SACCSIV – blog ortodox

Sa-mi fac cont facebook?

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 8, 2016

Cititorul Mustafa imi sugereaza sa-mi fac cont de facebook unde sa postez toate articolele ce le postez si aici pe blog. Si nu e singurul.

Dupa cum stiti, mie nu-mi place aceasta retea de socializare. Stiu ca exista o minoritate ce se straduie sa mai promoveze acolo cate ceva destept, insa imi par a fi precum niste lucratori ce viseaza ca pot curati o canalizare cu niste mopuri.

Voi ce parere aveti?

Oricum, chiar daca majoritatea dintre voi imi va sugera acelasi lucru, trebuie inteles ca eu nu voi avea timp sa ma ocup si de facebook. Eventual voi forma din randurile voastre un grup de vreo patru frati care s-o faca. Cine se ofera?

 

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. M. said, on ianuarie 8, 2016 at 3:03 pm

    Din experiența mea limitată în utilizarea WordPress-ului, știu ca există posibilitatea postării unui articol direct pe contul de Facebook, în momentul postării lui pe blog (fără alte complicații ulterioare). Cred că trebuie ‘legat’ contul de Facebook cu blogul. În panoul de control, din ce țin minte, era ușor de setat.

    Apreciază

  2. Gege said, on ianuarie 8, 2016 at 3:15 pm

    O pagina de facebook este binevenita, insa nu as sugera sa postezi de acasa, insa as propune de pe un laptop intr-o retea de wifi publica sau sa publice altcineva pentru tine. Treaba cu facebook si cu cookie-urile acestuia pute rau, si din cate stiu eu au fost cazuri de strans informatii despre anumite persoane.

    Apreciat de 1 persoană

    • Gege said, on ianuarie 8, 2016 at 4:01 pm

      Imi cer scuze pentru repetitie si proasta exprimare, am scris in graba.

      Apreciază

      • mihai444 said, on ianuarie 9, 2016 at 2:51 am

        eu zic c-o sa ai probleme daca legi direct site-ul de facebook. nu e rau sa fi prezent si pe fb insa separat, altfel poate te desfiinteaza astia mai repede decat o vor face 😉

        Apreciat de 1 persoană

  3. Cristian said, on ianuarie 8, 2016 at 3:18 pm

    Mi se pare o idee extrem de proasta, un asemenea cont! Reteaua aia de indoctrinare (pardon: socializare) este exact ca o cocina de porci, unde sunt numai si numai mizerii! Daca vine cineva acolo cu articole bune sau intelepte sau care se doresc a da de gandit (ca cele de pe acest blog), e ca si cum ar arunca MARGARITARE PORCILOR!!

    Nu in ultimul rand FACEBOOK CREEAZA DEPENDENTA, INROBESTE!!

    Apreciat de 2 persoane

  4. tanase said, on ianuarie 8, 2016 at 3:28 pm

    Vasile eu iti zic ca poti sa-ti faci cont de facebook pentru ca acest canal de transmitere a informatiilor e mult mai dezvoltat. Majoritatea au facebook, insa de „saccsiv” si alte site-uri de acest gen nu prea stiu nimic si e atata lipsa de informatii vitale! Asa incat eu zic ca nu ar fi rau sa faci asta, cat inca mai este timp!
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • Basarabia e Romania said, on ianuarie 9, 2016 at 12:44 pm

      sant de acord cu tanase. frate Vasile, nu ezita, vei avea o expozitie mult mai mare pe FB

      Apreciază

  5. JE said, on ianuarie 8, 2016 at 3:42 pm

    Daca vreti ca mesajul sa ajunga la cat mai multi oameni, in special tineri, un cont de Facebook este necesar. Si nu numai Facebook. Si google plus.
    https://plus.google.com

    Apreciază

  6. George said, on ianuarie 8, 2016 at 3:43 pm

    Consider ca facebook-ul poate reprezenta o cale de marturisire a lui Dumnezeu, ca multe altele.

    Apreciază

  7. alextatulea said, on ianuarie 8, 2016 at 3:45 pm

    Curios lucru este ca am simtit inainte de Craciun nevoia sa dezactivez contul meu de facebook desi nu publicam nimic, doar citeam lucruri duhovnicesti si vedeam ce mai fac prieteni apropiați. Ideea care m-a facut sa renunț este ca nu poți fii autentic pe facebook din cauza cenzurii care totusi exista daca critici sistemul si vede toata lumea si a faptului ca orice nu este dezirabil se afla si se disemineaza foarte rapid si acolo nu te poți manifesta anonim ca pe blog. Am vazut o stire străină despre cat de mult ajuta facebookul institutii ca CIA sau FBI sa facă economie la spionaj plătit. Se afla totul despre orice utilizator facebook pe tava. Desigur nu vreau sa influentez aiurea, cine vrea poate face multa marturisire in spațiul public. Insa acei oameni vor avea mari ispite cred eu. Vor citi mereu tot ce se distribuie si se comentează si asta este consum de timp dedicat total de cei care fac asa ceva intens. plus ca e obositor sa vezi mereu cine distribuie in caz ca ai probleme cu cineva anume. vor fi prigoniti cei care spun anumite lucruri de catre exact cei care erau teoretic beneficiarii articolelor. I sa, cum multi stau pe facebook mult, pot avea folos daca dau peste materiale care trezesc constiinta. Când erau prigoniți pe fata anticomunistii se refugiati in grupuri de rezistență nu mai strigau de pe acoperișuri ce nasol e comunismul. Pe facebook esti anihilat in doi timpi si trei miscări. Mai ales cu legea antidefaimare pusa in actiune. Nu apuci sa spui prea multe chestii interzise de sistem. E greu sa fii si mărturisitor si cu identitate deschisă pe facebook. Ma refer la oameni cu copii, serviciu si rate care greu vor prelua o cruce ca asta. Sau poate ăstia doar vor citi pe facebook. Nu am prea bune idei poate, era doar o opinie umilă.

    Apreciat de 1 persoană

  8. ban said, on ianuarie 8, 2016 at 3:48 pm

    Chiar daca iti faci, cu ”asemenea” articole, in 2-3 luni iti vor inchide contul, nu? Mai bine ai face o carte cu articole de pe acest blog, parerea mea.

    Apreciat de 1 persoană

  9. T. said, on ianuarie 8, 2016 at 3:58 pm

    Stiai de clipul asta video de mai jos ???
    In acest clip video foarte scurt, foarte RECENT postat, actualul papa spune ca TOTI oamenii (indiferent de religie, fie musulmani, evrei, budisti, etc.) sunt TOTI FII LUI DUMNEZEU. Practic endorseaza o doctrina importanta a teologiei liberale (UNIVERSALISMUL) care spune ca TOATE caile (religiile) duc spre ACELASI DUMNEZEU.
    UNIVERSALISMUL e endorsat ca doctrina centrala in Hinduism, Budism, colosul ocul New Age, Masonerie, in mega-trendul teologic postmodern denumit generic Biserica Emergenta (Emergent/Emerging Church), in Ecumenismul radical / Teologia neoliberala, si Misticismul aproape de orice fel, etc., etc.

    Apreciază

  10. maxim said, on ianuarie 8, 2016 at 4:15 pm

    Pe vremea comunismului (nu neocomunismului actual), oamenii erau denuntati de oameni si dusi in bratele securitatii. Acum, pe facebook, oamenii se autodenunta. Stai linistit, in 60 de zile contul iti va fi blocat de sistem, sau de oameni care ar cere blocarea contului (caci exista buton de cerere pentru a recomanda blocarea cuiva).

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 8, 2016 at 8:28 pm

      si eu cred la fel, un cont facebook nu merita efortul, poate cineva sa posteze pe facebook regulat articolele tale sau chiar mai multi care au conturile lor.

      poate ma insel dar nu mi se pare o idee buna, altii daca vor bine ar face sa disemineze acolo informatia ta, asta daca tot au conturi pot sa faca ceva util cu ele asuandusi insa riscurile cat se va putea ca dispar repede astfel de conturi(gandeste-te de pilda numai la cati pidosnici se vor simti jigniti, sau cati din indobitocitii korrectuli politic pe diverse teme), de aceea riscurile/dezavantajele al info fara de avantaje vor depasi avantajele.

      parerea lui @ban cu cartea nu mi se pare rea dar necesita timp de „slefuire”, sau o serie de CD-uri eventual organizate pe tematici ar fi ceva mai simplu si raman si cand internetul nu va mai fi accesibil.

      Apreciat de 1 persoană

  11. dan marius mija said, on ianuarie 8, 2016 at 4:29 pm

    Sa punem altcumva intrebarea; Sa inchiriez o camera in sinagoga(ZUKERBERG=EVREU) Satanei(racolat de oculta propagandei sioniste si de cei ce vor sa impuna societatea de tip,,Big Brother” si microchipul RFDI ?
    Cei ce te indeamna sa iti deschizi cont pe FB nu iau in considerare ca atunci cand intri pe FB deschizi gateways(portaluri) care le permite sa iti scaneze tot ce ai in computer. Pot sa iti cloneze IP-ul,pot sa te compromita.
    In unele tari din UE le este interzis politistilor, magistratilor si in general autoritatilor ce au acces la informatii sensibile sa aiba acces pe FB.Oare de ce?
    Oare de ce UE S-A HOTARAT CA TOATE DATELE CENTRALIZATE privind cetatii UE SA FIE TINUTE intr-un stat ,,neutru” si anume in ISRAEL?
    COINCIDENTE?t
    Cand o sa ai succes privind numarul de acesari(care e inselator)ce vei face cu cei ce vor sa te citeasca?
    Ii fortezi pe cei ce vor sa te citeasca sa intre si ei acolo?Gandeste pe termen lung; ai vazut si tu discutile dintre Angela Merkel si Zukerberg privind banarea si sanctionarea celor ce posteaza opiinii ,,extremiste”,cum ar fi antiavort,antivacinuri,antiislamizare,antihomosexualitate,pro-crestine?Acolo vrei sa ajungi?
    Fac apel la untelepciunea populara: DACA INTRI IN TROACA TE MANANCA PORCII.
    DOAMNE AJUTA si sa iti dea Domnul intelepciune in alegerea ce o vei lua

    Apreciat de 3 persoane

    • Ioio said, on ianuarie 8, 2016 at 7:49 pm

      Saccsiv, fratele dan a explicat cel mai bine totul.
      Ii fortezi pe cei ce vor sa te citeasca sa intre si ei acolo ?
      Eu zic ca-i nu-i o idee buna, insa un cont de facebook ce preia automat articolele tale trimitandu-i apoi pe useri spre platforma wordpress ar fi ok.
      Nu stiu e o idee, poate stie vre-un frate sa aplice ideea asta.

      Apreciat de 2 persoane

    • el said, on ianuarie 8, 2016 at 8:31 pm

      correct !
      (ba chiar si black-berry-ul sau alte balarii similare sunt interzise pesoanelor cu anumite pozitii…)

      Apreciat de 2 persoane

    • carla said, on ianuarie 9, 2016 at 2:15 am

      Si eu cred ca e foarte corecta pozitia lui @dan marius mija.
      Pe vremea cand yahoo mai gazduia forumul de discutii la subsolul stirilor de la diverse publicatii (acum trebuie sa-ti faci cont la fiecare ziar, daca vrei sa postezi vreo opinie)…ei bine atunci obisnuiam sa postez uneori comentarii pe yahoo.
      Ce sa zic…era teritoriul lor, in afara de o lupta inegala cu zmeii mercenari ai lumii noi si o serie de injuraturi sau argumente pe cate 5 pagini, am inteles ca ei sunt organizati, platiti (deci dispun de timpul necesar propagandei) si gata sa anihileze orice opinie diferita.
      Pentru ca ziceai sa facem cunoscut blogul tau, tin minte ca am pomenit de el pe yahoo, imediat dupa care am recunoscut la tine pe blog santinele venite cu misiune (dupa modul insiduant de infiltrare a ideilor).
      Pe scurt cred ca te-ai expune inutil unei lupte inegale si fara rost.
      Daca vrei sa-ti promovezi ideile, cred ca-i mai util un canal de youtube.

      Apreciat de 2 persoane

  12. Marius Ionescu said, on ianuarie 8, 2016 at 4:38 pm

    dupa ce -ti pui postarea ,au ei grija ca in cateva secunde sa intre fel de fel de maruntisuri,si nu are timp omul sa se tina la curent cu toate lucrurile duhovnicesti puse cu multa truda de voi.In plus te poti trezi cautat si inchis ptr. nimica toata.Pe cand pe situl saccsiv se stie ca este un sit religios si altfel te poti apara in fata lor.Eu nu stiu cum sa fac ,sa pun comentarii de-a dv.,iar la cine le place vor cauta singuri sursa saccsiv,din curiozitate sa afle mai multe.De exp..am postat citeva colinde cu Hrusca si dupa un timp au bagat si altii altceva cu el,si asa in putin timp era Hrusca peste tot.Si sa facut si atentie mare ptr acele colinde.La inceput trebuie puse postari care sa atraga omul simplu si nepregatit,iar ei in ravna lor copilareasca vor da mai departe la apropiatii lor.apoi vor cauta si mai mult.mi-am dat si eu o parere simpla sa ma iertati de indrazneala

