SACCSIV – blog ortodox

Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 13, 2016
Pope Francis (L) and Russian Orthodox Patriarch Kirill hug each other after signing agreements in Havana, February 12, 2016. REUTERS/Alejandro Ernesto/Pool

Pope Francis (L) and Russian Orthodox Patriarch Kirill hug each other after signing agreements in Havana, February 12, 2016. REUTERS/Alejandro Ernesto/Pool

Foto: http://indianexpress.com/article/world/world-news/this-is-the-will-of-god-pope-francis-meets-russian-orthodox-leader-patriarch-kirill/

Iata ce putem citi la Ce spune declaraţia comună semnată de Papa Francisc şi Patriarhul Chiril al Rusiei de pe Adevarul:


Întâlnirea istorică de vineri seară, dintre Papa Francisc şi Patriarhul Chiril al Rusiei, a rezultat în semnarea de către cei doi lideri religioşi influenţi a unei declaraţii comune, pronunţându-se în favoarea „restabilirii unităţii creştine” şi condamnând suferinţele populaţiilor creştine din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
Papa Francisc şi Patriarhul Chiril s-au întâlnit, vineri seara, la Havana, în ceea ce a reprezentat prima întâlnire dintre liderul creştinilor catolici şi capul celei mai mari biserici ortodoxe în urma Marii Schisme dintre cele două ramuri ale creştinismului din 1054.

Cei doi lideri religioşi s-au întâmpinat reciproc, vineri seara, pe aeroportul din capitala Cubei, într-o atmosferă foarte amicală. „Îmi pare bine să te întâmpin, dragă frate” i-a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse papei, în timp ce Suveranul Pontif a răspuns exclamând „în sfârşit!”.

Ei s-au retras apoi pentru o discuţie în spatele uşilor închise care a durat aproximativ două ore, revenind apoi cu o scurtă conferinţă de presă, în cadrul căreia semnat declaraţia comună şi au împărtăşit câteva cuvinte jurnaliştilor prezenţi.

„Discuţia a fost deschisă şi frăţească” a declarat Patriarhul Chiril, în timp ce Suveranul Pontif a descris-o ca fiind „foarte sinceră”.

Principalele puncte ale declaraţiei

Declaraţia, al cărei text integral poate fi citit aici, cheamă în mare spre refacerea unui sens de unitate creştină în mai multe domenii, punând accent pe condamnarea suferinţelor comunităţilor creştine minoritare din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, în contextul conflictelor civile din zonă.

În acelaşi timp, declaraţia evocă şi unitatea timpurie a creştinismului ca punct de reper pentru evoluţia relaţiilor dintre cele două Biserici. „Împărtăşim aceeaşi Tradiţie spirituală a primului mileniu al Creştinismului. Martorii acestei Tradiţii sunt Preasfinţita Maica Domnului, Fecioara Maria, şi sfinţii pe care-i venerăm” se arată în punctul 4 al declaraţiei.

„Am fost divizaţi de răni cauzate de conflicte vechi şi recente, de diferenţe moştenite de la strîmoşii noştrii, în ceea ce priveşte înţelegerea şi exprimarea credinţei noastre în Dumnezeu (…) Suntem îndureraţi de această pierdere a unităţii, efect al slăbiciunii umane şi a păcatului, care a avut loc în ciuda rugăciunii evlavioase a Mântuitorului Hristos.” se arată şi în punctul 5 al aceleiaşi declaraţii.

Chemarea cea mai făţişă spre o unitate religioasă se găseşte în punctul al şaselea, acolo unde cei doi lideri religioşi îşi exprimă „speranţa ca această întâlnire să contribuie la restabilirea unităţii dorite de Dumnezeu, şi pentru care s-a rugat Hristos”.

În afara mesajului unificator, cei doi lideri au făcut şi un apel către comunitatea internaţională de a contracara violenţa cauzată de terorism şi de a proteja comunităţile de creştini persecutate în zonele controlate de islamişti, sau cu o activitate islamistă ridicată. În declaraţie se face referire şi la mitropoloţii din Alep, Paul şi Ioan Ibrahim, care sunt ţinuţi ostatici de islamişti din aprilie 2013.

Un aspect mai controversat al declaraţiei este punctul 16, care pare că face referire la problema crizei imigranţilor din Europa: „Cu păstrarea deschiderii către contribuţiile celorlalte religii la civilizaţia noastră, este convingerea noastră că Europa trebuie să rămână fidelă rădăcinilor ei creştine. Apelăm la creştinii din vestul şi estul Europei să se unească în mărturia lor faţă de Hristos şi Biblie, astfel încât Europa să-şi păstreze sufletul”.

Totuşi, la punctul următor se menţionează că „nu putem rămâne indiferenţi la destinele milioanelor de migranţi şi refugiaţi care bat la uşa ţărilor bogate (…) Consumerismul unora dintre ţările cele mai dezvoltate de pe planetă seacă gradual resursele planetei.”

Punctul 26 al declaraţiei se referă şi la criza din Ucraina, condamnând violenţa care a aruncat „societatea într-o criză economică şi umanitară grea”, îndemnând părţile implicat în conflicte să înceapă acţiuni pentru construirea unei păci durabile.
 

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Georgeta B said, on februarie 13, 2016 at 12:20 pm

    Poate NEFRATE sa fim cu el!Cum sa fim frati cu unul care afirma ca te poti mantui si fara sa crezi in IISUS HRISTOS?Doamne apara si pazeste!Frati in numele cui?

    Apreciază

    • lucian said, on februarie 13, 2016 at 4:55 pm

      Uni evrei se vor mântui pentru faptele şi credinţa părinţilor+ conform Sf. Ap. Pavel+ Apocalipsa Sf. Ap. Ioan

      Apreciat de 2 persoane

      • yana said, on februarie 13, 2016 at 7:23 pm

        Evreii se vor mintui doar daca se vor increstina, ceea ce s-a si prorociit ca se va intimpla exact in ultimul ceas innainte de venirea Antihristului insa doar de o parte din ei, de acei care au tinut intocmai legea veche. Tilcuirea Apocalipsei trebuie de facut cu precautie si desigur nu de noi, iar pe cit priveste ceea ce a scris Sf. Ap. Pavel: „Cind va intra tot numarul neamurilor, atunci intregul Israel se va mintui” (Rom. 11, 25-26) citez spusele preluate din cartea ” Cuviosul Andrei cel nebun pentru Hristos” ale Sf Andrei ” Zicind Apostolul Pavel ca se vor mintui ( evreii), nu se refera la faptul ca se vor mintui de pedeapsa cea vesnica, ci din ratacirea de atitia ani printre straini, de ocara celorlalte popoare si de rusinea cea nespusa. Adica se vor aduna in patria lor ( Israel) si se vor izbavi de robia, de jugul si de batjocura pe care le-au suferit atitia ani. Insa nu se vor izbavi de iadul cel vesnic.”

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 13, 2016 at 7:36 pm

        lucian

        trancanesti prostii !
        evreii care se vor mantui la sfrasit pe vremea lui anticrist TOCMAI pentru ca il vor REFUZA pe anticrist si in vor primi pe HRISTOS ca MESIA se vor mantui !
        NU pentru faptele si credinta parintilor lor care AU RASTIGNIT pe Hristos si NU s-au pocait pana in ziua de azi !
        BAGA LA CAP: FARA Hristos NU se mantuieste NIMENI !

        Apreciat de 3 persoane

      • el said, on februarie 13, 2016 at 8:07 pm

        lucian si yana (multumesc yana de precizarile foarte corecte !)

        ” spusele preluate din cartea ” Cuviosul Andrei cel nebun pentru Hristos” ale Sf Andrei ” Zicind Apostolul Pavel ca se vor mintui ( evreii), nu se refera la faptul ca se vor mintui de pedeapsa cea vesnica, ci din ratacirea de atitia ani printre straini, de ocara celorlalte popoare si de rusinea cea nespusa. Adica se vor aduna in patria lor ( Israel) si se vor izbavi de robia, de jugul si de batjocura pe care le-au suferit atitia ani. Insa nu se vor izbavi de iadul cel vesnic.””_________ evreii s-au mantuit DOAR din EXIL in 1948 odata cu formarea Statului lor !! DAR NU s-au mantuit din EREZIA si INDRACIREA lor de UCIGASI de Hristos si uramsi ai celor care s-au blesteat singuri urland la rastignirea Domnlui ” Sangele Lui sa cada asupra noastra si a fiilor nostri !”
        Se vor mantui cei care in vremea lui anticrist vor avea acrivie si IN ULTIMUL CEAS vor pricepe ca IMPOSTORUL anticrist NU e MESIA si Mesia e HRISTOS pe care l-au rastignit parintii lor si SE VOR POCAI cu atata ardoare si PUETRE ca NIMENI dintre oameni nu va putea tinge masura pocaintei lor de atunci pentru care si vor primi locuri ALESE VESNIC la Ierusalimul Ceresc , se vor pocai cu ADROAREA RAVNEI Parintilor Sfinti ai lor Avraam si Ilie si Dreptii !
        RAVNA pentru Dumnezeu a poporului Israel e UNICA, NICIU un alt popr NU are acesta MARE VIRTUTE si acea RAVNA acum o foloseste DIAVOLUL IMPOTRIVA lui Hristis si a lor tinanadu-i in LANTURILE URII de Dumnezeu si INSELARII celei mai CUMPLITE.
        Dar la sfarsit RAVNA aceea UNICA MINUNATA pentru Dumnezeul Lui Israel si UNSUL LUI Iisus Hristos se va trezi in ei si de aceasta RAVNA se vor MINUNA VESNIC popoarele mantuite.
        Din pacate PUTINI evrei dintre cei din vremea lui antrcrist vor fi acesti ALESI MINUNATI ai lui Dumnezeu care in BEZNA cea mai CUMPLITA a URII lor de peste 2000 ani de Hristos se vor intoarce BRUSC cu aceeasi ARDOARE cu care il URAU inainte la Acest HRISTOS Rastignit de parintii lor si vor face PLANGERE MARE si POCAINTA NEMAIVAZUTA in veac si nedepasita de nimeni niciodata!

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioio said, on februarie 13, 2016 at 9:21 pm

        lucian, Il faci pe Dumnezeu Iisus Hristos mincinos ?

        Ioan 14, 6
        Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.

        Apreciază

      • Ioio said, on februarie 13, 2016 at 10:32 pm

        Ioan 14, 6

        Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.

        Cand Dumnezeu Iisus Hristos, Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor spune nimeni, atunci cum vi tu si iubitul tau papa si spui lucruri impotriva Cuvantului Lui Dumnezeu?
        Cei ce sunt impotriva Cuvantului Lui Dumnezeu sunt antihristi, impotriva lui Hristos.

        Apreciat de 2 persoane

      • lucian said, on februarie 16, 2016 at 11:05 am

        1. Nu departe de mine gândul de-a spune că Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos este mincinos, este o absurditate și o blasfemie.

        2.Am spus că pentru credința strămoșilor și nu a lor :
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Cap.7
        2. Şi am văzut un alt înger care se ridica de la Răsăritul Soarelui şi avea pecetea Viului Dumnezeu. Îngerul a strigat cu glas puternic către cei patru îngeri, cărora li s-a dat să vatăme pământul şi marea,
        3. Zicând: Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru.
        4. Şi am auzit numărul celor pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii de pecetluiţi, din toate seminţiile fiilor lui Israel:
        5. Din seminţia lui Iuda, douăsprezece mii de pecetluiţi; din seminţia lui Ruben, douăsprezece mii; din seminţia lui Gad, douăsprezece mii;
        6. Din seminţia lui Aşer, douăsprezece mii; din seminţia lui Neftali, douăsprezece mii; din seminţia lui Manase, douăsprezece mii;
        7. Din seminţia lui Simeon, douăsprezece mii; din seminţia lui Levi, douăsprezece mii; din seminţia lui Isahar, douăsprezece mii;
        8. Din seminţia lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminţia lui Iosif, douăsprezece mii; din seminţia Veniamin, douăsprezece mii de pecetluiţi.

        In lista semintiilor lui Israel din Apocalipsa nu apar doua semintii: Efraim si Dan. In locul lor apar Levi si Iosif. De ce aceasta absenta ? Semintia lui Dan a fost prima care a cazut in idolatrie. Inca de la inceputul cuceririi Canaanului, semintia lui Dan si-a faurit o religie deosebita de a celorlalte semintii, cazand permanent in idolatrie si apostazie ( Judecatori cap. 17, 18; 1 Regi 12, 26-33 ). Semintia lui Efraim a fost o semintie permanent razvratita si apostaziata ( Ps. 78, 9; Osea 4, 17; 9, 3; 13, 12 ).

        Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 11:

        1. Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din urmaşii lui Avraam, din seminţia lui Veniamin.

        2. Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut. Nu ştiţi, oare, ce zice Scriptura despre Ilie? Cum se roagă el împotriva lui Israel, zicând:

        3. „Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat şi eu am rămas singur şi ei caută să-mi ia sufletul!”.

        4. Dar ce-i spune dumnezeiescul răspuns? „Mi-am pus deoparte şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”.

        5. Deci tot aşa şi în vremea de acum este o rămăşiţă aleasă prin har.

        6. Iar dacă este prin har, nu mai este din fapte; altfel harul nu mai este har. Iar dacă este din fapte, nu mai este har, altfel fapta nu mai este faptă.

        7. Ce este deci? Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit,

        8. Precum este scris: „Dumnezeu le-a dat duh de amorţire, ochi ca să nu vadă şi urechi ca să nu audă până în ziua de azi”.

        9. Iar David zice: „Facă-se masa lor cursă şi laţ şi sminteală şi răsplătire lor!

        10. Întunce-se ochii lor ca să nu vadă şi spinarea lor încovoaie-o pentru totdeauna!”

        11. Deci, întreb: S-a poticnit, oare, ca să cadă? Nicidecum! Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele.

        12. Dar dacă greşeala lor a fost bogăţie lumii şi micşorarea lor bogăţie neamurilor, cu cât mai mult întreg numărul lor!

        13. Căci v-o spun vouă, neamurilor: Întru cât sunt eu, deci, apostol al neamurilor, slăvesc slujirea mea,

        14. Doar voi izbuti să aţâţ râvna celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii dintre ei.

        15. Căci dacă înlăturarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor la loc, dacă nu o înviere din morţi?

        16. Iar dacă este pârga (de făină) sfântă, şi frământătura este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt.

        17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, şi tu, care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, şi părtaş te-ai făcut rădăcinii şi grăsimii măslinului,

        18. Nu te mândri faţă de ramuri; iar dacă te mândreşti, nu tu porţi rădăcina, ci rădăcina pe tine.

        19. Dar vei zice: Au fost tăiate ramurile, ca să fiu altoit eu.

        20. Bine! Din cauza necredinţei au fost tăiate, iar tu stai prin credinţă. Nu te îngâmfa, ci teme-te;

        21. Căci dacă Dumnezeu n-a cruţat ramurile fireşti, nici pe tine nu te va cruţa.

        22. Vezi deci bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: Asprimea Lui către cei ce au căzut în bunătatea Lui către tine, dacă vei stărui în această bunătate; altfel şi tu vei fi tăiat.

        23. Dar şi aceia, de nu vor stărui în necredinţă, vor fi altoiţi; căci puternic este Dumnezeu să-i altoiască iarăşi.

        24. Căci dacă tu ai fost tăiat din măslinul cel din fire sălbatic şi împotriva firii ai fost altoit în măslin bun, cu atât mai vârtos aceştia, care sunt după fire, vor fi altoiţi în însuşi măslinul lor.

        25. Pentru că nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi taina aceasta, ca să nu vă socotiţi pe voi înşivă înţelepţi; că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor.

        26. Şi astfel întregul Israel se va mântui, precum este scris: „Din Sion va veni Izbăvitorul şi va îndepărta nelegiuirile de la Iacov;

        27. Şi acesta este legământul Meu cu ei, când voi ridica păcatele lor”.

        28. Cât priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi din pricina voastră, dar cu privire la alegere ei sunt iubiţi, din cauza părinţilor.

        29. Căci darurile şi chemarea lui Dumnezeu nu se pot lua înapoi.

        3. Sunt creștin ortodox bunul Dumnezeu îmi cunoaște sufletul meu și Lui Îi dau slavă cum pot și mă strădui să trăiesc în ascultare- fără de El cine poate trăi- dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să vorbim frumos unul cu altul. Cu dragoste întorci pe fratele tău și doar după ce nu ascultă mustrarea ta, a martorilor, a Biserici să îți fie ție ca un vameș și ca un păgân frate el. Ai ales un nume de slavă-EL- sper că ști de unde vine acest nume.
        Dacă am greșit mă leapăd de greșala mea căci în afara Biserici nu există mântuire.

        Apreciază

      • el said, on februarie 16, 2016 at 12:55 pm

        lucian

        asa-i mai, 140 000 din Apocalipsa si inca un numar infim de-a lungul celor 2016 ani de la Invierea Lui Hristos se vor mantui!

        Dar RESTUL ? UNDE vor merge, CARE credinta a parintilor urmeaza acesta? Pe al lui Avraaam ? In NICIUN CAZ altfel NU le-ar fi raspuns Hristos :”Avraaam a vazut ziua mea si s-a bucurat” si ei l-au acuzat de hula ca ar fi mai tanar de 50 ani si l-a vazut pe Avraam.
        Credinta Lui Moise? NU caci spune Sfintii MOISE la care se nadajduiesc ei MINCINOS si caruia PRETIND ca ar fi „ucenici” II VA JUDCA la Judecata pe evreii care NU l-au primit pe Hristos de MESIA, cum spune ca SFINTII vor judeca lumea !

        CARE credinta au urmat ? si daca au urmat credinta Dreptilor, a Patriarhilor si a Proorocilor DE CE NU-L primesc pe Hristos?

        CATI si CAND il vor primi?

        Pentru restul….gheena si scrasnirea dintilor, despre astia vorbesc eu, MULTIMEA celor contemporani cu cei 140 000 !!! Sau crezi ca doar 140 000 de evrei vor mai trai pe vremea anticrsitului restul vor fi morti deja?

        daca n-ar da mandria afara din tine ai sta si ai judeca DREPT Nu dupa „dreptatea” pe care ti s epare ca o ai totdeauna, la fel ai face si cu judecarea numelui de @el !sau acuzi pe unii de ceea ce bolesti tu(pararea si mandria) ? a nu fie !

        pararea mea :mai lasati trufia de oparte si cercetati cu sinceritate si cu dorinta de adevar cele ce vedeti/auziti, daca nu veti vedea/auzi ceea ce va naluci diavolul !

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • lucian said, on februarie 16, 2016 at 4:05 pm

        Frate el nu vreau să intrăm în o polemică deșartă dar cuvintele ”daca n-ar da mandria afara din tine ai sta si ai judeca DREPT Nu dupa „dreptatea” pe care ti s epare ca o ai totdeauna, la fel ai face si cu judecarea numelui de @el !sau acuzi pe unii de ceea ce bolesti tu(pararea si mandria) ? a nu fie !” exprimă gând smerit. Am menționat că dacă greșesc mă leapăd de gândul exprimat. Am judecat eu cumva numele el când acest nume vine din lb. ebraică- se găsește și în aramaică- și este o rădăcină pt numele Lui Dumnezeu, vezi cazul numelui Sf Arhanghel Mihaiil- cine este ca El. Dacă par mândru sau îmi dau cu părerea este doar opinia ta,pt. mândrie iar părerea ta este exprimată mai sus. Iertare și Doamne ajută

        Apreciază

    • nimeni said, on februarie 13, 2016 at 9:40 pm

      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/intalnirea-istorica-asteptata-de-aproape-1000-de-ani-ce-si-au-spus-papa-francisc-si-patriarhul-kiril-pe-aeroportul-din-cuba.html

      La min:0:55 din stirile pro tv se spune ca Mitropolitul Ilarion si cardinalul Kurt Koch au pregatit in cel mai mare secret aceasta intalnire.
      Sa fie oare vorba despre Mitropolitul Ilarion Alfeev sau altul?

      Unele lucruri spuse de acestia zgarie auzul pur si simplu si am remarcat niste puncte cheie in afirmatiile celor doi cum ar fi:
      Papa Francisc zice ca avem acelasi Botez dar de unde cu vorbele astea hulitoare.In mod sigur acestia nu au Botezul in numele Prea Sfintei Treimi. Sa cad pe spate cand am auzit, nu alta.

      „Am vorbit ca intre frati. Avem acelasi botez, noi suntem episcopi. Am vorbit despre bisericile noastre. Am cazut de acord ca unitatea poate fi realizata daca urmam un drum comun”, a spus Papa Francisc.

      Sunt oare frati de loja masonica de au acelasi botez, doar despre ei doi e vorba?

      Si apoi zice ca unitatea poate fi realizata intre cele doua Biserici.

      Pai bine spuneau sfintii rusi din Sarea pamantului ca Patriarhul Pimen al Rusiei a fost ultimul lor Patriarh si asta pt. ca a stat in Adevar si l-a aparat.

      Si au discutat domnule despre viitorul Crestinismului si al civilizatiilor umane, care viitor fratilor?
      Sa multumim Mantuitorului ca ne-a avertizat din timp si ne-a trezit ca sa nu cadem in ispita.
      Stim bine care este viitorul Crestinismului si al civilizatiilor umane propus de ei.

      Ca sa nu miroasa ”prostii” de crestini (sa ma ierte Dumnezeu) ca li se coace ceva, facem negocieri in secret timp de doi ani ca sa nu intampinam probleme intre timp si cand suntem gata le dam o bomba si-i facem praf pe toti.
      Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de ratacirile papistase si de toate relele!

      Apreciază

      • el said, on februarie 14, 2016 at 4:49 pm

        nimeni

        e nenorocire cu afirmatiile astea, kiril e ERETIC pe fata daca a primit asemeea cuvinte de HULA si pretentii DRACESTI de la IMPOSTORUL papaKAKA.
        papa si papisatsii NU AU Botez valabil si NICIO TAina valabila, papa si carcalacii lui de cardinali NU SUNT episcopi , papaistasimul ERETIC NU are hirotonie nici cler valid, la ei TOTUL e INSELARE.

        iar APOSTATUL si ERETICUL Kiril sta si asculta enormitatile debitate de clownul si mascaricul asta de francisc INDRACITUL.

        In sarea pamantului” Parintele Gurie de a Chezlov a spus NU NUMAI ca rusii NU MAI AU patriarh , ULTIMUL fiind Pimen care a stat in Ortodoxie resul fiind CAZUTI APOSTATI si VANDUTI, ba Kiril ( ucenicul UNIC si PREAIUBIT al KGB-istului Nikodim Rokotov Episcopul de Leningard si NOTORIU filopapistas care a CRAPAT OTRAVIT la Vatican pt ca baut cafeaua otravita randuita papei de atunci. de sfrasit mai infam pentru un ERETIC si KGB-ist decta sa CRAPE in NEPOCANTA sa aratand lumii intregi care ii sunt stapanii si cui slujea) este chia ERETIC daca a primit FARA impotrivire aceste EREZII si HULE ale impotrivitorului lui Hristos si indracitului papa.
        Parintele Gurie de la Chezlov a spus ca la mesa de incoronare a anticristului ca „dumnezeu ” in Ierusalim vor participa si PATRIRAHUL Rusiei si Episcopul Maximilian de la Lugansk. E vorba despre Kiril ( Alexei care era patriarh pe vremea sfintitului Parintele Gurie da la Chezlov deja e mort, nu si Maximilian de la Lugansk ).

        e KLARA directia, profetiile si sfintii ne-au avertizat ce vor face aseti MASCARICI ai diavolului si ce apostazie nemaivazuta va uprinde „biserica” oficiala . acum incepe sa iasa la VEDERE ceea ce ei DEMULT au facut in ascuns :TRADAREA Ortodoxiei, APOSTAZIA si EREZIA prin actele dracesti de la Balaand si Chambesy si nu numai prin care cei care au semnat „in numele Bisericii” pretind ei au CAZUT de fapt din Biserica. si daca pana acum au fost inca poeniti la altare ca episcopi pentru ca EREZIA lor era ascunsa , in taina DE ACUM de cand TOATE vor fi oficial declatare NIMENI din cei care vor sa se mantiasca NU VOR MAI PUTEA sa ii uremeze sau sa intre in Bisericile lor, sau sa se imparatseasca din Potrirul lor unde este MOARTEA VESNICA si NU Hristos !

        NU PRIMIM si NU SUNTEM PARTSASI la ereziile si deciziile acestora care contravin FATIS Ortodoxiei si Sf Parinti INDIFERENT cum le vor prezenta ei de viclean ca fiind „bune”.

        De acum s-a SEPARAT Turma : oile, Turma cea MICA a lui Hristos, cei putini vor urma preotiii si episcopii care NU vor trada Ortodoxia si NU VOR PRIMI innoirile; caprele iadului si ale lui anticrist vor merge fericite la besericile oficiale ale APOSTATILOR !

        E vremea lui scapa cine poate !

        daca pana acum mai delirau unii ca e ok or fi facut ei abateri de la Credinta dar in ascuns si NU le propovaduiesc fatis in Biserica incat poti merge la besericile lor ca ar lucra vezi domne „pogoramantul” ; de acum GATA orbii si inselatii sa meraga unde vor si sa se bucure ca sunt HOARDA, GLOATA cea mare si au toate in labele lor.

        eu DEMULT NU mai calc in Bisericile ecumenistilor si nici din orice Potir NU ma imparasesc !

        Apreciază

      • danielvla said, on februarie 15, 2016 at 2:38 pm

        nimeni
        Pai Ilarion Alfeev este. Doar se vede destul de clar in poze si in filmari.
        Cu ocazia asta am aflat si de pozitia acestuia fata de ecumenism. E de-al lor.

        Apreciază

  2. cosminmatiu said, on februarie 13, 2016 at 12:28 pm

    Nici Patriarhul Kiril nu a citit cartea Sf Iustin Popovici. Biserica lui Hristos sunt cei ce raman in adevar, pot ei sa se pupe toata ziua cu ereticii si sa se uneasca intru focul gheenei.

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 13, 2016 at 7:07 pm

      In Adevar vor ramane foarte-foate-foarte putini…si ei vor fi pentru pseudo-biserica oficiala pro-ecumenista, „schismatici” in cel mai bun caz. Oricum, multe se vor descoperi celor ce vor avea „ochi sa vada” si „urechi sa auda”. Dar dupa cum se stia si se vede de pe acum, foarte multi vor fi( si deja sunt) si „orbi” si „surzi” la Adevar.

      Apreciază

  3. AureLiana said, on februarie 13, 2016 at 1:12 pm

    Reblogged this on lylyanadogarudal.

    Apreciază

  4. Serghie ionut said, on februarie 13, 2016 at 1:25 pm

    Vai !

    Apreciază

  5. marinela said, on februarie 13, 2016 at 3:43 pm

    Fereasca Dumnezeu de asa infratire intru satana si cind te gindesti ca astia-s pastori de turme,ortodoxa si catolica,vai si iar vai de ei si de cei pe care-i pastoresc!

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 13, 2016 at 7:13 pm

      Astia sunt „zidari” colegi de loja, nu pastori.

      Apreciat de 1 persoană

      • marinela said, on februarie 14, 2016 at 12:33 am

        Ai dreptate,nikodim!

        Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 9:54 pm

      marinela

      nici o frica/grija , NU vor fi urmati de Turma Lui Hristos, nici o grija, CHIAR si dintre ereticii catolici isi vor reveni si vor urma Ortodoxiei,
      Dumnezeu cunoaste pe TOTI ai Sai, cei scrisi in Cartea Vietii dinainte de Facerea veacurilor si niciunul din ei NU va pieri, ci vor pieri TOTI cei care au in ei duhul minciunii, inselarii si al vicleniei.

      Ispita aceasta vine ca sa se separe si mai CLAR cei ai Lui Hristos de cei ai lumii !
      E NEVOIE de separarea apelor !

      Apreciază

      • rozalia said, on februarie 14, 2016 at 2:09 pm

        @el: Bine ai spus: ‘Ispita aceasta vine ca sa se separe si mai CLAR cei ai Lui Hristos de cei ai lumii !’.
        Sa ne ajute Dumnezeu sa nu ne smintim, sa ne dea putere de intelegere si intelepciune!

        Apreciază

      • el said, on februarie 14, 2016 at 8:05 pm

        rozalia

        pai da ca acum li se pare ca sunt in Biserica, ca sunt ai lui Hristos si ca daca au inghitit vreun kg de Sf Impartasanie sunt „mantuiti automat …. TREBUIE separati crestinii de DUCATOT`RII DEGEABA la Biserica ca sa nu aibe nimeni cuvant de indreptarire….. iata daca esti cu Hristos NU PRIMESTI APOSTAZIA, daca esti cu Veiar umbli cu „innoitii”… devine KLAR care de ce parte se situeaza!

        Apreciază

  6. el said, on februarie 13, 2016 at 3:51 pm

    „„Îmi pare bine să te întâmpin, dragă frate” i-a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse papei, în timp ce Suveranul Pontif a răspuns exclamând „în sfârşit!”.”__________ = APOSTAZIE PE FATA a neferictului patriarh Kiril !

    Apreciat de 3 persoane

  7. Iones said, on februarie 13, 2016 at 4:30 pm

    Mitropolia Ardealului de la Sibiu a gazduit, in 2007, cea de a treia Mare Adunare Ecumenica, care a stat sub semnul dialogului dintre biserici.

    Constantin Necula, despre intalnirea Papa – Patriarh: arata modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie

    http://www.ziare.com/social/biserica/constantin-necula-despre-intalnirea-papa-patriarh-arata-modul-in-care-dumnezeu-lucreaza-in-istorie-1408561

    Apreciază

    • Aurora said, on februarie 13, 2016 at 9:11 pm

      Nebunul asta cred ca nu intelege ce se intampla. Astia care-l sustin pe papa cred ca sunt orbiti, nu cred ca sunt neaparat rau-intentionati, ci pur si simplu nu inteleg ca se incalca grav canoanele. Asta crede ca e vointa lui Dumnezeu ca iudele ale doua sa se intalneasca, dar nici nu banuieste ca aia fac voia satanei. E orbirea din ce in ce mai mare ! E clar ca vor muta Pastele dupa cum vrea Francisc.

      Apreciază

      • Mirela said, on februarie 19, 2016 at 3:42 pm

        Nu ştiu dacă pr. Necula e rău intenţionat sau trădător, dar consider că, oricare ar fi situaţia, vina îi aparţine şi nu are justificare. Sunt atâţia sfinţi care ne avertizează asupra catolicismului eretic, asupra ecumenismului şi asupra apostaziei, iar el avea DATORIA să se informeze, să studieze (la fel toţi preoţii, cărora Dumnezeu le-a încredinţat misiunea călăuzirii noastre). Oare nici măcar o dată el şi cei ca el nu au auzit ce zice vreun sfânt care vorbeşte împotriva catolicilor şi a ecumenismului? Nu au auzit de canoane, nu le-au citit? Greu/imposibil de crezut!
        Nu, problema nu e că n-au auzit, ci că au desconsiderat ceea ce a citit/auzit. De ce? Fie din mândrie, considerându-se mai deştept, mai cultivat şi mai în temă decât sfinţii, fie din interes, fie din ambele, fie din comoditatea unei ascultări tâmpe (această ultimă situaţie nu e cazul lui Necula).

        Apreciază

  8. cosminmatiu said, on februarie 13, 2016 at 5:05 pm

    Apreciat de 1 persoană

    • abc Marin said, on februarie 13, 2016 at 6:20 pm

      Frate Mugur Vasiliu , domnul Vadim Tudor era ortodox de când s-a căsătorit adică peste 25 ani el fiind născut în familie de sectari evangheliști .

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 13, 2016 at 10:48 pm

        abc Marin,
        Nu se stie sigur cit de ortodox era,ca daca a fost doar cununat ortodox ,fara sa fi fost in prealabil botezat ortodox prin apa,n-a facut nimic cu mintuirea,tot eretic a murit si-i vai de sufletul lui.

        Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 13, 2016 at 10:09 pm

      e o problemă grea cu treaba cu vadim dacă o puricăm… s-a botezat ortodox cu prilejul căsătoriei și a fost apropiat de duhovnicul parohiei ortodoxe din București unde aparținea… problema e că a fost și la stiliști să zică ce crede el – că frații protestanți și alți frați creștini trebuie să fie … nu știu cum…. în unitate evanghelică și ecumenismul e o mișcare luminată , chiar o lăuda din postura de doctor în teologie, cu facultate , studii înalte, lăuda deci ecumenismul și erezia din care a venit el la ortodoxie….
      Dumnezeu să judece cu Mila Sa…. Fie Mila Ta Doamne !

      Apreciază

      • danielvla said, on februarie 15, 2016 at 2:57 pm

        valentindortodox,
        Stii tu sigur ca s-a botezat Vadim Tudor?

        Apreciat de 1 persoană

      • valentindortodox said, on februarie 15, 2016 at 5:54 pm

        eu am văzut că s-a dat la televizor și discuția asta – că aparținea și nu doar de formă de parohia unde a fost depus trupul lui înainte de înmormântare, avea o relație strânsă cu duhovnicul paroh acolo (în București – poate fi întrebat dacă aflăm exact numele Bisericii) și că a fost cununat acolo , iar înainte de cununie pentru că nu era ortodox, a fost botezat ortodox( nu știu ce fel a fost botezat – dacă e de cercetat dacă a trecut doar de formă într-un certificat … iarăși și aici se pot f. multe – nu am cum să certific, dar poate ști totuși preotul de la parohia aia(cel puțin poate ști mai multe, poate chiar ști toată situația dacă vadim se spovedea la el)

        Apreciază

    • templier's blog said, on februarie 14, 2016 at 11:26 am

      „Iubiti-va Tara Romani,Fiti Patrioti!Aparati-o chiar cu pretul vietii!” Soldatul Adrian
      https://templierblog.wordpress.com/2016/02/14/iubiti-va-tara-romanifiti-patrioti/

      Apreciază

    • Marian said, on februarie 14, 2016 at 6:18 pm

      Hai să vorbim ca să ne aflăm în treabă !
      Pentru dl. Mugur Vasiliu patriot este egal cu ăla rău care este interesat doar de pământul lui.
      De parcă patria nu ar însemna şi credinţă, cultură, spiritualitate, istorie, tradiţie, şamd.

      De unde şi până unde patriotul poate fi ateu, dar naţionalistul nu poate fi ateu?
      De unde le scoateţi fraţilor ?!? Astea-s teorii aiuristice…

      Cuvântul şi conceptul de „patrie” este mult mai vechi, decât cel de „naţie”. Conceptul de „naţie” sau „naţiune” este un concept relativ recent, apărut odată cu revoluţia franceză şi revendicat apoi de către Organizaţia Naţiunilor Unite…
      Patria este cu totul altceva. Patria este strâns legată de un teritoriu, nu doar geografic, ci şi spiritual, cultural, identitar, istoric şamd.

      O naţiune, spre deosebire de patrie, poate fi înfiinţată pe un teritoriu, fără să aibă prea multe în comun dpdv. istoric, spiritual, cultural cu teriotoriul respectiv. Este suficient ca acea naţiune să fie recunoscută de către majoritatea statelor şi de către O.N.U. pentru a exista.

      Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 14, 2016 at 9:04 pm

        Parintele Calciu:

        „Ortodoxia este cea care pazeste astazi romanismul. De aceea amenintarea, in ceea ce priveste Europa Unita, sta in distrugerea sentimentului ortodox si national. Cata vreme Ortodoxia va exista, va exista si romanism, si nationalism in toate tarile, nu ca o boala, ci ca o virtute divina. Boala este internationalismul, care egaleaza totul, care trece ca un tavalug peste constiinta si peste suflete, care face din toata lumea aceasta un fel de aluat din care conducatorii politicii internationale fauresc omenirea cum vor ei.
        Noi multumim foarte mult Bisericii Ortodoxe pentru tot ceea ce a facut pentru neamul romanesc. Sigur ca s-au intamplat si lucruri care ne-au indurerat la vremea respectiva, dar exista preoti si calugari care sustin ideea nationalista si care inteleg ca natiunea este o creatie a lui Dumnezeu si nu o entitate istorica, o categorie istorica aparuta dupa Revolutia franceza, cum spun unii. Nu este ceva ce a aparut in istorie dupa un eveniment, ci este o categorie a firii, ontologica. […] Noi avem structura noastra spirituala si ramanem credinciosi, santem consecinta crestinismului si Ortodoxiei si ramanem pe aceasta linie.”

        „ – A fost Ceausescu nationalist?

        Parintele Calciu: – Nu. A fost comunist. Toate tarile comuniste au fost nationaliste, dar gresit. Au fost nationaliste material, nu pe linie de credinta. Nationalismul de credinta este unul care poate convietui in buna pace cu toate celelalte neamuri.”

        –––––––––––

        Cine vine in ziua de azi cu idei de la el, paseste pe nisip miscator. Mai bine te situezi pe o pozitie modesta de pitic, si te bazezi pe ziceri ale Sfintilor/Sfintilor Inchisorilor. Sau daca ti se pare ca ai tu idei „intelepte”, fuga, fuga la carte sa verifici daca chiar asa e.

        Floricelele linvistice, artificiile literarea, titlurile prea „destepte” nu fac altceva decat sa ingoape eventualul mesaj bun ce se vrea a fi transmis. Vremurile sant serioase, grave. Titlul trebuie sa fie simplu si clar, mesajul la fel.

        Apreciază

  9. energein7 said, on februarie 13, 2016 at 5:29 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  10. ban said, on februarie 13, 2016 at 5:47 pm

    Pt. Iones

    Mai tata, Necula e ecumenist (eretic) si pro-cip, si nu tre’ sa ne lasam inselati de cei ca el, cu logoree, care spun ca incalcarea sf. Canoane (ecumenismul) e ceva bun.

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 13, 2016 at 10:55 pm

      De fapt ,nu mai trebuiesc ascultati acesti lupi in piei de oaie,gata,lasati in erezia lor,iar noi sa ne indreptam atentia spre adevaratii pastori,ca nu mai e timp de pierdut cu palavre ecumeniste,pierzatoare de mintuire.Inca mai sint duhovnici buni ,sa-i cautam cit mai e timp si sa le urmam povetele duhovnicesti cu sirguinta,ca mare plata vom avea la Dumnezeu.

      Apreciază

  11. picasso said, on februarie 13, 2016 at 5:56 pm

    INCREDIBIL. INTERZICEREA COPIILOR NEVACCINATI IN SCOLI? OARE DE CE….

    Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 7:54 pm

      picasso

      copii NU TREBUIE vaccinati pana la varsta intraii la scoala, si atunci mai vedem cu ajutorul lui Dumnezeu. MAI ALES in primii ani de viata cand se formeaza sistemul imn NU TREBUIE perturbat si otravit cu vaccinuri care raman vesnic in oranism, basca mercurul care e NEUROTOXIC si ataca creierul si nervii micului prunc incat in vremea de azi nu numai ca sunt atatia autisti dar si achizitiile neuroconitive si motorii sunt MAI TRAZII la copii vaccinati=OTRAVITI !
      in vremea eneratiilor nascute in Ro pana in anii deceniului 1980 copii incepeau sa mearga(achizitii motorii) si sa vorbeasca/nteleaga ( achizitii cognitive) MULT mai precoce decat copii din generatiile nascute dupa 1990 !!!

      TOCAMI pentru ca NU erau otraviti in anii initiali ai formarii si maturizari lor ca sistesm nervos(mielinizarea axonilor neuronali) si imun !!!

      asdar NU VACCINATI copii MACAR pana la 7 ani cand sistemul nervos si imun au atins un anume grad de maturitate si NADAJDUITI la Dumnezeu ca de vor ajunge la scoala se va gasi o cale sa scape cumva macar mai putin vaccinati. de nu se poate si va trebui vaccinati REFUZATI sa fie vaccinati cu mai multe vaccine ( polivalent) in acelasi timp ci lasati intrevale MARI intre vaccine ( OBLIGATOR MONOvalent) ca sa aibe sistemul imun o incarcatura si un ATAC mai mic si sa se poata replia.

      INDIFERENT cine produce vaccinele de azi TOATE sunt OTRAVA: alta compoziti aveau vaccinele din vremea lui Ceausescu produse la Institului Cantacuzino care erau MULT mai putin TOXICE:

      VACCINAREA este o EROARE MEDICALA ! introdusa de un DOBITOC PAsteur care a furat ideea unu chirurg din Montpellier ,indeea la vremea ceea parea ineresanta si cunostintele edicale erau mult rudimentare sa se poata pricepe GRESEALA.

      Deci Pasteur( desi un IMPOSTOR si un plagiator ordinar si om fara caracter) si medicii multa vreme si multe generatii au prodovaduit aceasta EROARE MEDICALA din NESTIINTA si PROSTIE iar NU din INDRACIRE cu a devenit ulterior practiarea si promovarea ei in alte scopuri decat cele initiale crezute de inventarorii ei.

      Ulterior ILLUMINATI au preluta ideea si „au inbunatatit-o” cu OTRAVA spre DECINARA si INBOLNAVIREA populatiilor la sfatul DIAVOULULUI cu care se vad fata catre scarnavie.

      Apreciază

      • cca70 said, on februarie 13, 2016 at 9:01 pm

        parintii vor fi pusi in situatia de a renunta sa isi mai educe copii in scolile de stat

        probabil vor cauta profesori particulari iesitit la pensie care sa le dea o educatie cat de cat, si sa nu trebuiasca sa treaca pe la scoala

        practic , un parinte responsabil , va prefera sa aibe copii semianalfabeti decat otraviti si adusi la faza de „legume

        Apreciat de 3 persoane

      • el said, on februarie 13, 2016 at 9:31 pm

        cca70

        impotriva acestei atitudini parintesti SANATOASE si -au luat INDRACITII DEMULT masuri!
        scoala e declarata OBLIGATORIE prin lege incepand cu 6-7 max 8 ani !
        parintele care nu-si da copilul la scoala va fi declarat INAPT sa fie parinte/acuzat de rele tratamente minorului,etc.
        Cat despre home-scooling in Ro NU STIU care e legea si DACA se admite si daca da in ce LIMITE se incadreaza !
        in Fr copii sunt PROPRIETATEA Statului si parintii nu au prioritate fata de deciziile statale, in Germania e si mai rau.
        Ro ca o maimutza slugarnica daca inca nu are , curand va dopta CEA MAI REA dintre variantele legale.

        Apreciază

      • el said, on februarie 13, 2016 at 9:37 pm

        cca70

        REZISTATI ! NU vaccinati !
        CURAND Dumnezeu va ingadui Macelul din MULTE Motive si se va face atata dezordine incat vor uita de deciziile lor INDRACITE in SPAIMA sa-si scape curul si ……. NU VOR SCAPA !

        Apreciază

      • NIMENI said, on februarie 13, 2016 at 9:39 pm

        A fost o stire astazi pe un post, creste alarmant numarul copiilor autisti, oficial sunt 3.000 dar in realitate pot fi 40.000!!!!
        http://www.familiaortodoxa.ro/2012/08/10/tot-mai-multi-copii-intampina-probleme-de-vorbire-sau-sufera-de-autism/

        Apreciază

      • el said, on februarie 14, 2016 at 7:33 pm

        vor MUSAI sa-i vaccineze cat mai repede, cum scrie la proiectul de lege „copil nevaccinat PANA la 3 ani…blablabla”_______ IDEEA e ca INDRACITII STIU ca sistemul nervos si sistemul imun TREBUIE DEREGLATE cat mai repede, si daca parintii ar astpeta pana la varsta scolarizarii cu copiii nevaccinati apoi MAI GREU vor putea ei cu otravurile lor din vaccine sa demoleze noul mic organism care a ajuns la oarecare putere de impotrivire.

        de unde LUPTA sa vaccineze cat mai repede, si daca nu sa CNTROLEZE si sa REPRIME parintii care NU vaccineaza pana la 3 ani !!!

        asta e ideea prezentata de scroafa de prezentatoare din filmul postat de @picasso …..

        asadar sa vedem CATI parinti isi vor mai putea apara copii de atacul UCIGAS si cata credinta si jerfta au, ca la insurat si maritat au dat buzna cu gloata creand ca e miere si zazar, pofte si plaeri staisfacute dobitoceste si urmasi ( din cei care au supravietuit contraceptiei si planingului familial ) spre slava personala.

        sa nu va atacati sa spun asa ci sa isi cercetzeze fiecare contsiinta si va vedea CATI pentru Hrists si in ascultare de Dumnezeu au ads copii pe lume cu grija MANZ`TURIII propprii si a copiilor lor iar nu din POFTA ambalata sub vesmintele ipocrie ale umanismului si „iubirii” crestine !!!

        dar inaintea Lui Hristos NIMIC nu este acoperit si din caza PACATELOR parintilor au ajuns astfel de vremuri cumlite peste copii lor si oadata vazandu-se inaintea nenorocirii tot NU VOR sa recunoasca si sa se pocainsca ca sa afle sprijin e Hristos ci lupta cu mijloace LUMESTI, de unde si ESECUL PROGRAMAT, ca ateii si paganii.

        Apreciază

      • el said, on februarie 14, 2016 at 8:01 pm

        NIMENI

        pai asta e ideea sa produca imbecili si bolnavi, sa-i imputineze/debilizeze…. si ca sa reuseasca SIGUR e OBLIGATOR sa vaccineze INAINTE de 3 ani, adica cat mai repede , sa demoleze din start organismul cand inca sistemul lui nervos si imun NU sunt inca maturizate si deci sunt vulnerabile ! o SILUIRE nemainvazuta …

        pricepi VICLESUGUL legii asteia?( proiectul de lege BLESTAMATA) va SILI parintii chiar independent de scoala/varsta scolara sa vaccineze copii….

        si stau si dorm in bocanci, protesteaza lumeste ca babele depasite de situatie si asteapta sa trimita Dumnezeu din cer ingeri sa le apere odraslele, cand ei nici nu vor sa ia aminte la sufletele lor si au o duhovnicie superficiala si LIPSA de POCAINTA, sau FALSA duhovnicie,
        ca doar nu DEGEABA sau di prea multa „duhovnicie” vin astfel de vremuri peste lume …… incearca insa sa dechizi gura ca te inghit cu citatele ; „cine esti tus a judeci?” „inumanule” ,etc

        Apreciază

    • NIMENI said, on februarie 13, 2016 at 9:30 pm

      asta e un post „corect politic”, azi 13.02.2016, de la ora 21:00 au bagat un „documentar” despre Siria, au inceput cu aceleasi minciuni din plic…!!!!

      Apreciază

  12. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 6:05 pm

    Apreciază

  13. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 7:02 pm

    Apreciază

  14. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 7:04 pm

    Apreciază

    • Anda said, on februarie 14, 2016 at 11:25 am

      @ Ortodox
      daca ai sti ce mult imi place aceasta cantare a fratilor de la Manastirea Parva!…In anii trecuti o ascultam aproape in fiecare zi. Minunata…

      Apreciază

  15. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 7:04 pm

    Apreciază

  16. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 7:09 pm

    Parintele Mihail Jar

    Apreciază

  17. Braconaj said, on februarie 13, 2016 at 7:32 pm

    How To Survive The Holocaust

    Apreciază

    • valentindortodox said, on februarie 14, 2016 at 12:31 am

      mie îmi place părintele Arsenie Papacioc (de mai sus – adăugat un link – cu video)…. dar și acest evreu convertit la ortodoxie Brother Nathanael îmi place aproape la fel de mult

      Apreciază

  18. ayeaye20 said, on februarie 13, 2016 at 7:39 pm

    Sf.Arsenie Boca : De Dumnezeu ascultăm necondiționat toată viața și fără abatere. Dacă însă povățuitorii noștri după Dumnezeu, stareții și duhovnicii, devin eretici și, ca atare, se încarcă din partea Bisericii cu pedeapsa afurisirii sau caterisirii, atunci suntem dezlegați de ascultarea lor, pentru că ei au strâmbat dreapta credință și PRIN CONȘTIINȚA LOR NU SE MAI EXPRIMĂ VOIA LUI DUMNEZEU. Dar ascultarea de Biserică nu încetează.( cartea Părintele Arsenie Boca – o viață închinată schimbării vieții noastre – 2012,edit. Agaton,pag.284)

    Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 8:41 pm

      ayeaye20

      frate te stiu( nu fizic) ai o agoniseala duhovniceasca frumoasa, insa ai ai si o neghina REA plantata de diavol: boca .
      de la inima iti spuns si te rog , dezradacineaz-o inainte sa-ti arunce in foc frumosa ta agoniseala !
      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • wes said, on februarie 14, 2016 at 10:52 pm

        Poti sa dezvolti, te rog, un pic subiectul cu Boca? NU-s in tema. Nu vorbesc la bascalie. Merci

        Apreciază

      • el said, on februarie 15, 2016 at 6:32 pm

        wes

        cauta aici pe blog la Saccsiv ca s-a ezbatut pe pacursul mai multor articole, da search pe numele inselatului si afli articolele, vezi acolo cu rabdare si la comentariii unde sunr argumente, dureaza dar daca ai rabdare gasesti

        daca nu ai rabdare inghiti nemestecat trendul din big mass-media si de peste tot cu idolatrizarea inselatului…

        Apreciază

  19. toma said, on februarie 13, 2016 at 8:18 pm

    in 2 vorbe zic si eu.

    dupa 1000 de ani capii bisericilor se intalnesc, unul in drum spre frigider iar celalat spre balcon, ca de subiectul e „important”, unirea bisericilor..

    daca era asa important de ce nu sau vazut in europa? nu in cafeneaua aeroportului fiecare in drum spre altceva.. graba mare, vine cineva important spre pamant. oare cine?

    ii doare fix de noi ca sa zic asa.. politica multa..

    Apreciază

  20. Partizanu said, on februarie 13, 2016 at 8:55 pm

    Sa nu uitam de ORDINUL PAPAL instituit de Grigore al VII-lea acum avem alt ORIN PARALEL de la IEZUITI ȘI ISLAMISTI. Mai multe detalii in cartea CUM S-A FACUT PAPA PE SINE IMPARAT SI DUMNEZEU sau un referat la fratele APOLOGETICUM http://www.apologeticum.ro/2010/12/papismul-ieri-si-azi-despre-cum-s-a-facut-papa-pe-sine-imparat-si-dumnezeu-instaurand-prima-forma-de-totalitarism-din-europa/

    Apreciază

  21. bogdan said, on februarie 13, 2016 at 8:57 pm

    http://www.teologie.net/2013/09/13/stih-ectenii/

    Apreciază

  22. alextatulea said, on februarie 13, 2016 at 9:58 pm

    @cca70,

    In Romania, pt a scolstiza copilul acasa doar homeschoolingul este legal, daca copilul este inscris la o scoala de tip umbrela din strainatate care sa ateste tot ce face copilul acasa. Practic daca refuzi total scolarizarea legala a copiilor tai vei fi aspru pedepsit. putini părinți s-au înhămat la homeschooling si pt asta e nevoie de un părinte sa stea acasă sa predea copiilor toate lecțiile iar scoala-umbrela din străinătate sa trimita certificate ca totul decurge conform programei. Si mie mi s-a părut initial o alternativa la sistemul de învățământ dar si scolile astea umbrela sunt de regula in SUA sau țări unde este legal si practicat homeschoolingul. In Europa f rar se practică. E tot mai interzis ca sa nu te poți feri de sistem si tot pachetul lui de oferte: Vaccinuri, educatie sexuală, educatie pt toleranța fata de orice are legătură cu sistemul.

    Apreciază

    • el said, on februarie 14, 2016 at 8:08 pm

      alextatulea

      fii atenta ce spune priectul de lege, va SILI sa vaccineze copii pana la 3 ani sub amenintarea de pedepse sau decadere din drepturi parintesti…..chestia/discutia cu scoala devine deja inutila, ei vor cat mai rapid sa OTRAVEASCA ….STIU ca la 7 ani un sistem nervos si imun sunt mai puternice si ai greu de demolat !!! asa ca INDEPENDENT ce faci tu cu scoala ei ii vor vaccinati !

      Apreciat de 1 persoană

      • cca70 said, on februarie 14, 2016 at 9:48 pm

        practic se va ajunge ca sa nici nu iti mai declari copii nascuti, daca vrei sa le dai o sansa la viata si sa nu-i omori cu buna stinta

        o sa prefere femeile sa nasca acasa cu moasa….si chiar sa se lipseasca de certificatul de nastere dat de statul jidano satanic

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 15, 2016 at 6:34 pm

        cca70

        ca asa ceva…. oricum nu peste multa vreme urmeaza pustia ….

        Apreciază

  23. valentindortodox said, on februarie 13, 2016 at 10:12 pm

    am primit o petiție(dau scurt – ideea – că sunt copii care muncesc ca sclavi și chiar se ajunge la forme de exploatare sexuală și multe forme de ăstea de distrugere)

    http://www.walkfree.org/forced-labour/?utm_source=Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=C29&utm_content=C29-R_Petition_Chaser_en_Inactive_Ex_13Feb16

    iar aici o redau toată –
    Maru Miranda, Walk Free

    Către
    valentindorneanu@yahoo.com

    Astăzi la 5:05 PM

    hsi-email-logo-2013.jpg

    ear Valentin,

    “The fact that millions continue to be trapped in exploitative and dehumanizing conditions is a terrible stain on modern society” – Nisha Varia, Human Rights Watch.1

    As Valentine’s Day approaches and stores line their shelves with cards and candies to celebrate the holiday, you may be considering buying a box of chocolates for your loved one. But what you may not consider are the stories of young children like Abdul working in chocolate’s multibillion-dollar industry.2

    Abdul is a 10 year old boy from Ivory Coast who started working on a cocoa farm when he was 7 but he has never actually tasted chocolate.3 In recent years, a handful of organisations and journalists have exposed the widespread use of child and forced labour in the cocoa industry.

    You can help change this. Take action now to stop forced labour worldwide.

    Calling for the ratification of the C29 Protocol, created in 2014 to update Convention 29, which was drafted in 1930, means your country will be equipped to address modern slavery today with up to date protection measures. It’s not the catchiest of names but this law means real change for those who have been trafficked or are living in slavery and are forced to work in various sectors, including agriculture, domestic work and the sex industry.4

    There is something you can do to make a real change in the lives of millions of people working on cocoa farms and suffering from other forms of forced labour. Sign our petition now.

    Happy Valentine’s Day,

    Maru, Alex, Joanna and the rest of the Walk Free Team

    P.S. Want to buy slavery-free chocolate? Look for assurances on packaging detailing the conditions under which it was produced.

    1 http://www.hrw.org/news/2014/06/11/global-treaty-protect-forced-labor-victims-adopted
    2 http://news.bbc.co.uk/panorama/hi/front_page/newsid_8583000/8583499.stm.
    3 http://thecnnfreedomproject.blogs.cnn.com/2012/01/19/child-slavery-and-chocolate-all-too-easy-to-find/
    4 http://www.hrw.org/news/2014/06/11/global-treaty-protect-forced-labor-victims-adopted

    Walk Free is a movement of people everywhere, fighting to end one of the world’s greatest evils: Modern slavery.

    Follow on Twitter | Friend on Facebook | Subscribe on Youtube | View this email in your browser

    This email was sent to valentindorneanu@yahoo.com. You can unsubscribe from WalkFree.org at any time.

    © 2016 WalkFree.org | All rights reserved | http://www.walkfree.org

    Apreciază

  24. valentindortodox said, on februarie 13, 2016 at 10:22 pm

    mai faceți un articol despre televiziune ?

    Apreciază

  25. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 11:11 pm

    Apreciază

  26. Radu Humor said, on februarie 13, 2016 at 11:43 pm

    CEDO obligă România să renunțe la Dragobete: „Numai Ziua Sf. Valentin celebrează dragostea în diversitatea sa.”
    Strasbourg – Decizie istorică astăzi la CEDO în cauza Rozmarin I. și alții vs România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat o hotărâre prin care obligă România să includă iubirea homosexuală sau de orice orientare în sărbătorile anuale ale dragostei, Curtea considerând că numai „sărăbătoarea Occidentală Valentine’s Day îndeplinește standardele actuale de toleranță și multiculturalism”.
    Decizia vine în urma contestației înaintată de mai multe persoane ce s-au simțit lezate de faptul că statul Român nu a recunoscut oficial ziua internațională a Sf. Valentin. Aceștia au arătat în cererile formulare în fața instanței că „sărbătoarea Dragobetelor are un caracter mistic-conservator, heterosexual, fiind o sărăbătoare discriminatorie re-popularizată de tineri tradiționaliști care nu doreau să își scoată iubitele la restaurant conform tradiției occidentale în data de 14 februarie, Valentine’s Day.”
    Curtea a impus o perioadă de implementare de 15 zile în care autoritățile române trebuie să aprobe acte normative care prevăd sancționarea manifestațiilor publice de Dragobete.
    Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete, precum și orice manifestări publice specifice în ziua de 24 februarie. Conform aceleiași surse, straiele populare, decorațiunile și orice obiecte specifice hand-made neincripționae cu simbolurile universale ale iubirii aprobate de Comisia Europeană ar putea face obiectul confiscării.
    Hotărârea prevede și că Statul român va trebui să asigure și manifestări adresate oamenilor care nu au un partener și/sau care se simt singuri în evenimente de tipul „Iubește-te singur”, astfel încât aceștia să nu se simtă lezați de bucuria celor îndrăgostiți.
    Dragobetele este o sărbătoare cu origini romane, venită din veche tradiție păgână. Numele vine de la latinul „dragis / dragii” (îndrăgite) + latinul „bibere” (a bea) respectiv ziua când femeile beau și se îndrăgostesc.

    Apreciază

  27. valentindortodox said, on februarie 14, 2016 at 12:33 am

    duhovnicul mi-a zis în seara asta că el nu crede că se va reuși nimic cu unirea ecumenistă între ortodoxie și catolicism și chiar dacă s-a întâlnit papa cu patriarhul rusiei , noi să ne rugăm să nu dea Dumnezeu așa ceva, (de ăstea cu schimbarea datei Paștelui ș.a.) ci să ne păzească Dumnezeu, că rugăciunea e mai bună

    Apreciază

  28. RomeoB said, on februarie 14, 2016 at 8:33 am

    >“RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”

    DECLARATIA ESTE PUR DIPLOMATICA ! Poate data sub „presiunea istoriei”.
    Refacerea unitatii crestine este de dorit, dar pe baza unui cadru domatic corect este de dorit.
    Declaratia patriarhul Kiril al Rusiei privind “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” nu are nimic rau in sine atata timp cat nu face referire la compromisuri dogmatice. O declaratie politica, asemenea multora din ultimele sute de ani.

    Obstacolul major apare in zona catolica: pt a se compatibiliza cu dogmatica ortodoxa trebuie sa recunoasca faptul ca unele dogme ale lor sunt gresite si sa le anatemizeze. Cu cate „ajornamentouri” au facut de-a lungul vremii nu vad care ar fi problema; DACA SUNT DE BUNA CREDINTA.

    Parintele Ilie Cleopa a enuntat exact cum se poate face unirea intre ortodcsi si catolici:
    „Catolicii stiu de unde au plicat acum 1000 de ani. Nu au decat sa faca drumul inapoi”.

    PS: Trebue totusi cunoscut faptul, ca pt catolici ortodocsii sunt un fel de monofiziti: monofizitii nu au recunoscut decat primele 3 sau 4 sinoade ecumnenice. Catolicii spun ca si ortodocsii s-au oprit doar la primele 7, „nerecunoscand” conciliile Vaticanului din al doilea mileniu.”

    Apreciază

  29. Basarabia e Romania said, on februarie 14, 2016 at 9:25 am

    În Kirilul asta nu a mai ramas nimic crestineste : agent KGB si sluga intunecatului de Pukin cel Pacatos http://www.rupor.info/spec/dosie/novoe-delo/2009/02/02/patriarh-kirill-agent-kgb-milliarder-i-pravoslavni/

    Apreciază

  30. dante said, on februarie 14, 2016 at 2:12 pm

    Va dati seama, cele doua mari capetenii intilnidu-se pe un aeroport din Havana, probabil la un trabuc, discutind probleme fundamentale intre doua avioane. Act de „profund” crestinism” dorit a fi insusit de intreaga lume crestina si asazis crestina. Papa nu mai are ce pierde, el merge doar la cacialma, in schimb Kiril vrea sa mai vinda inca odata Rusia, dupa nefericitul experiment bolsevic. Daca astia doi se numesc „frati”, ce facem cu pleiada de mii de sfinti din sinaxarele ortodoxe, care au combatut tocmai erezia papala cu pretul vietii, ii alungam din calendar, sau ii socotim incorecti politic si-i mai ucidem inca odata? Ce facem cu toate anatemele care s-au dat asupra catolicilor si care nu pot fi ridicate decit cu conditia ca acestia sa revina inapoi la dreapta credinta si sa se lapede de toata erezia, le negam sau le rastalmacim?
    Rusine!!

    Apreciază

  31. georgel said, on februarie 14, 2016 at 2:39 pm

    Frati in ale masoneriei

    Apreciat de 1 persoană

  32. veaceslav said, on februarie 14, 2016 at 3:28 pm

    Biserica pe care o frecventez, si am inteles ca si altele, incepind de azi, intra in nepomenire, adica nu mai pomenesc la liturghie pe patriarhul Kiril, si pe mitropolitul Moldivei Vladimir, ei le vor pregati scrisori sii vor anunta ca nui mai pomenesc

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 14, 2016 at 5:13 pm

      veaceslav

      esti intr-o Biserica nu numai BUNA dar si MARTURISITOARE. Va vor prigoni ca nu urmati gloata „oficilalilor”.
      Dumnezeu sa va ajute si sa fie cu voi si Preacurata Maica Domnului sa va acopere !

      oricat ar parea de greu de crezut ACEASTA este calea pe care curand o vor urma si altii…. si PUTINI o vor urma.
      chiar si dintre cei care pricep ca ceva rau se intampla vor prefera din frica, conformism si din lasitate pentru neobisnuitul situatiei sa ramana la „oficiali” care vor declara necanonice” Bisericile care nu primesc RATACIRILE lor.
      oamenii sunt SLABI si se vor teme …. PUTINI sunt ai lui Hristos azi in Biserica de aceea acesta ISPITA vine ca sa arate CLAR care sunt ai lui Hristos si care sunt cei carora doar li se pare ca sunt ai lui Hristos dar urmeaza cu „justificari” si „pogoraminte” pe diavol si CURAND pe anticrist !

      nu exista alta alternativa la APOSTAZIE : ori esti cu Hristos ori cu diavolul ! e pe viata si pe moarte !

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 14, 2016 at 11:36 pm

        Te fericesc frate Veaceslav,ca ai parte de asemenea preoti in biserica ta,mare bucurie.Sint extrem de putini adevaratii marturisitori,restul pleava-n vint,cum bate vintul asa-i mina si-i duce spre pierzania lor si a pastoritilor lor.Of,Doamne ,Dumnezeul nostru Cel Bun si Milostiv ,rinduieste-ne si noua pastori buni si neinfricati sa ne pastoreasca si sa ne tina uniti intru Slava Ta cea mare.Amin!

        Apreciază

    • cristian said, on februarie 15, 2016 at 7:06 pm

      EL
      ce parere ai despre faptul ca la apropiatul sinod panortodox, dupa cum zice Parintele Nicolae Ragozin in sarea pamantului, se va arata antihrist? crezi ca e adevarat?

      Apreciază

      • el said, on februarie 15, 2016 at 8:45 pm

        cristian

        nu stiu ! insa am tendinta sa ii cred pe acesti Parinti cand spun ceva.

        si chiar de se vor insela la un mic aspect/ asa ni se va parea noua din nestiinta ca s-au „inselat” sau au avut o „imprecizie”, ESENTIALUL anuntat de ei e ADEVARAT si este destul de GRAV si asa !

        Apreciază

  33. Radu said, on februarie 14, 2016 at 6:24 pm

    Ma gandeam ca s-ar putea sa o dea prin balarii cu ecumenismul…

    Doar o minune l-ar face pe profetu mincinos de papa sa isi recunoasca pacatele si erezia si sa treaca la Ortodoxie.

    Adevarata Biserica nu s-a destramat de loc doar papistasii romani catolici au iesit din Biserica.

    Pentru ei si de dragul lor sa revina la Adevarata Biserica daca le mai pasa si vor sa aiba sansa pentru sufletele lor de amarati nenorociti ce sunt…

    Patriarhul Kiril ori e cu noua ordine si nu vrea sa recunoasca ori el stie care e adevarul cu ecumenismul dar cineva sau ceva nu il lasa sa faca demers in acest sens (lupta impotriva ecumenismului)

    Traim timpuri in care ne putem astepta la orice vor fi mari caderi ale unor oameni de la care aveam pretentii dar cred ca vom vedea si mari minuni pe care le lucreaza Domnul tot la unii oameni de la care nu aveam sperante.
    Vom trai si vom vedea !

    Dumnezeu sa ii lumineze mintea Patriarhului Kiril sa se tina pe drumul drept sa nu tradeze Rusia si Ortodoxia !

    Apreciază

  34. Erdbeben said, on februarie 15, 2016 at 3:58 am

    Patriarhul Kiril pupându-i mâna fostului papă demisionat. https://www.youtube.com/watch?v=0Is8Urvhu00

    Apreciază

  35. Mary said, on februarie 15, 2016 at 6:14 pm

    El, el

    de ce crezi ca vor fi putini evrei mantuiti si nu mai multi? Doar pe statistici/istorie?…
    Dar asa simt si eu, chiar daca simtamintele nu sunt de apreciat in sine in crestinism, eu tot simt, ca ravna si dragostea lui Israel pentru Dumnezeu s-a transformat intr-o pasiune de a se opune crestinismului si lui Iisus si sa glumeasca cu rautate pe seama Mariei intr-un perpetuum mobile de incapatanare. Dumnezeu ii va ajuta Dumnezeu stie de ei, stie cum sunt ei, doar a zis, eu cred ca in moment de criza doar putin daca nu ar mai gandi lucrurile pe care s-au obisnuit sa le ia de bune ar vedea ca ii iubeste cel mai mult pe cine dispretuiesc cel mai mult, din obisnuinta, din obisnuinta.
    Doamne, nu uita de poporul Tau!

    Apreciază

    • el said, on februarie 15, 2016 at 7:25 pm

      Mary

      daca ti-ai pune un pic mintea la munca ai afla si singura raspunsul care e elementar!

      INTAI :sunt PROFETIILE si Apocalipsa scrisa de un evreu Ful Tunetului si Apostolul IUBIRII.Cel de la Pieptul Lui Hristos, adica Duhul Sfant ASA MARTURISESTE si CINE te crezi tu sa crezi altceva?
      DOI: vezi cate secole de la Rastignirea lui Hristos AU TRECUT deja si CAT de PUTINI evrei s-au trezit din ratacire si s-au facut prin Botez Fii ai Lui Dumnezeu si MANTUITI de MESIA Iisus Hristos ! si vezi pana azi cum sta „statistica ” de care zici….. CAT TIMP /MII de ani? crezi tu ca se vor a scurge ca sa se mantuiasca mai multi evrei?

      Profetiile spun de la Duhul Sfant ca se vor intoarce la Hristos DOAR in vremea anticristului ceva mai multi deodata caci il vor refuza pe anticrist si vor pricepe in ultima CLIPA de existenta a lumi asteia ca sa-au inselat de atatea secole parintii lor RASTIGNITORII si URATORII Lui Hristos. Tocmai GROZAVIA evenimentelor de la sfarsitul vecului din vremea lui anticrist II VA TREZI !

      deci comparand numarul oamenilor din generatiile de evrei de la Rastignire pana azi cu numarul lor de azi ( si admitand ca tacestia de pe urma oti s-ar mantui) CUM ti se pare tie? CARE sunt mai multi? Cei MORTI in URA fata de Hristos sau celalti?___asta ca sa simulam si un calcul mic

      PS : tu esti la per tu cu Imparateasa Cerurilor Maica Domnului de ii zici simplu Maria?

      Apreciază

      • Mary said, on februarie 16, 2016 at 11:15 am

        Eu doar intrebam ca nu stiu. Dar vad ca exista suparare mare in tine ca nu stiu tot ce stii tu (de ce intrebam) si fata de mine si fata de altii.
        Pai sa-mi iau zero neuroni de aici si sa nu te mai supar. Am inteles mesajul lui Valica cu cipurile si semnul antihristului, multumesc de informatii, ca sa stiu ce sa refuz, Dumnezeu sa va aibe in paza si sa nu va opreasca antihristul din credinta si din ceeace faceti.
        P.S. Ba eu zic ca tu te simti mai la per tu cu Maica Domnului pentru ca presupui ca stii ce ar zice ea si Fiul ei despre faptul ca i-am spus Maria. („unica Maria” am auzit spus si in Biserica). Dar poate ca esti la per tu cu ea in sufletul si nu vreau sa te smintesc ca e bine ca ai ajuns atat de sus.
        Iisus Hristos S-A RASTIGNIT pentru pacatele oamenilor – scrie si in Crez, nu scrie ca L-au rastignit evreii sau x si y, daca Sfintii Parinti ar fi vrut sa scrie asta asa scriau.

        Apreciază

      • el said, on februarie 16, 2016 at 12:33 pm

        Mary

        – despre poporul UCIGAS de Mesia spun TOTI Sf Parinti aceia pe care se pare ca NU ii cercetezi tu.
        – Ba si Hristos INSUSI o sune ca „la ai sai a venit dar ai sai NU l-au primit” si mai mult ,
        – si INSUSI poporul cel TARE la CERBICE MARTURISESTE despre sine cand se BLEASTAMA singur :”sangele Lui asupra noastra si asupra fiilor nostri”s i URLA INDACIT : „Rstigeneste-L, rastigneste-L”_____
        dar la tine se pare ca si Scriptura e cu „geometrie variabila”.

        cat despre pretentia ta STUPIDA :”isus Hristos S-A RASTIGNIT pentru pacatele oamenilor – scrie si in Crez, nu scrie ca L-au rastignit evreii sau x si y, daca Sfintii Parinti ar fi vrut sa scrie asta asa scriau._______”intamplator” asta spun si evreii de AZI care SILESC pe crestini MUSTRATI CUMPLIT de constiinta cer sa fie „exonerati evreii de pacatul UCIDERII de Hristos MESIA ! „intamplator” asa spune si papa VRASMASUL lui Hristos impins de evrei !

        pentru pacatele omenrii RASTIGNIT DE BUNA VOIE dar cu iscodirea si din URA EVREILOR care URLAU fericiti : „Rastigneste-L, rastigneste-l” dupa ce l-au dat in mainile romanilor cu aceeasi viclenie cu care tu acum acuzi pe oricine doar NU pe UCIGASI Lui Hristos! sau urlau cumva altii acolo, grecii, romanii,persii,etc ? CINE urla la Rastignire la Pilat INDRACIT :”a hulit si dupa Legea noastra TREBUIE sa moara?”
        Si stiut este ca NICIUN UCIGAS NU se mantuieste decat DACA isi RECUNOASTE vina si se POCAIESTE !

        asadar ai grija, mai vezi cu neuronii aia sa nu ajunga jucaria stim noi cui…..ala cu coada si iscoditorul tuturor viclesugurilor cel ARUNCAT din Cer si INVIDIOS, MANDRU si vesnic CARTITOR/impotrivitor , ca „ucenicii” lui.

        Apreciază

      • el said, on februarie 16, 2016 at 2:20 pm

        Mary

        PPS: raspunsul meu nu are nici un pic de suparare in el…. ci indemnul de a cauta si tu insati raspunsul care se pare ca deja il aveai in tine

        cat despre Nascatoarea de Dumnezeu, Maica Luminii, Pururea Fecioara, Preasfanta, Preacurata, Imparateasa Cerurilor, Arhistratega Cea Nebiruita…… Sfintii NICIODATA NU au numit-o simplu Maria ca pe o femeie de rand, Ei care VEDEAU si Fata Lui Dumnezeu si pe Fecioara si SLAVA data Ei de la Dumnezeu Tatal si CINSTEA Ei de la Dumnezeu Fiul si harul ei care a covarsit Cerurile de la Duhul Sfant si respectul si plecaciunea INFINITA inaintea Ei a Puterilor Ceresti care-i sunt inferioare.

        CUM o numeste si ne invata din Cer Arhanghelul Gabriel sa o numim pe Ea :”Ceea ce esti MAI CINSTITA decat Heruvimii si mai PREASLAVITA FARA DE ASEMANARE decat Serafimii…..!”

        Tu CUM crezi ca te situezi in privinta aceasta fata de Ei Sfintii si Ingerii numind-o simplu Maria? sau ai tu „criteriile”tale „infailibile”?

        eu ti-am atras aminte sa te conformezi si tu la Sfinti/Biserica, doar atat, iar daca te crezi mai desteapta treaba ta.

        Apreciază

      • Ioana said, on februarie 18, 2016 at 9:47 pm

        Dacă tot ați deschis subiectul, am și eu o întrebare, mai există evrei creștini ortodocși urmași ai Sfinților Apostoli? Apostolii au fost primii care i-au urmat lui Hristos. După cucerirea de către romani, primii creștini de neam iudeu s-au împrăștiat prin lume. Eu nu am citit mai deloc pe tema asta. Dar li s-a cam pierdut urma, dacă nu L-au primit pe Mântuitorul Hristos, nici pe Apostolii Lui nu i-au ascultat. Și totuși ei au fost primii care l-au avut în patria lor pe Hristos. Poate nu a mai rămas nici unul care să fie creștin drept, păstrând credința ca o moștenire din neam în neam și nu încreștinat prin convertire…

        Un altul străin vine în locul Mântuitorului și pe acela îl vor primi…

        Apreciază

  36. […] Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” […]

    Apreciază

  37. octoviv said, on februarie 16, 2016 at 12:41 pm

    Doamne, ajută.

    Scrisoarea Mitropolitului Atanasie de Limassol adresata Sfantului Sinod din Cipru cu privire la documentul propus pentru Sinodul Panortodox, si intitulat „Relațiile Bisericilor Ortodoxe cu întreaga lume creștină”:
    http://corortodox.blogspot.fr/2016/02/scrisoarea-mitropolitului-atanasie-de.html

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria ale Sfinților Grigorie Palama, Marcu al Efesului și Fotie cel Mare, Paisie Aghioritul și ale tuturor Sfinților din Biserica Biruitoare (am folosit această adresare pentru că eu nu mă încred în rugăciunea mea, eu nu știu să mă rog, cititul unei cărți de rugăciuni nu este rugăciune, de aceea zic pentru rugăciunile Dânșilor) să îl miluiască, să îl păzească, să îl întărească și să îl mântuiască și pe acest Sfințit Mitropolit alături de Serafim de Pireu și Ieremia de Gortina și de toți episcopii, ieroschimonahii, ieromonahii, preoții, ieroschidiaconii, ierodiaconii, diaconii, schimonahii, monahii, schimonahiile, monahiile și mirenii care țin la Sfintele Canoane și la Dreapta Credință Ortodoxă și pentru rugăciunile dânsilor, să ne miluiască și să ne mântuiască și pe noi!

    Apreciat de 1 persoană

  38. Mary said, on februarie 16, 2016 at 5:30 pm

    El si Lucian imi pare rau ca v-am suparat m-am exprimat rapid si n-am vrut sa fac nicio intentie de lezare Maicii Domnului. Argumentele mele stiu ca sunt emotionale si necunoscatoare si imi pare rau.
    Voi aveti dreptate si nu pot edita ce-am scris si ar fi si necinstit s-o fac. Poate discutia ajuta mai tarziu pe altii, sper.

    Apreciază

    • lucian said, on februarie 16, 2016 at 7:33 pm

      Soră Mary eu+ Lucian+ nu am de ce să consider că sunt deranjat de o expresie, vorbă de-a ta. Nu ştiu cum şi de spui acest lucru. Cu respect

      Apreciază

    • el said, on februarie 16, 2016 at 9:14 pm

      Mary

      fii serioasa ca nu m-ai suparat 🙂 incat nu ai de ce sa-ti ceri iertare la mine, cauta doar pentru tine sa te inbunatatesti, asta trebuie sa facem toti permanent .

      Apreciază

  39. […] Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” […]

    Apreciază

  40. […] vorbește patr. Kyril? Căci la întâlnirea de la Havana cu ereticul papa Francisc a făcut următoarea lepădare de Sfinții Părinți., considerând hotărârile lor, ca pe o moștenire nocivă unității […]

    Apreciază

  41. […] patr. Kyril? Căci la întâlnirea de la Havana cu ereticul papa Francisc a făcut următoarea lepădare de Sfinții Părinți, considerând hotărârile lor, ca pe o moștenire nocivă unității […]

    Apreciază

  42. […] patr. Kyril? Căci la întâlnirea de la Havana cu ereticul papa Francisc a făcut următoarea lepădare de Sfinții Părinți, considerând hotărârile lor, ca pe o moștenire nocivă unității […]

    Apreciază

  43. […] Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” […]

    Apreciază

  44. […] Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” […]

    Apreciază

  45. […] Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.