SACCSIV – blog ortodox

Guvernul Soros Ciolos: INTERZIS IMNUL NATIONAL la competițiile sportive din România

Posted in Uncategorized by saccsiv on Ianuarie 18, 2016

   Iata ce putem citi la Elisabeta Lipă, scandal uriaș: A interzis imnul național! Se cere demisia de pe DC News:

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, se află în centrul unui scandal uriaș. Aceasta este acuzată că a interzis intonarea imnului național la competițiile sportive din România, iar ALDE îi cere demisia.

Scandalul a pornit după un incident din Liga Națională de Baschet Feminin. Pe 7 ianuarie 2016, la Sfântu Gheorghe, s-a disputat partida dintre Universitatea Cluj și echipa locală, din etapa cu numărul 17 a campionatului.

Înainte de startul partidei, după intonarea imnului de stat al României, organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri au trecut la ascultarea imnului Ținutului Secuiesc. Pentru că sportivele clujence și-au continuat încălzirea la îndemnul antrenorului Dragan Petricevic, pe întreaga desfășurare a partidei, au fost înjurate și huiduite de cei prezenți în sală.

„În regulamentul Federației Române de Baschet este prevăzut ca înaintea desfășurării partidelor oficiale să fie intonat imnul de stat al României. Un lucru firesc și normal, dar în Secuime s-a încetățenit ca echipele venite în deplasare să fie obligate să stea în poziție de drepți și să asculte și imnul Ținutului Secuiesc. Drăgan Petricevic, antrenorul Universității Cluj, a decis că acest lucru nu este firesc și a dispus ca pe perioada în care era intonat imnul Ținutului Secuiesc fetele pe care le antrenează să își continue încălzirea. Acest lucru a enervat la culme galeria gazdă care le-a huiduit și înjurat pe componentele echipei Universitatea Cluj și pe antrenorul acesteia”, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Reacția Elisabetei Lipă: Imnul național se intonează doar la competițiile internaționale

În urma incidentului, Elisabeta Lipă a trimis o circulară către federațiile de sport în care se precizează că imnul național nu se intonează decât în competițiile internaționale și că ar fi bine ca acesta să nu se mai audă pentru evitarea incidentelor.

Ministrul Tineretului și Sportului este acuzat că nu a apărat atitudinea atrenorului Universității Cluj și, mai mult, nu face nicio precizare cu privire la imnul Ținutului Secuiesc.

De asemenea, Elisabeta Lipă este acuzată că, la sfârșitul documentelui, amenință cu amenda pe oricine intonează imnul național.

Stupiditatea și ridicolul acestei circulare a fost remarcat și de către Emil Hossu-Longin, comentator sportiv la TVR.

„În urma scandalului cu imnul „ținutului secuiesc” de la Sf. Gheorghe ce face Ministrul Tineretului şi Sportului? Avertizează Federațiile că n-au voie să pună imnul național la competițiile interne!!!! Vă dați seama? Dacă se aude imnul României la un meci de baschet din Liga Națională gazdele sunt pasibile de amendă!”, a comentat Emil Hossu-Longin după ce a dat publicității documentul MTS.

ALDE cere demisia

ALDE a emis un comunicat de presă în care cere demisia Elsabetei Lipă și o acuză de „interpretare abuzivă şi absurdă a legii”.

Iată comunicatul integral:

„ALDE solicită demisia ministrului Elisabeta Lipă

ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaţionale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competiţiile sportive interne. Este o lipsă crasă de patriotism şi spirit naţional să trimiţi federaţiilor sportive naţionale, într-o interpretare abuzivă şi absurdă a legii, ameninţări că vor fi amendate dacă se intonează imnul de stat al României, la competiţiile interne. În alte ţări, cu tradiţie în sport, imnul de stat se intonează uneori şi la competiţiile juniorilor mici, fiind considerat o mândrie şi un simbol naţional. Ne surprinde şi faptul că nu apare nicăieri în adresa ministerului, semnată chiar de ministrul Elisabeta Lipă, o interdicţie de a se intona la competiţiile sportive naţionale alte imnuri, cum ar fi cel al Ţinutului Secuiesc.

Considerăm că doamna ministru Lipă ar trebui să-şi reevalueze priorităţile ministeriale, în sensul unei mai bune coordonări a relaţiei cu federaţiile sportive naţionale pentru promovarea sportului de înaltă performanţă, precum şi a sportului de masă. În acelaşi timp, este nevoie acum, mai mult decât oricând, de o strategie a sportului românesc în anul 2016, an olimpic. Nu în ultimul rând, sportul românesc are nevoie de o nouă legislaţie, mai clară şi mai adaptată realităţilor prezentului.

De asemenea, doamna ministru nu trebuie să uite că este şi ministrul tineretului, funcţie din care a reuşit „marea performanţă” să taie 18% din bugetul pe tineret al instituţiei, în comparaţie cu bugetul anului 2015. Nu credem că tinerii care au ieşit în stradă şi-au dorit acest lucru de la Guvernul Cioloş. În acelaşi timp, dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte neimplementarea Strategiei Naţionale pentru Tineret, prin lipsa planurilor de acţiune aferente acesteia. Îi atragem atenţia doamnei ministru, care este preocupată acum să-i sancţioneze contravenţional pe cei care intonează imnul de stat al României, că neimplementarea şi nefinanţarea unei strategii naţionale, adoptate prin hotărâre de guvern constituie o încălcare a legii”.

 

Anunțuri

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on Ianuarie 18, 2016 at 11:35 am

  Victoria Nuland va ajunge în Bucureşti în cursul serii de duminică. Oficialul american se va întâlni, de la ora 20.00, cu prim-ministrul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă al Executivului. Întâlnirea de duminică este prima pe care Nuland o va avea cu oficialităţile din România în cursul acestei vizite.

  http://www.mediafax.ro/politic/victoria-nuland-se-intalneste-duminica-seara-cu-ciolos-iar-luni-dupa-amiaza-cu-iohannis-14967838

  Eh…doamna pe unde trece lasa prapad:
  https://consortiumnews.com/2015/03/20/a-family-business-of-perpetual-war/

  Apreciază

 2. geo said, on Ianuarie 18, 2016 at 11:39 am

  http://www.zerohedge.com/news/2016-01-17/putin-isolated-meme-officially-dies-japan-calls-closer-ties-russia

  Cum…Rusia nu e izolata??? Parca asa scria in msm…Japonia? Dusmanul Rusiei cere intarirea colaborarii cu Rusia??? Incredibil…

  http://www.cnbc.com/2016/01/15/saudi-arabia-buying-up-farmland-in-us-southwest.html

