SACCSIV – blog ortodox

A existat DECALOGUL PROTESTATARILOR tiparit pe foi ce au fost raspandite masiv printre manifestantii “Colectiv”. Le indica ce sa strige, inclusiv anti BOR. Dovada la Romania tv

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 26, 2016

Un decalog al protestatarilor, adica o foaie tiparita cu lista cu lozincile ce trebuiau strigate in piata a fost prezentata de politicianul Gelu Visan zilele trecute la tv. Nu-mi amintesc insa ziua si nici cu aproximatie ora la care au dezbatut pe tema asta, asa ca nici n-am stat sa sap pe site-ul Romania tv dupa inregistrarea emisiunii.

Si erau pe foaia aia si lozincile anti BOR si cele ce le-ati auzit strigandu-se mai apoi prin piata.

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. NIMENI said, on ianuarie 26, 2016 at 7:54 pm

    Inclusiv haita turbata care a dat cu pietre la Patriarhie dupa ce au luat banii otraviti !!!

    Apreciază

  2. Alin said, on ianuarie 26, 2016 at 11:57 pm

    insi gen Remus Cernea mereu vor avea materiale pregatite pentru miscarile strazii ,, este ceva previzibil

    Apreciază

  3. valentindortodox said, on ianuarie 27, 2016 at 2:53 am

    Vreau sa tin piept acestui decalog al protestatarilor de dupa colectiv si sa zic- noi crestinii ne luptam contra fiarei care a silit pe rege sa abdice, care a omorit milioane, care distrus vieti, care a facut popor mare sa se lepede de credinta, ba chiar si pe multi dintre sfinti i-a ingenunchiat in clipa cea grea a vietii lor-pr. Gh. Calciu a cazut la Pitesti… continui cu ridicarea lor-au biruit si sunt in Ceruri alaturi de Hristos, in veci biruitori, iar in locul lor pe pamant, pamantul s-a sfintit-adica trupurile lor sunt sfinte moaste izvoratoare de mir.
    Acum fiara urla dupa suflete nevinovate de copii, vrea sodomia in familie, uraste botezul, omoara pe cei care vorbesc pentru Evanghelie si Hristos, vor sa-l aduca pe satana asta de alah si in romania-rugaciune catre Maica Domnului si sa nu-l primim.
    Dumnezeu ne cere sa fim desavarsiti.
    Acum e vizibil si ce se-ntampla daca suntem sau nu ascultatori de Cuvantul Sau.
    Sunt milioane de atrocitati si de morti oribile. Dar Hristos e mai Puternic decat toate masonerie, jihad, alah, mahomed, politicieni, sodomiti, atei,uniunea europeana fascista, statul ISIS, iar Biserica, postul, facute toate cate ld spune Hristos prin preotii Sai si sfintii contemporani vor birui iar fiara antihristica ecumenista, globalista, satanica, pierzatoare de suflete.

    Apreciază

  4. RomeoB said, on ianuarie 27, 2016 at 7:32 am

    Am punctat cu ceva timp in urma despre galeriile fotbalistilor din Bucuresti.
    Galeria echipei Steaua este tot timpul contra lui Gigi Becali; scandari, violente, tulburari media, amenzi de la UEFA pt scandari rasiste. In principiu au facut cat rau au putut lui Becali, care in felul lui e marturisitor crestin si anticomunist.
    La polul ope, Galeria lui Dinamo, era tot timpul contra lui Nicolae Badea, provenit din securitatea „national comunista”.
    Se mai vad si acum prin Bucuresti lozinci: Becali pleaca sau Badea pleaca.

    Iata ca inele televiziuni au confirmat: pe langa tinerii „frumosi si liberi” care au adus in fruntea tarii guvernul Soros-Ciolos, au participat si galeriile de fotbal !

    Se pare ca o parte din galeriile de fotbal ale marilor cluburi bucurestene, sunt controlate de ONGuri Soros !

    Vom mai auzi de ele in cazul tulburarilor de strada !

    Apreciază

  5. Claudia said, on ianuarie 27, 2016 at 8:14 am

    Nu fiti ca ei! „Fiti ca Ion!” 🙂 – (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/editorial/noul-cancer-de-pe-facebook-fii-ca-ion-580139.html). M- a amuzat chestia asta.

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on ianuarie 27, 2016 at 8:51 am

    Sa ne pregatim si noi:

    Apreciază

    • carlos said, on ianuarie 27, 2016 at 11:19 am

      mai verifica sursele te rog, Inregistrarea asta e din 2005, de la rascoalele din suburbiile Parisului, si aia care pocnesc oameni sunt politisti in civil.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on ianuarie 27, 2016 at 11:35 am

        Asemnanator sau mult mai rau vor face musulmanii si asemanator trebuie sa facem si noi.

        Apreciază

  7. cosminmatiu said, on ianuarie 27, 2016 at 9:05 am

    Pentru inceput ar fi bun sa avem bastoane si protectii delupta:
    Noi trebuie sa mergem la lucru, sa platim impozite din care statul le va da imigrantilor bani ca sa frece menta toata ziua si sa vada ce pot viola si ce pot fura.

    http://www.echipamentemilitare.ro/S45/accesorii/bastoane

    Apreciază

  8. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 9:07 am

    Pentru traducere din butonul subtitles alegeti romana

    Apreciază

  9. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 9:12 am

    Hungry people will do anything for food, which means that those who have control over food can use it as leverage. In 1974, Henry Kissinger suggested using food as a weapon to induce targeted population reduction in a previously classified 200-page report, National Security Study Memorandum 200: Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests. The primary tactic to be applied is that food aid would be withheld from developing nations until they submitted to birth control policies:

    There is also some established precedent for taking account of family planning performance in appraisal of assistance requirements by AID [U.S. Agency for International Development] and consultative groups. Since population growth is a major determinant of increases in food demand, allocation of scarce PL 480 resources should take account of what steps a country is taking in population control as well as food production. In these sensitive relations, however, it is important in style as well as substance to avoid the appearance of coercion.

    http://www.schillerinstitute.org/food_for_peace/kiss_nssm_jb_1995.html

    http://www.activistpost.com/2011/07/6-ways-food-is-being-used-as-weapon.html

    Apreciază

  10. cosminmatiu said, on ianuarie 27, 2016 at 9:29 am

    Ca fapt divers. Eu am facut in tinerete kyokushin si desi nu am uitat tehnica nu mai am conditia fizica de altadata dar pentru a compensa in cazul in care vin la noi imigrantii si fac ce fac si in alte parti avem nevoie de urmatoarele:

    – manusi: ceva de genul : http://www.echipamentemilitare.ro/manusi-tactice–223271_P4330
    – protectii tibie si antebrat din material dur pe exterior: (ajuta enorm sa blochezi loviturile)
    – baston
    – bocanci cu bombeu metalic
    – eventual si protectie piept, ca exemplu :http://www.budosport.ro/magazin/?436,platosa-chest-guard-wukf

    Ne putem inspira mult din echipamentul jandarmeriei.

    Sa te lupti contra lor si neantrenat si fara protectii nu e prea bine dar echipat stat cu totul altfel treaba

    Apreciază

    • Elena said, on ianuarie 27, 2016 at 10:10 am

      Bun, dar nu poti iesi pana la paine echipat asa, iar de cele mai multe ori esti atacat cand nu esti pregatit.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on ianuarie 27, 2016 at 10:37 am

        Nu poti, dar intr-o gentuta poti avea manusile si bastonul. Si ma refeream ca ar fi bine ca acele garzi ce se vor face din cetateni in fiecare localitate sa aiba in dotare aceste lucruri. DIn experienta spun ca una e sa te bati neprotejat si cu totul altceva protejat.

