SACCSIV – blog ortodox

Georgia, o varianta de fuga?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 10, 2016

Iata comentariul fratelui el postat la Declaratii Parlamentul European: ACTUALUL STATUT al MUNTELUI ATHOS nu corespunde legislatiei Uniunii Europene si TREBUIE MODIFICAT:
http://www.monkgabriel.ge/fr/enseignements.htm

mic fragment din acest link, linkul este accesibil in limbile rusa, franceza, greaca, engleza,italiana, spaniloa si georgian, dati clik pe limba de preferinta !

Sf Gabriel Marturisitorul , Nebunul pentru Hristos, Facatorul de Minuni si Izvoratorul de mir canonizat de Sf Biserica Ortodoxa Autocefala a Georgiei la 20 decembrie 2012 cu Praznicul la data de 2 noembrie !

Sf Gabriel invata ca la Sfarsitul lumii Icoana Maicii Domnului Portaitissa de la Sf Man Iviron____ PAZITOAREA intregului Sf Munte Athos____ va pleca in mod minunat pe ape, asa cum a si sosit in Athos si se va intoarce in Tara ei de origine Georgia aratand monahilor si TUTUROR crestinilor unde sa mearga/FUGA de anticrist , caci in Georgia prigoana lui anticrist va fi mult diminuata si acolo va fi posbila inca chiar si viata monahiceasca pana la sfarsit ( la fel profeteste si invata despre viata monahiceasca posibila in Georgia pana la sf veacurilor si Parintele Selafiil de la Tomsk, ucenicul si fiul duhovnicesc iubit al Sf Luca al Crimeei, adormit in data de 19 ianuarie 2007 de Praznicul Sf Ioan Botezatorul pe vechi)

Comentariu saccsiv:

   Sunt sceptic ca va fi vreo tara in care va fi cat de cat oleaca mai bine:

CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI?

Dar trebuie cercetat.

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on februarie 10, 2016 at 9:28 pm

    Noi sa ne intarim in credinta, sa facem cat mai multa milostenie si cand va veni vremea Dumnezeu ne va lumina, unii vor primi curaj sa marturiseasca, altii vor fugi in munti. Nu lasa Dumnezeu pe cei ce isi pun nadejdea in El.

    Daca cititi in sinaxar chiar mucenicii marturisesc cum erau intariti de Hristos sa nu simta chinurile.

    Se poate trai in padure daca ai un minim de unelte :https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/02/09/sta-singur-in-padure-de-27-de-ani-oameni-ca-el-vor-supravietui-cand-incepe-prapadul/

    Apreciat de 1 persoană

    • nimeni said, on februarie 11, 2016 at 12:28 am

      Cel mai periculos virus:

      Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2016 at 11:06 pm

      cosminmatiu

      din Scrisorile Sf Selafiil de la Tomsk (ucenicul Sf Luca al Crimeei Chirurgul si care l-a cunoscut si s-a folosit mult si de la Sf Serafim de Virita !) aceasta este o scrisoare datata cu 21 ianuarie 2006 ( cu un an inainte sa moara Parintele Selafiil !) :

      „(…) Parintele Filaret imi scria candva de Georgia, dar acolo, asa este, vor merge multi monahi in vremurile cand monahiceasca viata se va strica cu totul in alte locuri, stralucind mult acele tinuturi ale Iveriei. Dar alta data despre aceasta, ca sa nu lungesc cuvantul, ca iar o sa-mi fie rau.

      Inima mea dulce, Piotr, ce iti mai poate da lumea? Un ban in plus la salariu? Da, ca sa iti poti cumpara inca ceva in plus, care se va invechi si de care te vei descotorosi peste o vreme. O pozitie mai buna in societate? Da, ca sa iti faci mai multi nervi, mai multe griji, mai multe nopti nedormite, sa-ti mentii pozitia…Ce iti mai poate da lumea, decat griji, griji si iar griji? Grijile nasc alte griji si tot asa, intreaga viata se scurge ca nisipul intr-o clepsidra…”

      Apreciază

    • Mirela said, on februarie 17, 2016 at 10:06 pm

      cosminmatiu

      Spui: „cand va veni vremea Dumnezeu ne va lumina, unii vor primi curaj sa marturiseasca, altii vor fugi in munti.”

      Din ceea ce afirmi, se poate înţelege că cei care vor avea curaj vor mărturisi, iar cei care nu vor avea curaj vor fugi în munţi.
      Învăţătura lui Hristos şi a sfinţilor este: „Iar când veţi vedea urâciunea pustiirii, stând unde nu se cuvine – cine citeşte să înţeleagă – atunci cei ce vor fi în Iudeea să fugă în munţi”. Nici Hristos şi nici sfinţii nu spun ca, la apariţia antihristului, să stăm în lume să mărturisim, ci TOŢI spun să fugim şi să ne ascundem în pustietăţi şi în crăpăturile pământului.
      Fuga în munţi, traiul în sălbăticie (după ce ai trăit în îndestulare şi confort) nu sunt CURAJ şi mărturisire? Nu vedem că unii nici măcar actele biometrice, care chiar nu le aduc vreun beneficiu, nu au avut curaj să le respingă?

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on februarie 18, 2016 at 8:30 am

        Sigur ca este mare curaj fuga in munti, DUmnezeu stie sufletul si puterea fiecaruia si va mantui pe fiecare din cei ce raman cu El in diferite feluri, si cum va face numai Dumnezeu stie

        Apreciază

  2. alextatulea said, on februarie 10, 2016 at 10:04 pm

    Mi-am mai pus întrebarea asta si altadata: va rezista vreo formatiune politica din lume planurilor apocaliptice, macar o vreme? Greu de crezut. Pt a putea întârzia iesirea fiarei din mare trebuie sa stea în picioare Sf. LITURGHIE si sa nu înceteze orice ar fi Sf. Jertfa. Daca va înceta aceasta, tot vom putea sa trăim prin rugăciune ca in temnițele comuniste. Dar tare greu vom rezista, cred. Cei cu copii vor avea grele decizii de luat. noi nu avem rezistenta fizică a sfintilor inchisorilor, nu suntem obisnuiti cu efort fizic intens, sa trăiesti cu turtoi sau zeama goală e o mare nevointa. Dar incerc sa trec prin frica asa cum zicea Mugur Vasiliu, frica exista dar trebuie trecut prin ea.

    Apreciază

  3. sherlock_holmes said, on februarie 10, 2016 at 10:27 pm

    Daca Georgia nu va intra in UE si Nato,poate va fi si asa cum se spune,oricum cred ca este vorba de ordinul anilor ,de trait mai bine,si nu decenii.Poate in sensul ca nu-ti vor rapi copiii pentru orice nimicuri,fara dezmatare si orgii sexuale la vedere,pe strazi,in parcuri,in mall-uri,fara minoritari de tot felul pusi pe harta si distrugeri,fara incarcerari fara justitie,poate si cu biserici in care sa mai poti intra si trai credinta.

    Trecind la alt subiect,eu nu stiam ca exista Aline Mungiu Pipide si in varianta barbateasca ,auzititi ce titlu de articol gasesc ele ( ei ):

    LEGEA ANTI-DEFAIMARE A LUI DRAGNEA, LEGEA DICTATURII “CORECTITUDINII POLITICE” – pumnul in gura pus adevarurilor incomode anumitor “grupuri sociale” influente? Legea este produsul LOBBYULUI UNUI ONG condus de un oligarh rus apropiat de Putin, MOSHE VIACESLAV KANTOR, preşedintele Congresului Evreiesc European, care TOCMAI L-A PREMIAT PE SEFUL PSD cu distinctia “Compasul Ierusalimului”…

    sau cum spunea cineva in mod mai hitru: „Excesul de competenta in toate domeniile este, in fond, o forma de cecitate ( orbire ) intelectuala”, Chiar ma gindeam cum se poate adapta si teorema lui Pitagora la acest caz de bate saua ca sa priceapa iapa.

    Ps.Pierd razboiul in Siria si prin alte parti si au luat-o la vale,sper sa poata sa se opreasca fara un impact major in zidul de protectie.

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 11, 2016 at 3:14 pm

      Stiu ca georgienii au un patriarh drept credincios,care a fost mereu linga turma sa ,implicindu-se in toate luptele poporului sau cu intelepciune,blindete si daruire.El a facut sa aiba loc o explozie demografica in ultimii ani,prin incurajarea famiilor sa dea nastere pruncilor,iar el devenind nasul celui de-al treilea copil al fiecarei familii,a ajuns sa boteze odata, 600 de prunci.Asa un patriarh ne-ar trebui si noua romanilor,care sa fie alaturi de noi in orice circumstanta si sa indemne pe romani la procreere mereu.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 10:55 pm

        marinela

        din Scrisorile Sf Selafiil de la Tomsk
        21 ianuary 2006,

        „Vremurile sunt pe sfarsite, copile drag. Ziua lumii acesteia isi va cunoaste apusul sau. Orologiul va bate de ora douasprezece si trambitele vor suna. Va veni apoi o alta zi, mai luminoasa, neinserata, fara de apus. Dar inainte de aceasta mai trebuie sa se intample multe grozavii, mai cu seama razboiul, copile, razboiul. Crede-ma, nu te mint, nici nu exagerez. Crede-ma, avea dreptate acel parinte atonit, Mihail.
        De aceea, cata dreptate avea de Dumnezeu purtatorul, Parintele nostru Sf. Ierarh Ignatie Briancianinov, in scrierile sale! Te indemn, Piotr, copile, citeste cuvintele acestui ierarh de Dumnezeu insuflat si vei intelege ca criza duhovniceasca ce se profila atunci, a ajuns acum, in veacul nostru, la dimensiuni monstruoase… Pentru aceasta, cine isi va lipi sufletul de vietuirea in feciorie acum, in acest veac, al optulea, si va dori sa urmeze Parintilor din vechime, chiar daca conditiile nu permit si noi suntem slabanogiti din cale-afara, totusi, impreuna cu monahii din vechime va fi numarat acela. Aceasta o graiesc Sfintii Parinti, nu eu, un mosneag invechit si plicticos, inima mea dulce.”

        „(…) Parintele Filaret imi scria candva de Georgia, dar acolo, asa este, vor merge multi monahi in vremurile cand monahiceasca viata se va strica cu totul in alte locuri, stralucind mult acele tinuturi ale Iveriei. Dar alta data despre aceasta, ca sa nu lungesc cuvantul, ca iar o sa-mi fie rau.

        Inima mea dulce, Piotr, ce iti mai poate da lumea? Un ban in plus la salariu? Da, ca sa iti poti cumpara inca ceva in plus, care se va invechi si de care te vei descotorosi peste o vreme. O pozitie mai buna in societate? Da, ca sa iti faci mai multi nervi, mai multe griji, mai multe nopti nedormite, sa-ti mentii pozitia…Ce iti mai poate da lumea, decat griji, griji si iar griji? Grijile nasc alte griji si tot asa, intreaga viata se scurge ca nisipul intr-o clepsidra…”

        Apreciază

      • marinela said, on februarie 12, 2016 at 5:14 pm

        Multumesc frate @el,mereu ne bucuri cu fragmente pretioase din intelepciunea Sfintilor Parinti.Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te tina tot asa pina la capat,frate drag.Doamne ajuta si mintuire!

        Apreciat de 1 persoană

  4. Radu Humor said, on februarie 10, 2016 at 10:41 pm

    Poate luăm exemplu de la ei !
    „35) „Asocierea joacă un rol important în viaţa evreilor de-a lungul pământului. Există o asociaţie în fiecare comunitate mai numeroasă. Azi există şi o mişcare centrală, capabilă să rezolve toate acţiunile planificate, financiare sau politice, de orice natură, într-un interval de 24 de ore. Proporţional noi avem mai multă putere decât oricare alt grup minoritar, chiar dacă este mult mai numeros. Raţiunea este poate pentru că noi suntem cea mai bine organizată minoritate din lume“.

    Nat Rosenberg, Denver Allied Jewish Federation. International Jewish News, 30 Ianuarie 1976.

    http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/47013-evreii-despre-ei-insisi.htmlă .

    Apreciază

  5. Viorel said, on februarie 10, 2016 at 10:44 pm

    La Sinodul Ecumenic Ferrara-Florenta unde sa dorit unirea dreptei credinte cu papsitasi cand Sf Marcu sa opus unirea cu eretici Patriarhul de atunci al Georgiei nu a dorit sa participe la acest sinod

    Apreciază

  6. Aurora said, on februarie 10, 2016 at 10:56 pm

    Da, Vasile, si eu ma gandesc la Georgia ca la un posibil loc de refugiu, dar nu stim ce va randui Dumnezeu pentru noi. Oare vom mai avea timp de fuga ? Oare nu au si ei biometrice ? Nu stim cum va fi, dar e bine sa luam in calcul si varianta asta. Insa rugaciunea sa nu lipseasca din inima si cugetul nostru.

    Apreciază

  7. carla said, on februarie 11, 2016 at 2:14 am

    Alarma!
    Mie acum de fapt nu-mi merge netul. Nu pot accesa chiar nici un site de pe google.
    DOAR pe SACCSIV ma lasa. Oare de ce? In rest…404..Not found.

    Apreciază

    • carla said, on februarie 11, 2016 at 10:12 am

      Frate Vasile, chiar e serios, am verificat. Conexiunea mea la internet este acum suspendata de provider. Totusi eu pot accesa saccsiv. De aceea ma gandesc ca site-ul are parte de o „atentie” speciala.

      Apreciază

    • Mihail said, on februarie 11, 2016 at 9:51 pm

      te conectezi printr-un ruter? daca da atunci cred ca e vorba de cahe-ul lui. adica atunci cand credeai ca vizitezi saccesiv de fapt incarcai o pagina ramasa in cache-ul ruterului.

      Apreciază

      • carla said, on februarie 14, 2016 at 11:28 pm

        Doar acum mi-am restabilit conexiunea. Asa am crezul si eu, cum zice fratele Mihai. Dar postarile de mai sus le-am facut totusi cu internetul dezactivat. Apoi n-am mai putut accesa nici saccsiv, asa cum era normal.

        Apreciază

  8. Orthodox said, on februarie 11, 2016 at 2:38 am

    Apreciază

    • a said, on februarie 11, 2016 at 6:13 pm

      grozav, un sirian vorbind cu accent moldovenesc…:)

      Apreciază

    • Nimbus said, on februarie 11, 2016 at 9:13 pm

      Frumos. Dar ce nu se vede. astia sunt o familie cu femei, batrani, copii. Refugiatii care vin in continent sunt 99% masculi intre 26-40 de ani, atletici etc.

      Apreciază

  9. Orthodox said, on februarie 11, 2016 at 2:47 am

    MARE PERICOL

    Apreciază

    • isa said, on februarie 11, 2016 at 9:53 am

      Doamne fereste !!! Si-a gasit si adepti !!! Bunicii lui cred ca se rasucesc in mormant !!! Unde este acesta in Romania?

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 11, 2016 at 3:27 pm

        Tocmai in Moldova(Bacau) se gasi nenorocitul asta apostat sa-si faca moschee,se rasuceste Stefan cel Mare si sfint in mormint cind vede ce s-alege de iubita lui Moldova ,pe care a aparat-o cu singele lui si al plaiesilor moldoveni de invazia otomana,iar niste nenorociti apostati scuipa pe jertfa inaintasilor lor.Rusiiineee!!!Blestemati sa fiti toti cei care indrazniti sa faceti asemenea blasfemii si blestematii,plecati ,plecati unde si-a dus mutu iapa,dar dispareti de pe pamintul nostru stramosesc si luati-va cu voi si naravurile voastre rele,n-avem nevoie de asemenea vinduti satanei,care-si fac alti prozeliti din rindul prostilor nedusi la biserica.Iertati-ma fratilor,dar sint tare revoltata si amarita!

        Apreciat de 1 persoană

    • valentindortodox said, on februarie 11, 2016 at 2:33 pm

      e sectă

      Apreciază

  10. RomeoB said, on februarie 11, 2016 at 7:59 am

    1) Pune si profetia ca plecarea Portaritei de la Iviron, va fi mediatizata pe plan mondial.
    2) Exista si o profetitie dupa care la man Ponor a parintelui Irineu, va veni vremea cand multi vor sta in jurul manastirii in ploaie si zapada, dar nu se vor inchina satanei…

    Apreciază

  11. RomeoB said, on februarie 11, 2016 at 8:10 am

    Intr-unul din filmele Sarea pamantului se vorbeste de crestinii ce vor fugi in grupuri mari din zonele locuite din cauza prigoanei. Se vor aduna prin paduri unde vor trai prin harul lui Dumnezeu. Vor fi cautati si cu elicopterele, dar desi acestea vor trece pe deasupra lor, prin harul lui Dumnezeu nu vor fi gasiti…

    Prin urmare, scenariul din Rusia se pare ca va fi si in Romania: crestinii se vor grupa in zone izolate unde vor rezista cu harul lui Dumnezeu. Prin urmare, vor exista alternative la Georgia, dar in conditii mult mai dure…

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on februarie 11, 2016 at 9:22 am

      Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu un minim de unelte se va putea trai in acei ani de prigoana.

      Iti trebuie urmatoarele (vorbesc strict de cele materiale, pe primul plan sunt cele duhovnicesti: ceaslovul, biblia, psaltirea, apa sfintita, etc)
      :

      – un set de haine calduroase: bocanci, panataloni, geaca, caciula
      – un cutit bun
      – un briceag
      – sac de durmit
      – topor si lopatica (sa iti poti face adaposte)
      – amnar si alte instrumente de aprins focul
      – lanterna si incarcator solar
      – eventual un cort de iarna

      Mai sunt si altele, dar oricum unde sunt mai multi puterea creste

      Apreciază

      • nimeni said, on februarie 11, 2016 at 10:32 pm

        Adapost subteran asemanator cu cel din padure al Parintelui Ilie Cleopa din perioada pustniciei sale.

        Este o alternativa de adapost pt cei care se vor organiza in grupuri si vor fugi din lumea asta degradata si degradanta si care nu vor sa vada chipul lui antihrist si nici sa i se inchine.
        Evident ca trebuiesc diverse scule pt lucrul cu lemnul.

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 10:51 pm

        cosminmatiu

        din Scrisorile Sf Selafiil din Tomsk :

        “Vremurile s-au apropiat de sfarsit. Nu vreau sa te sperii, iubitul meu copil, poate Domnul va mai ingadui putin timp pentru pocainta noastra. Noi nu stim anume cat, dar mai este putin timp, putin timp. (…) Multe rautati. Dar mai cu seama conditiile cele politice si economice care sunt gata a primi venirea Antihristului. Parintele are multa carte, eu sunt mai simplu si nu prea inteleg toti termenii astia ce mi-i scrie, doar ca simt ca noi toti ne indreptam spre sfarsitul vremii ce o putem numi fara sa gresim, eshatologica.
        Numai cineva orb la minte poate crede ca totul este o fericire si ca Biserica sau monahismul vor intra intr-o epoca aurita.

        Cel mai greu va fi pentru oamenii cu familii si cu copii, caci legandu-se ei de acestia si de banutul pentru care trudesc, cu greu se vor putea desprinde de toate. Dar si pentru ei Domnul va randui ceva“.

        Apreciază

    • nikodim said, on februarie 12, 2016 at 4:49 pm

      Multa lume vorbeste despre fuga in paduri. Dar care paduri? Unde mai sunt la noi in Tara acele paduri care sa adaposteasca si sa sustina multa lume ca in perioada voievozilor cand poporul se retragea in paduri in caz de invazii armate? Aproape toate acele paduri de odinioara au fost transformate in cherestea si „valorificate” de concetatenii „intreprinzatori”, iar munti si dealuri intregi au ramas pustii si acum arata aproape ca muntii din Afganistan… Defapt n-ar fi de mirare sa se transforme Tara intr-un Noul Afganistan sau intr-o Noua Sirie cu asemenea smintiti, „moldoveni reveniti” cu ardoare la islam ca cei din clipul cu moscheea Maria.

      Apreciat de 1 persoană

      • templier's blog said, on februarie 12, 2016 at 11:57 pm

        Au tăiat pădurile să prindă cucul,nikodime! Mă întreb și vă întreb,dacă tot fugim, când ne mai apăram familia,credința și neamul?

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 13, 2016 at 8:16 am

        templier’s blog

        E vorba de fuga de la final, cea din timpul antihristului.

        Apreciază

  12. isihastu said, on februarie 11, 2016 at 8:41 am

    Vedeti in documentarul Sodom Shocking Movie cum au fost pedepsiti georgienii ortodocsi care au manifestat impotriva paradelor gay. Din punctul asta de vedere, noi stam mai bine. Cel putin pentru moment.
    http://www.icetorrent.org/details.php?id=1065824161

    Apreciază

  13. mircea.v said, on februarie 11, 2016 at 9:31 am

    Asa cum multi dintre Sfintii Inchisorilor nu au vrut sa plece din Romania in anii 1945-1948, eu cred ca nu trebuie parasita tara. Pai pana acolo esti mai victima decat acasa. Adica drumul in sine te face victima, in conditiile din ziua de azi, supraveghere, sateliti… Ne-am nascut in Romania ca asa a vrut Dumnezeu, aici ramanem.

    Dintr-o intamplare cu 2 soricei care mi-au intrat in casa am tras niste invataminte interesante. Un soricel, se dadea el cocos, mergea peste tot, explora, se agita… Pe asta l-am prins extrem de simplu, in 10 minute.
    Celalalt soricel era gigi-tacutu; statea ascuns doar intr-un loc, nu se misca sau se misca extrem de putin… I-am pus si paine macar sa vad ca mananca si el. Nimic. Nici nu iti dadeai seama ca exista. Pe asta l-am prins dupa 2 zile.
    Nu i-am omorat 🙂

    Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2016 at 11:27 am

      Mircea.v

      🙂
      frumoasa si plina de invataturi povestea cu soriceii , si eu invat multe de la natura necuvantataore de cand am descoperit-o m ultumita motanului meu si ma bucur ca nu i-ai omorat, …. in caz insa ca se inmultesc peste masura si devin o plaga pentru rezervele tale de provizii ( de ex. saculetzul de faina bio) iti recomand solutia naturala : o pisica va sti sa faca „curatenie” si sa tina cu succes sub control situatia!

      ps: motanul meu oricat de satul ar fi i-ar fi dibuit si exterminat in 10 Minute pe ambii inainte sa-i observ eu! 🙂

      Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 11, 2016 at 2:28 pm

        @el,

        multumesc pt sfat.
        Nu e o zona in care sa se inmulteasca f mult. E zona de munte. Si sant destule pisici care sa-i rareasca. Cu astia 2 a fost un accident. Pe pisicile de la mine sant un pic suparat, ca au ajuns prea iscusite in ale vanatorii. Prind si mananca veverite. Mai ramane doar coada. C’est la vie. In curand o sa prinda ursi :). Nu stiu cum o sa-i manance pe astia 🙂

        Fii atent alta intamplare, cu pisici si pasari de data asta. La inceputul verii cand scot pasarile pui, o pasare, tot zbura din aproape in aproape, zbura, se oprea, zbura, se oprea, si tipa asa, ca si cum ar vrea sa sperie pe cineva, sa indeparteze. Cand ma uit mai bine, pasarea zbura si se oprea exact pe deasupra traseului pe unde se plimba gratios o pisica. Cred ca o cunostea 🙂

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 9:49 pm

        mircea.v

        pisicile sunt adevarate mici pradatoare avizate si supereficiente, aici ai dreptate. nu cred ca trebuie sa te superi pe ele, ar trebui mai degraba sa-l laudam pe INTELEPTUL Ziditor al lor, care le-a daruit cu atata perfectiune,
        ele isi urmeaza in mod neabatut, stralucit si NEPREVERTIT firea data lor de Dumnezeu care fiecare faptura a facut-o minunata, cu deplina perfectiune si cu un scop intelept.
        si pentru mine pisicile sunt surse de uimire constanta ! si de cand am motanul asta am invatat sa-l laud din toata inima si cu toata puterea mea pe Dumnezeu pentru ca este MINUNAT pana si in aceste mici fapturi ale Lui, iese izbucneste inima de slavirea Lui spontan si de nestapanit numai observandu-l pe motanul asta al meu, care e la fel ca toate pisicile,
        paote sunt eu mai debil dar pana sa-l am pe pisoi slaveam pe Dumnezeu rar, in sensul acesta pot sa marturisesc ca pe mine o pisica ( motanul meu) m-a invatat fara cuvinte, prin simpla lui prezenta, sa-l slavesc pe Dumnezeu 🙂

        ps: pasarea aceea care se agita sarmana pe traseul pisicii probabil ca o cunostea, dar se poate si ca din faptul ca cu intelepciunea ei de pasarica intelegand/cunoscand firea/faptele fiarei stia/se temea sa nu mearga fiara condusa de instincul ei neinselat DREPT la cuibusorul ei cu pusiori ! in locul tau as fi urmarit manejul cele 2 vietuitoare pana la capat sa vad DE CE se agita sarmana pasare, cine stie poate chiar salvai un cuib cu osteneala ei= puisorii.

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2016 at 9:56 pm

        mircea.v

        prind si mananca si iepuri sa stii cele mai vanjoase si iscusite la vanatoare. ba pisiscile salbatice europene ( specie diferita de cele de casa , adr abosut asemanatoare, sunt multe si in Ro) au pe lista de meniu si mici pui de caprioara ! incredibil dar dovedit cu inregistrari video…

        asa ca m-a gandit : las motanul sa se antreneze si la vreme de bejenie il iau cu mine l ….o sa ma hraneasca pe mine care nu sunt in stare sa omor nici o vietate…. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 11, 2016 at 11:03 pm

        mircea.v

        cred ca veveritele sunt rude cumva de departe cu sobolanii sau soarecii si pisica ii are pe lista ei de meniu si pe cei din familila asta ! nu e vina ei ! 🙂

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 11, 2016 at 11:17 pm

        @el,

        din ce am vazut, pisicile vaneaza doar la nivelul solului; nu se suie in copac la cuibul de pasari. Atunci era vremea de lectii de zbor, si asteapta jos pui de pasare obositi. Si pe veverite le ataca doar cand sant jos, pe pamant. Nu se suie dupa ele in copac.

        Pai iti aduci motanul la mine la supra-specializare 🙂

        Apreciază

      • el said, on februarie 12, 2016 at 7:18 pm

        mircea.v

        multumim frumos de invitatie, suntem amandoi onorati! motanului taaare i-ar placea traiul liber in natura si accesul nelimitat de explorari ( e mare cercetas 🙂 ), plus veveritele,harciogii….. next level si ursii de ce nu?
        va trebui numai sa isi diversifice meniul si lista de prazi ca sa pot manaca si eu din agoniseala lui, cel mai bine ar fi sa invete sa pescuiasca ! 🙂

        Apreciază

    • Aurora said, on februarie 11, 2016 at 1:08 pm

      Frate, esti milos. Mi-a placut mult ultima fraza. Si mi-am amintit ca in tinerete, pe vremea cand nu aveam pisica, o soricioaica a fatat intr-un pantof, dar l-a abndonat pe pui. Copiii mei au descoperit ”minunea” si i-au aratat multa compasiune soricelului-bebelus, i-au dat chiar si laptic, dar nu a supravietuit…

      Apreciază

  14. Raluca said, on februarie 11, 2016 at 11:05 am

    Daca romanii si-ar dori cu adevarat, Romania ar fi varianta “de fuga” cea mai buna, in conditiile in care am avea conducatori care sa urmareasca interesele romanilor in propia lor tara, chiar si cu pretul vietii, si in conditiile in care nu ne trebuie nici UE si nici participarea la vicleanul sinod ecumenist, etc., etc. Dar majoritatea romanilor nu vrea asta, si chiar daca printr-o minune ar vrea, nu ar mai fi posibil acum, decat in conditiile unei pocainte generale, si intoarcerea la Dumnezeu, ceea ce nu se intampla. Bine ar fi sa fiu eu intr-o grava eroare.
    P.S. Mare responsabilitate pentru oamenii care ajung in functii de conducere in toate domenile in aceste vremuri, pentru vor fi nevoiti sa ia decizii de o gravitate maxima. Dar vor si da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru toate cele ce au facut si vor face. Asa ca aceasta putere este fara glorie, este de scurta durata si aduce osanda in vesnicie, atunci cand este exercitata impotriva oamenilor.

    Apreciază

  15. rr said, on februarie 11, 2016 at 11:31 am

    Despre Georgia un parinte care ar fi dorit sa-si pastreze anonimatul, ar fi zis in 2007:

    „Primul război a fost între Rusia și Georgia.”

    „Rusia, mai târziu va accepta o altă provocare – un atac din Georgia și Rusia va distruge complet aceasta tara. Din păcate, pierderile populației civile din Georgia vor fi terifiante. Rușii vor interveni pentru ucraineni in conflictul cu Georgia in care americanii vor crea multe provocări intense împotriva lor. Turcia va permite apoi navelor si aeronavelor americane sa treacă prin Strâmtoarea Dardanele și spațiul aerian național pentru a lovi pe ruși. Apoi, va începe numărătoarea inversă până la distrugerea turcilor…”

    Poate dupa ce se va petrece conflictu asta va fi liniste acolo.

    Dupa asta probabil, la scurta vreme ar inepe razboiul dintre turci si greci, dupa spusele lui.

    Apreciază

    • Dorin said, on februarie 11, 2016 at 2:53 pm

      @rr

      Da, ai dreptate, aceea este profeţia lui Gheron Iosif Vatopedinul din Sf. Munte Athos, care a trecut la Domnul în 2009 !

      Textul original îl găseşti aici:
      http://agiotokos-kappadokia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%BC%CE%B1/

      O traducere aproximativă a textului găseşti aici: http://forum.softpedia.com/topic/886627-profethii-ortodoxe-despre-vremurile-din-urma/page__st__666#entry15862416

      La fel a profeţit şi Părintele Elpidie Vagianakis, că Georgia va fi distrusă de către Rusia – statul Georgia va dispărea de pe hartă – datorită iresponsabilităţii şi aroganţei conducătorilor acestei ţării.
      Însă, posibil că datorită jertfei de pe acele pământuri, unde acum este Georgia, va fi posibilă în vremurile din urmă o viaţă şi o renaştere duhovnicească deosebite.

      Textul în original îl găseşti aici: http://monopatiagapis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_31.html

      O traducere aproximativă găseşti aici: http://www.aparatorul.md/profetia-parintelui-elpidie-despre-ultimele-trei-imparatii-ale-lumii/
      .
      „Vestea proastă este că va fi un act de distrugere și într-un alt stat din apropiere cu Rusia, din cauza egoismului și aroganței liderilor. Georgia este un stat cu probleme. Este ca un șoarece care vrea să se lupte cu ursul. Gândiți-vă în adevăr și înțelepciune. Nu poți plânge pentru un stat care își crează probleme singur. Cei care doresc să se opună Ursului și cauzei sale, va fi vai de ei. Vai de cei care îndrăznesc să-i spună ceva, căci atunci își vor pierde existența lor. Acesta este un alt stat, care va dispărea de pe hartă. Puterea Ursului va culmina atât de mult, încât frica și teroarea din întreaga lume va crește. Și Persia (Iran) va suferi după ce mai întai Turcia se va dezmembra într-un fel unic și jalnic.”

      Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2016 at 10:36 pm

      rr

      SFANTUL Gabriel georgianul adormit in 1995 a spus ca antictistul s.a nascut !!! si admintand ca s-ar fi nascut in 1995 si ca Sf Gabreil ar fi spus aceasta in ULTIMUL lui an de viata pamanteasca rezulta dupa un calcul elementar ca anticrist ar avea 21 ani si in 2025 30 ani !!!
      Parintele rus din fimlul sarea pamantui Tavion a zis ca Dumnezeu a adaugat 27 de ani omenirii, dupa calculele pornind la data la care ar fi spus revine ca in 2025 e GATA cu istoria lumii si veacului acestuia CAZUTE !

      Sf Gabriel georgianul daca va dati minima osteanala sa citit info de pe linkul prezentat NU a spus ca Georgia va inflori lumeste ci DIMPOTRIVA si ca tocmai din cauza asta nefiind decat ruine dar prin JUDECATILE de neiscodit ale lui Dumnezeu va deveni REFUGIU MULTOR crestini din MULTE neamuri si ca CHIAR monahismul cu rigorile vietii ui va putea fi exersat in Georgia pana la sfarsit pentru ca influenta lui anticrist acolo va fi mult diminuata iar oameni se vor salva mai usor!
      nu eu am zis eu am adus doar la cunostinta voastra ceea ce SFANTUL Gabriel Nebunul pentru Hrists, Facatorul de Minuni si Izvoratoul de Mir a PROFETIT de la Duhul Sfant.
      si desigur ca ramane la latitudine si putinta fiecaruia sa ia in seama acasta Profetie spre vreun eventual folos DACA si Dumnezeu va ingadui omului !

      Apreciază

  16. STOP RFID said, on februarie 11, 2016 at 12:04 pm

    SISTEMUL DE SANATATE SI DICTATURA ELECTRONICA

    Sa va fereasca Dumnezeu sa ajungeti prin spitale. In primul rand va imbolnaviti de nervi, iar daca scapati de asta, o sa fie o infectie intra-spitaliceasca, dar nu acestea sunt cele mai dramatice lucruri. Vreau sa mentionez ca am fost sa o internez pe mama intr-un spital foarte curat si dotat. Era vorba numai de niste analize, patru la numar, pentru care am pierdut trei zile. Acum e la moda internarea de 24 de ore, vor sa scape rapid de fraier. In prima zi doctorul a venit la ora unu, era in vizita sus la interne. Eram acolo de la ora 7.30 si la ora 10 a inceput lumea sa faca galagie, la care o asistenta zice sa facem reclamatie la minister ca sunt putini medici si asistente, si nu pot sa faca fata. La ora 10.30 am plecat de nervi, a ramas mama sa se descurce singura. Pe la ora doua vine mama acasa, si-mi zice ca nu a mai internat-o, ca nu mai era timp pentru analize, sa vina maine. I-a dat medicul o foaie sa se prezinte la camera de garda ca sa o interneze direct. A doua zi la ora 7.30 era lume multa, intram cu chiu cu vai, si ne trimite pe la alte usi, trei la numar, alte cozi alta distractie. Stau oamenii ca broboanele pe ciorchine prin jurul usilor. Dupa asta,cica sa ne intoarcem la camera de garda ca sa-i puna o perfuzie. Perfuzia a durat doua ore ziceai ca a intrat in operatie. Cand a iesit de acolo era ca un bat, nu putea sa se miste. Vine o asistenta cu un carut, ca sa urcam sus cu liftul. Asistenta avea in mana, un fel de ban de plastic cu care deschidea liftul, o persoana oarecare nu putea sa merga cu el. Urmeaza internarea si am plecat pe la ora doua. Medicul zice ca-i face externarea pe la ora unu, a doua zi. A doua zi ajung acolo pe la 12.15 iar pe la ora 12.30 vine medicul si zice ca in 15 min. se rezolva totul. Toti bantuiau pe acolo ca musca fara cap, nervosi, precum zombii. Cica daca te internezi 24 de ore nu ai dreptul la masa, fac economie de mancare pe spatele ,,asiguratilor”. Pe la ora 1.30 vine asistenta si zice sa merg jos la medic, ca sa primesc foaia de externare. Acolo trebuie sa prezinti cardul de sanatate si alte hartii. Acolo erau vreo zece persoane, dar eu aveam prioritate. Dupa cinci minute iese asistenta si zice ca s-a blocat sistemul trebuie sa astept. Deci daca s-a blocat sistemul nu poti sa te externezi, nu poti sa faci nimic. Dupa 30 de minute se deblocheaza sistemul, cred ca lumea se ruga de EL……,,domnule sistem va rugam sa va deblocati, ca ne mor bolnavii”. Dar nu era tot ca mai trebuia stampila de la fisier pentru foaia de externare. Deci hai sa plecam, dar nu putem pentru ca aia de la garderoba nu mai stia unde a pus haina, ca avea doua incaperi. Pana la urma plecam fericiti, hai sa mergem sa luam medicamente de la farmacie. La farmacie erau vreo cinci tute si un client, dar se invarteau pe acolo ca musca fara cap, una vorbea la telefon, una era prin magazie, una era disperata ca nu mergea sistemul, iar alta probabil amesteca prin eprubete. Ma apuca boala si o intreb………..,,mai doamna daca se opreste curentul dvs nu mai vindeti medicamente”. Zice………….,,da ca fara curent si sistem nu poti sa faci nimic”. Zice……………,,curentul se opreste rar, dar sistemul electronic de sanatate cade mereu, am ajuns la disperare, dar ne-a promis ministrul ca in 5-6 ani o sa functioneze perfect. Am ajuns acasa pe la ora patru. Seara ma duc in vizita pe la o ruda si-i povestesc toata treaba si-mi zice………,,da si eu am fost la medicul de familie si era sistemul blocat, nu emitea nici o reteta, lumea a facut galagie si a zis ca nu mai merge ca inainte, ca totul acum e PE SISTEM. Am uitat sa spun ca a venit cineva care a platit 15 lei analiza la urina, probabil ca nu avea asigurare. Peste tot scria………..Incepand cu 1 MAI 2015 aveti obligatia sa prezentati cardul de sanatate”. As vrea sa comenteze povestirea de mai sus aceia care nu vad nimic suspect in emiterea actelor electronice.

    Apreciază

    • Raluca said, on februarie 11, 2016 at 1:53 pm

      De ce au acceptat romanii cardul de sanatate? Exista varianta adeverintei de asigurat. Si chiar daca n-ar fi existat, daca majoritatea populatiei ar fi refuzat cardul de sanatate nu puteau sa ni-l bage pe gat cu forta, si atunci nici nu ar mai fi existat blocaje de “SISTEM”. Mi-a zis cineva foarte induhovnicit mai demult pe un blog ortodox sa “keep a low profile” cand incercam sa spun ca se poate trai si fara masina, si fara telefon mobil de ultima generatie cu internet, si fara fb si alte retele de socializare, si fara plati pe baza de card. La o adica se poate renunta si la internet si a alte “facilitati”. Asa se obisnuieste omul cu toate inlesnirile “electronice”, si tot ceea ce se va impune i se va parea firesc, civilizat si benefic, si nu va mai putea trai in afara “SISTEMULUI”. Deci oamenii accepta de bunavoie “SISTEMUL”.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on februarie 11, 2016 at 3:03 pm

        Valabil pentru toate obiceiurile:

        „Fericit este acel tânăr care de prima oară când se vor arăta în el lucrările poftei va pricepe că nu trebuie să te lași în voia ei, ci trebuie să o înfrânezi prin legea lui Dumnezeu și prin înțelepciune. Fiind înfrânată chiar de la primele ei pretenții, pofta se supune lesne minții și pretențiile ei deja cad: ea lucrează ca cineva lipsit de libertate, ferecat în lanțuri. Împlinirea poftei îi mărește acesteia pretențiile. Pofta căreia rațiunea, satisfăcând-o vreme îndelungată și în chip statornic, îi dă stăpânire asupra omului, domnește ca un tiran atât asupra trupului cât și a sufletului, ducându-le la pierzare pe amândouă.

        Îndeobște toate patimile se dezvoltă în om în urma cedării în fața lor; această cedare având loc din ce în ce mai des, înclinarea păcătoasă se preface în deprindere, iar deprinderea face patima stăpânitor silnic asupra omului. ” Teme-te de obiceiurile rele mai mult decât de demoni”, a grăit Sfântul Isaac Sirul.

        Atunci când lucrează în tine dorința păcătoasă ori imboldul păcătos, trebuie să o refuzi. Data următoare va lucra mai slab, și în cele din urmă se va stinge cu totul; dar dacă o împlinești, de fiecare dată va lucra cu putere soprită, întrucât capătă tot mai multă stăpânire asupra voii, și în cele din urmă naște deprinderea.

        Păcatele pe care n-am obișnuit să le săvârșim ne par ușoare, oricât de grele ar fi. Păcatul care este nou pentru suflet îl înspăimântă, și sufletul nu se va învoi degrabă să-l săvârșească.”

        (SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.310)

        ”La început, obiceiul se împotrivește cu încrâncenare celui ce vrea să lepede jugul lui, părând de nebiruit; cu timpul însă, dacă omul se luptă cu el necontenit, de fiecare dată când el nu se supune obiceiului, obiceiul își pierde din putere.

        Dacă de-a lungul luptei și se va întâmpla, din pricina vreunei împrejurări neașteptate, să fii biruit, să nu te tulburi și să nu cazi în deznădăjduire: trebuie să încei iar lupta.

        Lupta cu silire de sine împotriva obiceiurilor păcătoase, Dumnezeu i-o socotește omului întru mucenicie, și cel ce dobândește biruință în această luptă este încununat cu cununa mărturisitorilor, ca unul ce s-a nevoit pentru Legea lui Hristos.”

        ”Câteodată, Dumnezeu ne lasă să ne luptăm doar cu puterile noastre, ca să cunoaștem prin cercare cât de slabi suntem singuri, și ca urmare a acetei cercări să ne ținem de Dumnezeu fără a ne depărta de la Dânsul, SIngurul care poate birui păcatul în cei de vor cu adevărat să vadă biruit păcatul în ei însuși. Amin”

        (SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.311)

        Apreciază

  17. STOP RFID said, on februarie 11, 2016 at 12:26 pm

    Marian Maricaru
    10 ore ·
    Patriarhia Română, (în spiritul viitoarelor decizii ale Marelui Sinod?) vă invită la un pelerinaj NOU!!!, la locurile „sfinte” ale unor mari erezii papiste („romano-catolice”): Fatima in Portugalia, locul arătării mincinoase a „Maicii Domnului”, care a instituit cultul inimii sale; Lourdes, și grota+bazilica „imaculatei concepții” (ascunsă strategic sub titlul, pentru naivi, al „neprihănitei zămisiliri”). Puteți lua parte și la o slujbă ecumenică. Mă întreb de ce ne mai invățau la Teologie că imaculata concepție este erezie?
    Din programul „pelerinajului” propus ortodocșilor pe siteul Patriarhiei, pe banii și mântuirea lor:
    „Ziua 4: Mic dejun. Deplasare catre Fatima: Basilica, Monumentul Inimii Neprihănite a Mariei si Inima Sacra a lui Iisus, micul sat „Aljustrel Luar” locul celor trei păstori cărora li s-a aratat Maica Domnului. Cazare si cina la hotel in Santiago de Compostela.
    Ziua 5: Mic dejun. Santiago de Compostela – Catedrala (mormantul Sf. Ap. Iacob cel Mare) Tur de oras pietonal cu ghid local: Turnul cu Ceas, Piața Argintarilor, Plaza de la Quintana,Plaza Azabacheria. Vom avea timp pentru a explora orașul vechi. La ora 19.30 putem participa la celebra slujba „Liturghia pelegrinului”. Cazare si cina la hotel in Santiago de Compostela .
    Ziua 6: Mic dejun. Deplasare catre Burgos. Tur de oras panoramic cu city bus local: Catedrala din Burgos este o opera de arhitectura gotica si patrimoniu UNESCO. Aici este ingropat eroul national spaniol El Cid. Arhitectura civilă a orașului are exemple frumoase în Casa Miranda si Casa de Angulo. Cea mai remarcabila arhitectura este in Casa del Cordon, locul unde regii catolici l-au primit pe Cristofor Columb, după a doua vizita sa în America. Cazare si cina la hotel in Burgos.
    Ziua 7: Mic dejun. Deplasare catre Franta – Lourdes, important loc de pelerinaj: Grota Revelatiilor, Grota și Bazilica Neprihănitei Zămisliri. Cazare si cina la hotel in Lourdes. .”

    http://www.basilicatravel.ro/pelerinaje-2016/pelerinaje-septembrie-2016/nou-pelerinaj-in-spania-portugalia-franta-/-2016.html

    Apreciază

  18. valentindortodox said, on februarie 11, 2016 at 12:56 pm

    eu cred ce spune acest text care atenționează că vine pericolul

    Apreciază

  19. aliona said, on februarie 11, 2016 at 4:01 pm

    Unde, aici?
    https://saccsiv.wordpress.com/2010/11/20/analiza-mesajul-de-pe-georgia-guidestones-pietrele-indrumatoare-din-georgia-maxim-de-500-milioane-de-locuitori-pe-planeta-si-doctrina-noii-ordini-mondiale/
    Profeţia o să se împlinească, pentru că mulţi sfinţi părinţi au spus acest lucru. Însă nu ştim noi de ce Maica Domnului a ales sau va alege Georgia. Poate spre întărirea credincioşilor de acolo.
    Eu cred că datoria noastră e să-L mărturisim pe Hristos acolo unde suntem şi să nu căutăm alte locuri. Cine vrea să-şi dea viaţa pentru Hristos, îi este totuna unde o face. Asta cu căutatul unui loc mai „bunişor/uşurel” nu este ortodoxă, pentru că „aduce” a necredinţă. Hristos, în vremea răstignirii Sale, nu Şi-a căutat un alt loc pentru siguranţa Sa, ci a stat acolo şi a împlinit Scriptura.

    Apreciază

  20. ion hodor said, on februarie 11, 2016 at 4:47 pm

    De ce trebuie sa fugim in Giorgia,oare despre Romania nu se spune ca e gradina Maicii D-lui?!!Faptul ca D-zeu a ales sa ne nastem aici e ceva intamplator?!!

    Apreciază

    • costel said, on februarie 11, 2016 at 8:01 pm

      @ion hodor
      Nu mai folosi prescurtari, TE ROG!

      Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 9:47 pm

      ion hodor si Mircea.v

      mircea.v :” eu cred ca nu trebuie parasita tara”
      ion hodor :”De ce trebuie sa fugim in Giorgia(…)”

      nici o grija ca acolo nu vor ajunge DECAT cei care au o binecuvantare speciala de la Dumnezeu, asta nu inseamna ca NU se vor mantui din ce ramasi in tara lor daca vor MARTURISI NEABATUT pe Hristos In Dreapta Credinta !

      Apreciază

  21. carmen said, on februarie 11, 2016 at 6:54 pm

    Parintele Arsenie Boca ,in profetiile sale sustinea ca „Romania va fi inconjurata de flacari si ca cine va incerca sa intre in tara nu i se va mai ingadui”…
    Sa speram ca nu vom avea prea mult de suferit in momentele cele grele, care vor veni, iar daca vom avea de indurat ,acest chin sa se termine cat mai repede…cu mila lui Dumnezeu…

    Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2016 at 11:53 pm

      carmen

      boac era INSELAT ! asa ca poti sa uiti si sa arunci la gunoi „profetiile” lui din burta…iadului!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 11, 2016 at 11:54 pm

      carmen

      errata : boca INSELATUL !

      Apreciat de 1 persoană

    • RomeoB said, on februarie 12, 2016 at 9:29 am

      >Parintele Arsenie Boca ,in profetiile sale sustinea ca „Romania va fi inconjurata de flacari”

      Avem de a face cu o compilatie de profetii: sihastrii de la Rarau + cea a par Arsenie Boca.
      Profetia aceasta este facuta de niste sihastri de la Rarau. Apare intr-o brosura cu minunile Icoanei Maicii Domnului de acolo (aparuta avum vreo 15 ani), si nu are nimic in comun cu inchiderea granitelor.
      In momentul aparitiei brosurii, se terminase razboiul din Serbia.
      Cel din Ucraina a venit dupa profetie.

      Apreciat de 1 persoană

    • Victor said, on februarie 16, 2016 at 6:01 pm

      @carmen

      Este una din profetiile părintelui Arsenie Boca, aşa cum a fost consemnata de Viorica Fagaras:
      Mai multe gasesti in cartile:
      „Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, editie ingrijita de Ioan Cismileanu, Editura Agaton, Fagaras, 2005) şi “Alte marturii despre parintele Arsenie Boca”, Editura Agaton, Fagaras, 2008)

      „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ţi părăseşti ţara. Înainte de revoluţia din 1989 Părintele ne-a spus că miroase a praf de puşcă şi aşa a fost. Ne-a mai spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri. (Viorica Farcaş, 48 ani, Voila)

      Apreciază

  22. templier's blog said, on februarie 11, 2016 at 8:34 pm

    Nu cred intr-o asemenea varianta.(pentru mari mase gen hoardele ce invadeaza Europa)

    Apreciază

  23. Fratele începător Marius (Ianuș) said, on februarie 25, 2016 at 4:23 pm

    Doamne ajută! Ar fi tare bine să mai existe această posibilitate, o țară liberă, neatașată planului mondial. De fapt, cred că am fost unul dintre primii care au văzut această posibilă soluție, Georgia, acum doi ani, când am compus și o cerere de acordare a cetățeniei georgiene. Am lăsat ideea baltă, din două motive – Fratele Vasile pornise o campanie împotirva acestei idei, iar autoritățile georgiene pe care am încercat să le contactez nu mi-au răspuns – https://yanush.wordpress.com/cerere-de-acordare-a-cetateniei-georgiene/ . E greu de trăit printre străini, iar eu am deja de două ori experiența aceasta. Dacă vreți să fugiți acolo, învățați de pe acum gruzina! E esențial… În niciun caz să nu vă bazați pe rusă, atenție!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.