SACCSIV – blog ortodox

JUSTIN PARVU. Un curajos documentar B1tv despre Sfantul ce nu va fi canonizat deoarece nu vor stapanii coloniei Romania …

Posted in Uncategorized by saccsiv on Decembrie 27, 2015

Zic ca-i un documentar curajos deoarece Sfantul Justin Parvu se afla pe lista neagra:

Iata motivele pentru care „Elie Wiesel” se opune acordarii parintelui Justin Parvu a titlului de cetatean de onoare al orasului Baia Sprie

Si fiind pe lista neagra, este interzis a se vorbi de bine despre el:

ACADEMIA CATAVENCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: Sentintele tribunalelor EVREILOR BOLSEVICI sunt acum considerate valide. Se vrea ASASINAREA MEMORIEI victimelor. Nu poți compara 20 de ani de teroare bolșevică cu nimic. Nici măcar cu tragicele evenimente de la Iași. UN ARTICOL NESPERAT DE FERM

Iar de canonizat nici atat nu intra in discutia lasilor din Sinod. Cum nu intra nici ceilalti reali Mari Duhovnici: Arsenie Papacioc, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Adrian Fageteanu, Sofian Boghiu, Ilie Lacatusu, Dumitru Staniloae, etc, etc.

De remarcat ca tot la B1tv s-a transmis si cea mai reusita emisiune pe tema legii anti legionare:

Inregistrarea EXCELENTEI emisiuni de la B1TV pe tema LEGII ANTI LEGIONARE. Moderator: Nadia Ciurlin. Invitati: părintele Mihai-Andrei Aldea, istoricul Mircea Stănescu, Claudiu Târziu, prin telefon istoricul Cristian Troncotă

Revenind la documentar, ingaduiti sa amintesc si eu despre o minune din 2013:

Mama mea s-a botezat

 

Anunțuri

120 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. el said, on Decembrie 27, 2015 at 4:34 pm

  „Iar de canonizat nici atat nu intra in discutia lasilor din Sinod. Cum nu intra nici ceilalti reali Mari Duhovnici: Arsenie Papacioc, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Adrian Fageteanu, Sofian Boghiu, Ilie Lacatusu, Dumitru Staniloae, etc, etc.”____MAI buna Inviere le agonisesc anticristii acestori Sfinti ai Romaniei care nefiind aici cinstiti de oameni de MAI MARE CINSTE se vor invredinci VESNIC si in Imparatia Lui Hristos vor IMPARATI VESNIC cu EL!

  Apreciază

  • marinela said, on Decembrie 27, 2015 at 9:22 pm

   La Multi ani ,tuturor celor ce poarta numele primului mucenic,Sf arhidiacon Stefan.Sa va ocrotesca cu rugaciunile lui si sa va fie mereu aproape.Doamne ajuta!

   Apreciază

   • Mălin said, on Decembrie 28, 2015 at 3:54 pm

    @marinela scrie: „m-au contrazis vehement,sustinid ca-s ortodocsi si vorbesc in aramaica, limba lui Iisus.”

    Dacă vorbeşti limba lui Iisus nu înseamnă automat că eşti ortodox. Dacă vorbeşti limba unei ţări majoritar ortodoxe nu înseamnă şi că ai credinţă ortodoxă. Sunt oameni care vorbesc limba greacă dar care sunt eretici. Tot aşa cum sunt oameni care vorbesc limba română dar sunt eretici. şamd.

    Apreciază

  • marinela said, on Decembrie 28, 2015 at 12:47 am

   Fratilor,
   Lamuriti-ma intr-o problema teologica,ca sa zic asa.Azi am cunoscut la biserica rusa unde merg de obicei la slujba,o familie de sirieni care au venit sa-si boteze fetita-bebelus ortodox,iar nasa fetitei a fost chiar prietena mea romanca ,care-i profesoara de germana la emigranti si asa a ajuns ea sa le boteze fetita ,cunoscindu-i de la scoala unde le este profesoara parintilor fetitei.Care-i nelamurirea mea,va spun imediat.Am observat ca atunci cind faceau crucea o faceau de la dreapta la stinga precum catolicii,dar cu degetele adunate ca noi si nu cu palma deschisa precum catolicii.Cind i-am intrebat ce religie au ,mi-au spus ca sint ortodocsi,ca s-au botezat prin scufundare si au fost miruiti peste tot dupa botez ,cum se face si la noi,dar Pastele il tin odata cu catolicii,iar eu le-am zis ca-s Greco-catolici,dar m-au contrazis vehement,sustinid ca-s ortodocsi si vorbesc in aramaica,limba lui Iisus.Va rog sa-mi raspundti cei care stiti mai multe detalii despre situatia crestina siriana.Va multumesc anticipat!

   Apreciază

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 2:34 am

    marinela

    e mare amestecatura si babilonie acolo cu „ortodocsii” sirieni.
    din cate stiu eu „ortodocsii” sirieni sunt MONOFIZITI din asa zisesle Biserici Vechi Orientale, dupa semnaturile de la Chambesy (si Balamand cu „recunoasterrea catolicilor) declarati „ortodocsi” de catre apostatii din BOR.

    iata ce gasim si pe wiki :

    „Biserica Ortodoxă Siriacă a Antiohiei sau Patriarhia Ortodoxă Siriacă a Antiohiei este o Biserică Ortodoxă Orientală. S-a separat de Biserica Ortodoxă Răsăriteană după Sinodul de la Calcedon (451 DH). Este numită uneori şi iacobită (cu toate că acest termen este mai mult peiorativ) pe seama iniţiatorului episcopatului său, Iacob Baradeus.

    În prezent, Sfântul Scaun este situat în Bab Touma, în oraşul Damasc, din Siria.

    Întâistătător este Prea Sfinţitul Moran Mor Ignatius Zakka I Iwas, Patriarh al Antiohiei şi al Întregului Răsărit, Cap Suprem al Bisericii Ortodoxe Siriace Universale.
    Numele oficial

    Biserica este cunoscută sub numele de iacobită (după Jacob Baradaeus (ERETIC)) sau monofizită, dar aceşti termeni sunt greşiţi şi nu sunt apreciaţi de aceste biserici în zilele noastre. În anul 2000, un Sfânt Sinod a stabilit că numele în engleză al bisericii trebuie să fie „Biserica Ortodoxă Siriacă”. Înainte de aceasta, a fost, şi încă este, folosit numele de „Biserica Ortodoxă Siriană”. Numele a fost schimbat pentru a disocia biserica da statul sirian. Numele oficial al bisericii în siriacă este ʿIdto Suryoyto Triṣuṯ Šuḇḥo, acesta nefiind schimbat şi nici numele tradus în alte limbi. ”

    http://ro.orthodoxwiki.org/Biserica_Antiohiei_%28siriac%C4%83%29

    si beserica romana de diaspora din Germania are DIN PACATE ca intaistator un ERETIC notoriu pe IPS Serafim de la Nürnberg ale carui „declaratii” si „ortodoxie” sunt mai mult decat indoielnice.
    Actele TRADARII Ortodoxiei de la Balamand si Chambesy au fost semnate de reprezentantii mai multor Biserici, care in reaitate au semnat EREZIA in locul lor si NU al Bisericilor pentru care s-au erijat ca ca reprezentanti.

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 2:37 am

    marinela

    cate cea MAI CLAR dspre APOSTAZIA BOR si a altora :

    BISERICA ORTODOXA A GREORGIEI A CONDAMNAT ACORDURIEL BALAMAN CHAMBESY & co

    REZOLUTIA BISERICII ORTODOXE GEORGIENE PRIVIND ECUMENISMUL

    8 octombrie 1998,

    Sarbatoarea Sfantului Arsenie cel Mare,

    Catolicos al Georgiei ( + 887)

    Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei s-a intalnit pentru sesiunea din 8 octombrie in sala de conferinte a Resedintei Patriarhale. La sesiune au fost prezenti toti cei 24 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Georgiei. Sfantul Sinod a fost prezidat de Sanctitatea Sa Ilia II, Patriarh-Catolicos a Toata Georgia.

    Sfantul Sinod a adoptat, alaturi de alte decizii de ordin administrativ si ierarhic, o hotarare eclesiastica insemnata. Impreuna cu Hotararea se aflau concluziile Comisiei Teologice care au constituit partea canonica a Hotararii Sinodale.

    Chestiunile la care se refera Hotararea sunt:

    1. Documentele adoptate de Comisiile Teologice ortodoxe si ne-ortodoxe

    a) asa-numita Declaratie de la Balamand (intre ortodocsi si catolici)

    b) asa-numita Declaratie de la Chambesy (intre ortodocsi si ne-calcedoneni)

    c) asa-numitul Acord Antiohian (intre Patriarhia Ortodoxa a Antiohiei si monofizisii sirieni)

    2. Sarbatorirea invierii Domnului pe stil nou de catre Biserica Ortodoxa Autonoma a Finlandei

    3. Noua invatatura eclesiologica eretica – despre existenta Harului Mantuitor in afara granitelor canonice ale Bisericii – asa-numita Teorie a Ramificatiilor.

    4. Savarsirea de rugaciuni comune si unele cazuri de Comuniune cu ereticii.

    Documentul ce urmeaza denunta erezia ecleziologica, asa-numita Teorie a Ramificatiilor, aparuta in mediile teologiei moderniste. In aceste conditii s-a luat in considerare invatatura Sfintilor Parinti si Canoanele Bisericii. Invataturile reprezinta marturisirea eclesiologiei ortodoxe.

    Sfantul Sinod a aflat informatia potrivit careia Comisia Teologica infiintata in iulie 1997 sub binecuvantarea Patriarhului-Catolicos a Toata Georgia, Sanctitatea Sa Ilia II a studiat poblemele care au cauzat poticneala pentru unele Biserici in ultima vreme.

    Comisia Teologica a discutat documentele de la Chambesy (Elvetia) si Balamand (Liban), acordul intre Biserica Ortodoxa a Antiohiei si Bisericile Antiohiene Ne-calcedoniene (Orientale) incheiat in 1991, sarbatorirea inverii in Biserica Ortodoxa Autonoma a Finlandei dupa Pascalia Gregoriana si invatatura despre existenta Harului Mantuitor in afara granitelor canonice ale Bisericii, asa-numita “Teorie a Ramificatiilor”.

    Comisia Teologica a contactat Patriarhiile de Constantinopol, Antiohia si Rusia si a primit informatii asupra pozitiilor diferitelor Biserici asupra problemelor mai sus numite.

    Trebuie subliniat ca un numar de Biserici Autocefale, inclusiv Biserica Georgiei, nu au dat vreodata acordul sinodal asupra problemelor aduse in discutie mai sus.

    Luand in considerare ca aceste probleme au dat nastere la anumite tulburari printre credinciosii nostri, Comisia Teologica a Patriarhiei Georgiei a studiat aceste materiale si a publicat concluziile in trei numere ale Buletinului Informativ al Patriarhiei. Sfantul Sinod a luat la cunostinta si a fost de acord cu concluziile Comisiei Teologice ale Patriarhiei Georgiei. Documentul de mai jos reprezinta pozitia Bisericii Ortodoxe a Georgiei care a urmat-o intotdeauna, pe care o declaram si o reafirmam cu putere.
    SFANTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE A GEORGIEI A HOTARAT

    I. Documentul (asa-zisa Declaratie de la Chambesy) Comisiei Teologice pentru dialog teologic intre Biserica Ortodoxa si Bisericile Ne-ortodoxe (Orientale), ale caror lucrari s-au tinut la Chambesy, este de neacceptat.

    II. Acordul preliminar intre Biserica Ortodoxa a Antiohiei si Bisericile Ne-calcedoniene (Orientale) antiohiene din 1991 este de neacceptat.

    III. Documentul adoptat de Comisia Internationala pentru dialog intre catolici si Biserica Ortodoxa din 23 iunie 1993 la Balamand (Liban): ?Uniatismul metoda de unire in trecut, si cautarea actuala a deplinei comuniuni? (asa-numita Declaratie de la Balamand?) este de neacceptat.

    IV. Sarbatorirea invierii Domnului in Biserica Autonoma a Finlandei dupa Pascalia Gregoriana, care este impotriva hotararii Sinodului intai Ecumenic de la Niceea despre Sarbatorirea invierii este de neacceptat. Despre aceasta trebuie spus ca din punct de vedere ortodox este considerata drept incalcare a canoanelor si nu erezie. Este de asemenea important de aratat ca Patriarhia de Constantinopol (sub a carei jurisdictie se afla Biserica Ortodoxa Autonoma a Finlandei) a avut o reactie negativa fata de aceasta incalcare a canoanelor si a sugerat ca invierea trebuie sarbatorita in concordanta cu Decizia Primului Sinod Ecumenic de la Niceea (vezi scrisoarea Patriarhului de Constantinopol # 1214/1997).

    V. Doctrina despre existenta Harului Mantuitor in afara granitelor canonice ale Bisericii si manifestarea ei extrema – Teoria Ramificatiilor, care recunoaste in toate denominatiunile crestine contemporane parti egale ale adevaratei Biserici a lui Hristos detinand Harul lui Dumnezeu si Adevarul in egala masura – este de neaceptat.

    VI. Rugaciunile comune si Comuniunea cu ne-ortodocsii sunt de neacceptat cum de altfel a mai fost afirmat in documentul final al intalnirii inter-ortodoxe de la Tesalonic (29.04.1998 – 02.05.1998, paragraful 13, punctul b): “Delegatii ortodocsi nu vor participa la slujbele ecumenice, rugaciunile in comun, slujire si alte ceremonii religioase la adunari”.

    Analiza pe larg a mai sus mentionatelor probleme a aparut in Buletinul Informativ (#1, 2, 3) al Patriarhiei Georgiei.
    HOTARAREA COMISIEI TEOLOGICE A SFANTULUI SINOD GEORGIAN

    Materialul studiat de Comisia Teologica – documentele comisiei mixte internationale: asa zisa Declaratie de la Chambessy? (intre ortodocsi si monofiziti), de la Balmand (intre ortodocsi si catolici) si documentele semnate intre Biserica Ortodoxa a Antiohiei si monofizitii sirieni in anul 1991, ne-au aratat ca acestea toate au la baza lor aceeasi invatatura eretica. Aceasta invatatura eretica a aparut din zorii veacului XX in principal in spatiul eterodox fiind promovata adesea de asa zisa teologie modernista.

    I. Noua teologie mentionata mai sus se refera intai de toate la existenta Sfintelor Taine mantuitoare si in afara granitelor Bisericii Ortodoxe. Conform acestei teologii este cosiderat ca gruparile eretice si schismatice nu sunt complet rupte de trupul Bisericii. De aceea in Tainele (Botez, Mirungere, Hirotonie si altele) savarsite in cadrul acestor grupari lucreaza acelasi Har mantuitor al Sfantului Duh.

    II. O forma extrema a acestei invataturi eretice asa zisa “Teorie a Ramificatiilor” a carei esenta este ca toate confesiunile crestine existente in momentul actual sunt vazute ca ramuri egale ale unei singure Biserici a lui Hristos si care detin in mod egal harul Sfantului Duh si adevarul divin.

    La baza acestei invataturi eretice sta interpretarea incorecta a procedurilor canonice privind primirea in Biserica a ereticilor si schismaticilor.

    In cadrul Miscarii Ecumenice s-a ajuns astfel la motivatia perfecta a rugaciunilor in comun, iar uneori chiar si a savarsirii Euharistiei in comun precum si a altor slujbe religioase. De aceea la Tesalonic in perioada 29 aprilie – 2 mai 1998 la reuniunea Panortodoxa s-a adoptat documentul final in care la paragraful 13b se fixeaza pozitia tuturor bisericlor locale: “Delegatii ortodocsi nu vor putea lua parte la slujbe ecumenice, la rugaciunile in comun si la alte ceremonii religioase in cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor (C.E.B.)” .

    Inainte de a incepe analiza critica a acestor invataturi eretice, sa ne amintim de regulile si practica primirii in sinul Bisericii Ortodoxe a ereticilor si a schismaticilor.

    Despre regulile privind primirea in Biserica a ereticilor si schismaticilor (dupa I Epistola a Sfantului Vasile cel Mare)

    Dincolo de granitele Bisericii Ortodoxe, savarsirea Sfintelor Taine se limiteaza doar la indeplinirea formelor lor exterioare – insa savarsirea lor devine reala doar dupa intoarcerea ereticilor in sanul Bisericii. Doar Biserica are puterea si dreptul de a lega si dezlega. De aceea Biserica Ortodoxa, cu puterea sa divina, are dreptul sa primeasca in sanul sau pe eterodocsi fara repetarea formei exterioare a Tainelor savarsite la alte confesiuni crestine (Botez, Mirungere, Cununie, Hirotonie).

    Intoarcerea eterodocsilor la Biserica mama se poate realiza in trei feluri: 1. rebotezare; 2. Mirungere; 3. Pocainta. Prin savarsirea uneia din aceste trei Sfinte Taine mentionate se indeplineste lucrarea harului sfintilor acolo unde nici nu era prezent. Pentru ca “toate acestea le lucreaza unul si acelasi Duh? (I Cor. 12, 11) si ?Darurile sunt felurite dar acelasi Duh” (I Cor. 12, 4).

    In legatura cu acest lucru Sfantul Vasile cel Mare in a sa I Epistola canonica scrie urmatoarele: “inceputul separarii a fost schisma, iar prin aceasta despartire ei nu mai au Harul Sfantului Duh care nu li se mai da din momentul despartirii lor. La inceputuri, inainte de despartire, acestia aveau harul preotiei si prin punerea mainilor transmiteau acest har, sfintilor, iar dupa schisma au devenit laici incat nu mai aveau puterea harului nici pentru a boteza, nici pentru a hirotoni: cei rupti de Biserica au devenit astfel incapabili de a transmite si altora harul Sfantului Duh. De aceea cei botezati de catre ei sunt socotiti ca si botezati de catre laici, iar daca revin la Biserica mama trebuie primiti prin rebotezare”.

    Tot aici acest sfant parinte explica cum si de ce de la acest principiu pot apare derogari: “Iar intrucat cei din Asia au fost primiti fara sa fie rebotezati, sa fie asa”.

    Acest lucru este aratat mai clar in referirile la encratiti. Sfantul Vasile cel Mare este de parere ca trebuie rebotezati: “Daca cineva a fost botezat la ei (encratiti), el trebuie rebotezat in cazul in care doreste intoarcerea la Biserica: daca totusi prin iconomia parintilor s-ar socoti altfel, sa fie asa .(…) ma tem sa nu smintesc la mantuire prin incredintarea noastra prea severa”.

    Prin urmare este preferabila rebotezarea pentru cei care vin la Biserica Ortodoxa din alte grupari religioase crestine, dar daca se iau in consideratie anumite situatii concrete, functioneaza principiul iconomiei prin care pot fi primiti in Biserica si prin mirungere si pocainta. Reamintim ca astfel in toate cele trei situatii persoana primeste harul mantuitor. Este de subliniat faptul ca daca cei care revin la Biserica Ortodoxa nu fusesera botezati inainte prin intreita cufundare (sau turnare) si cu rostirea formulei ??in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh?, Biserica Ortodoxa nu ii primeste prin mirungere sau pocainta, ci numai prin rebotezare. Totodata pentru cei care se pot primi in Biserica prin mirungere sau pocainta, Biserica are dreptul de a face mai aspra primirea lor in sanul ei – adica prin rebotezare.
    CONCLUZII:

    Astfel chiar din prima Epistola canonica a Sfantului Vasile cel Mare reies clar urmatoarele:

    – Afara de granitele Bisericii Dreptmaritoare nu exista har mantuitor. Alte grupari religioase sunt lipsite de el. Biserica recunoaste printre eretici diferite grade de ratacire. De aceea inainte de a primi in sanul ei pe cei rataciti, Biserica cerceteaza eroarea fiecaruia prevazand pentru fiecare caz modalitatea de a reveni la trupul Bisericii.

    – Modalitatile de a-i primi pe eretici si schismatici sunt bazate exclusiv pe principiul iconomiei Bisericii si nicidecum presupune ca intr-o grupare religioasa sau alta lucreaza harul mantuitor al Botezului, al Mirungerii sau al Hirotoniei. Detinatoare a harului este numai una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica Ortodoxa.
    PRIVIRE ISTORICA:

    Privind la izvoarele istorice ne incredintam ca in toata lumea crestina, totdeauna si de catre toti a fost marturisita existenta unei singure Sfinte, Sobornicesti si Apostolesti Biserici, care este constituita pe pamint sub forma vizibila a comunitatii de credinciosi cre?tini, cu ierarhia si cu administratia sa proprie.

    Aceasta incredintare privind unicitatea Bisericii adevarate a fost intotdeauna prezenta la ortodocsi si respectiv la eterodocsi; disputele se purtau doar in jurul problemei privind care este Biserica cea adevarata. Iar convingerea ca statutul si cinstea de a fi Biserica cea adevarata a lui Hristos poate apartine doar uneia singure, nici nu se punea in discutie. In acele timpuri nimeni nu vorbea – asa cum se face astazi de catre teologii eterodocsi – ca diversele confesiuni crestine sunt de fapt ramuri ale unei singure Biserici a lui Hristos: toate aceste grupari neortodoxe fiind considerate ca schismatice si-au pierdut prezenta harului mantuitor in Tainele lor odata cu separarea de trupul Bisericii Ortodoxe .

    Asa vad problema din punct de vedere eclesiologic cele sapte Sinoade Ecumenice. Biserica Ortodoxa marturiseste despre sine exclusiv ca fiind cea adevarata precum si prezenta numai in Tainele sale a harului sfintitor si mantuitor; numai ierarhia acesteia este purtatoare a harului apostolic prin care are dreptul de a lega si dezlega.

    Fericitul Augustin spune ca: “Ei (ereticii) primesc harul botezului numai dupa revenirea lor in sanul Bisericii. Afara de granitele Bisericii poti avea orice, cu exceptia mantuirii. In afara se poate sa ai trepte ierarhice, Taine, Aliluia si Amin (Liturghie), Evanghelie, credinta si sa propovaduiesti pe Dumnezeu in trei ipostasuri, dar mantuire poti sa ai exclusiv in Biserica Universala Dreptmaritoare”.

    In afara Bisericii Dreptmaritoare, savarsirea Tainelor, chiar in cele mai mici amanunte, nu se poate intelege decat ca forma exterioara lipsita de harul sfintitor si mantutor. Aceste forme exterioare, golite insa de har, isi recapata valabilitatea numai dupa intoarcerea in Biserica Ortodoxa.

    Sa notam ca atitutdinea fata de primirea in Biserica a eterodocsilor de-a lungul veacurilor in diferite Biserici locale a fost variabila. Dar acele persoane care nu primisera Botezul dupa formula corecta (scufundare sau turnare intreita in numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh) obligatoriu, in toate Bisericile si intotdeauna au fost primiti prin rebotezare. In toate celelalte cazuri, fiecare Biserica locala primea pe fostii eterodocsi coform iconomiei sale. Va prezentam mai jos cum s-a concretizat acest principiu al iconomiei divine in diversele Biserici locale:

    Despre episcopii nestorieni, Sinodul III Ecumenic precizeaza ca ei sunt “straini de harul preotiei si sunt depusi din treapta de episcopi” (canoanele 1 si 2); insa sinodul Trulan in canonul 95 statuteaza ca nestorienii sunt primiti in Biserica prin Taina Pocaintei, adica nici Hirotonia lor si nici Mirungerea lor nu se repeta. Arienii (Sinodul II Ecumenic, canonul 8; Sinodul IV Ecumenic, canonul 94, s.a.) sunt primiti prin Mirungere – fara rebotezare.

    La Sinodul Cartagena din 419 si la doua Sinoade de la Constantinopol a fost stabilit despre copiii botezati la donatisti sa fie primiti in Biserica prin Mirungere.

    Sinodul VI Ecumenic prin canonul 95 statuteaza ca arienii sunt primiti prin Mirungere, iar nestorienii si monofizitii prin Taina Pocaintei (prin lepadare in public de eresul lor). Arienii, macedonenii, novatienii si apolinaristii sunt primiti prin Mirungere. Altii – pavlichienii, evdomienii, montanistii si sabelienii – sunt primiti prin rebotezare.

    In 1484, un Sinod Panortodox a hotarat primirea romano-catolicilor prin Mirungere;

    In 1620, un sinod local din Moscova a hotarat primirea romano-catolicilor prin rebotezare;

    In 1646, mitropolitul Kievului Petru Movila primea pe romano-catolici prin Taina Pocaintei;

    In 1667, in timpul patriarhului Nicon al Rusiei, un sinod local a aprobat primirea romano-catolicilor conform procedurii de la 1484, cu acordul patriarhilor Alexandriei – Paisios si al Antiohiei – Macarios;

    In 1672, un sinod local din Ierusalim a hotarat primirea romano-catolicilor si a protestantilor prin Mirungere (fara rebotezare);

    In 1718, dupa indemnul Patriarhului Constantinopolului, Biserica Rusiei reafirma primirea romano-catolicilor si luteranilor prin Mirungere;

    In 1755, Patriarhul Constantinopolului Chiril V a promulgat “Orosul” (semnat si de patriarhul Alexandriei – Matei si al Ierusalimului – Partenie) prin care se stabilea primirea ereticilor (intre acestia si a romano-catolicilor) prin rebotezare.

    In 1757, Biserica Rusiei primeste pe romano-catolici prin Taina Pocaintei;

    In 1888, Patriarhia Constantinopolului a promulgat hotararea pentru primirea prin Mirungere a romano-catolicilor. Tot in sec. XIX, in Rusia in timpul mitropolitului Filaret, Biserica primea in sanul sau pe toti crestinii apuseni prin rebotezare, iar acum pe protestanti ii primeste prin Mirungere si pe catolici prin Pocainta.

    In ceea ce priveste primirea in Biserica a ierarhilor – pentru cazul in care confesiunile din care provin ei exista succesiunea apostolica si se savarsste exact ritualul Hirotoniei – este posibila primirea lor (a ierarhilor, n.n.) prin Mirungere sau Pocainta. Acestor persoane li se pastreaza aceeasi treapta ierarhica in care se aflau inainte de revenirea lor la trupul Bisericii celei adevarate.

    Dupa cum putem vedea si in Pidalion, doi schismatici Zonie si Saturnin au fost primti in Biserica mama, pastrandu-si rangul lor de episcopi: “Sa stiti ca pe fratii nostri Zonie si Saturnin care au fost schismatici i-am primit in scaunele lor episcopale” (Sfintul Vasile cel Mare, I Epistola canonica).

    Este foarte important in istoria Bisericii Universale de cunoscut faptul ca in paralel cu diversele Biserici locale existau si exista diferite practici de a primi pe eterodocsi, dar aceasta n-a fost niciodata motiv pentru dispute intre ele. Astfel, Sinodul din Cartagina hotaraste urmatoarele: “in legatura cu aceasta (primirea ereticior) fiecare dintre noi trebuie sa spuna ceea ce gandeste, dar nimeni nu trebuie sa judece pe altul si sa respinga unitatea (euharistica) cu cei care gandesc altfel”.

    Bazandu-se pe hotararea Sinodului IV Ecumenic aproape toate Bisericile locale primesc pe monofiziti prin Mirungere; Biserica Ortodoxa a Georgiei, prin hotararea unui Sinod local de la Ruis-Urbnisi (anul 1103) practica deja de noua veacuri primirea monofizitilor prin rebotezare.

    Faptul ca in afara Bisericii se pot savarsi doar formele exterioare ale Tainelor se confirma prin aceea ca in diferitele Biserici locale exista mai multe practici de primire a eterodocsilor, iar aceasta niciodata n-a starnit controverse; pentru ca daca intr-o Biserica locala se primesc ereticii prin rebotezare, in timp ce intr-alta aceeasi sunt primiti prin Mirungere sau Pocainta, este clar ca pe aceste persoane ambele Biserici locale le considera nebotezate. In prima situatie, Biserica foloseste o practica mai aspra (acrivie), iar in cea de a doua, o alta Biserica locala uzeaza de iconomie (nerepetand asupra persoanei primite forma exterioara a Tainei) si, savarsind in mod real si deplin cu puterea harului mantuitor Taina Mirungerii sau Pocaintei, realizeaza in fapt plinirea Botezului savarsit inainte de primirea in Biserica adevarata doar sub aspectul sau exterior.
    CONCLUZII:

    Din aceasta prezentare istorica reies urmatoarele:

    – Daca in gruparile eterodoxe aspectul Tainelor savarsite ar fi mai mult decat cel exterior, atunci Bisericile Ortodoxe locale n-ar fi atat de riguroase privind primirea eterodocsilor la dreapta credinta;

    – In afara granitelor Bisericii Ortodoxe exista numai forma exterioara a tainelor, golita de harul divin cel de viata facator si mantuitor. Aceste forme exterioare primesc continutul harului doar dupa revenirea persoanelor la Biserica mama.
    CONSIDERATII DE DREPT CANONIC:

    Canonul apostolic 46

    Episcopul ori presbiterul daca va admite botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce partasie are Hristos cu Veliar; iar ce parte are credinciosul cu necredinciosul.

    Dupa invatatura Bisericii, oricare eretic este in afara de Biserica, iar afara de Biserica nu poate fi adevarat botez crestin, nici adevarata jertfa euharistica, precum nici o alta adevarata Sfanta Taina. Aceasta invatatura a Bisericii se expune de canonul apostolic prezent cu referire la Sfanta Scriptura, care nu permite nici un fel de comuniune intre cel ce marturiseste credinta ortodoxa si cel ce invata impotriva credintei ortodoxe, desi citim si in Constitutiile Apostolice (IV, 15) Si tot astfel invatau si parinsii si invatatorii bisericesti incepand de la intemeierea Bisericii. Prin urmare ereticii nu au botez adevarat sau alta functiune preoteasca adevarata si episcopul sau prezbiterul ortodox care recunoaste de corect botezul savarsit de preoti eretici sau alta functiune preoteasca, acel episcop sau prezbiter, dupa canonul acesta, este a se caterisi din tagma preoteasca, deoarece prin aceasta arata, sau ca nu cunoaste esenta credintei sale, sau ca insusi inclina spre eres si cert este ca in ambele cazuri este nevrednic de chemarea preoteasca.
    CONSIDERATII DOGMATCE:

    Una din dogmele centrale ale Bisericii este unitatea acesteia. Temelia acestei unitati este regasita in al IX-lea paragraf al simbolului de credinta: “Cred intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica”.

    Aceasta dogma se bazeaza si pe cuvintele scripturistice: ?Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui? (Mt. 16,18). Din aceste cuvinte reiese clar ca Iisus Hristos intemeiaza o singura Biserica si de aceea o aminteste la singular. Sfantul Apostol Pavel vorbeste astfel despre Mantuitorul Iisus Hristos: “El este capul trupului, al Bisericii” (I Col. 1,18), “Care (Biserica) este trupul Lui, plinirea Celui ce plineste toate intru toti” (Efeseni 1,23) Si iarasi: “Caci nimeni vreodata nu si-a urat trupul sau, ci fiecare il hraneste si il incalzeste, precum si Hristos Biserica” (Efeseni 5,29).

    Granitele Bisericii lui Hristos sunt caracterizate prin doua conditii esentiale: a.credinta adevarata; b. unitatea euharistica (liturgica).

    Sfantul Maxim Marturisitorul vorbeste astfel despre dreapta credinta: “Mantuitorul si-a numit Biserica Sa soborniceasca, dreptmaritoare”.

    Despre unitatea euharistica, Sfantul Ciprian al Cartaginei scrie urmatoarele: “Trebuie sa stii ca episcopul este in Biserica si Biserica in episcop, iar cel care nu este in comuniune (euharistica) cu episcopul, acela nici nu este in Biserica si se insala cei care nu sunt impacati cu ierarhia instituita de Dumnezeu avand nadejdea sa-si gaseasca unitatea (liturgica) pierduta, afland-o la cei rataciti. Cand, de fapt, Biserica este una, soborniceasca si nedespartibila si peste toate unita si intarita prin comuniunea (euharistica) a ierarhior”.

    De aici rezulta dar ca unitatea de credinta si liturgica a episcopilor formeaza Biserica adevarata a lui Hristos.

    Prin Sfanta Impartasanie, fiecare om se uneste cu trupul mistic al lui Hristos, iar aceasta unire constituie Biserica lui Hristos al carei cap este Mantuitorul insusi (“Ca o paine, un trup suntem cei multi, caci toti ne impartasim dintr-o paine” – I Cor. 10,17; “Pentru ca suntem madulare ale trupului Lui, din carnea Lui si din oasele Lui” – Efeseni 5,30).

    Despre unitatea Bisericii ca trasatura fundamentala a acesteia, vorbesc toti Sfintii Parinti. Sfantul Ioan Gura de Aur scrie urmatoarele: “(…) astfel, cum ne invata Scriptura si Sfintii Parinti, Biserica adevarata a lui Hristos este una singura din care in diferite timpuri s-au despartit diverse adunari eretice si grupuri schismatice”.

    In ace1asi timp, dogma ortodoxa despre Biserica ne invata ca Biserica lui Hristos este singurul loc unde lucreaza harul sfinsitor si mantuitor, adica unde sunt valabile cele sapte Taine ale Bisericii. Biserica este trupul mistic al lui Hristos si numai in ea se poate plini indumnezeirea omului.

    Sfantul Antonie cel Mare spunea urmatoarele cuvinte: ?Dumnezeu s-a facut om pentru ca omul sa devina dumnezeu?. Pentru aceasta, Mantuitorul a antemeiat Biserica Sa in care, incepand cu ziua Cinzecimii, lucreaza Duhul Sfant si se savarsesc Sfintele Taine.

    Vrajmasul omenirii din ziua infiintarii Bisericii a inceput lupta impotriva ei prin invataturi gresite si prin sciziunea Bisericii. Inca din perioada apostolica au aparut primele erezii, care prin raspandirea invataturilor gresite si inselare, luptau impotriva Bisericii dreptmaritoare. Despre ei, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan spune: “Iar acum multi antihristi s-au aratat; de aici cunoastem noi ca este ceasul de pe urma. Dintre noi au iesit, dar nu erau de-ai nostri, caci de ar fi fost de ai nostri, ar fi ramas cu noi, ci ca sa ne arate ca nu sunt toti de ai nostri, de aceea au iesit” (I loan 2,18-19).

    fantul Apostol Pavel anatematizeaza pe toti ereticii din toate timpurile: “Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema! Precum v-am spus mai inainte si acum va spun iarasi: Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit – sa fie anatema!”

    Pe eretici si adunarile lor ii anatematizeaza si Sinoadele Ecumenice. Sfintii Parinti demascau si infierau aceste invataturi gresite, ucigatoare de suflet, iar pe cei care le imbratisau ii numeau uratori de Hristos si antihristi.

    La fel de vinovati sunt si schismaticii al caror pacat, dupa cum scrie Sfantul Ciprian al Cartaginei “nu se spala nici cu mucenicie”, adica bineinteles daca nu s-au pocait si nu s-au intors la Biserica mama.
    CONCLUZII:

    Din perspectiva dogmatica reies urmatoarele:

    – Biserica adevarata este una singura. Membrii ei sunt toti cei ce marturisesc invatatura ei si participa la viata Bisericii prin comuniunea euharistica.

    – Biserica este singurul loc al mantuirii in care se realizeaza indumnezeirea omului si unde se infaptuieste unitatea cu trupul mistic al Mantuitorului.

    – Toti ereticii si schismaticii se afla afara de granitele Bisericii si sunt lipsiti prin aceasta de harul mantuitor al Sfantului Duh, pe care il primesc credinciosii prin Sfintele Taine.
    CONSIDERATII DE TEOLOGIE MISTICA:

    V. Lossky scrie urmatoarele: “Din cuvintele Sfintei Scripturi, «Caci inca nu era dat Duhul, pentru ca lisus inca nu fusese preaslavit» (Ioan 7,39) se vede clar ca lucrarea Sfantului Duh inainte de infiintarea Bisericii si in afara Bisericii nu se face asa cum se intampla in cadrul Bisericii dupa Cinzecime. Mantuitorul spune «iar cand va veni Acela, Duhul Adevarului (…) Acela Ma va slavi pentru ca din al Meu va lua si va va vesti. Toate cate are Tatal ale Mele sunt; de aceea am zis ca din al Meu ia si va vesteste voua» (Ioan 16, 14-15). Dumnezeirea comuna a Tatalui si Fiului se daruieste in Biserica prin Duhul Sfant, iar prin aceasta credinciosii se fac partasi dumnezeirii. Duhul Sfant daruieste credinciosilor focul dumnezeiesc – harul necreat, prin aceasta ei devenind madulare ale aceluiasi trup – cel al lui Hristos. Trebuie neaparat sa purtam numele Fiului (al lui Iisus Hristos) si sa fim madulare ale trupului Lui (adica ale Bisericii) ca sa primim Duhul Sfint”.

    Sfantul Irineu de Lungdunum (Lyon) scrie: ?Unde este Biserica acolo este si Duhul Sfint; iar unde este Duhul Sfant acolo este Biserica si tot harul, iar Duhul Sfant este Adevarul?. Harul mantuitor al Sfantului Duh lucreaza in Tainele Bisericii, adica exclusiv in Biserica, aceasta avand granite canonice bine delimitate, vizibile.

    Prin Botez omul devine madular al trupului mistic al lui Hristos, adica membru al Bisericii. De aici reiese clar ca Botezul (la fel si celelalte Taine bisericesti) nu poate exista independent de Biserica (adica in afara granitelor acesteia).

    Dincolo de granitele Bisericii lui Hristos, adica la eterodocsi, ?Tainele? savarsite de acestia nu pot sa uneasca in mod real pe primitori cu Biserica lui Hristos cea adevarata (ortodoxa).

    Este cu neputinta ca prin Botezul savarsit la romano-catolici, monofiziti sau protestanti, omul sa devina ortodox, adica membru al unei singure adevarate Biserici a lui Hristos. La fel este cu neputinta ca prin Hirotonia savarsita dincolo de granitele Bisericii, omul sa primeasca harul preotiei.
    SFINTII PARINTI DESPRE BISERICA:

    Toate cele spuse mai sus au fost dintotdeauna sustinute de catre Sfintii Parinti.

    Sfantul Ciprian al Cartaginei: “In afara Bisericii nu exista mintuire: casa lui Dumnezeu este una singura si este cu neputinta sa se mantuiasca cineva in alta parte decat in Biserica (…) oricine se departeaza de Biserica devine strain de testamentul Bisericii. Cel care strica pacea si unitatea in Hristos lucreaza impotriva lui Hristos.” “Episcopia este unitatea in care toti si fiecare in parte slujesc, la fel si Biserica este una.” “Biserica soborniceasca este una singura si nedespartita; de aici unitatea ierarhior.”

    Sfantul Irineu de Lungdunum (Lyon): “Cei care se departeaza de la Biserica (…) ei se pedepsesc pe sine insisi, tocmai despre ei spune Sfantul Apostol Pavel ca dupa prima si a doua mustrare, indeparteaza-te de la ei.” “Unde este Biserica acolo este si Duhul Sfant. De aceea cei care nu au partasie cu ea nu au parte nici de trupul lui Hristos din care izvoraste apa vietii.”

    Fericitul Teodorit: “Unul singur este trupul plamadit din mai multe madulare. Trupul unic al Bisericii dupa spusa Apostolului este al lui Hristos intrucat capul acestui trup este Hristos insusi.”

    Sfantul Chiril al Ierusalimului: “Marturisirea credintei ne invata despre una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica pentru ca sa te pazesti de stricaciunea adunarilor eretice si sa fii totdeauna in sfanta soborniceasca Biserica.”

    Cuviosul Teodor Studitul: “Din timpurile apostolice si pana acum in Biserica au patruns mai multe erezii (…). Dar Biserica a ramas neimpartita si neclintita si asa va ramane in vecii vecilor desi facatorii de stricaciune s-au smuls din ea.” “Marturisesc in fata lui Dumnezeu si a norodului: ei (ereticii, nn) singuri s-au rupt de trupul lui Hristos ? Biserica – ale carei chei sunt credinta, si pe care n-au inghitit-o pana acum si nici nu o vor face in veci portile iadului, adica gurile ereticilor.”
    CONCLUZII:

    Din toate cele spuse mai sus, Comisia Teologica a Patriarhiei Georgiei a stabilit ca la inceputul secolului XX, in cercul teologilor modernisti s-au formulat urmatoarele invataturi eretice:

    – Valabilitatea Sfintelor Taine si in afara granite1or canonice ale Bisericii lui Hristos celei adevarate.

    – Asa zisa “Teorie a ramificatiilor”.

    Toate aceste invataturi contrazic radical eclesiologia ortodoxa si sunt absolut inacceptabile pentru Ortodoxie.

    Comisia noastra condamna categoric ereziile amintite mai sus si decurgand din aceasta respinge practicarea rugaciunilor in comun si – in unele situatii – chiar a impartasaniei comune. Prin pozitia noastra suntem de acord cu documentul adoptat la Sinodul Panortodox de la Tesalonic (29 aprilie – 2 mai 1998) anume cu alineatul 13b, in care se spune: “Delegatii ortodocsi nu vor lua parte la slujbele ecumenice, la rugaciunile in comun, la proslavirea lui Dumnezeu si la orice ceremonie religioasa din cadrul C.M.B”.

    Iar in ceea ce priveste primirea ereticilor si a schismaticilor in Biserica Ortodoxa procedura recomandata se bazeaza pe principiul iconomiei si nicidecum nu inseamna ca intr-o oarecare grupare din afara Bisericii lucreaza harul Sfantului Duh – al Botezului, al Mirungerii sau al Hirotoniei.

    Detinatoarea harului este exclusiv una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica Ortodoxa. Amin.

    Sursa: http://eresulcatolic.50webs.com/rezolutie_georgia.html

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 2:38 am

    marinela

    ACORDUL DE LA BALAMAND SI TEORIA “BISERICILOR SURORI” (Sf. Chinotita a Sf. Munte Athos)

    Protestul Sfintei Chinotite a Sf. Munte Athos la adresa Acordului de la Balamand
    Scrisoarea catre Patriarhul ecumenic/ 8 decembrie 1993

    Dumnezeiestii Sale Prea Fericiri, Patriarhul Ecumenic, Parintele si Stapanul nostru, Chirio Chir Vartolomeu,

    Prea Sfin?ite Parinte si Stapane:

    Unirea Bisericilor sau, mai precis, unirea heterodocsilor cu Biserica noastra cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca este de dorit si de c?tre noi, ca sa se poate implini rugaciunea Domnului, … ca toti una sa fie (Ioan 17:21). În orice caz, intelegem si asteptam potrivit intelegerii Ortodoxe. Precum ne aduce aminte Profesorul Ioannis Romanides, „Hristos se roaga aici ca ucenicii Sai si ucenicii acestora sa poata deveni, in aceasta viata, una in vederea slavei Sale (pe care El o are prin fire de la Tatal) atunci cand vor deveni madulare ale Trupului Sau, Biserica…” Pentru aceasta, de fiecare data cand crestinii heterodocsi ne viziteaza, în vreme ce le oferim dragoste si ospitalitate intru Hristos, suntem constienti cu durere ca suntem despartiti in credinta si, din aceast? pricin?, nu putem avea o comuniune ecleziastica.

    Schisma, despartirea dintre ortodocsi si ne-calcedonieni, mai intai, si intre ortodocsi si apuseni, mai apoi, reprezinta o drama asupra careia nu trebuie sa pastram tacerea sau nepasarea. In acest context, apreciem, prin urmare, eforturile facute cu frica lui Dumnezeu si potrivit Traditiei Ortodoxe, ce urm?resc o unire ce nu poate avea loc prin tinerea sub tacere sau deprecierea invataturilor Ortodoxe, sau prin ingaduirea invataturilor false ale heterodocsilor, deoarece nu ar fi o unire in Adevar. Si apoi, in cele din urma, nu va fi primita de catre Biserica, nici binecuvantata de Dumnezeu, intrucat, potrivit zicerii patristice, „Un lucru bun nu este bun daca nu este dobandit pe o cale buna.”Dimpotriva, va aduce noi schisme si noi diviziuni si nenorociri asupra deja dezbinatului trup al Ortodoxiei.

    Ajunsi aici, am dori sa spunem ca in fata marilor schimbari ce au loc in tinuturile cu o prezenta Ortodoxa, si inaintea atator împrejur?ri schimb?toare la scara mondiala, Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, cu alte cuvinte cea Ortodoxa, ar trebui sa intareasca unitatea Bisericilor locale si sa se daruiasca ingrijirii madularelor ei îngrozite si intaririi lor duhovnicesti – pe de o parte, si in constiinta ei [ca Una Sfânt? Biseric?], ar trebui sa sune din trambita puterii ?i Harului ei r?scump?r?tor unic, v?dindu-l omenirii celei cazute – pe de alt? parte.

    In acest duh, dupa masura ingaduit? de pozi?ia noastra monahiceasc?, urmarim indeaproape evolutiile in miscarea si dialogurile asa-zis ecumenice. Luam nota ca uneori cuvantul Adevarului este impartit cu dreptate iar, alteori, se fac compromisuri si concesii privind chestiuni importante ale Credintei.

    I

    Prin urmare, ne-au pricinuit o adanca intristare declaratiile ?i actiunile in care s-au angajat reprezentantii Bisericilor Ortodoxe, de nemaiauzit pana astazi si cu totul impotriva sfintei noastre Credinte.

    Vom mentiona mai intai cazul Prea-Fericirii Sale [Parthenie], Patriarhul Alexandriei, care, in cel putin doua d??i, a afirmat ca noi, crestinii, s-ar cuveni sa-l recunoastem pe Mohamed ca proroc. Pana in ziua aceasta, insa, nimeni nu i-a cerut sa coboare [din Tron], si acest teribil de nechibzuit Patriarh continua sa prezideze in Biserica Alexandriei ca si cum nu ar fi nimic in neregula.

    In al doilea rand, mentionam cazul Patriarhiei Antiohiei, care, fara o hotarare Pan-Ortodoxa, a purces la comuniunea ecleziastica cu ne-calcedonienii [monofizitii]. Aceasta s-a facut in pofida faptului ca o problema extrem de serioasa nu a fost inca solutionata. Este vorba de neacceptarea de catre cei din urma a Sinoadelor Ecumenice de dupa cel de-al Treilea si, in particular, a celui de-al Patrulea, Sinodul de la Calcedon, care de fapt se constituie într-o temelie de neclintit a Ortodoxiei. Din nefericire, si in acest caz, nu am vazut nici macar un singur protest al celorlalte Biserici Ortodoxe.

    Chestiunea de cea mai mare gravitate, insa, este schimbarea inacceptabila a pozitiei Ortodoxe în declaratia comuna din iunie 1993, la Conferinta de la Balamand, a comisiei mixte de dialog intre Romano-catolici si Ortodocsi. Aceasta a adoptat pozitii anti-Ortodoxe, si indeosebi asupra acestui lucru vrem s? atragem atentia Prea-Fericirii Voastre. Mai intai, trebuie sa marturisim ca declaratiile pe care Prea Fericirea Voastra le-a facut din vreme in vreme, cum c? miscarea Uniata este un obstacol de netrecut in calea continuarii dialogului dintre Ortodocsi si Romano-catolici, ne-au linistit pana acum.

    Dar documentul de mai sus [de la Balamand] da impresia ca declaratiile voastre sunt eludate. Mai mult, Unia este amnistiata si este invitata la masa dialogului teologic, in pofida deciziei contrare a celei de Treia Conferinte Pan-Ortodoxe din Rhodos, care cere: „retragerea deplina din tarile Ortodoxe a agentilor Uniati si propagandistilor Vaticanului; incorporarea asa-ziselor Biserici Unite si supunerea lor Bisericii Romei inainte de inceperea dialogului, deoarece Unia si dialogul, in acelasi timp, sunt incompatibile”.

    II

    Prea Fericirea Voastra, cel mai mare scandal, insa, este pricinuit de pozitiile ecleziologice din document. Ne vom referi aici numai la abaterile fundamentale.

    La Paragraful 10 citim:

    Biserica Catolica… (care a condus lucrari misionare impotriva Ortodocsilor si) s-a infatisat ca singura careia i s-a incredintat mantuirea. Drept raspuns, Biserica Ortodoxa, la rândul ei, a ajuns sa accepte aceeasi concep?ie potrivit careia numai în?untrul ei poate fi gasita mantuirea. Pentru a asigura mantuirea „fratilor despartiti” s-a ajuns chiar la rebotezarea unor cre?tini si s? se dea uit?rii anumite cerinte ale libertatii religioase a persoanelor si ale actelor lor de credinta. Acestei perspective i s-a acordat pu?in? aten?ie in acea perioad?.

    Ca ortodocsi, nu putem accepta acest punct de vedere. Faptul c? Sfânta noastr? Biseric? Ortodox? a inceput sa creada ca detine in mod exclusiv mantuirea nu a fost o reac?ie impotriva Uniatismului, ci a crezut aceasta inainte ca Unia sa existe, de pe vremea Schismei, ce a avut loc din pricina dogmelor. Biserica Ortodoxa nu a asteptat venirea Uniei pentru a dobandi constiinta ca este continuatoarea neprihanita a Uneia, Sfinte, Sobornicesti si Apostolesti Biserici a lui Hristos, intrucat a avut dintotdeauna aceasta constiinta de sine, a?a cum a avut si constiinta ca Papalitatea se afla in erezie. Daca nu a folosit termenul de erezie mai des, a fost pentru ca, potrivit Sfantului Marcu al Efesului, „Latinii nu sunt doar schismatici ci si eretici. Insa Biserica a tacut despre aceasta, c?ci neamul lor este mare si mai puternic decat al nostru… si nu am dorit sa cadem in triumfalism asupra Latinilor ca eretici ci sa primim intoarcerea lor si sa cultivam fratietatea”.

    Dar cand Uniatii si agentii Romei s-au dezlantuit asupra noastra, in Rasarit, pentru a face prozelitism printre Ortodocsii aflati in suferinta, indeosebi prin mijloace ilegale, a?a cum fac pana si astazi, Ortodoxia a fost silit? sa declare acel adevar, nu cu scopul prozelitismului, ci spre a ocroti turma. Sfantul Fotie a înf??i?at adesea Filioque ca fiind o erezie, si pe cei ce cred in ea ca fiind cacodocsi [rau-credinciosi]. Sfantul Grigorie Palama spunea de apuseanul Varlaam, c? atunci cand acesta a venit la Ortodoxie „nu a primit apa sfintitoare de la Biserica noastra… ca sa spele intinaciunea [sa] apusean?”. Sfantul Grigorie il consider? în chip v?dit un eretic ce are nevoie de har sfintitor, pentru a veni in Biserica Ortodoxa.

    Declaratia din paragraful in discutie aseaza in mod nedrept responsabilitatea asupra Bisericii Ortodoxe, pentru a reduce responsabilitatile Papistasilor. Cand au incalcat Ortodocsii libertatea religioasa a Uniatilor si a Romano-Catolicilor, botezandu-i impotriva vointei lor? Si, daca au existat unele exceptii, Ortodocsii care au semnat documentul de la Balamand uita ca cei care au fost rebotezati impotriva voii erau urmasi ai Ortodocsilor care au fost facuti cu forta Uniati, asa cum s-a petrecut in Polonia, Ucraina si Transilvania. (Vezi Paragraful 11)

    In Paragraful 13 citim:

    De fapt, indeosebi de cand au inceput Conferintele Pan-Ortodoxe si de la al Doilea Conciliu Vatican, redescoperirea si acordarea valorii cuvenite Bisericii ca comuniune, atat din partea Ortodocsilor cat si a Catolicilor, a schimbat profund perspectivele si, prin urmare, atitudinile. De fiecare parte se recunoaste ca ceea ce Hristos a incredintat Bisericii Sale – profesarea credintei apostolice, participarea in aceleasi sacramente, deasupra tuturor preotia unica celebrand unica jertfa a lui Hristos, succesiunea apostolica a episcopilor – nu poate fi proprietatea exclusiva a uneia dintre Bisericile noastre. In acest context, este clar ca orice forma de rebotezare trebuie evitata.

    Noua descoperire a Bisericii drept comuniune de catre Romano-Catolici are, bineinteles, o anume importanta pentru ei, care nu gasesc iesire din dilema ecleziologiei lor totalitare, si, astfel, trebuie sa isi intoarca sistemul de gandire inspre caracterul comun al Bisericii. Astfel, opus unei extreme, cea a totalitarismului, ei asaza o alta, cea a colegialitatii, motivata intotdeauna la acelasi nivel centrat pe om. Biserica Ortodoxa, insa, a avut pururi constiinta ca nu se gaseste intr-o comuniune simpla, ci intr-una teantropica sau o „comuniune de indumnezeire [theosis]”, precum spune Sfantul Grigorie Palama in omilia sa asupra purcederii Duhului Sfant. Mai mult, comuniunea de indumnezeire nu este doar necunoscuta, ci si ireconciliabila cu teologia Romano-Catolica, care respinge [invatatura despre] energiile necreate ale lui Dumnezeu care alcatuiesc si sustin aceasta comuniune.

    Date fiind aceste adevaruri, cu mare tristete a trebuit sa confirmam ca aceste paragraf [13] face Biserica Ortodoxa egala celei Romano-Catolice care zace in cacodoxie [credinta gresita]. Grave deosebiri teologice, precum Filioque, primatul si infailibilitatea papala, harul creat etc. primesc amnistie, si este nascocita o unire fara nici un acord in dogma. Astfel sunt dovedite presimtirile ca unirea planuita de Vatican, in care, precum spunea Sfantul Marcu al Efesului,„vointa este manipulata fara de voie” (adica, ortodocsii, care astazi traiesc si sub circumstante ostile etnic si politic si sunt robiti catre neamuri de alte religii), este silita a se petrece fara sa existe o intelegere privind deosebirile de doctrina. Planul este ca unirea sa aib? loc, in pofida deosebirilor, prin recunoasterea reciproca a Tainelor si a succesiunii apostolice a fiecarei Biserici, si aplicarea intercomuniunii, limitata la inceput, iar apoi extinsa. Dupa aceasta, diferentele de doctrina pot fi discutate doar ca pareri teologice.

    Dar o data ce unirea are loc, ce rost mai are discutarea deosebirilor teologice? Roma stie ca Ortodocsii nu vor primi niciodata invataturile ei straine. Experienta a dovedit aceasta, in diferitele incercari de unire de pana in prezent. Prin urmare, in pofida deosebirilor, Roma mestesugeste o unire si nadajduieste, dintr-un punct de vedere umanist (asa cum a fost intotdeauna perspectiva ei), ca, fiind elementul mai puternic, cu vremea il va absorbi pe cel mai slab, si anume, Ortodoxia. Parintele Ioannis Romanidis a expus aceasta in articolul sau „Miscarea uniata si ecumenismul popular”, din Marturia Ortodoxa, februarie 1966.

    Am dori sa punem urmatoarele intrebari Ortodocsilor care au semnat acest document:

    Constituie filioque, primatul si infailibilitatea [papala], purgatoriul, imaculata conceptiune si harul creat, o marturisire apostolica? In pofida tuturor acestora, este cu putinta pentru noi Ortodocsii sa recunoastem drept apostolica credinta si marturisirea Romano-Catolicilor?

    Aceste grave abateri teologice ale Romei sunt erezii sau nu?

    Daca sunt, asa cum au fost numite de catre Sinoadele si parintii Ortodocsi, nu implica aceasta invaliditatea Tainelor si a succesiunii apostolice a heterodocsilor si a cacodocsilor de acest soi?

    Este cu putinta ca plinatatea harului sa existe acolo unde nu se gaseste plinatatea adevarului?

    Este cu putinta a-L diferentia pe Hristosul adevarului de Hristosul Tainelor si al succesiunii apostolice?

    Succesiunea apostolica a fost mai intai asezata de catre Biserica ca o intarire istorica a pastrarii neintrerupte a adevarului ei. Dar atunci cand adevarul insusi este deformat, ce inteles poate avea o pastrare formala a succesiunii apostolice? Nu au avut adesea marii ereziarhi acest fel de succesiune exterioara? Cum este cu putinta ca si ei sa fie priviti ca purtatori ai Harului?

    Si cum este cu putinta ca doua Biserici sa fie socotite „Biserici Surori” nu pentru obarsia lor comuna pre-Schisma, ci pentru asa-zisa lor marturisire, Har sfintitor si preotie comune in pofida marilor lor deosebiri in dogme?

    Cine dintre Ortodocsi poate accepta ca adevarat urmas al Apostolilor pe cel infailibil, pe cel cu primatul de autoritate de a stapani asupra intregii Biserici si de a fi conducatorul religios si lumesc al Statului Vatican?

    Nu ar fi aceasta o negare a Credintei si a Traditiei Apostolice?

    Ori semnatarii acestui document nu stiu ca multi dintre Romano-Catolicii de astazi gem sub piciorul Papei (si sub sistemul sau ecleziologic scolastic si centrat pe om) si doresc sa vina la Ortodoxie?

    Cum se poate ca acesti oameni ce sunt chinuiti spiritual si doresc sfantul Botez sa nu fie primiti in Ortodoxie deoarece se presupune ca acelasi Har se gaseste si aici si acolo? Nu ni se cuvine, in acest moment, sa le respectam libertatea religioasa, asa cum cere declaratia de la Balamand cu alta ocazie, si sa le acordam Botezul Ortodox? Ce aparare vom infatisa Domnului daca tinem deoparte plinatatea Harului de la cei ce, dupa ani de chin si de cautare personala, doresc sfantul Botez al Bisericii noastre Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca?

    Paragraful 14 al documentului il citeaza pe Papa Ioan Paul II:

    „Efortul ecumenic al Bisericilor Surori ale Rasaritului si Apusului, asezat in dialog si rugaciune, este cautarea pentru comuniunea desavarsita si totala, ce nu este nici absorbtie, nici fuziune, ci o intalnire in adevar si dragoste.”

    Dar cum este posibila o unire in adevar, cand deosebirile in dogme sunt lasate deoparte si ambele Biserici sunt numite surori in pofida deosebirilor? Adevarul Bisericii este nedespartit intrucat este Insusi Hristos. Dar cand exista deosebiri in dogme, nu poate exista unitate intru Hristos. Din ceea ce stim despre Istoria Bisericii, Bisericile au fost numite Biserici Surori atunci cand tineau aceeasi credinta. Niciodata nu a fost numita Biserica Ortodoxa o sora a oricarei dintre bisericile heterodoxe, indiferent de gradul acestora de heterodoxie sau de cacodoxie.

    Ne punem o intrebare fundamentala: este cu putinta ca sincretismul religios si minimalismul doctrinal – produsele secularizarii si umanismului – sa-i fi influentat pe semnatarii ortodocsi ai documentului?

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 3:24 am

    marinela

    saracii sirieni oameni simpli NU E VINA lor pentru babilonia teologica in care se afla. Oricum fetita lor cea nou botezata este CHIAR ortodoxa DEPLIN ! S-o pomeniti pe micuta fetita sa ramana ortodoxa.

    Ca sa te mahnesc si mai mult iti povestesc si eu iata despre cazul unui cunoscut al meu armean botezat in „Biserica” armeana si „cununat” la Cluj de un POPANGIU roman cu o romanca, care perche evident dupa vreo 12 ani de CURVIE „binecuvantata” de popangiul respectiv au ajuns fara copii la divort.
    Armeanul vazand intoarcerea cate Biserica ( din PACATE in noua ideologie ECUMENISTA) a femeii lui care acum il parasise cu divort, s-a gandit sa se apropie si el de Biserica. L-am trimis la Man Optina din Rusia caci este vorbitor e limba rusa si ma gandeam ca acolo va da de oameni duhovnicesti care il vor invata Ortodoxia si il vor boteza ortodox caci declarase ca VREA sa devina ORTODOX, dupa ce eu m-am straduit cat am putt mai bine sa-l lamuresc ca armenii si Biserica lor sunt MONOFIZITI adica dupa Sinodul Ecumenic 4 de la Calcendon ERETICI si deci daca vrea sa se apropie de Hrists trebuie a o faca in Duh si in Adevar in Ortodoxie in care TREBUIE PRIMIT caci botezul lui e monofizit !! Armeanul vorbeste mai multe limbi europene dar NU si romana sau greaca.
    Asadar merge omul cu buna intentie la Optina CELEBRA Optina din Rusia si acolo da de Avva Ili care se bucura azi de mare celebrictate duhovniceasca in Rusia si are renume de mare Staretz!
    Vorbeste cu el desi era MARE GREUTATE sa se ajunga la „Avva” se sta cu saptamanile la coada cu liste cam ca la Par Justin si….. „Avva” il spovedeste, afla de dorinta lui de a deveni ORTODOX si a se lipi de Biserica Ortodoxa , ii da o carticica de rugaciuni din care il invata ce sa citeasca, si……il trimite senin sa se IMPARTAESACA ca ….”e si el ortodox” si ca nu are nevoie de Botez ci poate sa mearga DIRECT asa la Sf Imparatasanie desi totusi nu uita sa-i precizeze ca el ca fost ATHONIT l-ar primi in Biserica cu Botezul, dar ca acum, dupa noile „hotarari” ale Bisericii Ruse( este vorba despe caeste Acte al TRADARII Ortodoxiei semnate si de BOR de la Chambesy) …. il trimite conform acelora …..sa se imparataseasca FARA Botez !!!

    NO COMMENT !
    Se intoarce deci armeanul bucuros si imi povesteste cum e el „ortodox” si s-a si impartasit deja in Man Optina !!!___trimis de „marele Avva” Ili !!!

    Am ramas stupefiat si apoi dupa un an am descoperit fimele din ciclul „Convorbiri raspandite prin Apocalipsa” rusesc despre un parinte rus FOST Optinit si dat afara din manastire TOCMAI pentru atitudinea lui MILITANTA ANTI-CIP si asta de catre cine? ….. de catre „episcopi” a caror hotarare i-a fost adusa la cunostinta in Sf Altar al Man Optina intr-o dimineata cand se pregatea ca totdeauna sa inceapa Sf Liturghie…de catre „celebrul Avva” ILI __”facatorul de minuni” si „Staretzul” Optinei !!!

    despre acest Avva Ili eu aveam cunoastinte bune si auzisem de marea lui duhovnicie si de aia l-am trimis pe armeanul meu la Optina ! …ca sa ma trezesc cu SURPRIZA de CORRECT POLITIC de la „Avva” Ili….. care IMPARATSESTE MONOFIZITI din Potirul Optinei !

    De aceea cand am vazut filmele „Convorbiri raspandite prin Apocalipsa” in care parintele ieromonah CATERISIT si alungat din Optina povesteste de „bravura” lui Ili ….. NU m-am mai mirat deloc ci am fost cuprins de o MARE AMARACIUNE ! „Staretii” corectului politic !

    Pe cand MARTURISITORII impotriva APOSTAZIEI CIP-urilor sunt CATERISITI si ALUNGATI !

    Asa ca PUTREZICIUNEA a intrat si in Biserica Ortdoxa Rusa al carei intaistatator dealtfel NU difera deloc de danutz ciobotea al BOR, Patriarhul Kiril fiind UCENIC iubit al APOSTATULUI si kgb-istului Nikodim Rokotov al Leningradului !!!
    Dealfel in filmele „sarea pamantului” despre parintele Gurie de la Chezlov Parintele Gurie chiar SPUNE ca la mesa de INTRONIZARE a anticristului vor participa si patrirahul Rusiei si Mitropolitul Maximilian al Luganskului !!!

    Dumnezeu sa ne pazeasca de MAREA INSELARE care a curpins azi TOATE !

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 3:37 am

    marinela

    a nu se intelege ca nu mai trebuie sa mergi la Biserica Rusa ci ca trebuie sa te feresti de orice inselare acolo ca si in Ro.

    si rusii PRIGONESC pe MARTURISTORII lor vezi cazul Parintelui Vasile Novikov mort „intamplator” de cancer dupa predicile si activitatea lui hotarata impotriva actelor cu cip si cnp si a ecumenismului episcopilor locali, a epsicopului Diomid catreisit din aceleasi motive cu uciderea Par Vasile Novikov ( episcopul care a binecuvantat aparitia filmelor din ciclul „sarea pamantului” din care aflam ADEVRAUL despre APOSTAZIE de la Staretii rusi actuali. Episcop despre care Avva Adrian Fageteanu spunea ca este SINGURUL EPISCOP actual ADEVARAT al Rusilor si ca si pe acela l-au caterisit si era ft suparat pe Patriarhul lor Alexei cred din cauza asta____vezi filmuletzul scurt cca 2 min postat cred ca si de baietii de la blogul deveghepatriei)

    vremuri GRELE de MARE INSELARE …..

    Apreciază

   • sky said, on Decembrie 28, 2015 at 8:42 am

    In acest fel isi fac semnul crucii asirienii, ei sunt nestorieni, calcedonieni, melchiti, greco catolicin insa nu explici clar; de la dreapta la stinga din perspectiva ta? Mai bine intrebai din ce zona sau localitate din siria vin. Vorbitori de aramaica sunt in multe locuri in siria si de mai multe denominatiuni. Insa daca au vb cu preotul de acolo…. daca au nas otodox si copilul e botezat ortodox, nui nimic gresit, nasul marturiseste pt credinta copilului, deci copilul e ortodox indiferent ce sunt parintii lui

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 10:02 am

    marinela

    Convorbiri raspandite prin Apocalipsa pe youtube, DE VAZUT INTREGRAL NEAPARAT !!! are mai MULTE parti, va rog sa le cautati la link-ul pus de mine aici si sa le urmariti pe toate, sunt MARTURIIILE unor preti si oameni drepti care tin linina Staretilor AEVARATI ! Aici in aceste filme il veti intalni si pe ireomonahul optinit despre care v.am povesitit cel a carui alunagre din Man Optina i.a d´fost trmsisa de „MARELE ” „Avva” ILI cel care umbla cu Alexei al Rusiei si cu Kiril al Rusiei actuelmnete si se bucura de mare faima de „Startz” in Rusia !!!

    aici il gasiti pe otinitul prigonit ( film in care Convorbiri ale părintelui Avelie despre CNP, acte biometrice, pașapoartele Federației Ruse, polițe și alte documente, despre stareți și proorocii, despre păstorii contemporani, despre monarhie și statul pravoslavnic, despre pocăința întregului popor, despre aflarea în adevăr și despre multe altele. Filmul este subtitrat în limba română, însă traducerea nu este una perfectă. Doamne ajută.)

    au fost semnalate aceste filme si aici de Sacccisv !!

    2007 Convorbiri ale părintelui Avelie despre CNP, acte biometrice, pașapoartele Federației Ruse, polițe și alte documente, despre stareți și proorocii, despre păstorii contemporani, despre monarhie și statul pravoslavnic, despre pocăința întregului popor, despre aflarea în adevăr și despre multe altele. Filmul este subtitrat în limba română, însă traducerea nu este___APARAUT tot cu Binecuvantarea Episcopului Diomid MARTURISTORUL IMPOTRIVA APOSTAZIEI ANTICIP cel despre care Avvva Adrian Fagetanu spunea ca este SINGURUL EPISCOP in Adevar al Rusiei ….MARTURISITOR, care marturisire i.a atras PRIGOANA „oficilalilor”(cateriseirea de catre Patriarhul Alexei impins de indracitii care mana si Rusia la iad)

    Apreciază

  • nimeni said, on Decembrie 28, 2015 at 10:06 pm

   Nu stiu daca Arsenie Boca este sfant sau nu, Dumnezeu stie ce e cu el si nu vreau sa-i defaimez numele dupa cum spune parintele Ioan de la Rarau, dar trebuie sa aratam adevarul ca sa nu cadem in cursa, noi si altii care nu au cercetat cu deamanuntul problema.

   Sa ne amintim ce ne-a spus Dumnezeu prin gura Apostolului:
   „Sf. Ioan Teologul ne indeamna sa cercetam duhurile, adica esenta tuturor lucrurilor, punandu-le in lumina adevarului”: „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. ” ( I Ioan 4:1)

   Din cate am observat in clipul cu parintele Ioan de la Rarau, https://www.youtube.com/watch?v=kKObRG2a7l4&feature=youtu.be
   nu da nici o importanta faptului ca sunt unele inregistrari ale marilor Duhovnici ai Neamului care ne dau de gandit, zicand ca pe dansul nu-l intereseaza, ca acelea pot fi falsificate sau fabricate ci sustine doar idea ca Arsenie Boca este sfant si atat.
   Si am observat ca nici de pictura de la biserica Draganescu nu are nici o parere si ca nu-l intereseaza.
   Sunt alte marturii care stau impotriva sfinteniei lui Arsenie Boca si sunt destule chair de la contemporanii sai.

   Exista marturii care ne pun pe ganduri:

   Marturia monahului Iachint despre Arsenie Boca
   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/e-monahul-iachint-ucenicul-de-chilie-al-parintelui-cleopa-ilie/

   Parintele Zozim Oancea spune ca tanarul Arsenie practica hatha yoga
   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/d-parintele-profesor-doctor-dorin-zosim-oancea/

   Staretul Sf. Manastirii Zosin din Botosani, Arhim Teodosie
   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/11/09/pana-nu-i-prea-tarziu-si-nu-ne-va-arde-dumnezeu-de-vii/

   Par. Paulin Lecca, 1949: “„Preacuvioase părinte A., aveți milă de Sângele pe care Domnul nostru Iisus ‎Hristos L-a vărsat pentru noi ‎toți, aveți milă de turma pe care o păstoriți și aveți ‎milă de sufletul sfinției voastre”. Poate mai târziu o fi ascultat, dar sigur ‎nu sunt, ‎fiindcă n-am văzut o lepădare publică a sa de toate ‎acele rătăciri spiritiste și erezii ‎steineriene! ; „Despre ședințele de spiritism și ideile eretice steineriene ale acestui ieromonah, ‎aflat în înșelare, mai știau Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ‎Părintele ‎Benedict Ghiuș, Părintele Adrian Făgețeanu, Părintele Arsenie ‎Papacioc, ‎Părintele Profesor Dumitru Radu ș.a., toți atrăgându-i atenția cu ‎bunăvoință că ‎greșește, dar fără folos”

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/11/17/pentru-boca-arhim-paulin-lecca-nu-a-mai-fost-primit-niciodata-la-frasinei/

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/10/15/b-despre-proslavirea-lui-de-catre-domnul-cel-putin-printr-unul-din-urmatoarele-daruri-sau-%E2%80%8Eputeri-10-si-11/

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/b-arhimandritul-paulin-lecca-staret-al-sfintei-manastiri-arnota-exarh-al-manastiririlor-din-arhiepiscopiile-dunarii-de-jos-si-bucurestilor-jurnal-duhovnicesc/comment-page-1/#comment-316

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/c-arhimandritii-arsenie-papacioc-ioanichie-balan-cleopa-ilie-convorbirea-duhovniceasca-din-chilia-protosinghelului-varsanufie-lipan-1996/

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.files.wordpress.com/2015/06/biserica-din-draganescu-un-rezumat-sugestiv-al-invataturilor-parintelui-arsenie-boca.pdf

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/biserica-din-draganescu-o-sinteza-a-invataturilor-parintelui-arsenie-boca/

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/11/21/boca-e-un-plagiat/

   http://ziarullumina.ro/istorii-cu-talc-orice-pacat-intineaza-sufletul-40939.html

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/10/15/ce-dascali-a-avut-c-mandria-din-copilarie-pana-la-sfarsitul-vietii/

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/10/15/ce-dascali-a-avut-d-mircea-eliade/

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/f-invataturile-eretice-scrise-ale-parintelui-arsenie-boca/

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/2015/05/22/poate-fi-canonica-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/11/06/boca-din-burta-mamei-sale/

   http://roncea.ro/2014/11/28/petitie-pentru-canonizarea-parintelui-arsenie-boca-sfantul-ardealului-fotografii-inedite-din-arhiva-cnsas-preluate-de-civic-media-si-publicate-in-premiera-online-de-roncea-ro-la-25-de-ani-de-la-ple/

   Adevarul iese intotdeauna la lumina!

   Apreciază

 2. octavpelin said, on Decembrie 27, 2015 at 5:06 pm

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  • marinela said, on Decembrie 28, 2015 at 9:56 pm

   Multumesc din suflet frate@el pt toate informatiile date,parte din ele le stiam si eu ,ca m-am uitat un pic pe net,dar nu m-au lamurit complet.Nu m-am exprimat destul de clar in ceea ce priveste pe acesti sirieni,deci s-o iau mai la pas cu explicatia.Oamenii astia au venit in biserica asta pt prima oara in aceasta duminica,adica ieri,pt a boteza fetita-Maria a primit numele-iar, ca nasi a avut pe prietena mea cu sotul ,care sint amindoi ortodocsi ,cununati in biserica si cu spovedania la zi,ca sint amindoi pe Cale,ca sa zic asa.Acesti sirieni au venit sa-si boteze fetita aici pt ca i-a adus prietena mea si nici ea nu a inteles prea bine starea lor duhovniceasca,dar urma sa-i spuna parintelui ce si cum dupa botez,ca sa ii aduca si pe ei la ortodoxie in caz ca nu-i dreapta religia lor.Eu cum sint cam bagareata in cele duhovnicesti,ca am ajuns sa suflu si-n iaurt dupa patania noastra cu popa nost`din exparohia mea si cu al nostru vladica de la Nürnberg(stiu exact la ce faceai referire @el,legat de mitropolit)i-am luat la intrebari ,ce si cum despre statutul lor de crestini si mi-au spus ca sint dintr-un oras linga granita cu Turcia,insa n-am retinut numele ,ca sint ortodocsi si vorbesc aramaica ,dar tin Pastele odata cu catolicii ,isi fac crucea precum catolicii,de la stinga la dreapta,dar cu trei degete impreunate ca la noi.Sper ca am fost mai explicita, frate sky si ai inteles cum e cu crucea lor de care vorbeam eu.Mi-au spus ca au fost scufundati de trei ori in apa ,ca i-au miruns peste tot dupa si toata practica divina de la sf botez ortodox.Prietena mea a zis, ca va vorbi cu preotul rus,care e un duhovnic f bun si riguros in canoane,mai ales ca e si duhovnicul ei si pe parcurs ar dori sa-i aduca pe toti prin botez la ortodoxie,dar mai intii trebuie lamuriti ei saracii,pina una alta micuta e deschizatorul de drum spre Lumina Ortodoxiei.Asta-i toata povestea d-a-fir a par a acestor sirieni,o sa va tin la curent cu deznodamintul fericit cind va fi sa aiba loc,deocamdata asteptam rabdatori minunea.Doamne ajuta!

   Apreciază

  • marinela said, on Decembrie 28, 2015 at 10:02 pm

   @el
   Multumesc mult pt aceste filme,Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te intareasca tot mai mult in credinta pe care o aperi cu indirjire,cu limbajul tau plastic cu tot,dar le spui din inima toate ,iar Dumnezeu va trece cu vederea aceste vorbe mai „tari”care zgirie auzul unora.Fii binecuvintat,fate drag!

   Apreciază

   • el said, on Decembrie 29, 2015 at 12:50 am

    marinela

    multumesc pentru pretuire! Maica Domnului sa te binecuvinteze cu aceleasi inmiit !

    cat despre sirieni sunt monofiziti probabil ca oricum ei nu au Biserica Ortodoxa in Adevar conform Invataturii celor 7 Sinoade Ecumenice, saracii sunt un fel de eretici, nu e vina lor asa au mostenit, trebuie indreptati …de vor voi…. lucru care e FT GREU din experienta mea!!

    Am cunoscut si eu din pacate monofiziti copti egipteni, foarte „evlaviosi” in credinta lor stricata si ft misionari, cauta bietul meucoleg sarmanul sa ma duca la „biserica” lor si sa ma adopte printre ei ca si ei ar fi chipurile „ortodocsi” ca mine, dar URAU CU SETE grecii, mi-am dat seama ca era imposibil sa-i ajut si am sfarsit prin a-i evita.
    E MARE NENOROCIRE cu ereziile azi, si ei se cred „ortodocsi” asta „multumita” APOSTATILOR nostri episcopari LEPEADTI de Ortodoxie care facand aceastea ( semnarea actelor TRADARII Ortodoxiei de la Chambesy pt monofiziti si Balamand pt catolici) nu numai ca pun in pericol mantuirea crestinilor adevarati ortdocsi, dar nici pe acesti bieti INSELATI ERETICI NU ii mai ajuta sa se indrepteze vreodata de EREZIA lor… caci i-au declarat „ortodocsi” ….babilonie incredibila …mare haos si inselare si amestecatura draceasca

    si din experienta mea pot a-ti spun ca monofizitii sunt ft refractari si NU PRIMESC Ortodoxia, sunt ft URATORI de Ortodoxie si NU PRIMESC Adevarul, se inchina la ERETICII ANATEMATIZATI de SInoade : (Sever de ex.) pe care-i tin de „sfinti” si TE URASC CU SETE daca aud ca tu mergi la greci, cu grecii au ei ce au !….iubesc insa „biserica” romana …. 🙂 no comment…ca cica romanii sunt ca ei !!! 😦

    Apreciază

 3. Ioan C. said, on Decembrie 27, 2015 at 5:38 pm

  Î.P.S. Justinian Chira: „Nu cred că sunt în stare să vorbesc despre Părintele Justin Pârvu pentru că nu m-am întâlnit niciodată cu el. Însă, am ştiut unul de altul, şi mai mult decât atât, mi-a trimis mesaje că au venit oameni pe care i-a trimis la mine spunându-le „mergeţi şi la Justinian”. M-a apreciat şi pot să spun acelaşi lucru despre el. De aceea, spun că nu sunt în stare să vorbesc despre el, din moment ce nu ne-am întâlnit. Dar îi ştiu activitatea şi am citit ce a scris. Ştiu cât s-a luptat pentru a scoate la lumină adevărul despre mărturisitorii şi mucenicii din temniţele comuniste.
  Am vorbit şi cu alte ocazii despre cei care au suferit pentru credinţă în temniţele comuniste. S-a vorbit de subiect cu „acul scos”, dar eu am spus direct şi clar faptul că toţi cei care s-au jertfit şi au suferit acolo, sunt sfinţi! Chiar dacă nu sunt trecuţi în Sinaxar.
  Toţi care au murit în închisoare, şi care au murit nu numai în închisoare, toţi au dreptul să treacă din suferinţa de aici în rândul sfinţilor din Sinaxar. Sfinţii nu se fac printr-o declaraţie oficială. În biserica apuseană, aşa se fac sfinţii. Să mă ierte Domnul, acolo se formează un tribunal unde există avocatul diavolului, avocatul lui Dumnezeu, şi apoi se discută despre persoana respectivă şi se decide dacă este sau nu este sfântă. Aceasta e metoda bisericii apusene. Biserica Ortodoxă are altă metodă: nu declară pe cineva sfânt, până nu-l declară poporul, până nu-l consideră poporul că-i sfânt. Abia după ce poporul, adică ceata credincioşilor, te consideră că tu eşti un om care ai calităţi, care ai viaţă sfântă, abia apoi Biserica te recunoaşte. Dar, poporul te declară sfânt. Aceasta e metoda. Sfinţi sunt nenumăraţi. Că vor fi trecuţi în sinaxare peste un an, peste doi, peste zece, Dumnezeu va decide. Acesta va fi triumful lui Hristos. Dar pentru aceasta, noi trebuie să ne trudim toţi, noi toţi. Ca să creăm o atmosferă în care cel ce se naşte, cel ce pătimeşte pentru Hristos, poate fi trecut automat din rândul oamenilor păcătoşi în rândul sfinţilor. Asta fiecare poate şi trebuie s-o facă.”
  Articolul integral aici: http://www.gazetademaramures.ro/un-titlu-pentru-toti-cei-care-au-suferit-in-puscariile-comuniste-14150

  Apreciat de 1 persoană

 4. Paul222 said, on Decembrie 27, 2015 at 7:56 pm

  Radacina de papadie distruge celulele canceroase! http://caplimpede.ro/radacina-acestei-plante-descompune-celulele-canceroase-in-doar-cateva-zile-vezi-cum-actioneaza/

  Apreciază

 5. NIMENI said, on Decembrie 27, 2015 at 8:09 pm

  Becali la Antena 3.

  Apreciază

 6. cosminmatiu said, on Decembrie 27, 2015 at 9:21 pm

  Pr Justin Parvu, Minutul 2:16 credinciosii cu cip nu mai au nici o valoare: https://extraterestriidemascati.wordpress.com/pr-justin-parvu-acceptarea-actele-biometrice-inseamna-cadere-din-har/

  Apreciază

  • el said, on Decembrie 27, 2015 at 11:37 pm

   nu cred ca este asta!
   azi picteaza toti nefericitii de aia arata icoanele in toate felurile si par indoilelnice anumite imagini- lipsa de rigoare a unora e de vina

   Apreciază

 7. ban said, on Decembrie 28, 2015 at 12:22 am

  Papa a declarat in decembrie ca anul acesta Craciunul e o sarada, cu toate razboaiele de acum, ca noi avem brazi impodobiti iar altii mor de foame si in razboi. A mai zis ca probabil acesta va fi ultimul craciun impreuna cu cei dragi. La noi mass-media nu a relatat partea cu ultimul craciun, doar strainii. Oare ce vrea sa transmita satanistul?

  Apreciază

 8. ines said, on Decembrie 28, 2015 at 3:03 am

  Iata cum incet, incet se va legaliza si pedofilia, poporul va trebui s-o inghita si pe asta
  Europa-culmea depravarii morale. Statul vrea ca instructorii olandezi sa poata fi platiti in natura de catre elevii care doresc sa urmeze o scoala auto.

  http://www.ziare.com/auto/examen-auto/tara-europeana-unde-poti-plati-lectiile-de-condus-cu-partide-de-sex-1400079?utm_source=Libertatea_p1-Cross&utm_medium=Tara+europeana+unde+poti+plati+lectiile+de+condus…+cu+partide+de+sex&utm_campaign=Interpromo

  Apreciază

  • Ionut said, on Decembrie 28, 2015 at 12:35 pm

   Astia sunt cu un picior in mare si le arde de prostii. In caz de tsunami vor fi RASI de pe fata pamantului. Jumatate din teritoriul Olandei are cota de altitudine sub nivelul marii.

   Apreciat de 1 persoană

 9. ines said, on Decembrie 28, 2015 at 3:15 am

  Documentar ucrainian cu subtitrare in romana-Sf. SPIRIDON AL TRIMITUNDEI
  |

  Apreciază

 10. RomeoB said, on Decembrie 28, 2015 at 10:22 am

  >Un curajos documentar B1tv despre Sfantul
  B1 TV, Realitatea TV, Evenimentul zile sunt in opinia mea truturi media evreiesti sau obediente lor.
  Au nevoie de rating si credibilitate, in persepectiva alegerilor de toate felurile din 2016.

  „Dracu’ daca face o bieerica, o face ca sa strice altele 7”. par Cleopa mi se pare.
  Sf Pavel ne invata sa nu dam atentie diavolului nici cand spune adevarul. In Faptele apostoklului slujnica vindecata de duh pitonicesc.

  Apreciază

 11. haribo said, on Decembrie 28, 2015 at 10:32 am

  Va salut pe toti,va rog sa-mi spuneti daca ati mai citit(auzit)povesti ca cele prezentate in link-urile de mai jos,legate de CERN.Personal am primit de la un medic cunoscut sa citesc relatarea fizicianului elvetian,insa aprofundand ,am gasit cateva relatari care par foarte ciudate.
  http://www.efemeride.ro/scrisoarea-unui-fizician-de-la-cern-am-facut-ceva-ce-nu-trebuia-sa-facem-umbre-si-siluete-au-aparut-in-accelerator

  Apreciază

  • el said, on Decembrie 28, 2015 at 9:09 pm

   haribo

   nu mai citi atata literatura science-fiction….mai mult FICTION decat „science”….
   da-le pace ca nu reprezinta debilii aia nici un pericol pentru mantuire( doar pentru a lor ) ti da cel rau aiureli de cugerat ca sa-ti pierzi vremea de pocianta si indreptare….e un FAKE textul ala, si daca mintea omului nu ar fi atat de formatata de filme si indoctrinari de toate felurile ar pricepe IMDEIAT cum isi bate dracul joc de ea cu balarii ieftine de genul asta…

   bagati de seama ca anticristul va veni cu minciuni si „Minuni” si „minunatii” MAI MARI ca snoavele astea…daca pe astea le credeti si a pierdeti vremea cu ele, ce va fi cu voi ATUNCI cand va veni blestematul?

   Apreciat de 1 persoană

 12. RomeoB said, on Decembrie 28, 2015 at 12:03 pm

  GUVERNUL FMI-CIOLOS-SOROS se pregaterste cu lupta conta Limbii romane in gimnaziu !

  DOCUMENT Ce schimbări vrea Ministerul Educației la gimnaziu: Limba română pierde o oră la clasa a V-a, dispare materia Limba latină și apar discipline noi, precum Educație economică la clasa a VIII-a.

  http://mate.info.ro/Stirea-862-Propuneri-de-plan-cadru-pentru-%C3%AEnvatam%C3%A2ntul-gimnazial-au-intrat-%C3%AEn-dezbatere-publica.html

  Apreciază

 13. Ionut said, on Decembrie 28, 2015 at 12:16 pm

  OFF-TOPIC

  Probabil ca vreau prea mult. Pe de alta parte, „cine alearga dupa 2 iepuri, nu prinde nici unul”, asa ca inteleg si argumentele celor ce s-au implicat in campanie.
  Totusi, ma gandesc ca, daca s-au strans 120.000 de semnaturi pentru o candidatura, intr-un timp relativ scurt, nu e imposibil sa strangi 500.000. Nu e imposibil, dar nici simplu.
  Cred ca e un moment de rascruce in ceea ce priveste Romania si ca, mai mult ca altadata, conducerea BOR trebuie sa-si ia rolul foarte in serios. Pentru ca starea morala a poporului roman e in pericol sa se degradeze IREVERSIBIL.
  Dezastrul „Colectiv” a facut sa scada cu 5% increderea in Biserica, ajungand la 56%, spre bucuria idioata a unora.
  Iata si doua sondaje din 2009, respectiv 2011 care arata parerea oamenilor cu privire la anumite subiecte, dar si evolutia in timp a acestei pareri:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/romanii–intoleranti-fata-de-avort–divort-si-homosexualitate-144037

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/studiu-aproape-jumatate-dintre-romani-se-declara-impotriva-sexului-inainte-de-casatorie.html

  Observam o atenuare in ceea ce priveste divortul.
  Deci, timpul trece si problema se complica. Putem sa ne dam seama si de faptul ca reprezentativitatea Parlamentului se estompeaza, si ca aceasta institutie e din ce in ce mai departe de opinia alegatorilor.
  Acesti oameni trebuie treziti la realitate, si singura cale legala e referendumul si singura institutie care poate sa coordoneze o asemenea initiativa e Biserica.

  Apreciază

 14. Bianca said, on Decembrie 28, 2015 at 1:39 pm

  https://www.youtube.com/watch?v=kKObRG2a7l4&feature=youtu.be uitati parerea parintelui Ioan. A fost o neintelegere cu sora aceea, care a zis ca parintele ar fi spus ca vine razboiul anul acesta, cred ca pur si simplu a inteles gresit. El a zis ca prigoana vine si razboiul vine. L-am intrebat daca dupa sinod vor ramane putini ortodocsi si a zis ca da.

  Apreciat de 1 persoană

 15. Bianca said, on Decembrie 28, 2015 at 1:49 pm

  Apreciază

  • maxim said, on Decembrie 28, 2015 at 3:07 pm

   Daca ieromonahul Boca e sfant, atunci Dumnezeu nu mai e Sfant, Sfintii nu mai sunt Sfinti si Scriptura nu mai e Sfanta. Daca Boca e sfant, atunci si Francisc de Assisi e Sfant, si romano-catolicii sunt ai Bisericii, ai lui Hristos si ai Duhului Adevarului… Eu socot ca mai mare inselare ca in zilele noastre nu a mai fost de cand e lumea! Fugiti la Anitulesei la Radauti, ca vine PRAPADUL…

   Apreciază

   • haribo said, on Decembrie 28, 2015 at 6:41 pm

    Eu personal,am in familie un caz al unui baietel de 9 ani care a fost operat in rpimavara pe creier(cancer).De atunci baiatul nu a mai miscat si nici vorbit,a fost o leguma.Parintii impreuna cu rudele se roaga permanent,citesc acatistul Sf.Nectarie ,iar acum recent l-au dus si la mormantul de la Prislop (ei fiind din Bucovina),iar baiatul a inceput safaca primii pasi acolo.Hai sa nu ne mai dam aiurea cu pararea,n-am ajuns noi la o inaltime duhovniceasca de a putea da verdicte.Sunt N oameni care merg sa-i multumeasca parintelui,ma gandesc ca ceea ce este de la diavol nu este trainic in timp.

    Apreciază

   • saccsiv said, on Decembrie 28, 2015 at 6:53 pm

    haribo

    Ai ideea ce numar urias de vindecari sunt la „aparitiile mariane”?

    Apreciază

   • cosminmatiu said, on Decembrie 28, 2015 at 7:53 pm

    Dacă se întâmplă și ne îmbolnăvim, e mai bine să rămânem bolnavi, decât să fim tămăduiți de niște demoni și să ne lepădăm de Dumnezeul nostru. Pentru că, deși ne tămăduiesc, în fapt, mai mult ne vatămă decât ne sunt de folos. Ei sunt de folos trupului, care oricum are să moară și să putrezească nu peste mult timp, dar vatămă, în schimb, foarte tare sufletul, care este nemuritor. Și, așa cum fac negustorii de sclavi, momind copii cu bunătăți (dulciuri, năut prăjit, sau multe altele), răpindu-le libertatea și chiar și viața, tot așa fac și demonii, făgăduind vindecarea unui mădular al trupului, dar făcându-ne să pierdem mântuirea sufletului. Noi, iubiților, să nu îngăduim una ca asta. Să avem grija și să ne păzim cu orice chip de necredința și de a ne lepăda de Dumnezeul nostru. Oare Iov n-ar fi putut să creadă cuvintelor femeii sale și să-L blesteme pe Dumnezeu și să scape de nenorocirea care dăduse peste el? Căci spunea: “Blesteamă pe Dumnezeu și mori.’” (Iov 2, 9). Iov, însă, a preferat sa rabde, să se topească pe picioare și să sufere plaga pe care nimeni altul n-ar fi putut-o îndura decât să scape de cumplitele chinuri și de nenorociri, blestemându-L pe Dumnezeu. Pe el sa-l imiți. Chiar dacă diavolul îți promite să te scape de necazurile care te copleșesc, nu-i crede lui și nu-i ceda. Fă și tu așa cum a făcut dreptul Iov, care nu s-a lăsat convins de vorbele nevestei sale, ci a ales să rabde boala mai bine decât să-și piardă credința și mântuirea sufletului. Dumnezeu nu te părăsește atunci când îngăduie să te îmbolnăvești și să suferi cele mai grele boli, ci voiește să te facă și mai plin de slavă și mai strălucit. Rabdă, dar cu tărie ca să auzi și tu: “Nu crezi că de aceea am făcut ce am făcut, ca să Mă arăt drept?” Sfântul Ioan Gură de Aur”

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Decembrie 28, 2015 at 9:17 pm

    maxim

    🙂 !

    ADEVARAT !

    Apreciază

   • Ionut said, on Decembrie 28, 2015 at 9:33 pm

    Ai scris niste vorbe cam mari, nu ti se pare?

    Apreciază

  • maxim said, on Decembrie 28, 2015 at 3:09 pm

   http://strajeriiortodoxiei.webs.com/

   Apreciază

   • nimeni said, on Decembrie 28, 2015 at 10:10 pm

    Si sa nu uitam ca in vremea lui antihrist toate bolile vor disparea, oare de ce?

    Apreciază

  • maxim said, on Decembrie 28, 2015 at 3:30 pm

   – Trezirea copii, ermetizati Credinta, strangeti-va langa duhovnic neecumenist precum se strang puii pe langa closca, tineti aproape de el, spovediti-va si impartasiti-va totdeauna cand randuieste el. Voi nu aveti treaba nici cu Papa, nici cu Patriarhul si nici chiar cu Episcopul judetului vostru. Fiecare isi va lua plata lui, dupa cat rau a facut lui Hristos si Bisericii Sfinte. Hristos cu noi!
   – Trezirea frati preoti, treaba noastra e sa liturghisim in Dreapta Credinta, hristocentric, si sa fim aproape de Episcopul nostru eparhiot atata timp cat acesta drept invata Cuvantul Adevarului. Daca devine ecumenist, eretic, apostat, invatatand public erezia, atunci nu mai avem voie sa-l pomenim in slujbe si nici sa participam la slujbele acestuia. Voi liturghisiti inainte, caci nu voi sunteti in afara Bisericii, ci el s-a dus in afara Ei. Multi va intrebati: ce vom face, unde vom sluji, caci in biserica parohiala nu ne vor mai lasa, de unde sa avem antimis? Slujiti in paduri si case! Antimisul este doar act juridic din partea episcopului. Antimisul nu este Biserica, Liturghia sau Harul Preotiei… Hristos in mijlocul nostru! (pr. George)

   Apreciază

  • el said, on Decembrie 28, 2015 at 9:03 pm

   Bianca

   OJOJOJO !! mare intristare mi-ai facut draga @Bianca cu aceste filme. Dar de la experienta mea cu Avva Ili de la Optina nu ma mai mira nimic.

   Sarmanul Parintele, se apropie de ziua Judecatii si inca rataceste…. iar diavolul se foloseste de el ca sa-si faca planul sau cel rau cu crestinii.
   plus compromiterea cuvantului lui despre cip-uri, ooooffff……

   Dumnezeu sa aibe mila de el si sa-l lumineze sa nu-si piarda plata ostenelilor, iar pe noi sa ne fereasca de toata caderea si inselarea!

   Apreciază

  • aha said, on Decembrie 28, 2015 at 9:24 pm

   sunt curios daca o sa faci o postare si din asta…mai ales ca are si imagine, nu numai sunet… sa vad acum cat de impartial esti…cum prinzi ceva negativ imediat arunci pe prima pagina…

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on Decembrie 28, 2015 at 11:16 pm

   Duhul Sfant nu are niciodata doua raspunsuri opuse pentru aceeasi intrebare sau problema.
   Daca spunem ca Sf Ignatie Briancianinov a devenit locas al Sfantului Duh si Pr Arsenie Boca a devenit si el avem o contradictie pentru ca la primul sfant, Francisc de Assisi e un inselat iar la al doilea sfant.
   Inseamna ca prin unul din ei a vorbit Duhul Sfant iar prin celalalt parerea lui personala sau alt duh.

   Ar fi foarte important ca cineva sa mearga cu un laptop la Pr Ioan de la Rarau in care sa vada ce a pictat Pr Arsenie Boca si sa vada si acele filmulele de pe youtube si convorbirea aceea cu Arsenie Papacioc in care se aduc acuze Pr Arsenie Boca si atunci ar putea da un raspuns in cauza. Ce inteleg eu din acest raspuns este ca Pr Ioan de la Rarau nu a aflat destule despre Pr Arsenie Boca si daca nu a primit un raspuns prin revelatie dumnezeiasca nu are de unde sti.

   SI mai spune apostolul ca si el daca ar veni sau un inger si ar vesti alta Evanghelie sa fie anatema. CIne spune ca si catolicii au har vestesc o alta evanghelie.

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on Decembrie 28, 2015 at 11:18 pm

    @ saccsiv, daca vrea cineva sa mearga din nou la parintele Ioan cu un laptop, pun eu pe un DVD toate filmuletele si pozele si i le trimit pe curier. E mare pacat sa moara si Pr Ioan si sa ramana inca un raspuns in ceata pentru ca nu a unoscut toate detaliile.

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 29, 2015 at 12:17 am

    cosminmatiu

    ce raspuns sa dea bietul Parinte Ioan daca pe el nu-l intereseaza sa cerceteze ci se arunca la afirmatii din burta: ” sfant” „nu huliti” care VADIT NU ii vin lui din inspiratie de la Duhul Sfant ci de la mintea sa slabanoaga…
    DE CE vrei tu NEAPARAT sa auzi si din gura lui ceea ce ne-au lamurit alti Sfinti Parinti si Duhovnici contemporani ai neamului? Crezi ca un o INTREG la minte si-ar permite sa faca asemenea afirmatii NECERCETAND duhurile cum avem PORUNCA de la Sf Evanghelist Ioan? Sau ce om duhovnicesc si-ar permite sa faca asemenea afirmatii despre cineva pe care NU IL CUNOASTE nici cercetand cinstit omul nici avand cuvant de la Duhul Sfant cum face el?? Aceasta e dovada nu numai de lipsa de smerenie dar si de IRESONSABILITATE duhovniceasca.
    Sunt oameni care NU CAUTA cinstit si cu smerenie Adevarul ci cauta DOAR sa se indreptatesca in SMINTEALA PLACUTA lor, aceia isi cauta astfel de „invatatori” dupa poftele lor si VAI de „invatatorii” lor ORBI care iau minciuna drept Adevar si pe diavol drept Hristos !
    Parintele Ioan se joaca cu viata si cu moartea DUHOVNICEASCA, se joaca cu focul vesnic al iadului.
    Dunezeu sa aibe mila de el si sa-l lumineze.

    Decat daca asta ar fi de vreun folos bietului Parinte Ioan sa NU MOARA IN INSELAREA lui…atunci da ar merita efortul, altfel insa ce relevanta are parerea unui parinte a carui „discernamant” il indemana la sustinerea marionetelor politice gen basescu, ionnais, regele Mihai, ca si cum Biserica prin politica lumeasca ar folosi sufletele crestinilor.

    Bietul parinte Ioan, daca „discernamantul” lui atata de luminat este sa sustina RATACIREA de la Vladimiresti ….e CLAR !

    Am avut asa o mare intristare azi cat nu am vaut in tot anul acesta intreg….. a ramas poporul acesta fara pastori si alearga ca oile capii pe coclauri cerand cuvanat de la unii la fel de „luminati” ca el.

    Are dreptate 100% @maxim si asta predic si eu pacatosul de cativa ani ca sacalul in desert agonisindu-mi numai dusmani sau priviri piezise de la „crestinii evlaviosi” ai noului trend al „ortdoxiei „innoite: cautati si TINETI-VA DOAR de un preot fara abatere de la Ortodoxie ca nu mai e timp de ratacit,
    Si mai urlu cu durere in pustia mea ca CERNEREA LUMII S-A FACUT DEJA ! Urmeaza CURAND RASPLATA !

    INFRICOSATOR ! CAD puzderii de oameni in inselare si luminile se sting….

    Apreciază

  • Riko said, on Decembrie 29, 2015 at 12:30 am

   De ce nu ati zis asta despre parintele Ioan de la Rarau cand era vorba ca ar fi spus ca in 18 decembrie a zis el ca incepe razboiul?

   Apreciază

   • el said, on Decembrie 29, 2015 at 12:16 pm

    Riko

    de mirare !
    sa auzim ca se fac asemenea afirmatii indraznete, zicem ca sa stam cu frica si sa luam aminte, ce putem face?

    si in plus pana la filmuletzul acesta care ni-l prezinta pe Parintele Ioan ALTFEL decat credeam, aveam incredere in discernamantul lui, de acum MA FERESC sa mai primesc de la el ceva bun sau rau !

    dar una sa stii : preotii din pustie care vor fugi cu poporul de anticrist vor fi dintre cei SMERITI, ascunsi, nestiuti si nebagati in seama de gloata alergatoare dupa semne si minuni si „duhovnicie” dupa mintea ei

    Apreciază

 16. NIMENI said, on Decembrie 28, 2015 at 2:26 pm

  ACHTUNG!!!!!
  http://edition.cnn.com/2015/12/26/europe/europe-terror-threats/

  European cities warned of possible terror attack, say Vienna police

  Apreciază

 17. preotul said, on Decembrie 28, 2015 at 3:35 pm

  Cunosc opiniile pr. Ioan de la Rarau si rog pe Dumnezeu sa-i dea pocainta ca-i pacat de anii lui de inchisoare. El sustine si fenomenul Vladimiresti, considea sf. si pe ratacitul Nil Dorobantu,este adeptul desei impartasiri, face propaganda pentru regele Mihai, acum 6 ani a facut campanie in manastire pentru Basescu, iar acum un an pentru Iohanis. Nu realizeaza ca este o pista spre iad pentru cei pacaliti de barba lui alba.

  Apreciază

  • el said, on Decembrie 28, 2015 at 9:24 pm

   preotul

   Sarut mana Parinte !
   Va multumim pentru lucrarea dv si cu ajutorul Lui Dumnezeu tineti inainte cu marturisirea Adevarului in aceste vremuri de are inselare si ratacire.

   ce lucuri grozave se petrec azi cand si monahii si preotii au ajuns sa cada in inselari si rataciri de toate felurile, cata tristete are crestinul de rand cand vede asa pastori si cat de mestesugita e INSELAREA diavoleasca si plasele celui rau in care se prind pana si cei „alesi”…..

   Apreciază

  • ioannis said, on Decembrie 28, 2015 at 10:06 pm

   Iar mie personal mi-a spus Pr Ioan de la Rarau: „Sunt monarhist!”.
   Degeaba am incercat sa-i explic despre implicatiile masoneriei si urmariile ei prin casta regala „romaneasca” care a lovit Ortodoxia Romaneasca mai puternic ca orice altceva, de la secularizarea lui Cuza cel ce a adus la putere pe Carol I si pana la infestare BOR cu neoranduieli de inspiratie masonica gen schimbarea calendarului sau catolicizarea cantarilor bisericesti prin dubiosul „catolico-ortodox” Anton Pann.
   Va dau un mare sfat, rezumati-va la lecturarea sfintilor canonizati de Biserica Lui Hristos, si nu mai alergati dupa cai verzi pe pereti.
   Am gasit in cartea “VIAŢA CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL” la pag.199 aceasta pildă de dreaptă socoteală în rânduiala de cinstire corectă a sfinţilor. Citez:
   “Stareţul credea cu tărie în sfinţenia Cuviosului Arsenie Capadocianul (pe care îl iubea enorm, fiindu-i şi ucenic). Cu toate acestea a spus maicilor să nu îi pună aureolă de sfânt la icoană, nici să o aşeze pe iconostas cu icoanele sfinţilor. Când Stareţul a fost întrebat de ce nu vrea, a răspuns: Adică să intervină pentru a i se face canonizarea. A aşteptat ca mai întâi Biserica să-l recunoască drept sfânt şi numai după aceea a pus aureolă la icoană şi a scris ”.
   Iar noi tipam sus si tare ca Boca e sfant, Cutare e sfant samd…
   Tineti tare de Sf Parinti ca timpul e scurt. Si Slava Domnului avem destui!
   Doamne ajuta!

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on Decembrie 28, 2015 at 11:03 pm

    Monarhia e cea mai buna cale de conducere dar cu conditia ca alesul sa fie unsul lui Dumnezeu la fel cum a fost tarul mucenic Nicolae la rusi, nu masoni cum sunt majoritatea azi. Spune acest lucru si Valeriu Gafencu in cartea Intoarcerea lui Hristos a lui Ianolide.

    Apreciat de 1 persoană

   • Aurora said, on Decembrie 29, 2015 at 12:49 am

    Ioannis, te rog sa ma lamuresti si pe mine cum e cu cantarea ortodoxa, cum a avoluat in timp si prin ce a gresit Anton Pann, caci am mare nevoie de informatii precise. Ma intereseaza cum a evoluat muzica in biserica si cand a luat forme papistoide, de ce s-a ajuns la coralele alea madrigaliene tipatoare si altele care imi sunt nesuferite. E plin de primadone in cafasuri care te zgarie la ureche. Mie imi place psaltica, dar vreau sa stiu si despre Lungu si altii care au compus, cat au gresit sau cat au tinut linia veche. Am sa va spun ceva foarte rusinos, dar trebuie sa spun ca poate oamenii vor interveni si le vor lua de ciuf pe coristele de la Patriarhie si din alte biserici centrale, sa se duca sa cante in coruri laice , nu in biserica. Mi-e rusine, dar este o uraciune atat de mare incat trebuie sa stie toata lumea : unei coriste de la Patriarhie i-a povestit o alta colega cum a facut ea gomorie unui baiat inca de la prima lor intalnire ( unele femei sunt atat de proaste incat povestesc a doua zi fara rusine, momente din intimitatea lor). Ce credeti ca i-a raspuns ”confidenta” : ca de ce i-a facut asa ceva tipului acela de la prima intalnire ? Ca si cum daca ii facea la a 4 intalnire era mai ”acceptabil”. Eu am aflat acest lucru ingretosant de la sora coristei „decente”.Acolo fetele mai toate au Conservatorul la baza, dar au si multa stricaciune. Deci de ce trebuie sa cante in biserica femei angajate si platite ca sa vina in zilele nepermise si practicante ale sexului deviant ? Cum poate o nenorocita ca asta sa mai cante a doua zi „Cuvine-se cu adevarat…” ? Sau Heruvicul ? Nu-i e teama ca se surpa cafasul cu ea cu tot ? Sa nu creada cineva ca le urasc pe aceste desfranate fara pereche. Nu, nici vorba. Mi-e mila de ele ca au ajuns pe ultima treapta de mizerie, dar as vrea sa nu mai patrunda in biserica nici un fel de necuratie. Va rog sa ma iertati ca am indraznit sa scriu asa ceva, dar am vrut sa semnalez niste nereguli si poate ne-am uni si i-am convinge pe preoti sa puna psalti sau corale barbatesti. Si sa cante la strana, nu in cafas.

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 29, 2015 at 1:31 am

    Aurora

    nici barbatii nu-s mai breji.
    Nu mai judeca, lasa-le in pace si daca-mi permiti un sfat cauta sa FUGI de informatii de genulasta care pot sa-ti murdareasca sufletul.
    Eu NU MAI ASCULT DEMULT ce povestesc oamenii, ma eschivez HOTARAT si ma stiu toti ca dezinteresat de povestile lor personale, chiar daca rad de mine ca-s rupt de lume, macar imi pastrez linistea si imi „economisesc”/ma lipsesc de nelipsitele scarbosenii de rigoare.
    Iar daca totusi insista cineva/vreunul care inca nu ma stie, are de-a face RAPID cu verbul meu acid si incisiv incat data viitoare va fugi ca ars de mine in contexte asemanatoare ca nu am mila de asa ceva. 🙂 .. cu asa ceva nu fac economie la bata si dupa ce-si iau ghioaga pe spinare fug de mine ca dracii de tamaie….

    Apreciază

 18. maxim said, on Decembrie 28, 2015 at 3:58 pm

  IMPARATIA MINCIUNII, IMPARATIA TATALUI MINICIUNII

  – in spatele zeilor si idolilor nu sunt dracii: minciuna!
  – toate religiile si credintele vorbesc despre acelasi Dumnezeu: minciuna!
  – ecumenismul este ecumenicitate: minciuna!
  – daca esti ecumenist esti si ecumenic: minciuna!
  – exista botezati si hirotoniti afara Sfanta Biserica Ortodoxa: minciuna!
  – exista Harul Sfantului Duh-Dumnezeu afara de Ortodoxia Rasariteana: minicuna!
  – exista Impartasanie, Aghiasma sau alta sfintire afara de Ortodoxia Rasariteana: minicuna!
  – exista mai multe crestinatati, mai multe turme ale crestinatatii: minciuna!
  – Dumnezeu este energie impersonala: minciuna!
  – moroii, varcolacii, stafiile, trolii, elfii, spiridusii, strigoii, vampirii, ielele, vantoasele, ursitorile, zanele, sanzienele, dragaicele, extraterestrii, intraterestrii sau fantomele, nu sunt draci: minciuna!
  – magia nu este doar draceasca: minciuna!
  – exista heliocentrism, multiversuri si universuri paralele: minciuna!
  – Universul nu se va sfarsi niciodata: minciuna!
  – pe alte planete sunt vietati: minciuna!
  – in vazduh nu sunt diavoli si nu exista nici iad: miniciuna!
  – omul nu are Chipul lui Dumnezeu: minciuna!
  – omul a ajuns pe Luna: minciuna!
  – politicienii din intreaga lume nu au agenda comuna: minciuna!
  – populatiile aleg prin vot politicieni: miniciuna!
  – televiziunile spun adevarul si informeaza populatiile: minicuna!
  – televiziunile nu educa doar antihristic: minciuna!
  – cei ce conduc lumea nu vor sa descrestineze si sa dezumanizeze oamenii: minciuna!
  – cei ce conduc lumea nu vor sa tiranizeze oamenii: minciuna!
  – cei ce conduc lumea vor binele oamenilor si progresul omenirii: minciuna!
  – prin protectia mediului se vrea binele mediului: minciuna!
  – prin drepturile omului se vrea binele omului: minciuna!
  – prin drepturile si protectia animalelor nu se doreste animalizarea omului: minciuna!
  – papistasii, protestantii si neoprotestantii sunt crestini: minciuna!
  – prin homosexualitate, incest si pedofilie nu se vrea distrugerea omului si a familiei: minciuna!
  – prin transumanism nu se vrea teleghidarea omului: minciuna!
  – prin anularea banilor fizici nu se vrea tiranizarea lumii: minciuna!
  – prin globalizarea nu se vrea tiranizarea lumii: minciuna!
  – prin politie planetara nu se vrea tiranizarea lumii: minciuna!
  – prin biociparea lumii nu se vrea tiranizarea lumii: minciuna!
  – marele arhitect din masonerie este Dumnezeu: minciuna!

  Apreciat de 1 persoană

 19. geo said, on Decembrie 28, 2015 at 4:15 pm

  http://www.timesofisrael.com/protesters-ransack-muslim-prayer-hall-in-corsica/

  http://www.omantribune.com/index.php?page=leisure_details&&id=17841&heading=Special%20Features

  https://www.rt.com/uk/327011-nsa-gchq-juniper-hacking/

  http://www.ngrguardiannews.com/2015/12/france-looks-to-enshrine-emergency-anti-terror-laws-in-constitution/

  http://www.ngrguardiannews.com/2015/12/france-looks-to-enshrine-emergency-anti-terror-laws-in-constitution/

  http://bgr.com/2015/12/23/lottery-hacker-rootkit-stolen-numbers-investigation/

  http://www.wired.com/2015/12/researchers-solve-the-juniper-mystery-and-they-say-its-partially-the-nsas-fault/

  https://www.rt.com/news/326814-error-451-government-blocked/

  https://themuslimissue.wordpress.com/2015/12/21/ex-muslim-in-sweden-found-islam-to-be-a-religion-of-hatred-video/

  http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/technology/british-government-admits-selling-internet-7017287

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-cashless-society-cometh-european-nations-such-as-sweden-and-denmark-are-eradicating-cash

  http://thehill.com/policy/defense/264219-us-military-drafting-new-narrative-for-isis-war

  http://www.theblaze.com/stories/2015/12/21/hillary-clinton-touts-overthrow-of-gadhafi-but-doesnt-mention-that-clinton-foundation-donors-did-big-business-in-tyrants-libya/

  http://www.brandonturbeville.com/2015/12/norwegian-report-determines-turkey.html

  http://techmoran.com/54824-2/

  http://www.washingtonpost.com/sf/investigative/2015/12/26/a-year-of-reckoning-police-fatally-shoot-nearly-1000/

  http://www.nytimes.com/2015/12/28/world/asia/china-passes-antiterrorism-law-that-critics-fear-may-overreach.html?_r=0

  http://theantimedia.org/killed-isis-commanders-cell-phone-shows-direct-ties-to-turkish-intelligence/

  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/3yav6v/fluoride_could_give_you_bone_cancer_claim_experts/

  http://www.wsj.com/articles/france-moves-to-shield-emergency-measures-from-legal-challenge-1450873849?mod=europe&mod=djemITPE_h

  http://charleshughsmith.blogspot.com/2015/12/if-we-dont-change-way-money-is-created.html

  http://www.theguardian.com/business/2015/dec/22/anger-at-city-banks-paying-little-or-no-corporation-tax

  http://www.empireslayer.org/2015/12/us-made-cold-war-plans-wipe-out-much-of.html

  http://www.blacklistednews.com/Political_uprising_in_Spain_shatters_illusion_of_eurozone_recovery/47977/0/38/38/Y/M.html

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3371236/George-Pickering-II-standoff-Tomball-Regional-Medical-Center-Houston-brain-dead-son.html

  http://disinfo.com/2015/12/did-ex-cia-director-william-casey-really-say-this/

  http://www.washingtonsblog.com/2015/12/un-says-saudiu-s-led-coalition-responsible-civilian-deaths-yemen.html

  http://www.shtfplan.com/headline-news/central-banks-have-pushed-the-middle-class-down-into-neofeudal-serfdom_12212015

  http://charleshughsmith.blogspot.com/2015/12/central-banks-have-pushed-middle-class.html

  http://www.gmwatch.org/news/latest-news/16602-venezuela-passes-national-anti-gmo-and-anti-patent-seed-law

  http://www.economicpolicyjournal.com/2015/12/muammar-gaddafis-address-to-london.html

  http://www.empireslayer.org/2015/12/us-marine-who-invaded-iraq-only-iraqis.html

  http://www.blacklistednews.com/Saudi_Arabia%2C_the_mainspring_of_Islamic_radicalism/47917/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/_Joint_Chiefs_of_Staff_Official_%E2%80%93_US_Military_Gave_Intel_to_Assad%2C_While_CIA_Funded_%26_Armed_ISIS/47973/0/38/38/Y/M.html

  http://www.mintpressnews.com/212244-2/212244/

  https://www.project-syndicate.org/commentary/saudi-arabia-war-on-terrorism-by-brahma-chellaney-2015-12

  http://techdirt.feedsportal.com/c/35345/f/661541/s/4c678ec7/sc/28/l/0M0Stechdirt0N0Carticles0C20A1512190C0A25252331280Cuk0Egovernment0Ehas0Esecretly0Ecreated0Ehuge0Edatabase0Estoring0Edetails0Eabout0Ecitizens0Eprivate0Elives0Esince0E20A0A0A0Bshtml/story01

  http://theantimedia.org/a-whistleblower-just-exposed-how-the-government-spies-on-your-cell-phone/

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3365140/How-children-future-32-parents-DNA-cocktail-way-experts-warn.html#ixzz3uhfmE3rq

  http://www.bbc.com/news/uk-england-35121260

  http://www.infowars.com/did-you-know-the-cia-planned-a-muslim-invasion-of-russia-2/

  http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/12059161/Politically-correct-universities-are-killing-free-speech.html

  http://journal-neo.org/2015/12/18/soros-plays-both-ends-in-syria-refugee-chaos/

  http://libertyblitzkrieg.com/2015/12/19/this-is-a-coup-the-story-of-how-greece-lost-democracy/

  https://www.rt.com/news/326497-gaddafi-cousin-isis-sarin/

  http://sputniknews.com/world/20151219/1032021755/no-european-skies-russia.html

  http://libertyblitzkrieg.com/2015/12/18/breaking-news-iraqi-soldiers-fighting-isis-bombed-by-errant-u-s-airstrike/

  http://www.gatestoneinstitute.org/7069/turkey-israel-relations

  http://www.blacklistednews.com/Chemical_Banned_Nearly_30_Years_Ago_Linked_to_Parkinson%E2%80%99s_Disease/47892/0/38/38/Y/M.html

  http://www.commondreams.org/news/2015/12/18/ceasefire-yemen-faces-collapse-us-continues-weapons-sales-saudi-arabia-fueling-civil

  http://disinfo.com/2015/12/bertrand-russells-scientific-outlook-cia-social-engineering/

  https://theintercept.com/2015/12/18/al-jazeera-blocks-anti-saudi-arabia-article/

  http://www.blacklistednews.com/_%22Secret%22_Norwegian_Report_Details_ISIS-Turkey_Oil_Trade_As_UN_Vows_To_%22Cut_Off%22_Terrorist_%22Funding_Sources%22/47887/0/38/38/Y/M.html

  http://theantimedia.org/wikileaks-us-israel-and-saudi-arabia-planned-to-overthrow-syrian-govt-in-2006/

  http://www.informationliberation.com/?id=53458

  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-16/dramatic-reversal-us-vice-president-biden-calls-turkey-withdraw-its-troops-turkey

  https://theintercept.com/2015/12/17/a-secret-catalogue-of-government-gear-for-spying-on-your-cellphone/

  https://consortiumnews.com/2015/12/16/a-blind-eye-toward-turkeys-crimes/

  http://zerohedge.feedsportal.com/c/34894/f/645423/s/4c4190ea/sc/38/l/0L0Szerohedge0N0Cnews0C20A150E120E150Cus0Ecommandos0Earrive0Esyria0Ekurds0Eask0Eit/story01.htm

  http://www.blacklistednews.com/Spain%E2%80%99s_Biggest_Bankruptcy_Ever_Hits_Banks%2C_Mexico%2C_Brazil%2C_Descends_into_Bitter_Farce/47841/0/38/38/Y/M.html

  http://www.washingtonsblog.com/2015/12/dutch-experts-council-europe-slam-ukraines-investigations-mh17-killing-pro-russian-protesters.html

  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-15/did-saudi-arabia-just-clear-way-invasion-syria-and-iraq

  https://www.rt.com/news/326094-turkey-refugee-abuse-amnesty/

  http://www.infowars.com/soros-aided-cia-operations-in-balkans-and-moldova-region/

  http://www.blacklistednews.com/Leaked_Emails_Prove_Coca-Cola_Was_Paying_For_Propaganda_Promoting_Sugary_Drinks/47832/0/38/38/Y/M.html

  http://zerohedge.feedsportal.com/c/34894/f/645423/s/4c416fa6/sc/7/l/0L0Szerohedge0N0Cnews0C20A150E120E150Cdid0Esaudi0Earabia0Ejust0Eclear0Eway0Einvasion0Esyria0Eand0Eiraq/story01.htm

  http://www.thenewamerican.com/usnews/foreign-policy/item/22141-nato-weapons-helped-make-boko-haram-worlds-deadliest-terror-group

  Apreciază

 20. AKRITAS said, on Decembrie 28, 2015 at 5:36 pm

  Preşedintele, Premierul, Parlamentul şi Serviciile au dormit?

  Numirea Cristianei Palmer ca Ministru s-a făcut prin încălcarea Constituţiei

  Publicat acum 9 ore si 47 minute

  Este incredibil că nimeni nu a sesizat că numirea CRISTIANEI PAŞCA PALMER în funcţia de Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor este ilegală pentru că ÎNCALCĂ PREVEDERILE CONSTITUŢIEI! De asemenea, Declaraţia sa de avere conţine grave omisiuni care se pot încadra în art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii!

  Această informaţie este, fără îndoială, una şocantă, avînd în vedere procedurile legale care duc la numirea unei persoane în orice funcţie sau demnitate publică. Iată ce declară sub semnătură privată chiar CRISTIANA PAŞCA PALMER:

  Se vede foarte clar că Ministrul Mediului ARE DOMICILIUL ÎN BRUXELLES, BELGIA! Dacă ne uităm ce prevede CONSTITUŢIA ROMÂNIEI la art. 16, al. 3, vom observa că „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare,pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară”! Iată întreg conţinutul art. 16 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI:

  ar de siguranţa naţională, căci în mapa fiecărui ministru se pot afla documente care ţin de secretul de stat, de strategii naţionale care nu pot fi totdeauna făcute publice! De altfel, potrivit legii, astfel de documente nici măcar nu se publică în Monitorul Oficial, nefiind destinate publicului tocmai pentru ca informaţiile conţinute de acestea să nu ajungă pe mîinile cuiva care le-ar putea folosi împotriva intereselor României!

  Cu atît mai mult documentele ce ţin de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, pe care-l conduce acum Cristiana Paşca Palmer, sînt deseori în zona secretelor de stat, căci aici se avizează operaţiuni de prospecţii privind resursele naturale, rezervele de petrol, aur sau gaze naturale!

  Peste toate acestea, după cum vom vedea pe larg mai jos, conform dezvăluirilor din „Jurnalul naţional”, Cristiana Paşca Palmer este soţia americanului Tod Palmer, ofițer superior al Armatei SUA, care deţine acum funcţia de comandor în Comandamentul NATO, o funcţie de reprezentare a Guvernului Statelor Unite! Oricît am fi noi de aliaţi sau parteneri cu SUA, totuşi, există secrete de stat care nu pot fi cunoscute nici măcar de ofiţerii americani, aşa cum, în mod firesc, nici noi nu avem acces la informaţiile secrete americane! Din acest punct de vedere, nu este de ajuns buna credinţă declarată a Cristianei Paşca Palmer!

  Ca să fie clar, Barack Obama însuşi, dacă ar vrea să fie ministru în România, ar fi obligat să ceară cetăţenie română şi să-şi stabilească domiciliu în România! Căci exact în acest art. 16 din Constituţie stă scris că „Nimeni nu este mai presus de lege”!Deci, nici Cristiana Paşca Palmer!

  În afară de aceste considerente care ţin de siguranţa naţională, textul art. 16 din Constituţie se regăseşte în oglindă şi în „Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”, care, la art. 4, al. 2, impune unui candidat „să aibă domiciliul pe teritoriul unităţii administrative în care urmează să fie alese”!

  Pentru alegerea în funcţiile ce ţin de administraţia publică locală, potrivit art. 5, al. 1, pot candida şi cetăţeni din Uniunea Europeană, dar şi lor li se impune „să aibă domiciliul sau reşedinţa în România”! Iată şi textul Legii 115/2015 care stipulează aceste condiţii referitoare la domiciliul obligatoriu pe raza localităţii unde candidează o persoană la alegerile locale:

  I-am verificat şi pe ceilalţi miniştri ai cabinetului Cioloş şi am constatat că toţi se încadrează în prevederile constituţionale, în afara Cristianei Paşca Palmer! Iată cîteva dintre declaraţiile lor de avere unde este declarat domiciliul din România:

  În faţa acestor documente, un lucru este foarte limpede: în cazul ministrului Cristiana Paşca Palmer s-a încălcat Constituţia, iar acest lucru nu poate decît să ducă la demiterea sa imediată din Guvernul României! Nu există nici cea mai mică scuză, nici pentru Cristiana Paşca Palmer, nici pentru cei care aveau obligaţia să verifice dacă datele sale personale se încadrează în prevederile legale.

  Cristiana Paşca Palmer NU A DECLARAT NIMIC DIN AVEREA SOŢULUI SĂU AMERICAN

  Chiar dacă s-ar fi respectat Constituţia în privinţa obligaţiei de a avea domiciliul în România, Cristiana Paşca Palmer ar fi avut şi alte grave probleme în legătură cu DECLARAŢIA SA DE AVERE. V-o prezentăm integral:

  Prima observaţie vizează averea declarată de Cristiana Paşca Palmer. În ceea ce priveşte „BUNURILE IMOBILE”, observăm că în Declaraţia de avere figurează doar cele 4 terenuri şi apartamentul din Bucureşti, toate aflate pe numele său. Formularul prevede obligativitatea declarării tuturor bunurilor imobile, INCLUSIV CELE ALE SOŢULUI! Este greu de crezut că acesta nu are în America nici măcar un teren, o casă sau un apartament care să aparţină familiei sale, pe care Cristiana Paşca Palmer avea obligaţia să le treacă în Declaraţia sa de avere!

  Aşa cum rezultă din acest document oficial, colonelul american ar trăi pe spinarea soţiei sale, dar şi aşa se pune întrebarea dacă ministra noastră mai are vreun imobil în SUA sau la Bruxelles, unde îşi are domiciliul, căci în această Declaraţie de avere nu figurează nici un alt imobil în afara acelui micuţ apartament din Bucureşti! Ori, după cum se vede chiar din Formularul completat de Cristiana Paşca Palmer, aceasta avea OBLIGAŢIA de a le declara „INCLUSIV PE CELE AFLATE ÎN ALTE ŢĂRI”!

  Şi în ceea ce priveşte „veniturile” din Declaraţia de avere a Cristianei Paşca Palmer sînt cîteva probleme. Aici găsim doar două surse:

  – Cristiana Paşca Palmer – 112.000 euro ca salariu la Comisia Europeană

  – Soţul (???) – 110.000 dolari de la „US Government”.

  Formularul cere completarea rubricii „Sursa venitului: numele, adresa”, ori Cristiana Paşca Palmer scrie simplu „US Government”, ceea ce, după ştiinţa noastră, nu este instituţia la care lucrează soţul, acesta fiind Comandamentul NATO. Poate că doamna Palmer nu vrea să divulge locul de muncă al soţului şi instituţia care-l plăteşte, dar atunci nu avea ce să caute în Guvernul României. Completarea integrală a formularului nu este o chestiune facultativă, iar completarea eronată o poate aduce în faţa Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)!

  Şi lucrurile nu se opresc aici. Formularul Declaraţiei de avere prevede la Cap. VII, 4.1 şi 4.2 declararea „Veniturilor din investiţii”, în dreptul cărora Cristiana Paşca Palmer trage linie, adică „venituri zero”. Însă, tot din Formular, la cap. IV „Active financiare”, ni se spune că doamna Cristiana Paşca Palmer are următoarele investiţii/plasamente:

  – Tweedy Browne Global Value USA – 28.500 dolari

  – Brandywine USA – 29.200 dolari

  – Vanguard index 500 USA – 82.600 dolari.

  Aceste plasamente sau investiţii au adus, desigur, un oarecare venit, însă acesta nu este declarat de ministrul Cristiana Paşca Palmer, ceea ce înseamnă din nou încălcarea legii!

  Cineva ar putea spune că este vorba de o banală omisiune, însă lucrurile nu stau deloc aşa, căci, dacă ne uităm la conturile bancare ale Cristianei Paşca Palmer, vom observa că în ele sînt peste 1 milion de dolari! În calitate de ministru, Cristiana Paşca Palmer nu se poate juca cu declararea veniturilor sau a surselor din care acestea provin, căci tocmai acesta este scopul Declaraţiei de avere: să le ştim!

  În faţa tuturor acestor documente, Primul ministru Dacian Cioloş nu trebuie să stea o clipă pe gînduri şi s-o demită urgent din cabinet pe Cristiana Paşca Palmer! Nu e deloc normal ca un ministru care stă aici, în ţară, să fie purecat la sînge în privinţa averii, a rudelor sau a veniturilor din diverse contracte, iar Cristiana Paşca Palmer să ne dea cu ţîrîita ce consideră dumneaei că merită să aflăm! Ca exemplu, pînă acum nici măcar nu a confirmat public dacă soţul său este cel descris de presă, ca să ştim şi noi ce hram poartă în relaţia sa cu România!

  ASISTENTA MEDICALĂ AJUNSĂ MIRACULOS LA Harvard University, BANCA MONDIALĂ ŞI COMISIA EUROPEANĂ

  Drept urmare, sîntem nevoiţi să reproducem o parte din biografia familiei Palmer, aşa cum a fost prezentată în două articole din „Jurnalul Naţional”, sub semnătura jurnalistului Dan Constantin:

  „DE LA COLȚEA LA UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ. Cristiana Pașca s-a născut in 1969 și după absolvirea Liceului sanitar, în 1987, lucrează ca asistent medical la Spitalul Colțea din București. În 1991 începe studiile în seria de debut a Universității Ecologice din București, prima instituție particulară de învațamânt superior din București. Dupa licență, în 1996, urmează un master la Universitatea București, finalizat în 1997. Contactul cu ONG-urile de mediu aduc competențe în speologie și funcții de conducere în Crucea Verde România, Fauna&Flora International și deschiderea spre o carieră în instituții globale.

  MISIUNI ÎN MAREA NEAGRĂ. Edward „Tod” Palmer III este născut în Florence, Alabama. În 1986 obține o diploma de inginer în specialitatea Electricitate și începe cariera în Forțele Armate ale Statelor Unite după cursuri pentru ofiţerii de aviaţie. Până în 1998 unitatea lui Palmer a participat la misiuni navale cu Flota din Mediterana, inclusiv în Marea Neagră. Ar fi primul lui contact cu România. Apare în biografie apoi o primă misiune la Pentagon, lucrând la strategia navală. Misiuni de luptă în Balcani și Orientul Mijlociu, inclusiv un stagiu de patru ani într-o escadrilă pentru proiecte speciale sunt pași importanți în cariera militară. Dar și o bază pentru o carieră de succes în diplomația militară care impune trecerea prin instituții universitare de prestigiu.

  HARVARD, PRIMUL LOC DE SUPRAPUNERE ÎN BIOGRAFII. Cristiana Pașca Palmer continuă cu studii la Harvard University. Începe cursurile în 2002 și termină în 2004 cu un masterat in Administrarea publică la John Kennedy School of Government . Ajunsese acolo câștigând burse competitive. Tod Palmer face și el o cerere de admitere pentru studii universitare la Harvard. În anul universitar 2002-2003 urmează cursuri la aceeași John Kennedy School of Government, obținând titlu de Master în politici de securitate internațională. Pentru cei doi titrați urmeaza dezvoltari spectaculoase în cariere.

  BANCA MONDIALĂ și DEPARTAMENTUL APĂRĂRII. Cristiana Pașca Palmer continuă studiile, pare stabilită în America. Între 2004 și 2008 obține un post de cercetare și susține un doctorat la Fletcher School of Law and Diplomacy. În paralel nu se desparte de Washington, unde are un angajament de analist politic la Banca Mondială. Tot la Washington îl găsim pe Tod Palmer, cu funcții în birourile Departamentului Apărării. Este asistent militar în cabinete ale subsecretarilor de stat de la Pentagon.

  ARABIA SAUDITĂ, MON AMOUR. Comandorul Palmer are timp de un an şi jumătate, aprilie 2006-septembrie 2007, principala responsabilitate a legăturii politico-militare din partea Pentagonului cu Arabia Saudită, Bahrein şi Kuweit. Conform fişei postului, stabilea şi întâlnirile oficialilor americani cu familia regală saudită, principalul aliat al SUA în zonă. Cristiana Paşca Palmer ajunge şi ea la scurt timp după Tod Palmer în Arabia Saudită, cu o misiune civila – visiting professor de International Business Relations la Universitatea Al-Hekma din Jeddah. Organizează rapid, doar în trei luni de şedere şi primul forum pentru dezvoltare durabilă în ţările din Golf.

  ÎNTOARCEREA ÎN EUROPA. Tod Palmer este pregătit să preia responsabilităţi în Europa şi la comandamentul NATO. Are în atribuţii, ca şef de stat-major al biroului specializat în politici pentru Europa şi Alianţa nord-atlantică la cabinetul secretarului de stat al Apărării, coordonarea a 30 de ofiţeri. În aprilie 2009 primeşte o misiune în cadrul delegatiei Statelor Unite la NATO. Din ianuarie 2012 până în august 2013, Palmer este în organigrama Chief of Staff US Military Reprezentation to NATO. În prezent conduce biroul de standardizare maritimă al NATO în cadrul Înaltului Cartier General NATO din Belgia. Doamna Paşca Palmer revine şi ea în Europa. În 2008 are un post de visiting research fellow, la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris. În ianuarie 2011 devine analist politic pentru relaţii internaţionale şi Balcanii de Vest în Direcţia Schimbări Climatice la sediul din Bruxelles al Uniunii Europene. După 10 luni, urcă spectaculos la funcţia de şef de unitate în Direcţia Generală de Cooperare Internaţională la UE. În CV, doamna Cristiana Paşca Palmer precizează că este căsătorită şi are cetăţenie română, dar nu avem informaţii despre soţ. Nici în informaţiile publice la care am avut acces nu sunt indicii despre starea civilă a comandorului Tod Palmer”.

  Pentru un ministru în Guvernul României trebuie să recunoaştem că o asemenea biografie, cu elemente atît de spectaculoase, trezeşte, mai degrabă, numeroase suspiciuni, căci, orice s-ar spune, să ajungi de la meseria de asistentă medicală la Spitalul Colţea, trecînd prin ciudata Universitate Ecologică, la Harvard este o performanţă care ne pune serios pe gînduri.

  Însă, pînă cînd vom desluşi toate iţele acestei ascensiuni anormale, rămîn gravele probleme legate de încălcarea Constituţiei la numirea sa ca Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi cele legate de Declaraţia de avere.
  http://m.cotidianul.ro/article.php?id=273642

  preşedintele, Premierul, Parlamentul şi Serviciile au dormit? – intreaba „Cotidianul”
  pai intrebarea nu-si are sensul, in situatia in care santem ocupati de straini, in care toate institutiile statului sant ocupate de straini, de indivizi care nu au nici o treaba cu sentimentul de iubire de patrie de lege stramoseasca….

  Apreciază

  • Radu Humor said, on Decembrie 28, 2015 at 9:40 pm

   Ne mai miram că Ucraina are trei miniştri alogeni !
   Am ajuns mai rău ca ucraienenii, care mai au o scuză cu maidanul în care le-a fost transformată ţara !

   Apreciază

  • el said, on Decembrie 28, 2015 at 9:45 pm

   oh là là ! dis donc ….parole d´honneur Mon cher ! 🙂 je suis ébloui..tellement d ´expertise…

   madama tarfa asta s-a cocotat atat de sus ca numai DRACUL o putea impinge acolo cu atata succes,,…..dubios dubios….Harvard pepiniera de scos hocus-pocus-prearatus scule „experte” in orice domeniu vrei ale „iluminatilor „; masonii si vinderea sufletului la unii are efecte senzationale !

   si acum vine „experta” …”sa administreze” mediul si padurile ….in care se vor refugia crestinii ortodocsi romani FUGIND de inchinarea la anticrist….

   ce de „tehnocrati” Mon cher …. s-a rupt conducta in Ro si se deverseaza dejectele in valuri

   Apreciază

 21. mihai said, on Decembrie 28, 2015 at 5:42 pm

  dar PARINTELE IUSTIN SI CEI LALTI STALPI AI ORTODOXIEI PRECUM PARINTELE ADRIAN FAGETEANU nu au nevoie de ,,canonizarile” acestor iude, acestia sunt incontenstabili si niste adevarati voievozi

  Apreciat de 1 persoană

 22. gabi said, on Decembrie 28, 2015 at 8:42 pm

  Cred ca e important (e sugestiv pentru ce a devenit azi catolicismul – ‘universalimsul’):
  http://www.nasul.tv/mesajul-papei-pentru-atei-nu-trebuie-sa-crezi-in-dumnezeu-ca-sa-ajungi-in-rai/

  Apreciază

 23. ORTODOXIE said, on Decembrie 28, 2015 at 9:03 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Apreciază

 24. Radu Humor said, on Decembrie 28, 2015 at 9:37 pm

  Există în România o afacere mai tare decât Roșia Montană pe care tinerii protestatari au ignorat-o, până acum. N-au ieșit în stradă, nici nu am văzut proteste pe Facebook.

  În cazul Roșia Montană, contestatarii nu doreau să ”dăm aurul străinilor”. De ce să nu-și exploateze România propria resursă naturală? Argumentele că statul nu are bani de investiții, iar tehnologia oricum se importă nu au contat. Ok, dar să reținem că valoarea totală a rezervelor este în jur de 5 miliarde de euro, iar exploatarea dura doar câțiva ani.

  Auchan, Mega-Image, Carrefour, Lidl, Kaufland, Bricostore, Cora, Metro-afacerile acestea le spun ceva românilor? Oricum, cifrele sunt mai mari de 5 miliarde, pe an. Durata exploatării…

  Nu-i supără pe tinerii frumoși, mulți corporatiști, de altfel, că tot ce se vinde în România se vinde prin magazine străine? Nici pe micii fermieri, de exemplu, nu i-a scos în stradă situația, cum s-a întâmplat cu legea ciobănitului. Nici pe sutele de proprietari de magazine de cartier nu i-a determinat să iasă la miting invazia de hipermarketuri, amplasate, ca nicăieri în Europa, în buricul târgului.

  Ce know-how, ce tehnologie revoluționară au adus în țară marile rețele, nu îmi dau seama.

  Discount-urile se fac pe seama producătorilor, s-au plâns aceștia, dar nimeni nu s-a scandalizat. Se vând și produse de calitate îndoielnică, au mai spus unii, se schimbă prețul, până ajungi la casa de marcat, se dau salarii de mizerie, se prepară mâncare din carnea care stă să expire. Conspirații de net, s-a replicat.

  Traian Băsescu, edilul care a inaugurat primul hipermarket în centrul Capitalei, spărgând gheața, declara că e gata să bea apă din lacul de la Roșia Montană. Ok, dar aș dori să-l văd mâncând și de la Auchan Constanța, înainte să bea.

  – See more at: http://www.dcnews.ro/ce-a-tept-de-la-traian-basescu-inainte-sa-bea_493410.html#sthash.vYRxjxGx.dpuf

  Apreciat de 1 persoană

 25. preotul said, on Decembrie 28, 2015 at 9:39 pm

  As dori sa aflu numele cartii si pagina la care vorbeste Sf.Ioan Gura de Aur de vindecari de la draci. Multumesc.

  Apreciază

 26. Radu Humor said, on Decembrie 28, 2015 at 9:50 pm

  Canonizat, sau nu, Părintele Justin Pârvu şi-a făcut datoria creştină faţă de poporul român, şi se vede că şi-o face, încă şi mai abitir, şi după trecerea la cele veşnice !
  Obligaţia noastră acum, nu e de a lupta pentru canonizarea lui ( toate la timpul potrivit), ci pentru apărarea fiinţei naţionale !
  Atâta timp cât trecem prea uşor peste strigătul de avertisment al Episcopului Ioan, că se pregăteşte şi în România legalizarea mizerabilei căsătorii între fiinţe ( că persoane nu le pot spune !), de acelaşi sex, nu putem înainta prea mult pe câmpul de luptă al Ortodoxiei, cu steaguri false !

  Apreciat de 1 persoană

 27. lastunnegru said, on Decembrie 28, 2015 at 10:16 pm

  Bianca

  Iti Multumesc ca te-ai dus la Parintele Ioan si ai clarificat direct problema cu asazisul razboi pe care le-ai auzit de la acea sora crestin ortodoxa. Bianca incearca sa verifici mereu informatile din surse directe.

  Apreciază

 28. petru said, on Decembrie 29, 2015 at 5:40 pm

  http://inserbia.info/today/2014/05/european-values-children-gay-festival-held-in-norway/
  valorile europene, primul festival de gay pt copii, sunt si alte moduri de a martiriza pruncii in ziua de azi

  Apreciază

 29. o oarecare said, on Decembrie 29, 2015 at 7:38 pm

  Nenorocirile bat la usa, iar noi vrem sa ne punem in locul lui Dumnezeu si sa-i judecam pe sfinti. Cred ca de mai mult folos ar fi ca in aceste vremuri sa urmam vietile sfintilor. Si mai cred ca e bine sa pastram dreapta masura in toate. Duhul Sfant nu cere nimanui acordul pentru a se stabili sau nu intr-un om indiferent daca acesta in ochii lumii pare sfant sau pacatos. Nu e necesara nicio graba in canonizarea nimanui. Evlavia populara oricum isi va spune cuvantul. Teologii, de asemenea.

  E firesc sa-i iubim atat pe parintele Justin Parvu cat si pe parintele Arsenie Boca, insa in calitate de parinti imbunatatiti, nu chiar de sfinti. Nume mari ale Ortodoxiei precum Sfantul Marcu de la Muntele Fracesc, Sfantul Petru Athonitul, Sfantul Onufrie cel Mare, Sfantul Macarie Romanul etc sunt aproape necunoscute publicului. Eu cred ca aici trebuie sa insistam: sa cautam comori sigure, verificate.

  Nu cred ca e util sa stiu eu pacatele spovedite ale unui duhovnic sau ale altuia, daca nu stiu si pocainta respectivului. Adica pe mine ma poate ierta Dumnezeu pentru nu stiu ce pacate, dar pe un duhovnic, nu! Si uite asa, ne trezim ca ajungem in cine stie ce pacate pe care ni le ingaduie Dumnezeu si noua, ca sa ne smereasca. Si ajungem sa-L negam pe Duhul Sfant care l-a ajutat pe un duhovnic sau pe altul sa infaptuiasca diverse minuni, considerandu-L duh pitonicesc, pentru ca asa a zis nu stiu cine.

  Parintele Arsenie Boca avea cuvant cu putere multa si a calauzit multi preoti, calugari si credinciosi spre o viata placuta lui Dumnezeu. Sa cerem in rugaciune sa ne arate starea in care se afla parintele Arsenie Boca. Eu cred ca e mai intelept asa. Si eu am observat ca exista niste diferent intre icoanele parintelui Arsenie Boca. Unele emana evlavie, altele susprind neplacut prin negrul intens aplicat pe sprancene! Aici pot fi multe cauze. De exemplu, icoana Maicii Domnului din satul Chichis, pictata de parintele Arsenie Boca, este o frumusete de icoana. Cea cu Pruncul in zeghe, de asemenea. Nu putem sti adevarate cauze care au dus la esecurile din pictura ale parintelui. De aceea, e mai bine sa spunem ce anume a gresit in pictura si atat. Iar amanuntele biografice mai mult sau mai putin trucate nu ne ajuta cu nimic, nefiind ziditoare.

  Apreciază

 30. o oarecare said, on Decembrie 30, 2015 at 8:50 am

  Iata un fragment din ,,Cararea Imparatiei”:

  Gândurile celui rău, nălucirile lui, idolii lui (ideile fixe ale lui), momelele sale, aceştia sunt pruncii vaviloneşti, sau „puii de drac”, după cum îi numeşte Sf. Maxim Mărturisitorul. Iar piatra este Hristos sau credinţa în El, temelia cetăţii sufletului, piatra cea din capul unghiului, pe care zidarii vremii de atunci n-au băgat-o în seamă. Ori, întru nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat nouă, oamenilor, întru care să ne mântuim. De piatra aceasta trebuie să lovim pruncii vaviloneşti. Căci, cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cine va cădea ea, îl va spulbera. De aceea Sf. Ioan Scărarul zice: „Ca numele lui Iisus Hristos, armă mai tare, în cer şi pe pământ nu este!” Cerul este mintea şi pământul inima, în care trebuie să se depene rugăciunea neîncetată a preasfântului nume: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueşte-mă pe mine păcătosul”, întorcându-se ca o armă mereu întinsă asupra vrăjmaşului. Căci Dumnezeu Tatăl i-a dat (Mântuitorului) un nume mai presus de tot numele: ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece şi al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt.

  Cuvântul acesta poate însemna tot aşa de bine, pe rând, următoarele lucruri, în înţelesul literei: Cerul sunt sfinţii, Biserica biruitoare, îngerii; pământul, locuitorii pământului, Biserica luptătoare şi cel aruncat pe pământ, având mânie mare; cele de dedesubt, cei mutaţi din viaţa aceasta, dar care nu sunt în Biserica biruitoare, ci în închisorile fărădelegilor sau iadul. Altă însemnare poate fi aceasta: cerul e mintea, pământul e inima cu poftele ei, iar cele de dedesubt ar fi cele din subconştient, de care de obicei nu ştim şi nu ne dăm seama, dar le purtăm în noi.

  Dacă la ceasul de război, mai bine-zis în clipa de luptă, lovim momeala cu numele lui Dumnezeu, depanând rugăciunea, vom vedea lucru minunat: pentru ostaş luptându-se Împăratul – tocmai întors de cum e în războiul văzut. Căci Împăratul nostru s-a luptat până la moarte, şi încă moarte de cruce, şi printr-însa trecând, a rupt zăvoarele şi a spart porţile iadului, biruind pentru ostaşii Săi şi slobozindu-i. Iar de atunci biruie ca un Dumnezeu, oriunde e chemat pe nume. Şi: II cheamă dragostea.

  Iată ce ne învaţă Sf. Marcu Ascetul, privitor la această clipă de mare însemnătate a războiului: „Cunoaşte deci, o omule, că Domnul priveşte la inimile tuturor; şi celor ce urăsc prima răsărire de gând rău, îndată le vine în ajutor (le face dreptate), precum a făgăduit, şi nu lasă roiul vălmăşagului de gânduri să năpădească şi să întineze mintea şi conştiinţa lor. Iar pe cei ce nu stârpesc primele înmuguriri, prin credinţă şi nădejde, ci se lipesc cu dulceaţă de ele, pe motivul că vor să le cunoască bine şi să le probeze, pe aceia îi lasă – ca pe unii ce nu cred ci vreau să se ajute singuri – să fie izbiţi şi de gândurile ce urmează, pe care de aceea nu le surpă fiindcă vede că momeala lor este iubită în loc să fie urâtă de la prima ei mijire”.

  (extras din „Cărarea Împărăţiei”, Ierom. Arsenie Boca, pg. 176-177)

  Apreciază

  • maxim said, on Decembrie 30, 2015 at 5:41 pm

   http://strajeriiortodoxiei.webs.com/

   Dupa Sfintii Parinti, tu esti in afara Ortodoxiei…

   Apreciază

   • o oarecare said, on Decembrie 30, 2015 at 6:57 pm

    @ maxim
    Eu chiar si astazi am fost ajutata de parintele Arsenie Boca. Nu-mi ramane niciodata dator, ci cauta sa ma ajute cumva.

    Apreciază

   • Mirela said, on Decembrie 30, 2015 at 9:24 pm

    o oarecare,

    Nu cumva AB te ajută mai mult şi mai rapid decât Hristos şi Maica Sa? Sincer!

    Apreciază

 31. preotul said, on Decembrie 30, 2015 at 10:53 am

  o oarecare Da-mi nume de preoti si calugari calauziti de Boca spre o viata sfanta ca eu nu cunosc.

  Apreciază

  • Riko said, on Decembrie 30, 2015 at 2:30 pm

   @preotul
   Este irelevant, sunt suficienti oameni care au fost calauziti in spre dreapta credinta, fara erezii de par. A. Boca. Tu cati oameni ai calauzit spre o viata sfanta?
   Argumentul tau imi suna ca cel al sectarilor care se lauda cat de lipsiti de patimi si pacate sunt ei, si au si dreptate. Sti de ce?

   Apreciază

   • Mirela said, on Decembrie 30, 2015 at 9:35 pm

    Riko,

    Ce dovezi ai că „sunt suficienti oameni care au fost calauziti in spre dreapta credinta, fara erezii de par. A. Boca.”?
    Mai exact, că fără erezii? Eşti conştient că, pentru a fi fără erezie, trebuie să cunoşti (studiezi) dreapta credinţă? Ai cercetat tu credinţa celor „calauziti in spre dreapta credinta” de AB şi ai văzut, în cunoştinţă de cauză, că e fără erezii?
    Sau vorbeşti de dragul de a vorbi?

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 1:42 pm

    Riko

    OBRAZNICULE vezi ai grija ca esti la un pas sa te INDRACESTI !…desi ti se pare ca esti „drept” si ca „nu te inchini” la boca, dar SUSTII lucrearea DRACEASCA din el..ceea ce revina la ACEEASI!

    „Este irelevant, sunt suficienti oameni care au fost calauziti in spre dreapta credinta, fara erezii de par. A. Boca”_________ suficienti zici tu calauziti la viata, CREZI TU FARA erezie????, dar DEPRINSI si LA INCHINAREA la DIAVOL!

    Si asta e DESTUL sa-i arunce in IAD MAI ABITIRsi mai sigur decat fostele lor pacate FARA inchinarea la diavol, faptele lor bune ssi PARUTA lor „buna credinta” de dupa inchinare ala diavol nefiind NIMIC, decat agonisire draceasca.

    Parintele Anitulesei va invata sa FUGITI de diavol si de inslearile lui de toate felurile si voi il intrebati CATI l-au urmat sfaturile si invatatura sanatoasa , ca si cand NUMARUL ar determina VALOAREA? Pai putini caci sunteti RAI si VICLENI si URATI Adevarul, iar pentru asta NU e vina Parintelui ca poporul se scalda in pacate si iubeste inselarea TCMAI atunci cand este invatat sa o lase, si asta NU entru ca n-ar fi invata sau ajutat ci pentru caNU VREA. Si DRACII au cazut puzderii in Cer pentru ca NU VOIAU sa asculte de Dumnezeu ci de intea lor, asa ca voi acum si au cazut si cand Arhanhelul Mihail i.a prevenit sa ia aminte.

    Asa si voi acum INDRACITILOR si inchinatorilor/sustinatorilor lucarii DIAVOLESTI !!

    Baaaa putza obraznica de derbedeu PARAZIT care vorbesti cu preotii fara respect, la per tu, ca la mata acasa, dar u CIN ESTI sa il intrebi pe parintele asa ceva, in afara de un impatimit din BEZNA POFTELOR sale si din umbra PARERILOR si PRELESTULUI tau?
    Stai in cur degeaba, nu muncesti,si NEFACND NIMIC duhovnicesc sau folsitor si judeci preotii de la „inaltimea” vietii tale INUTILE?

    ….. Cei BUNI si FARA VICLESUG se folosesc de cuvintele Parintelui Anitulesei, voi VETI FI OSNADITI tocmai ca STIINDU-LE NU le-ati aplicat si NU v-ati folosit si ati ramas in inchinare/admiratia la dracii vostri si ati umblat dupa mintea voastra asemanatoare diavolului care se crede mai desteapta ca Sf Parinti si ca Dumnezeu care a vorbit prin ei.

    Apreciază

   • Riko said, on Ianuarie 4, 2016 at 8:58 pm

    @el
    Luam un om obijnuit, cu bune si rele, botezat ortodox. Daca nu crede ca parintele A. Boca este de fapt al mai mare drac din Romania, inseamna ca o sa ajunga in iad. Daca crede ca este un drac, atunci poate sa-si continue viata ca pana acum.
    Nu stiu cine este preotul, dar daca te referi la preotul tanar din inregistrarea de mai jos, atunci stiu.

    Nu inteleg cum de oamenii pot sa sustina ceva fara sa cerceteze inainte. Preotul sau calugarul mai batran din inregistrare este mai cumpatat si precizeaza ca nu spune de la el ci din ce a auzit.
    Daca intr-o serie de 10 acuzatii care dupa parerea mea sunt destul de trase de par, o acuzatie este falsa, si dovedita, cum ar fi cea cum ca p. A.B. credea in reincarnare, chiar daca nu a promovat aceasta, nu a scris despre ea cum ca ar fi adevarata si a scris doar lucruri contradictorii reincarnarii. O dovada incontestabila dupa parerea mea. Atunci eu sunt obligat sa cred sursa celor 10 acuzatii chiar daca una este falsa, sa le cred macar pe cele 9?
    O persoana din tabara anti Boca a inceput sa raspandeasca ideia cum ca nici un sfant nu este infailibil, termen preluat de cei pro, din care a iesit o zacusca. In inregistrare de exemplu, este relatat ce a spus parintele Arsenie Papacioc, el poate fi considerat unul dintre mici Sfinti ai ortodoxiei, dar, in privinta par Arsenie Boca, se poate sa se fi inselat, intocmai cum sa inselt cand a sustinut ca p. A.B. credea in reincarnare.

    Nu e vina preotului ca poporul se scalda in pacate, normal ca este vina lui A.B. el e dusmanul poporului roman, el a influentat toata romania in rau. El a instigat la avorturi, el a instigat la patimi, el a instigat la desfrau. Nu a zis nimic despre pacatele astea in scrierile lui, nu a dat sfaturi bune, nu e deajuns ce a facut, trebuia mai mult, nu e destul de Sfant pentru noi, trebuie scos afara din tara. Garantat toti oamenii care au fost la Manastirea Prislop sunt acei mari pacatosi ai Romaniei si imediat ce au ajuns la manastire, in loc sa se gandeasca la Dumnezeu, si-au si facut programare la avort.

    Era o data iarna si eram la o manastire si ningea, era zapada si cum eram copil ma jucam cu bulgari cu alt copil, iar un calugar de acolo a zis sa arunc cu un bulgar si in el, iar eu nu am vrut de rusine, apoi a mai zis o data, si am aruncat iar bulgarul l-a lovit cam prin zona genunchilor si a zambit si era fericit. Asa sunt eu obijnuit, fara sa imi dau seama cand vorbesc cu cineva important cum ar fi un profesor, sau o persoana batrana, sau un preot vorbesc cu tu, si in loc de „poftim?” spun ce?, si asa mai departe. Daca se considera cinva mai special atunci o sa-i raspund cu dumneavoastra.

    Apreciază

  • o oarecare said, on Decembrie 30, 2015 at 6:35 pm

   Dezvăluiri ZGUDUITOARE despre Arsenie Boca. Mărturiile ucenicului Sfântului Ardealului

   http://superwomen.ro/povesti-despre-parintele-arsenie-boca/#

   Apreciază

   • maxim said, on Decembrie 30, 2015 at 10:44 pm

    ” Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor ‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, anti-dumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos. Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.
    Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si ‘fericirea comuna’. Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru dreapta credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.” (Ieromonah Martirie Paduraru)

    Cat mai traiti pe acest pamant si in aceste vremuri, voi sa nu uitati ca ADEVARUL este PERSOANA, este DUMNEZEU, este HRISTOS! Fara Hristos-Dumnezeu, toate acestea sunt dracesti:

    – dragostea
    – mila
    – compasiunea
    – generozitatea
    – darnicia
    – ruga
    – jertfa
    – plansul
    – lacrimile
    – dreptatea
    – sinceritatea
    – timpul
    – dorul
    – modestia
    – umanitarismul
    si toate cele asemenea!!!

    ” FARA DE MINE NU PUTETI FACE NIMIC ”
    ” CINE NU ESTE CU MINE ESTE IMPOTRIVA MEA ”
    ” CINE NU ADUNA CU MINE RISIPESTE ”
    ” EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA ”

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 12:34 am

    povesti, snoves i DRACISME !

    DRACII fac minuni la mormantul lui boca si cand il invocati pe boca pe DRACI II CHEMATI!!… de aia sunt asa de „pompi” cu „minunea” si „ajutorul”.

    EXACT asa se petrece si cu inchinarea la INSELATII catolici posedati de dracii mai mari en Padre Pio! Si dupa MOAREA lor DRAII opereaza minuni” si „aduc la credinta” atei, „indrepteaza” drogati, curvari, pacatosi de toate felurile, le „rezolva” problemele lumesti, ii „vindeca” de boli dovedite si cu acte in reula de doctorii cei mai renumiti…. dar de la voi de pe batatura NU vedeti asemenea fenomene si nici NU VRETI smintitilor!
    Nu va infricosati?

    Si te mai lauzi SMINTITO ca te ajuta boca in fiecare zi…teme-te ca DRACII SUNT CU TINE ZILNIC !!!

    Bucura-te Marie DOMNUL ESTE CU TINE !
    INFRICOSEAZA-TE CURVA duhovnicesca DRACII sunt cu tine !

    indiferent de de parutele tale fapte de „duhovnicie” dupa mintea ta sau a unora ca tine chiar si popi sa fie si duhovnicii care trag turma la IAD, pentru INCHINAREA la DIAVOL mergi in IAD si ai HULIT pe Hristos.

    Singura marturisesti ca boca te ajuta asa prompt, oare Maica Domnului e MAI MICA ca INSELATUL si JUCARIA DRACILOR boca? CUM de NU te rogi la Ea si NU va ajuta Ea mai bine si mai grabnic ca boca?

    Pentru ca voi NU ajutorul Lui DUmnezeu il cereti ci pe DRACI ii chmeati ca v-ato deprins la impreuna vietuire cu ei, ….de aia FUGITI de Maica Domnului de care se CUTREMURA dracii …..si alergati la boca JUCARIA DRACILOR si „mediumul” prin care isi fac ei lucrerea azi in Ro pitoreasca PLINA de CURVE ca tine !

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 12:47 am

    o oarecare TARFA IEFTINA

    inchinarea la diavol se numete CURVIE duhovniceasca !

    in ea au cazut TOTI ereticii , INSELATII…INCLUSIV boca al tau, aplaudacii si „inchinatorii” lui….si TU !

    Apreciază

 32. maxim said, on Decembrie 30, 2015 at 10:35 pm

  ORTODOXIE NU MAGIE, ORTODOXIE NU EREZIE, ORTODOXIE NU APOSTAZIE!

  De cand Ortodoxia este ceea ce vor unii, ceea ce simt unii si ceea ce gandesc unii? Voi credeti ca ceea ce debiteaza trufia omeneasca, e Ortodoxie? Ortodoxia, sau Dreapta Credinta, este doar ceea ce ne-a spus Hristos si ceea ce ne-a invatat Duhul Sfant prin Sfintii Sai. Este ceea ce auziti in vremurile noastre la parinti precum Mitropolitul Serafim al Pireului, Anitulesei de la Radauti, Fageteanu, Papacioc, Staniloae sau Cleopa… O altfel de Ortodoxie este nehristica si nepatristica, este falsa. Daca fiecare isi imagineaza adevarul dupa cum are chef, de ce s-a mai intrupat Adevarul-Absolut? Nu ca sa ne arate exact cum este El? Asadar, ortodoxule contemporan, al cui vrei sa fii de fapt? Al lui Dumnezeu-Fiul, sau al mintii tale trufase, autonome si autosuficiente? Nu din trufie au fost alcatuite mii de secte cu tenta crestina? Nu mai aveti repere? Luati-o la pas si cautati putinii indrumatori autentici. Sunteti debusolati? Nu mai credeti si nu mai ascultati de debusolatorul televizor. Vreti sa ascultati doar de voi insiva? Mantuiti-va singuri! Vreti sa ascultati de televizor? Televizorul sa va mantuiasca! Fratilor, Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!!!

  Apreciază

  • Anda said, on Decembrie 31, 2015 at 12:51 pm

   Asa este, frate Maxim.
   De vina este trufia. Trufia care orbeste. Trufia de a fi „fruntea” in toate, inclusiv in dreapta credinta, care de secole a fost pe nedrept amputata in anumite regiuni ale tarii. Da, ma refer la Transilvania, cu tristete si cu durere. Tocmai in locul unde a fost lovita ortodoxia de stapanirile vremelnice ale acestei lumi (vezi ravagiile catolicismului apostat), ei bine, tocmai din aceasta zona ne vin noua revendicatorii de sfintenie.
   Daca i-ar fi stapanit duhul smereniei, astazi atentia lor s-ar fi indreptat spre reinvatarea dogmelor de credinta, spre iubirea invataturii lasate de sfintii parinti, spre regasirea si pastrarea identitatii lor crestin ortodoxa autentica.Spre oblojirea ranilor lasate de pagani. Fara amestecuri cu alte credinte, fara concesii si fara dorinta de a fi mereu „varf de lance”. Smerenia de invata sa-ti pleci si fruntea si genunchiul in fata unui Dumnezeu atat de bun, un Dumnezeu Care Se cheama IUBIRE.

   Apreciază

 33. o oarecare said, on Decembrie 31, 2015 at 2:30 am

  Oare de ce o fi spus parintele Arsenie Boca asa: ,,In mintea stramba si lucrul drept se stramba.”?

  Apreciază

 34. o oarecare said, on Decembrie 31, 2015 at 11:45 am

  El,
  Asa arata un ortodox? Cu un asemenea limbaj ca al tau? Iarta-ma, dar esti stapanit de patima maniei, a trufiei, a mandriei si a slavei desarte. Nu comentez cuvintele grele adresate. Insa acestea pot sa invinga, dar nu pot sa si convinga. Ba chiar iti multumesc pentru ele. Un pic de smerenie nu-mi strica. Nu ma pot supara pentru asa ceva. Si nici nu vreau sa creada cineva ca sunt mai mult decat sunt. Mai bine mai putin. De la un om induhovnicit, cu darul discernamantului, cum vrei sa credem ca esti, aveam alte asteptari… Nu cred ca esti in masura sa comentezi viata parintelui Arsenie Boca, asadar. Mai asteapta sa mai cresti…duhovniceste! Poate ca nici eu nu sunt. Insa cei care apreciaza activitatea parintelui Arsenie sunt de cateva ori mai multi decat cei care il neaga. Pomenirea lui cu decenta cuvenita unui ieromonah este o dovada ca stapanim codul bunelor maniere. Iar sfintenia o acorda Dumnezeu, nu noi. Nici eu, nici tu. Nu e ca la partid.

  Intr-o viata de om cineva poate sa mai si greseasca. Cine suntem noi sa-i inventariem doar greselile? El nu are dreptul la pocainta precum toti ceilalti? Dar mucenicia lui cum ti se pare? Ceva NORMAL, probabil, tie care nu esti nici curva sau tarfa duhovniceasca, nici inselat si nici prost …ca mine! Sa ne scrii numele, ca sa-ti facem un acatist! Stiai ca numai in pomii incarcati de roade se arunca cu pietre?

  Nu-ti port pica. Voi analiza in liniste ceea ce s-a scris pe aceasta tema. Fa la fel si tu. Putem cadea in aceleasi pacate pe care le osandim la altii, chiar daca am avea dreptate. Dar daca nu avem?

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 3:48 pm

   o oarcecare

   „Un pic de smerenie nu-mi strica. Nu ma pot supara pentru asa ceva”_______ OOOOO TARFA VICLEANA si mandra, imdeiat ai cu reactionat , ai reactionat cu prefacuta „smerenie” la vorbele mele. daca erai smerita taceai … din vorbele tale te vadesti TARFA !

   dar tu TARFA si CURVA esti…. INCHINATOAREA la diavol si calauzita de mintea ta STRAMBA, ca a INSELATLUI pe care-l citezi si care este INTAIA dovada practica ca acea vorba PLAGIATA de el de la Sf Parinti si pusa in vorbele lui de om prost, prezentata cu fudulie de el si de tine ca „originala” „intelepciune” à la boca…. ca si DRACUL plagiaza pe Dumnezeu, asa si INSLEATII plagiaza Sfintii ca sa amestece mai bine OTRAVA lor cu Adevarul si sa arunce sufletele ca al ta in IAD !

   SMINTIT-O din IAD vorbesti, ia aminte ce ti.a-a spus @maxim: tu NU mai esti in Biserica ! nici popii care te caluazesc pe tine la INSELREA boca….

   cat despre „mustarea” ta de inchinatore la DIAVOL nu ma sinchisesc, de cand „mustra” INSELATII si trebuie sa fie ascultati? Iar HULITORILOR Lui Hristos deja este data de catre Biserica : ANATEMA !
   dracul din ale sale graeste si in tine, pe draci ii IGNOR cu desavrasire, la fel si pe tine CURVA !

   inchinarea la diavol= CURVIE duhovniceasca!

   o oarecare CURVA se inchina la diavol si huleste pe Hristos !….tztztz… mare scofala, pute iadul de tarfe „evlavioase” ca tine si iata si-a casat gura si te asteapta…. 1,2,3,4….secundele vietii atle TREC, ma tem ca…DEGEABA !

   Apreciază

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 3:56 pm

   o oarecare CURVA

   „Stiai ca numai in pomii incarcati de roade se arunca cu pietre? „______ si ij cainii turbati si in serpii eninosi….si in mai multe lucruri rele sid e ocara… dar ce sa poepa o CURVA la cine, minte otova, graieste din cele preformate ca un radio defect apesi pe buton si …bazaie

   ” Nu cred ca esti in masura sa comentezi viata parintelui Arsenie Boca, asadar”____e importanta are ce crezi tu CURVA? Sa crezi ca BISERICA si apoi sa TACI ! Eu de Biseica ascult tu esti IN AFARA BIsericii si asculti de DIAVOLUL la care te inchini , de aceea „crezi” ai pareri…

   ” Insa cei care apreciaza activitatea parintelui Arsenie sunt de cateva ori mai multi decat cei care il neaga. „______da mai ca numarul face valoarea, ca la partidu la care aveai si tu carnetel rosu ca o CURVA !
   si in lue sunt MILIARDE de oameni si DOAR cateva milioane de crestini ortodocsi, si din aia CATI se mantuiesc? tu esti o DOVADA ca si din aia MAJORITATEA sunt pe aratura davolului….

   de la atata citit INDRACIREA boca ai uitat si pe Hristos si Scriptura care zice ” MICA este Turma Tatalui !”??

   hai MARS la CURVIA ta scalda-te in varsatura si scursoarile diavolesti cat vrei TARFA si lasa.ne in pace SMINTITO !

   Apreciază

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 4:02 pm

   o oarecare CURVA

   du-te si pupa ciolanele IMPUTITE ale lui boca, ca asa ca el si tu iubiti CURVIA …de toate felurile ! parandu.va ca sunteti „curati”
   ca si ala de atata „curatie” a CAZUT in abjectia cea mai de jos langa muierea cea proasta si isterica julieta … au tacut Parintii despre asta pentru sfintenia si curatia lor, tradate de JEGOSUL FUDUL in chiloti boca….

   a ajuns orice oarecare „evlavioase” CURVE inchinatoare la diavol sa isi dea cu parerea despre Ortodoxie si sfintenie….ceea ce e DEPARTE de ele cat Cerul de iad… educatia de partid a voastra! partidul diavolui ACUM !

   Apreciază

   • o oarecare said, on Decembrie 31, 2015 at 7:58 pm

    El,
    Iti multumesc ca m-ai facut sa rad. Te iei la tranta cu parintele Arsenie Boca pe pielea ta. Mi-e mila de tine, induhovnicitule. Sa traiesti, sa am cu cine ma certa si anul viitor! Ai putea fi mai putin isteric, totusi?

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 9:16 pm

    o CURVA

    blablabla…. rade proasta in targ si se cerde „sfanta”….

    boca al tau e in IAD curva, unde ai sa ajungi si tu daca nu te LEPEZI de INSELAREA lui.

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 9:31 pm

    o CURVA

    fii pe pace nu am eu treaba de boca al tau, el e NIMIC , ARDE demult la IAD cu dracii si curvele ca tine !
    si-a luat „rasplata” guru tau si NIMIC nu poate impotriva lui Hristos , nu ai cu cine te bate ca el e DEJA BATUT de Dumnezeu.

    Apreciază

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 7:06 pm

   o oarecare CURVA

   eu umrez Biserica si ascult de Invatatura Drepeti Credinta.
   tu CURVA cu CURVARUL tau guru boca HULITI Biserica si DISPRTUITI Invatatura Sf Parinti, Dogmele si randuilelile bisericeti, dar intrebi cu prefacuta „serenie” :”Intr-o viata de om cineva poate sa mai si greseasca. Cine suntem noi sa-i inventariem doar greselile? El nu are dreptul la pocainta precum toti ceilalti?”_______Da sigur ca poate sa grseasca, dar EREZIA e pacat de MOARTE si in ala a cazut guru tau, cine urmeaza lui DIAVOLULUI urmeaza si cine lauda pe el peDIAVOL il luada si pe Hristos il HULESTE !

   CAND s-a pocait guru de EREZIILE si INSELAREA lui, dar PUBLIC ca era ceric si CAND a STRES mazgalelie de la Bsierica pictata ca o HULA ? a facut el asa ceva si nu stiu eu?___daca NU , la IAD a mers cu INSELATII si HULITORII si ERETICII cum era el. Iar daca nu te pocaiesti si nu te LEPEZI de INSELAREA boca acolo la IAD vei mereg si tu.

   „mucenicia” fabricata de voi a lui guru boca NU STREGE EREZIA , dar acetea NU le stie o CURVA inchinatoare la diavol.

   numele meu il stie Dumnezeu caruia slujesc si cinste de la omanei NU PIMESC asa cum alerga sa primeasca uru tau boca, acela DOAR pentru DIAVOL a lucrat si traiat intreaga lui viata murdara, si cinstea de la oameni a urmarit-o cu mascraie lui si circoteaca si duhul pitonicesc cu care a zapacit atiata prosti ca sa fie slavit el.
   aici ma confunzi cu guru tau, de la atata „apropiere” de el ii transferi apucaturile asupra altora.

   ” Putem cadea in aceleasi pacate pe care le osandim la altii, chiar daca am avea dreptate.”_____ da asta daca judecam PACATELE DE RAND ale oamenilor , EREZIA si INSELAREA suntem DATORI sa le JUDECAM si sa le departam de la noi ca sa ne salvam sufletele de la iad.
   dar tu care te inchini DIAVOLULUI esti PLINA de intelegere si iubire pentru INSELAREA si EREZIA lui guru tau.

   „Dar daca nu avem?”______ai ajuns sa te INDOIESTI de Ortdoxie si de Sfintii Parinti HULITI de boca si de sfintenia BATJOCRITA si MAIMUTARITA de mascariciul si jucaria dracilor boca?

   aferim, IATA roadele inchinarii la diavol….CURVA pune la indoiala Invataura de Credinta a Sfintilor si Biserica Lui Hristos si urmeaza fericita INSELATULUI boca scuzandu-l pentru „micile” lui pacate si brodandu-i din burta o „mucenicie” inchipuita!!

   „mucenicul” boca mbracat fudul si hranit ca un porc pana ii plezenea carnea pe ciolane si plmbat in ucricul frumos la tragului si pe munte in chiloti cu femeia langa el…in vremece MUCENICII Lui Hristos putrezeau prin puscarii si prin gropi comune nestiuti de nimeni.

   asta e „mucenicul” la care se inchina CURVA…

   MUCENIC a fost Parintele Adrian Fageteanu care.l VADESTE de INSELAT pe guru tau boca .
   MUCENIC a fost Constantin Oprisan STALCIT ani in sir in batai cumplite…..NU CURVARUL tau ieftin de mahala.

   esti un caz tipic de inselata , o CURVA INCHINATOARE la DIAVOL !

   Apreciază

   • o oarecare said, on Decembrie 31, 2015 at 8:44 pm

    El,
    Crezi ca ma impresionezi cu mahalagismele tale? Ai repetat de prea multe ori cuvantul ,,curva”. Probabil acesta este domeniul in care excelezi tu. Pacat ca nu poti sa porti o discutie civilizata.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 9:20 pm

    o CURVA

    desigur ca doar atat pricepe curva, ca e de domeniul ei, restul trec peste ea ca apa peste penele gastei… !

    cu CURVELE Si INSELATII nu ai ce vorbi, sunt ca cacatul in drum trebuie ocoliti ca put, insa cuvintele nu erau pentru tine CURVA proasta si limitata , ti.am demontat „argumentele” ca sa nu smintesti pe altii, …ca ce poti tu pricepe am inteles demult……GUNOI !

    Apreciază

   • el said, on Decembrie 31, 2015 at 9:28 pm

    o CURVA

    te deranjeaza cumva cuvantul curva?
    ASTA ESTI ! tu si boca si toti inchinatorii la diavol !

    aha, va supara „smeritilor” adevarul rusinii voastre, si sa nu crezi ca ai doar curvie duhovniceasca…de la una iti vine si cealalta (duhovniceasca)…te vei rusina VESNIC cu CURVELE !

    (dar ti-ai castigat premiu de consolare un aplaudac un ERETIC PROTESTANT la fel de prost ca tine , ia vezi iti da likeuri…prost la prost trage si curva la curvar)

    Apreciază

 35. o oarecare said, on Ianuarie 1, 2016 at 1:07 am

  El,
  Vrei sa discutam sau vrei sa-ti impui un punct de vedere? Dupa ce te calmezi, citeste ce scrie Sfantul Ioan Gura de Aur. Apoi om vedea cum sta treaba cu curvia duhovniceasca. Stai linistit ca ma rog tot Maicii Domnului si lui Iisus. Ma rog in special sfintilor mari, cunoscuti si scrisi in calendarul ortodox. Insa nu vreau ca parintelui Arsenie Boca sa i se faca o nedreptate. Atat. Nu-mi place nici comercializarea numelui sau, nici negarea lui. Deja e prea mult sa sustii ca parintele Arsenie Boca este in iad, indiferent cine ce ar fi zis. Poti sa ma numesti cum vrei, dupa inima ta buna, de crestin autentic.

  ,,Dacă puteau cunoaşte viitorul, trebuia să-l prezică pe al lor

  Cutare a furat, spune ghicitorul, şi cutare l-a pârât. Nimic nu e adevărat, e o minciună jalnică. Ghicitorii nu ştiu nimic, căci, dacă ar şti câte ceva, ar trebui mai întâi pentru sine să profeţească, să spună cum fură darurile şi jertfele idolilor şi unde s-a dus tot aurul.

  De ce n-au descoperit preoţilor lor unde sunt ofrandele? Atunci, nimic nu ştiu. Nici unde sunt banii, nici că aveau să ardă temple şi mulţi odată cu ele. De ce nu-i preocupă mântuirea turmei lor? Lumea crede că au avut succes dacă vreodată, undeva li s-au împlinit prezicerile.

  La noi, la creştini, sunt profeţi ce nu dau greş niciodată. Nu prevestesc un lucru, iar la altul dau greş, ci toate câte le spun ei sunt adevărate. Acesta este semnul că sunt cu adevarat înainte-văzători.”
  Sursa: http://www.ioanguradeaur.ro/422/vrajitoria/

  Apreciază

  • el said, on Ianuarie 1, 2016 at 1:00 pm

   o oarecare

   cu tine NU am ce discuta ca am vazut INDARATNICIA ta in INSELARE.

   daca raspund la prostiile si dracismele pe care le sustii aici o fac pentru ALTII, pentru cei FARA VICLESUG.
   Tu NU esti dintre acestia, ai dovedit singura.

   Cat despre tine crezi ce vrei smintito, dar NU RASPANDI si aici INSELAREA de care bolesti ca o scursoare din mintea ta imputita de dracii lui boca.

   Apreciază

 36. o oarecare said, on Ianuarie 3, 2016 at 5:56 pm

  Adevaratul ARSENIE BOCA. REPORTAJ CUTREMURATOR 2015! Prislop sau drumul spre Dumnezeu

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: