SACCSIV – blog ortodox

SIRIA: Datorita bombardamentelor RUSESTI, armata lui ASSAD, trupele IRANIENE si HEZBOLLAH sunt la un pas de e elibera orasul ALEP

Posted in Uncategorized by saccsiv on Februarie 7, 2016

Iata ce putem citi la Asediul Alepului. Sute de mii de oameni, prinși în măcelul ce ar putea schimba soarta războiului de pe Realitatea:
Trupele guvernamentale susținute de miliții șiite, inclusiv de gruparea libaneză Hezbollah și de forțe iraniene, au avansat rapid în jurul orașului Alep, capitală provincială și cel mai mare oraș sirian, și au reușit să taie principala rută de aprovizionare cu arme și mâncare dinspre Turcia (nord).

Reușita spectaculoasă a forțelor loialiste se datorează în mare parte campaniei masive de bombardamente efectuate de aviația Rusiei.

Analiștii spun acum că forțele pro-Assad ar putea coborî spre sud vest acum, pentru a tăia orice posibilitate de aprovizionare și pentru a încercui complet orașul antic, odinioară o bijuterie a civilizației, acum în ruine.

Legendă: roșu – forțele regimului

               verde – rebeli

Zona este controlată parțial de Frontul al-Nusra, afiliatul al-Qaida din Siria, dar și de rebelii din mai multe grupuri, care au primit ajutor de-alungul timpului din partea Turciei, Arabiei Saudite și Qatarului, dar și a SUA.

Rebelii au declarat pentru publicațiile internaționale că, în vreme ce dispun de mulți combatanți, sunt depășiți de tehnica superioară a forțelor loialiste și că nu pot răspunde atacurilor aviației ruse.

Solicitările repetate ale rebelilor de a primi lansatoare de rachete antiaeriene s-au lovit de refuzul ferm al SUA, acuzate acum că a lăsat Siria în mâinile Rusiei.

O eventuală victorie a forțelor pro-Assad ar putea înclina semnificativ balanța în favoarea regimului, în conflictul care a devastat țara și a ucis sute de mii de oameni.

Ofensiva din provincia Alep este de altfel și motivul pentru care negocierile de pace începute la Geneva s-au oprit brusc, fără niciun rezultat.

Situația de pe front ar putea genera reacții imprevizibile ale Turciei, susținătoare a rebelilor, iar Rusia a acuzat deja Ankara că ar pregăti o invaziei a Siriei.

În lupta regimului cu rebelii, primii care au de suferit sunt civilii. Zeci de mii de oameni au părăsit deja provincia și se îndreaptă spre granița cu Turcia, unde unii au ajuns deja.

În zona controlată de rebeli se află însă, încă, sute de mii de civili, iar organizațiile umanitare se tem că încercuirea orașului ar putea genera un număr mare de morți.

 

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. NIMENI said, on Februarie 7, 2016 at 10:37 am

  A fost distrusa casa cu casa, oras cu oras …sa nu mai fie loc pentru intoarcerea oamenilor

  Apreciază

 2. NIMENI said, on Februarie 7, 2016 at 11:09 am


  Aleppo Syria before and after حلب قبل وبعد الدمار

  Apreciază

 3. Cosmin S. said, on Februarie 7, 2016 at 12:54 pm

  În Franţa se-ntâmplă de câţiva o nebunie!

  Mari catedrale, deosebite din punct de vedere arhitectural, adevărate simboluri locale, sunt pur şi simplu distruse, sau, cum le place mai-marilor să spună, ”deconstruite”. Un termen politic corect, care vrea să îndulcească grozăvia de neconceput.
  http://www.rostonline.ro/2015/12/deconstruirea-bisericilor-din-franta/

  atentie, scene dure, greu de suportat… https://www.youtube.com/watch?v=uAirqZ71jc4
  priviti in video ca o curiozite,(langa catedrala daramata cu excavatorul) cum sunt toaletati copacii…o nebunie care inghite intreaga europa incet incet…

  Apreciază

 4. Iones said, on Februarie 7, 2016 at 1:04 pm

  Cenzura: Portretele lui Valeriu Gafencu, Mircea Vulcanescu și Radu Gyr, ELIMINATE pe motive politice de la o expoziție găzduită de UPB

  http://www.activenews.ro/cultura/Portretele-lui-Valeriu-Gafencu-Mircea-Vulcanescu-si-Radu-Gyr-eliminate-pe-motive-politice-de-la-o-expozitie-gazduita-de-UPB-129786

  Barbie afectata de nebunia ”corectitudinii politice”: Barbie inalta, Barbie plinuță, Barbie neagră, Barbie miniona.

  http://www.reporterntv.ro/stire/barbie-are-o-noua-imagine-cum-va-arata-cea-mai-iubita-papusa-din-lume-galerie-foto

  Apreciază

 5. stef said, on Februarie 7, 2016 at 6:38 pm

  http://www.whatdoesitmean.com/index1995.htm

  Apreciază

 6. enkidu said, on Februarie 8, 2016 at 12:54 pm

  probabil de asta s-au amanat negocierile de pace asupra Siriei pana in februarie. Au cerut rusii timp sa securizeze orasele Alep si Daraa. Pe langa actiunile siriene din Alep, se preconizeaza o ofensiva pentru Mosul, ofensiva care ar elimina ISIS din Irak. Mai pe larg am scris aici:
  https://lumealuienkidu.wordpress.com/2016/02/08/nato-arab-siria-si-ofensiva-de-vara-mosul/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: