SACCSIV – blog ortodox

Va amintiti de clipul “Gândește România! Ascultă și dă mai departe!”? A aparut cu cateva zile inainte de incendiul de la Colectiv …

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 13, 2015

Cu cateva zile inainte de incendiul de la “Colectiv” aparea acest clip, raspandit mai apoi extrem de rapid pe internet:

 

Asadar:

Această generație va fi coșmarulul vostru. Pentru că nu vom tăcea, pentru că vom striga pentru că ne vom organiza. Pentru că asta meritați.

Era evident ca recitau un text nescris de ei. Dar mutritele lor ii chemau parca la lupta pe tinerii frumosi si liberi de pe facebook.

Mi-am amintit de el astazi, asa ca am facut o cautare pe google sa vad daca a sapat careva sa afle cine le-a scris textul si eventual alte detalii. Si am gasit articolul „Gândește România”: cine sunt și cine i-a plătit pe tinerii „revoltați” de pe PRESS ONE din 4 noiembrie 2015:

Ați dat șpagă ca să intrăm în NATO. Ați dat șpagă ca să intrăm în Uniunea Europeană. Ați dat șpagă ca să puteți fura.”

„V-ați șters la fund cu istoria și cu strămoșii strămoșilor noștri. Toate astea doar pentru un singur blid de mâncare pe care vi l-au oferit străinii.”

Luna trecută, aceste fraze deveneau virale pe internet, într-un clip cu adolescenți care păreau revoltați pe clasa politică, dar și pe generațiile mature.

Nimeni nu își asuma paternitatea acestui clip, denumit „Gândește România” și prezentat ca fiind poziția unei întregi generații.

Mai mult, în prima zi de lansare, 21 octombrie, clipul a fost postat pe site-uri care au un numitor comun: întrețin diverse teorii ale conspirației prin informații „șocante” și prin „dezvăluiri” care nu citează niciun fel de sursă.

Am vrut să aflăm cine sunt inițiatorii acestui clip și am descoperit că tinerii care apar în imagini au primit un text și l-au spus în fața camerei fără a avea habar cine îi folosește.

„Pentru copii a fost un ciubuc”

„O persoană din Suceava a avut nevoie de zece tineri pentru a face un filmuleț. Copiii au primit textul și au fost chemați să filmeze spotul. Li s-a spus că va fi pus pe youtube și că lor li se vor vedea doar ochii. Că nu vor fi recunoscuți. Problema este că nicăieri nu scrie că filmulețuleste realizat de altcineva și că ei sunt doar actori. Mulți copii regretă acum că au filmat videoul, deoarece au avut parte și de reacții negative”, povestește Ella Nistor, actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Ea este coordonatoarea unei trupe de teatru denumite Drama Club, din care fac parte elevii filmați în clip.

Realizatorul filmulețului nu are nici o legătură cu trupa.

Pentru copii a fost un ciubuc. Au fost plătiți cu o sumă modică să filmeze. S-a semnat o hârtie în care ei declarau că nu mai au pretenții financiare. Eu am vrut să-l scoatem de pe net, dar nu am avut sprijinul tuturor copiilor. Eu aș fi vrut să-l scot și aveam o portiță: nu s-a cerut acordul părinților, iar elevii sunt minori”, spune Ella Nistor. Ea regretă că nu a fost mai atentă la textul pe care l-au primit elevii.

Intermediarul, cel care a făcut muncă de „recrutare” pentru clip, este din Suceava. Un nume, un număr de telefon și o căutare pe Google ne-au dus la Cătălin Dumitriu, consultant politic, apropiat al conducerii PNL Botoșani. El figurează și ca deținător al domeniului jurnalonline.info.

Inițial, Dumitriu a negat orice legătură cu filmarea. Apoi a declarat că a înregistrat clipul pentru publicația onlineGandeste.org.

De asemenea, a spus că tinerii care apar în clip spun un text pe care l-au primit, și nu exprimă propriile opinii.

Copiii au interpretat un video. Eu am înregistrat filmul, care este produs de Gandeste.org. Alte detalii primiți de la Gandeste.org, a spus Dimitriu.

L-am întrebat cum și de ce tocmai el a fost contactat de către această publicație, moment în care a refuzat să mai ofere vreo informație.

Cătălin Dumitriu este cel care a căutat tinerii actori din Botoșani FOTO Arhiva de Facebook

Cătălin Dumitriu. Foto: Pagina sa de Facebook

„Nu este adevărat mesajul?!”

Clipul cu adolescenții cei „revoltați” a apărut prima dată peGandeste.org, un blog conspiraționist care se definește ca fiind „O Selecție de Perspective Interesante, Importante și Controversate, în Mare Parte Excluse din Mass-Media Convenționale”.

„Dacă până acum ignoranța a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjurătoare a fost o simplă știre la TV pentru tine, este momentul să deschizi ochii, să nu te mai lași dus de val, manipulat și înrobit. Gândește tu, împreună cu cei din jurul tău, pentru tine și pentru cei din jurul tău!” – așa este descris conținutul blogului.

Am intrat pe pagina de Facebook Gândește România și am cerut o poziție oficială a administratorilor.

Iată răspunsul pe care l-am primit: Apreciem curiozitatea jurnalistică care vă animă dar, noi considerăm că pe site și în clip sunt explicit prezentate obiectivele demersului nostru. Vom proceda la a face mai multe comentarii și discuții pe acest subiect la un moment viitor. Vă doresc o zi bună!”.

Justificarea refuzului a fost: „Fiindcă nu ne cunoaștem. Este atât de simplu de înțeles”.

Am căutat, pe un domeniu de tip whois, cine a înregistrat site-ulGandeste.org. Așa am ajuns la Dan Alexandrescu – om de afaceri sucevean, patronul lanțului de librării Alexandria, care funcționează pe firma Sedcom Libris.

Contactat de PressOne, acesta a recunoscut că a înregistrat domeniul online Gandeste.org, alături de altele, în urmă cu câțiva ani.

I-am cerut detalii despre producția clipului, moment în care a solicitat să facem un schimb de informații” – printre care cine finanțează PressOne și alte detalii personale.

I-am explicat că aceste informații sunt publice, pe site-ul nostru. A urmat un dialog în care Dan Alexandrescu a lăsat să se înțeleagă că, atâta timp cât finanțarea PressOne „vine din America”, articolul de față va servi unor scopuri oculte.

„Nu este adevărat mesajul pe care îl spun tinerii?! Nu înțeleg ce urmăriți cu acest text. Consider că este irelevant demersul dumneavoastră”, a spus Alexandrescu la telefon.

În opinia sa, postarea clipului fără mențiunea că acei adolescenți joacă un rol nu încalcă nicio regulă.

L-am întrebat de mai multe ori dacă site-ul Gandeste.org este al său. „Îmi pare rău, nu vă pot răspunde la această întrebare” – a fost răspunsul pe care l-am primit de fiecare dată.

Cascada site-urilor

Lucrurile s-ar fi putut opri în acest moment. Din păcate, cu câteva ore înainte de publicarea acestui text am aflat că tinerii din trupa Drama Club au fost căutați de consultantul Cătălin Dumitriu și „luați la rost” că au vorbit cu „presa”.

Potrivit cotidianului „Obiectiv de Suceava”, firma Sedcom Libris, administrată de Dan Alexandrescu, a intrat în insolvență în toamna anului 2013, cu datorii către 172 de furnizori, în valoare de peste 22 de milioane de lei.

*

A doua zi după ce a fost difuzat pe canalul de youtube alGandeste.org, clipul „Gândește România” a fost preluat și uploadat și de către Ovidiu Drobotă, managerul site-ului Expunere.com. Care, la rândul său, promite să spună Adevărul despre România”.

Expunere.com este un site care preia fără jenă materiale din diverse surse. Printre altele, am găsit articolul nostru Femeia în rochie albastră, copiat cuvânt cu cuvânt.

Am găsit videoclipul pe Internet, dar nu știm detalii despre acești tineri. Noi suntem, de asemenea, tineri și am înființat Partidul Noua Românie, pentru că vrem o Românie normală”, a explicat Drobotă. El este managerul de comunicare online al Partidului Noua Românie. Președintele partidului, un tânăr pe nume Sebastian Popescu, este și el redactor-șef al unui site, ExclusivNews.ro.

   Comentariu saccsiv:

Nu stiu ce-i cu site-ul asta si deci daca informatiile prezentate mai sus sunt corecte. Si nici n-am chef sa sap. Dar cum nu cred in coincidente, mi-e limpede ca cineva a dorit cu scop précis ca acel clip sa apara exact cand trebuia. Deocamdata ma intereseaza mai putin daca cei din spatele lui sunt cei insirati mai sus sau altii. Oricine ar fi, tot marionete sunt la randul lor.

 

Reclame

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. carla said, on decembrie 13, 2015 at 10:10 am

  Este un videoclip greu de urmarit,(nici atunci, nici acum n-am putut vedea asta) si nu doar pentru ca este tendentios, in contextul intentiei de preluare a puterii totale, in Romania. Dar ti-e mila si frica, pentru sufletul naiv, inca neformat, al acestor tineri, evident manevrati de niste adulti versatili, teleghidati si ei.
  Fetisoarele lor tinere erau schimonosite de ura.
  Ma gandesc cu frica la cum suntem invrajbiti toti, unii impotriva altora, ca apoi sa-si instaleze, plenar, dreptul niste interese straine de natiune.

  Apreciază

  • el said, on decembrie 13, 2015 at 1:43 pm

   carla

   asa este, greu de urmarit figurile PLOZILOR lui ANTICRIST, cei plini de ura si indoctrinati pana in maduva oaselor, botezati DEGEABA !
   Oricat ar parea si mai greu de purtat NU mai asteptati pe altii: ASTIA SUNT generatiile lui anticrist !

   Apreciază

  • el said, on decembrie 13, 2015 at 1:47 pm

   carl

   asa cum erecita acum IN TRANSA convingatri manipularile alea marunte si ordinare, MAI ABITIR vor recita MAINE aria lui anticrist si vor urmar cu URA INDRACITA pe cei ai lLui Hristos.
   daca AZI au urmat acestor prosti maruntei maine NU VOR REZSTA lui anticrist.

   „felicitari” si parintilor unor asemenea LEPADATURI ! mai bine le-ar fi fost lor sa ramana STERPI decat sa aude pe lume osteni in GLOATA lui anticris care VA ARDE VESNIC in IAD !!
   la asa „prinos” asa rasplata vor primi si parintii lor de la Hristos.

   Apreciază

 2. john said, on decembrie 13, 2015 at 12:35 pm

  La ei se poate,la noi sunt mai catolici decat Papa:
  Noul Șef al Mossad : Israel încă are nevoie de ajutorul lui Elohim
  Consilierul Securității Naționale al Prim/ministrului Netanyahu, Yossi Cohen, care luni a fost numit ca noul șef al Mossad, a ținut un discurs deosebit de puternic în Șabbat la sinagoga din care face parte, observând modul în care sa stabilit Israel, cu ajutorul lui Elohim și astăzi Israel are nevoie la fel de mult de ajutorul lui Elohim.
  Cohen este cunoscut ca un „tradițional” evreu, ceea ce înseamnă că, în general, observă Mitzvot/Poruncile, iar de Shabbat participă la sinagoga lui în Modi’in.
  „Fără de’shamaya siyata (” ajutor Ceresc „în aramaică ) Statul Israel nu ar fi fost stabilit”, Cohen a spus într-o exegeză biblică la sinagogă în acest Shabbat, potrivit rapoartelor Walla de sâmbătă noaptea.
  „Asta a fost adevărat atunci – și astăzi avem nevoie de de’shamaya siyata.”
  http://israel-shabbat-shalom.blogspot.co.at/2015/12/noul-sef-al-mossad-israel-inca-are.html

  Apreciază

  • el said, on decembrie 13, 2015 at 1:41 pm

   john

   Sa-i ajute Elohim sa-si vina si ei in fire si sa urmeze Lui Hristos ! AMIN !

   Apreciază

   • john said, on decembrie 13, 2015 at 2:17 pm

    @el,daca-i ajuta „Sa-i ajute Elohim sa-si vina si ei in fire si sa urmeze Lui Hristos ! ” tare mi’e ca s-a incheiat(inchis) usa pentru Neamuri!

    Apreciază

   • el said, on decembrie 13, 2015 at 3:24 pm

    john

    Dumnezeu nu inchide usa nimanui niciodata, numai ca neamurile azi AU LEPADAT si NU MAI VOR pe Hristos.
    De aceea il vor primi, ca sa ii RUSINEZE pe ei iudeii CURAND !
    vezi ce spune si Sf Pavel :„impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”.

    Apreciază

   • Cosmin said, on decembrie 13, 2015 at 5:43 pm

    @john „tare mi’e ca s-a incheiat(inchis) usa pentru Neamuri”

    Şi matale vii cu teorii rasisto-filetiste eretice, ca teoria că „poporul ales” sunt o rasă sau o naţiune, iar nu creştinii dreptcredincioşi ortodocşi, indiferent de etnie.

    Dumnezeu nu predestinează pe nimeni şi nici nu alege oameni pe criterii rasiste, ci după măsura credinţei. Dumnezeu nu închide uşa nimănui, ci omul singur este liber să aleagă, fiindcă orice om are liberul arbitru.
    Nu El le-a închis uşa evreilor, ci ei şi-au închis-o singuri la îndemnul satanei. Dumnezeu doreşte mântuirea tuturor oamenilor însă nu mântuieşte pe nimeni cu forţa, nu trece peste liberul arbitru al omului,
    Nici nu îi predestinează pe unii până la o vreme, ca să se mântuiască alţii.
    Numai sectanţii tălmăcesc Scriptura după ureche. După măsura credinţei. Vezi ce scrie la Isaia 19, 18-25.

    Citeşte scrierile Sfinţilor Părinţi şi cărţile Bisericii şi o să vezi că, poporul ales, poporul lui Dumnezeu, Noul Israel, nu este o rasă sau o naţiune, ci sunt creştinii dreptcredincioşi, neamul creştinesc – nu o rasă anume -, iar câinii sunt necredincioşii, păgânii şi ereticii.
    Vezi: (Matei 22, 14), (I Petru 2, 9-10), (Coloseni 3, 11), (Tit 2, 14), (Fapte 10:35), (II Corinteni 6, 16)…

    Apreciază

   • nimeni said, on decembrie 13, 2015 at 10:01 pm

    Proorocia Sf.Andrei cel nebun pt. Hristos:

    Cândsevor împlini ieşirile neamurilor, atuncise va mântui tot Israilul.

    Acestea amândouă, de mai sus, se unesc cu cele spuse de Sfinţitul Mucenic Ipolit (papă al Romei), care zice de venirea lui Antihrist, că întâi evreii se vor înşela. Şi Domnul nostru Iisus Hristos mărturiseşte aceasta, zicând: ,,Eu am venit în numele Tatălui Meu şi nu M-aţi primit; iar acela va veni în numele lui şi îl veţi primi pe el.”

    Aşadar, îi vor aduna pe toţi evreii în cetatea Ierusalimului, pe care o va da lor, ca să nu mai zică ei: „Dacă ar fi voit Dumnezeu să ne miluiască pe noi, ne-ar fi dat iarăşi locurile noastre şi era să credem în Hristos şi nu L-am fi omorât pe el, că a iubit mai mult pe neamuri decât pe noi.” Şi acum, dacă i-a adunat, n-au ce să mai zică, fiindcă i-a adunat şi şi-au luat drepturile lor; şi iarăşi au rămas în necredinţă.

    Aşadar, îndată ce se va arăta Antihrist, vor crede în el, că îl vor primi pe el (pe Antihrist) după cum zice înfricoşatul cuvânt al Fiului lui Dumnezeu; pentru că Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Unul-Născut, nu minte, El care a zis: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa.”

    De nu i-ar fi adunat pe evrei, ar fi putut a-şi face îndreptare (dezvinovăţire). Pentru că Sfântul Apostol Pavel a zis că au să se mântuiască,INSA NU SI DIN IAD, ci numai din risipirea la care au fost supuşi 1815 ani în ţări străine, sub jugul neamurilor, şi de multa necinste ce li s-a făcut. Şi se vor aduna în ale lor,1 după cum am zis mai sus, INSA DIN IADUL CEL VESNIC NU SE VOR IZBAVI, NU; pentru că nu i-au putut pleca, ca să creadă în Fiul lui Dumnezeu. După atâtea pedepse, cum se vor pleca, mai ales acum, aflându-se în atâtea bucurii şi veselii?”
    Pag.79-80

    Înfiinţarea statului Israel în 1948, ca să-i adune pe evrei dintre neamuri este un semn.

    Din Apocalips:

    „NU vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui pe robii Dumnezeului nostru pe frunţile lor. Şi am auzit numărul celor pecetluiţi: O sută patruzeci şi patru de mii de pecetluiţi din toată seminţia fiilor lui Israil.” (Adica din toate neamurile crestin ortodoxe)
    Pag.97

    Din cartea Sfarsitul omului, editia 1937 de Zosima Pascal.

    Apreciază

   • Cosmin said, on decembrie 14, 2015 at 1:31 am

    @nimeni

    Vor fi şi mulţi evrei care se vor creştina, însă nu toţi. Două treimi din evrei se vor creştina – după cum spune Sf. Paisie Aghioritul – probabil când vor apărea profeţii Ehoh şi Ilie ca să-l mustre pe Antihrist îşi vor da seama de amâgire.

    Însă asta nu înseamnă că majoritatea creştinilor ortodocşi vor apostazia în masă şi vor fi excluşi, pe motiv că se vor creştina acei evrei. Hristos îi va primi numai pe cei care vor crede în El, în poruncile Sale şi în Biserica Sa cea UNA pe care porţile iadului nu o vor birui.

    Antihrist va veni mai întâi la evrei, după cum spune şi Sf. Ioan Damaschin în Dogmatică.

    Despre antihrist

    Se cuvine să se ştie că trebuie să vină antihrist. Este antihrist tot cel care nu mărturiseşte că Fiul lui Dumnezeu a venit în trup 767, că este Dumnezeu desăvârşit şi că s-a făcut om desăvârşit, fiind în acelaşi timp şi Dumnezeu.
    Dar în sens propriu şi special, antihrist se numeşte acela care vine la sfârşitul veacului 768 . Trebuie, însă, mai întâi să se propovăduiască Evanghelia la toate neamurile, după cum a spus Domnul 769 . Şi atunci va veni spre mustrarea iudeilor potrivnici lui Dumnezeu. Domnul le -a spus lor: „Eu am venit în numele Tatălui Meu şi nu mă primiţi; vine altul în numele Lui şi pe acela îl veţi primi” 770 . Iar apostolul: „Pentru aceea, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să se mântuiască, va trimite lor Dumnezeu lucrarea înşelăciunii, ca să creadă minciunii, pentru a fi osândiţi toţi acei care n-au crezut adevărului, ci le-a plăcut nedreptatea” 771 . Aşadar, iudeii n-au primit pe Domnul Iisus Hristos şi Dumnezeu care este Fiul lui Dumnezeu, dar vor primi pe înşelător, pe cel care se numeşte pe sine Dumnezeu. Căci se va numi pe sine însuşi Dumnezeu, îl învaţă îngerul pe Daniil, spunând aşa: „Nu va ţine seamă de Dumnezeul părinţilor lui” 772 . Iar apostolul spune: „Să nu vă amăgească pe voi nici într-un chip, că va veni mai întâi lepădarea de credinţă şi se va arăta omul păcatului, fiul pierzării, potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu sau este închinat, aşa încât să şadă el în Biserica lui Dumnezeu, arătându-se pe sineşi cum că ar fi Dumnezeu” 773 . Când spune apostolul „în Biserica lui Dumnezeu”, nu vorbeşte de Biserica noastră, ci de cea veche 774 , de cea iudaică. Căci antihrist nu va veni la noi, ci la iudei. Nu va veni pentru Hristos, ci contra lui Hristos 775 ; pentru acest motiv se şi numeşte antihrist. Trebuie mai întâi să se predice Evanghelia la toate neamurile 776 .

    „Şi atunci se va arăta cel fără de lege, a cărui venire va fi cu lucrarea satanei, cu toată puterea şi cu semne şi cu minuni mincinoase, cu toată amăgirea nedreptăţii la cei care pier, pe care Domnul îl va omorî cu graiul gurii Sale şi-1 va pierde cu venirea arătării Sale” 777 . Deci nu însuşi diavolul se face om aşa cum s-a înomenit Domnul — să nu fie! — ci se naşte om din curvie şi primeşte toată energia lui satan. Căci Dumnezeu, cunoscând mai dinainte toată perversitatea voinţei lui, pe care o va avea, îngăduie ca să locuiască
    diavolul în el.

    Se naşte deci din curvie, după cum am spus, este crescut în ascuns şi pe neaşteptate se răscoală, se împotriveşte şi împărăteşte. La începutul împărăţiei lui, dar mai degrabă a tiraniei lui, ia chipul sfinţeniei, dar când ajunge stăpânitor, persecută Biserica lui Dumnezeu 778 si-şi face cunoscută toată răutatea lui. Va veni cu „semne şi minuni mincinoase” 779 , înşelătoare şi nu adevărate şi pe cei care au slabă şi neîntărită temelia minţii îi va înşela şi-i va despărţi de Dumnezeul cel viu, încât „să se smintească de va fi cu putinţă şi cei aleşi” 780 .

    Vor fi trimişi Enoh şi Ilie Testiveanul 781 , şi „vor întoarce inima părinţilor către copii” 782 , adică sinagoga către Domnul nostru Iisus Hristos şi către predica apostolilor, dar ei vor fi omorâţi de antihrist. Şi va veni
    Domnul din cer, în chipul în care sfinţii apostoli l-au văzut mergând la cer 783 , Dumnezeu desăvârşit şi om desăvârşit, cu slavă şi putere 784 şi va omorî pe omul fără de legi şi pe fiul pierzării cu Duhul gurii Lui 785 . Aşadar, nimeni să nu aştepte pe Domnul de pe pământ, ci din cer, după cum însuşi ne-a dat încredinţare 786 .

    767 1 Ioan IV, 3; II Ioan 7.

    768 Matei XIII, 40; XXIV, 5.

    769 Matei XXIV, 14.

    770 Ioan V, 43.

    771 II Tesalonicieni, II, 10-12.

    772 Daniil XI, 37.

    773 II Tesaloniceni II, 3-4.

    774

    Adică de Templul din Ierusalim (n.n.).

    775 Tradus prin corectarea ediţiei din Migne PG, după ediţia de la Verona, 1531, f. 135v.

    776 Matei XXIV, 14.

    777 II Tesaloniceni II, 8-9.
    778 Matei XXIV, 6-10.
    779 II Tesaloniceni II, 9.

    780 Matei XXIV, 24.

    781 Maleahi IV, 5; Matei XVII, 10-12; Marcu IX, 11-12.

    782 Maleahi IV, 6.

    783 Faptei, 11.

    784 Luca XXI, 27.

    785 II Tesaloniceani II, 8.

    786 Matei XVI, 27; XXV, 3 1 ; Luca XXI, 27.

    https://archive.org/stream/Sfantul_Ioan_Damaschin-Dogmatica/Sfantul_Ioan_Damaschin-Dogmatica_djvu.txt

    Mitropolit Hierotheos Vlachos:

    Dupa cum a vazut Evanghelistul Ioan, la deschiderea celei de-a sasea peceti au avut loc lucruri uimitoare; s-a facut cutremur mare, soarele a devenit “negru”, luna s-a facut ca sangele, stelele cerului au cazut pe pamant asa cum cad smochinele din smochin atunci cand bate vantul, cerul s-a dat in laturi ca o carte “pe care o faci sul”, ca o carte pe care o inchizi, si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor. Atunci, toti imparatii pamantului si domnii si capeteniile ostilor si bogatii si cei puternici si toti robii si toti slobozii s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor, strigand muntilor si stancilor: “Cadeti peste noi si ne ascundeti pe noi de fata Celui ce sade pe tron si de mania Mielului, ca a venit ziua cea mare a maniei lor, si cine are putere ca sa stea pe loc?” (Apoc. 6, 16-17).

    Deschiderea celei de-a sasea peceti a fost interpretata in multe feluri. Talcuirea lui Areta al Cezareii spune ca deschiderea celei de-a sasea peceti infatiseaza Rastignirea si Invierea lui Hristos, “care au fost urmate de invierea asteptata a tuturor credinciosilor si a celor vazute“, iar cutremurul arata zguduirea pamantului din timpul jertfei de pe Cruce a lui Hristos:

    “Este vadit faptul ca aceasta vedenie inchipuie semnele care s-au facut pe Cruce, adica zguduirea pamantului si cutremurul, intunecarea soarelui si transformarea lunii in sange”.

    O alta interpretare, care este data de Sfantul Andrei, dar si de Areta, situeaza aceste fapte in timpul scurs de la incetarea prigoanei crestine si pana la venirea lui Antihrist, si, desigur, “pana la iadul chemat de Antihrist, [iad] care nu va mai cunoaste nasterea niciodata“. Potrivit unei alte interpretari, care apartine tot celor mentionati mai sus, aceste fapte se refera la “suferintele care vor fi aproape de sfarsitul lumii“.

    Aceste interpretari nu sunt diferite, pentru ca au legatura intre ele. Prin Rastignire si prin Invierea lui Hristos, a fost biruita puterea diavolului, a mortii si a pacatului, dupa care a inceput prima inviere. In intervalul de timp dintre Rastignire si Inviere, are loc limitarea actiunii lui Antihrist, potrivit legaturii diavolului timp de o mie de ani. Se stie faptul ca, asa cum spune intreaga Traditie patristica, Imparatia lui Hristos a venit pe pamant prin vederea slavei lui Dumnezeu in trupul indumnezeit al celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi. Dar, desigur, deschiderea celei de-a sasea peceti se refera si la timpul de dinaintea celei de-a Doua Veniri a lui Hristos, ca biruinta finala si ca triumf absolut a lui Hristos asupra lui Antihrist si ca biruinta a ucenicilor Mielului. Asadar, din interpretarea acestui fragment al Apocalipsei observam valabilitatea teoriei repetarii sau a reluarii sau a teoriei ciclice la care ne-am referit la inceput.

    Dupa deschidera celei de-a sasea peceti si inainte de a fi deschisa cea de-a saptea, in cer s-a facut tacere adanca. In continuare, Evanghelistul Ioan a vazut un inger care avea pecetea Viului Dumnezeu si care venea de la Rasaritul Soarelui, cu intenita de a-i pecetlui pe robii lui Dumnezeu pe fruntile lor. Numarul celor pecetluiti a fost “o suta patruzeci si patru de mii…din toate semintiile fiilor lui Israel” (Apoc. 7, 4). In acel moment, Sfantul Evanghelist a vazut o priveliste inaltatoare:

    “După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic. Şi mulţimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul. Şi toţi îngerii stăteau împrejurul tronului bătrânilor şi al celor patru fiinţe, şi au căzut înaintea tronului pe feţele lor şi s-au închinat lui Dumnezeu, Zicând: Amin! Binecuvântarea şi slava şi înţelepciunea şi mulţumirea şi cinstea şi puterea şi tăria fie Dumnezeului nostru, în vecii vecilor. Amin! Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit? Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului. Pentru aceea sunt înaintea tronului lui Dumnezeu, şi Îi slujesc ziua şi noaptea, în templul Lui, şi Cel ce şade pe tron îi va adăposti în cortul Său. Şi nu vor mai flămânzi, nici nu vor mai înseta, nici nu va mai cădea soarele peste ei şi nici o arşiţă; Căci Mielul, Cel ce stă în mijlocul tronului, îi va paşte pe ei şi-i va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor” (Apoc. 7, 9-17).

    Analizand acest fragment uimitor care infatiseaza slava Mielului Apocalipsei, dar si slava celor a caror imbracaminte a fost inalbita in sangele Mielului, trebuie sa facem trei comentarii ce au legatura cu Mielul plin de slava, Care este Hristos inviat din morti.

    Primul comentariu se refera la faptul ca Sfantul Evanghelist Ioan a vazut in fata tronului si a Mielului pe cei “imbracati in vesminte albe si avand in mana ramuri de finic”. Acestia sunt sfintii muncenici care si-au varsat sangele pentru Hristos. Dupa spusele Sfantului Andrei, ei sunt “cei care au dat marturia muceniciei pentru Hristos, cei care au facut fata cu barbatie incercarilor din zilele de pe urma, care sunt din toate neamurile si din toate limbile“. La intrebarea: “Acestia care sunt imbracati in vesminte albe, cine sunt?“, unul dintre batrani a raspuns: “Acestia sunt cei ce vin din stramtoarea cea mare si si-au spalat vesmintele lor si le-au facut albe in sangele Mielului“. Aceasta inseamna ca ei sunt partasi ai iubirii jertfelnice a lui Hristos. Intre Mielul injunghiat si sfinti exista o legatua stransa si un mod de viata comun. Hristos S-a jertfit pentru neamul omenesc, in vreme ce sfintii s-au jertfit pentru slava lui Dumnezeu, iar aceata jertfa a lor s-a facut prin puterea si prin energia Mielului injunghiat. Asadar, sfintii mucenici nu s-au jertift pentru vreo ideologie sau datorata vointei lor puternice, ci prin trairea iubirii jertfelnice a lui Hristos.

    (Din: Mitropolit Hierotheos Vlachos, Predici la Marile Sarbatori, Ed. Egumenita, 2008)

    Apreciază

   • el said, on decembrie 14, 2015 at 4:29 am

    nimeni

    multumesc pentru cuvantul lamuritor, il stiam si eu si nu-mi mai aminteam de unde vine (am cartea Sfarsitul Omului in prima ei editie in ro).
    Insa Apocalipsa spune Sf Ioan Teologul , fiul Tunetului si cel de la Pieptul Lui Hristos ca ca se vor mantui IN VREMEA lui anticrist si multi iudei din cei fara viclesug si care doar au fost inselati din nestiinta de 2 veacuri de rabinii cei marsavi si uratori de Hristos.(vezi citatul in Apocalipsa care vadeste si numaraul lor)
    Eu despre acestia vorbesc aici, cei pomeniti in Apocalipsa, care isi vor intoarce inimile lor catre Hristos cu putere si RAVNA MARE in urma propovaduirii Sf Ilie (si Enoh) care va intoarce inima lor la Hristos MESIA cel Rastignit de stramosii lor. Domnul sa-i pazeasca si sa-i lumineze pe ei !

    Apreciază

   • Cosmin said, on decembrie 14, 2015 at 7:59 pm

    @nimeni

    Mai multe din profetiile Sfantului Andrei cel nebun pentru Hristos, gasesti aici: http://www.aparatorul.md/sfantul-andrei-cel-nebun-pentru-hristos-inceputul-durerilor/
    http://www.evanghelismos.ro/carte/93/sfantul_andrei_cel_nebun_pentru_hristos

    Împărăteasa cea scârbavnică

    În vremea aceea, deoarece nu va exista bărbat vrednic, ci vor fi toţi moleşiţi, va veni din Pont o femeie vicleană şi necuviincioasă şi va domni în Împărăteasa cetăţilor. Aceasta va fi slujitoarea lui Bah, vrăjitoare şi desfrânată, într-un cuvânt, fiica diavolului.

    În zilele ei unul va unelti împotriva altuia şi se vor face junghieri pe drumuri şi în casele Cetăţii. Cel mai tare îl va omorî pe celălalt. Fiul pe tată, tatăl pe fiu, mama pe fiică şi fiica pe mamă, fratele pe frate şi prietenul pe prieten. Printre oameni va stăpâni multă răutate şi ură. În biserici se vor face destrăbălări, preadesfrânări, desfrânări, amestecări de sânge, dansuri şi cântece sataniceşti, batjocuri şi jocuri, pe care omul nici nu le-a văzut, nici nu le-a auzit.

    Acea împărăteasă necurată se va numi pe sine zeiţă şi se va lupta cu Dumnezeu. Va spurca mai ales Sfintele Jertfelnice cu necurăţiile. Îşi va spăla trupul, şi cu această spălătură a ruşinii va spurca tot poporul. Îşi va întoarce faţa ei de la Dumnezeu. Va răpi Sfintele vase din biserici, Cinstitele Cruci şi Sfintele Icoane, Evangheliarele, Apostolul şi orice altă carte sfântă. Şi după ce le va aduna într-o grămadă mare, le va da foc şi vor arde. Cât pentru biserici, le va dărâma până la pământ. Va căuta încă să afle Moaştele Sfinţilor ca să le ardă, dar nu le va găsi, pentru că Dumnezeu, cu putere nevăzută, le va duce în altă parte. Atunci ticăloasa va zdrobi Sfânta Masă a Marii Biserici a Înţelepciunii lui Dumnezeu şi va distruge orice se află în ea. După aceea se va întoarce spre Răsărit şi va spune Celui Prea Înalt cu obrăznicie: „Ei, Tu pe Care Te numesc oamenii Dumnezeu, nu cumva am şovăit să şterg faţa Ta de pe pământ? Priveşte câte Ţi-am făcut şi Tu nu ai putut să-mi clinteşti nici un fir de păr. Aşteaptă puţin şi voi sfâşia cerul, voi veni să mă măsor cu Tine şi atunci voi vedea care Dumnezeu este mai puternic şi mai tare”.

    Acestea le va spune spurcăciunea şi va săvârşi lucruri încă şi mai rele, scuipând spre cer şi aruncand cu pietre. Însă lucrurile ei cele mai scârboase nu le voi spune.

    Atunci Domnul Atotţiitorul Îşi va întoarce cu mânie arcul Său spre această cetate mare şi va întinde mâna Sa asupra ei cu putere înfricoşătoare. O va apuca cu tărie, va tăia cu secera puterii Lui pământul pe care se sprijină şi va porunci valurilor mării să o înghită. Acelea vor asculta şi se vor năpusti din cele două părţi cu iuţime ameţitoare şi cu vuiet mare. Atunci Domnul va dezlipi baza cetăţii de pământ şi o va ridica la înălţime răsucind-o ca pe o moară, în timp ce locuitorii ei cu multă frică vor striga „Vai”. După aceea o va arunca pe aceste valuri, care o vor inunda cu repeziciune, o vor acoperi şi o vor târî în adâncul cel înfricoşător şi nemărginit.

    Acesta va fi, fiul meu Epifanie, sfârşitul Cetăţii noastre. Şi câte ţi-am spus că se vor întâmpla, sunt acele nenorociri pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a numit „începutul durerilor”. După nimicirea acestei cetăţi vor urma faptele ce vor aduce sfârşitul lumii.

    Sfârşitul lumii

    După împlinirea timpului împărăţiei neamurilor, spun unii că Dumnezeu va reînfiinţa statul israelitean, ca să domnească pe pământ până ce se va întregi veacul al şaptelea, adică până la sfârşitul lumii. Şi aduc drept mărturie următorul loc de la Isaia: „Şi în zilele cele de apoi, va ridica Domnul steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Israil şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţi ai lui luda în Sfânta Cetate Ierusalim. Şi va fi Israil ca în ziua ieşirii din pământul Egiptului” (Isaia ll, 12-16). Ei aduc drept mărturie de asemenea şi pe Apostolul Pavel, care spune: „Când va intra tot numărul neamurilor, atunci întregul Israil se va mântui” (Romani ll, 25-26). Astfel, cu o gură susţin acestea, în timp ce Mucenicul Ipolit adaugă că după venirea lui antihrist, se vor rătăci mai întâi iudeii. De altfel, aceasta a adeverit-o mai-nainte şi Hristos, spunându- le: „Eu am venit întru numele Tatălui Meu şi nu Mă primiţi pe Mine; de va veni altul în numele lui, pe acela îl veţi primi” (Ioan 5, 43).

    Este foarte dovedit că va aduna iarăşi pe israeliţi în Ierusalim şi le va da iarăşi câte au avut mai întâi. Şi aceasta, ca să ruşineze pretextul lor de până atunci, cum că pierzarea lor se datorează risipirii. Ar fi putut adică, în ziua Judecăţii, să se apere în felul următor înaintea lui Hristos: „Dacă ne- ai fi adunat în Ierusalim şi ne-ai fi dat din nou câte aveam, atunci am fi crezut în Tine, de vreme ce n-ar mai fi existat pricină ca să pizmuim neamurile, care au fost preferate atât de mult, în paguba noastră”.

    Aşadar, se vor aduna toţi împreună şi vor redobândi cele de care s-au lipsit, dar vor rămâne în aceeaşi necredinţă. Şi atunci, cum se vor mântui, când în aceeaşi vreme va veni în mijlocul lor antihrist şi vor crede cu toţii în el, potrivit cu cuvântul Domnului? Dumnezeu nu minte: „Eu sunt Adevărul” propovăduieşte prin Fiul Său Cel Unul Născut. Aşadar, prin restabilirea lor, vor fi lipsiţi în chip desăvârşit de această îndreptăţire. Zicând Apostolul Pavel că se vor mântui, nu se referă la faptul că se vor mântui de pedeapsa cea veşnică, ci din rătăcirea de atâţia ani printre străini, de ocara celorlalte popoare şi de ruşinea cea nespusă. Adică se vor aduna în patria lor şi se vor izbăvi de robia, de jugul şi de batjocura pe care le-au suferit atâţia ani. Însă nu se vor izbăvi de iadul cel veşnic. Dacă nu i-a convins întristarea să creadă în Hristos, cum îi va convinge harul, care lor încă li se pare că îl mai au, dar din care, de fapt, au căzut în mod jalnic?

    Scufundarea Sfintei Sofii

    – Părintele meu duhovnicesc, îi spuse Epifanie, să lăsăm acum acestea şi să-mi explici, rogu-te, ceea ce se spune, cum că Sfânta Sofia nu se va scufunda împreună cu cetatea, ci va rămâne atârnată în văzduh de o oarecare putere nevăzută.

    – Ce spui, fiul meu? a răspuns dreptul. De vreme ce se va scufunda toată cetatea, cum va scăpa biserica? Şi cine va intra în ea ca să se închine?

    Oare Dumnezeu locuieşte în biserici făcute de mâini? Fireşte că nu. Totuşi, în acest zvon există şi ceva adevărat. Va rămâne adică numai stâlpul care se află în piaţă, pentru că are în el „cinstitele piroane”. Numai acesta va rămâne ca, trecând corăbiile, să-şi lege de el frânghiile lor şi să jelească acest babilon cu şapte coline, zicând: „Vai nouă! Cetatea cea mare şi Veche s-a scufundat. Aici ne făceam cu izbândă negustoriile şi schimburile noastre şi ne-am îmbogăţit”. Doliul ei va dura patruzeci de zile. Din pricina întristării acelor zile, se va da împărăţia Romei celei Vechi, precum, de asemenea, şi Sileului, şi Tesalonicului. Acestea se vor întâmpla atunci când se va apropia sfârşitul, când starea lumii se va înrăutăţi, când durerile şi nenorocirile se vor înmulţi.

    Neamurile cele scârboase

    În anul acela Domnul va deschide porţile Indiilor, pe care le-a închis împăratul Macedoniei, Alexandru. Vor ieşi atunci pe acolo şaptezeci şi doi de împăraţi cu poporul lor, care se numesc neamuri scârboase, care sunt mai scârboase decât orice dezgust şi duhoare. Acestea se vor împrăştia în toată lumea, îi vor mânca pe oameni de vii şi vor bea sângele lor. Vor înghiţi de asemenea cu mare plăcere muşte, broaşte, câini şi orice altă necurăţie.

    Vai ţinuturilor acelora, pe unde vor trece ei! Dacă este cu putinţă, Doamne, să nu existe atunci creştini! Ştiu, însă, că vor exista.

    Zilele acelea se vor întuneca, ca şi cum ar boci în văzduh pentru cele pe care le-au săvârşit cu dezgust neamurile cele scârboase. Soarele va deveni ca sângele, în timp ce luna şi toate stelele se vor întuneca, văzând cum neamurile de pe pământ se întrec în necurăţie. Aceste popoare vor săpa pământul, vor face din jertfelnice latrine, şi vor folosi Sfintele Vase la treburi necinstite. Atunci toţi cei ce vor locui în Asia, să fugă în insulele Cicladelor – pentru că neamurile cele spurcate nu vor merge acolo ~ şi va să fie mare întristare 660 de zile.

    Antihrist

    – Atunci se va întrupa satana, din seminţia lui Dan, adică se va naşte antihrist. Însă nu se va face cu a lui putere, ci îi va plăsmui Dumnezeu un vas spurcat şi scârbos, ca astfel să se împlinească cuvintele Proorocilor. Se va slobozi aşadar din legăturile cu care îl legase Stăpânul Hristos când S-a pogorât în iad şi va intra în acel vas care a fost plăsmuit pentru el. Astfel va deveni om, se va întări, va împărăţi şi atunci va începe să-şi arate rătăcirea sa, precum spune cu privire la aceasta Ioan Teologul. Pe urmă va începe război cu Insulele Cicladelor. Insulele, precum zice Isaia, sunt Bisericile care au provenit din neamuri (24, 15; 45, 16; 49, l; 66, 19). Atunci se va arăta Enoh, care a trăit mai înainte de vremea legii mozaice. De asemenea se va arăta Ilie, care a trăit în timpul legii, precum şi Ioan Teologul, care a trăit în timpul harului celui nou. Aceştia vor propovădui în toată lumea pentru vremea sfârşitului şi venirea înşelătorului, precum, de asemenea, şi pentru a doua Venire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vor săvârşi semne şi minuni. Atunci, toţi cei ce vor voi să-i omoare sau să-i nedreptăţească în alt chip, nu vor putea, deoarece va ieşi foc şi-i va arde. Vor lucra cu mare stăpânire şi-l vor mustra pe antihrist. Vor fi ucişi însă de acesta în Ierusalim, iar trupurile lor vor fi lăsate neîngropate în mijlocul Cetăţii. Acolo se vor aduna locuitvrii şi-i vor batjocori ca pe nişte neocrotiţi (Apocalipsa ll, 5-10).

    Sfintele lor trupuri vor rămâne în piaţă trei zile întregi. Spre jumătatea celei de-a patra zi, va coborî din cer un porumbel strălucitor ca fulgerul. Acesta va umbla pe deasupra lor şi le va dărui viaţă. Atunci Sfinţii se vor împuternici şi se vor ridica în picioare, iar toţi cei ce îi vor vedea, se vor înspăimânta foarte tare. În clipa aceea se va auzi un glas din cer care va zice: „Suiţi-vă, prietenii Mei, la Mine”. Îndată va coborî un nor, care îi va ridica şi-i va aşeza în Rai (Apocalipsa ll, 9-13).

    Acel înşelat şi deşert, antihrist, îi va chinui foarte tare pe creştinii acelei vremi până la ultima lor suflare, cu necazuri şi chinuri înfricoşătoare. Cel ce nu se va rătăci şi nu va crede în el, se va arăta prieten ales şi vrednic al lui Hristos. Desigur, toţi Sfinţii sunt fericiţi. Însă de trei ori fericiţi Vor fi cei ce vor mărturisi în vremea lui antihrist, îi va aştepta pentru totdeauna slavă şi veselie nespus de mare.

    Va urma atunci un război înfricoşător între antihrist şi Stăpânul Hristos. Adică numai cât îşi va da seama antihrist că lumea se apropie de sfârşitul ei, că se va împotrivi cu mânie cerului. Va arunca fulgere şi tunete şi va face astfel de zgomote, încât de răsunetul zgomotului se vor cutremura toate şi vor vui înfricoşător. Fiul meu, cine nu se va înfricoşa şi nu se va teme atunci? Fericiţi vor fi, precum am spus mai înainte, aceia cărora nu li se va clătina credinţa în Hristos, Adevăratul nostru Dumnezeu, Care S-a întrupat şi S-a născut din Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, fericiţi vor fi aceia care vor muri pentru dragostea lui Hristos şi vor mustra cu îndrăzneală pe balaur şi înşelăciunea lui. Fericiţi cei care vor sta împotriva lui şi vor mustra cu vitejie faptele lui necuviincioase…

    Acestea le spunea fericitul, în timp ce Epifanie se tânguia din adancul sufletului său, auzind câte urmau să se întâmple în lume. După aceea l-a întrebat pe Cuviosul:

    -Spune-mi, te rog, cum vor dispărea oamenii de pe pământ şi cum va fi învierea?

    – Pe unii, fiul meu, îi vor omori neamurile cele scârboase, alţii vor fi omorâţi în războaiele cele dese, în timp ce pe alţii îi va nimici antihrist. Celor ce vor crede şi se vor închina lui antihrist, le va trimite Domnul, potrivit cu proorocia lui Iezechiel, fiare întraripate care vor avea în coada lor ţepuşe pline de venin. Aşadar, toţi cei care nu vor avea pe frunţile lor pecetea lor nevătămată şi întreagă, vor suferi moartea înfricoşătoare a ţepuşelor şi a veninului fiarelor. Atunci Sfinţii care au păstrat cu multă nevoinţă pecetea lui Hristos întreagă, vor pribegi prin munţi şi prin pustiuri. Însă Domnul, cu puterea Sa cea dumnezeiască, îi va aduna în Sfânta Cetate a Sionului. Aceştia sunt cei care au fost scrişi în Cartea Vieţii. Când antihrist va fi biruit şi va fi dus rob împreună cu ceilalţi diavoli la judecată şi va fi osândit pentru sufletele pe care le-a dus la pierzare, atunci trâmbiţa va trâmbiţa şi morţii vor învia nestricăcioşi. După aceea, toţi cei care vor fi rămaşi vii în ceasul celei de a doua Veniri, vor deveni, precum a zis Pavel, întru clipeala ochiului, din stricăcioşi nestricăcioşi şi vor fi răpiţi în nori împreună cu morţii cei înviaţi, ca să întâmpine pe Domnul în văzduh (I Tesaloniceni 4, 17).

    Aşadar, cel ce va vedea neamurile cele Scarboase venind în lume, să ştie că toate câte urmează să se întâmple, se află „lângă uşi” şi că Judecătorul vine să răsplătească fiecăruia potrivit cu faptele lui.

    Acestea le-a spus fericitul Andrei lui Epifanie fiind de faţă, desigur, şi smerenia mea. Astfel am rămas treji toată noaptea. Când a bătut toaca, Epifanie a mers la biserică, în timp ce fericitul Andrei a rămas în casă, rugându-se.

    – Explică-mi mai adânc, a spus Epifanie, care este ipostasul veacurilor.

    – Este nesfârşita lor prelungire, adică neîntrerupta succesiune a timpurilor şi nemărginirea anilor. Esenţa lor este un duh foarte frumos şi minunat, care se fixează pe toată întinderea sa în şapte semne (puncte) (adică se împarte în opt perioade de timp).

    De la veacuri au luat minte oamenii şi îngerii. Şi veacurilor le-a dat Domnul pornirea pentru călătoria neîntreruptă, în timp ce nouă şi îngerilor ne-a dăruit viaţa. Astfel, prin călătoria lor neîntreruptă, veacurile ne îndeamnă să umblăm şi noi în acelaşi chip.

    Această călătorie a lor are început, sfârşit însă – niciodată. A luat şi Adam de la început acest drum al veacurilor, dar până astăzi nu a putut depăşi veacul al şaptelea. Nu a putut din pricina noastră, deoarece, ca urmaşi ai săi cu acelaşi sânge, suntem la fel cu acela şi călătoria noastră este comună. Până astăzi adică nu s-au împlinit cele şapte veacuri ale acestei lumi, pe care noi le măsurăm cu anii. Când se vor împlini, Cel Prea Înalt va ridica un vânt înfricoşător în toată lumea. Atunci se vor împreuna oasele oamenilor şi se vor lipi în chip armonios unul cu altul. Peste ele se vor întinde nervii şi după aceea cărnurile, şi fiecare suflet, care a fost dezlegat de trupul său cel stricăcios, îl va primi nestricăcios.

    Atunci va trâmbiţa un înger cu o trâmbiţă înfricoşătoare şi se va cutremura lumea. Mormintele se vor deschide, morţii vor învia întru clipeala ochiului şi va coborî Judecătorul, Care va răsplăti fiecăruia potrivit cu faptele sale. Atunci va începe veacul al optulea, precum zice Solomon: „Fă parte la şapte şi la opt” (Ecclesiasticul ll, 2). Acest veac nu va avea sfârşit. Pe cei drepţi îi va aduce în veselia cea nespusă şi în odihna cea veşnică, în timp ce pe cei păcătoşi – în pedeapsa cea nesfârşită. După învierea morţilor, oamenii vor deveni nestricăcioşi şi nemuritori, raiul – veşnic, iadul – nesfârşit şi veacul acela, netrecut.

    Apreciază

   • nimeni said, on decembrie 14, 2015 at 8:07 pm

    Cosmin, @el

    Multumesc pentru lamuriri!

    Apreciază

   • el said, on decembrie 15, 2015 at 12:41 am

    Cosmin

    foarte interesant, despre neamurile cele scarboase nu retinusem. Multumesc.

    BEURK sa luam aminte CINE sunt acestia si DE UNDE ies !
    Din INDIILE cele spurcate care au spurcat lumea cu yoga si alte marsavii!

    Neamurile cele scârboase

    În anul acela Domnul va deschide porţile Indiilor, pe care le-a închis împăratul Macedoniei, Alexandru. Vor ieşi atunci pe acolo şaptezeci şi doi de împăraţi cu poporul lor, care se numesc neamuri scârboase, care sunt mai scârboase decât orice dezgust şi duhoare. Acestea se vor împrăştia în toată lumea, îi vor mânca pe oameni de vii şi vor bea sângele lor. Vor înghiţi de asemenea cu mare plăcere muşte, broaşte, câini şi orice altă necurăţie.

    Vai ţinuturilor acelora, pe unde vor trece ei! Dacă este cu putinţă, Doamne, să nu existe atunci creştini! Ştiu, însă, că vor exista.

    Zilele acelea se vor întuneca, ca şi cum ar boci în văzduh pentru cele pe care le-au săvârşit cu dezgust neamurile cele scârboase. Soarele va deveni ca sângele, în timp ce luna şi toate stelele se vor întuneca, văzând cum neamurile de pe pământ se întrec în necurăţie. Aceste popoare vor săpa pământul, vor face din jertfelnice latrine, şi vor folosi Sfintele Vase la treburi necinstite. Atunci toţi cei ce vor locui în Asia, să fugă în insulele Cicladelor – pentru că neamurile cele spurcate nu vor merge acolo ~ şi va să fie mare întristare 660 de zile.

    Apreciază

 3. Mustafa said, on decembrie 13, 2015 at 3:16 pm

  @saccsiv
  Clipul nu e original. E o copie la indigo a clipurilor lansate de Generatia Indentitara din Franta( chiar si la finalul clipului in Romana spun „noi suntem generatia identitara„):

  Originalul 2013

  Din 2013 pana astazi au aparut organizatii surori in alte tari europene precum Cehia, Austria, Germania:

  Manifestul Generatiei Identitare in Ceha

  Marsuri ale factiunii Austriece:

  Tabara de vara a factiunii franceze:

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 13, 2015 at 3:49 pm

   Mustafa

   Cel romanesc e o caricatura a celui francez. Cel francez are o noima pentru care se numeste GENERATIA IDENTITARA. Si are si mesaje anti sistem. Cel romanesc zici ca-i pentru retardati de facebook.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Identitarian_movement

   Apreciază

   • Mustafa said, on decembrie 13, 2015 at 4:46 pm

    Sunt de acord 100%. Asta mi-am zis si eu prima data cand l-am vazut pe cel romanesc. In cel mai bun caz e un kitsch facut de un politician care probabil simpatizeaza cu ideile celor din Franta din pacate la facut prost.
    In cel mai rau caz e ceva mult mai viclean. Nu am stiam ca a aparut prima data chiar cu putin timp inaninte de #colectiv.

    Apreciază

   • nikodim said, on decembrie 13, 2015 at 11:06 pm

    saccsiv,
    Deci mesajul este sinistru si este rostit prin gura acestor copii de duhul care stapaneste facebook-ul si toata logistica si organizarea din spatele lui:
    „Această generație va fi coșmarulul vostru. Pentru că nu vom tăcea, pentru că vom striga pentru că ne vom organiza. Pentru că asta meritați.”

    Este sinistru ceea ce reprezinta acesti copii manipulati, adevarate „creaturi” facebook, care au ajuns sa se revolte pe sistem, insa pana la urma indirect se vor revolta impotriva parintilor lor care adulti fiind la momentul potrivit vor fi prezentati in retelele de socializare ca principalii responsabili si vinovati ai situatiei sociale dezastruoase. Copiii sunt intradevar prinsi intr-o capcana duhovniceasca foarte puternica si daca in familile lor parintii nu au o viata crestina, acesti copii neavand un exemplu de viata si dragoste fata de aproape in Hristos, sunt pierduti pentru ei. Si sunt foarte multi din acestia pierduti! Viitorii revolutionari si taietori de capete care dupa ce vor „striga” si se vor „organiza” dupa cum promit…VOR ACTIONA, asa pur si simplu din avant reformator-revolutionar si din puterea exemplului dictat de demonul perfid al retelelor de socializare. Si chiar daca majoritatea copiilor ar avea o educatie crestina… tot ar fi multi care se vor sminti. El, duhul demonic le va „sopti” la momentul potrivit din tablete si laptopuri, cum sa actioneze revolutionar si pe cine sa execute. Si ei vor executa docili si fara mila pentru cei executati, fiind foarte convinsi ca fac ceea ce trebuie! Asa cum deja am vazut ca se intampla pe alte meleaguri unde acelasi duh inselator „democratizeaza” invrajbind popoare intregi intre ele ca sa se macelareasca, sa se extermine. Dar alea sunt repetitii pentru cosmarul general. Aici invrajbirea si macelul nu va mai fi numai intre popoare si religii, aici se va trece la next level, la invrajbirea in aceeasi familie in aceeasi societate cand parintii si copii lor se vor ura si se vor extermina intre ei. Si aici fac legatura si repet ceea ce am mai exprimat prin alte comentarii, ca durerea cea mare a prigoanei anti-crestine va fi cu precadere de la apropiatii nostri cazuti.
    Cu groaza imi imaginez cum unii dintre acesti copii ai nostri pierduti din cauza pacatelor noastre si preluati si inrobiti de duhul facebook, ne vor fi prigonitori foarte aprigi…
    Duhul satanic spune: „Aceasta generatie va fi cosmarul vostru[…]Pentru ca asta meritati”..si eu completez de ce meritam, parintilor smintiti, care de exemplu, printre multe altele rele pe care le facem, de revelionul care vine ne vom dezmatza cu chiuituri si ghiftuiala sarbatorind inca un an pierdut din viata noastra asa-zis crestineasca pe care numai in Hristos nu l-am petrecut in loc sa ne rugam la trecerea dintre ani, de sarbatoarea Sf. Vasile cel Mare, Lui Dumnezeu, pentru alungarea demonilor din viata voastra si a copiilor nostri… Intradevar lumea se va scufunda intr-un nemaivazut cosmar.

    Apreciază

 4. john said, on decembrie 13, 2015 at 3:39 pm

  “Tamar”&”Leviathan” +”Afrodita” & „Dhuhr” = Carlig in falci?
  Proiectul mamut al lui Netanyahu: Egipt, Grecia, Cipru și Israel să exporte gaz în Europa
  http://templier70.blogspot.ro/2015/12/tamar-afrodita-dhuhr-carlig-in-falci.html

  Apreciază

 5. mihail said, on decembrie 13, 2015 at 4:11 pm

  Catalin Dumitru in primul rand ar trebui sa.si cumpere o curea decenta si sa nu se ascunda dupa deget.In ceia ce priveste clipul provocator,el e creat cu supervizori europeni in legatura cu serviciile,cu scopul de a manipula opinia publica si a instiga sentimentul de nemultumire si dezgust fata de clasa politica ex comunista PSD.ista, afiliata Moscovei ,care a tras sforile de la revolutie pana nu demult cand a inceput DNA.ul sa.i mature si a tinut tara in noroi pana la genunchi ,cand ar fi putut sa fure mai putin si sa investeasca mai mult in proiecte serioase spre castigul lor si al populatiei dar se vede ca nu i.a dus mintea pana acolo din cauza ca sant rau voitori si rau intentionati lipsiti de inteligenta ,adica am inteles cine sant.,,Coleciv,,oricum am vrea sa judecam acest incidet chiar de ar fi fost provocat, cu cate nereguli de siguranta ,admise intentionat existau in acea incinta e cam greu de demonstrat c.a fost provocat dar efectul tragediei s.a simtit la nivel national si a facut impreuna cu ajutorul instigatorilor din presa si de pe siturile de socializare sa izbucneasca revolta mult astepta de stim noi cine.

  Apreciază

  • Mustafa said, on decembrie 13, 2015 at 4:49 pm

   Clipul e prost facut din punctul meu de vederea. Singurii care s-a lasat impresionati cat de cat de el sunt pensionarii.

   Apreciază

 6. Radu said, on decembrie 14, 2015 at 3:44 am

  Falsa noua ordine vs adevarata din umbra noua ordine asta este vorba in propozitie…
  arata tapii ispasitori care sunt doar niste rotite la sistem nu si pe cei din spate evident ca de altfel de multe ori in trecut…
  materialul propagandistic era intentionat impotriva lui ponta mai ales sa cada guvernul probabil…ceea ce s-a si intamplat de altfel…

  Nimic nou sub soare, astia elitele zic bogda proste de tineri prosti si plini de sperante „idealisti” li se mai vinde o gogoasa asa cum a fost si cu intelectualii din franta,rusia in legatura cu socialismul comunismul si alte asemenea…

  Ce sa stie ei cand ii intrebi de istorie isi dau ochii peste cap zic ca e plictisitoare… asta se si vrea sa fie prosti sa nu stie ce a fost inainte sa pice in aceleasi greseli…
  chiar si istoria oficial e plina de minciuni cea din manuale ce sa mai vb…..

  Apreciază

 7. Spaceman said, on decembrie 14, 2015 at 4:33 pm

  Mutrițele lor care-i chemau parcă la luptă pe tinerii frumoși și liberi de pe facebook, puteau fi editate video de exemplu cu un astfel de soft de la Disney Research

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: