SACCSIV – blog ortodox

O sa fie rau: LEGEA DEFAIMARII a lui DRAGNEA a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor. Maine va fi votata in plenul Camerei, for decizional. Si astfel LIVIU DRAGNEA INTRA definitiv in LADA DE GUNOI A ISTORIEI. De asemenea cei ce o vor vota

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 9, 2016

706x410q70rebecca-on-defamation-crime_mt(1)

Foto: http://www.dailymaverick.co.za/article/2013-08-12-when-journalists-become-criminals/#.VrogXtJ95dg

Iata ce putem citi la Legea defaimarii a lui Dragnea a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor si merge la plen. Amenzile initiale au fost marite pana la 100.000 lei, desi in octombrie Dragnea promitea sa le faca „simbolice”/ PNL: „Un pumn in gura dat ziaristilor”:

Deputatii din Comisiile Juridica si pentru Drepturile Omului au dat aviz favorabil, cu amendamente, pe legea „defaimarii sociale” a lui Liviu Dragnea, prin care amenzile prevazute initial in proiectul de lege asa au crescut, desi Dragnea declarase in luna octombrie, in urma unui val de critici, ca va face ca amenzile sa fie „la nivel simbolic”.

Amintim ca plenul Senatului a adoptat pe 7 octombrie proiectul legislativ privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup initiata de presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, care prevedea ca defaimarea sociala sa fie sanctionata cu amenda de la 1000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 lei daca vizeaza un grup social.
La cateva zile, dupa valul de critici aparute la acest proiect, Dragnea a declarat ca va elimina din criteriile de apartenenta politica si de avere, ceea ce s-a intampla marti, prin adoptarea unui amendament in acest sens.
Astfel, potrivit noului text, grupul social se va defini astfel: „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioase sau infectie HIV/SIDA.”
Potrivit textului legii, defaimarea sociala este: „fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartanentei sale la un anumit grup social”.
„Spiritul legii nu a fost de a proteja in vreun fel partidele politice sau oamenii politici de critici, dar pentru a elimina orice risc, care intr-adevar poate apare, ca cineva vreodata sa foloseasca aceasta prevedere pentru a-si proteja partidul sau actiunile, aceasta notiune va fi scoasa din lege”, a spus Dragnea.
„N-a fost gandita nici pe departe ca un mijloc de cenzura, ci ca un mijloc legal pentru a sprijini libera exprimare si respectul reciproc si demnitatea umana. Exista posibilitatea ca in perioada urmatoare sa apara in lume foarte multe tensiuni si foarte multe atitudini radicale. Ar putea apare si la noi acest risc„, spunea liderul PSD.
Dragnea afirmase insa si ca amenzile vor fi prevazute la un nivel simbolic. Pe de alta parte, prin amendamentul adoptat de comisii marti care ii apartine chiar lui Dragnea, cuantumul amenzilor au crescut pana la 100.000 lei.
Mai exact, Dragnea propune prin amendament ca Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei ce urmeaza, potrivit acestui proiect, sa fie infiintat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa aplice amenzile prevazute in Ordonanta Guvernului 137/2000.
Ce spune aceasta ordonanta la articolul 26:
„(1) Contraventiile prevazute la art. 2 alin. (2), (4), (5) si (7), art. 6-9, art. 10, art. 11 alin. (1), (3) si (6), art. 12, 13, 14 si 15 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca discriminarea vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, daca discriminarea vizeaza un grup de persoane sau o comunitate”.
Aceste sanctiuni se aplica persoanelor fizice sau juridice de catre Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei.
„Persoana care se considera vizata de defaimarea sociala poate formula, in fata instantei de judecata, o cerere pentru acordarea de despagubiri si restabilirea situatiei anterioare defaimarii sociale sau anularea situatiei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutita e taxa judiciara de timbru si nu este conditionata de sesizarea Departamentului pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei sau a Consiliului National pentru Combaterea Discrimnarii.
Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani si curge de la data savarsirii faptei sau de la data la care persoana interesata putea sa ia cunostinta de savarsirea ei,” se mai prevede in lege.
Raportul favorabil a primit 17 voturi „pentru” si 5 „impotriva”, aceastea din urma apartinand deputatilor PNL si UDMR. Proiectul va intra cel mai probabil maine la votul final din plenul Camerei, for decizional.
Deputatul PNL Gabriel Andronache, vicepresedintele comisiei juridice, a declarat jurnalistilor ca legea reprezinta „un pumn in gura dat ziaristilor din Romania”.
„Noi consideram ca este vorba despre o reglementare excesiva. Sunt suficiente prevederi in vigoare, mai ales in Codul Civil, care dau posibilitatea celor care se considera lezati in demnitate sa genereze o actiune la o instanta competenta, nu era necesara o astfel de supra-reglementare. Mai mult decat atat, aceasta lege, daca va deveni lege, poate fi intitulata o reglementare a cenzurii pe Facebook, de asemenea, un pumn in gura dat ziaristilor din Romania”, a spus acesa.
De asemenea, s-au eliminat din textul initial al legii asa cum a fost adoptat de Senat articolele ce se refereau la activitatea didactica si pregatirea cadrelor didactice pe tema tolerantei si combaterii dicriminarii.
O alta eliminare se refera la manualele scolare. Dragnea propusese in forma initial ca toate manualele scolare si materialele didactice aprobate de Ministerul Educatiei sa fie avizate in prealabil de Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei.
Un alt amendament adoptat si care ii apartine lui Dragnea prevede, la art. 9: „Casa corpului didactic judetean si am Muncipiului BUcuresti vor organiza anual, pentru cadrele didactice, cel putin un curs in domeniul dreptuilor omului si promovarii tolerantei fata de diferentele de grup.
In ceea ce priveste noul departament ce se va infiinta in cadrul CNCD, acesta se va afla in subordinea presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.
Numarul maxim de posturi este de 14.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

LIVIU DRAGNEA premiat de CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN pentru proiectul sau de LEGE ANTI DEFAIMARE si PROMOVAREA TOLERANTEI

ABOMINABIL: Cititi ce hal de LEGE ANTI DEFAIMARE si PROMOVAREA TOLERANTEI propune LIVIU DRAGNEA

Graba mare: LEGEA DRAGNEA trece de Senat. E mizeria aia cu defaimarea si toleranta

Liviu Dragnea: 200 de oameni rai aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani …

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on februarie 9, 2016 at 9:01 pm

    Si sa vezi atunci ce ne vor rade poponauti in nas si cum vor toasta tanti remus cernea si cu nenea monicâ macavei. Niste blestemati

    Apreciază

  2. valentindortodox said, on februarie 9, 2016 at 9:29 pm

    să se pocăiască și Dragnea și toți care au dat așa ceva, încă nu putem declara definitivatul ăsta – anume că a intrat definitiv în lada de gunoi a istoriei…

    tot așa nici unul nu e definitiv pierdut cât timp se poate pocăi (valabil pentru cei pe care i-am menționat noi la așa nu, cum a fost azi cazul cu Calistrat Chifan pe care ce-i drept nici nu-l mai văd a fi preot, dar se poate oricând schimba prin pocăință)

    Apreciază

  3. Anda said, on februarie 9, 2016 at 9:36 pm

    In intunericul generat de legea lui dragnea, putem chema in instanta pe aia care ne-a jignit apartenenta religioasa prin excrementul literar numit „Evanghelistii”? Cati ani privativi de libertate i s-ar cuveni? Si care ar fi suma pe care o datoreaza fiecarui crestin in parte?
    Dar celor care ii numesc pe ortodocsi „inapoiati”, fundamentalisti” in propria lor casa? Cati ani de puscarie li s-ar cuveni celor care ne-au jignit si ne jignesc si astazi apartenenta la credinta bimilenara a acestui neam , chiar fara sa foloseasca in mod expres cuvinte jignitoare, dar cautand sa ne descrestineze, sa ne opreasca dreptul la opinie, la adevar rostit? Cum amendam pe cei care, cu o ura de nestavilit, manipuleaza tinerii pe facebook , instigandu-i impotriva Bisericii Ortodoxe.-Mama neamului romanesc? Aceasta lege este prin ea insasi o jignire adusa unui intreg popor. Scremuta de un ne-roman.Lua-si-ar plata!

    Apreciază

    • Sergiu M. said, on februarie 10, 2016 at 9:27 am

      Noi chiar suntem fundamentalisti si asa trebuie sa ramanem; atata doar ca acest termen e folosit acum in sens peiorativ!

      Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 10, 2016 at 8:42 pm

      @ Anda,

      Exact la asta ma gandeam, cum sa folosim legea lor, impotriva lor. Ii batem cu armele proprii. Ii dam in judeacata pe cei care ne numesc lingatori de ciolane si alte astfel de mizerii. Va dati seama cati bani putem lua de la atatea trusturi media ???

      Apreciază

      • Anda said, on februarie 10, 2016 at 9:17 pm

        Cosmin

        As fi neiertatoare cu fiecare biped din politica post-decembrista care se face vinovat de cea mai grea insulta adusa tarii mele, adica transformarea ei in colonie. Si nu ma intereseaza ce apartenenta religioasa are bipedul, nici din ce etnie anticrestina vine. Pedeapsa maxima!
        Sa dea Domnul sa vedem activa Constitutia Cetatenilor si toata deversiunea postdecembrista sa treaca la plata facturilor. Nu se poate sa traversam un sfert de veac de nelegiuri fara sa curatam terenul infectat. Ne suntem datori noua, stramosilor nostri si urmasilor-urmasilor nostri.

        Apreciază

  4. marciusquintus said, on februarie 9, 2016 at 10:11 pm

    Inca o data suntem cobaii unor masuri care vor fi aplicate pe plan mondial.Unde a fost Dragnea in ultima vreme?
    http://www.agerpres.ro/politica/2016/01/19/liviu-dragnea-efectueaza-o-vizita-oficiala-in-israel-11-52-34

    Apreciază

  5. mihai said, on februarie 9, 2016 at 10:52 pm

    Dragnea o hazna cu fateta umana

    Apreciază

  6. Orthodox said, on februarie 10, 2016 at 12:41 am

    Important! „Legea Dragnea” inchide gura bisericilor privind condamnarea homosexualitatii?

    Sa fie realizarea a ceea ce s-a intamplat in SUA din moment ce pastorii care condamna homosexualitatea sunt supusi excluderii din cler si chiar arestarii pentru „crima de ura” (hate-crime)?

    Apreciază

  7. Radu said, on februarie 10, 2016 at 1:22 am

    Ne intoarcem cu 60 de ani in urma pe vremea bolsevicilor cu Dej si Pauker in frunte…

    Lumea sa vorbesca ce vrea partidul si cum zice partidul…sa fim „politici corecti” pe linia noua ordine mondiala

    Sa speram ca o sa pice legea si nu va fi votata in plenul camerei.

    Apreciază

  8. intelepciuneasfintilor said, on februarie 10, 2016 at 1:28 am

    Si astfel se pune inceput dictaturii „politic corecte”.

    Nu pot decat sa replic cu poezia celui ce a patimit in Inchisorile comuniste, Radu Gyr:

    Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    https://intelepciuneasfintilor.wordpress.com/2016/02/09/ridica-te-gheorghe-ridica-te-ioane/

    Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
    nu pentru patule, nu pentru pogoane,
    ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
    pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
    pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,
    ci ca să aduni chiuind pe tapșane
    o claie de zări şi-o căciulă de stele,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
    şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
    şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
    pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
    pe toate ce slobode-ţi ies înainte,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
    Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
    Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Apreciază

  9. acelas said, on februarie 10, 2016 at 11:36 am

    asta-i efectul vizitei de slugarnic facuta in Israel. Legea era de ceva vreme, numai ca dupa asta amenzile s-au inasprit.

    altfel, ceva f putred in lumea catolica. Se vede un trup aici mort de prin anii ’60. Nu „respira” deloc la vedere a trup neputrezit din pricini de sfintenie, ci din cu totul alte motive. Inverse. Inselarea stigmatelor ca una din cele mai mari rataciri. Asa o fi fost si cu francisc de assisi?

    Trupul acestuia, se vede, este neputrezit dar deloc! Adica nu a cunoscut un proces absolut sanatos si firesc de deshidratare a trupului, pe care toti sfintii l-au cunoscut, dar care cu toate acestea a ramas neputrezit, adica ceea ce era firesc sa se intample, ca apa sa iasa din trup si trupul ramas cu toate acestea sa nu cunoasca stricaciune (ca la toti sfintii), NU s-a intamplat, trupul e intact, la fel cum a fost inhumat, refuza sa se petreaca ceva cu el din momentul mortii sale. Semn al unei neputreziri din pricini malefice.

    http://www.evz.ro/moastele-calugarului-care-a-purtat-stigmatele-lui-hristos-arata-incredibil-galerie-foto.html

    Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 10, 2016 at 4:54 pm

      Cica trupul/fata e refacut cu silicon, si alte „efecte speciale”. Adica e mai mult plastilina pe acolo… Adica, papusa de plastic, si nu trup de sfant neputrezit.

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 10, 2016 at 10:42 pm

        Si eu am auzit despre acest padre Pio,ca e refacut estetic cu toate”alifiile” si impresia asta mi-a lasat-o si mie cind l-am vazut odata ,mergind intr-o excursie in san Giovanni Rottondo cu sotul meu.Nici o senzatie de piosenie n-am simtit ,nimic-nimic,doar simteam sa ies cit mai urgent din incaperea aia,atit.Din pacate sint multi romani in Italia,pe care ii cunosteam bine din biserica noastra ortodoxa ,care aveau poza lui Pio in casa si-l cinsteau ca sfint,iar eu le-am atras atentia ca e eretic si nu poate fi un sfint,dar n-aveai cu cine te intelege.

        Apreciază

  10. carla said, on februarie 10, 2016 at 12:58 pm

    Cel mai mare pacat este frica, mai devreme sau mai tarziu tot in fata Mantuitorului dam seama, ca nu suntem vesnici pe pamant (din fericire).
    Romanul nu trebuie sa priveasca nici la rasarit, nici la apus, ci in sus.

    Apreciază

  11. carla said, on februarie 10, 2016 at 1:01 pm

    Daca pierdem harul lui Dumnezeu, incepem sa spunem binelui rau si raului bine.

    Apreciază

  12. luigilucretiu said, on februarie 10, 2016 at 3:02 pm

    Felul în care BARNEVERNET fabrică dovezile este o batjocură la adresa psihologiei și a medicinei civilizate, in mod special a psihiatriei ..

    http://tomisthecat.ro/2016/02/03/evenimentul-zilei-a-apreciat-articolul-doamnei-doctor-daniela-maris-privind-cazul-bodnariu/

    Apreciază

  13. acelas said, on februarie 10, 2016 at 5:36 pm

    liber la abuzuri de ceva vreme, in weekenduri. Legea are si un numar deocheat, specific.

    http://www.evz.ro/interlopul-bataus-lasat-liber-cu-acordul-sefilor-ipj-hunedoara-sindromul-ordinul-666-la-politia-orasului-lupeni.html

    .

    Apreciază

  14. preotul said, on februarie 10, 2016 at 8:40 pm

    Dragnea sa impropretarit ilegal cu 40 hectare din averea manastirii Plaviceni.. . Sper ca intr-o zi sa plateasca.

    Apreciază

  15. RomeoB said, on februarie 11, 2016 at 8:21 am

    Dupa Crin Antonescu, si Liviu Dragnea ne pune un rand de catuse.
    Probabil ca in urma ultimei vizite facuta in Israel in ianuarie:

    http://www.dcnews.ro/liviu-dragnea-in-israel-ce-a-vorbit-cu-premierul-benjamin-netanyahu_495183.html

    Apreciază

  16. micutul ion said, on februarie 11, 2016 at 9:46 am

    dragnea s-a caznit din greu cu regionalizarea, nu i-a iesit atunci dar persevereaza … un tradator de neam.

    Apreciază

  17. intelepciuneasfintilor said, on februarie 11, 2016 at 2:15 pm

    Universitatea din Texas A&M organizeaza in fiecare an un concurs care implica formularea unei defintii pentru un termen contemporan.

    In 2007 acest termen se zice ca ar fi fost „corectitudinea politica”. Castigatorul a formulat urmatoarea definitie:

    „Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care susține că este posibil să apuci o bucată de rahat de partea curată”.

    Cred ca se aplica cu succes legii initiate de Dragnea.

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 11, 2016 at 4:01 pm

      Nici ca se putea gasi o formulare mai adecvata acestui termen contemporan.Mi-a placut mult definitia:))).

      Apreciază

  18. […] O sa fie rau: LEGEA DEFAIMARII a lui DRAGNEA a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor. Maine va … […]

    Apreciază

  19. […] O sa fie rau: LEGEA DEFAIMARII a lui DRAGNEA a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor. Maine va … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.