SACCSIV – blog ortodox

Video – Mugur Vasiliu: Cum se pune problema

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 25, 2016
Tagged with:

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. haribo said, on ianuarie 25, 2016 at 10:24 pm

    Eu ma intreb,daca acei copii rapiti de sistem ar fi fost al unei familii ortodoxe de ex. (si nu a unor sectari precum in cazul de fata,care stim cata finantare si sprijin au in spate)s-ar fi reusit o asemenea mobilizare-n strada pt sustinerea lor?

    Apreciază

  2. cosminmatiu said, on ianuarie 25, 2016 at 10:43 pm

    Mult mai frumoase interviurile astea lungi decat cele de 5 minute

    Apreciază

  3. Orthodox said, on ianuarie 25, 2016 at 11:11 pm

    Apreciază

  4. picasso said, on ianuarie 26, 2016 at 12:35 am

    in curand botezul ortodox va fi interzis,,, pentru ca trauamtizeaza copilul si in plus se face fara acordul copilulului.

    Apreciază

    • Mihail said, on ianuarie 26, 2016 at 9:23 am

      asta trebuie folosita la vaccinuri: ca traumatizeaza copilul si nu se poate face fara acordul lui

      Apreciază

  5. Orthodox said, on ianuarie 26, 2016 at 2:02 am

    DE DISTRIBUIT !

    Pr. Dumitru Staniloaie: „Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre”

    Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: „Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”

    Pr. Arsenie Papacioc: „Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?”

    Pr. Ardian Fageteanu: „Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX”

    Pr. Ilie Cleopa: „Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!”

    Pr. Iustin Parvu: „Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica”

    Pr. Arsenie Boca: „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa”

    Apreciază

  6. dante said, on ianuarie 26, 2016 at 9:02 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/papa-francisc-propune-ca-pastele-sa-fie-comun-pentru-catolici-si-ortodocsi-la-o-data-fixa-reactia-bor.html

    Se ingroasa gluma, urmariri cu mare atentie ce spune reprezentantl Patriarhiei Romane.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  7. Raluca said, on ianuarie 26, 2016 at 9:31 am

    Foarte interesante cele spuse de dl Mugur Vasiliu. Întrebarea este de ce salută de ficare dată cu acest semn în “V”, care din câte știu eu nu este tocmai un simbol creștin.

    Apreciază

  8. Ion P. said, on ianuarie 26, 2016 at 9:50 am

    Ma intreb de ce aceasta schimbare de atitudine la d-l Mugur Vasiliu: de doua episoade incoace saluta (parca putin stanjenit) cu doua degete ridicate la mana. Adica, vrea sa bifeze cumva o strategie de a atrage auditoriu si din partea adversa? Altfel, dar chiar si asa, mi se pare total neprincipial sa apere ortodoxia cu masura unui semn pe jumatate satanist pana la urma (cele doua degete ridicate insemnand coarnele diavolului, un salut pe care-l aplica si masonii de altfel; bine, ei unesc, in plus, degetul mare cu cel inelar si cu cel mic). Nu stiu cine l-a sfatuit in sensul acesta, dar e deranjant sa fii deopotriva si cu Dumnezeu si cu Mamona! In rest, numai de bine!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 26, 2016 at 10:02 am

      Ion P.

      Eu le numar si vad ca sunt 3. Tie cum ti-au iesit 2?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ion P. said, on ianuarie 26, 2016 at 10:38 am

        Eu am numarat cele doua postari de la „Pastila 5” ca facand parte din aceeasi filmare, altfel spus, despre acelasi subiect, dar nu numarul conteaza aici, ci atitudinea, simbolul in sine, ori, mai bise spus, schimbarea de atitudine. Mi s-ar fi parut firesc si mai corect (si sugestia asta as face-o eu) sa nu mai salute deloc cu mana. Ar fi loc mai putin de sminteala.

        Apreciază

    • B. M. said, on ianuarie 26, 2016 at 10:21 am

      Dacă ați fi văzut Îngerul digital, ați fi știut explicația celor 3 (trei) degete pe care le arată. Așa saluta armata sârbească. Reprezintă semnul Sfintei Treimi. Primul pas e să fie arătate desfăcute, pasul al doilea este să le unească pe cele trei iar pasul al treilea este să se închine cu ele făcând semnul Sfintei Cruci.
      Ca o paranteză: Cu toții (noi cei ortodocși) când ne închinăm, chiar fără să băgăm de seamă, urmăm întocmai acești trei pași (uneori pasul 1 și 2 le facem în același timp), și facem Sfânta Cruce.

      Apreciază

      • Ion P. said, on ianuarie 26, 2016 at 11:31 am

        In „Ingerul digital” se spune cu totul altceva: armata croata, catolica, saluta cu cele trei degete desfacute, iar cea sarba, cu degetele unite. Daca vrem sa reprezentam semnul Sfintei Treimi trebuie sa-l facem din start cu cele trei degete unite! Altfel, nu este un semn ortodox, dimpotriva.

        Apreciază

  9. AKRITAS said, on ianuarie 26, 2016 at 10:28 am

    problema se pune ca trebuie sa fim impotriva la tot ce ne invata si ne impun oculta iudeomasonica.
    in primul rand oculta iudeomasonica vrea sa ne coboare mai jos decat animalele sa fim cu demonii in iad, sa ne pierdem sufletul, sa acceptam pacatul ca pe ceva normal, noi sa ne impotrivim, sa urmam invataturii Mantuitorului Iisus Hristos, cu si mai mare ravna, sa ne pazim sufletul curat, sa stam bine in dreapta credinta ortodoxia !
    in al doilea rand oculta satanica iudeomasonica vrea sa fim dezbinati, destramati, imprastiati in lume, noi insa, sa ne impotrivim, sa fim uniti, ca natiune, ca neam, pornind de la familia ortodoxa unita in Biserica cu copii multi, cat ne da bunul Dumnezeu, uniti in satul nostru, in comune in orase, in tara noastra draga, uniti cu celelalte popoare ortodoxe !
    iar in al treilea rand, dupa ce santem ziditi sufleteste in ortodoxie, dupa ce santem uniti ca neam si credinta, sa ne organizam, sa ne ridicam impotriva asupritorilor, nelegiuitilor, strainilor de neamul nostru care au ocupat ca lupii la oi tara, resursele, economia, padurile, pamantul natal aparat cu jertfa de sange de stramosii nostri !!! strainii sa fie alungati peste hotarele stramosesti cu un sut in partea dorsala, iar tradatorii, vanzatorii de neam, cozile de topor, javrele, sa infunde inchisoarea pe viata pentru pacatul de tradare de neam, hiclenie !!!!
    Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu !!!

    Apreciază

  10. Cosmin said, on ianuarie 26, 2016 at 1:04 pm

    Un OM obiectiv acest Mugur Vasiliu ! Imi place cum analizeaza lucrurile. Fara compromisuri. Ce-n seamna sa fi VIU.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.