Vad ca nimeni nu spune nimic la televiziuni despre aceste cazuri transferate, dar nici nu vor sa recunoasca faptul ca CEVA se intampla. Dupa ce am aflat de celelalte doua transferuri, m-am gandit ca e posibil ca medicul sa-mi fi spus ca nu exista legaturi intre cei de la noi si cei din Arges pentru a nu fi tras mai departe la raspundere pentru ceea ce mi-a spus si nu il condamn… ca nu e sectia unde lucreaza pana la urma si nu are el ca si medic nicio obligatie sa ma informeze corect. Poate reusiti sa aflati mai multe informatii in legatura cu aceste cazuri.. Multumesc!” (Irina B., Focșani)

Vrancea Media a încercat, fără succes, să ia legătura cu conducerea Spitalului Județean din Focșani, pentru a solicita detalii legate de aceste trei cazuri.

Vom reveni cu detalii!

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

LEGEA VACCINARII OBLIGATORII. Sistemul insista: NU-TI VACCINEZI COPIULUL = ITI VOR LUA COPILUL. Dar cica parintii vor fi despagubiti daca apar efecte adverse grave. Tu pentru ce despagubire ii vei lasa sa-ti bage copilul in pamant?

 

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on februarie 17, 2016 at 9:35 pm

    Reblogged this on energein7's Blog and commented:
    Cat valoreaza un bebelus vaccinat roman?

    Apreciază

  2. templier's blog said, on februarie 17, 2016 at 9:41 pm

    @saccsiv,Atenție! Mi-e „teamă” de drame # colective! Nero a incendiat Roma să scrie o Troiadă,Hitler a dat foc Europei pentru „o rasă ariană”…iar la final să luăm la cunoștință ca

    Apreciază

  3. marinela said, on februarie 17, 2016 at 9:43 pm

    Astia-s calai de copii ,nu doctori ,calai cu leafa la stat.E ingrozitor fratilor ce se intimpla cu aceste minuni gingase ale lui Dumnezeu,imbolnavite/ucise cu buna stiinta prin aceste vaccinuri blestemate.Cit vor mai rezista bietii parinti asa,sa fie constrinsi de lege sa-si supuna copii acestui supliciu infiorator,punindu-le viata in pericol?!Of, Doamne,ce tragedie!Sa ne rugam pt acesti ingerasi,sa-i vindece Dumnezeu de boala si sa se intoarca la parintii lor sanatosi.

    Apreciază

  4. dante said, on februarie 17, 2016 at 9:43 pm

    Acesti criminali sadici sint in stare sa ucida si sa calce pe cadavre ca sa-si atinga scopul. La „Colectiv” au omorit oameni ca sa dea jos un guvern si sa vina cu tot felul de restrictii si norme, iar acuma cu aceste cazuri ale copiilor din Arges aceeasi indivizi vor veni cu noi reglementari pe linie de sanatate. Totul este plan, totul este scenariu, basca aceste tragedii se intimpla tocmai in februarie cind este programata dezbaterea despre vaccinarea obligatorie. Chiar daca decesele micutilor se datoreaza vaccinarii, autoritatile nu vor recunoaste nici picate cu ceara, ba mai mult vor motiva obligativitatea.
    Deja am ajuns sa-mi fie frica sa moara vreun porumbel deasupra Romaniei, ca sa nu ma pomenesc cu vreo in terdictie sau vreo amenda.

    Apreciază

  5. ionutignat111 said, on februarie 17, 2016 at 9:49 pm

    Consider ca toata aceasta drama a copilasilor imbolnaviti este semnul de care aveau nevoie cei care inca mai aveau nedumeriri legate de a-si duce copiii la injectiile LETALE ale vaccinarilor. Fratilor, sa tragem invataturile care decurg din tot acest scandal si sa observam ca tot SISTEMUL doreste dezinformarea noastra, si nici un „medic” nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Poate vor veni cu „legea” vaccinarii obligatorii (sa nu fie), dar noi ce vom face? Ne vom lasa in continuare orbiti de minciunile lor? Sfintii Închisorilor sa apere Neamul Romanesc prin rugaciunile lor! amin!

    Apreciază

  6. RomeoB said, on februarie 17, 2016 at 9:51 pm

    Pe internet circula zvonuri ca si in Alexandria exista cel putin o victima…

    Apreciază

  7. Mihail said, on februarie 17, 2016 at 9:58 pm

    Asta cu Focsaniul cred ca e o diverisune ca sa distraga atentia. Cine a initiat zvonul asta o face ca oamenii sa nu se mai focalizeze pe cauza identificata care este vaccinul antihepatic pe care l-au facut toti acei bebelusi din Arges. Atentie la diversiuni. Noi trebuie sa ne unim fortele sa nu-i lasam sa dea legea vaciinarii obligatorii. dati de stire la rude, prieteni, cunoscuti. toti avem copii, nepoti. nu avem dreptul sa-i lasam sa ne calce in picioare.

    Apreciază

    • livia said, on februarie 18, 2016 at 5:52 pm

      Sunt de acord. Dar ce sa facem? Oare ar fi indicat sa incercam sa ne adunam pentru un protest pasnic? Nu stiu daca este binecuvantat acest gand dar daca vom sta cuminti cu siguranta vor gasi ei o cale sa musamalizeze totul. Regret ce au patit acesti copii. Am si eu copii si stiu ce inseamna, dar daca nu vom face nimic tare imi e frica sa nu ne oblige pe toti sa ne vaccinam copiii. Gasesc aceasta tragedie un motiv intemeiat sa luam masuri. Cei care cunosc medici fara frica de sistem sa ii contacteze si sa ne unim pentru o iesire pasnica in care sa vorbeasca oameni pregatiti despre aceste vaccinuri care au prea multe efecte adverse pentru a mai lua in calcul asa zisele beneficii.
      Daca nu vom face nimic ne vom trezi ca ne acuza de rele tratamente si ne iau copiii. In America a fost nevoie de multa lupta si chiar si asa nu au recunoscut mai nimic despre copiii afectati sau decedati. Va rog cei care stiti cum se procedeaza ajutati-ne sa organizam o iesire cat mai mare in strada sa nu ne vada fricosi si lasi.
      Sa ne rugam cu durere sa ne arate Dumnezeu calea.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2016 at 5:34 am

      Adevarul

      Ce cacat de blog.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on februarie 18, 2016 at 8:23 am

      Rataciti care gasesc justificari la orice

      Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 18, 2016 at 8:27 pm

      Ca sa-si piarda cineva timpul cu realizarea unui astfel de blog, trebuie sa existe doua motive:

      1. retard mental in forma agravanta sau,
      2. superficialitate in informare, cauzata de retardul mental in forma agravanta.

      Greselile ortografice vin sa confirme cauzele enumerate.

      Apreciază

  8. enkidu said, on februarie 17, 2016 at 10:57 pm

    Sistemele de rachete S-300, pretul petrolului si o noua strategie ruseasca

    https://lumealuienkidu.wordpress.com/2016/02/17/sistemele-de-rachete-s-300-pretul-petrolului-si-o-noua-strategie-ruseasca/

    Apreciază

  9. Oana said, on februarie 17, 2016 at 11:25 pm

    https://petitieonline.net/petitie/25034144

    Apreciază

  10. Orthodox said, on februarie 18, 2016 at 1:10 am

    Apreciază

    • el said, on februarie 18, 2016 at 6:32 pm

      Orthodox

      ……ia uite ce mutritza/guritza lui popa vulcanescu……. ce GURIST „inflacarat”…. inca un papagal de circoteca, un cabotin si un saltimbanc care MAIMUTARESTE Marturisirea Adevarului …..si nici macar nu se rusineaza de barbatul VREDNIC de langa el ! Imaginea e graitoare !

