SACCSIV – blog ortodox

Sa moara Monica

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 4, 2015

media_143471638329183800

Foto: http://www.wowbiz.ro/monica-iacob-ridzi–in-stare-si-mai-grava-la-puscarie–nu-mai-poate-merge-si-se-sprijina-in-proteze-pentru-a-se-deplasa-in-cazuri-speciale-vestile-des_152985.html

   Iata ce putem citi la Refuzul graţierii Monicăi Iacob Ridzi îi doboară familia: Era ultima noastră speranță de pe Stiripesurse:

Refuzul graţierii Monicăi Iacob Ridzi de către preşedintele Klaus Iohannis îi doboară familia. Soțul Monicăi Iacob Ridzi a sperat ‘până în ultimul moment’ că preşedintele Klaus Iohannis va accepta cererea de graţiere depusă de soţul acesteia.

Acesta a declarat că nu se aştepta ca Preşedintele României să respingă cererea de graţiere pe care a depus-o în urmă cu mai multe luni la Administraţia Prezidenţială.

‘E o veste proastă. Era ultima noastră speranță. Ea se simte la fel de prost. Nu mai există altă cale, din ce știu eu. E o decizie la care, sincer, nu ne aşteptam. Am sperat, până în ultima clipă, că domnul Preşedinte va face acest gest de clemenţă, un gest umanitar. O chestiune care nu are legătură cu nimic altceva. Ar fi fost singurul lucru care ar fi putut să ne ajute – şi, în special, pe soţia mea – să depăşim această situaţie dramatică prin care trece ea şi cei doi copii ai noştri, care sunt foarte mici’, a afirmat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a soţiei sale este, în continuare, una precară. Preşedintele Klaus Iohannis a respins cererile de graţiere formulate de Monica Iacob-Ridzi şi de Gheorghe Mencinicopschi, a anunţat joi Administraţia Prezidenţială.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administraţia Prezidenţială, solicitând preşedintelui Iohannis să o graţieze pe soţia sa, din motive de ordin umanitar şi medical. El a menţionat atunci faptul că şi cei doi copii ai familiei au probleme medicale.

   Comentariu saccsiv:

Eu ma asteptam:

Parerea mea: Johannis NU-L VA GRATIA pe profesorul MENCINICOPSCHI iar pe RIDZI o va lasa sa MOARA IN PUSCARIE

Iata si articolul Condamnaţi la moarte de pe blogul Monica Ridzi:

În România s-a reintrodus pedeapsa cu moartea.
Cer public legalizarea ei.
Pentru toţi deţinuţii bolnavi.
În special pentru cei cu infracţiuni economice, care nu reprezintă pericol pentru societate şi nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decât violatorii şi criminalii recidivişti.
De ce să mai cheltuie statul bani cu deţinuţii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigaţii, regim alimentar, etc., dacă sfârşitul, în funcţie de cât rezistă fiecare, e acelaşi: moartea?
Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici măcar reeducaţi, pentru că, bolnavi fiind, nu pot participa la activităţile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins.
Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici eliberaţi condiţionat, mai repede, pentru că fiind inapţi medical, nu pot munci, prin urmare nu pot obţine nici zile câştig. Mai repede sunt eliberaţi din penitenciare criminalii şi violatorii sănătoşi, care muncesc. Duminică, 16 august 2015, o ştire la televizor anunţa că un deţinut bolnav din penitenciarul din Craiova a murit. Pe noi, cei din penitenciare, aceste informaţii nu ne surprind, pentru că deţinuţi bolnavi mor, în fiecare săptămână, sau chiar mai des, în anumite penitenciare.
Noi, cei care suntem bolnavi, ne întrebăm: “Oare voi fi eu următorul? Cât voi mai rezista?“.
Am aflat, de la televizor, că deţinutul care a murit era un om de afaceri din Craiova. Fusese condamnat pentru o infracţiune economică, în februarie 2014 şi urma să fie eliberat peste o lună. Era în evidenţa penitenciarului ca suferind de mai multe afecţiuni cronice. Din păcate, organismul lui a cedat, după un an şi jumătate de detenţie. Dumnezeu să-l odihnească!
In esenţă, dacă suferi de boli cronice, în penitenciar este imposibil să respecţi recomandările medicilor, pentru a nu îţi agrava afecţiunile. Sfârşitul este acelaşi, pentru toţi cei care suferă de boli cronice: moartea.
Dacă ar fi fost acasă şi ar fi putut respecta recomandările medicilor, omul de afaceri din Craiova ar fi fost în viaţă în acest moment.
După un an şi jumătate de detenţie, de chin şi suferinţă, acest om a murit. Copiii lui au rămas fără tată, soţia fără spijin, familia în suferinţă cumplită. Era condamnat pentru o infracţiune economică si nu avea nici antecedente penale. Stau şi mă întreb, cei care l-au condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, ştiind ce afecţiuni are, dorm liniştiţi acum? Oare câţi oameni trebuie să mai moară în penitenciarele din România ca să-şi îndrepte cineva privirea şi spre acest sistem? Câte procese trebuie să mai piardă România la CEDO, câţi bani trebuie să mai plătescă românii despăgubiri deţinuţilor, ca să aibă curaj oamenii politici să iasă din zona discursului populist şi să ia o decizie si să decongestioneze penitenciarele din România, să facă loc pentru violatori şi criminali şi să-i lase acasă pe cei bolnavi, care nu reprezintă un pericol pentru societate, ca să-şi trăiască ultimele zile, luni sau cât le mai dă Dumnezeu, alături de copii, de familie?
Vi se pare că românii trăiesc mai bine dacă deţinuţii bolnavi mor în penitenciare? Că justiţia este mai credibilă? Că statul de drept este mai puternic? Dacă statul cheltuie bani să ţină în penitenciare oameni bolnavi, fără antecedente penale, care nu reprezintă un pericol pentru societate? De ce să nu-i lăsăm, ca în alte ţări din UE, să ispăşescă pedeapsa la domiciliu, să-i îngrijească familia? De ce să le plătim noi, din bani publici, transportul de la penitenciar la spital, uneori zilnic pentru chimioterapie, proceduri medicale, investigaţii si tratamente?
Ştiţi că sunt deţinuţi care săvârşesc infracţiuni, intenţionat, pentru a ajunge într-un penitenciar şi a fi duşi cu maşina la spital pentru investigaţii şi tratamente, care se fac cu prioritate pentru deţinuţi, în timp ce ceilalţi bolnavi aşteaptă pe holurile spitalelor?
Cele mai mari sume de bani se cheltuie în penitenciare cu paza, transportul, cazarea, investigaţiile şi tratamentele miilor de deţinuţi bolnavi.
Nu ar fi mai bine să contribuim la creşterea pensiilor, salariilor sau alocaţiilor copiilor noştri cu aceşti bani? Sau să renovăm câteva spitale? Sau penitenciarele? Pentru că, în acest moment, şi deţinuţii sănătoşi se îmbolnăvesc din cauza condiţiilor de detenţie.
Mă întreb când şi cine sau dacă va avea cineva curajul să facă ceva şi pentru sistemul penitenciar din România. Pentru că, de exemplu, nu sunt suficienţi bani pentru a plăti orele suplimentare ale angajaţilor penitenciarelor, dar se cheltuie foarte mulţi bani cu deţinuţii bolnavi. Care ar putea fi lăsaţi acasă, dacă nu au săvârşit fapte cu violenţă şi nu reprezintă un pericol concret pentru societate. Astfel, nu ar mai fi nevoie de suplimentarea fondurilor pentru penitenciare. Cu economiile făcute se pot suplini lipsurile actuale.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor este aproape de colaps. Sistemul penitenciarelor este subfinanţat, penitenciarele suprapopulate. Deţinuţi stau, de multe ori, câte 2 în pat. Condiţiile sunt greu de suportat, atât pentru deţinuţi cât şi pentru angajaţii penitenciarelor. Angajaţii sunt insuficienţi, faţă de nevoile sistemului, iar bani pentru plata orelor suplimentare nu sunt. Departamentele socio-educative din penitenciare, cele care ar trebui să se ocupe de reeducarea tuturor deţinuţilor, funcţionează în regim de avarie. Personalul angajat în aceste departamente este insuficient şi, oricâte ore suplimentare ar lucra, le este imposibil să facă faţă. Întreg sistemul penitenciar funcţionează în regim de avarie.
De exemplu, la Spitalul Penitenciar Jilava este un singur psiholog şi sunt aproximativ 350 de bolnavi, internaţi permanent.
Fiecare zi în penitenciar este o luptă pentru supravieţuire, este un chin, o suferinţă greu de descris, pe care, cei care au puterea, se tem să o curme. Pentru un om care suferă de boli cronice grave, condamnarea cu executare înseamnă condamnarea la moarte.
Îmi amintesc acum cuvintele părintelui Arsenie Boca care spunea că: “Omul care poate să facă binele şi nu-l face, este o fiinţă josnică.” Constat că sunt multe “fiinţe josnice” în România, pentru că nu au curajul să ia decizii. Se tem. Normal ar fi să ne temem doar de Dumnezeu. Aceasta ar fi o Românie normală în care cu toţii ne-am dori să trăim. O Românie cu mai puţini oameni nevinovaţi în penitenciare, dupa grave erori judiciare sau abuzuri, o Românie în care oamenii politici nu se întrec în discursuri populiste, despre independenţa justiţiei, întărirea statului de drept sau lupta împotriva corupţiei, dând exemple de luptă împotriva corupţiei oameni care nici nu au fost acuzaţi de fapte de corupţie, o Românie în care drepturile oamenilor să fie respectate, o Românie în care oamenii să aibă curaj să vorbească, curaj să ia decizii.

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RomeoB said, on decembrie 4, 2015 at 7:28 am

    Monica Ridzi e o Elena Udrea la inceputurile carierei. A facut parte cu buna stiinta din mafia Basescu-Macovei: prietena cu Elena Basescu.
    Pedeapsa este mica.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 4, 2015 at 7:42 am

      RomeoB

      Exact asta a fost. Ba a fost si o activista pro sistem, dupa cum aratat la:

      Parerea mea: Johannis NU-L VA GRATIA pe profesorul MENCINICOPSCHI iar pe RIDZI o va lasa sa MOARA IN PUSCARIE

      https://saccsiv.wordpress.com/2015/07/16/parerea-mea-johannis-nu-l-va-gratia-pe-profesorul-mencinicopschi-iar-pe-ridzi-o-va-lasa-sa-moara-in-puscarie/

      In rest, vei fi judecat fix cu aceeasi masura cu care vei judeca. Fara iertare si fara mila.

      Apreciază

      • Paul222 said, on decembrie 4, 2015 at 1:09 pm

        Totusi pentru ce-a luat 5 ani? Ca mi se pare cam mult… altii fura sute de milioane si ies in 2 ani…

        Apreciază

      • NIMENI said, on decembrie 4, 2015 at 2:37 pm

        In duhul ortodoxiei si a milei fata de aproape, ai zis bine frate Vasile!
        Pot sa-ti zic FRATE?

        Apreciază

      • RomeoB said, on decembrie 4, 2015 at 2:44 pm

        Monica Rizzi a facut parte din mafia vanzatorilor de tara: cel mai marte dezastru din istoria Romaniei.

        Un SFANT RUS spunea ca AI VOIE SA UCIZI UN VANZATOR DE TARA !
        LA FEL CA AUNCI CAND ESTI LA RAZBOI ! Vezi filmele cu Sarea pamantului.

        PT VANZATORII DE TARA, SOLUTIA TZEPES, INVOCATA SI DE EMINESCU IN SCRISOAREA A III A TINE DE NORMALITATE. Numai ca UE nu iti da voie.

        PEDEAPSA ESTE FOARTE BLANDA; dupa ce iese de acolo cjheltue banii din vanzarea de tara si-si pastreaza conexiunile interne si externe.

        PS: Nu am mentalitate de yehovist.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 4, 2015 at 2:49 pm

        RomeoB

        Tu chiar nimic nu stii despre procesul ei. Ce vanzare de tara? Si mai ales ce sa cheltuie?

        Apreciază

    • cristi said, on decembrie 4, 2015 at 8:52 pm

      @RomeoB,

      „21. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de cate ori va gresi fata de mine fratele meu si-i voi ierta lui? Oare pana de sapte ori?
      22. Zis-a lui Iisus: Nu zic tie pana de sapte ori, ci pana de saptezeci de ori cate sapte.
      23. De aceea, asemanatu-s-a imparatia cerurilor omului imparat care a voit sa se socoteasca cu slugile sale.
      24. Si, incepand sa se socoteasca cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanti.
      25. Dar neavand el cu ce sa plateasca, stapanul sau a poruncit sa fie vandut el si femeia si copii si pe toate cate le are, ca sa se plateasca.
      26. Deci, cazandu-i in genunchi, sluga aceea i se inchina, zicand: Doamne, ingaduieste-ma si-ti voi plati tie tot.
      27. Iar stapanul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul si i-a iertat si datoria.
      28. Dar, iesind, sluga aceea a gasit pe unul dintre cei ce slujeau cu el si care-i datora o suta de dinari. Si punand mana pe el, il sugruma zicand: Plateste-mi ce esti dator.
      29. Deci, cazand cel ce era sluga ca si el, il ruga zicand: Ingaduieste-ma si iti voi plati.
      30. Iar el nu voia, ci, mergand, l-a aruncat in inchisoare, pana ce va plati datoria.
      31. Iar celelalte slugi, vazand deci cele petrecute, s-au intristat foarte si, venind, au spus stapanului toate cele intamplate.
      32. Atunci, chemandu-l stapanul sau ii zise: Sluga vicleana, toata datoria aceea ti-am iertat-o, fiindca m-ai rugat.
      33. Nu se cadea, oare, ca si tu sa ai mila de cel impreuna sluga cu tine, precum si eu am avut mila de tine?
      34. Si maniindu-se stapanul lui, l-a dat pe mana chinuitorilor, pana ce-i va plati toata datoria.
      35. Tot asa si Tatal Meu cel ceresc va va face voua, daca nu veti ierta – fiecare fratelui sau – din inimile voastre.”

      Apreciază

  2. RomeoB said, on decembrie 4, 2015 at 7:31 am

    Si Gigi Becali vea „guler cervical”, cerea operartie in Germania si cate si mai cate. Acum, ca e liber e sanatos tun si plin de viata.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 1:15 pm

      RomeoB

      cauta sa nu judeci omul bolnav cand are dureri,( dcaa nu intr-o zi cand vei uita cu desavarsre de aceasta „inteligenta” „judecata” vei suferi si tu EXACT aceleasi ca sa pricepi din cercare ceea ce refuzi sa intelegi cu mintea care nu sa stea degeaba ti-a fost data) si daca cerea operatie in Germania este pentru ca se temea de cei din Ro unde ar fi putut fi „ajutat” sa ramana „beteag” definitiv in vre un fel , cu vreun dispozitiv „inteligent” implantat,etc.
      Numai ca sarmanul nu stie ca nici in Germania/alta parte, in cazul ca ar avea nevoie de asa ceva, NU ar scapa de asemnea pericole.
      Asadar sa multumin Lui Dumnezeu care iubeste pe ORICE pacatos si nu vrea sa-l piarda si ca acum e sanatos si nu mai are nevoie de vreo „operatie” si sa fim mai iertatori cu slabiciunile fratilor nostri mai ales cand nici noi nu „suntem in parfum de sfintenie”.

      Apreciază

  3. I. said, on decembrie 4, 2015 at 9:03 am

    Bai, Klause, te-ar fi lasat „sistemul” sa candidezi si sa castigi daca n-ai fi si tu penal?
    Sa-ti doresc sa ajungi in aceeasi situatie ca Monica? Nu-ti doresc, ca nu e crestineste…
    Ca sa te citez : „a fost nevoie sa moara oameni…”. E nevoie sa moara oameni in puscarie ca sa pricepi? Vrei sa-i ai pe constiinta? Sau, intrebarea e: ai tu constiinta?

    Apreciază

    • oarecare said, on decembrie 4, 2015 at 10:03 am

      oare daca pui comment asta pe facebuc la dansul il publica?… vad ca are numai aprecieri acolo..

      Apreciază

      • I. said, on decembrie 4, 2015 at 11:51 am

        Buna intrebare. Daca vrea cineva sa incerce sa puna astfel de comentarii, sa incerce. Dar sa intre printr-un proxy anonim, sa-si faca un cont fals de facebook si dupa aia sa posteze. Parerea mea.

        Apreciază

  4. Arhanghelul said, on decembrie 4, 2015 at 10:09 am

    Nu ii mai plangeti atata de mila … sa plangeti … de mila pe parintele care fura sa dea de mancare copiilor sau baba cu gaina … nu smecherasi astia cu doftorate …

    Pe sfintii inchisorilor … nu i-a gratiat nimeni … decat moartea … asa ca mai usor cu tambalul …

    Era prea mandra si inganfata … cine sa cuteze sa se dea la ea … deh acum nu mai exista „tarul autistilor” … pica si slugile lui …

    Sa calculam contabiliseste … daca furi peste 100.000 euro … ai condamnat la moarte un copil bolnav de leucemie … sau mai multi de cancer … sau tratamentul dentar la copii si tineret (daca nu poti mananca corect … nu esti sanatos ) … in numar: de ordinul sutelor … sa ne gandim la acesti copii … ca ei vor trebui sa ne dea in viitor un pahar (sper ca plin) cu apa si-o paine … daca nu … se stie … la stana …

    Hasta la vista baby.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 4, 2015 at 10:29 am

      Arhanghelul

      Era odata un pustnic, celebru tuturor celor din imprejurimi si prin faptul ca intotdeauna spunea lucrurilor pe nume, indiferent cat de deranjante erau. Si toti aveau incredere in spusele sale, caci stiau ca nu ar fi putut, sub nici un motiv, sa minta.

      La un moment dat, nu foarte departe de chilia sa, un necredincios comite o crima oribila si fiind descoperit, fuge precum un animal haituit de catre cei ce doreau sa-l pedepseasca. Scapand de urmaritorii sai, se avanta spre locuri pustii si putin umblate, ajungand la chilia Sfantului, caruia ii cere sa-l ascunda …

      Cel ce-l urmareau nu au renuntat insa atat de usor si au scotocit intreaga zona, ajungand pana la pustnic pe care l-au intrebat daca l-a vazut pe fugar. Sfantul a raspuns ca NU … iar acelora le-a fost de ajuns raspunsul sau, caci il stiau ca nu ar fi mintit. Si au cautat mai departe si au tot cautat pana cand in cele din urma au renuntat.

      Ucigasul, vazand fapta pustnicului, s-a pocait si i-a devenit ucenic. Timpul a trecut si nimeni nu ar mai fi putut spune ca cel se straduia cu atata ravna fusese un ticalos ucigas …

      La un moment dat insa, ucenicul ii spune Sfantului ca a sosit vremea sa plateasca pentru fapta sa pe care deja majoritatea locuitorilor din regiune o si uitasera. Si dovedind judecatorilor ca el este ucigasul, i s-a taiat capul, primind astfel botezul prin propriul sau sange.

      Istoria de mai sus se gaseste in Vietile Sfintilor. Iertare ca nu-mi amintesc numele pustnicului si ucenicului sau.

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/06/04/cand-are-voie-un-ortodox-sa-minta-important-de-stiut-mai-ales-in-timpul-teribilei-prigoane-ce-va-veni/

      Apreciat de 2 persoane

    • NIMENI said, on decembrie 4, 2015 at 2:41 pm

      De acord! A gresit dar a patimit destul si are copii de crescut!!!
      Nu am retinut daca s-a recuperat prejudiciul.

      Apreciază

  5. Aurora said, on decembrie 4, 2015 at 11:07 am

    Arhanghele si alti judecatori de pe aici,
    Vad ca sunteti foarte „drepti”, dar stati mai prost la capitolul MILA. Nu masurati decat cu masurile voastre meschine, nu va ganditi ca doctorul Mencinicopski e batran si bolnav, iar Monica, fragila ca o frezie , nu va rezista la conditiile grele din puscarie. Vai de crestinul care n-are mila !

    Apreciat de 2 persoane

    • Radu said, on decembrie 4, 2015 at 1:09 pm

      Bine spus DUMNEZEU in primul rand are MILA drept valoare si apoi DREPTATEA.
      Ca daca ne-ar judeca Domnul la judecata dupa DREPTATE aproape nimeni nu ar intra in Imparatia Sa!

      Sfântul Ioan Gură de Aur spunea:

      „Dumnezeu cere recunoştinţa noastră nu fiindcă are trebuinţă de ea, ci pentru a ne face vrednici de daruri mai mari din partea Lui. Cine mulţumeşte, acela câştigă mila Domnului, cu înzecit prisos, cu tot mai spornică dobândă”.

      Apreciază

    • Liliana said, on decembrie 4, 2015 at 7:35 pm

      ,,Mila voiesc,nu jertfa”…E totusi o femeie bolnava si mama a doi copilasi.Arhisuficient pentru o clementa numita omenie elementara.Ce argumente ar mai trebui?!

      Apreciază

  6. geo said, on decembrie 4, 2015 at 11:47 am

    http://adevarul.ro/cultura/istorie/dezbatare-historia-insemnat-romania-marea-batalie-marasesti-8_566152f67d919ed50ee13608/index.html

    Poate e timpul sa initiem o petitie prin care sa serem revenirea la denumirea consacrata a celor doua statii de la pasaj carora li s-a schimbat denumirea…

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/secretele-limbii-dacilor-cele-mai-ciudate-cuvinte-pastrate-stramosii-explica-specialistii-1_566067807d919ed50edb970e/index.html

    http://adevarul.ro/international/in-lume/joc-de-a-v-ati-ascunselea-macabru-statul-islamic-copiii-cauta-prizoneri-printre-ruine-impusca-1_566100bb7d919ed50edf6cda/index.html

    http://adevarul.ro/international/europa/criza-ruso-turca-oamenii-stiinta-spun-ambele-parti-mint-legatura-avionul-doborat-1_5660db777d919ed50edeb03b/index.html

    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/02/gruparea-statul-islamic-ar-fi-inceput-sa-si-construiasca-o-forta-aeriana-in-libia-presa–14-35-52

    http://epochtimes-romania.com/news/cum-a-ajuns-statul-islamic-sa-destabilizeze-si-libia–231175

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/al-qaida-ameninta-cu-atacuri-teroriste-in-arabia-saudita-nu-ne-vom-bucura-de-viata-pana-cand-nu-va-vom-taia-beregatele.html

    http://www.gandul.info/cu-gandul-la-fericire/cand-fericirea-se-ascunde-in-ochiul-de-apa-murdara-pe-o-urma-de-roti-interviu-cu-liviu-beris-supravietuitor-al-holocaustului-incerc-sa-mi-amintesc-chipul-fruntasului-care-m-a-salvat-14903633

    http://www.gandul.info/magazin/un-copil-de-origine-romana-a-fost-desemnat-cel-mai-inteligent-de-pe-planeta-la-trei-ani-stie-sa-numere-pana-la-1-000-si-vorbeste-trei-limbi-straine-14907714

    http://www.gandul.info/stiri/cand-au-ajuns-pe-aceasta-plaja-din-chile-cercetatorii-au-rostit-un-singur-cuvant-dezastru-14906043

    http://www.gandul.info/international/prima-reactie-a-premierului-maghiar-viktor-orban-dupa-arestarea-lui-beke-istvan-extremistul-care-voia-sa-comita-un-atentat-in-covasna-14907516

    http://www.gandul.info/magazin/o-femeie-oarba-avea-zece-personalitati-iar-unele-dintre-ele-puteau-sa-vada-14906022

    http://www.gandul.info/international/erdogan-afirma-ca-turcia-detine-probe-privind-implicarea-rusiei-in-comertul-si-cu-petrol-14907675

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/rusia-ar-putea-sa-intensifice-atacurile-aeriene-in-siria-401293

    http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/stiinta/foto–descoperirea-incredibila-care-poate-schimba-tot-ceea-ce-stiai-despre-religie–ce-au-descoperit-arheologii-in-israel-401061

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cardul-de-sanatate-din-nou-blocat-medic-de-familie-de-vineri-dimineata-sistemul-nu-mai-merge-deloc-ne-deranjeaza-impredictibilitatea-functionarii-133102.html

    Apreciază

  7. I. said, on decembrie 4, 2015 at 12:12 pm

    Se punea la un moment dat intrebarea cand ar trebui sa ne pregatim pentru o eventuala prigoana. Cred ca ar trebui deja. E de preferat o zona izolata, dar cat de cat apropiata de un schit sau o manastire. Ar fi bine sa fie chiar o zona fara semnal la telefon, dar exista si reversul medaliei, sa ai un accident (sa cazi de pe stanci) si sa nu poti anunta pe nimeni. Exista si alte riscuri, animale salbatice etc. Dar e bine sa te documentezi din timp, fara graba, panica sau agitatie.
    Cred ca nenorocirea va fi atat de mare, incat pana la urma singura solutie va fi sa te lasi cu totul in grija lui Dumnezeu, cum zice Sf.Ap. Pavel :”Ne-am socotit ca niste osanditi la moarte ca sa nu ne punem nadejdea in noi, ci in Dumnezeu, care inviaza pe cei morti.” Dar, intre timp, putem incerca.
    Ma uit la cazul Sova si imi dau seama cat de dependenti am devenit de „sistem” (confort, obisnuinta s.a.). La posibilitatile lui, daca era si se stia nevinovat, putea sa incerce alte variante.
    Astia care pun catuse si baga dupa gratii dupa bunul lor plac, chiar cred ca pentru ei nu va fi o judecata?
    De exemplu, am auzit despre Crinuta Dumitrean ca e insarcinata in 8 luni si au bagat-o la beci.
    Poate sunt eu tampit sau rupt de realitate, dar pana acum n-am aflat ca DNA-ul sa spuna ceva despre OMV, Schweighofer, Kronospan, Gabriel Resources etc.

    Apreciază

    • dasvik said, on decembrie 4, 2015 at 1:58 pm

      @I.

      Daca tu vrei sa fugi undeva de o eventuala prigoana, dar in acelasi timp vrei sa ai si telefon (cu semnal) la tine… degeaba mai fugi.
      Iar despre cat de mare va fi nenorocirea – daca vom scapa pana atunci – exista destule profetii, una din ele spunand ca vom rupe scoarta de pe copaci ca sa o mancam, de foame… iar parintele Cleopa spunea: „eu, cand eram la pustie, au fost perioade in care trebuia sa ma multumesc cu un cartof pe zi, dar voi va trebui sa va multumiti cu un cartof pe saptamana, daca va fi si acela„.

      Apreciat de 1 persoană

      • I. said, on decembrie 4, 2015 at 8:59 pm

        Ma gandeam ca pana cand gaseste cineva locul potrivit, pana cand se obisnuieste cu zona, e bine sa aiba un mijloc de comunicare. Pe de alta parte, e si un risc, in sensul ca telefonul sau va ramane inregistrat o vreme ca a emis din zona respectiva. Nici nu stii cum s-o mai dai. Un astfel de adapost e bun si in caz de razboi sau de prigoana individuala, mai inainte de prigoana colectiva, de-aia ziceam ca e bine sa fie in apropierea unui schit.

        Apreciază

    • el said, on decembrie 4, 2015 at 2:26 pm

      I

      ” dar cat de cat apropiata de un schit sau o manastire”____INTAI acelea ( manastiile si schiturile) vor fi VANATE si cei ramsi in ele vor fi DOAR cei cu „profilul” agreeat de anticristi sau cei pigoniti ca schit/manastire si STIUTI.

      nu va mai bizuti pe mintea omneasca caci atunci pentru ca NU a mai trecut niciodata de a facerea ei omenirea prin asemnea stramtorari, Dumnezeu Insusi si Sfintii Lui vor povatui/acoperi direct oamenii unde si cum sa mearga/faca.
      Insa pentru aceasta este nevoie de increderea DEPLINA in Dumnezeu si LIPIREA de El cu inima fara viclesug si …..LIPSITA de orice INSELARE ! la capitolul de pe urma au cazut si CAD INCA puzderie de crestini….din pacate, inselarile vremurilor de azi sunt mai viclene ca oricand

      Apreciază

      • nikodim said, on decembrie 7, 2015 at 9:22 pm

        el,
        Ai dreptate si cu „schiturile/manastirile” si cu mintea omeneasca perfida din zilele de pe urma (care deja sunt incepute).
        Si niciun Bear Gryll, oricat de antrenat si dotat cu scule de supravietuire ar fi, fara prezenta Lui Dumnezeu in viata sa, degeaba supravietuieste pentru ca nu va fi decat doar un hoit miscator care se mai taraste o vreme oarecare pe fata pamantului FARA NICIUN ROST, pana i se descarca bateriile la lanterna si la telefon si isi mananca ultima ciocolata din ratia de supravieturie.
        Vor supravietui duhovniceste(ca doar asta este important pentru suflet) si trupeste doar cei care IL au permanent pe Dumnezeu in mintea si inima lor, cei care L-au primit in ei si traiesc cu EL din vreme si neconditionat. Vor supravietui cei ce sunt obisnuiti sa posteasca din dragoste pentru EL si acestia vor trece prin si peste suferintele trupesti si sufletesti ale zilelor acelea, hraniti si mangaiati doar de marea Sa mila si dragoste, dupa cum Hristos a zis in pustiu unde a postit 40 de zile, ca „omul nu se hraneste doar cu paine ci cu orice Cuvant care vine de la Dumnezeu”. Deci cine a invatat sa traiasca hranindu-se cu Cuvantul Sau, va supravietui fara nicio inlesnire venita de la oameni, care oameni atunci in acele zile vor fi mai vicleni si mai inselatori decat insusi diavolul… (si se pare ca multi deja au inceput sa fie de pe acum asa si nu obligati de sistem, ci din placere).

        Apreciază

  8. Radu said, on decembrie 4, 2015 at 1:03 pm

    Asta e adevarata fata a guvernarii iohannis un hitlerist francmason cu mila in el cat a avut si stalin.

    Monica Iacob Ridzi asta a picat ca proasta mai mult ca sigur drept tap ispasitor de aia a si ajuns acolo degeaba…ca sa nu intre nume mari in locul ei. A semnat hartii si nu a beneficiat de nimic.

    Nu e nimic asta poate sa fie si soarta lui iohannis sau basescu sau alte marionete si pe ei ii poate nenoroci chiar sistemul si stapanii pe care ii slujesc acum sau i-au slujit.

    Totul se intoarce cu dobanda pentru toate faptele !

    Poate aceasta este penitenta pe care Domnul o ingaduie pentru ea ca sa o treaca pe lumea cealalta in Imparatia Sa.
    Pretul e mare daca va fi sa moara ca raman copiii aia si sotul ei singuri dar va trai vesnic si Domnul o va mantui.

    Asta se intampla pentru cei care slujesc lor asta e recompensa pe care ei o ofera celor pe care isi sacrifica timpul si banii pentru sistem.
    Capul plecat sabia nu il taie, VORBA SI „PROVERB” FALS si VICLEAN de la cei care ne-au stapanit tara in trecut pentru prostimea care pune botul nu e nimic bun in vorba asta dimpotriva cand ai capul plecat nu mai ai ce sa faci sabie e deja deasupra gatului si vei muri cu siguranta e doar o notiunea timpului.

    Mila si iertare sa ne rugam Domnului pentru ea si pentru altii sa o ierte si daca vrea si se cuvine sa ii dea ganduri bune lui iohannis sa o gratieze pe viitor daca nu sa ii dea pace si liniste Monicai sa isi duca crucea cu speranta si credinta pana la capat si sa isi foloseasca timpul ramas pe pamant in folosul SUFLETULUI si a faptelor bune !

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

  9. geo said, on decembrie 4, 2015 at 1:50 pm

    http://amjust.ro/?p=6794

    Apreciază

  10. RomeoB said, on decembrie 4, 2015 at 2:52 pm

    La mine la servici, acum 15 ani s-a facut o afacere urat mirositoare de milioane de euro pe banii statului.
    Unii din care au parafat-o, mai inainte si-au scos certificat medical ca nu suporta detentia….

    Apreciază

  11. marinela said, on decembrie 4, 2015 at 3:17 pm

    Dumnezeu s-o intareasca pe aceasta femeie ,care e si mama pe deasupra ,suferinta ei e dubla ca nu poate sa stea linga copilasii ei sa-i creasca,mai ales ca-s mici, inca si au nevoie de grija mamei lor.Sa dea Dumnezeu ca aceasta suferinta prin care trece acum ,s-o aduca aproape de Dumnezeu , s-o fortifice sufleteste ,ca sa-si poata duce crucea pina la capat.Ne vom ruga si noi pt ea ,ca de aia sintem crestini,nu doar cu vorba.Doamne ajut-o pe Monica si ocroteste-o cu mare mila ta!

    Apreciază

  12. ultimul mohican said, on decembrie 4, 2015 at 3:25 pm

    Ma ingrozesc cand vad cat de putini mai sunt cei care inteleg: „Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă.” Iar sa mai si aplice …
    Mila pe pamant e pe terminate. Speranta numai la Dumnezeu.

    Apreciază

  13. RomeoB said, on decembrie 4, 2015 at 4:45 pm

    Din Pildele lui Solomon, Cap 1, pt Sacciv:

    10. Fiul meu, de voiesc pacatosii sa te ademeneasca, nu te invoi,
    11. Daca-ti spun: “Vino cu noi, sa ne punem la panda, ca sa varsam sange, sa intindem curse fara cuvant celui neprihanit,
    12. Sa-i inghitim de vii ca locuinta mortilor, si intregi, ca pe cei ce se coboara in mormant.
    13. Sa punem stapanire pe tot felul de lucruri scumpe, sa ne umplem de prada casele noastre,
    14. Fii partas la obstea noastra, o singura punga fi-va pentru toti!”
    15. Fiul meu, nu te intovarasi cu ei pe cale; abate piciorul tau din cararea lor,
    16. Caci picioarele lor alearga numai la rau, iar ei zoresc sa verse sange.
    17. Zadarnic se intind curse in vazul pasarilor!
    18. Caci ei intind curse tocmai impotriva sangelui lor, si sufletului lor isi intind ei laturi.
    19. Aceasta este soarta celor lacomi de castig; lacomia le aduce pierderea vietii.

    CARACTERIZARE PERFECTA PT SITUATIA dnei RIZZI !

    Apreciază

  14. artion said, on decembrie 4, 2015 at 9:11 pm

    E o vorba care se aplica perfect atat in cazul profesorului Gheorghe Mencinicopschi cat si al Monicai Iacob-Ridzi :

    Decat un nevinovat in puscarie, mai bine un vinovat in libertate..

    Cu toate astea, gratierea nu e o solutie de lunga durata, pentru ca mai sunt astfel de cazuri, nemediatizate, oameni nedreptatiti sau bolnavi, daca o gratieaza pe Ridzi drept ar fi sa procedeze la fel si fata de restul . Sistemul judiciar este defect peste tot în lume, dar la noi ca la nimeni..

    Faptul ca Ritzi este la puscarie nu e nici decum un semn ca justitia isi face treaba !

    Apreciază

  15. Aurora said, on decembrie 4, 2015 at 9:42 pm

    RomeoB, tu esti crestin ? De ce scoti din context ca sa-ti justifici rautatea ? Ai uitat ca nici Solomon n-a fost intelept pana la capat ? Inmoaie-ti inima daca vrei sa ai mila de la Domnul !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.