SACCSIV – blog ortodox

BUGETUL SOROS – CIOLOS. Ministrul Finantelor: Romanii sa invete sa lucreze pe 2 lei, ca in India. SRI primeste insa cu 20% mai mult …

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 8, 2015

Ca sa intelegem mai bine ticalosia, reiau un text din 2014:

Executivii străini detaşaţi de multinaţionale la Bucureşti s-au obişnuit să formuleze automat în discursul public ipoteza conform căreia salariile locale sunt mici pentru că productivitatea este redusă, dar în acelaşi timp susţin cu seninătate că România este o destinaţie atractivă de investiţii tocmai pentru că salariile sunt mai mici decât în alte părţi.

Între timp, România a devenit gazdă pentru corporaţiile mondiale care decid cu ochii în cifre dacă 3.000 de oameni îşi pierd sau nu locul de muncă pentru că la Mumbai sau Cairo costurile salariale sunt cu câteva procente mai mici decât la Bucureşti.

Am auzit de puţine ori un executiv străin care să spună că firma sa a venit în România pentru că aici forţa de muncă are expertiză în IT, în inginerie civilă sau în tehnologie aerospaţială. Am auzit în schimb de colonii de call-center-uri, de parcă mănunchiul de facultăţi şi universităţi ţinute în poală de Ministerul Educaţiei are o singură specializare, cea de telefonist şi telefonistă.

În inginerie situaţia este la fel. Un cunoscut, doctor în roboţi industriali, s-a angajat în urmă cu trei ani în biroul de proiectare al unei mari companii din industria auto la Bucureşti.

Câştiga în jur de 3.000 de lei pe lună, pleca dimineaţă de acasă, se intorcea seara târziu şi tot ce avea în cap era cum să facă să mute cât mai ieftin o coloană de direcţie de pe partea stângă pe partea dreaptă a automobilului şi cum se prinde cât mai ieftin un cablu de o caroserie.

După doi ani de cearcăne şi nopţi nedormite, a obţinut un loc de muncă similar într-o companie din aceeaşi industrie în Germania. Nu s-a gândit de două ori, şi-a făcut bagajele şi a părăsit definitiv România. Acum câştigă 3.000 de euro/lună, nu 3.000 de lei/lună şi nu mai vorbeşte despre cabluri, bujii şi electromotoare, ci despre plimbări cu bicicleta, vacanţe şi dilema de a încheia o casă într-o suburbie sau un apartament în centrul oraşului.

După primele luni la noul loc de muncă din Germania, doctorul în inginerie povestea că simte că s-a mutat la sanatoriu, că nu există niciun bici care să îl mâne de la spate şi că economia germană îşi arată întreaga disponibilitate pentru a-l absorbi.

Situaţia de faţă se poate extrapola într-un întreg evantai de domenii. O vânzătoare din Germania va reuşi în medie să treacă zilnic prin faţa scanerelor un număr aproximativ egal de produse ca şi o vânzătoare din România. Un taximetrist belgian conduce zilnic un număr aproximativ de kilometri cu unul de la Bucureşti, iar brutarul român produce tot atâtea chifle cât cel danez.

Dar, costurile cu forţa de muncă din industria auto românească însă sunt de 3,75 ori mai mici decât media europeană, cele din comerţ sunt de şase ori mai mici decât media, iar în construcţii românii sunt plătiţi de 5,3 ori mai puţin decât în UE.

Piaţa muncii din România nu are o problemă intrinsecă de productivitate – numărul de chifle produse pe oră de un brutar, kilometri/zi parcurşi de un taximetrist sau numărul de bilete vândute de o taxatoare sunt similare cu cele din Occident.

Diferenţa este dată de valoarea pe care piaţa locală este dispusă să o plătească pentru produsele industriei locale. Din pacăte, pentru un set gros de produse preţurile româneşti sunt uniformizate cu cele din Europa.

La benzină şi la lapte plătim la fel ca Occidentul, la cosmetice şi pantofi situaţia e comparabilă şi lista poate continua. Salariul mediu rămâne însă 1.600 de lei/lună în Româniă şi nu 1.600 de euro/lună. Cu faţa la colţ şi cu capul plecat, România este astfel prinsă într-un dans în care muzica nu e plătită de noi, iar valoarea adăugată produsă local zboară aproape liber către Zug, Laussane sau Rotterdam. Totul se întâmplă în timp ce Guvernul se întreabă constant, uimit şi cu mâinile în sân de ce încasările bugetare nu au depăşit niciodată 35% din PIB.

Cititi va rog mai multe la:

Din nou despre SALARIUL COLONIAL din Romania

Asta deoarece:

Ilie Serbanescu: ROMANIA a devenit o COLONIE

Anca Dragu Paliu e insa ministrul finantelor, are cam 150 000 000 lei vechi pe luna si e multa:

decizia-a-fost-anun-ata-de-ministrul-anca-dragu_520199

Foto: http://ro.blastingnews.com/actual/2015/12/salariul-minim-nu-mai-cre-te-de-la-1-ianuarie-00684389.html

Iata ce putem citi la Ministrul Finanţelor, declaraţie neinspirată: Salariul minim nu creşte. În Brazilia, India săracii lucrează şi pe 2 lei:

Ministrul Finanţelor, Anca Drag, a anunţat că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie 2016 de la 1.050 lei la 1.200 lei. Noul ministru a dat exemplul unor ţări ca Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.
Ministrul Finanţelor a explicat că, în privinţa majorării salariului minim pe economie, este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră.

Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României„, a declarat Dragu vineri seara, la o întâlnire cu jurnaliştii, citată de Mediafax.

Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.

Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât Guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

„Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată„, a spus Dragu.

[…]

   Comentariu saccsiv:

Cateva chestii pe scurt:

Care sunt preturile in tarile alea? Care e puterea de cumparare a salariului? Altfel spus, ce poti face acolo cu 100 de euro?

Cum adica “fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”? Dar ce anume nu mai fac romanii in Romania si au venit multimi de emigranti sa ni le faca?

   Anca Paliu Dragu a lucrat in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI (2001-2013) apoi a fost recrutata din 2013 de Comisia Europeana. Adica n-a lucrat niciodata pe 2 lei. Si nici n-a trebuit sa-si munceasca mintea cum sa se descurce cu 2 lei intr-o Romanie cu preturi europene.

SRI va beneficia insa de o crestere de 20% … Iata ce putem citi la Bugetul pe 2016: Mai mulți bani la SRI, SIE și Ministerele de forță. Tăieri la protecția socială și transporturi de pe Active News:

Potrivit proiectului de buget pe 2016, principalele servicii secrete,dar și Ministerul Apărării vor primi mai mulți bani.

Conform siteului economica.net, bugetul MAPN va crește cu 4 miliarde lei, bugetul MAI cu 2,8 miliarde lei, bugetul Educației cu 1,6 miliarde lei, iar Ministerul Fondurilor Europene va crește cu 1,4 miliarde lei.

Pentru SRI, guvernul propune un buget de 1,8 miliarde de lei, cu o creștere de aproape 20% mai mare față de anul precedent. De asemenea, bugetului Serviciului de Informații Externe va crește cu 6,5% față de anul trecut, ajungând la 272 de milioane lei.

[…]

 

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Humor said, on decembrie 8, 2015 at 5:18 pm

    http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/exclusiv–spitalul-militar-din-bruxelles-confirma-oficial–toti-pacientii-de-la-colectiv-trimisi-in-belgia–infectati-cu-bacterii-401622
    ” De teama unei reputaţii pătate, medicii şi managerii de spital aleg să ascundă adevăratele cifre, dar câteva detalii îi trădează ușor:
    în România sunt raportate mai puține infecții nosocomiale decât în țările cele mai avansate din UE;
    respectiv, în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti.
    În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.”
    Ce uşor punem noi botul la toate manipulările ( poate că unii o fac interesaţi pe diferite căi, ca să nu spun direct, mituiţi 😉 ) ?!
    În primul rând, binefăcătorii ăştia care au venit să ia pe alese, ca la piaţă, pacienţi din spitalele româneşti, puteau foarte uşor observa că aceştia sunt sau nu infectaţi, deoarece trecuseră vreo 8 zile de la producerea accidentului . Acum, după atâtea zile, şi după tot scandalul tip vendetă iscat în România pentru a-l înfunda pe Arafat, s-au trezit şi ei să facă aceste declaraţii :
    Odată, că aruncă eventuala infectare care s-ar fi putut produce şi acolo, în cârca noastră, iar în al doilea rând, dacă se vindecă pacienţii, costurile vor fi astronomice.
    La cele reale, pe care şi aşa le e jenă să le facă publice, de nesimţite ce sunt ( cel puţin raportate la nivelul salarial din România), se vor adăuga şi astea cu tratarea unor infecţii, probabil inexistente, sau apărute în perimetrul lor ( inclusiv din timpul transportului).
    Iar asta cu ” în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti. În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.” este de domeniul ridicolului:
    Înseamnă că se recunoaşte că la ei infecţiile îşi fac de cap, zburdă în voie, dar numai la noi, reprezintă o problemă majoră, mai ales atunci când vrei capul unui moţoc sirian !
    .P.S.
    Scrisoarea de răspuns, din care lipseşte chiar esenţialul (costurile „ajutorului umanitar” ) cred că este întocmită deloc dezinteresat, mai ales că cei de la România Liberă (sanchi :mrgreen: ) le ridică aşa frumos la fileu, implorându-i să-i acuze pe români de toate relele !
    Proşti ar fi fost, să nu profite şi astfel !

    Apreciază

    • carla said, on decembrie 8, 2015 at 11:00 pm

      Arafat e un bun roman, asa sirian cum este la origine. Si-au rupt si altii coltii in el. Pentru ca e dedicat meseriei sale, corect, e modest si NU urmareste cu obstinatie sa parvina. Cei care-l ataca acum ar fi util sa nu fie exact invers. Probabil ca este cel mai tehnocrat personaj de acolo, daca nu singurul ( „fireste” inteleg si eu, ca toata lumea, ca: tehnocrat=nepolitic, nici nu-i mai necesar bun profesionist in domeniu, cui sa-i mai pese?)

      Apreciază

      • danielvla said, on decembrie 9, 2015 at 12:03 am

        Nu stiu cat de corect e atunci cand trimite elicopterul pentru personaje importante, iar pentru oamenii obisnuiti implicati in accidente nu. Cand se implica el personal in cazurile unde considera si nu lasa sistemul SMURD pe care l-a creat sa functioneze cu impartialitate.
        Si isi mai baga si nasul in alte intitutii, facand modificari nepotrivite pe acolo.
        I se da prea mare importanta acestui arab.

        Apreciază

      • carla said, on decembrie 9, 2015 at 12:41 am

        Se poate, nu cunosc detalii. Din afara cam arata a lucratura, in consensul celorlalte intamplari din ultimul an.
        Cu Smurd-ul, ce sa zic, au ajuns in 10 minute, cand niste prieteni au facut accident.

        Apreciază

  2. hypercube21 said, on decembrie 8, 2015 at 5:53 pm

    Mi se pare doar mie, sau o ajuns Lila de la Vacanta Mare sinistra de finante?

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 8, 2015 at 8:30 pm

      hypercube21

      beurk, imi vine sa VARS, cine e scroafa asta grasa ?
      din osanzele burtii ei infecte da parasuta asta lectii neamului romanesc?

      ei bine: NIMENI SA NU munceasca pe 2 lei/pe salar de nimic, sa vedem DIN CE MAI TRAIESC acesti viermi, PARAZITII natiunii !!!

      Apreciază

      • hypercube21 said, on decembrie 9, 2015 at 1:02 am

        el

        Ai inteles gresit. „Scroafa aia grasa” cum spui tu este componenta a trupei umoristice Vacanta Mare. Asemanarea cu doamna ministru e uluitoare. Or fi surori?

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 2:32 am

        hypercube21

        bine scuze, eu nu prea sunt la curent cu fauna locala.
        oricum se aplica la scroafa cealalta zisa ministra.

        Apreciază

      • PG said, on decembrie 9, 2015 at 8:31 am

        Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 4:00 pm

        PG

        JAHA !…..

        Apreciat de 1 persoană

  3. energein7 said, on decembrie 8, 2015 at 5:58 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  4. ban said, on decembrie 8, 2015 at 7:50 pm

    O veste probabil ”buna”: Putin a spus armatei sale sa se pregateasca pt. al lll-lea razboi mondial, cu s.u.a.(nato), in Siria. Dar cum noi suntem prea mari pt. un razboi atat de mic, sigur nu vom fi atacati!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 2:36 am

      ban

      ai simtul fin al ironiei :”Dar cum noi suntem prea mari pt. un razboi atat de mic, sigur nu vom fi atacati!”

      🙂 !….siiiigur nu atacati!… atacatori anti-Rusia cu curvele NATO si apoi….PRAF si PULBERE!

      Apreciat de 1 persoană

      • Ecaterina said, on decembrie 9, 2015 at 9:13 am

        „Praf și pulbere”? Nu. Mai degrabă ZOMBI.

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:27 pm

        NU te increde prea mult in Rusia nu cred ca vor castiga tehnologic au facut progrese majore dar tot avantajul este in mana Nato.
        O sa fie nasol de noi daca intram in razboi nu conteaza va fi jale sa ne rugam sa nu ajungem la faza cu razboi ca tot poporul o sa sufere nu aia de sus…
        Eu ma astept sa atace Nato ei nu vor ataca ca stiu ca sunt in dezavantaj.
        In rest sa ne rugam pentru pace si sa nu apucam timpurile de pe urma e mai sigur asa.

        Apreciază

  5. geo said, on decembrie 8, 2015 at 7:50 pm

    http://adevarul.ro/locale/targoviste/video-ultimele-clipe-relaxare-pensionarii-trateaza-pucioasa-statul-concediaza-specialistii-balneoclimatologie-recuperare-1_566703af7d919ed50e04a395/index.html

    http://adevarul.ro/life-style/parinti/cum-lipsa-grijii-parintesti-afecteaza-psihicul-copilului-1_566020b77d919ed50ed999c9/index.html

    http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/colindul-leru-i-ler-intepretat-avocat-it-ist-ajuns-viral-am-murit-degeaba-ce-ati-facut-taratot-frig-foame-miini-intinse-1_5666c7467d919ed50e029ec4/index.html

    http://adevarul.ro/locale/constanta/l-am-cunoscut-baiat-virusat-extremism-musulman-dobrogea-vorbeste-despre-omar-adolescentul-craiovean-ridicat-diicot-1_5666defb7d919ed50e03707e/index.html

    http://adevarul.ro/locale/craiova/imamul-craiova-dezvaluit-intampla-moscheea-cauta-adolescentul-convertit-islam-suspectat-facea-propaganda-jihadista-1_5666fbba7d919ed50e0466fc/index.html

    http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/jumatate-locuitorii-sate-declara-nu-loc-munca-numai-4-spun-someri-1_566708307d919ed50e04cad1/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/relatiile-ungariei-romania-marcate-provocari-majore-afirma-ministrul-externe-budapesta-1_56670a447d919ed50e04dd8a/index.html

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/drama-trece-mama-sapte-copii-mici-munceste-ziua-vaci-oferi-mancare-pruncilor-1_5666f3e17d919ed50e041e84/index.html

    http://www.gandul.info/stiri/cati-bani-mai-vrea-bor-pentru-catedrala-mantuirii-neamului-nu-putem-avea-din-nefericire-un-spital-in-fiecare-catun-avem-insa-cate-o-biserica-14913062

    http://m.zf.ro/business-international/de-ce-nu-invadeaza-nimeni-isis-una-dintre-cele-mai-vechi-profetii-islamice-ii-tine-departe-pe-occidentali-14912813

    http://campanii.gandul.info/godporatia-banii-si-afacerile

    http://www.gandul.info/magazin/cat-de-credinciosi-sunt-oamenii-de-stiinta-americanii-publica-primul-mare-studiu-despre-relatia-dintre-cercetare-si-credinta-14909343

    http://www.gandul.info/international/francezii-vor-sa-interzica-tor-si-wifi-ul-public-14912708

    http://www.gandul.info/stiri/incident-socant-in-bucuresti-o-femeie-si-a-dat-foc-la-apartament-apoi-s-a-aruncat-de-la-etajul-8-14912545

    http://www.gandul.info/international/o-noua-amenintare-terorista-in-franta-traficul-feroviar-intrerupt-dupa-ce-intr-o-gara-a-fost-gasit-un-colet-suspect-14912766

    http://www.gandul.info/stiri/big-brother-la-primaria-timisoarei-ce-a-descoperit-autoritatea-pentru-prelucrarea-datelor-personale-la-un-control-din-oficiu-14912881

    Apreciază

  6. geo said, on decembrie 8, 2015 at 7:52 pm

    http://www.gandul.info/stiri/un-barbat-a-murit-iar-altul-a-fost-ranit-dupa-ce-au-fost-prinsi-sub-un-mal-de-pamant-in-campina-14912686

    http://www.gandul.info/stiri/cei-doi-muncitori-prinsi-sub-un-mal-de-pamant-in-snagov-au-fost-scosi-morti-14912510

    Dumnezeu sa ii odihneasca! Imi aduc aminte ca si la pasajul de la Baneasa au murit 4 muncitori. Pentru ei nu iese nimeni in strada? Nu se declara doliu national? Jenant…

    Apreciază

  7. geo said, on decembrie 8, 2015 at 8:09 pm

    http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/studiul-ubb-cluj-arata-slabiciunile-romaniei-cazul-unui-atentant-terorist-putem-face-totusi-preveni-atacurile-extremistilor-1_566708707d919ed50e04cc37/index.html

    http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/baricadat-porcul-bucatarie-sa-l-scape-hoti-ajuns-batran-oltenia-sistemul-antifurt-infailibil-1_5666cf4f7d919ed50e02ecb6/index.html

    http://adevarul.ro/locale/giurgiu/bloc-demolat-greseala-giurgiu-ancheta-primariei-firma-urma-demoleze-bloc-dezafectat-demolat-altul-1_55c32b3cf5eaafab2c4d2ce4/index.html

    http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/nevoiasii-brezoi-si-au-facut-provizii-portocale-mandarine-doua-luni-accidentul-dn-7-1_5665cb7f7d919ed50efcaf9c/index.html

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/drama-trece-mama-sapte-copii-mici-munceste-ziua-vaci-oferi-mancare-pruncilor-1_5666f3e17d919ed50e041e84/index.html

    http://adevarul.ro/locale/sibiu/mitropolitul-ardealului-laurentiu-streza-plimba-bolid-mercedes-costa-minim-63000-euro-1_5662ba2d7d919ed50ee9acfd/index.html

    http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/comuna-apuseni-14-angajati-scoala-13-elevi-sfert-populatia-localitatii-format-calugarite-1_56645b2d7d919ed50ef31840/index.html

    http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/cum-opereaza-biserica-diferenta-moaste-trupuri-afuristice-parintele-cleopa-cele-blestemate-umflate-toba-cele-sfinte-binemirositoare-1_5662a5d37d919ed50ee933bd/index.html

    http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/ticu-lacatusu-ridica-scoala-copiii-nepal-proiectul-uimitor-primului-alpinist-roman-ajuns-everest-1_56614fb67d919ed50ee12188/index.html

    http://adevarul.ro/locale/bistrita/biserica-ortodoxa-testeaza-bistrita-piata-serviciilor-urgenta-ambulanta-asociatiei-binefacere-bor-sfintita-Ips-andreicut-1_5666ce397d919ed50e02de09/index.html

    http://adevarul.ro/locale/iasi/investitie-inutila-iasi-Intr-un-sat-elevi-construieste-scoala-imensa-jumatate-clasele-s-au-bagat-sute-mii-euro-vor-goale-1_56642d5e7d919ed50ef1f08b/index.html

    http://adevarul.ro/locale/iasi/cum-fardeaza-moartea-spitalele-iesene-centre-medicale-vechi-decenii-mai-curate-hartie-decat-cele-mai-moderne-clinici-europa-1_566469dc7d919ed50ef3782b/index.html

    http://adevarul.ro/locale/botosani/batranete-traita-frica-san–zeci-varstnici-familie-risca-ramana-nimanui-caminul-ingrijiti-ramane-finantare-1_566444987d919ed50ef282a5/index.html

    http://adevarul.ro/locale/baia-mare/povestile-nespuse-romanilor-manati-mirajul-occidentului-foarte-copii-ramas-traumatizati-viata-1_5665aab77d919ed50efbaf54/index.html

    http://adevarul.ro/locale/satu-mare/cum-ajuns-cele-mai-pitoresti-zone-tara-nu-si-cunoasca-originile-vine-denumirea-Tara-oasuluio-1_5665acb67d919ed50efbcb30/index.html

    Apreciază

  8. geo said, on decembrie 8, 2015 at 8:43 pm

    http://www.capital.ro/ministerul-finantelor-o-majorare-a-salariului-minim-trebuie-colerata-cu-realizarea-unui-studiu-de-impact.html

    http://www.evz.ro/sa-se-adapteze-sau-sa-plece-replica-ferma-a-unui-primar-canadian-pentru-musulmani-carnea-de-porc-a-starnit-subiectul.html

    http://www.evz.ro/niculae-a-ascuns-miliardul-de-euro-in-buzunarele-a-trei-femei-exclusiv-premium.html

    http://www.evz.ro/anca-dragu-ministrul-finantelor-nu-se-poate-preciza-ca-nu-va-fi-o-crestere-a-salariului-minim.html

    http://www.evz.ro/la-baile-oglinzi-izvoare-renumite-in-europa-sunt-in-paragina-statiunea-in-care-se-trata-carol-al-ii-lea-este-vanduta-la-pret-de-vila.html

    http://www.capital.ro/seful-unui-fond-american-de-investitii-darea-in-plata-loveste-in-constructorii-de-locuinte.html

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/sucevita-un-drum-a-fost-construit-in-jurul-unui-stalp-pentru-ca-mutarea-lui-era-prea-scumpa-pentru-primarie-133455.html

    http://www.voceatransilvaniei.ro/pestera-insufletita-un-obicei-unic-de-craciun-reconstituit-in-tara-oasului/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/scrisoare-cutremuratoare-adresata-presedintelui-iohannis-de-ce-nu-sunteti-solidar-cu-taranii-amarati/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/descoperire-macabra-in-arad-un-barbat-si-o-femeie-decedati-din-cauza-frigului/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/cadavrele-doi-oradeni-gasite-stare-de-putrefactie-fiul-lor-locuia-cu-ei/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/teritorii-importante-din-bihor-excluse-din-perimetrul-de-exploatare-petroliera-ex-3-baile-felix/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/scoala-ardeleana-dezastrul-din-invatamantul-clujean-elevii-invata-in-conditii-inumane-chiar-in-centrul-orasului/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/si-tu-poti-face-un-miracol-de-craciun-copilasii-dintr-o-parohie-din-ardeal-au-nevoie-de-speranta/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/mostenitorul-familiei-fogolyan-cere-ca-sediul-prefecturii-sa-poarte-numele-strabunilor-sai/

    http://www.romaniatv.net/a-ramas-orb-din-cauza-unui-obiect-pe-care-toti-l-am-folosit_261297.html

    http://www.voceatransilvaniei.ro/alerta-cu-bomba-la-un-liceu-din-transilvania-900-de-elevi-au-fost-evacuati/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/comisarii-garzii-nationale-de-mediu-si-politia-pe-urmele-gunoialeor-pierdute-in-padurile-maramuresului/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/peste-15-000-de-credinciosi-maramureseni-implicati-intr-o-actiune-social-filantropica/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/cel-mai-batran-maramuresean-implineste-106-ani-de-sfantul-nicolae/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/partea-urata-a-vietii-de-familie/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/tezaurul-uman-viu-floare-finta-va-primi-titlul-de-cetatean-de-onoare-al-orasului-negresti-oas/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/689386/

    http://www.voceatransilvaniei.ro/sistemul-big-brother-de-satu-mare-este-scump-nesecurizat-si-ineficient/

    Apreciază

  9. geo said, on decembrie 8, 2015 at 9:14 pm

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-deputat-catre-Moise-Guran-dupa-ce-prezentatorul-a-spus-ca-BOR-finanteaza-partide-si-siteuri-legionare-Mi-ar-placea-sa-l-vad-vorbind-despre-redevente-derizorii-platite-de-companii-ca-OMV-nu-de-basme-de-marketing-127626

    guran asta era o promisiune, cindva…asa a ramas…

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Vasile-Banescu-purtatorul-de-cuvant-al-Patriarhiei-Romane-Din-donatii-nu-sunt-bani-suficienti-pentru-a-finaliza-constructia-Catedralei-Manturii-Neamului-127648

    http://www.activenews.ro/externe/Analist-Fox-News-dat-afara-dupa-ce-l-a-facut-LAS-pe-Obama.-IN-DIRECT-127653

    Daca la mama democratiei se procedeaza asa…

    http://www.activenews.ro/stiri/Un-sondaj-finantat-de-Fundatia-Soros-Moldova-sustine-ca-53-la-suta-din-cetatenii-Republicii-Moldova-ar-vota-impotriva-unirii-cu-Romania-127640

    normal…credeai ca soros vrea altfel?

    http://www.activenews.ro/externe/The-Independent-Donald-Trump-vrea-sa-vorbeasca-cu-Bill-Gates-pentru-interzicerea-Internetului-127642

    http://www.activenews.ro/stiri-locale/Un-roman-a-castigat-OSCARUL-INVENTICII.-Proiectul-profesorului-din-Cluj-a-concurat-cu-alte-1000-de-inventii-din-lume-127595

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Parlamentarii-au-adoptat-o-lege-care-reglementeaza-numarul-de-caini-de-la-stana.-Ce-risca-ciobanii-care-nu-vor-indeplini-noile-norme-127635

    si vor buget mai mare…si nimeni nu zice nimic…

    http://www.activenews.ro/externe/Cazul-romanului-din-Norvegia-ai-carui-copii-au-fost-luati-cu-forta-de-politie-sub-acuzatia-de-crestinism-radical-a-ajuns-in-atentia-Adunarii-Parlamentare-a-Consiliului-Europei-127628

    Apreciază

  10. geo said, on decembrie 8, 2015 at 9:28 pm

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/12/08/episcopul-ambrozie-de-giurgiu-televiziunea-parte-importanta-a-razboiului-impotriva-noastra/

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/12/01/contributia-romanilor-la-binele-umanitatii-mostenirea-oferita-lumii-de-poporul-roman/

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/11/03/mafia-strainilor-foloseste-tragedia-club-colectiv-conform-propriului-plan-consideratii-personale-despre-manipularea-romanilor-prin-presa-atacul-la-biserica-etc/

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/10/08/interviu-cu-o-eleva-de-16-ani-din-bucuresti-care-a-renuntat-la-scoala-si-invata-singura-acasa-in-sistem-homeschooling/

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/09/17/nu-este-vorba-despre-bani-pentru-oculta-banii-sunt-un-instrument-de-saracire-control-si-exploatare/

    https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2015/01/30/demonul-din-noi-cum-reuseste-sistemul-sa-controleze-miliarde-de-oameni/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/12/08/preturi-ca-in-ue-salarii-ca-in-brazilia-si-india/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/12/08/opriti-finantarea-razboaielor/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/12/08/bugetul-social-al-bor-adevarata-tinta-a-sistemului-de-propaganda/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/10/08/posturile-de-tv-jidano-americano-turce-din-ro-au-pus-ochii-lor-pe-averea-bor/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/12/08/mos-craciun-by-coca-cola-istoria-deturnarii-sensului-unei-traditii-crestine/

    Apreciază

  11. geo said, on decembrie 8, 2015 at 9:46 pm

    Apreciază

    • NIMENI said, on decembrie 10, 2015 at 10:08 pm

      Cand am vazut prima data filmul am plans …
      Am mai plans si la Morometii imediat dupa lansare, caci eram 3 (TREI) oameni in sala de cinema …era in anul 1988 ….!!!

      Apreciază

  12. Mustafa said, on decembrie 8, 2015 at 10:06 pm

    Documentar despre compozitorul Estonian Arvo Pärt convertit la Ortodoxie de la Luteranism:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Arvo_P%C3%A4rt

    Awards
    1996 – American Academy of Arts and Letters Department of Music
    1996 – Honorary Doctor of Music, University of Sydney[21]
    1998 – Honorary Doctor of Arts, University of Tartu
    2003 – Honorary Doctor of Music, University of Durham[22]
    2006 – Order of the National Coat of Arms 1st Class[23]
    2008 – Léonie Sonning Music Prize
    2008 – Austrian Cross of Honour for Science and Art, First Class[24]
    2009 – Foreign Member, Serbian Academy of Sciences and Arts
    2010 – Honorary Doctor of Music, University of St Andrews[25]
    2011 – Chevalier (Knight) of Légion d’honneur[26]
    2011 – Membership of the Pontifical Council for Culture[27]
    2013 – Archon of the Ecumenical Patriarchate[28]
    2014 – Recipient of the Praemium Imperiale award, Japan[29]
    2014 – Honorary Doctor of Sacred Music, St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary[30]

    Apreciază

  13. adriandirnescu said, on decembrie 8, 2015 at 10:18 pm

    Atat timp cat muncitorul nu economiseste din castigul muncii lui, tot sistemul economic e o cacealma si o bataie de joc. Nu poti sa spui ca o sa ai o crestere economica daca omul munceste mai ieftin . Daca omul munceste mai ieftin, singura crestere va fi doar in buzunarul celui pentru care munceste… Starea de scarba este atat de mare in randul prostimii incat putem spune ca e o minune ca nu rabufneste nemultumirea si nu apar proteste cu violente … Daca omul munceste mai ieftin, va manca mai ieftin , va cumpara lucruri mai ieftine, in general se va autodistruge mai repede . E demonstrat ca acolo unde sunt bani putini, educatie lipsa , si stres maxim… acolo predomina alcoolismul , fumatul, drogurile, prostitutia… Munca mai ieftina inseamna primul pas inapoi spre mai rau. Intrebat de curand la radioul national, de ce nu se vrea paritatea de 1 la 1 , pentru ca deja traiul la noi e mai scump ca in ue , ministrul respectiv a schimbat vorba neraspunzand provocarii. Daca un euro ar costa un leu, atunci nivelul de trai in Romania ar fi cam cel din Franta sau alta tara cu euro pe buzunare. Realitatea care nu se spune la tv, e ca Leul ar trebui sa fie mult mai puternic decat euro, pentru ca Romania e tara care alimenteaza ue cu materii prime . Romania e vaca de muls care da laptele aproape gratis. Datorita tradarii la cel mai inalt nivel, si mai ales in economie, precum si datorita amortirii in care prostimea doarme lin, situatia in tara este de nesuportat pentru omul care munceste si produce valoarea banului . Dupa cum probabil stiti , cand mergem la banca sa luam bani imprumutati, noi primim harti fara valoare . Valoarea acestor harti pe care le vom restitui cu dobanda , ajunge sa fie reala (valoarea) atunci cand noi muncim si tinem societatea in spate, producand fiecare ce stim mai bine acolo unde muncim . Bataia de joc vine de la sistemul pe care trebuie sa il tinem in spate , sa-i platim dobanda si el, sistemul , ne propune sa muncim pe doi lei . Imi vine sa vomit , sunt scarbit . Cat mai dormim? Vrem sa murim in somn? Am reactionat la manipulari ordinare create de crima in masa de la clubul respectiv, dar nu reactionam la faptul ca startul in orice socoteala ne e furat prin blocarea salariului minim.
    Suntem multi si prosti… si atat ? Nadajduiesc ca cei ce au suflet de roman adevarat se vor alia cumva sa se intample ceva … Daca generatile noi nu prind deloc sentimentul de curaj, dreptate, dragoste de tara si credinta vie , va fi vai de noi … Doamne nu ne lasa , da-ne o iarna in care sa ne revenim din amorteala !

    Apreciază

    • maxim said, on decembrie 9, 2015 at 12:49 am

      Frumos mai vorbesti frate! Beleaua e ca e tardiv. ‘Ei’ toti sunt o echipa in tara asta si-n lumea intreaga, nu se mai poate nimic altceva decat asumarea jertfei. Si Dumnezeu-Omul pe care l-ai invocat ca Domn, putea sa revolutioneze vremurile cu sabii si razboi. Dar El, ne-a incunostiintat ca aci este terenul jerfei prin care ne putem asemana Lui si prin care ne putem arata rabdarea si dragostea de El si nadejdea in El. Sa privim iarba, ea se jerfeste animalelor, sa privim animalele, ele se jerfesc noua si altor animale. Totul sta sub semnul jerfei caci numai in jerfta ne putem arata iubirea intr-o lume cazuta si desfigurata.

      Apreciat de 1 persoană

      • adriandirnescu said, on decembrie 9, 2015 at 6:36 pm

        Ai dreptate. Ce bine ar fi sa fim cel putin constienti si sa ne asumam, sa ne dam seama ca totusi nu e totul pierdut . Asumarea jertfei , mare intelepciune … defapt esenta vietii crestine . Doamne ajuta !

        Apreciază

  14. geo said, on decembrie 8, 2015 at 10:29 pm

    http://economie.hotnews.ro/stiri-ttip-20652188-ministru-din-umbra-pnl-niciunui-consumator-omg-nu-crescut-coarne-dusmanii-omg-urilor-sunt-ong-urile-nu-cumva-suntem-pic-cam-prosti.htm

    pur ai simplu ramai interzis: astia au jurat pe Biblie si Constiutie ca fac si dreg pentru noi, populimea??? Ca pina acu’ vazui numa’ pentru multinationale ca lucreaza…oare dezinteresat?

    Apreciază

  15. Mirela said, on decembrie 8, 2015 at 11:46 pm

    Cred că această ţară s-ar conduce mai bine singură, decât cu aşa guvernanţi. Uitaţi ce grijă au parlamentarii şi până unde poate să meargă absurdul deciziilor lor:
    O lege adoptata de parlamentari schimba regulile de la stana. In functie de regiune, ciobanii au voie sa tina la turma unul, doi sau trei caini. Daca au mai multi, amenzile ajung pana la 1500 de lei.
    Crescatorii de animale sunt revoltati pentru ca, spun ei, nu au cum sa-si apere oile de lupi.
    Ioan Moga are doua turme cu 900 de oi, pazite de patru caini. Conform legii, doar un caine mare si unul mic ar trebui sa gasim la stana, dar proprietarul spune ca nu poate sa se descurce, mai ales cand vin lupii.
    Ioan Moga, crescator de oi: „Cine a mai pomenit asa ceva. Eu de 50 de ani cresc oi si mereu am avut cate 6, 7 chiar 8 caini la turma. Sa raman cu 2? Ce fac? Au veni lupii chiar aici si mi-au atacat oile. O sa vina sa ne dea si amenzi din alea mari.”
    „Aceasta lege practic interzice dreptul la proprietate, ne impune sa avem cel mult trei caini la turma si ne interzice sa ne pasunam animalele pe propriile terenuri agricole dupa data de 6 decembrie, pana la finele lunii aprilie”, a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului national al crescatorilor de ovine si caprine din Romania.

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/parlamentul-a-stabilit-la-cati-caini-au-dreptul-ciobanii-legea-3-2-1-dulai-criticata-de-ministrul-agriculturii.html?

    Apreciază

  16. valentindortodox said, on decembrie 9, 2015 at 12:03 am

    Ați văzut filmul 7 cuvinte ?

    Apreciază

  17. RomeoB said, on decembrie 9, 2015 at 7:24 am

    >Am auzit de puţine ori un executiv străin care să spună că firma
    >sa a venit în România pentru că aici forţa de muncă are expertiză în IT

    In Romania, exista cam 80.000 de angajati in IT.

    Unul din 25 de clujeni lucrează în domeniul IT, arată cel mai recent studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania by ARIES, cea mai mare organizație creată pentru industria IT&C locală.
    http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/11/27/studiu-itech-transilvania-unul-din-25-de-clujeni-lucreaza-in-domeniul-it-10-50-23

    In 2013 ITul a contribuit cu 2% din PIB, adica mai mult decat „agricultura de subzistenta” care mai detine mult din suprafata arabila a tarii.

    Problema e alta: firmele occidentale ofera salarii foarte mici fata de ce se ofera afara la munca foarte multa
    In IT trebuie sa inveti 2 ore pe zi ( pt java de ex) ca sa te mentii in top; asta in afara de obligatiile de servici „aducatoare de profit”; mai exact „munca cat cuprinde”.

    . 1500 euro in Romania, inseamna de 3-4 ori mai putin decat in Germania/SUA sa zicem. Pe de alta parte am citit ca in zona Cluj, salariul declarat la stat, 2500 lei… Deci evaziune imensa.

    Castiguri orientative: PHP 600-1500 euro pe luna. Oracle baze de date 1500, Java pt cei cu experienta 2000+.

    Apreciază

  18. RomeoB said, on decembrie 9, 2015 at 7:28 am

    Undeva in zona Boteni-Arges exista un centru de cercetare proiectare Renault. Printre altele se ocupa de roboti industriali. Salriul angajatilor absolventi de facultate incepe cu 2500 lei. De aici multi au plecat in Anglia la Chevrolet. Aveau ceva experienta: salariul: 4000 lire sterline.

    Apreciază

    • Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:23 pm

      Romeo
      Care e tare la suflet si il doare la tocul pantofilor de iubita familie si parinti o sa plece care nu nu…
      Nu e usor sa traiesti intr-o tara straina sa stii…
      Si chiar daca unii pleaca stau cat stau si tot vin inapoi sa faca ceva cu banii pe care i-au strans ceea ce e to un lucru bun pana la urma.

      Apreciază

  19. RomeoB said, on decembrie 9, 2015 at 7:36 am

    > valoarea adăugată produsă local zboară aproape liber către Zug, Laussane sau Rotterdam.

    Exista un alt aspect: daca statul roman ar strnge surubul, Oracle si alte firme IT s-ar putea reloca in India, unde forta de munca e mult mai ieftina si se gaseste pe toate drumurile.
    Acum 10 ani in SUA, sute de mii de locuri de munca din IT au disparut din cauza relocarilor in state unde munca era platita mai prost. SUTE DE MII. Proteste, petitii pana la Bush jr si lucrurile au ramas cum s-a stabilit.
    Foarte multe ateliere de productie din SUA si Canada s-au relocat in locuri unde forta de munca era mai ieftina. Asa a ajuns la Craiova Fordul. Sa nu ne inchipuim ca suntem buricul pamantului.

    Renault a si amenintat voalat ca in cazul in care vor contiinua cererile de crestere a salartiilor la Dacia, vor scadea productia din Romania si o vor creste pe cea din Maroc. Si ii cred pe cuvant…

    Apreciază

  20. RomeoB said, on decembrie 9, 2015 at 7:55 am

    Clujul își menține titulatura de Silicon Valley al Europei. Unul din 25 de locuitori lucrează în domeniul IT

    Unul din 25 de clujeni lucrează în domeniul IT, arată cel mai recent studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania by ARIES, cea mai mare organizaţie creată pentru industria IT&C locală.

    Potrivit rezultatelor studiului, din cele circa 14.000 de companii IT care îşi desfăşoară în prezent activitatea în România, aproximativ 9% sunt localizate în Cluj-Napoca. Studiul arată că oraşul Cluj-Napoca are cei mai mulţi specialişti IT la nivelul întregii populaţii a oraşului, 1 din 25 de clujeni lucrând în acest domeniu, informează Agerpres.

    Datele analizate de Clusterul iTech Transilvania by ARIES relevă şi zonele cu cei mai mari angajatori din ţară, Clujul şi Bucureştiul având un număr egal de companii cu peste 1.000 de angajaţi.

    “Sectorul IT este cel mai mare generator de business şi locuri de muncă din România. Ţinând cont de interesul companiilor străine pentru serviciile de IT de aici, estimăm că acest sector va continua să crească, iar companiile de profil se vor regăsi între angajatorii de top din ţară. Aşteptarea noastră este ca numărul angajaţilor direcţi, alături de cei care colaborează în regim PFA, să depăşească 100.000 de specialişti IT la finalul lui 2015, comparativ cu 93.000 în decembrie 2014”, a declarat Voicu Oprean, preşedinte ARIES Transilvania.

    Studiul mai arată că toate companiile care activează în nişa de IT şi tehnologie din România au generat, în 2014, venituri cumulate de 4 miliarde euro şi oferă locuri de muncă permanente pentru 75.500 de angajaţi. Acestora li se alătură specialiştii PFA, numărul lor ridicându-se la circa 17.000 în 2014, la nivelul întregii ţări.

    „Cifra de afaceri însumată a industriei IT din Romania a fost de aproximativ 16 miliarde lei în 2014 (circa 4 miliarde de euro) în creştere cu 26% faţă de 2013. Din totalul acestor venituri, 11% au fost realizate de companiile localizate în Cluj”, se arată în comunicat.

    Referitor la remuneraţiile din IT-ul românesc, salariul mediu net la jumătatea anului 2015, declarat de către reprezentanţii companiilor în cadrul studiului, este de circa 2.600 lei. Peste jumătate din companiile participante la studiul Clusterul iTech Transilvania by ARIES (54%) au operat sau urmează să opereze creşteri salariale, până la finele anului, cu aproximativ 16%.

    Beneficiile oferite în cea mai mare proporţie de către firmele de IT din România sunt trainingurile şi bonusurile de Sărbători sau vacanţă (aproximativ 58%), bonusurile de performanţă (55%) şi evenimentele dedicate angajaţilor (51%). De asemenea, angajaţii primesc sprijin financiar pentru evenimente deosebite în familie, asigurări medicale, dar şi tichete de masă.

    Studiul a fost realizat în baza veniturilor oficial declarate ale tuturor celor 14.000 de companii analizate, pe un eşantion de 393 reprezentanţi ai celor mai mari companii de profil din ţară.

    http://www.voceatransilvaniei.ro/clujul-isi-mentine-titulatura-de-silicon-valley-al-europei-unul-din-25-de-clujeni-lucreaza-in-domeniul-it/

    Apreciază

  21. Divort Rapid said, on decembrie 9, 2015 at 10:53 am

    Ne-am vrut tara inapoi? Am primit-o! Acum sa ne stergem cu ea ca a ajuns pe mana unor inumani!

    Apreciază

  22. Ionut said, on decembrie 9, 2015 at 11:06 am

    Din cate stiu, suntem tara din Europa cu cele mai putine sarbatori legale. In Romania se munceste mult (prea mult) si prost (ineficient).
    Si daca d-nei ministru ii place situatia din India, ar trebui ca dumneaei sa lucreze pe 2 lei.

    Apreciază

  23. Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:21 pm

    Nu ai cu cine sa te lupti ori iti faci propria afacere ori accepti statutul de angajat…fara educatie financiara nu se poate….
    Ne pliem pe ce se gaseste nu e o rusine sa lucrezi la call center e mai bine decat sa fii somer. NU?

    Salariile sunt mici la noi pentru ca noi depindem de marile corporatii pentru locuri de munca si nu avem propriile noastre companii national cu capital romanesc.
    E o problema tipica pentru tarile in curs de dezvoltare.

    In rest insa cu cat salariile sunt mai mari cu cat economia sufera, de aceea nimeni nu vrea sa mai faca afaceri in tari precum SUA si altele din Vest.
    Multe companii de renume si-au mutat multe divizii in tari din Asia si Africa sau America Latina datorita costurilor scazute cu mana de lucru ne convine sau nu asta e adevarul…
    Capitalismul e dur daca nu stii sa il intelegi si sa joci dupa regulille jocului.

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on decembrie 9, 2015 at 7:58 pm

      Poate nu e doar parerea mea… Cele mai multe statistici si grafice e posibil sa nu fie acoperite de realitatea palpabila . Atata timp cat banii sunt gratis, in sensul ca banca ofera banul ca o capcana a inrobirii financiare pentru cel care creaza valoare si tine societatea prin munca sa. Se observa ca odata cu trecerea la euro puterea de cumparare a scazut in primul rand in tarile unde se traia cel mai bine . Banii se devalorizeaza rapid , dupa un calcul la rece ajungi sa iti dai seama ca adevarata valoare este resursa , nu banul cu care vrei sa o echivalezi .
      Exemple de resurse .
      Cea mai mare resursa e omul educat, care are si educatie morala si religioasa, omul sanatos mental si fizic . O afirm cu tarie pentru ca am vazut ce inseamna oameni normali, crestini (ortodocsi) suflete curate care au magnetismul natural lasat de la Dumnezeu, care strang lumea in jurul lor, care sunt bateriile inepuizabile de voie buna si cer senin, in firmele in care lucreaza. In general, noi romanii, suntem unii dintre cei mai sanatosi fizic si psihic oameni din Europa si din lume. Dupa experienta ce am avut-o personal in strainatate mi-am dat seama ce inseamna sa te simti roman, si mai ales am constientizat mai clar nivelul tradarii si al manipularii din Romania. Sunt multe de spus, si in general aici pe blog aveti o imagine de ansamblu a realitatii din jur.
      Alte resurse, sunt cele naturale . Apa buna de baut, necalcaroasa, cu o puritate ridicata. Pamantul bun pentru agricultura . Resursele de energie din pamant si ape.
      Cea mai mare pacaleala ramane inversarea valorilor , in sensul ca banii nu au o acoperire reala atuci cand cumpara o resursa, iar cel care a cumparat resursa e cel care va da o noua valoare acelui ban .
      Desigur ca nu e usor sa ne dam seama de acest mecanism subtil, dar putem observa consecintele . Devalorizarea banilor, blocarea accesului liber la resurse al muritorului de rand, crearea unei realitati paralele unde banii devin o momeala a viselor si un start al nefericirii.
      Acum cateva decenii cand lumea mai avea libertatea de a cultiva pamantul si a creste animale, traind mai aproape de cursul firesc al naturii, omul era mai bogat si avea si mai mult timp liber . Chiar daca oamenii erau saraci si atunci pentru ca nu aveau bani, aveau totusi hrana curata, aerul curat , si traiau aproape de viul natural in care ne-a lasat Bunul Dumnezeu .
      Astazi majoritatea, traim intre patru pereti, radiati din toate partile ( mai ales electromagnetic) lucram fara a face ce ne-ar fi placut, intr-un sistem in care cea mai mica valoare o are omul. La o analiza mai atenta vom observa ca traim chiar fiecare in lumile noastre , cea ce ne uneste find goana dupa bani, si tentatia de a ne incalzi orgoliul pe diverse retele electronice de comunicare. Ruperea de mediul natural in care au crescut bunicii nostri , e ceea ce va duce la succesul celor ce ne propun o lume paralela. Lumea paralela e lumea unde ai acces la orice informatie dar nu mai poti simtii trairea… nodul in gat, emotia , bucuria, lacrima … Asistam astfel la o deturnare a existentei umane de la traire si emotie , la faptul de a fi informat si atat. Cu ce ma ajuta ca dintr-un click aflu ce doresc? Cu ce ma ajuta ca o imbratisare ma poate face sa simt ca traiesc, ca gresesc, ca vreau , ca doresc, ca plang , ca rad , ca ma bucur… Inca putem compara ce inseamna lumea electronica , si ce inseamna lumea spirituala, a trairii spirituale naturale, cu care ne-a lasat Dumnezeu.
      Lumea electronica ne propune sansa de a cunoaste totul fara a trai emotia spirituala, rugaciunea, urcusul catre Dumnezeu… Lumea electronica paralela, ne propune sau mai bine zis ne informeaza ca putem fi cei mai informati… si, ce-i cu asta?
      Lumea spirituala este realitatea naturala in care ne-am nascut… e ceva ce simtim inlauntrul nostru ca esenta a fiintei noastre, ca tendinta noastra naturala spre bine . Prin oricate greutati trecem, avem speranta la bine pentru ca suntem mai presus de toate, suflete care nadajduim spre bine . Ancorarea in realitatea adevarata a fost cea ce a dat putere sfintilor si martirilor astfel incat au stiut ca ceea ce li s-e propunea de catre tortionari era lumea paralela , a cautarii fara sens pentru ca o lume fara emotia iubirii este ceva fals.
      Am incercat sa pun fata -n fata cele doua realitati pe care le putem simtii . Realitatea electronica , si realitatea spirituala. Culmea , culmilor e ca cele mai platite meserii sunt cele ce tin de lumea electronica … si ironia sortii e ca cel mai mare razboi va avea ca finalitate inregimentarea creaturii lui Dumnezeu in lumea electronica , adica alungarea spiritului din om, alungarea emotiei din creatia lui Dumnezeu prin plantarea softului care iti arata ca poti sa sti totul doar cu un click. Atunci probabil ca vom intelege ce inseamna cu adevarat fericirea celor saraci cu duhul. Vom lasa oare sa alunge emotia din noi ? A cui e lumea electronica si a banilor capcana ? Stim ca lumea in care ne-am nascut e a lui Dumnezeu, lumea emotilor, a bucuriei, a tristetii, a lacrimilor si a zambetelor, a dorintelor si a sperantelor… Dar lumea electronica a cui este ?
      Doamne da-ne putere sa nu ne pierdem in capcane , Doamne ajuta-ne !

      Apreciat de 1 persoană

  24. Spaceman said, on decembrie 9, 2015 at 11:52 pm

    Apreciază

    • el said, on decembrie 10, 2015 at 12:05 pm

      Spaceman

      🙂 !!!

      Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 1:40 pm

      Tare! 🙂

      Uitaţi-o şi din profil, că doar aşa sunt fotografiaţi infractorii:

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 10, 2015 at 6:17 pm

        Mirela

        🙂 !

        magistral !

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 10, 2015 at 9:04 pm

        O recunoaşteţi pe cea care trebuia să ne înveţe justiţie s(cur)sorosistă?
        Ea e Guseth, cea livrată de „magnatul ungur” (îl citez pe Iacoboaie) la pachet cu Piggy, ca să fie zoo- soros complet. Acum umbla mai creaţă şi cu părul în ochi, că ştie că a văzut toată ţara cum s-a prezentat la audierea din comisiile parlamentare şi îi cam e ruşine 🙂

        Comparaţi!

        Apreciază

  25. […] BUGETUL SOROS – CIOLOS. Ministrul Finantelor: Romanii sa invete sa lucreze pe 2 lei, ca in India. … […]

    Apreciază

  26. […] ca din contra. Acolo gasim personaje precum Dacian Ciolos, al carui guvern ne spunea in 2015 ca romanii trebuie sa invete sa lucreze pe 2 lei, ca in India sau tinere millennials precum Oana Maria Bogdan (roata motrice în jurul căreia s-a construit […]

    Apreciază

  27. […] BUGETUL SOROS – CIOLOS. Ministrul Finantelor: Romanii sa invete sa lucreze pe 2 lei, ca in India. … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.