SACCSIV – blog ortodox

AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece erau … PREA SARACI / Diabolic – SISTEMUL tine tara in saracie, dupa care rapeste copiii pe motiv ca parintii sunt saraci

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 12, 2016

Tocmai ce postasem aseara:

NE ATACA LA COPII. Ceea ce se petrece in Norvegia se va petrece si in Romania. TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII? Si mai ales, ce facem ca Romania sa nu ajunga ca Anglia, SUA, Canada, Norvegia, Suedia si restul tarilor nordice?

Si iata comentariul fratelui lastunnegru postat la PATRIARHIA SA NU TACA!!! SRI, Guvernul, Parlamentul si Presedintia sa se implice. Altor doua familii de romani (NAN si RADULESCU) li s-au rapit copiii in Norvegia:

Va rog va cer sprijunul tuturor pentru cazul de jos. Ar fi foarte bine daca ne-am mobiliza si uni si daca au gasi un avocat foarte bun sau mai multi si sa ajutam si financiar pe acesti 9 copii sa se intoarca la parinti lor si sa traiasca decent. Va rog.

9 fraţi au fost luaţi cu forţa de lângă părinţi

Iata si ce putem citi la Nouă fraţi au fost luaţi cu forţa de lângă părinţi de pe Observator tv:

Doi părinţi dintr-un sat din Vaslui îi acuză pe reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială că le-au luat copiii, în mod abuziv. Nouă suflete, dintre care cel mic a fost smuls chiar de la sânul mamei. O decizie luată în urma plângerii unui vecin, care a spus că micuţii sunt neglijaţi de părinţi

O cheamă Lenuţa şi e mamă pentru nouă copii. Chiar dacă sunt săraci, spune că îi îngrijeşte aşa cum doar o mamă poate să o facă.
Ei sunt copiii familiei Munteanu. Şapte fete şi doi băieţi. Mezinul are un an şi câteva luni, iar cel mai mare, 12 ani. Toţi au fost luaţi din familie de executorul judecătoresc, însoţit de jandarmi şi poliţişti. Mezinul Alexandru era la sânul mamei când au venit autorităţile. Tatăl copiilor face coşuri de nuiele, pentru a-şi întreţine familia.

De câteva luni, familia stă într-o casă nouă, cu două camere. Nu au curent electric, dar în interior e curat. Cel puţin acum. Copiii au mai fost luaţi o dată de stat, în urmă cu şase ani.
Acum au ajuns din nou în atenţia Protecţiei Copilului, în urma reclamaţiei unui vecin. Primarul din comună spune că separarea copiilor de părinţi este o greşeală.
Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui sunt de neînduplecat. La ultima vizită, ar fi găsit mizerie în casă, iar copiii erau neîngrijiţi.
Părinţii mai au o şansă să-şi recupereze copiii peste 10 zile. Au contestat decizia instanţei, iar procesul se va judeca la Curtea de Apel Iaşi.

Cititi va rog si:

Doi soţi din Vaslui acuză autorităţile că le-au luat cu forţa cei nouă copii: „Au venit noaptea, cu jandarmi şi poliţişti“. Motivul: „Minorii erau neglijaţi“

Evident ca noi trebuie sa ne implicam.

Observati insa ideea. SISTEMUL tine tara in saracie, dupa care rapeste copiii pe motiv ca parintii sunt saraci.

 

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel M. said, on ianuarie 12, 2016 at 9:31 pm

    Bai frate dar chiar nu putem face nimic? Chiar nu avem nici un cuvant de spus? hai sa gasim o solutie. Cine cunoaste un avocat bun? Sa prezinte cazul, sa intrebe ce taxe si comisioane sunt? Sa achitam mana de la mana onorariile de avocati. Nu o fi o avere daca suntem multi se strang banii. Sa luam legatura cu familia din Vaslui si sa le deschidem un cont sau sa facem o cheta ceva sa ii ajutam?

    Sariti cu idei !! Totusi sunt 9 suflete nevinovate si doi parinti urgisiti.
    Hai sa ne interesam si sa le facem o cerere , un dosar pt curentul electric. Chiar nu e greu deloc. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Dorina said, on ianuarie 13, 2016 at 8:43 pm

      Familia de care vorbiti este de religie baptista. Poate ca nu ar strica sa verificati intai postarile ca sa stie lumea despre ce este vorba. „Fratii” le-au construit casa. Copiii au mai fost luati de stat dar se pare ca famila nu pote sa le ofere minimum de igiena si ingrijire. Spun ca aveau paduchi.
      Este de condamnat insa modul de interventie al statului si faptul ca acesta NU AJUTA CU NIMIC o familie cu atatia copii. Singurul ajutor il au de la comunitatea baptista.

      De ce s-a ajuns aici?De ce suntem jucati pe degete de satrapii lumii?Ar trebui sa ne inspaimante numai rapunsul la aceste intrebari, pentru ca raspunsul este unul singur.Suntem vinovati noi toti si in primul rand cei care ne credem credinciosi si rugatori si mai buni decat altii, atat de buni incat ne permiten sa luam locul Lui Dumnezeu si sa-i judecam pe ceilalti, ba chiar sa hotaram noi cine este sfant si cine nu. Crestinii ortodocsi adevarati au mai putin timp pentru a sta pe internet pentru ca sunt atatea lucruri concrete de facut pentru cei din jur incat chiar nu mai este timp. Nu mai este timp de vorbe oameni buni, astazi mantuirea se face numai prin fapte pentru ca rugatori care sa poata schimba lumea cu rugaciunea lor nu prea mai sunt.

      Concret as vrea sa postam faptele pe care le faptuim cu totii in slujba aproapelui in comunitatea ortodoxa din care facem parte sau pe langa duhovnicii la care ne spovedim,nu ma refer la milosteniile pe care le face fiecare in particulat ci la activitatea pe care o desfasiram in comun, in mod organizat pe langa preotii nostri in afara slujbelor si a programului liturgic. Nu spre fala, pentru ca unii suntem anonomi, ci pentru ca am impresia ca astazi credinta noastra este lipsita de fapte. Daca ne-am uni cate trei, patru pe langa un preot si am initia sa ne ocupam fie de saraci, fie de copii, batrani, etc. ar putea acel preot sa se eschiveze de implicare?

      Sa ne intrebam daca ne-am dus vreodata la un orfelinat sau la un centru de zi de la DASPC pentru copii, sau daca suntem in comuniune cu ceilalti ucenici ai duhovnicului nostru sau cu enoriasii parohiei noastre si ce facem efectiv pentru aceasta comuniune. Discutam cu preotii aceste aspecte?
      Preotii ar fi astfel scosi din nepasare si s-ar inchega comunitati cara sa se intrajutoreze asa cum ar fi normal. Pe langa fiecare parohie ar trebui sa existe obligatoriu cel putin doua comunitati, una pentru parinti ( o scoala a parintilor) si una pentru tineri.

      Ne gandim unde sa fugim sa ne salvam si cum sa ne izolam mai bine de ceilalti. . .foarte trist pentru noi. Ne vom mantui numai jertfindu-ne pentru aproapele.Egoismul, individualismul, lipsa milei pentru cel cazut si mai mult decat toate judecata aproapelui tasnita din mandrie ajunsa la trufie iata doar cateva patimi care nu ne vor aduce mantirea nici daca suntem traitori in pustie. Formele de implicare sunt atat de variate incat nimeni nu are scuze sa stea pe de laturi. Este nevoie in primul rand de informare corecta, atat preotii cat si ceilalti sunt dezinformati. ESTE NEVOIE MAI PRESUS DE TOATE DE DRAGOSTE PENTRU APROAPELE SI DE JERTFA DE SINE.
      Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ajute.

      Apreciază

      • Daniel said, on ianuarie 13, 2016 at 11:05 pm

        Dorina esti spalata pe creier si ipocrita! Te-ai pus in locul mamei?

        Iar spiritualitate, sufet, inseamna doar ortodoxie?!! Sau D-zeu ar fi judecat si luat copii ori ajutat familia..ca sa fie exact pe subiect?

        Cat despre centre, camine, ai fost acolo, ai stat acolo ca sa stii ca sunt abuzuri intre ei, ca uneori sunt neangrijiti, educatia nu se compara fata de acasa, samd? Sau esti genul ala de care vb dar nu te recunosti? Intai intereseaza-te sau macar gandeste 2 min si intreba-te „de ce ar fugii copii de la bine” sau..oricine de la ceva bun? Tocmai..fug pt ca nu este bine in camine!

        Asa ca fa ceea ce predici, informeaza-te, gandeste si nu mai judecata familia ca era asa sau asa, cand sa traiesti in mizeria asta de tara este greu si la oras cu 1-2 copii, dar la tara cu 9!!

        Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 16, 2016 at 10:17 pm

        Păduchi aveau şi nobilii europeni, care nu se spălau cu lunile sau cu anii şi purtau peruci ca să nu le sară peste tot. Iar ei ar fi putut să se spele! Şi am avut mulţi dintre noi, ocazional, căci mai migrează de la un cap pe altul, fără ca asta să fie, din punctul meu de vedere, o tragedie.
        Dar tragedie mi se pare să fie luaţi copiii de la o familie care îi iubeşte şi care se sileşte pentru binele lor, de către un stat ipocrit care, după ce te aduce la sapă de lemn, te taxează că eşti sărac şi decide să te ajute doar instituţionalizându-ţi copiii, deşi asta implică un efort financiar mult mai mare decât dacă ar sprijini familia cu ceva haine, alimente, rechizite sau plata unor taxe (ca să nu existe suspiciunea că, dându-le bani, părinţii îi dau pe băutură).
        Iar că sunt baptişti nu cred că e relevant, discuţia fiind despre pierderea copiilor pe motiv de sărăcie. Aici cred că oricine ar trebui să ajute. Aproapele e în primul rând ortodoxul, dar orice om aflat în nevoie trebuie ajutat, cu iubire. Pe de altă parte, în absenţa unor repere dogmatice, sunt unii care „se pocăiesc” din raţiuni materiale, pentru că de acolo ştiu că mai primesc ajutoare. Deci, „pocăirea” unora poate avea drept cauză, pe lângă necunoaşterea credinţei, şi nepăsarea ortodocşilor din jur.

        Apreciază

  2. Gabriel M. said, on ianuarie 12, 2016 at 9:32 pm

    Pomeniti-i cat mai multi pe pomelnice la Sf. Liturghie (Fam. Munteanu pentru intregirea familiei si ajutor)

    Apreciază

    • Dorina said, on ianuarie 14, 2016 at 2:14 pm

      Da, Daniel, cand nu faci nimic strigi la cei care sunt implicati ca sunt spalati pe creier si ipocriti. Eu am atentionat despre religia lor tocmai pentru ca lumea ii pomeneste dupa cum se vede la Sf. Liturghie. Cat despre critica familiei de unde ai scos-o? Am relatat cum se justifica satrapii si am criticat lipsa noastra de implicare nu altceva. Cand ai sa fii implicat in aceasta munca( voluntar in slujba aproapelui) si ai sa te simti ca in jungla nu ai sa mai dai cu pietre in cei care striga sa fii alaturi de ei. Ai sarit in sus pentru ca te-a ars aceasta critica?
      Cine este ipocrit? Era simplu, trebuia sa-ti raspunzi tie cu ce te implici. Fa voluntariat intr-o parohie si dupa aceia mai striga la cei implicati ca sunt spalati pe creier.
      Dumnezeu sa te intelepteasca ca nu intelegi nimic. Fa ceva, intra in viata. Doar stand pe margini si lovind, judeciand si cartind in slujba cui esti?
      Iarta-ma si Dumnezeu sa te ierte ca eu polemici de astea chiar nu vreau. Daca unii scriu pe aici fara binecuvantarea duhovnicului se bucura numai aghiuta.

      Apreciază

  3. Mustafa said, on ianuarie 12, 2016 at 9:39 pm

    Baiat lituanian de 15 ani injunghiat mortal de arabi in Suedia dupa ce a incercat sa-si salveze colegele suedeze.
    Aparent arabii trimiteau poze indecente fetelor. O mama a unei fete a aratat imaginile directorului scolii iar acesta nu numai ca nu a luat masuri impotriva arabilor, dar a exmatriculat-o pe respectiva fata!!!

    http://www.expressen.se/kvallsposten/film-pa-snapchat-utreds-efter-mordet/

    Apreciază

  4. ion hodor said, on ianuarie 12, 2016 at 9:40 pm

    criminali criminali criminali,De ce nu ajuta acea familie Statul,ca sa i-si creasca copilasii in casa care s-au nascut,de aici se deduce clar ,ca statul vrea sa Distruga Familia,in schimb in curand copii vor fi dati in adoptie Sodomitilor.Acum sa iese poporul in strada,nu ptr Colectiv.Acum insa Soros nu se implica!!! Vai noua Romani

    Apreciază

  5. Chris said, on ianuarie 12, 2016 at 9:45 pm

    Ce e mai rau abia urmeaza! Daca in prezent, copiii sunt smulsi din familie impotriva vointei lor, in viitorul apropiat, copiii vor fi responsabili in mod constient si voluntar de moartea parintilor lor. Este unul din semnele revenirii Mantuitorului:

    „Fratele va da la moarte pe frate-său, şi tatăl, pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor şi-i vor omorî.” – Matei 10:21

    Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, NEASCULTATORI DE PARINTI, nemulţumitori, fără evlavie, – 2 Timotei 3:2

    Nepotelul meu, indoctrinat sistematic prin desene animate, isi ameninta bunica: „Chem Politia! Va bat pe toti!”
    Intre timp a emigrat impreuna cu parintii in Canada. Acolo, inca din clasa intai, copiii primesc la scoala un numar de telefon la care sunt indemnati sa sune in caz ca parintii nu-i da ceea ce-si doreste…

    Apreciat de 1 persoană

  6. Chris said, on ianuarie 12, 2016 at 9:48 pm

    Erata: „nu le dau ceea ce-si doresc”.

    Apreciază

  7. alextatulea said, on ianuarie 12, 2016 at 9:51 pm

    O situație identică au avut părinții mei acum 10 ani. Au ajutat o familie cu 10 copii făcuți din concubinaj din care pe cei mari ii trimiteau parintii la munca flămânzi in loc sa mearga la scoala. Mama mea dadea haine si mâncare si rechizite si cei mari spuneau ca s-au saturat de atâta foame ca iar rămâneau fara mancare. au ajutat si alte familii pe acesti copii dar nu se ajungea ca erau multi si parintii nu munceau nicaieri si bani nu le puteai da ca se risipeau aiurea. In final ultimii 3 copii au fost luati de acasa din cauza ca mereu rămâneau fara mâncare si părinții tineau bebelușul dezbracat. Am fost in casa aia si stiu ce vorbesc. Cazul asta îmi aduce aminte cu fiori de familia aia. In cazul asta din vaslui nu cunosc situația dar ca sa poată fi ajutată familia cu adevarat trebuie sa se întâmple doua lucruri.
    1.tatăl sa nu fie bețiv si
    2. Mama sa fie serioasa si nefumatoare sau nebetiva. Din experienta părinților mei spun ca omeneste au ajutat cat au putut dar nu au avut spor pt ca femeia aia făcea copii cu vecinii si era inconstientă practic si stăteau si necununati. dar daca deja copiii sunt luati părinții pot fi ajutați prin oferirea de locuri de munca permanent. Deja mâncare si haine nu mai este o varianta pt ca au fost luati copiii. ca sa le dea copiii inapoi le trebuie loc de munca nu sa facă cos de nuiele. Cu ce intretii 9 copii?
    Pe vremea cand eram profesoara am avut la clasa elevi care dormeau de oboseala la ore pt ca munceau pana nu mai puteau ca sa întrețină mama si fratii mai mici. mama făcuse copii cu diversi săteni si nu făcea nimic sa aducă un ban iar tatii diversi isi luaseră mâna de pe femeie. Am ajutat cum am putut dar mama trimitea copii la mine acasa la cersit bani. De mancare nu prea se bucura. Inventau prostii ca sa ma impresioneze sa scot bani din buzunar. Pana la urma e f greu sa ajuți daca părinții nu sunt seriosi.

    Apreciat de 2 persoane

    • mario said, on ianuarie 12, 2016 at 10:42 pm

      Frate, nu judeca, pentru ca sa nu fii judecat

      Apreciază

      • mihai said, on ianuarie 13, 2016 at 1:51 am

        Aici nu este judecata ci fapte reale pt ca am intalnit si eu indivizi ce faceau copii pt alocatie si pt ai pune la cersit. Este ft adevarat ca nu trebuie bagata toata lumea in aceias oala si centre de de plasamente unde sunt adevarate lagare de concentrare iar dupa implinirea majoratului aruncati pe drumuri acestia ingrosand randurile infractorilor si oamenilor strazi iar garile si canalele din romania si nunumai au ajuns adaposturi pt acestia

        Apreciat de 1 persoană

  8. Mustafa said, on ianuarie 12, 2016 at 9:54 pm

    O fata cu origini mixte( mama asiatica, tata italian) sufera de leucemie si nu poate gasi donator compatibil pentru ca e metisa asa ca a gasit problema, culmea lasa impresia ca cei nemetisati sunt problema, pentru ca sunt mult prea multi in raport cu cei ca ea. Si tot ea a sprijinit venirea refugiatilor in Europa, adica sprijina exact cauza pentru care ea nu-si poate gasi donatori!!!
    https://www.rt.com/uk/328657-match4lara-leukemia-marrow-donor/

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on ianuarie 12, 2016 at 11:34 pm

      Din exemplul postat de tine mi s-a luminat inca o data o idee mai veche : metisarea e un lucru rau care strica rasele facute de Dumnezeu fiecare cu profilul sau.

      Apreciază

      • Mustafa said, on ianuarie 13, 2016 at 6:11 am

        Sunt si alte probleme Aurora. Voi mai posta din cand in cand articole despre asta pentru ca trebuie neaparat contracarata.
        „Prietenii crestinilor” cheltuie miliarde de dolari anual ca sa distruga familia traditionala europeana, fie ca o fac prin pornografie, prin feminism, prin imigratie, prin programe de discriminare pozitiva care iau banii de la europenii muncitori si ii dau familiilor de non-europeni care traiesc din asistenta sociala.
        E un urias experiment de distrugere a noastra. Daca vor reusi atunci nu mai va avea cine sa le stea in cale, daca un popor ajunge sa fie exterminat demografic, nu mai are cine sa duca lupta.

        Apreciază

  9. johnyx67 said, on ianuarie 12, 2016 at 10:02 pm

    Nu pot sa inteleg cu ce drept ANIMALELE astea de la DISTRUGEREA COPIILOR,vin si rapesc copiii oamenilor. Inteleg,cand sunt intr-adevar copii maltratati,sa intervina.Dar cum zici tu Vasile ,de ce nu creaza conditii umane pentru toti romanii,orataniile astea fara suflet care ne guverneaza,si apoi sa poata avea motiv sa intervina,cand cineva nu-si trateaza bine copiii. Cred ca trebuie sa incepem sa ascutim sculele…

    Apreciază

  10. Claudia said, on ianuarie 12, 2016 at 10:17 pm

    http://vremuritulburi.com/

    Apreciază

  11. Timiana said, on ianuarie 12, 2016 at 10:23 pm

    Ati vazut ce repede se pune in aplicare procedura. De ce nu-i ajuta faimoasa autoritate sa-i creasca? De ce nu le da un ajutor? Ca sa dea la altii salarii? Da, trebuie sa facem ceva pentru ei. Ce propuneti?

    Apreciază

  12. el said, on ianuarie 12, 2016 at 10:27 pm

    sarmanii oameni, daca nu au bani si avere acum sunt condamnati sa nu aibe nici copii sau sa.i faca pentru altii, ce aberatie si INDRACIRE !

    In loc a le ia copii ar face bine/firesc sa.i ajute, sa-i sustina MATERIAL sa isi creasca copii nu sa.i acuze ca sunt saraci.
    si pasarelele cereului nu semana si nu secera si aduc pe lume puii in fiecare an si ii cresc si Dumnezeu ii hraneste pe toti, cu atat mai mult pe oameni care sunt Chipul Lui.
    asa a hranit Dumnezeu oamenii sarmani sau nuatatea mii de ani, pana au venit INDRCAITII astia AZI invatati de diavol sa declare ca daca e murdar in casa cand sosesc ei gata sunt incapabili parintii sa creasca copiii.

    sa mearga pe neasteptate si la curvele impotopanate de la tv care comenteaza intzepate si „atotstiutoare” stirile acestea si vor gasi haos si mizerie cat cuprinde … macar ca nu banii le lipsesc tarfelor….

    Apreciază

    • lungeanu.dan said, on ianuarie 14, 2016 at 4:17 pm

      Mi-e tare teama ca acesti copiii sa nu se faca pierduti si sa ajunga pe la banci de organe.

      Apreciază

  13. Claudia said, on ianuarie 12, 2016 at 10:30 pm

    Apreciază

  14. picasso said, on ianuarie 12, 2016 at 10:33 pm

    ce parere avetidespre acest subiect … Era regele o solutie?
    http://www.ziarulprofit.ro/index.php/regele-mihai-a-murit-dar-nu-are-loc-de-veci/

    Apreciază

  15. cosminmatiu said, on ianuarie 12, 2016 at 10:58 pm

    Unii se unesc in rautati, (semintia lui Veniamni iar restul semintiilor (11) s-au unit in bine:

    Judecatorii:
    Capitolul 19
    1. În zilele acelea, când nu era rege în Israel, trăia un levit pe coasta Muntelui Efraim. Acesta şi-a luat o concubină din Betleemul Iudei.
    2. Şi s-a certat cu el şi s-a dus de la el înapoi la casa tatălui ei în Betleemul Iudei şi a stat acolo patru luni.
    3. Atunci bărbatul ei s-a sculat şi s-a dus după ea, ca să se împace cu ea şi s-o aducă acasă. Cu el era o slugă a sa şi o pereche de asini. Şi l-a dus ea în casa tatălui său.
    4. Socrul său, tatăl acestei tinere femei, văzându-l, l-a întâmpinat cu bucurie şi l-a oprit şi el a rămas la el trei zile. Au mâncat şi au băut şi au rămas acolo.
    5. A patra zi s-au sculat ei de vreme şi s-au gătit să plece. Iar tatăl tinerei femei a zis către ginerele său: „Întăreşte-ţi inima cu o bucăţică de pâine şi apoi vei pleca”.
    6. Şi au rămas şi au mâncat şi au băut amândoi împreună. Apoi tatăl tinerei femei a zis către omul acela: „Rămâi încă şi noaptea asta, ca să se veselească inima ta”.
    7. Omul acela însă s-a sculat să plece, dar socrul său l-a rugat şi el a mai rămas o noapte acolo.
    8. A cincea zi s-a sculat el de dimineaţă ca să plece. şi tatăl acelei tinere femei iar i-a zis: „Întăreşte-ţi inima ta cu pâine şi zăboveşte până când va fi soarele spre asfinţit”. Şi au mâncat ei amândoi şi au băut.
    9. Apoi s-a sculat omul acela ca să plece el şi concubina sa şi sluga sa. Iar socrul său, tatăl tinerei femei, a zis: „Iată s-a plecat ziua spre seară, rămâi, rogu-te, iată ziua se va sfârşi curând, rămâi aici; să se veselească inima ta! Mâine vă veţi scula de dimineaţă şi veţi pleca în calea voastră şi te vei duce la casa ta”.
    10. Dar omul nu s-a învoit să rămână, ci s-a sculat şi a plecat şi a venit până la Iebus, care acum este Ierusalimul. Cu el erau doi asini încărcaţi şi concubina lui.
    11. Dar când s-au apropiat ei de Iebus, ziua se apropia de seară. Atunci a zis sluga către stăpânul său: „Să ne abatem în cetatea aceasta a Iebuseilor şi să rămânem în ea”.
    12. Stăpânul lui însă i-a zis: „Nu, să nu intrăm în cetatea unor oameni de alt neam, care nu sunt din fiii lui Israel, ci să mergem până la Ghibeea”.
    13. Apoi a zis iar către sluga sa: „Să mergem până la unul din aceste locuri şi să rămânem în Ghibeea sau Rama”.
    14. Şi au mers ei şi au ajuns aproape de Ghibeea şi, când au ajuns la Ghibeea lui Veniamin, a asfinţit soarele.
    15. şi s-au abătut într-acolo, ca să meargă să rămână în Ghibeea. Şi au venit şi au rămas în uliţa cetăţii, căci nimeni nu i-a chemat În casă ca să-i găzduiască.
    16. Iată însă că venea un bătrân de la lucru din câmp, seara; acesta era de neam din Muntele Efraim şi trăia în Ghibeea. Iar locuitorii din cetatea aceasta erau din fiii lui Veniamin.
    17. Şi ridicându-şi ochii săi, văzu un trecător pe uliţa cetăţii; şi a zis bătrânul: „Încotro mergi şi de unde vii?”
    18. A zis acela: „Noi mergem de la Betleemul Iudei la muntele lui Efraim, de unde sunt eu; am fost la Betleemul Iudei şi acum mă duc la casa Domnului; dar nimeni nu mă cheamă în casă;
    19. Noi avem şi paie şi nutreţ pentru asinii noştri; de asemenea pâine şi vin pentru mine şi pentru roaba ta şi pentru sluga aceasta a robilor tăi; n-avem nevoie de nimic”.
    20. Atunci bătrânul a zis: „Fiţi liniştiţi; toate lipsurile rămân asupra mea, numai să nu rămâi în uliţă!”
    21. Apoi l-a dus în casa sa şi a dat nutreţ asinilor lui, iar ei şi-au spălat picioarele şi au mâncat şi au băut.
    22. Dar după ce s-a veselit inima lor, iată locuitorii cetăţii, oameni desfrânaţi, au înconjurat casa, bătând în uşă şi zicând bătrânului, stăpânul casei: „Scoate pe omul care a intrat în casa ta, ca să-l cunoaştem”.
    23. Atunci stăpânul casei a ieşit la ei şi le-a zis: „Nu, fraţii mei, să nu faceţi rău omului, de vreme ce a intrat în casa mea, să nu faceţi această ticăloşie!
    24. Iată, eu am o fiică fecioară şi el are o concubină; vi le voi scoate, ca să le cunoaşteţi pe ele şi să faceţi cu ele ce vă place; iar cu omul acesta să nu faceţi această nebunie!”
    25. Dar ei n-au voit să-l asculte. Atunci omul a luat pe concubina sa şi a scos-o în uliţă. Iar ei au cunoscut-o pe ea şi şi-au bătut joc de ea toată noaptea până dimineaţa, şi la ivirea zorilor au părăsit-o.
    26. Şi în revărsatul zorilor a venit femeia şi a căzut înaintea uşii casei omului aceluia, la care era stăpânul ei şi a zăcut acolo până s-a făcut ziuă.
    27. Stăpânul ei însă s-a sculat dimineaţa, a deschis uşa casei şi a ieşit, ca să plece în drumul său; şi iată concubina sa zăcea la uşa casei, şi mâinile ei erau pe prag.
    28. Atunci el i-a zis: „Scoală să mergem!” Dar n-a primit nici un răspuns, pentru că murise. Atunci el a pus-o pe un asin şi s-a ridicat şi a plecat la casa sa.
    29. Iar dacă a ajuns la casa sa, a luat un cuţit şi, apucând pe concubina sa, a tăiat-o bucăţică eu bucăţică în douăsprezece părţi şi le-a trimis în toate hotarele lui Israel.
    30. Tot cel ce vedea acestea zicea: „N-a mai fost, nici nu s-a mai văzut ceva asemenea din zilele ieşirii fiilor lui Israel din ţara Egiptului, până în ziua aceasta”. Iar oamenilor trimişi din partea sa le dăduse poruncă, zicându-le: „Aşa să spuneţi la tot Israelul: A mai fost oare cândva asemenea cu aceasta? Luaţi seama la aceasta, sfătuiţi-vă şi hotărâţi!”

    Capitolul 20
    1. Atunci au ieşit fiii lui Israel şi s-a adunat toată obştea, ca un singur om, de la Dan până la Beerşeba, cu ţara Galaadului, înaintea Domnului la Miţpa.
    2. Căpeteniile întregului popor şi toate seminţiile lui Israel s-au înfăţişat înaintea Domnului, la adunarea poporului lui Dumnezeu, ca la patru sute de mii pedeştri, purtători de sabie.
    3. Şi au auzit fiii lui Veniamin că fiii lui Israel au venit la Miţpa. Atunci au zis fiii lui Israel: „Spuneţi cum s-a făcut nelegiuirea aceasta?”
    4. Iar levitul, bărbatul femeii celei ucise, a răspuns şi a zis: „Eu cu concubina mea am venit să rămânem în Ghibeea lui Veniamin.
    5. Şi s-au ridicat asupra mea locuitorii din Ghibeea şi au înconjurat pentru mine casa, noaptea; aveau de gând să mă ucidă şi au chinuit pe concubina mea, bătându-şi joc de ea, aşa încât ea a murit.
    6. Atunci eu am luat concubina mea, am tăiat-o şi am trimis-o în toate ţinuturile stăpânirii lui Israel, pentru că ei au făcut un lucru nelegiuit şi de ruşine în Israel.
    7. Iată acum voi, fiii lui Israel, cercetaţi cu toţii acest lucru şi hotărâţi aici”.
    8. Şi s-a ridicat tot poporul, ca un singur om, şi a zis: „Nu ne vom duce nici unul la corturile noastre şi nimeni nu se va întoarce la casa sa,
    9. Ci iată ce vom face acum cu Ghibeea: Vom merge asupra ei după sorţi;
    10. Şi vom lua câte zece oameni la sută din toate seminţiile lui Israel, câte o sută la mie şi câte o mie la zece mii, ca să aducă merinde pentru poporul care se va duce asupra Ghibeii lui Veniamin, ca să o pedepsească pentru lucrul ruşinos pe care l-a făcut ea în Israel”.
    11. Şi s-au adunat toţi Israeliţii asupra cetăţii într-un cuget, ca un singur om.
    12. Şi au trimis seminţiile lui Israel în toată seminţia lui Veniamin să se spună: „Ce lucru ruşinos s-a făcut la voi?
    13. Daţi pe acei oameni ticăloşi care sunt în Ghibeea, că avem să-i omorâm şi să stârpim răul din Israel!” Dar fiii lui Veniamin n-au voit să asculte glasul fraţilor lor, adică al fiilor lui Israel.
    14. Şi s-au adunat fiii lui Veniamin de prin cetăţi la Ghibeea, ca să meargă cu război asupra fiilor lui Israel.
    15. Şi s-au numărat în ziua aceea fiii lui Veniamin, care se adunaseră de prin cetăţi, douăzeci şi şase de mii de oameni purtători de sabie; afară de aceştia se mai numărau din locuitorii Ghibeii şapte sute de oameni aleşi.
    16. Din tot poporul acesta erau şapte sute de oameni aleşi, care erau stângaci, şi toţi aceştia nimereau drept la ţintă când aruncau pietre cu praştia în firul de păr.
    17. Israeliţii însă, afară de fiii lui Veniamin, numărau patru sute de mii de oameni purtători de sabie şi toţi aceştia erau destoinici la luptă.
    18. Şi s-au sculat şi s-au dus la casa Domnului şi au întrebat pe Dumnezeu şi au zis fiii lui Israel: „Cine din noi va pleca întâi la război cu fiii lui Veniamin?” Şi Domnul a zis: „Iuda va pleca întâi!”
    19. Apoi s-au sculat fiii lui Israel dimineaţa şi au tăbărât lângă Ghibeea.
    20. Şi au pornit fiii lui Israel la război împotriva lui Veniamin şi s-au pus fiii lui Israel în rânduială de război aproape de Ghibeea.
    21. Iar fiii lui Veniamin au ieşit din Ghibeea şi au pus în ziua aceea douăzeci şi două de mii de Israeliţi la pământ.
    22. Dar poporul israelit se îmbărbătă şi se puse din nou în rânduială de război în acelaşi loc unde stătuse în ziua întâi.
    23. Şi s-au dus fiii lui Israel şi au plâns înaintea Domnului până seara şi au întrebat pe Domnul: „Să mai mergem oare la luptă cu fiii lui Veniamin, fratele meu?” Şi Domnul a zis: „Mergeţi asupra lui!”
    24. Şi au înaintat fiii lui Israel asupra fiilor lui Veniamin a doua oară.
    24. Şi a ieşit Veniamin asupra lor din Ghibeea a doua zi şi au mai pus la pământ din fiii lui Israel încă optsprezece mii de oameni purtători de sabie.
    26. Atunci toţi fiii lui Israel şi tot poporul au plecat şi au venit la casa Domnului şi au postit în ziua aceea până seara şi au adus arderi de tot şi jertfe de împăcare înaintea Domnului.
    27. Şi au întrebat fiii lui Israel pe Domnul. Pe atunci chivotul legii Domnului se afla acolo,
    28. Şi Finees, fiul lui Eleazar, fiul lui Aaron, sta înaintea lui Dumnezeu, zicând: „Să mai ies eu oare la luptă cu fiii lui Veniamin, fratele meu, sau nu?” Iar Domnul a zis: „Duceţi-vă, că mâine Eu am să-l dau în mâinile tale!”
    29. Şi au pus fiii lui Israel oameni de pază împrejurul Ghibeii.
    30. Apoi s-au dus fiii lui Israel asupra fiilor lui Veniamin a treia zi şi s-au pus în rânduială de război înaintea Ghibeii, ca şi mai înainte.
    31. Iar fiii lui Veniamin au ieşit asupra poporului şi s-au depărtat de cetate, începând, ca şi mai înainte, a ucide din popor pe căile ce duceau una spre Betleem, iar alta spre Ghibeea, peste câmp; şi au ucis până la treizeci de inşi dintre Israeliţi.
    32. Atunci au zis fiii lui Veniamin: „Aceştia au să cadă înaintea noastră, ca şi înainte”. Iar fiii lui Israel au zis: „Să fugim de ei şi să-i depărtăm de cetate pe cale”. Şi au făcut aşa.
    33. Atunci toţi Israeliţii s-au sculat de la locurile lor şi au tăbărât la Baal-Tamar. Iar oamenii de pază ai lui Israel au alergat de la locul lor, din partea de apus a Ghibeii.
    34. Şi au sosit înaintea Ghibeii zece mii de oameni aleşi din tot Israelul şi s-a început o luptă crâncenă; dar fiii lui Veniamin nu ştiau că-i ameninţă primejdia.
    35. Şi a lovit Domnul pe Veniamin înaintea Israeliţilor şi Israeliţii au răpus în ziua aceea din fiii lui Veniamin douăzeci şi cinci de mii o sută de oameni purtători de sabie.
    36. Atunci au văzut fiii lui Veniamin că sunt înfrânţi; căci Israeliţii nu se retrăgeau din faţa fiilor lui Veniamin, decât pentru că se bizuiau pe oamenii pe care ei îi puseseră de pază împotriva Ghibeii.
    37. Cei puşi la pândă s-au aruncat repede asupra Ghibeii şi au intrat în ea şi au trecut toată cetatea prin ascuţişul sabiei.
    38. Israeliţii însă se înţeleseseră cu oamenii de pază ca să le fie semn al năvălirii fumul ce se va ridica din cetate.
    39. Deci când Israeliţii s-au tras înapoi de la locul de luptă, Veniamin a început să lovească şi a rănit până la vreo treizeci de Israeliţi, şi ziceau: „Iarăşi au să cadă înaintea noastră, ca şi în luptele dinainte!”
    40. Atunci a început să se ridice din cetate un stâlp de fum. Şi uitându-se Veniamin înapoi, iată din toată cetatea se înălţa fum spre cer.
    41. În clipa aceasta Israeliţii se întoarseră, iar Veniamin s-a speriat, căci a văzut că-l ajunsese primejdia;
    42. Şi au fugit ei de Israeliţi pe calea ce ducea spre pustie; dar măcelul îi urmărea şi cei ce ieşeau din cetate erau ucişi pe loc.
    43. Şi au împresurat Israeliţii pe Veniamin şi l-au urmărit până la Menoha şi i-au măcelărit până în partea răsăriteană a Ghibeii.
    44. Atunci au căzut din fiii lui Veniamin optsprezece mii de inşi, toţi bărbaţi voinici.
    45. Iar câţi au rămas s-au abătut şi au fugit în pustiu spre stânca lui Rimon şi au mai ucis Israeliţii pe drum cinci mii de oameni; alergând după ei până la Ghideom au mai ucis din ei încă două mii de oameni.
    46. Iar toţi fiii lui Veniamin care au căzut în ziua aceea au fost douăzeci şi cinci de mii, purtători de sabie, şi toţi aceştia erau oameni voinici.
    47. Şi au fugit cei ce scăpaseră în pustiu, la stânca lui Rimon, ca la şase sute de oameni şi au rămas acolo în muntele cel stâncos al lui Rimon patru luni.
    48. Iar Israeliţii s-au întors la fiii lui Veniamin şi i-au lovit cu sabia în cetate: şi oameni şi vite şi tot ce au întâlnit în toate cetăţile şi toate cetăţile ce-au întâlnit în cale le-au ars cu foc.

    Capitolul 21
    1. Şi s-au jurat Israeliţii în Miţpa, zicând: „Nimeni din noi să nu-şi dea fetele sale de sorii după fiii lui Veniamin”.
    2. Apoi a venit poporul la Betel şi a stat acolo până seara înaintea lui Dumnezeu, şi a ridicat glasul său şi a plâns cu jale mare,
    3. Zicând: „Doamne, Dumnezeul lui Israel, pentru ce oare s-a petrecut aceasta în Israel, că iată acum lipseşte din Israel o seminţie?”
    4. Iar a doua zi s-a sculat poporul de dimineaţă şi a făcut acolo jertfelnic şi a adus arderi de tot şi jertfe de izbăvire.
    5. Apoi au zis fiii lui Israel: „Cine oare n-a venit la adunarea ce s-a ţinut înaintea Domnului dintre toate seminţiile lui Israel?” Căci blestem mare se rostise asupra acelora care nu aveau să vină înaintea Domnului în Miţpa şi se zisese că aceia să fie daţi morţii.
    6. Şi s-au înduioşat fiii lui Israel faţă de Veniamin, fratele lor, zicând: „Acum s-a tăiat o seminţie din Israel.
    7. Ce vom face pentru a găsi femei celor care au rămas, deoarece ne-am jurat înaintea Domnului să nu le dăm femei din fetele noastre?
    8. Atunci s-a văzut că din Iabeş-Galaad nu venise nimeni înaintea Domnului la adunarea din tabără.
    9. Şi s-a cercetat poporul şi iată nu era acolo nici unul din locuitorii Iabeşului din Galaad.
    10. Atunci a trimis acolo obştea douăsprezece mii de oameni, bărbaţi voinici şi le-a dat poruncă, zicând: „Mergeţi şi loviţi pe locuitorii din Iabeşul Galaadului cu sabia, şi femeile, şi copiii.
    11. Şi iată ce să mai faceţi: pe orice bărbat şi orice femeie care a cunoscut bărbat, să-i daţi pieirii, iar fetele lăsaţi-le cu viaţă”. Şi aşa au făcut.
    12. Şi au găsit ei printre locuitorii din Iabeşul Galaadului patru sute de fete care nu cunoscuseră bărbat şi le-au adus în tabără la Şilo, care e în pământul Canaan.
    13. Atunci toată obştea a trimis să grăiască fiilor lui Veniamin care erau la stânca lui Rimon şi să le vestească pace.
    14. Şi s-au întors fiii lui Veniamin la Israeliţi şi Israeliţii le-au dat soţii din femeile rămase în viaţă din Iabeşul Galaadului. Dar curând s-a văzut că acestea nu erau de ajuns.
    15. Poporul însă jelea după Veniamin, că Domnul n-a păstrat în întregime seminţiile lui Israel.
    16. Au zis drept aceea bătrânii obştii: „Ce să facem cu cei rămaşi fără femei, căci au fost stârpite femeile în Veniamin?”
    17. Apoi au zis: „Pământul de moştenire să rămână în întregime fiilor lui Veniamin, ca să nu piară seminţia lui din Israel.
    18. Dar noi nu le putem da femei din fetele noastre, căci fiii lui Israel s-au jurat, zicând: Blestemat să fie cel ce va da femei lui Veniamin!”
    19. Şi au mai zis: „Iată, în fiecare an se face sărbătoarea Domnului în Şilo, care este aşezat la miazănoapte de Betel şi la răsărit de drumul ce duce de la Betel la Sichem şi la miazăzi de Lebona”.
    20. Drept aceea au poruncit fiilor lui Veniamin şi au zis: „Mergeţi şi pândiţi din vii
    21. Şi băgaţi de seamă când vor ieşi fetele din Şilo să joace la horă; atunci să ieşiţi din vii şi să vă luaţi femei din fetele din Şilo şi mergeţi în pământul lui Veniamin.
    22. Iar când vor veni părinţii lor sau fraţii lor cu plângere la noi, noi le vom zice: „Iertaţi-i pentru noi, căci noi n-am luat în război femei pentru fiecare dintre ei şi nici voi nu le-aţi dat; acum şi voi sunteţi de vină”.
    23. Şi fiii lui Veniamin aşa au şi făcut şi şi-au luat femei după numărul lor din cele ce erau la horă şi pe care ei le-au răpit şi s-au dus înapoi în moştenirea lor şi au zidit cetăţi şi au început să trăiască în ele.
    24. În acelaşi timp Israeliţii s-au împărţit de acolo şi s-a dus fiecare în seminţia sa şi la moştenirea lui.
    25. În zilele acelea nu era rege în Israel şi fiecare făcea ce i se părea că este cu dreptate.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on ianuarie 12, 2016 at 11:15 pm

      Daca Romania ar fi o tara calumea ar spune Norvegiei: dati copii sau va luati omorul, la fel cum au facut cele 11 semintii cu semintia lui Veniamin

      Apreciază

  16. mircea.v said, on ianuarie 12, 2016 at 11:28 pm

    Din nefericire, incepand cu 2009 a inceput epoca lui „scapa cine poate”.
    Inteleg disperarea lui Vasile si a altora (eu sant doar f trist), dar acum se culeg roadele indepartarii omului de Dumnezeu, incepand cu 1945 la noi in tara. Ce sa vorbesti cu celalalt daca el nu crede in Dumnezeu, in valorile ortodoxiei? Vorbim limbi diferite. Unul vorbeste de suflet, celalalt de materie.

    Cei de la protectia copilului daca erau ortodocsi adevarati, nici nu faceau asa ceva. Ba chiar nu ar fi existat o asemenea institutie. Biserica trebuia sa aiba rolul decisiv. Cine stie cel mai bine daca nu preotiul satului. Unde e misiunea preotului? Hai mai oameni sa punem mana de la mana ca uite ce spune Domnul nostru Iisus Hristos, hai un pic de milostenie, hai sa facem 2 camere in plus, sa luam hainute, sa-i dam de lucru la tata…
    Da Biserica lui Hristos jura cu mana pe Constitutia satanei (daca gresesc va rog sa ma corectati), cu biometria nu ne-a ajutat, cu carduri de sanatate la fel, acum se roaga la gramada cu toti ereticii… Lasa ca se construieste catedrala distrugerii neamului. Biserica a disparut din cetate. Si cand Biserica dispare din cetate, cetatea face legi care ori tin doar de materie (si nu se mai tin cont deloc de suflet), ori sant pur si simplu satanice.

    Dam lege sa luam copiii din familiile sarace, dam lege impotriva Sfintilor, si totul e bine dpdv al Bisericii. Dar sufletul unde e in ecuatia asta? Dam de mancare trupului si ucidem sufletul, si se cheama ca am rezolvat pr. Sfantul Paisie dadea exemplu unei familii de stateau 11 intr-o camera, si il slaveau pe Dumnezeu. Dormeau cu randul ca nu puteau sta toti intinsi. Si ii lauda Sfantul pt atitudinea lor. Acum, gata, luam copiii.
    Si nici mai mult nici mai putin, vin satanistii astia de norvegieni sa ne „scoleasca” si pe noi, adica pe viitorii judecatori, procurori. Rau am ajuns.

    Spunea cineva ca doar o societate morala se poate apara de legi imorale. Ne mai putem noi apara? Nu.

    Avocatul este ultima solutie si cea mai lumeasca posibila. Ce sa faca avocatul daca legea e satanica? In cel mai bun caz Ii da pe copiii azi inapoi, si vin maine si ii iau iar. Rau de tot am ajuns. Dar, a fost scris ca vom ajunge aici. Si am ajuns.

    Sant cateva mii, nu stiu daca zeci de mii, care ei se sesizeaza de toate nemerniciile astea. Aceiasi. Si se rareste si numarul lor pe zi ce trece. Nu uitati, 0,5% au refuzat cardul de sanatate si au luat adeverinta. Si oamenii astia au pr lor, care se maresc si ele pe zi ce trece, slalomul printre legile sistemului e din ce in ce mai greu. Ajuta si ei pe langa ei, cine poate, cine are puterea de a ajuta, material si spiritual. Sa nu se mire nimeni sau sa vina cu judecati nedrepte cum ca „nici macar atata lucru nu putem face?”. Poate inca ceva timp se va mai putea face, dar din ce in ce mai putin, pana va fi greu sa faci si pt tine insuti.

    Grele de tot vorbele astea „E vremea lui scapa cine poate”, da daca nu ar fi fost spuse de Parintele Fageteanu, poate nu le-am fi crezut, chiar daca vedem cu ochii nostri ca se intampla.

    In ce situatii idioate ne aduce departarea de Dumnezeu… Hai sa strangem bani pt avocat, in loc ca de banii astia sa se faca ceva pt familie. Nu spun sa nu se stranga bani.

    (Atentie, ca mai sant si cazuri cand parintii chiar reprezinta un pericol pt copii, dar astea sant f rare. E complicat cu sufletul… si cu legea omului )

    Apreciat de 1 persoană

  17. Ioana said, on ianuarie 13, 2016 at 9:16 am

    Incredibil cum nu se potolesc acești oameni și instituții fără inimă. Cazurile îndurerate, al Cristinei și al lui Nicolae nu i-au mișcat cu nimic. Orbi sunt și nu văd, surzi la strigătele disperate ale copiiilor tratați ca niște mărfuri, zvârliți de colo-colo, lipsiți de dragostea familiei. După teoriile lor, oamenii trebuie să fie niște roboți indiferenți, să nu se atașeze emoțional de alte persoane, să-și hrănească numai egoismul și să fie de acord cu toate ororile sistemului, cu zâmbetul pe buze

    Apreciază

  18. lastunnegru said, on ianuarie 13, 2016 at 11:10 am

    Parinti cu cei 9 copii luati de stat abuziv sant din comuna Dumesti, judetul Vaslui. Primarul comunei este domnul Vieru Constantin. Iar jos sant date de contact ale primariei:

    http://www.dumesti.ro/contact.html

    http://www.primariadumesti.ro/contact

    Cred ca daca vorbim cu domnul primar de acolo putem sa rugam pe acei parinti sa isi faca un cont bancar si sa ii ajutam financiar si si cu un avocat bun.

    Apreciază

    • alextatulea said, on ianuarie 13, 2016 at 3:56 pm

      Trebuie verificat daca oamenii pot gestiona banii sau trebuie cumpărate lucruri sau materiale constructii pt a fi ajutați. La noi in sat primăria a dat bani unei familii pt renovarea casei si i-au cheltuit pe bautura si țigări. Daca le luau direct materiale ar fi reparat casa perfect cu manoperă gratuită.

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 13, 2016 at 4:13 pm

        alextatulea

        Mai da-le incolo de tigari si bautura. Dar ce fumau si beau ei? Havane cubaneze si crema de whiskey?

        Apreciază

  19. lastunnegru said, on ianuarie 13, 2016 at 6:15 pm

    Parinti cei 9 copii sant ortodocsi dar sau dus si la sectanti la penticostali ( sau baptisti ) find ajutati sa ridice acea casa noua si cu ajutorul Pastorului din acea comuna. Mama copiilor se mai ducea pe la biserica ortodoxa dar acum acei doi parinti ziceau ca vor sa treaca la acei sectanti probabil datorita ajutorului financiar care li sa dat de la sectanti. Oare mai pot fi pomeniti la Sfanta Liturghie in Biserica Ortodoxa sau doar in cea personala ? Oare daca parinti vor sa treaca la pocaiti vor mai vrea ei sa primeasca ajutorul crestinilor ortodocsi cu avocat sau cu banii ?

    Apreciat de 1 persoană

  20. lastunnegru said, on ianuarie 13, 2016 at 6:41 pm

    Totusi daca acum iau copii penticostalilor maine ii pot lua si copii crestinilor ortodocsi neoprindui nimic in acest fel pe cei de la Protectia Copiilor.

    Apreciat de 1 persoană

  21. lastunnegru said, on ianuarie 13, 2016 at 7:33 pm

    Alt caz aproape asemanator cu cel de sus.

    Copii sant in pericol langa parinti daca ei sant SARACI.

    1 septembrie 2015, iata alt caz jos:

    Patru frati din Vaslui, luati din familie de Protectia Copilului. Descoperirea facuta de autoritati in casa parintilor

    http://stirileprotv.ro/video/patru-frati-din-vaslui-luati-din-familie-de-protectia-copilului-descoperirea-facuta-de-autoritati-in-casa-parintilor/61712069

    Protectia Copiilor din Vaslui daca vad ca esti sarac asta este o vina foarte buna ca sa iti ia copii. Protectia Copiluli ar trebui sa caute soluti pentru ca sa rezolve impreuna problemele din acele famili care sant sarace, nu gata esti SARAC iti luam copii, vecini si comunitalea locala ar trebui sa sara in sprijunul famililor nevoiase

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on ianuarie 17, 2016 at 12:29 am

      Protecţia asta a copilului din Vaslui parcă a fost instruită de norvegieni: în caz de sărăcie iau rapid copiii din familie, dar la cazurile de incest nu fac nimic, iar o fată care are 2-3 copii cu taică-su e lăsată să fie abuzată la nesfârşit.
      Aşa şi în Norvegia: dacă nu-i cumperi copilului o mie de jucării e mare abuz, dar dacă e sodomizat de familia adoptivă e OK, nu sare nimeni să îl mai ia de acolo. Sărăcia e de neacceptat, dar sexualizarea copiilor din faşă e minunată şi obiectiv naţional, îndeplinit prin ore de educaţie sexuală aberante.
      Nu au exagerat cu nimic sfinţii care au profeţit că, în vremurile din urmă oamenii vor înnebuni şi că vor zice binelui rău şi răului bine.

      Apreciat de 1 persoană

  22. alextatulea said, on ianuarie 13, 2016 at 7:34 pm

    Saccsiv, se vede ca nu stați la tara. Noi locuim in mijlocul unui sat sărăcit după revoluție si avem argat un tanar care provine exact din familia care a băut banii donati de primărie. Mai exact mama respectivă a nascut 18 copii in total in toata viața ei dar nu au supraviețuit decat 3 pt ca ii nastea in stare de ebrietate. din care unul a fost lăsat de ea in orfelinatele comuniste. Acest copil s-a întors acasa la 18 ani pt ca nu avea unde sa mearga si in prezent lucrează la noi si la altii si se întreține. Insa fratii lui care au crescut acasa beau, fumează si sora mai mica a facut la 16 ani 2 copii cu doi bărbați si ea fumează la fel. Acest om care lucrează la noi ii susține pe toți de acasa si ei il buzunaresc sa ii caute banii castigati peste saptamana. Si are si retard usor din cauza vieții la orfelinat unde a facut scoala specială. Eu nu vreau sa acuz familia din vaslui dar județul ăla e cel mai sărac din tara si trebuie ajutați in mod real acei oameni. de asta spun ca de obicei oamenii care au trăit numai din ajutor social si alocațiile copiilor nu stiu de regula sa gestioneze bani daca le faci un cont mai ales daca nu au avut un salariu si nu stiu sa prioritizeze cheltuieli. Abia a invatat sa facă asta băiatul care lucrează la noi după ani de zile in care i-am explicat ca banii se cheltuie înțelept nu asa cum a vazut in familia lui. Atât am vrut sa spun. Iertati-ma.

    Apreciază

  23. doina said, on ianuarie 13, 2016 at 9:27 pm

    Am fost 6 copii la parinti. Dormeam toţi în 2 paturi mari din lemn acoperite cu saltea din paie. Am invatat la lumina de la lampa. Imi aduc aminte o faza in care mama mea facea mamaliga la soba si nu-i ajungea malaiul. Plangea deasupra tuciului de mamaliga si il ruga pe Dumnezeu sa sporeasca malaiul sa poata iesi mamaliga mai vartoasa pentru ca sa ne poata hrani pe toţi. Fratilor va spun sincer ca daca m-as intoarce in timp si mi s-ar oferi un trai mai bun fara familia mea nu as acepta. Copilaria cu greutatile si neajunsurile ei a fost frumoasa alaturi de parinti, frati si surori. Cu ajutorul lui Dumnezeu am crescut cu toţi mari, am invatat carte am fost si suntem sanatosi.

    Apreciat de 1 persoană

  24. tataia said, on ianuarie 13, 2016 at 10:05 pm

    Oare nu este cel putin la fel de diabolic faptul ca ei ne imbolnavesc ca apoi sa ne oblige sa acceptam cardurile de sanatate? Eu tot urlu pe tema asta dar nu prea ma baga nimeni in seama. La medici nu vei gasi niciodata sanatatea deoarece 98% din ceea ce au invatat ei in facultate este MINCIUNA. Iar cei care impun cu forta cardul de sanatate sint tot aceiasi cu cei care ne imbolnavesc. Eu unul nu as accepta solutii de „sanatate” de la cei care mi-au subrezit santatea, dar fiecare face cum crede.

    Apreciat de 1 persoană

  25. lastunnegru said, on ianuarie 17, 2016 at 9:01 pm

    Mirela

    Sa sti ca asa cum Protectia Copilului procedeaza in Vaslui asa procedeaza si in Bucuresti cunosc un caz din Bucuresti de la un apropiat aproape ca cel de sus doar ca dupa ce Protectia Copilului lea luat un copil tot pe motiv de SARACIE , apoi familia vazand asta si avand si alti copii sau mutat = au fugit la alta adresa pentru ca Protectia Copilului din Bucuresti sa nu le ia toti copii. Parinti sant ortodocsi dar foarte saraci cu datori . Dar familia nu doreste ca cazul sa fie facut publuc pentru ca daca Protectia Copilului daca afla noua adresa le iau si ceilalti copii si exista o lege care zica ca nu ai voie sa faci publica un caz de ajutor pentru cineva decat cu acordul acelei persoane.

    Apreciază

  26. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  27. energein7 said, on ianuarie 19, 2016 at 8:34 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  28. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  29. […] ca ne au in vizor copiii, pe care vor cu tot dinadinsul sa ii ia. Deocamdata pe motiv de saracie sau pe motiv de nevaccinare. Dar o sa fie si mai […]

    Apreciază

  30. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  31. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  32. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  33. Adrian said, on februarie 18, 2017 at 5:35 pm

    Dati afara din fuctiile alea frumoase si calduroase in care sunt adusi numai pe pile, criterii politice si banuiesc si pe spagi.

    Apreciază

  34. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  35. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază

  36. […] AU INCEPUT SI IN ROMANIA: Vaslui – 9 frati au fost luati cu jandarmii de langa parinti deoarece er… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.