SACCSIV – blog ortodox

Video – MUGUR VASILIU: Romanul ignorant si viclenia mass-mediei

Posted in Uncategorized by saccsiv on Februarie 4, 2016

 

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. john said, on Februarie 5, 2016 at 1:10 pm

  Mesajul Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse: Susținem caracterul vesnic neschimbator al învățăturii dogmatice, morale și canonice, care vine de la Dumnezeu Însuși, Domnul nostru Iisus Hristos
  http://www.napocanews.ro/2016/02/mesajul-sinodului-bisericii-ortodoxe-ruse-sustinem-caracterul-vesnic-neschimbator-al-invataturii-dogmatice-morale-si-canonice-care-vine-de-la-dumnezeu-insusi-domnul-nostru-iisus-hristos.html

  Apreciază

 2. Anda said, on Februarie 5, 2016 at 2:58 pm

  In sprijinul celor spuse de Mugur Vasiliu, cred ca multi ar trebui sa vada acest film:

  http://filmeortodoxe.blogspot.it/2014/08/caderea-unui-imperiu-lectia-bizantului.html

  Apreciază

 3. tudorclaudiu said, on Februarie 5, 2016 at 2:59 pm

  Buna ziua.Eu cred ca ignoranta e rodul brainwashingului administrat zilnic de catre cultura nihilist distructiva dupa cum semnala Parintele Serafim Rose in cartea sa „Imparatia lui Dumnezeu si Imparatia oamenilor”.Pe mine ma incearca o reactie de repugna la cei care traiesc in ignoranta sedusi de confortul zilnic,pagubitor atat pt ei cat si pt ceilalti,apoi una de mila,pt ca sant si ei fructul creatiei Ziditorului.Opium pt poporul roman consider a fi televizorul,cel mai bun instrument de indoctrinare si manipulare pt toate varstele,Hristos trebuie trait autentic,simtit in inima,nu discutat,pe de alta parte,eu spre asta nadajduiesc.Dumnezeu sa ne ajute pe toti

  Apreciază

 4. Adrian said, on Februarie 5, 2016 at 3:51 pm

  Domnule Vasiliu, sunt și eu un simplu credincios creștin botezat în numele Prea Sfintei TREIMI într-Una Sfântă Apostolească și Sobornicească Biserică Ortodoxă, biserică în care se află acea comoară pe care a-ți menționat-o și dvs. într-una din postările anterioare, și anume PIDALIONUL, care adăpostește DREAPTA și ADEVĂRATA CREDINȚĂ, pe care a dăruit-o Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Sfinților Apostoli iar aceștia au transmis-o mai departe, nealterată Sfinților Părinți care la râdul lor ne-au predanisit-o nouă, Trupului Bisericii: Episcopi, Preoți și mireni.

  Așadar, aș dori să aflu de la dumneavoastră ce părere aveți despre:

  1. De ce se numește ”Sfânt” soborul episcopilor din cadrul B.O.R.
  2. Săptămâna de rugăciune dimpreună pentru ”unitatea creștinilor” (v. https://saccsiv.wordpress.com/2016/01/17/18-25-ianuarie-2016-saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestina-adica-sa-l-chemam-pe-antihrist-ca-sa-ne-ia-dracu/ )
  3. De ce s-a modificat MOLITFELNICUL și s-a eliminat rânduiala slujbei din Duminica Ortodoxiei (https://apologeticum.files.wordpress.com/2010/03/sinodiconul-ortodoxiei-randuiala-din-duminica-ortodoxiei.pdfhttps://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2015/03/05/rostirea-anatemelor-in-duminica-ortodoxiei/ )
  4. Trebuia să aibă Sinodul B.O.R. o atitudine fermă și imediată împotriva gestului fără echivoc făcut de un episcop ortodox român care s-a ”împărtășit” la eretici ? (https://saccsiv.wordpress.com/?s=corneanu ) …
  5. Și, din păcate și nefericire, sunt o mulțime de exemple prin care episcopii actuali din cadrul B.O.R. demonstrază că nu prea mai sunt la fel de EPISCOPI precum înaintașii lor, SFINȚII PĂRINȚI dintre care o mare parte erau episcopi.

  Bisericii Ortodoxe îi șade bine având organizare pe bază de IERARHIE, însă această ierarhie să fie în duhul ADEVĂRULUI consfințit în cele ȘAPTE SFINTE SINOADE ECUMENICE – ADEVĂR care ne este suficient pentru a duce lupta cea bună în vederea mântuirii sufletelor fiecăruia dintre noi cei ce suntem păcătoși și neputincioși DAR NU APOSTAȚI.

  Credeți-mă, că parcă alt curaj aș avea eu în lupta cu patima și păcatul dacă aș vedea un Ierarh că este un neobosit mărturisitor, chiar cu prețul vieții sale, al ADEVĂRULUI și al demascării lupilor în piei de oaie !

  Deocamdată se pare că nu mai avem astfel de episcopi !

  Tocmai această LIPSĂ, la indemnul Sf. Teodor Studitul, mai îndrăznim să atenționăm pe ierarhi ( trebuie să fim oi, dar la modul figurat, nu-i așa ?!):
  “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
  “Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.”
  “Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.”
  “Si chiar dacã am fi pãcãtosi în multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, îndepãrtîndu-ne de orice erezie si urmînd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrîrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvîrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane.” (Migne, PG Epistola II.81)

  Sfîntul Teodor Studitul (+826)

  (sursa: http://www.familiaortodoxa.ro/2012/05/22/sfantul-teodor-studitul-despre-datoria-mirenilor-de-a-marturisi-credinta/ )

  Iertați de îndrăzneală !
  Doamne ajută !

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Februarie 6, 2016 at 8:41 pm

   Adrian

   ai dreptate frate in cele ce zici.
   dar NU deznadajdui, vremurile sunt rele si SUNT ICA vladici fara abatere de la Ortodoxia Sfintilo, chiar si in Romania desi ascunsi, voriesie si ei la vedre intr-o zi.
   AI NADEJDE ! Nu numarul mare face Biserica ci ADEVARUL si prezenta Duhului Sfant !
   sa ne ruam ZILNC pentru arhiereii ORTODOCSI ca sa-i intareasca Dumnezeu si sa ni-ii dea la vremea potrivita, ai ingaduina cu neputinta unora dintre ei DEOCAMDATA, cei care sunt ai Lui Hristos se vor delimita de restul apostatilor si poporul pe ei trebuie sa-i urmeze.

   CURAJ !
   Nu a parasit Dumnezeu pe poporu sau si i-a pus deoparte si episcopi si preoti cu Ortdoxia CURATA !
   Noi sa avem grija la viata noastra sa avem TREZVIE si sa ne tinem pe viata si pe moarte de Ortodoxia Sfintilor , sa avem viata curata si smerenie si la vremea potrivita Dumnezeu ne va trimite TOATE cele necesare ca sa ne mantuim.
   NU exista Biserica fara EPISCOP sau fara PREOT !

   Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: