SACCSIV – blog ortodox

Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului nostru Iisus Hristos

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 7, 2016

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on ianuarie 7, 2016 at 11:40 am

    @ioana si @ Ioana

    La multi ani si Sf Ioan Botezatorul sa va acopere, sa va ajute, sa va mangaie, sa va dea santate, sa va ocroteasca si sa va dea putere ,har si luminare sa marturisiti pe Hristos!

    @ioana: La multi ani si salutari de bine si de la motanul meu !

    La multi ani cu bucurie si buna sporire duhovniceasca tuturor celor care poarta numele Sfantului Slavitului Inaitemergatorului si Botezatorului Ioan !

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 3:44 pm

      Mulțumim pentru gândurile bune, frate el. Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate câte ne-a dat nouă și să ne rugăm Sfântului Ioan Botezătorul să ne ajute să-l mărturisim pe Hristos!

      Să aducem rugăciuni și mulțumiri lui Dumnezeu și Sfinților Săi!

      Rugăciunea pentru neam a Părintelui Gheorghe Calciu

      Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc. Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat. Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne, nu numai cu buzele ci şi cu inima.
      Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul! Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc. Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta. Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată. Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre. Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive. Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta! Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin!

      http://www.doxologia.ro/rugaciuni/rugaciunea-pentru-neam-parintelui-gheorghe-calciu

      Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 4:53 pm

        „Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul!” Să ne rugăm pentru neamul nostru românesc greu încercat și pentru toți creștinii ortodocși! Să ne îndrepte Dumnezeu și să ne ocrotească pe toți!

        Să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate câte ne-a dat nouă și să ne rugăm Sfântului Ioan Botezătorul să ne ajute să-L mărturisim pe Hristos!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 7, 2016 at 7:12 pm

        Ioana

        Curat si copilareste se roaga Parintele si cu nadejdea celui care are inca o vreme lunga de trait, vecuri inaintea sa :
        „Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive. ”

        frumoasa rugaciunea Marturisitorului Parinte Calciu Dumintreasa, dar optimista, ca a unui om care cere cele bune pamantesti pentru un neam pacatos si NEPOCAIT si intr-o lume care a ajuns la apusul ei !

        Iata insa RUGACIUNEA cu care se cuvine lumii azi si feicaruia in parte sa se roage, asa cum ne-a lasat-o noua Duhul Sfant spre luarea aminte si mantuire pentru vremurile pe care le traim:

        Rugaciunea impotriva pecetluirii cu semnul lui antihrist -Rugaciunea staretilor de la Optina

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pazeste-ne de inselaciunea vicleanului Antihrist, a carui venire se apropie, si ne izbaveste de toate uneltirile lui. Acopera-ne pe noi si pe toti dreptmaritorii crestini de mrejele lui cele viclene, in tainica pustie a matuirii Tale. Nu ne lasa pe noi, Doamne, sa ne ingrozim de frica diavoleasca mai mult decat de frica lui Dumnezeu si sa ne departam de Tine si de Biserica Ta cea sfanta. Da-ne, Doamne, mai bine sa patimim si sa murim pentru sfant numele Tau si Credinta cea adevarata, decat sa ne lepadam de Tine si sa primim semnul marsavului Antihrist si sa ne inchinam lui. Da-ne noua, zi si noapte, lacrimi sa plangem gresalele noastre si indura-Te de noi, Doamne, in ziua Infricosatoarei Tale Judecati. Amin.

        Frumoasa si minunata icoana Sf Ioan Botezeatorul, a celui mi vrednic dinre cei nascuti din femeie, care a trait numai in pustie si care ne poate si noua ajuta sa ne mantuim!

        Sfantului Ioan Botezatorul nu i se pot face rugaciuni pentru lucruri marunte lumesti caci nu se cuvine Sfesnicului Luminii sa arda pentru altceva decat pentru Hristos si indumnezeirea/mantuirea omului.
        MARE si MINUNAT este Dumnezeu intru Sfintii Sai, Dumnezeul lui Israel!
        Mare si minunat este si Sf Ioan Inaintemergatorul Lui !
        Sf Ioan Botezatorul sa ne ajute sa ne mantuim !

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 11:32 pm

        el,
        Mulțumesc. E mai potrivită rugăciunea stareților de la Optina cu vremurile pe care le trăim. Să-L ascultăm pe Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domului nostru Iisus Hristos și să ne poăim de păcatele noastre pentru a Îi urma lui Hristos! Să-L mărturisim în acest veac de pe urmă, să avem putere să rezistăm până la capăt uneltirilor Antihristului. Rugăciunea părintelui Gheorghe Calciu îmi amintește de rugăiuni din cadrul Sfintei Liturghii.
        În zilele de azi trebuie să ne pocăim, să ne rugăm pentru pocăința creștinilor ortodocși, pentru că în tot locul se face o prigoană apocaliptică a Jertfei cea de-a pururi a Mântuitorului Hristos,

        Apreciază

    • ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 5:59 pm

      Multumesc mult, il mangai pe motanul Ilie si doresc ca toate urarile tale(nu te superi ca vorbesc la persoana a 2-a), sa se intoarca spre tine insutit. Spune-mi daca in foto e motanul Ilie? Am sa ma inregistrez, pt. a evita o eventuala confuzie, Ioana L.

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2016 at 1:22 pm

        ioana L

        multumim frumos ! … si un miaooouuu… pentru rasfatz 🙂

        acum e asa de rasfatat pe cand altii sufera sarmanii alungati si nedoriti de nimeni cum era si el cand era mic 😦

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2016 at 8:03 pm

        ioana L

        „(nu te superi ca vorbesc la persoana a 2-a)”____nu desigur !
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 6:04 pm

      http://www.click.ro/sites/default/files/styles/articol/public/pisica_5_0.jpg?itok=MWaJjTOH
      Vrea motanul Ilie un fratior?

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 7, 2016 at 9:13 pm

        ioana

        🙂 ! cam seamana scena cu ce m-as astepta de la el … 🙂

        nu stiu ce vrea el dar eu as vrea asta pentru el, desi mi se pare cam egoist si cu caracter de sefuletz cred ca cu timpul ar aprecia compania unui tovaras de joaca 🙂 …eventual unul mititel ca sa se adapeze intre ei mai usor

        Apreciază

  2. Ioana said, on ianuarie 7, 2016 at 3:46 pm

    Saccsiv, te rog, în primul comentariu am scris greșit numele Sfântului Ioan Botezătorul. Să postezi al doilea răspuns, Mulțumesc,

    Apreciază

  3. marinela said, on ianuarie 7, 2016 at 4:19 pm

    La Multi ani tuturor celor, ce poarta numele de Ioan si Ioana,sa va ocroteasca si sa va povatuiasca Sf Prooroc Ioan, Inainte Mergatorul si Botezatorul Domnului, pe tot parcursul vietii voastre.Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. ioana L. said, on ianuarie 7, 2016 at 6:06 pm

    La multi ani celor care poarta numele Sf.Ioan si sunt prieteni cu fratele Vasile.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.