  Parca si pe la noi multinationalele tot cam asa procedeaza…

  Directorul general al grupului energetic austriac OMV, Rainer Seele, a avertizat ca actualul program de austeritate nu este suficient la un pret al petrolului de 30 de dolari per baril, informeaza agentia APA

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-20734630-omv-pregateste-nou-program-austeritate-din-cauza-scaderii-pretului-petrolului.htm

  Stirea se aseamana cu alta – http://www.hotnews.ro/stiri-international-20729839-elvetia-doua-tara-dupa-danemarca-care-bunurile-refugiatilor-vor-confiscate-pentru-acoperite-costurile-intretinerea-lor.htm

  Daca are profit este meritul managementului recompensat cu bonusuri uriase…daca e criza trebuie suportata de plebe…

  Apreciază

 3. geo said, on Ianuarie 18, 2016 at 2:43 pm

  http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/klaus-fraus-s-a-dus-cu-jalba-la-curtea-lui-stanciu-dupa-ce-a-pierdut-irevocabil-si-cea-de-a-doua-casa-dobandita-prin-frauda-presedintele-romaniei-s-a-plans-la-iccj-de-partinirea-magistratilor-de-la-ca-brasov-klaus-iohannis-si-prima-doamna-au-cerut-stramut?print=1

  E amuzant, adica tu tegiversezi 10 ani un proces prin toate metodele posibile, timp in care te imbogatesti puetrnic de pe urma mostenirii si acum, cand ai pierdut procesul pe probe clare, falsuri, invoci presiunea mediatica. Sunteti penibili si lasi in acelasi timp. Basescu a fost tocat 10 ani cu casa din Mihaileanu desi avea NUP, iar despre Iohannis&fam. abia se aminteste de casa din Sibiu, desi are sentinta definitiva de vinovatie. Concluzia? Presa actuala e mai putin libera decit cea de acum 10 ani. Halal lupta anticoruptie ne asteapta in urmatorii ani daca insusi presedintele tarii e acuzat de fals in acte si nu exista consecinte din cauza imunitatii prezidentiale.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Ioan said, on Ianuarie 18, 2016 at 3:34 pm

  OFF TOPIC:
  ceva mai vechi dar interesant

  Apreciază

 5. evtodiev said, on Ianuarie 18, 2016 at 3:56 pm

  Off topic: un frumos film rusesc despre Manastirea Valaam – „Athosul Nordului”: https://www.youtube.com/watch?v=k0gfHNv8x8Y

  Apreciază

 6. Mustafa said, on Ianuarie 18, 2016 at 6:13 pm

  Daca inca mai e cineva care sa inghita gogoasa cu „omorurile” comise de politie in SUA

  Hillary Clinton impotriva „violentei” politiei americane”

  Adica indinvida care ranjea la o petrecere alaturi de sotia lui Rothschild

  Apreciază

 7. Mustafa said, on Ianuarie 18, 2016 at 6:23 pm

  Apreciază

  • el said, on Ianuarie 18, 2016 at 7:31 pm

   Ioana si @Ioan ( postase linkul la un articol precedent )

   da… no comment !

   trist 😦 , incet incet vor cadea si dintre cei alesi
   Dumnezeu sa ne pazeasca de orice inselare si de apostazie !

   Apreciază

  • el said, on Ianuarie 18, 2016 at 8:28 pm

   „„Bob Dylan a spus că cea mai înaltă formă a unui cantec, este rugăciunea. Și cred asta. Bob Dylan și Bono și alti artisti au declarat că cele mai bune melodii nu sunt scrise de noi. Ei au descoperit asta. Ele sunt deja scrise, iar noi doar le descoperim. Deci, depindem de Dumnezeu, ca să spunem așa, atunci cand facem ceva cu valoare reală.

   Iar rugăciunea, pentru mine, conteaza, pentru ca muzica si versurile sa creeze o atmosferă in care sa aiba loc un proces vindecator, un fel de trezire, un dor.

   Deci, ea nu este scrisa doar pentru credinciosii creștini, ci pentru oricine. Și vreau ca muzica și versurile sa se adreseze oamenilor, indiferent de unde sunt ei”, a spus Jackson, pentru Pemptousia FM.

   Familia lui Jackson a îmbrățișat Ortodoxia în 2012, cand, conform popularului actor, a adoptat „o decizie conștientă”.”_______

   pai cine o fi „dumnezeul” lui bono si bob dylan acela care ii inspira la melodiie care ” nu sunt scrise de ei”???
   si daca amestecam rugaciunea si cantecul profan nu stiu cine iese in piredere? ca Sf Parinti NU cu cantari de genul acesta au convertit pe cineva sau au influentat in bine lumea spre trevzie sau dorul de Dumnezeu.
   se pare ca aceasta generatie de oameni de pe urma practica o „ortodoxie” proprie care nu mai vreqa sa se conformeze la Sfintii Parinti ci sa se afirma pe sine in felul ei CAZUT !

   nu stiu de ce a facut aceasta Gheronda Efrem, poate a primi insiintare in duhul ca acel nefericit cantaretz convertit la ortdoxie dar inca supreficial si nedezbarat de obiceiurile lui lumesti cu timpul se va libera de ratacirea lui si vrea sa-l ajute . se poate, dar cu ce pret? ca sa zica apoi toti debilii ca „uite ba muzica pop-rock e buna” si „binecuvantata” taman de la Athos de ditamai Manastirea cu Traditie in Ortodoxie!

   oricum ar fi mie mi se pare TRIST ! Sa dea Dumnezeu sa gresesc eu !!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Ecaterina said, on Ianuarie 19, 2016 at 3:16 pm

    „El”, eu zic că este altfel. Cea mai înaltă formă a rugăciunii are loc în rugăciunea cântată. Este cu totul diferit.

    Apreciază

   • el said, on Ianuarie 20, 2016 at 8:52 pm

    Ecaterina

    Sfintii zica ca cea mai inatla forma de rugaciune este Rugaciunea Inimii/Rugaciunea Lui Iisus si se face pentru cei avansati IN TACERE !

    Apreciază

  • el said, on Ianuarie 18, 2016 at 8:39 pm

   si Ava din pustie care s.a dus in cetate la bordel ca sa salveze pe desfranata, statea in bordel si i platea aceleia sa ramana curata de curvia ei, sa se LASE macar si temporara pana cu rugaciunile Sfantului se va trezi ntransa pocainta si LEPADAREA TOTATALA de caderea ei urata.

   aici nu prea vad cum si unde seamana fapta lui Greonda cu aceea a Avei care venise la scoata sufletul desfranatei din cadere, caci acela o invata sa se lase de faptele ei iar Gherodna il binecuvanteaza pe acel om sa ramana in forma lui de ratacire.

   iar sa numesti un album de pop-rock „Imparatul Cerului „( Basilea to Uranon) hmmm….primste oare Hristos orice fel de jertfa chiar si pe cea murdara? oi fi eu prea fariseu dar mi se pare irespectuos la adresa Mantuitorului Hristos

   in fine eu sunt bata la muzica si nu stiu cu ar putea suna folositor duhovniceste acel album si cele 16 piese ale lui „alesede calugarii din Vatoped…

   imi doresc din tot sufletul sa dea Dumnezeu sa gresesc eu !!!

   insa NICIODATA NU voi asculta /promova acest fel de muzica altora!
   Sfintii Parinti si Muzica Psaltica mi se par INFINIT mai potrivite sa trezeasca dorul de Dumnezeu in omul cel mai pacatos ! muzica asta mi se pare numai o DETURNARE/falsificare cumva a acelui dor…

   ooofff !

   Apreciază

   • Ioana said, on Ianuarie 18, 2016 at 11:59 pm

    el, nu cred că greșești. Trist e că unii dintre muzicienii profani realizează care e nocivitatea acestui fel de muzică ( http://www.ziaristionline.ro/2015/11/11/colectiv-recviem-pentru-un-vis-marturisirea-unui-ex-rocker/ – și recunosc că muzica ortodoxă psaltică sau bizantină e singura care poate înălța sufletul spre cele ale lui Dumnezeu, arătând slava creației Sale), iar alții sunt încurajați chiar de cei din biserică să continue obiceiurile lumești și în felul acesta se întinează frumusețea ortodoxiei…
    E frumos să propovăduiești ortodoxia, să încerci să le deschizi ochii și altora pentru ea, dar acest lucru e menit doar celor care au harul Duhului Sfânt, care nu lucrează asupra celor încă întinați cu idei rătăcite și obiceiuri lumești. A arăta lumii Ortodoxia Sfinților Părinți, a Sfinților bine-plăcuți lui Dumnezeu este adevărata dragoste față de aproapele, când se dorește mântuirea tuturor prin Una și Dreapta-Credință. Sfântul Ciprian al Cartaginei spunea că „ereticii niciodată nu se vor întoarce la Biserică dacă îi întărim în convingerea lor că și ei au biserică și taine”.
    off. Triste aceste vremuri de rugăciune în comun cu ereticii, atâta indiferență, așa trădare a Mântuitorului…

    Apreciază

  • Ioana said, on Ianuarie 18, 2016 at 8:51 pm

   ”…și prima încercare a forțele întunericului pentru a răni inima Ortodoxiei va fi încercarea de a elimina Potirul Sfânt de la Muntele Athos și conversia mănăstirilor în muzee, acestea sunt principalele decizii în curs de desfășurare a forțelor satanice ale întunericului ce il pregătesc pe antihrist. Timpul petrecut de către întreaga umanitate este critic. Haosul inflamării mondiale numai temporar, și pentru un timp a fost prevenit de rugăciunile martirilor sirieni ortodocsi masacrați de către islamiști pentru credință iar muceniciile ortodoxe nu sunt dorite din teamă și egoism ipocrit, nici de liderii politici nici de liderii ecleziastici.

   Timpul răbdarii divine se împuținează. Numai pocăința și rugăciunea umană poate întoarce acum faptul că Dumnezeu permite parțial diavolului sa actioneze.

   Acum nu este momentul pentru cuvinte. Cel chibzuit tace și să se roaga, în timp ce cel vicios, râde și mustră. Fiecare in funcție de cine aparține, în funcție de acest lucru.
   Evenimentele vor escalada rapid.”
   – Traducerea Profeției Părintelui Elpidie pentru 2014 https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/06/traducerea-preofetiei-parintelui-elpidie-pentru-2014/

   ”Diavolul are 666 de mreje. În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceea sunt demoni.

   Despre lupta sfinţilor proroci Enoh şi Ilie cu antihristul se va transmite la televizor.

   Când icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Iviru („Portăriţa”) va purcede să părăsească Athosul, va începe dangătul clopotelor, bisericile în mod văzut i se vor închina, pentru a o petrece. Toate acestea vor fi arătate la televizor. Aceasta-i mila Domnului”, spunea stareţul.

   Va veni timpul, oamenii vor pleca în munţi.” – Arhimandritul Gavriil (Urghebadze) 1929 -1995

   Apreciază

 8. Iones said, on Ianuarie 19, 2016 at 12:08 am

  Stiri despre vizita Nuntiului romano-catolic de la Vatican la Patriarhia Romaniei

  http://agensir.it/quotidiano/2016/1/18/romania-new-nuncio-mgr-miguel-maury-buendia-meets-the-patriarch-of-the-orthodox-church/

  http://basilica.ro/noul-nuntiu-apostolic-in-romania-in-vizita-de-prezentare-la-patriarhia-romana-111519.html

  Imagini

  La București, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor a început luni, 18 ianuarie 2016, cu moment de rugăciune la Catedrala Patriarhală a BOR
  Din partea Bisericii Catolice participă mons. Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București, PS Mihai Frățilă – Episcop greco-catolic de București, preoți, persoane consacrate și credincioși catolici, de ambele rituri

  Stiri:
  http://www.actualitatea-crestina.ro/mesajul-ips-ioan-robu-pentru-saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor-2016/

  http://basilica.ro/cuvantul-secretarului-de-stat-pentru-culte-la-deschiderea-saptamanii-de-rugaciune-111528.html

  Săptămâna de Rugăciune la Patriarhie
  http://basilica.ro/saptamana-de-rugaciune-la-patriarhie-111525.html

  Papa Francisc: Evreii și creștinii – o unică familie
  http://www.catholica.ro/2016/01/18/papa-francisc-evreii-si-crestinii-o-unica-familie/

  Apreciază

 9. Orthodox said, on Ianuarie 19, 2016 at 2:17 am

  Apreciază

 10. Orthodox said, on Ianuarie 19, 2016 at 2:24 am

  Pr. Dumitru Staniloaie: „Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre”
  Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: „Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”
  Pr. Arsenie Papacioc: „Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?”
  Pr. Ardian Fageteanu: „Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX”
  Pr. Ilie Cleopa: „Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!”
  Pr. Iustin Parvu: „Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica”
  Pr. Arsenie Boca: „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa”

  Apreciază

  • Ecaterina said, on Ianuarie 19, 2016 at 3:11 pm

   Și eu mă întreb, fraților: De ce nu erau mai mulți creștini? Că am fost în Patriarhie de nenumărate ori și mereu erau cel puțin 100 de oameni? Nu vorbesc neapărat de un protest, ci pur și simplu de prezenta obișnuită a oamenilor

   Apreciază

 11. Radu said, on Ianuarie 19, 2016 at 3:28 am

  deci de frica cu drobul de sare ca daca se supara oprimati si nedreptatitii de unguroi secui ce sunt si ies incidente mai bine cedam noi ca doar „romanii e prosti”….
  nu credeam sa se preteze la asemenea josnicii si mizerii elisabeta lipa…i-au cerut „patronii” care au facut ministra a sportului evident ca fara ei nimeni nu ajunge nimic in materie de functii inalte…gen prim ministru,ministru,secretar de stat, presedinte etc

  am impresie ca e sat fara caini in judetele alea cu problema dupa cum se misca lucrurile, de facto se comporta de parca ar fi deja autonome, nu le e frica de nimic intoneaza ce imn vor ei, au si steag de ceva vreme daca nu ma insel
  Nu stiu ce asteapta astia de la Bucuresti presedintele guvernul serviciile sa isi declare autonomia si apoi independenta pe fata? sa ajungem in ceasul al 12 lea sa ia si ei niste masuri de bun simt?
  Pe vremea lui Ceasca nu se pomenea asa ceva era un vis frumos nici 1% din ce se intampla acum acolo nu era pe atunci…

  Apreciază

 12. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:22 am

  Adevarata cauza a vizitei nulandei in Romania:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20735349-armament-antitanc-110-milioane-euro-cumparat-romania-firma-germana-israel.htm

  http://mycatbirdseat.com/2014/03/51005-crisis-in-ukraine-fomented-by-the-neo-con-kagan-family/

  Restul – democratie, anticoruptie, blabla, sint povesti de adormit fraierii…e vorba de bani, multi bani…

  Apreciază

 13. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:22 am

  Deceniile de pace şi prosperitate din anii ’50 şi până în 2009, când a început criza datoriilor în Uniunea Europeană (UE), afişau o imagine simplă. Existau două blocuri coerente în timpul Războiului Rece, urmate de visul unei Europe unite, cu o monedă unică. În prezent, în timp ce UE primeşte lovitură după lovitură dinăuntru şi dinafară, istoria porneşte în direcţia inversă – către o complexitate paralizantă, ca şi cum ultima jumătate de secol a fost un simplu interregn înaintea revenirii la frică şi conflict, scrie Kaplan în acest „Eseu de sâmbătă” publicat în WSJ, intitulat „Noua hartă medievală a Europei”.

  http://www.voceatransilvaniei.ro/toti-cetatenii-europeni-primesc-o-veste-devastatoare-uniunea-europeana-se-destrama/

  Apreciază

 14. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:26 am

  53 de volume editate sau finantate de Fundatia pentru o Societate Deschisa au fost confiscate din biblioteca Facultatii Economice si de Minerit din Vorkuta si au fost arse in public, conform postului american CNBC care citeaza surse locale.

  Fundatia pentru o Societate Deschisa si Institutul pentru o Societate Deschisa sunt doua organizatii neguvernamentale fondate de miliardarul George Soros pentru a sustine procesul de democratizare si de instaurare a statului de drept in tarile Europei Centrale si de Est.

  Cele doua ONG-uri au intrat in conflict cu autoritatile ruse inca din vara anului trecut, fiind acuzate de lansarea unei “agresiuni subtile” in randul societatii civile din Rusia.

  Alte 427 de volume raspandite in zona de aceeasi fundatie au fost confiscate pentru a fi distruse, informeaza portalul de stiri 7X7 din Rusia.”Programele Fundatiei Soros au rolul de a forma o perceptie pervertita asupra istoriei si de a face populare directive ideologice straine de ideologia rusa”, a mentionat un consilier prezidential intr-o circulara remisa ministrilor rusi.

  http://www.stiri-extreme.ro/studentii-rusi-arunca-in-foc-cartile-lui-george-soros-ne-pervertesc-ideologic/#

  Apreciază

 15. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:30 am

  Cel care avea să fie Țarul Alexandru al III-lea (în poză, alături de soție și copii) s-a născut în 1845, în vremea domniei lui Nicolae I, și conform legilor care guvernau monarhia era a treia persoană în succesiunea dinastică, după tatăl, Alexandru al II-lea, și fratele, Nicolae, de care îl despărțeau 18 luni.

  Deși abia trecuse vârsta de un an, Alexandru sau Sasha, după cum îl alintau părinții, trebuia să asculte cuminte rugăciunile zilnice învățate de Nicolae, care nici măcar nu împlinise trei ani.

  La patru ani, la recomandarea bunicului, Sasha începe, alături de fratele său mai mare, educația militară, sub comanda unui general din armata rusă, desemnat special pentru această ocupație.
  La cinci ani, trăiește cea mai mare parte a timpului sub comanda instructorilor militari, cu excepția serilor și dimineților când mănâncă împreună cu cele trei doici engleze. Peste ani, când una dintre bone, Miss Kitty Strutton, va trece la cele veșnice, Țarul Alexandru al III va fi cel care va conduce procesiunea funebră.

  La șase ani, odată ce s-a obișnuit cu gimastica și înotul, Sasha începe și lecțiile de dans, indispensabile unui viitor gentleman.
  Instrucția fizică însă nu stânjenește practica spirituală, iar tânărul prinț merge la biserică în fiecare sâmbătă seara, duminică dimineața și la toate Sărbătorile Bisericii.
  O zi obișnuită din copilăria lui Alexandru începea la șapte dimineața cu rugăciuni. Apoi, Sasha petrecea puțin timp cu tatăl său, mânca micul dejun, după care, se întâlnea cu bunicul Nicolae în parc. Urmau cursurile militare până la prânz, când se trecea la lecțiile de scris și citit, care durau până la ora două. Atunci, mânca prânzul. Odată terminat, Alexandru se plimba sau călărea un ponei, pâna la ora patru când intra din nou sub jurisdicția instructorului militar. La șapte seara se întâlnea cu mama sa și beau împreună ceai. Ziua se sfârșea cu binecuvântarea tatălui, iar la ora nouă copilul era deja în pat.

  După mărturiile unei apropiate, deși strict, regimul oferea copilului, confortul dragostei familiale.
  Departe de imaginea copilului model, Sasha se distingea prin pozne și indisciplină școlară. Când sărea calul, era pedepsit. Cea mai gravă penalizare consta în punerea sa la colț, vreme de câteva minute. Cea mai frecventă, anularea desertului sau a pâinii cu unt. La cinci ani, a suferit când fratele său mai mare a primit invitația de a lua masa alături de mama sa, datorită manierelor mai bune. Așa că a învățat să acorde importanța cuvenită detaliilor de etichetă.

  La șapte ani, Alexandru intră într-o nouă fază a vieții sale. Este mutat din dormitorul copiilor în cel al fratelui său mai mare, pe care acesta îl împarte cu instructorul militar.
  Educația culturală continuă, totuși, neabătută. Cum Alexandru stăpânește deja engleza, familia angajează un tutore francez care îi învață pe cei doi frați conversație, scris și citit.
  Programa “școlară” se schimbă, iar un accent din ce în ce în mai mare îl au studiile religioase. Astfel, de trei ori pe săptămână, după băile în Marea Baltică, care durau până la opt jumătate dimineața, Alexandru studiază peste două ore cu un profesor de teologie.

  La opt ani, cursurile lui Sasha includ Biblia, limba engleză, limba franceză, matematica, scrisul, desenul, muzica și exercițiile militare. Din cauza programului mai încărcat, tânărul prinț trebuie să se scoale la ora șase dimineața. Nici acum, Alexandru nu se distinge la învățătură, dar totuși găsește plăceri inavuabile în istoria Rusiei (N. Karamzin și S. Soloviov) sau în cărțile de călătorii.

  Lecțiile nu cuprind însă doar latura formală. La moartea Țarului Nicolae, micul Alexandru este chemat alături de frații săi pentru a-și lua adio și a fi binecuvântat de bunicul murbund. Confruntat cu imaginea morții, Sasha nu își poate stăpâni emoțiile și începe să plângă. Este scos în antecamera unde, alături de restul familiei, copilul așteaptă tăcut și marcat de gânduri triste, adormirea împăratului.

  Pe măsură ce avansează în vârstă, obligațiile sociale și educaționale se complică, în timp ce noi materii își fac locul în viața lui Alexandru. Germana și rusa sunt studiate asiduu, astfel că tânărul prinț citește poezii de Lermontov și Pușkin, iar discuțiile cu profesorul de germană sunt purtate doar în limba tutorelui. În total, copilul are alocate studiilor formale 45 de ore săptămânal, incluzând aici și pregătirea temelor. Singura perioadă, lăsată oarecum la discreția lui Alexandru și a fraților săi, survine duminică seara, de la ora șase la nouă, când se joacă împreună cu alți copii din anturajul familiei imperiale.

  Pe lângă lecții și exerciții, Alexandru merge la teatru, la expozițiile din Ermitaj sau ascultă conferințe pe teme diverse. Latura socială este umplută de participarea obligatorie la balurile și evimentele sociale ale Curții. La vârsta de 13 ani, Sasha merge alături de familia sa într-un pelerinaj la mănăstirile importante din Rusia (Valaam, Solovetsky, etc.).

  Educația tânărului cunoaște o perioadă de declin și dezinteres odată cu apariția unui tutore german, care îi obligă pe frați să nu vorbească rusește și îl îndepărtează pe unul din profesorii favoriți ai lui Alexandru, specializat în filologie rusă. Copilul plânge, dar decizia râmâne neschimbată. Mai târziu, când va ajunge țar, îi va trimite fostului său profesor o telegramă de felicitare, cu ocazia împlinirii a 60 de ani.

  În fine, peste șapte ani, odată ajuns moștenitor legitim al tronului, Alexandru își intensifică studiile pentru a ajunge un împărat bun. Se ocupă cu profesori renumiți de literatură (Shakespeare, Dante), economie, istorie, drept șamd.

  Tulburat de pasiuni sentimentale și dubii personale, se gândește la un moment dat să renunțe la tron, însă tatăl său îi răspunde supărat: “crezi că eu sunt în poziția mea pentru că vreau asta?”.

  http://karamazov.ro/index.php/ce-citim/468-cum-era-crescut-un-prini.html

  Apreciază

 16. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:32 am

  Bătrânul deținut politic nu mai aude bine și vorbește anevoios. A fost așezat pe un scaun, la masa grefierei. De acolo a dat declarația de martor. „La Periprava am stat pe bac, am muncit la stuf. Cei care nu-și făceau norma, de 8 maldăre de stuf, erau bătuți. Câte 4-5 în fiecare zi. Cei care își făceau norma, primeau mâncare. Mâncarea era ca în detenție. Nu ne săturam niciodată. Alimentația era o problemă, mai ales pentru cei bine făcuți. Nu am auzit de cazuri de condamnați care să fi decedat la Periprava, ci doar la Salcia. Asistența medicală era acordată tot de deținuți politici, în sensul că aceștia mai dădeau câte o pastilă. Apa de băut era apa din Dunăre. Se îmbolnăveau deținuții, pentru că erau nemâncați și nebăuți. Cei bolnavi rămâneau pe bac, nu mai erau scoși la muncă. Ȋmi amintesc că, atunci când am ajuns la Periprava, am fost scoși cu toții pe bac, s-a apropiat o șalupă cu un om mort, și comandantul ne-a spus că a fost unul care a încercat să evadeze, iar dacă vom încerca, la fel vom păți și noi. Am lucrat și la semănat ceapă la Periprava și, în perioada cât am participat la aceste activități, am locuit în barăci. Aveam un comandant care obișnuia să bea și îi bătea pe deținuții care nu-și terminau norma sau dacă nu-i plăcea lui cum e semănată ceapa. N-am primit niciodată pachet de la familie. 7 ani nici nu am știut de familie.”

  http://www.activenews.ro/cultura/PROCESUL-COMUNISMULUI-XXX-.-%E2%80%9EPrin-gaura-cheii-ceilalti-detinuti-imi-dadeau-din-supa-lor-printr-un-pai-de-secara-ca-sa-nu-mor-de-foame-128893

  Apreciază

 17. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:33 am

  Un reportaj realizat de o televiziune germana printre tineri musulmani nascuti in Germania arata ce cred acestia despre ceilalti germani.

  Elevii au cetatenie germana, fiind nascuti in Germania din parinti proveniti din tari musulmane. Jurnalistii incearca sa vada in ce masura acesti tineri, crescuti in Germania, s-au integrat si si-au asimilat valorile societatii in care traiesc.
  Elevii au fost intrebati daca au vreun prieten german. Au ras, spunand ca nu au nici macar unul. Intrebati care este motivul, o tanara a raspuns: „Deoarece ei nu fac parte dintre noi, nu pot fi ca ei”.

  Intrebata daca ii plac germanii, o alta tanara a oferit un raspuns uluitor: „Daca iesi cu germanii, ei fac alte lucruri decat noi, de exemplu mananca porc. Sunt dezgustata de ei, ca sa fiu sincera”. „Daca toti imigrantii ar sta in Germania si toti germanii ar disparea pentru o zi, nimeni nu ar sesiza”, a adaugat eleva musulmana.

  http://www.aktual24.ro/ce-cred-elevi-arabi-din-germania-despre-nemti-sunt-dezgustatori-dacar-ar-disparea-n-ar-observa-nimeni/

  Apreciază

 18. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:38 am

  Schimbare la comanda bazei americane de la Deveselu. La ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA. Tricolorul românesc, ASCUNS după scaune

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Schimbare-la-comanda-bazei-americane-de-la-Deveselu.-La-ceremonie-a-fost-arborat-doar-drapelul-SUA.-Tricolorul-romanesc-acoperit-de-scaune-128952

  Apreciază

 19. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:39 am

  Brazilianul Neymar, jucător la FC Barcelona, a beneficiat de un film de prezentare realizat de forul mondial, exact ca și ceilalți candidați la câștigarea Balonului de Aur. În timpul filmulețului, au fost prezentate imagini de la finalul partidei Barcelona – Juventus, din finala Ligii Campionilor, în care brazilianul purta pe cap o bandană pe care avea înscripționate cuvintele: 100% Iisus.

  Internauții au observat însă, imediat, că pe FIFA a acoperit textul de pe bandana brazilianului, stârnind furia fanilor din întreaga lume. Forul mondial, zguduit de un scandal monstru de corupție în ultimele luni, s-a justificat afirmând că nu a dorit să lezeze sensibilitățile jucătorilor de altă religie.

  Aceasta nu este prima ocazie în care FIFA cenzurează exprimarea religioasă a fotbaliștilor. În 2002, organismul de la Zurich a decis să interzică echipelor să se roage pe teren, după ce naționala Braziliei s-a rugat după finala Cupei Mondiale câștigate în fața Germaniei.

  http://www.activenews.ro/sport-fotbal/Hristos-persona-non-grata-pentru-mai-marii-fotbalului.-FIFA-a-CENZURAT-numele-lui-Iisus-de-pe-o-bandana-purtata-de-brazilianul-Neymar-128991

  Apreciază

 20. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:40 am

  Furie in Germania, dupa ce s-a aflat ca un caz grav de agresiuni sexuale in masa comise de imigranti a fost musamalizat in urma cu doua luni. Presa scrie ca daca s-ar fi luat masuri de atunci, poate ca incidentele de Revelion de la Koln nu ar mai fi fost posibile.

  http://www.aktual24.ro/fetele-au-invatat-ceva-noi-dezvaluiri-autoritatile-au-musamalizat-cazuri-grave-de-agresiuni-sexuale-comise-de-imigranti/

  Apreciază

 21. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:42 am

  Un experiment monstruos, cu originea în anii de imediat de după al doilea război mondial, initiat atunci în Norvegia, ia tot mai mult amploare în toată lumea civilizată. Este vorba despre ruperea copiilor de familiile lor sub pretextul ocrotirii acestora. Cum spuneam, originile acestui “experiment“ se regăsesc în anii celui de-al doilea război mondial, atunci când Norvegia a fost ocupată de trupele celui de-al treilea Reich.

  Autoritătile germane de ocupatie au încurajat tacit legăturile amoroase pasagere dintre militarii germani si localnice, sperând pe de o parte în diminuarea ostilitătii populatiei locale, si pe de altă parte, sperând ca din aceste legături să se nască un număr de copii “de rasă ariană pură“, dat fiindcă tipul nordic se potrivea cel mai bine idealurilor rasiale germane. Să precizăm că a fost doar un experiment, o exceptie mai degrabă, dat fiindcă regulamentele armatei germane interziceau categoric contactele sexuale cu femeile din zonele ocupate. În ciuda legendelor urbane tesute pe această temă, cu violarea în massă a evreicelor, polonezelor si rusoaicelor de către sodatii germani, aceste atrocităti au fost apanajul rusilor, americanilor si trupelor coloniale franceze, chestiunea fiind extrem de bine documentată de istorici.

  Trebuie spus că tinerele norvegiene nu au stat prea mult pe gânduri în fata chipesilor soldati germani, lipsa bărbatilor si mijloacele materiale de care dispuneau germanii fiind un argument în plus. În urma acestor legături amoroase, s-au născut un număr de cca. 10-12 mii de copii nelegitimi. Trebuie spus că o parte dintre tatii copiilor erau deja căsătoriti si aveau deja copii. Orisicât, toti au trebuit să se retragă împreună cu armata germană în momentul evacuării Norvegiei, spre sfârsitul războiului.

  Germanii au încercat totusi să asigure un viitor sigur acestor femei si copiilor lor, construind pentru fiecare o locuintă, crese si scoli pentru copii. În fine, totul s-ar rezuma la un simplu fapt divers, povesti de război, asa cum se întâmplă întotdeauna, dacă n-ar fi urmat ceea ce a urmat. Ei bine, ceea ce a urmat depăseste orice poate imagina o minte omenească. Toate aceste tinere femei, cu exceptia celor care au reusit să fugă si să se ascundă, au fost declarate nebune, fiind arestate si închise în ospicii; casele, cresele, grădinitele si scolile fiind confiscate de către statul norvegian. Practic, desi aceste femei nu aveau nici o vină si nu încălcaseră nici o lege, s-a considerat că propriul corp, în ultimă instantă, propria sexualitate, ar fi fost “abandonate fără luptă“ în ghearele “dusmanului nazist“.

  Ceea ce s-a întâmplat cu copiii acestor femei însă, chiar depăseste orice imaginatie. Copiii au fost luati de la mamele lor si internati în institutii “speciale” de reeducare. Educatoarele, fată de care Ilse Koch (căteaua de la Buchenwald) pare să fi fost Maica Tereza, torturau zi de zi si ceas cu ceas acesti copii, a căror singură vină era că aveau un tată german. Supravietuitorii acestui experiment povestesc cum copii de 3-5 ani ajunsi la capătul răbdării erau încuiati în camere cu un lat atârnat de tavan, fiind îndemnati să se spânzure. Apoi despre abuzurile sexuale inimaginabile ale “educatorilor”, la care erau supusi băietii si fetele de câtiva anisori. În fine, o parte dintre copii au fost supusi unor experienţe psihiatrice, fiind folositi drept cobai în cadrul unor experimente cu LSD.(programul MKULTRA)

  Multi au fost internati în ospicii si azile pentru alienati mintali. Foarte multi au fost împiedicati să aibă acces la o educatie corespunzătoare. Trebuie subliniat faptul că toate acestea nu au fost efectul unei furii populare de moment, asa cum au decurs lucrurile în alte tări, acesti copii nefericiti au făcut obiectul unei serii de legi speciale promulgate între 1946-58. Astăzi, putinii supravietuitori ai acestui “experiment”, cca. 150 de persoane, s-au organizat, au angajat avocati şi au chemat în judecată statul norvegian, având totodată curajul incredibil de a dezvălui întregii lumi aceste atrocităti de neimaginat. Trebuie spus că toate demersurile lor au fost respinse de către guvernul norvegian, care a refuzat categoric orice discutie pe această temă, bazându-se pe faptul că în prag de secol 21, toate aceste fapte sunt mult prea greu de crezut de către opinia publică.

  Totul ar fi rămas în “coadă de peste”, dacă una din supravietuitoare, acum celebră, nu s-ar fi hotărât să rupă tăcerea. Este vorba despre Anni-Frid Lyngstad, „Frida”, „bruneta” de la ABBA.

  Retrasă în Elvetia, acum printesă, la adăpost de persecutii si calomnii, în urma întâlnirii cu tatăl ei natural, s-a hotărât să dea totul în vileag, confirmând punct cu punct toate atrocitătile descrise de către supravietuitorii acelui “experiment” monstruos.

  Ea însăsi fusese răpită din institutia de “re-educare“ de către mama sa, cu care a fugit ulterior în Suedia, unde au trăit câtiva ani ascunse. Până la urmă, procesul celor 150 de supravietuitori a ajuns la Curtea Internatională de Justitie, care le-a dat dreptate, obligând guvernul norvegian la plata unor despăgubiri. De ce am mentionat toate acestea? Ei bine, pentru a arăta că nimic nu este întâmplător si că totul se leagă de politica actuală a guvernului norvegian în ceea ce priveste cresterea si educatia copiilor. […]

  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/01/14/povestea-fridei-de-la-abba-ororile-norvegiei-asupra-copiilor-dupa-ww2-documentar/

  Apreciază

 22. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:43 am

  Trei tineri imigranti din Germania, originari din Africa de Nord, au atacat cu pietre doua femei in Dortmund. „Este o barbarie ce au facut. Sunt barbari”, a declarat apoi una dintre acestea.

  Imigrantii au incercat initial sa le acosteze pe Yasmine si Elisa langa gara din Dortmund. Apoi au descoperit ca acestea sunt de fapt transexuale. Socati, imigrantii au pus mana pe pietre.

  „In cateva secunde am fost atacate… au luat pietre de langa linia de tren si le-au aruncat catre noi”, a declarat Elisa pentru postul SAT1.NRW, citata de Jerusalem Post. Imediat a aparut o masina de politie iar imigrantii au fost arestati.

  http://www.aktual24.ro/trei-imigranti-au-incercat-sa-execute-cu-pietre-doua-nemtoaice-curvelor-meritati-sa-muriti-video/

  Apreciază

 23. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:44 am

  Imagini socante au fost date publicitatii de doi jurnalisti din Olanda. Acestia au fost atacati cu cutite in momentul in care filmau pentru un documentar despre tabara de imigranti de la Calais (Franta).

  Fotograful Teun Voeten si jurnalista video Maaike Engels au fost atacati de mai multi imigranti, care aveau cutite si spray-uri cu piper. Ei au reusit cu greu sa scape, fiind salvati de alti refugiati, mentioneaza Express.

  http://www.aktual24.ro/imagini-socante-olandezi-atacati-cu-cutite-intr-o-tabara-de-imigranti-din-franta-sustinatorii-refugiatilor-le-cer-sa-stearga-imaginile-video/

  Apreciază

 24. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:47 am

  Austriecii afla socati ca patru refugiati au terorizat mai multe fetite la scoala iar autoritatile au musamalizat cazul. Intre timp, guvernul a decis sa scoata armata pentru a-i impiedica pe refugiati sa mai intre in tara.

  Trei tineri din Afganistan, avand varste intre 14 si 16 ani, si inca unul din Siria, in varsta de 16 ani, au agresat sexual si terorizat saptamani la rand trei eleve din Salzburg, informeaza Express. Incidentele au avut loc in urma cu cateva luni, insa abia acum au iesit la iveala.

  http://www.aktual24.ro/agresiuni-comise-de-refugiati-ies-la-iveala-si-in-austria-guvernul-a-scos-armata-din-cazarmi/

  Apreciază

 25. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:48 am

  În dimineața zilei de 11 ianuarie 2016 o elevă în vârstă de 13 de ani, dintr-o familie de muncitori ruși din Germania, la șapte și jumătate dimineața a mers la școală și a dispărut.

  Această familie de ruși trăiește în Berlin, în apropiere de stația de cale ferată din gara Berlin-Ost “Friedrichsfelde» în districtul Marzahn, care este un nod important de transport și de pasageri de transfer. După unui aflux masiv de refugiați musulmani în Germania din Orientul Mijlociu, în zona gării din Berlin, trăiește un grup masiv de refugiați musulmani. Șapte imigranți au răpit fetița care mergea la școală și au dus-o într-un apartament și au violat-o 30 de ore.După viol imigranții musulmani au aruncat-o în stradă într-o zonă diferită a Berlinului, iar fata a fost dus la spital în stare gravă de către trecători.

  Incidentul a provocat indignarea comunității ruse din Berlin.Violatorii încă nu au fost arestați, existând riscul ca alte fetițe să fie răpite și violate. Locuitorii cartierului au ieșit în stradă pentru a protesta, dar poliția, cel puțin pentru moment, doar tinde să “liniștească opinia publică”, nu să ia măsuri, titrează Kp.ru.

  http://www.napocanews.ro/2016/01/fetita-unor-muncitori-rusi-a-fost-violata-de-sapte-imigranti-musulmani-la-berlin-politia-musamalizeaza-cazul.html

  Apreciază

 26. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 8:49 am

  Dacă istoria contemporană are enervantul obicei de a ilustra cele mai negre profeții ale lui Zamiatin sau Orwell, nu este pentru că vreunul din scriitorii amintiți ar fi parte din vreo cabală, ci pentru că oamenii devin pe zi ce trece mai orbi. Iar Zemiatin, Orwell, Huxley și mulți alții au intuit acest lucru fără dificultate și nu au făcut altceva decât să prezinte consecințele finale ale desființării omulului începute odată cu Epoca Luminilor.

  Din acest punct de vedere, oferit de literatura distopică, se citește oarecum inevitabil spectacolul atentatelor și tentativelor din ultimele două săptămâni. Imediat, în descendența atacului, un stat cu atribuții gigantice de securitate a intrat din nou în scenă pentru a cere și mai multă putere pe fondul unei frici instaurate, în principal, cu ajutorul propagandei dezlănuțuite.

  După cum remarca un cercetător contemporan, imediat ce pe ecranul televiziunilor de știri internaționale apare sintagma “under attack” este limpede că avem de-a face cu o operațiune psihologică de masă. Lumea și-a pus imediat steagul Franței peste poza de profil, s-au ținut momente de reculegere, s-a cântat Marseilleza pe stadioanele din Anglia (oare ce ar fi spus Burke?), toate acte mai mult sau mai puțin admirabile, dar de neînțeles într-un context mai larg.

  Nu demult, mai precis la începutul lunii noiembrie, un avion rusesc de pasageri a fost doborât de ISIS, iar 224 de persoane și-au pierdut viața. Atunci, nu doar că nimeni nu a catadicsit să cinstească memoria celor dispăruți, dar bastionul european al presei progresiviste a scris despre “aventurismul militar lui Putin care pune în pericol viața cetățenilor ruși”, în timp ce ministrul de externe britanic a găsit necesar să recomande Moscovei mai multă flexibilitate în privința Siriei.

  Explicația tratamentului diferit nu are în acest caz legătură directă cu mefiența generală față de Rusia, ci cu strategia de tensiune declanșată în Apus de elitele europene. Obiectivul de a distruge sistematic și rapid ce a mai rămas din drepturile și libertățile continentale nu poate fi atins decât pe fondul unei panici totale manipulată cu iscusință. Primul lucru clamat și obținut de autoritățile franceze a fost instaurarea stării de urgență pentru o perioadă de trei luni. Așa că pe străzile Parisului au apărut încă 10.000 de soldați înarmați, pe lângă cei 7.000, care deja patrulau străzile după atacul din ianuarie asupra Charlie Hebdo, iar acesta pare a fi doar începutul. Poliția din Franța are acum puteri sporite și poate ține oamenii în arest fără niciun fel de judecată, doar pe baza suspiciunilor… poate închide siteuri cu o lejeritate similară, poate bloca zone întregi de blocuri, poate confisca arme, poate intra în casele oamenilor… în fine, poate face aproape cam tot ce dorește, fără ca nimeni să se poată opune legal.

  Deși în prezent există legi pentru supravegherea indivizilor, autoritățile continentale doresc un control și mai amplu, prin eliminarea caracterului privat al datelor, majorarea bugetor de securitate și înființarea unei armate europene, cu tot cu serviciul secret auxiliar. Și e foarte probabil că vor obține toate aceste lucruri, care altfel ar trece drept abuzive.

  În continuare, marota ISIS și a terorismului islamic va fi agitată până la sațietate pe toate canalele media, atentate se vor mai produce, astfel încât lumea va alerga disperată să se ploconsească în fața Leviathanului mondial. Asta, cu toate că, nu mai există niciun dubiu pentru cine are ochi să vadă că ISIS a fost creat, finanțat și antrenat de statele occidentale, inclusiv Franța, pentru a destabiliza Siria, că există mai multe precedente notabile de atentate ale NATO împotriva propriilor cetățeni, și a faptului că supravegherea nu a contribuit cu nimic până acum la împiedicarea unor acte teroriste de amploare.

  Privită astfel, bătălia decisivă se dă nu contra teroriștilor musulmani, ci împotriva europenilor, supuși unui asalt general prin relativism cultural, sărăcire deliberată, multiculturalism și, bineînțeles, terorism cu îngăduința autorităților.

  Visul iluzoriu al apusenilor a fost nu doar că politicile impuse de guvernele lor în (fostele) colonii vor avea repercursiuni minore asupra libertăților de acasă, dar și că pot trăi fără constrângeri morale într-o fantezie Disney. Însă până să ajungă la revelația faptului că întreaga modernitate stă așezată pe o filozofie calpă, (în pofida succesului remarcabil al unor aplicații tehnologice) omul zilelor noastre ar putea face un imens pas spre ieșirea din peșteră dacă ar ajunge să realizeze că salvarea nu vine niciodată de la cel care stăpânește lanțurile. Mai mult, desfășurarea de forțe mediatice arată că puterea adevăraților vinovați pentru teroare, în pofida unor aparențe, nu este nici pe departe atât de mare pe cât ar lăsa să se înțeleagă o impresie sumară. În fond, ea depinde doar de îngăduința indivizilor pentru că nicio autoritate nu poate guverna fără consimțământul populației.

  Din nefericire, oamenii nu pot avea prea multe reacții sănătoase deoarece așezarea lor interioară este strâmbă și confundă libertatea interioară cu sclavia, și înlănțuirea patimilor cu libertatea. În aceste condiții, supravegherea și controlul oamenilor au loc nu atât prin sistemele sofisticate de tehnologice, cât pur și simplu prin condiționarea stimulilor. Înțelegerea acestui lucru, banal pentru antici, oferă și ieșirea din panopticon.

  http://karamazov.ro/index.php/polemici/462-a-pedepsi-a-supraveghea.html

  Apreciază

 27. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 9:01 am

  Apreciază

 28. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 9:32 am

  Guvernul suedez finanţează un curs de lunetişti pentru refugiaţi, ca parte integrantă a unui program de integrare, în ciuda ameninţărilor teroriste din Europa, scrie newobserveronline.com.

  Informaţia despre cursul amintit a fost furnizată de un cotidian suedez, Allehanda, cu titlul „Pregătiţi pentru a fi lunetişti”. Articolul prezintă mai mulţi refugiaţi care învaţă să tragă cu puşca, într-un poligon din Solleftea, Suedia.

  Allehanda scrie că acest curs de lunetişti a început la o scara mică, dar interesul refugiaţilor a crescut vertiginos.

  În momentul în care reporterii au vizitat poligonul de tragere, peste 50 de imigranţi erau la curs, unde învăţau să tragă cu arma de la distanţă.

  Mai mult, cursul de lunetişti este sponsorizat de Agenţia pentru Imigraţie a Suediei, fiind considerat o parte din „integrarea” refugiaţilor în societatea suedeză.

  „Tineri din toată lumea – Siria, Afganistan, Africa şi America de Sud – învaţă să tragă cu arma, iar unii sunt extrem de interesaţi şi talentaţi în acest sens”, scrie Allehanda, potrivit newobserveronline,com.

  http://www.gandul.info/international/guvernul-suedez-finanteaza-un-curs-de-lunetisti-pentru-refugiati-14968275

  or suedezii îs duși cu capu’, or nu-s sănătoși la cap! Asta dacă nu cumva or fi tare proști! Că treaba asta chiar te lasă Mutulică… Cică îi învață să tragă cu pușca cu lunetă ca PARTE A UNUI PROGRAM DE INTEGRARE!!! Să mori tu, guvernule suedez, că de aia îi înveți?!?

  Apreciază

 29. geo said, on Ianuarie 19, 2016 at 9:33 am

  Apreciază

 30. […] Iata si comentariul fratelui el postat la Guvernul Soros Ciolos: INTERZIS IMNUL NATIONAL la competițiile sportive din România: […]

  Apreciază

 31. Divort Rapid said, on Ianuarie 19, 2016 at 12:57 pm

  Nu asta ne-am dorit ? Acum nu mai iesim in strada?

  Apreciază

 32. […] Guvernul Soros Ciolos: INTERZIS IMNUL NATIONAL la competițiile sportive din România […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: