SACCSIV – blog ortodox

NICOLAE CEAUSESCU catre viitorul parinte Ieremia: “FA SI PENTRU MINE O CRUCE”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 26, 2015

   Iata comentariul monahului Teodot postat la A tradat Nicolae Ceusescu valorile socialismului? PARTIAL, DA:

Am o marturie despre credinta lui N. Ceausescu . Parintele Ieremia a fost in serviciul de paza a lui N. Ceausescu, la Snagov timp de 4 luni. Intr-o zi veneau nori negri ce anuntau o ploaie torentiala. Ceusescu l-a intrebat : ” Ce faci daca o sa trazneasca ? ” Parintele Ieremia i-a raspuns ceea ce il invatase acasa mama ( mai tarziu monahia Haralambia ) : ” O sa-mi fac cruce. ” Raspunsul lui Nicolae Ceausescu l-a surprins : ” FA SI PENTRU MINE UNA. ” !!! In orice caz, toti conducatorii de dupa lovitura de stat din ’89, sunt sub nivelul lui Ceausescu . Au distrus si vandut aproape tot. SUNTEM SUB OCUPATIE IUDAICA DE 26 DE ANI, CEA MAI DISTRUGATOARE DE 2000 DE ANI. Numai Dumnezeu ne poate scapa, dar aceasta depinde si de viata noastra crestineasca, de lupta si de jertfa noastra. Ceva-ceva tot va fi.

Comentariu saccsiv:

   Desigur, un ortodox nu trebuie sa spuna celuilalt: fa si pentru mine o cruce. Ci trebuie sa faca el cruce.

Pe de alta parte insa vorba de mai sus dovedeste ca taranul ortodox nu disparuse din Nicolae Ceausescu. Cu alte cuvinte era o diferenta fundamentala intre el si anti crestinii ce au impus bolsevismul in tara asta:

Evreul ALEXANDRU NICOLSCHI (Boris Grunberg) – vinovat de exterminarea în închisori a mii de români – un articol de Marius Oprea

Evreul MIHAIL ROLLER, bestia din spatele lui Gheorghe Gheorghiu- Dej

Foto: evreica ANA PAUKER in revista TIME din 20 septembrie 1948 – “CEA MAI PUTERNICA FEMEIE DIN LUME”

Personalitati si organizatii: SILVIU BRUCAN (SAUL BRUCKNER)

HOLOCAUSTUL EVREILOR IMPOTRIVA ROMANILOR: Evrei in structurile de decizie ale statului român. Din culisele reale ale istoriei

Cititi va rog si:

NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să le citeşti nişte rugăciuni pentru sănătate” …

 

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adrian said, on decembrie 26, 2015 at 7:02 pm

    Off topic.

    Fraților, oameni buni, poate nu este cel mai reușit ”documentar” despre DRAGUL NOSTRU PĂRINTE JUSTIN, VOIEVODUL ORTODOXIEI ROMÂNEȘTI și BUNICUL NEAMULUI ROMÂNESC, însă …. vă doresc vizionare plăcută și cu mult folos duhovnicesc !
    http://www.atitudini.com/2015/12/documentar-b1-tv-despre-parintele-justin-parvu-in-ziua-de-craciun/

    Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

    Apreciază

  2. mihai said, on decembrie 26, 2015 at 7:24 pm

    un exemplu este s.u.a care este proprietate jidoveasca

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on decembrie 26, 2015 at 7:25 pm

    Biserica în timpul lui Ceauşescu

    „În ultimii ani ai dictaturii comuniste au fost demolate peste 20 de lăcașuri de închinare din București (mănăstirile Cotroceni, Văcărești, Pantelimon, bisericile Sfânta Vineri, Sfântul Spiridon Vechi, Alba-Postăvari, Enei, Spirea Noua Izvor,Sfânta Treime Dudești etc.). Autorizațiile pentru ridicarea sau repararea unor biserici se obțineau cu multă greutate. Preoțimea ortodoxă, în totalitatea ei, era supravegheată și controlată în permanentă, prin așa-numiții „inspectori de culte” și ofițeri de Securitate, prezenți mereu în toate instituțiile bisericești.”
    Sursa: http://patriarhia.ro/v-b-biserica-ortodoxa-romana-in-perioada-dintre-1944-si-1989-151.html

    Apreciază

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 10:46 am

      IoanC

      blablabla, danutz ciobotea ajuns mare sef in deal azi si ciracii cu carjje episcopale erau selectati si crescuti in taina ca serpii sa darame dinauntru Biserica, popii dadeau rapoarte la seCUR, si multi din „staretii” de manastiri umblau cu epooletii si pistolul sub rasa

      iar acum scriu torosnul ala de sters la cur cu citat de tine BICISNICULE PROTESTANT, ca sa se plaga ca ce rau le mergea lor si Bisericii sun comunism.

      ACUM le merge totul PERFECT: ECUMENISM, semnaturi pe ACTELE EREZIEI de la Balamand si Chabesy, pupaturi in bot cu catolii si protestantii si rugaciuni in comun, propovaduirea APOSTAZIEI PRO-CIP si PRIGONIREA parintilor inbunatatiti ( vezi Parintele de la Muntioru, Parintele Antim de la Bistrita,etc) !!!

      ACUM au apostatii ZIDURI cacalau, radio si TV de unde sa-si propage si mai cu patrundere in mase INSELARILE ! ACUM le merge bine.

      Plus dosarele de la secu ale epicoparilor si altor clerici INFORMATORI si TRADATORI puse la pastrare iar ale lui Danutz ciobotea ARSE la „revolutie” !!!!

      perfect !
      Regimul care l-a MANIPULAT si pe Ceasuescu si care acum ARUNCA INTREAGA vina pe el i-a crescut si pe ei SERPII din Biserica carora le-a fost PREA BINE si pe vremea comunsmului cu burse de „studii” in strainatate ( vezi „doctoratele” lui Ciobotea in PLINA „teroare” comunista” !!!) si inlesnici de toate felurile.

      Si acum ca niste VAJNICI TRADATORI si IUDE striga ca Ceausescu era de vina….. iar tu ALT TRADATOR ii aplauzi lingandu-le copitele !

      HAI SICTIR !

      IADUL vostru TRADATORILOR Lui Hristos este INFINIT MAI CUMPLIT ca al lui Ceausescu, si la Judecata de Apoi ceausescu pe care eu il pomnesc la sluje si poate si altii fac sau vor face la fel are MARI SANSE sa se mantuiasca , pe cand voi APOSTATILOR NU !!!___pentru ca slujiti cu pofta diavolului

      Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 27, 2015 at 12:34 pm

        Aducându-mi aminte cât de prigonit a fost părintele Gheorghe Calciu Preoteasa pe vremea lui Ceauşescu, încât a fost nevoit să lase totul şi să plece în SUA, îmi vine greu să îmi scimb părerea despre tovarăşul.

        Şi CRĂCIUN FERICIT, stimate „el”!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 1:43 pm

        IoanC

        carcalacii de episcopari DE AZI ECUMENISTI si APOSTATI citati si laudati in „correctul politic” de tine azi fac INFINIT MAI MULT rau Bisericii decat Ceausescu in TOATA viata si activitatea lui ! VOI daramati Biserica DINAUNRU Ei pana in ziua cand va va darama si pe voi Hristos , zi care NU e departe !

        VOI CAZATURILOR propagati APOSTAZIA si EREZIA ECUMENISTA care UCID sufletele.
        Ceausescu a prigonit putin si DOAR FIZIC pe unul ca Parintele Calciu Dumintreasa caruia nu i-a perciclitat mantuirea si a carui „faima rea” o MOSTENISE de la indracitii de comunisti alogeni DINAINTEA lui. Voi COMPROMITETI mantuirea Neamului Romanesc prin RATACIRILE voastre si prin BATJOCORIREA si FALSIFICRAEA Ortidoxiei practicata de voi !

        Cum vrei tu ca el un biet ignorant duhovniceste sa inteleaga raul cand VOI APOSTATII STIIND Scripturile BATJOCORITI si FALSIFICATI Credinta Ortodoxa si ….dati cu pietre intr-unul cu mult MAI PUTIN rau ca voi !!!

        Craciun fericit TUTUROR crestinilor ortodocsi iar NU ereticilor si apostatilor !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 1:55 pm

        IoanC

        Parintele Calciu S-A MANTUIT in vremea lui Ceausescu si acum se roaga si pentru el!
        VOI in vremea apostaziei de azi NESILITI de NIMENI fiind va lepadati de Hristos si urmati cu navala si placere duhului anticristic.

        Stii care e diferenta ESENTIALA dintre voi niste eretici ecumenisti si apostati si Ceausescu un pacatos de rand?
        Ca Ceausesccu pus pe pomelnice la Sf Liturghie si parastase SE FOLOSESTE duhovniceste , voi cu aceleasi rugaciuni cerute asupra-va NU VA FOLOSITI din cauza vicleniei, tradarii, EREZIEI si APOSTAZIEI voastre si de nu va pocaiti mergeti in iad tarand si pe altii dupa voi!

        Urla tu cat vrei ca Ceaucsescu l-a prigonit pe Par Calciu, ambii si-au demult luat rasplata de la Hristos, dar sa vezi VOI CURAND ce rasplata veti lua cand va va veni randul sa dati socoteala ! Si in loc sa va vedeti de pacatele si APOSTAZIA voastra acum stati si dati cu pietre in mortii care nu mai reprezinta un pericol pentru mantuirea nimanui.

        VOI apostatii si ecumenistii inselatori si vicleni sunteti PRIGONITORII Adevarului si ai MANTUIRII neamului AZI !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 6:05 pm

        IoanC

        si cand spun „carcalacii de episcopari ecumenisti si apostati” a NU se intelege ca voresc despre TOTI.
        NU, Slava Domnului ca mai sunt si oameni drepti printre ei a carir vreme inca nu a venit.
        Si ai sa razi eu a respect si ma rog si pentru MANTUIREA vanzatorului si tradatorului din deal daniel ciobotea, care asa cum este el ,are MARI sanse de MANTUIRE, caci chiar asa vandut cum e el macar e un om cu CARACTER si PUTERE care POATE ORICAND sa le de aanticristilor carora s-a vandut peste bot si sa le scape din plasa, macar si cu pretul vietii lui vremelnice !… asta spre deosebire de voi ramele si molustele „ortodoxiei” in frunte cu marsavia de teofan de la moldova !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioan C. said, on decembrie 27, 2015 at 7:45 pm

        Mda „el”, ar trebui să te gratulez aşa cum m-ai gratulat şi tu pe mine.

        Apreciază

    • ioannis said, on decembrie 27, 2015 at 2:19 pm

      Incurci lucrurile! Nu Ceausestii au purtat intreaga vina pentru demolarea de Biserici! Cel mai bun exempku ti-l dau de aici de la mine din Constanta unde comunistii deja pregatisera actele pentru demolarea Bisericii Sf Ioan Botezatorul (zona pod), dar Biserica a mai putut fi salvata de la demolare doar prin interventia directa a… Elenei Ceausescu. Da, pe vremea lu Ceausescu inca mai erau multi comunisti atei nenorociti in structurile de stat, dar asta e cu totul altceva, caci din randul lor s-au gasit tradatorii care l-au vandut pe Ceausescu, iar acum sunt mari oameni politici, de afaceri sau securisti.
      Intrebati preotii de acolo, sunt si articole in presa…

      Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 27, 2015 at 3:30 pm

        Şi totuşi, după căderea lui Ceauşescu nu s-au mai dărâmat lăcaşuri de cult, ci dimpotrivă, s-au costruit.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 4:18 pm

        IoanC

        „Va veni vremea când nu prigoana, ci banii si înselaciunile lumii acesteia îi vor îndeparta pe oameni de Dumnezeu si vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste.

        Pe de o parte vor înalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura împaratia minciunii si raului. Biserica adevarata totdeauna va fi prigonita, iar sa se mântuiasca cineva va putea numai prin boli si amaraciuni, caci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil si neprevazut; înfricosator va fi sa ajunga cineva la acei ani”.”___Sf Serafim de Virita

        Sf Lavrentie de Cernigov :

        „Vine timpul, şi nu e departe, povestea stareţul, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat.

        Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă. Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.”

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 4:23 pm

        IoanC

        Ba MAI MULT :

        „Bisericile vor fi deschise, dar creştinul ortodox (trăitor, viu cu sufletul) nu va putea intra în ele să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfa fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toată „adunarea satanică”. Şi iată că, pentru aceste fărădelegi, pământul nu-şi va mai da roada sa şi va fi o secetă aşa de mare, încât pământul va face aşa nişte crăpături că va putea să cadă omul într-însele. Creştinii vor fi omorâţi sau izgoniţi în locuri pustii, dar Dumnezeu are să-Şi îngrijească turma Sa, dându-le de mâncare şi apă de băut celor ce urmează Lui. Pe evrei de asemenea îi va goni într-un loc. Mulţi evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist. Ei vor sta în aşteptare, urmărindu-i toate activităţile lui. Ei ştiu că strămoşii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide şi ei nu vor primi ştampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaşte pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la ortodoxie, iar pentru credinţa lor se vor mântui. Restul poporului, fiind slab în credinţă, va merge după satana. Iar când pământul nu va mai rodi, oamenii vor merge la satana cerându-i pâine, la care el le va răspunde: „dacă pământul n-a rodit, eu nu pot face nimic”. Vor seca râurile şi lacurile, şi nu va mai fi nici apă în fântâni. Acest dezastru se va lungi vreme de trei ani şi jumătate, dar pentru aleşii Săi Dumnezeu va scurta aceste zile. În aceste grele vremuri încă vor fi luptători puternici, adevăraţi stâlpi ai Bisericii Ortodoxe care vor avea harul Rugăciunii lui Iisus (rugăciunea inimii) şi Dumnezeu îi va acoperi pe ei cu harul Său cel sfânt şi binefacerea Sa cea atotputernică şi ei nu vor vedea acele minuni şi semne false care vor fi pregătite de antihrist pentru toţi oamenii şi pe care le va vedea restul lumii, unele chiar în bisericile creştinilor. Încă o dată vă repet să nu mergeţi în aceste biserici, căci Hristos şi binefacerea Lui nu va fi acolo“.”___ Sf Lavrentie de Cernigov

        ASTFEL de Biserici se construesc azi !….RARE sunt cele devarate slujitoare Lui Hritos si Ortodoxiei in duhul Sf Parinti !!!

        asa ca nu te lauda cu …zidurile…in care intra sufletele crestinilor PLINE de duhul anticristic din lume !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 5:16 pm

        IoanC

        din Scrisorile Proorocesti al Sf Luca al Crimei catre ful sau duhovnicesc Selaffil de Tomsk___atunci mireanul Serghei ( adormit in januarie 2007 ) :

        „Va fi o vreme buna pentru Biserica, toate acestea vor trece, dar setea dupa povatuitori si dupa impreuna vietuitori care nu urmaresc cele ale lor, ci cele ale Domnului, va fi mai mare.

        Cand Biserica nu va mai fi prigonita se vor pregati toate pentru imparatia Antihristului. Tu, Serghei, vei prinde acele vremuri. Atunci oamenii se vor afunda in pacate din ce in ce mai mari, care acum nici nu s-au pomenit, facute cu zambetul pe buze, ca expresie a unei libertati pe care noi acum, ne plangem ca n-o avem…””

        „O , copilul meu Serghei, iata, nu stim ce vremuri vor mai veni. Eu incep sa vad din ce in ce mai putin. Minune adevarata este ca acum, cand apostazia e hrana oamenilor, sunt totusi oameni ce o varsa din gura lor, instinctiv, ca pe o otrava, cautand dupa hrana cea adevarata si vie care e cuvantul Domnului. Tu ai hotarat sa traiesti afierosit Domnului, chiar daca vei intra intr-o manastire, chiar daca nu. Asa sa fie, eu te binecuvintez pentru aceasta si tu, peste ani si ani, cand eu voi fi pamant, sa-i blagoslovesti la aceasta pe cei ce simt in inima lor aceasta chemare, aceasta harisma. Caci nu toti pot intelege starea fecioriei. Doar cei carora le este dat sa inteleaga, fie prin niste experiente amare din trecut, fie prin izbavirea lor din niste ispite iuti si grozave, cum e izbavirea din moartea naprasnica.

        Vei vedea, Serghei, copilul meu drag, ca vor veni si vremuri bune, cand se vor ridica iarasi biserici, se vor scrie carti, se vor inalta cantari, dar povatuitori purtatori de Duh se vor gasi atat de putini, incat multi ii vor cauta cu disperare mare. Ce va fi atunci? Mare saracie duhovniceasca… Dar cine va dori pe Domnul in acea vreme si va lupta sa-si pastreze sufletul si trupul neintinate, rasplata lui va fi foarte mare. Nespus de mare… Dar eu nu voi mai fi atunci, tu insa vei prinde acele vremi.”

        IAT AZI de mai bine de 25 de ANI de cand :”Cand Biserica nu va mai fi prigonita se vor pregati toate pentru imparatia Antihristului.”_____SUNT GATA TOATE pentru imparatia anticristului !

        si tu te feliciti ca se construiesc liber ….ZIDURI…..

        Apreciază

      • Partizanu said, on decembrie 28, 2015 at 10:21 am

        Frate asa ca-i mai usor sa dai cu batul decit sa mai dai din cind in cind pe la biserica. Nu de alta dar gasesti repede si un link daca ne-am ruga inpreuna http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/index.php/stiri/633-adevarul-de-constanta-elena-ceausescu-a-aprobat-construirea-bisericii-noastre-marturii-despre-ridicarea-singurei-biserici-din-anii-70-din-orasul-constanta

        Apreciază

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 3:50 pm

      IoanC

      „Preoțimea ortodoxă, în totalitatea ei, era supravegheată și controlată în permanentă, prin așa-numiții „inspectori de culte” și ofițeri de Securitate, prezenți mereu în toate instituțiile bisericești.””________si AZI preotimea ortodoxa este controlata si uramarita , la fel si cresinii ortodocsi cu care se fac liste de crestini „mai evlaviosi” de pandaci platiti raspanditi azi prin Biserici ca si pe vremea comunismului, ba inca mai VICLEAN, ..

      si AZI se fileaza si se fiseaza crestinii in ascuns prin Biserici si se prigoneste orice preot cu acrivie la ortodoxie si MARTURISIREA Ortodoxiei dupa Sf Parinti este inlocuit cu „correctul politic” azi in Biserici, ORICE preot care NU se supune circularelor de „rugaciunein comnum ” cu ereticii sau are o atitudine martrisitoare este inlaturat si prigonit, ORICINE dintre clerici sau monahi zice ca MONOFIZITII sunt ERETICI iar nu „ortodocsi” cum MINCINOS „decreteaza” actele EREZIEIE de la Balamand si Chambesy este inlaturat si prigonit, etc
      AZI se FALSIFICA Cartile Sf Parinti, se MODIFICA slujbele si se primesc ereticii catolici si protestanti la Ortodoxie DOAR cu Mirungerea, iar „popimea” catolica este „recunoscuta” la fel ERETICUL papa ….si cate si mai cate….

      Dar siiiiigur,…… se zidesc ZIDURI cu mare usurinta, …..asta da, …..dar TOT pe cheltuiala crestinilor ortodocsi si FARA ajutor de la statul anticristic !

      Apreciază

  4. el said, on decembrie 26, 2015 at 8:10 pm

    Dumnezeu sa-l ierte pe Nicolae (Ceausescu) !

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on decembrie 26, 2015 at 9:39 pm

      Pot sa afirm pe cuvant, ca cel putin in spatiul si timpul meu existential, niciodata in perioada anilor 1970-1989 eu, familia mea, sau rudele mele nu am avut de suferit din cauza mersului aproape saptamanal, la biserica. Niciodata Biserica nu a fost inchisa si niciodata nu s-a interzis vreodata intrarea in ea sau niciodata nu s-a interzis trasul clopotelor sau procesiunile cu cruci, steaguri si icoane in spatiile publice. Iar Biserica la care merg se afla cumva in centrul civic al localitatii de resedinta. Deasemenea pot sa afirm ca printre enoriasii Bisericii erau din acea perioada cadre active din armata, militie si servicii care erau practicanti din convingere ( ei si familiile lor) si stiu asta pentru ca am vazut personal ca aveau cruci si icoane cu candele in casele lor si unii purtau cruciulite la gat si se spovedeau, iar ca dovada, unii care traiesc inca au ramas si acum printre cei care vin regulat la slujbe si se spovedesc. In mod sigur, in acea perioada, colegii lor stiau ca ei merg la Biserica.
      Ma mira foarte, cand se face atata „zgomot” ca in perioada Ceausescu, Biserica a fost „crunt asuprita”. Poate au fost cazuri prin alte parti, insa eu nu am simtit aceasta „asuprire” sub nicio forma .
      Probabil ca se arunca aceste acuze pe seama perioadei Ceausescu, suprapunand peste aceasta perioada in mod perfid, represiunile din anii 1945-1960 cand Tara chiar era sub asuprirea reala a nomenklaturii alogene anti-nationale (din „aluatul” careia face parte si garnitura de „lideri revolutionari democrati” post-decembristi), pentru a-l discredita pe Ceausescu si post-mortem.

      Apreciază

      • mihai said, on decembrie 27, 2015 at 7:09 am

        Un exemplu este Pr. Ghe. Calciu Dumitreasa, care cei mai multi stim ft bine cea patit in perioada comunista inclusiv a lui ceausescu, iar greseala lui ceausescu a fost aceea ca a bagato pe ,,doctor, inginer, academician de renume mondial” leana in politica pt ca de la aceia a plecat multe dintre rele printre care demolarea de biserici si de cimitire si daca vreti dau si exemple deoarece cunosc ft bine situatia intro oarecare masura. Iar cand leana dadea un ordin apai era litera de lege nu se comenta. Este ft adevarat ca astia care au urmat dupa ei imediat dupa 89 au fost si sunt niste adevarate cataclisme umane, caci in definitiv tot comunisti au pus mana pe putere dupa 89 iar acum copii lor al activistilor si al tortionarilor si al turnatorilor iar exemple avem cu ghiotura

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 2:28 pm

        nikodim

        eu eram prea mic sa inteleg ceva pe vremea lui Ceausescu iar parintii mei habar nu aveau atunci de vreo credinta.
        Am aflat apoi cum povestesti si tu, ca oamenii totusi mergeau la Biserici regulat si pana si dintre cei mai mari sefi si gradati din partid si servicii s-au cununat si si-au botezat copii cumva, atat de „riguroasa” era „prigoana”.
        Daramarea Bisericilor nu avea atat aspectul de prigoana specifica anume a Bisericii si asuprire indracita a credintei cum o prezinta unii azi , cat de ateism prostesc si planuri maretze de edilism faraonic local.
        La capitolul constructii faraonice insa vedem ca au sucombat si „mai marii” Bisericii de azi care vorba Sf Lavrentie de Cernigov zidesc in nestire la caramizile lui Faraon ale cladirilor si ignora zidirea duhovnceasca a sufletelor.

        Dar acum in epoca si IMPARATIA MINCIUNII de azi se minte fara rusine si se incearca aruncarea vinei integral pe unul care nici pe departe nu a fost atat de rau cum li se pare altora nedeprinsi sa gandeasca cu mintea proprie ci robii plecati si indobitociti ai propagandei politicului corect.

        „Hotul striga hotii”,asta fac ei azi cu Ceausecu si vina de „prigonitor” al Bisericii imputata lui !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 2:47 pm

        nikodim

        si ce azi nu este PROGOANA asupra Bisericii Lui Hristos?
        Aceea de pe vremea comunismului era NIMIC fata de cea de acum, MAI MICA ca cea de pe vremea lui DIocletioan si a prigonitorilir din primele secole si INFINT mai simpla si marunta decat cea de acum VICLEANA; PERFIDA, ASCUNSA prin FALSIFICAREA Ortodoxiei si propovaduirea „noii ortodoxii” a religiei anticristului !
        Si la aceasta de pe urma iau parte ACTIV si NESILIT de nimeni TOTI ecumenistii( cler APOSTAT si telologari de cacat) , iudele si maonnii din Biserica si de le langa Ea.

        IATA ce fac ei APOSTATII si PRIGONITORII vicleni de azi ai Bisericii , LAUDATI ca ar fi „mai buni” ca ceuasescu.
        Profetia Sf Anatolie al Optinei se scrie azi la timpul PREZENT ! nu cu „ereticii vor une mana pe Biserici ci AU PUS MANA „…etc

        ” “Fiul meu, să ştii că în zilele de pe urmă vor veni vremuri grele, după cum spune Apostolul vei vedea că din pricina împuţinării credinţei, rătăcirile şi dezbinările vor apărea în biserici şi, cum mai dinainte au spus Sfinţii Părinţi, pe scaunele ierarhilor şi în mânăstiri nu va mai fi atunci niciun bărbat încercat în viaţa duhovnicească. Din care pricină, rătăcirile se vor răspândi pretutindeni şi pe mulţi vor înşela. Vrăjmaşul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducând în rătăcire, de e cu putinţă, şi pe cei aleşi. Nu va începe prin lepădarea dogmelor despre Sfânta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Născătoarea de Dumnezeu ci pe nesimţite va începe a strâmba învăţăturile Sfinţilor Părinţi primite de la Duhul Sfânt- însăşi învăţătura Bisericii. Viclenia vrăjmaşului şi uneltirile lui vor fi îndreptate împotriva unui număr foarte mic, al celor încercaţi în viaţa duhovnicească. Ereticii vor pune mâna pe Biserică, îşi vor numi peste tot slugile, iar viaţa religioasă va fi lepădată. Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare şi întru neştiinţa. El a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte“ (Matei 7, 16-20). Şi sârguieşte-te să-i osebeşti de păstorii adevăraţi; acei furi de cele ale Duhului, care sfâşie turma duhovnicească, „nu intră pe uşă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vor intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1).

        După lucrare, adevărata lor slujire este prigonirea adevăraţilor păstori, întemniţarea lor, căci fără această slujire, turma duhovnicească ar putea să nu fie prinsă. Drept aceea, fiul meu, când vei vedea în biserică batjocorindu-se lucrarea dumnezeiască, învăţăturile Părinţilor şi orânduirea lăsată de Dumnezeu, să ştii că ereticii au şi apărut, chiar dacă pentru o vreme s-ar putea să-şi tăinuiască relele voiri sau vor strâmba pe nesimţite credinţa dumnezeiască pentru a izbuti mai bine, înşelându-i pe cei neiscusiţi.

        Îi vor prigoni nu doar pe păstori, ci şi pe slujitorii lui Dumnezeu, căci diavolul, care ocârmuieşte rătăcirea, nu poate suferi vieţuirea după rânduiala lui Dumnezeu. Asemenea lupilor în piei de oaie, vor fi cunoscuţi după firea lor îngâmfată, iubirea de desfătări şi pofta de putere– aceia vor fi trădători care vor pricinui ură şi răutate pretutindeni; şi de aceea a spus Domnul că se vor cunoaşte „după roade” (Luca 6, 43-45). Adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supuşi, iubitori de fraţi şi ascultători de Biserică.

        În vremea aceea, monahii vor îndura mari strâmtorări din partea ereticilor, iar viaţa monahală va fi luată în batjocură. Obştile monahale vor fi sărăcite, numărul monahilor se va împuţina. Cei rămaşi vor îndura silnicii.

        Aceşti urâtori ai vieţii monahale, care au numai înfăţişarea credinţei, se vor nevoi să-i atragă pe monahi de partea lor, făgăduindu-le ocrotire şi înlesniri lumeşti, dar ameninţându-i cu exilul pe cei care nu se supun. Din pricina acestor ameninţări, cei împuţinaţi cu sufletul vor fi foarte umiliţi, chinuiţi de propria neputinţă.

        De vei trăi să vezi acel veac, bucură-te, căci în vremea aceea cei credincioşi care nu au alte virtuţi, vor primi cununi numai pentru stăruinţa în credinţă, după cuvântul Domnului: „Oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, mărturisi-l-voi şi Eu înaintea Tatălui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32).” __Sf Anatolie al Optinei.

        Dar iata ca avem INCREDINTAREA de la Duhul Sfant ca Biserica VA DAINUI impotriva tuturor MINCIUNILOR si vicleniilor lor ascunse si a luctarorilor PERVERSI ai lui anticrist si ai duhului lui de AZI din lume !

        ” Dar Dumnezeu este mai puternic decât diavolul şi nu-i va părăsi niciodată pe robii Săi. Vor exista mereu creştini adevăraţi, până la sfârşitul veacurilor, dar ei vor alege locuri singuratice şi pustii. Nu te teme de necazuri, ci teme-te de primejdioasa rătăcire, căci ea izgoneşte harul şi desparte de Hristos; din care pricină, Domnul a poruncit ca în aşa fel să-l socoteşti pe eretic, încât „să-ţi fie ca un păgân şi un vameş” (Matei 18, 17).”___Sf Anatolie al Optinei !

        Apreciază

    • auditus said, on decembrie 26, 2015 at 9:48 pm

      Nu va mai avea România un şef de Stat ca Nicolae Ceauşescu!
      http://diasporaonline.info/home/cultural/1592-nu-va-mai-avea-romania-un-sef-de-stat-ca-nicolae-ceausescu.html

      Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 4:29 pm

        auditus

        FOARTE BUN ARTICOL !

        Multumim.
        Dumnezeu sa-l ierte si sa-l pomeneasca si pe robul Sau Corneliu Vadim !
        In IMPARATIA MINCIUNII de azi a spune un adevar este MUCENICIE !
        MULT atarna Marturisirea adevarului inaintea Lui Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

  5. mihai said, on decembrie 26, 2015 at 8:12 pm

    din ciclul gura pacatosului adevar graieste, regina marii britanii la fel ca si papa francisc cel zbanghiu ne spune ca acest craciun va fi ultimul din istoria umanitati, sursa http://www.lovendal.ro, poate stiu ei ceva ceea ce noi nu stim

    Apreciază

  6. hilohi bogdan said, on decembrie 26, 2015 at 8:40 pm

    din putere în putere …nu din cădere în cădere…lumea cu ale ei …împărăţia Lui Dumnezeu cu ale ei…se ia cu asalt…nu cu asfalt…în rest fiecare cu crucea lui…dar soarta domniilor e în grija Domnului…nu a noastră…

    Apreciat de 1 persoană

  7. nikodim said, on decembrie 26, 2015 at 9:01 pm

    off topic,
    Ucrainopitecii maidanezi si sectanti care administreaza teritoriul ucrainean ( Tara nu e, iar conducerea teritoriului se face din ambasada tzariloruniteamerloce) prin vocea mai-marelui lor, pastorul baptist Oleksandr Turchynov, au enuntat un nou „proiect civilizational” (conceptia sa iezuito-uniato-protestanta este mai mult decat evidenta) pentru „inapoiatii” lor conationali aborigeni otodocsi. Sa treaca pe o noua treapta de „civilizatie oocidentala” renuntand la calendarul iulian (pe stil vechi) si sa sarbatoreasca Nasterea Domnului pe calendarul gregorian (pe stil nou), ca toata lumea „civilizata occidentala”.
    Nevrand sa aduc in discutie vreo polemica asupra calendarului bisericesc, nu pot sa nu remarc insistenta cu care „creaturile democratiei” din ucraina lucreaza cu multa ravna la fragmentarea si implicit invrajbirea societatii majoritar ortodoxe (inca) de acolo. Pentru ca va dati seama, ortodocsii de acolo in totalitatea lor ( cu toate ca deja sunt fragmentati in vreo alte doua „biserici ortodoxe” schismatice) folosesc calendarul iulian, iar trecerea la „calendarul civilizat” gregorian, in ton cu societatea occidentala „civilizata” (cam asa se si exprima creaturile din administratia teritoriului) vor duce la faramitarea si mai pronuntata a societatii, in „civlizati” si „necivilizati”…

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 3:56 pm

      nikodim

      „Cuviosul Teodosie, egumenul Lavrei Peşterilor, scria, ca noi să nu lăudăm credinţa străină şi în nici un caz să nu ne unim cu catolicii şi să nu părăsim Credinţa Ortodoxă. Cei apropiaţi nouă duhovnoceşte, marii Arhiepiscopi Lazăr Baranovici şi Teodosie al Cernigovului, ale cărui moaşte sunt în faţa noastră (zicând acestea Părintele Lavrentie făcu o metenie în direcţia Catedralei), şi Sfinţitul Ioan de Tobolsk, se străduiau din răsputeri după cuvântul Domnului Iisus: „Ca toţi să fie una”, să fie cu Rusia Ortodoxă, ca împreună să formeze Sfânta Rusie. Şi ca pentru totdeauna să se elibereze de stăpânirea poloneză şi asuprirea jidovilor, de arenda lor şi să se izbăvească de catolicismul străin şi de unia pierzătoare de suflet, introdusă şi implantată prin ameninţări, torturi, violenţă şi moarte. Părintele a mai spus: „Aşa precum nu poate fi despărţită Preasfânta Treime, Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, care este Unul Dumnezeu, la fel nu pot fi despărţite Rusia, Ucraina şi Bielarusia. Împreună ele constitue Sfânta Rusie. Să ştiţi aceasta, ţineţi minte şi nu uitaţi!

      În oraşul Kiev niciodată nu a existat Patriarh. Patriarhii erau din Moscova şi locuiau în Moscova. Păziţi-vă de grupul ucrainesc autosfinţit (biserica) şi de unie”.

      Stareţul Lavrei Peşterilor din Kiev, părintele Kronid l-a contrazis pe Părinte zicând că autosfinţiţii şi uniaţii deja au dispărut din Ucraina. Părintele a răspuns cu mahnă şi tristeţe: „Diavolul va intra într-înşii şi ei, cu o răutate satanicească, se vor oşti împotriva Credinţei şi Bisericii Ortodoxe, dar sfârşitul lor va fi ruşinos şi adepţii lor vor primi pedeapsa cerească de la Domnul Împăratul puterilor”.

      Cât sunt de scumpe şi fără de preţ cuvintele Părintelui – el pe toate le-a prevăzut şi le ştia din timp. Nu demult a apărut un arhiereu ucrainean autosfinţit care s-a numit pe sine Patriarh al Kievului şi încă unde? În America. El nu ştie sau a uitat că în Kiev niciodată nu a existat Patriarh… Iar noi trebuie să ne întrebăm de unde se poate lua în America un Patriarh Kievean?! Dar unii, sortindu-se la munci veşnice, spre propria lor ruşine, îl aclamau ca nişte posedaţi: „Patriarhul nostru!”.

      Părintele ne preîntâmpina să rămânem credincioşi Patriarhiei Moscovei şi în nici un caz să nu aderăm la nici un fel de dezbinare. Iar acei arhierei şi preoţi, care au semănat tulburări în sufletele credincioşilor, şi-au provocat mare daună şi au dus multe suflete la pieire.

      […]

      Schiarhimandriţii Teofan, Nichifor şi Varlaam”

      „Cuvintele Cuviosului Lavrentie despre Rusia, despre ceea ce este „rusesc”, despre erezii şi credincioşie Bisericii-Mame

      Părintele Lavrentie vorbea insistent şi cu severitate, preîntâmpinând că Rusia şi rusesc sunt cuvinte natale. Şi trebuie de ştiut neapărat, ţinând bine minte că a fost Botezul Rusiei, iar nu botezul Ucrainei. Kievul – este al doilea Ierusalim şi maica oraşelor ruseşti. Rusia Kieveană a fost dintotdeauna împreună cu Marea Rusie. Kievul fără Marea Rusie şi separat de Rusia este de neînchipuit în nici o situaţie şi în nici un caz.

      Capitala Poloniei în taină era jidovească. Jidovii îi sileau pe polonezi să cucerească Rusia. După ce o parte din Rusia a fost cotropită de polonezi, ea a fost dată în arendă jidanilor împreună cu mănăstirile ortodoxe, bisericile şi preoţii. Preoţii şi creştinii ortodocşi, fără permisiunea lor, nu aveau voie să săvârşească nici un fel de trebuinţe. Pe ortodocşi îi constrângeau şi îi oprimau din toate părţile, favorizând Polonia, catolicismul şi unia. Nu în zadar Griţi „Auraşul”, fericitul nebun pentru Hristos Grigore, striga în piaţă atunci când îl băteau: „Vai, dor pumnii jidoveşti!”.

      Jidovilor foarte tare nu le plăceau cuvintele Rusia şi rusesc, şi, de aceea, au numit pământurile cucerite de polonezi şi luate de ei în arendă Malorosia (Rusia mică). Apoi şi-au dat seama că acest cuvânt conţine cuvântul Ros şi au numit aceste teritorii Ocraina (margine). Cuvântul ocraina este defăimător şi înjositor! Ce fel de margine? A cui margine, de ce margine? Doar după această părelnică margine jidanopoloneză se află alte ţări şi state. Şi mai târziu, după indicaţiile lor, polonezii au legiferat termenii de Ucraina şi ucraineni, pentru ca noi cu mai multă uşurinţă să ne uităm numele rusesc şi să ne rupem pentru totdeauna de Sfânta şi Dreptmăritoarea Rusie.”

      vezi mai multe la :

      https://saccsiv.wordpress.com/2015/03/09/profetia-sfantului-lavrentie-de-cernigov-despre-kiev/

      Apreciază

  8. Ionut said, on decembrie 26, 2015 at 9:23 pm

    Acum, Dan Puric la A3:

    D.P.-Ne ataca femeia, prounand ca modele niste prostituate despre care vorbesc mereu la tv.
    […]
    D.P. -Vor sa ne transforme in niste numere.
    A.S. -Care ei?
    D.P.- Oculta mondiala, care a instaurat si comunismul. Cei de la Bruxelles au refuzat sa condamne comunismul.
    […]
    D.P.- L-am facut pe Mircea Vulcanescu criminal de razboi

    Apreciază

  9. Ionut said, on decembrie 26, 2015 at 9:29 pm

    A.S., foarte crispata si foarte atenta ca nu cumva Dan Puric sa faca observatii discriminatorii…

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 26, 2015 at 9:37 pm

      Ionut

      Toleranta, toleranta, repeta ca bezmetica ALESSANDRA STOICESCU, adepta a KABBALAH, cand ii zicea Dan Puric despre aberatia inventiei celui de al treilea sex.

      Apreciază

      • Aurora said, on decembrie 27, 2015 at 9:49 pm

        Pai poate frecventeaza in secret vreo casa de TOLERANTA …

        Apreciază

  10. cosminmatiu said, on decembrie 26, 2015 at 10:01 pm

    Minutul 1:41 Alina Eremia si semnul diavolului :

    Apreciază

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 2:50 pm

      cosmin

      frate nu mai pune linkuri cu curve unse de toata spurcaciunea si unsoarea draceasca in zi de Praznic.
      CURVELE VANDUTE sunt materie de IGNORAT , ca si diavolul care le-a facut pe ele TARFE „celebre” !

      Apreciază

  11. Mustafa said, on decembrie 27, 2015 at 1:31 pm

    Videoclip lansat recent de Hezbollah( organizatia Siita considerata „extremista si terorista” de Occidentali si de Israel)

    „Clopotele bisericii din Mosul vor rasuna din nou:”

    Intre timp iata ce le face Israelul
    http://www.timesofisrael.com/syrian-media-israel-hits-hezbollah-targets-in-qalamoun-area/

    Apreciază

    • Aurora said, on decembrie 27, 2015 at 9:55 pm

      Pe astia de la Bruxelles, cred ca daca ii stropesti cu aghiazma sar ca fripti ! Iti dai seama cate legiuni au in ei ?!!

      Apreciază

  12. Fr.ioan said, on decembrie 27, 2015 at 3:15 pm

    Nicu si cu Leana, au avut vina lor , dar eu cred ca , ‘catelusii’ din preajma lor , i-a impins la a face atrocitati impotriva Romanilor.
    La fel si cu SFINTII inchisorilor, nu numai aparatul comunist a fost de vina , ci si anchetatorii si judecatorii , din exces de zel [pupincuristi] , au contribuit la aceasta mare vina.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 4:07 pm

      Fr.ioan

      Nicoale si Elena au avut vina lor de oameni simpli, prosti si neajutorati duhovniceste dar mintiti, pusi sub presiune si IMPINSI SISTEMATIC si HOTARAT spre rau de HOARDELE de indraciti VANDUTI diavolului din jurul lor,

      dar NU ERAU anticristi cum vor sa-i prezinte astia de azi ADEVARATII ANTICRISTI.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 5:58 pm

        Fr.ioan

        daca ar fi fost anticristi NU II OMORAU indracitii masoni ritualic in ziua de Craciun, ci ii foloseau in continuare la planurile lor anticristice !
        mihail gorbaciov „progresistul” cel laudat pana azi de occidentul apostat si de amerlocii indraciti a fost de la SATANA ( spne CLAR Parintele Arhimandrit Tavrion , vezi filmele „sarea pamantului” ) de aceea si AZI se bucura de renume si faima de la draci, pe cand pe ceuaescu cu elena lui i-au UCIS !!!
        de ar fi facut pactul cu diavolul si AZI se bucurau de batranete linistite ca INDRACITUL VANATOR de tara si TRADATOR abject iliescu !!!

        Apreciază

      • NIMENI said, on decembrie 27, 2015 at 8:50 pm

        Ai dreptate el,
        100%

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 1:37 am

        Daca Turcanu ar fi fost rau, nu il mai omorau sefii lui, slujitorii satanei. 🙂

        Deci, e clar, Turcanu a fost un om simplu si bun.

        🙂

        Apreciază

  13. Mălin said, on decembrie 27, 2015 at 4:24 pm

    Mircea Badea: Nu mai pot cu colindele. Aflăm în fiecare zi că lerul este ler:
    http://www.antena3.ro/actualitate/mircea-badea-in-gura-presei-colinde-331222.html

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 27, 2015 at 5:20 pm

      Malin

      si noi aflam in fiecare zi ca mircea badea e un PROST PROST PROST infinit de prost si ABJECT !

      suntem siliti zilic la a vedea asta… leru-i ler si badea-i CRETINUL VANDUT si prostul vesnic pe care sunt SILITI romanii sa-l vada… pedepasa romanilor e mare sa suporte un asemnea dobitoc…ZILNIC !

      Apreciat de 1 persoană

      • NIMENI said, on decembrie 27, 2015 at 9:06 pm

        Probabil nu e chiar PROST dar de foame e daramat si mananca orice i se da, chiar si cu doua polonice …
        Nu-i sileste nimeni pe romani sa-l vada …!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 10:43 pm

        NIMENI

        ba e chiar un australopitec PROST chiar daca manaca cacat cu doua polonice si e VANDUT cum spui, asta insa nu-l scuteste de PROSTIE !
        un „manelist” al intelectualitatii si o TZATZA baloasa si pizmasa care barfeste pe santz… asta e „nivelul” lui badea

        deisgur ca nu sunt obligati sa-l vada romanii, dar el tot pe sticla isi face veacul si ocupa locul ala de pomana, in sensul asta existenta lui e o siluire a neamului…. nu orice carcalac prost ca el are „cinstea” de a fi bagat pe gatul romanilor zilnic la tv

        Apreciază

    • Aurora said, on decembrie 27, 2015 at 9:59 pm

      Un prost cu mintea in colturi nu intelege colindele. E un ateu spurcat si bascalios, vai de capul lui…

      Apreciază

      • el said, on decembrie 27, 2015 at 11:21 pm

        Aurora

        asta e antologica : lerui-i ler si prostu-i PROST ! asa ca mircea badea prost prost…

        Apreciază

  14. marinela said, on decembrie 28, 2015 at 12:15 am

    E batut cu leru-n cap ,bietul badia..))

    Apreciază

  15. Ioio said, on decembrie 28, 2015 at 10:53 am

    Hristos se naste, Slaviti-L.

    Dumnezeu sa-i ierte pe Nicolae si Elena Ceausescu.

    „Nu cred ca erau nebotezati, fiindca mama lui Ceausescu era foarte credincioasa. Ca si Zoia. E asa de credincioasa! Posteste si merge la biserica. De cand era eleva, studenta. (…) Ea mergea la biserica inainte de a ajunge acasa, cand iesea de la liceu. (…) Cred ca de la colegii de scoala a invatat, de la prieteni. Eu asa o stiu. Cand a terminat liceul, inainte de a da examen la facultate, a stat la Snagov vreo trei saptamani impreuna cu o colega de-a ei. Miercurea si vinerea, cand ii dadeam sa manance, Zoia imi spunea: Eu nu mananc de dulce!”.

    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/clanul-arborele-genealogic-al-ceausestilor-7454.html

    Nu inteleg totusi cu, de:

    Zoe Ceausescu, incinerata in graba
    ocmai de aceea dorinta Zoei de a fi incinerata, si nu inmormintata crestineste a mirat pe multi dintre cei care o cunosteau. Oricum, nimeni nu i-a putut vedea chipul, sicriul fiind inchis. Asa cum nimeni nu a putut vedea cum sicriul e coborit la incinerare. Pentru a evita multimea, la crematoriul Vitan-Birzesti, familia a ales sa nu-l mai expuna in sala cu flori, ci sa-l duca direct la subsolul unde se afla cuptorul. Spre nedumerirea celor prezenti. „Puteau macar sa ne spuna”, a exclamat Ion Dinca, multumit totusi ca avea cui povesti despre cum a fost condamnat pe nedrept pentru subminarea economiei nationale.

    http://stirile.rol.ro/zoe-ceausescu-incinerata-in-graba-24380.html

    Apreciază

  16. mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 12:36 am

    Un exemplu despre cum se ajunsese in regimul Ceausescu la Seminarul Bucuresti (si nu numai, inclusiv la fac teologie Sibiu)

    Din „Viata Parintelui Gheorghe Calciu „; sant cuvintele Parintelui

    „Dar iubirea crestina, rugaciunea si mai ales exprimarea publica a credintei, chiar daca se manifesta strict in incinta unei scoli teologice, devin un pericol de moarte pentru ateismul oficial. Si ce alta cale ar avea acest ateism pentru lupta impotriva asaltului credintei, impotriva acestei daruiri – care pentru materialist pare o nebunie – decat violenta, ilegalitatea si slugarnicia? Asa s-a intamplat si in cazul meu.

    Duminica dimineata, 5 martie 1978, inainte de a incepe slujba, parintele director ma anunta ca luni la ora opt va avea loc judecarea mea, din ordinul Prea Sfintitului Episcop R.. Motivul acestei judecati era pe scurt enuntat atunci: manifestarea religioasa a parastasului, „crima de parastas”, cum am numit-o eu in deradere, deoarece, a adaugat parintele director cu un aer de taina, fara indoiala ca Securitatea si Militia a inregistrat pe banda de magnetofon totul, toata procesiunea, cantarile si panegiricul rostit de mine, toate constituind ingrozitoarea infractiune de propaganda religioasa in incinta Seminarului Teologic. Grozava vina!”

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2015 at 2:08 pm

      mircea.v

      vorbesti despre comunism ca ideologie, NU il poti imputa unui om SINGUR

      distertatie sterila si INUTILA, stim ca comunismul e rau

      CUM este insa ceea ce a venit DUPA comunism acum???
      si CUI ANUME poti sa-l reprosezi? lui baescu, iliescu, roman, inoannis alege UNUL cum faci cu ceausescu atunci !

      Apreciază

  17. mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 1:24 am

    Fragment din cartea “Viata Parintelui Gheorghe Calciu”.
    (1978 – Regimul Ceausescu.)

    „Marti 6 iunie, la ora de educatie cetateneasca din Seminar a fost invitat sa le vorbeasca elevilor dl profesor de Drept de la Facultatea de Teologie, I., pentru formarea constiintei comuniste a elevilor. Domnul I. s-a achitat stralucit de aceasta obligatie, transformand lectia de educatie cetateneasca intr-o lectie anti-Calciu. Cu autoritatea sa de profesor, el a cautat sa afirme in fata elevilor faptul ca, chiar daca sub aspect uman, indepartarea preotului profesor Calciu din invatamant (si transformarea lui in somer, adaugam noi) a fost o operatie foarte dureroasa, sub aspectul Dreptului bisericesc ea este pe deplin legala.

    Justificarea care urmeaza este de-a dreptul groteasca. Dl profesor I. demonstreaza, fara citate din articole de Drept, ca parohul unei biserici, este, impreuna cu consiliul parohial, stapan de fapt si de drept al bisericii respective. In consecinta, ei isi pot da semnatura ca biserica respectiva sa fie daramata, in cazul ca asa gasesc de cuviinta, si nimeni nu-i poate trage la raspundere. Asadar, preotul Calciu este profund vinovat ca a protestat impotriva daramarii bisericii Enei, deoarece parintele D. , parohul bisericii, si consilierii sai aveau dreptul sa semneze actul de daramare a bisericii. In concluzie, pedeapsa aplicata preotului Calciu este absolut justa, au inteles copiii.”

    Apreciază

  18. mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 1:26 am

    Din aceiasi carte „Viata Parintelui Gheorghe Calciu”
    (1978 – tot in timpul regimului Ceausescu)

    Despre „umanismul” regimului Ceausescu, si despre copilaria „fericita” a copiilor de marturisitori

    „In ziua anterioara acestei zile de miercuri a avut loc cea mai dramatica discutie cu sotia mea. Toata ziua fusese bombardata de telefoane, si acasa, si la serviciu. Toate amenintarile posibile au fost rostite.

    Discutia aceasta a fost cea mai cumplita pentru mine. Ea m-a lezat adanc, incat de fiecare data cand imi amintesc de ea, simt ca ceva in mine ma asupreste si mainile incep sa-mi tremure. Si acum, cand retranscriu paginile pe care mi le-am notat atunci sumar, simt golul din piept si am senzatia ca-n clipa urmatoare ma voi prabusi intr-un abis. Am o durere fizica in piept, ca de angina pectorala.

    Sotia mea isi facea bagajul sa plece:
    – Nu mai pot sta in casa aceasta! Peretii acestia, usile acestea incuiate nu ma mai pot apara de nimic! Trebuie sa plec oriunde, numai aici sa nu mai raman! Daca mai primesc un singur telefon, ori ajung la spitalul de nebuni, ori sub rotile unui tramvai!

    Sant cuvintele ei. Am inteles abia atunci de ce in Rusia s-a sinucis sotia lui Levscenko. Teroarea cea mai neagra era acum in casa mea si-n sufletul nostru. Unde, la ce punct metalul spiritului poate plesni? Si acolo incepe dezastrul. Incerc s-o linistesc.

    – Voi fi dat afara, nu este nimic, voi munci pe santier, ca muncitor zilier. Nu mai santem tineri, dar o pot face. Te rog sa ramai acasa, cu copilul. Plec eu. Atunci teroarea va inceta.
    – Nu, nu pot suporta casa! spune ea. Ma simt terorizata. Din cauza ta traiesc intr-o tensiune continua, de ani de zile. Am imbatranit inainte de vreme. Ghita, Ghita, de ce ne distrugi?

    Nu-i puteam spune nimic. Am tacut si am stat alaturi de ea. Obiditii, obiditii sortii! Spre ziua se mai calmeaza, dar cand reincepem discutia este cuprinsa de un tremur inspaimantator si acuza dureri insuportabile in abdomen. M-am hotarat sa chem salvarea, dar intre timp calmantele pe care le-a inghitit isi fac efectul. Zace epuizata in pat.
    La cinci si jumatate plec la Seminar si ii spun:
    – Draga mea, de la scoala nu mai vin acasa. Voi merge la cineva sa dorm, pana imi voi gasi o camera cu chirie. In felul acesta vei fi si tu linistita. Te vor lasa in pace, acesti gangsteri morali. Nu vor mai avea motive sa te terorizeze.
    Era, deci, miercuri dimineata, dupa acea noapte infernala. Epuizata si distrusa, ea m-a privit cu disperare si mi-a spus:
    – Daca diseara nu te intorci acasa, atunci sa vii joi sa ma ingropi!

    Toate acestea s-au petrecut in fata fiului meu de doisprezece ani. Locuinta noastra este prea mica pentru ca asemenea scene sa aiba loc fara stirea lui. Nici el nu a dormit in noaptea aceea. Frica i se comunicase si tremura din tot trupul. Ii auzeam dintii clantanind. La un moment dat, s-a dus si mi-a rupt predicile fara un cuvant, apoi s-a asezat din nou pe pat, tremurand si privind cu ochi mariti. Doamne, ce traumatism s-o fi produs in sufletul lui mic?! Ce rupturi si ce sechele vor ramane in inima aceasta de copil?! Scapa-l, Iisuse! Cum veti da socoteala de sufletul acesta, Prea Sfintite Episcop R., voi, parinti consilieri, parinte director si parinte N.? Ce suflet curatat prin lacrimile pocaintei veti aduce la Judecata pentru acest suflet pur, de copil, pe care l-ati traumatizat?”

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2015 at 2:18 pm

      mircea.v

      situatia duhovniceasca a femeii si copilului Par Calciu ATUNCI era una JALNICA !!!….teribila, desi avea exeplul de credinat marturstoare LANAGA ei , cu ei, al lor…..GROAZNICA CADERE !

      si NU din cauza comunsitilor era femeia parintelui lasa, slaba, debila duhovniceste ci din CADEREA ei ALEGEREA ei, una care TRAIND LANGA curaj era coplesita de PACATELE EI, ba si copiluluii ii facea rau, EA ii facea rau, NU comunistii….ea mama lui prin CADREA ei CUMPLITA duhoviceasca! ca femeia lui Iov, asa si preoteasa parintelui atunci….. CAZUTA si facand infinit RAU copilului.

      Cum era Sf Iulia cu prunc de 4 ani Chiric in mainile inchiantorilor la idoli, CUM a marturisit femeia crestina atunci cu pretul vietii ei, si CUM a strigat pruncul ” omorati-ma si e mine ca si eu sunt CRESTIN!”…

      si cum JALNICA femeie de atunci a marturisitorului Parinte Calciu, CUM ?? e vina lui ceuasescu pentru CADEREA EI INFRICOSATOARE ? NU ! regimul de atunci i.a ratat doar limtele „crestinislului” din ea si a ceea ce era capabila sa faca. sinucidere si MUTILAREA duhovniceasca a bietului ei copil PROST crescut !

      si daca ei care aveau marturistorul in casa, langa ei era ASA JALNICI, CUM vrei tu sa fie ceuasescu si altii NEAJUTATI duhovniceste???

      tracacesti din burta neica mircea….

      Apreciază

  19. mircea.v said, on decembrie 30, 2015 at 5:11 pm

    Fragment din „Al cincilea cuvant catre tineri” – 1978

    „Te-ai intrebat, tinere, care este rostul tau in lume si daca totul se reduce la ea? Daca ne-am nascut sa fim robii materiei, ba inca printr-o justificare filosofica, atunci finalitatea vietii este sclavia.
    Daca libertatea noastra se reduce la necesitate sau la logica, atunci libertatea noastra este sclavie.
    Daca toata cunoasterea noastra se reduce la o sterila si niciodata implinita intelegere a legilor materiei, atunci cunoasterea noastra este sclavie.
    Daca iubirea noastra se reduce la lupta pentru existenta, iar sacrificiul nostru la perpetuarea speciei, atunci ele nu sant decat sclavaj.
    In sfarsit, daca toate convingerile noastre izvorasc dintr-o doctrina oficial impusa, atunci ele nu pot fi decat sclavie.
    Si in toata aceasta insiruire, tinere prieten, unde este locul sufletului tau?
    Tu simti ca dincolo de tot materialismul cu care ai fost intoxicat, dincolo de ateismul care iti este impus cu violenta ideologica, exista ceva mult mai vast, mult mai autentic si mult mai aproape de tine decat tot ceea ce te-a sufocat in aceasta baie materialista. Spre acel ceva, ca spre o lume visata si banuita, te impinge duhul din tine. Aceasta lume se stravede ca un spatiu azuriu, scaldat in lumina soarelui, printre zabrelele interdictiilor pe care societatea ti le impune. Un limb.
    Sa stii, prietene, ca nici o ideologie ateista, nici o regula materialista, oricat de autoritar ti-ar fi impusa, nu este in stare sa ridice un zid total impenetrabil intre tine si lumea spirituala.
    Sufletul nu poate fi facut prizonier. Este o lege pe care materialistii o ignora, spre pierzania lor. In plan spiritual, nu exista prizonierat fara speranta.
    Invatatorii tai iti vorbesc despre ateism si merg in taina la biserica! Iata o fisura prin care lumina de aur a spatiului spiritual ajunge pina la tine.
    Conducatorii tai ideologici tuna si fulgera impotriva religiei, proferand imprecatiile cele mai teribile, dar la vreme de nenorocire isi fac si ei cruci repezi, cerand ajutor de la Dumnezeu! Ca in vremea cutremurului din 4 martie. Iata inca o fisura prin care sufletul tau evadeaza din carcera sufocanta pe care ideologia oficiala ti-a construit-o cu atata sirg.
    La sedintele de ateism, vorbitorii, obligati sa ia cuvantul, ii blameaza pe cei care cred sau care au fost prinsi savarsind „crima” de a merge la biserica. Dar dincolo de vorbele lor mincinoase, dincolo de afirmatiile lor rostite pe un ton fals, tu sesizezi teama de a nu fi descoperiti ca si ei au o credinta religioasa! Minciuna, in care ei inoata atat de lamentabil, sparge inca o data zidul carcerei tale, lasand sa patrunda pe acolo o dulce lumina, iar tu sa te intrebi: ”De unde vine aceasta lumina nefireasca? Este o lumina straina de lumea noastra!”.

    –––––––––––-

    Cum poti sa-i numesti pe cei ce vorbesc impotriva religiei, dar ei insisi merg la biserica?

    Cuvantul e simplu: mincinosi.
    Sant mincinosii buni? Nu.
    Cine este tatal lor? Diavolul.

    Ce parinte, atunci cand vede prapastia, ii spune copilului, „continua sa mergi ca eu ma opresc aici”?
    Ce parinte, atunci cand copilului ii e foame, ii spune ca nu are paine, ii spune chiar ca painea e rea, dar el merge in ascuns si mananca?
    E bun un astfel de parinte? E bun pt el, si ucigas pt copil. Adica, un parinte egoist, plin de iubire de sine, dar plin de ura in ceea ce priveste copiii.

    Parintele merge la biserica, dar spune copiilor sa nu mearga la biserica, ca e rau, ca e o prostie…
    Si lumea trage concluzia de aici, ca parintele e bun. Doar a fost la biserica; si l-a si vazut cineva…

    Ciudat. Foarte ciudat.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2015 at 2:25 pm

      mircea.v

      blablabla…. NIMIC nou, concluzia STIUTA deja : comunismul e rau !

      cum era ceausescu si de ce, NU reiese cu nimic din cele citate de tine cu INDARJIREA si URA demna de un”crestin” ce esti !

      judeci ca un smintit ceea ce NU pricepi ( iei 2 parametri ca porcul dovleacul, ii invarti pe toate partile si….gata „demonstratia”q.e.d….no comment! pana si matematica cere mai multa RIGOARE, d`apoi duhovnicia…..de aceea daca matematica intra in PUTINE minti, cu cat MAI MULT duhovnicia!) ,

      in afara ca ai UZURPAT rolul de Judecator al Lui Hristos, nu faci decat sa-ti arati masura ta „duhovniceasca”……JALNICA domnu´mircea !

      lasa-te de asemenea „Matematici” duhovniccesti ca esti un marunt si sarman slabanog, nu te duce mintea ta neluminata de har

      Apreciază

  20. LaMultiAni said, on decembrie 29, 2021 at 2:21 pm

    Iar după ce i-au dictat sentința a zis către Elena „Murim mai bine-n luptă..”. Se poate găsi pe YT.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.