      ….un CIRCAR MARUNT popa vulcanescu, un LAS limbar si un papagal obraznic si scadalagiu, care a invatat un rol pe dinafara si-l recita ca sa-si castige ca o CAPUSA PARAZITA un loc caldutz si confortabil sub soare, in Grecia la caldurica, sub protectia ADEVARATILOR Preasfintiti Episcopii si Parinti INVATATI, MARTURISITORI SI ANTI-ECUMENISTI ….. al carora el nu este decat o jalnica CARICATURA !

      nici o grija nu mai sta el multa vreme sub masca de „marturistor” guraliv de telenovela, in curand o sa i se vada KLAR adevarata fata: HIDOASA, de iuda TRADATOARE si de lucrator neobosit la instaurarea si intarirea sistemului lui anticrist ! Guristul vulcanescu…blablabla blaaaaa..aaaaaa

      Apreciază

  11. Mirela said, on februarie 18, 2016 at 1:43 am

    „pe prospectul unui vaccin scrie clar că există o astfel de asociere, însă Ministerul Sănătății refuză în continuare să spună adevărul…”

    Aceasta este despăgubirea/compensaţia pe care părinţii inconştienţi/laşi/proşti/dezinformaţi/leneşi/indolenţi care îşi duc copiii la vaccinat o pot aştepta din partea statului, în caz de efecte adverse grave!
    Să ia aminte, căci lacrimile târzii nu vor servi la nimic!

    Apreciază

    • el said, on februarie 18, 2016 at 11:16 am

      Mirela

      din pacatosi iese doar CARNE DE TUN si material de bajocura dracilor !

      Apreciază

      • Paul222 said, on februarie 19, 2016 at 2:44 am

        Te contrazic. Ies si sfinti din pacatosi.

        Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 3:20 pm

        Paul222

        EXCEPTIONAL si cu MARE greutate, daca fac metanoie atat d edanca cat sa VINDECE si RACILELE/iclinarile mostenite de la parintii pacatosi.
        sa nu crezi ca Sfintii MAJORITATEA lor au iesit din curve si betivani nepocaiti…. au iesit din RADACINA SFANTA si SMERITA de aia nu se vede din avion.

        au fost si exceptii…

        acum insa diavolul a luat prea mare putere de la pacatele generatiilor de parinti imputiti in patimi statute si nepocaite de generatii, nascuti din curve avorattaore si din lasi grobieni si indobitociti de generatii de comunism si nesimtire. de aceea au ajuns urmasii unor asemnea generatii jucaria dracilor si material de experimentare, generatiile lui anticrist.

        si daca pe tine frate te mangaie sa gaesti o excepti de sfinti nacuti din pacatosi sa stii ca Dreptatea si Atotstiinta Lui Dumnezeu nu este mai putin indreptatita sa INGADUIE acestora de azi grozaviile ce se petrec,
        nu uita ca Acelasi ATOTSTIUTOR Dumnezeu a poruncit si poprulu Israel atunci caned era el asculatoar de Dumnezeu sa NIMICEASCA pana la plodul de tzatza neamurile din canaan. DE CE CREZI ? Ca rea Dumnzeu NEMilostiv pentru pacatele acelor neamri spurcate sau NE-Putincios sa le dea evreilor alte locuri curate de locuitori rai?
        NU !

        Ci pentru ca in Atotstiinta Lui Dumnezeu STIA ca si de va lasa acele neamuri curvare si idolatre pana la Sfarsitul veacurilor ele NU SE VOR INDREPTA si nici pocai sau sa se intoarca catre Dumnezeul cel Adevarat, ba se vor face si pricina de poticneala poporului ales ( cum s-a si intamplat cand poporul s-a ratacit de Dumnezeu si nu l-a mai ascultat !)

        Asa si acum,Dumnezeu ingaduie NU din nedreptate sa fie nimicita/batjocorita samanta actuala a crestinilor de mucava fatarnici, caldicei, micninosi, vicleni si nepocaiti : pe de o parte pentru parintii/stramosii lor stricati, pe de alta parte din Atosttiinta Sa care STIE si ce ar deveni aceste generatii de plozi spre rusinea lor vesnica, ca sa le dea o mai buna Inviere.
        De aia sa NU CARAITI ca sunt batjocoriti/otraviti/damblagiti copii si pruncii , caci PARINTI au dat DREPT diavolului sa le faca asa si nici nu se stie ce ar face daca ar supravietui ca balariile in starea de nesimtire duhovniceasca in care zace poporul !!!

        ar trebui sa ne temem mai mult frate nu sa ne cautam „justificari” si desarte nadejdi.

        DOAR POCAINTA MANTUIESTE !
        UNDE e pocainta neamului acestuia dupa 26 ani de „libertate” ???

        Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 3:35 pm

        Paul222

        asa ca frate dupa parerea mea as zice ca in loc sa stea ca neispravitele cu plozii „dragalasi” de gat fotografiati cu fudulie ieftina din toate unghiurile ( ca mare scofaala au facut ele, crestinele de pe vreuri care nasteau si cresteau cate 10-20 erau „inapoiate ele unt „invatate si „gingase” ) si sa toarne fara oprire prostii inutile pe internet ca tzatzele proaste pe santz , „mamicile” alea imbecile (si toti parinti de azi) ar trebui sa se OSTENEASCA MAI MULT pentru Hristos si MANTUIRE si mai putin pt plozii lor,
        asta daca vor sa se aleaga ceva de ei. …si asa ar primi si luminare si putere sa faca ce trebuie si Dumnezeu Insusi ar apara progenitura lor. dar asa stau si cotcodacesc degeaba indignate si neputincioase ca gainile pe santz…”mamicile” fara minte

        statul SLUGA la copil NU ajuta si nici NU MANTUIESTE nici pe parinte nici pe copil !

        dar asta e doar parerea mea evident…. parintii se vor simti majoritatea jigniti la lingurica de vorbele mele …dar vor plati „iubirea asta parinteasca ” desigur .

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 6:52 pm

        Paul222

        si in orice caz frate NU INTAMPLATOR se petrec asemnea GROVAZII azi cu copiii ( si nu numai cu ei) INGADUITE fiind de Dumnezeu.

        sa-si puna fiecare crestin un semn de intrebare despre masura/natura vietii sale si atunci …poate poate se va vedea vreun semn de indreptare, daca va fi analiza cu luciditate, sincera si cu pocainta, daca nu protestele si indignarea aceasta lumeasca si trancanitul degeaba ca si lupta cu mijloacele lumesti nu vor putea schimba nimic.
        pacatele/metanoia crestinilor ortodocsi DECID destinul si starea lumii si acum si in vesnicie , (nu datul vinei pe eretici/atei/pagani/oculti/etc care ar fi inventat/adus in lume asemenea rele).

        Apreciază

  12. Mirela said, on februarie 18, 2016 at 1:53 am

    Mă întreb dacă, între sursele de infectare cercetate în boala bebeluşilor, s-a pus problema împărtăşirii acestora. Cred că nu au mers până aici, ci au căutat cauza doar în portocale, lapte sau apă. Dar dacă au mers (după modelul avansat de acel preot cu linguriţele de unică folosinţă), oare nu ar fi util de ştiut dacă bebeluşii care au ajuns în stare gravă/au murit au fost împărtăşiţi?
    De vaccinat, cred că au fost vaccinaţi mai mulţi copii. Oare cei neîmpărtăşiţi au avut consecinţe severe, iar cei care au fost împărtăşiţi au scăpat, totuşi?

    Apreciază

    • Ion said, on februarie 18, 2016 at 1:05 pm

      Nu le da idei, că nenoriciţii le preiau imediat.

      Apreciază

      • Mirela said, on februarie 18, 2016 at 4:17 pm

        M-am gândit la asta, dar fii sigur că au ei idei mult mai multe şi mai stufoase de la draci.
        De fapr, ideea pe care o am e că Sfânta Împărtăşanie te mai scapă de efectele nocive ale vaccinurilor, iar ideea asta cred că o au şi „ei”. Şi mai cred că cei care participă la slujbele Bisericii sunt mai informaţi asupra periculozităţii vaccinurilor şi mai precauţi.
        Corelat, un părinte dobitoc (scuzaţi brutalitatea părerii, dar mi-o asum), refuza ca fiul lui autist să facă religie. Copiii plătesc pentru că au părinţi tâmpiţi.

        Apreciază

  13. geo said, on februarie 18, 2016 at 8:38 am

    Criză de vaccin hexavalent în Argeş!

    Zeci de mii de copii din toată ţara sînt în pericol din cauză că nu se mai găsesc vaccinuri care să îi protejeze împotriva tetanosului, hepatitei B sau poliomielitei. Ministerul Sănătăţii dă vina pe producător, dar promite că va aduce în perioada următoare 107.000 de doze de vaccin în ţară. Apoi, se vor mai aproviziona cu încă aproape 400.000 de doze.
    Oficialii nu au anunţat însă şi un termen pentru rezolvarea problemei. Toţi copiii ar trebui imunizaţi la două, patru şi 11 luni împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, poliomielitei si hepatitei B, boli extrem de grave.
    Poliomielita pîndeştela graniţa cu Ucraina
    Problemele au început să apară în luna septembrie. Acum, vaccinul se mai găseşte doar în şase judeţe: Bihor, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Vrancea şi Ilfov. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, în judeţul nostru, vaccinul lipseşte din luna decembrie. În Argeş se nasc în medie, lunar, între 350 şi 400 de copi, deci sînt sute de copii nevaccinaţi. „Îngrijorarea mea este că apare un prejudiciu de imagine în Programul Naţional de Imunizări, din cauză că întîrzie vaccinarea. Părinţii încep să nu mai aibă încredere. Pe deoparte, noi încercăm să-i convingem să-şi imunizeze copiii, şi pe de altă parte, cînd vin cu ei la medicul de familie, nu avem cu ce-i vaccina! Vaccinul este gratuit şi reprezintă un drept al copilului, consfinţit prin lege. Riscul îmbolnăvirii este destul de mic, fiindcă, de obicei, criza nu a durat mult, dar, în cazul poliomielitei, există o îngrijorare, fiindcă sînt cazuri confirmate în U¬craina, chiar peste graniţă de noi“, ne-a declarat Adrian Stoica.
    Oficialii de la Ministerul Sănătăţii dau vina pe producător pentru această criză. „Din datele pe care ni le-a furnizat Institutul de Sănătate Publică, 35.000 de copii au rămas nevaccinaţi“, a precizat Oana Grigore, purtător de cuvînt al Ministerului Sănătăţii.

    http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=74432&Itemid=375

    Vaccinarea copiilor cu vaccin hexavalent va fi reluată săptămâna aceasta
    Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, întrerupt din cauza inexistenţei vaccinului hexavalent, care lipseşte din luna decembrie, va fi realuată în acesată săptămână.

    Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, reprezentată de dr. Sorina Honţaru, a anunţat că Ministerul Sănătăţii va repartiza în judeţe dozele de vaccin. Dozele necesare bebeluşilor de 2, 4 şi 11 luni vor fi distribuite medicilor de familie, care vor avea grijă să recupereze lipsurile din graficele de vaccinare ale bebeluşilor însă neimunizaţi.
    În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar saptămîna aceasta, va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcţiile de sănătate publică.
    În conformitate cu acordul cadru existent, pînă la sfîrşitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziţia Ministerului Sănătăţii 500.000 de doze de vaccin. Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cît şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.
    Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS. Ministerul Sănătăţii a menţionat că disfunţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului au fost cauzate de imposibilitatea producătorului de a produce şi livra acest produs în timp util, în această situaţie aflîndu-se mai multe state, atît la nivel european cît şi mondial.

    http://www.universulargesean.ro/stiri/9226-vaccinarea-copiilor-ccu-vaccin-hexavalent-va-fi-reluata-saptamana-aceasta

    Sindromul hemolitic-uremic

    Sindromul hemolitic uremic, colita hemoragica, boala hamburger sau infectia enterica cu Escherichia coli 0157:H7 consta in triada de:
    • anemie hemolitica microangiopatica
    • trombocitopenie
    • insuficienta renala acuta.
    Evolutia clinica a sindromului hemolitic uremic variaza de la forme subclinice pina la cele amenintatoare de viata. Studiile arata subgrupuri distincte de sindrom si au identificat citeva etiologii pentru aceasta boala. Sindromul hemolitic uremic este clasificat ca:
    • asociat cu diaree
    • non-diareic.
    Distinctia este importanta deoarece cursul clinic si progresia difera pentru fiecare categorie. Transmiterea era ridicata intre persoanele care practica inotul, urmata de transmiterea de la persoana la persoana, contact animal, alimente si consumul de apa potabila. Centrele de ingrijire sunt locurile in care predomina transmiterea de la persoana la persoana. Desi carnea contaminata este cea mai comuna cale de transmitere alimentara, se intilneste si transmiterea prin varza, mere, suc de mere, salata, laptuca. Incidenta este in crestere in timpul verii si toamna timpurie. Epidemiile de diaree urmata de sindrom hemolitic uremic un fost raportate in institutii, scoli si centre de ingrijire. Variatia sezonala nu este observata in sindromul hemolitic uremic fara diaree.
    Sindromul hemolitic cu diaree prezinta ca tablou clinic diaree pe durata a citeva zile, cu varsaturi, urmata de debut brusc a simptomelor de iritabilitate si paloare. La peste 80% dintre pacienti diareea prezinta singe. Alte simptome includ neliniste, oligurie, edem, hematurie macroscopica. Sindromul hemolitic uremic fara diaree poate urma unei infectii respiratorii dar de obicei nu urmeaza unui prodrom.
    Anomaliile hematologice cuprind hemoliza, trombocitopenia, purpura si petesii. Pacientii prezinta modificari ale sistemiului nervos central incluzind letargie, iritabilitate, coma, ataxie, convulsii, hemipareza. Sistemul renal prezinta insuficienta renala acuta.
    Rata de mortalitate a scazut progresiv. Ameliorarea este atribuita controlului mai bun al hipertensiunii si insuficientei renale acute in timpul stadiului acut al bolii, cu folosirea dializei. Rata de mortalitate in tarile nedezvoltate ramine ridicata, pina la 72%. Pacientii cu sindrom hemolitic uremic ereditar au un prognostic negativ. Rata de mortalitate este peste 90% la pacientii cu boala autosomal dominanta si de 70% la pacientii cu forma autosomal recesiva.
    Terapia de succes incepe cu recunoasterea precoce a bolii si tratament suportiv. Controlul include managementul statusului volemic, a anomaliilor electrolitice, hipertensiunii si anemiei. Pentru insuficienta renala acuta se indica dializa. Tratarea anomaliilor hematologice necesita mentinerea hemoglobinei peste 7g/dl. Se indica transfuzii sanguine, de plachete, de plasma.
    Complicatiile sindromului hemolitic uremic cuprind: insuficienta renala, modificari comportamentale, retard mental, epilepsie, atrofie optica, deficit motor focal, diabet zaharat, insuficienta pancreatica exocrina, necroza intestinala, insuficienta cardiaca congestiva, deces. Prognosticul depinde de natura sindromului. In general pacientii cu sindrom si diaree au un prognostic mai bun fata de cei fara diaree. Sindromul hemolitic uremic cu diaree prezinta urmatorii factori de evolutie nefavorabila: hemoleucograma crescuta la diagnostic, anurie prelungita, prodrom prelungit, colita hemoragica severa cu gangrena colonica, afectare multisistemica severa, proteinurie persistenta. Studiile arata ca pacientii care se recupereaza complet au functie renala buna.
    Patogenie
    Sindromul hemolitic uremic cu diaree clasic este de obicei precedat de o colita cauzata de Escherichia coli producatoare de toxina Shiga. Inflamatia secundara a colonului faciliteaza absorbtia sistemica a toxinei Shiga si a lipopolizaharidului din tractul intestinal. Toxinele majore care determina sindrom hemolitic uremic, Shiga 1 si Shiga 2 sunt similare la structura cu toxina Shiga clasica. Aceste toxine se leaga la globotriaosylceramida, un receptor de pe suprafata celulelor endoteliale din intestin, rinichi si ocazional alte organe.
    Lezarea celulelor endoteliale din capilarele glomerulare elibereaza substante vasoactive si agregante. Celulele endoteliale se baloneaza iar fibrina se depoziteaza pe pereteii vaselor lezate. Balonarea si formarea de microtrombi in capilarele glomerulare produce coagulopatie glomerulara localizata. Filtratul glomerular se reduce si se dezvolta insuficienta renala. Eritrocitele sunt distruse si fragmentate pe masura ce traverseaza capilarele glomerulare colabate. Aceste fenemone conduc la anemia hemolitica microangiopatica caracteristica.
    Trombocitopenia se considera a fi rezulattul distrugerii plachetare combinate cu consumul crescut, sechestrarea in ficat si splina si agregarea intrarenala.
    In cazul sindromului hemolitic uremic produs de Streptococcus pneumoniae bacteria produce neuraminidaze care lezeaza celulele endoteliale.
    Sindromul hemolitic uremic are citeva forme genetice. Cazurile induse genetic nu sunt precedate de diaree, se manifesta cu o evolutie recurenta si sunt asociate cu un prognostic pe termen lung mai rezervat fata de mentinerea functiei renale normale.
    Clasificarea sindromului hemolitic uremic
    Sindromul hemolitic uremic asociat toxinei Shiga – este forma clasica. Este o boala a copiilor sub 2-3 ani si frecvent prezinta diaree. O patrime dintre pacienti prezinta diaree. Insuficienta renala acuta apare la 55-70% dintre pacienti dar acestia au un prognostic favorabil, iar peste 70-85% dintre pacienti isi recupereaza functia renala.
    Sindromul hemolitic uremic non-asociat toxinei Shiga poate fi sporadic sau familial. Infectia poate apare ani la rind fara prodrom intestinal. Acesti pacienti au un prognostic negativ, peste 50% progreseaza la boala renala in stadiu final sau lezare cerebrala ireversibila. Peste 25% dintre pacienti decedeaza in faza acuta. Forma familiala este asociata cu anomalii genetice ale proteinelor complement.
    Cauze si factori de risc
    Sindromul hemolitic uremic apare predominant la copii dupa prodromul diareic. In epidemiile de vara boala este asociata cauzelor infectioase.
    Infectiile bacteriene:
    • S. dysenteriae, E. coli, Slamonella typhi, Campylobacter jejuni
    • Yersinia pseudotuberculosis, Neisseria mengitidis, S. pneumoniae
    • Legionella pneumophila, Mycoplasma.
    Infectii cu rickettsii:
    • febra patata a Muntilor Stincosi, Microtatobiotes.
    Infectii virale:
    • infectia cu HIV, Coxsackie virus, Echovirus, Influenza virus
    • Epstein-Barr virus, Herpes simplex virus.
    Infectii fungice:
    • Aspergillus fumigatus.
    Vaccinari:
    • vaccin cu triplu antigten influenza
    • vaccin tifoid-paratifoid tip A si B
    • vaccin poliomelitic.
    Cauze de forme secundare sau sporadice:
    • sarcina si perioada puerperala, contraceptia orala, cancere
    • agenti chimioterapeutici (mitomicina-C, cisplatin, bleomicin, gemcitabina)
    • agenti imunoterapeutici (ciclosporina, tacrolimus, interferon)
    • agenti antiplachetari (ticlopidine, clopidogrel)
    • hipertensiunea maligna, boli vasculare colagenoase
    • glomerulopatii primitive, transplant de rinichi, maduva osoasa.
    • imunodeficienta.
    Familial: aceasta cauza numara 3% dintre sindroamele hemolitice uremice, fiind raportate ambele forme autosomal dominant si autosomal recesiv. Forma autosomal recesiva apare in copilarie iar pacientii au un prognostic negativ cu recurente frecvente si o rata a mortalitatii de 60-70%. Forma autosomal dominanta apare la adulti care au un prognostic negativ cu incidenta deceselor de 50-90%.
    Idiopatic: nu s-a descoperit nici o cauza la peste 50% dintre sindroamele sporadice non Shiga toxinice.
    Medicamentele sunt implicate in sindromul hemolitic uremic non toxina Shiga. Agentii anticancerosi includ mitomicina, cisplatinul, bleomicina si gemcitabina. Riscul de sindrom hemolitic uremic dupa terapia cu mitomicina este de 2-10% iar debutul poate fi tardiv la 1 an dupa ce pacientul incepe tratamentul. Prognosticul este negativ cu mortalitate de 75% la 4 luni.
    Agentii imunoterapici: ciclosporina, tacrolimus si interferonul. Agentii antiplachetari: ticlopidina si clopidogrel. Sindromul hemolitic uremic posttransplant este raportat cu o frecventa in crestere si poate fi de novo sau recurent. Este o consecinta a administrarii de inhibitori de calcineurina sau a rejectie umorale. Apare la 5-15% dintre transplantele renale la pacientii tratati cu ciclosporina si la 1% dintre cei tratati cu tacrolimus.
    Sindromul hemolitic uremic asociat cu sarcina se dezvolta ca o complicatie a preeclampsiei. Pacientele pot progresa la hemoliza, enzime hepatice crescute si sindrom Hellp. Sindromul postpartum apare la 3 luni dupa delivrenta. Prognosticul este negativ, cu 50-60% mortalitate si disfunctie renala reziduala si hipertensiune la majoritatea pacientelor.
    Semne si simptome
    Sindromul hemolitic uremic cu diaree este observat la copii, mai ales cei de la 6 luni la 4 ani. Sindromul fara diaree este variabil ca virsta de prezentare.
    Factorii de risc pentru sindrom la copii includ:
    • consumul de hamburgeri (se mai numeste boala hamburger datorita carnii infectate cu toxina Shiga)
    • contact recent cu animale de la gradina zoologica
    • vizitarea unor pacienti internati in spital sau centre de ingrijire.
    Copiii prezinta prodrom diareeic acut. Simptomele gastrointestinale apar tipic dupa 4-6 zile de la instalarea diareei si pot mima colita ulcerativa, infectii enterice sau apendicita. Diareea devine hemoragica in 70% din cazuri la 1-2 zile de la debut. Alte simptome includ neliniste, oligurie, edeme si hematurie macroscopica. La unii pacienti prodromul se amelioreaza pe masura ce incep simptomele hemolitice uremice. Tabloul clinic poate mima abdomenul acut. La pacientii infectati cu o tulpina de Escherichia coli producatoare de toxina Shiga sindromul apare la 5-15%. Riscul progresiei la sindrom hemolitic este crescut la persoanele foarte tinere sau foarte batrine, la cei care au fost tratati cu antikinetice sau antibiotice si la pacientii cu febra si leucocitoza.
    Sindromul hemolitic uremic fara diaree poate urma unei infectii respiratorii dar de obicei nu urmeaza unei afectiuni prodromale.
    Manifestari hematologice
    Hemoliza apare la toti pacientii cu sindrom hemolitic uremic. Poate progresa rapid determinid o scadere rapida a hematocritului. Numarul de plachete este sub 40.000/mm3. Totusi gradul de trombocitemie nu se coreleaza cu severitatea sindromului iar unii copii pot mentine functie renala relativ normala in ciuda anomaliilor hematologice severe. Multi pacienti au petesii, purpura. Hemoragia deschisa este mai putin frecventa.
    Manifestarile sistemului nervos central
    Pacientii prezinta debut brusc cu letargie si iritabilitate. Alte elemente includ ataxia, coma, convulsiile, edemul cerebral, hemipareza si alte semne neurologice focale. Modificarile nervoase centrale pot fi cauzate de ischemia cerebrala prin formare de trombi, efectele hipertensiunii, hiponatremie sau uremie. Sindromul hemolitic uremic fara diaree tinde sa fie asociat cu un numar mai mare de simptome neurologice decit cel cu diaree.
    Manifestarile renale
    Insuficienta renala acuta debuteaza de obicei cu hemoliza. Desi pacientii au diureza scazuta, scaunele apoase frecvente pot masca acest semn. Daca insuficienta renala acuta nu este recunoscuta si tratata se instaleaza hiponatremia, hiperkaliemia, acidoza severa, ascita, edemul periferic, pulmonar si hipertensiunea.
    Manifestarile gastrointestinale
    In sindromul cu diaree exista un prodrom de 3-12 zile cu diaree apoasa sau cu singe. Varsaturile si crampele abdominale dureroase sunt frecvente. Diareea se poate ameliora cind incep simptomele hemolitoco-uremice. Necroza intestinala este o complicatie amenintatoare de viata. Implicarea pancreatica usoara este frecventa dar poate deveni severa cu necroza, pseudochisti sau ambele, lasind pacientul cu diabet insulino-dependent si disfunctie exocrina.
    Manifestarile infectioase sistemice
    Febra este prezenta la 5-20% din pacienti. Prezenta febrei, leucocitozei sau ambelor este un factor de prognostic al riscului dezvoltarii sindromului hemolitic uremic sever.
    Examenul fizic
    Se poate instala insuficienta cardiaca congestiva, presiunea sanguina este ridicata, copiii sunt palizi si cu stare de rau evidenta. Poate fi prezenta durerea abdominala, edemele periferice, petesii, purpura.
    Complicatiile cuprind:
    • insuficienta renala acuta, alterari ale somnului sau comportamentului
    • retard mental, epilepsie, deficit motor focal, atrofie optica
    • cecitate corticala, incapacitatea de invatare
    • diabet zaharat, insuficienta pancreatica exocrina
    • necroza intestinala, insuficienta cardiaca congestiva.
    Evolutia bolii
    Mortalitatea si morbiditatea este distinct mai mare la copiii care dezvolta sindrom hemolitic uremic dupa boala respiratorie prodromala fara manifestari gastrointestinale fata de cei cu sindrom hemolitic uremic dupa un prodrom diareic. Copiii care prezinta semne neurologice in asociere cu sindromul hemolitic uremic decedeaza sau prezinta hipertensiune reziduala sau disfunctie renala cronica.
    Mortalitatea cea mai mare este corelata cu insuficienta renala. Sindromul hemolitic uremic este cauza principala de insuficienta renala cistigata la copii. Diferite grade de leziune renala permanenta apar la aproximativ o treime dintre toate cazurile de sindrom hemolitic uremic. Copiii care dezvolta sindrom dupa infectia cu Streptococcus pneumoniae sau Salmonella dysenteriae sunt predispusi la dezvoltarea de disfunctie renala severa si boala renala in stadiu final prin necroza renala cu glomeruloscleroza severa.
    Doar 45% dintre adultii cu sindrom hemolitic uremic asociat administrarii de tacrolimus se amelioreaza, in ciuda tratamentului cu variate combinatii de anticoagulante, antiplachetare si modificatori plasmatici. Rejectul de plasma apare la 25% dintre pacienti. Sindromul hemolitic uremic numara 7% din cazurile de hipertensiune la copiii sub 12 luni.
    Diagnostic
    Studii de laborator
    Studii hematologice:
    • hemoleucograma cu evidentierea trombocitemiei, cresterea megacariocitelor, anemie si deviere la stinga a leucogramei
    • testele de singe periferic arata eritrocite fragmentate
    • reticulocitoza, nivelul de haptoglobina serica care leaga hemoglobina este scazut
    • timp de protrombina si timpul de tromboplastina activata partial sunt normale
    • degradarea fibrinei este crescuta, fibrinogenul este crescut.
    Teste chimice serice:
    • nivelul de creatinina crescut, concentratia de bicarbonat scazuta
    • concentratia de sodiu scazuta prin incarcare volumica
    • concentratia de potasiu este crescuta prin hemoliza si insuficienta renala
    • concentratia de fosfor crescuta, nivelul de acid uric crescut prin insuficienta renala, deshidratare si distrugere celulara
    • nivelul de albumina si proteine scazute usor
    • nivelul de bilirubina crescut, enzimele hepatice crescute
    • dehidrogenaza lactica crescuta, trigliceridele crescute.
    Testele urinei:
    • se efectueaza proteinuria, bilirubina,
    • numaratoarea eritrocitelor, leucocitele
    • hialinul, celule, granular, pigmentare.
    Testele scaunului:
    • cultura este saraca dupa 7 zile de diaree, metoda standard folosita pentru a detecta si izola tulpinile de Escherichia coli 0157:H7
    • toxina Shiga poate fi detectata prin testare anticorpilor, studii genetice, ELISA.
    Studii imagistice
    Se efectueaza o radiografie toracica pentru a evalua edemul pulmonar si o electrocardiograma pentru hiperkaliemie.
    Testul histologic
    Sindromul hemolitic uremic tinteste rinichii. Analiza histologica arata balonarea celulelor endoteliale glomerulare. Acumularea de material similar fibrinei in spatiul subendotelial separa celulele endoteliale glomerulare de membrana de baza. Trombi pot fi observati in capilarele glomerulare si arteriole. Acestea pot progresa la necroza corticala acuta care implica glomerulii si tubii convoluti.
    Sectiunile tisulare intestinale arata microangiopatie cu lezare celulera endoteliala si tromboza, cu edem submucos si hemoragie. Microtrombi pot fi observati in alte organe inclusiv plamini, ovare, ficat, inima, galnde adrenale, creier, tiroida, pancreas, timus, noduli limfatici.
    Diagnostic diferential
    • glomerulonefrita poststreptococica acuta
    • lupus eritematos sistemic
    • vasculita si tromboflebita
    • purpura trombotica trombocitopenica
    • coagulare intravasculara diseminata
    • tromboza renala vasculara bilaterala
    • purpura Henoch-Scholein
    • septicemie.
    Tratament
    Terapia are succes daca boala este cunoscuta timpuriu si se adopta masurile suportive adecvate. Managementul include controlul statusului volemic, anomaliile electrolitice, hipertensiunea si anemia.
    Terapia insuficientei renale acute
    Monitorizarea hidratarii este necesara frecvent. Aceasta include masuratori seriate ale greutatii corporale, aportului si diurezei, frecventei cardiace si a presiunii arteriale. Se va restrictiona fluidele la pierderile insensibile si diureza. Se va monitoriza electrolitii. Nu se administreaza potasiu pentru a inlocui pierderile de fluide decit daca copilul este hipokaliemic. Daca pacientul dezvolta supraincarcare fluidica se administreaza diuretice: furosemid. Aproximativ 50% dintre pacientii cu sindrom si diaree necesita o perioada de dializa. Se considera dializa timpurie daca pacientul dezvolta supraincarcare fluidica severa, hiperkaliemie severa, acidoza severa, hiponatriemie sau oligurie neresponsiva la diuretice. Tehnicile de dializa folosite pot fi peritoneala, hemodializa sau hemodiafiltrarea arteriovenoasa continua. La majoritatea pacientilor hemodializa nu are avantaje asupra dializei peritoneale. Dializa peritoneala este mai bine tolerata de copiii mici.
    Terapia anomaliilor hematologice
    Se mentine hemoglobina peste 7 g/dL. Acest criteriu poate fi necesar de aplicat mai sever in timpul fazei acute a bolii cind hematocritul scade rapid iar supraincarcarea de fluid extracelulara poate compromite functia pulmonara. Mai tardiv in evolutie transfuzia poate fi exclusa daca copilul este stabil hemodinamic in ciuda anemiei.
    Transfuzia de eritrocite poate fi administrata la anemia simptomatica (tahicardie, modificari aortostatice ale presiunii si frecventei cardiace, insuficienta cardiaca congestiva) sau daca hematocritul scade rapid. Desi transfuzia de plachete in anumite situatii este controversata este recomandata pentru hemoragia simptomatica.
    Administrarea de plasma este benefica la pacientii cu sindrom hemolitic uremic fara diaree si sindrom recurent sau prelungit. Se evita administrarea in sindromul pneumococic sau neuraminidazic deoarece plasma contine anticorpi anti antigen T. prezenta acestor anticorpi agraveaza sindromul.
    Terapia hipertensiunii
    O gama larga de antihipertensive sunt disponibile pentru tratament si trebuie individualizate in functie de pacient. Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensiunei trebuie utilizati cu precautie la persoanele cu rata de filtrare glomerulara scazuta sau hiperkaliemie.
    Alte terapii folosite
    Corticosteroizii, infuziile de plasma, plasmafereza, vitamina E, furosemidul si captoprilul nu afecteaza prognosticul sindromului hemolitic uremic totusi antihipertensivele si diureticele pot fi de ajutor in controlul hipertensiunii si a supraincarcarii de volum. Daca pacientul dezvolta convulsii se administreaza anticonvulsivante.
    Administrarea de imunoglobulina G intravenoasa arata recuperare mai rapida la unii pacienti cu trombocitemie si oligurie, cu reducerea sechelelor sistemului nervos central. Imunoglobulina G intravenoasa nu s-a aratat eficienta in tratamentul sindromului hemolitic uremic familial.
    Administrarea de antibiotice pentru sindromul hemolitic uremic cu diaree ramine controversata. Citeva studii arata ca antibioticele pot agrava evolutia, totusi aceste trialuri nu au fost randomizate.
    Transplantul renal
    Aceasta procedura nu este o optiune pentru sindromul non toxina Shiga datorita ratei de recurenta de 50% si 90% rata de esec a transplantului cu reject. Este totusi o procedura sigura si eficienta pentru copiii care progreseaza la boala renala in stadiu final si sindrom prin toxina Shiga. Rata de recurenta este de 0-10%.
    Prognostic
    Sindromul hemolitic uremic prin toxina Shiga. Prezinta insuficienta renala acuta la 55-70% dintre pacienti, dar 85% isi recupereaza functia renala cu terapie suportiva. Aproximativ 15-20% dintre copii dezvolta hipertensiune la 3-5 ani dupa debutul bolii. Rata de recurenta la transplantul renal cu allogrefa este sub 10%.
    Sindromul hemolitic uremic non toxina Shiga. Pacientii au un prognostic negativ iar peste 50-60% progreseaza la boala renala in stadiu final sau dezvolta leziuni cerebrale ireversibile. Peste 25% decedeaza in faza acuta a bolii. Rata de recurenta la pacientii care sufera transplant renal este de 50%, cu pierderea grefei la 90%.
    Factorii de predictie negativa cuprind:
    • sindrom hemolitic uremic non toxina Shiga, oligurie sau anurie prelungita
    • hipertensiune severa, implicarea arterelor de dimensiuni medii
    • severitatea simptomelor sistemului nervos central
    • consumul persistent al factorilor de coagulare
    • implicare glomerulara extinsa, virsta peste 5 ani.

    http://www.romedic.ro/sindromul-hemolitic-uremic

    Apreciază

    • Oana said, on februarie 18, 2016 at 2:54 pm

      Ministerul Sanatatii admite ca „rezultatul coproculturilor a fost negativ”, deci nici urma de e coli.
      http://www.ms.ro/?pag=62&id=15749&pg=1

      Apreciază

      • geo said, on februarie 18, 2016 at 4:00 pm

        Asta am zis si eu: toate declaratiile celor de la MS si ANSVA precum si ale celor de la spitale au infirmat ca ifectia ar fi fost generata de bacteii, virusi sau mai stiu ce alte traznai…iar singurii suspecti sint vaccinurile!!! Mai ales ca in ianuarie acei copii au fost vaccinati…iar reactiile au aparut relativ repede…

        Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 8:16 pm

        geo

        daca sunt IMBECILE si accepta vaccinarea e vina lor, hepatita B NU e boala de care sa se teama copiii, nu se ia usor si nici nu e obligator vaccinul. oricine se informeaza cat de putin pricepe ca hepatita B nu e boala copilariei.

        carti si info se gasesc CACALAU. Interes real nu e.
        cat despre vaccinul HEXAvalent (!!!!) este un ATAC GRAV la viata si sistemul imun al organismului ! nici un om nu se inbolnaveste simultan de 6 boli ! cum provoaca ei raspunsul imun concomitent la 6 triggeri diferiti ca sa dea eroare sistemul imun prin suprasolicitare ca un caculator caruia ii dai simultan atatea task-uri pana da ERROR si auto- SHUT DOWN !!!
        dar gloata merge incantata cum ii canta flautul fermecat al „stiintei”!

        Apreciază

    • rozalia said, on februarie 18, 2016 at 11:57 pm

      ce nemernici, ce tactica manipulatorie folosesc, ca nu sunt vaccinuri. Si se lanseaza intr-o povste spumoasa cu exemple de judete, cifre, ca zeci de mii de copii ramasi nevaccinati, ca vinovat e producatorul, dar lasa ca vor rezolva ei (minister grijuliu!), ca doar le pasa si nu pot dormi de grija bebelusilor Romaniei. Si ca sa fie siguri de reusita, adauga istoriei elemente de suspans (mai dar ce jurnalisti ‘cu temele facute’ avem, ce picant mai scriu …), ca oficialii nici nu au anuntat un termen pentru rezolvarea problemei, imaginati-va ce situatie si ce panica pe bietii parinti care se vor ingramadi mai abitir la rand la vaccinat, se vor inscrie pe liste nu cumva sa piarda intepatura mult asteptata de (acest ”drept al copilului consfintit prin lege”…) dar si mai asteptata, pandita chiar de criminalii tradatori.
      Dragi parinti treziti-va odata!!!! INFORMATI-VA ca aveti de unde, vi se ofera DATE de toate partile si pro si contra vaccin. ANALIZATI CU ATENTIE si apoi hotarati ce e mai bine pentru copilul vostru. Intrati pe diverse forum-uri de mame cu bebelusi vaccinati – nevaccinati, comparati si filtrati informatia. Este imposibil ca bunul simt cel putin, sa nu va dicteze ca ceva nu e in regula cu aceste vaccinuri. Unii medici sunt cinstiti si va pot sfatui sa nu o faceti. Cei mai multi insa, din pacate, nu o fac. Sunt rasplatiti pentru „eforturile lor” cu plecari prin strainatate, congrese, vacante, etc. Si inainte de toate RUGATI-VA BUNULUI DUMNEZEU sa va lumineze!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 7:52 pm

        rozalia

        „Dragi parinti treziti-va odata!!!! INFORMATI-VA ca aveti de unde, vi se ofera DATE de toate partile si pro si contra vaccin. ANALIZATI CU ATENTIE si apoi hotarati ce e mai bine pentru copilul vostru. Intrati pe diverse forum-uri de mame cu bebelusi vaccinati – nevaccinati, comparati si filtrati informatia”_______ DEGEABA strigi ca lupul in pustie !

        ai intrat vreodata sa vezi ce fac „mamicile” debile pe formurile si blogurile lor de nimic unde isi pierd vremea si isi dau pe fata prostia si isteria din capetele lor seci??? intra si ai sa vezi si sa te minunezi !

        pe ele le intereseaza ultimele mode de carucioare, tzoale, pampersi parfumati, moda noua de purtat plodul in hamac pe fata sau pe spate, etc si tot asemenea TAMPENII IDIOATE de femei fara minte si de tzoape fara nici o treaba.
        albabetizate de diavol sa urmeze caile lui, au toate laptop, i-phone, abonamente internet de mare debit, boarfe bransate, troace si alte chestii inutile pentru care munceste boul casei ca sa le cumpere pentru plozii lor „pretiosi” , aia care au scapat de la avort sau de la planningul familial si anticonceptionalele ingitite temeinic cu toptanul ca ele sunt femei „chibzuite” nu asa „masini de reproducere”.

        asta fac „mamicile” de azi!
        tampitele astea NU sunt mame , sunt „mamici” cu creieri de gaina si plozi degeaba!
        toate bransate si la moda, tranacanind psihizate si isterizate despre ultima moda de biberoane, hrana smechera,etc….. astea sunt preocuparile „inalte” si universul lor „duhovnicesc”.
        ce sa iasa din plozii unor asemenea tembele? CARNE DE TUN!

        chiar si „evlavioasele” nu se deosebesc deloc de „mamicile” lumesti aceleasi isterii, crize nervoase, angoase, preocupari desarte si debile, acelasi timp pierdut dupa nimicuri, poze si selfie-uri la plozi lor din toate unghiurile si povesti debile despre trotinete, tetine, colici, diaree, muci, ragaieli, si gangurituri ale „comorii” de copil : OBSESIA si ISTERIA si MANDRIA lor nebuna.

        iar daca-l duc la Biserica vor sa fie admirate si laudate „evlavioasele” si nu se rusineaza sa deranjeze o Sf Liturghie intreaga cu urletele plodului lor „pretios”, si se infig ca paduchele in frunte la imparatsait dand tot poporul la o parte sa treaca ele de 7 ori pe la preot pana catadicseste plodul lor sa caste gura si intre 2 urlete sa inghita din neatentie si Sf Imparasanie.
        CARNE din CARNE! CARNURI ca nu mai este duh in oamenii acestei lumi, cum scrie la Scriptura ca s-au facut numai TRUPURI ! De aia i-a lasat si Dumnezeu la mintea lor. JUCARIA DRACILOR !

        asta fac „mamicile” moderne si bransate cu plozii lor selectionati la planningul familial ( ca daca ar face toti copii pe care li-ii da Dumnezeu NU AR MAI AVEA timp de prostii si pierdut vremea inutil ca tzatzele pe santz cu „odorul” de gat ).
        aaaa, si da…dupa aceea isi scriu mandre nevoie mare de „talentul lor literar ” de scriitoare de bordel „dorintele „IMPERIOASE de „dragalasenie” curveasca catre imbecilul lor barbat … tot pe internet desigur !

        ce vrei sa iasa draga @rozalia de la astea? pricep ele ceva?
        asa ca nu mai striga ca lupul in pustie ca NU se aude la „mamici” ele sunt grele de cap…dar moderne si adaptate la nou si la „progres”!

        Apreciază

      • Oana said, on februarie 20, 2016 at 12:37 am

        el, ai mare dreptate in tot ce spui. Sunt multe mame care nici macar nu stiu pentru ce isi vaccineaza copilul spun doar ca se duc la „vaccinul de 2/4/6 luni”. Tot ce ai spus e foarte dur si adevarat…ma simt prost pentru ca fac parte din categoria celor care au facebook si am postat si poze cu bebelusul dar ce imi doresc cel mai mult este sa imi cresc copilul si pe viitori mei copii, daca Dumnezeu va vrea sa-mi mai dea, cat mai bine si cu frica de Dumnezeu. Poate faptul ca sunt tanara (am 22 de ani) nu este o scuza dar e greu cand aproape nimeni din jurul tau nu gandeste ca tine. Cel mai mult mi-am dorit si imi doresc multi copii. Primul copilas l-am pierdut si am suferit foarte mult iar acum, de cand m-a binecuvantat Dumnezeu cu o fetita pentru care m-am rugat mereu, tot ce imi doresc este sa o cresc cum este mai bine, sa o feresc de rele. Ai dreptate, imi este rusine cand o duc duminica la impartasit (are 3 luni), dar nu cu ea, pentru ca e foarte cuminte, ci cu mine, ca inainte nu dadeam pe la Biserica decat la sarbatori…

        Apreciază

      • el said, on februarie 20, 2016 at 12:35 pm

        Oana

        nu ai nevoie de truma sa gandeasca turma ca tine, si varsta nu e un impediment pentru purtarea intelepata. Maica Domnului a primit Prunc pe Dumnezeu Fiul la 15 ani ! care sunt modelele voastre de mame crestine? faceti ca ele, mamele din vechime care au adus Sfinti pe lume era si mai tinere decat tine poate si aduceau pe lume cati copii le daruia Dumnezeu si se ingrijeau de cresterea lor DUHONICEASCA intai.
        Este un inceput bun totdeauna, nu conteaza cum ai rait pana acum, de acum sa te tii de Hristos si de buna cuviinta a mamelor crestine.
        Copii NU TREBUIE fotografiati/aratati in public ca nu sunt marfa sau material de fudulie, au dreptul la respectul intimitatii lor, tratati-ii cu grija, discretie si respect ca pe DARUL Lui Dumnezeu , nu ca pe ultima boarfa la moda cu care v-at pricopsit si faceti parada ca nebunele in targ.
        Du copila la imparasit in fiecare duminica daca poti, nu trebuie sa o silesti sa stea cu tine toata slujba ca e mica si nu se cere de la ea asa ceva, nu deranja cu plansetele copilului rugaciunea crestinilor adulti care au venit sa-l gaseasca pe Dumnezeu la Sf Liturghie si NU sa asculte corul de urlete ale copiilor celor fara de minte din Biserica, si daca o data nu reusesti sa ajungi, sau sa o impratasesti, nu-i nenorocire, data viitoare poti compensa lipsa, ca nu ne sfintim hocus.- pocus la cantar, functie de cantitatea de kg. de Sf Imparasanie inghitita.

        lasa cascatul gurii pe intrenet ca nu afli nimic folositor din blogurile alea de muiri isterice cu creiere de gaina acre-si raspandesc prostia si desertaciunea din mintile lor tembele. Informeaza-te doar aspra ceea ce e important si ocupa-ti timpul efectiv cu copilul/copii care tii va mai da Dumnezeu nu cu pierdutul vremii aiurea, femeile crestine de pe vremuri care au adus in lume si au ridicat generatii de sfinti si de crestini de nadejde nasteau si cresteau cate 10-15 copii si nu isi piredeau vremea cu maruntisuri debile ca farfuzele psihizate si plne de importanta de azi care a facut si ele un plod si ce mare scofala , trebuie sa stie si sa caste gura la ele si la „comoara” lor tot mapamondul ca asa le invata dracul EXHIBITIONISMULUI si al lisei de cuviinta si de rusine din ele.
        M-ai bucurat sa stii cu postarea aceasta, ca sunt tare amarat cand vad calitatea prosta a crestinilor/crestinelor „evlavisoi” de mucava din jurul meu: snoabe, psihice, proaste si futile, ma bucura sa mai vad ca sunt si femeie cu minte si cu buna cuviinta.
        Maica Domnului sa-ti ajute sa fii mama de sfinti !

        Apreciază

      • Oana said, on februarie 20, 2016 at 9:21 pm

        el, multumesc pentru sfaturile bune! Si eu ma bucur foarte mult ca exista blogul acesta si oameni ca voi, cu gandire clara si inteleapta. Doamne ajuta!

        Apreciază

    • NIMENI said, on februarie 18, 2016 at 3:50 pm

      Ba pardon, nu a fost subtil deloc, a fost cu zgomot, urat mirositoare si cu stropi, iertare ca vorbesc asa frumos la adresa stimatului domn!

      Apreciază

  14. RomeoB said, on februarie 18, 2016 at 10:22 am

    RASTURNARE DE SITUATIE IN CAZUL CRIMEI IN MASA DE LA COLECTIV:

    Flăcările uriaşe mai blînde decît artificiile?
    Imaginile care aruncă în aer teoria anchetatorilor despre incendiul de la Colectiv

    http://www.cotidianul.ro/imaginile-care-arunca-in-aer-teoria-anchetatorilor-despre-incendiul-de-la-colectiv-276440/

    Un film de 4:13 min, realizat cu un an şi jumătate înainte de tragedia de la Colectiv, arată că într-un spectacol s-au folosit efecte pirotehnice spectaculoase, cu flăcări imense care au ajuns în tavan, FĂRĂ CA IZOLAŢIA SĂ IA FOC! Aceste imagini pun la îndoială teoria anchetatorilor, potrivit căreia tragedia de la Colectiv a fost provocată DOAR de artificiile folosite de cei de la „Goodbye to Gravity”!

    FORMAŢIA WATAIN A FOLOSIT FLĂCĂRI URIAŞE ÎN CONCERTUL DIN CLUBUL „COLECTIV”

    Filmul a fost realizat în martie 2014, la concertul formaţiei WATAIN din SUA şi poate fi vizionat la adresa http://www.youtube.com/watch?v=mUT_qGtr8Z8. Chiar a doua zi după incendiul de la Colectiv, cineva a postat acest film pe Youtube susţinînd că este realizat chiar în seara tragediei, însă mai mulţi tineri au pus imediat lucrurile la punct, recunoscînd imaginile ca fiind realizate în luna martie 2014 tot în Clubul Colectiv, la concertul formaţiei americane WATAIN! Iată 2 fotografii care demonstrează că formaţia WATAIN a concertat în Colectiv:

    PS: Va intra in istoria Klaus Werner Johanis ca un Irod cel Mare al Romaniei la standartele sec al XXI lea, impreuna cu forurile de conducere ale UE ?

    Apreciază

  15. Orthodox said, on februarie 18, 2016 at 11:35 am

    Apreciază

  16. geo said, on februarie 18, 2016 at 2:05 pm

    http://www.agerpres.ro/social/2016/02/17/miting-de-protest-la-pitesti-fata-de-situatia-sistemului-sanitar-17-50-45

    http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/miting-in-pitesti-de-ce-ne-mor-copiii/

    trist, cumplit, ingrozitor, socant…este ca si cum ti-ar smulge cineva sufeltul din tine…iar palvramentarii se tin de timpenii…

    Apreciază

    • livia said, on februarie 18, 2016 at 9:57 pm

      Interesant cat de repede s-au facut demiteri si promisiuni materiale numai sa cumpere tacerea parintilor. Va spun ca aici se va incerca la maxim sa se ascunda adevarul ca foarte probabil vaccinul a fost cauza. Isteria asta cu ecoli imi e greu s-o accept. Doar daca nu le trece prin cap sa produca ei in laborator o tulpina care sa faca rau organismului. Trebuie sa iesim in strada. Eu nu mai vreau sa fiu obligata sa imi vaccinez copiii cu speranta ca nu vor fi ai mei cei care vor suferii de vaccinuri netinute in conditii optime sau de reactiile adverse ale acestor asa zise imunizari care depasesc cu mult avantajele…daca or exista. Medicilor cu curaj le zic haideti sa ne sustineti! Nu taceti ca veti avea pe constiinta multe suflete. Uitativa ce au patit copiii in alte tari si ce reactii au fost. Nu fiti lasi! Cei care aveti studii medicale faceti crcetari nu repetati constiinciosi poezia OMS.
      o mamica de 4 copii

      Apreciază

      • el said, on februarie 19, 2016 at 8:32 pm

        livia

        livia draga NU vaccina copilasii si ai incredere in Dumnezeu ca NU VOR PUTEA sa ti-ii ia daca tu te tii cu toata puterea de Hristos !
        trebuie mucenicie ,CURAJ sa nu te supui raului cand stii ca e rau si CREDINTA in Dumnezeu care nu lasa NICIODATA pe ai Sai, apoi nu te mai nadajdui la gloate ca e vremea lui „scapa cine poate”.
        sa te pui TU in ordine duhovniceste, sa te tii MEREU aproape de Hristos si El va randui pentru tine si copiii tai INDIFERENT ce face gloata. ai nevoie de credinta, curaj si de jertfa si atunci Hristos va ajuta.

        Apreciază

      • livia said, on februarie 20, 2016 at 8:53 am

        el
        eu ma duc si in munti daca primesc binecuvantarea duhovnicului dar sunt multi oameni incercati in jurul meu care vor accepta vaccinarea pentru a nu-si pierde copiii. Probabil pe asta mizeaza si ei,pe intimidare. Nadejdea noastra este numai Hristos. Cum spunea candva saccsiv Solutii lumesti nu mai exista. Solutia e numai intoarcerea la Dumnezeu cu adevarat. Dar cum omul e plecat spre pacat sunt multi care si-au vaccinat copiii din nestiinta si dupa ce unul din ei a facut vreo boala nu a mai facut niciun vaccin nici el dar nici prietenii lor cu copii. De aceea cred ca este de folos ca cei care au patit ceva, cei care au citit ceva si mai ales cadrele medicale sa vorbeasca deschis despre pericolele vaccinarii.Ne rugam sa faca voia lui Dumnezeu.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on februarie 20, 2016 at 12:11 pm

        livia

        livia draga daca te doare pentru aceia de langa tine care se lasa intimidati sau sunt ignoranti, fa o jerfta si pentru ei in masura posbilului. cu binecuvantare fa pliante cu info esentiale ca sa se insrtuiasca despre NOCIVITATEA ABSOLUTA a accinelor caci le e lene sa se intereseze si nestiind ajung sa accepte aceasta nenorocire, stiu ei asa vag ca nu e bine dar nefiind constineti de ABOMINATIE ajung sa accepte zicand ca lasa am fost si noi vaccinati si am supravietit, etc
        TREBUIE sa ii faci sa inteleaga ca vaccinurile sunt INUTILE pt sanatate , aduc ZERO folos, dar aduc o mutie de ponoase dintre cele mai grave, iar faptul ca unii nu dezvolta autism sau alte boli DEOCAMDATA nu reprezinta nici un temei sa accepte. deasmenea generatiile precedente au fost vaccinate cu alte produse fara atatia adjuvanti UCIGATORI ( mercur NEUROTOXIC, sau squalene care provoaca boli autoimune si o incoerenta pe viata si o disfunctionare a sistemului imun , pana la cancer , sa nu mai pomenim de excipientii CANCERIGENI notorii si produsele din animale ca proteina procancerigena a vaccinuui antipolio,etc)

        daca vor afla cat mai multi despre aceste lucruri, simplu la mintea prostilor ca nu-s dispusi sa-si oboseasca neuronii si asa neatrenati/nefolositi ca ar fi MAARE nevointa chin si ostenalas a gandeasca , deja ai castigat un pic de teren.

        eu cred ca fiecare mama constienta si responsabila ar trebui sa faca un pic de propovaduire in jurul ei la acele mame care vor sa primesca , ca MULTE sunt niste IMBECILE IREVERSIBIL, si asa va ajuta si alti copii sa scape de nenorocire si implicit va afce o fapta buna din care vor trage folos si copii proprii ( binele raspandit in jurul tau iti revine intr-o zi ca rasplata, e lege duhovniceasca!)

        nu e vreme de manifestatii publice sau alte strofocari sociale care nu depind de tine, fa marturisire LANGA tine la cei care primesc si asa se va raspandi binele incet incet. trebuie stiut si ca mamele/parintii FARA Hristos si fara grija mantuirii nu se folosesc prea mult, dar si aceia daca au buna vointa macar pot fi ajutati sa evite aceste nenorociri cauzate de vaccine.

        si NU vaccinati, de nu se va mai putea MITUITI cu bani pe imbecilii cu vaccinarea, asta se va putea oricand si ESENTIALUL: rugaciunea si credinta in ajutorul Lui Dumnezeu care va interveni a vremea potrivita, DACA VA AVEA pentru cine ! si care ORICUM NU LASA pe ai Sai niciodata !

        Apreciază

  17. RomeoB said, on februarie 18, 2016 at 2:14 pm

    STUDIU: Sindromul hemolitic-uremic este asociat VACCINULUI ANTI-HEPATITĂ. Surse: Societatea Turcă de Hematologie, medici de la Spitalele de Copii şi Hematologie din Ankara, Centrul Naţional al Statelor Unite de Informaţii Biotehnologice, Biblioteca Naţională Americană de Medicină –

    See more at: http://www.ziaristionline.ro/2016/02/18/studiu-sindromul-hemolitic-uremic-este-asociat-vaccinului-anti-hepatita-surse-societatea-turca-de-hematologie-medici-de-la-spitalele-de-copii-si-hematologie-din-ankara-centrul-national-al-statelo/#sthash.A9x9i8no.dpuf

    Apreciază

  18. octavpelin said, on februarie 19, 2016 at 9:55 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  19. […] VACCINUL din Arges UCIDE si BEBELUSII din VRANCEA? […]

    Apreciază

  20. Rares Potop said, on octombrie 22, 2016 at 1:46 pm

    Inca o viata distrusa de vaccinuri…

    Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si sa va binecuvanteze pentru ca aparati Ortodoxia, cea mai de pret comoara a acestui popor Roman si a noastra ca oameni!

    Va rog din suflet daca vreti sa il ajutati pe fiul meu in lupta cu boala, dati mai departe site-ul nostru https://lumealuirares.wordpress.com/despre/

    Va rog din suflet sa dati mai departe!

    Fiul meu are Autism si Tulburare Psiho-Afectiva.

    Este posibil sa se fi ales cu aceste afectiuni datorita vaccinurilor facute la nastere, i-a fost facut chiar si un vaccin intrauterin cand eram in luna a 9-a (foarte ciudat, nu stiu pentru ce)! Poate faceti un articol despre cazul nostru, inca o dovada cum vaccinurile si industria farmaceutica imbolnaveste copiii cu boli incurabile si le distruge viata atat lor cat si parintilor!

    Dumnezeu sa va aiba in paza Frate Saccsiv! Doamne Ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.