SACCSIV – blog ortodox

O FI BINE? Manastirea Vatoped din Muntele Athos sponsorizeaza un album rock

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 19, 2016

David Bowie:

“Rock-ul a fost mereu muzica diavolului, nu ma puteti convinge ca nu-i asa. Sincer, cred tot ceea spun, rock and roll este periculos … Simt ca noi doar vestim ceva chiar mai intunecat decat noi insine. Acolo de unde am vazut ca e condus, aduce era intunericului.” (DAVID BOWIE, Rolling Stone, February 12, 1976, p. 83).

Dupa cum stiti:

Cunoscutul actor Jonathan Jackson A TRECUT DE LA ADVENTISM LA ORTODOXIE

VIDEO (subtitrare romana): Interviu cu actorul JONATHAN JACKSON (serialul “General Hospital”) cel ce a trecut de la ADVENTISM la ORTODOXIE

Ne-am bucurat desigur cu totii de acea veste, dar, evident, fratele Jonathan Jackson este doar un incepator, inca crud, inca cu dinti de lapte si la nivel de hrana moale. Asa ca are nevoie, cu atat mai mult, de un indrumator. Care indrumator are obligatia de a-l scoate din cele vechi ale sale, deci nu a le incuraja. Dar din pacate nu se intampla astfel.

Conform articolului Manastirea Vatoped din Athos sponsorizeaza un album cu muzica pop- rock de pe Lacasuri Ortodoxe, formatia sa rock Enation a lansat albumul „Basileia ton Ouranon” cu sponsorizarea Manastirii Vatopedi si a Parintelui staret Efrem. Iar postul de Radio de internet Pemptousia FM, al aceleiasi manastiri din Muntele Athos, a ajutat in producerea albumului.
Cele 16 melodii incluse in „Basileia ton Ouranon” („Imparatia Cerurilor”) au fost selectate cu ajutorul calugarilor Manastirii Vatopedu.

Iata si o melodie:

Conform http://pemptousia.com/2015/12/jonathan-jackson-enation-kingdom-of-heaven/ intr-un interviu din aprilie 2015 Jonathan Jackson spunea:

„Bob Dylan a spus că cea mai înaltă formă a unui cantec, este rugăciunea. Și cred asta. Bob Dylan și Bono și alti artisti au declarat că cele mai bune melodii nu sunt scrise de noi. Ei au descoperit asta. Ele sunt deja scrise, iar noi doar le descoperim. Deci, depindem de Dumnezeu, ca să spunem așa, atunci cand facem ceva cu valoare reală. Iar rugăciunea, pentru mine, conteaza, pentru ca muzica si versurile sa creeze o atmosferă in care sa aiba loc un proces vindecator, un fel de trezire. Deci, ea nu este scrisa doar pentru credinciosii creștini, ci pentru oricine. Și vreau ca muzica și versurile sa se adreseze oamenilor, indiferent de unde sunt ei.

Genul de muzica pe care-l cantam este destinat pentru lume si asa, stii, incercam sa scriem versuri, care sa atraga oamenii, dar nu sa le predice, ci sa-i inspire, speram, si sa-i calauzeasca … spre un loc de bunatate, de compasiune si de iubire.”

Comentariu saccsiv:

Bob Dylan? Adica evreul Robert Allen Zimmerman? Wow.

Da, asa e, nu sunt scrise de ei. Cine insa le scrie?

VIDEO (si transcriptul): A facut BOB DYLAN un pact cu DIAVOLUL?

Iata si comentariul fratelui el postat la Guvernul Soros Ciolos: INTERZIS IMNUL NATIONAL la competițiile sportive din România:

pai cine o fi „dumnezeul” lui bono si bob dylan acela care ii inspira la melodiie care ” nu sunt scrise de ei”???
si daca amestecam rugaciunea si cantecul profan nu stiu cine iese in piredere? ca Sf Parinti NU cu cantari de genul acesta au convertit pe cineva sau au influentat in bine lumea spre trevzie sau dorul de Dumnezeu.
se pare ca aceasta generatie de oameni de pe urma practica o „ortodoxie” proprie care nu mai vrea sa se conformeze la Sfintii Parinti ci sa se afirma pe sine in felul ei CAZUT !

nu stiu de ce a facut aceasta Gheronda Efrem, poate a primi insiintare in duhul ca acel nefericit cantaret convertit la ortdoxie dar inca supreficial si nedezbarat de obiceiurile lui lumesti cu timpul se va libera de ratacirea lui si vrea sa-l ajute . Se poate, dar cu ce pret? Ca sa zica apoi toti debilii ca „uite ba muzica pop-rock e buna” si „binecuvantata” taman de la Athos de ditamai Manastirea cu Traditie in Ortodoxie!

Oricum ar fi mie mi se pare TRIST ! Sa dea Dumnezeu sa gresesc eu !!!
Si Ava din pustie care s-a dus in cetate la bordel ca sa salveze pe desfranata, statea in bordel si ii platea aceleia sa ramana curata de curvia ei, sa se LASE macar si temporar pana cu rugaciunile Sfantului se va trezi intransa pocainta si LEPADAREA TOTALA de caderea ei urata.

Aici nu prea vad cum si unde seamana fapta lui Gheronda cu aceea a Avei care venise la scoata sufletul desfranatei din cadere, caci acela o invata sa se lase de faptele ei iar Gheronda il binecuvanteaza pe acel om sa ramana in forma lui de ratacire.

Iar sa numesti un album de pop-rock „Imparatul Cerului „( Basilea to Uranon) hmmm….primeste oare Hristos orice fel de jertfa chiar si pe cea murdara? Oi fi eu prea fariseu dar mi se pare irespectuos la adresa Mantuitorului Hristos

In fine eu sunt bata la muzica si nu stiu cum ar putea suna folositor duhovniceste acel album si cele 16 piese ale lui „alese de calugarii din Vatoped…

Imi doresc din tot sufletul sa dea Dumnezeu sa gresesc eu !!!

Insa NICIODATA NU voi asculta /promova acest fel de muzica altora!
Sfintii Parinti si Muzica Psaltica mi se par INFINIT mai potrivite sa trezeasca dorul de Dumnezeu in omul cel mai pacatos ! Muzica asta mi se pare numai o DETURNARE/falsificare cumva a acelui dor…

ooofff !

 

108 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mirela said, on ianuarie 23, 2016 at 12:09 pm

  Sf. Paisie Aghioritul nu a aprobat introducerea telefoanelor şi a maşinilor în Muntele Athos şi s-a întristat pentru aceste inovaţii. Oare ar fi fost de acord cu sprijinirea de către o mănăstire a apariţiei unui album de muzică pop-rock (nu mă pricep, dar parcă acest gen spun unii că este)?
  Pentru mulţi ortodocşi, Athosul e o culme a duhovniciei. Ce mesaj transmite această sponsorizare, ca şi ascultarea de către athoniţi a melodiilor lui JJ, spre a face o selecţie? Nu mesajul că muzica – poate cu excepţia unor genuri mai hard – e bună şi de folos sufletului? Mai poate spune cineva ceva împotriva ascultării de muzică lumească fără să fie catalogat drept retrograd, fixist, cu ochelari de cal? Cum şi-ar mai putea educa un părinte copilul împotriva ascultării de muzică? Ce să-i răspundă copilului care contraargumentează cu acest trist eveniment athonit?
  Profeţiile spun că, la sfârşitul lumii, Maica Domnului va părăsi Athosul pentru căderile călugărilor. Poate că, decât să căutăm justificări pentru ceva ce nu e în duhul Adevărului, nici în duh monastic/patristic, ar fi mai bine să deschidem ochii şi să ne vedem propria nimicnicie şi cădere. Că nu spunând răului că e bun vom dobândi raiul, iar cărţile sfinţilor, patericele, Scriptura, canoanele etc. ne-au fost date ca să ŞTIM SĂ FACEM DIFERENŢA între rău şi bine.
  Dacă mergem aiurea cu ideea nejudecării, cum poate un preot să aplice canonul potrivit căruia jertfa din furt sau din desfrânare nu e primită de Biserică? Căci, pentru unii, a spune furtului furt înseamnă să judeci. Oare o astfel de jertfă nu e primită, dar o muzică lumească e primită? Oare nu aşa au început şi catolicii aggiornarea, pentru ca acum să ajungă la forme de expresie „liturgică” dintre cele mai sinistre/deplasate (messe tematice, cu preoţi costumaţi în rockeri, spiderman etc.)?
  Dacă aceeptăm că tot ce se petrece la Athos e bun, înseamnă că trebuie să acceptăm şi documentele cu cip, cu care mulţi se plimbă pe acolo fără să li se atragă atenţia că sunt pierzătoare şi de care, din câte am înţeles, au chiar şi unii călugări athoniţi. Şi parcă exact stareţul Efrem le aproba.
  Părerea mea este că, decât să căutăm justificări şi explicaţii pentru a spune că o cădere e lucru duhovnicesc, mai bine ar fi să luăm aminte la semnele vremurilor, să înţelegem că sfârşitul e aproape, să ne vedem cu sinceritate păcatele proprii, să ne rugăm lui Dumnezeu să ne scape din cursele pierzătoare ale demonilor şi să ne întărim în cercetarea învăţăturii lui Dumnezeu, căci suntem tot mai lipsiţi de povăţuitori duhovniceşti şi, dacă nu suntem ancoraţi în reperele Sfinţilor Părinţi, în canoane, în învăţătura lui Hristos, riscăm să alunecăm cu mare viteză către iad, rău povăţuiţi fiind, dar crezând că am prins aripi în zborul către rai.

  Apreciat de 1 persoană

 2. […] O FI BINE? Manastirea Vatoped din Muntele Athos sponsorizeaza un album rock […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: