SACCSIV – blog ortodox

Preotul conf. dr. CONSTANTIN NECULA despre intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill: MODUL IN CARE LUCREAZA DUMNEZEU / Papa Ioan Paul al II-lea e sfant / Biserica Catolica e sora apostolica

Posted in CONSTANTIN NECULA, ECUMENISM, Papa Ioan Paul al II-lea by saccsiv on februarie 17, 2016

NECULA_SI_CRONICA_END

Foto: https://www.google.ro/search?q=saccsiv+constantin+necula&espv=2&biw=1024&bih=559&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLh_fxkP_KAhUoOJoKHb3zBcEQ_AUICCgD#imgrc=XWVmYPiHu0d5xM%3A

La sfarsitul anului 2015 ne zicea ca asculta rock, ca i-a cumparat fiicei un tricou din Hard Rock si ca va merge la un concert rock in sutana si cu crucea la gat:

Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumpărat fiicei tricou din Hard Rock

Slujbe pentru victimele de la Club Colectiv.  ”La primul concert rock, voi fi alături de tineri, în sutană și cu crucea la gât”

Acum iata ce explica el referitor la intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill, conform Constantin Necula, despre intalnirea Papa – Patriarh: arata modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie de pe Ziare com:

Intalnirea istorica din Cuba, intr-un salon al Aeroportului Jose Marti din Havana, dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill „exprima mult despre modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie„, a declarat, vineri noaptea, pentru AGERPRES, consilierul misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula.


„Vom citi declaratia comuna si vom vedea cum va rodi in timp aceasta intalnire. Este important ca intalnirea se desfasoara la Havana, intr-un aeroport? Exprima mult despre modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie. Un fost seminarist catolic, actualul ca si fostul presedinte al Cubei este absolvent de seminar catolic, pe teritoriul unui stat marcat plenar de prezenta sovietica (militara, ideologica si economica) devin gazde unui astfel de moment.
Este important sa vedem urmarile reale ale acestei intalniri. Merita urmarite discursurile celor doi lideri crestini in turneele lor din Mexic, pentru Papa Francisc, si Paraguay si Brazilia, pentru Patriarhul Kirill. Ca si impactul acestui gest in convorbiri ulterioare”, a spus parintele Constantin Necula.
Potrivit consilierului misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, „astfel de intalniri vor rodi”.
„Sunt convins ca pe viitor astfel de intalniri vor rodi, ca in lucrarea lui Dumnezeu in favoarea pacii si libertatii umane crestinii nu pot sa nu fie parte activa. La marginea dinspre cer a unei lumi, aeroportul, cei care vor sa aduca pacea cereasca s-au intalnit. La Havana. Semn ca abia acum s-a incheiat criza rachetelor!”, crede preotul Constantin Necula.
Acesta este de parere ca aceasta intalnire istorica din Cuba nu va insemna „prea mult din punct de vedere al unitatii bisericilor, asa cum si-o inchipuie oamenii obisnuiti cu solutii soft, imediate”.
„Avem de a face cu un prim contact oficial dintre doua forte ale diplomatiei bisericesti. Cred ca, prin natura functiei pe care a indeplinit-o in Biserica Ortodoxa Rusa, actualul Patriarh Kirill a lucrat si in trecut la un astfel de moment important. Disponibilitatea Papei Francisc spune multe despre intelegerea integrala a nevoii de comuniune si dialog din constiinta acestuia.
Se vadeste, o data in plus, ca a gandi viitorul lumii inseamna a folosi toate energiile umane in favoarea dialogului, in favoarea unei comuniuni crestine, fundamentale in actuala situatie geopolitica a lumii. Nu cred ca inseamna prea mult din punct de vedere al unitatii bisericilor, asa cum si-o inchipuie oamenii obisnuiti cu solutii soft, imediate, care sa rezolve pe moment un aspect sau altul al vietii bisericesti”. a aratat preotul Constantin Necula.
El aminteste despre intalnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfant astazi, si Patriarhul Teoctist.
„Eu cred ca intalnirea aceasta a avut un prim pas, extrem de important si din pacate nici pana astazi evaluat corect, in intalnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfant astazi, si Patriarhul Teoctist. Atunci cei doi au dovedit ca dragostea poate tot, Papa Ioan Paul al II-lea venind in intampinarea ‘sorei apostolice Biserici Ortodoxe din Romania’, a mai precizat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.
Mitropolia Ardealului de la Sibiu a gazduit, in 2007, cea de a treia Mare Adunare Ecumenica, care a stat sub semnul dialogului dintre biserici.
[…]

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul” … ACEST PREOT e INCULT sau UNEALTA adevaratilor creatori ai comunismului?

Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in … Duminica Ortodoxiei

Aseara la Romania tv Pr. Conf. Univ. Dr CONSTANTIN NECULA a zis cam asa: Pana acum ELIE WIESEL s-a opus, dar deoarece s-a demonstrat ca Parintele ARSENIE BOCA n-a fost nici verde, nici nationalist si nici de dreapta, de la anul s-ar putea sa vorbim despre SFANTUL ARSENIE BOCA

RASPUNS NAUCITOR al preotului Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA referitor la petitia in care se solicita BOTEZUL ORTODOX al ERETICULUI presedinte KLAUS JOHANNIS

SIBIU, 1 noiembrie: SIMPOZIONUL “Valenţele ecumenice ale teologiei lui Dietrich Bonhoeffer”. Vor glasui niste rataciti protestanti si pr. conf. dr. Constantin Necula

VIDEO: Cam ce zice preotul CONSTANTIN NECULA la CRONICA CARCOTASILOR

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alextatulea said, on februarie 17, 2016 at 6:11 pm

    Ma sperie felul cum va „rodi” in viitor tot ce se sadeste de ani de zile încoace. Nu stiu care pericol este mai mare: o invazie păgână peste noi, sau jugul papastasiei „apostolice” bagat pe gâtul nostru ca sa ne aparam de refugiati? Pana unde se va intinde plapuma? Pana unde va ține pelteaua păcii, unitatii creștinilor si iubirea care a ajuns un idol grețos? Din virtutea lăudată de Sf. Apostol Pavel a ajuns o momeala vicleană prin care trebuie distrus ce e mai bun: dreapta credinta si sansa oricarui neortodox de a cunoaste dreapta credinta datorita păstrării nealterate a Ortodoxiei. Prin momeala asta trebuie ucisi toți cei care vor sa fie ortodocsi neuniti cu altii. Pt ca, nu-i asa, dragostea trece peste toate, chiar si peste mântuire si adevar. In numele acestei „iubiri” o sa ne oblige sa ne închinăm Satanei si slugilor sale.

    Apreciază

    • Mustafa said, on februarie 22, 2016 at 3:56 am

      @alex
      Parintele Necula sustine ca Romania sa primeasca „refugiati”(corect: imigranti economici)
      El e darnic, vrea sa ne ofere si ecumenism si imigranti :).

      Apreciază

  2. veaceslav said, on februarie 17, 2016 at 6:44 pm

    tias recomanda sa publici

    Apreciat de 2 persoane

  3. Alex said, on februarie 17, 2016 at 7:04 pm

    Apreciază

  4. Daniel said, on februarie 17, 2016 at 7:04 pm

    Parinte Constantin, am o intrebare catre dumneavoastra, va rog. Dumneavoastra ati auzit de Pr. Rafail Noica? Va rog sa-l contactati si sa cereti lamuriri despre ceea ce a spus ucenicul SFANTULUI Sofronie Saharov si anume: „Catolicismul este insumarea tuturor ereziilor intru una care provine de pe linia lui Cain”. Indraznesc Parinte Constantin Necula sa va scriu pe aceasta cale ca Parintele Rafail Noica a rezumat in cele de mai sus ceea ce foarte multi Sfinti Parinti au spus. Dau cateva exemple: Sfantul Paisie Aghioritul, Sfantul Ierarh Nectarie, Parintele Arsenie Papacioc- facator de minuni, si nu numai. Parinte, cu regret va spun sis a ma iertati, dar NU aveti dreptate si va riscati mantuirea.
    Un „zaheu” al vremurilor noastre.

    Apreciat de 1 persoană

  5. el said, on februarie 17, 2016 at 7:07 pm

    dupa „sinodu´ ” TALHARESC de-l pregatesc imbalosati de fericire NUMAI din astea o sa se vanda generalizat la pangarul „oficilalilor”; asta e „ortodoxia” lor, vor sa o impuna si sa o generalizeze , sa o bage pe gat TUTUROR ca asa ii invata diavolul ca sa nu se mai mantuiasca nimeni , deocamdata inca se serveste in plan mai restans….

    de aia INCA DE PE ACUM cine merge la besericile astora cine tine de asemenea „ortodoxie” si se impartaseste din potirele lor necurate de EREZIE sa stie ca E MORT cu moartea VESNICA si sinucigas !

    si tot ei vor urla indignati: „caterisire”; „anatema”; „schismaticilor”, „neascultatorilr”, „huo” etc peste cei care NU VOR URMA INSELAREA si APOSTAZIA lor !

    „ortodoxia” unora ca LEPADATURA de necula e de pe acum MOARTE VESNICA !

    astia sunt popii si clerul smintit ai lui anticrist !

    Apreciat de 3 persoane

    • Bogdan said, on februarie 17, 2016 at 11:47 pm

      Cei mai multi oameni nu cunosc detalii in legatura cu sinodul ce va urma si nu fac o mare diferenta intre ortodoxie si catolicism. Poate din prostie sau lipsa de informatie, nu stiu cum sa mai spun…E chiar asa de grav pentru ei, nu au un fel de circumstanta atenuanta(ca sa zic asa)? Nu spun ca nu ai dreptate, intreb si eu…
      Locuiesc la sat si vad ca cei mai multi (peste 90%) nu au habar de ce se intampla sau ce urmeaza in lumea asta.

      Apreciază

      • el said, on februarie 18, 2016 at 1:29 pm

        Bogdan

        nu reprezinta pentru nimeni scuza nestiinta, prostia si dezinteresul, cu tata mai putin pentru niste oamen nascuti in tara ortodoxa, botezati ortodox si traind langa Adevar ca si cum ar trai lannga nimic.
        PROSTIA este pentru minte ceea ce este orbirea pentru ochi adica o BOALA spune Sf Maxim Marturistorul. Si daca orbirea ca boala fizica uneori nu se poate vinedca orbirea mintii PROSTIS /nestiinta SE POATE VINDECA TOTDEAUNA daca omul se straduieste, altfel ar fi mincinos Hristos care a vindecat toate neputintele si a iertat toate pacatele. Orbirea mintii e consecinta PACATULUI, te vindeca de ea numai POCAINTA.

        CINE ii tine sa ramana ignoranti? Lenea? dezinteresul? nestiinta?
        dar sa se capatuiasca , sa isi satisfaca patimile cata osteneala depun si cata „inteligenta” cheltuiesc? ca sa caste gura la minicuni si imina la curvii si spurcaciunile de la tv cat timp pierd?

        si Dumnezeu AJUTA TUTUTOR mai ales celui care a fost nedreptatit si tinut in ignoranta, DACA omul se staduieste, ajuta El cu MINUNEA acolo unde omul nu a fost ajutat de cei dinafara lui care erau DATORI sa-l ajute ( clerul, scoala, Biserica, familia,etc)
        Dar Hristos NU TRECE peste voia si libertatea omului si NU SILESTE, sta la usa si bate , smerit .

        Ce face poporul? Umbla TURBAT dupa patimile lui !
        A cui e vina ca raman prosti si se fac jucaria dracilor de buna voie?

        Pe imbecilii de care zici o sa-i judece la Judecata OAMNI din alte neamuri ca Serafim Rose, si MULTI altii care neajutati omeneste fiind si nascuti in BEZNA DEPARTE de Adevar au ajuns sa-l gaseasca pe Hristos.
        Pe blogul parintelui Stefan d ela Lacu e relatat cazul unui japonez care s-a botezat ortodox si a ajuns CALUGAR ravnitor, din drogat si homeless in America unde venise ca inginer si cazuse prada patimilor sale cu drogurile. Si in cea mai de jos stare cum era nu contenise sa caute Adevarul, ba la evrei, ba la neoprotesanti, catolici, incercase totul acolo, si inima lui cazse in patimi grele fara sa paoat sa ajunga la Adevar. Intr-o zi il gasesc cei din misiuunea Parintelui Joachim Parr (americam ieromonah din Biserica Ortodoxa Rusa din diasopra) si ajutat de ei de mila in cele materiale( macare, o noapet cazare, baie sa se sple, etc) au descoperit ca omul cauta de fapt altceva si japonezul nici nu a primit ajutrul decat in ideea ca va afla si altceva in cautrea lui extsentiala dupa Adevar. Si IATA ca ADEVARUL Hristos l-a gasit pe el si l-a scos din iadul drogurilor si relelor ceor mai de jos , iar acum omul e crestin ortodox si monah in Japonia in Biserica care tine de Biserica Rusa !!!!

