SACCSIV – blog ortodox

MESAJ. Pana nu se reformeaza, BOR nu mai primeste bani de la buget

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 11, 2015

Va amintiti articolul?

VIDEO: Jurnalistul UDO ULFKOTTE despre COLONIA GERMANIA si despre cum CIA, Comisia Trilaterala, etc dicteaza MASS-MEDIA cum sa SPELE CREIERII maselor

E bine sa vi-l amintiti, ca sa intelegeti de ce apar anumite articole pe anumite site-uri si care este importanta lor. Ca nu toate materialele sunt traznaile unora ce scriu ziua ce viseaza noaptea. Unele sunt mesaje scrise dupa dictare.

Iata ce putem citi la Purgatoriul Bisericii Ortodoxe. Citeva implicatii ale deciziei premierului Ciolos de a nu da bani de la buget pentru constructia de biserici noi de pe Hot News:

Guvernul Ciolos a luat decizia corecta in relatia cu Biserica Ortodoxa, chiar daca pare drastica. Nu a prevazut bani in bugetul 2016 pentru constructii de biserici si, in ciuda nemultumirii evidente a Patriarhului, si-a mentinut pozitia. Premierul Ciolos inregistreaza o premiera a ultimilor 25 de ani: rezistenta statului in fata populismului pseudo-religios. Patriarhul Daniel are doua optiuni. Sa continue lupta pentru bani in Parlament si la primari, sau sa inceapa reformarea Bisericii. De aceasta decizie vor depinde multe in Romania anilor viitori.
Ciolos a inteles ca in societate exista o preocupare majora fata de modul in care statul roman finanteaza Biserica Ortodoxa. Prea multe abuzuri ale unor inalti ierarhi (vezi cazul recent al automobilului de lux cumparat de Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza), prea multe abuzuri ale unor preoti (vezi cearta cu enoriasii pentru o biserica ridicata pe spatiul verde in Piatra Neamt sau taxe percepute abuziv pentru inmormintari), prea mare presiune pentru propaganda religioasa in scoli.
Nu in ultimul rind, Biserica s-a pozitionat deseori prin reprezentanti ai sai ca o frina in calea schimbarilor din societate (scandalul cipurilor, scandalul orei de religie bagate cu forta in programa scolara, scandalul Halloween etc).

Rezultatul a fost ca multi, tot mai multi romani au inceput sa perceapa Biserica Ortodoxa drept un adversar, o gaura neagra care inghite inutil banii publici care, altfel, ar putea merge spre spitale ori scoli. Protestele Colectiv au aratat ca multi tineri nu se mai regasesc in aceasta Biserica, asa cum arata ea acum.
Iar Ciolos a inteles asta. A spus-o explicit in conferinta de presa de miercuri: „am trăit sentimentul, în aceste zile, când au fost discuţii legate de finanţarea sau nu a lăcaşelor de cult, dincolo de justificarea sau nu a implicării bugetului public, am simţit şi o tensiune foarte mare în societate legat de aceste lucruri” (sursa: gov.ro). Dincolo de faptul ca sint sau nu bani in buget, Ciolos a dat semnalul ca Biserica trebuie sa se reformeze. Pina acum, Biserica Ortodoxa si-a investit cea mai mare energie in construirea de ziduri. E timpul – si societatea a transmis mesajul corect – ca Biserica Ortodoxa sa inceapa sa investeasca in zidirea interna a credintei, in pastoratia sa.
De altfel, distantarea conducerii Bisericii Ortodoxe de oameni mai are un corespondent ingrijorator: distantarea inaltilor ierarhi de preotii simpli. Sint tot mai multe voci din Biserica Ortodoxa care in ultimele luni cer schimbarea interna, cer reforma. Nevoia de schimbare a descris-o perfect Andrei Gaitanaru intr-un articol exceptional: „Primul lucru asupra căruia s-a concentrat după 1989 Sfântul Sinod a fost construirea de noi biserici. Era nevoie de ele, piața credinței o cerea. De asemenea, au fost deschise în țară noi Facultăți de Teologie. Absolvenții acestora au fost hirotoniți. Însă, deși nevoia era legitimă, ea a fost tratată ca și cum ar fi fost vorba despre o cursă a reîmbisericirii neamului. Atenția asupra felului în care arăta școala de pastorație a Bisericii Ortodoxe nu a fost atât de vie precum ar fi trebuit. Nu a contat atât de mult cum se făcea antrenarea celor care urmau să devină călăuze spirituale. Iar pregătirea lor a fost influențată de contaminarea Bisericii cu relele regimului comunist – mai cu seamă frica și duplicitatea”.
Da, e un moment zero pentru Biserica Ortodoxa. Iar decizia Guvernului de a nu aloca fonduri pentru noi biserici poate fi impulsul initial (alaturi de protestele #Colectiv) pentru reforma. Zero bani de la buget pentru biserici noi le va atrage atentia oamenilor bisericii ca ceva nu e in regula, ca nu pot continua asa, iar presiunea va merge pina la virful ierarhiei.
Ce va face Patriarhul Daniel in fata acestei situatii inedite si dureroase pentru un manager de institutie?

 • Prima optiune e si cea mai facila. Jocul politic. Patriarhul si ceilalti inalti ierarhi pot incepe jocul seductiei pe linga parlamentari pentru citeva amendamente la buget care sa aduca fonduri bugetare pentru Catedrala Mintuirii. La fel, se pot duce anul viitor la primari si sefii de consilii judetene pentru bani pe plan local. Mai grav: se poate indrepta spre acel partid (sau partide) care promit un ajutor substantial odata ce vor ajunge la guvernare in 2016. Dar asta inseamna ca toata energia se va consuma intr-un comportament la fel de eronat ca pina acum.
 • A doua optiune e cea complicata. Reforma Bisericii Ortodoxe. Pentru orice institutie, reforma e o pacoste. Cu atit mai mult pentru o Biserica, orice Biserica. Aici, procesele si mecanismele interne curg dupa alte reguli decit in institutiile laice. Cu toate acestea, si Bisericile trec prin procese de innoire, pentru ca lumea se schimba. Or, Biserica Ortodoxa Romana are nevoie urgenta de reformarea pastoratiei: de la stilistica serviciului religios la fondul invataturilor transmise, de la incremenirea administrativa la optiunile sociale asumate.

Patriarhul are o alegere grea in fata. Vom avea unele semnale la primul Sinod de anul viitor (intalnirea inaltilor ierarhi ai BOR), iar Biserica Ortodoxa ar putea incepe trecerea atit de necesara prin purgatoriu. In functie de drumul pe care si-l alege Biserica vom putea discuta despre relatia viitoare cu Statul. Pina atunci, decizia de azi  a Guvernului Ciolos e cea corecta.

Comentariu saccsiv:

Asta e autorul articolului, Cristian Pantazi:

m1-54520-11390700

Foto: https://www.google.ro/search?q=Cristian+Pantaz&espv=2&biw=1024&bih=559&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPt4Cu89LJAhVE1BoKHarCAt8Q_AUIBigB&dpr=1.25#tbm=isch&q=Cristian+Pantazi&imgrc=FIgYVDgzxdnwNM%3A

Asadar, reforma. Pentru ca:

Biserica s-a pozitionat deseori prin reprezentanti ai sai ca o frina in calea schimbarilor din societate (scandalul cipurilor, scandalul orei de religie bagate cu forta in programa scolara, scandalul Halloween etc)

Si pana nu se reformeaza, BOR nu va mai primi bani de la buget pentru constructii de biserici.

Dar oare daca se reformeaza, ii vor da iar bani? O vor lasa in pace? Evident ca nu. Din contra.

Sa ne reamintim liniile directoare trasate dupa desemnarea lui Klaus Johannis presedinte:

Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii.

Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului.

Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. 

 Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi.

combaterea nationalismului optuz, boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia

Cititi va rog mai multe la:

Marioneta perfecta: KLAUS JOHANNIS. Intram in CEA MAI NEAGRA ETAPA

Ce a urmat dupa un an? Incendiul de la Colectiv, gloata de pe strazi urland ca nu vrea biserici ci spitale si un nou guvern emanatie a societatii civile marca George Soros. Aceeasi societate civila din care fac parte si consilierii ce-l sforaresc pe Klaus Johannis:

SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de religie

Ce e de facut? Ne invata Parintele Nicolae Steinhardt:

“Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte. O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.

Cititi va rog si articolul fratelui Apologeticum:

BOR fără bani de la buget pentru că unii membri au deranjat prin scandalul cipurilor, boicotarea Halloween și promovarea orei de religie. Va “reforma” ss Daniel BOR-ul? 

 

79 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gabi said, on decembrie 11, 2015 at 7:38 am

  De ani buni urmaresc blogul tau in fiecare zi si nu cred sa fi fost macar un punct de vedere exprimat aici cu care sa nu fiu de acord. Imi dau seama ce munca titanica presupune sa postezi de cateva ori pe zi, sa surprinzi esentialul si sa ni-l aduci in fata. Nu vreau sa consideri ca vreau sa te smintesc cu slava desarta, vreau doar sa iti multumesc, Dumnezeu si Sfintii sai sa te aiba in paza, Frate Vasile. Asta este crucea ta. Si da, si de data aceasta ai dreptate, nu vor lasa Biserica lui Hristos in pace, pentru ca sunt vrajmasii ei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. robert252 said, on decembrie 11, 2015 at 8:42 am

  Hotnews este goarna SUA in Romania. Mesajul articolului este mesajul SUA catre BOR.

  Evident ca nu vor vedea miile de nereguli din Sanatate, dar masina de lux a unui ierarh e pusa sub lupa cetateanului turmentat.
  Cei din sanatate fura valoarea a sute de masini pe an si nimeni nu scrie despre ei.

  Nici despre proprietatile BOR furate de statul modern nu aminteste goarna sua.

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 6:49 pm

   robert252

   da, goarna…curului la fel de pertinenta in „emanatii” pestilentiale
   daca ragaie ei asa de indracit inseamna tare ii mai da indarat la planul lor anticristic rugaciunile si Sf Liturghii facute in BOR.

   Apreciază

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 8:46 pm

    Cum reusesti mai crestinule sa pui in aceeasi fraza cuvinte mari precum „SF. LITURGHIE” cu zoaie de genul: goarna curului , ragaie, etc..? Esti din ce in ce mai suspect.

    Apreciat de 2 persoane

   • el said, on decembrie 11, 2015 at 9:58 pm

    GabrielM

    preocupa-te de tine INSELATULE ca nu de faptele si cuvintele mele ai sa dai tu CURAND socoteala. CURAND tine minte !
    si daca cuvintele mele iti put da skip, si mie imi PUTE INSELAREA ta si VICLENIA ta!

    Apreciază

   • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:02 pm

    GabrielM

    si nu este deloc suspect ca cele CONTRARII sa se respinga, „duhul” din tine si duhul din mine….
    noi doi NU suntem frati !
    mergi si linge/aplauda la inselatii tai confrati de INSELARE pro-cip si pro-boca ca aia sunt ne-suspecti la tine… ca sunt ca tine, ratacitule!

    Apreciază

 3. geo said, on decembrie 11, 2015 at 8:51 am

  De ce nu sint bani:

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20657697-benjamin-benny-steinmetz-unul-dintre-cei-mai-bogati-oameni-din-lume-inculpat-dosarul-truica-paul-lambrino-135-milioane-euro.htm

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20657655-dosar-retrocedare-ferma-baneasa-prejudiciul-acoperi-alocatiile-pentru-aproape-milion-copii-referat-dna.htm

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20658095-spune-denuntatorul-lui-ioan-oltean-preotul-din-chitila-sefii-din-anrp-imbatau-vorbeau-despre-miliardele-euro-care-disparut.htm

  http://www.evz.ro/csat-creste-numarul-militarilor-in-strainatate.html

  http://adevarul.ro/economie/afaceri/cum-salvat-statul-complexul-energetic-hunedoara-l-a-bagat-groapa-ministerul-mediului-amendat-compania-538-milioane-lei-1_5669b72b7d919ed50e177474/index.html

  http://www.activenews.ro/economie/In-timp-saracii-pot-lucra-si-pe-2-lei-pe-luna-Guvernul-acorda-ajutoare-de-stat-catre-multinationale-in-valoare-de-peste-83-milioane-de-euro.-Doar-in-ultimul-an-corporatiile-au-primit-aproape-100-de-milioane-de-euro-de-la-buget-127616

  http://www.activenews.ro/stiri/Marian-Munteanu-despre-banii-Bisericii-si-alte-cheltuieli-bugetare-Vreti-sa-vorbim-de-resursele-subsolului-si-cum-sunt-ele-gestionate-in-numele-nostru-127600

  http://www.napocanews.ro/2015/12/guvernul-dacian-soros-in-razboi-cu-biserica-bugetul-de-stat-a-fost-privatizat-pentru-interesele-fundatiilor-sorosiste.html

  http://cursdeguvernare.ro/bizareriile-bugetului-2016-numai-suplimentarea-cheltuielilor-sociale-la-interne-si-aparare-costa-peste-un-miliard-de-euro-pentru-autostrazi-se-aloca-mai-putin-de-jumatate.html

  https://anomismia.wordpress.com/2015/11/05/unde-s-au-dus-banii-pe-spitale-construire-biserici-004-miliarde-sanatate-2994-miliarde-o-dezinformare-marca-soros-demontata-cu-bugetul-de-stat-preluare-integrala-de-pe-ziaristi-online-si/

  http://www.zf.ro/eveniment/uitati-de-ministri-banii-adevarati-sunt-la-cnas-cnadnr-anrp-14890341

  Apreciat de 1 persoană

 4. geo said, on decembrie 11, 2015 at 9:28 am

  http://www.evz.ro/hotul-care-si-a-salvat-victima-de-la-moarte-un-caz-tulburator-petrecut-intr-o-statie-de-metrou-i-a-impresionat-pana-si-pe-politisti-scenele-dramatice-au-fost-filmate-video.html

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu–fostul-ambasador-philippe-gustin–atentie-la-cresterea-costurilor-cu-angajatii–401859

  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/exclusiv–spitalul-militar-din-bruxelles-confirma-oficial–toti-pacientii-de-la-colectiv-trimisi-in-belgia–infectati-cu-bacterii-401622

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-ascund-autoritatile-romane-in-cazul-pacientilor-romani-ajunsi-cu-bacterii-in-spitalul-militar-din-belgia-401810

  http://adevarul.ro/locale/vaslui/un-copil-10-ani-vaslui-murit-in-bratele-medicilor-ieseni-saptamana-agonie-cand-uitai-ochii-lui-topeai-1_5669e4d07d919ed50e188a19/index.html

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/%E2%80%9Enu-faceti-casa-tatalui-meu-casa-de-negustorie–401499

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/daca-psd-tine-la-cresterea-salariului-minim–n-are-decat-sa-doboare-guvernul-401452

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/banul-public–aruncat-in-toaleta-de-100-000-de-euro-401224

  http://www.gandul.info/financiar/surpriza-din-bugetul-lui-ciolos-consiliul-fiscal-proiectia-compromite-insasi-ideea-de-cadru-fiscal-bugetar-bazat-pe-reguli-14915846

  http://www.gandul.info/stiri/cea-mai-mare-problema-a-romaniei-din-ultimii-50-de-ani-cum-dispar-doua-orase-in-fiecare-an-14915352

  http://www.gandul.info/stiri/maghiarii-acuza-romania-sa-spuna-daca-la-targu-secuiesc-a-fost-o-amenintare-reala-sau-un-caz-inventat-piesa-cu-piesa-14915044

  http://www.zf.ro/eveniment/industriasi-si-firmele-de-hr-cresterea-salariului-minim-la-1-200-de-lei-nu-va-alunga-investitorii-14914774

  Apreciază

 5. Claudia said, on decembrie 11, 2015 at 9:40 am

  Salarii de lux, masini de lux (https://www.youtube.com/watch?v=fBbm0Qbyeco ); spaga pentru preotie (https://www.youtube.com/watch?v=IvUCTaY6vk4 ); vesminte scumpe in toate culorile (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/fotoreportaj/de-la-verde-la-marsala-mantii-de-toate-culorile-in-garderoba-arhiepiscopului-tomisului-574594.html ) ; taxe nejustificate in biserica (la spovedanie, la inmormantari, la botez, la sfintiri), incalcandu- se indemnul Mantuitorului Iisus Hristos: „In dar ati luat, in dar sa dati” (https://www.youtube.com/watch?v=q7AemHOIIpE ); lingusirea etc. , toate acestea smintesc oamenii si produc tulburare. Opulenta episcopilor si anumitor preoti dauneaza grav bisericii crestin- ortodoxe!

  Apreciază

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:55 pm

   Claudia

   barfe, barfe, barfe, de la diavolul (si slugile lui) care nu vrea sa mai vina oamenii la Biserica…

   si daca acestia umbla in lux(masini,etc) atunci cei care AU VANDUT Tara CUM sunt, ca sa trancaneasca maimutele alea oligofrene de mass-media impotriva oamenilor Bisericii cu pacatele lor omenesti MARUNTE ?

   si daca poporul nu se simte sa isi plateasca slujitorii sa se planga poporul NU goarnele curului mass-media….iar daca poporul PLATESTE pentru servicii medicale, invatamant, etc…atunci pentru slujbele duhovniceste DE CE ar fi indreptatiti sa le primeasca de-a moca COMPLET? fara nici o osteneala ?
   pana si la coafor tztza Fleoartza plateste ca se se faca frumoasa si nu mai caraie ca e scump….
   la club platesc damblagii bilete sa asculte „muzica” draceasca, la Biserica vor totul gratis?

   la Biserica se vrea totul pe gratis,ziduri, ingrijrea locului, cazare mancare, lumina, caldura,cor, etc…sa plateasca preotul nu?

   Apreciat de 1 persoană

   • NIMENI said, on decembrie 12, 2015 at 7:33 am

    Ai dreptate frate el,
    Si chiar daca Biserica Ortodoxa ar fi finantata in exclusivitate de credinciosi tot s-ar gasi cineva sa spuna cam asa: are Biserica venituri? pai daca are trebuie sa plateasca impozit!
    Sau altfel: daca Biserica are venituri dovedite prin incasari cu bonuri fiscale (…da-mi patru lumanari si bon fiscal de la casa de marcat si da-mi si pentru acatiste si pomelnice…!!!!) ar trebui sa faca dovada ca are si cheltuieli, adica preotul sa devina prestator/ gurist normat la cuvant sau la ora de slujba pentru care primeste salariu…sau daca incasarile de la SC Biserica X SRL sunt mai mari decat cheltuielile, iata deci ca are PROFIT care se impoziteaza ….!!!
    Ce importanta are ca s-a furat in Romania UNA MIE MILIARDE EURO/ DOLARI, asta nu ne intereseaza si nici nu are importanta …..da Biserica, Biserica …. de ce nu plateste impozit ?????, de ce are popa ala masina d-aia???,…bla, bla, bla …..

    Apreciat de 1 persoană

   • marinela said, on decembrie 12, 2015 at 8:40 pm

    @el
    De-acord cu tine,doar la biserica totul moca,ca de aia e biserica,nu?Nustiu ce-or avea astia in cap ,care nu mai incap nicicum de preoti si de biserica?Doamne lumineaza odata pe ratacitii astia nevolnici!

    Apreciază

   • el said, on decembrie 12, 2015 at 9:23 pm

    NIMENI

    chiar ma deranjeaza DEBILII astia care-i tot dau in sus si in jos dupa mintea lor cu citatul acela „in dar ati luat in dar sa dati”…ca si cum NU IN DAR ar primii cretinii Sf taine, Sf Liturghie si toate sfinteniile, pacra ar putea ei cu v´ceva sa le RASPLATEASCA.
    Dar sa aud ca cer ca pomanagii si toate cele relative la Biserica degaba e revoltator pentru nivelul de INDOBITOCIRE duhovniceasca la care au ajuns. De parca ca sa vina boii ,in general DEGEABA; la Biserici si sa fie primiti in cladiri decente, pictate, crate, incalzite, luminate,etc ….ar fi tot treaba harului hirotoniei care ar lucare si cele lumesti de genul asta.
    Astia ORBI si OBRAZNICI POMANAGII asa urla si la Biserica cum vor pretinde si Lui Dumnezeu sa le dea FARA nici o osteneala TOATE cele de folos ca si cum le-ar merita CAZATURILE !!!!!

    MI-E SCRABA de asemenea insi/prosti obraznici !
    Si apoi critica pacatele MARUNTE ale clerului TAMAN ei putzind a cacatul cel mai scarnav … manjiti de patimile si pacatele lor intelenite de o viata! Sa aibe grija INTAI de curatirea pacatelor lor pe care o primesc MOCA la Sf Spovedanie ( CINE poate sa plateasca Lui Dumnezeu iertarea pacatelor ? sau restaurarea in Hristos prin Botez, etc…pe care le primesc ei, daruri CERESTI si dumnezeiesti MOCA de la preoti) si de pacatele clerului nu vor fi ei intrebati la judecata.

    Sa dea cu piatra cel FARA de pacat intai !

    Apreciază

   • el said, on decembrie 12, 2015 at 9:51 pm

    Claudia

    asadar INDIFRENET CAT de mult ar trebui sa plateasca cartitorii ei ORICUM tot MOCA primesc Sf Taine, Sfinteniile si Sf Liturghie…. ca sa inceteze sa „talmaceasca” aiurea citatul cu pricina ! ca TOT IN DAR primesc !

    si inca ceva: sa stie poporul CARTITOR ca are clerul pe care IL MERITA !

    asa popor asa cler ! Cand vor fi EI POPORUL mai buni Dumnezeu le va da preoti si episcopi mai buni !

    Apreciat de 1 persoană

  • el said, on decembrie 12, 2015 at 9:27 pm

   Claudia

   a propos, CAT estimezi tu ca ar costa Sf Trup si Sf Sange al Mantuitorului Iisus Hristos dat voua MOCA de preoti?
   are vreun DOBITOC din cei care caraie aici indignati bani/pret de rasplatit asa ceva? ca sa vorbesc doar despre un exemplu din PUZDERIA de binefaceri dumnezeiesti pe care le primeste poporul cartitor de la Hrstos PRIN CLER !!!
   Si atunci daca MOCA primesc de ce urla ca maimutele proaste ?

   Apreciat de 1 persoană

 6. s said, on decembrie 11, 2015 at 9:55 am

  V-am trimis un mail. Daca ii cu putinta sa raspundeti, va rog.

  Apreciază

 7. Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 10:10 am

  Anul trecut, in drum spre Prislop (ca sa moara de ciuda „el” – glumeam) am observat ca de la Brasov in colo toate bisericile din sate aveau in loc de cruce o stea si pe toate se pusesera un ceas mare pe turla. Am tot vazut bisericile alea si am tot cautat una cu cruce dar foarte rar mai vazusem. La un momentdat am intrebat pe cineva ce e cu bisericile astea si de ce seamana cu cele ortodoxe dar nu mai au crucea pe ele. Si mi-a raspuns: „acelea sunt foste biserici ortodoxe care au fost reformate. ”
  deci o cladire a bisericii ortodoxe reformata presupune cateva MICI modificari: Dispar icoanele complet din ea si apar bancute ca la spectacol in interiorul ei. (pe sistem catolic sausectar)
  Dispare Sf. Cruce de pe biserica si se inlocuieste cu o stea. Si apare acel ceas ciudat caruia inca nu ii inteleg rostul. Astea sunt observatile mele personale. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

  iata si poze:

  https://www.google.ro/search?q=biserica+reformata&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiy0avDrdPJAhUEbhQKHV3lCkEQ_AUIBigB#imgrc=fI0QygasvdXWPM%3A

  Apreciat de 1 persoană

  • ana said, on decembrie 11, 2015 at 12:19 pm

   Pune si poza exterioara, daca ai. Dar credinciosii cine sunt? Sunt ortodocsi reformati, sau cum se numesc ei? Sau bisericile sunt cedate altor culte, ca vad ca in altar nu mai este chivotul cu sfanta impartasanie facuta in joia mare.

   Apreciat de 1 persoană

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 2:29 pm

    Din cate am inteles eu, credinciosii merg in continuare la biserica fara sa inteleaga ca de fapt nu mai e ortodoxa ci merg in adunare straina. Odata ce dai jos crucea de pe biserica inseamna ca nu mai marturisesti dreapta credinta. Probabil ei au impresia ca doar s-a renovat biserica lor din sat si ca s-a modernizat.

    S-a strecurat pe nesimtite erezia asta venita de la maghiari cu reformarea bisericii (raformata sau calvina se mai numeste).

    Apreciat de 1 persoană

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 2:34 pm

    Eu nu mai vad deloc Altarul , Catapeteasma… pare pur si simplu o sala de conferinte,.

    Apreciază

  • cosminmatiu said, on decembrie 11, 2015 at 1:09 pm

   Da, sunt reformate. La mine in Bihor sunt fara numar. Ungurii sunt in mare parte de religia asta.

   Apreciat de 1 persoană

  • Iones said, on decembrie 11, 2015 at 2:05 pm

   Paul Dan, presupun ca un „preot ortodox reformat”, spune ca NU boteaza pruncii
   https://reformedorthodoxy.wordpress.com/

   Apreciază

   • Liliana said, on decembrie 11, 2015 at 6:54 pm

    Ce urit!Cosmar!Fereasca -ne Dumnezeu de astfel de indracire!!

    Apreciază

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 7:05 pm

   GabrelM

   vezi sa nu crapi curand in macelul care VINE ! de ramai in inselarea boca ca va fi vai de tine…. ai sa-ti aduci aminte de ce-ti scriu ACUM o vesnicie…degeaba

   Apreciază

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 8:51 pm

    el

    Ma rog sa nu cad nici eu si nici tu. si sa dea Dumnezeu sa deschidem ochii amandoi si sa nu cadem. Pana una alta amandoi spunem ca Il iubim pe Hristos si ca suntem Ortodocsi. Macar si pt atata lucru incearca sa nu ma mai jignesti. La fel si Vasile care m-a facut sarpe si nu a mai dat nici o explicatie sau argument. In fine nu sunt suparat nici pe tine nici pe Vasile (saccsiv). Imi cer scuze daca v-am suparat.

    Apreciază

   • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:17 pm

    GabrielM

    mai omule eu nu am nevoie de scuzele tale ca nu mie vei da tu socoteala, ci lui Hristos pe care-L HULESTI tu cu inselarea ta boca, curand ..poate si cu cipul pentru „binecuvantate pricini”…
    ia aminte la tine ca esti pe o cale gresita si NU STII cand vei da nas in nas cu Dreptul Judecator in aceste vremuri care ….AU SOSIT !

    cat despre CINE ese cel care iubeste pe Dumnezeu STIM cum trebuie sa fie el: sa PAZEASCA Poruncile Lui Hristos , nu doar palavre ieftine si pareri sentimentale…
    „21. Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui.
    22. I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: Doamne, ce este că ai să Te arăţi nouă, şi nu lumii?
    23. Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.
    24. Cel ce nu Mă iubeşte nu păzeşte cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis. „( Ev Ioan cap 14)

    PAZESTI tu cuvintele Lui Hristos cand te inchini la INSELATUL boca care L-a HULIT si a INCALCAT Poruncile Lui Hristos si ale Bisericii?
    Pazesti tu cuvintele date noua prin Duhovnicii Neamului care ne-au lamurit noua inselarea lui boca si numai?
    Pazesti tu cuvintele Sfintilor si Staretilor care ne invata SA NU LUAM cipurile si alte echivalente ale lor?

    Apreciază

 8. ban said, on decembrie 11, 2015 at 10:27 am

  Dar p. Daniel de ce nu reformeaza biserica si in directia ecumenismului? De ce nu renunta la rugaciunea impreuna cu ereticii si la slujbele comune ( el personal si episcopii )? Oare conteaza mai mult banii de la stat, sau pastrarea dreapta a credintei ortodoxe?

  Apreciază

 9. dd(2d) said, on decembrie 11, 2015 at 10:44 am

  Pai BOR se va reforma. 😦 Cat de curand vine urmator sinod ecumenic. Toate se leaga. O religie pt fiecare asa cum vrea el.

  Timpul trece. Va sugerez sa va agatati de un preot de pe acum. Urmariti-i si vedeti ce inclinari au. Ecumenist cip?

  Cand vor schimba ‘regulile’ nu o sa mai poti sa te duci la orice biserica si la orice preot. Trist.

  Apreciază

  • maxim said, on decembrie 11, 2015 at 6:47 pm

   Asta e raspunsul! Prindeti.va de un preot neecumenist ca vine jale mare…

   Apreciază

 10. Ion said, on decembrie 11, 2015 at 12:28 pm

  „Rezultatul a fost ca multi, tot mai multi romani au inceput sa perceapa Biserica Ortodoxa drept un adversar, o gaura neagra care inghite inutil banii publici care, altfel, ar putea merge spre spitale ori scoli”. Auzi acolo ce vise erotice au astia, si unde pupincuristul de autor al articolului da 2 posibilitati eu mai dau una: BOR sa primeasca proprietatile luate abuziv de Cuza si atunci chiar nu mai are nevoie de 1 leu de la stat. Da-ne Doamne putere sa ii biruim pe vrajmasii Tai si ai nostri.

  Apreciat de 1 persoană

 11. Spaceman said, on decembrie 11, 2015 at 1:38 pm

  Am zis din luna Mai 2015 …că ni se pregătește o Nouă Ortodoxie, cum vor zice unii: adaptată la nevoile actuale ale oamenilor, în concordanță cu vremurile pe care le trăim, că vor reîncepe atacurile presei asupra B.O.R, acuzând preoțiise lăfăiesc în lux pe seama corupției și a evaziunii fiscale, că preoții se tocmesc pe taxele de cununie, botez, înmormântare la o sumă și în chitanță trece o sumă mult mai mică, că vor zice…ceva trebuie schimbat ! TAXELE! Și când plățile vor fi exclusiv în format electronic
  B.O.R reformată – Noua Ortodoxie – a Noii Ordini Mondiale – adaptată la nevoile actuale ale oamenilor – în concordanță cu vremurile pe care le trăim…
  Alt pionier al Noii Ortodoxii, „Părintele” Calistrat!…

  Stați departe de tot ce înseamnă „smart id”, adică – acte de identitate electronice – pașapoarte electronice – de tip „smart” – cu cip – cu identificare biometrică electronică, Card de Sănătate – dosare electronice, numere unice de securitate, CID (Cod de IDentificare) – coduri unice de identificare, stați departe de tot ce înseamnă înregimentare electronică!Altfel SCLAVIE PE VECI! În ÎNCHISOAREA ELECTRONICĂ din care NU MAI AVEȚI SCĂPARE!

  Apreciat de 1 persoană

  • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 2:46 pm

   Spaceman
   Uite ca si Hristos a spus la fel cand MARTA facea curatenie si se ocupa singura de pusul mesei la musafiri etc..:

   40. Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute.
   41. Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti;
   42. Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea.
   (Luca 10:39)

   Apreciat de 2 persoane

   • Radu said, on decembrie 11, 2015 at 5:15 pm

    Daca lumea ar citi Sfanta Scriptura ar sti de lucrurile astea imi aduc aminte la scoala ca mi s-a spus de fragmentul postat de tine Gabriel…asa este
    Parintele are dreptate
    Oamenii pica in extrema de a gasi prea mult timp pentru orice altceva dar nu pentru SUFLET ori asta e grav…

    Viata care va urma e cea important oamenii asta gresesc pun prea mult pret pe asta si o neglijeaza pe cealalta care e defapt cea adevarata…

    Apreciază

   • Spaceman said, on decembrie 11, 2015 at 7:15 pm

    Nu mai poate „Părintele” Calistrat, mare vedetă pe feisbuc și-n cancan punct ro, de grija Doamnei Scamă!
    Iar despre „reforma” B.O.R și ce va mai urma:

    Daniel 12:10 „Mulți vor fi curățați, albiți și lămuriți; cei răi vor face răul și niciunul din cei răi nu va înțelege, dar cei pricepuți vor înțelege.”

    România a intrat în UE cu scopul principal ca în 10 ani toți românii să treacă pe Smart ID! A mai rămas puțin timp din cei 10 ani, și ce au realizat? Câteva succese amețite, cu Cardul de Sănătate și pașaportul electronic! Dacă-i aud pe stăpânii tăi, ăia care-ți plătesc shaorma cu de toate, zicând „OBLIGATORIU toți românii trebuie să treacă pe Smart ID – E JALE!! Să nu poată avea oamenii o slujbă oarecare dacă nu vor acte electronice, să fie siliți… Să le facă OPȚIONALE!! Să treacă pe Smart ID numai cei care-și doresc!

    Dacă nu înțelegi…treaba ta!

    Apreciază

   • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:08 pm

    Spaceman

    🙂

    nici o grija maine popa Calistrat „da anatema” pe feisbuc babelor care fac curatenie in post si TUTUROR care NU accepta actele cu cip !….si „binecuvantare” sa parasca/urmareasca/prigoneasca cipuitii pe cei care nu primesc cipul… de la popa Calsitrat citire…”ortodoxie” de pe feisbuk !

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:25 pm

    Spaceman

    frumoase fiarele din poze …
    😉 miaoooouuu

    Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on decembrie 11, 2015 at 8:20 pm

   O tara intreaga asculta la pr Calistrat cum zice el ca pasaportul „ochiometric” e bun, si cum se pune el de-a craca cu Parintele Justin. Si cum interpreteaza el apocalipsa spunand ca atunci cand omul/omenirea devine mai rau, atunci sfarsitul se indeparteaza. Foarte logic.
   In rest, zice bine… si e f apreciat 🙂

   Apreciază

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 9:34 pm

    Si eu am retineri mari cu privire la ce spune pr Calistrat de cipuri. Ma abtin sa judec sau sa cartesc doar incerc s inteleg mai bine . In rest nu am nimic de reprosat psrintelui. Pe multi i-a intors la credinta cu predicile sale online.

    Spaceman
    Daca toti ateii smintesc pe net lumea ce voiai sa faca un preot sa strige de nebun pe strazi? Tot prin internet incearca sa combata si el erezia si sa propovaduiasca. Bravo lui . Stia sa isi lucreze talantii la maxim.

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 12, 2015 at 12:15 am

    Gabriel M.

    N-am zis eu bine ca esti sarpe?

    Apreciat de 1 persoană

   • Aurora said, on decembrie 11, 2015 at 11:30 pm

    E toxic acest Chifan. Duce lumea la pecetluire prin sfaturile lui ticaloase. Poate sa aiba dreptate in o mie de predici pe diverse teme, dar daca recomanda cipul, nu au nici o valoare predicile lui. Feriti-va de asemenea lup rapitor !

    Apreciat de 1 persoană

   • nikodim said, on decembrie 12, 2015 at 12:12 pm

    Aurora,
    „Este toxic acest Chifan”, intradevar, insa el este vizibil si deja previzibil. Cine intelege ce se intampla, il vede si il poate ocoli, este orarecum simplu. Oricum este foarte trist cand un om asa-zis al Bisericii, face asemena afirmatii ca el.
    Insa o mare durere in Biserica vor fi cei de incredere, cei considerati ca fiind tari pe pozitia lor in Credinta si pe care ii vom vedea „cazand” exact in momentele cand avem nevoie de sprijinul lor… asta va fi una din marile dureri. Si nu stie nimeni cine de langa noi si dintre noi, pentru ca putem fi si noi insine, si cand va pica din Credinta, in vremurile grele ce vin… Pentru ca vremurile grele vin, si cei ce raman in Biserica in ciuda acestor vremuri, unele dintre cele mai grele lovituri le vor primi de la apropiatii lor „cazuti”. Acum vorbesti cu fratele tau in Credinta, te bucuri ca ai cu cine sa-ti impartasesti trairile si pana seara sau pana dimineata te poti trezi ca te-a vandut, pentru ca el intre timp s-a clatinat si a cazut pur si simplu alegand inselarea sau a cedat, nemaisuportand presiunea vremurilor. E valabila aceasta posibilitate de cadere pentru oricare dintre noi.
    Nadejdea trebuie sa o avem doar in Dumnezeu si Sfintii Sai.

    Apreciază

   • Mirela said, on decembrie 12, 2015 at 12:32 pm

    Gabriel

    Zici: „Pe multi i-a intors la credinta cu predicile sale online.”

    La ce credinţă i-a întors? Ce înseamnă întoarcerea la credinţă, mai exact? Să lepezi învăţăturile marilor duhovnici şi ale sfinţilor care ne-au avertizat despre căderea reprezentată de acceptarea actelor biometrice e „întoarcere la credinţă”??? Nu numai că nu tace referitor la această chestiune, dar îi şi batjocoreşte cu emfază pe cei care resping documentele cu cip.
    Deci, ce e întoarcerea la credinţă? Primirea pecetei antihristice cu post şi rugăciune, cu abţinere de la furt şi de la curvie?
    Tu chiar poţi să-l dai de model pe un atare preot?:

    Din punctul meu de vedere, seamănă cu Necula: un iubitor de circ care se crede foarte deştept şi adoră aplauzele şi hlizelile turmei.

    Apreciază

 12. Iones said, on decembrie 11, 2015 at 1:58 pm

  Ecumenism: Vaticanul le cere catolicilor sa nu incerce sa converteasca evrei si spune ca iudaismul „este fratele mai mare”
  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/vaticanul-cere-catolicilor-nu-incerce-converteasca-evrei-spune-iudaismul-e-fratele-mai-mare-1_566a30677d919ed50e1a44bf/index.html

  Apreciază

 13. Bianca said, on decembrie 11, 2015 at 3:37 pm

  O sora in Hristos a fost de Sf. Nicolae la Man. Sihastria Raraului, iar părintele Ioan a zis foarte multe lucruri grave precum ca războiul va veni in acest an, mai exact legat de data de 18 decembrie. A zis ca nu trebuie sa luăm niciun un fel de card, nici un fel de cip. Ca anul viitor vor introduce buletinul cu cip obligatoriu si a mai zis ca papa e fiu lui antihrist. Printre singurii mărturisitori ce au mai rămas. Venise puhoi de lume si le-a zis toate astea.

  As vrea sa mai adaug si un link pt cei ce zic ca permisul e ok fiindca n’are cip, ci doar cod d bare.

  Apreciază

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 8:50 pm

   Bianca

   multumim!

   Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte !

   Apreciază

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 8:56 pm

   ce frumos e parintelul Adrian cum priveste el cu ochisorii lui zambitori si care vadeau Adevarul !

   Apreciat de 1 persoană

 14. Radu said, on decembrie 11, 2015 at 5:19 pm

  Adica cum sa se reformeze sa acceptam compromisuri cum au facut catolicii sa ne dam dupa lume?
  Mai degraba va curge Dunarea invers decat sa ne reformam noi ca Biserica.

  Nu e nimic gresit la Biserica ci la unii inalti prelati, lumea si realitatea e cretina si se duce spre pierzanie si iad

  Sfantul Antonie cel Mare spune ca: „va veni vremea cand oamenii au sa innebuneasca si, de vor vedea pe cineva ca nu-i nebun, se vor scula asupra lui strigandu-i ca-i nebun, pentru ca nu-i ca ei”.

  ASTA E VREMEA PE CARE O TRAIM.

  Apreciază

 15. Alex said, on decembrie 11, 2015 at 5:28 pm

  Ce semne face nevasta lui Dacian Ciolos ?

  Valerie Cioloş-Villemin cântând într-un spectacol pentru comunitate la Alba Iulia.

  Vizionaţi de la 3.30

  Semnificaţie :

  https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/09/13/%E2%80%9Cmana-cu-coarne%E2%80%9D-sau-%E2%80%9Cmano-cornuto%E2%80%9Dun-salut-satanic/

  Apreciază

  • nikodim said, on decembrie 11, 2015 at 6:46 pm

   Alex,
   „Semne bune din belsug” face…pentru „Colectivul” de sub plug…

   Apreciază

  • el said, on decembrie 11, 2015 at 6:58 pm

   Alex

   alta curva bautoare de pisat din secta porno a lui bivolaru , inca o INDRACITA chematoare a demonilor si inchinatoare la draci !!!
   acolo s-a cunoscut cu „onor”=HORROR cadavrul ala ambulant galbejit cu tremurici si psihopat pe care l-au ridicat dracii la ragul de prim ministru….

   o tarfa ieftina uzata si folosita in secta porno bivolaru!

   Apreciat de 1 persoană

   • Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 8:42 pm

    bine @el

    Roaga-te pt ea sa ii deschida ochii Dumnezeu. e mai bine asa crede-ma domnule crestin ortodox. De jignit nu e greu putem toti sa spurcam forumul asta cu mizerie daca vrem.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on decembrie 12, 2015 at 5:12 pm

    GabreilM

    e prea psihedelica pentru masura mea de rugator…are nevoie de un exorcist cocoana asta

    Apreciat de 1 persoană

   • NIMENI said, on decembrie 12, 2015 at 6:52 pm

    el,
    …..oricum va avea parte de ce merita si vizitata va fi de chematori …..!!!!!
    …..poate asa intelegi …..!!!!!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=GbcKFT7nAjQ – Pune Doamne Paza Gurii mele
    …..caci toti vom fi judecati dupa fapte, vorbe si ganduri ….
    …. si tare ma ingrozesc de judecarea mea ……!!!!! …..si nu as vrea sa fiu martor la judecarea ta …..!!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  • maxim said, on decembrie 12, 2015 at 2:06 am

   Poate fi chiar un diavol. Aia cu triunghiul pe cap ca un ‘A’…, e un
   indiciu. Diavolii vor incepe de acum sa aplice cu putere cele doua
   strategii: pe credinciosi sa-i incunostiinteze de realitatea din
   Scriptura, iar pe pagani si pe eretici sa-i adanceasca in paganisme.
   Noi avem deja totul dat de la Vesnicul Fiu al lui Dumnezeu, ce ne-ar
   mai trebui remember-uri sau update-uri de la El? Porunca avem: voi sa
   nu credeti cand veti auzi ca Hristos e acolo sau ca s-a aratat
   dincolo!!!

   Apreciază

  • Mirela said, on decembrie 12, 2015 at 11:32 pm

   Anda,

   -Să fugim, nu-i lucru curat! Însă Domnul l-a oprit, spunându-i:
   -Nu, Eu sunt curat! –– Ciudat!

   Deasupra purta o haină azune, răsfrâptă peste umărul stâng, iar sub ea veşminte de culoare roz. –– Ca la catolici., astea nu-s culori utilizate în pictura ortodoxă canonică (există o simbolistică a culorilor) pentru veşmintele lui Hristos. În plus, era pe cruce îmbrăcat ca arhiereu?

   Deasupra capului Mântuitorului se vedea un triunghi asemănător literei A”.–– Asta are iz Masonic.

   în părţi, doi îngeri, iar împrejur – îngeraşi:––– WHAAAT??? Îngeri şi îngeraşi/copilaşi rotofei ca în picturile catolice !!! Asta clarifică sursa întunecată a viziuni!

   – Să piară toţi desfrânaţii, beţivii, profanatorii, fumătorii, spurcaţu de gură, hulitorii lui Dumnezeu, –– Iisus Hristos cel adevărat are alt mesaj: Bucurie se face în ceruri pentru un păcătos care se pocăieşte, Dumnezeu vrea ca toţi să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină, Pocăiţi-vă! Dumnezeu aşteaptă întoarcerea fiului risipitor etc.

   Atât am citit, căci nu îmi inspiră DELOC încredere.

   Apreciat de 1 persoană

   • ihodios said, on decembrie 14, 2015 at 12:25 am

    Aceasta din start dupa forma interioara e cladire de sorginte apuseana!!!

    Apreciază

   • ihodios said, on decembrie 14, 2015 at 12:32 am

    Nici n-am deschis macar articolul cu aparitia Mantuitorului la copilasi –si am raspuns cu alt raspuns din gresala ??? oare?? de la alt articol legat de schimbarea unor biserici in zona Brasovului din ortodoxe in reformate ..culmea ca raspunsul s-a potrivit si aici de minune daca o sa fie publicat si raspunsul celalalt daca a plecat la enter-ul anterior..imi ramase in cache

    Apreciază

 16. o oarecare said, on decembrie 11, 2015 at 7:35 pm

  Tumoare sunteti voi, politicienilor, nu biserica lui Hristos! Voi ati saracit tara de bogatii si acum vreti s-o saraciti si de viata spirituala! Nu aruncati cu pietre in Dumnezeu, caci focurile iadului va mananca! Pentru crestini ce aveti? Cipuri? Ecumenism? Si ati vrea ca Biserica sa sustina sa ceva? Biserica lui Hristos e alui Hristos, nu a satanei!

  Vai de cei prin care vine sminteala! Habar nu aveti ce tumoare sunt vorbele voastre murdare. Voi in sufletele voastre nu aveti nimic de reformat? Sunteti imaculati? Luati-va mainile murdare de pe Biserica! Veti vedea si singuri cate blesteme va agonisiti.

  Biserica lui Hristos este puternica si trebuie sa ramana asa cum ne-a lasat-o h’Hristos, nu cum o vor politicienii. Restituiti averea Bisericii pe care ati luat-o si nu va mai fi nevoie de ajutorul vostru. Biserica se roaga pentru voi, asa ca sunteti datori s-o ajutati. Fara pretentii dracesti!

  Apreciază

 17. sherlock_holmes said, on decembrie 11, 2015 at 9:06 pm

  Cristian Pantazi,promovat ca rusofob,cind scrie prostii si face supozitii aiuristice,infirmate de realitati:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/24/periculos-posibil-casus-belli-turcia-doboara-un-avion-rus/

  si criticat ( cu moderare …a se vedea postarea lui spartacus,bunul meu amic ) cind scrie iar prostii,impotriva credintei si a Bisericii.aceasta seamana cumva cu lupta SUA impotriva ISIS-ului pe care l-au creat.

  Mai repet,pentru a nu stiu cita oara,SUA/Israel/UE /ISIS ( mai nou ) vor distruge lumea garantat,sint in plina ofensiva pe toate fronturile,mituiesc,corup politicieni,jurnalisti,procurori,judecatori,securisti,militari,activisti de tot felul,intelectuali,oameni din Biserica…tiparind mii si mii de miliarde de dolari din copaci fara valoare ( din nimic,cum se mai spune,ce usor este pentru unii sa se imbogateasca si mai mult ),pe de o parte.

  Pe de alta parte imprumuta tari si guverne cu trilioane de dolari pe care nu-i au in mare parte ( suma datoriilor tarilor lumii depaseste de multe ori valoarea tuturor bunurilor vizibil existente pe pamint si in sistemul solar,poate si galactic ) ,primind in schimbul lor munca ,proprietati,resurse de tot felul,obedienta,legi impotriva oamenilor si a lui Dumnezeu votate sau nu prin parlamente,etc.Curata smecherie…

  Iar ciuma se extinde vertiginos,vine,vine,calca totul in picioare ( balaurul,fiara cu multe capete din scriptura )…sa mai iasa si madam Clinton presedinta ,ajutata de bufonul trump si uriasul aparat de luat mintile oamenilor si gata,pa! Mai sint citiva anisori buni totusi,poate facem si noi citeva fapte bune intre timp,mai o parere de rau,mai o rugaciune si poate avem sansa sa ne cada o bomba in cap si ne salvam cu aceasta.

  Apreciază

  • NIMENI said, on decembrie 12, 2015 at 7:29 pm

   Asta ar fi cel mai usor, bine spus sherlock, poate ne scoatem cu vreo bombardea la tacalie si gata!!! putem spune …chiar cu putin timp in urma …chiar acum cam fooo cinci minute …ma gandeam la cele sfinte, dar n-am mai apucat caci am fost palit de bombardea si, ocupat fiind, n-am mai avut timp de cele sfinte …..de cap sa ne fie !!!!!
   Uitati-va la ei cum se vor impinge cu caricioarele ca sa cumpere de la supermaketuri ….si guristele se vor/ ne vor intreba sagalnic ….cat ne costa masa de Craciun ????? cat costa brazii ????? …..

   Apreciază

 18. el said, on decembrie 11, 2015 at 9:56 pm

  Sf. Lavrentie de la Cernigov:

  Restaurarea Bisericilor se va face pana la venirea antihristului si in toate va fi o bunastare materiala nemaipomenita. Iar voi, cu reparatiile in biserica noastra sa mai ingaduiti, fiti modesti si cu masura in aspectul ei exterior, ci mai bine sa va rugati mai mult si sa umblati la biserica atat timp cat inca se mai poate…(…) Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii isi vor pierde sufletul in vremea antihristului! (…)

  Vine timpul, si nu e departe, cand foarte multe biserici si manstiri se vor deschide in slujba Domnului si se vor repara, le vor reface nu numai pe dinauntru, ci si pe dinafara. vor auri si acoperisurile atat ale bisericilor, cat si ale clopotnitelor, dar preotimea nu va mai lucra la sufletul credinciosilor, ci numai la caramizile lui Faraon. Preotul nu va mai face si misiune.

  Cand vor termina lucrarile nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicesti in ele, ca va veni vremea imparatiei lui antihrist si el va fi pus imparat. Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa mai lungeasca acest timp, ca sa ne putem intari in credinta, caci vremuri groaznice ne asteapta. Luati aminte la ce va spun, caci totul se pregateste cu foarte mare viclenie. Toate bisericile si manstirile vor fi intr-o bunastare imensa, pline de bogatii, ca niciodata, dar (atunci cand se va inscauna Antihrist) sa nu mergeti in ele.

  Sf. Serafim de Virita:

  Va veni vremea cand nu prigoana, ci banii si inselaciunile lumii acesteia ii vor indeparta pe oameni de Dumnezeu si vor pieri mai multe suflete ca in vremea prigoanei ateiste. Pe de o parte vor inalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura imparatia minciunii si a raului. Biserica adevarata totdeauna va fi prigonita, iar sa se mantuiasca cineva va putea numai prin boli si amaraciuni, caci prigoanele vor avea un caracter cat mai subtil si neprevazut, infricosator va fi sa ajunga cineva la acei ani.

  Sf. Ioan Iacob Hozevitul:

  Pericolul vine de la fratii cei mincinosi, care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi, cu cat cred ca ei sunt frati curati. Predica si ei ortodoxia, dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si al stapanitorului acestei lumi. Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca, otraveste pe cei care o mananca.

  Apreciat de 1 persoană

 19. stef said, on decembrie 11, 2015 at 10:16 pm

  Tupeu incredibil la acest tigan securist platit de ambasada ‘murikana – Auziti ce spune acest imbecil :

  „Biserica Ortodoxa Romana are nevoie urgenta de reformarea pastoratiei: de la stilistica serviciului religios la fondul invataturilor transmise…” ????????

  „Biserica s-a pozitionat deseori prin reprezentanti ai sai ca o frina in calea schimbarilor din societate (scandalul cipurilor, scandalul orei de religie bagate cu forta in programa scolara, scandalul Halloween etc)”

  Stiu ca schiauna periodic pe fituica hotnews cu aceeasi placa hodorogita – astea or fi subiectele de baza ale acestui paduche.

  Apreciază

  • Mirela said, on decembrie 12, 2015 at 2:12 am

   „Biserica Ortodoxa Romana are nevoie urgenta de reformarea pastoratiei: de la stilistica serviciului religios la fondul invataturilor transmise…”

   Consider că asta este chintesenţa mesajului transmis BOR şi miezul durerii satanelor care vor distrugerea Bisericii şi a ţării.
   Să spunem că, întrucât trăiesc fără Dumnezeu şi au impresia superiorităţii intelectuale şi a neatingerii de bigotism, îi dispreţuiesc pe cei care se opun documentelor electronice, catalogându-i drept înapoiaţi (sunt şi destui ortodocşi care fac asta, mulţi dintre ei chiar preoţi), consideră că ora de religie îndoctrinează şi e pentru proşti (nu întâlnim destui oameni care cred asta?), iar halloweenul li se pare un prilej de amuzament fără nimic negativ şi un mod de a intra în rând cu lumea bună.
   Să zicem că pot fi destui tembeli/ ignoranţi/ dezinformaţi/ etc. care ar putea să aibă astfel de păreri.
   DAR ce îi priveşte pe ei „STILISTICA SERVICIULUI RELIGIOS” şi „FONDUL ÎNVĂŢĂTURILOR TRANSMISE”?
   Vor să se convertească?
   Nu, ci vorba fratelui @el, îi arde Liturghia noastră, singura jertfă euharistică reală, şi vor să o aducă la stadiul de mascaradă/bâlci/zoaie spirituală la care au ajuns celelalte credinţe.
   Să ne modernizăm, să ne aggiornamentăm, adică să luăm exemplu de la catolici cu missele lor rock sau tematice, cu cardinali dansatori la „liturghie”, ca dervişii turci, cu preoţi care slujesc mascaţi în diverse personaje şi cu alte hidoşenii de neimaginat (a postat cineva pe acest blog, acum vreo lună-două, o adresă cu nişte imagini foarte relevante despre decăderea groaznică a misselor catolice).
   Sau ni se cere să luăm exemple pozitive de la MISA lui Ciolo- Bivolaru şi să bem pipi (merge cu carnea din fecale pe care ne-o oferă cercetătorii moderni. Să nu ne strâmbăm, că doar mâncăm atâtea rahaturi!), să ne spiralăm ca spirochetele şi să ne integrăm în apostazia absolută a acestui veac antihristic!
   În astfel de condiţii, ar mai fi biserica exclusă din societate şi de la împărţirea prăzii?

   Apreciat de 1 persoană

  • marinela said, on decembrie 12, 2015 at 9:30 pm

   Aha,trebe musai si urgent reforma bisericii ortodoxe,ca altfel nu pot progresa lepadaturile neamului ,ii blocheaza domne`ora de religie” bagata cu forta” pe gitul copiilor,”sarmanii pruncuti”,cit sint ei de chinuiti cu asemenea lectii despre Dumnezeu…dar, ora aia de Sexologie cum e virita pe gitul lor,ai…?Sa auzim domnilor schingiuitori de suflete nevinovate cum va scoateti la treaba asta,ca voi sinteti initiatorii acestei blestematii de lege ,care vrea sa perverteasca si sa ucida inocenta si sufletul atitor copii,adica sa distruga viitorul tinerei generatii din fasa,domnule si tot voi aveti nerusinarea sa strigati impotriva bisericii?!Blestemati sa fiti voi si legile voastre facute toate impotriva poporului in fruntea caruia v-ati cocotat cu aroganta si nerusinare!Veti da socoteala cit de curind pt asta ,nimic nu ramine nepedepsit pe lumea asta si daca nu pe cealalta ,dar veti plati cu virf si indesat,!

   Apreciat de 1 persoană

 20. cititor said, on decembrie 12, 2015 at 12:08 am

  Societatea trebuie sa se reformeze . Biserica nu trebuie sa se reformeze.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: