SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul a hotarat: maxim 3 caini / turma de oi la munte, 2 caini la deal si 1 caine la campie

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 9, 2015

Ticalositi ii stiam, insa cand ii vedeam pe la televizor nu pareau si retardati. Cum au putut vota o astfel de lege? La ordin, desigur.

   Iata ce putem citi la Parlamentul a stabilit la cati caini au dreptul ciobanii. Legea „3, 2, 1 dulai”, criticata de ministrul Agriculturii:

O lege adoptata de parlamentari schimba regulile de la stana. In functie de regiune, ciobanii au voie sa tina la turma unul, doi sau trei caini. Daca au mai multi, amenzile ajung pana la 1500 de lei.

Crescatorii de animale sunt revoltati pentru ca, spun ei, nu au cum sa-si apere oile de lupi.

Ioan Moga are doua turme cu 900 de oi, pazite de patru caini. Conform legii, doar un caine mare si unul mic ar trebui sa gasim la stana, dar proprietarul spune ca nu poate sa se descurce, mai ales cand vin lupii.

Ioan Moga, crescator de oi: „Cine a mai pomenit asa ceva. Eu de 50 de ani cresc oi si mereu am avut cate 6, 7 chiar 8 caini la turma. Sa raman cu 2? Ce fac? Au veni lupii chiar aici si mi-au atacat oile. O sa vina sa ne dea si amenzi din alea mari.”

Modificarea legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic facuta in iunie spune clar ca se interzice „permiterea insotirii turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 3 in zona de munte, de 2 in zona de deal si de 1 la campie.”

Amenzile sunt intre 500 si 1500 de lei, iar cei care ar trebui sa le aplice dupa ce numara cainii la stana sunt angajatii fondurilor de vanatoare. Oierii spun insa ca cifra stabilita prin lege e mult prea mica si ameninta ca vor iesi in strada pe 15 decembrie, in fata Parlamentului.

Ioan Moga, crescator de oi: „Am fost la intalnire cu prefectul si mi-a zis ca nu are ce sa faca trebuie sa aplice legea. Noi ce putem sa facem sa renuntam la oi, la caini?”

Si la ses, acolo unde legea permite un caine pazitor la o turma de oi, crescatorii sunt revoltati.

Dumitru Dinulescu, presedinte Asociatia Crescatorilor de Ovine Constanta: „Ni se impune asa ceva dar noi nu putem face, avem invazie de sacali si lupi in Dobrogea. Putem demonstra la fata locului oameni care au fost pagubiti si eu am fost pagubit de nenumarate ori aici la ferma. Tin la turma 3-4 caini ”

Vanatorii spun ca aceasta prevedere a fost introdusa pentru a proteja animalele salbatice de talie mijlocie, care sunt atacate de cainii de paza.

„Aceasta lege practic interzice dreptul la proprietate, ne impune sa avem cel mult trei caini la turma si ne interzice sa ne pasunam animalele pe propriile terenuri agricole dupa data de 6 decembrie, pana la finele lunii aprilie”, a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului national al crescatorilor de ovine si caprine din Romania.

Ministrul Agriculturii a confirmat, conform Agrointel, ca legea ii dezavantajeaza clar pe ciobani, care risca sa se trezeaca cu turmele decimate de lupi. Mai grav, actul normativ este deja in vigoare inca din iulie si prevederile referitoare la caini ar trebui sa se aplice incepand din 6 decembrie.

Din pacate situatia este exact asa cum a fost prezentata de crescatorii de ovine. Sper sa putem modifica legea respectiva. Eram la Bruxelles atunci cand am fost solicitat in legatura cu anumite prevederi care practic afecteaza activitatea de crestere a ovinelor in Romania. Imi amintesc ca, cu niste ani in urma am fost extrem de laudati de europeni legat de faptul ca ciobanul roman a reusit sa supravietuiasca alaturi de cea mai mare populatie de ursi din Europa, de populatia de lupi. Sigur ca avem nevoie de prevederi care sa sprjine oieritul in Romania. Sper sa redeschidem discutia cu legea respectiva si sa facem asa fel incat sa nu ducem la disparitia acestei ocupatii. E greu de inteles de ce a fost facuta o astfel de lege, ciobanul foloseste cainii pentru protectia oilor impotriva animalelor salbatice”, a declarat Achim Irimescu.

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

DESPRE POLITICA. Cine nu intelege acest text, nu intelege nimic din cele ce se petrec in jurul sau

 

Tagged with: ,

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marius said, on decembrie 9, 2015 at 3:49 am

    Reguli de la UE.

    Apreciază

    • marinela said, on decembrie 9, 2015 at 2:01 pm

      Iaca na,rezolvara toate probleme poporului si le mai ramase doar problema ciinilor ciobanesti,mare batjocura ,mare!Pai astia sint buni de aruncat la acesti ciini pe care-i interzic in numar prea mare la o stina de oi.Te crucesti cind auzi ce legi idioate inventeaza peste noapte „aceste minti luminate” ,baiul e ca,e fecunda rau mintea asta a lor,ca nu apucam sa ne tragem oftatul dupa o lege ,ca ne-o paseaza rapid pe urmatoarea si tot asa….Vai de capul nostru cu asa reprezentanti „onorabili”la cirma tarii,toti unul mai „tehnocrat” ca altul,mare chilipir pe noi!:((

      Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 2:31 pm

        marinela

        cum spunea bunica mea: ” sa te FEREASCA Dumnezeu de prostul harnic!”

        Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 12:15 am

      Cred că poporul, cu mic cu mare, ar trebui să îşi însuşească, faţă de deciziile tâmpite sau antinaţionale/antiromâneşti, reclama la Fabrica de steaguri:

      http://www.bing.com/images/search?q=fabrica+de+steaguri&view=detailv2&&id=E8F7E7CE879D274E5487702060438550FACDB076&selectedIndex=0&ccid=ALrclky8&simid=607999930630473531&thid=OIP.M00badc964cbc8b5d9533cbdbebb806d7o0&ajaxhist=0

      La drept vorbind, nu asta fac guvernanţii? Nu merită să le răspundem la fel? Ce bine ar fi dacă am fi uniţi!
      Ar veni Ciocloş sau Ciolanis să ne numere câinii şi să ne dea amenzi? Sau ne fac să ne mâncăm între noi?
      Oare chiar trebuie să ne supunem oricărei ABERAŢII, ticăloşii şi idioţenii? Până unde şi până când?

      Apreciază

      • Ecaterina said, on decembrie 11, 2015 at 2:47 pm

        „Sau ne fac să ne mâncăm între noi?”

        Foarte curând Mirela. Foarte curând. Pregătesc deja o lege prin care să încurajeze vânzarea fratelui. O măslină, o promoție, o reducere la vreun abonament, anularea unei datorii la bancă sau fisc, un tembelizor, laptop, telefon…., câte și mai câte „premii” câștigătoare la vânzarea aproapelui. Se va vinde frate pe frate și copil pe părinte. Atunci va fi sfârșitul. Atunci vom îngenunchia cu toții în fața dreptului Judecător.

        Apreciază

  2. cosminmatiu said, on decembrie 9, 2015 at 8:35 am

    Ei sunt lupi si isi protejaza fratii din padure.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 1:32 pm

      cosminmatiu

      pun restrictii absurde ca sa prejudicieze oamenii , sa ajunga sa aibe „motive” sa extremine ca INDRACITII astia din vest si TOATE animalele salbatice(declarate FALS danunatori care atfen nu pot fi combatuti) si apoi sa extremine si pe cele domnestice: 2-3 caini, restul canilor trebuie sa dispara? chiar si cand se vede ca au rost si sunt folositori CHIAR si la locul unde ei AU ROST/SUNT FOLOSITORI?

      Apreciază

    • nikodim said, on decembrie 9, 2015 at 3:44 pm

      cosminmatiu,
      Nu e cazul sa jignim animalele salbatice, precum lupii, care pana la urma isi vad strict de treaba lor cu care i-a lasat Dumnezeu pe lumea asta si nu vaneaza mai mult decat pot manca odata.
      S-ar pune insa intrebarea, de ce nu s-ar da legi care sa reduca drastic numarul „cainilor” care nimicesc fara scrupule padurile si masacreaza braconand de cele mai multe ori animalele care traiesc in ele, netinand cont de vreo lege existenta sau mai ales de vreo norma morala? Raspunsul insa e foarte simplu: Pentru norme morale nu au. Deloc! Iar legile le fac insisi acesti „caini” perfizi (caini fiorosi care musca sunt doar fata de oamenii simpli fara aparare, iar fata de interlopii globali doar niste javre lingusitoare si servile- vezi noua ministra a muncii, care dupa ce am fost facuti UE-isti si ni s-a luat painea si Tara, acum ea, tehnocrata dura, ne va hrani din aceeasi troaca cu zoaie de 2 lei, ca in India) care au incalecat Tara si care acum chipurile de grija mediului pe care ei il nimicesc prin pofta lor hrapareata si nestavilita, sufoca ce a mai ramas din transhumanta, ocupatie milenara modelatoare a duhului Tarii.

      Apreciază

      • marinela said, on decembrie 9, 2015 at 6:27 pm

        Justa observatia!

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 8:38 pm

        Exact!
        Fix câinii ciobanilor erau marii duşmani ai animalelor din păduri! Nu braconajul, nici vânătoarea de divertisment a bogaţilor de pretutindeni, nici minihidrocentralele ce reduc drastic debitele râurilor, nici poluarea rezultată din exploatarea gazelor de şist, nici cianurile de la Roşia Montană, nici otrăvirea planetei…
        Ce gunoaie de oameni!

        Apreciază

      • Ecaterina said, on decembrie 11, 2015 at 3:04 pm

        Pentru cine crede că animalele domestice precum câinii de pază sunt „fiare sălbatice”, aflați că adevăratele fiare sălbatice sunt în libertate și extermină toți prietenii omului, făpturi create de Dumnezeu, pentru ca acesta să nu mai poată fi apărat. Îi obligă pe oameni să își ucidă câinii, pentru ca apoi, toți acești jidozombi să poată ucide nestingheriți ce mai rămâne, și astfel vor putea porni – la început – prigoana împotriva creștinilor și apoi vânătoarea efectivă a oamenilor.

        Eu însămi am văzut în București cum o proprietară de câine își ține câinele legat în lesă zi și noapte, în interiorul casei. Câine destul de mare ca talie, dar foarte sănătos, pe care îl hrănește doar cu mâncare pregătită de stăpână. Am întrebat-o pe femeie de ce ține mereu câinele legat și nu îl lasă afară să alerge prin curte, având destul de mult spațiu pentru acest lucru. Mi-a spus cu lacrimi, că este terorizată de o echipă de zombi, care umblă prin cartier și aruncă cu otravă prin curțile oamenilor, ca să omoare și ultimii câini rămași. Iar pe cei care îi prind pe stradă, îi omoară pur și simplu și îi aruncă în duba lor, chiar dacă au stăpân. Nu este singura mărturie pe care o am. Mai am și altele, din alte cartiere. Același lucru se întâmplă peste tot.

        Apreciază

  3. johny said, on decembrie 9, 2015 at 9:10 am

    E pur si simplu strigator la cer!!!! La un moment dat,o sa le ceara la ciobani si bideu la stana… da’ oare bestiile astea care guverneaza tarisoara asta,nu au chiar nimic de spus,la ideile astea de cacat,care le sunt suflate din afara? Sau or fi chiar ideile lor… si asta e posibil. Ridica-te Gheorghe,ridica-te Ioane…

    Apreciază

  4. isa said, on decembrie 9, 2015 at 10:02 am

    Ar trebui prinsi 200 de lupi din padure, tinuti sa flamanzeasca bine cateva zile, si apoi dat drumul acolo, peste ei, in parlament. Poate astfel vor intelege utilitatea cainilor la stana. Si la final ingropat tot parlamentul in balegar, ca ocupantii lui sunt oricum din acelasi material.

    Apreciat de 1 persoană

    • ortodox crestin said, on decembrie 9, 2015 at 12:48 pm

      bravo………..bun raspuns……….ne place

      Apreciază

    • marinela said, on decembrie 9, 2015 at 2:05 pm

      Isa
      :)))Ai dreptate!

      Apreciază

    • Ecaterina said, on decembrie 11, 2015 at 3:10 pm

      În bălegar??!… Nu Isa!! Bălegarul este mai prețios decât toți infractorii care ocupă acea clădire ridicată pe mormintele sfinților neamului românesc. Bălegarul produce ceva. Bălegarul este sănătos. Este un îngrășământ pentru care moare de ciudă zombii planetei – făcători de războaie și băutori de sânge. Eu nu-mi dau bălegarul pe acești retardați.

      Apreciază

  5. Anda said, on decembrie 9, 2015 at 10:41 am

    Oameni buni, cititi va rog aici:

    http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/anunt-important-pentru-romania-proiectul-constitutia-cetAtenilor-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial

    Haideti sa ne unim intr-o directie buna…

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 11:47 am

      Anda,

      Crezi că, dacă se va ajunge la modificarea Constituţiei, aceasta va fi în favoarea românilor? Sau va fi prilejul aşteptat de unii spre a anula acele prevederi favorabile nouă şi a introduce altele care să ne desfiinţeze cu totul?

      Apreciază

      • Anda said, on decembrie 9, 2015 at 5:38 pm

        Mirela,
        este vorba de inlocuirea ei cu una a cetateanului, prin referendum.
        Am ascultat expunerea ei pe larg in cadrul catorva emisiuni si mi s-a parut extrem de romaneasca.Viabila.M-as bucura enorm sa reuseasca. Parerea mea e ca trebuie facut un efort de sustinere.
        Apropo, imi place felul tau de a vedea lucrurile.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 9:11 pm

        Anda,

        În situaţia de umilinţă şi de lipsire se suveranitate în care a fost adusă ţara, cu trădătorii cei mai josnici şi mai târâtori în fruntea ei, eu NU CRED în posibilitatea ca „vocea poporului” să aducă ceva în favoarea românilor. Din contră, e doar prilej de simulare de democraţie şi de schimbări ca cea recentă a guvernului, despre care se zice că reprezintă voinţa noastră. Oare?!!!
        Îţi aminteşti că se strânseseră peste un milion de semnături pentru organizarea unui referendum referitor la actele cu cip? A fost vreun referendum?
        Au fost returnate, potrivit Poştei Române, vreun milion de carduri de sănătate. S-au gândit guvernanţii să renunţe sau să ofere o alternativă serioasă? Nu, ci merg pe intimidare, aşteaptă să cedăm, să ne îmbolnăvim şi să ne cuprindă frica sau deznădejdea că suntem câţiva excentrici inculţi şi înapoiaţi, a căror opoziţie nu are vreun scop sau vreo relevanţă.
        Oare câte măsuri şi legi în favoarea noastră am văzut în ultima vreme?

        Apreciază

    • Ecaterina said, on decembrie 11, 2015 at 3:20 pm

      Anda, lasă propaganda și mergi mai bine la Biserică. Că acolo este scăparea noastră, nu Constituția. Iar referendumul este o cacealma. Lasă tembelizorul și citește Sfânta Biblie și viețile Sfinților. O să găsești acolo nenumărate soluții pentru păcatele noastre. Schimbați-vă pe voi înșivă și Dumnezeu se va milostivi de voi, de noi toți.

      „Adevărata pădure cu fiare sălbatice este în noi.”

      Apreciază

  6. Yogy TheBear said, on decembrie 9, 2015 at 10:47 am

    Care ii treaba statului sa reglementeze asa ceva !!?
    Da este un titlu gresit de tot !! Statul nu ne da drepturi , ci ne restrictioneaza libertatii !!!!!!!!!
    Titlu corect : Statul a stabilit ca nu mai esti liber sa ai atatia caini cat vrei tu la stana !!!
    Fratilor ne indreptam spre comunism !!!
    Poate ca pe aicea lumea nu prea ii cu ideologiile politice , dar este o centralizare si o restrictionare extrem de periculoasa , acest curent din romania !!!

    Apreciază

  7. Ionut said, on decembrie 9, 2015 at 11:12 am

    Romania, sat fara caini…

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 12:00 pm

      România, colonie cu jigodii trădătoare în frunte, care cred că au dreptul de a decide cum vor soarta a milioane de oameni. Guvernanţii pot jefui oricât, pot tăia salarii şi pensii, aducându-le la nivel de mizerie (doar pe ale altora, nu şi pe ale lor), pot vinde avutul naţional pentru şpăgi, pot desfiinţa spitalele şi şcolile făcute de alţii, pot ruina orice, dar omul de rând nu mai poate nici să ţină câţi câini are trebuinţă!!! Frumoasă „democraţie”!!! Poporul are conducerea, cică!!!
      Iar cu guvernul CiocLoş, care exact pentru postura de cioclu al nostru şi al României a fost pus, ce să mai aşteptăm?

      Apreciază

      • Adrian said, on decembrie 9, 2015 at 12:50 pm

        Draga doamna Mirela, aveti foarte multa dreptate in cele ce ganditi si marturisiti (ca de altfel in toate postarile dvs !) si sunt intrutotul de acord cu dumneavoastra.

        In acest sens, iata ce ne povatuia dragul nostru Parinte JUSTIN:


        PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU despre ROMÂNIA: „România astăzi nu mai există decât cu numele”

        Bine ar fi ca acest tineret să îşi pună întrebarea de ce am ajuns aşa, noi, românii? Oare nu din cauza tot a Occidentului care ne-a supt toată avuţia ţării şi au făcut tot cât le-a stat în putinţă să ne sărăcească? Dacă ar fi aflat acest răspuns, nu ar mai fi alergat să îmbrăţişeze degrabă Occidentul, ci ar fi căutat să stea de strajă aici în hotarele noastre. Noi, românii, am fost tot timpul un piept şi spadă puternică de apărare a Occidentului de-a lungul istoriei. Carpaţii aceştia au fost ziduri de fier ce au pus stavilă tuturor celor ce doreau să cotropească Europa. Dar Occidentul a ştiut mai degrabă să profite de pe urma noastră şi niciodată nu ne-au fost recunoscători, iar acum se întreabă ironic oare de ce a ajuns românul să cerşească? Mai e şi vina conducătorilor noştri şi partidelor româneşti care s-au mâncat între ele şi s-au înghesuit care mai de care să trădeze mai repede şi să primească susţinere din partea marilor puteri. Dar toată această situaţie şi obişnuinţă în a trăda nu a făcut decât să slăbească rezistenţa şi bogăţia ţării. Da, noi am ajuns cerşetorii Europei, pentru că noi toată sărăcia noastră am pus-o în slujba Europei Occidentale, care acum trăieşte pe jertfa noastră. Dar rolul nostru foarte greu va fi valorificat de lumea aceasta a Occidentului care nu trăieşte şi nu poate să ajungă la gradul românului de jertfire. Îi invităm pe fraţii noştri occidentali să participe la sărbătorile acestea frumoase ale ţării noastre, aşa cum frumos vestesc tradiţiile populare Naşterea lui Hristos, poate mai frumos ca oricare popor, de la cel mai bătrân pană la cel mai mic prunc al lui, care gângureşte în braţele mamei, mărturisind parcă şi el Naşterea Domnului.

        România azi nu mai există decât cu numele, şi nu numai România, de altfel. Realitatea popoarelor nu mai este controlată de ele însele, ci ele sunt conduse de centrul european. Nu se poate vorbi despre o Românie liberă pentru că guvernul României este condus de marile puteri care stau ascunse în spatele Uniunii Europene sau al altor uniuni internaţionale. Democraţia nu există în rea¬litate, ea este numai în aparenţă şi ne dă nouă impresia că suntem liberi. A rămas doar o rezistenţă formală a na¬ţiu¬nilor, astfel încât să le mai poţi numi România, Bulgaria, Serbia. Realitatea este doar în mâinile Comite¬tului Central care dirijează toată viaţa popoarelor. Este o evidentă înăbuşire a voinţei popoarelor şi o tendinţă evidentă de amestecare a neamurilor, ca oamenii să nu îşi mai recunoască mai întâi identitatea ca neam, iar mai apoi identitatea ca om, creaţie a lui Dumnezeu. Nu vedeţi experimentele americanilor, că iau un grup de copii dintr-o ţară şi îi pun să înveţe în altă ţară, ca să amestece culturile şi obiceiurile natale? Pe ei nu îi interesează pacea şi bunăstarea popoarelor, asta e numai o teorie goală pentru prostimea asta a lumii. Naţiunile, la ora actuală, sunt descompuse.

        Eu am mai spus-o şi o repet: singura soluţie este întoarcerea la tradiţie şi ieşirea din societatea aceasta modernă, puţin câte puţin, aşa uşor. Să revenim la vechile obiceiuri ale strămoşilor noştri, la cultivarea unui petic de pământ, pentru că şi firea însăşi ne va veni în ajutor. Firea românului nu poate fi falsificată decât foarte greu, pentru că omul nostru are o fibră foarte sănătoasă şi pu¬ter-nică. Sigur că vor încerca să ne atace şi aici prin metode diferite pentru a ne stânjeni toată lucrarea aceasta de întoarcere acasă, întoarcere la tradiţii, la acest izvor de viaţă, dar o bună bucată de vreme se va mai putea merge încă, până vor instaura ei o dictatură absolută.

        Ţara noastră este o ţară care nu are nevoie de nimeni. Dacă ţara asta ar fi gos¬podărită de nişte oameni pe care îi doare sufletul şi inima pentru frumuseţea acestei ţări, nu am nevoie de nimic, nici de un şurub occidental.
        Harul şi puterea mucenicilor şi sfinţilor noştri măr¬turisitori să ne însoţească şi să ne întărească în această luptă grea ce ne stă înainte! Să avem nădejde că Maica Domnului, ocrotitoare a acestui pământ românesc, şi toţi sfinţii noştri mucenici din temniţele comuniste nu ne vor lăsa, şi aşa neamul nostru va învinge fiara antihristă.

        Să ne amintim de martirii şi străbunii noştri şi să nu îngăduim străinilor să ne răpească moştenirea această primită prin harul lui Dumnezeu şi plămădită prin sângele şi sudoarea martirilor noştri. Să ştiţi că noi putem fi străjerul Europei. O Europă fără o Românie nu poate exista. Ortodoxia noastră românească a rămas cam singura de strajă, în splendoarea ei de demnitate şi prestigiu.
        Ţara Românească este o ţară sfântă, cu un popor sfânt. Noi nu suntem consecinţa a nimănui, politic sau a altor stări de lucruri, dar noi suntem ţinta multor răzbunări vrăjmaşe de 2000 de ani; aşa cum Mântuitorul a fost vândut de la un neam la altul, aşa şi poporul român de la un stăpân la altul.

        Fraţi români, nu daţi uitării martirajul sfinţilor noştri! Apăraţi-vă credinţa şi sufletele voastre şi ale fiilor voştri!

        (Text preluat din cartea Ne vorbește Părintele Justin, vol I)

        Sursa: http://www.atitudini.com/2015/12/parintele-justin-parvu-despre-romania-romania-astazi-nu-mai-exista-decat-cu-numele/

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 2:29 pm

        Adrian

        Multumim frumos.

        ” Firea românului nu poate fi falsificată decât foarte greu, pentru că omul nostru are o fibră foarte sănătoasă şi puternică. „________OOOOFFF ! Sa dea Dumnezeu sa fie asa macar in parte, ca vedem azi in ce stare duhovniceasca jalnica se afla poporul roman, majoritatea lui lipit cu sete de materialism, patimi si inselare!
        Macar sa se trezeasca vreodata si acest popor sa arate firea sa! Sa ne rugam pentru el.

        si cat de sfant mai este poporul azi ramane de vazut la Judecata de Apoi, de la stramosii lui sfinti a mostenit ce era mai bun, CE va FACE el pana la urma cu mostenirea sa SCUMPA :Ortodoxia si Sfintenia ramane de vazut.

        Apreciază

      • Ionut said, on decembrie 9, 2015 at 6:13 pm

        Adevarat graieste Pr. Iustin!

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 10:47 pm

        Anda, Adrian,

        Mulţumesc! Sper ca, prin comentariile mele să fiu de folos, măcar puţin.

        Apreciază

  8. el said, on decembrie 9, 2015 at 11:49 am

    te doare capul de atata STUPIDITATE la cretinii astia INDRACITI si VANDUTI DIAVOLULUI care au pus labele lor paroase de dobitoace omenesti INDRACITE pe tara aceasta!

    au ajuns aceste DOBITOACE( sa ma ierte animalele ca le compar cu DEJECTELE acestea ale existentzei) sa calculeze ei si cate animale are voie omul sa ingrijeasca si cati caini permit ei onor DOBITOCII SUPREMI !

    maine aflam din lege cate pisici sa caini avem voie sa tinem in casa sau hranim pe strada si cu cate miligrame de mancare pe cap de animal !

    si sa nu uitam : TOATE CIPATE !!! ca asa scrie la „biblia” lor satanista pe care o au de indeplinit….

    cine mai asteapta pe altii si crede ca NU LEPADATURILE ASTEA sunt generatia lui anticrist este doar un ORB si un om care traieste in iluzii !

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 9:34 pm

      el,

      Spui: „maine aflam din lege cate pisici sa caini avem voie sa tinem in casa sau hranim pe strada”.

      Nu maine, ci deja există astfel de hotărări, doar că sunt la nivel local. Îmi amintesc de o ştire de acum vreo 2 ani că, la Târgu Mureş, oamenii au voie să ţină în curtea proprie maxim 2 câini, iar un om era amendat zilnic pentru că avea vreo 10-20, în alte părţi nu poţi să ai câini (şi pisici?) în apartament fără acceptul tuturor vecinilor şi tot în număr foarte limitat, iar pentru ei trebuie să plăteşti suplimentar la întreţinere etc. Cât despre hrănirea celor de pe străzi, erau şi pe aici voci „ortodoxe” care îşi doreau trimiterea la închisoare a „ticăloşilor” care fac aşa ceva, ceea ce se şi întâmplă în alte ţări cu cei care au cât de puţin grijă de oamenii străzii.
      Societatea modernă nu are nevoie de nobili, ci trebuie să fie o junglă în care să ne mâncăm unul pe altul şi în care trebuie să se manifeste selecţia „naturală” prin moartea celor mai slabi!

      Apreciază

      • el said, on decembrie 10, 2015 at 10:44 pm

        Mirela

        inseamna ca romanii au intrecut la capitolul acesta in indracire/rautate si stupiditate si pe occidentali.
        poporul acesta invata/isi insuseste REPEDE…..SMINTEALA, ingrijorator !

        Apreciază

  9. Ioan said, on decembrie 9, 2015 at 12:50 pm

    Off-topic:

    Roadele arsenismului – Ereticul Constantin Necula:

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 2:34 pm

      Ioan

      ELOCVENT !

      Apreciază

    • nikodim said, on decembrie 9, 2015 at 4:12 pm

      Ioan,
      Eeeeeee…nimic nu intelegi! Omul, spune clar ca pe el l-au invatat (sic!) sa se spele maghiarii si germanii ca sa nu fie un ortodox imputit. Acum intelegeti? Adica imputitii de ortodocsi din vechime, aia dinaintea maghiarilor si germanilor miroaseau rau, da? Adica cine din ortodocsi nu s-a spalat in „cultura” catolico-protestanta, pute la Liturghie. Adica Liturghia Ortodoxa e imputita!
      Doamne, daca nu era catolico-protestantismul, cat de imputita ar fi Creatia Ta!!!
      Si obligativitatea infiintarii in Tara, a „blocului crestin unit”, bloc din ala cu caramizi „ortodoxe”, luterane, catolice s.a.m.d. Pai „precucernice parintzele carcotash”, nu te contrazici cu teoria „blocului” asta? Oare dupa teoria „imaculatei culturi neo-ecumeniste” pe care o debitezi, n-o sa puta edificiul asta „minunat” de bloc caramiziu, din cauza nespalatelor „caramizi ortodoxe”? Sau ai vrut sa sugerezi ca ortodoxia aia veche „nespalata” de parfumul catolico-protestant „scump”, in valoare de 30 de arginti, cu care ai avut „onoarea” sa te „speli” tu de „imputiciunea” mostenirii neamului tau, va fi cumva reformata sau… facuta sa dispara?

      Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 4:47 pm

        nikodim

        aha, merci frumos de lamurire….BINGOOOO ! am priceput si eu imputitul sconx ortodox… 🙂 …..

        http://vroum52.com/vroumanimaux.img/loutre2.jpg………ok!

        Apreciază

      • marinela said, on decembrie 9, 2015 at 6:36 pm

        Ha,ha,ha…!Bravo Nikodim,tine-o tot asa!Ne luminaram si noi „nespalatii in ecumenism”

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 9:53 pm

        Iudele devin tot mai îndrăzneţe! Nu se mai furişează, ca Iscarioteanul, în noapte, ci îşi strigă trădarea la amvon şi în pieţe, cu obrăznicie, pălmuindu-i cu mână tare pe cei care îndrăznesc să rămână cu Hristosul cel învechit şi cu canoanele cele ruginite.
        Ruşine!

        Apreciază

      • Ecaterina said, on decembrie 11, 2015 at 3:31 pm

        Doamne, îți mulțumesc că m-ai făcut „împuțită”! Așa să mă ții, pân’ la sfârșitul veacurilor.
        Nikodime, Sfinții sunt deasupra ta.

        Slavă Ție, Doamne! Slavă Ție!

        Apreciază

    • marinela said, on decembrie 9, 2015 at 6:31 pm

      E chiar preot ortodox domnul asta,ca doar hainele-s de el,in rest sufla vintul in harul lui ,vai,vai!

      Apreciază

  10. alextatulea said, on decembrie 9, 2015 at 2:34 pm

    E posibil sa încerce eliminarea producătorilor autohtoni prin tot felul de ingradiri asa cum au facut cu tancurile de răcire in fermele de lapte si alinierea obligatorie la standarde europene cu care noi nu avem bani sa ne comparăm. Stana este o forma de a creste oi si capre si greu poți inlocui acest sistem prin ferme care aduc impozite si investiții costisitoare. Deci sistemul vrea sa nu mai producem nimic decat daca plătim impozite mari. Altfel nu îmi explic de ce au dat o stire atât de stupida probabil ca sa nu sară ca arsă opinia publică daca isi dă seama unde vor ei de fapt sa ajungă treptat cu pasi mici si siguri. Odată ce limitează câinii pot limita orice animal care aduce profit si omul nu depinde de supermarket.

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 10:14 pm

      Eu cred că ciobanii, decât să renunţe la câinii de pază „în exces”, o să aibă minte să le sporească numărul, ca aceştia să se poată ocupa nu nu mai de lupii din păduri, ci şi de cei de la finanţe. Oare câţi „viteji” s-ar mai aventura să vină să numere dulăii şi să dea amenzi, când ar risca să revină în fotoliile lor de conţopişti prădători cu dosurile înjumătăţite şi ferfeniţite?

      Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 9, 2015 at 10:43 pm

      O idee: ciobanii ar putea să ia pildă de la guvernanţi şi de la „preoţi” ca Necula: câinele în blană de oaie, după modelul lup în blană de oaie. Dacă în fruntea ţării şi ca urmaşi ai apostolilor găsim atâţia, de ce să nu fie şi la stână?
      De exemplu:

      https://strainisicalatori.files.wordpress.com/2012/09/oaie.jpg?w=468&h=327&h=327

      Apreciază

      • el said, on decembrie 10, 2015 at 11:02 pm

        Mirela

        iata o idee PERFECTA ! 🙂

        si eu daca as fi cioban as tine 3 dulai la stana „oficial” si restul de 5-7: ……domne´ astia sunt cainii mei de acasa n-au treaba cu stana, sunt animale de companie” de aia umbla in haita ca se plictisesc singuri!

        Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 12:05 am

      Banc bun de aplicat în cazul de faţă:

      Un ofițer de la Anti-drog a venit la o fermă să verifice dacă nu cumva pe acolo cresc ierburi interzise.
      Fermieul îi spune:
      – Nici o problemă, d-le, dar nu merge, pe la acel câmp …
      ofițerul a explodat:
      – Domnule, eu sunt reprezentat al puterii! – și cu mândrie scoate insigna lui:
      – Tu vezi nenorocita asta de insignă? Această pictogramă înseamnă că pot merge unde vreau eu. La orice teren! Nu există nimeni și nimic care să mă poată opri, sau să-mi interzică acest lucru! M – am exprimat destul de clar, țărane?
      – Bine, domnule, – este de acord agricultor. – În cazul ăsta poți să mergi unde dorești.
      Cinci minute mai târziu, agricultorul vede că ofițerul aleargă de rupe pământul, fiind urmărit de un taur imens, care din când în cînd îi mai aplica lovituri în fund. Fermierul aruncă instrumentele, aleargă la gard și din toate puterile îi strigă:
      – Insigna ta! Arata-i nenorocita aia de insigna! ..

      Înlocuim taurii cu dulăii de stână, sigur merge. Efectul:

      Apreciază

      • Ion said, on februarie 13, 2016 at 12:59 pm

        Sa dam ceasu inapoi cu 200 de ani,Sistemul Cibanilor era stability prin: Traditie,Folclor,Obiceiuri, Exzistenta de zi cu zi,Mestesugul Oeritului Trasmis din Tata in Fiu,Poienaritul Oilor,Stanaritul(Strungaritul Oilor)Aeptatul oilor(or Scosul Oilor la Stana),, Unitatile de masurea su compunerea de areapa erau si sunt: Tancul,Galeata,veadra,Cupa,Branzeru,Caldarea de Bacie,Strungaretele, Bacioniu,Ciobani Marzari,Ciobani Satrpare,4 caini de Arepe,2 caini de intors oile,2 caini de Fruntea Oilor,2 caini de Urma Oilor,2 caini de Urs ,1 caine de Stana ori Cotroana,.Autoapararea Ciobanilor,a bunurilor ,a Prtopietati find; Cioporul de oi(Turma de Oii)-Stana-Pasunea-Strunga Oilor-Ciobani-Bacioniu-Bacile-Magari de Poienarit(sunt ateveuri vii4x4 inventate inainte de Hristos si folosite de atunci in pastoritul oilor)-Caini de mai sus-Batele Ciobanesti-Fluierile Verigate or ne Verigate Ciobanesti-Siueratul de Comunicare la Distanta(similar comunicari morse )-Badicurile si Clopotele si Talangile de pe Oile Fruntate-Sisiuri Ciobanesti-Briste Ciobanesti-Cutate de Brau-Sacuri Ciobanesti de StanaritCaldari de Mamaliga/Tocan-Labosele dea tri Gateje-Amnare(ori diufe,sapere)-Foc lampanic in Stana-Foc de Turma-Foc de Urdit-Festilare-Sei ori Tiuti de Cai-Sei ori Povile or Tiute de Uagari-Cai de Urdinat-Donite-Laitere-Badane-Capatane-Plocade-Toluri-Cojoace-Tiaguri-Stracatori roi Crinte-Sarcinere-Dranitoare ori Sindrlleuri-Potcovituri Cai,Boi,Magari-Tarsare(vehicole Dacice de transport produse si ambulante inventate inainte de Hristos)-Tilegi,Spaturi,Haifuri(vehicole transport produse si ambulante inventate cu adaptare in ani 1000)-Dubari-Trambitari- Hacigari(system de comunicati modern de la Stane catre Sate)-Parlaie,Piuri,Vaej,Huraie,(masini de spalat toale supra modern inventate inainte de Hristos)-Tutargunuri,Taie,Vade,Culmacene,Turgaie(dotati cu apa potabila)-Scocare,Lespazuri,Sischaie,Tarlauri(amenazeri modern pentru sarea fainata a Oilor inventate odata cu Sarea pe glob)-Iescare, Cremene ,Amnare(ustensile extreme de modern de aprins focul inventate de Hahahahahhaaaaa cand de egipteni inainte de Hristos),,,,,eu am scris o mica parte din dotatiile Ciobanesti fare care aceasta frumoasa Traditie cu Obiceiuri cu Folclor va disparea cu inlocuiri vazute din Birauri(office de Stabi)cum, 6 Caini pe turma cu 1 Lunetist in inaintare de fruntea oilor cu 2 Ciobani Inarmati cu Calasnicov in areapa cu 1 Cioban cu Pistol 9 mm pentru Codeala Oilor,,Transportul poate fi inlocuit cu Avioane Usoare si Elicoptere,,SDtanele pot fi dotate cu Compiutere,Camere de Supraveghere legate la Jandarmeri,Pasunile pot fi sigure si Pazite din Foisoare de tip Santinele de Catre Jandarmi ,Vanatori pot vana pe pasunile turmelor de Ovine dupa ce MAI prin Jandarmi Imbarca in Stare de Urgenta turmele de Ovine care pot fi Exmatriculate rapid si efficient de de Munti cand Vin Vanatori cu cate 12 Caini de Vanator,,,Productie Traditionala Folclorica si Obiceiuri se poate pastra in Clipuri pe Tablete ori in Muzeiele Taranului ori in cartile de Povesti si Istorie- Produsele Traditionale de la Stani cu Obiceiuri Ciobanesti se pot importa din China cum Greieri prajiti,Lacuste,Susi de serpi etc,,,Folclorul authentic Stravechi la fel se poate importa din China atat costume Populare Romanesti cat si instrumentati Polulare facute in China pentru Ramani Tarani care ingroase randurile culegatorilor de ardei Grasi in Spania ori Castraveti culesi in Germania si acolo pot canta cantece cum Noi Suntem Romani unde pot imbraca hainele populare cusute in China de masinile robot,iar Satele lor Taranesti devin Fonduri De Vanatoare Cinogetice, Genogetice,Rusovetica, Stalinosvetice,Ruinovetice ,Pustiovetice si alte fonduri de Faune ,,, Daca Satele au fost Colectivizate cuva In Parcul Natural Gradistea de Munte atunci Satele Pustiate cu Cimutire cu Tot sunt Pastrate Natural sub Pureziri Naturale si cu Aprobarea Parcului se pot obtine aprobari pentru Vizite,folosinte temporare ori coordinate de Parc,,Aprobarile se iau cu 45 zile inainte cu legile de rigoare ale Parcului Parcului Natural G Muntii care legi sunt talmacite din legile de circulatie Greaca auto pe mare,care sunt constitute-onale dar inca nu sa descoperit in care constitutie,,va las ca se ia curentu,, revine Ion cu Fluiera

        Apreciază

  11. artion said, on decembrie 9, 2015 at 2:35 pm

    Daca la caini de stana au impus limite, poate au de gand sa cheme niste norvegieni sa rezolve problema lupilor..

    Apreciază

    • nikodim said, on decembrie 9, 2015 at 9:42 pm

      artion,
      E plina Tara de „norvegienii” nostri gata sa starpeasca tot ce mai misca pe aici.

      Apreciază

  12. Adrian said, on decembrie 9, 2015 at 3:11 pm

    Oameni buni, voi auziti ce spune popa asta ?!!! …
    … de la min.1:06,
    „… astia (adica SCHISMATICII si ERETICII !!!) m-or pus sa-nvat sa predic (ce?), m-or invatat sa fiu spalat la slujba sa nu devin ortodoxie putitoare, m-o obligat sa-mi construiesc luminos (ca, nu-i asa noi eram/suntem in intuneric !!!) biserica, sa constientizez valoarea Scripturii (si-n intuneric, dar si prosti !!!)…”

    si dai si lupta neicusorule…

    Domnule popa, dumneata cum intelegi povata Sfantului Apostol Pavel catre ucenicul sau Tit:

    Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, in special, cap.3, ver.
    10. De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,
    11. Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.

    Iertati de indrazneala !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  13. Alex said, on decembrie 9, 2015 at 3:46 pm

    Apreciază

  14. Alex said, on decembrie 9, 2015 at 3:54 pm

    Vin colindătorii cum veneau odată, leru-i ler
    Să colinde-n seara asta minunată, leru-i ler
    Dar li-i gura arsă şi li-s ochii-n lacrimi, leru-i ler
    Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi, leru-i ler

    Gazdelor creştine, să-i primiţi în casă, leru-i ler
    şi cum se cuvine să-i poftiţi la masă, leru-i ler

    Vi-i trimite sfântul să ne-ncerce mila, leru-i ler
    Domnii mari de astăzi să-şi deschidă vila, leru-i ler

    şovăielnic pasul , mâinile plăpânde, leru-i ler
    Tremurat li-i glasul, nu ştiu să colinde, leru-i ler

    Dacă stau la poartă şi nu zic nimica, leru-i ler
    Domnilor de astăzi, să v-apuce frica, leru-i ler

    Mută-i întrebarea ce răsună-afară, leru-i ler
    Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară, leru-i ler

    Tot în frig şi-n foame, tot cu mâini întinse, leru-i ler
    Pe la porţi străine ce ne stau închise, leru-i ler

    Vin colindătorii cum veneau odată, leru-i ler
    Să colinde-n seara asta minunată, leru-i ler
    Dar li-i gura arsă şi li-s ochii-n lacrimi, leru-i ler
    Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi, leru-i ler

    Apreciază

  15. ioana said, on decembrie 9, 2015 at 4:57 pm

    Grav e ca are mare priza la tineri…..

    Apreciază

  16. Ioan said, on decembrie 9, 2015 at 5:44 pm

    „primii ciobani” ai tarii au decis! Sa ma ierte ciobanii adevarati cu bun simt , e vorba de incultura „alesilor” si de grabnic pus la lucru vorba stapanului de catre slugile alese… Sau petarde care ne tin ocupati cat ei croseteaza….Sau…le e frica ca trupe „antitero” sa nu fie terminate de caini atunci cind vor supara populatia?!

    Apreciază

  17. Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:44 pm

    De aia nu mai poate Badea Gheorghe si Nea Ion din varful muntilor se pisa ei pe legea lor…
    Sa vina doar sa se apropie sa faca ceva astia nu sunt dusi la Biserica de multe ori cand le-o frige o nuia sau o bata…..
    Vedeti-va de treaba or sa fie mai multi de 3 caini la turmele mari si de acum incolo…cine o sa verifice si chiar daca…si ce?
    Daca isi pun minte cu ei pot sa ii dea si in judecata ca au bani ciobanii si crescatorii de animale daca vor si vor CASTIGA ca legea o aberatie completa…

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 9, 2015 at 9:05 pm

      Radu

      Tu n-ai inteles inca ce poate SISTEMUL daca chiar vrea.

      Apreciază

      • mihai said, on decembrie 9, 2015 at 11:31 pm

        aceste animalute sunt infractorul de serviciu, insa nici ovorba despre jaful din paduri si unde sau desfigurat si habitate in urma defrisarilor

        Apreciază

    • carla said, on decembrie 13, 2015 at 2:16 am

      Radu, nu cainii ii deranjaza pe aia, ei au treaba cu cresterea animalelor si cu…”emisiile de carbon”. Ne spun: mancati mai putina carne, astfel „planeta va fi mai curata” si „nu vor fi atatea emisii de dioxid de carbon”. Ceva de genu’ tocmai au debitat la conferinta aia de la Paris, despre mediu si „dezvoltare durabila” care a fost zilele trecute. Cica e prea mult carbon ( carbonul este caramida lumii vii, pe tetravalenta carbonului este cladita insasi viata), ei zic ca-i prea mult; eu ma indoiesc (bine ca nu-i prea mult oxigen, sau aer, sau apa…)
      Maine vor zice si ca noi expiram prea mult si ne vor limita existenta.
      Cred ca autonomia alimentara ii deranjaza, de fapt. Vor sa controleze ei orice activitate economica. Noi nici sare nu mai extragem, importam.

      Apreciază

  18. Metatron said, on decembrie 9, 2015 at 10:16 pm

    Pai poate fi fentata legea, va dau eu ideea cum ar putea fi, pai sa imparta in mai multe turme si fiecare turma cu cainii ei :), poate sa fac intr-o turma mai mare o asociatie cu mai multi proprietari, pe mai multi membri din familie si tin la comun oile si fiecare proprietar sa aiba cainii lui chiar daca tin oile la un loc.

    Apreciază

  19. ion hodor said, on decembrie 9, 2015 at 10:40 pm

    Grofii au hotarat,iobagii sa implineasca,santem ca pe timpul lui HORIA,nu-i de gluma !Vor sa ne extermine,au distrus totul,Agricultura,Industrie,Paduri,aer apa,mai ramasese-ra oile,la care stam destul de bine.Ce sa faca omul de la munte cu 3 caini la munte.SANT NISTE CRIMINALI,DRAGI CIOBANI NU VA LASATI,DUCETI SI-I CIOMAGITI.ACEASTA LEGE E MULT MAI VICLEANA DECAT PARE!!

    Apreciază

  20. […] Parlamentul a hotarat: maxim 3 caini / turma de oi la munte, 2 caini la deal si 1 caine la campie […]

    Apreciază

  21. […] Parlamentul a hotarat: maxim 3 caini / turma de oi la munte, 2 caini la deal si 1 caine la campie […]

    Apreciază

  22. marina said, on decembrie 15, 2015 at 10:26 am

    Dvs stiti cata treaba face un caine de stana..??? Aceasta este o lege impotriva producatorilor autohtoni, ca sa cumparam branza numai de la hypermarketuri. Sa le fie rusine in primul rand pentru motivatia acestei legi!! Sa nu reduca iepurii si caprioarele ca sa aiba cum sa le impuste vanatorii!!! Vanatoarea de placere este cea mai mare crima impotriva naturii salbatice, iar cei care o fac niste complexati!!! Un barbat adevarat nu ucide de placere!
    Si eu merg pe munte si este adevarat ca te poti intalni oricand cu cainii, insa trebuie sa intelegem ca legea ar trebui sa prevada ca ciobanii sa-si supravegheze cainii, indiferent de numar. Un alt caz in care parlamentarii voteaza fara sa aiba habar si, mai ales, cu rea intentie…puteau macar sa minta ca protejeaza turistii, nu ca sprijina vanatoarea.

    Apreciază

  23. […] Parlamentul a hotarat: maxim 3 caini / turma de oi la munte, 2 caini la deal si 1 caine la campie […]

    Apreciază

  24. Cioban, da' nu din Parlament, ci de la oi said, on februarie 3, 2016 at 11:21 pm

    Iubiti conducatori,
    pentru ca din nou si mereu va dovediti angajarea neabatuta in programele inteleptului partid comunist roman (FSN – PSD) prin „competenta” staruitoare in toate domeniile campului muncii, va invitam sa conduceti oile din stanile Romaniei, iar noi, ciobanii, vom conduce tara in locul vostru. Desi noi pe treaba voastra suntem la fel de incompetenti ca voi pe-a noastra, totusi rezultatele noastre in locul vostru vor fi mai bune ca ale voastre, ca un pic de bun simt ne-a mai ramas, dar voi in locul nostru ce veti face? Ca oile noastre nu se conduc prin manipulare, iar cainii nostri nu mananca minciuni. Succesuri!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.