        astfel de oameni VOR JUDECA imnecilii carora cauti tu sa vezi aca nu li se gasesc circumstante atenunate, ca -s prosti si sracarci sau pacatosi , ca aprca Hristos pentru drepti ar fi venit sa-i lumineze !

        Frate Bogdan tine mine TOT OMUL care RATACESTE si NU cunoaste pe Dumnezeu E VINOVAT de intunericul sau si si-a agonist pe drept iadul , pentru ca NU A CAUTAT pe Hristos asa pacatos si prost cum s-ar afla, Hristos l-ar gasi daca omul l-ar chema !

        Apreciat de 1 persoană

  6. marinela said, on februarie 17, 2016 at 7:29 pm

    „Va rodi”si mai mult ratacirea intunecata a ecumenismului din mintea lui si a altor rataciti ca el.Fratilor,astia nu se vor mintui in veci,daca nu se pocaiesc amarnic ,dar nu lasa nici pe altii sa se mintuiasca,ci fac prozelitism cu erezia lor,largind rindurile oilor capii.Traiesc in mijlocul acestor iubiristi,de fapt ii mai intilnesc accidental pe acesti lupi in piei de oaie si ma doare sufletul cind ii vad ce inversunati sint pe noi,ca ne-am indepartat de „biserica lor”,nevrind sa inteleaga,ca de fapt ei sint in greseala si nu invers.Ne rugam pt ei mereu,ca poate Dumnezeu ii va lumina intr-un tirziu si-i va aduce la lumina si pe acesti intunecati pastori de suflete.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Mihail said, on februarie 17, 2016 at 7:55 pm

    Când e vorba de incest și avort, normal că ești apreciat „dincolo”…

    http://www.napocanews.ro/2016/02/lungmetrajul-ilegitim-apreciat-de-critica-internationala.html

    Apreciază

  8. sherlock_holmes said, on februarie 17, 2016 at 8:04 pm

    La marginea dinspre cer a unei lumi, aeroportul, cei care vor sa aduca pacea cereasca s-au intalnit. La Havana. Semn ca abia acum s-a incheiat criza rachetelor!”, crede preotul Constantin Necula.

    Sa nu inceapa sa cada in curind rachetele,parintele ar trebuia sa coboare din nori ( alunecind pe o raza ) si sa urmareasca stirile din Siria,pentru inceput.
    ……

    Se vadeste, o data in plus, ca a gandi viitorul lumii inseamna a folosi toate energiile umane in favoarea dialogului, in favoarea unei comuniuni crestine, fundamentale in actuala situatie geopolitica a lumii. Nu cred ca inseamna prea mult din punct de vedere al unitatii bisericilor, asa cum si-o inchipuie oamenii obisnuiti cu solutii soft, imediate, care sa rezolve pe moment un aspect sau altul al vietii bisericesti”. a aratat preotul Constantin Necula.

    Aici de acord cu dinsul,in mare.

    „Eu cred ca intalnirea aceasta a avut un prim pas, extrem de important si din pacate nici pana astazi evaluat corect, in intalnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfant astazi, si Patriarhul Teoctist. Atunci cei doi au dovedit ca dragostea poate tot, Papa Ioan Paul al II-lea venind in intampinarea ‘sorei apostolice Biserici Ortodoxe din Romania’, a mai precizat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.

    Daca in primul paragraf l-am rugat pe parintele Necula sa coboare in jos din nori,aici parca i-as spune sa ia liftul de urgenta si sa urce in sus ( sic ! ) ,sa nu mai gindeasca din strafundurile pamintului,foc mare acolo,se poate arde cu usurinta.

    In Imparatia Cerurilor,daca va binevoi Domnul nostru,vom sta alaturi de sfinti,ori pentru aceasta ar cam trebui sa stim ce au spus si cum au trait dinsii,nu cumva lumina dumnezeiasca sa ni se faca noua foc.Daca domnia sa stie un singur sfint care sa spuna prostia cu biserica sora catolica,sa ne-o zica si noua,sa nu mai tina secret.

    Apreciază

  9. Georgeta B said, on februarie 17, 2016 at 8:42 pm

    Si biata turma nu va mai intelege de cine sa fuga si cu cine sa se asemene.Se vor uita la mai marii bisericii si vor merge la pieire.Ascultarea noastra trebuie sa mearga pana in momentul in care suntem indemnati sa nesocotim poruncile lui Dumnezeu.Sa vina toti catolicii la dreapta credinta ,nu sa se sminteasca ortodocsii!

    Apreciază

  10. Apa trece, pietrele raman said, on februarie 17, 2016 at 9:07 pm

    Vai de cei prin care vine sminteala! Noi putem fi mintiti ori chiar prostiti in fata, dar la vamile vazduhului e concursul…Cine pe cine va mai minti acolo? Vai noua, ca ne asteapta vremuri grele, cu foame de cuvantul lui Dumnezeu!

    Apreciază

  11. cosminmatiu said, on februarie 17, 2016 at 9:49 pm

    Se despart oile de capre si o parte din oi vor merge la mucenicie, caprele vor gasi justificare pentru ecumenism, cip si tot, si nu este de mirare pentru ca unii nu vor sa se schimbe ei ci sa schimbe legea dupa pacatele lor si isi cauta pastori la fel.

    Stiti cum suntem noi numiti de exemplu pe facebook de unii? Saccsiv & Co

    Apreciază

    • cca70 said, on februarie 17, 2016 at 10:25 pm

      Saccsiv & Co… f tare.ai vreun link sau o poza..m-ai facut curios

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on februarie 18, 2016 at 8:30 am

        Nu am, o persoana a comentat asa pe facebook despre noi si parerile noastre

        Apreciază

    • Dan marius said, on februarie 18, 2016 at 1:00 am

      Intrebat fiind daca e bine sau nu sa ii primim pe refugiati, parintele Nicula a zis aproximativ,,Biblia NE invata sa ajutam oamenii aflati LA necaz” . La inceput am crezut CA este naiv, bolnav de acea naivitate a omului caruia I se face mila de hotul infometat. Il invita in casa sa saraca, si oaspetele ii mananca putinele merinde, care oricum nu ii ajungeau batranilor si copiilor din familia sa. Apoi satul si nemuncit, isi cheama restul neamurilor LA time in casa, unde devine obraznic, revendicativ, si curand majoritar. Apoi face el legea LA time in casa. FRUMOS, NU?
      Acum inteleg,,naivitatea” parintelui Nicula si intalnirile sale neconventionale cu tineretul Orthodox.Acum inteleg adunarile sale cu iz,,carismatic”. Parintele Nicula e glasul mieros AL inselaciunii frumos ambalate.

      Apreciază

    • nikodim said, on februarie 18, 2016 at 4:28 pm

      Putine, foarte putine oi! Multe, foarte multe capre!

      Apreciază

  12. sherlock_holmes said, on februarie 17, 2016 at 10:31 pm

    Motto: Iubesc naivitatea, zice şi Leon Daudet,dar nu la bărboşi.Bărboşii se cade să fie înţelepţi. Să ştim, şi ei şi noi, că mai mult rău iese adeseori de pe urma prostiei decât a răutăţii.

    https://binevestitorul.wordpress.com/2013/12/22/parintele-n-steinhardt-nicaieri-si-niciodata-nu-ne-a-cerut-hristos-sa-fim-prosti/

    Apreciază

  13. Anca Maria said, on februarie 18, 2016 at 1:48 am

    E clar ca acest preot, Constantin Necula, NU ARE DISCERNAMANT si este periculos pentru cei care nu si-au gasit reperele in Sfintii mai vechi sau mai noi ai Crestinatatii Ortodoxe.

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 18, 2016 at 4:32 pm

      Ohohooo…de-as avea eu sanatate cat discernamant are scamatorul Necula… si din aceasta cauza este cu atat mai periculos pentru oamenii care il asculta.

      Apreciază

  14. Oltean Ioan said, on februarie 18, 2016 at 7:11 am

    Eu nu vad nimic rau in ceea ce face omul acesta (Constantin Necula) Raportandu-ne la Sfintele Scripturi care spune despre Sfintii Apostoli sa nu-si ia cu ei traista cu merinde,nici toiag si nici sa nu-si faca discurs pentru ceea ce urma sa vorbeasca ei,intrucat tot ceea ce vor avea nevoie si tot ceea ce va urma sa vorbeasca,li se vor da lor de la Duhul Sfant !!! Asadar, Parintele Constantin Necula este uns si hirotonit ca Preot al lui Hristos in Biserica lui Hristos Ortodoxa si de aceea eu cred caci Duhul lui Dumnezeu il calauzeste deoarece Scriptura impune acest lucru !!! Nu pot spune despre el caci este infailibil pt ca uitati-va si D.voastra mai asculta si el Rok,deci mai greseste omul;dar eu as spune ca toti cei ce-l acuzati de sminteala santeti in contrasens cu intelegerea Sfintelor Scripturi si totusi daca cineva dintre d.voastra este fara de pacat,atunci sa arunce cu piatra in el !!! Avea Parintele Ilie Cleopa o vorba teribila referitor la a nu-i jude a pe Preoti si spunea el : „Daca vedeti un Preot chiar si mort de beat in sant,voi sa-i sarutati mana deoarece Harul lui Hristos este in el de la hirotonie iar pacatul betiei pe care la savarsit sa-l lasam pe Hristos sa judece acesta”!!! Trebuie sa privim lucrurile din perspectiva Scripturii si sa nu uitam niciodata caci ea ne vorbeste prin Duhul lui Dumnezeu,despre iubire,iertare,impacare cu cel care ti-a gresit indiferent de confesionalitate si doar asa cu ajutorul lui Dumnezeu misiunea grea pe care o are Parintele C.tin N.prin dragoste,comuniune si dialog sa reuseasca la unificarea tuturor celorlalti de alta confesionalitate sa-i aduca pe calea cea dreapta a Ortodoxiei !!! Asa sa-i ajute Dumnezeu ! Amin !!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2016 at 7:34 am

      Oltean Ioan

      Dupa mintea ta, care-i legatura dintre preotul beat si cel ce raspandeste erezia?

      Unde anume scrie in Sfanta Scriptura treaba aia?

      Cum sa-l aduci pe eretic la Ortodoxie daca-i recunosti „sfintii” si il numesti frate? Adica daca ii spui ca si drumul lui e bun, de ce ar mai veni el pe drumul tau?

      Apreciază

  15. mircea.v said, on februarie 18, 2016 at 8:26 am

    aici e „frumos” rau. Ti se face greata.

    „Linistea si pacea de la Roma, Sfintii catolici…” si multe altele (sustinator infocat al „necesitatii” mega-catedralei de la Bucuresti. Cu toate ca l-am vazut pe sarite, am nimerit si astfel de pasaje. Imi pare rau, nu am notat minutele respective.

    Oare ca ardelean, (sau ca om care traieste in Ardeal) el o fi auzit de Sfintii Ardeleni, de ex; si de atatia si atatia sfinti asemenea lor?; o fi auzit de minunea cu apa sfintita de la Alba Iulia, Mihai Viteazul si catolicii?

    Apreciază

  16. Mary said, on februarie 18, 2016 at 2:55 pm

    Deci Parintele a comentat inainte sa citeasca textul intalnirii ca spune ca dupa ce va citi va avea o parere si despre text acum a fost doar impresie artistica. Si greco-catolicii au fost mai atenti.
    Ceeace n-a observat Parintele Necula, dar BGC (greco-catolica) din Ucraina a observat, fiind atacat de ultimul punct in care uniatismul (adica greco-catolicii) este numit in declaratia comuna ca invechit, demodat (evident, mode… schimbari… trenduri), este ca Patriarhul Kirill nu s-a rugat impreuna cu Francis la aceasta intalnire. Astfel s-a facut o declaratie, tarsaita, magulitoare, din partea BGC Ucraina catre Vatican in care se observa sinceritatea si deschiderea lui Francis si incuietosenia lui Kirill si sa nu se increada in rus ca nu e bine.
    Puse pe puncte si listate ca cei care vor sa faca drumul invers de la Roma sa il vada si sa il faca: http://www.ortodoxia.md/2013/02/deosebirile-fundamentale-intre-ortodoxie-i-papism-de-mitropolitul-ieroteos-vlahos/
    Pentru eter poate ajunge si pe la Francis sfat de ceeace sa faca (ca si el e om si nu trebuie sa arda in iadul despre care care i-a smintit satana sa creada ca lucru bun si se curata acolo de pacate mai ceva ca Sfintii; unde-a fost ingamfarea latina sa-i salveze de ispiritile celui viclean?) ca tot inaintasul lui Ratzinger a zis ca nu-L aude pe Dumnezeu si chiar si Francis a zis ca nu-l aude pe Hristos. Pai poate trebuie sa isi schimbe locul ca sa auda mai bine.

    P.S. in comentarii pe youtube incep sa se intrebe iata si useri neortodocsi, de ce un preot rus catolic se poticneste cand citeste Crezul in rusa, ce nu stie limba? …

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 19, 2016 at 1:17 am

      Din cite s-a vazut in acest video,acest papistas a fost „ortodoxit”doar printr-o cetanie si un crez spus cu poticneala sau ce?Unde-i botezul prin apa si toate celelalte dezlegari aferente botezului ortodox?Vad ca si rusii mai calca-n strachini cu canoanele ,ca si ai nostri preoti.

      Apreciază

  17. Bogdan said, on februarie 18, 2016 at 4:43 pm

    @ „el” , multumesc pentru raspuns. Repet , am intrebat ceva ce nu stiam, nu am sustinut o idee de a mea…

    Apreciază

  18. valentindortodox said, on februarie 18, 2016 at 9:31 pm

    numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă!

    Apreciază

  19. Mustafa said, on februarie 22, 2016 at 3:51 am

    Nu pot sa ma abtin sa nu zic ca omul ala e un mare pericol pentru ortodocsii din Romania. Un ipocrit si un mincinos( vezi cum i-a facut pe rusi, un neam de betivi si a promovat primirea invadatorilor din orientul mijlociu. Bineinteles daca va vedea asta va zice ca-s „plin de ura” si „ne crestin”. Poate sa zica ce-o vrea, in cele din urma raspund in fata lui Dumnezeu nu a lui.

    Apreciază

  20. VERONICA said, on iulie 4, 2016 at 2:05 pm


    Pr.Constantin Necula la penticostalii din Beius, de Duminica Ortodoxiei
    VEDETI CAT POATE PR NECULA … SI VA CONVINGETI SINGURI … DOAMNE AJUTA-I SI-I DA INTELEPCIUNE

    Apreciază

  21. Luciana Cucu said, on iulie 5, 2016 at 7:33 am

    Citesc , mă informez ,încerc să văd măcar un singur argument valabil in favoarea acestei ,,unități si frații în credință,, dar ca bun ortodox mă întreb….Cum se explică faptul că Papa tine o slujbă la Vatican în care numește pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS fiul lui lucifer ??????
    Cum sa fiu de acord cu toate acestea când însuși Papa sărută mâna unui evreu din clica celor care guvernează umanitatea prin puterea banului(ochiul diavolului ) în semn de vasalitate?????
    A-si putea să am un răspuns ???

    Apreciază

  22. […] Preotul conf. dr. CONSTANTIN NECULA despre intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill: MOD… […]

    Apreciază

  23. florentina said, on octombrie 2, 2016 at 11:05 pm

    un ratacit care iubeste ecumenismul si pe toti refugiati care sunt dusmanii ORTODOXIEI….e si asta ca Mihoc,Patricu Puric un TRADATOR AL DREPTEI CREDINTE ORTODOXE .Doamne scapa-ne de vrajmasii trupesti si sufletesti!

    Apreciază

  24. […] Preotul conf. dr. CONSTANTIN NECULA despre intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill: MOD… […]

    Apreciază

  25. marchis91 said, on februarie 28, 2017 at 6:44 pm

    Ma bucur ca s-a deschis tema legat de acest preot… Saptamana aceasta vine la biserica din orasul meu sa tina o conferinta. Sunt sceptic acum daca sa mai merg sau nu sa il ascut. Sa ascult erezii nu stiu daca o sa ma amuze sau ma pune in situatia mea in care ma enerve z degeaba.

    Apreciază

  26. […] Preotul conf. dr. CONSTANTIN NECULA despre intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill: MOD… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.