SACCSIV – blog ortodox

BARBATIE IN NORVEGIA: 11 000 de oameni vaneaza … 16 lupi

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 7, 2015

   Iata ce putem citi la Norvegia: 700 de vânători, pe urma unui lup de pe Romania Libera:

Cei 16 lupi pentru care s-a deschis sezonul de vânătoare în Norvegia vor fi vânați de 11.000 de oameni, notează publicația britanică The Guardian. Astfel, fiecare lup este urmărit de 700 de vânători.

În Norvegia, sezonul de vânătoare la lupi începe în 1 octombrie și se încheie în 31 martie. Țara are o tradiție a vânătorii, care este văzută ca o formă de divertisment, mai ales de către bărbați.

Cererea de licențe de vânătoare a crescut în anul 2015, față de anul 2013, cu 10.000 de vânători, potrivit Asociației Norvegiene pentru Pewscuit și Vânătoare.

Potrivit agenției de mediu norvegiene, eliberarea licențelor de vânătoare are ca scop protejarea animalelor prădate de lupi și de a menține sub control prădătorii.

Principala haită de lupi se află în sud-estul Norvegiei, unde au un habitat special creat pentru ei.

Totuși, mulți alți lupi trăiesc și în alte părți ale țării. Dintre aceștia, pentru lupii care reușesc să intre în Suedia, Finlanda sau Rusia, scade riscul, pentru că aceste țări sunt precoupate de conservarea vieții animalelor.

Cu toate acestea, populația de lupi din Norvegia este de aproximativ 30 de animale. Guvernul păstrează trei femele în aria protejată. Însă, acest număr nu este sufiecient pentru a menține o populație de lupi sănătoasă, potrivit expertului Petter Wabakken.

Iata si ce comenteaza cineva pe respectivul site:

Am avea o curiozitate

02 decembrie 2015 16:59

Care ? Citi lupi mai are Elvetia ? Si citi ursi ? Ne macina banuiala ca zero si zero . Altminteri vacile elvetiene n-ar putea paste nestingherite si nepazite la 2000 de metri altitudine . Dar de ce are Elvetia asa de putini lupi si ursi ? Fiindca i-au EXTERMINAT ca sa nu puna in pericol linistea vacilor . Deci din considerente economice . S-a apreciat ca vaca este mai valoroasa si decit lupul , si decit ursul . Visez sincer la ziua cind si in Romania vom avea lupi si ursi numai la Zoo . Iar in natura , zero si zero . Nu vom fi cu nimic mai saraci , asa dupa cum nici elvetienii nu sunt .

 

Tagged with: , , ,

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on decembrie 7, 2015 at 8:53 pm

    cand spun ca au ajuns oamenii mai jos si mai rau ca animalele ma acuza unii ca dispretuiesc „Chipul Lui Dumnezeu”… ca si cum caricaturile astea umane ar mai face vreo cinste Chipului Lui Dumnzeu pus in ei

    NU! Dimpotriva ii „pretuiesc” cu pertul pe care il merita = GUNOI !

    Si am spus/spun multora ca motanul meu este un tovaras mai pretios ca milioane de cazaturi ca ei si nu l-as da pentru legiuni de spalati pe creieri ca ei.
    Motanul meu este un FERICIT PERFECT in taxonul lui si o CAPODOPERA a lui Dumnezeu NESTRICATA, iar ei niste rusini ale omenirii si vor invidia VESNIC soarta in vesnicie a motanului meu !

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on decembrie 7, 2015 at 9:37 pm

      Animalele cand mor, mor de tot

      Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:47 am

        cosminmatiu

        nu e chiar asa, uite ce spune Sf Luca al Crimeei:

        „Sfantul Luca al Crimeei: Insa oare numai oamenii vor mosteni nemurirea?
        Insa oare numai oamenii vor mosteni nemurirea? Marele cuvant: „Iata, noi le fac pe toate” (Apocalipsa 21, 5) se refera, desigur, nu doar la om, ci la intreaga creatie, cuprinde toata faptura. Am spus deja ca duhul animalelor – fie si in forma incipienta – este duh de viata si nu poate fi muritor, caci si el este de la Du…hul Sfant. Si la animale duhul este unit cu trupul ca si la oameni si de aceea avem tot temeiul sa ne asteptam ca si trupurile lor sa existe in noua zidire, in noua lume, dupa pieirea celei de acum.

        Despre aceasta vorbeste si Apostolul Pavel in capitolul 8 al Epistolei catre Romani: „Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci faptura a fost supusa desertaciunii – nu de voia ei, ci din pricina aceluia care a supus-o – cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum” (8,19-20).

        Toata faptura ar fi trait in lumina si in bucurie, de nu ar fi schimbat caderea lui Adam intreaga devenire a lumii, insa in amarnica soarta a vietii care a luat inceput din voia pacatoasa a lui Adam, caruia Dumnezeu i-a supus faptura, aceasta a cazut in stricaciune, in neoranduiala si in suferinta. Si pentru faptura este nadejde ca in ziua proslavirii dreptilor – rascumparati de Hristos din robia stricaciunii – va fi izbavita si ea de suferinta si de stricaciune, adica se va face nestricacioasa.

        In noul Ierusalim, in noua lume, isi vor afla loc si animalele; acolo nu va fi nimic necurat, iar noua zidire va dobandi indreptarea si sfintirea cea de demult, dupa Cuvantul lui Dumnezeu: „Si a vazut Dumnezeu toate cate facuse si iata erau bune foarte” (Facere 1, 31).

        Desigur, pentru fapturi, nemurirea nu va avea aceeasi insemnatate ca si pentru om. Duhul lor primitiv nu poate sa sporeasca la nesfarsit si sa se desavarseasca moral. Pentru fapturile inferioare, viata vesnica va fi numai bucurie linistita in desfatarea noii straluciri a naturii si in partasie cu omul, care nu le va mai chinui si distruge. Omul va trai desavarsit si armonios in lumea nou zidita si intreaga faptura isi va afla loc intru aceasta. Amin! Amin

        (Extras din cartea „Puterea inimii”, Editura Sophia)

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 3:51 pm

        cosminmatiu

        linkul dat de tine reprezinta parerea lui….Adrian Cocosila!!!
        textul dat de mne este parerea Sf Luca al Crimeei !
        vezi diferenta.

        in plus textul de la Sf Vasile cel Mare citat de Cocosila acolo era folosit IMPOTRIVA ereziei cunoscuta si de paganii greci a transhumantei sufletelor/REINCARNARII, adica sufletul unui om/animal trece apoi in alt animal, cum cred si reeticii hindusi., din care motiv spune Sf Vasile acelea ca sufletul animalului NU este premergator tupului lui ( valabil si pentru om) si nici nu trece mai departe dupa maoratea lui in alta reincarnare/animal ( valabil si pentru om) cum credeau anumite teorii pagane ale Facerii lumii.

        erau cunoscute/propuse mai multe teorii ale modului de facere a lumii in Grecia antica si la filosofii ei pagani pe care Sf Parinti le-au combatut cu argumentele potrivite lor. Acesta este intelesul textului Sf Vasile cel Mare adus acolo de Cocosila.

        pricepi? sau ti se pare ca Sf Luca al Crimeei are mai putina „competenta teologica” ca Adrian Cocosila?

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 4:06 pm

        cosminmatiu

        ia asculta ce spune Sf Ap Pavel :

        „Despre aceasta vorbeste si Apostolul Pavel in capitolul 8 al Epistolei catre Romani: „Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci faptura a fost supusa desertaciunii – nu de voia ei, ci din pricina aceluia care a supus-o – cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum” (8,19-20).”_____ ____AUZI : „cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu” !!!!

        Spune acestea Sf Apostol Pavel in Scriptura inspirata de DUHUL SFANT !!!
        sau crezi ca delira si el acolo si sunea DOAR „parerea lui” ?
        cum „talcuiesti” aici?

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 8, 2015 at 4:37 pm

        Sper sa gasesc, dar parca Sf Paisie Aghioritul spunea ca pentru animale aici e si raiul si iadul. Tu ai spus asta : „vor invidia VESNIC soarta in vesnicie a motanului meu ” adica motanul tau va invia si el? Una e sa fie alte animale in rai si alta sa invie cele ce au trait pe pamant cum spui tu cu motanul tau.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 8, 2015 at 6:38 pm

        Sf Paisie Aghioritul :” Dragostea Staretului se revarsa si imbratisa chiar si animalele salbatice. Acestea o simteau, se paropiau de el si mancau din mainile lui. Staretul spunea: „Eu ii voi spune lui Hristos: <> Insa daca El ma va intreba: <>, ce ii voi raspunde?” Si intr=adevar, le-a miluit si le-a iubit ca pe niste fapturi ale lui Dumnezeu. Acestea, sarmanele, spunea Staretul, nu asteapta alt Rai.” Pag.500, Viata Cuviosului Paisie Aghioritul – Ieromonahul Isaac

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on decembrie 8, 2015 at 6:40 pm

        SFANTUL SILUAN ATHONITUL – scrieri:
        “Duhul lui Dumnezeu învaţă sufletul să iubească tot ce-i viu, aşa încât el nu vrea să mai vatăme nici măcar o frunză verde dintr-un pom şi nu mai vrea să strivească nici o floare a câmpului. Astfel, Duhul lui Dumnezeu ne învaţă iubirea pentru toate şi atunci sufletul suferii împreună cu fiece fiinţă, iubeşte chiar şi pe vrăjmaşi şi plânge chiar şi pentru demoni, pentru că au căzut din bine.
        De aceea, Domnul ne-a poruncit să-i iubim pe vrăjmaşi şi Duhul lui Dumnezeu ne dă puterea de a-i iubi. Şi dacă suntem neputincioşi şi nu este în noi iubire, să rugăm fierbinte pe Domnul, pe Preacurata Lui Maică şi pe toţi sfin¬ţii şi întru toate ne va ajuta Domnul, Care ne iubeşte atât de mult; şi când atinge El sufletul şi trupul, totul în noi se schimbă şi este mare bucurie în suflet, fiindcă îl cunoaşte pe Făcătorul Său şi milostivirea Lui cea neînţeleasă.
        Sunt oameni care se leagă de vieţuitoare şi le privesc, le mângâie şi vorbesc cu ele.Ei au lăsat iubirea lui Dum¬nezeu şi, prin aceasta, se pierde în ei şi iubirea de fraţi, pentru care Hristos însuşi a murit în mari chinuri. A face aceasta e un lucru lipsit de minte. A hrăni animalele şi vietăţile şi a nu le bate – în aceasta stă mila omului faţă de ele; dar a te lega de ele, a le iubi, a le privi şi a vorbi cu ele – acestea le face un suflet lipsit de minte.
        Sufletul care a cunoscut pe Domnul stă pururea înain¬tea Lui cu frică şi iubire, şi atunci cum mai este cu putinţă ca el să iubească şi să vorbească cu animalele din ogradă, cu pisici şi câini? Aceasta înseamnă că omul a uitat porun¬ca lui Hristos de a iubi pe Dumnezeu„din toată inima, din tot sufletul şi din tot cugetul său” [Mt 22,37].
        Fiarele sălbatice, animalele din ogradă şi toate vieţui¬toarele sunt pământ, şi noi nu trebuie să ne legăm mintea de pământ, ci să iubim cu toată puterea minţii pe Domnul, pe Maica Sa Preacurată, Ocrotitoarea noastră şi pe sfinţi, şi să-i cinstim; ei se roagă pentru noi şi se întristează atunci când călcăm poruncile lui Dumnezeu.
        (sursa online)
        ***
        • Sfantul Siluan Athonitul: “Cel ce iubeşte omul, nu se poate alipi de animale”
        Fericitul Stareţ mi-a fost un mare dar de sus şi o deosebită experienţă. Era chipul adevăratului creştin, ce mă izbea prin desăvârşirea lui; zăream în el o uimitor de armonioasă îmbinare a ceea ce ar fi extremităţi de neîmpăcat. Astfel, pe de-o parte, vedeam în el o neobişnuită compătimire faţă de tot ce este viu, faţă de toată făptura, atingând măsuri unde, în chip firesc, s-ar naşte gândul că ar fi vorba de o sensibilitate patologică, neobişnuită oamenilor de o asemenea bărbăţie; şi totodată întâmpinai aci o altă latură a vieţii sale ce vădea faptul că cea dintâi nu fusese un fenomen patologic, ci cu adevărat o mareţie mai presus de fire şi o milostivire a harului.
        Stareţul se purta cu grijă până şi faţă de plante: chiar şi faţă de ele orice grosolănie ce putea să le aducă daună o socotea potrivnică învăţăturii harului. Îmi amintesc cum odată mergeam cu el pe poteca ce ducea de la Mănăstire la coliba unde am petrecut un an. Coliba se afla la un kilometru de Mănăstire. Stareţul venea să vadă sălaşul meu. Purtam în mână toiege, lucru obişnuit în locuri muntoase. Pe amândouă părţile potecii creşteau smocuri rare de ierburi sălbatice înalte. Cu gândul de a nu lăsa iarba să crească peste potecă am lovit cu toiagul una din tulpinile acelea lângă vârf, spre a împiedica seminţele să se coacă. Această mişcare Stareţului i-a părut sălbatecă şi, mirat, a clătinat uşor din cap. Am înţeles ce însemna, şi m-am ruşinat.
        Stareţul spunea că Duhul lui Dumnezeu învaţă să te doară pentru întreaga făptură, astfel încât “fără a fi nevoie” nici frunzei de pom nu-ţi vine să-i faci rău.
        Iată o frunză în pomul înverzit, iar tu ai rupt-o fără a fi nevoie. Măcar că nu este un păcat, dar parcă te doare şi pentru frunzuliţă; pentru toată făptura te doare inima, dacă a învăţat să iubească.
        Însă mila pentru frunza verde din pom sau pentru floarea câmpului de sub picior se împreunau la el cu cea mai firească purtare faţă de tot ce este în lume. Creştin fiind, ştia că toată făptura este zidită spre a sluji omului, drept care, când este “nevoie”, omul se poate folosi de toate. El însuşi cosea fânul, tăia pădurea, spărgea lemne pentru iarnă, mânca peşte.
        Luaţi aminte, în scrierile Stareţului, la gândurile şi simţirile sale în privinţa vietăţilor. Este uimitoare aci, pe de-o parte mila sa faţă de fiece făptură, în privinţa căreia ne putem face o idee din povestirea lui despre cum îndelung şi-a plâns “cruzimea faţă de făpturi”, când “fără a fi nevoie” a omorât o muscă, sau când a opărit un liliac ce se aşezase pe balconul magaziei sale, sau cum “i s-a făcut milă de întreaga făptură şi de toată zidirea ce suferă” când a văzut pe drum un şarpe omorât şi tăiat în bucăţi; şi, pe de altă parte, desprinderea sa faţă de toată făptura în fierbintele său avânt către Dumnezeu.
        Despre animale, despre fiare, gândul lui era că sunt “pământ”, de care nu trebuie a se alipi omul, că el pe Dumnezeu trebuie să-l iubească din toată mintea, din toată inima, din toată puterea, adică din tot deplinul său, uitând de pământ.
        Adesea observata alipire a oamenilor faţă de animale, ducând până la “prietenia” cu ele, Stareţul o socotea ca pe o stricare a rânduielii statornicite de Dumnezeu şi potrivnice stării fireşti a omului (vezi Fac. 2:20). A mângâia pisica zicând “Pisi, pisi!” sau a te juca şi a vorbi cu câinele, părăsind gândul la Dumnezeu, sau, din grijă faţă de animale, a uita de suferinţa aproapelui, sau din pricina lor a intra în ceartă cu oamenii – toate acestea pentru Stareţ erau o încălcare a poruncilor lui Dumnezeu, a căror pază credincioasă desăvârşeşte omul. În tot Noul Legământ nu găsim nici un singur loc unde s-ar arăta că Domnul şi-a oprit atenţia asupra animalelor, iar El, desigur, a iubit întreaga făptură. Atingerea acestei desăvârşiri omeneşti, după chipul Omului-Hristos, este o sarcină corespunzătoare firii noastre zidite după chipul lui Dumnezeu, şi de aceea legătura sufletească şi împătimirea faţă de animale Stareţul o socotea o înjosire a chipului omenesc a fiinţării. Despre aceasta el scrie astfel:
        Unii se alipesc de animale, dar astfel mâhnesc pe Făcătorul, căci omul este chemat spre a trăi vecinic cu Domnul, a împărăţi cu El şi a iubi pe Singur Dumnezeu. Către animale nu se cade să avem împătimire, ci trebuie doar să avem o inimă ce se milostiveste de fiece făptură.
        El spunea că totul este zidit spre a sluji omului şi, drept aceea, când este neapărată nevoie, ne putem folosi de tot ce este în zidire; dar în acelaşi timp asupra omului cade îndatorirea de a se griji de toată zidirea, şi deci toată dauna adusă fără nevoie animalului sau chiar plantei este potrivnică legii harului. Dar şi toată împătimirea faţă de animale este aşijderea potrivnică poruncii lui Dumnezeu, căci se slăbeşte dragostea de Dumnezeu şi de aproapele.
        Cele ce cu adevărat iubeşte omul, şi în rugăciunile sale plânge pentru întreaga lume, acela nu se poate alipi de animale.
        “Cuviosul Siluan Athonitul” – Arhimandritul Sofronie, traducere din limba rusă Ierom. Rafail (Noica), editura Reîntregirea, Alba Iulia – 2009

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 8, 2015 at 6:57 pm

        Nu a aparut complet celalalt:

        Sf Paisie Aghioritul :” Dragostea Staretului se revarsa si imbratisa chiar si animalele salbatice. Acestea o simteau, se apropiau de el si mancau din mainile lui. Staretul spunea: „Eu ii voi spune lui Hristos: <> Insa daca El ma va intreba: <>, ce ii voi raspunde?” Si intr-adevar, le-a miluit si le-a iubit ca pe niste fapturi ale lui Dumnezeu. Acestea, sarmanele, spunea Staretul, nu asteapta alt Rai.” Pag.500, Viata Cuviosului Paisie Aghioritul – Ieromonahul Isaac

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 7:43 pm

        cosminmatiu

        Multumesc frate.Cunosc si parerea Sf Paisie Aghioritul despre animale ca unul care am citit toate cartile lui si stiu ca spunea ca omul este pentru animale ca un mic „dumnezeu” de la care ele asteapta sa fie aparate si ajutate si ca animalele nu au alt rai ca pentru ele iadul si raiul sunt pe pamant, deaceea omul trebuie a fie bun cu ele. Daca imi aduc eu bine aminte cam zicea Sf Paisie Aghioritul. ( iarta-ma ca nu gasecs citatul exact dar ideea aceasta este).
        Insa dupa ce am citit si cartea „Puterea Inimii” a Sf Luca al Crimeei Chirurgul care este o carte de apoogetica scrisa pentru ateii comunisti din vremea lui, am gasit acolo la Sf Luca al Crimeei acel citat dat si tie aici mai sus si mi se pare MULT mai pertinent caci argumentat scripturistic de la Sf Ap Pavel (vezi citatul de mai sus).

        Asa ca daca a gresit Sf Luca gresesc si eu si nu cred ca Dumnezeu se va supara pe mine daca ar fi o greseala modul in care Sf Luca al Crimeei intelege acele cuvinte ale Sf Ap Pavel care sunt ,dupa umila mea parere, destul de elocvente.

        Eu pacatosul iubesc din copilaria mea, cand inca nu-l unoseam pe Dumnezeu, toate animalele si am fost crescut in respectul pentru ele ( pana acum nu am avut vreun animal al meu, in afara de acest motanel aoptat de pe strada cand ea el mic si vulnerabil) asa ca prefer sa adopt parerea Sf Luca al Crimeei si nadajuduiesc sa fie cea dreapta, iar daca nu nadajduiesc ca Hristos sa imi fie milostiv neputintei mele daca Sf Luca gresea.

        Eu unul NU POT sa cred ca motanasul eu nu va mai exista pur si simplu dupa moarte si ca nu il voi mai vedea niciodata dupa moartea lui ca si cum nu ar fi existat, de aceea pentru ca il iubesc ( sa nu crezi ca sunt un impatimit, ba chiar motanul are o fire atat de salbaticutza ca nu primeste sa fie mangaiat decat rarissim cand vrea el si …mai ales cand e jumatate adormit, asa ca prea mula apropiere fizica de el nu am caci eu RESPECT vointa lui, desi mi-ar fi drag sa il smotocesc mai des 🙂 ) NADAJDUIESC ca acolo unde voi fi eu sa fie si el in taxonul si dupa randuiala lui de animal cu suflet NECUVANTATOR inaintea lui Dumnezeu ca motanul meu pacatosul X.( bineinteles asta nadajduind ca, cu ajutorul lui Hristos eu pacatosul ma voi mantui, altfel macar pentru el vreau „bucuria cea vesnica” dupa randuiala firii lui).
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 9, 2015 at 8:20 am

        Nu ma intelege gresit, ca nu am nimic cu animalele. Scrie in Scriptura ca deorece Hristos a inviat vom invia si noi, daca Hristos nu ar fi inviat nu am fi inviat nici noi niciodata. Dupa moarte nu vom ramane numai suflet ci vom avea si trup nestricacios. Asta ar insemna ca si animalele sa invie ceea ce este absurd. Ca vor exista animale in rai e foarte probabil dar de inviat animalele nu vor invia. Am citit si eu cartile Sf Paisie si chiar am 9 din ele

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 9, 2015 at 8:38 am

        Am mai citit undeva ca duhul oamenilor este mult diferit de cel al animalelor, poate voi gasi sa pun citatul

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on decembrie 8, 2015 at 8:13 pm

        Tot ede la Sf Paisie Aghioritul:

        „Daca flamanzeste aproapele tau, da-i hrana ta. Daca nu exista om flamand, da hrana ta animalelor flamande, pentru ca tie iti va fi de folos postul pentru dobandirea raiului, in timp ce sarmanele animale nu au rai. Au, insa, acest lucru bun, ca nu au nici iad.
        (Pag 161, Parinti Aghioriti, FLori din Gradina Maicii Domnului- Sf Paisie Aghioritul)”

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 11:52 pm

        cosminmatiu

        vezi mai jos SI CUVINTELE Sf Paisie Aghioritul si COMPARA !

        era Sf Paisie Aghioritul vreun DEBIL cand se ocupa si cu fapturile lui Dumnezeu si VORBEA si cu animalele, le mangaia, le ajuta ??????etc????

        sa nu fim ABSURZI !
        ca fariseii de la piciorul LITEREI( citatului ) si care UCID duhul Legii !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 11:30 am

        cosminmatiu

        inteleg ce spui tu si se poate si asta.

        si totusi IATA CUM spune Sf Luca al Crimeei, NU CRED ca vorbea el asa din parerea proprie daca nu ar fi avut ceva descoperire:

        si el Sf Luca al Crimeei SPUNE CLAR ca si animalele vor invia, oricat de „scandalos” ti s-ar putea parea tie, Dumnezeu poate sa INNOIASCA orice faptura si face ce vrea El prin Atotputernicia Sa datatoare de viata.Modelul omului este Hristos si randuiala omului este INDUMNEZEIREA, animalele nu au acces la asa ceva dar au si ele rostul si randuiala lor pe langa acest om pentru care au fost create.

        „Marele cuvant: „Iata, noi le fac pe toate” (Apocalipsa 21, 5) se refera, desigur, nu doar la om, ci la intreaga creatie, cuprinde toata faptura. Am spus deja ca duhul animalelor – fie si in forma incipienta – este duh de viata si nu poate fi muritor, caci si el este de la Duhul Sfant. Si la animale duhul este unit cu trupul ca si la oameni si de aceea avem tot temeiul sa ne asteptam ca si trupurile lor sa existe in noua zidire, in noua lume, dupa pieirea celei de acum.”””_________

        desigur ca sufletele animalelor sunt COMPLET diferite de cel al omului, om care cum invata Sf Pavel are 3 parti: trup, suflet si duh si este purtator al Chipului lui Dumnezeu. DE CE sa ti se para atat e greu sau incompatibil cu invierea omului si invierea acestor fapturi? in ce il contrazic sau scad ele pe om si invierea lui daca si ele dupa alta randuiala a lor IN FORMA si TAXONUL randuit lor DIFERIT de al omului vor invia si ele?

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 11:40 am

        cosminmatiu

        si cand iti spuneam mai jos ca :”vezi mai jos SI CUVINTELE Sf Paisie Aghioritul si COMPARA !”_____
        ma refeream la a compara cuvintele despre animale ale Sf Paisie Aghioritul cu cele ale Sf Siluan Athonitul care tine de debil pe omul care se ocupa cu animalele sau vorbeste cu ele, ca si cum acestea ANIMALELE si faptul ca omul are grija/intreractioneaza si cu ele ar deranja rostul de indumnezeire al omului, ceea ce este FALS.

        Impatimrea de ele sau ocupatia cu ele cand omul se afla pe treapa UNIRII cu Dumnezeu, in ANUME MOMENTE de tensiune ale ei si NU MEREU deranjeaza desigur scopul omului care s-ar pleca spre cele de jos cand el se afla in cele de sus. Dar acest DERANJ de la unirea omului sporit duhovniceste cu Dumnezeu care” il viziteaza” il provoaca DEFINITIV SI ORICE ALTA OCUPATIE de jos, INCLUSIV de exemplu grija de copilul sau.

        Dar aici e vorba despre alte realitati si omul NU este PERMANENT in acea stare de tensiune si VEDERE Fata catre fata cu Dumnezeu ca sa pretinda asa ceva. Nici in Rai Adam nu statea de vorba nonstop cu Dumnezeu, ba chira Dumnezeu i-a adus animalele si i-a dat si task-ul de a le cunoaste si pe ele si intelepciunea din ele ( caci asta inseamna ca Adam a pus nume animalelor potrivit cu firea fiecaruia. A NUMI CEVA inseamna a CUNAOSTE TOTAL acel ceva si a-i pune definitia lui ca existent definitie care cuprinde in ea esentialul lui ca fenmen/existent).

        Apreciază

    • carla said, on decembrie 8, 2015 at 10:01 am

      El,
      poate o sa-ti placa sa cauti: „El este Larry, motanul premierului britanic David Cameron”, nu stiu sa pun poza direct, de fapt sunt mai multe, ar ocupa prea mult loc.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:36 am

        carla

        multumesc frumos !

        http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/8977982/1/larry-the-cat-royal-wedding.jpg?width=630

        frumos motan are….

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:41 am

        carla



        http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3929/9993786/1/x2givtp7.jpg?width=630

        si e un motan fara rasa, un „maidanez” obisnuit care ….prinde si soareci desi e rasfatat acolo ! 🙂

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:45 am

        carla

        si al meu e un maidanez de rand gasit pe strada cand era pui mic si jigarit, si acum arata cam asa:

        http://vignette3.wikia.nocookie.net/lgdc-nouveaux-clans/images/7/73/CHAT_ROUX_LNC.jpg/revision/latest?cb=20150601164345&path-prefix=fr

        Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 12:25 pm

        carla

        imi plac pisicile pentru doza lor de salbaticie nepervertita care si-o pastreaza si pentru NEPERVERTIBILITATEA lor( nu pot fi prea mult infuentate /educate de om) , vorbesc despre cele care nu sunt de rasa. O pisica pastreaza totdeauna firea ei de salbaticiune pe care i-a dat-o Dumnezeu, …si asta spre deosebire de animalele salbatice care nu pot sa stea pe langa om… pisica sta si langa om NEPERVERTITA, un tigru/leu mic dat de Dumnezeu omului si pe care in plus poate sa-l si mangaie …uneori 🙂
        Multumim Lui Dumnezeu pentru ele si pentru toate animalele si natura data de El omului ca o zestre de nepretuit!

        ce a facut omul dintre „creatiile” lui atat de perefct …ca o pisica sa zicem?
        Daca omul ar fi resusit sa faca o masina atat de PEREFCTA ca o biata pisica, aceea ar fi fost negresit MAI SCUMPA decat sa zicem un avion jet-set….si pe scurt decat toate averile lumii !

        Asadar Fapura lui Dumnezeu, ORICARE ar fi ea, chiar si cea mai smerita, cuprinde in ea mai multa intelepciune si perfectiune in felul ei decat ORICE „creatie” a omului !!!

        Apreciat de 1 persoană

      • carla said, on decembrie 8, 2015 at 7:57 pm

        El, ma bucur ca ti-a placur motanul premierului; superbe matele, in calmul si pacea lor plenara.

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 8, 2015 at 11:22 pm

        Pt ca orice faptura, e… vie

        Omul face mort.
        Dumnezeu Face viu.

        Mare oftica pe stiintifici sa nu poate face ei macar un organism unicelular viu… Da oare chiar daca ar face toate componentele, ar „porni” ele asa, singure? Sau mai trebuie Cineva sa invarta cheia in contact?

        Apreciază

      • carla said, on decembrie 9, 2015 at 12:17 am

        mircea.v, el,
        Buna observatie!
        Dar oare cum au procedat cu acele ciudate fiinte clonate? Ma gandesc ca si daca le-au replicat, cum ele nu au primit „suflare de viata”, cum le-au pornit? Sau poate o fi si asta ca si cu aselenizarea oamenilor pe Luna?

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 9, 2015 at 9:03 am

        carla,

        ce au clonat, era deja „pornit”. Clonarea nu presupune sa faci ceva de la zero, de la atom, de la molecula moarta/materie moarta. Se pleaca de la viu.

        Ce a fost surpriza secolului (cred) pt stiintifici in cazul clonarii, au fost urmatoarele:

        Adn-ul/cromozomul are la capat o zona, numita telomer, care in procesul diviziunii celulare se scurteaza (doar la celula fiica, adica la ce se transmite mai departe; celula mama oricum moare, la ea adnul se pastreaza la aceiasi lungime; tare de tot). Si la fiecare diviziune, se scurteaza pana ajunge la o limita, unde de fapt incepe info – genele, si la acel moment se spune STOP diviziune; si asa murim. Telomerii sant contorul vietii, la propriu. Nu este alta info inmagazinata in zona asta. Si asa mor soarecii, calul… Numai ca telomerul la soarece e mai scurt fata de cal, si la cal mai scurt fata de om… Simplu si logic.

        Cand se preleveaza acele celule pt clonare, se preleveaza la o anumita varsta, deci telomerul e scurtat. Si asta se transmite si bebelusul care se naste cu acest telomer scurtat, adica se naste batran dpdv biologic. Si cate clone ai face pt acelasi om/ oaie ce o fi, numarul maxim de diviziuni celulare pt celulele alea este tot 51. Atat e pt om, 51.

        Si au facut astia oaia Dolly, prima oaie clonata. O oaie traieste parca vreo 15 ani. Oaia Dolly a murit pe la 6 ani, de… batranete. Cu toate simptomele batranetii. Adica, exact ca la teorie.

        La om nici macar nu s-a reusit, ca ma gandesc ca Dumnezeu a mai pus El niste bariere pe acolo, un pic mai multe ca la animale. Si daca prin anii 1990, se vorbea de clonare in sus, clonare in jos, acuma au lasat-o de tot jos. Ca macane… 🙂

        Apreciază

      • carla said, on decembrie 10, 2015 at 1:29 am

        Imi amintesc si eu ca ceva nu le-a iesit, apoi n-au mai prea zis despre asta. Cred ca nici Cernul nu le-a adus tocmai rezultatele pe care le asteptau.

        Apreciază

    • Theodor L. said, on decembrie 8, 2015 at 1:32 pm

      el,

      Sfintii Parinti spun ca animalele moarte se pierd si nu inviaza. Numai omul inviaza. Si eu am 9 pisici ale casei (sotia mai hraneste zilnic alte 20 maidaneze) dar cred ca in vesnicie mi-ar fi de ajuns sa-L vad la fata pe Domnul meu Iisus Hristos.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 8, 2015 at 4:00 pm

        Theorodr L.

        asa zici tu. Arata citatele.
        Ca sa vada omul Fata Lui Dumnezeu in vesnicie nu il impiedica cu nimic sa se bucure si de natura creata de Dumnezeu si data omului in stapanire. Cu ce-l impiedicau pe Adam in contemplarea Fetei Lui Dumnezeu si in legatura lui cu Creatorul animalele di Rai?
        ba chiar Dumnezeu le-a adus si le-a dat omului ca sa le puna nume, adica s-a bucurat sa le daruiasca omului SPRE FOLOSUL lui, si nu le-a facut asa de decor degeaba ca altfel nici nu le-ar mai fi pus in legatura cu omul.
        Dumnezeu nu face NIMIC fara rost si ca simplu amuzament temporar.

        Oricum foarte frumos ca aveti atatea suflete in grija si multumim sotiei tale ca are mila si de acele suflete sarmane, nu isi va pierde plata ei de la Dumnezeu Creatorul lor.Si eu ma straduiesc cum pot sa ajut si sa inbunatatesc cat de cat soarta unor animale si cred ca acesta este o datorie fireasca a noastra a oamenilor si asa ar trebui sa faca fiecare om in masura posibiltatilor sale.

        Apreciază

  2. Radu said, on decembrie 7, 2015 at 9:43 pm

    Culmea ipocriziei PAI AR FI TREBUIT SA INTERZICA CU TOTUL VANATOAREA SI SA LASE POPULATIA DE LUPI SA CREASCA CUM ADICA NUMAI 30 DE LUPI???????

    Astia sunt normali la cap?
    Agentia de mediu e o adunatura de handicapati mintali daca au dat o asemenea autorizatie…

    Si mai dau drept Norvegia ca tara de model CE MODEL? ASTA E MODEL?

    E UN DEZASTRU IN LANTUL TROFIC SI IN BALANTA NATURII.

    Cat despre boul ala care comenteaza e un idiot fara pic de cultura care nu a trecut o zi la o ora de biologie sau zoologie.

    Au vanat de nebuni si stricati ce sunt ca se cred ei asemenea regilor si nobililor feudali de acum sute de ani.

    Sa omori de placere chiar si animale de ar fi E UN PACAT MARE !
    Doar pentru hrana si mancare e voie sa te duci la vanatoare NU DE PLACERE !

    Titlul e prea bland eu le ziceam ca sunt niste pasarici masculine ca sa nu zic mai rau. Frustrati imbecili asta sunt unii norvegieni fara cultura si fara religie.

    UNDE SUNT ONG INTERNATIONALE CARE ZIC CA PROTEJEAZA FAUNA SI ECOSISTEMUL ??? DE CE NU ZIC NIMIC? AUD?

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 3:45 pm

      Radu

      lupi …si lupusori… 🙂


      Apreciază

      • Radu said, on decembrie 9, 2015 at 6:37 pm

        Frumoase poze si lupii au rolul lor in natura nu degeaba au fost creati de Dumnezeu.
        Ciobanii si cei care se ocupa cu cresterea animalelor ii considera dusmani dar asta e o perspectiva ingusta de a gandi.

        Apreciază

  3. geo said, on decembrie 7, 2015 at 10:27 pm

    http://www.napocanews.ro/2015/12/lucia-soreanu-siugariu-sotia-poetului-erou-ion-siugariu-s-a-stins-din-viata.html

    Bunul Dumnezeu sa o aiba in paza si sa o reuneasca cu cel pe care l-a iubit si careia i-a fost credincioasa o viata!

    Apreciază

  4. nikodim said, on decembrie 7, 2015 at 10:39 pm

    1.Punct de vedere strict tehnic:
    Lupul patruped este un animal studiat foarte bine si deci cu un areal de vietuire si cu un comportament general in mare parte previzibile si implicit din acest motiv nu reprezinta un pericol real, cel putin pentru indivizii unei societati super-tehnologizate.
    2.Din punct de vedere duhovnicesc insa, problema se afla la individul super-tehnologizat, care implicit si-a pierdut prin acest proces „evolutiv” tehnologic, o mare parte din simturile sufletesti firesti, transformandu-se el insusi in ceea ce crede ca ar fi lupul patruped (dar nu este!), adica intr-o adevarata fiara bipeda posesoare de porniri ucigase si nemaiavand nimic sau aproape nimic comun cu Prototipul sau, Tatal Creator, Dumnezeul iubitor si iertator, dupa chipul si asemanarea caruia a fost zamislit el, omul (inclusiv norvegianul).
    Vedeti cati vanatori au acum PLACEREA de a porni sa haituiasca si vaneze un biet lup? 700 la 1!!! Foarte uman, foarte ecologic si civilizat occidental!!!
    Daca sesizati psihologia astora, trebuie sa intelegeti ca atunci cand vor termina cu sarmanii lupi patrupezi, acesti maniaci „civilizati” si tehnologizati dintre ei si dintre noi, chiar dintre apropiatii nostri (nu ma refer doar la norvegieni ci in general la duhul-fiara care ii mana pe unii ca acestia de pe oriunde ar fi ei), deja pregatiti mental, vor incepe cu aceeasi placere sa-i haituiasca si sa-i vaneze pe fratii lor care vor fi considerati „daunatori” societatii „civilizate” si a „normelor si valorilor sale fundamentale”…exact cum e lupul daunator pentru vaca cu laptele bunastarii burtilor „civilizate”, iar crestinul este daunator pentru „valorile fundamentale”, care „valori” favorizeaza vaca cu lapte sa pasca intr-o lume noua fara Dumnezeu, Creatorul „prost inspirat” care a lasat si lupul „rau” sa traiasca in lumea Sa „neimbunatatita” de ale lor „valori fundamentale”.
    Repetitia a fost deja facuta cu tot tam-tamul mediatic acum cativa ani, cand sceleratul Breivik, a impuscat „civlizat”, cu sange rece si calm pe acolo prin padurile inalt-civilizatei Norvegii vreo 20-30 de tineri, pur si simplu asa…din lipsa de lupi, probabil. Adica ce va spuneam mai sus. Iar publicitatea mediatica mondiala a „vanatorii” de oameni, a fost pentru a se obisnui toti potentialii vanatori de talia sceleratului cu ideea ca vine vremea lor. Da da!!! Si va dau si dovada: Nu l-au „condamnat” ei cu sistemul lor „umanist” pe maniac, la „inchisoare” pe viata cu tot confortul, intr-un apartament spatios de lux dotat cu toate utilitatile moderne, cu tv si internet, de a ajuns sa fie invidiat de toate scursura cu-adevarat-penala de pe la noi si din toata lumea??? Si vreti sa spuneti ca asta nu a fost un semnal de incurajare pentru cei ca el, exponentii raufacatori ai societatii „civlizatiei” ucigase antihristice?
    Eu nu sunt psiholog sau sociolog de meserie si nici macar amator in aceste stiinte nu sunt, insa nu pot sa nu sesizez ca aceasta vanatoare-masacru a ultimilor lupi din Norvegia „civilizata”, este un fenomen reprezentativ, simbol cultivat pe baza unor necesitati de manifestare ale sufletului acelor pseudo-oameni, este un aspect de comportament ce tine de cultura unei societati declarate ca model de urmat in cadrul „comunitatii internationale civilizate”, Norvegia fiind stindardul nivelului de trai si civilizatie cel mai ridicat!!! In realitate o lume extrem de bolnava!!!

    P.S.
    Deci despre ce vorbim, oameni buni? Unde traim si ce mai vrem noi bun de la o lume ca asta? …Iar la intrebarea asta, indubitabil, multimile striga raspunsul cu multa patima asezonata cu stropi energici de saliva: „VREM O TARA CA AFARA!”… S-a vazut deja si se vad mereu aspiratiile lumii…

    Deci, lupilor, care mai sunteti si inca nu v-ati transformat in javre lingusitoare ale „comunitatii internationale civilizate” mincinoase si bolnave sufleteste, marturisiti-va Credinta in Hristos si fiti pana la ultima suflare ceea ce va lasat Dumnezeu sa fiti si ceea ce v-au invatat Sfintii Sai sa fiti! Asumati-va ocara, glontul sau cusca guantanameza, care va sunt pregatite de apropiatii vostri „civilizati”, caci dincolo de toate astea sta Dumnezeu pentru cei drepti!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:34 am

      nikodim

      „deja pregatiti mental, vor incepe cu aceeasi placere sa-i haituiasca si sa-i vaneze pe fratii lor care vor fi considerati „daunatori” societatii „civilizate” si a „normelor si valorilor sale fundamentale””______EXACT frate acestea sunt „simptomele” preliminare care arata ca aceasta este urmarea „fireasca” pentru care sunt formatati ! Si va fi si aceasta, si acum este, dar in cercuri mai restranse, tot de „nobili”.
      Ca totdeauna ft bune punctat !
      Doamne ajuta si post cu sanatate, sporire duhovniceasca si bucurie sfanta !

      Apreciază

    • timisorean1 said, on decembrie 10, 2015 at 2:22 pm

      Eu stiam ca breivik a ucis vreo 80 de oameni si nu a luat pe viata! Parca a primit 21 sau 23 de ani, pedeapsa maxima in norvegia!!

      Apreciază

  5. Aurora said, on decembrie 7, 2015 at 11:00 pm

    Mi-e mila de bietele animale. Oamenii distrug tot…

    Apreciază

  6. JE said, on decembrie 7, 2015 at 11:52 pm

    „Care ? Citi lupi mai are Elvetia ? Si citi ursi ? Ne macina banuiala ca zero si zero”

    Dar „maidanezi” oare cati au?

    Apreciază

  7. JE said, on decembrie 8, 2015 at 12:11 am

    „Altminteri vacile elvetiene n-ar putea paste nestingherite si nepazite la 2000 de metri altitudine . Dar de ce are Elvetia asa de putini lupi si ursi ? ”

    Vaci si capre elvetiene

    Oi elvetiene

    Apreciază

  8. geo said, on decembrie 8, 2015 at 9:34 am

    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/guvernul-dacian-soros-taie-banii-bisericii-si-nationalizeaza-proprietatile-din-secularizarea-lui-cuza-355096

    http://adevarul.ro/locale/botosani/torturat-securitate-indaznit-ceara-libertate-Il-tineau-3-ore-zi-fata-lampi-facut-leucemie-murit-1_5665d8497d919ed50efd02f6/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/statul-islamic-putea-folosi-arme-distrugere-masa-europa-potrivit-unui-raport-pe-1_5665b5987d919ed50efc14fc/index.html

    http://adevarul.ro/news/societate/cardul-sanatate-tortureaza-sistemul-1_5665c2a37d919ed50efc6c55/index.html

    http://adevarul.ro/locale/craiova/foto-povestile-triste-viata-celor-doi-orfani-s-au-sinucis-cristina-nicu-fost-abandonati-nastere-1_566660217d919ed50eff978d/index.html

    http://www.gds.ro/Local/2015-12-08/statul-ii-omoara-pe-tinerii-institutionalizati/

    http://www.gds.ro/Local/2015-12-07/cine-este-vinovat-pentru-sinuciderea-celor-doi-tineri/

    http://adevarul.ro/locale/craiova/video-tortura-orfelinatul-groazei-craiova-doi-copii-s-au-sinucis-alti-11-ajuns-psihiatrie-le-spuneau-n-au-fost-doriti-nastere-1_566588fc7d919ed50efa92bf/index.html

    http://adevarul.ro/locale/baia-mare/povestile-nespuse-romanilor-manati-mirajul-occidentului-foarte-copii-ramas-traumatizati-viata-1_5665aab77d919ed50efbaf54/index.html

    http://adevarul.ro/locale/alexandria/cele-mai-brutale-metode-avort-fortat-romania-decreteilor-ceausescu-actiona-mustarul-introdus-vagin-1_566400ca7d919ed50ef0d12f/index.html

    http://adevarul.ro/entertainment/tv/televiziunea-patriarhiei-romane-vizorul-cna-fost-primite-mai-multe-plangeri-privire-cazul-colectiv-1_5665c49a7d919ed50efc7baf/index.html

    Despre celelalte care promoveaza subcultura, nonvalorile, violenta, prostul gust, prostituarea, vulgaritatea, nimic…

    Apreciază

  9. isa said, on decembrie 8, 2015 at 9:41 am

    Privind dintr-o perspectiva a unor cutume tribale, ar da dovada de barbatie daca s-ar incumeta vreunul sa omoare lupul sau ursul cu mainile goale. In lupta dreapta. Ceea ce ma indoiesc ca ar reusi. Nici o vietuitoare de pe pamant nu a fost lasata de Domnul degeaba. Unele ne folosesc pentru hrana, altele pentru a ne imbraca, altele pentru paza, altele pentru a vina animale daunatoare etc. Toata natura este facuta de Creator in echilibru, iar daca omul a fost lasat stapan peste ea nu inseamna ca si trebuie sa isi bata joc de darul primit. Intotdeauna am considerat ca vanatoarea din distractie (si nu dintr-o necesitate reala) este un comportament al unor potentiali ucigasi. In indreptarul de spovedanie pentru copii chiar exista in lista de pacate asprimea sau cruzimea fata de animale (un astfel de comportament in copilarie poate evolua mai tarziu in comportamente asemenea fata de proprii semeni si trebuie corectat). Ar mai fi de spus alte lucruri?

    Apreciază

  10. geo said, on decembrie 8, 2015 at 10:14 am

    http://www.cancan.ro/actualitate/sabina-elena-fata-cu-bentita-tricolora-este-disperata-din-cauza-amenintarilor.html

    http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ce-intampla-taberele-secrete-miscarii-tinerilor-64-comitate-portretul-hitler-vanzare-tarabe-1_5665afa37d919ed50efbe2c8/index.html

    http://www.curierulnational.ro/Extern/2015-12-08/SUA%3A+Propunerile+lui+Donald+Trump+legate+de+musulmani+sunt+denun%C8%9Bate+de+Casa+Alba

    http://gandeste.org/general/ministrul-finantelor-explicatie-halucinanta-pentru-decizia-de-a-nu-mari-salariul-minim-la-1-ianuarie-2016-in-brazilia-sau-india-saracii-lucreaza-si-pe-doi-lei-2/62234

    http://www.tion.ro/culmea-nesimtirii-containerele-caritas-din-timisoara-pradate-de-romi/1597576

    http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/fotoreportaj/de-la-verde-la-marsala-mantii-de-toate-culorile-in-garderoba-arhiepiscopului-tomisului-574594.html

    http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-bisericile-din-constanta-se-joaca-cu-focul-isu-dobrogea-a-descoperit-sute-de-nereguli-275568?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

    http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-bataie-de-joc-pe-sanatatea-copiilor-no-tri-bani-risipiti-pe-lapte-amar-si-cornuri-beton-274680

    http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-cornuri-beton-si-lapte-acru-producatorul-se-apara-sa-nu-isi-imagineze-cineva-ca-iese-vreun-profit-274989

    http://www.gazetanord-vest.ro/2015/12/controversa-in-numele-adevarului-istoric/

    http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/incepe-prima-editie-de-iarna-a-zilelor-culturale-maghiare-din-cluj-vezi-programul-evenimentelor–143356.html

    http://ziuadecj.realitatea.net/educatie/elevi-bolnavi-si-emotii-pentru-rezultatele-de-la-examene-cum-invata-elevii-de-la-eminescu-in-spatii-improprii–143307.html

    http://citynews.ro/eveniment/foto-michel-van-langeveld-olandezul-din-sic-aici-vreau-sa-imbatranesc-aici-vreau-sa-mor

    http://www.mytex.ro/stiri/285-sanatate/509712-brasov-sistemul-cardului-de-sanatate-mai-mult-sta-decat-functioneaza.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/tehnofanariotii-lui-otto-von-ioha.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/senator-liberal-alina-mungiu-pippidi-a-primit-15-milioane-de-dolari-de-la-americani-pentru-aplicarea-criteriilor-de-integritate-in-politica.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/cele-sase-surse-de-venituri-ale-statului-islamic-studiu-al-unui-think-tank-britanic.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/6-decembrie-1949-experimentul-pitesti-romania.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/marea-britanie-nu-mai-este-considerata-tara-crestina-ateii-trebuie-sa-convietuiasca-cu-imamii-musulmani-care-aplica-sharia-in-marile-orase.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/germania-se-apropie-rapid-de-1-000-000-de-musulmani-care-au-cerut-azil-in-anul-2015-mult-peste-asteptari.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/deschideti-sau-muriti-e-mesajul-refugiatilor-musulmani-primiti-de-angela-merkel-cu-bratele-deschise-la-granita-europei.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/atac-intre-doua-grupuri-de-imigranti.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/eurodeputata-viorica-dancila-premierul-ungariei-viktor-orban-dezinformeaza-cu-privire-la-situatia-drepturilor-minoritatilor-din-romania.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/politia-musulmana-a-impiedicat-mai-multe-mame-crestine-sa-si-alapteze-copiii-in-uzbekistan.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/decizie-atee-a-universitatii-tehnice-din-cluj-s-a-interzis-sfintirea-caminelor-studentesti-de-preotul-ortodox-ca-pe-vremea-comunismului.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/doi-mitropoliti-ortodocsi-rapiti-in-siria-au-fost-executati-de-islamisti-rusia-cere-lamuriri-urgente-turciei.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/partidul-noua-dreapta-hotararea-guvernului-ciolos-de-a-reduce-la-0-zero-fondurile-pentru-biserici-este-demna-unei-dictaturi-atee-comuniste.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/o-parere-pe-facebook-se-iau-banii-de-la-bor-si-se-dau-la-sri-presedintie-si-pentru-astia-care-ne-fac-colonie.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/exclusiv-terorism-tentative-si-incitari-la-ura-in-masa-interviu-cu-un-maghiar-din-judetul-harghita.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/6-decembrie-66-de-ani-de-la-inceputul-experimentului-pitesti.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/guvernul-dacian-soros-in-razboi-cu-biserica-bugetul-de-stat-a-fost-privatizat-pentru-interesele-fundatiilor-sorosiste.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/va-fi-sfintita-cea-mai-mare-biserica-ortodoxa-de-pe-coasta-de-sud-est-a-statelor-unite.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/in-romania-este-firesc-sa-sustii-terorismul-cum-sa-terfelesti-memoria-victimelor-din-paris-cu-oblaguire-de-la-soros.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/secuii-nu-sunt-unguri-cercetarile-antropologice-ii-apropie-tot-mai-mult-de-romani.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/de-la-casa-alba-la-al-azhar-islamul-izvor-de-cultura-stiinta-si-progres.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/laurian-stanchescu-transilvania-fara-avram-iancu-cine-e-de-vina.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/1984-atentatul-maghiar-de-la-sfantu-gheorghe-un-copil-ucis-fotografii-in-premiera-nationala.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/cine-mai-guverneaza-de-fapt-europa.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/organizatia-sorosista-activewatch-e-ingrijorata-de-comunicatul-diicot-deoarece-ar-stigmatiza-populatia-maghiara-nu-e-ingrijorata-de-posibilele-victime-ale-atentatului.html

    http://www.napocanews.ro/2015/12/miscari-studentesti-unioniste-din-anul-1918-la-cluj.html

    http://www.napocanews.ro/2015/11/decizie-definitiva-a-instantei-steagul-secuiesc-steag-publicitar.html

    Apreciază

  11. geo said, on decembrie 8, 2015 at 10:54 am

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20650706-tanar-roman-17-ani-suspectat-legaturi-statul-islamic.htm

    http://www.capital.ro/darea-in-plata-ticalosenia-care-scandalizeaza-sistemul-bancar.html

    http://cursdeguvernare.ro/bizareriile-bugetului-2016-numai-suplimentarea-cheltuielilor-sociale-la-interne-si-aparare-costa-peste-un-miliard-de-euro-pentru-autostrazi-se-aloca-mai-putin-de-jumatate.html

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20649488-dragnea-avertisment-pentru-guvern-profund-gresit-nu-mai-dea-bani-pentru-infrastructura-religioasa.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20648994-remus-cernea-propune-lege-prin-care-niciun-cult-nu-exceptat-plata-impozitelor.htm

    De ce nu si pentru serviciile secrete? – http://www.contributors.ro/administratie/educatie/pakistanizarea-armatei-si-serviciilor/

    Dupa modelul unor alte tari si serviciile noastre secrete desfasoara activitati aducatoare de venituri, pe linga ce primesc de la bugetul anemic…

    http://www.contributors.ro/reactie-rapida/frontul-national-si-tentatia-populismului/

    http://www.contributors.ro/global-europa/cum-poate-romania-sa-previna-amenin%c8%9barile-teroriste/

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20646976-victorie-istorica-extremei-drepte-alegerile-regionale-din-franta-sondaje.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20649682-extrema-dreapta-prinde-radacini-franta-vizeaza-acum-telul-suprem-prezidentialele-din-2017.htm

    Iar nenea asta zice ca sint…comunisti: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20647062-ziua-care-comunistii-confiscat-alegerile-din-franta-frontul-national-partidul-comunist-travesti.htm

    Interesanta inconsecventa…

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20648839-austria-extrema-dreapta-desfiinteaza-semafoarele-gay-friendly-din-linz.htm asa..si? e de bine sau de rau?

    Apreciază

  12. Irina said, on decembrie 8, 2015 at 11:43 am

    Sunt niste imbecili, au distrus cu marea lor civilizatie inferioara, desi noi o numim superioara, toata natura si fauna. Iar pentru ca ei nu mau ce vana la ei in tara unde au ras tot, mai nou vin pentru a-si satisface divertismentul diabolic, la noi in tara, unde platesc spaga cuvenita si apoi merg nestingheriti in cautarea bietelor animale pentru a le vana. Parintii de la schitul la acre merg eu, de multe ori urmaresc ursii, asa pentru a se delecta de crestia lui Dumnezeu si ii vaneaza, dar cu aparatul foto, in schimb o gramada de straini vin si-i vaneaza la propriu desi zona este o rezervatie, iar speciile de animale sunt protejate, fiind la limita disparitiei. Anul trecut mi-a spus unul dintre parinti ca au vanat vreo 15 ursi, le-a luat blana si i-a lasat sa putrezeasca in padure, plus niste lupi si caprioare. Parintii spuneau ca este mare pacat sa vanezi asa din pofta de a varsa sangele chiar si a unui animal si ca este acceptata vanarea, doar daca n-ai ce manca. Vina cea mai mare o au autoritatile noastre care sunt corupte si care pentru bani incalca orice lege, si-i lasa pe ticalosii aia din occident sa vaneze dupa pofta inimii, desi animalele sunt protejate si legea nu permite vanarea lor.

    Apreciază

  13. gheorghi said, on decembrie 8, 2015 at 12:46 pm

    Animalele – ca si intreaga Creatie sint dar al lui Dumnezeu sa bucure si sa foloseasca omului.
    Eu nu am gasit nicaieri ca Iisus a fost rastignit pentru ca animalele sa junga in Rai…. si nici nu am auzit de fiinte de lumina – ingeri animale, ori heruvimi sau serafimi… desigur nici sfinti animale.
    Ce ar putea sa fie in loc de animal in Imparatia Tatalui…. probabil ca nu duce pe nimeni mintea – ma refer la descriere cu har, nu imaginatie propie, fantezii…
    Chiar daca se stie despre „vorbitul in limbi” nu scrie nicaieri de latrat, guitat, ciripit… sa fie cunoscut Cuvantl si de catre animale.
    Intre „suflare de viata” si „suflet” nu vad si nici nu stiu sa se fi facut egalitate, nici echivalenta.
    Cred ca afirma ca animalele ajung si ele in Rai – acolo unde cu greu noi ca oameni – fii ai lui Dumnezeu (!) ne caznim sa ajungem prin MANTUIRE… si inca cu trup cu tot…
    Iertati-ma asta este blasfemie; ele nu au responsabilitate si nici morala, au FIRE pe care o anima…
    Ce ne mai trebuie morala, botez, cununie, spovedanie… ca animalele nu fac asta si unii presupun, cred ori spera ca si ele ajung acolo… in Rai??
    Mi-e groaza sa si spun ca … animalele s-ar [putea] … mantui!?!
    Desigur ca atasamentul unora de animale, fiinte care isi urmeaza firea si pot da impresia ca sint „iubitoare”, „cinstite”, … etc altfel spus ca ar avea calitati, trasaturi umane.
    Asta este insa o problema psihologica bazata pe judecarea omului si „alegerea” animalului ca element viu de mediu inconjurator, agreat pentru convietuire.
    Talharul de langa Iisus s-a mantuit in ultima clipa, vorbind-marturisind, nu cotcodacind sau suierand…
    A prefera orice animal inaintea oricarui om pre-judecandu-l si dand verdicte… nu este de loc in regula, oricat de dezamagitor sau suparator ori chiar periculos ar fi un OM.

    Apreciază

  14. geo said, on decembrie 8, 2015 at 1:23 pm

    http://www.activenews.ro/stiri/Lideri-ai-romanilor-din-Timoc-la-Parlamentul-Romaniei-Serbia-nu-respecta-Protocolul-privind-minoritatile-semnat-cu-Romania.-Presiunile-si-hartuirea-Bisericii-Ortodoxe-Romane-din-Timoc-continua-127624

    http://www.activenews.ro/economie/Fundatia-lui-Bill-Gates-a-intrat-pe-Bursa-de-la-Bucuresti-si-a-achizitionat-66-milioane-de-actiuni-la-Fondul-Proprietatea-127619

    http://www.activenews.ro/externe/Reuters-Rusia-isi-trimite-acum-in-Siria-si-submarinele-127622

    http://www.activenews.ro/economie/In-timp-saracii-pot-lucra-si-pe-2-lei-pe-luna-Guvernul-acorda-ajutoare-de-stat-catre-multinationale-in-valoare-de-peste-83-milioane-de-euro.-Doar-in-ultimul-an-corporatiile-au-primit-aproape-100-de-milioane-de-euro-de-la-buget-127616

    http://www.activenews.ro/externe/Gaddafi-ii-avertiza-pe-liderii-arabi-in-2008-dupa-uciderea-lui-Saddam-Occidentul-va-va-trada-si-pe-voi-Veti-avea-aceeasi-soarta-Un-lider-cazut-acum-in-dizgratie-se-amuza-de-vorbele-dictatorului-libian-127586

    http://www.activenews.ro/stiri-locale/Un-roman-a-castigat-OSCARUL-INVENTICII.-Proiectul-profesorului-din-Cluj-a-concurat-cu-alte-1000-de-inventii-din-lume-127595

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Ion-Cristoiu-despre-proiectul-de-buget-pe-2016-E-de-a-dreptul-jegoasa-graba-lui-Ciolos-de-a-asigura-Binefacatorului-sau-transformarea-Palatului-Cotroceni-intr-un-serai-de-Republica-Parlamentara-127568

    http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Psiholog-criminolog-%E2%80%9EE-putin-probabil-ca-invatand-despre-sex-pedofilul-sa-inceapa-sa-actioneze-altfel-decat-este-%C2%ABprogramat%C2%BB-127614

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Imaginea-care-defineste-generatia-facebook-surprinsa-in-metroul-din-Bucuresti-127577

    http://www.activenews.ro/cultura/Academicianul-Augustin-Buzura-anunta-decesul-revistei-Cultura-Pentru-multi-nu-e-cool-sa-fii-roman-si-sa-crezi-in-natia-ta-si-in-istoria-ta-Forte-bruxelleze-ne-au-stabilit-un-alt-plafon-de-zbor-127578

    http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Educatia-sexuala-din-scoli-NU-va-face-dintr-un-potential-violator-o-fiinta-normala-127564

    http://www.activenews.ro/externe/Analiza-Politico-Cum-vrea-Washington-ul-sa-preia-controlul-in-Balcani.-America-baga-NATO-la-inaintare-pentru-a-contracara-influenta-Rusiei-in-regiune-127593

    http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Curtea-de-Conturi-BCR-si-Raiffeisen-ar-fi-incheiat-contracte-cu-bebelusi-si-persoane-foarte-in-varsta-pentru-a-primi-sume-mai-mari-de-la-buget.-Ce-spun-reprezentantii-bancilor-127590

    http://www.activenews.ro/stiri/Marian-Munteanu-despre-banii-Bisericii-si-alte-cheltuieli-bugetare-Vreti-sa-vorbim-de-resursele-subsolului-si-cum-sunt-ele-gestionate-in-numele-nostru-127600

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Politistii-vor-o-lege-mai-flexibila-pentru-folosirea-armelor-din-dotare-ca-in-Occident-127608

    Apreciază

  15. geo said, on decembrie 8, 2015 at 1:51 pm

    http://adevarul.ro/news/politica/ora-1100-adevarul-live-kelemen-hunor-despre-atentatul-terorist-covasna-1_56668b5a7d919ed50e00c84c/index.html

    Nenea, nu trebuie dovezi: tentativa, conform codului penal, se pedepseste!

    http://adevarul.ro/locale/focsani/bomba-ceas-explodat-senatul-romaniei-95-ani-grup-comunisti-evrei-ucis-trei-mari-demnitari-1_566568807d919ed50ef98c56/index.html

    http://adevarul.ro/locale/slobozia/cetatea-regelui-dromichete-baragan-aflata-patrimoniul-national-fost-distrusa-buldozerele-baza-avize-primariei-1_56642b8b7d919ed50ef1e542/index.html

    http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/ziua-in-judet/din-referatul-propunerii-de-arestare-a-lui-constantin-dima-cum-a-fost-ajutata-mara-construct-sa-reabiliteze-cetatea-capidava-documente-574534.html

    http://observator.ro/stiri-live-cjc-ar-putea-pierde-banii-investiti-deja-pentru-reabilitarea-cetatii-capidava-349666.html

    http://www.replicaonline.ro/cjc-se-constituie-parte-civila-in-dosarul-cetatii-capidava-dragomir-acest-proiect-este-blocat-trebuie-sa-demaram-o-noua-licitatie-pentru-terminarea-lucrarilor-252015/

    http://www.telegrafonline.ro/lucrarile-de-restaurare-a-cetatii-capidava-au-fost-sistate

    http://adevarul.ro/locale/constanta/muftiul-muurat-iusuf-este-ultimul-avertisment-dam-privind-pericolul-aparea-lumea-musulmana-romania-1_56570a917d919ed50e9c0a76/index.html

    http://adevarul.ro/locale/constanta/Ips-teodosie-sursa-mache-fostei-securitati-scuza-arhiepiscopului-tomisului-acceptat-turnator-nu-mai-puteam-pleca-tara-1_5654808f7d919ed50e89db59/index.html

    http://adevarul.ro/locale/constanta/turcia-ridica-zid-151-kilometri-granita-siria-guvernul-erdogan-respinge-legatura-gruparea-isis-acuza-putin-1_56646eb07d919ed50ef390a7/index.html

    http://www.replicaonline.ro/romania-vazuta-prin-ochii-unor-tineri-portughezi-cand-cauti-constanta-pe-google-gasesti-cazinoul-iar-cand-vii-aici-e-trist-251979/

    http://www.replicaonline.ro/muftiul-am-primit-mesaj-de-amenintare-cu-moartea-250708/

    http://www.replicaonline.ro/irimescu-romania-va-returna-comisiei-europene-cel-putin-800-de-milioane-de-euro-din-fondurile-pe-dezvoltare-rurala-251983/

    http://www.cugetliber.ro/stiri-constanta-focus-mostenirea-dobrogei-pradata-si-distrusa-a-ajuns-in-mana-cautatorilor-de-comori-268276?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-focus&utm_campaign=Articole%20Constanta%20Focus

    http://www.reporterntv.ro/stire/sistemul-te-vrea-numar

    http://www.reporterntv.ro/stire/o-tara-prea-aglomerata

    http://www.telegrafonline.ro/numarul-strainilor-care-lupta-pentru-si-sa-dublat-in-ultimul-an

    Apreciază

  16. geo said, on decembrie 8, 2015 at 2:18 pm

    http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-20651368-exclusiv-romania-pierde-60-milioane-euro-pentru-nu-termina-timp-proiectul-castigat-telekom-pentru-reteaua-internet-broadband-peste-700-localitati-defavorizate.htm

    La cite zeci de miliarde s-au pierdut ce mai conteaza o bagatela de 60 de milioane…si in timpul asta spalatii pe creier urla sa nu se mai dea bani la biserica…

    Apreciază

  17. Gabriela said, on decembrie 8, 2015 at 5:11 pm

    ia uitati-va aici

    http://www.elicriso.it/it/stragi_compiute_uomo/strage_delfini_danimarca/

    Apreciază

  18. maxim said, on decembrie 8, 2015 at 6:26 pm

    Animalele, necugetătoare, dar simţitoare, au un spirit vital care nu poate exista în sine, deoarece ele nu sunt înzestrate cu minte şi cuvânt. Îngerii şi arhanghelii au minte şi cuvânt – sunt deci fiinţe noetice şi inteligente – dar nu au duh dătător de viaţă, întrucât nu au un trup care să primească viaţă de la duh. Prin urmare, „numai omul a fost făcut după Chipul Cel în trei ipostasuri” (Sfântul Grigorie Palama), întrucât numai el e înzestrat cu minte, cuvânt şi duh dătător de viaţă care dă viaţă trupului cu care este unit.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 8, 2015 at 8:08 pm

      maxim

      multumesc de citat si de osteneala.Eu frate nu vreau sa contrazic nici un Sfant, MAI ALES ca pe Sf Grigorie Palama il cunosc si IL IUBESC ( Dumnezeu si Sfantul imi sunt MARTORI) din copilaria mea, fiind Sfantul alaturi de Sf Maxim Marturisitorul UNUL din PREFERTII MEI ale caror cuvinte le SORB cu nesat inca de atunci.

      Dar m-as bucura sa fie ADEVARATA parerea Sf Luca al Crimeei care se bazeaza pe Sf Ap Pavel, asa ca sunt bucuros sa o adopt pe aceea si sa cred ca fapturile cele necuvantatatoare atat de chinuite si prigonite in viata lor, care NEVINOVATE au suferit consecintele Caderii Lui Adam, sa primeasca si ele la un moment dat rasplata suferintelor lor.

      Daca gresesc Dumnezeu si Sf Grigorie Palama al meu sa ma ierte si sunt dispus sa adopt parerea Bisericii.

      Nu mi-as fi pus niciodata aceasta problema daca nu as fi avut in preajma mea, intamplator un suflet de animal, si observandu-l am primit ATATA bucurie cata nu pot sa-ti povestesc tie aici prin cuvinte, si mi s-au deschis ochii sa vad MARETIA lui Dumnezeu pana si in cele mai mici fapturi ale Sale.
      Asadar eu pacatosul , care am primit atata bine de la acest animal mic, CUM sa nu doresc sa se bucure si el de rasplata vietii lui ?
      Daca eu primesc bucurie acum de la el si in VEAC de la Hristos ( in caz ca ma mantuiesc) CUM as putea sa nu i-o comunic, in masura in care poate si el sa se imparataseasca de ea, si lui care la randul lui mi-a daruit atata bucurie?

      in fine STIU ca la Dumnezeu Dogma nu merge cu sentimentalismul, dar nici dragostea NU PIERE !

      Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc si pe motanul meu si pe TOATE animalele, MAI ALES pe cele chinuite FARA VINA sa le miluiasca si sa le rasplateasca dupa Judecatile Lui nepatrunse !

      Apreciază

    • el said, on decembrie 8, 2015 at 10:04 pm

      maxim

      cum sa intelegem atunci? :

      „cap 8. Ep. Romani: „Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci faptura a fost supusa desertaciunii – nu de voia ei, ci din pricina aceluia care a supus-o – cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum” (8,19-20).”___ca zice Sf Ap Pavel ––„pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu”?
      Multumesc.

      Apreciază

      • maxim said, on decembrie 9, 2015 at 12:03 am

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/13/sufletul-animalelor-este-nemuritor/

        inceputul articolului

        ” In textul de la Isaia 11, 6-9, se spune ca in lumea de dincolo, lupul va trai laolalta cu mielul, leopardul cu caprioara, iar pruncii se vor juca fara teama cu serpii.”

        (ACEST VERSET ESTE FOLOSIT DE RABINI PENTRU A INSTAURA VENIREA LUI ANTIHRIST CARE ATUNCI CAND ARE SA APARA, VA TREBUI SA GASEASCA O STRANSA LEGATURA A OMULUI CU ANIMALELE, PSEUDOPARADISIACA, FORTATA SI NEFIREASCA, IN SENSUL CA, MAI MULT TREBUIE PUS ACCENTUL PE ANIMALE DECAT PE OAMENI. ACEST LUCRU SI ACEASTA SFORTARE NEFIREASCA SE VEDE PROMOVATA AZI PRIN IUBIREA EXACERBATA PENTRU ANIMALE, DREPTURILE ANIMALELOR, POLITIA ANIMALELOR, PEDICHIURA SI SOLAR PENTRU ANIMALE, ETC).

        finalul articolului…

        ”…Sfantul Vasile cel Mare: „Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor si nici ca ramane mai departe dupa descompunerea trupului! Fugi de vorbaria prosteasca a falnicilor filosofi, care nu se rusineaza sa spuna ca sufletele lor si sufletele cainilor sunt la fel unele cu altele.” (Omilii la Hexaimeron., 8, 2, p. 159). Animalele nefiind create dupa chipul lui Dumnezeu, viata vesnica in Hristos nu le poate fi impartasita.”

        (EU NU SPUN CE NU STIU, CE NU CRED SI CE NU SIMT, CHIAR DACA SIMTAMANTUL OMULUI IMPATIMIT POATE FI DOAR SIMTAMANT DRACESC. EU CRED CA DACA O SA FIE CER NOU SI PAMANT NOU PENTRU VECI, AR PUTEA PREASFANTA TREIME SA INNOIASCA SI ANIMALELE, NU-I EXCLUS. DAR PARTICIPARE LA INVIEREA LUI DUMNEZE-FIUL NU POT AVEA ANIMALELE ACESTEA DE ACUM, CACI DOMNUL A FOST DOMNUL SI NU A INVIAT NICI PENTRU ANIMALE, NICI PENTRU POMI, NICI PENTRU STELE.)

        Apreciază

      • maxim said, on decembrie 9, 2015 at 12:34 am

        Mare confuzie pleaca de la duhul din om. Batranii nostri -nestiind teologia sufletului-, spuneau ca tanti cu tare a murit, si-a dat duhul. Ei confundau duhul cu sufletul. Daca trupul e omul exterior, sau marginea sufletului sau templul sufletului, sufletul este omul interior. Ce mai este asadar duhul? Mai plastic, explicand ca o baba, duhul ar fi o raza de lumina dumnezeiasca ce este aprinsa de la Dumnezeu peste om, asupra trupului omului. Cand raza este ‘stinsa’, retrasa adica da Dumnezeu, trupul moare subit, caci duhul tinea trupul in viata, nu sufletul. Aici e marea confuzie pe care crestinii nu o prea inteleg. Este un verset in Scriptura unde spune: nu voi tine duhul meu mult in ei caci sunt numai trup. (adica sunt numai pentru cele materiale). Aceasta este si explicatia celor spuse noua de Sfantul Apstol Pavel, cum ca avem si trupu, si duh si suflet. Cat despre versetul fratiei tale despre suferinta pe care o indura toata creatia din cauza Evei si a lui Adam asa e, dar suferinta va fi curmata tocmai prin foc, prin Parusie si prin pamantul nou si cerul nou. Si omul cand moare se curma pacatul ce se lucra in acel om. Se opreste pe veci.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 9, 2015 at 12:46 pm

        maxim

        multumesc, interesant ce spui tu.Am bagat la cap si retin si aceste sensuri.

        Numai fac observatia ca INDIFERENT de modul GRESIT de a-l RASTALMACI al sminitilor Rabini acest text de mai jos , NU ISI PIERDE din cauza lor INTELESUL lui, NU ESTE ELUDAT in intelesul lui propriu care chiar marturiseste anume ca SI LA Ierusalimul Ceresc alaturi de om, vor fi si animalele in starea lor dintai, sau oricum intr-o stare buna, de ARMONIE; dupa cum e descris de Sf Prooroc Isaia mai jos.

        „” In textul de la Isaia 11, 6-9, se spune ca in lumea de dincolo, lupul va trai laolalta cu mielul, leopardul cu caprioara, iar pruncii se vor juca fara teama cu serpii.” „_______

        rabinii rastalmacesc MULTE din textele vechiului Testament, de exemplu locul in care se vorbeste ca pe vremea lui mesia va inflori pustiul si hop, s-au pus sa irige si sa faca gradini de zarzavaturi si plante in acele locuri aride ca sa „implineaca ei duma mintea lor INSELATA de diavol Scripturile. Ei NU VOR Imaratia Cereasca, Ierusalimul Ceresc, ei vor aici pe pamant , asa cum si pe Hristos L-AU RESPINS ca Mesia pentru ca le vorbea despre Imparatia Lui Dumnezeu iar ei voiau PUTEREA PE PAMANT in forma lui de acum, asteptau pe Mesia ca eliberator al lor de romnii care-i stapaneau, ei NU pe Dunezeu cauta ci PUETREA, si pe Hristos L-au rastignit ca sa ia ei Imparatia Lui ca asa i-a amagit diavolul , cum ne invata Sf Scriptura in Pilda cu Fiul de Imparat care cerceteaza supusii sai si este UCIS de aceia ca sa ii ia ei Imparatia !!!

        Asta NU ELUZEAZA intelesul acelor texte RASTALMAITE de nefericiti INDRACITI, si nou nu trebuie sa ne temem de „intelesurile” pe care vor ei sa le dea sau sa le impuna si altora ci sa TINEM Scriptura asa cum ne-a descoperit-o noua Duhul Sfant prin Sf Parinti care ne-au explicat-o.

        Si DESIGUR ca sufletul omului NU este la fel cu cel al animalului um credeau unii filosofi pagani combatuti acolo de de Sf Vasile cel Mare si nici nu au aceeasi destinatie :INDUMNEZEIREA, pe care o oate cuprinde doar purtatoru Chipului Lui Dumnezeu=omul.
        Modelul, Arhetipul omului este Hristos ceea ce nu e cazul pentru animale, dare ele au fost facute de Dumneze INAINTE de om si PENTRU om NU ca sa dispara ca ceva fara sens, ca un decor care se schímba cu veacurile.

        „Animalele nefiind create dupa chipul lui Dumnezeu, viata vesnica in Hristos nu le poate fi impartasita.”_____ Viata vesnica ( si nici macar temporara pe pamant) IN HRISTOS DESIGUR ca nu le poate fi lor imparatsita caci NU AU RECEPTORUL ONTOLOGIC al Lui Hristos in ei care este Chipul Lui Dumnezeu asa cum are omul.

        Dar DE CE NU l-ar putea fi si lor imparatasita VIATA VESNICA ____NU IN HRISTOS ca omului____ ci in forma de care se pot ele imparatsi de ea, NU in Hristos ci in relatie vesnica cu omul INNOIT inviat si vesnic?
        Sf Luca al Crimeei spune ca DA si ele vor invia.

        Nu stiu daca in Biserica e vreo Dogma Stabilita care CLARIFICA acest aspect.
        Si desigur ca mie nu mi-a descoperit Dumnezeu nimic pe tema acesta , asa ca sa ma incapatanez sa cred/sustin ceva ANUME , pana acum incerc sa cunosc parereile Sfintilor si sa le bag la cap.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  19. mircea.v said, on decembrie 8, 2015 at 7:32 pm

    „Omul duhovnicesc isi daruieste dragostea mai intai lui Dumnezeu, apoi oamenilor, iar preaplinul dragostei lui il daruieste animalelor si intregii zidiri. ”

    „Dragoste pentru intreaga zidire.

    Legatura omului cu animalele, inainte si dupa cadere.

    – Gheronda, dati-mi o binecuvantare pentru Praznicul Nasterii Domnului ce se apropie!
    – Iti doresc ca Hristos si Maica Domnului sa te aiba langa Ei, precum l-au avut pe mieluselul de langa iesle. Cred ca a dus-o bine, la fel ca vitelusul si magarusul care L-au incalzit pe Hristos in iesle… „Cunoscut-a boul pe stapanul si asinul ieslea domnului sau” (Isaia 1,3), spune Proorocul Isaia. Au cunoscut Cine se afla in iesle si de aceea L-au incalzit cu narile lor. L-au simtit pe Creatorul lor! Dar si magarusul, de cata cinste s-a invrednicit sa-L duca pe Hristos in Egipt! Boierii aveau trasuri brodate cu aur, dar Hristos ce a folosit? Ce bine era daca as fi fost eu acest magarus!
    In Rai, animalele simteau mireasma Harului si il recunosteau pe Adam ca stapan al lor (Facere 1,28). Dupa calcarea poruncii insa, au iesit si ele din Rai, fara sa fie de vina, si nu l-au mai recunoscut pe Adam ca stapan al lor, ci se repezeau sa-l sfasie. Era ca si cum i-ar spune: ”Esti rau. Nu esti stapanul nostru”.
    Acum, cand omul prin pazirea poruncilor se apropie iarasi de Dumnezeu, se imbraca cu Harul dumnezeiesc si astfel revine la starea de dinainte de cadere. Atunci animalele il recunosc iarasi ca stapan al lor, iar el se misca fara frica printre animalele salbatice, care inceteaza sa mai fie salbatice, pentru ca stapanul lor s-a imblanzit.

    Animalele simt dragostea omului

    – Gheronda, Sfantul Isaac Sirul spune: „Inima milostiva este o inima care arde pentru intreaga zidire…”.
    – Da, asa este: „o inima care arde” si pentru animale, chiar si pentru demoni. Omul duhovnicesc isi daruieste dragostea mai intai lui Dumnezeu, apoi oamenilor, iar preaplinul dragostei lui il daruieste animalelor si intregii zidiri. Aceasta dragoste dumnezeiasca le instiinteaza si pe animale, care il simt pe omul care le iubeste si sufera pentru ele. Atunci ele se apropie de om fara sa se teama. Chiar si animalele salbatice pot deosebi pe un om care le iubeste de un vanator care vrea sa le omoare. De vanator fug, iar de omul care le iubeste se apropie. Nu credeam ca se poate intampla acelasi lucru si cu serpii, pentru ca stiam ca sarpele este singurul animal care nu este iubit de oameni. Am observat insa mai tarziu ca si serpii simt dragostea omului si se imprietenesc cu el. Daca omul se pune in situatia sarpelui si sufera pentru el, acesta simte indata si se apropie de om ca de un prieten. Este ca si cum ar spune: „Slava Tie, Dumnezeule, am gasit si eu in cele din urma un prieten!”.
    – Acesta este instinctul pe care il au?
    – Dumnezeu le-a dat si lor ceea ce le este necesar pentru a supravietui; le-a dat intuitia. Dupa cadere, omul s-a lipsit de cele mai presus de fire, dar i-a ramas mintea, ratiunea. De pilda, acolo unde vad platani, oamenii isi dau seama ca exista apa; o cauta si o gasesc. Pe cand animalele sunt instiintate despre asta de parca ar avea radar. Camila, cand se afla in desert si inseteaza, alearga singura catre locul unde exista apa, iar camilarul o urmeaza. Este ca si cum ar primi o telegrama.

    Animalele cer ajutor de la om

    Sarmanele animale il au pe om ca dumnezeu al lor. Asa cum noi cerem ajutor de la Dumnezeu, tot astfel si acestea cer ajutor de la om.
    In Sfantul Munte, auzeam de Batranul Teofilact de la Noul Schit ca avea o mare prietenie cu animalele salbatice. Acestea ii simteau dragostea si mergeau la Coliba lui atunci cand aveau vreo nevoie. O caprioara care isi rupsese piciorul a venit odata langa chilie si gemea de durere. Cand Staretul a iesit afara, a vazut-o cum isi intindea piciorusul rupt de parca ar fi vrut sa i-l arate si atunci el i-a dat putin posmag sa manance si a luat doua lemnisoare cu care i-a legat piciorul. Apoi i-a spus caprioarei: „Mergi acum cu bine si dupa o saptamana sa treci din nou ca sa-l vad”. Bunul Staret s-a inteles cu animalul precum medicul cu omul indurerat, fiindca devenise om al lui Dumnezeu.
    – Gheronda, m-a impresionat faptul ca Sfantul Gherasim nu s-a temut deloc de leul care s-a apropiat de el ca sa-i scoata spinul.
    – Ei, el era Sfant, dar nici animalele, cand sant la stramtoare, niciodata nu fac rau omului. Odata, pe vremea cand aveam hernie, niste muncitori carau lemne cu catarii in preajma Colibei. Deodata am vazut cum un catar, sarmanul, a cazut, iar samarul cu lemne a venit peste el. Picioarele se indoisera sub el si nu putea sa le indrepte. Atunci am uitat de hernie, am uitat ca imi venea greu chiar si sa pasesc. Am alergat acolo, am aruncat lemnele si am incercat sa ridic samarul, dar nu reuseam. Atunci m-am fortat, am tras franghiile si am eliberat animalul. Un parinte care se afla acolo alaturi mi-a strigat: „Fii atent, caci ai hernie! Sa nu patesti ceva rau!”. Abia atunci mi-am amintit ca aveam hernie. „Bine, eu am hernie. Dar tu, care nu ai hernie, de ce nu ai alergat ca sa ajuti?”. „M-am temut ca nu cumva sa ma loveasca cu copita”, imi raspunde el. „Binecuvantatule, animalul, chiar si lup sa fie, cand se afla bietul la stramtoare, cere ajutor si nu face rau omului”.
    Dar si atunci cand flamanzesc sau inseteaza, animalele tot la om cauta scapare, pentru ca omul este stapanul lor. Imi amintesc ca intr-o vara, pe cand ma aflam la Coliba Sfintei Cruci, o vipera a coborat de pe acoperisul de tabla si s-a facut colac inaintea mea. Isi ridica capul, scotea limba si suiera. Era foarte insetata din pricina arsitei si de aceea ma ameninta. Cerea apa, dar pe un „ton” poruncitor, de parca eram obligat sa-i aduc apa. „Bre, ii spun, asa cum procedezi, tu nu-l induiosezi pe celalalt!”. Dar apoi i-am adus apa si a baut. Ma induioseaza mult sacalii, pentru ca atunci cand flamanzesc plang ca niste prunci mici. Sa vedeti ce am patit la Coliba cu pisicile. Au observat ca, de fiecare data cand suna clopotelul, ieseam afara si le aruncam din cand in cand cate ceva sa manance. Acum, cand le e foame, trag de sfoara si suna clopotelul. Atunci ies afara si vazandu-le ca suna clopotelul, le dau de mancare. Cum le-a facut Dumnezeu pe toate!
    – Gheronda, vin animale la Coliba Sfintiei Voastre?
    – Cum sa nu! Vin sacali, porci salbatici… Din cand in cand vine si o vulpe mica. Cand pleaca pisicile, vine vulpita. Porcii salbatici nu vin vara, deoarece se tem de vanatori; atunci vin numai serpii, pentru ca oamenii se tem de ei.
    Vin si stoluri intregi de pasari si mici si mari. Le pun posmag inmuiat si mananca. Nuca de cocos de la rahat o pastrez deosebi pentru niste pasari care aduc primavara. Sarmanele ciripesc a primavara inca de la sfarsitul iernii, cand inca mai sunt zapezi. Iar asta aduce mangaiere. Si sant moarte dupa nuca de cocos!
    – Gheronda, la Sinai, acolo unde stateati, erau animale?
    – La Sinai, fiindca era desert, se apropiau mai mult animalele salbatice, precum si pasarile. Erau acolo si potarnichi, si prepelite, ca acelea pe care le mancau evreii in pustie. Mai erau si niste soareci frumosi, ca niste broaste testoase mici, fara coada, care aveau pe spinarea lor parul ca o perie. Le hraneam pe toate: prepelite, potarnichi, soareci. Puneam ce aveam pe niste pietre, dar separat, fiinca se certau.
    Oriunde mergeam, pasarile ma urmau. Cand urcam pe stanci si incepeam sa cant, ele se adunau acolo, si la sfarsit le aruncam putin orez. Daca voiam liniste, nu trebuia sa cant de loc, pentru ca se adunau toate in jurul meu. Imi amintesc ca odata, cand ma durea mijlocul, am ramas cateva zile intins in pat. O pasarica, sarmana, a intrat in chilia mea si mi s-a asezat pe piept. Ma privea in fata si ciripea dulce, ore intregi. M-a impresionat mult.

    Sa luam exemplu de la animale

    – Gheronda, ce-i vuietul asta care se aude?
    – Un roi de albine s-a instalat la fereastra mea, iar acum lucreaza de zor. Daca ati sti ce patesc seara cu zumzaitul lor! Veniti sa va arat stupul meu. Sa vedeti ce arhitectonica folosesc albinele, desi nu au nici arhitect nici antreprenor. Va doresc sa lucrati si voi corect, duhovniceste, sa faceti stup duhovnicesc, sa scoateti miere duhovniceasca, ca sa vina mirenii sa manance si sa se indulceasca duhovniceste.
    – Ce inseamna, Gheronda, ceea ce spune Psalmistul: „Oameni si dobitoace vei mantui, Doamne”? (Psalmul 35,6)
    – Intelege prin aceasta ca Dumnezeu le ajuta si pe animale. Cati Sfinti nu sant ocrotitori ai animalelor! Dar si ele, sarmanele, ce trag! Noi nici macar o saptamana nu am putea sa facem ascultarea pe care ele o fac fata de om. Daca le dau de mancare, bine, daca nu, raman flamande. Daca nu fac ceea ce le spune stapanul lor, sunt lovite. Si cata osteneala fac, fara sa astepte vreo rasplata! Pe cand noi putem castiga Raiul doar si cu un singur „Doamne miluieste”. Oare putin lucru este asta? Asadar, ne-au intrecut si in neagoniseala si in rabdare si in ascultare.
    Sa luati aminte la animale, fiindca asta va este de ajutor. Observ cu cata sarguinta lucreaza furnicile, fara sa aiba supraveghetor. Eu nu am gasit la nici un om finetea pe care am vazut-o la furnici. Cele tinere se duc si cara in musuroi lemnisoare si o multime de alte lucruri nefolositoare, deoarece inca nu stiu ce trebuie sa aduca. Cele batrane le lasa sa care orice, fara sa le taie ravna, iar apoi scot afara din musuroi tot ce aduc nefolositor. Apoi, cele tinere, incet-incet, vad ce cara cele batrane si asa invata ce trebuie sa aduca. Daca eram noi, am fi spus: „Ia vino-ncoace! Ce cari tu aici? Arunca-le repede afara!”.
    Dumnezeu a facut animalele ca sa se slujeasca omul de ele, dar si ca sa ia exemplu de la ele. Omul, daca este om, de toate se foloseste.

    Olet, pasarea cea marinimoasa

    In ultima voastra scrisoare imi trimiseserati o imagine cu Adam si cu animalele in Rai. M-am gandit, asadar, sa va trimit si eu la randul meu o pasare desenata, caci daca va trimeteam un sarpe desenat, cred ca va cuprindea frica. Aceasta pasare pe care v-am desenat-o este prietenul meu cel mai apropiat. Am numit-o Olet, care in araba inseamna „copil”. Locuieste pe un deal aflat la o departare de 500 de metri de Coliba mea. In fiecare zi la amiaza merg si il tratez cu dulciuri. Cand ii dau ceva sa manance, ciuguleste putin si apoi pleaca. Eu il strig sa vina, dar el pleaca si dupa putin vine pe furis, pe la spate si se ascunde sub vesta mea. Cand dau sa plec, ma petrece pe o distanta de aproape 100 de metri, iar eu, ca sa nu vina in urma mea si sa oboseasca, ii las niste firimituri, ca sa aiba o ocupatie, si plec repede ca sa-mi piarda urma.
    In ultimul timp s-a lasat de asceza si cauta traiul bun… Nu mai mananca nici orez macinat, nici posmag muiat, ci numai viermisori, pe care vrea sa-i pun in… „farfurie”, adica in palma mea, si sa-i manance de acolo. Boierie, nu gluma!
    Zile intregi praznuiesc cu Olet si cu prietenii lui. Poate ca cineva ma va intreba: „De ce faci exceptie cu Olet? De ce nu faci acelasi lucru si cu celelalte pasari?”. Si raspund: Cand il strig pe Olet, aduce impreuna cu el si alte pasari, prieteni de-ai lui, care alearga indata la mancare, in timp ce Olet vine din ascultare si din dragoste. Chiar si atunci cand este flamand, sta destula vreme impreuna cu mine si uita mancarea; trebuie sa-i amintesc eu de ea. Chiar si acum cand s-a incalzit timpul si gaseste insecte sa manance, cand il strig, el tot vine, din ascultare, desi este satul si nu-l sileste foamea. Ei, cum sa nu te bucuri de aceasta pasarica marinimoasa mai mult decat de celelalte pasari?
    De multe ori imi vine, din dragostea cea multa pe care o simt fata de el, sa-l strang in palma, dar ma tem ca nu cumva sa fac precum maimuta, care din prea multa dragoste isi strange atat de tare puii incat in cele din urma ii sufoca. De aceea imi infranez sentimentele si ma bucur de el de departe, ca sa nu-l vatam.
    Intr-o zi am ajuns mai tarziu pe deal, iar Olet, deoarece vantul sufla foarte tare, s-a culcat devreme. I-am lasat mancarea si am plecat fara sa-l vad. A doua zi am pornit foarte devreme sa-l caut, fiindca ma cuprinsese nelinistea si ma temeam ca nu cumva sa-l fi mancat vreu soim. El, cand a vazut dimineata mancarea care i-am lasat-o de cu seara, „l-a mustrat cugetul” si a coborat la jumatatea drumului si ma astepta. Cand m-a vazut, facea ca un nebun de bucurie. Eu ii dadeam sa manince, dar el cauta mai mult compania mea, decat mancarea. Ma minunez de asceza, dragostea si recunostinta pe care le are. Rugati-va sa dobandesc si eu virtutile lui!
    Nadajduiesc sa nu va plangeti de ceva; vi le-am spus pe toate, fara sa-i cer lui Olet consimtamantul. Cred ca nici el n-o sa se supere, de vreme ce nici voi n-o sa mai spuneti altora… Va transmit multe salutari de la el si de la mine.
    La Coliba mea vin nu numai pasarile cele zburatoare, ci si alte animale: sacali, iepuri, veverite, broaste testoase, soparle, serpi. Toate se satura de revarsarea dragostei mele si ma satur si eu cand se satura ele. Si astfel, toti impreuna, „fiarele si toate dobitoacele, taratoarele si pasarile cele zburatoare” (Psalmul 148,10), „laudam, binecuvantam si ne inchinam Domnului” (Din cantarea a 8-a (Cantarea celor Trei Tineri)). „

    Din „Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicesti,
    Volumul 5, Patimi si Virtuti”

    Asa am inteles si eu de la Sfantul Paisie, cum ca raiul si iadul animalelor e aici pe pamant.
    In textul de mai sus se poate intelge asta din „Si cata osteneala fac, fara sa astepte vreo rasplata! Pe cand noi putem castiga Raiul doar si cu un singur „Doamne miluieste”. Oare putin lucru este asta?”

    Apreciază

    • el said, on decembrie 8, 2015 at 11:49 pm

      mircea.v

      1) intai: multumesc MULT pentru aceste cuvinte si pentru osteneala care ai facut-o sa ni le amintesti!

      2) apoi: sa invatam si noi VIRTUTILE lor de la aceste vietuitoare mici si smerite cum ne invata Sf Paisie Aghioritul : ” Rugati-va sa dobandesc si eu virtutile lui!” si :”Sa luati aminte la animale, fiindca asta va este de ajutor” !!!

      3) si apoi INCA : SA NU DISPRETUIM si sa NU NEGLIJAM animalele CREZANDU-LE in mod FALS ca fiind ceva INFERIOR si FARA FOLOS pentru prea „inaltele ” ocupatii duhovnicesti ale omului, caci ASA SE CADE pana si omului duhovniesc :

      „– Da, asa este: „o inima care arde” si pentru animale, chiar si pentru demoni. Omul duhovnicesc isi daruieste dragostea mai intai lui Dumnezeu, apoi oamenilor, iar preaplinul dragostei lui il daruieste animalelor si intregii zidiri. Aceasta dragoste dumnezeiasca le instiinteaza si pe animale, care il simt pe omul care le iubeste si sufera pentru ele. Atunci ele se apropie de om fara sa se teama. Chiar si animalele salbatice pot deosebi pe un om care le iubeste de un vanator care vrea sa le omoare. De vanator fug, iar de omul care le iubeste se apropie. Nu credeam ca se poate intampla acelasi lucru si cu serpii, pentru ca stiam ca sarpele este singurul animal care nu este iubit de oameni. Am observat insa mai tarziu ca si serpii simt dragostea omului si se imprietenesc cu el

      4) apoi : sa nu mai trancanim AIUREA ca omul NU TREBUIE sa bage in seama animalele ca si cum acestea l-ar departa chipurile de la „unirea lui cu Dumnezeu” MAI ALES cand el se afla INCA DEPARTE de aceasta stare ! ( cum fac cei care aduc in mod BICISNIC acele citate NEFERICIT INTRPRETATE de la Sf Siluan Athonitul PARANDU-LI-SE ca TAMAN despre EI vorbeste Sfantul sau despre cei de pe treapta lor JOSNICA duhovniceste !)

      si NU in ultimul rand sa cugetam si la cuvintele Sf Ap. Pavel prin care Duhul Sfant zice in Scriptura ca :

      „(Ap. Pavel cap. 8 al Ep. catre Romani): „Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci faptura a fost supusa desertaciunii – nu de voia ei, ci din pricina aceluia care a supus-o – cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum” (8,19-20)._______

      DECI REPET : ” pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu.”___Sf Ap Pavel !!!!NU eu !

      Apreciază

  20. maxim said, on decembrie 8, 2015 at 8:43 pm

    Nu stiu de ce, dar eu cred ca guvernul mondial exista de mai multa vreme, indirect, dar nu pe fata. Se vrea globalizare (directa), pe fata. Ok. Daca se ajunge la globalizare si pe pamant va fi o singura tara cu un singur guvern, cu cine se vor mai lupta pamantenii de vreme ce deja exista 19.000 focoase nucleare? Va spun eu: toate sunt pregatite pentru a se da in Hristos la Parusie, cand vor dori dezlantuirea unui armaghedon. Satana, sau balaurul cel mare, a mintit prostimea cea mai proasta a elitei acestei lumi, ca el ii va ajuta pe mai-marii lumii sa-L invinga pe Hristos atunci cand va veni (la Parusie). Satana nu crede asa ceva, desigur, stie ca timpul lui este pe ultima suta de metri, dar s-a gandit cum sa-i minta ‘frumos’ pe prostii mari ai acestei lumi: ” copiii mei, cand are sa vina Fiul lui Dumnezeu pe muntele Maslinilor, atunci trebuie dezlantuite toate bombele asupra lui si asupra ‘extraterestrilor’ Lui Ingeri. Atunci, Hristos are sa fie nimicit iar pamantul are sa aiba aceeasi soarta de aceea, eu va voi lua pe voi cei ai mei, si va voi duce sa locuiti cu mine pe alte planete unde vom locui impreuna si unde va voi da si nemurirea vesnica!” Simt asta…, nu stiu de ce…

    Apreciază

    • el said, on decembrie 9, 2015 at 1:57 pm

      maxim

      si eu cred ca exista deja in ascuns acel guvern modial care se sileste acum sa-l bage in fata pe anticrist.
      cat despre focoasele nucleare si rostul numarului lor mare, nu stiu daca trebuie sa cautam vreo logica la draci si la rautatea cu care ii imping ei pe oameni sa se autodistruga.
      raul in sine NU ARE LOGICA, e insasi forma absoluta a ABSURDULUI care crede ca poate/se strofocaca sa existe/sa ia puterea si „starea fericita” ( cum i se pare lui) FARA Dumnezeu , DESPARTIT de Dumnezeu Izvorul ORICEARUI BINE si al ORICAREI PUTERI.
      asa ca de ce sunt atat de multe focoase nu e relevant, pentru ABSURDUL in care se balacesc dracii si oamenii si in care se incadareaza TOATE lucrarile lor. pur si simplul raul nu are logica, e ABSURD si face lucrari absurde. pararea mea.
      Doamne ajuta.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.