Saccsiv – Weblog

ALINA MUNGIU PIPPIDI: Rusii sunt in spatele celor anti refugiati si anti rapirea copiilor in Norvegia. Si vrea ca SRI si SIE sa ia masuri

Posted in Uncategorized by saccsiv on Februarie 3, 2016

284778l

Foto: http://m.eva.ro/divertisment/stiri/criza-la-atena-5-vedete-de-stiri-comenteaza-tragedia-greaca-articol-80937.html

Iata ce putem citi la SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor de pe Romania Curata:

”Jos labele de pe copiii noștri” și ”Copiii mei sunt în pericol” proclamau pancardele afișate în fața cancelariei Reichului weekend-ul trecut, însoțite de obișnuitele hămăituri rituale ale demonstranților din țări unde s-a trecut cam repede sau deloc de la strigatul la ordin la demonstrații libere. Mulțimea – câteva mii de persoane – nu făcea decât să repete ceea ce văzuse la televiziune sau citise pe tablete șismartphone-uri din media de la ei acasă, anume din Rusia. Pentru că manifestanții erau ruși, protestând contra pericolului la care se expun copiii lor pentru că trăiesc în Germania, unde poliția e proastă și ineficientă, iar infractorii migranți umblă în cete înarmate pe stradă mai ceva ca în Congo. Trei zile mai devreme, un judecător britanic anunțase public că există în sfârșit dovezi că asasinii opozantului rus Litvinenko, asasinat cu material radioactiv turnat în ceai de doi agenți semioficiali ai regimului Putin avuseseră ordin de sus. Nici două zile mai târziu și ministrul de externe Serghei Lavrov umplea știrile cu acuzații față de Angela Merkel și incapacitatea ei de a apăra copiii ruși din Germania. Între timp, scandalul a luat amploare, deși Lisa F, fetița de 13 ani cu probleme cu școala (și familia ei) se întorsese demult acasă de la prietenul de familie care o adăpostise pentru o zi. Dar povestea unui viol imaginar perpetuat de migranți la adresa ei, pornită de la jurnalistul Ivan Blagoy (rus, desigur) și care a făcut mare audiență pe canalul rusesc 1 deja nu mai avea nevoie de un pretext și căpătase viața ei proprie, complet desprinsă de realitate.

Vă sună cumva familiar? Nu poți să nu îți pui întrebarea cum se face, în țări unde nu a avut loc niciodată o demonstrație pentru drepturile copilului, ca în România, deși poveștile orfanilor, cu SIDA sau fără, au ținut afișul 20 de ani, sau care conduc în topul violenței domestice, ai brusc mulțimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color și într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuși copiii lor în țările cele mai civilizate din lume. Însoțite de un cor în media care îndeamnă oamenii să cântărească din nou valorile tradiționale, să își dea seama că țara lor, aceea în care ei nu găsesc niciodată nimic de demonstrat contra, că e, vorba ceea, mai greu să demonstrezi contra lui Putin decât a d-nei Merkel, e de fapt superioară țărilor în care au emigrat și în care îngroașă rândurile demonstranților contra refugiaților politici. Steagurile rusești umplu manifestațiile de dreapta contra Islamului în Germania. Dacă nu am avea atâția ruși pe aici care nu au nici o inhibiție (locuiesc în Berlin, iar agentul meu imobiliar are cam cinci ruși clienți care cumpără case față de un client nerus) demonstrațiile de extremă dreapta ar fi subțiri, că în Germania s-a reușit inhibarea celor mai rele tendințe. La germani însă, nu la străini.

Situația cu Lisa și copiii familiei Bodnariu, luați în brațele ocrotitoare ale lui Gâdea et comp., m-a făcut să cercetez puțin întreaga poveste. La fel se pare că a făcut și ministrul german de externe. Și concluziile sunt elocvente. Campaniile de așa zisă protecție pentru copiii din Est mâncați de refugiații sirieni și africani în Occidentul degenerat și incapabil de autoprotecție sunt o enormă manipulare rusească. Fără nici un efort le-am găsit în Lituania, unde rușii au cumpărat o bună parte din presă în ultimii ani profitând de dificultățile ei economice, în Slovacia și Serbia, unde au strânse legaturi cu partidele naționalist populiste de acolo. Ziarele rusești publică interviuri fascinante cu biete femei rusoaice care se luptă cu autoritățile în țările scandinave pentru copiii lor, e vorba de Norvegia, Suedia și Finlanda, trei țări în topul bunei guvernări și care fac mai mult pentru respectarea drepturilor omului la ele în țară și în restul lumii decât toată Asia la un loc. Nu e suficient să te uiți la Russia Today – ceea ce eu fac, având obiceiul de război rece, că trebuie să știi ce spune propaganda dușmană, trebuie să urmărești mult mai multe surse, inclusiv din Rusia, ca să înțelegi ce se întâmplă. Ce urmăresc rușii? Păi, nimic mai simplu. Să captureze agenda în care altfel ei ar fi oamenii răi (avem refugiați din Siria că Putin nu a permis Occidentului să rezolve pe fond problema acolo; avem cazul Litvinenko, avem Ucraina, unde ei calcă pe față toate legile internaționale); să culpabilizeze Occidentul și să îl arate ca pe o entitate fragilă și degenerată (una din țintele principale de discurs antioccidental e uniunea dintre homosexuali, Putin portretizează constant Occidentul ca pe un paradis al degeneraților); să submineze orice fel de reguli internaționale dat fiind că va continua să le calce în Ucraina și e masiv lovită de sancțiuni internaționale din acest motiv; să slăbească unitatea și coerența lumii occidentale sponsorizând mișcări interne de contestare, ca astea cu copiii, mișcările anti-refugiați și partidele antisistem (sunt între timp dovezi ample că rușii finanțează direct partide de extremă dreapta, inclusiv din Parlamentul European).

De ce țări ca a noastră contribuie la așa ceva, când altfel pretindem că suntem cât de poate de anti-ruși? Așa, la botul calului, văd trei motive mari.

Primul, e că pe fond avem un segment de populație foarte apropiat de sistemul de valori și cogniții al rușilor și pe fond opus Occidentului. Unul ca Dan Puric face treaba lui Putin nu pentru că l-ar plăti Putin, ci pentru că întreține prin misionarismul lui la nivel de salon de recuperare post-abuz starea de confuzie mentală și aspirație la stimă de sine mai mare în care se scaldă fericiți mulți români, inclusiv unii cu pretenție de educație. Toată povestea cu cultul Arsenie Boca și semnăturile ca să modificăm Constituția contra marelui pericol homosexual sunt copiate la indigo din Rusia, dar copii mai slabe, că, vorba aceea, una e Dostoievski și alta ”profesorul” Dulcan, autorul unei cărți cu titlul semnificativ de ”mintea de dincolo”. Nu toți ăștia fericiți să nu aibă mintea acasă, că doar așa se simt mai înălțați și superiori vecinilor lor sunt plătiți de ruși, dar toți fac jocul rușilor, orice abatere de la drumul și așa întârziat de raționalizare a sferei noastre publice e o problemă. Mai avem și o presă foarte coruptă, fără niciun fel de valori și cod etic clar, în care publicul e văzut ca o turmă și conștient întreținut să rămână o turmă, care înghite orice, cum ar fi că scandinavii și nemții sunt în același timp naziști cu copiii și blegi cu refugiații criminali fără să sesizeze vreo contradicție, pentru că e nesofisticat și pasiv. Publicul sofisticat a migrat demult pe Internet și e complet diferit.

Doi, avem lideri care nu merită nici prima silabă de la nume, niște impostori care din populism și pentru voturi (enfin, trebuie verificat dacă e doar asta) iau primul avion și se duc în Norvegia, care cântă la orice  în loc să dirijeze ei corul. Deputații PNL și PSD care s-au dus la Oslo (Dolha, Vasiliev, Ben-Oni Ardelean, Corlățean) ca și președintele Consiliului Județean și prefectul din Sibiu care ne-au ținut discursuri pe tema asta sunt de remarcat cu nume întreg și urcați în topul penibilității.

Trei, pentru că serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze țara, care include spațiul de dezbatere public, care ar trebui el însuși inclus în ceea ce trebuie să fie securizat. Citesc zilnic pe ofițerii acoperiți din presă, noroc că nu mă uit la televizor (cum știu că sunt ei? Păi foarte simplu. De ce o persoană fără nume public ar fi publicată de RL sau de Adevărul, de ce ar scrie editoriale cineva care lucrează la președinție, deci are embargo pe comunicare, și care acum un an scria pentru candidatura lui Meleșcanu iar acum critică prestația televizată a ui Dacian Cioloș, găsind-o inferioară celei a lui MRU?) și am ajuns la concluzia că, mai rău decât imorală, această practică e o sursă de ineficiență publică majoră, amestecul SRI și SIE în treburile politice e de fapt o diversiune de la treburile lor, care există și sunt serioase, ei trebuie să raporteze în Parlament și nouă tuturor care e amestecul rusesc în presa noastră, ei trebuiau să pună în context european toată povestea cu copiii, cu asta trebuie să  se ocupe agenții lor, nu să facă PR pentru șefi prin presa din țară.

Pentru că trebuie spus că, în ciuda unui răspuns clar al ministrului de Externe german săptâmâna asta, strategia rusească funcționeză. Numai de câte ori am citit eu prin presa română și scris de incompetenți în discursurile demnitarilor că nu putem fi de acord cu cotele față de refugiați pentru că nu tratează cauzele problemei siriene. Păi Putin e cauza problemei siriene, din cauza lui nu există o perspectivă de rezolvare pe fond, el e fericit să ne invadeze cu refugiați și tot el sponsorizează demonstrațiile contra refugiaților, și toată Europa de Est s-a aliniat acuma și face ce vrea el. Succes mare, la 25 de ani după căderea zidului.

Comentariu  saccsiv:

Alina Mungiu Pippidi este presedinta SAR, adica Societatea Academică din România. Alti fondatori ai acestui ONG: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, HR Patapievici, Andrei Cornea, Andrei Pippidi.

Cititi va rog mai multe la:

“SOCIETATEA CIVILA” = GEORGE SOROS. Dacian Ciolos le-a facut minister. EXTREM DE GRAV: banii pentru minister sunt luati din FONDUL DE REZERVA. Adica in cazuri de situatii de maxima urgenta nu vom mai avea bani …

În 2012 a fost cooptată în think tank – ul European Council on Foreign Relations:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Alina_Mungiu-Pippidi

Ca politolog, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea, elaborează de mai mulți ani capitolul dedicat României din raportul anual Nations in Transit al Freedom House:

http://www.romaniacurata.ro/bio/alina-mungiu-pippidi/

Iar Freedom House este un ONG finantat de George Soros:

http://m.luju.ro/prietena-lui-macovei-cristina-guseth-directoarea-freedom-house-ong-finantat-de-miliardarul-george-soros-este-propusa-de-premierul-dacian-ciolos-la-ministerul-justitiei-cooptata-in-fundatia-soros-in-1990-cristina-guseth-este-o-apropiata-a-ex-ministresei-mo

Fratele sau mai mic este regizorul de film Cristian Mungiu.

In 1992 scrie piesa de teatru Evangheliștii, desemnată de către juriul Galei UNITER drept „cea mai bună piesă românească” a anului 1992.

Iata ce putem citi la http://www.laurentiudumitru.ro/evanghelistii-pippidei.php despre aceasta blasfemie:

[…]

Piesa se centrează oarecum pe ideea că Pavel (Sfântul Apostol Pavel), înfăţişat de Pipidi ca un om animat de dorinta de putere, ca un lider al unei „secte” ce vrea să domine păgânismul, ar fi comandat filosofului Cherintos (personaj fictiv – profesor în timpul guvernării romane într-o falimentară academie grecească din Asia Mică) şi discipolilor acestuia – Ioan, Luca, Marcu si Matei – să scrie în patru variante povestea „plăsmuită” a unui profet evreu, care ar fi schimbat din temelii religia timpului său. Aceştia ar fi avut misiunea de a-l zugrăvi pe Hristos exact aşa cum ştim noi creştinii că este zugrăvit Domnul Hristos în Sfintele Evanghelii: Fiu al lui Dumnezeu răstignit pentru păcatele lumii şi înviat întru slavă. Cherintos si cei patru evanghelişti acceptă să scrie „povestea” lui Pavel contra cost, pentru a scăpa în felul acesta academia de faliment.

Autoarea ridiculizează întreaga istorie a mântuirii şi schimbă voit întreaga logică a textului scripturistic dorind a obţine efecte cvasi-artistice tocmai prin falsa demonstraţie „literară” că Pavel ar fi artizanul „plăsmuirilor evanghelice” despre Hristos. „Realitatea” pusă în scenă de Pippidi ar fi aceasta: Iisus Hristos n-ar avea legătură cu nimic din ceea ce relatează evangheliştii. El ar fi fost un profet-povestitor şters, care ar fi inspirat pe Pavel să născocească tot ceea ce a ajuns până la noi ca adevăr religios. Hristos nu ar fi avut absolut nici un atribut care să îl consacre drept Fiu al lui Dumnezeu (ar fi fost lipsit întrutotul de puterea de a face minuni); în locul Său ar fi murit de fapt Baraba; la Cina cea de Taină ar fi participat inclusiv Maria Magdalena – o idee sionistă mai veche, o temă scandaloasă – care apare perfid în articularea piesei atunci când Elena, iubita lui Cherintos, intră în rolul Mariei Magdalena care, în viziunea Alinei Mungiu Pippidi, încearcă o relaţie amoroasă chiar cu Iisus. Scena spălării cu lacrimi a picioarelor lui Iisus are o încărcătură erotică apăsata, despre care „ruşine este a şi grăi”. Piesa se încheie cu Cina cea de Taina şi nu cu răstignirea şi învierea Domnului. Apostolii mor otrăviţi de Pavel care, înainte de căderea cortinei, îl înjunghie pe Iisus Hristos. Toată această mascaradă se petrece tocmai pentru a fi păzit peste timp „secretul” lui Pavel, că de fapt Hristos, aşa cum îl cunoaştem noi din Evanghelii, nu ar fi existat niciodată.

Mântuitorul nostru Hristos arătat aici ca un om fără personalitate, un pretext pentru o mare farsă religioasă, un profet secundar supus de altfel manipulării şi apetenţei sexuale; Sfântul Apostol Pavel – un farsor şi un ucigaş, evangheliştii – nişte impostori plătiţi să scrie la comandă poveşti; acesta este tabloul pe care ni-l propune distinsa doamnă Alina Mungiu Pippidi al cărei nume rog stihiile lumii să-l uite pe vecie.

[…]

   Comentariu saccsiv:

Cele de mai sus sunt doar o parte din activitatile neobositei facatoare de rele, suficiente insa pentru a intelege de ce exista iadul: caci e singurul loc unde asa ceva trebuie sa ajunga.

 

 

Anunțuri

114 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iones said, on Februarie 4, 2016 at 2:19 pm

  Ce ne ascunde guvernul „tehnocrat”?

  România plănuieşte să deschidă o tabără de refugiaţi lângă frontiera cu Ungaria, scrie presa maghiară
  http://adevarul.ro/news/eveniment/romania-planuieste-deschida-tabara-refugiati-frontiera-ungaria-scrie-presa-maghiara-1_56b335de5ab6550cb871c981/index.html

  Apreciat de 1 persoană

 2. Spaceman said, on Februarie 4, 2016 at 3:53 pm

  Cel puțin 10.000 de copii migranți, neînsoțiți de părinti, s-au „evaporat” la scurt timp după ce au pătruns în Europa, estimează oficialii Europol, care și-au exprimat îngrijorarea cu privirea la posibilitatea ca aceștia să fie în prezent victime ale traficului de persoane și ale rețelelor de prostituție. Organizația europeană de combatere a criminalității confirmă că a primit deja informații potrivit cărora minori refugiați neînsoțiți ar fi fost exploatați sexual.

  http://www.evz.ro/bun-venit-in-infern-peste-10000-de-copii-refugiati-au-disparut-fara-urma-in-europa-europolul-se-teme-ca-minorii-sunt-victime-ale-celor-mai-murdare-retele-infractionale-europene.html#

  Alții spun că ar fi vorba despre fraudă, adică unii migranți ar fi declarat mii de copii fictiv ca să umfle alocatiiile de la guvern. Autoritățile pretind însă că nu se știe nimic despre acești copii, unde sunt, ce fac și cu cine.
  Tot rușii să fie de vină și în acest caz sau se urmărește cu totul altceva?

  http://events.afcea.org/GlobalID16/Public/MainHall.aspx?ID=57390&sortMenu=101000

  http://findbiometrics.com/

  Apreciat de 1 persoană

 3. Iustin said, on Februarie 4, 2016 at 3:58 pm

  OFF TOPIC

  Flat Earth Psy Op is the Real Conspiracy
  February 3, 2016 –

  „The assumptions of this Meme are:

  1. The Earth is a Flat Disc.

  2. Our globe-shaped world orbiting the sun is a myth.

  3. The sun and moon are spherical, but much smaller than mainstream science states, and they rotate around a plane of the Earth, because they appear to do so.

  4. Arctic Circle in the centre and Antarctica is a continent forming an ice rim of 150-foot-tall wall of ice, NASA and the military guard this wall to stop you climbing over it and falling off the end of the Earth.

  5. Gravity is an illusion. When driving, it is not gravity that pins you to the road, but the rapid upward motion of a disc-shaped planet.
  6. Space exploration and the moon landings are all faked.
  7. The Sun is not 93 million miles away but is much smaller and only 4,000 miles above the Earth.
  8. Horizon is always at eye level. (See also- Ten Absurd Claims of Flat Earth Conspiracy Theorists)

  They fail to address:

  1. What lies underneath the Earth and how the disc sits or what holds it up. [The earth sits on the back of giant tortoise- Makow]
  2. Cannot explain orbiting satellites or GPS. They rationalize that Satellites are a hoax and GPS only exists due to a network of radio transmitters.

  time-zones.jpg
  (Left, Tiny sun circle above flat earth. How it also heats the world isn’t explained.)

  3. How does the Sun circle the Earth for night and day. They say Sun travels via zero space and instantaneously appears on the other side of the disc. When facts and science contradict, they make up nonsensical explanations. First, gravity does not exist and then it does exist to bend the sun’s rays. This is when they are explaining why you can’t view the other end of the Earth. To debunk a globe model; they have yet to produce is a photo of edge of the flat earth. ”

  See more at: http://henrymakow.com/#sthash.vyLTgRoN.dpuf

  Apreciază

  • tataia said, on Februarie 5, 2016 at 12:57 am

   Pai s-a discutat deja despre pamintul plat. NU neg ca ar putea fi cea mai mare manipulare cu putinta..De fapt chiar este. Miscarea pamintului plat a fost pornita de masoni si pina in acest moment se pare ca serveste scopurilor acestora. Dar inseamna ca este falsa? NU neaparat. Elitele au un sarcasm remarcabil si le place in mod frecvent sa isi bata joc de noi…dar ce poate fi mai ironic decit sa ii spui omului adevarul in fata si sa nu il creada…La modul uite cit de bine i-am dresat…daca timp de 500 de ani i-am mintit ca pamintul e sferic acum si cind le spunem adevarul nu il mai cred.

   In fine…miscarea pamintului plat a dezbinat acea categorie de persoane numita „conspirationisti” acum se cearta intre ei daca pamintul este plat sau nu, au uitat sa discute despre lagarele de concentrare FEMA, chemtrails si asa mai departe. Tema zilei nu mai este alta decit daca pamintul este plat sau nu. Mai mult de atit aceasta teorie a dus si la luarea in deridere a „conspirationistilor”…

   Dar informatiile postate de tine sint un pic inexacte. In primul si in primul rind am studiat si eu tot ceea ce sustine teoria pamintului plat si singurele chestii pe care acestia NU STIU SA LE EXPLICE sint urmatoarele:

   De ce ziua polara de la polul sud are tot 6 luni si noaptea polara tot 6 luni la fel ca si la polul nord?
   De ce in emisfera sudica se vad cu totul alte constelatii decit in emisfera nordica iar bolta cereasca are o miscare aparenta in sens invers fata de cea din emisfera nordica.

   Ce este sub pamint nu este nevoie sa explice….chiar putem noi sa stim totul? Sub pamint este iadul, dar ce anume sustine pamintul? Trebuie neaparat sa il sustina ceva? Pluteste in imersiune in apa…intreg universul este apa iar pamintul este un soi de submarin care pluteste in imersiune in apa. Este posibil? Este! Putem noi sti toate tainele creatiei? NU.

   Explicatia in privinta satelitilor si a GPS-ului este una foarte simpla. Stelitii nu exista iar GPS-ul este asigurat cu antene terestre. Oricum sateltii nu pot exista decit in momentul in care exista gravitatie…si cum gravitatia este o teorie eronata…Intrega teorie a relativitatii a lui Einstein este eronata.

   Formarea zilei si a noptii perecum si a fuselor orare sint explicate cit se poate de clar in teoria pamintului plat…numai cine nu a studiat sustine ca nu exista explicatie pentru acestea.

   Acestea fiind zise, eu nu stiu ce forma are pamintul..dar stiu precis ca formula fizica a gravitatiei ESTE ERONATA, ceea ce ar duce la concluzica ca sateliti si statii orbitale nu exista, iar razele soarelui care se strecoara printre nori la crepuscul dovedesc ca soarele este muuuult mai aproape decit ne invata stiinta. NU trebuie sa crezi imaginile create pe computer ale NASA sau teoriile flat-earth-erilor despre care zic unii ca sint shili si trolli. Este suficient sa crezi ce poti vedea cu ochii tai sau masura cu miinile si instrumentele tale.

   Apreciat de 1 persoană

   • rozalia said, on Februarie 6, 2016 at 12:37 am

    ‘tataie’ – ca întotdeauna comentarii pertinente si de bun simt.

    Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on Februarie 6, 2016 at 2:03 am

   Tot in legatura cu teoria pamintului plat pe care vad ca unii o mai aduc in discutie…poate ar trebui sa luam in cosiderare si urmatoarele aspecte. In primul si in primul rind postarea ta de mai sus este un citat dupa unii care vor sa demonteze teoria pamintului plat exact asa cum incearca sa o faca toti cei superficiali care nici macar nu se obosesc sa studieze ce sustine aceasta. Mai mult de atit ei fac referire la acest articol: „10 Afirmatii absurde ale teoreticienilor conspiratiei pamintului plat”:

   http://listverse.com/2016/02/01/10-absurd-claims-of-modern-flat-earth-conspiracy-theorists/

   Care articol este scris la caterinca exact la fel ca acesta:

   http://adevarul.ro/tech/stiinta/teoriahazlie-conspiratiei-chemtrails-1_549fc551448e03c0fd1a1dff/index.html

   NIci o dovada tehnica sau stiintifica, nici o dezbatere nimic. Doar acuzatii cum ca cei care sustin asa ceva sint prosti, needucati, nedusi la scoala, nebuni, caternica..si atit. Astea sint articolele de tip „debunk”. Adica cele care vin sa demonteze teorii ale conspiratiei. CIne sustine asemenea teorii nu stie fizica, nu a dat pe la scoala, este nebun si hai sa ridem cu totii de el cit de timpit trebuie sa fii sa susti asa ceva. Fara dezbateri. fara argumente. La fel ca NASA care nu s-a obosit sa dea explicatii in privinta „aselenizarilor” cind a fost luata la bani marunti de „conspiratiositi”. Ca doar nu se coboara ei din inaltul intelepciunii si cunoasterii lor la nivelul plebei. NU sint ei nevoiti sa dea explicatii si sa aduca dovezi. Au fost pe luna. Punct. CIne crede altfel este prost sau nebun. Sau ambele. Cum au reusit ei sa piarda toate filmarile cu aselenizarile toate inregistrarile audio toate datele colectate in timpul acelor misiuni ma depaseste. Dar desigur…daca sustii ca omul nu a fost pe luna esti nebun.

   La fel ca si in cazul teoriei pamintului plat. Sa ne intelegem acum, teorii conspirationiste referitoare la forma, dimensiunile si alte caracteristici ale plan-etei pe care locuim sint multe. Exista toeria pamintului gol inauntru in al carui interior traieste o civilizatie extrem de „avansata” adica dracii pe intelesul nostru al crestinilor, Gurile rele spun ca aceasta teorie a fost crezuta si de nazisti si de insasi HItler, iar portalurile de intrare in interiorul pamintului ar fi cei doi poli, nord si sud…A se lua in calcul romanul „Calatorie spre centrul pamintului” al lui Jules Verne. Apoi teoria pamintului sferic dar concav…adica noi traim de fapt in interiorul sferei, iar cerul soarele luna si stelele sint toate de asemenea in interiorul sferei. Apoi teoria pamintului in forma de calota sferica..apoi cea in forma de para cu emisfera sudica mult mai „umflata” decit cea nordica. Apoi teoria in care emisfera nordica este convexa (bombata) iar cea sudica este concava (scobita). Teorii din astea sint cu duiumul.

   SA nu uitam si teoria cu pamintul sferic dar care creste in diametru:

   Chiar putem ignora faptul ca exista o potrivire perfecta intre coasta de vest a Africii si cea de est a Americii de sud? Sau poate se explica si altfel? IN fine…eu am adus in discutie teoria conspirationista a pamintului plat pentru ca este cea care a luat cel mai mare avint in ultimii 2-3 ani. A atins dimensiuni care nu pot fi ignorate. Totodata ar fi si cea sustinuta de cuvintul Sfintei Scripturi. Eu zic ca pina nu faci foc nu iese fum Deci care este forma pamintului? Disc plat? Para? Sfera? Eu nu stiu. Nici nu am sustinut ca stiu. Dar atita timp cit acest experiment:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Bedford_Level_experiment

   nu a gasit nici o curbura a pamintului am si eu dreptul sa ma intreb daca nu cumva e plat. Cealalta alternativa ar fi aceea ca este totusi sferic dar cu mult mai mare in diamentru decit ni se spune. SI atita timp cit acel experiment nu a gasit curbura pamintului nu am dreptul sa ii fac nebuni, prosti idioti pe cei care sustin ca pamintul este plat. Cine ride de cine nu este o dovada de inteligenta. Dar am fost invatati cu totii sa fim de partea turmei…adica a acelora care rid. NU vrea nimeni sa fie de partea celor de care se ride. Ceva este in neregula cu forma pamintului. NU este asa cum ni se spune. Cel putin eu asa am impresia.

   Si as mai avea o ultima intrebare…daca acel experiement a fost invalidat din cauza refractiei luminii in diferite straturi de aer de ce nu il repeta nimeni? Eventual in conditii atmosferice diferite? A..stiu! Deoarece comunitatea stiintifica a STABILIT ca pamintul aer forma sferica…de fapt chiar mai rau sferoid/geoid de rotatie si oricine sustine altfel este prost sau nebun! Nu sint obligati ei sa ofere dovezi plebei. Oare unde am mai auzit asta?

   Apreciază

 4. gabi said, on Februarie 4, 2016 at 4:00 pm

  Asta e urata, dar e proasta!

  Apreciază

 5. octavpelin said, on Februarie 4, 2016 at 4:52 pm

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 6. isihastu said, on Februarie 4, 2016 at 6:33 pm

  Monstruozitatile oamenilor de stiinta vor trai mai mult, iar oamenii normali mai putin…
  Ceea ce nu stiu insa sclavii acestia aserviti sionismului mondial e ca oamenii normali, cu sufletul curat, vor trai vesnic.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiinta+si+Mediu/Cercetatorii+au+reusit+sa+mareasca+speranta+de+viata+a+cobailor+

  Apreciază

 7. Spaceman said, on Februarie 4, 2016 at 7:48 pm

  Pussy Riot – CHAIKA

  Apreciază

 8. Radu Humor said, on Februarie 4, 2016 at 11:03 pm

  Institutul Elie Wiesel sau

  Dumnezeu trebuia să rămână în exil14_vintila_horia

  De ce? Pentru că aşa ar fi dorit dl. Alexandru Florian… Noua victimă a corectitudinii politice impuse de Legea 217 este nimeni altul decât Vintilă Horia.

  De fapt, Vintilă Horia este un „client” mai vechi al Institutului Elie Wiesel care îl prigoneşte dincolo de mormânt, de vreo 10 ani. Voi da un singur exemplu: în 2007 dl. Laszlo Alexandru a prezentat în cadrul Sesiunii internaţionale a INSRHEW un text care îl înfiera atât pe Vintilă Horia cât şi pe cei care îndrăznesc să îl prezinte îin România postcomunistă drept un mare om de cultură ce trebuie redescoperit şi asumat.

  Acum, având în mână instrumentul legal prin care poate mutila memoria românească, INSHREW loveşte mai tare şi speră să fie şi cu efect. In timp ce mediul academic din Spania îl consideră una din marile personalităţi contemporane şi organizează acţiuni ample de omagiere, în România, Vintilă Horia a rămas şi la 26 de ani de la căderea comunismului un proscris.

  In 27 noiembrie 2015 Primăria Segarcea i-a acordat titlul de cetăţean de onoare. In decembrie 2015 Institutul Elie Wiesel solicita retragerea titlului acordat, întrucât aceasta contravine legii 217/2015 care interzice, printre altele, cultul „criminalilor de război”. Mai mult, aminteşte Primăriei Segarcea că promovarea în public a cultului persoanelor vinovate de crime de război constituie infracţiune şi se pedepseşte penal. Ce va face Primăria? Va ceda solicitării Institutului? Va rămâne fermă pe poziţie, asumându-şi posibile consecinţe penale? Vom vedea. După cazul Ion Şiugariu, nu îmi mai fac speranţe.

  Interesant este faptul că în solicitarea transmisă Primăriei, atât stilul, cât şi argumentele şi citatele cu care le susţine INSHREW, sunt aceleaşi pe care le-a folosit acum 70 ani acuzatorul public în instrumentarea procesului Vintilă Horia la Tribunalul Poporului.

  Din solicitarea INSHREW: “Textele sale publicate în ziare şi reviste de extremă dreapta exprimă elogii la adresa fascismului şi oferă justificări pentru política antisemintă a regimului Antonescu”. Din argumentarea acuzatorului public către Tribunalul Poporului: “…militând în primele momente ale apariţiei sale în presă pentru realizarea principiilor de bază ale fascismului şi hitlerismului… Difuzarea temelor antisemite… Sprijinirea dictaturii antonesciene…”. Vedeţi vreo asemănare?

  Iată ce scria printre altele Vintilă Horia: “Curente semite au aruncat Occidentul în decadenţă” sau „Adolf Hitler şi nu Napolen este primul om politic al epocii moderne care merită calificativul de mare european”. Delictul de opinie se pare că este suspus şi astăzi aceleaşi cenzuri ideologice ca în 1946. Atât Tribunalul Poporului, cât şi INSHREW folosesc citatele de mai sus pentru a susţine aceeaşi condamnare pentru acelaşi om. Domnule Florian, puteaţi fi mai inventiv şi mai selectiv. Nu mai adaug şi corect… De pildă, puteaţi menţiona un alt citat din Vintilă Horia:

  „Mă găseam într-un lagar nazist, dar ştiam că nazismul se afla pe patul morţii şi că un alt totalitarism avea să ne despartă de orice drept la linişte. Am dorit atunci să mă detaşez de orice contingenţă politică şi în pădurea de la Maria Pfarr, am făcut jurământ de totală neadeziune politică.”

  Sau de ce nu:

  “Mă aflam la Assisi când < m-a condamnat la muncă silnică pe viaţă, acuzându-mă de <> pe cât de absurde, pe atât de imposibile, pentru că eram mult prea tânăr ca să le fi putut comite. In plus, eram acuzat de a fi scris câteva articole anticomuniste, care constituiau cauza adevărată a condamnării, aceeaşi cauză pe care mi-au aruncat-o în faţă, în 1960, reflectoarele unui ziar cu nume greşit. Au fost anticomunismul meu de totdeauna, căruia i-am rămas fidel chiar după decernarea premiului Goncourt, creştinismul meu, credinţa mea în om, ceea ce ei au încercat să distrugă prin aceste atacuri şi nu rasismul, fascismul sau nazismul meu, fantome zdrenţăroase ale unui trecut pe care n-am dece să-l justific, pentru că oricum face parte din experienţa mea de om liber. Vroiau să distrugă o prezenţă şi foarte puţini au fost cei care în mijlocul unui penibil talmeş-balmeş de dezinformări premeditate, au înţeles acest lucru…“

  Nu mai reiau discuţia despre sentinţele acordate politic, la kilogram, de Tribunalele Poporului şi despre falsitatea lor. Vintilă Horia nu a fost criminal, nu se face vinovat pentru dezastrul ţării. Dacă ar fi fost fascist sau nazist, nu ar fi stat internat aproape un an în lagarele Krummhubel şi Maria Pfarr, dacă ar fi fost un criminal, regimul comunist nu ar fi încercat să îl „seducă” în 1960 pentru a se lăuda cu premiul „Goncourt”.

  La 70 de ani de la pronunţarea unei sentinţe pur POLITICE, care nu avea nimic de-a face cu realitatea, Vintilă Horia continuă să poarte stigmatul de „criminal” în propria lui ţară, în timp ce în străinătate este considerat un intelectual genial.

  Chiar dacă legislativ şi-a creat un bici cu care încearcă să îi ţină la depărtare pe marii intelectuali interbelici, Alexandru Florian pierde tot mai mult în plan real. Legal îl puteţi infiera, moral, Vintilă Horia a câştigat deja lupta cu INSHREW. Câtor români le-ar fi păsat că, la Segarcea, Vintilă Horia este cetăţean de onoare? Câţi ar fi aflat despre asta? Dar, interzicându-l public şi luptându-vă cu un om mort de aproape 25 de ani, dvs. dle. Florian, sunteţi cel care îi faceţi propagandă lui Vintilă Horia în rândul tinerelor generaţii.

  Ar fi interesant să monitorizam propaganda. Vă propun un exerciţiu, că tot vă ocupaţi cu monitorizarea din spaţiul media. Număraţi câte ştiri închinate lui Vintilă Horia au apărut în urma acordării titlului şi câte au apărut în urma solicitării dvs. de retragere a titlului. Vă garantez că ştirile despre retragerea titlului sunt mult mai numeroase şi că o mulţime de români au căutat informaţii despre Vintilă Horia în urma scandalului pe care l-aţi provocat. Nu uitaţi dle. Florian că aţi putea fi încadrat la „promovarea cultului unui criminal de razboi”, fapt care constituie o infracţiune şi este pedepsit de lege.

  „Dumnezeu s-a născut în exil” pentru că în propia ţară era prigonit şi răstignit. Astăzi, dl. Alexandru Florian şi Institutul pe care îl conduce, se străduieste din răsputeri să îi interzică lui Vintilă Horia să revină şi să îşi recapete locul în memoria neamului său. Imposibil, dle Florian, nu veţi reuşi asta pentru că Dumnezeu s-a întors deja din exil, chiar dacă Institutul pe care îl conduceţi nu a primit o înştiinţare oficială în acest sens… “Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27) şi nicio lege impusă prin Ordonanţă de Urgenţă şi niciun Institut străin de neamul nostru (dar plătit din banii noştri), înfiinţat prin Hotărâre de Guvern, nu vor putea schimba asta. Niciodată.

  Cezarina Condurache

  Apreciază

 9. valentindortodox said, on Februarie 5, 2016 at 11:24 am

  PE ĂȘTIA NICI NU MAI TRE SĂ-I BĂGĂM ÎN SEAMA CUM E CUCOANA ASTA …. VAI DE STEAUA LOR VORBA ROMÂNULUI …

  Apreciază

 10. Doro Stefanis said, on Februarie 5, 2016 at 4:06 pm

  Nu ma mir deloc citind sofismele Alinei Pipidi. Este bine determinată de gruparea anticrestină căreia apartine, centrată pe sponsorizarea lui Soros. Femeia asta musteste de ură și dispret față de ortodoxie, asa că orice iese din gura ei, vizează ca niște proiectile pe crestinii ortodocsi. Aici îi atacă pe ruși, tot din cauza aversiunii ei față de ortodocsi, nu față de Putin, cum fals afirmă.Greața cu care vorbeste despre ,,înapoiații ,, de români care-s împotriva năravului homosexualității, dovedeste ce morală decăzută are, cu care însă este foarte mândră.
  Să o ignorăm, să o lăsăm să vorbească singură, că tot vorbește răutăți !

  Apreciază

 11. ioana L. said, on Februarie 6, 2016 at 3:41 pm

  ar trebui sa-si stranga mai tare baticul la gat….sa nu-si mai ascunda gusa de scroafa, ca degeaba o ascunde…idioata endemic.

  Apreciază

 12. […] ALINA MUNGIU PIPPIDI: Rusii sunt in spatele celor anti refugiati si anti rapirea copiilor in Norvegi… […]

  Apreciază

 13. […] ALINA MUNGIU PIPPIDI: Rusii sunt in spatele celor anti refugiati si anti rapirea copiilor in Norvegi… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: