SACCSIV – blog ortodox

Pentru ca POLONIA are tendinte NATIONALISTE, tradatorii neamului aduc vorba despre un RAZBOI CIVIL

Posted in Uncategorized by saccsiv on Decembrie 20, 2015

Polonia iar are derapaje din SISTEM. Ca de exemplu:

BRAVO POLONIA: Toate steagurile UE au fost ARUNCATE!

Asa ca iata ce putem citi la Avertisment în privinţa riscului unui război civil în Polonia de pe Capital:

Fostul preşedinte polonez şi lider istoric al mişcării Solidaritatea, Lech Walesa, i-a avertizat pe conservatorii partidului Dreptate şi Justiţie PiS, care au preluat puterea în urmă cu o lună, faţă de riscul declanşării unui „război civil” în Polonia, potrivit unui interviu acordat televiziunii publice joi seara, citat de AFP şi preluat de Agerpres.

Desigur, „trebuie schimbate unele lucruri. Conservatorii au dreptate în multe puncte. Dar nu în acest mod”, a declarat laureatul premiului Nobel pentru Pace, referindu-se la ultimele legi promovate de noua majoritate parlamentară care urmăresc să schimbe funcţionarea Tribunalului constituţional şi componenţa acestuia.

„Reformele trebuie făcute în mod deschis şi democratic. Şi nu în mod brutal. Ei trebuie să-şi schimbe acest fel de a proceda. Dacă nu o fac, îi avertizez, notaţi bine: aceasta se va termina printr-un război civil”, a spus el.

Lech Walesa a adăugat că „va face totul pentru ca aşa ceva să nu se producă”.”Voi încerca să-i conving pe aceşti oameni. Sunt într-adevăr foştii mei colegi, nu aş vrea să iau poziţie împotriva lor”, a declarat fostul preşedinte. În 1990, el îi avea drept consilieri, înainte de a se certa cu ei, pe Jaroslaw Kaczynski, actualul şef al PiS, şi pe fratele său geamăn, Lech Kaczynski, decedat în accidentul avionului prezidenţial în 2010, în Smolensk.

„Începe să-mi fie ruşine pentru această alegere democratică” a polonezilor, care l-au adus pe candidatul PiS Andrzej Duda la preşedinţia ţării în 24 mai şi au dat partidului PiS majoritatea parlamentară prin alegerile legislative din 25 octombrie. „Nu voi evita să o spun străinătăţii”, a declarat el.

După o lună de la sosirea la putere a conservatorilor conduşi de Jaroslaw Kaczynski, Polonia se află în plină criză politică din cauza numirii judecătorilor Tribunalului constituţional. Numirea de către PiS a cinci judecători aleşi de el a suscitat un val de critici din partea opoziţiei, presei şi a simplilor cetăţeni.

Un proiect de lege al PiS, dezbătut în prezent în Parlament, modifică sensibil regulile de funcţionare a Tribunalului constituţional, care are atribuţia de a decide asupra constituţionalităţii legilor.

Acest proiect introduce în special regula unei majorităţi calificate de două treimi pentru fiecare verdict al Tribunalului constituţional, obligat – pentru a putea decide – să reunească 13 judecători din 15, câţi are această instanţă – în loc de 5 în prezent.

Zeci de mii de manifestanţi au defilat sâmbăta trecută la Varşovia pentru „a apăra democraţia” pe care o consideră ameninţată de conservatorii populişti şi eurosceptici ai lui Jaroslaw Kaczynski. În ziua următoare, susţinătorii acestuia au manifestat şi ei la Varşovia. AGERPRES

 

Reclame

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. energein7 said, on Decembrie 20, 2015 at 8:58 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 2. JE said, on Decembrie 20, 2015 at 9:05 pm

  – Cum își iau polonezii țara înapoi: Noul guvern conservator a trimis POLIȚIA militară să ocupe un centru de contraspionaj afiliat la NATO. Fost ministru al apărării: E un gest fără precedent!
  http://www.activenews.ro/externe/Cum-isi-iau-polonezii-tara-inapoi-Noul-guvern-conservator-a-trimis-POLITIA-militara-sa-ocupe-un-centru-de-contraspionaj-afiliat-la-NATO.-Fost-ministru-al-apararii-E-un-gest-fara-precedent-128090

  Apreciază

 3. gheo said, on Decembrie 21, 2015 at 9:34 am

  „Militari Polonezi Au Luat Cu Asalt Centrul De Spionaj NATO Din Varşovia. ocupând clădirea. Guvernul polonez a înlocuit şefii serviciului de contraspionaj NATO, acuzaţi că ar fi oferit „servicii de specialitate” administraţiei OBAMA, in detrimentul Poloniei”
  –––––-
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=572941&title=militari-polonezi-au-luat-cu-asalt-centrul-de-spionaj-nato-din-varsovia-ocupand-cladirea-guvernul-polonez-a-inlocuit-sefii-serviciului-de-contraspionaj-nato-acuzati-ca-ar-fi-oferit-servicii-de-specialitate-administratiei-obama-in-detrimentul-poloniei

  Sursa:
  http://soim.ro/militari-polonezi-au-luat-cu-asalt-centrul-de-spionaj-nato-din-varsovia/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: