SACCSIV – blog ortodox

Pomenirea sfintilor paisprezece mii de prunci, ucisi de Irod

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 29, 2015

Uciderea_pruncilor

Foto: Pomenirea celor 14000 de prunci uciși de Irod Împăratul

În luna decembrie, în ziua a douăzeci şi noua, pomenirea sfinţilor paisprezece mii de prunci, ucişi de Irod.

Irod, împăratul iudeilor, a poruncit magilor să se întoarcă pe la el ca să-i spună şi lui unde este Împăratul, Care S-a născut şi pe Care li-L vestise steaua ce-o urmau, pentru ca să se închine şi el Lui. Îngerul Domnului însă le-a spus magilor să nu mai treacă pe la Irod, ci să se ducă pe alta cale în ţara lor. Şi aşa au făcut. Irod, văzând că a fost înşelat de magi, s-a supărat tare. A cercetat cu de-amănuntul vremea când s-a arătat steaua şi a trimis ostaşi ca să omoare pe toţi pruncii, din Betleem şi din împrejurimi, de la doi ani în jos. Că se gândea că de va ucide pe toţi pruncii, atunci va ucide negreşit şi pe Împăratul ce va să fie, şi nu va mai unelti împotriva tronului lui. Dar în zadar s-a ostenit, nebunul! Nu-şi dădea seama, că omul nu poate împiedica voia lui Dumnezeu. Şi aşa Irod a pricinuit pruncilor împărăţia cerurilor, iar lui şi-a pricinuit osânda veşnică.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie29.htm

 

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on decembrie 29, 2015 at 11:28 am

    Moment emoționant cu mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, la PRESSALERT LIVE. De ce a lăcrimat în direct VIDEO

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/12/moment-emotionant-cu-mitropolitul-banatului-la-pressalert-live-pentru-mine-fi-patriot-inseamna-ti-iubi-tara-ca-pe-mama-ta-ce-spune-despre-populatia-maghiara-din-transilvania/

    Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 5:43 pm

      imi place acest episcop.
      Dumnezeu sa-l pazeasca si sa-l umple de har si putere ca sa marturiseasca totdeauna Adevarul si sa carmuiasca poporul la mantuire !

      Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 30, 2015 at 12:07 am

        off topic

        Pana la urma unii au recunoscut oficial cine sunt de fapt extraterestri si au spus pe fata ca sunt demoni.

        Minciuna de la N.A.S.A

        Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 30, 2015 at 12:11 am

        Chevron inseamna vector, este acel simbol folosit de N.A.S.A si nu numai si vine de la sarpele cel vechi care este satana.

        Apreciază

    • cca70 said, on decembrie 30, 2015 at 1:06 pm

      are cineva idee unde se strang semnaturile pentru modificarea Constituitie, asa cum a propus IPS Selejan?

      eu nu am auzit nimica despre asa initiativa la Biserica din cartier, acolo nu se ocupa nimeni de asa ceva.

      cui sa ma adresez?

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 30, 2015 at 2:44 pm

        mergi la alta biserica din zona ta, nu ai voie sa semnezi in alta localitate

        Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 12:25 pm

      IPS Irineu vorbeste in limbajul de lemn al lui ciobotea , FARA CURAJ sa spuna lucrurilor pe nume, unul din noii „marturisitorii” noii mode ….. ca asa au facut si Sf Parinti, s-au pitit dupa fraze alambicate cu alba-neagra, uite-o nu e…parca zice de bine nu?

      Apreciază

  2. Ioan C. said, on decembrie 29, 2015 at 12:17 pm

    Avva Justin: Ne plângem că nu mai avem povăţuitori

    „Ne plângem că nu mai avem povăţuitori şi duhovnici iscusiţi, dar nu îi vedem că ei trăiesc prin cărţile, pe care noi nu le citim. O să vină vremea când nici Sfânta Scriptură nu o vom mai avea şi vom tânji după un cuvânt din Scriptură şi nu îl vom găsi. Luaţi şi citiţi vieţile sfinţilor şi învățăturile Sfinţilor Părinţi, că va veni vremea când nu le veţi mai găsi. Mamele să citească fiilor lor câte un capitol din Sfânta Scriptură în fiecare zi. Să nu ne lipsească Scriptura, că în ea găsim viaţa veşnică.”
    Sursa: Atitudini

    Mântuitorul Hristos: „Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh şi sunt viaţă.” (Ioan 6, 63)

    Apreciază

  3. PG said, on decembrie 29, 2015 at 12:41 pm

    Moarte suspecta .
    Doi tineri din Iasi, activisti pasionati, au fost gasiti fara suflare in Ajunul Craciunului.
    „S-a implicat trup si suflet in Campania „Salvati Rosia Montana”.
    Era cofondatoare a grupului „Iasiul iubeste teii” „.
    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/moartea-suspecta-a-celor-doi-tineri-activisti-din-iasi-ce-au-gasit-politistii-dupa-ce-au-spart-usa-apartamentului.html
    Multi au murit in acest mod pentru ca deranjau…

    Apreciază

  4. STOP RFID said, on decembrie 29, 2015 at 1:06 pm

    Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 3:29 pm

      Parintele Anitulesei:

      „preotul said, on decembrie 28, 2015 at 3:35 pm

      Cunosc opiniile pr. Ioan de la Rarau si rog pe Dumnezeu sa-i dea pocainta ca-i pacat de anii lui de inchisoare. El sustine si fenomenul Vladimiresti, considea sf. si pe ratacitul Nil Dorobantu,este adeptul desei impartasiri, face propaganda pentru regele Mihai, acum 6 ani a facut campanie in manastire pentru Basescu, iar acum un an pentru Iohanis. Nu realizeaza ca este o pista spre iad pentru cei pacaliti de barba lui alba.”

      daca asta e „discernamantul” Parintelui Ioan…. e KLAR !
      asa cum cu basescu si ioannis asa si cu boca !
      ca sa nu mai pomenim de INSELAREA de la Vladimiresti cu „aratarile” Maicii Veronica….alta INDRACITA…

      NO COMMENT !

      se pare ca nu e mare nadejde pentru poporul acesta…

      Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 9:27 pm

      E „sfant” NU?

      iata-l ….in chiloti cu femeiea in drumetie pe unte…sau crezi ca il imbracasera comunistii in chiloti si l-au trimis pe munte la cules ciuperci?

      https://picasaweb.google.com/110198636202988310219/ParinteleArsenieBocaFilatDeSecuritate?feat=embedwebsite#6086595439244976914

      Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 29, 2015 at 11:32 pm

      o oarecare
      Cam asa sta treaba cu pictura de la Draganescu a lui Boca:

      Dă clic pentru a accesa biserica-din-draganescu-un-rezumat-sugestiv-al-invataturilor-parintelui-arsenie-boca.pdf

      https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/biserica-din-draganescu-o-sinteza-a-invataturilor-parintelui-arsenie-boca/

      “Pana nu-i prea tarziu si nu ne va arde Dumnezeu de vii”

      Sf. Teodor Studitul: “Porunca Domnului este a nu tacea in vremea primejduirii credintei.”
      Mesaj primit de la Arhim. Teodosie, Stareţul Sf. Mănăstiri ZOSIN, Botoşani:
      ROMÂNI TREZIŢI-VĂ!!! VĂ PLANGEŢI CĂ-I SECETA ŞI CANICULĂ ŞI NU PLOUĂ? L-AŢI ZEIFICAT PE MARELE VRĂJITOR,PSIHOPAT ŞI CHIROMANTIST ARSENIE BOCA ŞI VĂ DORIŢI MINUNI FĂCUTE DE EL LA COMANDĂ. POCĂIŢI-VĂ SINCER ŞI CURAT DE PĂCATELE FĂCUTE ŞI PLÂNGEŢI-LE CU ADEVĂRAT ŞI OPRIŢI ACEST DEZASTRU CUMPLIT DE A MERGE LA PRISLOP, PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU ŞI NU NE VA ARDE BUNUL DUMNEZEU DE VII. NU UITAŢI CĂ HRISTOS A FACUT MINUNI PT. CEI NECREDINCIOŞI ŞI NU PT. UCENICII LUI CEI FIDELI, CARE L-AU CREZUT PE CUVÂNT. LUAŢI AMINTE ÎN CARE CEAŢĂ VĂ AFLAŢI, DUCEŢI O VIAŢĂ CÂT MAI AUTENTICĂ DE POCĂINŢĂ ŞI TRANSMITEŢI MESAJUL MAI DEPARTE. AMIN!

      https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/11/09/pana-nu-i-prea-tarziu-si-nu-ne-va-arde-dumnezeu-de-vii/

      Sa-l rugam pe Mantuitor si pe Maica Lui sa ne ierte ca nu le mai cerem ajutorul in rugaciuni si ne rugam in schimb lui Arsenie Boca sa mijloceasca pt. noi la Dumnezeu cand stim bine ca cel mai mare mijlocitor inaintea lui Dumnezeu este nimeni altul decat Preacurata Maica Sa si daca cineva crede ca Preacurata nu ne aude rugaciunile si nu ne ajuta grabnic atunci se insala amarnic.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 30, 2015 at 11:58 pm

        nimeni

        multumesc frate si multumesc lui Dumnezeu sa vad ca mai sunt oameni cu bun simt duhovnicesc caci ajunsesem la disperare cu horadele de arsenisti ( si aici si in viata de zi cu zi,sunt puzderii, parca au innebunit toti subit, pana si analfabetii” in ale duhovniciei au ajus sa da conferinte despre boca , exasperant ! nici un Sfant NU ii pasioneaza atata, nci macar Dumnzeu si mantuirea proprie, ci sunt niste pomanagii ieftini ahitati dupa „senzatii tari” la care dracii nu se zgarcesc )

        Apreciază

    • Exacustodian said, on decembrie 30, 2015 at 1:35 am

      Astfel de preoţi, ca ăsta din videoclip, sunt nişte slugi ale antihristului! Sunt pregătitorii lui antihrist, îmbrăcaţi în sutană. Aceştia susţin de trei ori blestematul fenomen numit „Arsenie Boca”. Consider pe oricine care e adeptul lui Arsenie Boca un înşelat.
      Nu intenţionez să redeschid o polemică asupra subiectului, ci iar menţionez convingerea mea FERMĂ că Arsenie Boca nu e sfânt. Oricum, într-o polemică pe acest subiect, majoritatea argumentelor celor ce le curg balele şi merg cu mâinile întinse spre mormântul unde e pretinde că ar zace hoitul lui Arsenie Boca, sunt minunile. Uitaţi-vă la felul de a fi a adepţilor lui Arsenie Boca, sunt nu dificili, ci imposibili.
      Consider că dacă cineva are duhovnic ce îl consideră pe Arsenie Boca un sfânt, trebuie să-l schimbe. Un astfel de duhovnic este un ghid spre iad, el nu ajută la mântuire ci la pieire!
      La mine nu ţin povestioarele cu „după ce am fost la mormântul părintelui am rămas gravidă” sau „am simţit că mă furnică ceva şi lacrimile au curs şiroaie”. Impresiile astea băşinoase mă lasă rece. Arsenie Boca e un eretic nenorocit iar cei ce i se închină vor înfunda iadul. Adepţii lui Boca, sunt gata să-i contrazică şi pe sfinţii părinţi din perioada soboarelor ecumenice, pentru a-l îndreptăţi pe Boca. Eu nu voi crede în Arsenie Boca, nici chiar dacă lângă mormântul lui ar învia din morţi în faţa ochilor mei, deşi nu am ce căuta într-un asemenea loc blestemat şi spurcat!!
      Sper ca saccsiv să-mi publice comentariul sau…a devenit periculos să-l criticăm pe Arsenie Boca? Oameni buni, voi nu simţiţi capcana? Ce le place jidovilor? Să învrăjbească! Iată că reuşesc să mai rupă odată poporul român, după dezbinarea din cauza calendarului din 1924.
      În rândul întâi, la categoria PRIGONITORI ştiţi cine vor fi? Adepţii lui Arsenie Boca! Cei ce sunt de acord cu Arsenie Boca, îi vor prigoni pe cei ce nu sunt de acord cu Arsenie Boca. Arsenie Boca, este metoda de manipulare spre a introduce un nou duh printre ortodocşii români, un duh ecumenist. Şi ce le mai iese duşmanilor jocul… Cu documentare lacrimogene şi şiruri de muieri proaste ce stau la rând la hoitul lui Boca, imagini puternic mediatizate, Boca ajunge sfânt. Voi nu observaţi că Boca, ajunge sfânt cu ajutorul mass media? Trăiri ca cele povestite de cei ce vin la mormânt, poate provoca şi diavolul. Să nu uitm că diavolul, nu este doar răi ci şi VICLEAN! Ieşit din comun de viclean! Are o experienţă de peste 7000 de ani. Şi cum s-a folosit atunci de Eva, aşa şi acum, se foloseşte de eve. Că ele sunt înclinate spre a considera înşelările satanice, trăiri duhovniceşti. Pentru multe dintre ele, Arsenie Boca, este un mistic ginecolog postmortem. Ele spun că ce n-au putut doctorii să facă, a făcut Arsenie Boca. Păi şi vrăjitoarele şi vindecătorii sectanţi pot să facă asta.
      Oameni buni, nu vi se pare suspect că mass media, care face mişto de pupătorii de moaşte, care plânge după sataniştii de la colectiv, care terfeleşte ortodoxia în timp ce pe ecran rulează imagini cu câţiva care se înghesuie la sarmale de vreun hram sau se ceartă la rând la moaştele sfintei Paraschiva, când vine vorba de Arsenie Boca, se abţin de la criticat ortodoxia română?
      Fenomenul Arsenie Boca este procesul de prelucrare a mentalităţii românilor spre a accepta o altfel de sfinţenie, spre a defini ortodoxia după alte criterii, decât după cele lăsate nouă de vechii sfinţi părinţi. Rar când în mass media, este criticat Arsenie Boca. Şi aici e o MAAAARE VICLENIE: ortodoxul de rând se revoltă când nişte emancipaţi critică ortodoxia, dar ăia nenorociţii asociază cu ortodoxia şi fenomenul Arsenie Boca.
      Iar Arsenie Boca va defeni oficial sfânt, e doar o problemă de timp. Mass media mai are de lucru. În spatele fenomenului Arsenie Boca stau DUŞMANII ORTODOXIEI. Totul e invadat de Arsenie Boca: calendare cu Arsenie Boca, cărţi cu Arsenie Boca, fotografii cu Arsenie Boca, documentare cu Arsenie Boca. Nu mai au loc sfinţii Ioan Gură de Aur şi Vasile cel Mare de atâta Arsenie Boca. Şi mulţi alţi sfinţi nu au loc de Arsenie Boca. Păi spre ex. sfinţii pomeniţi de mine taie şi ard patima, în timp ce Arsenie Boca o gâdilă. Sfinţii pomeniţi şi alţii sunt fermi, hotărâţi faţă de eretici, în timp ce Arsenie Boca e tolerant cu papistaşii şi cred că şi cu alţii.
      Şi va ajunge sfânt şi cu ajutorul purtătorilor de sutană, ca perfidul eretic şi măscărici ordinar Constantin Necula. Ăsta e noul tip de preot cerut de uneltele lui Soros. Contantin Necula e tolerant cu papistaşii, prieten cu penticostalii, evlavios faţă de Arsenie Boca, dar urâcios faţă de poporul rus, format din beţivi şi bacili ucigaşi. Şi cred că a cam rămas corijent sau restant la cursurile despre mărturisirea dreptei credinţe şi exemplele de mărturisire a sfinţilor. Iar preoţi ca Gheorghe Anitulesei, nişte barbari, nişte zelotişti periculoşi pentru societatea democratică europeană, în care are loc ortodoxia arsienistă nu şi aia autentică.
      Au ajuns oameni să-l considere înşelat pe Gheorghe Anitulesei şi pe alţii care demască fenomenul Arsenie Boca, nu pe Arsenie Boca şi închinătorii lui. Ah, cât de eficient lucrează mass media. O minciună repetată constant, devine cu timpul adevăr. O tot ţin cu Arsenie Boca, încât muuuulţi vor lua calea lui, iar cei ce nu vor pica în plasă vor fi puţini. Şi după aia ce urmează, mai ales e fondul unei mentalităţi pervertite duhovniceşte, susţinute de maeştri în manipulare ca Constantin Necula? Ce vor spune? Că una din condiţiile canonizării cuiva este cinstea pe care o are în popor. Dar mai au ceva de lucru, mai sunt cărţi de scris, despre Arsenie Boca, sau a căror conţinut i se atribuie lui Arsenie Boca. Mai sunt documentare de făcut cu noi mărturii convingătoare, în care apar femei care lăcrimează povestind minunile ce li s-au întâmplat. Mai sunt popi de prezentat pe internet, care susţin sfinţenia lui Arsenie Boca.
      Cu o aşa mediatizare, se pot scoate sfinţi de care până acum nici n-am auzit. Mass media poate fabrica sfinţi. Probabil ni se vor prezenta şi sondaje despre nivelul de celebritate al lui Arsenie Boca. Ce vrea lumea? Senzaţionalul cu care a obişnuit-o mass media, din ’90 încoace. Arsenie Boca e pe măsura poftei lor de senzaţional, mai ales e învăluit de evlavie. Să nu vă miraţi că cei ce se târăsc spre Arsenie Boca vor fi primii ce-l vor adora pe antihrist! Nu uitaţi că la înscăunarea lui, va fi prezent şi un patriarh. Pentru a putea fi primit de orice confesiune, trebuie creată o altfel de ortodoxie. Arsenie Boca pentru asta a şi fost creat, pentru mutilarea duhovnicească a multora. Aceasta este calea cea largă ce duce la pieire. Îngustă va fi calea celor ce vor sta în picioare şi nu vor fi ademeniţi de Arsenie Boca. Probabil deja există dezbinări în familiile de ortodocşi, pe seama lui Arsenie Boca. Acestea vor continua căci „duşmanii omului vor fi casnicii lui”. Sunt vorbele Mântuitorului, nu ale lui Arsenie Boca. Astăzi scrierile sfinţilor părinţi şi mărturisirea pe care o citim în vieţile lor, au mai puţină autoritate decât minunile lui Boca şi viziunile înşelaţilor despre el.
      Arsenie Boca a fost creat, pentru modelarea mentalităţii ortodocşilor pe placul ecumeniştilor. Sunt sigur că Soros rânjeşte ca un vrăjitor, când vede gloatele stând la rând, la hoitul lui Arsenie boca, dacă el chiar acolo a fost înmormântat.
      Prevăd în viitorul nu chiar atât de îndepărtat, canonizarea cu mare fast a lui arsenie Boca, ce va fi mediatizată excesiv. Iar cei care vor veni să protesteze împotriva înşelării, vor fi prezentaţi ca grupuri de zelotişti, bigotişti. Protestatarii habotnici vor fi identificaţi, iar odată identificaţi se va trece la vânătoarea duhovnicilor lor, care evident nu vor fi adepţii lui Boca. Şi cine va ajuta autorităţile? Adepţii lui Boca! Iar aceştia, fiind obişnuiţi cu minunile, vor accepta şi alţi făcători de minuni, promovaţi de stat, stat care a susţinut „mişcarea naţională de canonizare a lui Arsenie Boca”. Iar făcătorii de minuni promovaţi de stat, pintre care şi penticostali prieteni cu Constantin Necula, îi vor ghida pe arsienişti, spre antihrist!

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 30, 2015 at 12:40 pm

        Exacustodian

        Ai ales special cuvinte grele. De ce?

        Esti marian ex norvegia?

        Apreciază

      • Exacustodian said, on decembrie 30, 2015 at 1:16 pm

        Saccsiv

        De când am început să scriu pe blogul tău, am scris sub un singur nume: Exacustodian. Şi nici nu mi-am propus să mai scriu sub alt nume. Nu ştiu cine este Marian ex Norvegia şi ce e cu el. Eu scriu aici sincer despre ce cred. Mie unuia mi se pare foarte periculoasă toată tevatura în jurul lui Arsenie Boca.

        Îţi mulţumesc că mi-ai publicat articolul. Cine are ochi de văzut să citească şi să mediteze asupra a ce am scris. A evita să publici critici dure la adresa lui Arsenie Boca, consider eu că înseamnă a face inconştient jocul duşmanilor, pentru că astfel aureola de sfânt lui Boca va străluci din ce în ce mai tare. Această strălucire e luciferică. Eu aşa sper să mor, ortodox, iar despre Arsenie Boca sunt ferm convins că nu are nimic de-a face cu sfinţenia, ci cu uneltirile murdare ale celor ce stau şi coc în laboratoarele Soros, cum să mai viclenească spre a înşela lumea. Să nu uităm că şi cei aleşi se vor sminti. Iar printre aleşi am putea, zic eu, să-i considerăm şi pe preoţi şi arhierei. Eu unul, sper ca niciodată în viaţa mea să nu trăiesc vreo înşelare, pe care s-o consider revelaţie.

        Nădăjduiesc ca în România, să cadă toţi ca seceraţi de Arsenie Boca, ci să mai rămână şi oameni treji la minte.
        Ce avem de făcut este să priveghem şi să cercăm duhurile, de la cine sunt.

        Doamne ajută!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 30, 2015 at 11:53 pm

        Exacustodian

        🙂

        hai ca „m-ai uns la ficati” cu comentariul tau. Am zambit ca in metamorfoza de la discursul tau decent si civilizat la cuvintele indecente m-am recunoscut, si eu am suferit acelasi proces cu timpul, dupa ani de combatare a INSELARII boca am ajuns sa imi fie atat de sila de tema si de mizeria situatie ca am lasat cenzura de o parte si am inceput sa spun lucrurilor pe nume cu subiect si predicat, caci am descoperit cu durere si groaza ca auditoul vrajit de boca e complet OPAC la argumente si lipsit de bun simt duhovnicesc ci campeaza in absurdul smintelii care le mangaie pofta de harry poter duhovncesc si setea de semne si minuni de la diavol , de rezolvari houcus-pocus-preparatus,incat au ajuns cu timpul sa ma scoata din rabdari si sa isi capete „epitelele” cuvenite incapatanarii si orbirii lor.

        asa ca nu te speria, am trecut si eu prin asa ceva, desi la origini sunt un tip politicos si bine educat de acasa unde nu mi se permitea sa fiu irepesctuos cu oamenii si in general respect lumea cu care vin in contact pentru minimul de logica si bun simt pe care il pretind cumva de la ea si care cand imi este sistematic refuzat ma duce la situatia amintita.
        Doamne ajuta !

        PS : saccsiv a publicat toate comentariile mele care sunt mai nepoliticoase decat al tau pe tema boca incat nu ai motive sa-l suspectezi de partinire.

        Apreciază

    • Exacustodian said, on decembrie 30, 2015 at 1:38 am

      Am vrut să zic dacă cineva ar învia lângă mormântul lui, dar oricum nici dacă el s-ar scula din morţi, tot NU AŞ CREDE!!!!!!!

      Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 30, 2015 at 8:44 pm

        Nu stiam pana acum de culoarea oarange ca reprezinta gradul masonic 33. Am ramas uimit ca sa zic asa, desi nimic nu ma mai surprinde si-mi aduc aminte de culoarea PDL al lui Basescu si ca bautura racoritoare Fanta este originara din Germania nazista.

        Am vazut in acest film incepand cu minutul 1:20:44

        Apreciază

  5. JE said, on decembrie 29, 2015 at 4:29 pm

    – Apa imbuteliata Afacerea Secolului

    – INFLATIA LEULUI CONTINUA. Isarescu si Tehnocartii vor sa topeasca toate cresterile salariale printr-o inflatie galopanta. CURS BNR, 29 decembrie. Cel mai slab leu din ianuarie 2014. Euro creşte la 4,53 lei
    http://bit.ly/1OiI2D2

    – Natiunile nord europene au inceput un proces rapid de elimnarea a banilor cash de pe piata, in economiile lor. Pentru cine este favorabila aceasta „Cashless society” si cine a cerut asa ceva?
    http://bit.ly/1PuNv8M

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on decembrie 29, 2015 at 8:09 pm

      Cresterea euro in raport cu leu este una artificiala (Itzaresku stie !!!).

      Se face acest lucru in mod deliberat, pentru ca impozitele sunt raportate la euro, iar stabilirea sumelor de incasat de la populatie e foarte convenabil a se face dupa un curs cat mai ridicat. Si asta in ciuda faptului ca vin puzderie de romani in tara de sarbatori si inunda piata valutara cu euro.

      Verificati istoricul valutar din ultimii zece ani de exemplu, si veti observa ca fenomenul e unul repetitiv.

      Apreciat de 1 persoană

  6. Exacustodian said, on decembrie 29, 2015 at 5:51 pm

    Pe aceşti 14000 de prunci ucişi de Irod, îi pomenim şi după 2000 de ani şi cred că nu întâmplător, biserica a rânduit pomenirea lor. Cred eu că citirea sinaxarelor fiecărei sărbători şi a vieţilor sfinţilor din fiecare zi şi a evenimentelor, are efect pedagogic. Aşa şi pomenirea celor 14000 de prunci ucişi de Irod, ne învaţă câte ceva. Spre exemplu ne arată turbarea patimei de dominaţie. Ne spune Scriptura că plângere mare a fost printre mamele Israelului. Uciderea pruncilor lor de către rege, a fost o tragedie ce le-a pricinuit o cruntă durere sufletească. Irod, de teama pierderii tronului, a măcelărit tot ce era de la doi ani în jos, pentru a se asigura că va rămâne stăpânitor. Şi-a asigurat succesul continuităţii şederii pe tronul regesc. El de un singur copil se temea, dar nu mai conta câţi mor, important era ca el să nu-şi piardă regalitatea. Nu ni se spune dacă el, a considerat uciderea miilor de prunci, o certitudine a faptului că a scăpat de pruncul ce-i ameninţa tronul. Dar dacă a fost aşa, înseamnă că Irod, pentru a scăpa de unul, a făcut 13999 victime colaterale.
    Pomenirea celor 14000 de prunci ucişi de Irod, ne duce cu gândul la măcelul mut, nemediatizat, ce are loc azi, constant, adică în fiecare zi. Măcelul nu este dictat de stat, nu suntem în China (dacă nu mă-nşel în privinţa statului) unde femeile au obligaţia să aibă numai un singur copil. Aici unele femei o fac, constrânse de situaţie, din raţiuni „umanitare” oarecum. Altele o fac de teamă ca nu cumva copilul să le stea în calea carierei, aşa cum lui Irod i se părea că pruncul Hristos stă în calea domniei lui. Mulţi dintre pruncii de azi, sunt victimele succesului feminist. Printre mamele acestor prunci, nu este „plângere şi tânguire multă” cum scrie în evanghelia de la Matei, ci satisfacţia independenţei financiare, concept de care este legată şi „independenţa” faţă de căsnicie. Femeile de succes nu pot fi mame şi supuse soţilor lor, ele nu sunt „roabe”, ele sunt bune managere. În „managementul” lor blestemat, îşi organizează viaţa astfel încât, copilul să nu care cumva să-i submineze succesul. El este un deşeu biologic. Seminariile despre astfel de succes şi astfel de management, se tot ţin în România, unde cei prezenţi, inclusiv persoane de sex masculin că „bărbaţi” nu prea îmi vine să-i numesc, ascultă „speaker-ii motivaţionali” cu evlavia cu care creştinii ascultă predica vreunui duhovnic îmbunătăţit.
    Am zis eu „astfel de succes”, dar de fapt conceptul de „succes” în sine este străin ortodoxiei. „Succes”, „distracţie”, sunt termeni din afara ortodoxiei. După ’89 încoace, au tot venit şi continuă să vină din vest, indivizi care ţin lecţii despe cum să trăieşti pe lume. Se vorbeşte despre succes, sub diferite curente: amway, herbalife, scientologie, etc. Toate NU AU NIMIC DE A FACE CU ORTODOXIA! Pe altarul succesului, au fost sacrificaţi milioane de copii nenăscuţi. Sunt sigur că femeile care, pentru succesul lor, îşi omoară pruncii, ţin doliu pentru întunecaţii la minte ucişi cu premeditare în clubul de la colectiv, lăcrimează şi ţin momente de reculegere. Cât despre proprii copii, este dreptul lor de femei independente.
    Aşa cum îşi aruncă pruncii, care se scurg apoi pe ţevile canalizărilor, aşa şi ele vor fi aruncate în focul veşnic, unde va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor, dacă nu se vor căi la timp. Acolo, în flăcările veşnice vor arde COLECTIV toate femeile de succes care şi-au sacrificat copii, în numele succesului lor, idee adusă de blestemata, de trei ori blestemata, răsblestemata politică americană!

    Apreciază

    • marinela said, on decembrie 29, 2015 at 8:54 pm

      Exacustodian
      Sunt de-acord cu tine.

      Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 9:34 pm

      Exacustodian

      desigur ca lacrimeaza „gingasele” isterice,curvele ucigase dupa „copiii” de la #colectiv…. ASTA au adus niste CURVE pe lume dupa o viata intreaga de omoruri ….niste inchinatori la draci ca ce „bun” sa iasa din curva ucigasa nepocaita? astia de la #colectiv sunt „succesele” lor …. plus altii la fel de stricati, generatia tinerilor „frumosi si liberi”…. curvele si-au adus cu succes obolul la generatiile lui anticrist !

      Apreciază

    • Raluca said, on decembrie 30, 2015 at 1:35 am

      Dintre femeile care au facut avorturi cele de “cariera” si de “succes”reprezinta doar o parte, majoritatea celor care au avortat facand-o din cu totul alte motive, care de obicei raman nemarturisite.
      Totusi, unele dintre ele ajung la un moment dat sa constientizeze grozavia pe care au facut-o, si, prin pocainta adanca si canon nadajduiesc in iertarea lui Dumnezeu.
      Exista insa si alti participanti activi la avort, care prin atitudine si actiune santajeaza, intimideaza si fac diferite presiuni asupra femeilor ca sa avorteze. Din punct de vedere moral acestia sunt la fel de vinovati pentru avorturile care se fac. Dar despre vinovatia lor nu se vorbeste nimic, si in aceste conditii ei de ce s-ar considera vinovati, si prin urmare de ce s-ar pocai pentru ceea ce au facut?

      Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2015 at 12:08 am

        Raluca

        desigur ca si barbatii curvelor avortataoare au vina imensa, la fel de curvari si ucigasi si ei, insa …DECIZA FINALA aparatie FEMEII !…. NU ii scoate nimeni cu forta pruncul din pantece, sau foarte rar asa ceva…in rest daca femei ar fi dispusa la SCRIFICIU pentru mica viata pe care o poarta FARA MERIT ar dejuca TOATE rautatile dinafara care pun in pericol viata pruncului.

        Sa stii ca in problema avortuilor se vorbeste DOAR despre emeie pentru ca DOAR DE EA depinde sa decida daca DA sau NU, VIATA sau MOARTEA. NIMNAUI nu i s-a data sa o stare decat femeii.

        Restul e polologhie si palavre goale, CUM VREI mantuirea care presupune SACRIFICIU si JERTFIRE de sine daca NU esti capabila sa faci asa jertfa?

        asa ca barbatul curvar ar CURVEI NU paote sa UCIDA desi ar vea si face presini. DOAR CURVA POATE ucide!

        NU gresesc Biserica si Sfintii cand in probmela asta se adreseaza FEMEII !!!!

        Daca femeia se opune cu toata puterea ei Dumnezeu AJUTA.
        Daca femeia cedeaza EA A UCIS !…. ca impinsa ssau nu de altii/slabicunea ei mai PUTIN conteaza, EA A UCIS !!!!

        Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 1:46 pm

      Pe tema avorturilor:

      Ceausescu le-a interzs; foarte bine. Dar, a creat „omul nou”, adica fara de Dumnezeu.
      A venit revolutia, s-a dat liber la avorturi, si, nu a mai fost frana credintei, frana pacatului pt „omul nou”, si a rezultat ce a rezultat.
      Asa ca, pt aceste avorturi de dupa 1989 se fac vinovati si cei care au facut din ateism-materialism politica de stat, cei care l-au invatat pe om ca se trage din maimuta si toate cele ce tin de ateism-evolutionism. Indoctrinarea a fost facuta ca la carte, practic fara opozitie (la nivel macro). Doi ani dupa revolutie nu am putut pronunta cuvantul domn, atat de tare aveam in sange cuvantul „tovaras”. Si nu traisem toata viata in comunism. Doar scoala si ceva facultate.

      Ma mir cum de nu prea se sesizeaza acest aspect legat de „omul nou” creat de comunism si Ceausescu.
      Pe timpul lui Ceausescu era „omul nou”, dar tinut in lesa de regim. Dupa 1989, „omului nou” i s-a dat liber, si asta e rezultatul. Nu mai vorbesc de copiii „omului nou”…

      Fara Dumnezeu, mai sant doar 2 optiuni: demon sau animal.

      Inca o data, un rau se face mama raului viitor. Vinovati? Toti.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2015 at 1:27 am

        mircea.v

        tu ai ceva contra OMULUI ceausescu si NU a duhului comunist ia pentru URA ta vei da socoteala celui ce NU POATE fi inselat !

        iata ca „omul nou” era si Adam de dupa Cadere i Hristos NU s-a scarbit de el si a venit sa-l mantuiasca.
        Dar pentru asta avea nevoie de EXISTENTA „omului nou” asa cazut cum era el.
        Ceausescu i-a furnizat Lui Hristos MILIOANE de asemnea „oameni noi” dintre care fac parte MULTI de aici poate si TU !

        TU ce i-ai furnizat? URA ta ? judecata il locul Lui?

        TU judeci care esti ACUZAT de constiinta ta de acrivist anti-CNP?

        Sa dai cu piatra cand vei fi FARA DE PACAT,
        ca NU ceausescu te tine pe tine azi in pacatele tale. Si NU ceausescu te impinge pe tine azi in IAD…baga de seama continui o lupta INUTILA, dusmanii tai in afara de TINE sunt ALTII…. MAINE te vor BIRUI caci AI JUDECAT pe unul mai neajutat duhovniceste ca tine !!!

        sunt legi duhovnicesti si te joci cu ele si cu mantuirea ta…..baga de seama….ai sa CAZI !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2015 at 1:34 am

        mircea.v

        tu CATE suflete ai salvat de la avort ? sau azi NU se petrece asa ceva in jurul tau?
        si cate suflete ai adus la Hristos ? ca sa judeci pe unul care le/a permis viata fara Hristos?

        tu ai o problema o URA si iesi ca viermele din gaura cu noi pretexte de a/ti manifesta URA ta de OM…

        cu cat mai stricta e judecata ta asupra pacatosului, sluga Lui Hristos ERETIC cu care te lupti tu acum NECHEMAT, cu ATAT mai ABITR va fi mai ASPRA judecata ta dupa legea > ” cu masura cu care masurati vi se va masura si cu judecata cu care judecati veti fi judecati!”.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2015 at 1:19 pm

        NE-ERETIC( ceuasescu) am vrut sa scriu….

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 2, 2016 at 12:06 am

        Uite ceva mai simplu, si in 2 propozitii, ca poate asa intelegi…

        Parintele Calciu despre omul Ceausescu:

        .”Nu ma interesa nici Dej, nici Ceausescu. Ei nu erau nimic, erau niste instrumente ale satanei. „

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 2, 2016 at 10:08 pm

        mircea.v

        eu si ?
        nici pe mine nu ma intereseaza de nimeni/cineva anume : TOTI pacatosii NEPOCAITI si incapatanati in ratacirile lor sunt niste INSTRUMENTE ale satanei !!!

        si tu daca nu te pocaiesti….

        asta nu inseamna ca nu trebuie pomeniti la Sf Liturghie pacatosii si ca nu au sansa de ajutor spre mantuire prin rugaciunile Bisericii daca nu au fost eretici/anticristi asumati! ceausescu nu a fost nci eretic nici anticrist asumat !!

        si TU slujesti satanei prin patimile,pacatele si inselarea ta si MULTI ….

        Apreciază

    • Raluca said, on decembrie 31, 2015 at 9:14 pm

      Eu nu vorbesc din carti, ci din propria experienta. Nu am facut eu avorturi, dar am vazut in propria familie la rude FOARTE apropiate, si nu numai o data, cam ce inseamna presiunea la care este supusa femeia ca sa faca avort.
      Bineinteles ca o femeie care hotaraste sa faca avort nu are nici o scuza, dar de multe ori nici nu are niciun sprijin de la cine ar trebui sa-l primeasca total si neconditionat. Iar participantii la avort nu se considera deloc vinovati, iar societatea in protejeaza si le gaseste scuze si indreptatiri. Dar de cele mai multe ori acestia actioneaza „in spatele usilor inchise”, si nimeni nu stie ce au facut. La ei pacatul este ascuns, nu iese la iveala ca la femei.
      E foarte simplu sa ceri (din buze) numai unei categorii de oameni sa se jertfeasca, si tocmai celei „slabe”, nu-i asa? Cum ar fi ca toti oamenii sa fie jertfelnici, fara deosebire, ca nu e nimeni scutit. Cred ca am trai intr-o lume mai buna, si toate aceste lucruri nu ar mai exista. Inainte de a cere altora sa fie sfinti, mai bine ne-am ocupa de propria sfintenie, si in loc sa punem piedici altora, mai bine le-am intinde o mana de ajutor, ce zici? Si cel mai bine ar fi, in cazul in care nu am ajuns la sfintenie (!), sa ne ingrijim de propriile pacate, si apoi de cele ale altora, asta daca nu suntem chemati in mod explicit sa o facem.

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 1, 2016 at 12:06 am

        Raluca

        te ambalezi cu patima degeaba si NU ai dreptate.
        Pacatul avortului este pacatul FEMEII ! Restul e divagatie,bablabla „justificari” la CRIMA si alte balarii.

        CUI sa se ceara in problema asta sa fie jertfelnic daca NU FEMEII care are copilul in ea?
        De EA DEPINDE , restul cei din jurul ei sunt msute bazaitoare si neputincioase daca femeia NU VREA sa ucida.
        De aceea Biserica se adreseaza FEMEII si IGNORA mustele suparatoare din jur, ca alea sunt NIMIC daca femeia e buna. Si ca sa stai linsitita fiecare va fi judecat la randul lui nu scapa nimeni de consecintee fapei sale.
        Dar tie ti se pare ca femeia sufera sarmana si la aratare pentru pacatul ei iar aialati nu, asta e problema ta , cinstea de oameni? sau MANTUIREA ?
        …tztztz…”mucenica” „slaba” dar UCIGASA trebuie scarpinata intre coarne nu?

        si ca sa ucizi pe unul fara aparare , inca din burta ta, trebuie sa ai TARIE in rau, asa ca nu e asa „slaba” avortataorea cum ti se pare tie si se vrea aratata in ochii celor dinafara( a propos asta e si discursul celor PRO-avort, si aia la fel caineaza muierea UCIGASA, vezi de la cine va vine „inspiratia” !) , NU ea e victima, ci pruncul, ea e CALAUL !
        nici un animal nu face ce face femeia UCIGASA cu puii ei !

        lasati justificarile la crima si judecata altora, de la fiecare se va cere JERTFA sa

        si mamei s-a dat in pantece copilul NU barbatului si nici neamurilor sau altora dinfara mamei !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 1, 2016 at 12:42 pm

        Raluca

        dupa „rationamentul” tau nici pacatosul( ORICARE pacatos) NU are vina pentru pacatul lui…ci dracul care l-a amagit/pus presiunea pe el , nu?

        La fel ca tine a zis Eva in Rai la Cadere: „SARPELE m-a impins, NU eu !”, mereu ALTUL e vinovat, mai vinovat,etc….Raspunsul TIPIC ale celui care NU VREA sa se mantuiasca , REFUZA pocainta si cauta „justificari” !

        Cauta deci sa te faci o Eva duhvniceasca si sa nu dai totdeauna ca raspuns la faptele pacatelor raspunsul Evei , pentru care raspuns a fost IZGONITA de la Fata Lui Dumnezeu.

        Apreciază

    • Raluca said, on ianuarie 1, 2016 at 12:47 am

      QED

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 1, 2016 at 12:45 pm

        Raluca

        Raspunsul tau e raspunsul Evei pentru care a fost IZGONITA din Rai !

        QED !!!

        VESNICA Eva care NU VREA sa se mantuiasca….

        Apreciază

    • Olivia said, on ianuarie 3, 2016 at 4:03 pm

      Exacustodian,
      total de acord cu dumneavoastra.

      Apreciază

  7. JE said, on decembrie 29, 2015 at 5:53 pm

    – Un islamist ISIS a fost prins in ROMANIA. Ce masura au luat serviciile secrete
    http://bit.ly/1mgmWL4

    – De ce vrea Turcia să-și mărească influența în Dobrogea
    http://bit.ly/1OiQIZZ

    Apreciază

  8. Exacustodian said, on decembrie 29, 2015 at 5:58 pm

    Că tot veni vorba de prunci ucişi, vă prezint următoarea carte

    Apreciază

  9. Exacustodian said, on decembrie 29, 2015 at 6:00 pm

    Iată cum sunt prostite femeile. Vă prezint aici două exemple:

    Apreciază

    • el said, on decembrie 29, 2015 at 9:38 pm

      jaaale !
      daca parasuta asta falsa si prefacuta care vorbeste pe nas tine „seminarii” de „cum sa fii femeie de succes” .. a ajuns lumea femeilor de succes un BORDEL calificat !

      Apreciază

  10. cca70 said, on decembrie 29, 2015 at 6:47 pm

    off topic
    din ianuarie se foloseste cardul pentru transportul in comun:

    http://www.bizbrasov.ro/2015/12/29/se-schimba-regulile-pe-rat-inlocuim-biletul-cu-cartela-si-vedem-pe-tabela-cat-va-intarzia-autobuzul/

    Apreciază

  11. ORTODOXIE said, on decembrie 29, 2015 at 9:23 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  12. john said, on decembrie 29, 2015 at 9:27 pm

    Cutremur de 4.3 mai sus de Brezoi(Valcea)..L-ati simtit?
    Senzatii :Agitatie,greturi,neliniste..cainii urlau de ca nebunii..M-am certat ca niciodata cu apropiatii 🙂 Vremea a luat-o razna sau oamnenii???Ciudata vreme……
    http://quakes.globalincidentmap.com/#

    Apreciat de 1 persoană

    • Mary said, on decembrie 29, 2015 at 10:40 pm

      Frate John, cutremurul este una. Cearta cu cei apropiati tine de liberul tau arbitru (evita!! chiar daca ii vezi ca gresesc!).
      Despre climate change: pamantul este al Lui Dumnezeu – El poate schimba orice cand doreste. Sau ca alternativa, poti adopta idolatria ecologista a lui Francis, Episcop al Romei zice-se care se macina pentru poluare si ce se schimba in lume (se zice, unii catolici zic pe scurt : sede vacante (scaunul este gol) de cand e Francis papa, dar mai zic ca si compromisurile ar fi inceput de putin mai inainte de Papa Pacelli, acum doar se culeg „roadele”). P.S. este bine si-n Italia cu iarna asta, si Edna n-a erupt.
      Sa nu fim ipocriti si sa zicem ca pentru noi, in Romania, climate change ne-a distrus de tot. Este, al doilea an, o iarna blanda. Sa nu suparam pe Domnul din lipsa de multumire.
      Post Arsenie Boca, au zis multi parinti – cutremurul n-a venit [peste Romania] noi i-L cerem.
      Dumnezeu sa va apere, si An Nou luminos, si Craciun fericit celor pe noul calendar, cei dupa vechiul calendar le urez din nou pe 6 Ianuarie.

      Apreciază

    • ultimul mohican said, on decembrie 29, 2015 at 11:56 pm

      De azi dimineata mi-a fost rau, interesant e ca in jurul orei 21, cam cand a avut loc cutremurul, raul a disparut. Poate e o coincidenta, m-a facut insa atent la acest aspect relatarea ta cu senzatiile premergatoare cutremurului ca agitatia, greturile, nervozitatea, etc.

      Apreciază

  13. Mustafa said, on decembrie 29, 2015 at 11:15 pm

    Minunata Ucraina – un georgian si un armean se cearta in limba rusa care e mai ucrainean dintre ei doi

    Apreciază

  14. Orthodox said, on decembrie 30, 2015 at 7:52 am

    Nu vreau sa arunc cu piatra in (nimeni) What’s up dar mi se pare mie sau se vede clar la min 8,14 ,,tatuat” ochiul masonic pe gatul lui ?.

    Apreciază

  15. Orthodox said, on decembrie 30, 2015 at 8:05 am

    Apreciază

  16. Orthodox said, on decembrie 30, 2015 at 8:55 am

    Apreciază

  17. Emilian said, on decembrie 30, 2015 at 9:08 am

    Off topic: Nu știu dacă ați văzut aseară, dar la știri au spus că în toate orașele mari ale țării, zilele acestea vor patrula trupe speciale. Chiar au arătat în București cum stăteau de pază mascați înarmați. Știți ceva de asta?

    Apreciază

  18. geo said, on decembrie 30, 2015 at 9:09 am

    Pe 27 decembrie 1784, fiind trădaţi de câţiva ţărani români din zona Albac, Horea şi Cloşca sunt prinşi de armata austriacă. Iată cum descrie din Abrud, la data de 1 ianuarie 1785, vicecolonelul Kray capturarea lui Horea şi Cloşca:
    „Prinderea lor s-a întâmplat în ziua de 27 Decembrie, sub un brad de jumătate găunos, în jurul căruia pusese nişte crengi de lemne şi făcuse un foc mare ca să se încălzească. Ţăranii, de cari m-am folosit eu, au dat de urma lor pe zăpada proaspătă ce căzuse de curând şi dânşii prinseră mai întâi, la o depărtare mai mică, pe un păzitor al revoluţionarilor, pe care îl siliră să le descopere locul unde se află căpitanii. Ţăranii, cari se angajase să-i prindă, erau 7 inşi la număr, dintre cari numai 4 mai aveau puşti, şi aceştia patru plecară înainte şi când se apropiară de colibă, Horia îi primi ca pe amici şi-i întrebă, dacă umblă cumva după vânat, la care ei răspunseră ca da, sunt siliţi să caute vânat pentru armată, dar nu pot să capete nimic şi de jumătate sunt mai îngheţaţi. Atunci Horia îi invită să şează la foc. Doi dintre ţăranii aceştia se aşezară lângă Horia şi alţi doi inşi lângă Cloşca, şi acest din urmă îi întrebă numaidecât ce noutăţi mai sunt prin comune, iar ei răspunseră că oamenii în general se plâng de mulţimea cea mare de soldaţi şi că poporul trebuie să fugă. La cuvintele aceste, Cloşca zise înjurând: “Acuşi îi scoatem noi şi pe ei de aici şi-i alungăm la dracu”. În timpul acesta se apropiară de foc şi ceilalţi trei ţărani şi în momentul acesta cei doi ţărani credinciosi, cari aveau certificate din partea mea, anume Ştefan Trifu şi Nuţu Mătieş, se aruncară asupra lui Horia şi Closca, îi prinseră de gât, îi trântiră la pământ şi cu ajutorul celorlalţi doi inşi şi cu încă cei trei soţi, cari încă alergară la dânşii, îi prinseră şi îi legară. În timpul acesta Horia scoase din sân un volum de hârtii, cât ţii într-o mână, şi le aruncă în flăcările cele mari ale focului, dar ocupaţi cu legarea lor dânşii n-au putut să le scape din foc. În urmă temându-se, ca nu cumva să năvălească asupra lor nişte oameni de ai lui Horia, se retraseră în grabă mare cu ei într-o poiană de oi, ceva mai depărtată şi de aici dederă îndată ştire trupei de soldaţi, care înconjurase şi dânsa pădurea şi ţinutul acesta şi era ocupată cu căutarea lor. Soldaţii aceştia sosiră numaidecât şi gornicii îi predară pe amândoi. Horia şi Closca erau armaţi cu puşti şi cu lănci. Cloşca mai avea şi două pistoale, pe cari încă nu mi le-au adus. Alte lucruri la dânşii nu s-au aflat, nici cai, nici bani, nici hârtii, afară de 6 fl. la Cloşca. Probabil că toate lucrurile aceste le-au ascuns, pe la amicii lor, sau le-au îngropat în pădure sub zăpadă. Că prinderea lor s-a întâmplat într-adevăr astfel, aceasta o confirmă unanim Horia şi Closca aici, în prezenţa mea şi a mai multor ofiţeri, şi dânşii adaogă că de aceea au stat timp aşa mult ascunşi prin păduri, fiindcă voiau să călătorească la Viena, îndată ce le sosiau banii, ce-i ceruse dela comune.”

    http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Răscoala_lui_Horea,_Cloşca_şi_Crişan

    http://www.taramotilor.ro/cap30.html

    http://www.napocanews.ro/2010/01/vocatia-tradarii-la-romani-prinderea-revolutionarului-horea-27-decembrie-1784.html

    https://www.google.ro/search?client=opera&q=27+decembrie+1784&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

    Apreciază

  19. geo said, on decembrie 30, 2015 at 9:28 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sua-cere-extradarea-lui-guccifer-ce-risca-hackerul-roman-care-a-dezvaluit-legatura-dintre-corina-cretu-si-colin-powell.html

    Il dam la schimb cu aia de au omorit cetateni romani…mai mult, cind cineva le acceseaza computerele este ilegal in schimb cind ei acceseaza computerele cetatenilor este lupta antiterorista…

    Si Constitutia zice la fel: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c1s0sba19 – pe baza de reciprocitate!!!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2015 at 12:13 am

      ioana

      Multa bucurie de la Hristos Dmnul si un an nou binecuvantat cu har, sanatate si intelepciune spre mantuire sa va dea Dumnezeu.
      Sa fiti iubita si cinstita de nepotii dv cum am iubit si cinstit eu pe bunica mea careia ii datorez viata si ce sunt!

      Apreciază

  20. Orthodox said, on decembrie 30, 2015 at 11:36 am

    Apreciază

  21. […] Iata si doua comentarii postate la Pomenirea sfintilor paisprezece mii de prunci, ucisi de Irod: […]

    Apreciază

  22. geo said, on decembrie 30, 2015 at 1:56 pm

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Eliminarea+supraaccizei+la+carburanti+amanata+pentru+2017

    Parca trebuia eliminata…da’ e greu cind faci atitea concesii cu pensiile unele mai speciale ca altele, cind dai bani in stinga si dreapta ca si guvernele precedente trebuie mentinuta…parca era vorba ca guvernul tehnocrat face si drege…

    Apreciază

  23. geo said, on decembrie 30, 2015 at 5:54 pm

    Apreciază

  24. marinela said, on decembrie 30, 2015 at 10:22 pm

    Daa,azi o expozitie ,o strada cu numele „colectiv”,miine o statuie in centrul Bucurestiului cu acelasi nume,de ce nu,doar sint „martirii neamului”,nu?!Vai de capul nostru ce-am ajuns sa vedem si sa auzim…,cumplite vremuri traim!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.