SACCSIV – blog ortodox

PAMANTUL PLAT …

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 15, 2016

Am primit pe e-mail de la fratele tataia:

Noi teorii conspiraţioniste

Pe acest blog am discutat în repetate rînduri despre aşa numitele „teorii ale conspiraţiei”. Din punctul meu personal de vedere unele dintre acestea nu mai sînt teorii de mult…sînt conspiraţii adevărate şi dovedite. Eventual ai putea susţine că nu există dovezi care să valideze aceste teorii doar dacă crezi în coincidenţe şi cum eu nu cred….Altele au rămas doar la stadiul de teorii. În ciuda faptului că noi le-am dezbătut pro şi contra pe toate părţile, în final nu am ajuns la nici o concluzie. Să nu uităm că există teorii conspiraţioniste care se bat cap în cap unele cu altele….a crede două teorii conspiraţioniste care se contrazic reciproc este o dovadă de superficialitate care nu va aduce nimic bun….ba mai rău va da apă la moară celor care ne combat. Deci este necesară întotdeauna multă atenţie şi mult discernămînt.

Dintre multele teorii conspiraţioniste despre care s-a discutat pe acest blog am putea enumera următoarele: farsa încălzirii globale, falsele aselenizări, fluoridarea apei, chemtrails, vaccinurile ş.a.m.d. După mine acestea nu mai sînt „teorii” de mult…sînt conspiraţii reale şi dovedite. Asta dacă nu cumva crezi în coincidenţe…Dar iată ca în ultima vreme internetul este invadat de noi şi noi teorii ale conspiraţiei…sau poate că unele dintre ele nici măcar nu sînt atît de noi, doar că în ultima vreme au căpătat amploare…precum bulgărele de zăpada care a pornit rostogolindu-se la vale şi devine din ce în ce mai mare.

Prima dintre aceste teorii pe care aş dori să o aduc în discuţie astăzi ar fi aceea a pămîntului plat. Da, aţi citit bine nu este greşeală de tipar, nu vă înşeală ochii. Există la ora actuală o grupare de personaje care susţin că pămîntul este plat, nu rotund aşa cum am învăţat cu toţii în şcoala. Şi aduc fel de fel de dovezi în sprijinul acestei teorii. Este adevărat că multe dintre acestea sînt doar „dovezi”, dar totodată am găsit şi cîteva care ar putea fi ridicate la rangul de dovezi. Mi-ar fi mult prea dificil să va explic întregul model fizic pe care se bazează cei care susţin acest lucru. Nu pentru că nu aş fi în stare ci pentru că ar trebui să scriu muuulte pagini. Iar întrebări de genul: „Cum se explică fusele orare?”, „Cum se explică faptul că în emisfera sudică anotimpurile sînt inversate faţă de emisfera nordică?”, „Cum se explică faptul că Magellan a înconjurat pămîntul?”, „Cum se explică faptul că traversînd strîmtoarea Bering trecem din Asia în America şi repectiv din Rusia în SUA (Alaska)?”, „Unde este polul nord/sud?”, „Unde este marginea pămîntului?”, „Cum se explică faptul că în cazul navelor care dipar la orizont se observă mai întîî dispariţia corpului navei, ultimul lucru care dispare fiind elemetul cel mai înalt, coşul de fum”?, etc au de fapt răspunsuri foarte simple în modelul pămîntului plat adoptat de cei care fac parte din „Flat earth society” (Societatea pămîntului plat). Trebuie doar să vă faceţi temele şi să studiaţi ce susţin aceştia. Mie mi-ar fi mult mai uşor să răspund la întrebări punctuale privind diversele nelămuriri pe care le-aţi putea avea decît să expun întregul model fizic pe care îl susţin aceştia. Din moment ce eu vă sugerez să vă faceţi temele în prealabil (evident dacă vă interesează acest subiect) vă pot recomanda să începeţi cu aceste clipuri Youtube:

Veţi observa de asemenea, faptul că la începutul clipului nr. 3 este un discurs al lui Martin Luther King în care acesta cică ar afirma bineinţeles într-un mod criptic faptul că ştie despre realitatea pămîntului plat. De asemenea flat earth-erii susţin în mod frecvent că diverse personalităţi ale istoriei (şi lumii muzicale) ar fi ştiut despre realitatea pămîntului plat şi ar fi făcut diverse aluzii la aceasta în discursuri publice sau în operele lor muzicale. Printre aceste personalităţi s-ar fi numărat J.F. Kennedy, Martin Luther King, Michael Jackson, formaţia Pink Floyd, etc. Nu trebuie să cautaţi prea mult aceste referinţe…la ora actuală youtubele este inundat de clipuri despre pamîntul plat şi le veţi găsi uşor. Dar tocmai faptul că această mişcare a pămîntului plat a luat asemenea amploare ar trebui să ne ridice semne de întrebare…

De reţinut şi faptul că în modelul fizic propus de cei care cred în pămîntul plat, nu există gravitaţie…mai degrabă există un sus şi un jos absolute ale universului şi toate corpurile vor cădea către acel jos absolut al universului în afara cazului în care căderea acestora ar fi oprită de ceva. Deci căderea peste marginea pămîntului ar fi perfect posibila în acest caz…asta dacă pămîntul nu ar fi şi acoperit de un clopot complet transparent (invizibil) şi totodată indestructibil. Acesta este numit domul de către o parte din cei care cred în pămîntul plat. În primul clip se afirmă faptul că în anii ’50 s-ar fi făcut o serie de teste nucleare de mare altitudine şi de către ruşi şi de către americani. S-au detonat timp de patru ani fel de fel de bombe nucleare şi termonucleare la mare altitudine..şi nu erau din acelea de zeci de kilotone ca cele de la Hirishima şi Nagasaki erau de sute de kilotone pînă la bombe termonucleare de megatone. Operaţiunea respectivă s-a numit „fishbowl” – bolul de peşte. Conspiraţioniştii cred că acea operaţiune a fost o încercare în van a omenirii de a sparge domul invizibil dar indestructibil care ne acoperă.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Fishbowl

Nu este aşa că un pămînt plat, şi un sus şi un jos absolute ale universului sînt nişte noţiuni mult mai intuitive decît un pămînt rotund şi o forţă de gravitaţie pe care nu o poate explica nimeni dar care cică apare între toate corpurile din lume care au o masa? Cu alte cuvinte…dacă nu am fi fost îndoctrinaţi la şcoala cu privire la faptul că pămîntul este rotund şi există o forţă de gravitaţie am fi crezut acest lucru? Nicidecum! Instinctele noastre ne spun că pamîntul este plat şi dacă cazi peste marginea lui vei cădea la nesfîrşit..pentru totdeauna. „Ştiinţa” ne-a învăţat mereu să nu credem în instinctele noastre. Oricine îşi dă seama instinctiv că a băga fel de fel de substanţe chimice (în speţă otravă) în fluxul sanguin uman nu poate fi un lucru bun, şi cu toate acestea medicina ne-a convins mereu că vaccinurile sînt bune. Deci pînă la urmă instinctele şi intuiţia sînt bune? Eu zic că da. Eu intuitiv mi-am dat seama şi asta încă de la 12 ani că nu a fost nimeni pe lună şi aici nu vorbim de fel de fel de argumente „ştiinţifice” şi „pseudoştiiţifice”. Dacă oamenii ar fi fost pe lună în anii ’60 ar fi mers şi în ziua de azi. Punct.

Dar cum rămîne cu faptul că noi ştim precis din Sfînta Scriptură că pămîntul e rotund? De altfel, în Biblie, este scris în repetate rinduri acest lucru. Păi în primul rînd poate fi o inexactitate de traducere. „Rotund” este doar un cuvînt popular care poate însemna mai multe…nu este echivalent cu „sferic”. Poate fi rotund ca o portocala sau rotund ca o monedă. Şi în amble cazuri este rotund, cu toate că rotund ca o monedă înseamnă de fapt plat. Acelaşi lucru cu „round” în limba engleză. Cum eu nu cunosc alte limbi solicit ajutorul celor care au citit Biblia în limbi mai vechi să ne precizeze dacă în versiunile mai vechi ale Sfintei Scripturi se face o referire mai precisă la forma pămîntului.

Un argument destul de interesant al celor care cred în pămîntul plat ar fi şi traseele liniilor aeriene. Este doar o întimplare faptul că emisfera nordică este cea bogata, cea civilizată, iar cea sudică cea săracă, cea inapoiată, etc. Sau poate nu? Ideea de bază ar fi că nu există curse aeriene directe între diverse continente din emisfera sudică. Cu alte cuvinte nici o linie aeriană nu traversează oceanele emisferei sudice. Sau şi mai precis nu există curse directe intre America de Sud, Africa de Sud şi Australia. Dacă ar fi să mergi din Argentina (Buenos Aires) sau Chile (Santiago) în Australia (Sidney, Melbourne, etc) nu vei avea cursa directă. Dar dacă tot nu există cursă directă pe deasupra pacificului, nu ar fi o idee bună să faci escală în Africa de Sud (Johannesburg, Pretoria, etc)? Ei bine nu…escala se face neapărat undeva în emisfera nordică. Londra, Munchen, Dubai, oricare. Dar în emisfera nordică. Ce sens au aceste zboruri în zig zag pe deasupra pămîntului? Conform celor care cred în pamîntul plat au..deoarece pe harta pamîntului plat Buenos Aires, Dubai, Sidney sînt de fapt în linie dreaptă. Şi este de fapt o distanţă uriaşă, colosală, cea mai mare distanţă între două puncte ale pămîntului plat. De aceea va fi şi cea mai terifiantă călatorie din viaţa cuiva deoarece nu va putea dura mai puţin de 50 de ore (cu escală cu tot). Deşi pe pămîntul rotund s-ar putea face în 12 ore…Cine poate face această călătorie în mai puţin de două zile să ne anunţe…pînă acum nu s-a anunţat nimeni. Dar ce vă tot spun eu aici..urmăriţi clipurile. Sînt lungi, ştiu.

În concluzie pămîntul este rotund sau plat? Sincer nu ştiu. Eu unul nu am reuşit să îmi formez o părere. Sînt 50% pentru 50% împotrivă. Toată educaţia, toată şcoala pe care le-am făcut ne spun că e rotund..intuiţia şi instinctele ne spun că este plat…Dar poate o întrebare şi mai buna ar fi: „Ce relevanţă are dacă pămîntul este plat sau rotund?”. Sau mai precis „de ce abia acum ni se bagă pe gît conspiraţia aceasta”? Tocmai acum cînd aştia ne omoară cu zile cu chemtrails? Cînd al treilea război mondial bate la uşi? Cînd ne bagă pe gît fel de fel de carduri de (ne)sănătate şi cipuri? Să luăm în considerare că însăşi flat-eartherii susţin ca argument care cică ar confirma convingerile lor, faptul că una din cărţile de joc care fac parte din acel joc al illuminatii face referire la pămîntul plat…

https://reptilianilluminati.files.wordpress.com/2014/01/illuminati-card-flat-earthers.jpg?w=600

Cartea spune ceva de genul: „Lumea va rîde de ei, dar aceşti oameni ştiu ceva. Pentru acţiunile lor poţi arunca cu zarul de două ori. Dacă numărul este egal sau mai mic decît numărul zonelor pe care le controlezi, geografia alternativă ciudată a acestora îi va conduce către o lovitură de aur iar tu poţi lua atîtea cărţi cît ai dat cu zarul.” În fine…daca illuminatti ştiau de asta în mod sigur flat-eartherii au dreptate nu? Eu prefer să vad un pic altfel lucrurile. În primul şi în primul rînd illuminatii au prevăzut această mişcare. Și dacă au prevăzut-o înseamnă că nu e de bine. Înseamnă că serveşte intereselor acestora. De altfel cel care a pornit mişcarea pămîntului plat, era mason.

https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_flat_Earth_societies

În prima fază flat eartherii susţineau că pămîntul este plat dar încălzirea globală este o realitate. Asta ne poate spune multe despre scopurile acestora. Este posibil ca prin această mişcare, illuminatii să ne spună adevărul? Şi anume că pămîntul este plat? Este posibil dar să nu uităm că aceştia chiar şi cînd spun adevărul o fac tot pentru că serveşte intereselor lor. De asemenea au un foarte urît obicei de a spune jumătăţi de adevăruri. De altfel aceste probleme care mă macină pe mine şi le-au pus şi alţii:

De altfel nu am am vazut să se fi discutat niciodată despre chemtrails cu atîta ardoare cu cît se discută despre pămîntul plat. Este cumva pămîntul plat? Posibil, nu ştiu. Dar asta nu trebuie să ne abată atenţia de la probleme grave, de la chemtrails, de la cipuri, de la iminenţa celui de-al treilea război mondial, etc. Pentru că se pare că asta doresc elitele. Distragerea atenţiei.

Şi pentru că tot veni vorba de război, cea de-a doua teorie a conspiraţiei pe care aş dori să o aduc în discuţie (foarte pe scurt de data aceasta) pe ziua de azi ar fi aceea care afirmă că nu există arme nucleare!

Ok…nu există arme nucleare, atunci ce au detonat la Hiroshima şi Nagasaki? Nu există arme nucleare dar centralele nucleare funcţionează totuşi? Teoria lui Einstein este greşită? Asta foarte probabil, dar…Atunci nu au mai încercat să spargă domul de sticlă incasabilă care acoperă pamîntul plat, nu? Că nu aveau cu ce. Sau au încercat doar cu explozibili convenţionali? Glumesc desigur. De asemenea se bate cap în cap cu acea teorie a conspiraţiei care afirmă că fumatul nu dăunează sănătăţii, cancerul pulmonar este cauzat de particulele radioactive rămase în aer de la miile de teste nucleare, nicidecum de fumul de ţigară.

Ce cred eu? Eu cred că ei ne aţîţă la greu să pornim un război mondial…între SUA şi Rusia…dar războiul nu începe exact din cauza fricii impuse de armele nucleare…arme nucleare nu există, deci vedeţi că nu aveţi de ce să vă temeţi? Marș cu voi la război, avem nevoie de carne de tun…

Și nu în ultimul rînd să luăm în calcul și varianta în care aceste „conspirații” au fost lansate acum pe piaţă pentru a compromite orice viitoare mişcare a „conspiraţioniştilor”, pentru a-i discredita şi pentru a fi luaţi în derîdere. „Conspiraţionist” începe să devină sinonim cu „flat earther” şi nu e deloc bine.

 

247 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Riko said, on decembrie 5, 2017 at 11:37 pm

    @tataia
    Ce parere ai de treaba asta cu rachetele trimise in spatiu cu o camera de filmat si toate incep sa se invarta dar ce e ciudat e ca toate se opresc in ceva, nu se zdrobesc, dar se opresc in ceva. In toate inregistrarile cu asa ceva pe care le-am vazut seintampla la fel. Si cu baloane meteorologice. Ca in videoul asta:

    Adica nu ar trebui sa se invart in continoare fara probleme dat find ca acolo de abea mai sunt ceva gaze cu o densitate foarte mica?

    Apreciază

    • Riko said, on decembrie 5, 2017 at 11:46 pm

      ar mai fi si treaba ca doar la nasa rachetele nu au o traiectorie perpendiculara cu pamantul si din cauza rotatiei pamantului fac cale intoarsa. Poate ca la rachetele trimise independent se opreste pamantul din rotatie sau ceva, ca toate merg perfect drept.

      Apreciază

  2. valentin said, on mai 23, 2018 at 5:34 pm

    problema cu pamantul plat e ca la un moment dat pe pamant e noapte la bucuresti si zi in america fr vest sau australia, cum explica teoria pamantului plat chestiunea asta ?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.