        Apreciază

  11. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 10:18 am

    Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, reprezintă, pe termen lung, o ameninţare mai mare decât organizaţia jihadistă Statul Islamic pentru Statele Unite, conform unui raport elaborat de experţi americani, informează CNN.

    http://www.ziuanews.ro/externe/raport-frontul-al-nusra-constituie-pentru-statele-unite-o-amenin-are-mai-mare-dec-t-statul-islamic-387618

    Apreciază

  12. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 10:19 am

    Ministrul Apărării din Israel lansează o acuzaţie foarte gravă la adresa Turciei: oficialul de la Ierusalim susţine că Ankara a cumpărat petrol de contrabandă de la organizaţia teroristă Stat Islamic. De asemenea, ministrul israelian a spus că oficialii turci nu au fost până acum implicaţi în lupta cu terorismul, ci din contră, mai mult i-au ajutat pe islamişti.

    http://www.ziuanews.ro/externe/israelul-acuz-turcia-c-finan-eaz-statul-islamic-387611

    Apreciază

  13. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 10:25 am

    Patriarhia Ierusalimului va proclama, duminică, canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, informează părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, citat de basilica.ro.

    http://www.dcnews.ro/patriarhia-ierusalimului-va-proclama-canonizarea-sfantului-ioan-iacob-de-la-neamt_495726.html

    Apreciază

  14. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 12:18 pm

    Ar fi interesant să cunoaştem dacă Mântuitorul nostru învăţase să scrie. Pare o întrebare nelalocul ei, dar e legitimă din moment ce Domnul nu a lăsat nimic scris cu propria mână. Dar oare cum să nu știe să scrie Cuvântul lui Dumnezeu, El, Care i-a inspirat pe autorii Vechiului și Noului Testament? El, Atotînțelepciunea întruchipată? Datele istorice nu ne confirmă că Iisus copilul a urmat vreo școală a timpului. Dar la ce-i folosea Lui școala, când, pe la 12 ani, îi uimea pe învățați cu înțelepciunea Sa dumnezeiască?! Și totuși Iisus a scris.

    În săptămâna anterioară, data de 23 ianuarie pare să fi trecut neobservată, deși s-a sărbătorit Ziua mondială a scrisului de mână. Celebrarea coincide cu ziua de naştere a lui John Hancock, devenit cunoscut datorită semnăturii sale, foarte lizibilă şi deosebită stilistic, de pe Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii.

    Cred că ni se oferă astfel un prilej potrivit spre a medita la importanța caligrafiei în viața noastră: în scrisul de mână ne regăsim pe noi înșine, deoarece orice trăire interioară se manifestă prin mișcări exterioare. Adesea vorbim, cântăm, ne mișcăm, gesticulăm, scriem într-un mod specific, prin el dezvăluindu-ne bucuria ori tristețea, satisfacția sau eșecul, nostalgia, melancolia, exuberanța, toate ținând de starea noastră organică sau, de ce nu?, fiind determinate de anumite împrejurări de moment.

    Deşi vieţuim într-o lume a gadgeturilor şi a butoanelor, ar fi păcat să pierdem o asemenea abilitate. Citeam cu ceva timp în urmă un studiu al unei prestigioase universități unde s-a realizat un experiment inedit, cu final surprinzător. Studenților participanți la acțiune, împărțiți în două grupe, li s-a cerut să alcătuiască un eseu pe aceeași temă. Una din grupe l-a scris de mână, iar cealaltă, la computer. Comisia de evaluare a stabilit că tinerii care au redactat eseul de mână şi-au terminat teza înaintea celorlalţi, dovedindu-se mult mai creativi şi coerenţi în exprimare. O cercetare efectuată în Marea Britanie arată că o mare parte dintre adulţii intervievați au ajuns aproape dependenţi de tastaturi pentru a comunica în scris: respondenţii chestionarului nu mai scriseseră nimic de mână, în medie, de peste o lună de zile. În plus, în unele școli din SUA scrisul de mână se învaţă opțional, considerându-se că micuții, „conectați ombilical” la tastaturi electronice, nu au nevoie să ştie cum se ţine stiloul pe hârtie. Sper ca în România să nu se ia prea curând astfel de decizii năstrușnice.

    În ultimii ani, s-au ridicat numeroase voci alarmate de riscul crescut ca în viitorul apropiat scrisul de mână să rămână doar istorie. Societatea contemporană – dar și generaţiile viitoare – dă semne de dependenţă de tastaturi pentru comunicarea în scris, căci ritmul vieţii impune, nu arareori, o relaţionare rapidă, succintă, uneori cu mai multe persoane deodată, or tehnologia satisface pe deplin cerințele actuale. Scrisul de mână este considerat astăzi o chestiune desuetă, păstrând doar o valoare sentimentală. Chiar și așa, oamenii preferă corespondenţa electronică, în detrimentul celei clasice. Se pare că tocmai de aceea, anul trecut, poșta canadiană a hotărât să întrerupă livrarea scrisorilor la domiciliu, dezvăluind o cifră de-a dreptul îngrijorătoare: față de 2006, numărul scrisorilor distribuite de compania națională de poștă în 2013 a scăzut cu un miliard. În România, conform datelor unor statistici, se observă aceeași tendință degresivă a scrisorilor.

    Carevasăzică, importanța scrisului de mână s-a diminuat. Cu toate acestea, se cuvine să nu uităm să-l folosim, fie și-n amintirea unor vremuri apuse, ori, de ce nu?, ca să ne exersăm capacitatea de concentrare: unii cercetători afirmă că printr-o asemenea frumoasă îndeletnicire folosim funcțiile intuitive ale emisferei drepte a creierului.

    În viața noastră, în tot ce gândim ori facem, să nu pierdem din vedere nicicând Prototipul, pe Hristos Dumnezeu. Ar fi interesant să cunoaştem dacă Mântuitorul nostru învăţase să scrie. Pare o întrebare nelalocul ei, dar e legitimă din moment ce Domnul nu a lăsat nimic scris cu propria mână. Dar oare cum să nu știe să scrie Cuvântul lui Dumnezeu, El, Care i-a inspirat pe autorii Vechiului și Noului Testament? El, Atotînțelepciunea întruchipată? Datele istorice nu ne confirmă că Iisus copilul a urmat vreo școală a timpului. Dar la ce-i folosea Lui școala, când, pe la 12 ani, îi uimea pe învățați cu înțelepciunea Sa dumnezeiască?! Și totuși Iisus a scris. Să ne amintim de întâmplarea relatată de Sfântul Evanghelist Ioan: fariseii și cărturarii au adus la Domnul o femeie prinsă în adulter, osândită, potrivit Legii, la uciderea cu pietre. Atunci, Domnul le-a zis: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei. Iar Iisus plecându-Se în jos, scria cu degetul pe pământ. Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ.” (Ioan 8, 6-8). Oare ce nota Domnul cu degetul în colbul de la marginea drumului? Porniţi s-o lapideze pe nefericita femeie, conaționalii ei, cu pietre în mână se pregăteau să împlinească Legea, nesocotind îndemnul lui Iisus de a-și cerceta propria conștiință. Nu au voit a recunoaște că Domnul a avut dreptate când i-a îndemnat să arunce cu piatra doar cei fără de păcate. Mândria îi împiedica să-și vădească slăbiciunile. Ar fi început a lovi femeia fără ezitare. Doar că Dumnezeu-Omul, discret, dar ferm, a început să le scrie păcatele în ţărână. Nu colectiv o făcea, ci pentru fiecare în parte, căci numai așa ne explicăm de ce „ei, mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc.” (Ioan 8,9).

    Revenind la importanța scrisului de mână în viața noastră, adăugăm, pe lângă cele prezentate, o serie de mărturii din lumea medicală, care întăresc ipoteza că el poate reprezenta atât o profilaxie, cât și o modalitate de tratare a unor afecțiuni. Peste toate, caligrafia ne ajută să ne exteriorizăm mai bine, constituind, deopotrivă, un act creator și o jertfă. Probabil nu întâmplător ținem instrumentul de scris tocmai între degetele folosite la însemnarea cu semnul Sfintei Cruci.

    Închei cu regretul că tehnologia nu mi-a permis să vă adresez aceste gânduri scrise chiar de mână.

    http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/iisus-scris-de-mana-noi-parca-uitam

    Apreciază

    • Nimbus said, on ianuarie 27, 2016 at 5:01 pm

      Din moment ce citea din Tora in mod normal si stia sa scrie.

      Apreciază

    • Ion P. said, on ianuarie 28, 2016 at 10:39 am

      Daca Iisus a scris (cand si cum) reprezinta un subiect foarte frumos de discutie.
      Imi pare rau ca pr. Mihail Daniliuc, autorul textului de mai sus, nu a mentionat (ori poate nu stie) si despre Scrisoarea lui Iisus catre Abgar, regele Edesei. Mi se pare cel mai fascinant document pe care l-a avut istoria umanitatii si care s-a pierdut prosteste. Un text scris in aramaica si pecetluit de catre Insusi Iisus Hristos, document care s-a pastrat cu sfintenie, mai intai la Edesa, pana in anul 959, apoi la Constantinopol, pana prin anii 1202-1204, cand a avut loc a 4-a Cruciada initiata de papa Inocentiu al 3-lea, cruciada care a distrus si pangarit locasurile de cult din Constantinopol. Atunci a disparut si scrisoarea, a fost distrusa sau furata, ori poate, cine stie, Dumnezeu a ascuns-o din fata unei omeniri indracite. Marturii despre scrisoare avem din Sinaxar, din textele slujbelor bisericesti, din istoria Bisericii si, mai precis, din partea lui Eusebiu de Cezareea (275-339), a lui Addad, episcop al Edesei (†541), de la Evagrie (din sec. 6), de la Ioan Damaschinul (675-749), de la Leon, lector la Catedrala Sf. Sofia din Constantinopol, dimpreuna cu parintii de la Sinodul al 7-lea Ecumenic de la Niceea (din 787), respectiv din cronicile imparatului bizantin Constantin Porfirogenetul, care a stramutat scrisoarea (impreuna cu prima icoana a Mantuitorului, o alta poveste) de la Edesa in anul 959. Cat de frumos ar fi fost sa fi avut si astazi aceasta scrisoare a lui Iisus, dar si asa, ea ar trebui sa constituie prima lectie in manualele de religie, ba chiar si de istorie, si de literatura. Repet, il consider cel mai frumos document al umanitatii.
      Pe de alta parte, din sursele ortodoxe pe care le-am consultat, am dedus ca epistola lui Iisus, ca raspuns la cea trimisa de regele Abgar, ar fi fost scrisa de Insusi Iisus, cu mana lui, ori cel putin semnata de El cu slovele evreiesti „Teu Tea, Tion Tavma”, adică: „A lui Dumnezeu faţă, dumnezeiască minune”. Am aflat ulterior, dar din alte surse, ca nu El ar fi scris epistola, ci unul dintre apostolii Lui, Iacob sau Tadeu, asa cum si Sf. Ap. Pavel ii punea pe ucenicii lui sa-i scrie scrisorile si el doar le semna. In plus, am aflat ca ar fi existat mai multe scrisori si nu doar una, dar nu stiu daca acestea din urma ar fi reale sau doar apocrife inventate de altii.

      Apreciază

    • Ion P. said, on ianuarie 28, 2016 at 10:45 am

      Iata textele privind corespondenta dintre Abgar si Iisus:

      Epistola lui Abgar:
      „Abgar, domnul cetăţii Edesei, lui Iisus Mântuitorul, Bunului Doctor, ce petrece în Ierusalim, să se bucure! Auzit-am de Tine şi de tămăduirile ce se fac de Tine, fără ierburi. Că precum auzim, faci pe orbi să vadă şi pe ologi să umble, pe leproşi curăţeşti, duhurile necurate şi demonii goneşti, pe cei ce se află cu boli îndelungate îi lecuieşti şi pe morţi înviezi. Şi auzind acestea toate despre Tine, am gândit una dintr-acestea două: Că au Fiul lui Dumnezeu eşti făcând acestea, au Dumnezeu. Drept aceea dar, scriind, Te-am rugat să iei osteneală şi să vii până la mine, ca să-mi tămăduieşti şi boala ce am, şi să Te afli aicea cu mine. Că am înţeles că şi iudeii cârtesc asupra Ta şi vor să-Ţi facă rău; eu am o cetate mică, însă de cinste, care ne va fi din destul amândurora, a petrece cu pace”.

      Epistola lui Iisus, ca raspuns:
      „Fericit eşti, Abgare, de vreme ce nu M-ai văzut şi ai crezut în Mine. Că scris este pentru Mine, ca cei ce M-au văzut să nu creadă în Mine, iar cei ce nu M-au văzut, aceia sa creadă şi să fie vii. Iar despre cele ce Mi-ai scris ca să vin către tine, să ştii că Eu trebuie să plinesc toate cele pentru care sunt trimis; iar după ce le voi plini, Mă voi sui către Tatăl, Cel ce M-a trimis. Şi când Mă voi sui, îţi voi trimite pe unul din ucenicii Mei, anume Tadeu, care şi boala îţi va tămădui şi viaţă veşnică îţi va da, şi pace, şi ţie şi celor ce sunt cu tine. Şi cetatea îţi va întări, ca să nu poată [birui] nimeni din vrăjmaşi împotriva ei”.

      Apreciază

    • Ion P. said, on ianuarie 28, 2016 at 7:14 pm

      Chestiunea referitoare la faptul că această corespondenţă ar conţine mai multe scrisori este, de fapt, tot un fals al istoriei recente, datând din secolul al 19-lea. Falsul îl are ca autor pe Jakob Lorber, un scriitor mistic german, care pretinde că această corespondenţă a lui Iisus cu Abgar ar fi fost mult mai lungă şi, în plus, Dumnezeu i-ar fi revelat lui personal, ca să vezi! (prin dicteu divin: adică Hristos Însuşi i-ar fi dictat), conţinutul celorlalte scrisori. Acest lucru nu este altceva decât o altă erezie. Cu siguranţă, dicteul era din partea diavolului sau o invenţie pur personală. Fără o dovadă istorică, palpabilă, oricine poate să debiteze o scriere, pe care să o justifice ca „revelaţie” divină, indiferent de faptul că „divinul” în cauză aparţine unui dumnezeu oarecare, adică şi diavolului, mai ales că acest demers vine din partea unui protestant care este, prin definiţie, un înşelat. Sunt cunoscute apocrifele contemporane, din ce în ce mai numeroase, care nu fac decât să atace adevărul creştin, aşa cum ar fi „Codul lui da Vinci”, a lui Dan Brown, ca să dau un exemplu deja clasic. O carte care inventează adevăruri şi care nu reprezintă decât minciuni grosolane îndreptate împotriva Bisericii.

      Apreciază

  15. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 12:23 pm

    http://ogoranu.ro/2016/01/26/a-mai-cazut-o-stea-ne-a-parasit-lola-dumitrescu-frumoasa-luptatoare-anticomunista/

    Marele si Bunul Dumnezeu sa o aiba in paza sa!

    Apreciază

  16. geo said, on ianuarie 27, 2016 at 1:45 pm

    O bagatela: doar 60 de milioane…de euro…si toata lumea tace…

    http://www.tolo.ro/2016/01/27/primarul-ontanu-a-semnat-doua-autorizatii-de-construire-diferite-pentru-stadion-cu-aceeasi-data-si-acelasi-numar-de-inregistrare/

    Pentru Catedrala a luat foc toata societatea…

    Apreciază

  17. acelas said, on ianuarie 27, 2016 at 9:45 pm

    grav, cine stie cate s-or mai fi negociat „in favoarea” Romaniei … ?

    http://www.evz.ro/compasul-ierusalimului-i-a-fost-inmanat-lui-liviu-dragnea.html

    .

    Apreciază

  18. Saccsiv - Weblog said, on ianuarie 29, 2016 at 10:35 am

    […] Iata comentariul cititorului RomeoB postat la A existat DECALOGUL PROTESTATARILOR tiparit pe foi ce au fost raspandite masiv printre manifestantii…: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.