SACCSIV – blog ortodox

GRECIA va legaliza CASATORIILE HOMOSEXUALE. Sa speram ca Mitropolitul Serafim de Pireu ii VA EXCOMUNICA pe cei ce vor vota

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 15, 2015

Iata ce putem citi la Grecia se pregateste sa legalizeze uniunea civila a cuplurilor de homosexuali:

Grecia se pregateste sa creeze, pentru prima oara, un cadru legal pentru cuplurile de homosexuali, prin oferirea unui pact de uniune libera creat in 2008, dar din care fusesera exclusi explicit, la presiunea puternicei biserici ortodoxe, scrie AFP.
Ministrul grec al Justitiei a depus in proiect de lege in acest sens, care urmeaza sa fie supus votului in 22 decembrie. Grecia se achita astfel de obligatiile sale, dupa ce a fost condamnata in 2013 de Curtea europeana pentru drepturile omului pentru discriminare, in urma unei plangeri a militantilor homosexuali.
Micul partid de dreapta Anel, aliat cu Syriza (stanga radicala) in majoritatea guvernamentala, a lasat sa se inteleaga ca ar putea vota impotriva, dar guvernului Alexis Tsipras sppera sa beneficieze de sustinerea opozitiei socialiste si centriste.
Pe langa includerea homosexualilor, textul a extins drepturile partilor, acordandu-le, in materie de fiscalitate, pensie sau mosteniri un statut echivalent cu cel al cuplurilor casatorite. Nu este acordat insa dreptul la adoptie.
Biserica ortodoxa, care nu este separata de stat, a reactionat republicand o condamnare din 2013, in care acuza „aberatii ale institutiei familiale”.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Mitropolitul Serafim de Pireu: Orice parlamentar care va vota pentru parteneriate homosexuale VA FI EXCOMUNICAT

 

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • el said, on decembrie 16, 2015 at 12:06 am

      hd

      „stiinta” marele PAAARTZ cu staif al omenirii si prostituata cui plateste mai bine !!!
      CINE crede o curva in afara de un curvar si un bicisnic? ….sa ne fie mila de ei???

      au spurcat copii caci STIU ca un suflet de om , fie el si nebotezat, DACA NU e manjit de pacate ARE VEDEREA clara si NU poate fi manat de ei unde le este planul, nevinovatia virtutii(Sfintii si oamenii fara viclenie si curati cu inima) sau a firii( copii mici) NU POATE FI PACALITA ! Curatia MIJLOCESTE INTELEPCIUNEA ! Si pana si curatia trupeasca are o mireasma frumoasa si aduce CLARITATE mintii !

      de aceea BATALIA se da pe PIERDEREA CURATIEI copiilor( ca pe a adultilor o au deja) .

      PRIMA si cea mai groasa ORBIRE a mintii este :CURVIA!!

      Asa ca s-au hotarat dracii cu indracitii sa faca CURVARI si CURVE din PLZII vostri ! ca sa PIARA ORICE putuínta de impotrivire si vadirea planurilor lor scranave.

      in plus dracii care nu au trupuri NU POT sa HULEASCA pe Dumnezeu si prin curvie, dar INVATA si IMPING pe oameni castigand cu o lovitura 2 batalii: HUIREA Lui Dumnezeu si ORBIREA mului DE MIC, reducerea lui in slavagismul poftelor celor mai abjecte s in ORBIREA cea mai groasa !

      Zice Sf Ioan Scararul in Scara sa la capitorlu despre curvie: ” e intreb ce pacat este mai mare curvia sau erezia? Si pe drept imi vei raspunde :erezia! Atunci te intreb si eu mai departe:atunci DE CE omul care s eleapda de rezie INDATA se rimeste si se uneste cu Sf Biserca si cu Sf Trup si Sange al Mantuitorului, pe cand CURVARUL se LEAGA MULTI ani de la Sf Impartasanie si DUPA ce a parasit duhoarea pacatelui lui?”

      tema de meditat ! …CURVIA MIJLOCESTE ORICE alta LEPADARE si CADERE…. omul care a cazut in capcana curviei si-a PIERDUT VEDEREA duhovniceasca care-l ajuta sa se ferasca de ORICE rau si cade i orice cursa care ii sta inainte!
      De unde BATALIA pentru INCURVIREA de mici a PLOZILOR vostri !!!

      Un CURVAR este un ORB USOR de manat in turma iadului care GREU se trezeste si se elibereaza vreodata de placerea spurcaciunii lui ! …nu se opune pacatului si nu vrea sa cunoasca pe Dumnezeu caci e desfatat in mocirla imputiciunii lui, NU se opune lui anticrist si NU PRICEPE cursele dracilor !!!

      Asadar, un PLOD care din fire ar fi pazit de „nevinovata” lipsei lui de pacate din cauza neputintei de a pacatui a firii nevarstnice, pin CURVIE PIERDE IMEDIAT avantajul dat lui de firea sa naturala !!!

      Nici un drac nu se lauda mai mult ca dracul curviei ( desi este unul din cei mai PROSTI draci) cu MULTIMEA HOARDELOR CASTIGATE de el la IAD !!

      Apreciat de 2 persoane

      • Andreea said, on decembrie 16, 2015 at 10:03 am

        El ti-am citit pana acum comentariile și deși nu sunt de acord cu exprimarea ta vulgara, pentru ca așa este…una este sa fii aspru cu păcatul și alta e sa rostești niște cuvinte pe care mie mi-ar fi rușine sa le spun, nu am comentat nimic. Dar vreau sa te întreb ceva, în legătură cu acest comentariu, de ce îi faci pe copii „plozi”, ăsta este un termen spus în batjocura. Se cunoaște ca nu ai copii..Dacă ai avea nu cred ca te-ai exprima la fel, eu ca mama de 3 copii te rog sa te exprimi mai frumos

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 16, 2015 at 11:22 am

        Andreea

        PLOZI sunt pentru ca NUMAI CARNE sunt , asa ii faceti si…asa ii lasati…sa se slabaticeasca/indraceasca, chiar si voi majoritatea parintilor care mergtei la Biserica va rasfatati si va cresteti prost copii, e feneomen GENERAL in lume oricum dar si la crestinii ortodocsi. Ma bucur sa vad pe ici pe colo cate o EXCEPTIE….TRAGICA e starea majoritatii ! De aceea v-a lasat Dumnezeu copii la cheremul indracitilor si NICI ACUM NU ii protejati si nu ii creseti corect, acolo un „daomne doamne ” si i rest ….RASFAT si proasta crestere cat incape !! Nu vorbesc din carti….ci din viata mea si a celor care ma inconjoara. Sau poate la voi se vede altfel, mai „roz”?

        uite de ce, cu riscul de a deveni redundant dupa postarea lui @geo :

        Copilul crescut fără frică de Dumnezeu, nu mai ştie ce-i mamă, ce-i tată, ce-i păcat, ce-i moarte, ce-i judecată. S-a trezit ca o fiară. Şi atunci cine o să răspundă în ziua judecăţii, mai tare ca tata şi mama? L-au avut în braţele lor şi l-au crescut sălbatic şi s-a făcut ca şi o fiară.

        Să vă spun un caz ce s-a întâmplat acum de curând. Au venit doi soţi, o doamnă şi un domn, şi s-au aşezat lângă mine. Erau cu prestanţă, îmbrăcaţi bine. „Domnul părinte, au zis ei, am vrea să vorbim ceva”. I-am luat în casă, că ei aveau un necaz pe care nu-l puteau spune de faţă cu toată lumea.

        Când i-am întrebat de unde sunt, mi-au spus: „De la Reghin, domnul părinte”, şi au început a plânge amândoi. Păi când vezi tu că plâng doi oameni aşa de mari — erau directori de întreprindere amândoi — , nu plâng de flori de măr. Ce-i în inima lor, numai Dumnezeu ştie!

        — Ce-aţi păţit, fraţilor?

        — Domnul părinte, am avut un singur fecior. L-am învăţat şcoală, a terminat facultatea şi a ieşit inginer la reţele electrice. I-am cumpărat şi maşină. Într-o seară când ne-am întors acasă de la nişte rudenii, am găsit toate uşile deschise, banii luaţi din casă şi maşina furată. După ce-am anunţat poliţia, la trei săptămâni, am aflat că fiul nostru a luat banii din casă şi maşina şi a plecat la Sighişoara, unde s-a însurat fară voia noastră.

        Când au auzit părinţii, au crezut că el a luat o fată la nivelul lui. Dacă el era inginer, putea lua o profesoară, o doctoriţă, o farmacistă, o ingineră. Părinţii au luat nişte cadouri şi s-au dus la fiul lor la Sighişoara ca să-l îmbuneze. Dar el se însurase cu o vrăjitoare. Dacă n-a crezut în nimic, dracii şi-au bătut joc de el.

        Când a văzut-o pe mama lui s-a înnegrit la faţă şi a zis: „Ce cauţi aici, scorpie?” Dar tată-su de colo: „Măi băiete, dragul tatii, dar mama ta este scorpie?” „Taci, nebunule, că-ţi crăp capul!”

        Ia gândiţi-vă ce-a fost acolo! Cu câtă dragoste au venit părinţii şi cu câtă jertfă, şi cum au trecut ei cu vederea toate relele pe care le-a făcut, iar el tot neascultător a rămas!

        Atunci am zis părinţilor:

        — Cum aţi crescut copilul acesta? Cum l-aţi crescut de când era mic şi a început să zică tată? L-aţi învăţat că Unul este Tatăl din ceruri şi să zică Tatăl nostru?

        — Nu, părinte!

        — Când era la şcoala elementară, l-aţi învăţat Tatăl nostru?

        — N-a vrut!

        — L-aţi învăţat Crezul?

        — Nu.

        — L-aţi dus la biserică?

        — N-a vrut.

        — Când era la liceu, i-aţi dat vreo carte sfântă în mână, Biblia sau Noul Testament?

        — N-a vrut. Se ducea şi bătea mingea sau pierdea vremea cu alte deşertăciuni.

        — L-aţi bătut vreodată?

        — Niciodată.

        — Dar se ruga vreodată?

        — Nu, părinte!

        — Şi cum ai putut dumneata să stai cu copilul în casă fără să-l pui la rugăciune? Nici voi n-aţi avut credintă. Vedeţi acum? Dumneavoastră beţi acum paharul mâniei lui Dumnezeu pe care-l meritaţi.

        — Părinte, nici noi n-am prea ştiut!

        Atunci le-am spus:

        — Iată ce-aţi cruţat! Aţi cruţat un om demonizat. Zice Scriptura: Calul neînvăţat, se face năsălnic, iar copilul lăsat de capul lui, mare scârbă şi ruşine va aduce părinţilor săi. Şi cela ce cruţă varga urăşte pe fiul său. Nu-l iubeşte! Îl urăşte.

        L-aţi cruţat, iar acum dumneata, care l-ai purtat în pântece şi l-ai crescut, eşti scorpie, iar tatăl lui este nebun.

        Auzi ce lume creşte azi? Şi aceasta este vina părinţilor că n-au pus mâna pe vargă când a trebuit şi nu i-au spus: „Hai la rugăciune! Hai la biserică! Hai la spovedit! Azi este vineri, este post, nu mânca de frupt! Astăzi este sărbătoare nu lucra!” Să ştiţi voi că cea mai înaltă şcoală de rugăciune şi de credinţă în Hristos nu-i în şcoala primară, nici la liceu, nici la facultate; îi în sânul familiei. Cei mai mari profesori de religie aţi rămas tot voi, tata şi mama.

        Copilul crescut fără frică de Dumnezeu, nu mai ştie ce-i mamă, ce-i tată, ce-i păcat, ce-i moarte, ce-i judecată. S-a trezit ca o fiară. Şi atunci cine o să răspundă în ziua judecăţii, mai tare ca tata şi mama? L-au avut în braţele lor şi l-au crescut sălbatic şi s-a făcut ca şi o fiară.

        Au venit apoi să-l pun la slujbe. Dar n-am putut să-l pun pentru că trăia în preacurvie cu vrăjitoarea aceea. I-am pus la slujbe numai pe părinţii lui. După vreo două luni mă trezesc cu o telegramă: „Domnul părinte, băiatul nostru a fost electrocutat şi a paralizat şi i s-a legat şi limba. Nu poate vorbi şi este pe moarte la spital. Nu se ştie câte zile mai are”.

        Aţi văzut mânia lui Dumnezeu cea dreaptă? L-a ajuns blestemul şi suspinul părinţilor pe acest tânăr rău şi necredincios, căci zice la Psaltire: Dreptatea lui Dumnezeu rămâne în veacul veacului.

        V-am spus această istorioară că sunteţi părinţi de copii. Cea mai imperioasă datorie şi cea mai mare, pe care o aveţi voi ăştia căsătoriţi, este să creşteţi copiii în frica şi certarea Domnului.

        (Ne vorbeşte Părintele Cleopa, vol 8, Editura Episcopiei Romanului, 1999, pp. 51-54)

        http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/copilul-crescut-fara-frica-de-dumnezeu-nu-mai-stie-ce-i-mama-ce-i-tata-ce-i

        Si aici este un exemplu extrem iar BIETII parintii acelui tanar indracit NU STIAU de Dumnezeu ….voi STITI si tot degeaba, slabi de inger cu PLOZII vostri ! ii aduceti prin Biserici si ii lasati sa urle din toti bosogii incantati de fericire ca…ce fapta buna ati facut voi…ii indopati cu Sf Impartasanie si ii lasati acasa sa se rasfete in ORICE doresc ….”domnu`” copil .
        Sa nu crezi tu ca DEGEABA a ingaduit Dumnezeu campania acesta de STRICARE a copiilor !!! Sa va puneti un semn de intrebare la talcuirile mintii voastre „parintesti” ca NU DEGEABA se intampla cele ce se petrec azi cu copii !!!

        Am sa le spun copii cand ii voi vedea bine crescuti iar nu niste bucati de carne urlatoare pe 2 picoare!
        Chipul Lui Dumnezeu, „nevinovatia”…. UNDE sunt acestea si de ce sunt date, ca sa aibe omul de ce isi bate joc si mai cere si …CINSTE pentru marele „merit”/”osteneala” ca ….s-a inmultit.
        Dobitoacele fac treaba de parinte MAI BINE ca voi !
        Nici pisica nu lasa puii ei mici si curiosi sa faca si sa umble pe unde vor ei, si ii si bate cum poate ea (peste nas cu labutza) cand nu sunt ascultatori.
        Vezi filmul cu INDRACITII de PLOZI care isi amneinta parintii ca sunt generatia de cosmar al lor….. TOTI ortodocsi, botezai de mici….ASTA CRESTETI ! Lemne de ars in iad vesnic si ostasi in gloata lui anticrist !

        Apreciat de 2 persoane

      • Andreea said, on decembrie 16, 2015 at 2:22 pm

        Citind comentariul tău, îți dau dreptate dar presupun ca instinctul de mama a reacționat la așa exprimare. În rest ce pot sa spun, sper sa îmi cresc copii așa cum trebuie și sa nu devina niciodată plozi. Deocamdată sunt mici, frumoși și nevinovați. .

        Apreciat de 1 persoană

      • anca said, on decembrie 16, 2015 at 2:48 pm

        Frate, ortodoxia e finete!!! Am observat la parintii induhovniciti ca finetea e cuvantul care ii caracterizeaza ! Ca mama a trei fete,care incearca din rasputeri sa le cresca in duhul ortodoxiei (si crede-ma e fff greu), te rog, sa te exprimi mai frumos!!! Fetita cea mare, adolescenta de acum, daca ar vedea comentariile tale le-ar asemana cu ale unui colegului de clasa (ateu, mitocan si ..fumator). Poti fi radical si printr-o exprimare decenta!!! Asta ar fi o provocare, nu-i asa?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 16, 2015 at 3:04 pm

        Andreea

        sa va ajute Dumnezeu sa fiti o Mama de copii sfinti!

        stiu ca e greu sa certi daca ai slabiciune fata de cineva, si eu sunt mai prost ca o pisica ca motanul meu face ce vrea cu mine si nu-l cert nici cand face prostii….(si ma mai si „consolez” singur zicand ca lasa ca e doar un animal si nu pricepe ).. toata „dragostea” omeneasca cata vreme omul e pacatos e PLINA de GRESEALA !!!
        de aceea zic ca e greu sa aibe omul macar intelepciunea animalelor care-si cresc puii riguros si ii invata toate cele de care au nevoie in viata lor de adulti. numai omul nu reuseste asta !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 16, 2015 at 3:15 pm

        anca

        uite ce tolerati atata spurcaciune dela ploozii vostrii si va supara cuvintele mele.
        si pe mine m-au crescut parintii mei , niste atei , RIGUROS ba chiar aspru si nu eram scutit de „calificative” Putin magulitoare dar NICIODATA nedrepte sau false, si iata ca n-am mai murit si nici nu m-am revoltat sa sar la gatul lor sau sa ma imbufnez ca taf´nosii vostri obraznici de plozi care NU VOR DECTA laude si gadilituri lumesti. si iata ca mi-a folosit, ba inainte sa fac vreo traznaie mic fiind ma gandeam „oare ce ar zice bunica” daca ar vedea ce vreau sa fac…..si de multe ori ma opream de la vreo „bravura”.
        plozii vostri sunt „sensibili” ca si voi sunteti „delicati” …la FORME….ca i rest strecurati tantarul si inghitii CAMILA spurcaciunilor si pacatelor plozilor vostri pe care-i vedeti „zei” si vi se urca la cap sangele de suparare daca va arata cineva cate parale fac rasfatatii.
        vor sa fie trati beizadeleel cu delicatetze, ca-s gingasi si sensibili la vorbe urate,? atunci SA FACA DOVADA ca sunt delicati si SE FERESC de rele si spurcaciuni ! pana atunci …. MUCLES !

        Apreciat de 1 persoană

      • nimeni said, on decembrie 16, 2015 at 10:00 pm

        Cuvantul PLOD luat ca atare nu este un cuvant de folosit spre batjocura caci acest cuvant provine din limba

        slavona si inseamna ROD (al pantecelui) si este folosit si in cantarile in limba slavona, Bogorodice Djevo , cantari inchinate Maicii Domnului.

        Bogoroditse Devo, raduisya
        Rejoice, virgin mother of God
        Blagodatnaya Marie, Gospod s Tovoyu
        Mary full of grace, the Lord is with you
        Blagoslovena Tyi v zhenakh
        Blessed are you among women,
        i blagosloven PLOD chreva Tvoego,
        and blessed is the fruit of your womb,
        yako Spasa rodila esi dush nashikh
        for you have borne the Savior of our souls.

        Iata si un cantec spre exemplificare:

        si varinta in romaneste care e foarte fromoasa

        Sa ma iertati ca am adus doar o lamurire.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 16, 2015 at 11:55 pm

        nimeni

        multumim de lamurire!

        Diferenta ESENTIALA intre rodul pantecelui Maicii Domnului si al femeilor acestea indignate este ca Maica Domnului a RODIT in deplina FECIORIE(minune) pe Dumnezeu in CARNE de om(minune) ,!
        iar ele nasc in din pofta trupeasa si din pofta barbateasca (cum spune Sf Ioan Evanghelistul INCA de la inceputul Evangheliei sale) si in FARADELEGE CARNE..care (minune) si DUPA Botez ramane ….tot CARNE PUTREDA din cauza smintelii in care ii cresc si care covarseste si rascumpararea lor in har(minune) !

        pentru astfel de „minuni” de „fapte bune” care si HARUL il fac nelucrator si Botezul neputincios pot sa se felicite carnaresele omenirii aceste facatoare de „minuni” ca sa vorbesc doar despre ele ca nici brabatii lor nu.s mai presus! plozii CARNII care RAMAN CARNE….

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on decembrie 17, 2015 at 7:21 am

        el

        N-am inteles nimic.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 17, 2015 at 1:24 am

        anca

        „Fetita cea mare, adolescenta de acum, daca ar vedea comentariile tale le-ar asemana cu ale unui colegului de clasa (ateu, mitocan si ..fumator).”_____________ si acum TREBUIE sa plac „fetitei ” tale celei mari? tztztz …! micul tau „dumnezeu” si „canonul” tau de perfectiune? si eu „nerusinatul” si lipstul de „finetze” care imi permit sa ARAT Adevarul despre „valoarea” CARNURILOR iesite din voi !!!

        te vadesti singura cate parale fac sfintisoarele ” tale!
        si cata atentie dai tu Lui Hristos si RIGORII cu care au poruncit Sf Parinti si Sf Scriptura (vezi Pildele si Intelepcounea lui Iisus Sirah sata daca mai ai timp si de citiri duhonicesti printe PUZDERIA de SLUGARELI INUTILE la ce ai produs din carnuri din CARNEA ta si TRECI INAINTEA lui Dumnezeu)

        asa sa faci si inainte, sa cauti sa PLACI „fetitei tale celei mari” si celorlate…ca Hristos si Sf Scriptura la voi e lucru SECUNDAR !
        ai sa vezi ce PUZDERII de „bucurii” o sa-ti faca „fetita” ! …si „fetitzele” tale „gingase”!!!!

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 17, 2015 at 10:30 am

        saccsiv

        voiam sa spun ca desi copii acestia primesc toata sfintirea si harul Botezului, pentru ca sunt apoi prost crescuti raman fara folos de la sfintenbiile primite. ca libertatea omului care nu vrea sa se foloseasca de darurile lui Dumnezu nu le anuleaza pe ele dar le face fara folos pentru el. mantuirea e impreuna lucare cu harul nu hocus-pocus face harul toata treaba omului.
        copii acestia botezatioi ajung sa nu se deosebeasca in nimic de cei nebotezati atat de rau crescuti sunt si isi cultiva patimile . sau crezi ca daca sunt mici sant fara pacat? si daca cat sunt mici Dumnezeu ii tine de ne-responsabili pentru ele, URMARILE pacatului cultivat in ei le vor primi pe deplin dupa ce devin responsabili, ca rasare in om ce ai semanat , harul l-ai lucrat harul te impodobeste , pacatele le-ai lucrat ele te vor stapani mai ales daca le-ai exersat si cultivat de mic.

        asa ca degeaba sunt botezati si au primit toata puterea harului daca il fac nefolositor cu proasta crestere, ba chiar se fac raspunzatori de dispretuirea lui.

        uite Miaca Domnului in starea omului vechi fiind cea mostenita de la Adam a deschis omului Cerurile cu sfintenia lucrata de Ea mai presus de fire si a coborat pe Dumnezeu pe pamant si l-a imbracat in trupul Ei. EA SINGURA prin OSTENALA Ei cea mai presus de minte si harul Lui DUmnezeu.
        femeile/parintii fara minte care-si cresc prost fiii DESI primesc MOCA de la har toata puterea il arunca si il fac nelucrator, si daca se indracesc apoi desi au primit TOATE cele necesare sa se sfinteasca DEGEABA au fost Botezati si umpluti cu putere de sus, ba sper OSANDA lor inca !

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on decembrie 17, 2015 at 12:46 pm

        el

        Evident, nu toti.

        Dar pentru restul cine-i de vina? Raspunsul e complex.

        In principal parintii si „societatea”. Apoi mai sunt si cazurile individuale, apropo de exemplu de caderea Sfantului Iacov de care am scris zilele astea. El a crescut frumos si a calatorit superb pe traseul vietii pana s-a mandrit …

        In cazul parintilor ce merg la biserica doar la Botez si Nunta, treaba-i clara. In celelalte cazuri, copii cresc frumos. Si desigur majoritatea comentatorilor chiar isi doresc ca micutii lor sa creasca astfel. De ce totusi exista si exceptii dureroase? Unde e greseala? Asta e o tema grea ce merita s-o abordez intr-un articol separat.

        Am scris “societatea” intre ghilimele caci de fapt vorbim despre o intreaga inginerie de stricare a societatii, a traditiilor. Amintesc aici doar doua: scoaterea religiei din scoli si introducerea orei de educatie sexuala.

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on decembrie 17, 2015 at 5:42 pm

        Fraţilor,

        În legătură cu cuvintele mai tăioase, înţelegeţi că vremurile vor fi atât de grele încât nu e cazul să ne cultivăm o sensibilitate excesivă pentru lucruri fără importanţă.
        Şi mie-mi zicea taică-miu „ploadă”, ba chiar mă striga de la balcon aşa, în auzul comunităţii, când eram copil. Nu îmi părea prea frumos, dar n-am murit, iar acum mă chiar amuză. Şi sifilitică mă făcea, cu sensul de slabă. Nu din dispreţ sau din răutate, ci pentru că aşa simţea el limba şi situaţiile.
        Iar despre cuvântul plod, puteţi verifica la adresa https://dexonline.ro/definitie/plod că un singur dicţionar din vreo 10 îl consideră peiorativ.
        Însă, mai nou, corectitudinea politică ne învaţă să fim foarte sensibili, să ne considerăm jigniţi şi să sărim imediat în sus la orice: să nu-i spui negru, chiar dacă e ca tăciunele, ci-i să-i spui musai „de culoare” (o absurditate, căci negrul nici nu e culoare, ci absenţa luminii sau radiaţii absorbite), dacă-i zici ţigan se cheamă că îl desconsideri, dacă nu are un picior e persoană cu dizabilităţi, nicidecum olog sau handicapat etc.
        Astfel, ni se cultivă mândria şi sensibilitatea la fleacuri, încât adesea preferăm o realitate scârboasă frumos ambalată, decât un adevăr crud. De aceea, diverse organizaţii ticăloase şi-au pus nume „estetice”, de ex Planned Parenthood, care cică e centru de sănătate (deşi e loc de crimă prin avort), sau se zice controlul naşterilor tot în loc de crimă, fie prin avort, fie prin mijloace anticoncepţionale (tot avortive). Exemplele sunt multe.
        Fireşte că, potrivit acestor drepturi ale omului pline de politeţea cea mai falsă şi mai exagerată, scrierile Sfinţilor Părinţi sună dur şi par a încălca „dreptul la demnitate”, prin cuvinte ca: ticălosule, netrebnicule, ereticule, fiu al gheenei, vai ţie etc.! Sau cuvintele biblice: vipere, năpârci, morminte văruite sunt foarte corecte politic sau „fine”?
        Nu!
        Astfel, suntem învăţaţi să înlocuim adevăratul respect cu unul fals şi fără conţinut, căci respectul se vede din modul în care e tratat omul: unde e respectul faţă de noi, când nu avem dreptul să ne apăram pământul strămoşesc de Chevron, iar ţăranii din Pungeşti nu au putut nici să meargă cu colindul? Unde e respectul în SUA faţă de negri (şi nu numai), câtă vreme sunt împuşcaţi din motive derizorii? Unde e respectul societăţii antihristice moderne, care nici crucea nu ne mai lasă să o purtăm? ETC. ETC. ETC.!!!
        Deci, eu cred că e păgubitor pentru suflet să ne cramponăm de frumuseţea/ politeţea limbajului, ci trebuie să ne uităm la adevărul sau neadevărul transmis printr-un mesaj.
        Spun multe profeţii despre antihrist că va fi foarte politicos şi că lumea va fi vrăjită de el, îl va chema şi-l va iubi, în timp ce pe profeţii Ilie şi Enoh omenirea îi va urî, iar la uciderea lor de către antihrist se va bucura foarte. Oare nu cumva limbajul mieros şi elevat al anhristului, în opoziţie cu limbajul dur şi fără menajamente al profeţilor va contribui major la această atitudine a omenirii?
        Sfinţii închisorilor noastre au avut parte de multe menajamente, sau de chinuri cumplite, care ni se pregătesc şi nouă, celor care căutăm mântuirea? Limbajul dur ni se pare greu de dus, dar torturile ni se vor părea uşoare?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 18, 2015 at 10:22 pm

        Mirela

        multumesc.
        cat despre @geo si postarile lui regulate din „literatura” iadului pro-boca de care debordeaza locul ca de gunoaie, eu cred ca si el este unul dintre cei favorabili lui boca.
        despre yanus e INUTIL…..e PIREDUT mascariciul, traese in iluzia mintii lui si asta nu doar pe tema boca, vai de capu lui saracul, yanus daca nu ia aminte sa-si revina repejor…. ajunge la balaceanca cu mintea tandari.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 18, 2015 at 11:45 pm

        @el,

        Ştiu că geo crede cu tărie în sfinţenia pr. Arsenie Boca, doar ne-a oferit cândva un cearceaf întreg de trimiteri grandilocvente. Însă preluarea lui Ianuş chiar mi s-a părut prea de tot! Acesta s-a tembelizat aşa de rău încât, de la nivelul lui de frate începător (cum, cu falsă smerenie, se pretinde), a ajuns să-i dispreţuiască pe marii noştri duhovnici şi să scrie ticăloşiile alea? Dacă ar fi smerit, ar putea emite aşa opinii despre mucenicii noştri?
        Îţi aminteşti că, nu de multă vreme, a sărit în sus când am scris ceva care nu i-a plăcut despre Iacoboaie, întrebându-mă dacă merg la biserică şi dacă am duhovnic?
        Ştii de ce? Pentru că el şi Iacoboaie sunt la fel de deliranţi în privinţa lui AB, iar Ianuş m-a perceput drept una care-l atacă pe marele apărător al „sfântului”, ăla care reuşea să comenteze cât jumătate de ţară 🙂

        Apreciază

  1. mihai444 said, on decembrie 15, 2015 at 11:32 pm

    Acesta a postat pe un site de socializare un mesaj de-a dreptul cutremurător, în care zicea că dacă oamenii nu se vor pocăi, vor ajunge asemenea victimelor din clubul Colectiv. http://yve.ro/stiri-vedete/mihai-nesu-s-a-intors-din-muntele-athos/ gand la gand 😉

    Apreciază

    • el said, on decembrie 16, 2015 at 10:55 am

      mihai444

      normal ca asa vor pieri ARSI in parjolul macelului ce iata… VINE !

      Apreciază

    • ilioara said, on decembrie 16, 2015 at 7:32 pm

      pt dl „el” De unde stiti cum sunt crescuti copiii nostri? Ortodoxia nu inseamna sa te urci cu pisicul in brate in corcodus si sa scuipi in cap trecatorii. Animalul e animal si este intr-adevar unul dintre multele daruri facute omului de Dumnezeu dar altele sunt datoriile noastre.
      Am ajuns sa judecam si sa hulim copiii tocmai pe ei pt care Dumnezeu mai tine inca lumea asta. Orodoxia este egala cu SFANTA TREIME, este cea mai mare creatie a Domnului mai mare decat universul si decat omul cu toate ca este tot un dar facut omului… In ortodoxie Domnul S-a dezgolit…S-a jertfit….S-A DARUIT/ ne-a daruit-o pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, sfintii….Dupa Ortodoxie darul Domnului pt om sunt copiii, viata pt ca El este Viata. Este asa o mare minune…….sa conlucrezi cu Domnul in ceva…..imi pare rau ca nu poti intelege…de aici si toata lupta asta impotriva vietii….Am vazut multi oameni luptand impotriva vietii si la unii le-am vazut si sfarsitul….Imi parea rau pt o cunostinta de-a mea care a fost lovita fulgerator dupa ce tot hulea impotriva nasterii de prunci cu toate ca nu avusese parte……si s-a intamplat sa fiu langa ea inainte de moarte cu cateva zile. Cu ultimile ei forte mi-a facut semn sa ma apropii si mi-a zis abia respirand „copiii sunt importanti, copiii conteaza” M-am bucurat pt ea …in final a inteles…pacat de pret…In legatura cu copiii care fac scandal in biserica eu zic ca este tot de la Dumnezeu chiar si pt cei care nu au avut copii sa vada si ei ce inseamna sacrificiul nu mai zic de doamnele mai in varsta care sunt indignate si deranjate ca vezi tu daca ele au nascut si crescut toti copiii lor…… mai trebuie sa mai suporte si alti copii…….Am vazut si eu cazuri cu parinti disperati care au incercat si varianta asta cu biserica si am vazut si reactiile celor din jur. Zic si eu asa daca in biserica aia fiecare in sinea lui ar fi zis ” Doamne miluieste copilul asta” sau dupa putere fiecare ar fi zis o rugaciune mica sau ar fi varsat si o lacrima ce ar fi fost???????????? Vom da raspuns greu si cei care vedem ce se intampla cu fratii nostrii cei cazuti si pt copiii lor si judecam si dam cu pietre vom da raspuns greu……Vom da raspuns pt fiecare copil care nu are ce manca si noi hranim animale si pt fiecare copil bolnav care zace pe un pat de spital si plange singur si noi pupam in bot animalele greu raspuns vom da. Nu ne va intreba nimeni ce pacate au facut parintii lor sau cei din neamul lor ….Copiii ne invata rabdare si dragostea….Iisus plange pt noi, pt copii si mai ales pt oile cele pierdute si noi sa hulim si sa judecam?????????????

      Apreciază

      • Liliana said, on decembrie 16, 2015 at 9:05 pm

        Ilioara,
        Si eu ii iubesc pe copii.Sint de aceeasi parere ca sint darul cel mai frumos al lui Dumnezeu ,dintre tot ce poate realiza omul.Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie bine crescuti ,cu cei 7 ani de acasa-cum se spunea odinioara.Daca sint ,,ingerasi” sa se si comporte ca atare.Nu sa fuga si sa cinte,sa se joace sau sa strige prin biserica sau sala de conferinta,etc.Nu este cuviincios.In vremurile nu prea indepartate,cind si noi,sau parintii nostri eram copii,nu ne miscam in biserica,eram respectuosi,rabdatori,nu ne trezeam vorbind fara permisiunea celor mari,nu ne bagam in vorba celor mari.De vina sint parintii de azi,in acest caz.Copiii seamana cu parintii lor la comprtament.IIsus Hristos a spus-,,Lasati copiii sa vina la mine”-si chiar trebuie sa-i ducem la El cit mai des.Dar dupa ce i-a binecuvintat pe micuti,a plecat mai departe cu ucenicii Sai,nu a stat sa predice acolo unde se zbenguiau sau faceau de-ale lor copilasii.Nu te mai poti concentra,chiar sa ai bunavointa.Nu-i vorba de judecata sau ranchiuna-Doamne fereste!Noi sintem oameni simpli,nu sfinti care intra in rapire duhovniceasca imediat ce intram in biserica-cautam sa ne adunam,sa alungam gindurile,etc.Stiu ca e greu sa fii parinte.Cel mai greu!Dar intrebati-i pe bunicii vostri cum au reusit sa formeze oameni bine crescuti si omenosi.

        Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 16, 2015 at 10:46 pm

        Cam asa ata treaba cu copii care merg impreuna cu parintii pe la manastiri, risipire si tulburare multa.
        Ma refer la copii care sunt lasati asa in voia lor prin biserica si fac ceea ce vor fara ca parintii sa se sinchiseasca, am vazut multe cazuri de acest gen, de aceea a si fost aratat in vedenia unui monah cam cum e treaba cu merul copiilor la manastiri.
        Copii oricum trebuiesc dusi la biserica, la cele de mir.

        Aratare pentru inceputul modernizarii Tarilor Romanesti:
        Cam asta inseamna modernismul
        https://ziaraxa.wordpress.com/2010/10/11/istorie-pentru-vedenia-ce-a-vazut-un-parinte-anume-theodosie-din-sfinta-manastire-a-neamtului-in-anul-mintuirii-1797/

        – Să-ţi spun, călugăre, pe rând.

        După ce a murit Stareţul Paisie, cel înfricoşat no[u]ă şi ajutătoriu voă şi mare la Dumnezeu, îndată au trimis stăpânul şi a luat doaăzeci de mii şi au rămas treizeci de mii aicea, şi făcându-să Sofronie stareţ în locul lui Paisie, şi milostiv fiind, au priimit fel de fel de feţă, şi au priimit copii mici, împreună să petrecă cu călugării (că pe copii, precum în cărţile voastre să scrie, nu-i aduce Dumnezeu la monastire, ci satana, şi iarăşi în cărţile voastre iaste scris că unde sînt copii şi vin, nu-i trebuinţă de satana) şi încă au mai râdicat zece mii şi am rămas doaăzeci de mii.

        Deci i-au zis monahul:

        – Dar aceia unde sunt rânduiţi?

        I-au răspuns cneazul:

        – Înlăuntru în monastire opt [sprezece] mii, iar pe la chiliile cele de afară două mii.

        Iau zis iarăşi monahul:

        – Dar la schit la Vovidenie şi la Procov?

        I-au zis:

        – Doă sute la Vovidenie sunt şi trei sute la Procov.

        Zis-au monahul:

        – Pentru ce la Procov mai mulţi, iară la Vovidenie mai puţini?

        Zice cneazul:

        – La Procov totdeauna se roagă lui Dumnezeu şi este loc dosit, fără sminteală. Iară la Vovidenie vin mireni, femei şi copii.

        I-au zis monahul:

        – Dar cu cei ce umblă pe afară în ascultare, câţi umblă?

        Răspunde cneazul:

        – Niciunul.

        – Pentru ce?

        Zice cneazul:

        – Cei ce umblă în voile lor, singuri cad în prăpăstiile răutăţilor şi a poftilor celor răle: nu avem trebuinţă a lua aminte de ei, ca unii ce singuri să pierd şi să dau în unghiile noastre.

        Iară de cei ce cu ascultare dreaptă şi cu frica lui Dumnezeu umblă, nu putem a ne atinge de dânşii, că Hristos al vostru îi păzeşte. Aceste toate auzindu-le monahul de la dânsul, l-au mai întrebat:

        – Deci ce mai şăzi acum aicea, că toate să fac dupre voia ta? Stareţul au murit, vin din destul se aduce, copii se priimiesc, femei vin la monastire, apoi, ce mai zăboveşti?

        Deci cneazul, oftând greu, au zis:

        – Ah, blestematele de terfeloage de cărţi! Arde-le-ar focul! Pentru acelea mai şidem. Că au într-armat Stareţul pe ucenicii săi cu toate cele mai tari arme şi nu putem acum pentru acele a ne duce. Iar însă degrab şi de acelea voi răsufla, că le voi răpune şi de aceea mă voi odihni.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 17, 2015 at 12:07 am

        ilioara

        „Ortodoxia nu inseamna sa te urci cu pisicul in brate in corcodus si sa scuipi in cap trecatorii. „___te rog sa nu te atingi de motanul meu caci acela este subordnat LEGII puse in el de Dumnezeu si el o RESPECTA INTOCMAI!
        ceea ce voi parintii PATIMASI NU faceti in randuiala voastra plini de tufie si parute „fapte bune” ale aducerii pe lume de oameni TRUPESTI ….care TURPESTI SANT,RAMAN si MOR !….INCLACAND groslolan si obraznic Legea Noua data lor IN DAR prin har !
        in acestea motanul SMERIT si ASCULTATOR Legii puse lui meu va este superior

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 17, 2015 at 12:34 am

        ilioara

        „Vom da raspuns pt fiecare copil care nu are ce manca si noi hranim animale si pt fiecare copil bolnav care zace pe un pat de spital si plange singur si noi pupam in bot animalele greu raspuns vom da. „___mai esti si nesimtita in snetimentalismul tau gretos !

        ei bine, afla ca decat sa ajut niste PLOZI STRICATI si obraznici ca astia de azi, sunt ONORAT sa ajut niste animale care in randuiala lor aduc CINSTE Facatorului lor si al intregii fapturi !

        ca despre copiii care nu au ce manca afla ca TU SI PLOZII tai rasfatati sunteti de vina in aceeasi masura !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on decembrie 17, 2015 at 8:34 pm

        E loc pentru toti sub soare. E adevarat, omul are prioritate fata de animale, dar una nu o exclude pe cealalta.

        Apreciază

    • el said, on decembrie 16, 2015 at 9:38 pm

      ilioara

      nu ma mira reactia ta, sunt deprins sa fiu hulit de parintii de PLOZI carorra NU se poate sa le spui ca au copii RAI si ca ii CRESC PROST chiar si cand este evident .
      ca tu doar atat ai inteles din vorbele mele nu ma mira, te ORBESTE „dragostea” ta parinteasca LUMEASCA si PATIMASA aia care te face sa imi povesteti balarii

      ” Este asa o mare minune…….sa conlucrezi cu Domnul in ceva…..imi pare rau ca nu poti intelege…de aici si toata lupta asta impotriva vietii…”_____DELIR de om dus cu pluta „dragostei” PATIMASE de sine…si de lozii sai!
      Asa e ma ca venim pe lume ca sa ne plodim, asta e rostul omenirii reproducerea si cresterea descendentei!!
      Asta e „rostul” omului, MAGISTRAL ! Sfintii si calugarii sunt niste „ratati” dupa mintea ta debila, aceia nu conlucreaza cu Dumnezeu, sau sunt doar niste aia buni numai eventual sa se roage pentru bunastarea plozilor vostrii a astora „superiori” care va mandriti ca v-ati implinit „misunea” vietii: copii! Afreim !
      Dobitoceste nu alta si si aici tot dobitoacele va spun superioare ca ele IMPLINESC MAI BINE rolul de parinti si aduc pe lume TOTI urmasii si….NU se mandesc ca voi ca ce mare scofala ati facut !
      Atata „conlucrati” cu Dumnezeu ca SE VEDE REZLTATUL : ati adus pe lume generatii de smintiti si inselati duoa cum se vede starea de decadere JALNICA a ultimlor generatii ! …iata lucrarea/ „conlucrarea” voastra …”vorbeste” de la sine

      creste-ti in continuare urmasii cum ti se pare tie ca esti bine si….sa nu ajungi sa scrasnesti din dinti! Nu vorbésc despre EXCEPTIILE de copii buni si bine curascuti, ci de MAJORITATEA.
      SI MAJORITATEA se vede cate parale face. ai sa vezi si tu CURAND cate parale fac si „sfintisori”tai.
      Pana atunci traieste in iluzia mintii tale, te va trezi REALITATEA si atunci ai grija tot povesti cu apa de roze sa-ti spui si sa te prefaci ca nu-i adevarat….totul e bine si minunat doar ALTII sunt RAI ca indraznesc sa arate cum sunt copii tai ! Si mai ales atunci sa nu te duci sa superi vreun d ála „inferior” tie, care a ignorat o o „conlucrarre” atat de „minunata” a adusului de plozi pe lume ci a lepadat acesta „inalta ” ocupatie ca sa se faca apropiat lui Dumnezeu …ca sa te scoata acela „neoditorul” de CARNURI din ….sa nu mai zic din ce ca sa te indignezi iar.
      E doar o chestiune de timp si ai sa vezi ce „minunatii” ai produs si tu….dar nici o grija, nu e mult de asteptat ca PLOZII de azi sunt precoci in toate mai ales in a-si arata „valoarea” !

      Si inca ceva baga la cap Dumnezeu NU PENTRU copii tine lumea ci din cauza rugaciunilor Sfintilor ca sa se mantuiasca cat mai multi PACATOSI cu buna intentie!!! Asta ca tot va divinizati copii pana ati ajuns in stadiul de intunecare sa nu mai pricepeti ca sfintenia nu e tot una cu copilaria.

      Apreciat de 1 persoană

      • ilioara said, on decembrie 16, 2015 at 11:56 pm

        pt el Ma asteptam la mai mult……ai fost destul de bland cu mine….serios parca e prea putin in sf…stiam ca in primul rand pt rugaciunile sfintilor tine Dumnezeu lumea ma bucur ca am gasit aici pe cineva pt care tine Dumnezeu lumea
        pt Liliana Nu contest si nu minimizez dramatismul situatiei in care traim …pacatele……Problema este ca in zilele noastre maternitatea a ajuns o jertfa ca de ce nu l-ai avortat ceva de genul. Cunosc mame care au fost si sunt catalogate nebune, mame care au sacrificar cariere, servicii, bani…mame care si-au riscat viata ca sa aduca pe lume un copil….in sf mi se pare exagerat saritul la gatul mamelor inclusiv pe aici…..si oricum nu ma refeream la copiii mei ….si nu stiu eu cum e treaba cu vina si cine e de vina pana una alta „dintre pacatosi cel dintai sunt eu”…. si nu stiu cum se face ca eu in general nu vad si nu aud zbenguielile copiilor altora bine nu contest ca nu ar fi si cazuri exagerate dar stiu ca sunt situatii limita si simt ca pt Dumnezeu e mai important pt ei sa fie acolo decat pt mine…poate gresesc…..
        pt toate mamele zilelor noastre Dumnezeu sa va ocroteasca si sa vegheze cu toata dragostea Lui familiile si copiii vostrii si mergeti cu toata increderea la biserica cat inca se mai poate pt ca CINEVA ACOLO VA ASTEPTA CU BRATELE DESCHISE!
        Nu este vorba despre mandrie si nici idolatrie Doamne fereste e vorba de supunerea voii parintilor voii lui Dumnezeu… Doamne fereste ……si ceea ce se pregateste nu este din cauza celor care traiesc in desfranare si nu postesc si tot restul e din vina noastra a tuturor nu avem treaba cu pacatele lor suntem noi cu pacate noastre SI ATAT.

        Apreciază

    • marinela said, on decembrie 18, 2015 at 1:32 am

      Imi place f mult rationamentul tau ,Mirela si spui intotdeauna lucrurilor pe nume.Dumnezeu sa te miluiasca pt cuvint bun.Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 18, 2015 at 11:33 am

        Mulţumesc pentru urări, Marinela, să ne lumineze Dumnezeu şi să ne miluiască pe toţi, căci fără El suntem pierduţi!
        Doamne-ajută!

        Apreciază

  2. ih†is cris† said, on decembrie 16, 2015 at 12:11 am

    Cea mai mare binecuvantare pentru anul acesta in Grecia, ar fi fost excluderea din zona UE.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gabriel M. said, on decembrie 16, 2015 at 12:17 am

    O sa respinga legea. Grecii sunt printre cei mai intelepti si credinciosi. Daca si ei voteaza scarbosenia asta de lege e clar.

    Dar eu nu am inteles ceva. In Grecia Biserica Ortodoxa face parte din parlament? E implicata politic? Ce treaba are cezarul cu Dumnezeu?

    Apreciază

  4. ines said, on decembrie 16, 2015 at 2:01 am

    Iata de ce va veni si marele razboi. Pentru ca traim in civilizatia relativismului și principalul ei inamic este firescul

    http://putna.ro/revista2015/articol31

    Pe scurt, morala relativismului este: cineva poate să creadă ce vrea și să facă ce vrea, dar să nu impună altora credința și voia proprii.
    În teorie, relativismul lasă fiecăruia libertate individuală, iar spațiul public este guvernat de regula de a nu atenta la libertatea celorlalți.

    Civilizația relativismului este civilizația Religiei lui Eu, egocentrismul, în care omul se face dumnezeu pentru sine. Cel care îmi limitează egocentrismul cu fapta sau viața sa devine dușmanul meu și dușmanul statului. Astfel relativismul duce la dictatură şi apoi la război.

    Dictatura va apărea pentru că cei care susțin relativismul consideră că doar el este soluția și că problema nu este acesta, ci prea puțina lui aplicare. Ca urmare, îl vor aplica cu forța celor care nu îl vor îmbrățișa de bună voie. Comunismul a plecat de la idealul egalității materiale între oameni pentru a cărui realizare s-a folosit forța, căci oamenii nu au vrut de bună voie. Astfel, au fost uciși milioane de oameni considerați că stau în calea fericirii universale. Aceeași spirală a violenței este cerută și de relativism.
    Nu va fi de ajuns ca omul să accepte că „fiecare e liber să facă ce vrea” într-o problemă, ci va fi necesar să declare că „opinia mea nu este mai adevărată decât opinia celuilalt” – altfel înregimentarea în relativism nu este completă. Conform regulilor relativismului, tot cel care nu se va supune acestei necesități va fi în afara legii, iar opinia lui va fi declarată ca ilegală. De exemplu, în mai 2015, senatorul american Marco Rubio constata că

    „suntem pe punctul de a argumenta că predarea creştinismului este de fapt un discurs al urii”

    din cauza înțelegerii homosexualității ca păcat.

    În această dictatură a relativismului, persoanele, grupurile și țările vor fi cu atât mai persecutate cu cât trăiesc și susțin mai mult firescul lucrurilor
    Întinderea acestui război va fi pe măsura acceptării relativismului. Oamenii care consideră că își sunt propria măsură și își apără modul de viață prin dogma „e interzis să interzici” îi vor înlătura din societate pe cei care consideră că unele lucruri nu sunt firești și nu trebuie acceptate ca normă publică. Statele care vor avea ca politică publică relativismul vor porni război cu cele care vor continua să admită credința în adevăruri absolute.

    Va fi război?

    Sfântul Nicolae Velimirovici, în cartea „Războiul și Biblia”, publicată în 1931, spune despre un nou război mondial ca fiind ine­vitabil. Argumentele sale pot fi sintetizate într-unul:

    „PACEA FARA DUMNEZEU E LEAGANUL RAZBOIULUI”.

    Puțini l-au crezut atunci, dar cuvintele sale s-au adeverit după opt ani, când a început al Doilea Război Mondial. Astăzi, argumentul său se poate sintetiza astfel:

    „Relativismul, adică libertatea fără adevăr, este leagănul războiului”.

    Cauza războiului constă în lepădarea oamenilor de Dumnezeu și de legea Lui. Lepădarea de Dumnezeu și netrebnicia din timp de pace a oamenilor provoacă războiul. Atunci când oamenii merită războiul, atunci când acumulează cauze de război, războiul vine fie că o vor ei, fie că nu o vor. Precum cei ce beau apa cu bacili de tifos se molipsesc de tifos și tifosul este inevitabil, așa și cei ce, lepădându-se de Dumnezeu, se adapă cu gânduri, pofte și fapte potrivnice lui Dumnezeu, atrag asupra lor molima războiului, și războiul devine inevitabil. Atâta vreme cât oamenii se războiesc cu Dumnezeu prin gândurile, poftele și faptele lor, degeaba visează la pace. Fie că vor sau nu, războiul n-are cum să nu vină acolo unde este semănată sămânța războiului. Războiul împotriva lui Dumnezeu, pe față sau într-ascuns, duce inevitabil la război între oameni.

    Sfântul Nicolae Velimirovici, „Războiul și Biblia

    Apreciază

  5. geo said, on decembrie 16, 2015 at 8:37 am

    Cu toate aceste discuții moralizatoare pe care le-am auzit despre refugiații musulmani ce vin din Siria, cine mai vorbește despre creștini? De-a lungul ultimilor ani, nici un grup religios nu a fost mai persecutat în tot Orientul Mijlociu decât creștinii. Și, totuși, aproape nu se vorbește deloc despre aceasta.

    Este adevărat, modul evreiesc de a pune problema nu este „ori una, ori cealaltă”. Se presupune că suntem la fel de preocupați de soarta tuturor. Deci, cu toate aceste sentimente frumoase pe care atât de mulți evrei americani le exprimă față de refugiații musulmani, de ce nu au loc în inimile noastre și creștinii oprimați?

    Din nu se știe ce motive, noțiunea de „musulmani în suferință” pare să rezoneze mai mult cu inimile liberale decât „creștini în suferință”. Poate că musulmanii par mai “exotici” sau “neînțeleși”; poate e din cauză că mulți liberali îi disprețuiesc pe creștinii fundamentaliști din America, cu ale lor manifestări anti-avort și anti-homosexualitate.

    Oricare ar fi răspunsul, săracii creștini par să nu fie scutiți niciodată. Un studiu Pew din 2012 a constatat că „creștinii continuă să fie grupul religios cel mai asuprit din lume.”

    Chiar și primii doi cei mai proeminenți creștini din lume – președintele Barack Obama și Papa Francisc – abia dacă au scos un cuvânt despre situația refugiaților creștini din Siria.

    Sistemul actual de gestionare a refugiaților îi favorizează în mod deosebit de refugiații musulmani. Chiar dacă creștinii reprezintă mai mult de 10 procente din populația siriană, din cei 2.184 de refugiați sirieni admiși în Statele Unite până în prezent, doar 53 dintre aceștia sunt creștini, în timp ce 2.098 sunt musulmani.

    Acest număr redus este tragic, pentru că creștinii care trăiesc în țările musulmane sunt într-o situație deosebit de gravă.

    „ISIS și alte mișcări extremiste din regiune îi pun pe creștini în sclavie, îi ucid și îi dezrădăcinează, fără a se vedea nici un posibil ajutor la orizont”, a scris Eliza Griswold în The New York Times în luna iulie.

    Raymond Ibrahim, autor și expert arab, adaugă:

    „în mâinile Statului Islamic, care se presupune că a precipitat criza imigranților, creștinii au fost în mod repetat forțați să aleagă între a renunța la Hristos și a fi uciși; au fost înrobiți, iar femeile violate; au avut mai mult de 400 dintre bisericile lor profanate și distruse.”

    Această situație oribilă, scrie Ibrahim, nu a fost întotdeauna așa:

    “Creștinii și alte minorități religioase nu au fugit din Siria lui Bashar Assad, din Irakul lui Saddam Hussein sau din Libia lui Muamar Gaddafi. Persecuția sistematică a început numai după ce SUA au intervenit în acele națiuni în numele „democrației”, însă reușind doar deschiderea cufărului cu teroriști jihadiști pe care dictatorii l-au ținut mult timp încuiat.”

    Înlocuirea răului cu altul și mai mare – aceasta pare a fi fiara descătușată în jungla Orientului Mijlociu.

    În orice caz, dacă credem în conceptul de triaj – tratarea cazurilor cele mai urgente mai întâi – Occidentul ar trebui să se trezească și să privească în mod serios situația disperată a creștinilor din Orientul Mijlociu, care nu au o „țară creștină” în zonă în care să se refugieze.

    Există multe țări arabe/musulmane care ar putea prelua refugiați musulmani, dar refuză. După cum s-a arătat recent în Washington Times, Arabia Saudita are peste 100.000 de corturi goale, cu aer condiționat, care ar putea găzdui până la 3 milioane de refugiați, dar și-a închis porțile în fața confraților musulmani aflați în nevoie. Probabil că țările arabe bogate în petrol consideră că „Vestul mărinimos” se va ocupa de ei.

    Ironia este că însăși persecuția creștinilor face salvarea lor încă și mai dificilă. Așa cum a raportat Patrick Goodenough pentru CNSNews.com, guvernul federal al SUA se bazează pe Organizația Națiunilor Unite în procesul de solicitare a statutului de refugiat – și cum creștinii sirieni se tem adesea să se înregistreze cu ONU, ei, ca și alți ne-musulmani, rămân de izbeliște.

    Acest lucru înseamnă că la refugiații care au cea mai mare nevoie de salvare se ajunge cel mai greu. Dar nu tocmai aceasta face ca ei să fie cei mai demni de mila noastră – să facem acel efort suplimentar pentru cei care au cea mai mare nevoie? Chiar dacă am pune deoparte problema spinoasă a posibilității ca teroriști musulmani să se infiltreze în rândul refugiaților, și ne-am uita doar la nevoia umană, nu le suntem oare datori creștinilor să acordăm o mai mare atenție situației lor?

    Dacă cea mai puternică țară de pe Pământ nu poate face acest efort pentru a-i salva pe refugiații creștini, cine o va face?

    Dacă cel mai puternic om de pe Pământ nu poate sta în apărare celor mai oprimați, cine o va face?

    Cine va vorbi pentru grupul religios cel mai persecutat din lume?

    Cine va da startul etichetei (hashtag) #IamChristian?

    http://www.raymondibrahim.com/in-the-media/why-are-we-abandoning-the-christians/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/12/03/de-ce-au-abandonat-marile-puteri-crestinii-din-orientul-apropiat/

    Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat o hotărâre de importanță istorică. Astfel, în ședința de lucru al organismului care păstorește românii de credință ortodoxă, s-a hotărât ca anul 2017 să fie considerat an omagial al Patriarhului Justinian și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, arată un comunicat postat pe siteul Basilica.

    Patriarhul Justinian a fost primul patriarh al Bisericii Ortodoxe de după instalarea regimului comunist. Acest ierarh al Bisericii, deși acuzat că „a pactizat” cu regimul de ocupație, a fost considerat un adevărat dușman de către comuniști.

    O demonstrează studiul istoricului Adrian Nicolae Petcu, publicat în volumul „Mișcarea armată de rezistență anticomunistă din România 1944 – 1962”. La pagina 215, istoricul scrie că „patriarhul Justinian, conform documentelor create de fosta Securitate, era considerat inamicul numărul 1 al regimului democratic din România. Potrivit unui raport al Departamentului General al Securității Statului, privitor la „atitudinea patriarhului Justinian”: „Deși lumea democratică pusese mari nădejdi în buna credință a patriarhului Justinian, prin comportarea sa de după alegerea sa ca patriarh, a izbutit să dezamăgească pe toți cei care l-au sprijinit. Ca arhiereu vicar și apoi ca mitropolit, a fost pe linie democratică, schimbarea de front a făcut-o abia după alegerea sa ca patriarh. Atitudinea sa prezentă este absolut incorectă, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere material, jucând două tablouri. Politic, patriarhul Justinian prigonește pe toți preoții care au făcut și fac politică alături de partidele democratice”.

    Conform documentor, mii de preoți, ierarhi sau monahi au fost arestați de autoritățile comuniste și martirizați în închisori și lagăre. Despre unii dintre aceștia, monahul Nicolae Steinhardt a lansat sintagma „sfinți ai închisorilor”, pentru comportamentul lor ireproșabil, în condiții groaznice, din temnițele comuniste.

    O bună parte dintre cei care au reușit să iasă vii din aceste lagăre ale ororilor au fost reabilitați și sprijiniți chiar de Patriarhul Justinian.

    Sfântul Sinod a mai hotărât ca 2017 să fie și anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti, precum și extinderea programul „Sănătate pentru sate” la nivel național. De asemenea, parohiile Bisericii Ortodoxe Române trebuie să aducă la zi pomelnicele cuprinzând eroii creştin-ortodocşi (ai Războiului de independenţă, ai celor două războaie mondiale – atât pe frontul de vest, cât şi de est, ai închisorilor comuniste, ai Revoluţiei din decembrie 1989), care sunt pomeniţi la sărbătoarea Înălţării Domnului – Ziua Eroilor.

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Hotarare-ISTORICA-a-Bisericii-Ortodoxe-Romane-Anul-2017-va-fi-dedicat-APARATORILOR-ortodoxiei-din-timpul-prigoanei-comuniste-126182

    Există un portret mai puțin cunoscut făcut Mântuitorului de Consulul roman Publius Lentulus, aflat pentru o vreme la Ierusalim, într-o scrisoare către Cezarul Imperiului, Tiberiu. În afară de câteva elemente caracteristice la nivel fizionomic – că avea părul și barba castanii, iar ochii albaștri, că își ținea barba despărțită în două, după obiceiul nazarinenilor și că era de o frumusețe uluitoare, ca și mama sa –, mai aflăm din această scrisoare și că Mântuitorul era veșnic trist și era vestit anume pentru că nu fusese văzut niciodată râzând.

    Foarte interesant, același lucru s-a spus și despre Părintele Arsenie – nu se știe să fi fost văzut vesel vreodată. Dar putem merge mai departe… Părul castaniu, „de culoarea alunei copate”, spune consulul roman… Ochii albaștri… Fruntea lată… Frumusețea ieșită din comun… Dar iată barba împărțită în două, în această fotografie:

    Ce ar mai fi de spus?

    Și să-i ascultăm și glasul, de o blândețe nelumească, de o smerenie uluitoare, îndurerat și aplecat către lacrimi… Ați mai auzit un asemenea glas, vreodată? Sau poate întrebarea ar trebui să fie… „NU RECUNOAȘTEȚI ACEST GLAS?!”:

    Sunt mulți oameni încă în viață care au fost și pe la Părintele Arsenie și pe la alți mari duhovnici din comunism. Dacă nu toți, atunci vreo 95% la sută dintre aceștia ne pot spune că Părintele Arsenie nu se putea compara cu ceilalți. Era mult peste ei. La un mare duhovnic tipic venea cineva, iar duhovnicul făcea o poveste, adesea lungă, în care Duhul Sfânt picura, mai devreme sau mai târziu, gândul de care avea nevoie acel om. Părintele Arsenie îi spunea omului de când îl vedea ce să facă, fără ca acela să apuce să întrebe. Și îi spunea exact cât trebuia, nu ținea pe nimeni la povești. E o diferență uriașă, e diferența dintre cel care conștientizează și înțelege lucrarea Duhului Sfânt și cei care o percep mai mult inconștient și lasă Duhul să lucreze prin ei. Diferența dintre unul care vede înainte atât de clar încât știe exact ce vede și unii care văd înainte cumva în ceață, nelămurit…

    Dar ce să mai vorbim de nenumăratele minuni pe care le-a făcut Sfântul Părinte Arsenie Boca după moartea sa, eu însumi fiind martor la câteva… (Dar oricine se duce cu inima curată la Prislop o să vadă minuni, minuni mari și clare, nu bănuieli/ipoteze de minuni…)

    Cei care îi caută nod în papură celui mai mare sfânt al neamului românesc se aseamănă fariseilor care Îl acuzau pe Mântuitorul că scoate diavoli cu ajutorul necuratului. La capătul firului lor logic e o tâmpenie, un „că așa-ni-s-a-zis”, care ține loc de orice argument. În Biserică există reguli care se aplică anumitor persoane, în anumite contexte. Regulile Bisericii nu sunt ca și legile de drept public, așa cum înclină să creadă potrivnicii Părintelui. Ca să înțelegeți: legile care se aplică unui mirean într-o zi de post nu se aplică și unui călugăr. El trebuie să țină rânduiala mănăstirii lui, care poate să pună o zi de harți într-o zi de post. Iar regulile care se aplică unui călugăr pot fi încălcate de starețul lui. Așadar, cum am mai spus, nu căutați să-i impuneți Părintelui Arsenie Boca, stareț, format la Athos, văzătorul cu duhul, practicant al Rugăciunii Inimii, niște reguli făcute pentru cei care zugrăvesc biserici cu țigara în gură. Voi chiar nu gândiți un pic?!

    Pace și bucurie tuturor celor care au primit în inima lor adeverirea puterii acestui sfânt unic, acestui Patriarh Veșnic al neamului nostru, prin care ni S-a arătat Domnul Hristos!

    https://yanush.wordpress.com/2015/12/09/parintele-arsenie-icoana-fidela-a-mantuitorului-hristos/

    Copiii şi adolescenţii îşi riscă sănătatea, „drogul” fiindu-le oferit zilnic chiar de părinţi. Medicii susţin că jocurile pe calculator dăunează grav sănătăţii, iar utilizarea frecventă a computerului a dat naştere dependenţei.

    „În multe cazuri se ajunge la psihoterapie și medicație”, spune Laura Nussbaum, medicul-şef al Secţiei de psihiatrie pediatrică din cadrul Clinicii de Psihiatrie şi Neurologie pentru Copii şi Adolescenţi a Spitalului „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

    Numeroşi copii au încă de mici tablete şi laptopuri, de cele mai multe ori manevrând fără probleme tastatura şi mouse-ul înainte de a învăţa să scrie cu stiloul.

    „E adevărat că accesul copiilor la noile tehnologii le dezvoltă abilități și aptitudini, dar lucrurile trebuie făcute cu măsură, iar debutul în mediul virtual trebuie amânat cât mai mult cu putință. Calculatorul, tableta și telefonul mobil dau dependență. Avem foarte multe cazuri de copii de la grădiniţă sau de la clasele primare. Aceștia nu își doresc nimic altceva decât să se joace pe calculator. Cu cât vârsta la care copiii au acces la calculator e mai mică, cu atât este mai periculos în ceea ce privește adicția”, spune medicul timișorean.

    O dată cu creşterea în vârstă, se ajunge la cazuri în care copiii chiulesc de la ore pentru a sta cu ochii ațintiți pe monitor și mintea conectată la o realitate virtuală, de cele mai multe ori violentă.

    „Unii dezvoltă ticuri, alții sunt agitați. La mulți se exacerbează anumite probleme mentale sau comportamentale care altfel ar fi trecute mai ușor cu vederea. Avem mulți copii hiperactivi. Unii ajung la obezitate deoarece refuză orice fel de mișcare. Alții refuză să mai mănânce și nici apă nu mai beau ca să nu își întrerupă jocul. Apoi mai apar și alte probleme. Copiii fug de realitate și se refugiază în mediul virtual pentru că altfel controlezi lucrurile în joc. Mai mult, sunt cazuri în care copiii socializează doar online, ei acolo trăiesc. De asemenea, sunt și foarte mulți elevi la care bioritmul este perturbat. Unii ajung să doarmă doar două ore din 24. Alții dorm doar câteva ore după trei-patru zile de nesomn pe motiv că trebuie să termine un nivel de joc. Se ajunge în situația în care copiii nu mai au limite”, spune Laura Nussbaum, citată de Renașterea Bănățeană.

    Majoritatea părințiilor vin la un consult de specialitate abia când situația scapă de sub control, iar părinţii se impacientează că nu mai găsesc soluţii:

    „În cele mai multe cazuri copiii sunt aduși la medic când s-a instalat deja dependența și copiii nu își mai doresc nimic altceva decât să se joace pe computer. Chiulul școlar și rezultatele slabe la învățătură sunt semnalele care îi mobilizează pe părinți. În multe cazuri, din rândurile elevilor de la clasele mari de gimnaziu și al adolescențiilor de la liceu se ajunge la psihoterapie și medicație. Întâlnim o psihopatologie urâtă de tip maniacal, depresie, agitație, simptome psihotice cu halucinații și chiar stări suicidare sau tentative de suicid”, spune medicul-şef al Secţiei de psihiatrie pediatrică de la Louis Țurcanu.

    „Avem două-trei cazuri disperate pe săptămână. Patologia este mai greu de recunoscut, iar pacienții ajung la medic când situația scapă de sub control. Foarte puțini părinți vin la timp, majoritatea apelează la specialist abia atunci când copilul nu mai funcționează în nicio direcție. Cu cât se amână rezolvarea problemei, lucrurile se agravează. Cele mai grele cazuri sunt cele în care și mediul familial este perturbat”, precizează Laura Nussbaum.

    Potrivit specialistului timișorean, o mare parte din vină o poartă părinții care nu limitează accesul copiilor lor la computer, ba chiar îi neglijează, dedicându-și timpul în special situației financiare, cu speranța că banii rezolvă toate problemele.

    „Dependența de calculator și consumul de substanțe interzise merg mână în mână. Rezolvări sunt, dar trebuie lucrat. Din cauza incosecvenței părinților avem însă puține reușite. Din păcate, pentru foarte mulți părinți primează banii, iar copiii se simt abandonați și lipsiți de valoare, astfel că se impune și terapie de familie pentru ca pacienții să nu se mai simtă singuri, ci să se simtă valorizați”, spune Laura Nussbaum.

    Conform medicului timișorean, timpul petrecut la calculator de un copil ar trebui să fie de 15-30 de minute zilnic, în funcție de vârsta acestuia. Mai mult, acesta trebuie antrenat de părinți în tot felul de activități care să-i capteze interesul. Nu în ultimul rând, elevii mari trebuie să-și dea seama ei singuri că jocul și interacțiunea doar virtuală cu semenii le afectează sănătatea.

    http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9009

    Folosirea excesivă a calculatorului, tabletei sau telefonului mobil,mai ales în cazul copiilor, se poate solda cu probleme grave mai târziu, precum deformarea creierului şi amputarea afectivă, aspecte care se vor regăsi pe nota de plată a generaţiilor viitoare, spune cunoscutul neurolog român Dafin Mureşanu.

    Înconjuraţi de gadgeturi din ce în ce mai sofisticate, copiii au început să folosească exagerat de mult tehnologia avansată, de la vârste din ce în ce mai fragede, mulţi dintre ei chiar cu mult înainte de a învăţa să meargă sau să vorbească. Micuţii sunt încurajaţi în acest sens chiar de către părinţi, care sunt fie mulţumiţi că-şi pot face liniştiţi şi fără griji treburile, fie încântaţi de „deşteptăciunea” copiilor lor. Dezvoltarea unui copil nu este, însă, doar fizică şi cognitivă, fiind la fel de importante şi dezvoltarea temperamentală, socială, emoţională sau morală.

    Care suntefectele pe care le au computerul şi telefonul mobil asupra creierului micuţilor utilizatori – pe lângă rolul lor educativ şi distractiv -, dar şi cum stilul de viaţă modern, suprasolicitarea şi stresul pot genera o îmbătrânire cerebrală precoce, a explicat, într-un interviu acordat ZIUAnews, prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).

    ZIUAnews: Trăim în epoca gadgeturilor şi, vrem / nu vrem, copiii din ziua de azi învaţă să le folosească de la vârste foarte fragede, iar unii sunt lăsaţi de părinţi – din diverse motive – să utilizeze în exces calculatorul, telefonul mobil, iPhone-ul, smartphone-ul, etc. Cum îi pot afecta pe copii toate acestea, pe termen scurt şi pe termen lung?

    Dafin Mureşanu: Pe lângă efectele benefice datorate accesului rapid şi facil la o bază uriaşă de date, extrem de utile în viaţa noastră de zi cu zi, folosirea excesivă a calculatorului, tabletei, telefonului mobil, fără un echilibru între activităţile fizice şi mentale, duce la „instrumentalizareaˮ oamenilor, deformarea creierului şi amputarea afectivă a generaţiilor viitoare. Spre exemplu, telefonia mobilă, prin aceste sisteme de câmpuri care ne ajută în comunicare, a virusat viaţa personală. Orice exces de radiaţii, tot mai dense, tot mai puternice, pot provoca de la dureri de cap, anxietate, stări depresive sau tulburări de adaptare. Copiii care utilizează de mici telefonul mobil şi calculatorul pot dezvolta tulburări de comportament, de înţelegere, de comunicare şi de integrare. Calculatorul este benefic până la un punct, întrucât dezvoltă anumite capacităţi ale creierului, însă copiii care folosesc calculatorul intensiv nu sunt mai deştepţi, poate că sunt mai pricepuţi, în schimb, partea emoţională este uneori afectată. Toate aceste lucruri vor fi pe nota de plată a generaţiilor viitoare. Vorbim de amputarea afectivă, de diminuarea interacţiunii cu semenii și a calităţii afective a vieţii. În ceea ce priveşte legătura dintre efectul pe termen lung al folosirii telefoniei mobile asupra copiilor şi apariţia diverselor tipuri de cancer, nu există dovezi suficiente care să stabilească relaţia directă dintre ele. Totuşi, experţii recomandă limitarea expunerii la radiaţiile electromagnetice, prin scurtarea duratei convorbirilor, folosirea dispozitivelor de tip hands-free sau utilizarea mesajelor scrise.

    ZIUAnews:Există diferenţe între tipul de influenţă pe care o are fiecare dintre obiectele amintite mai sus, având în vedere că utilizarea telefonului mobil implică şi expunerea la radiațiile electromagnetice emise sau recepționate de aceste aparate?

    Dafin Mureşanu: Depinde de durata de utilizare. Sub efectul tehnologiilor, creierul se distorsionează. Folosirea în exces a calculatorului, mai ales la copii, se poate solda cu probleme emoţionale şi afective. Folosiţi tehnologiile cu măsură şi nu lăsaţi să dispară discernământul.

    În ceea ce priveşte radiaţiile, părerile sunt încă împărţite. Studiile pe animale sugerează faptul că expunerea prelungită la radiaţii electromagnetice poate avea efecte asupra somnului, funcţiilor cognitive şi ar putea fi implicată şi în apariţia cancerelor. Încă nu sunt dovezi clare în acest sens, dar nici nu putem neglija acest aspect ştiind faptul că acestea sunt complicaţii pe termen lung. Cert este că, folosirea telefonului mobil a fost asociată cu creşterea numărului de accidente rutiere şi, implicit, a traumatismelor craniocerebrale.

    ZIUAnews: Cum este în cazul adolescenţilor sau al adulţilor?

    Dafin Mureşanu: Trebuie precizat, însă, că dependenţa de calculator este dăunătoare nu doar copiilor, ci şi adolescenţilor şi adulţilor. S-au publicat numeroase studii potrivit cărora folosirea excesivă a calculatorului poate avea un efect negativ asupra sănătăţii oamenilor, mai ales pentru copii, inclusiv a adolescenților, a căror personalitate este încă în formare. Aceştia se pot izola, pot trăi într-o lume a jocurilor, pot imita personajele preferate, fără a reuşi să facă distincţie între viaţa reală şi cea virtuală. De asemenea, se pot asocia scăderea capacităţii de concentrare şi sindromul de oboseală cronică. Chiar dacă sunt o atracţie, mai ales pentru copii, jocurile pe calculator ar trebui folosite cu anumite limite. Potrivit unui studiu realizat de UNESCO, majoritatea copiilor cu vârste între 7 şi 15 ani navighează pe internet nesupravegheaţi. Un alt studiu subliniază faptul că aproape 40% dintre copiii sub vârsta de trei ani intră zilnic în contact cu calculatorul. Mai mult decât atât, în cazul adulţilor, un timp foarte îndelungat petrecut în faţa calculatorului va cauza sedentarismul, obezitatea care reprezintă factori de risc extrem de importanţi pentru bolile cardio şi cerebro-vasculare. Dependenţa de tehnologie afectează creierul, încetinind activitatea cerebrală.

    ZIUAnews: A crescut numărul de afecţiuni neurodegenerative în ultimii ani?

    Dafin Mureşanu: Cele mai frecvente afecţiuni neurodegenerative și aici vorbim în principal despre boala Alzheimer şi boala Parkinson, debutează în jurul vârstei de 65 de ani. Creşterea globală a speranţei de viaţă duce inevitabil şi la creşterea frecvenţei bolilor neurodegenerative, cu un impact socio-economic dezastruos.

    ZIUAnews: Care sunt cauzele îmbătrânirii cerebrale precoce?

    Dafin Mureşanu: Există un cumul de factori, iar stilul de viaţă este cel mai impotant. Hipertensiunea arterială, fibrilaţia atrială, dislipidemia, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de băuturi alcoolice sau substanţe stimulante ale sistemului nervos central, suprasolicitarea intelectuală, stresul, disfuncţiile hormonale, traumatismele craniocerebrale, sunt tot atâtea motive care pot genera îmbătrânirea cerebrală precoce. Orice prim semn trebuie să ne dea de gândit. De exemplu, dacă tulburările de memorie, concentrare, atenţie, sunt prea dese, dacă este dificil de respectat un program prestabilit, dacă nu ne amintim unele nume proprii, ne putem gandi la o îmbătrânire cerebrală precoce. Ea trebuie evaluată şi tratată de un specialist, pentru că fiecare dintre noi îmbătrânim diferit, în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia. La nivel mondial există o preocupare continuă pentru starea de bine a creierului. Spre exemplu, boala Parkinson este unul dintre subiectele prezente tot mai adesea la marile congrese mondiale pe teme neurologice. Despre această afecţiune s-a discutat şi în cadrul celei de-a treia ediţii a Cursului Internaţional „Movement Disorders”, care a avut loc în perioada 2-4 aprilie, în Poiana Braşov, eveniment organizat de către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) împreună cu Societatea de Neurologie din România.

    ZIUAnews: Avem un nou ministru al Sănătăţii. Care consideraţi că este prioritatea pentru sistemul sanitar românesc?

    Dafin Mureşanu: Finanţarea reală şi adecvată în funcţie de necesităţi.

    http://www.ziuanews.ro/travel/copiii-amputati-afectiv-din-cauza-folosirii-exagerate-a-computerului-119007

    Copilul crescut fără frică de Dumnezeu, nu mai ştie ce-i mamă, ce-i tată, ce-i păcat, ce-i moarte, ce-i judecată. S-a trezit ca o fiară. Şi atunci cine o să răspundă în ziua judecăţii, mai tare ca tata şi mama? L-au avut în braţele lor şi l-au crescut sălbatic şi s-a făcut ca şi o fiară.

    Să vă spun un caz ce s-a întâmplat acum de curând. Au venit doi soţi, o doamnă şi un domn, şi s-au aşezat lângă mine. Erau cu prestanţă, îmbrăcaţi bine. „Domnul părinte, au zis ei, am vrea să vorbim ceva”. I-am luat în casă, că ei aveau un necaz pe care nu-l puteau spune de faţă cu toată lumea.

    Când i-am întrebat de unde sunt, mi-au spus: „De la Reghin, domnul părinte”, şi au început a plânge amândoi. Păi când vezi tu că plâng doi oameni aşa de mari — erau directori de întreprindere amândoi — , nu plâng de flori de măr. Ce-i în inima lor, numai Dumnezeu ştie!

    — Ce-aţi păţit, fraţilor?

    — Domnul părinte, am avut un singur fecior. L-am învăţat şcoală, a terminat facultatea şi a ieşit inginer la reţele electrice. I-am cumpărat şi maşină. Într-o seară când ne-am întors acasă de la nişte rudenii, am găsit toate uşile deschise, banii luaţi din casă şi maşina furată. După ce-am anunţat poliţia, la trei săptămâni, am aflat că fiul nostru a luat banii din casă şi maşina şi a plecat la Sighişoara, unde s-a însurat fară voia noastră.

    Când au auzit părinţii, au crezut că el a luat o fată la nivelul lui. Dacă el era inginer, putea lua o profesoară, o doctoriţă, o farmacistă, o ingineră. Părinţii au luat nişte cadouri şi s-au dus la fiul lor la Sighişoara ca să-l îmbuneze. Dar el se însurase cu o vrăjitoare. Dacă n-a crezut în nimic, dracii şi-au bătut joc de el.

    Când a văzut-o pe mama lui s-a înnegrit la faţă şi a zis: „Ce cauţi aici, scorpie?” Dar tată-su de colo: „Măi băiete, dragul tatii, dar mama ta este scorpie?” „Taci, nebunule, că-ţi crăp capul!”

    Ia gândiţi-vă ce-a fost acolo! Cu câtă dragoste au venit părinţii şi cu câtă jertfă, şi cum au trecut ei cu vederea toate relele pe care le-a făcut, iar el tot neascultător a rămas!

    Atunci am zis părinţilor:

    — Cum aţi crescut copilul acesta? Cum l-aţi crescut de când era mic şi a început să zică tată? L-aţi învăţat că Unul este Tatăl din ceruri şi să zică Tatăl nostru?

    — Nu, părinte!

    — Când era la şcoala elementară, l-aţi învăţat Tatăl nostru?

    — N-a vrut!

    — L-aţi învăţat Crezul?

    — Nu.

    — L-aţi dus la biserică?

    — N-a vrut.

    — Când era la liceu, i-aţi dat vreo carte sfântă în mână, Biblia sau Noul Testament?

    — N-a vrut. Se ducea şi bătea mingea sau pierdea vremea cu alte deşertăciuni.

    — L-aţi bătut vreodată?

    — Niciodată.

    — Dar se ruga vreodată?

    — Nu, părinte!

    — Şi cum ai putut dumneata să stai cu copilul în casă fără să-l pui la rugăciune? Nici voi n-aţi avut credintă. Vedeţi acum? Dumneavoastră beţi acum paharul mâniei lui Dumnezeu pe care-l meritaţi.

    — Părinte, nici noi n-am prea ştiut!

    Atunci le-am spus:

    — Iată ce-aţi cruţat! Aţi cruţat un om demonizat. Zice Scriptura: Calul neînvăţat, se face năsălnic, iar copilul lăsat de capul lui, mare scârbă şi ruşine va aduce părinţilor săi. Şi cela ce cruţă varga urăşte pe fiul său. Nu-l iubeşte! Îl urăşte.

    L-aţi cruţat, iar acum dumneata, care l-ai purtat în pântece şi l-ai crescut, eşti scorpie, iar tatăl lui este nebun.

    Auzi ce lume creşte azi? Şi aceasta este vina părinţilor că n-au pus mâna pe vargă când a trebuit şi nu i-au spus: „Hai la rugăciune! Hai la biserică! Hai la spovedit! Azi este vineri, este post, nu mânca de frupt! Astăzi este sărbătoare nu lucra!” Să ştiţi voi că cea mai înaltă şcoală de rugăciune şi de credinţă în Hristos nu-i în şcoala primară, nici la liceu, nici la facultate; îi în sânul familiei. Cei mai mari profesori de religie aţi rămas tot voi, tata şi mama.

    Copilul crescut fără frică de Dumnezeu, nu mai ştie ce-i mamă, ce-i tată, ce-i păcat, ce-i moarte, ce-i judecată. S-a trezit ca o fiară. Şi atunci cine o să răspundă în ziua judecăţii, mai tare ca tata şi mama? L-au avut în braţele lor şi l-au crescut sălbatic şi s-a făcut ca şi o fiară.

    Au venit apoi să-l pun la slujbe. Dar n-am putut să-l pun pentru că trăia în preacurvie cu vrăjitoarea aceea. I-am pus la slujbe numai pe părinţii lui. După vreo două luni mă trezesc cu o telegramă: „Domnul părinte, băiatul nostru a fost electrocutat şi a paralizat şi i s-a legat şi limba. Nu poate vorbi şi este pe moarte la spital. Nu se ştie câte zile mai are”.

    Aţi văzut mânia lui Dumnezeu cea dreaptă? L-a ajuns blestemul şi suspinul părinţilor pe acest tânăr rău şi necredincios, căci zice la Psaltire: Dreptatea lui Dumnezeu rămâne în veacul veacului.

    V-am spus această istorioară că sunteţi părinţi de copii. Cea mai imperioasă datorie şi cea mai mare, pe care o aveţi voi ăştia căsătoriţi, este să creşteţi copiii în frica şi certarea Domnului.

    (Ne vorbeşte Părintele Cleopa, vol 8, Editura Episcopiei Romanului, 1999, pp. 51-54)

    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/copilul-crescut-fara-frica-de-dumnezeu-nu-mai-stie-ce-i-mama-ce-i-tata-ce-i

    Țineți minte această dată: vineri, 11 decembrie 2015, care e ziua ieșirii județului Harghita din ordinea de stat și constituțională a României. În acest weekend toată presa din România s-a ocupat cu arestarea lui Paul de România, retrocedările cuplului Andronic/Truică, cu peștii lui Iohannis hrăniți de la bugetul de stat și de propaganda soroșistă: ”vrem spitale , nu catedrale”, iar televiziunile generaliste cu politicianismele ieftine dâmbovițene.

    Adevărata știre a fost de fapt un moment istoric în care statul român a pierdut suveranitatea asupra unui județ al țării, viitoare componentă teritorială a ținutului secuiesc. Consiliul Județean Harghita a votat vineri, cu majoritate de voturi, steagul secuiesc ca steag al județului, și nu a fost de acord ca un simbol ”stejarul”, care să-i reprezinte pe români, să fie prezent pe steag. Proiectul de hotărâre, inițiat de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a propus cinci variante de steag, prima dintre acestea fiind chiar steagul secuiesc, aprobat ca steag al județului Harghita în 2009.

    Pe celelalte patru variante se regăseau culorile albastru și auriu, de pe steagul secuiesc, și/sau simbolurile de pe acesta, respectiv luna și steaua cu opt raze.Consilierul județean român Ion Proca a depus un amendament la acest proiect și a solicitat aplicarea simbolului frunzei de stejar, care să-i reprezinte pe românii din județ, întrucât ‘aceasta este o frunză-simbol, cu rădăcini în cultura, istoria și spiritualitatea neamului românesc’.

    Propunerea consilierului român a fost respinsă de consilierii UDMR și de cei ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania, motiv pentru care Ion Proca a solicitat acceptarea prezenței motivului frunzei de stejar pe steagul județului, ca un gest de normalitate, susținând că toate comunitățile care trăiesc în Harghita trebuie să se regăsească pe acest steag. El a cerut insistent să se facă distincție între steagul secuiesc și cel al județului Harghita. Amendamentul consilierului liberal a fost respins la vot și a fost supus aprobării proiectul inițial propus de președintele CJ, Borboly Csaba.

    Cei 21 de consilieri UDMR și trei de la PPMT au votat prima variantă, respectiv steagul secuiesc, în vreme ce consilierii USL au votat împotrivă, iar consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) s-au abținut. Românii nu sunt reprezentați pe steagul secuiesc al județului Harghita, fiind excluși din viața comunității maghiare tot mai exclusivistă și șovină.

    Semnalul că se va implementa autonomia ținutului secuiesc a fost reprezentat de cazul teroristului secui Beke Istvan de la Târgu Secueisc, arestat de DIICOT în colaborare cu SRI, pentru că dorea să pună o bombă la parada de Ziua Națională a României pentru a muri circa 60 de copii români, conform analiștilor și experților. Comunitatea maghiară din Harghita, Covasna și Mureș în loc să condamne atentatul terorist au făcut zid de apărare în jurul lui Beke Istvan și demonstrații de simpatie în orașele secuiești. Semnalul l-a dat premierul Viktor Orban, prieten cu Vladimir Putin, care a spus, deși nu cunoștea datele anchetei, că Beke Istvan e nevinovat și că arestarea e o presiune a autorităților române asupra comunității maghiare.

    A fost semnalul pe care UDMR, cu lideri ce au dublă cetățenie, l-a dus mai departe sesizând comisia europeană și ambasadele U.E. despre arestarea teroristului secui Beke Istvan ca victimă a SRI și DIICOT. Pentru UDMR terorismul e o metodă de luptă perfect legală împotriva statului român; posibila moarte a unor copii de români nu-i sensiblizează pe liderii politici maghiari care trăiesc de peste 20 de ani la putere din beneficiile puterii corupte de la București.

    Decizia de vineri din Consiliul Județean Harghita de a se adopta steagul secuiesc ca drapel al autonomiei secuiești și eliminarea simbolurilor românești din stemă reprezintă ieșirea de facto și de jure a acestei unități administrative din componența statului român și a României.

    De vineri, 11 decembrie 2015, avem o enclavă etnică în județul Harghita ieșită de sub autoritatea constituțională, care se constituie în nucleul viitorului ținut secuiesc autonom. Acum se poate observa evident că arestarea lui Beke Istvan la îndemnul SRI a fost o măsură legală extremă nespecifică serviciului român secret care de 25 de ani a ignorant sau protejat iredenta maghiară din Transilvania și a prigonit doar pe naționaliștii români, cu binecuvântarea lui Ion Iliescu, măsură luată pentru a nu muri în explozie cei circa 60 de copii aflați în piața centrală din Târgu Secuiesc.

    Pe 15 martie 2016 secuii își vor proclama autonomia maghiară în secuime, iar statul român slab, ineficient și condus de ”tehnocrați” pe statele de plată ale Bruxellului și fundațiilor soroșiste, nu va impiedica acest lucru, cum nu a putut să o facă vineri, 11 decembrie, când s-a adoptat steagul secuiesc și excluderea însemnelor române din simbolistica județului Harghita.

    Autonomia ținutului secuiesc pare că nu poate fi oprită de București, iar o reacție din partea forțelor patriotice va fi blocată de SRI, în complicitate cu clasa politică coruptă și NATO, pentru a nu se declanșa un război civil care să aducă Rusia în geopolitica estului Uniunii Europene, știindu-se prietenia și complicitatea între Viktor Orban și Moscova. Și de data aceasta, ca în 1940, unitatea României va fi sacrificată de dragul anglo-franco–americanilor și a stabilității Uniunii Europene.-comisarul

    Dragi Romani, incet dar singur Romania se dezintegreaza, atat din punct de vedere economic, social, cat si teritorial.

    Acesti criminali care conduc destinele tarii, ne vand ca pe porci, iar la romani li se rupe.

    Manifestatiile de dupa Colectiv imi intaresc inca odata ideea ca a fost ceva ochestrat, cred ca a fost de fapt mai mult un fel de experiment social care sa le confirme papusarilor si papitoilor, faptul ca romanii sunt poate cea mai usor de manipulat natiune si se poate face absolut orice cu aceast tara, rezistenta populatiei fiind zero barat.

    Dar, degeaba eu si altii scriem despre aceste lucruri, ca situatia nu se schimba cu nimic, degeaba avem informatia daca nu facem nimic cu ea.

    Dumnezeu cu mila!

    http://vremuritulburi.com/2015/12/15/stiati-ca-judetul-harghita-a-iesit-din-romania-si-are-steag-secuiesc-autonom/

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 18, 2015 at 12:37 am

      geo

      Cum poţi să postezi astfel de aberaţii? Mă refer la elucubraţiile grosolane şi nesimţite ale lui Yanush, care face pe fratele începător, dar dă lecţii de idolatrie în loc să asculte/înveţe şi calcă dogmele şi canoanele în picioare după NEmintea lui zevzeacă, pe care o crede luminată de Dumnezeu, când de fapt e luminată de focul iadului.
      Dincolo de “identificarea” total deplasată pe care o vede ochiul lui putred între Iisus Hristos şi Arsenie Boca, nu-ţi dă deloc de gândit ce scrie despre marii noştri duhovnici?
      Reciteşte!:

      „Sunt mulți oameni încă în viață care au fost și pe la Părintele Arsenie și pe la alți mari duhovnici din comunism. Dacă nu toți, atunci vreo 95% la sută dintre aceștia ne pot spune că Părintele Arsenie NU SE PUTEA COMPARA cu ceilalți. ERA MULT PESTE EI. La un mare duhovnic TIPIC venea cineva, iar duhovnicul făcea o POVESTE, adesea LUNGĂ, în care Duhul Sfânt PICURA, mai devreme sau mai târziu, gândul de care avea nevoie acel om. Părintele Arsenie îi spunea omului de când îl vedea ce să facă, fără ca acela să apuce să întrebe. Și îi spunea exact cât trebuia, nu ținea pe nimeni LA POVEŞTI. E o DIFERENŢĂ URIAŞĂ, e diferența dintre cel care conștientizează și înțelege lucrarea Duhului Sfânt și cei care o percep mai mult INCONŞTIENT și lasă Duhul să lucreze prin ei. Diferența dintre unul care vede înainte atât de clar încât știe exact ce vede și unii care văd înainte cumva în CEAŢĂ, nelămurit…
      Dar ce să mai vorbim de nenumăratele minuni pe care le-a făcut Sfântul Părinte Arsenie Boca după moartea sa, eu însumi fiind martor la câteva… (Dar oricine se duce cu inima curată la Prislop o să vadă minuni, minuni mari și clare, nu BĂNUIELI/IPOTEZE de minuni…)”

      Că Ianuş e un retardat care L-a înlocuit pe Hristos cu Arsenie Boca e clar. Mă întreb, însă, ce discernământ ai/n-ai tu ca să preiei defăimările lui la adresa marilor noştri duhovnici?
      Adică ei ne ţineau la poveşti lungi, în timp ce AB spunea exact ce trebuia (nu ca ei), AB era mult deasupra LOR, neputându-se compara şi toate celelalte vorbe de om prost/îndobitocit de înşelare.
      Geo, nu ţi-e ruşine faţă de duhovnicii noştri, care au pătimit zeci de ani de puşcărie cumplită, pentru ale căror jertfe şi rugăciuni ne mai ţine Dumnezeu pe noi?
      Tu citeşti ce postezi? Dacă citeşti, judeci?

      Apreciază

  6. Alin said, on decembrie 16, 2015 at 8:53 am

    Apreciază

  7. Alin said, on decembrie 16, 2015 at 12:18 pm

    Ce au cautat romanii pe Google in 2015 – De la raspunsuri pentru jocul Pixwords pana la ”Cine este Dumnezeu?”

    Apreciază

  8. el said, on decembrie 16, 2015 at 1:10 pm

    https://yanush.wordpress.com/2015/12/09/parintele-arsenie-icoana-fidela-a-mantuitorului-hristos/

    yanus UN INSELAT si un IDOLATRU ! „dumnezeul” lui e boca .
    au cazut in nebunia cea mai cumplita „ucenicii” INSELATULUI boca….

    vai de capul tau de „calugar” de Internet yanus-e !

    Apreciază

    • mihai444 said, on decembrie 17, 2015 at 12:57 am

      misto e ca ii sufla Voicila in ”panze”.yanush e calugarul internaut. a ”rezistat” 2-3 luni log-out.viata in pustiu e pustie fara de wi-fi 😉

      Apreciază

      • mihai444 said, on decembrie 17, 2015 at 1:07 am

        sa mergi la targ sa-ti promovezi cartea si sa-ti mai pui cartonul ala pe spatele ghiozdanului, mi se pare prostie.da nu e singurul caz. mai stiu pe cineva care de prin 2012 abia astepta sa revada prislopu’. i se facuse dor :)) sasha svet, un personaj umflat cu pompa.

        Apreciază

  9. ioana said, on decembrie 16, 2015 at 5:24 pm

    Frate „el”, din cate inteleg nu ai copii, dar mare dreptate ai in privinta cresterii lor. Daca nu suntem atenti, ii piedem…Cand traia parintele Iustin, merg odata la el, intru dupa ore de asteptare, si am o discutie cu acest minunat parinte, absolut incredibila. Mi-a spus niste lucruri pe care nu avea, in mod normal, cum sa le stie despre mine. Il intreb ceva de fiica mea…imi raspunde: pe fiica ta ai pirdut-o! Am ramas blocata…cum adica, am piedut-o?, ma gandesc intro fractiune de secunda, neavad curajul sa deschid gura. Am plecat in mare tulburare in privinta fetei. O crescusem in „credinta”, asa credeam eu, cu Biserica, lecturi religioase, spovedanie, impartasanie, dar…. adolescenta, cu schimbarile ei, permisivitatea mea, anumite greseli in educatie, anumite trasaturi de caracter si temperamentale, slabiciunea mea religioasa, cred ca asta e cuvantul, au dus-o intro alta directie. Parintele avea dreptate! M-am intors la Petru Voda, rapid, tulburata si cu o intrebare mare: ce a vrut sa spuna parintele? fiica mea nu se va mantui? Parintele m-a linistit:” nu am spus asta!” Au urmat ani de lacrimi si rugaciune…Acum, am trei nepoti si tare as vrea ca ei sa fie crescuti „bine”, in credinta, asa cum trebuie(eu cel putin fac tot posibilul). si mai sper ceva, ca niciodata, dar niciodata sa nu se „inchine” satanei, intrun club dubios.(de fapt nici fiica mea nu a mers niciodata la „cluburi”). Ai dreptae frate, credem ca ii crestem in credinta, doar credem….sa ne rugam, ca Bunul Dumnezeu sa aiba grija de noi si copiii nostri.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 16, 2015 at 10:07 pm

      ioana

      va multumesc pentru intelegere care este atat de rara pe tema aceasta. mi-am agonisit dusmani cumpliti din cunoscutii si apropiatii carora mi-am permis sa le artag atentia ca sunt pe o cale gresita cu copii lor si au ajuns sa ma urasca chiar. ii orbeste un fel de nebunie, „dragostea” lor PATIMASA de copii, un fel de ce am numit eu „orbul parintilor” parafrazand zicala „orbul gaini” o aplecare infricostatoare la a-si idolatriza copii si a.i scuza si vede buni in toate smintelile lor incat e extrem de dificil daca nu imposbili sa-i aduci la simtul realitatii, ei sunt convinsi ca sunt ok chiar si cand dau de napasta.
      sunt satul de plozii rau crescuti din jurul meu, din neam, cunoscuti, apropiati, rude prieteni….chiar dintre crestinii ortodocsi, la capitolul ORBIRE parinteasca nu se deosebec in nimic de ateii si pacatosii de rand, pot sa va spunca RARISSIM vad cate un exemplar de copil reusit si atunci harul din el il vadeste si il arata COMPLET alta faptura in comparatie cu PLOZII din jur, e atat de evident si a mira ca pe parintii acestor ploi nu-i IZBESTE DEOSEBIREA fundamentala dintre copilul bun si plozii lor razgaiati si rataciti ghiftuiti cu de toate …inclusiv cu Sf Imparatasanie…si DEGEABA ! ca nu lucreaza Sf Impartasanie hocus. pocus preparatus EDUCATIA pe care nu e-o dau ei lasandu-i sa fie sufocati de buruienile rele ale rautaii si patimilor lor de mici dar gasindu-le cu neobosita osardie „justificari”…. e S”sfintisor ” ploul INDIFERENT ce face…. ca doar e a lor, nu poate fi rau… iubirea de sine si ORBIREA patimasa !…si api e mic…”ingerasul” NU POATE sa fie rau…nici cand il vezi schimonosit de anie si urland ca un indracit….nuuuuu ti se pare domne tie ca esti rau si ai ochiul rau, e inger ca…doar are sub 7 ani !! asta e „dogma” lor…
      astia au adus in lume si INCA aduc generatiile lui anticrist….. isi vor blestema zilele ca n-au fost setrpi cand isi vor primi DREAPTA rasplata a prostiei si iubirii lor patimase de CARNE !
      la ei MANTUIREA e secundara, subordonata nasterii de plozi…a 2a „dogma” a lor din cele fundamentale ale lor

      ii aduc pe lume ca MAINE sa aibe antictist gloatele cat mai numeroase !

      RARISSIMI sunt azi parintii adevarati, si aceia TOTI sunt severi cu copii lor si nu-i lasa ca balariile de capul lor. ….si nici nu-i incurajeaza sau n´se fac ca nu le vad scaderile, ba dimpotriva le urmaresc cu acruvie ca sa.i scape din moartea duhovniceasca.

      ce copiii ies azi in lumea asta plina de rataciri? si parintii sunt PRINCIPALII responsabili de ESECUL DUHOVNICESC VESNIC al PLOZILOR lor ! tocmai astia care ii divinizeaza si te ucid ca ai indraznit sa le atragi atentia ca-s dusi cu pluta !… ce plod, „dumnezeu” ! asta e la ei copilul

      Apreciază

  10. Radu said, on decembrie 16, 2015 at 6:29 pm

    Sanse minime cred cu situatia asta din Grecia lumea o sa iasa in strada si in primul rand Biserica are putere mare de decizie si vor face tot ce e posibil…
    Nu ii lasa Dumnezeu pe copiii Lui sa pice in capcana asta…
    E o aberatie si o prostie cumplita chestia asta o sa pice sigur legea nu se va aplica…

    Apreciază

  11. Andreea said, on decembrie 16, 2015 at 11:12 pm

    Nimeni, mulțumesc pentru lămurire, sincera sa fiu nu știam de acest sens.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 17, 2015 at 12:00 am

      asa este PLOD inseamna rodul pantecelui….care din pacate la unii RAMANE si DUPA sfintire si IMPOTRIVA harului…tot SIMPLA CARNE !….INFRICOSATOR ! nu?

      Apreciază

    • el said, on decembrie 17, 2015 at 12:02 am

      darul Lui Dumnezeu este lucrator doar daca si omul incuviinteaza, si asta este o LUPTA si GREA OSTENALA….nu ducegarii ieftine si sentimentale scursori trupesti cu „justificarile” lor indaratnice !

      Apreciază

  12. Ionut said, on decembrie 17, 2015 at 9:04 am

    Cu siguranta, aceasta masura are rolul de a „salva” economia greaca. Dupa cum putem vedea, ascultand de altii, Grecia s-a afundat din ce in ce mai mult. Deci, e cazul sa nu mai asculte. Si cred ca nu va mai asculta.

    Apreciază

  13. acelas said, on decembrie 17, 2015 at 10:42 am

    inca o lovitura cu venirea imigrantilor… Sistemul doreste sa acomodeze mental cetatenii cu cedarea de suveranitate

    http://www.gandul.info/international/test-radical-pentru-uniunea-europeana-proiectul-care-propune-cel-mai-mare-transfer-de-suveranitate-de-la-infiintarea-ue-14921158

    Apreciază

  14. Ionut said, on decembrie 17, 2015 at 12:59 pm

    O stire care mie mi-a scapat:

    http://contracurentului.com/cedo-impune-casatorii-homosexuale-in-romania/

    Sa nu deznadajduim, sa deschidem ochii si sa nu tacem. Nu este exclus, ca la adapostul unor dezastre „colective”, politicienii nostri (vorba vine, ai nostri) sa-si faca de cap…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.