    Apreciat de 2 persoane

  13. Anto said, on ianuarie 8, 2016 at 4:44 pm

    Dacă mărești raza de acțiune poate se mai trezește ve-o unu-doi și de pe „fațăcarte”, deci în partea aceasta ai putea câștiga, dar mărești și lupta cu ispitele.

    Apreciază

  14. Valentin said, on ianuarie 8, 2016 at 5:40 pm

    Doamne ajuta,

    Eu cred ca odata cu extinderea pe Facebook, se va accelera motivatia baietilor masoni de pe la noi, insarcinati cu cenzura si cu inchiderea site-urilor deranjante pt sistem.
    Ca sa invatam ceva din Sfintii Parinti, trebuie, la masura noastra binenteles, sa punem in aplicare din puterea exemplului lor.
    Ne amintim de oferta primita de Sf Antonie cel Mare care ulterior, sfatuindu-se cu duhovnicul sau, acela l-a indrumat foarte intelept spunadu-i ceva de genul: ” daca accepti oferta si pleci, renuntand la pozitia ta de acum, te vei chema doar Antonie, dar daca refuzi stand in aceeasi stare de smerenie, atunci te vei numi Antonie cel Mare „.
    Mi se pare mai in siguranta blogul asa cum e acum.

    Cu tot respectul si aprecierea pt munca depusa din partea ta, scumpul nostru frate Vasile, in folosul nostru tuturor,

    Valentin

    Apreciat de 2 persoane

  15. nea caisa said, on ianuarie 8, 2016 at 6:33 pm

    Nu mi se pare o idee buna, devii mai vulnerabil decat esti acum. La fel si cititorii.

    Apreciat de 2 persoane

  16. dante said, on ianuarie 8, 2016 at 6:33 pm

    Vasile, eu zic sa-ti vezi de treaba ta. Chestiunea cu facebook-ul cred ca o stii si tu la fel de bine, aceasta este doar o retea de spionaj, nu ca pe internet nu ne urmaresc, dar acolo e chiar mura-n gura.
    Eu zic ca mai mult o sa pierzi decit o sa cistigi.

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 3 persoane

  17. ROmanul said, on ianuarie 8, 2016 at 6:50 pm

    Acum e cu dus intors problema. Erau sfinti care s-au dus la bordel si acolo cu fetele in camere le punea sa faca rugaciune ca el asa face inainte de orice, si cand se termina rugaciunea fetele se pocaiau de pacatul lor si asa le castiga spre Dumnezeu. Parca in Proloagele am citit intamplarea. Iar unii se sminteau cand il vedeau ducandu-se la bordel, si apoi cand s-a aflat ce facea el multi l-au laudat iar el s-a ascuns de lume si a plecat de acolo.

    La fel si cu facebook-ul. Sa duci cuvantul lui Dumnezeu si credinta in locul unde se afla tinerii si oamenii in general chiar daca facebook-ul e al sistemului.

    Acum exista riscul ca pagina sa fie tolerata de sistem tocmai pentru a-i afla pe cei care urmaresc astfel de pagini si a-i cataloga ca extremisti religiosi. Si apoi sa se zica: Pai frecventa site-uri extremiste… de aia ii luam copiii de exemplu.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on ianuarie 8, 2016 at 8:36 pm

      facebookul nu e ca bodelul, ci infinit mai prevers, viclean si periculos, si la bordel s-au dus DOAR aceia care au primit instiintare si putere de sus,
      sa nu ne bagam in lupte mai presus de puterea noastra de a rezista, sau cum zicea Avva Adrian Fageteanu ” sa nu bravam ” atragand dusmanii inutil.

      Apreciat de 3 persoane

  18. Cosmin said, on ianuarie 8, 2016 at 7:47 pm

    Doamne ajuta, frate Vasile,

    Treaba cu FB sta in felul urmator: deja ai nu 4, ci cateva sute care iti distribuie, nu neaparat constant, dar destul de des articolele pe FB.

    Sa faca ce, cei 4 oameni? Sa creeze un cont, unde sa posteze articolele de pe blog, ceea ce fac deja cei cateva zeci sau sute, care sa tina piept la o gramada de injurii, ca deh si aici postacii lucreaza si lucreaza la greu, etc etc. Iar intr-un final, cand grupul aduna vreo 10000 de simpatizanti, cineva de la butoane inchide contul pe motiv de stiu eu ce prostii, gen extremism, fundamentalism religios, etc etc.

    Parerea mea e ca va fi o pierdere de vreme, punand deoparte anumite aspecte care te vor expune. Deja s-a trecut la inchiderea unor conturi grup pe FB, fara prea multe explicatii.

    Ideea cu live streaming sau filmulete postate pe youtube e mult mai interesanta. Lumea e mai comoda, cam fug de citit, dar asa vizionand e mai comod si de impact.

    Apreciat de 1 persoană

  19. Alex said, on ianuarie 8, 2016 at 7:55 pm

    In felul asta prea ii ajuti pe vrajmasi sa faca liste cu toti cei ce iti citesc blogul.

    Apreciat de 1 persoană

  20. hilohi bogdan said, on ianuarie 8, 2016 at 8:11 pm

    după deschiderea contului de F.B. m-am tulburat mai ales din cauza comentariilor duşmănoase în duh anticristic la adresa Bisericii şi a Lui Dumnezeu. Ori F.B. fără comentarii nu se poate.Aşadar e neproductivă idea .Experiază întâi anonim…

    Apreciat de 1 persoană

  21. Spaceman said, on ianuarie 8, 2016 at 8:11 pm

    Ei bine…de ce nu-mi fac eu cont pe feisbuc. În primul rând mă scârbește numai ideea de a avea un profil în serverele evreului sionist Țucânberg!

    În al doilea rând nu pot trece peste alt aspect, și anume luciferianismul feisbucului. Pentru că toți banii pe care-i face feisbuc este datorita butonului LIKE! Care se traduce prin „a plăcea” dar LIKE mai înseamnă și „la fel ca” sau „ca și”, „asemenea”. De exemplu LIKE US ON FACEBOOK s-ar traduce ca „dă-ne un LIKE pe FACEBOOK” dar se poate traduce și „CA ȘI NOI PE FACEBOOK”! Cu alte cuvinte cei care au cont FACEBOOK zice Zuckerberg că sunt „LIKE US”, ca sioniștii și ca dracii adică

    Anonimatul este ESENȚIAL pentru securitatea pe internet! Pe feisbuc și alte „rețele de socializare” ce faci, îți pui poalele-n cap!

    Apreciat de 1 persoană

  22. lastunnegru said, on ianuarie 8, 2016 at 8:27 pm

    Saccsiv

    Imi cer iertare ca va tai entuziasmul dar Tu char vrei sa fi urmarit metru cu metru, site cu site ?

    L. Scott Harrell on Facebook Location Tracking and Serious Privacy Concerns

    http://pentruprieteni.com/practic/285-cum-afli-daca-ti-a-fost-spart-contul-de-facebook

    Facebook oferă la download arhiva cu tot ce ai făcut pe Facebook

    http://www.go4it.ro/internet/facebook-ofera-la-download-arhiva-cu-tot-ce-ai-facut-pe-facebook-9515747/

    How to find ip address of facebook friends using CMD

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Totusi exista metode sa iti schimbi IP-ul, exista VPN, si alte optiuni de criptare a datelor dar te risti ? Sau poate intrebi pe alti oameni pentru metode alternative de postat pe facbook. Totusi mai sapa si tu in chesia asta cu respecarea intimitati pe facebook.

    Apreciat de 1 persoană

  23. lastunnegru said, on ianuarie 8, 2016 at 8:35 pm

    ???

    Hackerul care a spart conturile de e-mail şi de Facebook ale vedetelor riscă 7 ani de închisoare

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/hacker-spart-conturi-vedete-7-ani-inchisoare-345866.html

    Conturile de Facebook ale multor vedete au fost sparte

    http://www.cotidianul.ro/conturile-de-facebook-ale-multor-vedete-au-fost-sparte-152128/

    ???

    Apreciază

  24. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 8, 2016 at 8:36 pm

    Faci cum doresti frate, dar te avertizez facebookul este o ghena si nu este usor de controlat , comentariile nu vor putea fi asa usor sortate.

    Apreciat de 2 persoane

  25. bogdan said, on ianuarie 8, 2016 at 8:59 pm

    Eu zis sa nu-ti faci. Am renuntat la fb de 2 luni si pot sa spun ca sunt mai linistit si ca am mai mult timp liber pe care il pierdeam pe fb…Doar l-am inchis, dar parca cineva nu ma lasa ca sa-l inchid de tot. Daca l-ai inchis de tot iti mai lasa timp sa te razgandesti vreo 2 saptamani… Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  26. marinela said, on ianuarie 8, 2016 at 9:02 pm

    Sincera sa fiu eu nu mi-as face cont fb,niciodata n-am avut incredere in contul asta de cind a aparut ,de aceea nici nu m-am inscris pe el,nu ca celelate sint mai sigure,totusi…mai gindeste-te totusi,ca e buna putina precautie,nu strica niciodata.Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  27. paul said, on ianuarie 8, 2016 at 9:20 pm

    NU FACE .

    Apreciat de 2 persoane

  28. Aurora said, on ianuarie 8, 2016 at 9:37 pm

    Vasile, eu am cont pe Facebook, dar nu te sfatuiesc si pe tine sa-ti faci. Ai deveni, cum au mai spus-o si fratii dinaintea mea, prea vulnerabil. Mie mi-au sters in urma cu ceva vreme toate postarile anti-transpalnt, anti-vaccin, anti-cip. Cand am postat despre doctorii care au cazut cu avionul in Apuseni si am atras atentia ca nu e normal sa iei organe de la oameni vii si sa le muti la altii, adica am denuntat ticalosia cu transpalntul, mi-au sters tot. Daca postezi anti-jidovi si anti-zidari o sa ti-i pui in cap. Plus ca intra si destui dobitoci care sufera de sindromul ”Gica contra” care paraziteaza in asa hal ca iti vine sa dai cu DETOX. Cred ca e mai bine sa nu te amesteci cu facebook-ul, caci e periculos. Eu lovesc acolo cel mai mult in ecumenism, cipuri si vaccinuri, dar de zidari si jidani ma leg mai putin pt. ca mi-e teama sa nu dea o masina peste mine, asa ca din „intamplare”.

    Apreciat de 2 persoane

  29. Claudia said, on ianuarie 8, 2016 at 9:56 pm

    Facebook- ul este, poate, cel mai primejdios si cel mai agresiv mijloc prin care se poate intra in viata privata a individului. Desi multi apropiati ai mei ma indeamna si pe mine sa-mi fac si eu cont facebook, m- am opus categoric de fiecare data. Ceea ce va recomand si d- voastra: NU FACETI ASTA! Va recomand ca unui frate. Decizia va apartine. Dar sa stiti, de va veti face, nu veti face bine!!! Desi tentatia este foarte mare (https://www.youtube.com/watch?v=VXIdCEbwh9I ). „Face” inseamna fata, „book” inseamna carte. Sunteti ca o carte deschisa. In fata cui, credeti?!? Mai ganditi- va…

    Apreciat de 2 persoane

  30. cosminmatiu said, on ianuarie 8, 2016 at 9:58 pm

    Eu am cont pe facebook din 2013, acolo fiecare are un asa zis grup de prieteni si poate distribui ceva doar pentru prieteni sau public sa vada toata lumea, tu aici pe blog distribui public. Poti sa dai afara din grup pe cine nu vrei, il poti bloca dar de obicei se autoexclud ei singuri pentru ca le place viata pacatoasa si orice adevar care ii deranjeaza in mocirla lor ii face sa dispara din grup. Eu distribui acolo multe din articolele tale si le distribui public dare le vad numai cei din lista mea de prieteni sau cine vrea sa vada ce am distribuit eu pe profilul meu, exact la fel cum cineva vrea sa vada ce spui intra pe blogul saccsiv. Avantaje daca iti faci facebook nu stiu daca o sa ai dar dezavantaje sigur: creaza dependenta si mult timp pierdut, e plin de toate spurcaciunile, ca sa iti faci o idee un poponar si-a facut un cont : cuviosul onanie si se da cuvios si unii il cred: Uite aici: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009963318322&fref=ts

    Apreciat de 2 persoane

  31. tibi said, on ianuarie 8, 2016 at 10:21 pm

    „Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, spune Umberto Eco
    http://www.gandul.info/stiri/umberto-eco-ataca-dur-retelele-sociale-e-invazia-imbecililor-televiziunea-promovat-idiotul-satului-fata-spectatorul-simtea-superior-drama-internetului-l-promovat-idiotul-satului-purtator-adevar-14619118
    deci…..

    Apreciază

  32. blue said, on ianuarie 8, 2016 at 10:59 pm

    Nu intra acolo, e o mizerie generalizată. Ai crede că salvezi niste suflete, dar ai putea pierde altele, mai multe, tentate să te urmeze în cloaca aia.

    Apreciat de 3 persoane

  33. cristina said, on ianuarie 9, 2016 at 12:51 am

    Cred ca e suficient ca articolele sa ajunga prin altii pe facebook. Distribuite pentru a fi citite, fara a ne pierde prea mult in comentarii fara folos. De altfel, multe au si ajuns deja acolo. Eu ma pot oferi sa le distribui. Daca e ok putem vorbi pe mail. Decizia va apartine.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on ianuarie 9, 2016 at 6:46 am

      cristina

      Pai ce sa mai vorbim pe e-mail? Distribuie-le.

      Apreciază

      • cristina said, on ianuarie 9, 2016 at 12:26 pm

        Buna asa voi face. Pe contul meu care e public cristina manuela dobre si pe comunitatea crestin ortodoxa din Romania in principal, si apoi pe diverse grupuri, prieteni.

        Apreciază

  34. Tux said, on ianuarie 9, 2016 at 12:51 am

    Eu pot sa pariez ca in maxim 1 saptamana te dau afara, a patit-o Iulian Capsali de 2 ori sau ori vezi ce patesc nemtii de exemplu cand posteaza contra islamizarii fortate.
    facebook asta doar o scula de indobitocire in masa. Pe vremea lui Ceusescu securistii trebuiau sa munceasca totusi ca sa obtina informatii despre tinte. Uimiti de succesul lui Hi5 (care era o companie indiana, deci n-o puteau ei controla cum vroiau) si cand au realizat cia potentialul ei, au inventat scula asta doar pentru ca tot prostul sa-si tina singur la zi dosaul la secu.
    Nu inseamna ca retelele de socializare nu sunt canale bune de diseminare.
    Iti recomand in schimb sa alegi in una libera, adica opensource si unde doar utilizatorul are controlul asupra continutului postat. Si educa-i pe altii sa lase mizeria aia de facebook si sa treaca dincoace. Are si asta milioane de utilizatori si in plus sunt minti libere care au facut de mult switchul spre retelele libere exact pentru ca au realizat pericolul dincolo.
    Din punctul asta de vedere cea mai buna este Diaspora https://joindiaspora.com/ Incearc-o!
    Daca totusi mergi pe fb ia-ti macar niste masuri de securicate minime. Aia urmaresc tot. Daca n-ai un calculator dedicat numai pentru treburi murdare ca asta macar foloseste un alt browser numai pentru asta.

    Apreciază

  35. oarecare said, on ianuarie 9, 2016 at 3:14 am

    La tipul tau de articole vor sterge contul destul de repede ca „ofensator” asa ca nu te obosi…

    Apreciat de 1 persoană

  36. minionita said, on ianuarie 9, 2016 at 7:51 am

    Exista avantaje si dezavantaje.FB e intr-adevar o mare mizerie unde posteaza multi oameni care si-au poierdut orice urmade bun simt, decenta sau discernamant insa pe principiul”maimuta vede, maimuta face”sunt si altii care o fac pentru ca o face toata lumea si e o modalitate sa tii contact cu prietenii din viata reala. Intr-adevar se urmareste obtinerea cat mai multor date, exista programele de recunoastere a fetei care daca pui o poza incearca sa identifice persoanele din anturaj, ba cred ca am citit pe undeva ca incearca sa creeze un soi de profil si pentru persoanele din lista ta de contacte care nu au cont pe FB. Dar nu se poate trece cu vederea impactul si posibilitatile pe care le are. Mai mult ca sigur ca un cont va fi sters daca postarile deranjaza pe cine nu trebuie si mai e si posibilitatea de a aduce pe blog persoane indezirabile insa exista si posibilitatea de a face un soi de triere. De exemplu, cu un cont care sa nu contina prea multe elemente personale se pot posta lucruri de genul”am gasit un material foarte interesant despre ce inseamna sa fii de acord cu donarea de organe”.Cei mai multi vor face slalom pe langa un asemenea subiect dar daca se face trimitere nu la articol ci la blog omul poate gasi si alte lucruri interesante de citit. Cat timp pastrezi un ton neutru si te limitezi sa starnesti interesul fata de o tema nu ar avea motive sa-ti stearga contul.

    Apreciază

  37. Exacustodian said, on ianuarie 9, 2016 at 10:41 am

    NUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Saccsiv, cum vei mai deschide gura împotriva sistemului, când tu îl vei susţine prin cont de facebook?!

    Chiar atât de irezistibil e facebook-u’ ăsta nenorocit.
    Astea-s argumente de tot rahatu’ cu postrea articolelor.

    Cine caută găseşte.
    Aşa că cei interesaţi vor găsi ce trebuie fără facebook!

    Facebook-u’ nu predispune la ortodoxie, aia e o platformă unde creştinismul poate fi decât superficial şi atât!

    NU CONTULUI DE FACEBOOK!

    Până şi cei aleşi se vor sminti.

    Saccsiv, din moment ce vei avea cont de facebook, autoritatea ta în faţa mea va scădea.
    Am apreciat şi apreciez şi împărtăşesc multe din punctele tale de vedere (nu toate), iar acum mă dezamăgeşti.

    Facebook-u’ ia minţile tuturor!

    Apreciază

  38. Ana Maria said, on ianuarie 9, 2016 at 10:59 am

    In momentul de fata, facebook inca mai poate fi folosit ca mijloc de informare si marturisire.Va dau exemplu cateva grupuri creeate pe fb care fac ceea ce faci si tu frate Vasile: Anti-Uniunea europeana, Ingerul digital, Irationalitatea ateismului etc.Acestea vad ca rezista de ceva vreme si nu le-a blocat nimeni. In privinta articolelor de pe acest blog va pot spune ca exista pesoane care le distribuie in astfel de grupuri de marturisire si informare. Chiar si eu am facut acest lucru. Deocamdata nimeni nu mi-a sters distribuirile.
    Am citit aici la comentarii ca unii cred ca vor fi tradati de cei de pe facebook. Eu va spun ca nu trebuie sa ne temem de marturisire. Tradarea poate veni oricand, oriunde si de la oricine. Nu ai cum s-o eviti. Dar cuvintele raman. Cine stie pe cine trezeste la un moment dat…In concluzie: cred ca cel mai bine este ca lucrurile sa ramana ca pana acum: Saccsiv cu blogul lui si noi mai departe cu marturisirea, fie ea si pe facebook. Cat se mai poate.

    Apreciază

  39. […] Sa-mi fac cont facebook? […]

    Apreciază

  40. Mirela said, on ianuarie 10, 2016 at 10:30 pm

    Părerea mea este că ideea cu trezirea unora e cam utopică, întrucât cine vrea să se trezească are foarte multe căi să o facă. E imposibil ca un om inteligent să nu sesizeze multe aspecte aberante ale corectitudinii politice, iar de aici încolo nu are decâr să cerceteze un pic ca să afle adevărul.
    Eu cred că problema multora nu e trezirea, ci faptul că nu vor să accepte o realitate dură, că nu vor să meargă pe calea jertfei pe care o implică refuzarea împărăţiei antihristice, că preferă să nu vadă, ca să trăiască liniştiţi în continuare „bucuriile” vieţii.
    Oare nu sunt atâţia care au tot citit despre nocivitatea documentelor electronice, apoi le-au luat cu „ce să facem” şi „nu-s periculoase”?
    Adevărul este că, de cele mai multe ori, mântuirea nu este o descoperire de moment, ci un efort continuu de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, de a păzi Legea Lui şi de a te jertfi pentru El. Iar asta nu place, căci am fost învăţaţi că suntem nişte mici divinităţi şi că trebuie să trăim bine, confortabil, fără asceză, dureri şi privaţiuni, făcându-ne un idol din voia proprie. Oricui i se spune acum DOMNUL cutare, deşi în trecut acest apelativ îl aveau doar Dumnezeu şi domnitorul ţării (la fel şi cu doamna).
    Că jertfa nu place/înfricoşează e o chestiune veche. Câţi l-au urmat pe Hristos când a fost răstignit?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.