SACCSIV – blog ortodox

Video. Preotul CONSTANTIN NECULA: Ardealul nu poate fi decat ecumenist. Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Ma linisteste. La primul concert rock voi fi si eu in sutana si cu crucea de gat

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 9, 2015

Cu ocazia asta sa ne amintim si ce zicea acum o luna despre rock. Iata ce putem citi la Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumpărat fiicei tricou din Hard Rock de pe Agerpres:

„Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Îmi fac temele la matematică, unde mai lucrez sau în ceea ce privește o lectură ușoară, ascult Rock FM. Săptămâna trecută m-am dus la Hard Rock în București să cumpăr un tricou pentru fiica mea. Era un tânăr remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: ‘părinte nici nu știu cum să îți spun, sărut-mâna, salut, bine ai venit’. Cred că nu se întâmplase ca o reverendă să treacă printre lucrurile de acolo”, a spus preotul Constantin Necula.

[…]

Iata si ce putem citi la Slujbe pentru victimele de la Club Colectiv.  ”La primul concert rock, voi fi alături de tineri, în sutană și cu crucea la gât” de pe Turnul Sfatului:

[…]

Preotul Constantin Necula a declarat, înaintea slujbei, că recunoaște că ascultă muzică rock și că spune acest lucru știind ca o să-și atragă mai multe antipatii din partea colegilor preoți. „Le promit tinerilor că, la primul concert rock din Piața Mare, voi fi alături de ei, în sutană și cu crucea la gât. Este o muzică pe care o ascult uneori și care mă liniștește. Dar, mai presus de asta, vreau să le arăt tinerilor că întotdeauna voi fi alături de ei. Poate, la bătrânețe, chiar o să scriu o carte despre tineri”.
   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul” … ACEST PREOT e INCULT sau UNEALTA adevaratilor creatori ai comunismului?

TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand schimbi scutece” …

Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in … Duminica Ortodoxiei

Aseara la Romania tv Pr. Conf. Univ. Dr CONSTANTIN NECULA a zis cam asa: Pana acum ELIE WIESEL s-a opus, dar deoarece s-a demonstrat ca Parintele ARSENIE BOCA n-a fost nici verde, nici nationalist si nici de dreapta, de la anul s-ar putea sa vorbim despre SFANTUL ARSENIE BOCA

RASPUNS NAUCITOR al preotului Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA referitor la petitia in care se solicita BOTEZUL ORTODOX al ERETICULUI presedinte KLAUS JOHANNIS

SIBIU, 1 noiembrie: SIMPOZIONUL “Valenţele ecumenice ale teologiei lui Dietrich Bonhoeffer”. Vor glasui niste rataciti protestanti si pr. conf. dr. Constantin Necula

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Yogy TheBear said, on decembrie 9, 2015 at 3:59 pm

    Nu il cunosc pe acest preot …. Si faptul ca asculta rock , rock poate fii multe genuri …. este prea general sa zici ca asculti rock …
    Dar vad ca tipu a cazut clar intr-o capcana !!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. ortodoxend said, on decembrie 9, 2015 at 4:11 pm

    Necu(r)a si Patriarhul sunt in aceiasi oala. Rock-ul nu este o joaca, si de la cel soft ajungi la cel hard, ca asa face necuratul. Nu vine si iti pune pe masa pacatul cel mai mare, ci te atrage cu dulceata pactului mic, si incet incet te trezesti ca faci pacatul mare.

    Apreciază

  3. nikodim said, on decembrie 9, 2015 at 4:57 pm

    „Era un tânăr remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: ‘părinte nici nu știu cum să îți spun, sărut-mâna, salut, bine ai venit’. Cred că nu se întâmplase ca o reverendă să treacă printre lucrurile de acolo”

    „Bai oameni buni”( ca sa folosim expresia sa „cool”, de adresare tinereasca), va dati seama? Insusi dracul a ramas incurcat si mut de uimire de solidaritatea rockerului carcotas in reverenda, fata de lucrarea sa demonica „colectiva”. Si smintitul isi mai imbraca si copila in strai „colectiv”.

    Ma uimeste si ma intristeaza faptul ca din toata sala aia de asculatatori, nu s-a simtit nimeni „ortodox nespalat, imputit”, cum ma simt eu de exemplu. Dar chiar daca sunt singurul „nespalat”, as vrea sa raman asa! Toti de acolo rad, se hlizesc de „gluma” asta a „preaspalatului” Nicula. As fi curios daca a reusit cumva sa-si spele si Mostenirea Ortodoxa veche de dinaintea maghiarilor si deci „nespalata” si „rau mirositoare”, si ramasitele „imputitilor” sai inaintasi de la care a primit Mostenirea, cu parfumul eretic catolico-protestant de 30 de arginti cu care se „spala” el ca sa nu puta la liturghia ecumenista pe care o slujeste (cui slujeste?).
    Martirii de la Bistrita si alte multimi de mucenici Ardeal, macelariti de „precurati” mentori ai lui Nicula, ortodocsi „imputiti”, care au refuzat sa se „spele” cu catolicismul si protestantismul asupritorilor eretici ai Ardealului, nu vor fi caramizi in smintitul tau bloc pseudo-crestin ecumenist, bai Nicula! Trezeste-te smintitule!

    Apreciat de 2 persoane

  4. el said, on decembrie 9, 2015 at 5:00 pm

    de recomandat IMBECILULUI astuia de popa, in loc sa-si piarda vremea cu prostii sa citeasca ceva folositor :

    Sursa: https://archive.org/stream/K_G__Papadimitracopol-Satanismul_in_muzica_rock/K_G__Papadimitracopol-Satanismul_in_muzica_rock_djvu.txt

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:29 pm

      De te-ar auzi sau citi comentul ar fi bine dar crezi ca el nu stie care e adevarul? stie bine e un nenorocit ordinar preotul asta de nu o fi mason sau ceva asemanator mare minune…
      Domnul le vede pe toate nu-i nimic…

      Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 9, 2015 at 9:47 pm

      El
      Bravo frate, le-ai dat rockerilor de gandit cu materialul asta, inclusiv parintelui Necula.
      Brosura asta o citeam prin anii ’94-’95 cand aparuse pe la noi.
      Exact asa, Satanismul in musica rock.
      Sa mai spuna cineva ca rock-ul nu e de origine satanica ca se insala amarnic.
      Oricum, de dovezi in acest sens nu ducem lipsa, ca sunt f multe.

      Apreciază

  5. Anda said, on decembrie 9, 2015 at 5:49 pm

    O sa ne treaca parintele Necula sau alti ecumenisti prin vamile vazduhului la plecarea noastra din aceasta viata?
    Sau pentru ei ultima vama, cea a dreptei credinte, nu exista?
    Cu durere o spun, Ardealul trebuie recatehizat.

    Apreciază

    • vreausaspun said, on decembrie 9, 2015 at 8:56 pm

      „Cu durere o spun, Ardealul trebuie recatehizat.” – mare atentie la ce vorbim 🙂 ca e grea afirmatia.

      Totusi, eu sunt de parere ca nici parintele nu crede ce a zis 🙂

      Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 10, 2015 at 6:03 pm

        vreausaspun

        Parerea ta in legatura cu afirmatiile parintelui Necula chiar nu conteaza, pt ca este desfiintata de urmatoarea intamplare care nu e singura in acest sens.
        Citeste cu rabdare urmatoarea lectie:

        ”Cuvântul nechibzuit al monahului
        negrijuliu care a primit de la Dumnezeu
        o pedeapsa spre îndreptare

        La bolnita Manastirii “Sfântul Pavel” era un îngrijitor foarte sârguitor la ascultare, dar cam neatent.

        El însusi mi-a povestit ca atunci când slujea la bolnita manastirii, un frate i-a dat un strugure de binecuvântare, dar el nu l-a mâncat, ci l-a taiat în ciorchini mici si l-a împartit la batrânii din bolnita.

        Un batrânel marinimos îi ura mereu: “Sa mergi în Rai! Sa mergi în Rai!”, pentru ca era primul strugure pe care îl gusta în anul acela. Dar îngrijitorul nechibzuit i-a raspuns în gluma:

        – Manânca strugurele, binecuvântatule! Aici este si Raiul si iadul.

        Cu toate ca nu credea ce spunea – caci o spusese în gluma si avea o scuza datorita naivitatii lui – ce credeti ca a patit?

        Intr-o noapte a avut un vis înfricosator. A vazut o mare de foc, iar de cealalta parte un golf frumos cu palate de cristal. In acel prea frumos loc statea un batrân cu barba parca de matase, care raspândea lumina în jurul sau. Acolo a vazut pe un frate din manastire, care adormise cu trei ani mai înainte, pe care l-a întrebat cu uimire ce sunt acele palate, si cine este cuviosul batrân.

        Atunci fratele i-a raspuns:

        – Acesta este Patriarhul Avraam, iar acest golf frumos cu palate de cristal este “sânul lui Avraam”, unde se odihnesc sufletele dreptilor.

        In timp ce fratele spunea acestea, Patriarhul Avraam a auzit si i-a spus cu asprime parintelui Grigorie, îngrijitorul de bolnavi:

        – Tu sa pleci repede de aici, caci nu ai loc!

        Fiind mustrat de Patriarhul Avraam, îngrijitorul de bolnavi s-a întors sa plece în graba, dar simtind ca l-au cuprins flacarile marii de foc, de durere, s-a trezit. Dar ce sa vada? Piciorul acela la care simtise arsura era plin de umflaturi si arsuri. Si l-a durut continuu douazeci de zile, pâna când i s-au vindecat ranile cu alifii si diferite plante.

        Parintele Grigorie s-a cait mult pentru ceea ce a spus si de atunci era foarte atent la cuvintele lui.”
        Parinti aghioriti – Flori din Gradina Maicii Domnului.

        Apreciază

      • Anda said, on decembrie 10, 2015 at 8:57 pm

        vreausaspun

        Nu ma refeream la parintele Necula.
        Vorbesc despre ecumenismul si laxismul aplicat pe scara larga in aceasta zona a tarii. E dureros de trist.

        Apreciază

    • Adrian said, on decembrie 9, 2015 at 9:11 pm

      Doamna Anda, ma bucur sa va reintalnesc, in acest spatiu, si sa va reconfirm ca sunt intrutotul de acord cu marturisirea dvs. (asa cum am afirmat si cu alta ocazie: https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/22/dalai-lama-vine-la-cluj-napoca/#comments).

      Cu adevarat trist este ca Ardealul trebuie recatehizat, dar nu numai ! (dupa cum foarte bine puncteaza fratele „el” … „si cat de sfant mai este poporul azi ramane de vazut la Judecata de Apoi”… in postarea ___https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/09/ticalositi-ii-stiam-insa-cand-ii-vedeam-pe-la-televizor-nu-pareau-si-retardati-cum-au-putut-vota-o-astfel-de-lege-iata-ce-putem-citi-la-parlamentul-a-stabilit-la-cati-caini-au-dreptul-ciobanii/)

      Doamne ajuta !

      Apreciat de 1 persoană

      • Anda said, on decembrie 11, 2015 at 10:38 am

        Adrian,
        multumesac frumos. Si eu ma bucur la fel de mult.

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on decembrie 9, 2015 at 9:36 pm

      In Ardeal mai sunt mici grupuri de credinciosi, in rest praf si pulbere.
      Lumea mege la biserici dar au carduri de sanatate si probabil vor lua tot ce urmeaza. Nici vorba de cateheza ca preotii tac.

      Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 12:30 am

      vreau să spun

      Mai bine ar fi să vrei să taci şi să începi de la tine cu „mare atenţie!”
      Iar dacă „părintele nu crede ce a zis”, dar zice, e asta vreo scuză? Dacă e lup în blană de oaie e mai de soi decât dacă e doar prost?

      Apreciază

  6. dante said, on decembrie 9, 2015 at 6:01 pm

    Parinte Necula, ESTI UN DOBITOC!!!
    Pai daca e ca „sfintia” ta atunci de ce de 1000 de ani sintem despartiti, sau sint maI multe cai spre a ajunge la Hristos?
    Eu stiam ca e doar una, conform Bibliei si sfintilor parinti, insa matale in iuresul iubirismului politic corect ai fi in stare sa o vinzi si pe muma-ta numai sa nu te pui rau cu marii ecumenisti din zilele noastre. Pe cine slujesti matale, caci nu cred sa fi deschis vreodata vreo carte de Iustin Popovici, Nectarie de Eghina, Serafim Rose, Nicolae Velimirovici sau de-al nostru de-aci, Arsenie Papacioc.
    Sa fi citit iluminatia matale vreodata intimplarea cu aghiazma facuta de preotii lui Mihai Viteazu, care a dovedit inca odata ca DOAR ORTODOXIA este calea cea dreapta? Nu cred, dumneata esti prea zeflemitor si ecumenist ( se intorc in mormint sfintii martiri ardeleni, cei care nu au facut pactul cu papistasii) si nu ai timp de asemenea nimicuri.
    Dar ce asteptari pot avea de la „sfintia” ta daca te duci in sutana la primul mare concert rock, asta asa, ca sa-i arati lui Hristos ca tu ai dreptate si nu EL.
    Inca odata, sa-ti fie rusine! Cu din astia spalati pe cap cu fel de fel de imputiciuni se va tine asazisul sinod panortodox din viitorul apropriat. Dar stai calm, din Biserica Ortodoxa, doar uscaturile cad si nu-ti ramine decit sa te duci frumusel sa te iubiresti cu toti ratacitii tai, papistasii, luteranii, reformatii, uniatii si cu cele peste 10 000 de culte neoprotestante, caci noi raminem singura Biserica, cea ortodoxa neschimbata sau agiornata de 2000 de ani.
    Esti in mare eroare si cu atit mai grav pentru domnia ta cu cit esti si preot, pastor de suflete.

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 12:57 am

      Dante

      Spui: „nu cred sa fi deschis vreodata vreo carte de Iustin Popovici, Nectarie de Eghina, Serafim Rose, Nicolae Velimirovici sau de-al nostru de-aci, Arsenie Papacioc.”

      Eu cred că te înşeli şi că a deschis de toate. Problema unora ca el nu e ignoranţa (sau crezi că şi patriarhul e ecumenist din neştiinţă?), ci mândria, prin care se crede mai deştept, mai ştiutor, mai iubitor şi mai iscusit pescar de suflete decât sfinţii. Plus trădarea, căci se vede că îi place să fie adulat şi să se promoveze pe sine însuşi sub chipul măştii de propovăduitor al lui Hristos. Vedem la el umilinţa Sf. Ioan Botezătorul, care se micşora pe sine în faţa lui Hristos, sau mult orgoliu, hăhăială spre câştigarea bunăvoinţei naivilor şi ignoranţilor, aplomb şi plinătate de sine?

      Apreciat de 1 persoană

  7. dante said, on decembrie 9, 2015 at 7:38 pm


    O mica asemanare intre popa Necula si Giovani Becali.
    Urmariti intre minutul 0.35 si 1.00 despre mirosurile putitoare ale unor tantalai.

    Apreciază

  8. hilohi bogdan said, on decembrie 9, 2015 at 8:19 pm

    mare răspundere are preotul…mulţumesc Lui Dumnezeu că nu sunt preot pt. Că foarte greu se mântuiesc preoţii…dar şi cei care se mântuiesc foarte mari se vor chema în Împărăţia Lui Dumnezeu.din păcate vor cădea foarte mulţi…dureros…

    Apreciază

  9. maxim said, on decembrie 9, 2015 at 8:21 pm

    Sfantul Sofronie de la Cioara (1760)

    ” Indeamna pe oameni sa se roage fiecare la el acasa, sa se intalneasca in taina cu preotii ortodocsi pentru spovedanie, impartasanie, cununii, botezuri si alte nevoi religioase si explica oamenilor ca popii uniti nu sunt altceva decat niste tradatori lepadati ”

    – ” Proorocii profeţesc minciuni, preoţii învaţă ca şi ei, şi poporului Meu îi place aceasta.” (Ieremia 5, 31)

    Sfantul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)

    “Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.”

    Sfântul Marcu al Efesului spune: ”sfintele canoane zic că cel ce se abate şi cu puţin de la Ortodoxie este eretic şi supus canonisirii.”

    – ” Trebuie a asculta de invățători și de preoți, și a nu-i judeca, chiar de ar avea o viață urâtă; dacă însă credința le e greșită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci și să fugim de ei, și să-i judecăm ” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

    – ” Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

    – ” Papsitasii, protestantii si neoprotestantii n-au nicio Sfanta Taina.” (Mitropolit Serafim de Pireu)

    – Daca papa e hirotonit, cine sa-l fi hirotonit? Daca ai lui credinciosi sunt botezati, cine i-a botezat? Nu este Hristos-Dumnezeu savarsitorul tuturor slujbelor si Duhul Sfant-Dumnezeu sfintitorul lor? Nu Adevarul si Duhul Adevarului? Atunci intreb, daca Adevarul nu e minciuna si Duhul Adevarului nu e duhul minciunii, cum sa lucreze Ei in minciuna? De cand Duhul Adevarului este si duhul minciunii?!

    – ” Caci cum este cu putinta ca cel ce nu este botezat dupa dreptslavitoarea credinta a primi venirea, darul si hirotonia Sfantului Duh?” (Sfantul Nicodim Aghioritul)

    – ” Să nu te iei după cei mai mulţi, ca să faci rău; şi la judecată să nu urmezi celor mai mulţi, ca să te abaţi de la dreptate;” (Iesire 23, 2)

    – Cine nu tine credinta cea dumnezeiasca, dreapta si patristica, râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu; iar cine râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu nu va avea iertare nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie. (Matei 12, 32)

    Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):

    „Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza… Noi avem o porunca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre”

    Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):

    „… Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilor care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participati la adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii”

    Sf. Ioan Damaschinul spunea ca „Cine nu marturiseste dreapta credinta a celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice si a Bisericii este NECREDINCIOS, chiar daca pare ca merge la Biserica si se roaga, el defapt e necredincios.”

    Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec”. (Isaia 6, 10)

    PENTRU FRATELE COMENTATOR ‘EL’-Despre cei rataciti in erezii, Sfantul Maxim Marturisitorul ne invata:

    „Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire.” (Patrologia Graeca 91:465C, Epistola 12)

    Sfantul Grigorie Palama (+1340)

    “Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.”

    Sfantul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)

    “Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.”

    Sinodul de la Constantinopol din anul 1724

    “Cei care vor dezerta de la Ortodoxie si vor parasi parintestile si dreptele dogme ale credintei si Predaniile obstesti ale Bisericii si vor decadea si se vor indeparta cu inovatii si cu credinte absurde si cu obiceiuri eterodoxe si vor falsifica si vor maslui adevarul Ortodoxiei, acestia nici nu mai sint, nici nu se mai numesc crestini cu adevarat, ci se taie si se despart de totalitatea madularelor Bisericii si a crestinilor, ca niste eterodocsi si inovatori si se izgonesc afara din sfintul staul ca niste oi riioase si madulare putrede.”

    (Sfantul Marcu al Efesului)

    „Sa fugiti de catolici precum fuge cineva de sarpe”

    mitropolitul Ieremia al Megalopolei

    ”Să vă bucurați și să vă veseliți pentru că sunteți creștini ortodocși. Toate credințele sunt mincinoase, numai cea ortodoxă este credința adevărată”. Și ca una ce este adevărată, frații mei, nu acceptă nici adaosuri, nici omisiuni. Este precum ochiul care nu suportă în el nici măcar un fir de praf.

    ” Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 9:21 pm

      maxim

      multumesc! aceste citate ar trebui amintite mai des crestinilor nostri „toleranti” cu inselarea si ereziile.
      Sf Maxim Marturisitorul sa te intareasca si Toti Sfintii pomeniti aici sa te binecuvinteze !!

      Apreciat de 1 persoană

      • maxim said, on decembrie 9, 2015 at 10:03 pm

        Sa te miluiasca si mantuiasca Arhiereul nostru Cel Vesnic frate ‘el’, ca mult aperi dreapta credinta scripturistica si patristica. Harul lui Hristos fie si cu fratele administrator Vasile!

        Apreciază

  10. maxim said, on decembrie 9, 2015 at 8:29 pm

    Harul preotiei este nelucrator DOAR in aceste trei conditii:

    1 – in momentul in care slujitorul ortodox se ‘boteaza’ la alte credinte din afara Dreptei Credinte Ortodoxe Rasaritene
    2 – in momentul in care slujitorul ortodox doreste sa oficiaze o Sfanta Taina sau o Sfanta Ierurgie impreuna cu alt oficiant al altei credinte din afara Dreptei Credinte Ortodoxe Rasaritene
    3 – in momentul in care un sinod a caterisit un slujitor ortodox pentru intemeierea, sustinerea sau propovaduirea in public a unei erezii sau a mai multor erezii.

    – CAT DESPRE SAVARSIREA CELOR SASE TAINE (AFARA DE CEA A BOTEZULUI CARE SE APLICA TUTUROR PAGANILOR) PE CARE UN SLUJITOR ORTODOX LE ADMINISTREAZA ALTCUIVA DIN AFARA ORTODOXIEI, TREBUIE SA STITI CA CINCI DIN ELE SUNT NULE, IAR A SASEA ESTE SI SPRE OSANDA ACELUI SLUJITOR, SI SPRE OSANDA ACELUI PRIMITOR!

    – SUNT NULE :

    MIRUNGEREA NEBOTEZATULUI, SPOVEDIREA NEBOTEZATULUI, CUNUNAREA NEBOTEZATULUI, HIROTONIREA NEBOTEZATULUI SI MASLU PENTRU UN NEBOTEZAT.
    IAR SFANTA IMPARTASANIE DATA NEBOTEZATULUI, ESTE SPRE OSANDA SLUJITORULUI ORTODOX SI A PRIMITORULUI NEBOTEZAT.

    * IN TOATE CAZURILE PREZENTATE MAI SUS, NU INCAPE NICIO ICONOMIE!!!
    * PAGANII – SUNT TOTI CEI CE N-AU FOST BOTEZATI NICIODATA DE SFANTA BISERICA ORTODOXA, APOSTOLEASCA SI SOBORNICEASCA
    * ERETCII – SUNT TOTI BOTEZATII ORTODOCSI CARE AU PARASIT SFANTA BISERICA SI DREAPTA CREDINTA (FIE EI SLUJITORI, MONAHI SAU MIRENI).

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 9:28 pm

      maxim

      foarte importante precizarii stiind ca este azi o practica raspandita si la moda ca popii ecumenisti de azi cu vladicii lor smintiti sa PRIMEASCA la Ortodoxie ERETICII (NEBOTEZATI in Ortodoxie) catolici, protestanti,monofiziti : FARA BOTEZ ci DOAR cu MIRUNGEREA!!!

      aplicandu-le apoi celalalte Sf Taine pomenite de tine aici si chiar si Sf Imparasanie, caci…..dupa mintea lor aceia NICIODATA Botezati ORTODOX …ar fi devenit „ortodcsi” DOAR cu MIRUNGEREA!

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 10:14 pm

      despre BOTEZAREA catolicilor la primirea lor in Ortodoxie:

      Din Molitfelnicele de azi s-a eliminat rebotezarea catolicilor, datorita intalnirilor ecumeniste. Totusi acest fapt este in neconcordanta cu Molitfelnicele mai vechi sau cu cele ale altor popoare ortodoxe, care nu slujesc ecumenismului. Oferim aceste exemple spre edificare:
      In „Molitfelnicul bogat”, tiparit la Manastirea Neamt, in 1843, fila 314 sta scris: „Ca la dezbinarea de biserica rasaritului [sperand] ca poate au mai tinut oarecare randuieli, pentru aceea au pus ca sa se unga cu mir unii, iar acum, precum se vad, sunt cu totul departe de dreapta credinta. Dar dupa cum se vede in cartea ce se numeste «Aratare pe scurt a Dumnezeiestilor Dogme ale credintei» [M. Neamt, 1816], la foaia 311, insemnari oarecare a Dumnezeiestilor Taine arata pentru indumnezeitorul Botez cu mii de marturii de la toti Sfintii Prooroci, Apostoli, Ierarhi, prea intelepti Dascali, ca cel ce nu se va boteza in trei afundari si in trei chemari ale Sfintei Treimi, sau va fi stropit, nu este desavarsit botezat. De aceea dar, in puterea acestor prea mari marturii, zicem ca tot felul de eretic si apusean sa se boteze desavarsit cu toata oranduiala, iar nu numai cu ungere de mir”. [1]

      SF PAISIE VELICIKOVSKI :

      Sfantul Paisie Velicikovski, intrebat de un ucenic despre (re)botezarea apusenilor spune: „Pentru ca diavolul, impiedicatorul tuturor lucrurilor celor bune, cunoscand pe latini si pe papistasi ca acum au stricat toate Tainele Sfintei Biserici, iar mai vartos a Preotiei si a Botezului, si ca grecii daca se vor instiinta de aceasta nu vor suferi, nici nu vor tacea, ci vor da la iveala lucrul acesta ca pe un fara de lege si de sufletele oamenilor pierzator, si ca dupa ce-l vor cunoaste vor incepe a boteza desavarsit pe cei ce vor veni de sub stapanirea papei, catre Pravoslavnica Biserica a Rasaritului, ca pe niste nebotezati, si ca lucrul acesta al Bisericii celei mari a Rasaritului este bun, pravoslavnic si de suflete mantuitor si lui Dumnezeu bine placut, iar al papistasilor este rau, ereticesc, pierzator si lui Dumnezeu prea-urat, si ca cei ce se boteaza cu botezul papistasesc de pacate nu se curatesc, de darurile Sfantului Duh, pe care le da Dumnezeu pentru botezul cel adevarat, nu se invrednicesc, ci sunt ca niste pagani, care nu au nicidecum Botezul; iar cei ce se boteaza cu Botezul Bisericii Rasaritului de toate acestea se invrednicesc, ca si de pacate se curatesc, si fii ai imparatiei si ai lui Dumnezeu dupa har se fac, si ca acest lucru bun si Dumnezeiesc degrab va sa se inceapa, a apucat mai inainte vicleanul diavol prin a sa unealta ca sa-l prihaneasca, si la cei multi care nu au intregi mintile lor sa-l faca cu indoiala, ca printr-insa sa-i traga in pierzarea sa”. [2]

      Talcuind Canonul 46 Apostolic, Sfantul Nicodim Aghioritul citeaza 3 Sfinti Parinti, care ne invata ca: „Nici un eretic nu da sfintenie prin taine” [Sfantul Leon, Epistola catre Nichita] si ca „Botezul celor rau cinstitori de Dumnezeu nu sfinteste” [Sfantul Ambrozie, Cuvant pentru cei ce se catehisesc]. Deci, „Nu te amageasca pe tine, o, ascultatorule, adunarile ereticilor, ca au botez dar nu luminare, ci se boteaza cu trupul, iar cu sufletul nu se lumineaza” [Sfantul Ioan Gura de Aur, La inceput era Cuvantul].

      Sfantul Nicodim Aghioritul: „Preasfintite Stapane si dumnezeiescule Patriarh a toata lumea! Aducatorul acestei scrisori, care este de origine din Transilvania si are botezul (sau mai bine zic desbotezul) fiind molipsit de intinaciunea latinilor, vine prin mijlocirea mea, catre Inalt Preasfintia Voastra, cerand calduros ca sa fie botezat cu botezul Bisericii noastre de Rasarit. Deci atat el, cat si eu, ne rugam de a voastra inima urmatoare lui Hristos si apostoleasca, ca sa trimiteti intarit prin ordin scris oficial pe numitul monah, ne-monah, adica fara darul calugariei, catre duhovnicul roman Parintele Grigorie din Manastirea Pantokrator. Caci acela, fiind de acelasi neam si aceeasi limba cu dansul, poate sa-l invete si sa-l innoiasca cu botezul nostru…” [Scrisoare catre Patriarhul Grigorie al V-lea, in Hrana Duhovniceasca]
      Asadar catolicii sunt lipsiti de Harul Dumnezeiesc, lucru foarte grav, avand in vedere ca sustin ca sunt singura Biserica mantuitoare si au pretentia ca toti ceilalti sa-l accepte pe papa.
      [1] Ivan Ostrumov, Sinodul de la Ferrara-Florenta, ed. Scara, Bucuresti, 2002
      [2] *** Viata Cuviosului Paisie de la Neamt, ed. Trinitas, Iasi, 1997, pag. 60-63

      SI ASTAZI In Sfantul Munte Athos parintii BOTEAZA ORICE catolic sau protestat sau monofizit care vrea sa treaca la Ortodoxie prin intreita afundare in apa.

      Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 10:24 pm

      BOTEZUL CATOLIC

      Din Molitfelnicele de azi s-a eliminat rebotezarea catolicilor, datorita intalnirilor ecumeniste. Totusi acest fapt este in neconcordanta cu Molitfelnicele mai vechi sau cu cele ale altor popoare ortodoxe, care nu slujesc ecumenismului. Oferim aceste exemple spre edificare:
      In „Molitfelnicul bogat”, tiparit la Manastirea Neamt, in 1843, fila 314 sta scris: „Ca la dezbinarea de biserica rasaritului [sperand] ca poate au mai tinut oarecare randuieli, pentru aceea au pus ca sa se unga cu mir unii, iar acum, precum se vad, sunt cu totul departe de dreapta credinta. Dar dupa cum se vede in cartea ce se numeste «Aratare pe scurt a Dumnezeiestilor Dogme ale credintei» [M. Neamt, 1816], la foaia 311, insemnari oarecare a Dumnezeiestilor Taine arata pentru indumnezeitorul Botez cu mii de marturii de la toti Sfintii Prooroci, Apostoli, Ierarhi, prea intelepti Dascali, ca cel ce nu se va boteza in trei afundari si in trei chemari ale Sfintei Treimi, sau va fi stropit, nu este desavarsit botezat. De aceea dar, in puterea acestor prea mari marturii, zicem ca tot felul de eretic si apusean sa se boteze desavarsit cu toata oranduiala, iar nu numai cu ungere de mir”. [1]
      Sfantul Paisie Velicikovski, intrebat de un ucenic despre (re)botezarea apusenilor spune: „Pentru ca diavolul, impiedicatorul tuturor lucrurilor celor bune, cunoscand pe latini si pe papistasi ca acum au stricat toate Tainele Sfintei Biserici, iar mai vartos a Preotiei si a Botezului, si ca grecii daca se vor instiinta de aceasta nu vor suferi, nici nu vor tacea, ci vor da la iveala lucrul acesta ca pe un fara de lege si de sufletele oamenilor pierzator, si ca dupa ce-l vor cunoaste vor incepe a boteza desavarsit pe cei ce vor veni de sub stapanirea papei, catre Pravoslavnica Biserica a Rasaritului, ca pe niste nebotezati, si ca lucrul acesta al Bisericii celei mari a Rasaritului este bun, pravoslavnic si de suflete mantuitor si lui Dumnezeu bine placut, iar al papistasilor este rau, ereticesc, pierzator si lui Dumnezeu prea-urat, si ca cei ce se boteaza cu botezul papistasesc de pacate nu se curatesc, de darurile Sfantului Duh, pe care le da Dumnezeu pentru botezul cel adevarat, nu se invrednicesc, ci sunt ca niste pagani, care nu au nicidecum Botezul; iar cei ce se boteaza cu Botezul Bisericii Rasaritului de toate acestea se invrednicesc, ca si de pacate se curatesc, si fii ai imparatiei si ai lui Dumnezeu dupa har se fac, si ca acest lucru bun si Dumnezeiesc degrab va sa se inceapa, a apucat mai inainte vicleanul diavol prin a sa unealta ca sa-l prihaneasca, si la cei multi care nu au intregi mintile lor sa-l faca cu indoiala, ca printr-insa sa-i traga in pierzarea sa”. [2]
      Talcuind Canonul 46 Apostolic, Sfantul Nicodim Aghioritul citeaza 3 Sfinti Parinti, care ne invata ca: „Nici un eretic nu da sfintenie prin taine” [Sfantul Leon, Epistola catre Nichita] si ca „Botezul celor rau cinstitori de Dumnezeu nu sfinteste” [Sfantul Ambrozie, Cuvant pentru cei ce se catehisesc]. Deci, „Nu te amageasca pe tine, o, ascultatorule, adunarile ereticilor, ca au botez dar nu luminare, ci se boteaza cu trupul, iar cu sufletul nu se lumineaza” [Sfantul Ioan Gura de Aur, La inceput era Cuvantul].
      Sfantul Nicodim Aghioritul: „Preasfintite Stapane si dumnezeiescule Patriarh a toata lumea! Aducatorul acestei scrisori, care este de origine din Transilvania si are botezul (sau mai bine zic desbotezul) fiind molipsit de intinaciunea latinilor, vine prin mijlocirea mea, catre Inalt Preasfintia Voastra, cerand calduros ca sa fie botezat cu botezul Bisericii noastre de Rasarit. Deci atat el, cat si eu, ne rugam de a voastra inima urmatoare lui Hristos si apostoleasca, ca sa trimiteti intarit prin ordin scris oficial pe numitul monah, ne-monah, adica fara darul calugariei, catre duhovnicul roman Parintele Grigorie din Manastirea Pantokrator. Caci acela, fiind de acelasi neam si aceeasi limba cu dansul, poate sa-l invete si sa-l innoiasca cu botezul nostru…” [Scrisoare catre Patriarhul Grigorie al V-lea, in Hrana Duhovniceasca]
      Asadar catolicii sunt lipsiti de Harul Dumnezeiesc, lucru foarte grav, avand in vedere ca sustin ca sunt singura Biserica mantuitoare si au pretentia ca toti ceilalti sa-l accepte pe papa.
      [1] Ivan Ostrumov, Sinodul de la Ferrara-Florenta, ed. Scara, Bucuresti, 2002
      [2] *** Viata Cuviosului Paisie de la Neamt, ed. Trinitas, Iasi, 1997, pag. 60-63

      Apreciază

  11. mihai said, on decembrie 9, 2015 at 11:27 pm

    oare este constient de ceea ce face ?!

    Apreciază

  12. maxim said, on decembrie 10, 2015 at 12:04 am

    DUMNEZEU ESTE UNUL PENTRU TOTI PAMANTENII, DAR NU TOTI PAMANTENII VOR SA FIE UNA INTRU UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT.

    ” Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor
    ‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, antidumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos.
    Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.
    Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si ‘fericirea comuna’.
    Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru dreapta credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.” (Ieromonah Martirie Paduraru)

    Apreciază

  13. Alex said, on decembrie 10, 2015 at 12:33 am

    Biblioteca Ortodoxă

    Descarcă gratuit cărţi ortodoxe : Satanismul în muzica rock – K. G. Papadimitrakopol

    http://bibliotecaortodoxa.blogspot.ro/2011/09/satanismul-in-muzica-rock.html

    Apreciază

  14. Teodor said, on decembrie 10, 2015 at 9:22 am

    Mai are una… de curand zice: „In duhul Sfântului Francisc de Assisi. Pace si Bine! Respect Parintelui! Avem nevoie de pace si bine!” cu privire la o postare a unui eretic maghiar despre ziua nationala a Romaniei…

    In alta poza alaturi de niste „calugari” franciscani zice: „Cinci prieteni, opțiunea lui Dumnezeu pentru a ne spune ca ne iubeste. Cu George Grigoriu si părinții romani franciscani, prieteni in Hristos. Padova, luni”

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12241345_10153749464254837_1379618753365481938_n.jpg?oh=6894c4c32a73f8814a3ba48df842a278&oe=56E08234

    Apreciază

    • relutu said, on decembrie 10, 2015 at 11:44 am

      Pai Francics de Assisi este Sfant ori tu nu esti la curent? S-a convertit la ortodoxie in ultimii ani ai vietii, tocmai de accea a fost pictat de Arsenie Boca. Citeste mai multe despre acest sfant pe google, care este si la catolici si la noi, fiind nascut catolic in Italia si predicand asemeni in prima perioada a vetii, pana s-a convertit si botezat in Sfantaa Treime. Asa ca nod in papura e usor de gasit, dar mai bine sa ne informam.

      Apreciază

      • Teodor said, on decembrie 10, 2015 at 12:38 pm

        @relutu Francisc de Assisi a fost ERETIC si n-o spun eu!!!

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 12:57 pm

        reluţu

        La care curent eşti cu convertirea la ortodoxie a lui Francisc? La cel electric? De unde „ştii” de ortodoxul Francisc, de la Arsenie Boca? De la Iacoboaie? Spune-ne şi nouă sursa!
        Ştiu şi catolicii că „sfântul” lor a trecut la noi?
        Dar poate citeşti şi ce spune Sf. Ignatie Briancianinov, alt ignorant, despre Francisc:
        http://www.ortodoxie-catolicism.ro/305/francisc-de-assisi-sau-mistica-inselata-a-apusul-catolic/

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 1:06 pm

        Ca să fii mereu „la curent”, vrei să ştii de ce pr. Arsenie şi-a pictat propriul chip în reprezentarea Sf. Ioan Botezătorul?
        Pentru că, după aproape două milenii de stat în rai, Sfântul Ioan s-a plictisit de chipul lui auster şi a trecut la next level, adică l-a schimbat pe altul mai frumos: cel al pr. Boca. Iar sf. Boca, de duhul luminat fiind, ne-a revelat acest nou chip!
        Deci, atenţie creştini, chipul valabil al Sf. Ioan Botezătorul nu mai e cel de două mii de ani, ci cel în care seamănă cu „sf” Arsenie Boca!

        Apreciază

      • nikodim said, on decembrie 10, 2015 at 1:51 pm

        relutu,
        Ai zis: „Pai Francics de Assisi este Sfant”. La ce data este praznuit in calendarul Ortodox, daca tot este Sfant? Informeaza-ne si pe noi ignorantii care nu binevoim sa ne informam!

        Apreciază

      • Adrian said, on decembrie 10, 2015 at 2:24 pm

        =))

        Apreciază

  15. o oarecare said, on decembrie 10, 2015 at 10:42 am

    Probabil omul isi primeste salariul din alta parte pentru a putea distruge Biserica din interior. Deci el nu poate merge la concerte rock in calitate de preot, ci doar in calitate de om. Daca merge la concert rock in reverenda probabil nu va fi caterisit… Asa sunt vremurile. Daca vine un preot si citeste Moliftele Sfantului Vasile, probabil are de tras ponoase.

    Domnule Constantin Necula,
    Nu, stimabile! Nu poti merge la concert rock in calitate de preot. Si nici nu poti sustine ca Ardealul este ecumenist! Cine te plateste sa afirmi asemenea enormitati? Cand ai citit ultima data Moliftele Sfantului Vasile? Ce ai simtit atunci? De ce esti preot? Ca sa smintesti lumea sau ca s-o luminezi? Vai de cel prin care vine sminteala, domnule Constantin Necula! Pocaieste-te, pana nu e tarziu! Pentru cine si pentru ce vrei sa-ti vinzi sufletul? Avantajele materiale sunt vremelnice, dar chinurile iadului sunt vesnice!

    Parinte,
    Iertati-ma, caci pana acum m-am adresat omului care sunteti si nu preotului. Mari sunt ispitele preotilor si ale mirenilor in aceste timpuri. Haideti sa strangem randurile si sa facem voia lui Dumnezeu, nu a necuratului. Retrageti-va undeva la o manastire sa nu va stie nimeni si nu mai propovaduiti ecumenismul si satanismul, caci un duh necurat si foarte urat mirositor va va insoti in locul Duhului Sfant. Merita?

    Apreciază

  16. A fost un vis erotic de-al meu, să am o astfel de prezentare. Prezentare de moda în Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca. said, on decembrie 10, 2015 at 12:44 pm

    Un eveniment mai puţin obişnuit a avut loc pe 13 noiembrie, la Biserica Reformată de pe Uliţa Lupilor. Este vorba de o prezentare de modă, organizată în cadrul festivalului de design ZAIN Design Expressions. Irina Voinea şi Ovidiu Pop au fost creatorii care şi-au prezentat lucrările în lăcaştul de cult recent restaurat. Este pentru prima dată când o biserică din Cluj-Napoca găzduieşte o astfel de întâlnire.

    Defilarea modelelor s-a făcut într-o atmosferă sobră, animată de vocea sopranei Simona Băltog şi notele pianului Adelei Bihari. Cei doi designeri şi-au expus colecţiile de toamnă-iarnă, care includ atât îmbrăcăminte feminină, cât şi masculină.

    “Am fost în delir când am auzit de Biserica Reformată, recent renovată, dar m-am gândit că nu va fi posibil. A fost un vis erotic de-al meu, să am o astfel de prezentare”, a declarat designer-ul Ovidiu Pop.

    Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca a fost construită între anii 1486-1516, fiind unul dintre cele mai importante edificii religioase medievale din Transilvania. Lăcaşul de cult este cea mai mare construcţie gotică de tip sală (biserică având o singură navă) din sud-estul Europei

    http://superwomen.ro/prezentare-de-moda-in-biserica-reformata-calvina-din-cluj-napoca/#

    Apreciază

    • Adrian said, on decembrie 10, 2015 at 6:54 pm

      Nu-i așa că e cool, dle popa Necula ?!

      La câtă vervă și verb (adică logoree !) ai matale, poate că ar fi fost nimerit să fii invitat, pe post de prezentator, la această „acțiune de un profund caracter creștinesc, de catehizare (!)”, de către cei, care după mărturisirea matale, „…ăștia m-or pus să-nvăț să predic, m-or învățat să fiu spălat la slujbă să nu devin ortodoxie puțitoare, m-o obligat să-mi construiesc luminos biserica, să conștientizez valoarea Scripturii …”, ce mai dle, te-au scos din întuneric și te-au iluminat !.

      Fie-ți măcar milă pentru sufletul tău, dacă pentru sufletul celor păstoriți de tine nu-ți mai pasă, și te pocăiește și fii un adevărat mărturisitor al DREPTEI CREDINȚE, după modelul MÂNTUITORULUI, al SFINȚILOR APOSTOLI, al SFINȚILOR PĂRINȚI și al SFINȚILOR MĂRTURISITORI ARDELENI, că nu ți-a cerut nimeni să te scuipi și să te bați cu cei rătăciți, așa cum aberezi și manipulezi matale !

      Mă repet, dle popa, dumneata cum intelegi povata Sfantului Apostol Pavel catre ucenicul sau Tit:

      Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, in special, cap.3, ver.
      10. De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,
      11. Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.

      Iertați de îndrăzneală !
      Doamne ajută !

      Apreciază

  17. ilioara said, on decembrie 10, 2015 at 1:43 pm

    Dragilor va retin si eu cu o marturie din viata mea despre moastele sf Nicolae.Am avut mereu o nedumerire legata de mutarea moastelor sf la Bari si pentru ca am trait in Italia si am avut invitatia sa merg la Bari pe care am refuzat-o de mai multe ori ma simteam un pic vinovata. Dupa ce m-am intors in tara, in ziua „marii sarbatori” a mutarii mostelor aveam asa o stare de neliniste si inainte de culcare am suspinat si am zis „sf Nicolae, tu stii retinerile mele fata de catoloici deci nu te supara ca n-am venit la tine dar daca vrei poti sa vii tu la noi oricand vrei” ceva de genul…..A doua zi a venit in vizita o ruda cu iconite de-ale sfantului. Fusese pe la manastiri si zice nu aveam in program sa vin dar fiind prin zona……dupa doua trei saptamani a venit mana sfantului la noi in oras. Nu-mi venea sa cred nici nu stiam ca o avem la noi in tara. Partea frumoasa e ca a adus-o cineva din familia mea cu masina. Trebuia sa mearga altcineva dar …in ultima clipa nu a mai putut merge….Am mers si eu sa o sarut.. nu va pot spune bucuria…..si fiind pe jos la intoarcere m-a lasat ruda mea acasa cu masina cu care adusese mana. Va spun ca si acum cand va povestesc si ori de cate ori imi amintesc drumul ala ma cutremur, asa o mireasma si o senzatie de liniste si pace parca te-ai desprinde de tot si ai pluti asa peste zari….in sf in ultima zi m-am dus sa-mi iau la revedere si spre deosebire de celelalte dati a iesit miresma cand am sarutat…..nu pot sa va spun in cuvinte….Au urmat alte si alte intamplari ce sa va spun…anul urmator am botezat doi copilasi care purtau numele sfantului fara sa avem noi nicio treaba cu alegerea numelui, ce sa mai zic … S-a intamplat sa pierd buletinul si din diverse motive l-am facut pe adresa de bunicilor de la tara . Nu mare mi-a fost mirarea sa observ ca locuiesc pe strada Sf NICOLAE, asa se numeaste mai nou ulita aia. Am dat aceasta marturie pentru ca am vazut tam-tamul care se face la Bari si cu preoti de-ai nostrii….in sf sa fiu sincera nu cred ca sunt moastele sf acolo dar ma rog nu conteaza asta pana la urma si se mai trambitzeaza sus si tare ca a fost voia sfantuiu… HA……Sa dea bunul Dumnezeu sa locuim cu totii cu sufletul pe strada sf Nicolae, pe stradutza cea ingusta……

    Apreciază

    • marinela said, on decembrie 10, 2015 at 3:07 pm

      Multumim frumos Ilioara pt marturia ta frumoasa,iar sf Nicolae sa te ajute si sa te ocroteasca oriunde te-ai afla.Doamne ajuta!

      Apreciază

  18. allexy said, on decembrie 10, 2015 at 6:03 pm

    Apreciază

  19. danielvla said, on decembrie 10, 2015 at 6:36 pm

    Dezgustator limbaj! Multe aiureli adunate la un loc in 4 minute.

    Apreciază

    • Ioan said, on decembrie 11, 2015 at 10:29 am

      Nu acest fals preot il promoveaza pe Arsenie Boca si il considera sfant?

      Apreciază

      • el said, on decembrie 11, 2015 at 12:06 pm

        Ioan

        asa este , dar din pacate NU NUMAI el, ci MULTI alti rataciti ….ca popa aldea si gasca de onanisti de care vuieste internetul unul mai „destoinic ” duhvniceste ca altul (capsali, yanus, puscasu,etc) si care acum au trecut la „next level”=BARFIREA/”discreditarea” Duhovnicilor Neamului care „au indraznit” sa arate INSELAREA lui guru al lor ! ….

        Apreciază

  20. Constantin said, on decembrie 10, 2015 at 7:39 pm

    multe comentarii , prea multe , legat de muzica rock , I asi recomanda parintelui Necula sa mai cerceteze care si cum vine cu muzica rock . Natura , ne da o lectie in acest sens : apa este leaganul vietii . aceasta substanta are caracteristici deosebite fata de restul materiei in general . apa are memorie , dar se si comporta diferit ” in cazul muzicii ” un cercetator japonez masaru emoto , a facut niste expierente legate de apa , expierente verificate ulterior si de alti cercetatori ; a cantat unor mostre de apa muzica de diferite feluri ; apoi fiecare mostra a fost inghetata , studiind la microscop ce se intampla . concluzia a fost uimitoare : mostrele de apa au format cristale in forma de stelute hexagonale ordonate precum fulgii de nea ce vin din cer . insa cu o singura exceptie : apa careia I s-a cantat rock a cristalizat HAOTIC . o atare expierenta ar trebui sa ne dea de gandit ” sapienti sat ” cat despre natura , a se citi : creatia lui Dumnezeu . de cautat simplu pe internet : masaru emoto … inclusiv imagini . cine I l cunoaste pe parintele Necula , rog sa-i transmita acest mesaj . in viata tot mereu avem de invatat . am mai vazut ca la concertele rock , auditorul flutura mainile facand un semn , pumnul inchis dar cu aratatorul si degetul mic in sus ! probabil ca parintele stie ca exista o semnificatie in gesturile mainii : binecuvantarea sacerdotala , gestul ‘” facut cu degetul mijlociu etc etc . oare chiar nu stie ce inseamna gestul cu aratatorul si degetul mic in sus ?

    Apreciază

  21. Partizanu said, on decembrie 11, 2015 at 12:54 pm

    In curind o sa-i stearga la fund pe LUTERANI, CATOLICI, BAPTISTI si nu in ultimul rand pe CARCOTASI.

    Apreciază

  22. Anda said, on decembrie 11, 2015 at 6:12 pm

    Parintele Iustin Parvu: Cele trei forte care distrug natiunile: TELEVIZORUL, GLOBALISMUL SI ECUMENISMUL

    http://www.atitudini.com/2015/12/parintele-justin-parvu/

    Apreciază

  23. ihtiscrist said, on decembrie 13, 2015 at 8:22 pm

    Tipii aia rataciti l-au invatat sa se spele… Omul asta si-a jignit pana si mama prin afirmatia sa.
    +++
    Pana si mania simpla e un semn de hula si impotrivire la voia lui Dumnezeu. Rock-ul este o adevarata slujba adusa vrajmasului diavol, care intotdeauna a fost potrivnicul Imparatului Pacii, Hristos Dumnezeul nostru.
    Nu spune nimeni sa nu ajuti omul cazut pe strada. Parintele acesta exagereaza vorbind ironic despre unii de aceeasi credinta si este la fel cu cei care ajung sa urasca pe unii oameni pentru credinta lor, numai ca in extrema cealalta. Ironia tot ura este. N-ai sa faci din rock-er un adevarat ortodox sustinandu-i ratacirea. Dimpotriva se pierde si iluzoriul binefacator.

    Apreciază

  24. […] Video. Preotul CONSTANTIN NECULA: Ardealul nu poate fi decat ecumenist. Eu sunt pe Rock FM cam patru… […]

    Apreciază

  25. […] in Evul Mediu nega dreptul Ortodoxiei de a exista alaturi de celelalte confesiuni religioase. https://saccsiv.wordpress.com/…/video-preotul-constantin-n…/ In aceeasi conferinta, profesorul Necula a afirmat ca este fan al muzicii rock, ca sta pe un post […]

    Apreciază

  26. […] 1 https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/09/video-preotul-constantin-necula-ardealul-nu-poate-fi-decat-…2 Ibidem. 3 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/02/parintele-necula-intre-duhovnicie-si.html 4 http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/13/parintele-necula-despre-intalnirea-istorica-dintre-papa-francisc-si-patriarhul-kirill-al-rusiei-nu-inseamna-prea-mult-din-punct-de-vedere-al-unitatii-bisericilor 5 https://saccsiv.wordpress.com/2015/07/04/teologie-postpatristica-preot-conf-univ-constantin-necula-nu-esti-atins-de-duhul-sfant-cand-schimbi-scutece 6 https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/07/pr-conf-dr-constantin-necula-cel-cu-klaus-kenneth-la-penticostalii-%e2%80%9eciresarii-din-beius-in-duminica-ortodoxiei […]

    Apreciază

  27. […] Am tot spus că, la Sibiu, puternica iudeo-masonerie (cinci loje în oraș!) a pus bazele unui poligon experimental al multiculturalismului și globalismului. Aici se află primar sas, și după plecarea lui Iohannis, rege țigan, dar a fost și împărat țigan, decedat recent. Ecumenismul are la Sibiu susținători chiar în rîndul preoților ortodocși, unul dintre aceștia fiind cunoscuta „vedetă” bisericească Constantin Necula, cel care sucește mințile tinerilor încercînd să pară nonconformist și care are misiunea de a dinamita biserica ortodoxă română prin implozie, din interior! „Preotul CONSTANTIN NECULA: Ardealul nu poate fi decat ecumenist. Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Ma linisteste. La primul concert rock voi fi si eu in sutana si cu crucea de gat” (https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/09/video-preotul-constantin-necula-ardealul-nu-poate-fi-decat-&#8230😉 […]

    Apreciază

  28. […] Video. Preotul CONSTANTIN NECULA: Ardealul nu poate fi decat ecumenist. Eu sunt pe Rock FM cam patru… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.