SACCSIV – blog ortodox

Francisc Satanicus: EVREII se bucura de salvarea sufletului fara acceptarea lui Iisus

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 11, 2015

   Iata ce putem citi la Vaticanul le cere catolicilor sa nu incerce sa converteasca evrei si spune ca iudaismul „este fratele mai mare” de pe Adevarul:

Vaticanul le-a spus catolicilor din toată lumea că nu ar trebui să încerce să convertească creştini, insistând că cele două religii au o relaţie unică.
Declaraţia este văzută ca o nouă încercare a Vaticanului de a se distanţa de secole întregi de tensiuni catolico-iudeice şi prejudecăţi.

Documentul care cere acest lucru a fost lansat joi şi nu reprezintă un text cu valoare de doctrină ci un „stimul pentru viitor”, relatează BBC.

Este construit pe baza unui alt document, „Nostra aetate” (Timpurile noastre), de acum 50 de ani, care a redefinit relaţiile Vaticanului cu lumea iudaică.

Nostra aetate respinge conceptul de vină colectivă a evreilor pentru cricificarea lui Iisus.

Noul document este intitulat „Darurile şi chemarea lui Dumnezeu sunt irevocabile” şi a fost scris de Comisia pentru Relaţii Religioase cu Evreii de la Vatican.

Textul spune că „Biserica Catolică nu derulează şi nu sprijină niciun fel de activitate misionară instituţională în relaţie cu evreii”.

Iudaismul „nu trebuie considerat pur şi simplu ca o altă religie; everii sunt fraţii noştri mai mari”, mai spune documentul.

În prezenţa evreilor, catolicii ar trebui să îşi manifeste credinţa „într-o manieră umilă şi sensibilă, conştientizând că evreii sunt purtătorii cuvântului lui Dumnezeu, şi în lumina tragediei Shoah (Holocaustul)”.

Documentul precizează că evreii se bucură, în mod „indubitabil din punct de vedere teologic”, de salvarea sufletului, însă este „un mister divin de neînţeles” felul în care este posibil acest lucru fără acceptarea lui Iisus.

Evreii şi catolicii ar trebui să lupte împreună împotriva antisemitismului, mai spune textul care condamnă Holocaustul.

Documentul nu face, însă, nicio referire la inchiziţia din evul mediu, în care Biserica Catolică a persecutat, la rândul ei, evreii, şi i-a forţat să se convertească la catolicism.

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on decembrie 11, 2015 at 8:20 pm

    COmentariu de pe facebook:

    „De la par. Ioan de la Rarau citire: pe 18 decembrie incepe cel de al treilea razboi mondial iar de la 1 ianuarie vor devenii obligatorii buletinele electronice. Iar dupa razboi, se va introna antihrist.”

    Apreciază

    • el said, on decembrie 11, 2015 at 8:59 pm

      cosminmatiu

      Doamne apara si pazeste !
      Doamne mantuieste pe cei binecredinciosi si ne auzi pe noi!

      Apreciază

    • botaceala said, on decembrie 11, 2015 at 9:03 pm

      Vorbesti serios?,care e adresa de fb a parintelui,te rog sa-mi zici si mie,ca vreau sa citesc mai in amanunt acest lucru,sper sa nu inceapa razboiul!!!!😢😥😪😩

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 11, 2015 at 9:10 pm

        CIneva a vorbit cu el si a postat, nu cred sa aiba parintele facebook

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 11, 2015 at 10:00 pm

        Am vorbit cu persoana si zicea ca a aflat de aici de pe saccsiv de la comentarii, l-am rugat sa caute

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 11, 2015 at 10:05 pm

        De fapt persoana stia de la articolul precedent de pe saccsiv

        „Bianca said, on decembrie 11, 2015 at 3:37 pm
        O sora in Hristos a fost de Sf. Nicolae la Man. Sihastria Raraului, iar părintele Ioan a zis foarte multe lucruri grave precum ca războiul va veni in acest an, mai exact legat de data de 18 decembrie. A zis ca nu trebuie sa luăm niciun un fel de card, nici un fel de cip. Ca anul viitor vor introduce buletinul cu cip obligatoriu si a mai zis ca papa e fiu lui antihrist. Printre singurii mărturisitori ce au mai rămas. Venise puhoi de lume si le-a zis toate astea.

        As vrea sa mai adaug si un link pt cei ce zic ca permisul e ok fiindca n’are cip, ci doar cod d bare.”

        Apreciază

      • Radu said, on decembrie 12, 2015 at 2:55 am

        Nu prea cred stirea asta, probabil e pus cineva pe glume proaste…nimeni nu stie cand va veni sfarsitul putem doar sa estimam asa in linii mari bazat pe mersul lucrurilor din lume…

        Oricum eu personal cred ca razboiul deja a inceput…
        Conflictul din Siria si ISIS au inceput cam de prin 2011 cam asa ceva…si de atunci au avut loc la evenimente pe banda rulanta avioane prabusite, la Paris atentate etc etc etc

        Sf Paisie Aghioritul a spus ca va incepe din Siria si cam are dreptate pana acum…daca nu va incepe de aici poate ne avertizeaza Dumnezeu dar oricum e mai plauzibil asa sa cred…
        Va mai trece ceva timp cat nu stiu mult insa nu prea cred si oricum totul depinde si de faptele si pacatele oamenilor…

        Daca vrea Domnul sa fie razboi si e mai bine pentru sufletele noastre asa ca mai avem sansa atunci asa sa fie daca nu nu…
        Fapte bune,rugaciune,spovedanie,nadejde cam astea se stiu deja.

        In rest sa fie dupa voia Domnului cum stie mai bine asa sa se intample !

        Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ghideze pasii si viata pe calea cea Dreapta !

        Apreciază

      • Bianca said, on decembrie 12, 2015 at 1:20 pm

        E o doamnă cu care m-am imprietenit la Rarau in vara aceasta si de atunci tinem legătura. Ea este din Moldova si merge lunar la părintele si mi-a spus si mie ce a zis părintele Ioan lumii care venise de Sf Nicolae. Intradevar daca va uitați pe 18 decembrie dau drumu’ la scutul de la Deveselu. Părintele Ioan este un om plin de har. Aș vrea să mai amintesc cum tot această doamna a intrat la dânsul si a început să plângă zicandu’i, „Sa va tina Dumnezeu părinte, ca nu mai avem la cine sa mergem.”Iar părintele i’a zis ca Dumnezeu îi mai dă 20 de ani de trăit. Cine a fost la Rarau nu are cum sa nu observe ca e in adevăr, când slujește Sf Liturghie are niște preafrumoase ectenii proprii, „Izbăvește-ne, Doamne, de ateism, de comunism, de satanism, de ecumenism, de antihrist…”

        Apreciază

      • Riko said, on decembrie 12, 2015 at 4:22 pm

        Ca Dumnezeu ii mai da lui, parintelui 20 de ani de trait?

        Apreciază

    • el said, on decembrie 11, 2015 at 9:31 pm

      botaceala

      soro Parintele nu are facebook ca onanistul ala limbar si maruntzel de popa aldea….
      fratele cosmin a gasit acest mesaj undeva pe internet la un comentator care zice ca asa a/i-a spus Parintele Ioan.

      Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 11, 2015 at 10:02 pm

      Asta cu data fixa e treaba adventista, dar poate intra in top 10.
      http://www.romanialibera.ro/special/documentare/top-zece-profetii-despre-sfarsitul-lumii-226140

      Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 11, 2015 at 10:34 pm

      Si monahul Teodot spunea ceva asemanator pe tema asta si in acelasi duh cu Parintele Ioan. Nu o fi pe 18 dec., oricum e aproape.

      Dumnezeu cu mila!

      Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 11, 2015 at 11:48 pm

      Sa ne fereasca Dumnezeu de necaz.

      Daca se va da cu nucleare si se va face uz de potentialul nuclear existent, nu cred ca mai are rost sa discutam despre ce se vrea sa se implementeze dupa 1 ianuarie.

      Doamne miluieste-ne!

      Apreciat de 1 persoană

    • Riko said, on decembrie 12, 2015 at 1:14 am

      Din 18 decembrie devine operational scutul antiracheta de la Deveselu.
      Chiar inainte sa citesc acest comentariu, in mintea mea, aia nu prea inteleapta, ma gandeam ca parca nu sunt inca pregatite toate lucrurile pentru a incepe razboiul si prigoana si toate, si ca se poate sa mai dureze 10-20 de ani, si abea apoi. Nu stiu daca chiar va incepe asa cum imi imaginez eu razboiul, adica ca-n filme, dar am revenit cu picioarele pe pamant vazand o asa data apropiata.

      Apreciază

    • Andreea said, on decembrie 12, 2015 at 3:13 pm

      Pentru Bianca: Bună Bianca, am citit mesajul postat de tine și nu mă îndoiesc de bunele intenții dar sunt totuși doua informații care se bat cap în cap, părintele Ioan a spus ca anul acesta va începe războiul iar după război va apărea antihrist dar intr-un alt mesaj, în care povesteai despre doamna din Moldova care a intrat la parintele, părintele ar fi spus ca Dumnezeu îi mai da 20 de ani de trăit. Din momentul în care apare antihristul nu mai ai 20 de ani la dispoziție. Poate doamna aia a înțeles greșit. .

      Apreciază

      • Bianca said, on decembrie 12, 2015 at 3:38 pm

        Nu stiu de cand merge femeie respectivă la Rarău. Si cand a zis asta, știu doar ce mi-a zis. Când am fost prima oară la dânsul (prin mai)ne-a zis ca nu mai e timp. Ca satana e dezlegat, toti dracii is pe pamant, ca prigoana o sa înceapă foarte curând. Stiu ca mi-a zis femeia ca parintele a zis ca anu asta incepe si a pomenit data de 18.

        Apreciază

  2. sherlock_holmes said, on decembrie 11, 2015 at 8:24 pm

    „Documentul precizează că evreii se bucură, în mod „indubitabil din punct de vedere teologic”, de salvarea sufletului, însă este „un mister divin de neînţeles” felul în care este posibil acest lucru fără acceptarea lui Iisus.”

    Daca nu-l accepta pe Iisus,care este Dumnezeu,cum vor putea trai cu El in Imparatia Cerurilor ?….doar nu il vor izola pe Dumnezeu pe la periferia Raiului,ca nu se poate.Si apoi mintuire chiar aceasta inseamna,vindecarea omului prin unirea cu Iisus,prin aceasta unire,toate bunatatile si frumusetile si iubirile si smereniile ….care izvorasc din Hristos,prin unire,trec si in om,indumnezeindu-l prin har,facindu-l astfel „cetatean” al Cerului si-al vesniciei.

    Eu zic sa ne bucuram de cei 144 000 de evrei care-L vor recunoaste pe Iisus Hristos drept Mesia si Dumnezeu,dupa propavaduirea si invierea sfintilor Ilie si Enoh,de increstinarea si mintuirea lor,aceasta ramasita a Israelului.

    De ceilalti,Dumnezeu cu mila!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 11, 2015 at 10:42 pm

      „….Hristos Iisus,
      6. Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,
      7. Ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om,
      8. S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce.
      9. Pentru aceea, şi Dumnezeu L-a preaînălţat şi I-a dăruit Lui nume, care este mai presus de orice nume;
      10. Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt.
      11. Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu-Tatăl. !”

      Apreciază

    • cca70 said, on decembrie 12, 2015 at 12:57 pm

      „EVREII se bucura de salvarea sufletului fara acceptarea lui Iisus.””

      Tampenie mai mare nici ca se putea spune.
      e ca si cum ar spune in nebunia lor ca nu au nevoie de soare. ca doar au un bec care sa le faca lumina..

      Apreciază

  3. JE said, on decembrie 11, 2015 at 9:03 pm

    – The Syrian Holocaust: A Preplanned Genocide And Forced Exodus
    http://stateofthenation2012.com/?p=25505

    – Obama’s #1 MISSION: Take Away The Guns
    http://stateofthenation2012.com/?p=26554

    Apreciază

  4. el said, on decembrie 11, 2015 at 9:35 pm

    inaintemergatorul lui anticrist INDRACITUL („papa”) Francisc isi da pe fata arama, ca si anticrist insusi care si el va cinsti peste masura neamul iudaic cel urator de Hristos din care iese si el printr-o curva desfranata la a 12 generatie de CURVE.

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 12, 2015 at 1:53 pm

      Acest papă (ciuperci) Îl are pe Hristos tot atât cât Îl au şi evreii, deci putem aştepta de la el declaraţii antihristice tot mai evidente. În curând ni-l va arăta şi pe noul mesia, al cărui teren îl pregăteşte prin înlăturarea/pervertirea învăţăturii Fiului lui Dumnezeu.

      Apreciază

  5. Ben said, on decembrie 11, 2015 at 10:11 pm

    Ignorantule care publici astfel de articole, nu ai tu dreptul să îi critici pe evrei.
    Semiţii sunt poporul ales şi rasa superioară a umanităţii. Dacă nu ai aflat asta până acum, înseamnă că eşti prea incult şi analfabet!

    Apreciază

    • hypercube21 said, on decembrie 12, 2015 at 12:59 am

      Pe tema rasei superioare cred ca au murit suficienti oameni. Dar unii nu vor sa inteleaga. Mantuire fara Iisus Hristos e ca iertarea pacatelor fara spovedanie, la Klaus Kenneth. Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac, si ajuta necredintei noastre.

      Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 12, 2015 at 11:08 am

      Iar tu eşti fie „ales” şi îţi lauzi neamul, fie un dobitoc de goi, cum prevede Talmudul babilonian despre neevrei. La drept vorbind, văzând nivelul unora, înţeleg dispreţul evreilor.

      Apreciază

    • Aurora said, on decembrie 12, 2015 at 12:59 pm

      Ben sau poate esti Ben Hur, tu esti jidov precis. Noi nu ne legam de evrei, ci de jidovii sionisti ca tine. Cat priveste rasa superioara, afla, jigodie, ca ea l-a rastignit pe Hristos !

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 12, 2015 at 4:34 pm

      Ben

      PAAARTZ !
      Plimba-ti ursul altundeva, poate te premiaza cu vreun gunoi aia la care lingi.

      Apreciază

    • Liliana said, on decembrie 12, 2015 at 7:27 pm

      Exista rase suprioare de oameni?!!!Ce punct de vedere primitiv,nazist ,limitat aveti.Despre smerenie nu stiti nimic?!Iudeii cei sfintiti-din neamul Parintelui Avraam erau foarte smeriti.Adevarati fii ai lui Dumnezeu.Azi evreii tipa isteric impotriva oricarei disciriminari -de obicei imaginata de ei insisi- care li se pare ca ar face aluziei la ei.li se pare ca toti se uita urit la ei-oare de ce cred ei asa?Ei nu trebuie sa- respecte pe ceilalti semeni ai lor?Sfintul Prooroc David era foarte smerit si blind,chiar cu vrajmasii lui.Voi de ce credeti ca trebuie sa fiti altfel?Luati-i de model pe cei buni dintre stramosii vostri.Cel mai bun model de urmat este chiar Iisus Hristos si Presfinta Sa Maica,Sfinta Fecioara Maria.
      Daca ei se cred superiori si alesi atunci inteleg ca nu-l pot accepta pe Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu-care ii iubeste pe toti oamenii la fel.
      Dumnezeu sa va lumineze si sa va intoarca la bine si adevar!

      Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on decembrie 12, 2015 at 8:58 pm

      @ Ben,

      Dacă tot te crezi într-atâta de ales, superior, cult şi alte baliverne… înainte să postezi asemenea tâmpenii, măcar din curiozitate, să fi pus mâna să citeşti o dogmatică ortodoxă – pentru cultura ta, aia semidoctă – de unde ai fi aflat că aberaţiile tale sunt eretice dpdv. creştin!

      Prin urmare, nu există rase superioare şi rase inferioare, ci aceeaşi fire-natură umană (indiferent de nuanţa tenului, antropologie fizică, fizionomie etc) împărştiată în miliarde de ipostasuri-persoane pe întreg pământul. Dumnezeu a făcut dintr-un sânge tot neamul omenesc (Fapte 17, 26).
      Aceeaşi fire-natură, asumată şi răscumpărată de Mântuitorul iisus Hristos, nu o altă natură-fire…

      La Dumnezeu deosebirea se face NUMAI în funcţie de credinţă lucrătoare şi/sau necredinţă, între oameni credincioşi şi/sau oameni necredincioşi (Matei 21, 28-43), (Matei 8, 10-12). Dumnezeu nu alege oamenii în funcţie de rasă, ci îi alege după măsura dreptei credinţe şi după măsura lucrării sau împlinirii poruncilor evanghelice. Vezi: (Ioan 14, 21), (Matei 22, 14), (I Petru 2, 9-10), (Coloseni 3, 11), (Tit 2, 14), (Fapte 10:35), (II Corinteni 6, 16)…
      Aşadar, în Ortodoxie cei aleşi cu certitudine, sunt Sfinţii, din toate rasele de pe pământ, care s-au învrednicit şi au fost încununaţi fiindcă au aflat har de la Dumnezeu pentru viaţa lor întru Hristos, iar nu pentru că erau de o rasă sau de altă… Citeşte ce spune Sf. Ignatie Briancianinov dar şi ceilalţi Sfinţi Părinţi:

      http://www.impantokratoros.gr/despre_erezie.ro.aspx

      Apreciază

    • minionita said, on decembrie 13, 2015 at 8:47 am

      Asa dragilor, fiti”cei mai superiori”. Voi credeti ca daca va urcati pe scaun sunteti mai aproape de Dumnezeu.

      Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 16, 2015 at 10:28 am

      @Ben

      Ce spui tu acolo e mentalitate nazista… defapt stim foarte bine care sunt laborantii nazismului si ai comunismului: cei ce se considera poporul ales si rasa superioara.

      Apreciază

  6. el said, on decembrie 11, 2015 at 10:39 pm

    pentru Francisc Satanicus si neamul jidanesc cel URATOR de Hristos :

    „6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. ” !!!

    asadar FARA Hristos NU merge NIMENI la Dumnezeu Tatal ! …ci IN IAD …la tatal minciunii, si Francisc aici de la tatal lui diavolul vorbeste, crezand ca se poate cineva OPUNE Lui Hristos.

    iar INDRACITILOR Francisc si neamului cel tare la cerbice si netaiat imprejur cu inima care TOTDEUNA a stat impotriva Proorocilor si a lui Hristos , SA IA AMINTE :

    „9. Pentru aceea, şi Dumnezeu L-a preaînălţat şi I-a dăruit Lui nume, care este mai presus de orice nume;
    10. Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt.
    11. Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu-Tatăl. „

    Apreciază

  7. Ionut said, on decembrie 11, 2015 at 10:55 pm

    E o eroare in text : „nu ar trebui să încerce să convertească…”

    Apreciază

  8. Aurora said, on decembrie 11, 2015 at 10:57 pm

    Iudaismul e fratele mai mare ? Perfect adevarat : adica bigbrother ! mama lor de jidovi blestemati si mama lui de iezuit vandut satanei !

    Apreciat de 1 persoană

  9. alin craioveanul said, on decembrie 11, 2015 at 11:08 pm

    DOAMNE AJUTA! Vasile te rog spune-mi cum pot sa postez aici niste imagini scanate sau linkul dintr-un ziar local cu Ips Irineu Mitropolitul Olteniei prezent la sarbatoarea Hanukka a jidovilor intr-o sinAGOGA din Craiova ??

    Apreciază

  10. alin craioveanul said, on decembrie 11, 2015 at 11:13 pm

    http://www.cvlpress.ro/11.12.2015/rabinul-rafael-shaffer-a-aprins-lumanarile-de-hanuka-la-craiova/ prezent
    si Ips Irineu Mitropolitul Olteniei

    Apreciază

  11. Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 11:23 pm

    Uite ce imi trecu mie prin cap azi. O fi vre-o revelatie sau vre-o amagire. Voi sa imi spuneti.
    Ma gandesc ca precum pentagrama aia cu crucea intoarsa de la rockeri reprezinta pe Iisus pe cruce cu capul in jos… asa uitandu-ma pe net imi sari in ochi logoul de la facebook.
    Cu ce va seamana voua logoul ala? Exact!! pare a fi o cruce cu gatul rupt. nimic altceva nu poate aduce a o cruce cu gatul rupt decat litera f mic de tipar. Oare ditamai compania multinationala sa isi fi ales ca super logo un simplu f mic de tipar din lipsa de inspiratie?

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on decembrie 12, 2015 at 2:39 am

      Ai imaginatia cam bogata totusi nu crezi?
      Hai sa ne mentinem totusi picioarele ancorate in realitate…
      Astea sunt speculatii de aici si pana la interpreta in orice fel vrei tu sau eu sau oricine e foarte usor si rapid…

      Poti sa spui de facebook alte chestii mai nasoale mai grave dar asta cu logo e o aberatie parerea mea…

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on decembrie 12, 2015 at 8:38 am

        Posibil sa fie doar imaginatia mea. Scuze. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 12, 2015 at 9:05 pm

        Radu

        nici eu nu prea cred ca e asa ales intamplator „f”-ul acela….
        numai ca noua nu trebuie sa ne pese de anticristii astia marunti.

        Apreciază

    • Ionut said, on decembrie 12, 2015 at 3:18 pm

      Si mie mi s-a parut ca „f” mic e un logo prea banal pentru ditamai compania.

      Apreciază

      • Radu said, on decembrie 14, 2015 at 4:16 am

        El

        Nu am dat niciodata importanta sa fiu sincer…
        Poate o fi cine stie o fi nu o fi
        daca nu ma insel compania acer, ebay,adidas si hp au cu litera mica initialele dar majoritatea companiilor au cu litera mare…
        Greu de spus dar pana la urma nimic nu e imposibil numai directorii si zuckerberg stiu cu adevarat de ce e litera mica f acolo si nu cu litera mare…

        Logo de la coca cola de exemplu e un logo care poti sa spui care are simboluri oculte daca o sa fiti atenti sa vedeti…

        Apreciază

  12. Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 11:25 pm

    .. si se mai numeste si FACE BOOK face = fata/ cap In fine poate sunt eu pe dealuri si mi se pare.

    Apreciază

  13. Gabriel M. said, on decembrie 11, 2015 at 11:28 pm

    ia uite ca nu sunt singurul care remarca asemanarea asta.. hopaa

    Apreciază

  14. Ionut said, on decembrie 11, 2015 at 11:50 pm

    Dar minţile lor s-au învârtoşat, căci până în ziua de azi, la citirea Vechiului Testament, rămâne acelaşi văl, neridicându-se, căci el se desfiinţează prin Hristos;
    Ci până astăzi, când se citeşte Moise, stă un văl pe inima lor;
    Iar când se vor întoarce către Domnul, vălul se va ridica. (2 Cor, 3;14-16)

    Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el. (Ioan, 3;36)

    Apreciază

  15. cititor said, on decembrie 12, 2015 at 12:22 am

    1
    Raspunsul este foarte simplu si totodata amplu in infinitatea tuturor timpurilor si spatiilor nemarginite (care corespund profunzimilor inimii omenesti):
    fara Domnul Iisus nu exista mantuirea sufletului! n-a existat, nu exista si nici nu va exista!

    2
    Razboiul care este aproape ramane opera lumii.
    Mai curand sa traim cu nadejdea ca credinta si faptele bune chiar fac minuni in inima fiecarui om constient de viata sa interioara!
    Cine se preocupa de viata sa interioara ajunge sa traiasca astfel incat razboiul din afara nici nu il mai clinteste!

    Apreciază

  16. Orthodox said, on decembrie 12, 2015 at 12:38 am

    Eu cred ca ar trebui luat un interviu video parintelui de la Man. Sihastria Raraului, iar părintele Ioan sa ne spuna si noua daca este intr-adevar asa sau este iar vreo profetie inventata de unii sau e intr-adevar cuvantul ingeresc al dansului.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on decembrie 12, 2015 at 8:25 am

      Am zis de nenumarate ori ca si despre Pr Arsenie Boca sa intrebam pe Pr Ioan de la Rarau si pe Pr Proclu cat inca traiesc dar probabil in acelasi stil miselesc vor aparea articole ca au spus ei nu stiu ce abia dupa ce nu vor mai fi.

      Apreciază

      • Bianca said, on decembrie 12, 2015 at 1:25 pm

        Cu ajutorul Bunului Dumnezeu nadajduiesc sa ajung saptaman viitoare, așadar, daca va voi si sfinția sa îi voi lua un mini interviu cu privire la Pr. Arsenie si restul problemelor.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 12, 2015 at 4:05 pm

        Bianca, daca ajungi eventual ar fi bine sa vada pe un laptop toate datele problemei si sa filmezi cu un telefon ce ne spune.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 12, 2015 at 9:09 pm

        Bianca

        Dumnezeu sa-ti ajute si Maica Domnului sa te acopere sa reusesti !
        Sa ai Toti Sfintii calauzitori si ocrotitori la drum.
        Alta data NU mai spune public asa ceva, nici alte hotarari ale tale duhovnicesti ci doar DUPA ce ai implinit, e mai bine sa nu stie vrasjmasii omului.

        Apreciază

      • maxim said, on decembrie 12, 2015 at 11:17 pm

        Ce a zis parintele Anitulesei este de ajuns. Boca este in afara Invataturii scripturistice si patristice cu multe capitole. Vrem sa orbecaim pe tema asta pana la Parusie? Suntem autisti sau doar vrem sa ne prefacem?

        Apreciază

      • el said, on decembrie 13, 2015 at 1:06 am

        maxim

        desigur ca ce a zis Parintele Anintulesei e destul, ba inca au zis DEMULT la urcehi SURDE si Duhovnicii Neamului si par Staniloae….dar boboru’ cere „semne si minuni” si intreaba peste tot. doar doar or gasi pretext sa se intareasca mai departe in sminteala lor pandind si rastalmacind cuvintele Parintilor….

        si DACA NU zic Parintii ce vor ei sa auda….eeeeiii vaaai, sunt doar niste „marutzei” sau „analfabeti” sau „dezinformati”….au barfit ei Duhovnicii Neamului, doar n-or sa se rusineze de cei in viata….

        si dai si lupta pe internet ….lasa ca explica neamului „doct” popologarul aldea cum sta treaba pe feisbuk sau pune el cu amicii si de vreo conferinta ….

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 13, 2015 at 8:43 am

        Am spus daca se poate face acel lucru sa nu ne trezim dupa ce Pr Ioan de la Rarau nu va mai fi printre noi sa apara si din partea lui vre-o scrisoare semnata de el, despre pictura sau altceva. La fel si din partea Pr Proclu

        Apreciază

      • el said, on decembrie 13, 2015 at 1:35 pm

        cosminmatiu

        am inteles , desigur ca nu e rau sa intrebe si pe Parintele Ioan ca sa aibe cu ce inchide gura la limbarii aia mincinosi, desi pentru oamenii cu buna credinta si fara viclenie s-au dat deja DESTULE DOVEZI despre INSELAREA lui boca, asta spuneam eu si maxim(cred).

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 13, 2015 at 2:19 pm

        Si mie imi ajung dovezile, dar ca sa evitam fabricarea de dovezi ulterioare post mortem

        Apreciază

  17. acelas said, on decembrie 12, 2015 at 10:57 am

    iuda al crestinilor… Sarutand mana „mai marilor” lui. rockefeller, rotschild, kissinger

    dar ce incantati sunt evreii. E noapte. Seamana cu noaptea tradarii, cand parca la fel si-au ras pe sub mustati, cand i-au dat cei 30 de arginti lui iuda zicand: prostule, tu tradezi, tu platesti, sangele Lui asupra ta, noi n-avem treaba, tu ai facut-o. La fel si aici pare, kissinger il priveste parca: ce prostavan, ce tradator imund. Ne facem treaba cu el, va plati pt sangele alor lui.

    Apreciază

    • nikodim said, on decembrie 12, 2015 at 2:06 pm

      Si asta, francisc papistasul, se crede urmasul Sf. Petru pe pamant si vicarul lui Hristos? Pai in cazul asta, hai sa ni-l imaginam pe Sf. Apostol Petru pupand mana lui Caiafa, asa pur si simplu…nemaicontand ca L-a rastignit pe Mantuitor, nemaicontand ca el si oamenii lui, „poporul ales”, strigau: „pe capul nostru si al copiilor nostri sa cada sangele Sau”!
      Cine se impartaseste cu papistasii si „boteaza” ca ei sunt sub anatema. Evident si logic ca cine se roaga si se impartaseste cu „ortodocsii” cei care se declara „frati in credinta” cu papistasii sunt sub anatema… Mi-e groaza sa ma gandesc care este realitatea si in comparatie cu Adevarul, cat de ampla este minciuna duhovniceasca in care se traieste, cel putin in Tara asta.

      Apreciază

      • mihai said, on decembrie 12, 2015 at 3:39 pm

        Numai ca Sf Apostol Petru nu avea absolut nimic in comun ca atare cu catolicismul caci la vremea respectiva nici nu se pomenea de acesta. Ca atare acesti papistasi se contrazic singuri

        Apreciază

    • john said, on decembrie 13, 2015 at 12:00 pm

      Priviti cu atentie acest video,cata ura si satisfactie au in priviri reptiloizii zionisti:

      Apreciază

  18. acelas said, on decembrie 12, 2015 at 11:12 am

    unul putinele siteuri care mai scriu cu luciditate si curaj despre realitatile societatii romanesti de azi, despre cardasia justitiei cu serviciile speciale si uneori cu servicii straine la noi ..

    acum, despre cum acest antihristic a ajuns sa aiba interese la noi in tara..

    http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-9-12-2015-reteta-pentru-o-tradare-nationala-ca-la-carte

    .

    Apreciază

  19. acelas said, on decembrie 12, 2015 at 11:15 am

    unul putinele siteuri care mai scriu cu luciditate si curaj despre realitatile societatii romanesti de azi, despre cardasia justitiei cu serviciile speciale si uneori cu servicii straine la noi ..

    acum, despre cum acest antihristic are interese la noi in tara..

    http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-9-12-2015-reteta-pentru-o-tradare-nationala-ca-la-carte

    .

    Apreciază

  20. Ionut said, on decembrie 12, 2015 at 3:24 pm

    Chestia cu rasa superioara a mai zis-o unul care nu-i suferea pe evrei, desi el era putin evreu. Si nu esti corect politic daca nu-i bagi si pe poponauti in seama. Deci, reformuleaza te rog: „pe evrei si pe gay nu ai voie sa-i critici”

    Apreciază

  21. acelas said, on decembrie 12, 2015 at 3:38 pm

    dragute videoclipurile cu colinde din

    http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-11-12-2015-coruptie-si-trafic-de-influenta-in-ptb

    .

    Apreciază

  22. lastunnegru said, on decembrie 12, 2015 at 11:20 pm

    Bianca

    Bianca said, on decembrie 11, 2015 at 3:37 pm

    O sora in Hristos a fost de Sf. Nicolae la Man. Sihastria Raraului, iar părintele Ioan a zis foarte multe lucruri grave precum ca războiul va veni in acest an, mai exact legat de data de 18 decembrie. A zis ca nu trebuie sa luăm niciun un fel de card, nici un fel de cip. Ca anul viitor vor introduce buletinul cu cip obligatoriu si a mai zis ca papa e fiu lui antihrist. Printre singurii mărturisitori ce au mai rămas. Venise puhoi de lume si le-a zis toate astea.

    As vrea sa mai adaug si un link pt cei ce zic ca permisul e ok fiindca n’are cip, ci doar cod d bare.

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    si a mai zis ca papa e fiu lui antihrist

    Papa Francisc are acum 79 de ani.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Papa_Francisc

    Deci tatal sau antihristul cat are 100 de ani ? Eu stiam ca antihristul cand va veni la putere va avea cam aceasi varsta ca Domnul Iisus Hristos 33 de ani, nu am auzit undeva ca antihristul cand va veni la putere va fi vreun bosorog trecut de 100 de ani.

    Trebuie intrebat personal Parintele Ioan de la Rarau daca a zis toate aceste lucruri sau nu.

    Apreciază

  23. Sorin M. said, on decembrie 13, 2015 at 2:32 pm

    Vreau sa atrag atentia asupra „profetiei” parintelui Ioan de la Rarau. In primul rand, trebuie de avut grija daca sfintia sa a zis acest lucru, sau e doar o „ucenica” prea evlavioasa, care infloreste putin lucrurile.
    In al doilea rand, sa fim cu luare aminte asupra profetilor si profetiilor zilelor noastre, care dau evenimente cu date fixa. De obicei adventistii fac lucruri din acestea, si niciodata n-au avut dreptate.

    Daca razboiul nu va incepe pe 18 decembrie 2015, atunci ce vom zice? Ca Dumnezeu s-a milostivit spre noi si ne-a mai dat timp de pocainta?! Sa fim atenti la aceste profetii!

    Sfintii prooroci din Vechiul Testament (sf. prooroci Ieremia, Miheia, Osea, si altii) au proorocit despre venirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, despre nasterea Sa din Fecioara, si alte evenimente. Aceste proorocii s-au indeplinit intocmai, pentru ca au fost de la Duhul Sfant!

    Atentie! O proorocie se indeplineste exact cum a zis proorocul daca acesta este de la Duhul Sfant. Va rog din suflet, nu spuneti pe 19 decembrie ca Dumnezeu s-a milostivit si nu a inceput razboiul, ci sa fim atenti la aceste proorocii si mai ales la cei care le fac! Daca proorocia e de la Duhul Sfant, atunci intradevar pe 18 dec va incepe razboiul. Iar daca nu e de la Duhul Sfant, atunci nu va incepe, si in consecinta ar trebui sa ne departam de aceste proorocii si prooroci! Dumnezeu nu se joaca cu cuvintele! Oamenii sunt schimbatori si nehotarati, Dumnezeu nu!
    Iertati!

    Apreciază

  24. Sorin M. said, on decembrie 13, 2015 at 2:41 pm

    Frate Vasile, Dumnezeu sa te aiba in paza pentru munca pe care o faci. Daca tu consideri ca mesajul trimis de mine e inutil si poate provoca tulburare si galceava, nu-l mai posta. Dar sa ai in vedere, ca daca pe 18 dec nu incepe razboiul, ar trebui sa ne indepartam de aceste proorocii, nu sa zicem ca niste idioti cu evlavie falsa ca: Dumnezeu ne-a mai dat timp de pocainta!

    Nu ma intelege gresit, Dumnezeu e milostiv si indelung rabdator, asta stie toata lumea. Dar in cazul de fata, alta e problema.

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 13, 2015 at 10:04 pm

      Părerea mea este că nu e musai să fim „idioţi cu evlavie falsă” ca să credem că Dumnezeu ne-a mai dat un timp de pocăintă, pentru că asta s-a mai întâmplat în istorie
      Ninivitenilor li s-a spus că, după 40 de zile, cetatea va fi distrusă. Nu a fost. S-a îndurat Dumnezeu de ei şi de pocăinţa lor?
      Sihaştrii de la Rarău au afirmat că în 2011 va fi măcel (parcă în oraşe). De ce nu a fost? Pentru că vorbeau aiurea?
      Şi Părintele Iustin spunea că vine urgia în 12 luni. Noi nu am văzut urgia. De ce? Şi el vorbea prostii?
      Sf. Calinic de la Cernica a avut o viziune cu anul 1992 legat de sfârşitul lumii, deci au mai existat profeţii care să vorbească despre ani. La fel a fost şi cea a Proorocului Daniel despre cât timp va trece de la a doua zidire a templului până la venirea lui Hristos.

      Apreciază

  25. john said, on decembrie 13, 2015 at 3:59 pm

    Ucrainenii ortodocși au ieșit în stradă împotriva Papei Francisc, pe străzile Kievului: “O vizită pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe, fără acordul ei”
    http://www.napocanews.ro/2015/12/ucrainenii-ortodocsi-au-iesit-in-strada-impotriva-papei-francisc-pe-strazile-kievului-o-vizita-pe-teritoriul-canonic-al-bisericii-ortodoxe-fara-acordul-ei.html

    Un distrugător rus a deschis focul asupra unui pescador turcesc în Mareea Egee
    http://www.activenews.ro/externe/Nou-incident-ruso-turc-Un-distrugator-rusesc-a-DESCHIS-focul-asupra-unui-vas-turcesc-aflat-in-Marea-Egee-pentru-a-evita-o-coliziune-127802

    Statul Islamic a produs un video apocalipitic. Steagurile României și Moldovei la picioarele islamiștilor din Califat
    Statul Islamic a lansat un nou clip de propaganda in care prezinta versiunea sa despre “sfarsitul lumii”. In inregistrare, jihadistii avanseaza cu tancurile catre Roma, unde se da batalia finala dintre “cruciati” si “credinciosi”. Clipul a fost publiat sub numele “Intalnire la Dabiq”, facand referite la locul in care se va da ultima batalie, si anume la Colosseum
    Apoi este prezentat un convoi de masini cae inainteaza spre Occident la apus, iar un barbat flutura steagul negru cu alb al Statului Islamic.Pe ecran apare o harta, iar drapelul jihadist este suprapus pe tari precum Algeria, Libia, Egipt, Yemen si Irak. In continuare sunt prezentate steagurile celor 60 de state din colitia internationala, cu care militantii ISIL sunt in razboi. Printre ele se numara inclusiv steagurile Romaniei si ale Republicii Moldova la picioarele islamiștilor învingători.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 14, 2015 at 4:38 am

      john

      vise de debili INDRACITI…. viseaza si isi fac curaj…astia vor pierii PRIMII , sunt GUNSIUL care va fi ARS in primele ore ale macelului … lasa.i sa viseze ca oricum nu mai au multe ZILE….

      Apreciază

    • el said, on decembrie 14, 2015 at 4:39 am

      errata: GUNOIUL …

      Apreciază

  26. […] Francisc Satanicus: EVREII se bucura de salvarea sufletului fara acceptarea lui Iisus […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.