SACCSIV – blog ortodox

Draga Marius Tuca, nu e doar Norvegia …

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 25, 2015

Iata ce putem citi la Reunite #theBodnariufamily! de pe blogul lui Marius Tuca:

Motto: “Ce poate fi mai neverosimil decît realitatea?” (Dostoievski, în “Jurnal de Scriitor”)

Da, dragă Norvegie! Şi eu îmi îndoctrinez copilul! Şi ca mine sînt mulţi alţii. Copilul meu ştie Tatăl Nostru, Crezul şi Ȋnger-Ȋngeraşul meu de la un an şi opt luni. Copilul meu e împărtăşit în fiecare duminică şi sărbătoare. Copilul meu ştie că Sărbătoarea Crăciunului nu e despre un moş gras care circulă prin aer, tras de reni, e despre Naşterea Domnului, venirea Lui în trup pe Pămînt. (Apropo, te-ai gîndit vreodată, dragă Norvegie, ce onoare ne-a făcut Domnul că S-a coborît printre tîmpiţii de noi?)

Copilul meu ştie să-şi facă cruce de cînd a învăţat că are control asupra mîinilor lui. Pe Maica Domnului o iubeşte “de nu poate să numere”, la fel şi pe sfinţi şi pe îngeri.

La noi, în Romȃnia, există copii care ţin post de la vîrste foarte mici. La noi, în Romȃnia, copiii ştiu să se abţină de la un dulce dacă trebuie să se împărtăşească peste o oră. Ştiu că după o oră pot să-l mănînce. Copiii cîntă colinde la noi, în Romȃnia, şi nu se gîndeşte nimeni “muaaaamă, ce îndoctrinaţi sînt copiii ăştia!”.

Dragă Norvegia, să ţi se pună pata pe o familie de romȃni care-şi creşte copiii în duhul creştin, singurul, al Adevărului atît de mult, încît să-i rupi din matca lor, să-i dai printre străini, să le furi dreptul suprem la Mamă şi la Tată! Iată adevăratul abuz!

Dragă Norvegie, te acuz de abuz nu împotriva unei familii de romȃni creştini, te acuz de abuz împotriva Creştinătăţii, te acuz de abuz împotriva Vieţii şi Adevărului, de acuz de abuz de prostie şi ignoranţă! Laicitatea ta e stupidă şi fără sens. Grija ta pentru copii e lipsită de subiect, e o pseudogrijă, e ilară şi subdimensionată.

Dragă Norvegie, ştiu că nu l-ai citit pe Dostoievski, da’ lasă, că l-am citit io şi-ţi fac un rezumat! Ȋn Jurnalul lui, Dostoievski scrisese un articol despre cum o bonă fusese dată afară din familia de al cărei copil avea grijă pentru că stăpîna casei a surprins-o pe aceasta povestindu-i micuţei despre Maica Domnului. Familia respectivă era dintre cele noi, vezi bine, dintre cele moderne, dintre cele care adoptaseră repede Programul European de Laicizare, care nu e de ieri-de azi, e, iată, mult mai vechi. Să intri cu bocancii într-o familie de creştini, ba să-i iei copiii şi să-i dai printre străini, pe motiv că preocupările ei nu se opresc la Imediat! Iată abuzul! Ce diferenţă e între tine şi ISIS? Nici una! Sînteţi ambii, la fel de intoleranţi, de sălbatici şi reduşi. Unde sînt valorile europene în virtutea cărora ai adus atîta durere într-o familie? Unde sînt valorile toleranţei şi diversităţii, pe care te baţi cu pumnii-n piept că le împărtăşeşti? Unde e spiritul tău european? Ȋn ce se colţ de lume trăieşti? Ce cărţi ai citit?

Dragă Norvegie, valorile Europei îi învaţă pe copiii tăi că imediateţea e tot ce există şi tot ce contează cu adevărat, pe cîtă vreme, aici, în partea asta de Europă, copiii noştri învaţă să-şi sublimeze imediateţea în spirit. Copiii noştri gîndesc, copiii tăi sînt învăţaţi să mănînce. (Tot Dostoievski vorbea despre “copiii care gîndesc versus copiii care mănîncă”). Nu ştiu ce înseamnă pentru tine Crăciunul, dar mai ai timp, mai ai timp ca acum, de Crăciun, să refaci abuzul şi să reuneşti familia Bodnariu.

Pentru că nu ai, nu ai nici un drept asupra nimănui! Şi pentru că abia atunci abuzezi, cînd vrei ca toată lumea să-ţi împărtăşească valorile.

   Comentariu saccsiv:

Articolul e scris de Luiza Moldovan, dar aparand pe blogul lui Marius Tuca, cred ca nu  gresesc considerand ca nici el nu-i de acord cu aceasta rapire de copii. De aceea titlul sub forma asta.

Si o completare esentiala pentru toti ziaristii ce par a se fi fixat doar pe Norvegia. Nu e vorba doar despre Norvegia:

E MAI RAU DECAT CREDETI. Unde ajung copiii rapiti de sistem? NORVEGIA e doar un VARF DE ICEBERG … EDIFICATOR: Senatoarea Nancy Smith Schaefer A FOST SINUCISA dupa ce si-a publicat raportul „The Corrupt Business of Child Protective Services”

Asa ca la intrebarea adresata de autoare Norvegiei, cum ca “Unde e spiritul tău European?”, raspunsul e: pai tocmai asta e spiritul european, tocmai ceea ce face Norvegia …

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on decembrie 25, 2015 at 10:44 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  2. Antonio said, on decembrie 25, 2015 at 11:14 am

    Sunt de acord. Trist, dar adevărat. Dumnezeu să ne apere de cel vrăjmaş.

    Lumina Sfântă să răzbată asupra tuturor şi să avem un Crăciun deosebit alături de cei dragi!
    Pace vouă!

    Apreciază

  3. catalin_b said, on decembrie 25, 2015 at 3:47 pm

    Această chestiune nu este altceva decât încă o piatră de încercare pentru „prea merituoasa” (după cum o cunoaștem) politică dâmbovițeană. După cum am aflat din presă, cazul Bodnariu nu este singular! S-a întâmplat și cu alte familii de români, care, însă, nu au fost atât de active în revendicarea dereptului lor asupra copiilor precum părinții Bodnariu și, ce aceea, au beneficiat de o mediatizare mai modestă (dar nu inexistentă!). Cu alte cuvinte, este o problemă foarte serioasă, care conduce la întrebarea: mai au ce căuta familiile de români cu copii în Norvegia? Evident că nu! Și dacă familiile de români cu copii nu mai au ce căuta în Norvegia, atunci nici individuali români care să se aciueze în Norvegia, să-și întemeieze, după firea omenească, o familie în Norvegia pe care să încerce să o crească în duhul creștin românesc pentru ca să se trezească, într-o bună zi, cu o surpriză din partea autorităților norvegiene precum familia Bodnariu datorită stricatei legi norvegiene, evident că nu au ce căuta! Și, atunci, de ce ar mai trebui ca statul român să întrețină relații cu un stat care se poartă cu românii în acest fel? Soluția la problema Bodnariu și la toate celelalte probleme asemănătoare care s-au ivit în Norvegia este chemarea neîntârziată a ambasadorului Norvegiei la București și înștiințarea lui pe cale oficială despre încetarea relațiilor diplomatice cu Norvegia dacă toți copiii români reținuți abuziv de statul norvegian nu vor fi returnați familiilor lor din care au fost rupți și dacă statul norvegian nu va modifica legea cu totul strâmbă și abuzivă pe care și-a permis să o promulge! Aceasta este adevărata, cea mai eficientă și în duh românesc soluție la problema Bodnariu și la toate problemele asemănătoare din Norvegia, soluție care ar demonstra unitatea de cuget dintre români și conducătorii lor, (unitate care…), soluție care ar coagula românii iarăși în jurul conducătorilor lor! Dar…

    Apreciază

  4. mihai444 said, on decembrie 25, 2015 at 4:16 pm

    Apreciază

  5. catalin_b said, on decembrie 25, 2015 at 4:47 pm

    Am uitat să adaug: motivul încetării relațiilor diplomatice ar fi, desigur, incompatibilitatea legislativă dintre cele două state în privința familiei.

    Apreciază

  6. Radu said, on decembrie 25, 2015 at 5:18 pm

    Domnul nu ne lasa… usor usor se mai trezesc si oamenii din presa centrala si nu numai cu mediatizarea nesperat de buna a acestui abuz din partea unei tari asa zis „democratice” si „civilizate”.

    Sa luam aminte si sa afle cat mai multi de acest pericol.

    Daca vor studia vor vedea ca sunt multe tari care au comis astfel de nelegiuri nu numai norbegia era bine daca era numai ea…

    Apreciază

  7. maxim said, on decembrie 25, 2015 at 9:01 pm

    Stiati ca Trupul personal al lui Hristos (Impartasania) este acelasi Trup pe care l-a avut Fiul lui Dumnezeu in pantecele Preacuratei? In iesle? In viata Sa de 33 ani? In momentul Rastignirii, Invierii si Inaltarii?! Stiati ca e acelasi Trup pe care il are acum in Ceruri? Si ca, in fiecare Impartasanie este Hristos intreg in fiecare Potir, lingurita, Altar si il administreaza numai episcopul ortodox si preotul ortodox?! Stiati ca nimeni pe pamant nu detine si nu administreaza Trupul personal al lui Hristos-Dumnezeu afara de acesti slujitori ortodocsi?!

    LUATI AMINTE! FUGITI LA PREOTUL VOSTRU SI INTREBATI-L DE SFANTA IMPARTASANIE!!!

    Stiati ca atunci cand va impartasiti, Hristos se afla in mod tainic si dumnezeiesc in fiecare lingurita de Impartasanie si ca, in momentul in care intra in trupul vostru El intra in toate maruntaiele vostre si in tot sufletul?! Stiati ca atunci cand va impartasiti, voi deveniti celule ale Trupului Dumnezeiesc astfel ca Hristos, ne are pe toti cei impartasiti in Trupul Sau Dumnezeiesc? Stiati ca Trupul lui Hristos, pe care il are acum in Ceruri, este in agonie pana la Sfarsitul Lumii caci orice durere si suferinta a trupului tau, este si o durere a a lui Hristos-Dumnezeu pentru ca tu esti o celula a Trupului Sau pentru esti impartasit? (Sfantul Iustin Popovici)

    Apreciat de 3 persoane

    • Aurora said, on decembrie 26, 2015 at 12:04 am

      Da, este Hristosul intreg in lingurita de la impartasanie. Vin cu o comparatie care ar putea sa-i ajute si pe atei, daca ar fi dispusi sa asculte : si in cazul primirii unui organ de la un donator (situatie dramatica pe care n-o accept in ruptul capului !) se intampla ca primitorul sa inceapa sa aiba gusturi, inclinatii si chiar amintiri din viata celuilalt, dovedind prin asta ca fiecare fiinta isi are unicitatea ei si nu merge sa pacalesti natura creata de Dumnezeu perfecta, inlocuindu-i piesele uzate, cu altele, poate mult mai deteriorate. Daca prin transplantarea unui organ se produc atatea mutatii in corpul si in psihicul gazdei, dar cand Hristos se ofera intreg in acea lingurita, efectele sunt nebanuite. Cu adevarat mare taina, impartasania !

      Apreciat de 1 persoană

  8. l.e. said, on decembrie 26, 2015 at 11:25 pm

    Va rog cititi [pt ca sa vedeti ce mafie mare este in Norvegia, care TREBUIE SA CHELTUIASCA SUMA PRIMITA
    pentru acesti copii nascuti in familii normale si apoi FURATI:
    https://vesteabuna.wordpress.com/2015/12/25/a-fi-nu-a-fi-vazut-familia-wallenberg-rapitorii-de-fapt-ai-copiilor-bodnari

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.