SACCSIV – blog ortodox

IN ATEI SA N-AI NICIODATA INCREDERE: Ce teapa si-au luat grecii cu satanistii de la SYRIZA …

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 7, 2016

serafimbig2612

Foto: Any MPs who vote for same-sex unions will be excommunicated, senior cleric says

Dupa cum stiti, Parlamentul Greciei a adoptat o lege care legalizează uniunile civile între persoane de acelaşi sex:

A cazut Grecia …

Iata si ce putem citi la Scandal de Bobotează. Un premier ateu îi sfidează pe capii Bisericii Ortodoxe de pe Fanatik:

Noi tensiuni între premierul ateu al Greciei, Alexis Tsipras și mitropolitul Serafim de Pireu, după ce Tsipras nu a participat la ceremonia de sfințire a apei de Bobotează în portul Pireu. Tensiunile dinte premierul elen, Alexis Tsipras, și mitropolitul Serafim de Pireu s-au amplificat miercuri după ce acesta din urmă a criticat absența șefului guvernului la ceremonia de sfințire a apei de Bobotează în Pireu, principalul port al Greciei, relatează joi agenția de presă RIA Novosti.

Primul ministru Tsipras, împreună cu președintele țării Prokopis Pavlopoulos, a asistat totuși la ceremonia de sfințire a apei în piața Deksameni din cartierul Kolonaki din Atena.

După ceremonie, Tsipras a plecat fără să facă vreo declarație, în timp ce președintele elen și-a exprimat speranța că lumina creștinismului va risipi întunericul crizei.

Tsipras planificase inițial să se deplaseze în portul Pireu, unde prin tradiție șeful guvernului elen asistă la sfințirea apei de Bobotează.

Înainte de alegeri, în urmă cu un an, Tsipras, despre care se știe că este ateu, a vizitat Pireul și chiar a lansat un porumbel.

Dar în acest an, el nu a mers în portul Pireu după ce mitropolitul Serafim a condamnat în termeni foarte duri decizia parlamentului elen de a legaliza căsătoriile civile între persoanele de același sex.

Legislativul de la Atena a aprobat o lege în acest sens la 22 decembrie 2015, iar, înainte de vot, premierul Tsipras a declarat că această lege scoate țara din înapoiere și că statului elen ar trebui să-i fie rușine pentru marginalizarea ‘unei părți semnificative dintre confrați și concetățeni’, care din cauza orientării lor sexuale nu s-au putut bucura mult timp de drepturile lor fundamentale, ca alte cupluri.

Tsipras a prezentat cu această ocazie scuze sutelor, miilor de concetățeni , care — a spus el — au fost discriminați o lungă perioadă de timp, potrivit RIA Novosti.

Mitropolitul Serafim a declarat că legalizarea uniunilor dintre persoane de același sex este contrară principiilor credinței (creștine) și că acum „se dorește crearea unui nou tip de om care nu există în natură”. „America și Fundația Soros promovează un parteneriat civil pentru a distruge credința ortodoxă în Europa”, a acuzat mitropolitul Serafim de Pireu, cunoscut pentru declarații făcute împotriva unor acțiuni ale autorităților în prezent și în trecut.

Ceremoniile ocazionate de Bobotează în Pireu au fost sabotate și de autoritățile locale. De altfel, nici televiziunea publică nu a mai transmis anul acesta niciun reportaj de la sfințirea apelor de Bobotează la Pireu, fapt criticat de asemenea de mitropolit, scrie Agerpres.

Comentariu saccsiv:

rradical-leftist-syriza-party-alexis-tsipras

Foto: http://www.ibtimes.co.uk/greek-election-anti-austerity-syriza-party-tipped-historic-win-1485053

Comentam acum un an la articolul GRECIA, incotro? SYRIZA (stanga radicala) a castigat alegerile:

Eu cand aud de stanga si vad pentagrame, ma apuca greata. Asta nu inseamna ca cei dinainte erau buni. Asa ca ce sa zic? Biata Grecie …

Cititi va rog si:

De ce a fost in MUNTELE ATHOS comunistul ALEXIS TSIPRAS, noul premier al Greciei, cel ce a refuzat sa depuna juramantul pe Biblie?

Papusarii au bagat Grecia in groapa financiara iar SYRIZA parea ca e de partea poporului. Dar dupa ce-au ajuns la putere, iata cu ce se ocupa …

De fapt semnalele erau clare inca de anul trecut, cand au tradat lupta anti cip:

GRECIA ANTI CIP: Arhimandritul Sarántis Sarántos despre CARDUL CETATEANULUI, noua gaselnita CARDUL DE TRANZACTII, impunerea cipului folosind lupta impotriva evaziunii fiscale si TRADAREA SYRIZA

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Spaceman said, on ianuarie 7, 2016 at 4:26 pm

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=17
    Sfânta Evanghelie după Luca
    Capitolul 17
    33.Cine va cauta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi.
    34.Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.
    35.Două vor măcina împreună; una va fi luată şi alta va fi lăsată.

    Apreciat de 1 persoană

  2. dante said, on ianuarie 7, 2016 at 7:00 pm

    „In greci sa nu ai niciodata incredere, nici macar atunci cind iti aduc daruri”. De data aceasta cei care sint pacaliti sint tocmai grecii iar noi trebuie sa tragem invataminte din greselile lor si ma gindesc aici la Biserica nu la politicieni, caci acestora din urma li se potriveste zicala: „lasati orice speranta voi cei care intrati aici”.
    Cum sa speri la ceva bun cind presul Ciolos s-a dus sa ia notite de la Merkel, iar limbutul Iohanis vine cu lista care trebuie aplicata din partea marelui licurici!
    Inca odata se dovedeste „verticalitatea” si morala comunismului, ideologie de mascarici si saltimbanci, lipsita de Dumnezeu si scrupule.
    Dar…in fine, poate ca grecilor chiar acest dus rece le va face bine si se vor trezi din habauceala.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  3. mircea.v said, on ianuarie 7, 2016 at 11:07 pm

    Ca tot s-a vorbit de viol, musulmani, femei, germania, atingeri…

    Insemnarea si violul

    Insemnarea nu este altceva decat un viol faptuit de catre sistem/diavol asupra omului . La propriu. Pentru ca „nu vei putea cumpara sau vinde…”. Exista o constrangere.
    Atingerile premerg violul. In cazul insemnarii, atingerea este amprentarea. Este pentru prima data in istoria omenirii cand sistemul atinge la propriu omul (nevinovat). Si biserica, marea majoritate a mirenilor, preotilor si calugarilor sant de acord cu aceasta atingere.

    Si argumenteaza cei mai „destepti” dintre acestia: „lasa ca nu-i asta violul, mai e pana la viol, acum doar te atinge…; cand s-o intampla violul atunci trebuie/avem dreptul sa ne zbatem si noi un pic”. Numai ca atunci e zbaterea pestelui in carlig.

    Ce-or zice nevestele, fiicele acestor oameni daca ar auzi astfel de explicatii din gura lor? Da’ oare cum o putea o femeie sa gandeasca la modul asta?

    Noi ce sa zicem celor care ne zic ca amprentarea e ceva bun, o necesitate, sau in cel mai bun caz ca e ceva neutru?

    Eu le spun: „la revedere…”; ca sant ierarhi, preoti, calugari sau orice altceva.

    Apreciat de 1 persoană

  4. acelas said, on ianuarie 7, 2016 at 11:33 pm

    ma speriasem, credeam ca cine stie ce a facut acest preot la deflini, cine stie ce miza „teologica” avea sa sormoneasca … . Insa pare ca binecuvinteaza firesc apa, ca celelalte ape de boboteaza, la fel cum prin gospodariile taranilor se binecuvinteaza prin stropire inclusiv zonele unde stau animalele in gospodarii …

    http://www.gandul.info/stiri/delfinii-din-constanta-au-fost-sfintiti-de-un-preot-14958127

    altfel,

    http://www.gandul.info/financiar/avertismentul-lui-soros-china-se-scufunda-repetam-criza-din-2008-14958225

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/vasilica-gandeste-profund-judecatorul-cristi-danilet-este-de-acord-cu-casatoriile-intre-gay-e-treaba-fiecaruia-cu-cine-se-combina-nimeni-nu-a-pomenit-nimic-de-casatorie-dar-raspunsul-meu-ar-fi-fost-acelasi-sunt-tari-in-care-nu-se-mai-foloseste-notiunea-de

    blatul germaniei cu Sistemul elitelor …. (merg „pe burta”, poate poate o fraierii cat mai multi. Autoritatile aplica strategia „blame the victim” – care a functionat atat de bine si in raportul occident-Romania pana acum de 26 de ani, acuza tot victima .. Oricum, tot din fNOM fac parte, de aia poate se dau si atat de atipatizati si ticalosi ..)

    http://www.stiripesurse.ro/primarul-din-koln-starneste-revolta-ce-sfaturi-le-da-femeilor-agresate-sexual-se-imigranti_978106.html

    .

    Apreciază

  5. Alin said, on ianuarie 7, 2016 at 11:33 pm

    grecii .. o parte sunt buni , o parte sunt pierduti ….. lesbos .. hedonism .. ca si la alte popoare .. unii-s cu rugaciunile, altii cu orgiile …

    ” Gay and Lesbian friendly Cruises | Sailing the Greek Islands … ”

    Nu pot fi tratati grecii otova, ca si la alte popoare. In toate sunt unii buni si altii rataciti.

    Cine poate ridica un popor deasupra altuia?

    Grecii .. am cunoscut venit aici .. la 22 plecau in restaurante, pana la 3-4 dimineata … dormeau pana la 9 .. mergeau la servici la 10 … se trezeau cu palavre si cafele pana la 12 .. invarteau niste hartii pana la 13 .. plecau in pauza de masa .. .reveneau si lucrau ceva de la 15 la 18 , apoi plecau .. si iar mergeau la restaurant la 21 sau 22

    Unora dintre ei le place munca. Altora nu.

    Au facut concesiunea ca sa placa Europei, si sa se faca frate cu necuratul pana ..ore trece puntea.

    Au luat imprumuturi uriase ca sa poata trai in huzur. Dar vor plati multe generatii de-acum huzurul lor, salariile si pensiile umflate cu bani imprumutati.

    Apreciază

  6. Viorel said, on ianuarie 8, 2016 at 12:17 am

    poate sa intample asa si cu noul guvern al poloniei sai tradeze dupa modelul Tsipras? sa nu uitam ca si polonia are si populatie crestin ortodoxa

    Apreciază

  7. Iones said, on ianuarie 8, 2016 at 12:41 am

    Prof Univ Dr Pavel Chirila conferentiaza astazi vineri 8 ianuarie 2016, de la orele 17, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta pe tema promovarii initiativei de modificare a Constitutiei

    Afisul evenimentului:

    Colegiul Sfinţii Martiri Brâncoveni din Constanţa

    organizează

    Conferinţa: “FAMILIA CREŞTINĂ…în pericol”

    Vineri, 8 ianuarie, orele 17.00 – Casa de Cultură din Constanţa

    Invitaţi: Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă şi Jurnalistul Ioan Şolea

    “Vremurile sunt grele. Toate viciile, păcatele, uciderile, idolatriile, pe care acum două mii de ani le-au trimis Apostolii în bezna istoriei, încearcă acum să se reîntoarcă, să atace şi să invadeze Biserica: creştini botezaţi în numele Sfintei Treimi votează legea prostituţiei, a liberalizării avorturilor, a eutanasiei, a educaţiei sexuale în şcoli, a căsătoriei între homosexuali, a conceptului de moarte cerebrală, a eutanasierii copiilor etc. Aceste fapte odioase le făceau în trecut păgînii, nu creştinii.

    Acum Domnul ne cere să apărăm Biserica cea unică, nedespărţită, biruitoare în veci. Ea nu poate fi apărată decît dacă rostim adevărul în iubire.” – Prof. Pavel Chirilă

    Apreciază

  8. evtodiev said, on ianuarie 8, 2016 at 11:53 am

    off topic:
    Cântarea Maicii Domnului:

    Pentru subtitrarea in romana apasati pe Subtitles/CC.

    Apreciază

    • George said, on ianuarie 8, 2016 at 4:20 pm

      Sublima Cantarea Maicii Domnului. Mi-au dat lacrimile. Ai mila de noi Maicuta Domnului.

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 8, 2016 at 8:55 pm

      Este cantare Din randuiala Utreniei pentru Duminci:

      Cântarea a 9-a a Canonului

      IMNUL PRESFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU

      Preotul zice:

      Pe Nascatoarea de Dumnezeu si Maica Luminii, întru cântari cinstind-o sa o marim.

      Mareste, suflete al meu pe Domnul si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu.

      Strana:

      Ca a cautat spre smerenia roabei Sale, ca iata de acum ma vor ferici toate neamurile.

      Ca mi-a facut mie marire Cel putenic si sfânt numele Lui si mila Lui din neam în neam spre cei ce se tem de El.

      Facut-a tarie cu bratul Sau Domnul, risipit-a pe cei mândri cu cugetul inimii lor.

      Pogorât-a pe cei puternici de pe scaune si a ridicat pe cei smeriti; pe cei flamânzi i-a umplut de bunatati, iar pe cei bogati i-a scos afara deserti.

      Luat-a pe Israel sluga Sa, ca sa pomeneasca mila, precum a grait catre parintii nostri, lui Avraam si semintiei lui pâna în veac.

      Dupa fiecare stih se cânta: Ceea ce esti mai cinstita decât heruvimii… si se face închinaciune dupa fiecare stih. Apoi Cântarea a 9-a a Canonului. Dupa Canon, se cânta pe glasul irmoaselor:

      Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decât heruvimii si mai marita fara de asemanare decât serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

      Apreciază

  9. Spaceman said, on ianuarie 8, 2016 at 2:58 pm

    A căzut Grecia…dar pe în August 2015 Eurogrup a APROBAT planul de asistenţă financiară pentru Grecia, în valoare de 86 miliarde de euro. Să fi căzut oare Tsipras la învoială cu Eurogrupul, printre altele și în privința migranților sosiți în UE via Grecia? Ce zice Angela Merkel despre asta?

    Apoi a cam îngrămădit-o Tsipras pe Merkel

    Oare de ce, să fie din cauza asta?

    Așa că…

    Așadar Tsipras a fost pus negociatorul principal cu Eurogrupul, dacă a fost un bun negociator sau nu asta este, dar să fie clar că nu este singurul vinovat de căderea Greciei, de banii Eurogrupului s-au bucurat toți grecii.

    Apreciază

  10. Cristian said, on ianuarie 8, 2016 at 3:32 pm

    Ce si-a scos coltii PNT-CD!! Parca sa nici nu-mi vina sa cred, mai ales daca ma uit putin la sigla lor, cu ce seamana… Poate or fi interesati ca prin aceste demersuri sa-si faca un pic de rating/electorat?!
    ––––
    COMUNICAT – ,,PNTCD considera intolerabila pozitia ministrului de externe Lazar Comanescu fata de tragedia familiei ‪#‎Bodnariu‬, din Norvegia”

    https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/01/07/comunicat-pntcd-considera-intolerabila-pozitia-ministrului-de-externe-lazar-comanescu-fata-de-tragedia-familiei-%e2%80%aa%e2%80%8ebodnariu%e2%80%ac-din-norvegia/

    Apreciază

  11. George said, on ianuarie 8, 2016 at 4:15 pm

    Sublima cantarea Maicii Domnului, mi-au dat lacrimile. Ai mila de noi Maica Domnului.

    Apreciază

  12. mihaimarian said, on ianuarie 8, 2016 at 4:58 pm

    Vasile dc nu dai voie la comentariu?asa face un om sincer si drept?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 8, 2016 at 5:28 pm

      mihaimarian

      Tu nu esti nici sincer si nici drept caci tocmai acolo ti-au gasit sa-ti pui comentariul, ca sa generezi o discutie off de natura sa creeze haos total.

      De ce nu l-ai postat aici?

      Apreciază

      • mihai said, on ianuarie 8, 2016 at 8:32 pm

        Parca vad ca si actuala conducere a poloniei va proceda ca tipras. Deie Domnul sa ma insel dar te poti astepta la orice.

        Apreciază

  13. john said, on ianuarie 8, 2016 at 11:49 pm

    Yalkut Shimoni despre aparitia lui Mosiach ~ IV~
    O profetie evreiasca veche de 800 de ani sustine ca Mesia va veni in lume cand regele Persiei il va provoca pe regele Arabiei
    http://templier70.blogspot.ro/2016/01/yalkut-shimoni-despre-aparitia-lui.html

    Apreciază

  14. Irina said, on ianuarie 9, 2016 at 10:00 pm

    Eu ma intreb ce se intampla cu grecii? De ce nu ies in strada in numar mare, asa cum au facut-o cu alte ocazii, ca sa ceara abrogarea aceste legi anticrestine? De ce nu sar in sus toti incepand cu Athosul si cu ceilalti episcopi si preoti si toti cu inima crestina?Numai Ps Serafim de Pireu a luat atitudine? Pentru mamona, cand era vorba de masuri de austeritate, ieseau cu miile in strada. Intr-un fel m-au dezamagit grecii pentru ca ii consideram fruntea Ortodoxiei, dar ma gandesc ca si in Grecia cea ortodoxa, desacralizarea este la fel de profunda ca si pe la noi, si cred ca nu trebuiue sa-i judecam pentru ca si la noi se poate intampla acest lucru si sunt sigura ca nu ne vom ridica, cel putin la modul concret, impotriva acestui pericol ce ne pandeste si anume sodomia. E cam nasol si pentru greci si pentru noi si pentru orice ortodox de oriunde, pentru ca prin tacere ne facem vinovati. Sa ne rugam sa ne ierte Dumnezeu, valu antihristic din pacate ne duce unde doreste, dar sa rezistam macar ca Lot in mijlocul imoralitatii din jurul nostru. Amin!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.