SACCSIV – blog ortodox

2 ianuarie: Pomenirea Sfantului Serafim de Sarov

Posted in Uncategorized by saccsiv on Ianuarie 2, 2016

1907_serafim-de-sarov

Cititi va rog despre acest Sfant din Rusia:

Pomenirea Sfantului Parintelui nostru Serafim din Sarov

 

Anunțuri

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Orthodox said, on Ianuarie 2, 2016 at 9:16 am

  CAMPANIA AFARA CU MASONERIA DIN TARA

  Apreciază

 2. Orthodox said, on Ianuarie 2, 2016 at 9:20 am

  AFARA CU MASONERIA DIN ROMANIA

  Apreciază

 3. cosminmatiu said, on Ianuarie 2, 2016 at 11:24 am

  “ Să urmăm lui Hristos! Să ne smerim asemenea Lui! Asemenea Lui să nu ne dăm în lături a părea amăgitori și ieșiți din minți, să nu ne cruțăm cinstea, să nu ne întoarcem fața de la scuipări și obrajii noștrii de la pălmuiri; să nu căutăm nici slava, nici frumusețea, nici desfătările lumii acesteia; să ne săvârșim călătoria pământească ca niște străini care nu au unde să-și plece capul; să primim, defăimările și disprețul oamenilor ca pe niște lucruri ce țin în chip de neînlăturat de calea pe care ne-am ales-o; să ne luptăm pe față și în taină cu gândurile trufiei, să doborâm cu toată puterea aceste gânduri ale omului vechi, ce caută, sub felurite pretexte ce au înfățișarea adevărului, să își învie ”eul”. Atunci, Fiul lui Dumnezeu, care a zis: Voi locui în ei și voi umbla (2 Cor. VI, 16), se va arăta în inima noastră și ne va dărui stăpânire și putere a lega pe cel tare, a prada vasele lui, a călca peste aspidă si vasilisc. ”
  (SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.38)

  Apreciază

  • ioannis said, on Ianuarie 2, 2016 at 2:47 pm

   Fratilor am nevoie de sfatul vostru!
   Azi am dat la Catedrala din Constanta un pomelnic in care am specificat „ADORMITI” insotit de o cruce, iar preotul de acolo mi-a facut un mare tărăboi răstindu-se la mine că trebuia scris „MORTI” si fara cruce, că aşa era corect….
   Ori am innebunit eu, ori ne atragem singuri sfârşitul, inteleg acum de ce Dumnezeu ingaduie toate urgiile ce stau sa vină peste noi… Sper să mă înşel!

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on Ianuarie 2, 2016 at 2:58 pm

    Stiu ca episcopii daca nu gresesc pun o cruce inaintea semnaturii lor, eventual cauta un act al sinodului sa vezi cum au semnat la sfarsit. De asemenea cei morti nu sunt adormiti ci sunt intr-o stare provizorie constienta in urma judecatii particulare pana la judecata finala . Eu trec la pomelnic doar morti si atat. Poate alti frati stiu mai multe.

    Apreciază

   • el said, on Ianuarie 2, 2016 at 3:09 pm

    ioannis

    e irelevant cum scrii pentru ajutorul lor si mantuirea ta.
    Drept este sa scrii adomiti, ca sunt morti doar cu moartea trupeasca(ADORMITI pana la Judeacta de Apoi) dar vor invia spre viata cea vesnica dupa Judecata de Apoi, dar si preotul are dreptate daca vorbeste doar din perspectiva lumeasca a mortii trupesti, cac ei au murit si morti raman pentru viata trupeasca pe care au avut-o pana acum, la Invere vor avea alta stare diefrita de cea avuta pana acum pentru care deci sunt MORTI !

    oricum nu cred ca e asta un subiect asa de important ca sa te maniezi, scrie cum vrea preotul ca sa ai pace si lasa acolo pomelnicul ca sa aibe folos si cei adormiti pomeniti de tine carora nu le pasa cum ai scris tu acolo pe hartia aia ci au nevoie de pomenirea la Sf Liturghie si parastase!

    sunt atatea absurditati azi ca asta chiar e un maruntis, fa-i hachitza preotului acela si gata, iar tu pastreaza-ti pacea ca nu e asta treaba de Dogma ca sa merita lupta !
    asta iti face varsmasul ca sa te faca sa-ti pierzi harul si bucuria si sa te te tulburi inutil. daca parintele acela nu e ecumenist sau apostat nu are nici o importanta restul, toti oamenii au micile lor scaderi, sa ne ferim doar de cele mari care au atingere la mantuire.
    Doamne ajuta!
    La multi ani !

    Apreciază

   • Mirela said, on Ianuarie 3, 2016 at 12:54 am

    ioannis,

    Eu ştiu, ca şi tine, că pe pomelnicul celor care au murit se scrie „adormiţi” sau se face o cruce. Şi cred că e corect aşa, câtă vreme rugăciunea pentru ei spune: „Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, …”
    Rânduiala parastasului:
    „Doamne, odihneşte cu drepţii pe adormiţii robii tăi…”
    „pe robii tăi mutaţi de la noi îi odihneşte…”
    „Că tu eşti învierea şi odihna şi viaţa adormiţilor robilor tăi…”
    ETC., acesta fiind limbajul întregii slujbe: http://ro.scribd.com/doc/39722711/Randuiala-Parastasului#scribd

    Deci, nu li se zice nicidecum morţi, aşa că nu înţeleg iritarea preotului cu pricina. Eventual, întreabă-l de ce sunt numiţi adormiţi şi nu morţi în slujbele consacrate lor.

    Apreciază

   • petrupetru said, on Ianuarie 3, 2016 at 8:26 am

    Probabil, preotul respectiv are pe linga patrafir si shortzuletzul de la adunatura cu „fratzii”… Sper sa gresesc!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • cosminmatiu said, on Ianuarie 3, 2016 at 2:36 pm

    Prin stare provizorie a sufletelor dupa moarte ma refeream nu la simtamintele lor ci la faptul ca intre judecata particulara si cea finala unii mai sunt scosi din iad de Biserica Luptatoare de pe pamant.

    Apreciază

   • ioannis said, on Ianuarie 3, 2016 at 3:39 pm

    cosmin matiu, el, Mirela,

    Am vorbit si cu duhovnicul meu care mi-a şi explicat cu argumente scripturistice de ce e corect a se trece „ADORMIŢI” însoţit de semnul crucii. Dar oricum, nu asta era problema… mi se pare un mic fixism.
    Şi chiar şi dacă acel preot din catedrală ar fi avut dreptate tot nu se justifica acea ieşire mânioasă.
    Nu asta m-a deranjat, mă gândeam că Domnul îmi încerca smerenia şi nu m-am tulburat deloc, totuşi mi-am cam deschis bine ochii în privinţa lui că tot era ultra-lăudat ca fiind cel mai râvnitor rugător din Constanţa şi cel mai „canonist” asemenea Pr Ilie Cleopa.
    Aş vrea să nu îl judec, şi nu-i voi da numele, dar fraţilor îmi tot vin în minte pasajele ascultate la Sf Maslu:

    „De aş grăi în limbi omeneşti şi Îngereşti, iar dragoste nu am, m-am făcut aramă sunătoare sau chimval răsunător. Şi de aş avea Profeţie, de aş şti toate tainele şi toată ştiinţa, şi de aş avea toată credinţa; încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toate averile mele, şi de aş da trupul meu să-l ardă, iar dragoste nu am întru nimic nu mă folosesc. Dragostea îndelung rabdă, lucrează binele; dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se înalţă, nu se trufeşte, nu defăimează, nu caută ale sale; nu se întărâtă, nu ţine minte răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr; toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă; dragostea niciodată nu cade. ”
    „Fraţilor, roadă Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, binefacerea, credinţa, blândeţile, înfrânarea poftelor; împrotiva acestora nu este lege. ”

    Bunul Dumnezeu să-l ierte, să-l ajute şi pe el, şi pe noi!

    Apreciază

 4. el said, on Ianuarie 2, 2016 at 3:43 pm

  Din Profetiile Sf Serafim de Sarov

  „Lavra de la Diveevo

  Lavre de monahii n-au fost construite inca si nu se construiesc, insa la mine, la sarmanul Serafim, la Diveevo, se va infiinta o asemenea Lavra – a spus, Parintele.

  Lavra va fi imprejur, adica in afara Cararuiei, in chinovia maicii Alexandra, pentru ca ea fiind vaduva, la ea pot locui in comun si vaduvele si femeile si fecioarele, iar chinovia mea va fi pe locul ingraduit de Cararuie, si, precum eu, sarmanul Serafim, am fost feciorelnic, si in manastirea mea vor fi numai fecioare. Va fi construita o catedrala mare de vara si una de iarna.

  Cele doua biserici, asa cum sunt ele acum, vor ramane in centru, iar in jurul lor vor fi ridicate altare laterale si va fi o catedrala mare de iarna, iar aceste construcii impunatoare vor fi asemanatoare templui de la Ierusalim.

  In partea stanga a bisericii Nasterii Domnului va fi ridicat un altar lateral in cinstea Arhanghelului Mihai. Zidurile de piatra vor ramane asa cum sunt, biserica in cinstea Maicii Domnului Kazanskaia se va afla in incinta, iar zidul se va prelungi pana la mal si aici in fata casei lui Manturov va fi ridicata clopotnita, si sub ea sfintele porti. In jurul ambelor catedrale se vor inalta cladiri din piatra.

  Nota: Denumirea de Diveevo provine de la cuvantul divo – in rusa – minune.
  O cararuie pana la cer

  Parintele Serafim povestea de multe ori o vedenie in care Maica Domnului a coborat pe pamant, insemnand cu piciorusele ei locul viitoarei manastiri de fecioare de la Diveevo. Parintele Serafim a poruncit ca pe locul cararuiei, pe unde a pasit Maica Domnului, sa fie sapat un sant de aparare. “Cand veacul va fi pe sfarsite, – zicea Parintele – atunci Antihristul va incepe sa doboare mai intai crucile de pe biserici si sa pustiasca manastirile. Pe toate le va distruge. Dar cand se va apropia de manastirea noastra, Cararuia se va inalta de la pamanat pana la cer si el nu va putea urca pana la voi. Nu-l va lasa Cararuia – asa si va pleca fara nimic…

  De aceea am sapat aici un sant de aparare, pentru ca aceasta este Cararuia pe unde a pasit Imparateasa Cereasca, luand in stapanire manastirea, pe aici au calcat piciorusele Imparatesei Ceresti…Ea, Maica Domnului a inconjurat acest loc…

  Cine va merge pe aceasta Cararuie, rugandu-se, si zicand rugaciunea: “Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te” de 150 de ori, aceluia ii vor fi aici toate: “si Athosul, si Ierusalimul, si Kievul”.

  Antihristul nu va va birui

  Iata ce-ti voi spune, – povestea Parintele Serafim monahiei Evpraxia, – la noi vor fi doua catedrale.

  Prima catedrala a fi de iarna si va fi mai frumoasa decat cea din Sarov, si ei ne vor invidia! Iar a doua catedrala va fin in cinstea Maicii Domnului Kazanscaia. Si ti voi spune, ca tare frumoasa va fi catedrala mea, dar totusi nu aceasta e acea minunata cttedrala, care va fi la voi la sfarsitul timpurilor.

  Aceea, maica, va fi o catedrala-minune! Antihristul se va apropia, insa ea se va inalta in vazduh si nu va putea s-o cucereasca. Cei vrednici, care vor intra in ea, vor ramane, iar ceilalti, chiar de vor intra, vor cadea la pamant.
  Asa si nu va putea Antihristul sa ajunga la voi…

  Nota: Noura catedrala a inceput sa fie construita indata dupa aflarea sfintelor moaste, in 1903.
  La Diveevo exista o predanie: Parintele Serafim a poruncit ca noua catedrala sa fie ridicata pe locul insemnat de Cararuia Maicii Domnului, pe aceeasi linie cu catedrala Sfintei Treimi. Insa acolo Ivan Tihonovici Tverdoseev, prigonitorul surorilor de la Diveevo (despre care Parintele Serafim spunea ca este Antihrist) reusise sa construiasca mai inainte o biserica de lemn, care in anul 1928 a ars.
  Astfel a fost luata hotararea de a pune temelia catedralei in afara Cararuiei, spre dreapta de la catderala Sf.Treimi. Catedrala asa a si ramas nesfintita.

  Sub regimul bolsevic s-a incercat de cateva ori dinamitarea ei. In prezent, dupa mutarea sfintelor moaste de la Diveevo, catedrala se afla in reconstructie. Noua catedrala va purta numele Maicii Domnului “Milostivirea” si a Sf.Serafim.

  Intreaga lume va auzi si se va minuna

  Monahia Evstolia povestea, ca o data lucrand impreuna cu sora ei Irina in gradinita din sihastria Pr.Serafim, a auzit multe proorociri de la el. “Iata, maica, incepu Parintele Serafim, asezandu-se langa izvor, iti voi spune ca va veni timpul cand in manastirea noastra toate vor fi oranduite. Ce catedrala va fi! Ce clopotnita! Iar chiliile si gardul vor fi din piatra si va fi la noi belsug in toate!”

  Dupa care Parintele Serafim inceput deodata sa planga si zise: “Insa aceasta bucurie va fi de scurta durata. Viata va fi scurta atunci. Ingerii abia de vor apuca sa ia suflete. Iar pe cei ce vor locui in manastirea mea, pe aceia nu-I va parasi. Chiar si cei ce vor ajuta numai, si aceia vor fi izbaviti de chinuri!

  Cararuia se va inalta ca un zid pana la ceruri, si cand va veni Antihristul, nu va putea trece. Ea va striga catre Domnul si se va preface intr-un zid pana la ceruri si nu-l va lasa sa intre!

  Iar clopotul cel mare de la Moscova, care zace la pamant, langa clopotnita lui Ivan cel Mare, va veni singur la voi, prin aer. Si vand va bate prima data, va rasuna asa de tare, incat noi toti ne vor trezi.”

  Apreciază

 5. o oarecare said, on Ianuarie 2, 2016 at 3:54 pm

  ORTODOXIA ÎN JAPONIA :

  Apreciază

 6. o oarecare said, on Ianuarie 2, 2016 at 4:36 pm

  Sfanta Iuliana din Lazarevo, ocrotitorea familiei:
  http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfanta-iuliana-lazarevo-ocrotitorea-familiei-135322.html

  Apreciază

 7. cosminmatiu said, on Ianuarie 2, 2016 at 5:12 pm

  Capcana in care suntem toti:

  ” Năzuința spre bunăstare pământească – ce lucru nefiresc și monstruos! Ea caută neostoită. Îndată ce găsește, ceea ce a găsit i se pare îndată lipsit de preț, și căutarea pornește iar, cu puteri noi. Ea nu se mulțumește cu nimic din cele de față: trăiește numai pentru viitor, însetează numai de ceea ce nu are. Țintele dorinței momesc inima căutătorului cu visul și cu nădejdea împlinirii: cel înșelat, necontenit amăgindu-se, aleargă după ele de-a lungul întregii arene a vieții pământești, până ce îl răpește moartea pe care nu o aștepta. Cum și prin ce se poate lămuri această căutare, care se poartă față de toți ca un trădător lipsit de omenie și totuși, pe toți îi stăpânește, pe toți îi atrage? În sufletele noastre este sădită năzuința către bunătățile cele nesfârșite, dar am căzut, și inima orbită de cădere caută în lucrurile trecătoare și pe pământ ceea ce se află în veșnicie și în cer.”

  (SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.71)

  Apreciază

  • el said, on Ianuarie 2, 2016 at 7:25 pm

   cosminmatiu

   citeste frate cu bagare de seama si implineste aceste cuvinte „Exeperiente ascetice” ale Sf Ignatie Briancianinov caci sun AUR duhovnicesc si izvor de intelepciune spre viata vesnica, o CARMA spre viata neratacita si spre Adevar.

   Apreciază

 8. o oarecare said, on Ianuarie 2, 2016 at 6:46 pm

  Parintele Cleopa – Despre viata Sfantului Marcu

  Apreciază

 9. o oarecare said, on Ianuarie 2, 2016 at 6:47 pm

  Citate ortodoxe ale Sfantului Serafim de Sarov:
  http://citateortodoxe.ro/autor/sfantul-serafim-sarov/pagina-1

  Apreciază

 10. john said, on Ianuarie 3, 2016 at 10:57 am

  Timpul era pe sfârșite. Stareţul a arătat spre răsărit, apoi a căzut în genunchi, rugându-se: m-am rugat şi eu cu el. După aceea Stareţul începu să se desprindă cu repeziciune de la pământ, înălțându-se spre cer: de-abia atunci mi-am amintit că nu ştiam cum îl cheamă, şi am strigat: „Părinte, care îți este numele?”. – „Serafim de Sarov!”, răspunse blând Stareţul: „Să scrii tot ce-ai văzut pentru creștinii pravoslavnici!”
  http://ortodox.md/articole/biserica/vedenia-profetica-a-sfantului-ioan-de-kronstadt/

  Apreciază

 11. emanuel1979 said, on Ianuarie 3, 2016 at 12:37 pm

  Eu cred ca SUA se indreapta spre un mare colaps economic, si atunci când se va intampla marea criza financiara, rusii vor profita de ocazie si vor lansa un atac asupra SUA, in care vor distruge pentru totdeauna aceasta putere mondiala.

  Apreciază

 12. ica said, on Ianuarie 3, 2016 at 2:23 pm

  http://burebista2012.blogspot.hu/2015/12/alianta-care-va-darama-noua-ordine.html?m=1
  Ati auzit de asa ceva.Toate se implinesc pas cu pas.
  LA MULTI ANI ! Si toate cele de folos la toti pentru mantuire.

  Apreciază

 13. tvarheolog said, on Ianuarie 3, 2016 at 3:12 pm

  La mulți ani pe 2016 ! Se pare că adevărul despre Colectiv iese timid la iveală http://www.antena3.ro/actualitate/acuzatie-grava-a-unui-colonel-sts-despre-colectiv-332709.html
  Acuzaţie gravă a unui colonel STS despre Colectiv
  Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo.

  Apreciază

 14. lastunnegru said, on Ianuarie 3, 2016 at 3:25 pm

  off topic

  Desi experti din domeniu financiar bancar ne spun ca cardurile bancare sant sigure si ca furtul din ele sant doar mituri insa iata ca DIICOTUL ne dovedeste ca prinde din cand in cand hoti sau retele de hoti care falsifica carduri bancare.

  Expertii financiar bancar

  Mituri despre securitatea cardurilor bancare, inclusiv despre platile contactless

  http://www.wall-street.ro/special/cardul-tau-in-2015/184825/mituri-despre-securitatea-cardurilor-bancare-inclusiv-contactless.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  DIICOT

  Cel mai recent 02-01-2016

  Constănțean reținut de DIICOT pentru operațiuni cu carduri bancare false

  http://www.telegrafonline.ro/constantean-retinut-de-diicot-pentru-operatiuni-cu-carduri-bancare-false

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  BCCO Ploiesti – furt date carduri bancare

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  DIICOT. dispozitive de copiat carduri Brasov si Bucuresti. http://www.transilvania365.ro

  Si lista continua dar nu vreau sa va supar cu mai multe exemple.

  Apreciază

  • costel said, on Ianuarie 4, 2016 at 10:36 am

   La multi ani!
   @lastunnegru
   Concluzia? Cip-ul implantat va rezolva toate aceste „probleme”!

   Apreciază

 15. lastunnegru said, on Ianuarie 4, 2016 at 5:05 pm

  costel

  Da ai dreptate. Desi nu acesta a fost primul meu gand cand am pus comentariul de sus. Ce voiam sa spun este ca securitatea cardurilor este foarte proasta. Si tot SISTEMUL va veni in viitor cu „solutia perfecta” cipul implantabil.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: