SACCSIV – blog ortodox

Video (ca-i an electoral) – MUGUR VASILIU raspunde la intrebarile: ORTODOXUL NATIONALIST ROMAN sa faca POLITICA? Si SA MERGEM LA VOT? Si despre o idee cu totul noua: VOTUL ALB

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 19, 2016

Cititi va rog si:

Video – MUGUR VASILIU raspunde la o intrebare fundamentala: “TIE NU TI-E FRICA?”. Voi cum raspundeti?

Video: MUGUR VASILIU despre CHESTIUNEA REFUGIATILOR. Si ceva despre un ZVON TERIBIL: Vor sa bage REFUGIATI IN MANASTIRILE din Romania

Video: MUGUR VASILIU despre martirii IONEL MOTA si VASILE MARIN ucisi de bolsevicii satanisti in Spania. Despre intelectualul legionar profund implicat in viata cetatii. Si despre o lege ce baga dupa gratii memoria unor colosi in speranta disperata ca astfel nu vor mai reprezenta modele pentru tanara generatie

 

Tagged with: ,

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on ianuarie 19, 2016 at 4:13 pm

    Posibili TERORIŞTI duşi în OCCIDENT cu CAMIOANE ROMÂNEŞTI. Şoferii români au fost OBLIGAŢI să transporte REFUGIAŢI sirieni din Turcia în UE. Transportator: “Am fost ameninţat cu arme Kalaşnikov”

    http://www.evz.ro/soferi-romani-obligati-sa-transporte-refuiati-sirieni-din-turcia-in-ue-transportator-am-fost-amenintat-cu-arme-kalasnikov.html

    Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 23, 2016 at 4:10 pm

        Dan Puric, Cristian Pârvulescu?
        Mi se pare frumos, ca ideal, să lupţi pentru ţară, dar cred că aceste prezenţe ar trebui să ne amintească de vorba Părintelui Justin Pârvu: „Soluţii omeneşti nu sunt”!
        Şi, sincer, „restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor” mi se pare o utopie. Cine „să ne dea ţara înapoi”? Johannis? Cioloş? Kovesi? Soroş? Shimon Perez, care se lăuda că evreii au cumpărat România? Victoria Nulander şi toţi cei care dau porunci în faţa cărora „aleşii noştri” nu crâcnesc? Nu ar fi fost mai lesne să nu ne pierdem drepturile de proprietate, decât să le recuperăm?
        A spera în recuperarea României cred că presupune să ignorăm cum am ajuns aici. Oare Ceauşescu a fost ucis întâmplător, de mânia poporului?

        Apreciază

  2. geo said, on ianuarie 19, 2016 at 4:16 pm

    Avertisment de la specialiști! Părinții declarați în faliment și-ar putea pierde, temporar, copiii

    http://www.evz.ro/avertisment-de-la-specialisti-parintii-declarati-in-faliment-si-ar-putea-pierde-temporar-copiii-exclusiv-premium.html

    Apreciază

  3. geo said, on ianuarie 19, 2016 at 4:19 pm

    Suedia: Un copil de 15 ani, ucis de colegul său sirian, după ce a apărat o fată de agresiunile sexuale ale musulmanului

    http://www.b1.ro/stiri/externe/suedia-un-copil-de-15-ani-ucis-de-colegul-sau-sirian-dupa-ce-a-aparat-o-fata-de-agresiunile-sexuale-ale-musulmanului-137703.html

    Apreciază

  4. geo said, on ianuarie 19, 2016 at 4:19 pm

    Doi poliţişti au fost bătuţi crunt de interlopii pe care îi băgaseră în închisoare. Cazul a şocat România din cauza violenţei sălbatice de care au dat dovadă agresorii.

    http://www.evz.ro/razbunarea-interlopilor-doi-politisti-au-fost-batuti-crunt-intr-o-parcare-romania-in-stare-de-soc.html

    Apreciază

  5. Nimbus said, on ianuarie 19, 2016 at 4:34 pm

    Vasile eu propun alta alternativa: „Votul Negru”.
    Am fost prezent la vot la toate alegerile, cand am fost in tara. Am considerat ca e datoria mea de membru al comunitatii in care traiesc, sa iau parte la problemele si deciziile ei. Cand n-am avut cu cine vota (in ultima perioada cam tot timpul) m-am prezentat si mi-am anulat propriul vot punand mai multe stampile pe mai multi candidati. Stiu absolut sigur, mi-a demonstrat o amica din Islanda ziarista si parlamentar, ca toate mismacurile se fac pe voturile albe. pe spatele celor care nu se prezinta. Foarte greu poti manipula voturile( aproape deloc ) in tarile unde prezenta este obligatorie. In realitate votul alb il dai cuiva vrand nevrand.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 19, 2016 at 6:09 pm

      Nimbus

      Tu ai ascultat inregistrarea? Ai inteles la ce se refera cu votul alb?

      Apreciază

      • Nimbus said, on ianuarie 19, 2016 at 7:58 pm

        Regret Vasile si scuze. Am ascultat dupa ce am comentat. M-am grabit deoarede in zona politica vot alb inseamna altceva. Peste tot inafara tarii de cate ori auzim de voturi albe, astia se refera la ceie neutilizate.

        Apreciază

      • Tudor said, on ianuarie 19, 2016 at 7:59 pm

        Saccsiv de ce nu apar commenturile mele ?

        Apreciază

  6. Radu said, on ianuarie 19, 2016 at 5:01 pm

    Mare dreptate are in ceea ce spune…
    Neparticiparea la politica ne-a adus unde suntem.

    „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viata politica este aceea ca vei ajunge condus de inferiorii tai.”
    Platon

    Alt lucru care e trist este ca votul unui om bun inteligent si bun crestin este egal ca valoare cu a unui criminal,desfranat,betiv,lenes,mincinos etc.

    Optiunea cu votul de neincredere ca o rubrica separata am mai auzit e o idee buna, sa fie ceva „nu votez cu niciunul de mai sus, vreau alti candidati noi de la alte partide”, dar nu cred ca o sa vedem prea curand asa ceva ca nu e interesul jegosilor de la guvern,parlament etc.

    Votul la vedere votul deschis si cunoscut de toti ar scadea aproape de zero sansa fraudei la alegeri ptr ca votul fiecarui cetatean e cunoscut de catre toti si se pot verifica CLAR cate voturi a primit fiecare candidat.
    Cetatenii vor fi responsabili in fata lor insisi si e un semn de maturitate a constiintei politice.

    In plus stim cu totii despre prietenii nostri,familia noastra, celebritatile noastre cum au votat cu toti si in functie de cine au ales si cum functioneaza noul parlament sau presedinte sau primar etc dupa pot fi intrebati de ce au votat asa sau sa isi asume responsabilitatea votului lor.

    ULTIMA IDEE CEA CU IMBRACATUL DIN CAP PANA IN PICIOARE IN ALB e o idee inovativa si care nu am auzit-o pana acum ce ii drept DAR e o sansa sa functioneze DAR trebuie explicata celor cu drept de vot din timp si sa fie pregatiti in ziua alegerilor sa se imbrace in ALB cei care sunt voteaza ca nu vor sa voteze sau ca doresc alte partide si noi candidati.

    Dumnezeu sa ii ajute domnului Mugur Vasiliu si sa continue cu ideea votului ALB sa afle cat mai multi de aceasta idee si sa ne imbracam in ALB toti cei care avem aceasta optiune si gandire comuna !

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on ianuarie 19, 2016 at 7:23 pm

      Votul alb are efect doar daca e foarte bine promovat ca lumea sa il practice si sa stie de el. Daca ies doar 3 , 4 insi in alb pe strazi e o pierdere de vreme.
      Ideea e buna in fond doar ca nici o televizine nu va promova asa ceva si cu 3-4 siteuri care s-ar implica.. esec total.

      Cata informare au facut unele siteuri cu cardurile de sanatate si cu buletinele biometrice si ce slaba a fost reactia publicului, n-ati vazut?

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 19, 2016 at 7:40 pm

        Gabriel M.

        Nu-i tot aia.

        Cu alea 3 – 4 site-uri de care zici, foarte multi au citit despre cardurile de sanatate. Ca majoritatea dintre ei totusi le-au luat e alta poveste.

        Dar la o initiativa a votului alb ar putea participa majoritatea celor ce aud despre el.

        Apreciază

      • Radu said, on ianuarie 21, 2016 at 9:40 pm

        Nu ai dreptate Gabriel
        Si iti spun si de ce…
        1) Oamenii reactioneaza daca observa intr-o zi speciala cum sunt ziua alegerilor ca mai multi oameni ( chiar si 5 sau 10 oameni ) s-au imbracat in ALB…
        ATRAGE atentia chestia asta acum in sezonul rece lumea se imbraca in general in nuante inchise nu albe…

        Vara cand se imbraca mai toata lumea in culori deschise are efect scazut atunci dar poti sa schimbi culoarea vara.

        2) Site-urile sa poata opera la maximum de succes si influenta in mediul online au nevoie de promovare…RECLAME, BANNER, POP-UP ( reclamele care iti apar ca noi ferestre de browser web )
        Costa in functie de ce vrei…vreo 37/luna parca am vazut pe undeva nu mai tin minte exact site-ul iti lua ptr forma cu link-uri recomandate.

        3) TV-urile nu pot nici sa ignore ceva 100% daca observa in mod repetat in ziua alegerilor lume in alb.

        4) Tu vroiai lumea sa fie ca la „revolutie” pe strazi ca urmare a promovarii pericolelor legate de cardurile de sanatate si celelalte documente biometrice?
        Asa ceva e aproape imposibil…Trebuie sa fim realisti in asteptari

        Multumesc ptr raspuns !

        Apreciază

  7. Claudiu said, on ianuarie 19, 2016 at 5:53 pm

    Off topic: Ce bine si au ales „pastorii” nostri saptamana de „rugaciune” ecumenica: marti 19 ianuarie: Sfantul Marcu al Efesului, plus Botezul Domnului la Ierusalim, joi 21 ianuarie: Sfantul Maxim Marturisitorul..deci 2 stalpi de aparare ai Ortodoxiei..mie asta mi se pare o hula adusa celor 2 mari Sfinti!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 19, 2016 at 7:43 pm

      25 ianuarie Sf Grigorie Teologul ! toti MARTURISITORI ai Adevarului !

      astia cu saptamana APOSTAZIEI „marturisesc ” si ei, dar pe diavolul pe care-l slujesc si caruia sunt slugi vandute.

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 19, 2016 at 11:34 pm

        18 ianuarie: Sf Atanasie Alexandrinul diaconul Sf Alexandru si IMPOTRIVITORUL lui Arie, secretarul Sf Sinod 1 Ecumenic !

        Apreciază

  8. Mustafa said, on ianuarie 19, 2016 at 7:34 pm

    Stefan Molyneux: Un arbore fara radacini:

    „Motivul pentru care stangistii au creat mitul diabolicei civilizatii patriarhale europene crestine, ca trebuie sa urasti totul legat de trecutul tau si atunci nu mai ai ce sa aperi cand o cultura cu valori opuse marseluieste de-a lungul granitelor tale”

    Apreciază

  9. Tudor said, on ianuarie 19, 2016 at 7:49 pm

    Cine poate sa raspandeasca acest video , cine poate sa se adune langa acest om , Doamne ajuta .

    Apreciază

  10. cosminmatiu said, on ianuarie 19, 2016 at 8:28 pm

    Foarte buna ideea cu votul alb, pentru ca vot nesecret si rubrica cu faptul ca nu vrem pe nici unul nu va fi in veci in demonocratie.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 19, 2016 at 9:18 pm

      le zice bine domnul Vasiliu, ma tem insa sa nu mai fie timp pentru aplicare !

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on ianuarie 19, 2016 at 9:22 pm

        SI de ar fi mii de ani, nu este cu cine. Diavolul ne distruge sistematic din generatie in generatie.

        Apreciază

    • Mihai Rapcea said, on ianuarie 19, 2016 at 10:14 pm

      Deci, să recapitulăm:

      Vrem să scoatem câteva milioane de români să își anuleze voturile. Dar ca să facem acest lucru, trebuie să popularizăm acest mesaj. Dacă reușim să popularizăm mesajul cu o asemenea acoperire, înseamnă că avem putere de impact și o bună organizare.
      Păi dacă putem convinge câteva milioane de români să facă un anumit lucru cu votul lor, nu am putea să ne organizăm iar acel vot să fie dat cu folos, într-o direcție bună ?
      Votul alb mi se pare un demers disperat, anarhist și nu doar idealist ci ipocrit de-a dreptul. Arătați-mi un singur exemplu de țară unde votul alb a schimbat ceva. Dacă dărâmi/invalidezi un sistem, trebuie să fii capabil să pui ceva în loc. Societatea nu poate rămâne fără lideri, însăși nevoia de organizare validează liderii aleși prin votul democratic.

      Părerea mea

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 20, 2016 at 12:38 am

        Mihai Rapcea

        Esti sigur ca ai inteles ce-i cu votul alb?

        Apreciază

      • Gabriel said, on ianuarie 20, 2016 at 9:36 am

        @Mihai Rapcea de ce totdeauna trebuie sa vedem ce-ai facut atlte tari? Noi suntem handicapati nu putem sa gandim cu mintea noastra? Spui ” Dacă dărâmi/invalidezi un sistem, trebuie să fii capabil să pui ceva în loc. Societatea nu poate rămâne fără lideri” Sistemul e SATANIC frate, o sa-l spulbere Hristos la a doua Sa venire! Ti se pare ca astia de acum sunt lideri? Cat despre votul democratic…ce e aia democratie?

        Apreciază

  11. Cosmin said, on ianuarie 19, 2016 at 9:07 pm

    Domnul Mugur Vasiliu prin aceasta asertiune, vine sa confirme un fapt stiut si constientizat de o mare parte dintre cititorii acestui blog si anume ca, nu conteaza cu cine votezi, deoarece mecansimul masinariei de vot e uns de catre aceeiasi baietasi care stagneaza la putere de 25 de ani.

    Manipularea prin mass media e foarte periculoasa si eficace. Vreau sa marturisesc faptul ca, in preajma alegerilor, se reuseste crearea unei atmosfere psihologice atat de pro mers la vot, incat si mie care sunt unul total anti mers la vot, stiind defapt ce se petrece acolo si cum e orchestrat, imi vine sa ma duc sa votez.

    S-ar putea sa nu fie numai manipularea prin mass media, mai e un ceva ce inca nu l-am identificat.

    Stiu doar ca acel ceva e cel care ne-a tinut in case atunci cand trebuia sa iesim si ne-a scos din case atunci cand ar fi trebuit sa stam.

    Poate nu sunt singurul care simte acea „prezenta”.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 19, 2016 at 9:20 pm

      Cosmin

      chemarea diavolului, fericit cine rezista !

      Apreciază

    • cca70 said, on ianuarie 19, 2016 at 9:24 pm

      da
      acel „ceva ” se cheama de cateva mii de ani satana, sau mai exact ganduri insuflate de cel rau

      Apreciază

  12. sherlock_holmes said, on ianuarie 19, 2016 at 9:35 pm

    Saccsiv,transmite-i cele mai bune ginduri lui Mugur de la Sherlock Holmes romanul .Excelenta ideie,f buna si analiza procesului politic,nici noi nu am mai votat de 16 ani,nimeni din familiile noastre,nici in tara nici aici.Nu se poate sa legitimezi niste nevertebrate ( adica fara coloana vertebrala ) sau cocosati,in cel mai fericit caz sa conduca o tara.Care te lasa si fara Dumnezeu si viata vesnica,si fara familie,si fara tara,si fara parinti sau bunici,si fara armata,si fara industrie si agricultura in schimb te umple de hoameni,droguri,porno,harismatici si yoghini de toate soiurile,ong-uri,fructe si legume umflate cu pompa,mai nou si tehnocrati,adica ” apolitici si nedemocrati” adusi sau impusi de la Washington Club ,teroristii sint si ei pe vine,etc…

    Acest video este despre politica,democratie si fructele si legumele din apus,in principal dar si despre pantera roz ( nu alb ) in secundar.

    PS.E posibil ca cei din Washington Club sa declarea culoarea alb culoare terorista ( a se vedea „addidasii” si toyotele albe furnizate de SUA et Co. taietorilor de capete ,e plin internetul de ele ) si sa fie interzisa sau cei care poarta alb sa inceapa sa fie persecutati….dar merita o incercare.

    PS.Din experienta s-a demonstart ca raul cel mai mic este doar la inceput,la votare,dupa care acesta se transforma precum bulgarele de zapada pornit la vale,in raul cel mai mare.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 19, 2016 at 11:24 pm

      sherlock_holmes

      ft probabil ca si eu sunt putin debil, Pantera roz imi placea si mie ca desen animat cand eram mic si acum casc gura la anumite desene animate! 🙂

      taan tanan tanaaan tanana tanantaa tanantaaaa naaaaan ta naaan tanana tana naaaaan nann na naannanana na !… cantam si eu dobitoc copil fiind (fals dar ce mai conteaza?) !

      asta fara legatura cu à propos-ul tau ca marturisesc sincer ca nu ma duce mintea sa pricep cum filmuletzul asta cu Pantera roz are legatura cu politicienii !

      Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 23, 2016 at 4:54 pm

        @el

        Asemănarea între desenul animat cu Pantera roz şi politicieni la care cred că se referea sherlock e aparenţa seducătoare, muşchii gonfabili (aparent reali şi funcţionali), toate acele artificii prin care vor să ne convingă că sunt demni de admiraţie şi persoane mai presus de noi.

        PS. Ce i-ai arătat pisicuţei a doua, de ai speriat-o aşa? 🙂

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 23, 2016 at 9:19 pm

        Mirela

        …..filmul cu pantera roz , voiam sa fie doar uimre, probabil am ales nu prea inspirat poza ! uimire ca mine care nu pricepeam legatura intre pantera roz si politicieni … 🙂

        Apreciază

  13. sara said, on ianuarie 19, 2016 at 9:44 pm

    Se face din nou gresala sa se vina cu propuneri facand abstractie de problemele concrete din tara noastra. La ora actuala majoritatea populatiei este fie interesata in mentinerea sistemului actual, inclusiv cel de votare. fie e manipulata si manipulabila. Asta este cat se poate de clar. Mijloacele de manipulare reusesc de fiecare data sa divizeze populatia astfel ca fiecare sa urasca din tot sufletul un candidat sau un partid si sa-l voteze pe celalalt, fara sa se mai gandeasca ca nici acela nu-i mai bun. Deci votul alb nu se va putea aplica la noi. E exclus. Poate in alta parte da, dar in Romanie nu e posibil. Pe de alta parte tupeul politicienilor e atat de mare incat nu i-ar impresiona acest lucru. S-ar considera in continuare legitimi, chiar si cu o prezenta la vot de 20%. Nu mai vorbesc de fraudele electorale, de modificarea priceselor verbale prin mituirea membrilor comisiei de votare, prin introducerea de buletine de vot fictive, de inregistrarea ca votanti a decedatilor sau a celor plecati din tara, etc. . Se fraudeaza in toate modurile posibile si sunt destule. Aceste lucruri sunt reale, se intampla frecvent. Deci acest vot in alb nu functioneaza, chiar si in cazul in care totusi lumea ar raspunde acestei propuneri. Problema poate fi rezolvata in alt mod, care de fapt , culmea si el este aproape imposibil de realizat. Sa apara „din cer” un candidat care sa aibe pe langa el alti oameni , deci un nucleu de oameni patrioti, nationalisti, inteligenti, informati, care sa tina la tara asta mai mult decat la propriile interese. Sa fie insa si diplomat pentruca tara are nevoie nu de nationalisti isterici si care sa bajbaie in istoria tarii fara sa stie mai nimic, avand un singur scop , acela de a castiga puterea in interesul lui al celor din gasca lui. Deci daca ar aparea un astfel de om, impecabil noi sa-l sustinem, sa-l promovam, sa facem in asa fel ca sa fie cunoscut de tot romanul . Atunci ar fi o sansa. Dupa parerea mea exista un astfel de om dar din pacate a disparut. E vorba de Calin Georgescu la care sa se alature prof. Florin Colgeag, antrenorul de genii si altii asemenea lor. Promovarea acestor oameni se poate face cu sprijinul nostru, destul de simplu. Altfel, cu voturi in alb sau negru, cu anularea voturilor, etc. , nu se poate rezolva nimic. Istoria ultimilor 26 de ani a demonstrat-o. Lupta impotriva actualilor trebuie facuta cu mijloacele existente, tinandu-se seama de conjunctura actuala .

    Apreciază

  14. sherlock_holmes said, on ianuarie 19, 2016 at 10:07 pm

    O mica completare,cel mai mare rau ( nu cel mai mic ) este ca prin discutiile politice de acasa,de la servici,din mass media ( prestitutie ) talk showuri etc oamenii isi pierd timpul cu nimicul,de cele mai multe ori umplindu-se si de nervi si de aia mici si cu antene pe cap.Ca si cum ai cara apa cu o galeata gaurita sa uzi un trandafir sadit in desert.

    Cea mai buna politica pe care trebuie sa o faca romanul,chiar si in politica,este aceea de a marturisi adevarul…chiar daca si politic.Adica ca Romania a ajuns o colonie,ca cele mai importante decizii se impun din afara tarii,de cele mai multe ori impotriva acestui popor,cel putin in domeniile spiritual,cultural,educational,al credintei si de multe ori chiar si in cele materiale,ca democratia ca si partidele politice actuale precum si alegerile sint doar de fatada,pentru salvarea aparentelor si pacalirea credulilor,o data si inca o data si inca o data….

    Sa descrii realitatile politice asa cum f bine a facut-o Mugur,sa tii niste saituri asa cum face saccsiv sau alti crestini,sa comunici aceste realitati si celor din cercul tau de prieteni sau cunoscuti,etc…poate in timp se ajunge la o constiinta comuna a adevarurilor chiar politice si la niste actiuni ulterioare folositoare acestui neam incercat.

    Apreciază

  15. Maria888 said, on ianuarie 20, 2016 at 12:43 pm

    Gabriel, la a doua venire Dumnezeu va veni in slava, cu toate ostirile ingeresti si cu Sfintii. Nu va fi EL cel spulberat.
    Pe singurii pe care ii pot pulveriza spiritual si fizic smintitorii suntem noi, oamenii. Din acest motiv psihologia, sociologia si tot ce tine de promovat idei peste idei sunt exacerbate acum. Cel mai mult rau facand sectele nebune care le zic oamenilor ca avem in noi puteri ingeresti sa le folosim, lumina mova, lumina roza etc. o inselare si o pacaleala mai mare nu este. Ce, satan nu stie ca omul este un om in fata puterilor lui? Si mai rau: oamenii de stiinta, din Anglia sau USA sau de pe acolo, au masurat si au calculat ei si le-a iesit o poza cum arata Iisus in realitate chipurile! Nu pun link ca nu vreau sa promovez asa ceva. Doar voi spune ca arata ca un om al grotelor si avand tot chipul creat 3d cu ochii goi, ca nu este poza la nimic, este absolut ingrozitor si greu iti mai iese din cap.
    Dusmanii Domnului vor fi infranti, dar sa nu ia cu ei si pe altii care se pierd.
    Nu trebuie sa ne taiam craca de sub picioare si sa-L vizualizam pe Hristos ca pe jucaria hippie, fragila si infantila, cu care a fost identificat in clipul acela din ratacire fundamentala a lui Francis in Roma. Dumnezeu este puternic, pentru noi sa ne rugam, ca El este din veci, El ne poate ajuta (aici se vede ca cei care se identifica cu Hristos se sinucid spiritual pentru ca raman singuri, ei se cred puternici si nu-s, El este si sa-L chemam dar!! ca sa te ajute cineva trebuie sa ceri ajutorul in exterior, sa stii ca nu esti Hristosul dar el te iubeste si te va salva.)
    Doamne iarta-ne daca am uitat de Tine!

    Apreciază

  16. mircea.v said, on ianuarie 20, 2016 at 1:13 pm

    Spune domnul Vasiliu „ma imbrac in alb, pt ca vreau sa particip la politica din romania, dar nimic din ce mi se propune nu e bun, si de asta nu am mers la vot”. Mai spune ca democratia este pacaleala si ca politica este conducerea statului si ca trebuie sa facem politica. Pai ca sa faci politica, o poti face doar in cadrul sistemului democratic, care e o pacaleala. Adica dl Vasiliu vrea sa politica pacalit fiind din start.
    In asta consta arta diavolului, in a-l pune pe om in situatii imposibile, fara iesire, si a-l face pe om sa vorbeasca cum vorbeste dl Vasiliu pe tema asta. Dl Vasiliu vrea sa gaseasca o solutie acolo unde nu poate fi gasita, pt ca asa a fost conceput totul, sa nu se poate. Chiar dansul spune. Totul e o pacaleala. Adica se contrazice singur.

    „Nu te teme turma mica!” – si din cauza asta trebuie sa ma imbrac in alb si sa merg pe strazi?

    Sa dezvolt un pic.
    Ca sa particip la ceva, regulilie jocului trebuie sa fie corecte. Adica nu trebuie sa fie cel negru pe acolo ca sa intru in jocul asta.
    Totul a fost pierdut cand s-a introdus sistemul democratic in lume. Restul, nu este decat zbaterea omului tras in teapa. Cam la fel si cu zbaterea domnului Vasiliu si a oricarui om care se mai gandeste la politica, solutii politice. Daca oamenii ar crede in valorile ortodoxiei, atunci sistemul democratic cu 50% + 1, nici nu ar mai avea rost pt ca oricine ar ajunge in parlament, ca sant liberali, psd, pd… ar da legi care nu ar contraveni ortodoxiei. Asa ca, doar ortodoxia, credinta este cea care face ceva bun in politica. Exemplu cu respingerea legii cu homosexuali. Parlamentarii inca mai o doza de normalitate in ei, normalitate care provine din morala ortodoxa, nu din altceva, nu din doctrina partidului x sua y. Grecii nu o mai au.

    Dintre toate creatiile diavolului, dupa banci/sistem bancar, urmatoarea in ordinea periculozitatii si perversitatii si eficientei diabolice este democratia/sistemul democratic.

    Cand intri in jocul asta, intri in jocul diavolului si s-a terminat. Sant regulile celui rau, trebuie sa joci dupa aceste regului, si nu poti face ceva bun cu astfel de reguli. Se pleaca din start cu o inselatorie (unul semneaza, celalalt doar promite). Chiar daca pe moment pot fi niste reusite, pe termen mediu si lung doar din rau in mai rau. Experienta a dovedit.

    Daca Miscarea Legionara nu a reusit sa faca nimic politic, pai noi santem niste carlige de rufe fata de ML cu tot ceea ce a insemnat ea. Ma si pufneste rasul cand aud acum „hai sa ne implicam in politica”, ca mama ce vom reusi noi, cum vom salva poporul, bla, bla, bla… Si nici ML nu a reusit pt ca nu avea cum. Era imposibil din cauza cuvintelor lui Iisus. Si imposibil in cadrul oferit de sistemul politic/democratie, adica cadru oferit de satana.

    Ai incercat sa-ti convingi familia, rudele, prietenii sa creada in Dumnezeu, sa nu ia card de sanatate, sa nu ia pasaport biometric, sa nu foloseasca telefon mobil, sa creada si sa simta ca ML a fost buna, sa-i cinsteasca pe Sfintii Inchisorilor, sa creada ca ortodoxia este singurul Adevar? Ai reusit?

    E f usor sa zici „gata, facem politica”, e f usor chiar sa te si organizezi, e foarte greu sa schimbi un om in sensul celor de mai sus. Sa se gandeasca cei care zic politica in sus, politica in jos, cati oameni au schimbat ei cu mana lor.
    Parerea mea e ca la acest moment sant doar 2 cai de actiune. La nivel individual, adica pe langa noi, si blogurile (pt cine cauta info).

    De politica sa uite lumea.

    La chemarea Parintelui Justin au fost la miting din toata tara, 700 mireni, 300 monahi si monahii, si un preot de mir.
    0,5% au luat adeverinta medicala si au refuzat cardul medical.
    Una e sa auzi si alta e sa pricepi. De auzit aude toata lumea.
    Solutii omenesti si politice nu mai exista. E zisa de parintele Justin si nu numai. Cine sustine din astea, se imbata cu apa rece.
    „E vremea lui scapa cine poate”

    Si, iarasi, e usor de priceput:
    „Nu te teme turma mica!” – pai daca Iisus Hristos a spus ca turma e mica, e clar ca in democratia a pierdut din start, in fata turmei mari.

    „Ma imbrac in alb” – este tot ceva in acest cadru/sistem, adica diavolul se bucura si de miscarea asta, ca cine se imbraca in alb si merge pe strazi cu argumentatia dl Vasiliu, se misca tot in cusca celui rau.

    Desteptarea!!!

    Virgil Maxim – „Imn pentru crucea purtata”

    „Cand m-au trimis la inchisoarea Targsor [avea 26 de ani, de 6 ani in puscarie], mi-a descoperit Dumnezeu, Caruia ma rugam sa-mi descopere intentia stapanitorilor lumesti, de ce si ce va trebui sa fac. M-am infiorat la gandul ca va trebui sa ma lupt cu dusmanul Credintei, materializat in autoritatea de stat, cu toate institutiile subordonate raului. Am inteles de la inceput ca nu trebuie sa ma salvez numai pe mine, ci voi avea raspundere fata de o comunitate de suflete.

    Iertati-mi indrazneala acestei afirmatii. N-am facut-o pana acum. Dar o fac acum pentru cei ce ne vor urma, ca ei sa stie sa aleaga intre ce e mai important: problema vietii in imanent sau problema mantuirii. Am inteles limpede ca acum nu problemele de ordin politic, national, social, economic au prioritate in lupta noastra, ci problema spirituala, a mantuirii sufletelor. Dusmanul se afirma pe fata, dusman al lui Hristos si al Bisericii.

    Lucrarea lui satan trebuie mereu deconspirata; satan vrea sa te faca sa te lepezi de credinta si sa mori cu deznadejde. Toate chinurile, toate schingiuirile, absolut toate metodele de demolare fizica si morala a Omului in intentia satanica sunt provocate pentru prabusirea lui din nadejdea de salvare a sufletului in Dumnezeu prin moartea trupului, acceptata constient. Satan stie mai bine decat noi ca numai in si prin Hristos ajungem la Dumnezeu.

    Pentru aceasta lucrare trebuia sa ma pregatesc. […] Trebuia sa nu-mi pun nadejdea in ajutorul omenesc si nici sa abdic de la porunca ce mi se incredinta. Mi-era frica si eram cutremurat, o spun fara sa-mi fie rusine, dar aveam si nadejde nezdruncinata in Dumnezeu, la care toate sant cu putinta, ca ceea ce voi face in numele Lui este spre Slava Lui si mantuira mea.”

    Apreciază

  17. mircea.v said, on ianuarie 20, 2016 at 3:52 pm

    Vasile,

    una din consecintele a ceea ce se tot vorbeste pe blog este ca banutii crestinului se tot imputineaza. Prin urmare, crestinul, inca de ceva vreme, ca sa nu intre in conflict cu sistemul sau sa devina prada pt sistem se tot repliaza, adica isi micsoreaza mai de voie mai de nevoie, cunsumul, cheltuielile, ca, in plus, se mai apropie si „nu vei putea cumpara sau vinde…”.

    Eu am cel mai mic abonament posibil la tel mobil si internet. La internet am 3Gb. Azi, doar cu dl Vasiliu am consumat aprox 100Mb. Pai nu era mai bine sa scrie un articol care il citeam in 3 minute (era 1Mb), decat film de 25 de minute? Ce castig eu ca vad miscarea scenica a dl Vasiliu? Ca doar crestinul este obisnuit cu Biblia, carti crestine… crestinul are nevoie de cuvant nu de imagine in miscare; cu asta s-a hranit mii de ani.
    Asa pierd si timp si bani, si nici nu e in spiritul acestor vremuri in care se strange cureaua.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2016 at 4:31 pm

      mircea.v

      Frate drag, pun foarte multe clipuri in articole si nu te-ai aratat niciodata deranjat de acest aspect. De ce o faci acum? Pentru ca nu-ti place de fratele Mugur. Mie imi place insa, ca si din ce in ce mai multora dintre cititori.

      De ce clip? Pentru ca asa am vrut eu, ca un preambul la viitoarea televiziune prin internet care, cu ajutorul bunul Dumnezeu, va incepe in jurul datei de 10 februarie.

      De ce clip? Pentru ca e inca o forma de a transmite un mesaj.

      Frate drag, Mugur Vasiliu e cu noi. Ba mai mult e pe baricade de pe vremea cand majoritatea dintre noi dormeam adanc in ghete sau cel mult doar ni se parea ca suntem treji. Insa a activat mai putin pe internet. Dar pe vremea cand scotea Scara de exemplu, majoritatea dintre noi de abia daca auzise asa ca un zvon ca ar exista o masonerie.

      Cat despre comentariul tau precedent, e fundamental gresit, doar ca nu am timp s-o si demonstrez. Poate o vor face fratii.

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 20, 2016 at 8:40 pm

        Vasile,

        in general nu mai uit la filme pe you tube tocmai din considerentul spus mai sus. Mi-am dat seama de la primul film cu Dl Vasiliu ca este vorba despre televiziunea care o ai in proiect. Pana acum nu m-am uitat la aceste clipuri cu dl Vasiliu pe motiv ca dureaza mult. La alea de 1-3 minute ma mai uit.
        Acum am fost curios cu votul asta alb, si de asta m-am uitat.

        Dl Vasiliu cateodata zice mai bine, cateodata mai putin bine, ca orice om. Acum a zis mai putin bine dpdv al meu. Si eu la randul meu sant subiectiv, deci, cateodata nu-mi place, cateodata imi place ce spune, sau cum spune. E clar ca si eu gresesc in aprecierile mele.
        In rest, e istorie.
        Uite, ca sa nu zici ca mint, stiu ca a scris odata un articol (l-am citit aici pe blog) despre „informare” si tv, mass-media si zicea ca nu vrea sa fie „informat”. Mi-a placut articolul si mi-a ramas in cap treaba asta cu „a nu vrea sa fii „informat” „, si o folosesc si eu de atunci.

        Astept sa ma lamureasca cineva ce este fundamental gresit in comentariul meu.

        Poate @el, ca uite, a zis ca acum zice bine.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 21, 2016 at 11:16 am

        mircea.v

        eu nu sunt deloc priceput in chestiile sociale sau politice, cum anume ar trebui sa facem ca sa fie bine, mai mult de faptul ca din principui NU VOTEZ nu mi-am batut capul cu „viata cetatii” si nici nu o voi face ca nu-mi sta in natura. asa ca nu te nadajdui la „intelepciunea” mea sociala, imi pare rau sa te dezamagesc dar nu tine de la talantii mei afacerea, asa ca nu ma ostenesc, la temele astea cu mici exceptii dau skip ca stiu ca nu a duce capul sa aduc ceva bun in loc si nici interesat cu adevrat nu sunt. si daca -mi dau cu parerea despre ceva cata vreme nu am argumente beton nu imi sustin punctul de vedere si sunt dispus sa il revizuiesc in caz ca gresesc.
        problema la mine dupa cu pricepi e LIPSA DE INTERES pentru viata cetatii care nu ma motiveaza sa ma implic nici macar intelectual mai mult in astfel de teme, decat daca ma silesc ele pe mine, cum sunt anume evenimente care ni se impun cu mai mare necesitate. cu unul ca mine pe scurt NU sporeste cetatea ! rusinos probabil, dar asa sunt eu.

        Iti inteleg insa problema cu abonamentul la intrenet si nu cred ca ai zis-o din rea credinta.
        De aceea l-as ruga s eu pe fratele Saccsiv sa faca pe viitor si un transcript la astfel de video-uri pentru cei cu posibilitati mai mici, ar fi o osteneala in plus pentru el dar un mare ajutor pentru cei in situatia de care zici,
        iar cei interesati de tv pe internet oricum o vor urmari si vor prefera video-ul textului caci e mai expresiv si cum se zice „mura in gura” ei doar asculta iar generatiile noastre au fost deprinse cu filmul mai mult decat cu cititul, incat nu cred ca ar fi un prejudicu pentru promovarea tv.
        Doamne ajuta !

        PS: inca nu m-a apucat sa fac paine.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 21, 2016 at 11:35 am

        el

        Daca se ofera unii frati sa faca trascripturile, eu ma ofer sa le postez.

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 21, 2016 at 2:10 pm

        @el,

        multumesc de raspuns. E suficient ca zici ca din punct de vedere lumesc nu te intereseaza viata cetatii, ca nu votezi…

        Uite ce spune si ce face Parintele Calciu pe tema asta:

        „Desigur, Biserica face politica, si trebuie sa faca, dar politica Mantuitorului nostru Iisus Hristos.”

        „- Atunci care credeti ca ar fi atitudinea crestina fata de vot?
        – Solutia ideala ar fi ca Biserica, prin puterea pe care o are asupra societatii, sa-si impuna oamenii politici cei mai buni, adica pe cei care sant crestini. Dar asta la modul IDEAL. Pentru ca eu, de ex., nu votez. Nu ma intereseaza, fiindca stiu ca votul meu nici nu imbunatateste, nici nu distruge ORGANIZATIA lor DEMONICA.”
        (scrisul cu litere mari e de la mine)

        „Aveti o indoiala ca se mai poate face ceva pe plan politic”
        – Da. Si din cauza asta eu personal stau in afara…”

        Eu nu mai votez din 1996. Nu stiam eu pe atunci multe, adica stiam mai nimic, da’ am constatat ca am luat o teapa asa de mare, cat oceanul planetar. Asta m-a facut sa ma gandesc putin, am constatat cum zice la film ca toata povestea „imi insulta inteligenta”, si ala a fost ultimul vot. Acuma, ca mai stiu si cate ceva, iti dai seama…

        Cu abonamentul de net chiar asa e. Ca regula nu ma uit pe astfel de fimulete, ca ce spune intr-un film de 30 min, citesc in 3 minute. Nu sufar ca nu vad filmulete cu x si y, ca am carti. Acum am fost doar curios. Incerc sa aplic ce spune Sfantul Paisie in capitolul care are si subcapitolul „simplificati-va viata”, din vol1. DIn 2010 incet, incet am inceput sa misc, adica sa-mi restrang interactiunea cu sistemul, sa consum cat mai putin, sa fiu cat mai putin dependent de sistem, si ceva-ceva am reusit. Consumi mult, ai nevoie de bani multi, nu ai ce face; pt asta ramai in gura sistemului, joci cum ti se canta. it spun doar ca am cheltuieli cu incalzirea, apa calda, gatit – zero. Acum ca imi fac si paine, mai merg la magazin o data pe saptamana. Au fost niste cheltuieli legate de diverse „scule” facute de mine, dar am inceput sa culeg roadele. „Scule” fara electricitate, automatizari, cat mai simple. Plus energie solara. La cum sant facute, practic sant indestructibile pt o utilizare normala. Am preferat sa investesc banii in asa ceva decat „sa vad lumea”, sa schimb masina la 4 ani, sa-mi iau geanta de 200 euro :). Fii atent, cam cu 60% din banii astia mi-am facut o masina de gatit care functioneaza cu vreascuri gasite pe jos. Si totul inox si aluminiu. Cu 500-700grame de vreascuri faci o mancare. Cu 300 grame imi incalzesc apa pt dus. Da, da n-am geanta „SB”… Auzi frate, 200 euro poseta facuta de monah…

        In afara de ce spune Sfantul Paise am bagat la cap ce spune si Parintele Justin, Staretul Antonie – viziunea a 2-a…

        „Iar acum imaginaţi-vă că se deconectează electricitatea, gazele şi căldura. Pe ce va schimba omul covoarele şi cristalul? Pentru un topor şi o sobă? Dar cine mai are asemenea lucruri? Unul sau doi dintr-o sută, poate. ”

        Dupa ce am citit asta, mi-am cumparat soba, topor si fierastrau, si asta a fost punctul de plecare. Si nu mai sant „consumator captiv” 🙂

        Am insistat un pic pe lucrurile astea, ca ma gandesc ca nu degeaba au vorbit Parintii mai sus amintiti.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 21, 2016 at 2:59 pm

        mircea.v

        esti tare ! felicitari !

        am inceput si eu : pana acum mi-am cumparat un topor 🙂 ….. ca cu restul sunt depaaarte de starea de autonomie de care zici.
        si zilnic invat de la motan cum se descurca el, ai sa razi dar mie mi se pare ca pricep cate ceva despre modul neprefacut de supravietuire , desi cred ca el e din start mai bine dotat ca mine pentru supravietuirea in autarhie 🙂

        urmeaza sa-mi iau si soba, n-am unde s-o pun, in pivnitza poate…dar asa sa fie. eu nu sunt asa dibace ca tine la mestesugarit singur ….si am si o lanterna solara de mica capacitate.
        recunosc ca desi m-a miscat si pe mine la suflet ce scria Sf Paisie Aghioritul inca nu m-am urnit serios, dar ma tot roade gandul de atunci. Bravo tie pentru cate ai reusit !

        PS : si facutul painii in casa tot de palnul de autonomizare pornise dar gresit aplicat, rezultatul :inca o masinarie dependenta si aia de curent electric si inca stricata repede.

        Apreciază

    • Gabriel said, on ianuarie 21, 2016 at 9:51 am

      @mircea.v clipurile sunt foarte bune. Noi consideram ca ne-am trezit, ca am inceput urcusul, cautam scrierile sfintilor Parinti, citim una alta, citim citim citim. Ei dar nu toata lumea e asa, sunt oameni care nu citesc, aproape deloc, dar daca ar primi o scanteie ar incepe sa caute. Prin clipuri te apropii mai usor de ei, pentru ca trebuie treziti si ei nu? Clipurile sunt mai „atracticve” decat un text lung, si se propaga mai bine si pe mail si pe facebook…stiu tu poate n-ai facebook, dar si acolo sunt oameni care trebuie treziti…

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 21, 2016 at 1:10 pm

      mircea.v

      „crestinul are nevoie de cuvant nu de imagine in miscare; cu asta s-a hranit mii de ani.”______ai dreptate in principiu dar sunt si incepatori, oameni nestiutori , inselati de viclenia sietmului si de aparente si neajutati de nimeni si care au un MARE potential daca ar pricepe Adevarul. in sensul acesta vezi comentarul lui @Gabrlel mai jos !

      „dl Vasiliu vrea sa gaseasca o solutie acolo unde nu poate fi gasita, pt ca asa a fost conceput totul, sa nu se poate. Chiar dansul spune. Totul e o pacaleala. Adica se contrazice singur.” si „Ca sa particip la ceva, regulilie jocului trebuie sa fie corecte. Adica nu trebuie sa fie cel negru pe acolo ca sa intru in jocul asta.”_______depinde la ce te referi. Probabil ca vei pierde scoprile lumesti nobile pe care ti le-ai propus in acest joc cu regului murdare, dar macar JERTFA ta devine VIZBILA tuturor si TREZESTE. Cam ce au facut si cei cu ML , nu au rezolvat nimic lumeste, dar au devenit MUCENICI si au avut un IMPACT duhovnicesc nevazut IMENS in TREZIREA duhovniceasca a neamului. macar si pentru asta si merita in caz ca ai stofa de activist in cetate! Daca nu AJUTA cat poti cu rugaciunea, cu cuvantul in jurul tau, cu fapta buna nu neaparat materiala ca asta nu.si permite oricine, si SFINETE-TE pe tine si asa vei pune TEMELIE MARE la schimbarea in bine si vei actiona nemijlocit prin nevazutele legi duhovnicesti la lucrarea Lui Hristos in lume si la mantuirea ta.
      Nu cred ca trebuie sa fi exclusivisti, noi oamenii sunte EXTREM de diferiti unii de altii si in asta sta PUTEREA noastra, (de unde si lupta draceasca pentru uiformizare a ocultlor ca forma de indobitocire si control) talentii nostri sunt DIFERITI, si fiecare trebuie sa actioneze in mod firecs conform talantului dat lui, ca nu toti pot fi invatatori, nici toti pot fi facatori de minuni sau militari, etc dar fiecare sa-si lucreze talantul dat lui iar cel care nu intelege talantul fratelui sau nu e obligat sa praticipe la forma lui de lupta pentru Hristos ( caci TOTI suntem in Oastea nevazuta a Domnului si purtam razboiul cu duhurile cele necurate de sub cer) dar nici sa-l critice sau sa-l priveasca cu suspiciune/puna sub semnul intrebarii doar pentru ca nu incape in vasul sau masura si talantul fratelui, lucrand astfel nevazut la impotrivirea lupei acelui frate.
      Si ca suntem ai lui Hristos ne defineste viata noastra care respecta Legile Dreptei Credinte si Poruncile Lui Dumnezeu, prin asta vei vedea ca fratele care te uimeste cumva este si el cu tine dar in felul lui, pentru ca ne uneste pe toti HRISTOS ! De aceea e ft bine ca sunt oameni ca dl Vasilu, ca dl Silviu Mihai Chirila si altii care iau parte la viata cetatii si marturisesc si ei acolo dupa puteri pe Hristos, nu ramane jertfa/osteneala lor fara roade chiar daca nu isi va atinge scopul popus initila, tot va RODI undeva, cumva si MERITA. La fel cartea dar si blogul si tv intrenet ca alternative la indobitocirea, reeducarea si manipularea uzuala din lume.

      „Uite, ca sa nu zici ca mint, stiu ca a scris odata un articol (l-am citit aici pe blog) despre „informare” si tv, mass-media si zicea ca nu vrea sa fie „informat”. Mi-a placut articolul si mi-a ramas in cap treaba asta cu „a nu vrea sa fii „informat” „, si o folosesc si eu de atunci.”_______si de ce ti se pare ca se contrazice? A spus un lucru bun de care si tu te.ai folosit. Mass-merdia politicului corect si a reeducarii si MINCIUNII TREBUIE IGNORATA. asta nu insemana ca nu poate si si INLOCUITA cu ceva CONTRAR ei si folositor, asta e etapa la care se afla decomadata dl Vasiliu si Dumnezeu sa-i ajute! nu e contradictoriu dupa parerea mea.

      nu vreau sa vezi ca pe o contrazicere ceea ce iri spun ci ca pe o nuantare si alt punct de vedere al sensurilor, sa nu ne oprim ( daca vrem sa progresam si asta e DESTINUL nostru si aici in cele lumesti cat se poate si in vesnicie progresul in cunoastere si unirea cu Dumnezeu: ” ca aceasta este viata cea vesnica ca sa te cunoasca pe Tine Singurul Adevaratul Dumnezeu si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis” (Ev Ioan) ) la cele ce ni se pare ca am riceput la un moment dat, cere de la Dumnezeu sa-ti largeasca mereu mintea si inima si nu-ti pune limite. Asta e si unul din sensurile SMERENIEI, sa nu crezi ca stii/poti totul si mai bine ca asta nu e, ci ea iti permite sa te pui mereu in cercetrare si sa cresti mereu, sa depasesti mereu nivelul in care te afli ( lumesc, duhovnicesc, ca intelegere, traire.etc) Smerenia nu e numai semnul ASCULTARII vesnic NEBIRUITE de Dumnezeu dar si al progresului infinit in toate planurile!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.