SACCSIV – blog ortodox

SOARTA DE UNEALTA: Visinescu condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 10, 2016

Iata ce putem citi la Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu,20 de ani de inchisoare de pe Ziare com:

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost condamnat miercuri definitiv la 20 de ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor incarcerati pe motive politice.
Este o condamnare istorica, fiind primul tortionar din inchisorile comuniste condamnat la puscarie, insa este si una mai mult simbolica, avand in vedere ca Visinescu are deja 90 de ani.
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva si Visinescu urmeaza sa ajunga in arest in cursul acestei zile, informeaza televiziunile de stiri.
Decizia nu a fost in unanimitate: Cum motiveaza judecatorul care nu l-a vrut dupa gratii pe Visinescu
O situatie inedita a aparut cand unul dintre judecatori, care a avut opinie separata, a venit in sala si a expus motivele pentru care el nu a fost de acord cu condamnarea lui Visinescu.
Acesta a explicat ca in mod normal tortionarul nu ar mai raspunde pentru faptele sale, pentru ca ar fi trebuit sa i se aplice legea mai favorabila si crimele de care este acuzat s-ar fi prescris in iulie 2012, informeaza Digi 24.
Acest punct de vedere le-a deranjat foarte mult pe rudele victimelor lui Visinescu.
„Nu ma asteptam la opinia separata, am fost socata ca o astfel de mentalitate mai este prezenta in justitia romana, dar din fericire a fost minoritara”, a spus una dintre rudele care s-au constituit parte civila in proces.
„Nu ne dorim sa sufere Visinescu, daca vrea Dumnezeu, acolo in celula, o sa mediteze si poate cere iertare macar in secret si se mantuieste. Ideea e ca in fata societatii romanesti sa fie spus clar cine sunt modelele si cine sunt criminalii”, a mai spus femeia, rugata de jurnalistii prezenti la Inalta Curte sa comenteze sentinta.
Vinovat pentru moartea a 12 detinuti
Alexandru Visinescu a fost trimis in judecata pe 18 iunie 2014, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor, fiind considerat vinovat direct pentru moartea a 12 oameni.
Procurorii sustin ca, in perioada 1956 – 1963, Visinescu, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a savarsit actiuni si inactiuni sistematice, care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentate de detinutii incarcerati, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic.
Astfel, detinutii erau supusi unor conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea lor fizica, fara sa li se asigure un minim de medicamente si fara sa li se acorde ingrijiri sau asistenta medicala adecvate.
Totodata, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer catre spitalele penitenciar, degradarea starii de sanatate a condamnatilor prin lipsa hranei, lipsa incalzirii, pedepsele aplicate discretionar si abuziv, conditiile de detentie inumane, relele tratamente, bataia si alte violente, ignorarea adreselor si sesizarilor formulate de detinuti erau tot atatea actiuni menite a duce la exterminarea fizica a persoanelor incarcerate.
Principalele categorii de detinuti aflate in penitenciar, asa cum reiese dintr-o nota a lui Visinescu adresata Consiliului Securitatii Statului din anul 1967, erau: fosti conducatori in guvernele burghezo-mosieresti si in conducerile PNT si PNL; fosti conducatori ai diverselor organizatii subversive; foste cadre de conducere dupa 23 august 1944; foste cadre MAI dupa 23 august 1944; fosti conducatori ai diverselor secte religioase; alte cazuri mai izolate.
Au fost identificati 138 de detinuti care au trecut prin Penitenciarul Ramnicu Sarat in timpul mandatului lui Alexandru Visinescu.
Lacrimile lui Visinescu: Va rog sa ma lasati sa mor! Am fost sluga pana sa fiu militar!
La ultimul termen al procesului, avocata lui Visinescu, Sorina Dumitrescu, a solicitat judecatorilor ca acesta sa fie supus unei expertize psihiatrice, deoarece sufera de Alzheimer si dementa.
Judecatorii au respins aceasta solicitare pe motiv ca nu exista nicio dovada sau document care sa ateste ca Visinescu nu avea discernamant pe vremea cand conducea Penitenciarul Ramnicu Sarat.
In continuare, avocata a invocat faptul ca instanta ar trebui sa tina cont de conditiile in care se afla Romania in anii ’60, fiind sub ocupatie sovietica, iar un comandant de penitenciar se supunea ordinelor superiorilor sai din cadrul Ministerului de Interne sau de la Securitate.
Ea a sustinut ca detinutii de la Ramnicu Sarat au murit, deoarece au fost adusi in stare de epuizare de la alte penitenciare, cum ar fi cel de la Aiud, unde exista un regim de detentie mai dur. Mai mult, Visinescu nu a facut decat sa respecte regulamentele in vigoare si chiar a fost sanctionat de superiorii sai atunci cand a acceptat ca detinutii sa primeasca vizite si pachete de acasa.
„La Revolutia de la 1907 au fost ucisi 11.000 de oameni si nu si-a mai pus nimeni problema unei crime impotriva umanitatii. Visinescu a fost instigat de superiorii sai de la Ministerul de Interne. Exista o declaratie a lui Corneliu Coposu in care spune ca cei de la Securitate l-au batut si torturat”, a declarat Sorina Dumitrescu.
Ea a spus atunci ca pedeapsa de 20 de ani aplicata lui Visinescu este prea mare si a cerut sa nu fie degradat militar.
Alexandru Visinescu a refuzat sa dea o declaratie in sala de judecata si nici nu a dorit sa depuna o depozitie scrisa, pe motiv ca nu poate deoarece este bolnav. Totusi, in ultimul sau cuvant, Visinescu le-a spus judecatorilor, folosind fraze incoerente, ca nu vrea sa faca „scamatorii”, ca el a fost infiat si toata viata a fost sluga, pana in momentul in care a devenit militar, iar detinutii de la Ramnicu Sarat au primit ingrijire medicala, dar au murit din cauza „varstei”.
„Trebuie sa ma intelegeti ca nu vreau sa fac aici o scamatorie. Nu pot sa vorbesc. Va rog sa ma intelegeti. Sunt de acord cu ce a cerut avocatul. Va rog sa ma lasati sa mor. Tatal meu a murit cand eu nu ma nascusem. Am fost o sluga pana sa fiu militar!”, a spus atunci Visinescu plangand.
A.S.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Democratia invinge. Lovitura nimicitoare data stapanilor comunismului. Tortionarul Visinescu a fost condamnat la 20 de ani

 

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. nikodim said, on februarie 10, 2016 at 9:02 pm

    Ma intreb… Daca i s-ar face un proces lui Iuda, acum, asa ca un act de dreptate istorica (dupa exprimarea la moda, politic-corecta), ce sentinta i s-ar da? Cam ce procent din crestinii contemporani ar vota (in sufletul lor macar, daca nu faptic) pentru condamnarea sa cu sentinta specifica pentru fapta generatoare de crima?… Ar fi asta un act corect, reparatoriu sau doar o „cernere”?
    Pentru cine a inteles sensul exprimarii mele, as fi curios sa stiu opinii.

    Apreciază

    • Petru said, on februarie 12, 2016 at 3:41 pm

      Foarte bine am inteles cele spuse de tine. Dar nu isi are ecou in inimile oamenilor. Asa ca pastreaza bine ce ai si fructifica, dar nu te astepta sa fii si inteles.

      Apreciază

  2. Cristian said, on februarie 10, 2016 at 9:11 pm

    Un articol interesant:
    http://www.activenews.ro/stiri-it-c/Ne-face-Google-mai-tampiti-116313

    Apreciază

  3. cosminmatiu said, on februarie 10, 2016 at 9:24 pm

    E spre binele lui ca a primit pedeapsa aici, va avea mai putina in vesnicie

    Apreciază

    • Radu said, on februarie 11, 2016 at 6:35 pm

      Bine spus

      E bine ca a primit ce trebuie dar cu o floare nu se face primavera…

      Pe ilievici si pe roman pe aia conteaza sa ii loveasca JUSTITIA si pe altii ca ei inca necunoscuti dar ei au spate pe cand mosul asta visinescu nu are…
      asta e treaba

      Apreciază

  4. gabi said, on februarie 10, 2016 at 9:29 pm

    tortionarii erau niste slugi ale sistemului. ei faceau treburile cele mai murdare (cele mai de jos).
    pe iliescu de ce nu-l judeca la fel. o sa-l astepte si pe el pana la 90 de ani?

    Apreciază

  5. cosminmatiu said, on februarie 10, 2016 at 9:42 pm

    Nu vedeti caci ei se cred smecheri si Dumnezeu se rade de sfarsitul lor ? aici isi dau pedepse mici sau deloc dar cu atat mai rau, pentru ca ce nu platesti aici vremelnic, platesti dincolo vesnic. Ce poate fi mai dureros? Ei intind curse si se prind chiar ei in ele. Frumos va fi la Infricosatoarea Judecata pentru cei ce se mantuiesc si nu exista cuvinte sa poata descrie ce groaznic va fi pentru cei ce prin faptele lor s-au osandit.
    Ei cred ca viclenesc, dar daca citesti in psaltire sfarsitul lor, isi fac infinit mai mult rau ca fug de pedepse aici.

    Apreciază

  6. Aurora said, on februarie 10, 2016 at 10:27 pm

    Eu cred ca e inutil sa-l mai condamne acum, la 90 de ani. Acest om este o fiara, un monstru, nu intelege gravitatea faptelor lui. El considera ca si-a facut datoria. Nu recunoaste ca „datoria” si-a facut-o cu ura si cu inversunare contra bietilor detinuti. El nu intelege ca a fost sadic si neom, ci se considera in continuare un om cumsecade si foarte nedreptatit de soarta. Nu cred ca inchisoarea il va indrepta. Trebuia sa se tina cont de varsta lui inaintata si sa-l inchida pe o perioada scurta ca sa vada totusi cum e dupa gratii si apoi sa-i dea drumul, caci nici un stat normal nu pedepseste oameni de 90 de ani. Nu mi-e mila de el, mai degraba ma dezgusta, dar nici nu sunt de acord cu astfel de act ”justitiar” care nu repara cu nimic trecutul odios…

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 12, 2016 at 7:32 am

      Aurora a zis:
      „Acest om este o fiara, un monstru, nu intelege gravitatea faptelor lui. El considera ca si-a facut datoria. Nu recunoaste ca „datoria” si-a facut-o cu ura si cu inversunare contra bietilor detinuti. El nu intelege ca a fost sadic si neom, ci se considera in continuare un om cumsecade si foarte nedreptatit de soarta. Nu cred ca inchisoarea il va indrepta.”
      Asa si este. Cei care intradevar au luat parte constient la orchestrarea mutilarilor fizice si sufletesti de atunci traiesc,prospera si mor cu onoruri printre noi. Acesta care a fost condamnat este o pleava oemneasca fara valoare si fara pondere in acele evenimente si a fost sacrificat pentru imaginea „justitiei” sistemului.

      Apreciază

  7. Aromanul said, on februarie 10, 2016 at 10:28 pm

    Vreau sa o intreb pe D-na avocat lui Visinescu atunci cind spune ca Visinescu a executat niste ordine de la superiorii lui sa-i execute pe acesti martiri ai neamului romanesc: el(Visinescu coaiele tot din ordin le purta?)I-mi cer iertare de aceste cuvinte pe care le exprim dar altceva nu am gasit. Aici denota cine sunt comunistii… au fost, sunt, si vor fi niste LASI si FRICOSI indiferent ca sunt la origine romani, tigani, evreo-sionisti,bozgori sau alte nationalitati…Nu au nici o scuza in fata umanitatii si mai ales lui DUMNEZEU!

    Apreciază

  8. Alex said, on februarie 10, 2016 at 11:44 pm

    Secretul Din Spatele Comunismului

    Apreciază

  9. Vocea Adevarului said, on februarie 11, 2016 at 1:49 am

    Stai sa vezi cum veti fi voi judecati pentru intoarcerea Romaniei in Evul Mediu. Inlocuirea irigatiilor cu rugaciuni pentru ploaie pe cati i-a omorat ? Inlocuirea fabricilor cu biserici cam cati romani a alungat din tara ? Voi spuneti sa nu se faca avorturi, dar daca acei copii mor in mizeria adusa de subdezvoltarea economica implicata de crestinism nu tot crima e ? N-avem nevoie de filantropia voastra (care oricum nu e din banii vostri), bai bestiilor cu crucea la gat, avem nevoie de o economie dezvoltata in care oamenii sa-si procure painea prin munca nu prin pomeni ! A iubi un om inseamna a-I da un loc de munca si nu a-i da de pomana. Cand muncesti ai demnitate, cand cersesti esti un animal.
    Voi cum veti fi judecati pentru vinderea iluziei ca sanatatea si prosperitatea pot fi obtinute prin rugaciuni si moaste in loc de munca in sala de sport si la serviciu ? Animalele care se incoloneaza la coada la moaste arata a doua zi ca niste staruri de la Hollywood ? Sau cumva sunt la fel de bolnave, ba au doua varice in plus de la statul la coada ?
    Va moare turma bai animalelor ! Vine peste voi cea mai crunta sentinta: foarte curand nu veti mai avea fraieri pe care sa-i puteti pacali ! Hai, mars la rusi cu mantuitorul vostru cu tot, aici e UE, locul unde ne salvam singuri !

    Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2016 at 12:22 pm

      Vocea….de KAKAT unei lepadaturi a Iadului

      HAI SICTIR !

      … si à propos ti-ai negociat cu dracii stapanii tai Vesta de azbest? daca nu ingrijeste-te degrab, poate la next black friday iti fac bastanii cu coarne o reducere ….ca vai fi vai si amar de vesnicia ta in Gheena imecilule ! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • ioana L. said, on februarie 11, 2016 at 1:48 pm

        „vocea adevarului” esti demonizat, vai de capul tau!

        Apreciază

    • Aurora said, on februarie 11, 2016 at 1:16 pm

      Dispari de aici, dihorule ! Mars de aici pe saituri porno, indracitule !

      Apreciază

      • Vocea Adevarului said, on februarie 11, 2016 at 10:03 pm

        Ohoo, aia de pe site-urile porno muncesc, nu stau ca voi cu mana intinsa dupa ajutor social ! Si nici nu urla dupa medicamente compensate, cum faceti voi, scroafele grase din biserica; ca sa poti realiza o scena porno reusita trebuie sa ai rezistenta si sa arati bine, adica implicit, sa fii sanatos.
        Cum se obtin rezistenta si aspectul ? Pai se obtin cu multe, multe ore la sala de sport, adica prin munca, munca pe care dumnezeul vostru nu o agreaza (daca dumnezeul vostru ar fi fost un dumnezeu al muncii i-ar fi placut de Cain, care trudea din greu pe camp, nu de abel care sedea pe deal si dadea cu batul in curul oilor).

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 11:20 pm

        Vocea ….din canalul cu KAKAT al Iadului

        javra nehalita, INUTILULE si RATATULE care traiesti PLATIT din impozitele celor care posteaza aici ,

        SLUGA VANDUTA , parazitul est TU ! noi STIM aici ce profil ai vierme de cacat !
        stim ca munca ta se numeste : TRADARE, propaganda, turnatorie si intimidare. stim ca din asta vietuieti tu jeg INUTIL, parazit si prea maruntel vierme de KAKAT ! platit din impozitele din MUNCA crestinilor ca sa-i oacarasti lepadatura!

        ne doare in cur de labaria ta marunta si nesemnificativa, exact ca tine RATATULE care vii sa-ti versi aici lada cu kakat din sufleul tau otravit de frustarea ca esti UN NIMENI ! ….si asa vei ramane VESNIC !

        nu te mai osteni bicisnicule ca aici nu te ia nimeni in serios, lepadatura inutila si nesemnificativa….mai bine cruta-ti fortele, vei avea nevoie CURAND de ele ca sa-ti scapi curul( ca suflet la tine nu este altceva/sau a devenit ceva asemanator cu curul si cu matzul gros al curului) de belea….si NU VEI SCAPA !

        si inca ceva , vezi ca duhnesti pestilential a CADAVRU descompus !

        ….ti-ai cumparat Vesta de azbest ?
        IMEDIAT vei avea nevoie de ea !

        Apreciază

      • aha said, on februarie 13, 2016 at 2:06 am

        @vocea…cuiva…pai tocmai atunci s-a facut diferenta…cain si abel. cain a fost ucigas de oameni sau ma insel eu??

        Apreciază

    • Ana said, on februarie 11, 2016 at 1:45 pm

      Te-a obligat cineva sa citesti? Lasa-ne pe noi cu Mantuitorul nostru asa si discutam noi pe lumea cealalta ;)..sa vedem atunci tot asa mai zici?

      Apreciază

    • intelepciuneasfintilor said, on februarie 12, 2016 at 6:20 pm

      Iata omul new age! Iata „noul om” pe care se chinuie necuratul sa-l creeze! Iata ateul in toata „splendoarea” lui! Iata rezultatul doctrinei ateiste! Iata omul fara Dumnezeu!

      Ce n-ar fi dat comunistii sa aiba o asemenea „voce”. Te-ar fi pus la munca, munca aceea pe care „o iubesti” mult, mult de tot: ai fi transpirat cu bata in mana la rupt de oase sfinte de mucenici si ai fi strigat ca din gura de sarpe in fata Sfintilor din Inchisoare, si te-ar fi ars dragostea lor asa cum te arde dragostea lui Dumnezeu. Comunistii te-ar fi dat ca exemplu de urmat pentru ca apoi sa te arunce la gunoi precum o carpa lepadata.

      Ai grija ce vorbesti, ai grija unde scuipi, ai grija ce iti doresti, ai grija cui te inchini, caci va veni vremea cand vei da socoteala pentru vorbele si faptele acestea.
      Acesta este iadul, Dumnezeu te iubeste si asta te arde!

      Cu astfel de oameni s-a luptat si Parintele Gheorghe Calciu. Avem nevoie din nou de un Parinte ca Gheorghe Calciu, un marturisitor, un om care s-a Sfintit si care in plina bezna comunista a aprins lumina si a strigat, a denuntat ateismul care naste (ne)oameni. In postul Pastelui anului 1978 Parintele tinea cele 7 cuvinte catre tineri, iar ateii ardeau si strigau precum striga „vocea” de mai sus.

      Doamne ajuta-ne pe noi pacatosii, ca prin puterea Duhului Sfant iar nu prin puterea noastra omeneasca, sa Te marturisim in vremuri ca cele de azi!

      PS:pentru ‘el’: presupun ca esti crestin ortodox. Spune-mi insa cum sa-mi dau seama? Cum vorbeste un crestin ortodox?
      „Mâniaţi-vă, dar nu greşiţi;” Psalmi 4:4.

      Apreciază

    • Petre said, on februarie 12, 2016 at 10:05 pm

      Te arde frate! Te iubim insa nu stiu ce facem cu herghelia ce te calareste! Doamne arata-i calea cea dreapta! Daca iubirea este un concept depasit….eu tot te iubesc!

      Apreciat de 1 persoană

    • George said, on februarie 13, 2016 at 1:26 am

      Vocea adevarului,pardon,am vrut sa spun a MINCIUNII,mai bine te-ai duce la stapanii tai in occidentul asta satanist,(care nu o va sfarsi bine,la ce se intampla azi in lume)care te-a spalat pe creier prin mass-media,ca la cat iti bati tu joc de Sfanta Credinta Ortodoxa in care te-ai nascut,si de poporul Roman drept credincios,numai roman nu esti.Tu urasti poporul roman si credinta lui,pentru noi esti un strain.Si apropo Crestin Ortodox=ROMAN NU RUS.RUSII S-AU CRESTINAT LA 1000 DE ANI DUPA NOI.STRAMOSII NOSTRII S-AU CRESTINAT DUPA PERIOADA CAND SFANTUL APOSTOL ANDREI A PREDICAT IN DOBROGEA(SFARSITUL SECOLULUI 1 D.HR),(POATE CA NU STII,DAR CRESTINISMUL A DEVENIT RELIGIE DE STAT IN IMPERIUL ROMAN IN 313 D.HR,IAR ATUNCI STRAMOSII NOSTRII FACEAU PARTE DIN IMPERIUL ROMAN),IAR RUSII S-AU CRESTINAT SUB REGINA VIKINGA(SAU VAREGA)HELGA PRIN SECOLUL AL 10-LEA,CAND NOI ERAM CRESTINI DE 1000 DE ANI).DUMNEZEU SA TE LUMINEZE.

      Apreciază

    • NIMENI said, on februarie 15, 2016 at 9:34 am

      „Voce” !!!!….hei tu „VOCE”….!!!!….te rog frumos sa te intorci in iad, in haznaua de unde ai primit bilet de voie sa spurci aerul ….hai, fi baiat cuminte ….mars la cazan ….!!!!!!

      Apreciază

  10. Vocea Adevarului said, on februarie 11, 2016 at 1:51 am

    Si inca ceva bai animalule: tehnologia pe care o folosesti pentru a-ti raspandi cacatul crestin vine din vestul ala antihristic !

    Apreciază

    • Aklaim said, on februarie 11, 2016 at 10:36 am

      Sa moara mata ca vine din „vestul ala antihristic”?

      Daca nu-ti convine fraierash, marsh in vestul despre care vorbesti.

      Apreciază

      • Vocea Adevarului said, on februarie 11, 2016 at 9:49 pm

        Pai cine a inventat internetul, marlanii din est, care asteapta sa le cada raiul in cap dupa ce crapa , sau vesticii care au inteles adevarul, si anume ca raiul trebuie sa-l construim CHIAR NOI ? Ceea ce nu intelegeti voi, bai animalelor, este ca un rai facut cadou NU poate fi pastrat, din doua motive:
        1) cine nu munceste pentru un lucru nu pastreaza; cine munceste pastreaza pentru ca zice „daca-l stric, iarasi trebuie sa trec prin efortul prin care am trecut ca sa-l produc, si nu mai vreau”;
        2) daca nu construim chiar noi raiul nu vom sti cum functioneaza, si atunci il vom strica sigur; un maimutoi prost n-are ce sa caute intr-o lume supercomplexa pentru ca o va strica sigur in primele 10 secunde.

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 11:25 pm

        Vocea…curului

        tu nu ai voie sa vorbesti despre MUNCA ca unul care NU cunosti despre ce vorbesti ! tu esti INCOMPATIBIL cu munca trantor fudul, prost si obraznic

        munca la tine e datul din limba si linsul ADANC in cur ….curul sodomizat al vesticilor tai adorati CADAVRE AMBULANTE si a labei paroase a maimutoilor „iluminati” care te platesc sa ramai atat de prost

        Apreciază

      • Andasa ca, said, on februarie 12, 2016 at 3:17 pm

        vocea adevarului

        Vezi ca a intrat in vigoare legea lui dragnea. NU intinde coarda !
        Dupa veninul pe care improsti in ceea ce avem noi mai sfant, nu esti nici crestin, nici roman. Asa ca, fa-ti un bine si nu mai veni pe-aici.

        Apreciază

    • tinu said, on februarie 11, 2016 at 10:54 am

      vocea adevarului strigata prin minciuna

      Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 11, 2016 at 1:08 pm

      Un exemplu clar ca, indracirea a devenit un fenomen ce se manifesta fatis. Doamne iarta-l, ca nu stie ce face!

      Apreciază

    • Ion said, on februarie 12, 2016 at 3:50 pm

      ALUPIGUS , bai Vodcea Adevarului!
      Iar ca desert:
      Multe
      Urari si
      Iubire
      Eterna.

      Apreciază

    • Paul222 said, on februarie 12, 2016 at 5:30 pm

      Bai ratatue, orice crestin stie ca trebuie sa munceasca, dupa cum si in Biblie scrie ca „acela care nu va munci nici sa nu munceasca” Cu toate astea, sunt unii care muncesc si tot nu au de ajuns pentru familiile lor. Nu e nimic rau in a face milostenie. Crestinismul nu propovaduieste cerseala ci iubirea de aproape, milostenia dar si harnicia in munca. Nu te obliga nimeni sa dai la altu decat daca te lasa inima. Nu mai fi asa urator ca n-ai sa ajungi nicaieri ba mai rau faci iti netezesti drumul spre iad.

      Apreciază

  11. Partizanu said, on februarie 11, 2016 at 6:21 am

    Sunt pur si simplu INDIGNAT de aceasta MASCARADA. Ar trebui sa aibe un regim special de detentie. Mai ceva decit la BECIUL DOMNESC. Sa nu unitam ca A FOST O UNELTA. Iar cei care l-au infierat sunt bine mersi. TEFERI SI NE-AFECTATI Ba mai mult primesc acum si pensii nesimtite de la STATUL ROMAN. Pedeapsa e prea blinda. DEGRADAT MILITAR plus rudele acestuia sa nu mai aibe alte drepturi sociale, cetatenesti sau de obste pina la al spte-lea neam. LEGEA DEFAIMARI a lui DRAGNEA ii va apara tocmai pe acestia din urma. Care cum spuneam mai adineauri incaseaza (bine mersi) in continuare venituri de la noi PROSTII si ADORMITII din tara asta. DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

  12. vasile said, on februarie 11, 2016 at 8:43 am

    Auzi măi „vocea adevărului”, de ce vreți voi să ne impuneți religia voastră. Da da ceia ce vreți voi să impuneți este nimic altceva decât o altă religie.

    Apreciază

  13. baba dochia said, on februarie 11, 2016 at 9:28 am

    @Vocea Adevarului
    Te crezi nemuritor. „Turma de bestii cu crucea la gat” e interesata de ce o asteapta dincolo. Tu vei avea atunci o mare surpriza, neplacuta si vesnica. Dormi cum ti-ai asternut.
    Si nu in ultimul rand vezi ca esti incorect politic, te poate incrimina in curand legea lui dragnea ca esti intolerant si defaimezi marea majoritate a poporului roman care e ortodox cam demult.
    Cozi de topor au fost si o sa mai fie cat lumea, verifica cum au inchis conturile, Iuda de exemplu.

    Apreciază

  14. tataia said, on februarie 11, 2016 at 11:57 am

    Ceea ce nu intelege el este ca a fost sluga toata viata nu doar pina sa devina militar. Pe undeva imi si pare rau de el…dar cred ca totusi merita o astfel de pedeapsa. Din pacate doar slugile sint pedepsite…niciodata cei care comanda slugilor. SI ma intreb si eu ca omul oare fosila ambulanta de nea Ilici cind va fi judecata pentru crime impotriva umanitatii?

    Apreciază

    • Radu said, on februarie 11, 2016 at 6:37 pm

      Never ever…

      Ala are prietenasi la Washington District Capital de aia nu ii se intample nimic pai nu am intrat in Nato cu ajutorul lui Ilievici?
      micul „gorbaciov”” din carpati

      Apreciază

  15. RomeoB said, on februarie 11, 2016 at 4:41 pm

    Mare ispita sa-l mai judeci acum pe Visinescu, care nu simte nici un regret pt ce a facut. Te poti pagubi sufleteste… Acum altele sunt prioritatile…
    Daca-l prinde moartea in stare de nepocainta…

    Apreciază

  16. GABRIEL said, on februarie 12, 2016 at 8:18 am

    Este foarte buna Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, chiar daca mai exista in randul lor comunisti ca in cazul cand unul dintre judecatori, care a avut opinie separata, a venit in sala si a expus motivele pentru care el nu a fost de acord cu condamnarea lui Visinescu.
    O intrebare care ma framanta acum este cand urmeaza dupa Visinescu si o condamnare pentru ILIESCU!

    o lozinca buna ar fi: DUPA VISINESCU URMEAZA ILIESCU !!!!!!!!!!

    Apreciază

  17. […] Comentariul lui Vocea Adevarului postat la SOARTA DE UNEALTA: Visinescu condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare: […]

    Apreciază

  18. georgel said, on februarie 12, 2016 at 9:28 pm

    Dreptate cu adevarat face numai Dumnezeu. E bine ca a fost condamnat un tortionar, macar pentru a trezi interesul unora, mai ales al tinerilor, pentru trecut. Cineva parca doreste sa nu se stie istoria adevarata. Cinste celor care au luptat pentru acest proces, sunt niste eroi ai acestei democratii la fel de bolnave ca si sistemul comunist. Sau poate mai bolnava, pentru ca prezinta parca doar o imitatie a libertatii.

    Apreciază

    • NIMENI said, on februarie 15, 2016 at 10:51 am

      mai georgel,
      De ce nu poti tu, si altii, intelege ca Visinescu a fost o unealta, crezi ca a avut somn usor atatia zeci de ani !!!
      Adevaratii tortionari sunt altii, adica este posibil sa fie chiar cei care l-au condamnat …vezi bine ca printre noi convietuiesc mai multe bestii, scolite, avansate, plimbate in toate zarile pamantului, parfumate, cu nenumarate diplome si titluri, care au lasat, lasa si vor lasa in urma lor doar distrugere ….si mai ai pretentii la o unealta care la timpul tineretii probabil a fost semianalfabet …mai gandeste-te si revino sa ne spui ce-ai gasit …asa sa te lumineze mantuitorul nostru Iisus Hristos !!!

      Apreciază

  19. iulyan12 said, on februarie 13, 2016 at 2:55 am

    Pt vocea adevărului

    DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL lui DUMNEZEU miluieste-ma pe mine ,ticalosul!

    DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL lui DUMNEZEU miluieste-ma pe mine ,ticalosul!

    DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL lui DUMNEZEU miluieste-ma pe mine ,ticalosul!

    E adevarat ca nu ai putut citi ce am scris mai sus? Sau daca ai citit, te-a iritat foarte mult? Daca da,atunci rosteste :” Sa va certe DOMNUL nostru IISUS HRISTOS pe voi diavolilor!”. Daca ai ajuns la sfarsitul comentariului meu, cred ca esti foarte indignat,asa ca iti recomand sa citesti de mai multe ori ce am scris la inceputul comentariului si ai sa te linistesti!

    Apreciază

  20. Mirela said, on februarie 17, 2016 at 9:35 pm

    Cred că arestarea lui Vişinescu ar trebui să le dea de gândit celor care, din laşitate, prostie sau în speranţa schimbării pâinii cu un cozonac cât mai dulce, se pun în slujba ticăloşilor de orice nivel.
    Stăpânii se schimbă şi trădează, iar proştii plătesc! Nu visaţi că muşchii stăpânilor vă vor apăra, ci pregătiţi-vă să simţiţi pe propia piele ştreangul pe care îl credeaţi destinat altora, când stăpânii vor decide să va schimbe cu alţii! Degeaba vă e devotamentul, căci lama ghilotinei vă este ascuţită chiar de către cei pe care-i slujiţi!

    Apreciază

  21. Mirela said, on februarie 17, 2016 at 9:47 pm

    Ce privelişte jalnică! Vişinescu, torţionarul fără milă, cere milă. E militar, dar fără demnitate militară, fără curaj, plânge de mila proprie în faţa judecătorilor. A învăţat ceva din demnitatea cu care au suportat suferinţe nedrepte şi inumane cei pe care-i schingiuia? A tresărit vreo clipă la chinul altuia, l-a durut vreo lacrimă sau vreo rană a semenului care i-a căzut în mâini?
    Un laş penibil, care plânge în faţa unei suferinţe infinit mai mici decât cea pe care, de bunăvoie, din exces de structură de coadă de topor, a produs-o atâtor oameni!

    Apreciat de 1 persoană

  22. […] Iata comentariul sorei Mirela postat la SOARTA DE UNEALTA: Visinescu condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.